ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ξέρει να σηκώνει το κεφάλι

Ο Ολυμπιακός είναι παραδοσιακά ομάδα που ξέρει να σηκώνει κεφάλι και να μην τα παρατά μετά από ήττες, κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Το Sport24.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει πως τα πάνε οι Πειραιώτες μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα σε ντέρμπι την τελευταία δεκαετία.

Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν για δεύτερη φορά φέτος σε ντέρμπι (την πρώτη ήταν από τον ΠΑΟ, τώρα από την ΑΕΚ) και στο ματς της Καβάλας θα φανεί το κατά πόσο άφησαν πίσω, το... γκολ του Μπλάνκο στο 90' και είναι έτοιμοι για μια νέα αρχή.

Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, οι "ερυθρόλευκοι" ξέσπασαν κόντρα στον Πανιώνιο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" πετυχαίνοντας 5 γκολ, όμως τώρα η αποστολής του θα είναι σαφώς πιο δύσκολη.Άλλωστε, η Καβάλα είναι μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, ενώ μην ξεχνάμε πως φέτος ο Παναθηναϊκός άφησε δύο βαθμούς και η ΑΕΚ τρεις. Όπως καταλαβαίνετε, το έργο των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι δύσκολο και ιδιαίτερα τώρα, που έχει προηγηθεί η ήττα στο ΟΑΚΑ και αρκετές... μουρμούρες.

Γι' αυτόν λοιπόν το λόγο, οι Πειραιώτες έχουν αρκετούς λόγους παραπάνω για πάρουν τη νίκη (αναλυτικότερα εδώ στην αρθρογραφία του Παντελή Διαμαντόπουλου) και να αποδείξουν πως ξεπέρασαν την ήττα από την ΑΕΚ και φουλάρουν για το πρωτάθλημα.

Οδηγός για τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να γίνει το λαμπρό παρελθόν, όπου οι Πειραιώτες, σύμφωνα με τους αριθμούς, δείχνουν πως ξέρουν τον τρόπο για να ξεπερνούν τις αναποδιές στα ντέρμπι.Θέλετε και απόδειξη; Οι "ερυθρόλευκοι" τα τελευταία 10 χρόνια έχουν 20 ήττες σε μεγάλα παιχνίδια (πρωτάθλημα και Κύπελλο) και τις επόμενες αγωνιστικές, τις 15 φορές έφυγαν νικητές, τις 3 ηττημένοι και τις 2 με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το Sport24.gr γυρνά το χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει τις ήττες της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και τους αγώνες που ακολούθησαν.

2000-2001

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4 (Κύπελλο), Ολυμπιακός-Αθηναϊκός 1-0 (Πρωτάθλημα)

Πριν δέκα χρόνια, οι Πειραιώτες δεν αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στον δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα την πρώτη θέση, έχοντας 12 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (78-66) και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως γνώρισε μόλις μια ήττα σε ντέρμπι κι αυτή ήταν στο τελικό Κυπέλλου.Θύτης ήταν ο ΠΑΟΚ, που πήρε επιβλητική νίκη με 4-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια επί του συγκροτήματος του Τάκη Λεμονή και έτσι κατέκτησε το τρόπαιο στην πρωτεύουσα. Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να ανασυγκροτηθούν και πήραν τη νίκη στην έδρας τους με 1-0 επί του Αθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...