ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Αρμάνι Μιλάνο- Παναθηναϊκός 71-81

Nα περάσει ο επόμενος!

"Πράσινο" πάρτι στο Μιλάνο
Επίδειξη χαρακτήρα

Την... έσκισε να αλλάξει ράφτη!

Επίδειξη χαρακτήρα

Στην πρωτεύουσα της ομάδας ο Παναθηναϊκός δεν έκανε... πασαρέλα, αλλά επιδεικνύοντας τον χαρακτήρα πρωταθλητή που τον διακρίνει επικράτησε της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο με 81-71 κάνοντας μεγάλο βήμα για την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο. Αρκετά προβλήματα στην άμυνα και πολλά λάθη (21) για τους «πράσινους», που όμως είχαν τις απαντήσεις σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Διαμαντίδης, Τέπιτς και Μπατίστ οι κορυφαίοι των πρωταθλητών.


Δεν είχε άμυνα, αλλά είχε επίθεση... Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή του αγώνα τον αέρα της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, όχι όμως με βασικό όπλο την άμυνά του όπως μας έχει συνηθίσει φέτος, αλλά χάρη στην εξαιρετική του επιθετική λειτουργία. Προηγήθηκε νωρίς με 6-2 και 10-5, με τον Διαμαντίδη να οργανώνει και να εκτελεί, ωστόσο οι γηπεδούχοι με κάποια επιθετικά ριμπάουντ και τον Πετραβίτσιους να προκαλεί πονοκεφάλους κοντά στο καλάθι πλησίασαν στον πόντο (10-9). Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» με ένα απίθανο τρίποντο εκτός ισορροπίας και στη λήξη της επίθεσης έδωσε το σύνθημα για να ξεφύγει η ομάδα του και ο Τέπιτς πρόσφερε πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +6 (14-20). Οι παίκτες του Μπούκι απάντησαν με ένα 5-0 (19-20) και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Νίκολας στην εκπνοή (21-25).


«Έσφιξε» πίσω, ξέφυγε στο σκορ Η Αρμάνι φλέρταρε και πάλι με το πρώτο της προβάδισμα στο ματς, αλλά ένα ξέσπασμα στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με πρωταγωνιστή τον Άλεξ Μάριτς και την άμυνα της ομάδας του Ομπράντοβιτς να βρίσκει το ρυθμό, απέφερε στον Παναθηναϊκό διαφορά. Με ένα πράσινο 9-0 οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +10, 36-26, την ώρα που οι Μιλανέζοι ασχολούνταν περισσότερο με τη διαιτησία (τεχνική ποινή στον Μπούκι που... μπούκαρε στο παρκέ για να διαμαρτυρηθεί) παρά με τα αγωνιστικά τους προβλήματα. Οι πρωταθλητές διατηρούσαν άνετα τα ηνία του αγώνα, με την επάνοδο και του Διαμαντίδη ο οποίος είχε την πολυτέλεια να πάρει ανάσες για έξι λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Το τρίτο φάουλ του Πετραβίτσιους διευκόλυνε το έργο των φιλοξενούμενων και ο Νίκολας έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο με μία ακόμη «βόμβα» φέρνοντας την ομάδα του για πρώτη φορά σε απόσταση δώδεκα πόντων (34-46).


Ο Τέπιτς είχε τις απαντήσεις Με μπροστάρη τον Μαντσινέλι η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο επιχείρησε μία αντεπίθεση από ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού (16) κατόρθωσε να ροκανίζει σταδιακά τη διαφορά (38-46) και να πλησιάσει στους έξι, 58-52, με τρίποντο του Χόκινς. Όμως οι «πράσινοι» χάρη στον Τέπιτς που έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με το «τριφύλλι» στο στήθος είχαν τις απαντήσεις και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 65-55, όπως και στις δύο προηγούμενες περιόδους με καλάθι του Νίκολας.


Μάικ και τέλος Οι γηπεδούχοι δεν πέταξαν λευκή πετσέτα. Ο «ρολίστας» Ρόκα έκανε ζημιά σε άμυνα κι επίθεση στον Παναθηναϊκό και η ιταλική ομάδα ξεσήκωσε το κοινό της όταν έξι λεπτά πριν το φινάλε πλησίασε στους τρεις (64-67). Ο Μπατίστ, ωστόσο, πέτυχε τους 9 επόμενους πόντους της ομάδας του φροντίζοντας να τη διατηρεί μπροστά στο σκορ (68-76). Ο Σάτο με δύο βολές, μία φοβερή τάπα στον Φίνλεϊ και ένα καθοριστικό ριμπάουντ έβαλε οριστικά τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων και ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από μία «καυτή» έδρα, με τον Αντώνη Φώτση να διαμορφώνει το τελικό 81-71 με τρίποντο από τα δέκα μέτρα.

Δεκάλεπτα: 21-25, 34-46, 55-65, 71-81.
Αρμάνι: Μαντσινέλι 14 (5 ριμπ. 4 ασίστ), Μασιούλις 9 (5 ριμπ., 4 κλεψ.), Μορντέντε 5, Φίνλεϊ 13, Τζάαμπερ 2, Ρόκα 7, Μέλι, Πετραβίτσιους 6, Βαν Ντεν Σπίγκελ, Χόκινς 15.
Παναθηναϊκός: Τέπιτς 13, Μάριτς 8 (6 ριμπ.), Περπέρογλου 2, Μπατίστ 13, Φώτσης 7 (8 ριμπ.), Σάτο 8 (6 ριμπ.), Νίκολας 8, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 14 (4 ριμπ.), Βουγιούκας, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου.
Διαιτητές: Χοσέ Ραμόν Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία).

Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 71-81 (Τελικό)

Νίκη για την Ολίμπια, ανόητο πανό για Μάικ


Το παιχνίδι της Ολίμπιας με την Βαλένθια πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω του πανό που βλέπετε. Οι Σλοβένοι τα έχουν με την Ευρωλίγκα που δεν τιμώρησε τον Μάικ Μπατίστ και δεν καταλαβαίνουν ότι καμία τιμωρία δεν μπορεί να κοστίσει τόσο όσο οι τύψεις που ένιωθε ο ίδιος ο Αμερικανός για την ανοησία που έκανε.
Εξάλλου από την πρώτη στιγμή μόνος του βγήκε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη χωρίς να κρυφτεί... Οι Σλοβένοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, αν και ακόμα και ο ίδιος ο Όζμπολτ έχει συγχωρέσει τον Μπατίστ.
Στα του παιχνιδιού, η Βαλένθια ήταν το νέο θύμα της ομάδας του Γιούρι Ζντοβτς που ξεκίνησε άσχημα, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 72-68.
Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: 13-21, 35-32, 54-50, 72-68
Ολύμπια: Πέρι 4, Ιλιέφσκι 8, Αναγκόνι 3, Γκρέγκορι 8, Σαλίν 6(1), Μιούριτς, Γιαγκότνικ 12(2), Σερμαντίνι 8 (σε 12' με 2/3 διπ., 4/4 βολές, 4 ριμπ.), Πίκνεϊ 14 (2), Λόρμπεκ, Όζμπολτ 7(1), Βρίκιτς 2
Βαλένθια: Κουκ 13(1), Ρίτσαρντσον, Κλαβέρ 8(7ρ), Σιμεόν 1, Λίστσουκ, Μαρτίνεθ 9(1), Πιετρούς 1, Σαβάνοβιτς 8, Ντεκολό 16(1)(4ασ), Φερνάντεθ, Γιαφτόκας 12


Εφές να την πιεις στο ποτήρι

Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στην απογοητευτική ΤΣΣΚΑ Μόσχας η Εφές Πίλσεν. Οι Τούρκοι επικράτησαν με 86-72 των πρωταθλητών Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και ανέβηκαν βαθμολογικά, αφήνοντας τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης με μια νίκη στο γκρουπ. Οι γηπεδούχοι «έκλεισαν» το πρώτο ημίχρονο στο +13 και στο δεύτερο δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, κρατώντας σταθερά μια διψήφια διαφορά. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ρακόσεβιτς με 21 και Βούιτσιτς με 14 πόντους. Από τους παίκτες του Ντούσαν Βουγιόσεβιτς, ξεχώρισε ο Βορόντσεβιτς με 15 πόντους.

Δεκάλεπτα: 26-16, 48-35, 63-60, 86-72
ΕΦΕΣ: Βισνιέφσκι 3, Ρακόσεβιτς 21, Ρόμπερτς 13, Τουντσερί 8, Θόρντον 5, Γκονλούμ 2, Βούιτσιτς 14, Νάχμπαρ 12, Γκιούλερ 8
ΤΣΣΚΑ: Κουρμπάνοφ 2, Χόλντεν 5, Βορόντσεβιτς 15, Λάνγκτον 9, Μαριάνοβιτς 13, Σβεντ 4, Σοκόλοφ 6, Κριάπα 4, Γκόρντον 14





Read more!

Και η Ρεάλ στο «κόλπο» για Αλμέιδα!


Και η Ρεάλ στο «κόλπο» για Αλμέιδα!
Η SportDay αποκάλυψε στο φύλλο της Πέμπτης (18/11) την εξαιρετικά δελεαστική πρόταση του Παναθηναϊκού στον Ούγκο Αλμέιδα. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι το συμβόλαιο του επιθετικού της Βέρντερ Βρέμης εκπνέει το καλοκαίρι και από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα μπορεί να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί, λογικό είναι στην πορεία να παρουσιαστούν νέοι ενδιαφερόμενοι.

Στη Γερμανία, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι ο Πορτογάλος στράικερ δεν απασχολεί μόνο τους συμπατριώτες του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στην Πόρτο, αλλά και το «μεγαθήριο» ονόματι Ρεάλ Μαδρίτης!

Οι Μαδριλένοι ενδιαφέρονται έντονα για την απόκτησή του και όπως γράφει μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα «fussballtransfers.com»: «Ο Αλμέιδα συνδέεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης περισσότερο από ποτέ»!

Read more!

Με Γκαλίτσιο & Μοδέστο

Με άμυνα ανάγκης θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή (19:30, NET) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Με Γκαλίτσιο & Μοδέστο
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα στερηθεί, λόγω τραυματισμών τις υπηρεσίες δύο υπερπολύτιμων μονάδων της "οπισθοφυλακής", όπως οι Βασίλης Τοροσίδης και Όλοφ Μέλμπεργκ. Αντικαταστάτες τους στο αρχικό σχήμα θα είναι οι Γιώργος Γκαλίτσιος και Φρανσουά Μοδέστο, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν με τον καλύτερο τρόπο το κενό των προαναφερθέντων.

Ο Γάλλος πρόκειται για μία έτοιμη λύση, καθώς είχε αγωνιστεί και στην Κρήτη με τον Εργοτέλη. Δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το μόνο που μένει να κάνει είναι να αντεπεξέλθει σε μία ακόμη αποστολή που θα του ανατεθεί από τον 46χρονο τεχνικό των ερυθρολεύκων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Γιώργο Γκαλίτσιο, ο νεαρός Λαρισαίος θα έχει την ευκαιρία κόντρα στον ΠΑΟΚ να αποδείξει στον προπονητή του πως αξίζει περισσότερα χρόνο συμμετοχής στο μέλλον.

Με δεδομένο ότι ο "Τόρο", λόγω θλάσης θα απουσιάσει για σχεδόν δεκαπέντε μέρες θα έχει την δυνατότητα σε στα ματς που ακολουθούν να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βάσκου, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν δείχνει να τον πολύ πιστεύει.

Στο... χέρι του Γκαλίτσιου, είναι λοιπόν να επανέλθει δυναμικά με μία καλή εμφάνιση και να "σβήσει" τις φήμες που τον θέλουν τον Γενάρη να αποχωρεί από την ομάδα του Πειραιά.
Read more!

Κοντά σε Ντε Χέα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο Νταβίντ Ντε Χέα Πολύ κοντά στην απόκτηση του τερματοφύλακα της Ατλέτικο Μαδρίτης, Νταβίντ ντε Χέα, βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο. Πιο συγκεκριμένα ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», σερ Αλεξ Φέργκιουσον, θέλει να βρει όσο το δυνατόν συντομότερα τον αντικαταστάτη του βασικού γκολκιπερ της ομάδας, Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, καθώς ο Ολλανδός έχει ήδη συμπληρώσει το 40 έτος της ηλικίας του. Έτσι, η Γιουναιτεντ φέρεται να προσφέρει 17.7 εκατ. ευρώ στην ισπανική ομάδα για να φέρει τον 20χρονο γκολκίπερ στο «Ολντ Τράφορντ». Ο νεαρός τερματοφύλακας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών «μνηστήρων», από τη στιγμή που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Ατλέτικο, ήδη έχει «βαφτιστεί» διάδοχος του Ίκερ Κασίγιας στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, ενώ το συμβόλαιο συνεργασίας του με τους «ροχιμπλάνκος» εκπνέει το 2013.
Read more!

Κλίμα αισιοδοξίας...

Ο Νάτσο Σκόκο πανηγυρίζει...... Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η συνάντηση μεταξύ του Σταύρου Αδαμίδη και των μάνατζερ του Νάτσο Σκόκο, Φαμπιάν Σολντίνι και Παύλου Διαννή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ συζήτησε για ακόμη μία φορά με τους ατζέντηδες του "υδραυλικού" για την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμα για οριστική συμφωνία ωστόσο όπως διαρρέει από τους κύκλους της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία πως το σίριαλ με την ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού με την Ενωση θα έχει αίσιο τέλος.

Στο μεταξύ, ευχάριστα ήταν τα νέα και για τον Τραϊνό Δέλλα, που τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και όπως και ο Κώστας Μανωλάς θα δώσει κανονικά το "παρών" στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το φύλλο αγώνος που συνέταξε ο Τάσος Κάκος μετά το τέλος του αγώνα με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ανέφερε ότι ο "Κολοσσός" δεν επέστρεψε το μπουκάλι που του πέταξε οπαδός στο κεφάλι, αλλά το άφησε πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ. Ετσι τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και θα την εκτίσει στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στην Καβάλα.
Read more!

Νιόπλιας: «Μπορείτε τον τίτλο»

Νιόπλιας: «Μπορείτε τον τίτλο»
Με μία ένεση ηθικού συνδύασε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Κοζανίτης τεχνικός έδωσε το «παρών» στη σημερινή προπόνηση της ομάδας και μίλησε στους ποδοσφαιριστές, εκφράζοντας την πίστη του ότι μπορούν στο τέλος της σεζόν να έχουν στεφθεί και πάλι πρωταθλητές.

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πιστεύω σε εσάς και πως μπορείτε να πάρετε το πρωτάθλημα. Να ξέρετε πως αν αδίκησα κάποιον το έκανα σκεφτόμενος το καλό της ομάδας και χωρίς πρόθεση. Σας ευχαριστώ για τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε μαζί. Κατακτήσαμε πέρσι όλους τους στόχους μας», κατέληξε.

Μαζί με τον Νίκο Νιόπλια βρέθηκε και ο Μιχάλης Ιορδανίδης ο οποίος ευχαρίστησε τους παίκτες για τη συνεργασία που είχαν και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια. Ο Κώστας Αντωνίου ήταν στην Παιανία, όχι όμως και ο Κάρλος Φρέιτας ο οποίος δουλεύει ενόψει της συνάντησης με τον Νικόλα Πατέρα για τον νέο προπονητή.

Η προπόνηση
Χωρίς τον Σεμπαστιάν Λέτο έγινε σήμερα η προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είχε πάρει άδεια για προσωπικό πρόβλημα από τη διοίκηση. Αντ’ αυτού, ο Γιάτσεκ Γκμοχ είχε στη διάθεσή του τους διεθνείς οι οποίοι επέστρεψαν στην Παιανία μετά από το χθεσινό φιλικό με την Αυστρία.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε ζέσταμα, τακτική, τελειώματα και στο τέλος ένα οικογενειακό διπλό.

Read more!

Η μεγάλη απόδραση από το «Καραϊσκάκη»


Η μεγάλη απόδραση από το «Καραϊσκάκη»
Καταστρώνει το σχέδιο απόδρασης από το Καραϊσκάκη (με το τρίποντο της νίκης στην τσέπη) ο Μάκης Χάβος. Ο «προσωρινός» τεχνικός περιμένει την άφιξη των Ανίς Μπουσαϊντί και Ναμπίλ Ελ Ζαρ, η ετοιμότητα των οποίων θα κρίνει πολλά όσον αφορά την κατάρτιση της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τυνήσιος αμυντικός αγωνίστηκε για 90 λεπτά στον φιλικό αγώνα της χώρας του με την Μποτσουάνα, ενώ ενδιάμεσα είχε να ταξιδέψει αρκετές ώρες με το αεροπλάνο Από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλο καθαρόαιμο δεξί μπακ στην ομάδα τότε ο Χάβος θα αναγκαστεί να κάνει αλχημείες για να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί.

Τρεις από τους πέντε διεθνείς επέστρεψαν και έδωσαν κανονικά το ''παρών'' στην προπόνηση. Γιώργος Φωτάκης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ακολούθησαν ατομικό χαλαρό πρόγραμμα λόγω της συμμετοχής τους στους αγώνες των Εθνικών ομάδων των χωρών τους.

Στη σημερινή προπόνηση έλαβαν μέρος και δύο παίκτες της ομάδας των νέων του "Δικέφαλου", οι Ιντζίδης και Κάτσε, κάτι που αποτελεί επιβράβευση για τις πολύ καλές τους εμφανίσεις με την δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ και έδωσαν το παρών στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας.

Read more!

Διεκδικεί θέση ο Νταρσβίλ κόντρα στην ΑΕΚ

Διεκδικεί θέση ο Νταρσβίλ κόντρα στην ΑΕΚ
Με τον Ζαν Κλοντ Νταρσβίλ να ανεβάζει καθημερινά στροφές συνεχίζεται η προετοιμασία της Καβάλας για το παιχνίδι με την ΑΕΚ για την ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Γάλλος επιθετικός δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και βασικός κόντρα στην Ένωση.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ομάδας, είχε ήδη τάξει πριμ στους παίκτες του μετά τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ακόμα ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Χένρικ Κάσπερτσακ, ο οποίος τις πρώτες του μέρες στην Καβάλα προσπαθεί να κάνει μια εκτίμηση του ρόστερ.

Το αξιοσημείωτο είναι πως στο περσινό παιχνίδι στον πάγκο καθόταν ο Βαγγέλης Γούτης, ο οποίος είναι βοηθός του Κάσπερτσακ, ενώ σε εκείνο το παιχνίδι είχε σκοράρει ο νεαρός Γιάννου, ο οποίος είναι ο τελευταίος Έλληνας παίκτης που έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα για τους «αργοναύτες». Read more!

Ανησυχία για τον Αμάουρι


Ανησυχία για τον Αμάουρι
Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ανθρώπους της Γιουβέντους ο τραυματισμός του Αμάουρι στη σημερινή προπόνηση. Ο πολιτογραφημένος Ιταλός επιθετικός –σύμφωνα με δημοσιεύματα- χτύπησε στο αριστερό του γόνατο και δεν αποκλείεται να έχει πάθει ζημιά στους συνδέσμους.

Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει την απουσία του από την αγωνιστικές υποχρεώσεις της «Γηραιάς Κυρίας» για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πλέον στην Γιουβέντους περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνει ο Αμάουρι για να μάθουν, ποιο είναι το μέγεθος του προβλήματος.

Read more!

Αύριο η τελική απόφαση!

Το σίριαλ του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού θα τελειώσει αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε θα υπάρξει συνάντηση των Κώστα Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας με τον Νικόλα Πατέρα, στην οποία θα ληφθεί και η τελική απόφαση. Φαβορί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, στα υπόψη και ο Μπιέλσα.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παραμένει φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά, όμως, δεν είναι τελεσίδικη η απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ, παρά τα όσα μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τις δηλώσεις που κάνει ο ίδιος.
Αύριο η τελική απόφαση!
Στο τριφύλλι εκτιμούν τον Πορτογάλο τεχνικό αλλά ακόμη δεν τον έχουν καλέσει να έρθει στην Αθήνα για να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο.
Μετά από την αρνητική απάντηση του Γκασπερίνι, στη λίστα έχει απομείνει ο Μαρσέλο Μπιέλσα, μια περίπτωση προπονητή που δεν αφήνει αδιάφορους τους «πράσινους». Ο Αργεντινός τεχνικός χθες κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Χιλής και πλέον είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει.

Read more!

Τιμωρία εν όψει για Μουρίνιο-Πρεθιάδο

Συνεδρίασε την Πέμπτη η κρατική επιτροπή της Ισπανίας για την αντιμετώπιση της βίας και του ρατσισμού με ένα από τα μέλη της επιτροπής να ζητά την τιμωρία των Ζοσέ Μουρίνιο και Μανουέλ Πρεσιάδο για όσα έγιναν μεταξύ τους την προηγούμενη εβδομάδα.
Τιμωρία εν όψει για Μουρίνιο-Πρεθιάδο
«Οι επιθετικές δηλώσεις και των δυο προπονητών δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια. Για το λόγο αυτό και για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον, θα ζητήσουμε από την Ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να τιμωρηθούν οι δύο προπονητές».

Η κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε όταν ο Μουρίνιο κατηγόρησε την Σπόρτινγκ Χιχόν για μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Ο Πρεσιάδο δεν άφησε την προσβολή χωρίς απάντηση κάνοντας επικριτικά σχόλια για τον χαρακτήρα του Πορτογάλου.

Οι δυο προπονητές το τράβηξαν ακόμα περισσότερο μετά την αναμέτρηση Χιχόν-Ρεάλ που τέλειωσε με νίκη των Μαδριλένων. Ο «εκλεκτός» ευχήθηκε στην Χιχόν να πέσει στην δεύτερη κατηγορία, ενώ ο Πρεθιάδο απάντησε εκτοξεύοντας ένα μπουκάλι στο λεωφορείο της αποστολής των «μερένχες». Read more!

Ρίσκο της Μίλαν με Ροναλντίνιο

Ρίσκο της Μίλαν με Ροναλντίνιο
Δεν τα έχουν βρει ακόμα η Μίλαν με τον Ροναλντίνιο για την ανανέωση της συνεργασίας τους και ο Βραζιλιάνος από τον Ιανουάριο θα έχει τη δυνατότητά να διαπραγματευτεί το μέλλον του. Η διοίκηση των «ροσονέρι» θέλει να του προσφέρει νέο συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές με αποτέλεσμα να μην έχει βρεθεί ανάμεσά τους η «χρυσή» τομή. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Αντριάνο Γκαλιάνι γνωρίζει ότι θα είναι ρίσκο για την Μίλαν να μην έχει συμφωνήσει με τον παίκτη ως τον Ιανουάριο, καθώς μπορεί να «κλείσει» αλλού.

Ωστόσο, ο ισχυρός παράγοντας της Μίλαν είναι αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα έχει τον πρώτο λόγο για τον Βραζιλιάνο άσο. «Ποτέ δεν συνέβη παίκτης της Μίλαν να συμφωνήσει με άλλη ομάδα, χωρίς να το γνωρίζουμε διότι οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι μαζί μας. Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα συμβεί ούτε τώρα, όμως μπορεί να κάνω και λάθος. Θα πάρω το ρίσκο».
Read more!

Τα… αγόρια παίζουν με κορίτσια!

Τα… αγόρια παίζουν με κορίτσια!
Από την μεγάλη οθόνη στην πραγματικότητα και μπορεί να βλέπαμε άνδρες να παίζουν σε γυναικείες ομάδες ποδόσφαιρο, όμως αυτό έγινε στα αλήθεια. «Δράστες» δυο της Γουϊνέα και ο ντόρος είναι μεγαλύτερος από αυτός που πήγε να ξεσπάσει με τη Σεμένια! «Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την Αφρικανική Ομοσπονδία να κάνει κάτι για την υπόθεση αυτή. Του χρόνου η Γουινέα θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο Κύπελλο και τα βλέμματα όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα εκεί. Θα είναι σκάνδαλο» είπε η προπονήτρια της Νιγηρίας, Ευχάρια Ούτσε. Το… σκάνδαλο αφορά τιςς αδελφές Σιμπόρε, την Σαλιμάτα (23 ετών) και την Μπιλινγκουίζα (25), οι Νιγηριανοί το είχαν τονίσει από το 2008 (είχαν ηττηθεί από τη Γουινέα), όμως κανείς δεν τους είχε πάρει στα σοβαρά.
Μετά τον τελικό του Παναφρικανικού πρωταθλήματος, όπου η Νιγηρία επικράτησε της Γουινέα 4-2 οι Νιγηριανοί ζήτησαν την αποβολή, αφού οι δυο αδελφές είναι άνδρες! Η συνέχεια αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον και να ξεπεράσει σε ντόρο αυτό που δημιουργήθηκε με την αθλήτρια του στίβου, Σεμένια!
Read more!

«Η Γιούβε το Scudetto»!

«Η Γιούβε το Scudetto»!
Ο Μισέλ Πλατινί βλέπει τη Γιουβέντους πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν, ενώ ο Αντρέα Ανιέλι αναφέρθηκε σε μεταγραφικά θέματα και έβαλε τέλος στα σενάρια για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο πρόεδρος της UEFA και ένας πραγματικός θρύλος της «Μεγάλης Κυρίας» σε δηλώσεις του στην ιταλική τηλεόραση αναφέρθηκε στη μάχη που γίνεται φέτος στο πρωτάθλημα και όταν ρωτήθηκε για το ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο, απάντησε: «Η Γιουβέντους φυσικά. Η Γιούβε μέχρι και πριν λίγα χρόνια ήταν η καλύτερη στον κόσμο αλλά χρειάζεται χρόνο για να φτάσει ξανά σε αυτό το επίπεδο, μετά από όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2006. Είμαι πολύ αισιόδοξος πάντως».

Όσο για τον λόγο που τον λατρεύουν ακόμη και οπαδοί της Γιουβέντους που δεν πρόλαβαν να τον δουν σε δράση, αρχικά αστειεύτηκε λέγοντας πως «αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή δεν με είδαν να παίζω» και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση: «Ειλικρινά αυτό το δέσιμο είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Ισως με αγαπάνε τόσο γιατί κι εγώ τους αγαπάω. Αισθάνομαι υπερήφανος όταν ακούω νέους ανθρώπους να μου λένε τα καλύτερα και χαίρομαι περισσότερο επειδή αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν την σπουδαία ιστορία της Γιουβέντους».

Ανιέλι: «Ακουιλάνι ναι, Κασάνο όχι...»
Στο μεταξύ, ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Αντόνιο Κασάνο, που κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει ελεύθερος από την Σαμπντόρια, αλλά ο πρόεδρος των Τορινέζων, Αντρέα Ανιέλι, αρνήθηκε ότι ισχύει κάτι τέτοιο, επιβεβαιώνοντας όμως ότι θα αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι.

«Δεν υπάρχει χώρος για τον Κασάνο, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία του. Απλά έχουμε άλλα σχέδια. Μπορώ, πάντως, να σας πω ότι θα αποκτήσουμε με κανονική μεταγραφή τον Ακουιλάνι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανιέλι.

«Θα μείνει ο Μπουφόν»
Ο πρόεδρος της Γιουβέντους ρωτήθηκε και για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, που αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε δύο μήνες, για να βάλει τέλος σε όσα σενάρια έχουν κυκλοφορήσει αναφορικά με το μέλλον του, λέγοντας: «Ο Μπουφόν είναι ένα από τα αστέρια μας επί δέκα χρόνια και θα συνεχίσει να είναι και για άλλα».
Read more!

Παίζεται το μέλλον του Μπενίτεθ...

Τελεσίγραφο σε Μπενίτεθ
Ο κλοιός έχει σφίξει επικίνδυνα για τον Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός προπονητής της Ίντερ ενημερώθηκε από την διοίκηση της ομάδας του ότι στα επόμενα δύο ματς παίζεται το μέλλον του. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο οι αναμετρήσει με την Κιέβο για το πρωτάθλημα και με την Τβέντε για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα κρίνουν αν ο Μπενίτεθ θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο των «νερατζούρι».

Μετά τη συνάντηση που είχε ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ με τους ανθρώπους της Ίντερ ενημερώθηκε ότι στα δύο συγκεκριμένα ματς θα κριθεί το μέλλον του στο Μιλάνο. Μάλιστα ήδη κυκλοφόρησαν και τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων αντικαταστατών του με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι και τον Λεονάρντο να βρίσκονται στην λίστα.
Read more!

Στη Βραζιλία ο Κακά

 Στη Βραζιλία ο Κακά
Με ανακοίνωσή της η Ρεάλ Μαδρίτης γνωστοποίησε πως ο Κακά θα ταξιδέψει στο Σάο Πάολο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα των «Μερένχες» για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ:

«Θα είναι μια αντικειμενική αξιολόγηση για να προσδιοριστεί η θεραπεία που θα ακολουθηθεί στα τελικά στάδια της αποθεραπείας. Το ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ Μαδρίτης σε συνεργασία με τον Κακά συμφώνησαν σχετικά με τα διαφορετικά στάδια αποθεραπείας που πρέπει να ακολουθηθούν.

Ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στη Μαδρίτη για να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του αμέσως μόλις παραλάβει τα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Read more!

Μετά τις... διακοπές η ΑΕΚ

Μετά τις... διακοπές η ΑΕΚ
Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι αποφάσισε να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό της Ζενίτ και αντί για προπονήσεις, αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους τους παίκτες του πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί για τον Δεκέμβριο για τη Ρωσική ομάδα προέβλεπε ότι μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Ζενίτ θα μετέβαινε στο Ντουμπάι από τις 2 μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, ώστε να προπονηθούν σε πιο... ήπιο κλίμα από εκείνο της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ιταλός τεχνικός, όμως, αποφάσισε ότι μετά τις 2 του μήνα, όταν και θα λάβουν μέρος οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα ήταν καλύτερο να αφήσει τους παίκτες του ελεύθερους να μεταβούν στις πατρίδες τους, να δουν τις οικογένειές τους και να ξεκουραστούν, με ημερομηνία επιστροφής τη 10η του ίδιου μήνα. Τότε, θα ξεκινήσει και η προετοιμασία για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στα πλαίσια του Europa League που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 16 Δεκεμβρίου.
Read more!

Όνειρο σερ Άλεξ για Μπάρτσα!!

Όνειρο σερ Άλεξ για Μπάρτσα
Παρά τα 69 του χρόνια, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε τη θέλησή του να προπονήσει την Μπαρτσελόνα, με δηλώσεις που έκανε στα βρετανικά ΜΜΕ.
Ο Σκωτσέζος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόνισε πως θα ήθελε να προπονήσει τους «μπλαουγκράνα», με τη δήλωση αυτή να εμπεριέχει σαφέστατα απορίες σχετικά με το τι εννοεί!
«Θα ήθελα πολύ να πάω κάποια στιγμή στη ζωή μου στην Μπαρτσελόνα. Θα ήταν ένα όνειρό μου που θα γινόταν πραγματικότητα. Η ιδεολογία και η φιλοσοφία που έχουν και το όλο μέρος είναι φανταστικό. Όμως βρίσκομαι και εγώ σε έναν σύλλογο με τις ίδιες σχεδόν αξίες».
Read more!

Τα είπαν και... θα τα ξαναπούν

Τα είπαν και... θα τα ξαναπούν
Μόλις 42 μέρες πριν αποκτήσει το δικαίωμα να υπογράψει όπου θέλει ο Νάτσο Σκόκο, η ΑΕΚ δεν κατέληξε σε συμφωνία μαζί του και οι δύο πλευρές... θα τα ξαναπούν. Όλα τα ραντεβού που έχουν γίνει -και είναι πολλά- ανάμεσα στην ΑΕΚ και τους μάνατζερ του Σκόκο αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντίνου, ολοκληρώθηκαν με την ΠΑΕ να βγάζει προς τα έξω ότι «τα είπαμε σε καλό κλίμα, συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε σε λίγες μέρες και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι». Αυτό δεν άλλαξε ούτε τώρα...

Σε λιγότερο από 1,5 μήνα ο Αργεντίνος θα μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει και η ΑΕΚ πάλι δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία μαζί του. Στη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη ανάμεσα στον Σταύρο Αδαμίδη και τους μάνατζερ του παίκτη, Φαμπιάν Σολντίνι και Παύλο Διαννή, δεν υπήρξε συμφωνία για νέο συμβόλαιο και τα περιθώρια πλέον στενεύουν επικίνδυνα για την ΑΕΚ, η διοίκηση της οποίας δε χάνει την αισιοδοξία της...

Καλό είναι να υπάρχει αυτή -και υπάρχει κάμποσους μήνες τώρα- αλλά θα είναι ακόμη καλύτερο αν υπάρξει και ανακοίνωση συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές... με υπογραφές στο συμβόλαιο!
Read more!

«Ο Νιόπλιας είναι κοντός και δεν μπορεί...»

«Ο Νιόπλιας είναι κοντός και δεν μπορεί...»
Η στήλη του Νίκου Αλέφαντου στο katimagiko.gr έγινε must, καθώς κάθε φορά, εμφανίζεται με όλο και πιο θανατηφόρες ατάκες. Χαρακτηριστική η εξής: «Δεν υπήρξε μεγάλος προπονητής κοντός, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Τυχαίο;»«Όταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό πέρσι, είχα πει στο «ΦΩΣ» ότι ο Νιόπλιας δεν θα γίνει μεγάλος προπονητής γιατί είναι 1.60 και ότι κοντός προπονητής σπουδαίος δεν υπήρξε ποτέ. Τώρα θα το αναλύσω. Και πέστε μου αν λέω ψέματα.

Ενώ υπήρξαν πολλοί κοντοί που ήταν μεγάλοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν υπήρξε μεγάλος προπονητής κοντός ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό! Τυχαίο; Προσέξτε πόσοι παικταράδες ήταν κοντοί: Μπέμπης, Δαρίβας, Δομάζος, Παπαϊωάννου, Ντέμης, Σαραβάκος, ο πατέρας του Σαραβάκου, Αναστόπουλος, Καστίγιο κ.λ.π... Πάμε στο εξωτερικό: Σίβορι, Μαραντόνα, Μέσι, Βίγια, τον Ούγκο Σάντζεζ ξέχασα κ.λ.π..

Προπονητές όμως; Έγινε κανείς κοντός σπουδαίος προπονητής; Ποιοι έγραψαν ιστορία; Σάνγκλι, Μπάσμπι, Μίχελς, Χάπελ, Λάτεκ, Βαισβάιλερ, Κρόιφ, άλλοι ήταν ντερέκια, άλλοι ήταν μεσαίοι. Πρόσεξε κι άλλους: Μπεαρζότ, Κάρλος Μπιλάρδο, Χίτσφιλντ, Φέργκιουσον, Βενγκέρ, Φαν Γκάαλ, Καπέλο, Λίπι, Γκους Χίντινγκ, Σπαλέτι, Ρανιέρι, Μάγκατ, Γκουαρντιόλα, Αντσελότι, Μουρίνιο!

Αλλά και στην Ελλάδα ποιοι προπονητές ήρθαν από το εξωτερικό εδώ, επιβλήθηκαν και πήραν τους τίτλους: Μπόμπεκ, Μπούκοβι, Γκόρσκι, Μπάγεβιτς, παιδαράδες!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πολύπειρος τεχνικός, ενώ στην συνέχεια απαντάει με απολαυστικό τρόπο στα μηνύματα των αναγνωστών της «ερυθρόλευκης» ιστοσελίδας. Ενδεικτικά:

- Αργύρη ΑΕΚτσή, θες οπωσδήποτε ένα σέντερ μπακ πολύ καλό και γρήγορο, για να στηρίξει και τον Μανωλά που τώρα ξεκινάει , έχει φόντα αλλά είναι άπειρος. Ο Δέλλας έχει μεγαλώσει και είναι αργός, ο Νασούτι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Θες επίσης δύο πολύ καλούς πλάγιους μπακ. Θες κι έναν παικταρά χαφ στιλ Ιμπαγάσα.

- giannis patra Παναθηναϊκέ με αυτούς τους παίκτες που έχεις, θες πολύ καλό προπονητή, αλλιώς άσ’ τα… Τα έχω πει για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Μπορούν πάντως να πάρουν βελτίωση, αν δουλευτούν από καλό προπονητή. Διότι με τον Νιόπλια φάνηκε ότι δεν δούλευαν καλά. Πάντως δεν φταίει μόνο ο Νιόπλιας, μην πέφτουν όλα τα βάρη σε εκείνον. Είναι το υλικό του Παναθηναϊκού περιορισμένων δυνατοτήτων.

- Alexis ποια συναισθήματα είχα όταν βρισκόμουν αντίπαλος του Ολυμπιακού; Θα είμαι ειλικρινής. Το όνειρό μου πάντα ήταν να πάρω πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, γι’ αυτό πέθανα απ’ τη στεναχώρια μου τότε με τον Δούρο. Όποτε λοιπόν βρισκόμουν αντίπαλος με τον Ολυμπιακό, ήθελα να του κάνω ζημιές για να με παραδεχτούν και να με πάρουν στον Ολυμπιακό! Θυμάμαι τη χαρά μου όταν με τον Ηρακλή είχα κερδίσει τον Ολυμπιακό και μετά από λίγο καιρό τον ξανακέρδισα πάλι στο Κύπελλο την ίδια σεζόν! Διότι πίστευα έτσι ότι θα με έπαιρνε.

- Marios, οι ποδοσφαιριστές δεν είναι κορόιδα να παίρνουν φάρμακα. Αν θέλουν να πεθάνουν, όπως έχουν πεθάνει κάποιοι στο εξωτερικό, ας το κάνουν. Δεν τα γουστάριζα ποτέ αυτά. Εγώ ήθελα να χάσω ή να κερδίσω με τη δουλειά μου, με την τακτική μου, με τις προπονήσεις μου. Μακριά από αυτά έχω να πω στα νέα παιδιά.

- Ευθύμιε, τον αδικείς τον Μέλμπεργκ. Είναι καλός σέντερ μπακ, άμα τον έπαιρνε εκείνο το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός αντί για εμάς, θα ήταν μεγάλη δουλειά για τους πράσινους. Νοικοκύρεψε την άμυνα όταν ήρθε. Μην ξεχνάς ότι έχει μεγαλώσει στην ηλικία. Ποτέ δεν ήταν ο σούπερ παικταράς, όμως έκανε καριέρα στην Ευρώπη γιατί ήταν αξιόπιστος. Διαβάστε τα... πάντα όλα του Νίκου Αλέφαντου μόνο στο katimagiko.gr! Read more!

Το σοκ με Ματάισεν *ΒΙΝΤΕΟ*

Το σοκ με Ματάισεν (video)
Ο Γιόρις Ματάισεν του Αμβούργου τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Ολλανδίας με την Τουρκία. Ήταν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης όταν ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός έπειτα από μία διεκδίκηση στον αέρα, πάτησε πολύ άσχημα στο έδαφος το δεξί του πόδι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Ο παίκτης επέστρεψε στο Αμβούργο, όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις μόλις υποχωρήσει το μεγάλο πρήξιμο που έχει στο πόδι του, όμως ήδη εκφράζονται φόβοι ότι έχει υποστεί κάταγμα και είναι πολύ πιθανό να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν। Δείτε παρακάτω το βίντεο με την σκηνή του τραυματισμού του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.youtube.com/watch?v=L2dHkNjypS8&feature=player_embedded Read more!

Χαλπερίν: «Περιμένω και άλλες ευκαιρίες»

Χαλπερίν: «Περιμένω και άλλες ευκαιρίες»
Ο Γιοτάμ Χαλπερίν βγήκε από τον… πάγο στη Ρώμη. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν και μάλιστα για 16 λεπτά ικανοποιώντας αρκετά τον Ίβκοβιτς. Ο «Γιο-Γιο» πήρε στο παιχνίδι με τη Ρόμα την πρώτη του ευκαιρία κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Την επόμενη μέρα με δηλώσεις του μίλησε για το… ντεμπούτο του, αλλά και τη συνέχειας της σεζόν για αυτόν λέγοντας πως «όλοι θέλουν να παίζουν. Αυτή είναι η δουλειά μας και θέλουμε να την κάνουμε. Έλειπαν ο Παπαλουκάς και ο Πελεκάνος λόγω του τραυματισμού τους κι εγώ πήρα την ευκαιρία μου. Κερδίσαμε, και σοβαρά, τίποτα άλλο δεν μετράει. Θα περιμένω και γι’ άλλες ευκαιρίες. Αυτοί που με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν δημιουργώ προβλήματα είτε παίζω είτε όχι και πάντα προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα χθες για μικρά διαστήματα, αυτό ήταν, το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Σχετικά με την απόδοση του Ολυμπιακού ο Ισραηλινός γκαρντ τόνισε πως «είναι ακόμα πολύ νωρίς για την ομάδα κι έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε. Έχουμε ένα σπουδαίο σύστημα στην ομάδα και έμπειρους παίκτες, αλλά είμαστε νέα ομάδα κι αυτά που κάνουμε είναι νέα για μας. Προχωράμε βήμα, βήμα. Χθες ήταν μια μεγάλη και σημαντική νίκη για μας γιατί δείξαμε ότι λειτουργούμε ως ομάδα και πως μπορούμε να τα καταφέρουμε το ίδιο καλά κι εκτός έδρας, κάτι που δεν κάναμε στο Μπάμπεργκ, κάναμε ένα βήμα για την κορυφή του ομίλου που είναι σημαντική για μας, αλλά δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τόσο μπροστά. Βήμα, βήμα και όλα θα πάνε καλά».
Read more!

Θέλει Μαραντόνα η Μπόκα Τζούνιορς

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει η περίπτωση επιστροφής του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς. Η διοίκηση της αργεντίνικης ομάδας σκέφτεται σοβαρά να προσλάβει τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας, στη θέση του προπονητή. Ήδη, ο Κλαούντιο Μπόργκι αποτελεί παρελθόν από την Μπόκα μετά την ήττα 1-0 στο ντέρμπι με τη Ρίβερ Πλέιτ και η διοίκηση αναζητεί τον αντικαταστάτη του.

Ανάμεσα στους υποψηφίους βρίσκεται και το όνομα του Φαλκιόνι της Μπάνφιλντ, όμως η μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων της ομάδας ζητάει από τη διοίκηση την πρόσληψη του Μαραντόνα. Ο Φαλκιόνι από την πλευρά του, θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπόκα και παρά το γεγονός πως δεσμεύεται έως το 2012 με συμβόλαιο, ο πρόεδρος της Μπάνφιλντ, ανακοίνωσε πως η ομάδα του δε θα σταθεί εμπόδιο στον Αργεντινό τεχνικό.
Read more!

Χαμός για τα εισιτήρια με «Μπάρτσα»

Χαμός για τα εισιτήρια με «Μπάρτσα»
Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν από το πρωί της Πέμπτης στα σημεία πώλησης των εισιτηρίων του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα για το Champions League, που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη.

Από την πρώτη ημέρα διάθεσης των εισιτηρίων το ενδιαφέρον του κόσμου του «τριφυλλιού» (και όχι μόνο) είναι τεράστιο, κάτι που οφείλεται όχι τόσο στις ούτως ή άλλως λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Champions League, αλλά στο όνομα του αντιπάλου.

Ιδιαίτερα στα εκδοτήρια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στο ΟΑΚΑ ο κόσμος ήταν πολύς και αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός πώλησης, εκτιμάται πως ίσως μέχρι και την Πέμπτη θα υπάρχει sold out.

Λεπτομέρειες για τη διάθεση των εισιτηρίων υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Read more!

Βράζει" η Λίβερπουλ με Καπέλο

Φάμπιο Καπέλο Ο τραυματισμός του Στίβεν Τζέραρντ στον φιλικό αγώνα των "λιονταριών" με τη Γαλλία εξόργισε τους ιθύνοντες της Λίβερπουλ, οι οποίοι κατηγορούν τον Φάμπιο Καπέλο. Συγκεκριμένα, η αγγλική ομάδα πιστεύει πως ο Ιταλός oμοσπονδιακός τεχνικός δεν προστάτεψε τον παίκτη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ο τραυματισμός του.

Ο Τζέραρντ τραυματίστηκε πέντε λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης και οι "κόκκινοι" τονίζουν πως κακώς ο τεχνικός της Αγγλίας χρησιμοποίησε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα τον παίκτη τους.

Χαρακτηριστικά, ο Ντάρεν Μπέργκες, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της Λίβερπουλ τόνισε: "Απίστευτο αυτό που έκαναν. Αθέτησαν τη συμφωνία, λειτούργησαν ερασιτεχνικά και τώρα χάνουμε τον Τζέραρντ".

Από την πλευρά του, ο Φάμπιο Καπέλο τόνισε: "Συζητήσαμε πριν το ματς και μου είπε ότι θα παίξει για 60 λεπτά. Τραυματίστηκε όμως ο Γκάρεθ Μπάρι και δεν μπορούσα να τον βγάλω. Αν ήταν εύκολο, οι παίκτες θα έπαιζαν όσο ώρα συμφωνούσαμε με τους συλλόγους αλλά καμιά φορά αυτό δεν γίνεται".
Read more!

Kαμπάνα" ΦΙΦΑ στους "διεφθαρμένους" συμβούλους της

Το σήμα της FIFA Με στέρηση του δικαιώματος ψήφου στη διαδικασία για την επιλογή της διοργανώτριας του Μουντιάλ του 2018 και του 2022 τιμώρησε η FIFA τον Aμος Αντάμου και τον Ρεϊνάλντ Τεμάρι, οι οποίοι αποδείχτηκε πως είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς. Τιμωρήθηκαν ακόμη με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τρία χρόνια και πρόστιμο 7.400 ευρώ ο πρώτος και με αποκλεισμό για έναν χρόνο και 3.700 ευρώ ο δεύτερος.

Τα δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA έβγαλαν την ψήφο τους στο. σφυρί αλλά για κακή τους τύχη, αυτοί που ενδιαφέρθηκαν ήταν Βρετανοί δημοσιογράφοι. Η FIFA έκρινε ακόμη πως δεν υπήρχαν αποδείξεις στις καταγγελίες κατά των Ισπανίας, Πορτογαλίας και Κατάρ ότι είχαν συμφωνήσει να ανταλλάξουν επτά ψήφους στη διαδικασία επιλογής για το Μουντιάλ του 2018 και του 2022, που διεκδικούν οι Ίβηρες και οι Αραβες αντίστοιχα.

Η ψηφοφορία θα γίνει στη Ζυρίχη στις 2 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή εννέα υποψηφιοτήτων, ενώ 22 θα είναι τα μέλη της FIFA με δικαίωμα ψήφου. Αγγλία, Ισπανία/Πορτογαλία, και Ολλανδία/Βέλγιο διεκδικούν τη διοργάνωση του 2018, ενώ Αυστραλία, Κατάρ, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα και ΗΠΑ αυτή του 2022.
Read more!

Ο Φερέιρα φέρνει και τον Αλμέιδα

Ο Αλμέιδα σκόραρε για τη Βέρντερ Κοντά στην απόκτηση του Ούγκο Αλμέιδα φέρεται να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο Πορτογάλος επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από τη γερμανική ομάδα και ήδη οι "πράσινοι" έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, συζητώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας των δυο πλευρών. Ο 26χρονος επιθετικός είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει από τη γερμανική ομάδα, καθώς δεν έχει μείνει ευχαριστημένος από την εφετινή της πορεία και από τον χρόνο συμμετοχής που έχει.

Η καριέρα του ξεκίνησε από την Πόρτο, στην οποία είχε συνεργαστεί με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και ο οποίος φέρεται να παίζει καταλυτικό ρόλο στην ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μετεγγραφής για τους "πράσινους". Ο Αλμέιδα έχει όρο στο συμβόλαιό του, ο οποίος προβλέπει πως ο παίκτης μπορεί να αποχωρήσει από τη Βέρντερ Βρέμης έναντι μικρού ποσού, έξι μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου του. Ήδη, η Πόρτο έχει κινηθεί για την απόκτησή του, καθώς μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, όμως η προοπτική του Παναθηναϊκού και το ενδεχόμενο συνεργασίας και πάλι τον Φερέιρα, φαίνεται πως οδηγεί τον υψηλόσωμο Πορτογάλο επιθετικό στην Αθήνα.
Ο Ούγκο Αλμέιδα κοντά στον Παναθηναϊκό
Την εφετινή σεζόν ο Αλμέιδα έχει οκτώ γκολ σε 18 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Βέρντερ, ενώ είναι και 33 φορές διεθνής με τους Ίβηρες, έχοντας σκοράρει μάλιστα και δώδεκα φορές.
Read more!

Αναπληρώνει τον Μαρινάκη ο Γκαγκάτσης

Γκαγκάτσης και Μώραλης έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ Ο Βασίλης Γκαγκάτσης θα είναι ο αυτός που θα καταθέσει για λογαριασμό του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δε θα μπορέσει να δώσει το "παρών" στα γραφεία της Ομοσπονδίας και ο νομικός σύμβουλος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ ανέλαβε να μεταφέρει την γραπτή απολογία του.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού τονίζουν πως η συγκεκριμένη απολογία έχει τυπικό χαρακτήρα και πως δε θα υπάρξει κάποιο άλλο θέμα στην συνέχεια. Ο Γκαγκάτσης αναμένεται να εξηγήσει στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκο, τους λόγους για τους οποίους ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν παρευρέθηκε ο ίδιος (επαγγελματικοί λόγοι).

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού κλήθηκε με την κατηγορία της "δυσφήμησης" του αθλήματος, λόγω της επισκέψεώς του στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και των όσων δήλωσε λίγες ημέρες αργότερα, προκαλώντας αντιδράσεις στην πλευρά του "αιωνίου" αντιπάλου.
Read more!

Ενδιαφέρον για «Κόρο» από ΠΑΟΚ!


Ενδιαφέρον για «Κόρο» από ΠΑΟΚ!
Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Φεράν Κορομίνας, αποκαλούμενου και «Κόρο», έχει επιδείξει ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με την «El Mundo Deportivo». Το ισπανικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Καταλανός περιφερειακός επιθετικός της Εσπανιόλ είναι πολύ πιθανό να ετοιμάσει βαλίτσες για τη Θεσσαλονίκη με τη μορφή δανεισμού ως το τέλος της σεζόν, καθώς ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές.

Ο «Κόρο» έχει αναδειχθεί από τις ακαδημίες της Εσπανιόλ και έχει αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ισπανίας, καθώς και στην εθνική Καταλονίας.

Ο 27χρονος άσος, που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2012, έχει φέτος πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, καθώς έχει αγωνιστεί για μόλις 4 λεπτά στο πρωτάθλημα και 45 στο Κύπελλο. Αντιθέτως τα προηγούμενα χρόνια είχε σημαντική παρουσία στην Εσπανιόλ, με 23 εμφανίσεις και 1 γκολ πέρυσι και 3 τέρματα σε 26 συμμετοχές πρόπερσι στην Primera Division.

Αναλυτικά η καριέρα του με αριθμούς:

2004/05: 5-0
2005/06: 32-3 (7-0 στο Κύπελλο UEFA)
2006/07: 30-4 (11-5 στο Κύπελλο UEFA)
2007/08: 26-2 (2-1 στο Κύπελλο Ισπανίας)
2008/09: 26-3 (2-1 στο Κύπελλο Ισπανίας)
2009/10: 23-1
Read more!

Μπατίστα: «Καλύτερος όλων ο Μέσι»

Μπατίστα: «Καλύτερος όλων ο Μέσι»
Ο Αργεντινός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του επιθετικού της Μπαρτσελόνα.
«Ευτυχώς έχουμε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Ο Μέσι είναι τα πάντα για την εθνική ομάδα, δεν θα βρούμε άλλον καλύτερο. Στα τελευταία λεπτά απέδειξε πως είναι ο καλύτερος. Πάντα έχει κάτι, ακόμα και αν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι το τέλος. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Τον ακούν προσεκτικά σε όλες τις συζητήσεις, και έδειξε την σημαντικότητα του με το γκολ που πέτυχε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού».
Για τη νίκη απέναντι στην Βραζιλία, είπε:
«Το αποτέλεσμα μου δίνει το δικαίωμα να δουλέψω επιμελώς για τον στόχο μας που είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες πέρα από αυτό το αποτέλεσμα που ήταν εξαιρετικό. Με κάνει πολύ χαρούμενο, να βλέπω θέληση για να κερδίσουμε την Βραζιλία και κάθε άλλη ομάδα. Αυτό το παιχνίδι το ήθελαν όλοι.
Ο Μέσι έδειξε μέσα στο γήπεδο με την συμπεριφορά του γιατί πανηγύρισε με τον τρόπο που πανηγύρισε. Έχουμε τον καλύτερο και θα πάρουμε τα καλύτερα από αυτόν. Πάντα δίνει τον καλύτερο του εαυτό για εμάς».
Read more!

Ράφικ παρόντος

Ο Ράφικ Τζεμπούρ επέστρεψε εγκαίρως στη βάση του μετά την ολιγοήμερη άδεια που είχε πάρει και έδωσε το «παρών» την Πέμπτη το πρωί στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Ο Αλγερινός φορ επανεξετάστηκε από το ιατρικό τιμ στη δεξιά ωμοπλάτη και αποφασίστηκε να ακολουθήσει φυσιοθεραπεία. Ο διεθνής άσος δεν θέλει να υποβληθεί σε επέμβαση, καθώς είχε ξεπεράσει με συντηρητικό πρόγραμμα ένα αντίστοιχο πρόβλημα τραυματισμού προ διετίας. Η συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα έχει αποκλειστεί, ωστόσο υπάρχουν ελπίδες να προλάβει το ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα εξαρτηθεί από την πορεία της αποθεραπείας του.
Ράφικ παρόντος
Εξάλλου, ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα ανεβάζοντας ρυθμούς και υπάρχει αισιοδοξία πως θα είναι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα. Πέραν του Σενεγαλέζου μέσου και του Τζεμπούρ, για το ματς στην Καβάλα δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Δέλλας και Μανωλάς.
Ο Μανόλο Χιμένεθ και στην προπόνηση της Πέμπτης έδειξε την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει στην τετράδα της άμυνας τους Νασούτι, Γιάχιτς, Νταντόμο και Αργυρίου. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Καφές και Μάκος, που δεν προπονήθηκαν την Πέμπτη καθώς επέστρεψαν ξημερώματα από την Αυστρία και το φιλικό της Εθνικής ομάδας, ενώ Μπερνς και Λεονάρντο είναι φαβορί για τις δύο θέσεις των εξτρέμ. Ο Λυμπερόπουλος θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα πίσω από τον Μπλάνκο, με τον Σκόκο να βρίσκεται πιθανότατα στον πάγκο και να χρησιμοποιείται ως αλλαγή.

Read more!

«Όχι» του Ντάνι Άλβες στη πρόταση ανανέωσης

Αρνητική ήταν η απάντηση του Ντάνι Άλβες, χθες αργά το βράδυ, στην πρόταση ανανέωσης που του έκανε η Μπαρτσελόνα σύμφωνα με δημοσίευμα της “El Mundo Deportivo”. Η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεγάλη, καθώς ο μάνατζερ του παίκτη, Χοακίν Μακανάς, ζητά κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ περισσότερο το χρόνο, απ’ ό,τι του προσφέρει ο σύλλογος της Καταλονίας.
«Όχι» του Ντάνι Άλβες στη πρόταση ανανέωσης
Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ λήγει στις 30 Ιουνίου του 2012 και αυτό σημαίνει αυτόματα ότι από τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου μπορεί ελεύθερα να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί. Με την άρνηση της ανανέωσης φουντώνουν και τα σενάρια που θέλουν την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι να είναι «προ των πυλών».

Από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα χαρακτηρίζει την προσφορά προς τον παίκτη δίκαιη, θεωρώντας πως είναι ανάλογη με αυτές που έγιναν σε Τσάβι, Ινιέστα και Βίγια. Η ανησυχία πλέον στην ομάδα της Βαρκελώνης είναι έντονη, καθώς ο Ντάνι Άλβες είναι από τα σημαντικά στελέχη, αλλά –όπως λένε- οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν μπορούν να ανεβάσουν αρκετά την προσφορά τους για να μην χαλάσουν τις ισορροπίες. Read more!

Χαλαρά οι πρωταθλητές

Νέα παράσταση έδωσε ο Κόμπι Μπράιαντ Δεν είχαν κανένα πρόβλημα οι Λος Αντζελες Λέικερς απέναντι στους Ντιτρόιτ Πίστονς, τους οποίους νίκησαν 103-90 και συνέχισαν τις πολύ καλές εφετινές τους εμφανίσεις. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "λιμνάνθρωπους" ήταν για ένα ακόμα εφετινό ματς ο Κόμπι Μπράιαντ με 33 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Γκασόλ με 25. Από την πλευρά των ηττημένων ο Στάκι είχε 18 πόντους και Πρινς 13. Με νίκη συνέχισαν και οι Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι επικράτησαν 114-83 των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Νίκες για Μαϊάμι και Σαν Αντόνιο

Μαϊάμι-Φοίνιξ 123-96

Μαϊάμι: Μπος 35, Τζέιμς 20, Ουέιντ 17, Χάουζ 15, Αρόγιο 10, Χάσλεμ 8, Ιλγκάουσκας 2, Στέικχαουζ 5, Χάουαρντ 2, Τζόουνς 5, Αντονι 4.
Φοίνιξ: Νας 17, Χιλ 15, Φράι 14, Ρίτσαρντσον 11, Ντράγκιτς 11, Τούρκογλου 10, Τσίλντρες 6, Γουόρικ 5, Ντάντλεϊ 2, Σίλερ 2, Κλαρκ 3.

Φιλαδέλφεια-Τορόντο 86-94

Φιλαδέλφεια: Μπραντ 27, Χόλιντεϊ 17, Τέρνερ 11, Γιανγκ 10, Χέιβς 8, Σπέιτς 4, Νοτσιόνι 9.
Τορόντο: Μπαρνιάνι 30, Γουίμς 25, Καλντερόν 12, Έβανς 5, Τζακ 6, ΝτεΡοζάν 4, Κλέιζα 3, Τζόνσον 3, Αντερσεν 6.

Βοστόνη-Ουάσινγκτον 114-83

Βοστόνη: Πιρς 23, Γκαρνέτ 18, Σ. Ο' Νιλ 13, Ρόντο 12, Γουέστ 12, ʼλεν 11, Ρόμπινσον 5, Γουάφερ 3, Ντέιβις 2, Ερντεν 9, Χαρανγκόντι 2, Ντάνιελς 4.
Ουάσινγκτον: Γιανγκ 20, Θόρντον 15, Μπλάτσε 10, Χάινριχ 10, ΜακΓκι 8, Αρίνας 9, Αρμστρονγκ 2, Μπούκερ 3, Χάτσον 2, Μάρτιν 4.

Ντιτρόιτ-ΛΑ Λέικερς 90-103

Ντιτρόιτ: Στάκεϊ 18, Πρινς 13, Ντέι 12, Γουάλας 4, Χάμιλτον 4, Γκόρντον 8, Βιλανέβα 8, ΜακΓκρέιντι 3, Μπίναμ 6, Μάξουελ 6, Μονρό 4, Γουίλκοξ 4.
Λέικερς: Μπράιαντ 33, Γκασόλ 25, Όντομ 15, Αρτεστ 3, Φίσερ 5, Μπλέικ 3, Μπαρνς 3, Μπράουν 4, Κάρακτερ 6, Βούγιατσιτς 2, Ιμπανκς 4.

Νέα Ορλεάνη-Ντάλας 99-97

Νέα Ορλεάνη: Πολ 20, Μπελινέλι 17, Γουέστ 17, Οκαφόρ 13, Αρίζα 12, Γκριν 9, Σμιθ 6, Στογιάκοβιτς 4, Μπέιλες 1.
Ντάλας: Νοβίτσκι 29, Τέρι 16, Κιντ 11, Τσάντλερ 10, Μπάτλερ 5, Στίβενσον 6, Μάριον 8, Χέιγουντ 3, Μπαρέα 9.

Μινεσότα-ΛΑ Κλίπερς 113-111

Μινεσότα: Μπίσλεϊ 33, Λοβ 24, Μπρούερ 14, Ρίντνουρ 12, Μίλιτσιτς 11, Τζόνσον 7, Τελφέρ 7, Τόλιβερ 5.
Κλίπερς: Γκόρντον 30, Γκρίφιν 26, Αμίνου 17, Τζόρνταν 11, Μπλέντσοου 10, Γκόμες 3, Κόλινς 2, Μπάτλερ 6, Σμιθ 4, Γουόρεν 2.

Οκλαχόμα-Χιούστον 116-99

Οκλαχόμα: Ντουράντ 24, Γουέστμπρουκ 21, Γουάιτ 12, Ιμπάκα 11, Κρστιτς 11, Χάρντεν 10, Σεφολόζα 9, Κόλισον 9, Μέινορ 9.
Χιούστον: Σκόλα 26, Μάρτιν 19, Σμιθ 12, Χιλ 10, Μπατίερ 3, Μίλερ 8, Λόουρι 2, Λι 3, Τέιλορ 8, Χέιζ 3, Τζέφρις 5.

Γιούτα-Νιού Τζέρσεϊ 98-88

Γιούτα: Ουίλιαμς 23, Μίλσαπ 19, Τζέφερσον 16, Μπελ 15, Κιριλένκο 15, Μάιλς 2, Ελσον 2, Γουότσον 2, Πράις 2, Χέιγορντ 2.
Νιού Τζέρσεϊ: Μόροου 24, Χάρις 19, Λόπεζ 17, Χάμφρις 8, Αουτλο 3, Φέιβορς 6, Γκράχαμ 2, Πέτρο 2, Φαρμάρ 7.

Σακραμέντο-Νέα Υόρκη 106-113

Σακραμέντο: Έβανς 23, Λάντρι 21, Ούντριχ 18, Κάζινς 15, Χεντ 13, Τόμπσον 2, Γκάσπι 2, Γκαρσία 4, Γκριν 8.
Νέα Υόρκη: Στούντεμαϊρ 27, Γκαλινάρι 27, Φέλτον 16, Ντάγκλας 14, Τσάντλερ 13, Φιλντς 10, Τούριαφ 3, Γουόκερ 3.

Σαν Αντόνιο-Σικάγο 103-94

Σαν Αντόνιο: Πάρκερ 21, Τζινόμπιλι 20, Ντάνκαν 16, Χιλ 14, Τζέφερσον 12, Μπλερ 2, ΜακΝτάις 6, Νιλ 4, Μπόνερ 8.
Σικάγο: Ρόουζ 33, Ντενγκ 18, Νοά 10, Μπρούερ 10, Κόρβερ 10, Μπόγκανς 3, Γουότσον 6, Ασίκ 4.
Read more!

Η μεγάλη ανατροπή της Παρτιζάν!

Ταλέντο μπορεί να μην έχει πολύ, καθώς κάθε χρόνο το «μοσχοπουλά» στους πλούσιους συλλόγους της Ευρώπης, αλλά από ψυχή… άλλο τίποτα. Η Παρτιζάν επικράτησε χθες της Κάχα Λαμποράλ με 74-71 κάνοντας μία επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά.
Η μεγάλη ανατροπή της Παρτιζάν (video)
Αν κι έχανε με 69-58 σχεδόν τεσσεράμισι λεπτά πριν το φινάλε, η πρωταθλήτρια Σερβίας δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Ο Ντούσαν Κέτσμαν πέτυχε 8 σερί πόντους φέρνοντας την ομάδα του στο -3 (66-69), οι Αμερικανοί Τζαβάι και Τζιστ πρόσθεσαν άλλους τέσσερις δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ ο άλλοτε σούτινγκ γκαρντ του Παναθηναϊκού με ακόμη δύο βολές «σφράγισε» τη νίκη στο τέλος. Read more!

Η μεγαλύτερη τα τελευταία 47 χρόνια…


Η μεγαλύτερη τα τελευταία 47 χρόνια…
Η συντριβή μίας ομάδας που είναι εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου αποτελεί είδηση πρώτου μεγέθους.
Η χθεσινή ήττα της Ισπανίας από την Πορτογαλία με 4-0 είναι η πιο βαριά στην ιστορία των «φούριας ρόχας» τα τελευταία 47 χρόνια, ειδικότερα μετά το 6-2 από τη Σκωτία το 1963.
Η τελευταία φορά που η Ισπανία είχε χάσει με αυτό το σκορ ήταν το 1942 από την Ιταλία.

Read more!

Ετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα!

«Με αυτοπεποίθηση στο ΟΑΚΑ»
Πεπεισμένος πως ο Ηρακλής θα πρέπει να κάνει… το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, εμφανίστηκε ο τεχνικός του «Γηραιού», Μαρίνος Ουζουνίδης.
Ο Εβρίτης τεχνικός παρέθεσε την καθιερωμένη συνέντευξη στους εκπροσώπους του Tύπου εν όψει του παιχνιδιού του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
«Με την επάνοδο και των υπόλοιπων παικτών είμαστε και αγωνιστικά εκτός από ψυχολογικά καλύτερα. Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα και ποιος είναι ο αντίπαλό μας. Θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όσο καλύτερα γίνεται για να φέρουμε και άλλη πίεση στον αντίπαλο μας
Ετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται όχι όμως με τον αέρα του προηγούμενου αλλά κρατώντας την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που μας έδωσε η νίκη στο τοπικό ντέρμπι επί του Άρη. Για να πάρουμε κάτι θετικό θα πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω.
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην βρίσκεται και στην καλύτερη κατάστασή του αλλά είναι ο Παναθηναϊκός και θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Ελπίζω να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και να παρουσιαστούμε όσο καλύτερα γίνεται».
Read more!

Δεν ανησυχούν για Μιραλάς

Στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Κέβιν Μιραλάς και τίποτα δεν δείχνει ικανό να τους εμποδίσει.

Δεν ανησυχούν για Μιραλάς
Οι ερυθρόλευκοι αρχικά είχαν εκφράσει την επιθυμία να μπουν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Σεντ Ετιέν μήπως και καταφέρουν να ρίξουν την οψιόν αγοράς κάτω από τα 2.500.000 ευρώ που περιλαμβάνει η συμφωνία, ωστόσο οι Γάλλοι με δηλώσεις τους την Τετάρτη έδειξαν πως δεν σκοπεύουν να κάνουν παζάρια για τον 23χρονο.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Πειραιώτες σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξουν ρότα και να αφήσουν για το τέλος την Σεντ Ετιέν. Συγκεκριμένα περιμένουν το Σαββατοκύριακο τον ατζέντη του παίκτη, Ενροτέ προκειμένου να τα βρουν μαζί του και εν συνεχεία να φουλάρουν για να έρθουν σε συμφωνία με τους "στεφανουά".
Από 'κει και πέρα, ο Κέβιν Μιραλάς αναμένεται σήμερα να προπονηθεί κανονικά και να τεθεί στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για την Κυριακάτικη αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Read more!

Κάβλακ, Μαλακίας, Μουνίτις και γκολ!

Κάβλακ, Μαλακίας, Μουνίτις και γκολ!

Ο Βέλι Κάβλακ αγωνίστηκε χθες κόντρα στην εθνική μας ομάδα προκαλώντας πολλά γέλια με το επώνυμό του. Το gazzetta.gr έφτιαξε μια ενδεκάδα που θα μπορούσε να κάνει πολλά στο γήπεδο.

Ξεκινάμε με τερματοφύλακα τον Πίτερ Ρουφάι. Ο Νιγηριανός μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά είναι μια πολύ αξιόπιστη λύση για να δεχτεί πολλά γκολ. Σίγουρα στην άμυνα, «κέρβερος» θα είναι ο Κόλο Τουρέ καθώς έχει τα... μετόπισθεν. Μεγάλο πρόβλημα θα έχουμε με τον νυν αμυντικό της Ατλέτικο Ρόμα, Αλέσιο Τομπέζι, καθώς είναι επιρρεπής στα λάθη. Τουλάχιστον, ο Ιταλός θα έχει ως παρτενέρ τον Τόμας Γκαμιέτε, καθώς ο αμυντικός της Ρεμ από τη Γουαδελούπη δεν συγχωρεί λάθη.

Στη μεσαία γραμμή θα προσπαθήσει να σώσει ό,τι μπορεί ο Μαλακίας. Ο Μάρκος Αντόνιο Μαλακίας Τζούνιορ (γνωστός ως Μαρκίνιος), όπως είναι το πλήρες όνομά του, αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας και κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, όμως σε αυτή την ενδεκάδα είναι ο καλύτερος παίκτης. Ο Κακά μαζί με τον Καπούτσο και τον Βέλι Κάβλακ θα μοιράζουν ασίστ, ώστε να σκοράρουν ένας εκ των Μισέλ Ζμπουτσάμ (Σαρλερουά), Πάτο και Πέδρο Μουνίτις. Για προπονητή, έγινε μια πρόταση να αναλάβει ο πρώην Χιλιανός ποδοσφαιριστής Αλεχάντρο Χίσις, αλλά ακόμα δεν έχει απαντήσει.

Επειδή λείπουν οι αναπληρωματικοί μπορείτε οι αναγνώστες του gazzetta.gr να προτείνετε τους δικούς σας παίκτες που θα μπορούσαν άνετα να χωρέσουν στο βασικό σχήμα αλλά και το όνομα της ομάδας.

Η ενδεκάδα:

1. Πίτερ Ρουφάι

2. Κόλο Τουρέ

3. Αλέσιο Τομπέζι

4. Τόμας Γκαμιέτε

5. Μάρκος Αντόνιο Μαλακίας

6. Ρικάρντο Κακά

7. Καπούτσο

8. Ζμπούτσαμ

9. Βέλι Κάβλακ

10. Πάτο

11. Πέδρο Μουνίτις

Προπονητής: Αλεχάντρο Χίσις

Read more!

Δηλώσεις Ελλήνων Παικτών Part 2

Τζόρβας: «Η πόρτα ανοικτή για όλους»


Τζόρβας: «Η πόρτα ανοικτή για όλους»
Πιο ανοικτή από ποτέ για όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα από ηλικία και… όνομα, είναι η Εθνική ομάδα όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Τζόρβας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση στο Euro 2012, κόντρα σε όλα τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Υπάρχει βάθος και παίρνουμε ευκαιρίες», τόνισε στους 94,6 ο Παναγιώτης Κονέ.

- για τη φιλική νίκη επί της Αυστρίας στη Βιέννη: «Είναι μια σημαντική επιτυχία, γιατί βοηθά πολύ στην παγκόσμια κατάταξη, προκειμένου να παραμείνουμε στο πολύ ψηλό σημείο που βρισκόμαστε. Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ απέναντι σε μία ομάδα που έχει πολύ καλά στοιχεία και πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία στα προκριματικά του Euro 2012».

- για την απόκρουση του πέναλτι του Κλάιν: «Το πιο σημαντικό είναι να περιμένεις και να μην κάνεις κίνηση νωρίτερα, γιατί μπορεί ο αντίπαλος να το εντοπίσει και να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία. Πάντα ένα πέναλτι έχει ρίσκο, είναι 50-50».

- για τις κλήσεις νέων προσώπων από τον Φερνάντο Σάντος: «Είναι αρκετά σημαντικό ότι έχει ανοίξει η πόρτα της Εθνικής για όλους τους παίκτες που είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι το πιο δίκαιο και σωστό. Δεν το θεωρώ ρίσκο, αλλά μια κίνηση που έχει να κάνει με επιλογές, που για μένα είναι σωστές. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να ξέρει πως όταν είναι σε καλή κατάσταση θα καλείται στην ομάδα και πιθανώς να παίξει βασικός, όπως έγινε χθες με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο».

- για την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Euro 2012: «Είναι αρκετά δύσκολος ο όμιλος κι έχει αρκετές παγίδες. Το παιχνίδι στη Μάλτα το Μάρτιο είναι πολύ σημαντικό, αλλά έχουμε ένα φιλικό πριν από αυτό. Το ματς με την Κροατία στην έδρα μας θα είναι καθοριστικό για την πρώτη ή τη δεύτερη θέση. Ο βαθμός που πήραμε στο Ζάγκρεμπ ήταν πραγματικό χρυσάφι και υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε κάτι καλό. Θα είναι μεγάλη υπόθεση για μία μικρή χώρα να είναι παρούσα σε τρίτη συνεχή διοργάνωση Euro. Ειδικά για την Ελλάδα, που έχει ένα κακό πρωτάθλημα, άσχημα γήπεδα και βία στον αθλητισμό».

- για τον μειωμένο αριθμό γηγενών στις ελληνικές ομάδες: «Καλό θα είναι να αγωνίζονται περισσότεροι Έλληνες στις ομάδες μας κι όχι απλώς να υπάρχουν 1-2 που απλώς να αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα».


Κονέ: «Υπάρχει βάθος και παίρνουμε ευκαιρίες»

Κονέ: «Υπάρχει βάθος και παίρνουμε ευκαιρίες»
Πληθώρα επιλογών και ετοιμοπόλεμων ποδοσφαιριστών δίνει στην Εθνική ομάδα η επιλογή του Φερνάντο Σάντος να δίνει ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Κονέ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την επομένη της πρώτης του εμφάνισης με το εθνόσημο στο φιλικό με την Αυστρία. Παράλληλα ο άσος της Μπρέσια αναφέρθηκε στις ευεργετικές επιδράσεις της… Serie A πάνω του.

- για το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών: «Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο. Αν και φιλικός αγώνας, ήταν κάτι διαφορετικό για μένα, γιατί δεν είχα αγωνιστεί ξανά με την ομάδα των Ανδρών παρά μόνο στις μικρές εθνικές ομάδες. Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία και χαίρομαι που στο ντεμπούτο μου καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

- για τις δυσκολίες του αγώνα: «Ήταν λογικό να μας πιέσουν. Παίζαμε εκτός έδρας, η Αυστρία είχε το κίνητρο ότι αντιμετώπιζε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 και στο πρώτο ημίχρονο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Στην επανάληψη επιτεθήκαμε κι εμείς και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

- για τις ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα: «Ο κ. Σάντος θέλει να δώσει ευκαιρίες σε κάθε παιδί που είναι σε φόρμα και αυτό φαίνεται σε όλες τις κλήσεις. Δεν κάνει διακρίσεις και όποιος αξίζει να παίζει στην Εθνική, θα παίζει. Αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

- για το ρόστερ της Εθνικής: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα. Θεωρώ πως το ρόστερ αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλό και εμείς οι νέοι έχουμε δέσει με τους παλαιότερους, οι οποίοι μας έχουν βοηθήσει να μπούμε στο κλίμα. Νομίζω πως αυτό κάνει τη διαφορά».

- για το πόσο τον βοηθά η παρουσία του στη Serie A: «Σίγουρα βοηθά η εμπειρία από το καμπιονάτο, γιατί εδώ κάθε εβδομάδα αντιμετωπίζουμε δυνατές ομάδες. Με έχει αλλάξει πολύ τακτικά η παρουσία μου στην Ιταλία και είμαι πολύ διαφορετικός από ό,τι όταν αγωνιζόμουν στην Ελλάδα. Είμαι πιο πειθαρχημένος στο παιχνίδι μου».

 

Read more!

Δηλώσεις Ελλήνων Παικτών

Φωτάκης: «Έχουμε πολύ ταλέντο»

Ικανοποιημένος για την επανεμφάνισή του με την φανέλα της Εθνικής ομάδας εμφανίστηκε ο
Γιώργος Φωτάκης αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αυστρία. Ο μέσος του ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν δημιουργός του πρώτου τέρματος και σκόρερ του δεύτερου αναφέρθηκε στην ποιότητα που υπάρχει στην ομάδα.
Φωτάκης: «Έχουμε πολύ ταλέντο»
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Είναι μεγάλη τιμή και όποτε μου δίνεται η δυνατότητα θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό», είπε αρχικά και συνέχισε: «Ήταν δυνατό τεστ δεν μετράει το σκορ. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε πολλά καινούργια παιχνίδια ,έχουμε ταλέντο και ποιότητα και μπορούμε να βοηθήσουμε την Εθνική ομάδα».

Γεωργιάδης: «Ευχαριστώ τα παιδιά»


Γεωργιάδης: «Ευχαριστώ τα παιδιά»
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής ομάδας. Ο νεαρός άσος ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του για την βοήθεία τους, ενώ τόνισε πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει πολύ μέλλον.

«Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα. Μπορεί να έπαιξα λίγο αλλά είμαι πολύ χαρούμενος και για το ντεμπούτο μου και για τη νίκη της ομάδας. Σίγουρα έχει πάρα πολύ μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για την συμπεριφορά τους και για το γεγονός πως με έβαλαν αμέσως στο κλίμα. Είναι μια οικογένεια και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του 23χρονου παίκτη του Πανσερραϊκού.


Σαμαράς: «Είναι δίκαιος ο Σάντος»

Το εγκώμιο του Φερνάντο Σάντος έπλεξε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αυστρία ο Γιώργος Σαμαράς. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος και δημιουργός του δεύτερου τόνισε πως παρόλο που η ομάδα έχει πολλά νέα πρόσωπα δεν έχει αλλάξει τίποτα στα αποδυτήρια και η χημεία παραμένει.
«Πάνω από όλα είναι η νίκη. Ήταν πολύ σημαντική. Πιεστήκαμε λίγο στην αρχή γιατί οι Αυστριακοί μπήκαν δυνατά. Όσο περνούσε η ώρα καταφέραμε και ισορροπήσαμε το παιχνίδι και κάναμε κάποιες ευκαιρίες», είπε αρχικά.
Σαμαράς: «Είναι δίκαιος ο Σάντος»
Αναφερόμενος στα νέα πρόσωπα, τόνισε: «Μέχρι στιγμής ο κ. Σάντος έχει δείξει πως εμπιστεύεται τα νέα παιδιά και είναι δίκαιος. Όποιος παίζει καλά στην ομάδα του θα έχει και ανοιχτή την πόρτα για την Εθνική. Όλα είναι πολύ καλά και συνεχίζουμε. Αν και έχουν έρθει πολλά νέα παιδιά δεν έχει χαθεί η χημεία και η ισορροπία μέσα στα αποδυτήρια».
Για την πολύ καλή παρουσία που είχε, αλλά και για την θέση που θέλει να παίζει, τόνισε: «Σαν ομάδα ήμασταν καλοί και έτσι και εγώ έκανα κάποιες καλές ενέργειες. Με τον Γιώργο βρεθήκαμε πολύ καλά και είχαμε καλά αποτελέσματα. Σχετικά με εμένα με ενδιαφέρει να παίζω και όχι η θέση».


Read more!

«Ave Siena»!

«Ave Siena»!
Κατάληψη στην κορυφή του Γ’ ομίλου έκανε η Σιένα, επικρατώντας στο μεγάλο ντέρμπι της Μπαρτσελόνα, με 76-67, έχοντας ως κορυφαίο τον Μπο Μακάλεμπ με 21 πόντους. Οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Πανιτζιάνι να κάνει ματ στα ατού του Πασκουάλ και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 15 πόντους 72-57. Ουσιαστική εμφάνιση από τον Νίκο Ζήση, με 6 πόντους, 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 18 λεπτά συμμετοχής. Κατώτερη των περιστάσεων η πρωταθλήτρια Ευρώπης (δεν είχε τον Ναβάρο) , η οποία θα ενδεχομένως να χρειαστεί νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 9 πόντων στο ματς του δευτέρου γύρου, για να τερματίσει πρώτη.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 43-40, 64-55, 76-67 Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...