ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Πάρ' τον έναν και χτύπα τον άλλον!

Πάρ' τον έναν και χτύπα τον άλλον!
Το ετήσιο ερώτημα «Ποια ομάδα είναι καλύτερη» έχει μετατραπεί πλέον σε «Ποια ομάδα είναι χειρότερη»! Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός ή ΑΕΚ; Το gazzetta.gr… απαντάει με στοιχεία! Δωρεάν επίσκεψη σε οφθαλμίατρο...

Ακριβώς 176 εκατομμύρια ευρώ τσίμπησε η Super League από τη NOVA. Δεν οφείλει τη Δευτέρα το πρωί να ανακοινώσει μια κοινωνική προσφορά; Μια δωρεάν επίσκεψη προς όλους τους φιλάθλους σε έναν καλό οφθαλμίατρο γιατί τα μάτια μας πονάνε από το ποδοσφαιρικό έκτρωμα που παρουσιάζουν! Ο Παναθηναϊκός γουστάρει που είναι πρώτος στην ισοβαθμία και λέει «σημασία έχει να κερδίζουμε», ο Ολυμπιακός ικανοποιείται γιατί (μέχρι πρόσφατα) άπαντες πίστευαν και διατυμπάνιζαν ότι έπαιζαν ποδόσφαιρο που πρέπει να εξερευνήσει την εξωγήινη διάστασή του η NASΑ και στην ΑΕΚ ζουν με την ελπίδα ότι κυνηγάνε τον τίτλο!

Μήπως όλοι μαζί καλύτερα να κυνηγήσουν να βρουν κανέναν ποδοσφαιριστή που δεν θα είναι δανεικός, ελεύθερος ή τελειωμένος; Διότι από τις μεγάλες ομάδες έχεις και μεγάλες απαιτήσεις. Αλλιώς, δεν θα γινόταν καν συζήτηση. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μία κλασική περίπτωση… πάρτον έναν και χτύπα τον άλλον! Περισσότερο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και λιγότερο η ΑΕΚ που φτάνοντας στο σημείο να κάνει καθυστερήσεις στο 0-0 με τον Ατρόμητο δείχνει και την τραγική νοοτροπία που έχει καταπέσει...

Στο ποδόσφαιρο οι αριθμοί δεν είναι συνήθως καλοί σύμμαχοι αν θες να πεις την αλήθεια. Οι αγώνες ωστόσο που έδωσαν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ όχι απλά τη λένε αλλά τη φωνάζουν!

Καβάλα-Ολυμπιακός 10-6!

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς απέναντι στη μισή Καβάλα έχοντας έξι (!!!) τελικές φάσεις, μαζί με το πέναλτι-ευγενική χορηγία του Πετκάκη σε φάση που δεν υπήρχε καν απειλή. Η Καβάλα είχε 10, όμως και οι δικές της όπως και του Ολυμπιακού δεν ήταν σημαντικές. Η δημιουργική εικόνα των ερυθρολεύκων μέχρι το γκολ ήταν τέτοια που σε προϊδέαζε ότι ούτε την περιοχή δεν θα πατήσει με τον προβλέψιμο τρόπο που το επιχειρεί.

Μετά το 55’ δε, φαινόταν ανήμπορος να βγάλει έστω μια αντεπίθεση της προκοπής. Μέχρι το 84’55’’ (και την απόκρουση του Γκαλίνοβιτς στο σουτ με κόντρα του Μιραλάς) δεν έκανε ούτε επίθεση! Και επειδή φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα είναι αποτέλεσμα της… υπερβολικής χαλαρότητας των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις που δεν θα έλεγε κανείς ότι θυμίζουν στίβο μάχης…

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 7-13!

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έκανε τον Πανσερραϊκό, λόγω χρωμάτων, να μοιάζει με Γιουνάιτεντ. Επτά τελικές, ανάμεσά τους τα δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός και 13 οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι έμπαιναν από παντού στην περιοχή των πρασίνων. Δεξιά, αριστερά, από τον άξονα, μόνο με αλεξίπτωτο δεν έπεσαν μέσα στα 16 μέτρα. Κι αν είχαν έναν εκτελεστή ή περισσότερη πίστη, το αποτέλεσμα θα ήταν ίδιο με του Κυπέλλου προ διετίας.

Ο Παναθηναϊκός παίζει διαρκώς παθητική άμυνα, κι έτσι όλοι οι αντίπαλοί του εμφανίζονται να παίζουν passing game βγαλμένο από playstation! Η τελευταία Λάρισα, ο (κάτω από τη ζώνη) Πανσερραϊκός, μέχρι κι ο Πανιώνιος! Όταν σε παιχνίδι Παναθηναϊκού-Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ οι πρωταθλητές έχουν 57 πάσες και οι νεοφώτιστοι 70, τι να συζητάμε;

Ατρόμητος-ΑΕΚ… 62-27!

Passing game είπαμε; Στον αγώνα που έγινε στο Περιστέρι, πόσες επιτυχημένες πάσες πιστεύετε ότι καταγράφηκαν (από την επίσημη στατιστική υπηρεσία) για την ΑΕΚ σε ολόκληρο το 90λεπτο; Ακριβώς 27! Είκοσι επτά, το αναφέρουμε και ολογράφως για να μη νομίζετε ότι έγινε λάθος. Όσο κι αν ψάξει κανείς, τέτοιο νούμερο δύσκολα θα ξαναβρεί στην 86χρονη ιστορία της ΑΕΚ. Κι όμως, ο Χιμένεθ πανηγύριζε σαν μικρό παιδί το 0-1, ενώ οι παίκτες του (Σάχα, Λεονάρντο) έκαναν καθυστέρηση στο 0-0, με τη διαφορά εκείνη τη στιγμή να πηγαίνει στο +10, ακούγοντας δικαιολογημένα τα εξ αμάξης από τον κόσμο που έχει ζήσει την ΑΕΚ του Τσιάρτα και του Κωστή να αλλάζει… 27 πάσες το λεπτό!

Οι τελικές προσπάθειες ήταν 16-6 για τον Ατρόμητο που παίζει θαυμάσια με τη μπάλα στο χόρτο αλλά παραμένει η πιο αφελής ομάδα του πρωταθλήματος. Και μην πει κάποιος ότι η ΑΕΚ έπαιζε με 10 από το 40ο λεπτό γιατί η εικόνα της ως τότε ήταν χειρότερη απ’ ότι με το αριθμητικό μειονέκτημα…

Στους τρεις μεγάλους της Αθήνας καθρεφτίζεται απόλυτα η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Του ποδοσφαίρου που είχε 13 γκολ από 16 ομάδες σε όλη την αγωνιστική, του ποδοσφαίρου που είχε ένα over σε 8 αγώνες…

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1 *BINTEO*

Εδώ έβαλε πέναλτι…στο τρίποντο θα κώλωνε;;

Καβάλα στ΄άλογο! (video)
Με τον Φουστέρ να σπάει την κατάρα από τα έντεκα βήματα και να «εξαργυρώνει» υπέροχη ενέργεια του Φετφατζίδη (κέρδισε το πέναλτι από τον Πετκάκη), ο Ολυμπιακός έφυγε αλώβητος (1-0) από την Καβάλα!

Δεν μάγεψαν οι «ερυθρόλευκοι», που έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να πάρουν τη νίκη και να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πώς έπαιξε

Αρκετά διαφορετικό από το αναμενόμενο -και σίγουρα πιο επιθετικό- ήταν το σχήμα που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός δεν συμπεριέλαβε τελικά στη βασική ενδεκάδα τον Μέλμπεργκ -κάτι που έκανε, αντίθετα, με τον Φετφατζίδη. Προτίμησε, δε, τον Ιμπαγάσα (και όχι τον Μοϊσές) ως παρτενέρ του Ντουντού στα χαφ.

Πιο συγκεκριμένα το 4-4-1-1 του Βαλβέρδε διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πάρντο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μοντεστό, Α. Παπαδόπουλος και Τοροσίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντουντού-Ιμπαγάσα, στα πλάγια οι Φετφατζίδης (αριστερά) και Ρόμενταλ (δεξιά), ενώ ο Φουστέρ κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Μιραλάς.


Εδώ έβαλε πέναλτι…
Μικρός «μάγος» έλυσε το… ξόρκι!

Σε εξίσωση δύσκολη για τον Ολυμπιακό μετέτρεψε το πρώτο μέρος η Καβάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς (ο Μιραλάς μόλις στο 3’ ξόδεψε την ασίστ του Φουστέρ), ωστόσο -μέχρι και λίγο πριν την ανάπαυλα του- λίγες απαντήσεις είχαν βρει απέναντι στη συμπαγή ομάδα του Κάσπερτσακ.

Εκείνη -όχι μόνο περιόριζε την υπεροχή των «ερυθρόλευκων» στην κατοχή της μπάλας, αλλά ενίοτε τους απειλούσε (με παράδειγμα το καλό σουτ του Δρόσου) στην αντεπίθεση. Κάπως έτσι, λοιπόν -και αφού με το… ομαδικό, δουλειά δεν γινόταν- ο Φετφατζίδης «το πήρε πάνω του».

Ο μικρός (με υπέροχη ντρίμπλα) δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πετκάκη, εκείνα αποδείχθηκαν πολύ αργά για να τον ανακόψουν (καθαρή ανατροπή) και ο Φουστέρ μετατράπηκε στον άνθρωπο που θα έσπαγε την «κατάρα» της βούλας φέτος.

Όσο έπρεπε…

Ξεκάθαρες ήταν οι προθέσεις του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια. Η «προστασία» του υπέρ τους σκορ -όσο περνούσε η ώρα- γινόταν φανερή προτεραιότητα για τους «ερυθρόλευκους» (το επιβεβαίωσε και η αλλαγή του Φετφατζίδη με τον Μοϊσές). Ταυτόχρονα, όμως, γινόταν και ευκαιρία για τους γηπεδούχους να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο.

Μπορεί, λοιπόν, αυτό να φαινόταν σαν «παιχνίδι με τη φωτιά», ωστόσο μια μόλις φορά (με το υπέροχο γυριστό του Βουτσίτσεβιτς) ο Ολυμπιακός κινδύνεψε πραγματικά να «καεί». Η ομάδα του Βαλβέρδε διαχειρίστηκε σχεδόν υποδειγματικά μέχρι τη λήξη το προβάδισμα και -παρόλο που δεν «σκλάβωσε» με την απόδοσή της- εκείνη αποδείχθηκε αρκετή για να την ξανακάνει συγκάτοικο του «αιώνιου» στην κορυφή.
Man of the match: Σε ένα ματς χωρίς ρυθμό, φάσεις και με πολλά λάθη ο Νταβίντ Φουστέρ παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, αφού ήταν ο μοναδικός σκόρερ. Μπορεί ο Ισπανός να σκόραρε από την άσπρη βούλα, ωστόσο ήταν… άθλος, αφού είχαν προηγηθεί τρία χαμένα πέναλτι. Έτσι, ο Φουστέρ είχε να αντιμετωπίσει και την… ψυχολογική πίεση, ωστόσο κατάφερε να στείλει τον Γκαλίνοβιτς στην άλλη γωνία.

Αδύναμος κρίκος: Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην αισθάνθηκε αρκετά την Καβάλα, ωστόσο οι περισσότερες φάσεις των γηπεδούχων βγήκαν από τα αριστερά και… υπεύθυνος είναι ο Χολέμπας. Αδύναμος κρίκος πάντως ήταν και ο Ντένις Ρόμενταλ, ο οποίος για δεύτερο διαδοχικό ματς δεν βοήθησε την ομάδα του.




ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσμπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε (71' Αλεξάντροβιτς), Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς (90' Πέρεζ), Ντικρόκ, Δρόσος (82' Γιάννου), Ναζλίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βαγιέχο, Σιόντης, Θεοδωρέλλης, Βισεντίνι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Μοντεστό, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (90' Γ.Παπαδόπουλος), Φετφατζίδης (55' Μοϊσές), Φουστέρ, Ρόμενταλ (70' Πάντελιτς), Μιραλάς

Στον πάγκο έμειναν οι: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ζαϊρί, Νέμεθ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»

Δείτε το βίντεο του αγώνα:








Πηγες gazzeta,sport-fm,redplanet Read more!

Με υπογραφή Φουστέρ!!0-1


Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φουστέρ, ο Ολυμπιακός κέρδισε δύσκολα εκτός έδρας την Καβάλα με σκόρ 0-1!!Επιτέλους οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να σκοράρουν απο την λεύκη βούλα!


Read more!

Ντρογκμπά: «Θα ανακάμψουμε»

Ντρογκμπά: «Θα ανακάμψουμε»

Πεπεισμένος πως η Τσέλσι θα ανακάμψει και θα βρει για μία ακόμη φορά το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο εμφανίστηκε ο στράικερ των Λονδρέζων, Ντιντιέ Ντρογκμπά.
O Ιβοριανός φορ τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είναι απογοητευτική η κατάσταση των δύο τελευταίων μηνών. Περνάμε δύσκολες στιγμές, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να ανακάμψουμε άμεσα. Πέρσι πήραμε πρωτάθλημα επειδή παρουσιαστήκαμε πολύ δυνατοί στην έδρα μας και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

Πηγή gazzeta Read more!

Ο Μέιερ «σφυρίζει» Κοπεγχάγη-ΠΑΟ

Ο Γερμανός Φλόριαν Μέιερ θα διευθύνει την αναμέτρηση της Κοπεγχάγης με τον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Champions League, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Χόλγκερ Χένσελ και Σένκε Γκλιντεμαν.
Ο Μέιερ «σφυρίζει» Κοπεγχάγη-ΠΑΟ
Ο 42χρονος Μέιερ δεν φέρνει γούρι στις ελληνικές ομάδες, οι οποίες μετρούν τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς με εκείνον διαιτητή. Μάλιστα στις 3 Μαρτίου του 2004 είχε διευθύνει τον αγώνα Παναθηναϊκός-Οσέρ για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA και οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί με 1-0.

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 διαιτήτευσε τον αγώνα ΑΕΚ-Ζενίτ 0-1 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, ενώ στις 17 Οκτωβρίου του 2007 το παιχνίδι Λιλ-ΑΕΚ 3-1 για τη φάση των ομίλων του Champions League.


Πηγη sport-fm
Read more!

Μέσι, Ρονάλντο και Σισέ!

Μόνο οι δύο πρώτοι σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζόν και ο Κένι Μίλερ της Ρέιτζερς συναγωνίζονται τον Τζιμπρίλ Σισέ στο φετινό εκπληκτικό σερί σκοραρίσματός του, από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πολύ πάνω από το μέσο όρο απόδοσης των συμαπαικτών του. Η συχνότητα δε, με την οποία σκοράρει είναι... εξωπραγματική. Ή για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι είναι αντίστοιχη μόνο 3 παικτών μεταξύ των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη.

Πέραν του Σισέ, μόνο ο Λέο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Κένι Μίλερ έχουν ποσοστό μεγαλύτερο του ενός γκολ ανά παιχνίδι. Ασφαλώς οι δύο πρώτοι αγωνίζονται σε δυσκολότερα πρωταθλήματα, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε και το επίπεδο των ομάδων στις οποίες αγωνίζονται. Ειδικά φέτος που ο αρχηγός του Τριφυλλιού δείχνει ορισμένες φορές να παλεύει μόνος του για να φέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.

Όπως και να έχει, όλα δείχνουν ότι αν ο Γάλλος συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα δημιουργήσει ένα απίστευτο ρεκόρ σκοραρίσματος στον Παναθηναϊκό, αλλά και στη Superleague, ενώ προς το παρόν έχει αφήσει πολύ πίσω του, στα γκολ ανά παιχνίδι, τους πρώτους σκόρερ πρωταθλημάτων, όπως η Πρέμιερ Λιγκ, η Μπουντεσλίγκα και το Σαμπιονά.
Αναλυτικά η σχετική λίστα:
ΠαίκτηςΟμάδαΧώραΓκολΣυμ.Ποσοστό
ΜίλερΡέιντζερςΣκωτία18141,29
ΜέσιΜπαρτσελόναΙσπανία15121,25
ΡονάλντοΡεάλ Μ.Ισπανία17141,21
ΣισέΠαναθηναϊκόςΕλλάδα13121,08
ΆλεξΦενέρμπαχτσεΤουρκία10110,90
ΒόσενΓκενκΒέλγιο14160,88
ΓκέκαςΆιντραχτΓερμανία13150,87
ΜπερμπάτοφΜάντσεστερ Γ.Αγγλία11130,85
ΕτόΊντερΙταλία10130,77
ΣόουΛιλΓαλλία10160,62
Ελ ΧαμνταουίΆγιαξΟλλανδία11170,64



Πηγή prasina nea Read more!

Ρέντναπ ο επόμενος στα «λιοντάρια»;

Σύμφωνα με ένα σημαντικό μέλος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο επόμενος τεχνικός που θα αναλάβει τα ηνία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, είναι ο τεχνικός της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ.

Ρέντναπ ο επόμενος στα «λιοντάρια»;
Ο γενικός γραμματέας της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Άλεξ Χορν, σε συνέντευξή του σε αγγλικά Μέσα, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό μετά τον Φάμπιο Καπέλο, που θα αφήσει το πόστο του μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2012, τη θέση του στον πάγκο των «λιονταριών» να πάρει ο εξαιρετικός προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ. Η αγγλική ομοσπονδία είχε κάνει γνωστό από τον Αύγουστο πως ο επόμενος τεχνικός της Εθνικής θα είναι Άγγλος. Μένει να δούμε αν θα γίνουν πράξη τα λεγόμενά τους.

Πηγη gazzeta
Read more!

Πιθανή αποχώρηση Γιοβάνοβιτς τον Ιανουάριο

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο σκέφτεται σοβαρά ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς. Ο λόγος είναι ο παραγκωνισμός του 29χρονου ποδοσφαιριστή από τον προπονητή του Ρόι Χότζον, με τον εκπρόσωπό του παίκτη, Σβίγιαν Μιλοσεβιτς, να δηλώνει πως έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον για την απόκτησή του, ομάδες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Πιθανή αποχώρηση Γιοβάνοβιτς τον Ιανουάριο
«Θέλει να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, ωστόσο παραμένει ως εναλλακτική λύση, γι’ αυτό δεν αποκλείεται τα σχέδιά του να αλλάξουν μέχρι το τέλος του μήνα», υπογράμμισε ο μάνατζερ του Γιοβάνοβιτς στο περιοδικό «People» και συμπλήρωσε: «Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του να επιστρέψει στο Βέλγιο, ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας».

Πηγη sport-fm Read more!

Θέλει Μιλίτο ο Μουρίνιο


Θέλει Μιλίτο ο Μουρίνιο
Ο σοβαρός τραυματισμός του Ιγκουαΐν αναγκάζει τον Ζοσέ Μουρίνιο να βγει στην αγορά για την εύρεση ενός ικανού επιθετικού. Παρά τα πολλά ονόματα που ακούγονται, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ζητήσει την απόκτηση του Ντιέγκο Μιλίτο.

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν θα απουσιάσει για τους επόμενους δύο μήνες και η Ρεάλ ψάχνει πλέον για επιθετικό. Ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των Αλμέιδα και Αντεμπαγιόρ, αλλά φαίνεται πως ο Ζοσέ Μουρίνιο θα στραφεί σε έναν παλιό του γνώριμο.

Όπως αναφέρει η Corriere dello Sport ο Πορτογάλος τεχνικός επιθυμεί την απόκτηση του Ντιέγκο Μιλίτο, με τον οποίον συνεργάστηκαν ιδανικά στην Ίντερ κατακτώντας το τρεμπλ, ενώ είχε ζητήσει την απόκτησή του το καλοκαίρι. Ο Αργεντινός στράικερ τη φετινή περίοδο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση εξαιτίας προβλημάτων τραυματισμών, και οι «νερατζούρι» είναι πλέον διαλλακτικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησής του.

Εάν τελικά ο Μιλίτο πάρει τον δρόμο για τη Μαδρίτη, τότε η Ίντερ αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα τον αντικαταστάτη του, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Αντόνιο Κασάνο.


Πηγη gazzeta Read more!

Πρώτη και με... διαφορά η Σιένα

Πρώτη και με... διαφορά η Σιένα
Η Σιένα συνέτριψε με 99-67 την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στο ντέρμπι κορυφής του ιταλικού πρωταθλήματος για την όγδοη αγωνιστική και πλέον είναι μόνη πρώτη. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ με 24 πόντους (7/8 βολές, 7/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των πρωταθλητών, ενώ 18 και 16 πόντους αντίστοιχα είχαν οι Καουκένας και Λαβρίνοβιτς, με τον Νίκο Ζήση να προσθέτει 2 πόντους (2/2 βολές, 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ σε 18 λεπτά.

Πηγη sport-fm Read more!

Να επιστρέψει στο ντέρμπι

Να επιστρέψει στα γήπεδα επιθυμεί ο Σεσκ Φάμπρεγκας, ύστερα από τον τραυματισμό του πριν τρεις εβδομάδες, στον αγώνα της Άρσεναλ κόντρα στη Μπράγκα για το Champions League. Ο Ισπανός αναμένει να μπορεί να βοηθήσει τους «κανονιέρηδες» στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Να επιστρέψει στο ντέρμπι
«Είμαι χαρούμενος που μπορώ να πω πως η αποθεραπεία μου πηγαίνει όπως έχουμε σχεδιάσει. Έχουμε δοκιμάσει κάποιες καινούργιες θεραπείες και ευτυχώς έχουν κάνει τη διαφορά. Αισθάνομαι καλά τους τένοντές μου και το σώμα μου είναι καλά και ξεκούραστο. Θέλω να αγωνιστώ στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», ήταν τα λόγια του Φάμπρεγκας.

Πηγη sport-fm Read more!

ΚΑΒΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ LIVE STREAMING












Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για τη σημερινή αναμέτρηση (19:30) Καβάλα - Ολυμπιακός για τη Σούπερ Λίγκα ,θα υπάρχει LIVE STREAMING από τα παρακάτω link


http://betorno.blogspot.com/

http://livetv.ru/en/eventinfo/61083_kavala_olympiacos/

http://www.fromsport.com/v-0/12/106/v-130745.html

http://www.infosevenements.fr/

http://www.firstrow.net/watch/40332/1/watch-ao-kavala-vs-olympiacos-piraeus.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=97308&part=sports

http://www.vipfast.net/ch1.html

To protathlitesgr.blogspot.com δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Read more!

Δε φεύγει ο Μπερμπάτοφ


Την επιθυμία του να παραμείνει στο Μάντσεστερ εξέφρασε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.
Ο διεθνής Βούλγαρος επιθετικός φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της Γιουβέντους, η οποία είναι έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτησή του. Ο ίδιος όμως φαίνεται πως προτιμάει να παραμείνει στην Αγγλία και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του παίκτη, ο πελάτης του προσπαθεί να είναι το καλό παράδειγμα για όλους.

Ο μάνατζερ του Βούλγαρου επιθετικού τόνισε: «Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα παραμείνει στη Γιουνάιτεντ όσο μπορεί να παίζει σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Είναι πολύ ισορροπημένο άτομο και ξέρει τι είναι το καλύτερο γι' αυτόν. Υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες στη Μάντσεστερ και μεγάλος ανταγωνισμός. Ο Μπερμπάτοφ είναι παράδειγμα για όλους στην ομάδα».


Πηγη novasports Read more!

«Ευχαριστώ τον Θεό που δεν νίκησε η Ferrari»!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, τα λέει… χύμα και τσουβαλάτα. Αυτή τη φορά θύμα του ισχυρού άνδρα της Φόρμουλα 1 ήταν η Ferrari.

Ο Μόσλεϊ τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος που η Ferrari δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παγκόσμιο τίτλο στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Σεμπάστιαν Φέτελ.
«Ευχαριστώ τον Θεό που δεν νίκησε η Ferrari»!
«Ο Φέτελ άξιζε να κερδίσει, είναι ένας υπέροχος πρωταθλητής. Έχει ένα συνηθισμένο χαρακτήρα, ενώ παρουσιάζεται ήρεμος και φυσικός. Η Ferrari έκανε πολύ καλή δουλειά στο μέσο της σεζόν, αλλά είμαι χαρούμενος που δεν κέρδισε», τόνισε ο Μόσλεϊ, ο οποίος και στο παρελθόν είχε εκφράσει την άποψη του πως η σκουντερία δεν έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα, εξαιτίας της αλλοίωσης του αποτελέσματος στο γκραν πρι της Γερμανίας.

«Θα έδινε στον κόσμο το δικαίωμα να συζητά πως έφτασε στη νίκη (σ.σ η Ferrari αν έπαιρνε το πρωτάθλημα). Το θέμα των εντολών θα πρέπει να συζητηθεί ξανά», τόνισε ο Μόσλεϊ.

Πηγή sport-fm Read more!

Γκοβού: «Δεν είμαι τουρίστας»!

Γκοβού: «Δεν είμαι τουρίστας»!

Το θέμα με τα ξενύχτια του Σίντνεϊ Γκοβού απασχόλησε αρκετό καιρό τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, που έβλεπαν μία από τις μεγαλύτερες, καλοκαιρινές επενδύσεις τους να βγαίνει… «φούσκα».

Τελικά, μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων, ο Γάλλος παρέμεινε στο «τριφύλλι», καθώς δέχτηκε τη μεγάλη μείωση στις αποδοχές του, ενώ υποσχέθηκε ότι θα συμμορφωθεί.

Ο πρωην παίκτης της Λιόν μίλησε στο γαλλικό κανάλι TF1 και αποκάλυψε όλα όσα έχουν συμβεί φέτος.

«Θα μπορούσα να είχα φύγει με μία επιταγή. Θα ήταν πολύ εύκολο, ειδικότερα από τη στιγμή που θα είχα αμέσως προσφορές από άλλες ομάδες. Αλλά δεν ήρθα στην Αθήνα για να κάνω τον τουρίστα και να φύγω μετά από έξι μήνες. Θέλω πραγματικά να κερδίσω χρόνο συμμετοχής και να αποδείξω στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι είχαν δίκιο που με επέλεξαν», είπε αρχικά ο Γκοβού.

Για τα… ξενύχτια του, στη συνέχεια τόνισε: «Ναι, βγήκα ένα βράδυ έξω. Ποτέ μου δεν το κράτησα μυστικό. Είχαμε 2,5 μέρες ξεκούραση και μου φάνηκε φυσιολογικό να βγω. Λυπάμαι που είπα κάποια πράγματα τον πρώτο καιρό που ήρθα στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να είμαι πιο καχύποπτος. Αυτά που με έκαναν να χαμογελώ πριν, είναι πολύ λιγότερα τώρα. Θα μπορούσα να εξηγήσω πολλά από τα πράγματα που έχουν ακουστεί για μένα, εύκολα. Αλλά δεν τα έχω ξεκαθαρίσει, γιατί δεν είμαι μόνος μου. Έχω οικογένεια».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι του αρέσει να βγαίνει: «Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Εάν ερχόμουν τώρα στην Ελλάδα και γνωρίζοντας πως έχει η κατάσταση, θα είχα εξηγήσει κάποια πράγματα. Το αναγνωρίζω αυτό. Αλλά είναι κομμάτι της ζωής μου. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος απολαμβάνει τη ζωή και με αγαπάω όπως είμαι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για όσα ακούγονται, παρά μόνο να ζήσω με αυτά».

Κλείνοντας, δήλωσε: «Προφανώς, κοίταξαν το παρελθόν μου. Θεωρούν ότι δεν είμαι σωστός εδώ γιατί ήμουν κάποιος που πάντα φερόμουν έτσι, ήθελα μόνο να περνάω καλά. Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω κάτι για όσα ακούγονται, παρά μόνο να ζήσω με αυτά».
Πηγη sport-fm Read more!

Ανανεώνει και ο Μανωλάς

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές της ΑΕΚ με τον Κώστα Μανωλά για την επέκταση της συνεργασίας.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2012, όμως η Ένωση επιθυμεί να τον διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της για ακόμα τρία χρόνια. Οι "κιτρινόμαυροι" προσφέρουν συμβόλαιο στον παίκτη έως το 2015, με αυξημένες οικονομικές απολαβές και μεγαλύτερη ρήτρα αποδέσμευσης. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τη διοίκηση της Ένωσης και μετά το τέλος της υπόθεσης Τζιμπούρ αναμένεται να πάει στα γραφεία της ομάδας για να υπογράψει και αυτός με την σειρά του, το νέο του συμβόλαιο. Οι ετήσιες οικονομικές αποδοχές του παίκτη θα φτάνουν τις 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Από εκεί και πέρα, η Ένωση στρέφει την προσοχή της στον εκτός έδρας αγώνα της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Οι "κίτρινοι" θέλουν μόνο τη νίκη για να διατηρηθούν σε τροχιά play offs, ενώ θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις των τελευταίων ημερών. Ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν την αναμέτρηση με την Χάιντουκ και τη μεγάλη νίκη στο Σπλιτ, προκειμένου να συγκεντρωθούν στην αναμέτρηση του Περιστερίου. Στο πλευρό των παικτών της ΑΕΚ θα βρεθούν και περίπου χίλιοι φίλοι της ομάδας, οι οποίοι θα βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου του Περιστερίου.

Ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια. Οι Μανωλάς και Δέλλας θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Γιάχιτς και Καράμπελα στα δυο άκρα. Οι Ντιόπ και Κάκος θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι, με τους Σκόκο, Μπερνς και Λεονάρντο να αγωνίζονται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, ο οποίος θα είναι ο Ίσμαελ Μπλάνκο.

Πηγη novasports
Read more!

Με Φέτφα και Μιραλάς ο Θρύλος

Με τον Γιάννη Φετφατζίδη στην αριστερή πτέρυγα και τον Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης ο Θρύλος θα επιδιώξει σήμερα (19:30, NS2) να επιστρέψει στις νίκες, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Καβάλας στο "Ανθή Καραγιάννη".
Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και να πάρουν το "τρίποντο" το οποίο θα τους επαναφέρει στην κορυφή της Super League.
O Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στην διάθεση του μετά από καιρό τους Βασίλη Τοροσίδη και Όλοφ Μέλμπεργκ, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών και θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών.

Ο "Φέτφα" για αντί-Ριέρα...

Σε ότι έχει να κάνει με τον εκλεκτό του Ερνέστο Βαλβέρδε για την αριστερή πτέρυγα αυτός θα είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος δοκιμάστηκε αρκετά στις τελευταίες προπονήσεις στην συγκεκριμένη θέση και τα πήγε πολύ καλά.

Οι υπόλοιποι δέκα θα είναι οι Ούρκο Πάρντο, Βασίλης Τοροσίδης, Όλοφ Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντένις Ρόμενταλ, Ντουντού Σεαρένσε, Μοϊσές Ουρτάδο, Αριέλ Ιμπαγάσα και Κέβιν Μιραλάς.

Περίπου 3.000 στο "Ανθή Καραγιάννη"

Σε "Γ. Καραϊσκάκης" θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν σήμερα το "Ανθή Καραγιάννη" οι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα δώσουν δυναμικό "παρών" στο γήπεδο.

Περίπου 3.000 οπαδοί των Πειραιωτών θα ενισχύσουν με την παρουσία τους το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε στην προσπάθεια του για νίκη.


Πηγή red planet Read more!

Φερέιρα ο... δίκαιος

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κάνει πράξη τα λόγια του περί ευκαιριών σε όλους τους παίκτες και είναι ενδεικτικό πως σε μόλις τρία παιχνίδια του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχει δοκιμάσει 20 από τους 25 παίκτες του ρόστερ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Φερέιρα είχε τονίσει πως όλοι οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην ομάδα, θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν τι αξίζουν.
Τρία μόλις παιχνίδια μετά, έχει ήδη κάνει πράξη αυτές τις... προγραμματικές του δηλώσεις. Από τους 25 ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του, έχει ήδη δώσει χρόνο συμμετοχής, στους 20. Οι μόνοι που δεν έχουν αγωνιστεί κατά την παρουσία του στον πράσινο πάγκο είναι οι Καρνέζης, Φερνάντες, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, και Λέτο. Άν αναλογιστούμε μάλιστα ότι από αυτούς τους 5 οι 2 είναι τερματοφύλακες και ένας τιμωρημένος (Λέτο), ενώ προέρχεται και από τραυματισμό, τότε αντιλαμβάνεται κανείς, πως ο νέος κόουτς του Τριφυλλιού είναι απόλυτα συνεπής σε όσα είχε πει.
Αυτό φυσικά το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι παίκτες και ξέρουν ότι από τους ίδιους εξαρτάται αν θα αγωνίζονται ή όχι, γεγονός που δίνει επιπλέον κίνητρο στις προπονήσεις της Παιανίας.

Οι παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει ο Φερέιρα:
Με τη Μπαρτσελόνα: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (Πλεσί), Ζιλμπέρτο, Λουίς Γκαρσία (Πετρόπουλος), Μαρίνος (Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.
Με την Κέρκυρα: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος (Δημούτσος), Καραγκούνης (Πετρόπουλος), Σισέ.
Με τον Πανσερραικό: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σεϊταρίδης. Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (Σιμάο), Νίνης, Γκοβού (Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος (Μαυρίας), Σισέ.


Πηγή prasina nea Read more!

Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1

Ο Ηλίας του… 89ου!

Ακριβώς τη στιγμή που ο Μπλάνκο φάνηκε να λυτρώνει ξανά την «Ένωση», ο Ηλίας Αναστασάκος βρέθηκε εκεί που έπρεπε και έδωσε στον Ατρόμητο μια ισοπαλία (1-1) που ήταν το λιγότερο που άξιζε σήμερα.

Ένα ημίχρονο ξόδεψε και πάλι η ομάδα του Χιμένεθ, που αγωνιζόταν από το 40' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντιόπ.

Πώς έπαιξε

Αλλαγές, τόσο στο σύστημα, όσο και στα πρόσωπα του αγώνα με τη Χάιντουκ, επεφύλασσε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός επανέφερε το 4-2-3-1 (αντί του 4-3-3 του Σπλιτ), όπως και τους Μπλάνκο, Γκερέιρο στην ενδεκάδα (αντί των Λυμπερόπουλου, Γκέντσογλου).

Έτσι, το σχήμα διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς. Στα χαφ ήταν οι Μάκος-Ντιόπ, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Γκερέιρο (δεξιά), Σκόκο (δεξιά) και προωθημένος ο Μπλάνκο.



Την έριξε… στα σχοινιά!

Έντονους προβληματισμούς στον Μανόλο Χιμένεθ -μήπως όλες τις προηγούμενες μέρες μιλούσε… στους τοίχους των Σπάτων- δημιούργησε το πρώτο μέρος. Ο Ισπανός είχε «φάει τ’ αυτιά» των παικτών του να αντιμετωπίσουν ως ντέρμπι το ματς του Περιστερίου κι εκείνοι δεν θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να δικαιολογήσουν το άγχος του.

Ο εξαιρετικός -και με επίπεδο τεχνικής που συναντάς σε λίγες ομάδες της Superleague- Ατρόμητος «στρίμωξε» από το πρώτο λεπτό την «Ένωση». Μέχρι το τελευταίο, δε, του ημιχρόνου, την είχε φτάσει στα όρια της απελπισίας: Με τέσσερις καλές φάσεις «στην πλάτη», δύο αλλαγές ξοδεμένες (Μπερνς, Γκέντσογλου) και αριθμητικό μειονέκτημα (εξαιτίας απερίσκεπτα δυνατού μαρκαρίσματος του Ντιόπ).
Με 10 στο... -10!
Τη μπουκιά απ’ το στόμα!

Ήταν «μπινελίκια» στα αποδυτήρια; Ήταν συνειδηποίηση σε ποια ομάδα παίζουν; Ήταν απλά ένστικτο αυτοσυντήρησης; Ό,τι κι αν ήταν, έφερε μια ΑΕΚ διαφορετική από την ανάπαυλα. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν να συνέρχονται, συμμάζεψαν την άμυνά και σταδιακά πήραν και επιθετικές πρωτοβουλίες.

Αφού έφτασαν κοντά στο να τις δικαιώσουν, λοιπόν -με το εναέριο τακουνάκι του Μανωλά και την εξίσου εντυπωσιακή απόκρουση του Μιχαηλίδη στο βολέ του Μπλάνκο- ο τελευταίος φόρεσε και πάλι… τη μάσκα του «Ζορό» (σημαδεύοντας με τη δεύτερη τα δίχτυα του Ατρόμητου). Θα είχε φορέσει, δε -για δεύτερη σερί αγωνιστική- και εκείνη του «λυτρωτή», αν ο Αναστασάκος δεν βρισκόταν εκεί που έπρεπε και δεν δικαίωνε με τη… μίνιμουμ δυνατή ανταμοιβή την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του.

Man of the match: Ο Καμαρά ήταν αυτός που είχε συμμετοχή σε όλες τις φάσεις του Ατρομήτου. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε ευκαιρίες, δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ και στο 89' έφτιαξε και το γκολ του Αναστασάκου για την ισοφάριση.

Αδύναμος κρίκος: Τον... τίτλο μοιράζονται οι Ντιόπ και Γκερέιρο. Ο πρώτος αποβλήθηκε στο 41' και άφησε την ΑΕΚ με 10 παίκτες, ο άλλος δεν έκανε ούτε μισή σωστή ενέργεια και δίκαια αντικαταστάθηκε μόλις στο 30'.

Στο ύψος του: Σε ακόμη ένα ματς της ΑΕΚ ο Δέλλας ήταν εγγύηση στα μετόπισθεν. Σταμάτησε αρκετές προσπάθειες των γηπεδούχων, ήταν ο μόνος που έβγαζε σωστά την μπάλα προς το κέντρο και προσπαθούσε να κατευθύνει και τους υπόλοιπους.



ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (87' Αναστασάκος), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Μπρίτο (63' Περόνε), Σφακιάνακης, Τάτος (78' Φαβάλι), Καμαρά, Σαγκανόφσκι

Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Σαρμιέντο, Σαμπού, Καραλής

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ, Γκερέιρο (30' Μπερνς), Λεονάρντο (80' Λυμπερόπουλος), Σκόκο (42' Γκέντσογλου), Μπλάνκο

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Λαγός, Νταντόμο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών)-Γεωργαράκος (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου


Πηγή : sport-fm,gazzeta
Read more!

Red-Bill vs V-Span

Ο Βασίλης Σπανούλης αντιμέτωπος με τον περυσινό… εαυτό του σε ένα virtual «μονό» υπό στατιστικού πρίσματος. Ποιος είναι καλύτερος, ο RedBill του Ολυμπιακού ή ο V-Span του Παναθηναϊκού; Μετά από δυο μήνες («ερυθρόλευκης») αγωνιστικής δράσης, το RedPlanet.gr δίνει την απάντηση.
Αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μεταγραφή σε ολόκληρη την Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι. Ο Βασίλης Σπανούλης πέταξε τα πράσινα του Παναθηναϊκού και μετακόμισε στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό.
Oι πρόεδροι των «ερυθρολεύκων», Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, έδωσαν στον Kill-Bill ακριβώς αυτό που αναζητούσε: τα κλειδιά μιας εκ των σπουδαιότερων ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου. Ο ίδιος ο Σπανούλης βρήκε αυτό που έψαχνε εναγωνίως. Έναν σύλλογο να ηγηθεί, να νιώσει ότι αυτός είναι η πριμαντόνα μεταξύ ίσων, να πάψει να αισθάνεται απλώς… σωματοφύλακας και να ντυθεί κανονικός Ντ’ Αρτανιάν.

Ο «κόκκινος» Σπανούλης

Ο απολογισμός, βεβαίως, θα γίνει τον Μάιο, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς ή ευτυχώς, στον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό αυτό που τελικά μετράει είναι η συλλογή των τίτλων, οπότε το ασφαλές συμπέρασμα θα βγει την άνοιξη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο ήδη για δικαίωση της επιλογής Σπανούλη κρίνοντας από τη στατιστική ανάλυση των πεπραγμένων του στο λιμάνι, αλλά και από τη συνολική αγωνιστική παρουσία του με τα «ερυθρόλευκα» χρώματα.

Red-Bill: 12,5 πόντοι και 7,2 (!) ασίστ στην Α1

Στην εφετινή Α1, ο Red-Bill καταμετρά 12,5 πόντους σε 26,5 λεπτά ανά αγώνα, στο σύνολο των έξι έως τώρα αναμετρήσεων. Αντίθετα, με τον Παναθηναϊκό πέρυσι τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 10,9 και 21,4 σε 22 αγώνες της κανονικής περιόδου. Ο Σπανούλης έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και περισσότερους πόντους μέσο όρο, όντας ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Εκεί που διαπρέπει και οδηγεί ολόκληρο το Πρωτάθλημα είναι οι ασίστ, μοιράζοντας 7,2 ανά αγώνα, επίδοση καταπληκτική. Ο Red-Bill έχει τη μόνιμη οδηγία από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να κατεβάζει αυτός την μπάλα, είτε μοιράζεται τις θέσεις των γκαρντ με τον Τεοντόσιτς, είτε με τον Παπαλουκά. Πραγματικά, ο διεθνής σταρ είναι πολύ περισσότερο δημιουργικός όταν έχει την μπάλα αρκετή ώρα στα χέρια του, σε αντίθεση με τους άλλους δυο συνοδοιπόρους του, οι οποίοι μπορούν να δώσουν τελική πάσα ακόμη και χωρίς ντρίμπλα.

Η αναβάθμιση και τα ποσοστά

Τα ποσοστά του νέου αρχι-σκόρερ των Πειραιωτών είναι λίγο πεσμένα. Εντός παιδιάς σούταρε πέρυσι με το (εξωπραγματικό για περιφερειακό) 59% και εφέτος συνεχίζει με το εξαιρετικό 53%. Έξω από τη γραμμή του τριπόντου, ο Kill-Bill είχε από τα 6μ25 ποσοστό 46% και από τα 6μ75 σημαδεύει με 39%. Στις ελεύθερες βολές, τα κλεψίματα και τα ριμπάουντ οι αριθμοί του είναι πάνω-κάτω οι ίδιοι (78%, 1,3, 1,5 εφέτος, 81%, 1,0, 1,1 πέρυσι, αντιστοίχως). Πάντως, τα χαμηλότερα ποσοστά είναι και αυτά δείγμα… αναβάθμισης ρόλου για τον Σπανούλη. Μην το… γελάτε. Ο Red-Bill βρίσκεται περισσότερη ώρα στο παρκέ, παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, σουτάρει πιο πολύ, οπότε αναμενόμενο είναι να έχει ελαφρά πτώση στην ευστοχία του, ενώ και η μεταφορά της γραμμής των τριών πόντων έχει και αυτή τη σημασία της.

Η καλύτερη Ευρωλίγκα της καριέρας του

Στην Ευρωλίγκα, ο Σπανούλης είναι ακόμη καλύτερος. Πετυχαίνει 14,1 πόντους σε 29 λεπτά ανά αγώνα (7 αγώνες ως τώρα), ενώ δεν έχει πέσει ποτέ σε μονοψήφιο νούμερο σκοράροντας πάντα πάνω από δέκα πόντους. Πέρυσι, είχε σε 14 αγώνες, 10,3 πόντους σε 25 λεπτά. Ακόμη και στην κορυφαία σεζόν του στην Ευρωλίγκα, αυτή του 2009, η οποία τον βρήκε με το τρόπαιο και το έπαθλο του MVP ανά χείρας, ο Σπανούλης σημείωνε 10,5 πόντους μέσο όρο. Στις ασίστ, μοιράζει εφέτος 4,9, αντίθετα την περασμένη περίοδο 3,6. Τα ποσοστά του είναι στα δίποντα 44% και στα τρίποντα 40%, ενώ πέρυσι οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 50% και 28%.

Η δικαίωση και ο «ερυθρόλευκος» τίτλος

Πρόκειται για τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες η στατιστική αντικατοπτρίζει την απόλυτη αλήθεια. Ο Σπανούλης αγωνίζεται απελευθερωμένος, έχει επιδείξει καταπληκτική προσαρμοστικότητα παρά το τολμηρό της θερινής απόφασής του να διαβεί τον Ρουβίκωνα, δίνει σε κάθε αγώνα το μέγιστο της προσπάθειάς του, κατανοεί το ρόλο του και το κυριότερο δείχνει να το απολαμβάνει σε κάθε κίνησή του εντός παρκέ. Σύμφωνοι, εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Kill-Bill μοιάζει πιο απόμακρος απ’ όσο τον είχαμε συνηθίσει στο ΟΑΚΑ, αλλά και αυτή φαίνεται να είναι μια συνειδητή επιλογή για το καλό του ιδίου και της ομάδας. Δικαιώνεται πλήρως έως στιγμής ο Σπανούλης για την καλοκαιρινή επιλογή του. Το ζητούμενο είναι, οι αυξημένοι αριθμοί του Red-Bill να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην πολυπόθητη κατάκτηση του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Ο Kill-Bill με αριθμούς


ΣεζόνΑγώνεςΛεπτάΠόντοι1π.2π.3π.ΑσίστΚλεψίματαΡιμπάουντ
Α1 2010/11626,512,578%53%39%7,21,31,5
EL 2010/11 729,014,181%44%40%4,90,91,7
Α1 2009/102221,410,981%59%46%3,51,01,1
EL 2009/10 1425,010,384,5%50%28%3,61,11,5
Α1 2008/092122,19,883%46%42%2,60,82,0
EL 2008/09 1925,310,588%54%31%3,51,22,4


Πηγή: redplanet Read more!

"Θέλω να ξανασκοράρω στον Παναθηναϊκό"


Με... άγριες διαθέσεις περιμένει την πρώην του ομάδα στην Δανία ο Νταμέ Ν' Ντόι που δήλωσε πως θα κάνει τα πάντα για να στείλει την μπάλα πάλι στα δίχτυα του τριφυλλιού.
Το πρωτάθλημα της Δανίας σταμάτησε για τις χειμερινές... διακοπές με την Κοπεγχάγη να βρίσκεται στην πρώτη θέση έχοντας καταρρίψει ένα σπουδαίο ρεκόρ: Είναι η ομάδα η οποία τερμάτισε με την μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο σε διακοπή του πρωταθλήματος (19 βαθμούς μπροστά από την 2η Οντένσε).

Όμως όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η ιστοσελίδα ekstrabladet.dk, οι παίκτες της ομάδας έχουν να κάνουν και άλλη μία σημαντική δουλειά πριν την ξεκούραση: Να προκριθούν στην επόμενη φάση του Champions League κάτι που θα το πετύχουν 100% με νίκη επί του Παναθηναϊκού την Τρίτη το βράδυ.Το μεγάλο όπλο της Κοπεγχάγης και σε αυτό το ματς, δεν είναι άλλος από τον Νταμέ Ν' Ντόι ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για την νίκη: «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε την Τρίτη και θα κάνω τα πάντα για να σκοράρω και πάλι».Αν όμως η Μπαρτσελόνα νικήσει στο Καμπ Νόου την Ρουμπίν, τότε η Κοπεγχάγη περνάει και με ήττα από τον Παναθηναϊκό. Τι σχολιάζει γι' αυτό το σενάριο ο Σενεγαλέζος; «Σκεφτόμαστε μόνο το τι θα κάνουμε εμείς και γι αυτό το λόγο είμαι πεπεισμένος πως θα προκριθούμε».

Μένει να δούμε αν ο Νταμέ Ν' Ντόι ξανασκοράρει κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως έκανε πριν λίγες εβδομάδες στην Αθήνα. Και αν το κάνει, θα είναι στο ίδιο γήπεδο που πριν μερικά χρόνια είχε βάλει το νικητήριο γκολ κατά της Κοπεγχάγης με τη φανέλα του "τριφυλλιού" για τους ομίλους του Uefa!

* Η φωτογραφία είναι από τον αγώνα Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 0-1 (8/11/2007). Ο Ν' Ντόι στα πράσινα κόντρα σε έναν πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Μίκαελ Άντονσον.

Πηγή sport24

Read more!

Η ομάδα του Μπέκαμ

Έτοιμος να ενεργοποιήσει όρο στο συμβόλαιο του με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι που του επιτρέπει να αγοράσει ομάδα στο MLS, είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο όρος στο συμβόλαιο εκπνέει τον επόμενο Νοέμβριο και ο άγγλος άσος έχει δεχτεί πληθώρα προσφορών από συλλόγους που θέλουν να εκμεταλλευτούν και το όνομα του.

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ο Μπέκαμ θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο επίπεδο, στο MLS.Ήδη ο 35χρονος παίκτης έχει απορρίψει πρόταση της Έβερτον για δανεισμό του από τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, τη στιγμή που η Γουέστ Χαμ και η Σάντερλαντ επίσης τον έχουν στην λίστα τους.

Πηγή sport24

Read more!

"Εκτέλεσε" την Μάιντζ ο Γκέκας

Ο Φάνης Γκέκας με εκτέλεση πέναλτι στο 84' χάρισε την νίκη στην Φρανκφούρτη με 2-1 επί της Μάιντζ και της "ψαλίδισε" τις ελπίδες για τίτλο, ενώ η Σάλκε νίκησε με 2-0 την Μπάγερν.

Ο Έλληνας στράικερ είχε για πρώτη φορά παρτενέρ στην 11άδα τον Γιάννη Αμανατίδη και σκόραρε για 13η φορά φέτος, ενώ ο Παπίς Ντεμπά Σισέ έφτασε τα 11 γκολ χαρίζοντας την νίκη στην Φράιμπουργκ με 1-0 επί του Αμβούργου.

Στην 3η θέση ανέβηκε το Ανόβερο μετά την εκτός έδρας επικράτησή του με 2-1 επί της Γκλάντμπαχ, ενώ Βόλφσμπουργκ και Βέρντερ έμειναν στο 0-0, με τον Φρινγκς να χάνει πέναλτι για τους φιλοξενούμενους και τον Ντζέκο για τους γηπεδούχους.

Όσον αφορά στο ντέρμπι της ημέρας, η Σάλκε κατάφερε επιτέλους να πάρει μια σπουδαία νίκη εντός συνόρων, καθώς επικράτησε με 2-0 της Μπάγερν στο Γκελζενκίρχεν, με τέρματα των Χουράδο και Χέβεντες.

Η βαθμολογία

1. Ντόρτμουντ 37
2. Μάιντζ 30
3. Ανόβερο 28
4. Λεβερκούζεν 26
5. Φράιμπουργκ 24
6. Μπάγερν 23
7. Χόφενχαϊμ 23
8. Φρανκφούρτη 23
9. Αμβούργο 21
10. Βέρντερ 19
11. Νυρεμβέργη 18
12. Κάιζερσλαουτερν 17
13. Ζανκτ Πάουλι 17
14. Βόλφσμπουργκ 17
15. Σάλκε 16
16. Κολωνία 12
17. Στουτγκάρδη 12
18. Γκλάντμπαχ 10

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ

Φάνης Γκέκας (Φρανκφούρτη)

11 γκολ
Παπίς Ντεμπά Σισέ (Φράιμπουργκ)

9 γκολ

Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)
Ούγκο Αλμέιδα (Βέρντερ)
Έντιν Ντζέκο (Βόλφσμπουργκ)
Σρνταν Λάκιτς (Κάιζερσλαουτερν)

8 γκολ
Λούκας Μπάριος (Ντόρτμουντ)

7 γκολ
Αντρέ Σέρλε (Μάιντζ)
Γκραφίτε (Βόλφσμπουργκ)
Σίνι Καγκάβα (Ντόρτμουντ)
Ντιντιέ Για Κονάν (Ανόβερο)
Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

6 γκολ
Ραούλ (Σάλκε)
Σαμί Αλαγκί (Μάιντζ)
Ντεμπά Μπα (Χόφενχαϊμ)
Αρτούρο Βιντάλ (Λεβερκούζεν)

Πηγή sport24
Read more!

Ροτέν: "Θέλω να παίξω στην ΑΕΚ"

Πεπεισμένος ότι άφησε καλές εντυπώσεις στον Μανόλο Χιμένεθ και ότι θα υπάρξει πρόταση από τους "κιτρινόμαυρους" μέσα στις επόμενες ημέρες, εμφανίστηκε σε σημερινή συνέντευξή του ο Ζερόμ Ροτέν.

Ο 32άχρονος πρώην άσος της Παρί Σεν Ζερμέν παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Ώρα για Σπορ", όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τη σημερινή κατάσταση της Ένωσης, τη δική του επιθυμία να τη βοηθήσει να πάρει το πρωταθλημα, καθώς επίσης για το νέο προπονητικό κέντρο αλλά και την εμφάνιση της Ένωσης κόντρα στην Χάιντουκ στο Σπλιτ.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ζερόμ Ροτέν:

Για το αν πιστεύει ότι θα του γίνει πρόταση:

"Δεν έχω συμφωνήσει με την ΑΕΚ, αλλά δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει στη συνέχεια. Πιστεύω ότι θα μου γίνει κάποια πρόταση και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Αυτό που ξέρουμε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μέχρι τη Δευτέρα, θα έχουμε κάποια νέα.

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει ενδιαφέρον να συνεργαστούμε. Σου είπα και πριν ότι θέλω να παίξω στην ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι φεύγω από την Ελλάδα με μία θετική αίσθηση, πιστεύω πως θα υπάρξει συνέχεια σε αυτή την ιστορία".

Για τις φήμες ότι δεν ήθελε να δοκιμαστεί και ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα με αυτό το θέμα:

"Έκανα δύο προπονήσεις με την ΑΕΚ χωρίς να έχουμε υπογράψει συμβόλαιο. Αυτό νομίζω απαντά στη συγκεκριμένη ερώτηση... Δεν είχα πρόβλημα με αυτό, είναι κατανοητό να θέλουν να δουν οι άνθρωποι της ομάδας σε ποια κατάσταση ακριβώς βρίσκομαι.

Βεβαίως μίλησα με τον κύριο Χιμένεθ, αλλα δε νομίζω ότι είναι σωστό να μεταφέρω τι είπαμε μεταξύ μας. Είμαι σίγουρος όμως ότι έχει μείνει ευχαριστημένος από μένα και πιστεύει ότι θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Είναι ένας προπονητής που νομίζω ότι θα βοηθήσει σίγουρα την ΑΕΚ".

Για το πως βλέπει το ενδεχόμενο, σε σχέση με την καριέρα που κουβαλάει, να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην ΑΕΚ:

"Έχω παίξει σε πολύ σημαντικές ομάδες στη Γαλλία, γνωστές και στην Ευρώπη. Και η ΑΕΚ είναι μία ομάδα γνωστή στην Ευρώπη, από τις μεγαλύτερες στη χώρα της, με μεγάλη ιστορία και πάρα πολλούς οπαδούς. Νομίζω ότι είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να συνεχίσω την καριέρα μου και δεν το λέω σαν κοπλιμέντο. Θα ήταν πολύ καλό για μένα να παίξω στην ΑΕΚ και θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω".

Για το αν γνωρίζει για τη σημερινή κατάσταση της ΑΕΚ:

"Φρόντισα να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα. Η ΑΕΚ, όπως και η Παρί Σεν Ζερμέν, είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες στη χώρα τους, που έχουν πολύ καιρό να πάρουν πρωτάθλημα. Βέβαια, η διαφορά είναι ότι, όπως μου είπαν, η ΑΕΚ πριν τρία χρόνια πήρε το πρωτάθλημα, αλλά το έχασε στα δικαστήρια από τον Ολυμπιακό.

Είναι κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, πραγματικά δεν θα ήθελα να ζήσω ποτέ κάτι τέτοιο και να ήμουν στη θέση των ποδοσφαιριστών, που κέρδισαν έναν τίτλο στο γήπεδο και τον έχασαν στην αίθουσα κάποιου δικαστηρίου...

Η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή είναι ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε μία περίοδο αναδιοργάνωσης και υπάρχει ένα καλό πλάνο για τη συνέχεια. Ίσως δεν μπορεί να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι την επόμενη σεζόν θα είναι πολύ σοβαρή διεκδικήτρια. Θα ήθελα πολύ να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια και να είμαι στην ΑΕΚ, όταν θα κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα".

Για αυτό που γραφόταν πριν έρθει να δοκιμαστεί στην ΑΕΚ, ότι είχε επαφές με τον Ηρακλή:

"Το ξέρω, με έπαιρναν μάλιστα τηλέφωνο για να με ρωτήσουν. Πραγματικά δεν ήξερα τι να πω, γιατί δεν υπήρχε καμία επαφή με τη συγκεκριμένη ομάδα, ούτε με πλησίασε ποτέ κανείς για να μου μιλήσει για τον Ηρακλή".

Για το νέο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα:

"Ναι, το ξέρω και είχα την ευκαιρία να το δω λεπτομερώς με τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Νομίζω ότι πρόκειται για πάρα πολύ καλές εγκαταστάσεις. Θα σου πω μάλιστα ότι το προπονητικό κέντρο της Παρί είναι μικρότερο".

Για την εικόνα που σχημάτισε από την ΑΕΚ, στο νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι της με τη Χάιντουκ για το Europa League:

"Ναι, το είδα. Πιστεύω ότι αυτό που έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη ήταν η ψυχή και η μεγάλη θέληση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο... Βέβαια, η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε και περισσότερη ποιότητα στο γήπεδο από τη Χαιντούκ".

Πηγή sport24

Read more!

Νέα σενάρια για Σισέ

Έτοιμη να μπει στο κυνήγι για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ είναι η Φούλαμ σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αγγλία τη στιγμή που και η Άστον Βίλα του Ζεράρ Ουγιέ φέρεται να τον έχει στην λίστα της.

Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ που αγωνίστηκε ως δανεικός στην Σάντερλαντ την περίοδο 2008-2009, έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναίκό.

Ο 29χρονος επιθετικός φέρεται να είναι στην λίστα του Ζεράρ Ουγιέ στην Άστον Βίλα καθώς ο Γάλλος τεχνικός είχε εισηγηθεί την απόκτηση του στην Λίβερπουλ πριν χωρίσουν οι δρόμοι του με την αγγλική ομάδα.Παράλληλα όμως και η Φούλαμ δείχνει έτοιμη να μπει στο κυνήγι για την απόκτηση του καθώς ο προπονητής της, Μαρκ Χιουζ έχει ψηλά στην λίστα του τον Γάλλο επιθετικό.
Ο 29χρονος επιθετικός έχει ήδη σημειώσει 13 γκολ με τον Παναθηναϊκό σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Σούπερ Λίγκα.

Πηγή sport24

Read more!

"Καθάρισαν" Ρονάλντο & Μέσι

Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο η Ρεάλ νίκησε με 2-0 την Βαλένθια και με δύο γκολ και μία ασίστ του Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-0 την Οσασούνα, ενώ η Ατλέτικο έχασε με 0-2 από την Λεβάντε.

Ο Πέδρο άνοιξε το σκορ στην Παμπλόνα για την "Μπάρτσα" στο 26' και ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε τα άλλα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 65' και το 83' με πέναλτι, έτσι οι Καταλανοί διατήρησαν το +2 από την Ρεάλ.

Η "βασίλισσα" στο "Μπερναμπέου" δυσκολεύτηκε με την Βαλένθια και χρειάστηκε να μείνουν με δέκα παίκτες οι "νυχτερίδες" λόγω αποβολής του Νταβίντ Αλμπέλδα στο 65' για να ανοίξουν το σκορ.Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με διαγώνιο σουτ στο 73' από πάσα του Μεσούτ Εζίλ έκανε το 1-0 και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 87', φτάνοντας τα 17 τέρματα φέτος, ενώ ο Μέσι έχει 15.

Στο "Ρέινο ντε Ναβάρα" η Λεβάντε άνοιξε το σκορ με τον Νάνο στο 2' και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Φελίπε Καϊσέδο στο 58'.

*λόγω της απεργίας στα αεροδρόμια η Μπαρτσελόνα πήγε στην Παμπλόνα με τρένο και το ματς ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση...

Οι συνθέσεις

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Λασανά Ντιαρά, Κεντίρα (53' Μπενζεμά), Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ (75' Γκρανέρο), Ντι Μαρία (72' Μοαμαντού Ντιαρά), Κριστιάνο Ρονάλντο.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Μπρούνο, Στανκεβίτσιους, Ρικάρντο, Χόρντι Άλμπα (61' Μιγκέλ), Αλμπέλδα, Τίνο Κόστα, Μάντουρο, Χοακίν (80' Αντούριθ), Μάτα (67' Μπανέγκα), Σολδάδο.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Ρικάρντο, Νέλσον, Σέρχιο, Μιγκέλ Φλάνιο, Μονρεάλ, Πουνιάλ (77' Λολό), Νεκουνάμ, Σοριάνο (61' Λέκιτς), Χουανφράν, Μασούντ, Καμούνιας (41' Παντιάνι).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (82' Κεϊτά), Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (88' Χεφρέν), Βίγια (88' Μπόγιαν).

ΛΕΒΑΝΤΕ: Μανόλο Ρέινα, Χάβι Βέντα, Μπαγεστέρος, Νάνο, Χουανφράν, Χάβι Τόρες, Παγιαρδό, Ρουμπέν Σουάρεθ (83' Ρομπουστέ), Σίσκο Ναδάλ (70' Γκόρκα Λαρέα), Χουανλού, Φελίπε Καϊσέδο (75' Ράφα Χορδά).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Ουϊφαλούσι, Περέα, Γκοντίν (82' Μέριδα), Αντόνιο Λόπεθ, Πάουλο Ασουνσάο (31' Μάριο Σουάρεθ), Ρέγες, Σιμάο (70' Ντιέγκο Κόστα), Ραούλ Γκαρθία, Αγκουέρο, Φορλάν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Λεβάντε - Ατλέτικο 2-0 (2' Νάνο, 58' Καϊσέδο)
Οσασούνα - Μπαρτσελόνα 0-3 (26' Πέδρο, 65' και 83' πέν. Μέσι)
Ρεάλ - Βαλένθια 2-0 (73' και 87' Ρονάλντο)

Κυριακή
Χετάφε - Μαγιόρκα (18:00)
Αλμερία - Σαραγόσα
Εσπανιόλ - Χιχόν
Μάλαγα - Σανταντέρ
Βιγιαρεάλ - Σεβίλλη (20:00)
Σοθιεδάδ - Μπιλμπάο (22:00)

Δευτέρα
Ντεπορτίβο - Έρκουλες (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 37
2. Ρεάλ Μαδρίτης 35
3. Βιγιαρεάλ 27
4. Εσπανιόλ 25
5. Βαλένθια 24
8. Μαγιόρκα 21
6. Ατλέτικο 20
7. Σεβίλλη 20
9. Μπιλμπάο 19
10. Σοθιεδάδ 19
11. Χετάφε 17
12. Έρκουλες 15
13. Οσασούνα 15
14. Ντεπορτίβο 14
15. Σανταντέρ 14
16. Λεβάντε 14
17. Χιχόν 10
18. Μάλαγα 10
19. Αλμερία 9
20. Σαραγόσα 8

Ο πίνακας των σκόρερς

17 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

15 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

9 γκολ

Φερνάντο Γιορέντε (Μπιλμπάο)

8 γκολ
Νιλμάρ (Βιγιαρεάλ)
Τζουζέπε Ρόσι (Βιγιαρεάλ)
Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Φεντερίκο Ιγκουαΐν (Ρεάλ)
Νταβίντ Τρεζεγκέ (Έρκουλες)

6 γκολ

Ντιέγκο Φορλάν (Ατλέτικο)
Νέλσον Αέδο Βαλντές (Έρκουλες)

5 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Ατλέτικο)
Άλβαρο Νεγκρέδο (Σεβίλλη)

4 γκολ
Οσβάλντο (Εσπανιόλ)
Ντιέγκο Κάστρο (Χιχόν)
Πιέρ Ουεμπό (Μαγιόρκα)
Φελίπε Καϊσέδο (Λεβάντε)
Αρτίτθ Αντούριθ (Βαλένθια)
Φρεντερίκ Κανουτέ (Σεβίλλη)
Χοσέμπα Γιορέντε (Σοθιεδάδ)
Γκονσάλο Κάστρο (Μαγιόρκα)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Ιγκόρ Γκαμπιλόντο (Μπιλμπάο)
Σαντιάγκο Καθόρλα (Βιγιαρεάλ)
Μάρκους Ρόζενμπεργκ (Σανταντέρ)

Πηγή sport24
Read more!

"Μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό"

Ο Ολλανδός ρεπόρτερ του "Εlf Voetbal" Μπαρτ φαν Ντούιζεβεερτ σκιαγραφεί για λογαριασμό του Sport24.gr το προφίλ του υποψήφιου μεταγραφικού στόχου του Παναθηναϊκού, Στάιν Σχάαρς. "Εξαιρετικός πασέρ με ηγετικές ικανότητες".

Μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον για τον 26χρονο μέσο της Άλκμααρ, Στάιν Σχάαρς ο δημοσιογράφος του "Εlf Voetbal" Μπαρτ φαν Ντούιζεβεερτ.

Ο Ολλανδός ρεπόρτερ χαρακτηρίζει "ήρεμη δύναμη" τον αρχηγό της AZ τονίζοντας πως μπορεί να προσφέρει άμεσα στον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που τελικά το "φλερτ" με τους "πράσινους" ευοδωθεί.

Ο Σχάαρς είναι εξαιρετικός πασέρ και πολύ καλός στις εκτελέσεις φάουλ όπου βασίζεται κυρίως στο αριστερό του πόδι.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως όταν ήταν έφηβος δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο η κάποιο άλλο άθλημα επειδή κατά την ανάπτυξη του ένιωθε διαρκώς πόνους.Ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες των Ακαδημιών της Φίτεσε, όμως δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο για την πρώτη ομάδα γιατί λόγω της παρουσίας του Τέο Γιάνσεν έπρεπε να αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά του κέντρου".

Διακρίσεις με την U21 της Ολλανδίας

"Ο Σχάαρς ήταν ο αρχηγός της Άλκμααρ που έκανε την έκπληξη κατακτώντας το 2009 το πρωτάθλημα. Επίσης ήταν μέλος της εθνικής Ολλανδίας U21 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2006.Είχε συμπαίκτες μεταξύ άλλων τους Ούρμπι Εμάνουελσον, Κλαας-Γιαν Χούντελααρ, Ρον Φλάαρ, Ντέμι ντε Ζέου και Έντσον Μπράαφχαϊντ. Ο Σχάαρς θα πρέπει να αναφέρω πως επίσης ήταν ο αρχηγός της ομάδας".

Ένας ψύχραιμος ηγέτης

"Πρόκειται για έναν παίκτη ηγέτη που θα μπορούσε κάλλιστα να βοηθήσει άμεσα τον Παναθηναϊκό. Φημίζεται για την ψυχραιμία του και την ηρεμία που βγάζει στο παιχνίδι του.Παίζει πρωτίστως για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του. Επίσης χιουμοριστικά να συμπληρώσω πως Σχάαρς στα ολλανδικά είναι το ψαλίδι!

Πηγή sport24

Read more!

Ξέρει να σηκώνει το κεφάλι

Ο Ολυμπιακός είναι παραδοσιακά ομάδα που ξέρει να σηκώνει κεφάλι και να μην τα παρατά μετά από ήττες, κάτι που αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Το Sport24.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει πως τα πάνε οι Πειραιώτες μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα σε ντέρμπι την τελευταία δεκαετία.

Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν για δεύτερη φορά φέτος σε ντέρμπι (την πρώτη ήταν από τον ΠΑΟ, τώρα από την ΑΕΚ) και στο ματς της Καβάλας θα φανεί το κατά πόσο άφησαν πίσω, το... γκολ του Μπλάνκο στο 90' και είναι έτοιμοι για μια νέα αρχή.

Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, οι "ερυθρόλευκοι" ξέσπασαν κόντρα στον Πανιώνιο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" πετυχαίνοντας 5 γκολ, όμως τώρα η αποστολής του θα είναι σαφώς πιο δύσκολη.Άλλωστε, η Καβάλα είναι μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, ενώ μην ξεχνάμε πως φέτος ο Παναθηναϊκός άφησε δύο βαθμούς και η ΑΕΚ τρεις. Όπως καταλαβαίνετε, το έργο των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι δύσκολο και ιδιαίτερα τώρα, που έχει προηγηθεί η ήττα στο ΟΑΚΑ και αρκετές... μουρμούρες.

Γι' αυτόν λοιπόν το λόγο, οι Πειραιώτες έχουν αρκετούς λόγους παραπάνω για πάρουν τη νίκη (αναλυτικότερα εδώ στην αρθρογραφία του Παντελή Διαμαντόπουλου) και να αποδείξουν πως ξεπέρασαν την ήττα από την ΑΕΚ και φουλάρουν για το πρωτάθλημα.

Οδηγός για τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να γίνει το λαμπρό παρελθόν, όπου οι Πειραιώτες, σύμφωνα με τους αριθμούς, δείχνουν πως ξέρουν τον τρόπο για να ξεπερνούν τις αναποδιές στα ντέρμπι.Θέλετε και απόδειξη; Οι "ερυθρόλευκοι" τα τελευταία 10 χρόνια έχουν 20 ήττες σε μεγάλα παιχνίδια (πρωτάθλημα και Κύπελλο) και τις επόμενες αγωνιστικές, τις 15 φορές έφυγαν νικητές, τις 3 ηττημένοι και τις 2 με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το Sport24.gr γυρνά το χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει τις ήττες της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και τους αγώνες που ακολούθησαν.

2000-2001

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4 (Κύπελλο), Ολυμπιακός-Αθηναϊκός 1-0 (Πρωτάθλημα)

Πριν δέκα χρόνια, οι Πειραιώτες δεν αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στον δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα την πρώτη θέση, έχοντας 12 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (78-66) και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως γνώρισε μόλις μια ήττα σε ντέρμπι κι αυτή ήταν στο τελικό Κυπέλλου.Θύτης ήταν ο ΠΑΟΚ, που πήρε επιβλητική νίκη με 4-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια επί του συγκροτήματος του Τάκη Λεμονή και έτσι κατέκτησε το τρόπαιο στην πρωτεύουσα. Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να ανασυγκροτηθούν και πήραν τη νίκη στην έδρας τους με 1-0 επί του Αθηναϊκού.

Read more!

Τίτλοι τέλους

Ο Γκάρι Νέβιλ θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν από την αγωνιστική δράση, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.

Μετά τον πορτιέρο των "κόκκινων διάβολων", Ένβιν Φαν Ντερ Σάαρ και ο αμυντικός της ομάδας, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Ολλανδός πορτιέρο συμπληρώνει τα 40 του χρόνια στην τρέχουσα σεζόν και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την τελευταία του σεζόν.

Πλέον και ο Γκάρι Νέβιλ ετοιμάζεται να πει το αντίο και ενώ μάλιστα προορίζεται για προπονητής της δεύτερης ομάδας μετά και την αποχώρηση του Όλε Γκούναρ Σόλτσκιερ.

Πηγή sport24

Read more!

Σουηδοί στο μικροσκόπιο

Σουηδοί στο μικροσκόπιο
Στη σουηδική αγορά στρέφεται σύμφωνα με το katimagiko.gr o Oλυμπιακός για την απόκτηση αριστερού μπακ, ενώ οι Πειραιώτες φαίνεται να «τσεκάρουν» τις περιπτώσεις των Σαφαρί και Βεντ. Είναι γνωστό ότι οι Ερυθρόλευκοι... ψάχνονται ενόψει Ιανουαρίου για έναν αριστερό αμυντικό, ο οποίος θα αποτελεί αξιόπιστη λύση μετά τον Ραούλ Μπράβο. Γι' αυτό τον λόγο, όπως αναφέρει το katimagiko.gr, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κοιτάζουν τις περιπτώσεις των Σουηδών Όσκαρ Βεντ και Μπεχράνγκ Σαφαρί:

«Ο 25χρονος Όσκαρ Βεντ είναι ένας σκληροτράχηλος μπακ που αγωνίζεται στην Κοπεγχάγη και τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ στο πρωτάθλημα Δανίας. Προέρχεται από τις ακαδημίες της Γκέτεμποργκ, από την οποία πήρε μεταγραφή για την Κοπεγχάγη το 2006 και έκτοτε αποτελεί βασικό μέλος των πρωταθλητών Δανίας.
Διακρίνεται για την ταχύτητά του και πρόκειται για ένα αριστερό φουλ μπακ, αφού συνεισφέρει επιθετικά στην ομάδα του με πάσες και σέντρες ακριβείας. Είναι 12 φορές διεθνής με την εθνική ανδρών της Σουηδίας και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κυμαίνεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και αρκετές ομάδες, εκ των οποίων και η Λίβερπουλ, ενδιαφέρονται για την απόκτησή του», αναφέρει μεταξύ άλλων η «ερυθρόλευκη» ιστοσελίδα.

Διαβάστε στο katimagiko.gr όλο το άρθρο!
Read more!

Γερμανική σφυρίχτρα στην Κοπεγχάγη

Γερμανική σφυρίχτρα στην Κοπεγχάγη
Ο Φλόριαν Μέγερ θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Κοπεγχάγη στη Δανία για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Βοηθοί του θα είναι ο Χόλγκερ Χένσελ και ο Σένκε Γκλίντεμαν.Ο 42χρονος ρέφερι έχει διευθύνει τρεις φορές ελληνικές ομάδες και οι τρεις έχουν δεχτεί ήττα. Τους Πράσινους έχει ξανασφυρίξει στις 3 Μαρτίου του 2004, όταν έχασε στη Γαλλία από την Οσέρ με 1-0. Τα άλλα ματς ήταν το ΑΕΚ -Ζενίτ 0-1 ( 29 Σεπτεμβρίου 2005) και Λιλ-ΑΕΚ 3-1( 17 Οκτωβρίου 2007).

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Νέες καταγγελίες κατά της FΙFΑ

Νέες καταγγελίες κατά της FΙFΑ
Νέες σοβαρές καταγγελίες για χρηματισμό μελών της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου προκειμένου να πάρουν θέση υπέρ συγκεκριμένης χώρας στην ψηφοφορία για τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022, είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.Όπως αναφέρει σε άρθρο της η αγγλική εφημερίδα Sunday Times , δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FΙFΑ, που αποφάσισε την Πέμπτη να δώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ, πήραν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ για να ψηφίσουν υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας. Τις καταγγελίες έκανε στην εφημερίδα εργαζόμενος σε μία από τις υποψήφιες χώρες, δίνοντας μάλιστα και ακριβή στοιχεία για τον χρόνο και τον τόπο των ραντεβού που έγιναν με τα μέλη της FΙFΑ τα οποία χρηματίστηκαν. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουν τιμωρηθεί δύο μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας για το ίδιο θέμα, ύστερα από αποκαλύψεις του αγγλικού Τύπου.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Φαβορί για Χρυσή Μπάλα ο Ινιέστα»

«Φαβορί για Χρυσή Μπάλα ο Ινιέστα»
Τον Αντρές Ινιέστα της Μπαρτσελόνα... χρίζει ως φαβορί για να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα του France Football ο ιταλικός Τύπος.Ο Ισπανός άσος των Μπλαουγκράνα σύμφωνα με την έκδοση της Gazzetta dello Sport είναι το φαβορί για το βραβείο, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τσάβι και στην τρίτη ο Λιονέλ Μέσι. Κοινή συνισταμένη και για τους τρεις είναι ότι η εν λόγω τριανδρία είναι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών Ισπανίας.


Read more!

Η πρωτιά δεν τα σβήνει όλα...

Η πρωτιά δεν τα σβήνει όλα...
Ο Παναθηναϊκός νίκησε. Ήταν όμως μόνο αυτό το ζητούμενο; Αφήνοντας την πρωτιά κατά μέρος, ανακαλύπτει κανείς μόνο προβλήματα. Το gazzetta.gr δείχνει ένα προς ένα όσα βγήκαν χθες ξεκάθαρα στη φόρα...

Σε έναν ακόμη αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν συνολικά άθλιος! Πέρασε ένα ακόμη ματς που δεν ικανοποίησε ούτε τον πιο μετριοπαθή οπαδό του, με την κακή απόδοση να επισημαίνεται μετά το τέλος του αγώνα και από τον πρόεδρο Νίκο Πατέρα. Παίκτες χωρίς διάθεση και φαντασία, ομάδα χωρίς ανάπτυξη και σύστημα, ήταν συστατικά του χθεσινού μενού στο ΟΑΚΑ που άφησαν τους οπαδούς παραπονεμένους για όσα είδαν...

Επεισόδια και πάλι...

Για πολλοστή φορά έγιναν επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο με πρωταγωνιστές οπαδούς του «τριφυλλιού». Είναι γεγονός ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και η διοίκηση δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Οι συγκρούσεις και τα δακρυγόνα όχι μόνο χαλάνε την εικόνα του Παναθηναϊκού, αλλά απομακρύνουν από το γήπεδο τους υγιείς φιλάθλους και τις οικογένειες που πάνε στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν μπάλα. Παράλληλα, ο πέλεκυς της τιμωρίας κρέμεται και πάλι πάνω από το «τριφύλλι» που ήδη σε επτά εντός έδρας αγώνες, τους δύο τους έχει δώσει χωρίς οπαδούς και πλέον με τη συχνότητα που γίνονται τα επεισόδια είναι... θέμα χρόνου νέα τιμωρία, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι εκτός των άλλων και υπότροπος. Και φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια ήταν αντιεξουσιαστές που τα συνδύασαν με τη θλιβερή επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Είναι φανερό ότι κανείς δεν θέλει να σταματήσει όσα γίνονται ή τουλάχιστον δεν κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας ελάχιστος σεβασμός σε όσους δημιούργησαν το πανελλήνιο ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας δεν θα έβλαπτε...

Παίκτες βαριεστημένοι και αδιάφοροι

Η αδιαφορία ήταν χθες βασικό χαρακτηριστικό των παικτών του Παναθηναϊκού. Όσοι αγωνίστηκαν είχαν... αλλού το μυαλό τους και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από την πρώτη σέντρα που έγινε στο ματς, έπρεπε να περάσουν ένα λεπτό και 15 δευτερόλεπτα για να ακουμπήσει την μπάλα κάποιος παίκτης των γηπεδούχων. Ούτε την Μπαρτσελόνα να είχαν αντίπαλο!


Τα λάθη του Φερέιρα

Ο Φερέιρα είναι λίγο καιρό στην ομάδα, όμως κι εκείνος χρεώνεται χθες λανθασμένες επιλογές. Δεν δικαιολογείται να χρησιμοποιεί τον Νίνη που είχε να παίξει μπάλα δύο μήνες και ήταν εμφανώς ανέτοιμος· και όχι μόνο να τον ξεκινάει βασικό αλλά και να τον κρατάει και στα 90 λεπτά! Με τη χρησιμοποίησή του κατάφερε και να «καταστρέψει» τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά σε ορισμένες -μεμονωμένες- περιπτώσεις και την κερκίδα, που εξέφρασε τη δυσφορία της για την απόδοσή του...

Παράλληλα ο Πορτογάλος, με δεδομένη την απουσία των Καραγκούνη και Λέτο, δεν έπρεπε να αφήσει εκτός ομάδας τον Κατσουράνη για να ξεκουραστεί. Ο διεθνής μέσος όπως έδειξαν οι μετρήσεις χρειαζόταν ανάσες, αλλά ύστερα από την καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Κέρκυρα και τις δύο ασίστ που ξεκλείδωσαν την άμυνα, θα μπορούσε τουλάχιστον να βρίσκεται στον πάγκο για ώρα ανάγκης...


Που είναι ο Γκοβού;

Ο Γκοβού ήταν για μία ακόμη φορά... αόρατος. Μπορεί να είχε περισσότερη διάθεση σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς στα οποία αγωνίστηκε, αλλά αυτό δεν φτάνει. Για... επίδειξη διάθεσης ο Παναθηναϊκός έχει και τον Δημούτσο, δεν χρειάζεται και τον Γκοβού. Τον Γάλλο τον πήρε για να κάνει τη διαφορά και να επιδείξει την κλάση του...

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο Φερέιρα να περάσει το μήνυμα της υποτίμησης του αντιπάλου, νοοτροπία που πέρασε και στους παίκτες. Με την απόδοσή τους λίγο έλειψε να τα... τινάξουν όλα στον αέρα και να χαθεί η πρωτιά.

Ο θόρυβος για την διαιτησία

Η ανόητη ενέργεια του Πλεσί να κάνει χέρι προκάλεσε και πάλι θόρυβο για τη διαιτησία. Φυσικά ο διαιτητής έπρεπε να το υποδείξει, αλλά το θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι γίνεται πάλι ντόρος για τη διαιτησία. Όπως συνέβη και μετά το πέναλτι στο «Βικελίδης», μόνο κακό προκαλούν τέτοιες αποφάσεις στην ομάδα γιατί πολύ απλά δεν τις χρειάζετα. Ειδικά κόντρα σε ομάδες υποδεέστερες, η ζημιά είναι μεγαλύτερη από το κέρδος...


Το... 13άρι της απογοήτευσης

Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε 13 παιχνίδια στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει ούτε μία καλή εμφάνιση! Κρατάει μόνο δύο ημίχρονα, ένα με τον Ολυμπιακό και ένα με τον Εργοτέλη, κάποια ξεσπάσματα στη διάρκεια των αγώνων και από εκεί και πέρα το χάος... Δεν έχει ούτε ένα 90λεπτο με καλή, μεστή εμφάνιση που να προσφέρει θέαμα και να ικανοποιήσει τον κόσμο. Το μεγάλο ερώτημα που πλέον δημιουργείται είναι εάν μπορεί να διορθωθεί αυτή η ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας και να σώσει τη χρονιά. Και με μόλις μία μεταγραφή τον Γενάρη, σίγουρα οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο θα μειωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι δυσοίωνο το μέλλον του Παναθηναϊκού...

Read more!

«Καθάρισε» ο CR7 *ΒΙΝΤΕΟ*

«Καθάρισε» ο CR7 (vids)

Όταν φάνηκε πως η μπάλα δύσκολα θα έμπαινε στα δίχτυα της Βαλένθια, ο Κριστάνο Ρονάλντο «καθάρισε» και έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ. Οι «μερένχες» επικράτησαν 2-0 των «νυχτερίδων στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Primera Division και παρέμειναν δυο βαθμούς στη δεύτερη θέση πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, εξακολουθώντας να βρίσκονται στο «κόλπο» του τίτλου. Αντίθετα, οι Λεβαντίνοι παρέμειναν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Europa league, έχοντας πολλές πιθανότητες για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού βρίσκονται ένα βαθμό από την τέταρτη θέση και την Εσπανιόλ.


Οι παίκτες του Ουνάι Εμερι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και μπορούσαν να σκοράρουν, μέχρι την ολοκλήρωσή του, κόντρα σε μια «υπνωτισμένη» ομάδα που έδειχνε επηρεασμένη από την πεντάρα στο «classico». Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο, οι εννιά φορές πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν «φουριόζοι και άρχισαν να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Η αποβολή του Αλμπέλδα στο 65’ με μάλλον αυστηρή κίτρινη κάρτα, έδωσε το έναυσμα για την τελική επικράτηση των γηπεδούχων. Στο 72’, ο Εζίλ έδωσε ωραία μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών στον Ρονάλντο, που με δυνατό σουτ από πλάγια «ξετίναξε» τα δίχτυα. Στο 87’ ο Ρονάλντο επιχείρησε ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι «μερένχες» διαμαρτύρονται και για ένα πέναλτι πάνω στον Ντι Μαρία.


ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Λ. Ντιαρά, Κεντίρα (53' Μπενζεμά), Τσάμπι Αλόνσο, Εζίλ (75' Γκρανέρο), Ρονάλντο, Ντι Μαρία (82' Μ. Ντιαρά)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαϊτα, Μπρούνο, Στανκεβίτσιους, Ρικάρντο Κόστα, Αλμπα (60' Μιγκέλ), Χοακίν (80' Αντούριθ), Τ. Κόστα, Μαντούρο, Μάτα (68' Μπανέγκα), Σολδάδο




Read more!

Απάντησε για τη διαιτησία ο Παναθηναϊκός

Με ανακοίνωση σε ήπιους τόνους -αλλά και… υπονοούμενα αντί επιλόγου- απάντησε ο Παναθηναϊκός στην αντίστοιχη του Πανσερραϊκού για τη διαιτησία.

Οι «πράσινοι» καλούν την ομάδα των Σερρών να μην ανεβάζει τους τόνους και αφήνουν να εννοηθεί πως οι διαμαρτυρίες της είναι και προϊόν επιρροών.
Απάντησε για τη διαιτησία ο Παναθηναϊκός

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός πέτυχε σήμερα μια καθαρή και δίκαιη νίκη επί ενός αξιόμαχου αντιπάλου.

Από εκεί και πέρα, οι φωνές περί αλλοίωσης αποτελέσματος αδικούν την ίδια την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Πανσερραϊκού που ήταν αξιέπαινη.

Παραπέμπουμε τη διοίκηση του Πανσερραϊκού στις δηλώσεις του προπονητή της ίδιας τους της ομάδας που προσεγγίζουν με ώριμο και ποδοσφαιρικό τρόπο τον αγώνα και συστήνουμε στον πρόεδρο του Πανσερραϊκού να μην παρασύρεται από το νέο του φίλο».


Read more!

Μπάι-μπάι Μπάγερν... *ΒΙΝΤΕΟ*

Ποιος θα το πίστευε; Η ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ στη Γερμανία και έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League, φέτος αναγκάζεται-όπως όλα δείχνουν-να αποχαιρετήσει από τη 15η αγωνιστική το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Η Μπάγερν Μονάχου έχασε με 2-0 από τη Σάλκε στη «Φέλτινς Αρένα» και η διαφορά της από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, που την Κυριακή δοκιμάζεται στη Νυρεμβέργη, παρέμεινε στους 14 βαθμούς.
Μπάι-μπάι Μπάγερν... (video)
Ο Χουράδο στο 58’ κόντρα στη ροή του αγώνα πήρε το ριμπάουντ από το σουτ που έκανε στο δοκάρι ο Ραούλ μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και άνοιξε το σκορ. Ο Χέβεντες στο 67’ με διπλή προσπάθεια (πρώτα κεφαλιά στο δοκάρι και μετά πλασέ σε κενό τέρμα) πέτυχε το 2-0 για τους «βασιλικούς μπλε», που έφτασαν τους 16 βαθμούς και απομακρύνθηκαν τέσσερις από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Φέλιξ Μάγκατ χρησιμοποίησε μετά από καιρό τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος στο 73’ αντικατέστησε τον Εντού. Ο 18χρονος αμυντικός είχε αγωνιστεί τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στις 2 Οκτωβρίου, ενώ ακολούθως είχε «υποβιβαστεί» στη δεύτερη ομάδα του γερμανικού συλλόγου.

Συνθέσεις:

Σάλκε (Μάγκατ): Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μέτσελντερ, Σμιτς, Κλούγκε, Ράκιτιτς, Εντού (73’ Παπαδόπουλος), Χουράδο (77’ Πάντερ), Χούντελαρ, Ραούλ (60’ Φαρφάν).

Μπάγερν (Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Μπρένο, Τίμοστσουκ, Κοντέντο, Φαν Μπόμελ (74’ Πράνιτς), Κρόος, Μίλερ, Σβαϊνστάιγκερ (84’ Σβαϊνστάιγκερ), Ριμπερί, Γκόμεζ.



Read more!

Υπόθεση μισής ώρας…*ΒΙΝΤΕΟ*

Δεν χρειάστηκε παραπάνω από 30 λεπτά η Μίλαν για να πετύχει την δέκατη νίκη της στο πρωτάθλημα και να ανέβει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, τρεις πόντους πάνω από την δεύτερη Λάτσιο.

Όταν ο ηλεκτρονικός πίνακας του «Σαν Σίρο» έδειχνε το 30ο λεπτό, τότε ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς σημείωνε το όγδοο γκολ του στο πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το σκορ σε 3-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να αντισταθεί η Μπρέσια, που.. βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. «Αυτοκτόνησε» η Ρόμα.

Παρένθεση αποδείχτηκε για τη Μίλαν η ισοπαλία της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Σαμπντόρια. Μετά και τη νίκη της Λάτσιο στο ντέρμπι με την Ίντερ-και την προσωρινή ισοβαθμία στην κορυφή-, οι παίκτες της Μίλαν μπήκαν ακόμα πιο δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να μείνουν μόνοι πρώτοι και να αποδείξουν ότι φέτος είναι τα «αφεντικά».

Μέσα σε 30 λεπτά είχαν καθαρίσει την… μπουγάδα. «Δράστες» ο Μπόατενγκ μόλις στο 4’ , ενώ στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Ρομπίνιο στο 28’ και ο Ιμπραίμοβιτς στο 31’. Από εκεί και πέρα η Μίλαν κατέβασε ταχύτητα και στην υπόλοιπη μία ώρα του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι. Πλέον η ομάδα του Αλέγκρι θα προετοιμαστεί για τον αγώνα κόντρα στον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ.





Read more!

Και ξανά προς τη δόξα τραβά

Η  Τβέντε νίκησε με 2-0 την Ντε Γκράαφσαπ και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με την Αιντχόβεν. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας δείχνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, αφού με τον Γιάνσεν που ήταν σε μεγάλη μέρα και σκόραρε δις, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.
Και ξανά προς τη δόξα τραβά
Συν τοις άλλοις, οι πρωτοπόροι αύξησαν τη διαφορά τους στους πέντε βαθμούς από τον Άγιαξ, ο οποίος γκέλαρε το απόγευμα απέναντι στην Νάιμεγκεν και έμεινε στην τέταρτη θέση. Read more!

Ταλαιπω(τ)ρία για «Μπάρτσα»! *ΒΙΝΤΕΟ*

Τι κι αν ήταν… ψόφιοι στην κούραση;

Τι κι αν «έπαιζαν» με το χρόνο -αφού χρησιμοποίησαν τρένο και λεωφορείο(!), λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας- ώστε να φτάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην Παμπλόνα;
Ταλαιπω(τ)ρία για «Μπάρτσα»! (vids)
Η Μπαρτσελόνα έκανε «πλάκα» στην Οσασούνα, περνώντας με «τριάρα» (3-0) από το ''Reyno de Navarra'' και παρέμεινε στην κορυφή! Οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ στο 26' με τον Πέδρο και διπλασίασαν τα τέρματά τους με (ποιο άλλον;) τον Μέσι στο 65'. Ο Αργεντινός σκόραρε και στο 83' με πέναλτι, ολοκληρώνοντας τον… περίπατο της «Μπάρτσα» στην Παμπλόνα.







Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο 4/12

Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(3' Νάνο, 59' Καϊσέδο)

Οσασούνα-Μπαρτσελόνα 0-3
(26' Πέδρο, 65', 83' πεν. Μέσι)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 2-0
(73', 87' Ρονάλντο) Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...