ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σάρας… δεν πέρασε μια μέρα!


Σάρας… δεν πέρασε μια μέρα!
Την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πέτυχε η Λιέτουβος Ρίτας, συντρίβοντας με 90-62 την έτερη ουραγό του Γ’ ομίλου Τσιμπόνα, με κορυφαίους τους Γκετσεβίτσιους και Βαλαντσιούνας, με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα. Όλα αυτά περνάνε ωστόσο σε δεύτερη μοίρα, αφού την παράσταση έκλεψε η επανεμφάνιση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με την ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Αποθέωση στη «Siemens Arena» για τον «Σάρας», ο οποίος αγωνίστηκε για 5’52’’ χωρίς να πετύχει κάποιο πόντο.

Οι γηπεδούχοι ήξεραν εξαρχής πως θα έπρεπε να πάρουν πάση θυσία τη νίκη αν ήθελαν να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Το πολύ δυνατό ξεκίνημα τους έδωσε την ευκαιρία να περάσουν μπροστά με 16-11, τρία αγωνιστικά λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, με τον Γκετσεβίτσιους και τον Βαλανσιούνας να προσφέρουν σημαντικές βοήθειες επιθετικά. Το 23-12, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, σκόρπισε κύμα ενθουσιασμού στο κοινό που βρέθηκε στο «Siemens Arena» και έδωσε την ευκαιρία στον κόουτς Τριφούνοβιτς να ονειρεύεται το πρώτο ροζ φύλλο για τη φετινή Ευρωλίγκα.

Ένα τρίποντο του Μίλκο Μπιέλιτσα με την επάνοδο των δύο ομάδων στο παρκέ, διεύρυνε τη διαφορά υπέρ των γηπεδούχων στους 14 (26-12). Οι Κροάτες ωστόσο πέρασαν στην αντεπίθεση και με ένα τρίποντο του Βρμπανκ, μείωσαν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (7, 30-23), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο 38-29 και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μην έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου από τον Τριφούνοβιτς.

Τα πάντα όσον αφορά το ποιά ομάδα θα έκανε σεφτέ στις νίκες στη φετινή Ευρωλίγκα, κρίθηκαν στα πρώτα τρία αγωνιστικά λεπτά της τρίτης περιόδου, αφού η Λιέτουβος Ρίτας έτρεξε ένα γρήγορο σερί 8-0, διαμορφώνοντας το 46-29. Έκτοτε η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 15 πόντους, με τους Γκετσεβίτσιους, Βαλαντσιούνας και Ελ Αμίν να μοιράζονται το έργο στο σκοράρισμα. Ένα τρίποντο του Γιομάντας μάλιστα, άνοιξε το «χάσμα» στη μέγιστη τιμή της και τους 37 πόντους (79-42), κάτι ωστόσο που πολύ μικρή σημασία είχε, μπροστά σε αυτό που ακολούθησε. Όλοι οι παρευρισκόμενοι στο «Siemens Arena» σηκώθηκαν για να χειροκροτήσουν τον μεγάλο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, κατά την είσοδό του στο παρκέ, 5 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού επέστρεψε στην ομάδα που ανδρώθηκε μπασκετικά και η επανεμφάνισή του με τη φανέλα της, 12 χρόνια μετά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Το τελικό 90-62, έδωσε στους Λιθουανούς το πρώτο ροζ φύλλο για φέτος στη διοργάνωση, ενώ άφησε μόνη τελευταία στον Γ’ όμιλο, την ομάδα του Ραντούλοβιτς, με 5 ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 38-29, 61-38, 90-62

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...