ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

«Ενδιαφέρον, όχι επαφή για Γκοβού»

«Ενδιαφέρον, όχι επαφή για Γκοβού»
Επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του Γκοβού το ενδιαφέρον της Εβιάν για τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Ξεκαθάρισε όμως, πως δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη κρούση από τη γαλλική ομάδα, προσθέτοντας πως άλλοι σύλλογοι του εξωτερικού ετοιμάζονται να χτυπήσουν την πόρτα του «τριφυλλιού» προκειμένου να τον αποκτήσουν. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής έκδοσης του «Goal.com», ο ατζέντης του Σίντνεϊ Γκοβού, δήλωσε: «Προς το παρόν, δεν έχει γίνει κάποια επαφή με την Εβιάν. Εάν υπάρχει ενδιαφέρον, αυτό δεν μας έχει γίνει ακόμη γνωστό. Υπάρχουν όμως άλλες προτάσεις για τον πελάτη μου από ομάδες της Γαλλίας και του εξωτερικού». 

Παράλληλα, γίνεται λόγος για το γεγονός ότι μετά την απογοητευτική χρονιά αλλά και τα νυχτοπερπατήματα του Γκοβού στην Παιανία, ο ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ζεσουάλδο Φερέιρα και ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να τον αποδεσμεύσει χωρίς ανταλλάγματα.

Πηγή sport-fm Read more!

«Δεν επιστρέφει στην Μπέρμιγχαμ ο Μίτσελ»

«Δεν επιστρέφει στην Μπέρμιγχαμ ο Μίτσελ»
Καμία περίπτωση να επιστρέψει ο Μίτσελ στην Μπέρμιγχαμ, όπου και ανήκει, δεν υπάρχει όπως αναφέρει η «Birmingham Mail». Ο Ισπανός μέσος είχε αποκτηθεί από τη Χιχόν το χειμώνα του 2010, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί και τον Ιανουάριο μετακόμισε δανεικός στην ΑΕΚ ως το τέλος της περιόδου.

«Η ΑΕΚ τον απέκτησε με οψιόν αγοράς, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο η ελληνική ομάδα μπορεί να διαθέσει τα χρήματα για την αγορά του και το συμβόλαιό του. Ο Μίτσελ, που φέρεται να απασχολεί την Μπέτις στην πατρίδα του, θέλει να αγωνίζεται τακτικά μετά την άσχημη θητεία του στην Μπέρμιγχαμ. Ήλπιζε πως θα είχε μία δεύτερη ευκαιρία στην ομάδα, αλλά δεν τον ελκύει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας μετά τον υποβιβασμό της Μπέρμιγχαμ από την Premier League. Οι εκπρόσωποί του θα κάνουν συζητήσεις με την Μπέρμιγχαμ για το μέλλον του και φαίνεται βέβαιο πως δεν θα παραμείνει, ακόμη κι αν η ΑΕΚ δεν μπορεί να τον αποκτήσει», αναφέρει το δημοσίευμα.
Πηγή sport-fm
Read more!

Ρόμενταλ: «Δεν φεύγω»

Αποφασισμένος να παραμείνει στο δυναμικό του Ολυμπιακού και να παλέψει για περισσότερο χρόνο συμμετοχής δήλωσε ο Ντένις Ρόμενταλ σε μέσο της πατρίδας του. 
Ρόμενταλ: «Δεν φεύγω»


«Δεν φεύγω από τον Ολυμπιακό. Αισθάνομαι καλά στην Ελλάδα και θέλω να αποδείξω πως είμαι αρκετά καλός για να αγωνιστώ», δήλωσε ο Δανός εξτρέμ και πρόσθεσε: «Στόχος μου είναι να παίξω και να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα. Θα παλέψω, όπως έκανα και φέτος όλη τη σεζόν. Όμως δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει ποιος παίζει». 

Όσο για το μεγάλο διάστημα απραξίας του, ο διεθνής άσος είπε: «Θα πρέπει να κρατήσω τα θετικά, αν και πολύς κόσμος σκέφτεται αρνητικά από τη στιγμή που δεν έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια. Όμως αυτό με κράτησε σε καλή κατάσταση και λιγότερο κουρασμένο. Όσο υπάρχει καλή φυσική κατάσταση και διάθεση, όλα είναι καλά».

Πηγή sport-fm Read more!

Ελλάς, Ευρώπη… Panathinaikos

Ελλάς, Ευρώπη… Panathinaikos
Σαράντα χρόνια πέρασαν κι όμως, γι' αυτούς, είναι σαν… χθες. 

Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Τότης Φυλακούρης και Άνθιμος Καψής, σαν σήμερα, 2 Ιουνίου, το 1971, μαζί με άλλα επτά παιδιά του Παναθηναϊκού, έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» για να αντιμετωπίσουν τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών! 

Οι τέσσερις παλαίμαχοι μίλησαν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο! 

Συνεντεύξεις στους Βαγγέλη Νερατζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο: 

 

Αντώνης Αντωνιάδης 

«Η ανάμνηση που έχουμε απ' όλη αυτή την πορεία είναι πάρα πολύ θετική, πολύ ικανοποιητική… Και θα μας μείνει μέχρι να πεθάνουμε. Όχι μόνο ο τελικός με τον Άγιαξ, αλλά όλη η πορεία! Από τον Ιούλιο του 1970, μέχρι τον Ιούνιο του 1971. Έναν έναν χωριστά τους αγώνες… τους θυμόμαστε όλους. Με αποκορύφωμα, φυσικά, το ματς με την ανερχόμενη, εκείνη την εποχή, παγκόσμια, ποδοσφαιρική δύναμη, τον Άγιαξ. Ήμασταν πολύ υπερήφανοι, γιατί τονώσαμε το ηθικό, όχι μόνο των Παναθηναϊκών, αλλά και όλου του ελληνισμού, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, όταν ο μεγάλος Πούσκας μας είπε ότι ''κι αυτοί έχουν δύο πόδια, 11 είναι αυτοί, 11 κι εμείς''. Στην αρχή λέγαμε: ''τρελός είναι αυτός;'' Δεν ξέραμε ότι ήμασταν κι εμείς 11; Στη συνέχεια, όμως, καταλάβαμε ότι ο τρόπος που το έλεγε αυτό, ήταν πολύ σημαντικός! Μετά τη Σλόβαν, που την προηγούμενη χρονιά είχε κατακτήσει το Κυπελλούχων, πήραμε τα πάνω μας… Μετά την Έβερτον, το πιστέψαμε!

Ο Άγιαξ ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς, αλλά φάγαμε ένα γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα κι ένα στο τέλος. Και χάσαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Μία δική μου, μία του Καμάρα… Αν ισοφαρίζαμε, πιστεύω ότι θα νικούσαμε κιόλας. Από τότε ο Παναθηναϊκός ταυτίστηκε με την Ελλάδα. Κυρίως, απ' όταν αντικαταστήσαμε τον Άγιαξ και παίξαμε στο Διηπειρωτικό. Από τότε έγινε η ομάδα πασίγνωστη. Σε όποια χώρα κι αν πηγαίναμε, έλεγαν… Panathinaikos
». 

Μίμης Δομάζος 

«Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε μετά το παιχνίδι με τη Σλόβαν. Μία ομάδα της μεγάλης, τσεχοσλοβάκικης σχολής. Είχαμε κι έναν μεγάλο προπονητή, που μας έλεγε: ''…και να χάσετε από αυτή την ομάδα, δεν έγινε κάτι. Κανείς δεν σας ξέρει''. Και όντως, κανείς δεν μας ήξερε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν πολύ χαμηλά. Δεν ήμασταν επαγγελματίες. Έτσι προχωράγαμε. Ήμασταν 18 ελληνόπουλα, δεν είχαμε κανέναν ξένο κι έτσι πορευτήκαμε. Θυμάμαι, όταν κληρωθήκαμε με την Έβερτον, έλεγαν όλοι ''τώρα, τελειώσατε''. Αλλά ο Πούσκας μας έλεγε να μην φοβόμαστε. ''Δεν έχετε να χάσετε τίποτα''.

Το ματς που μας έδωσε δύναμη και πίστη, ήταν αυτό κόντρα στην Έβερτον. Ο Άγιαξ ήταν σπουδαία ομάδα, αλλά υπήρχαν κι άλλες πολύ καλές ομάδες εκείνη την περίοδο, όπως ο Ερυθρός Αστέρας. Πάντως, στον τελικό ήταν τυχερός… Μόνο όταν πέτυχε και το δεύτερο γκολ, με το αυτογκόλ του Καψή πίστεψε ότι κέρδισε. Γενικά, στην πορεία του δεν παιζόταν σαν ομάδα ο Άγιαξ, σε αυτό το ματς, όμως, όχι. 
». 

Τότης Φυλακούρης 

«Είναι σαν να είμαι στο ξενοδοχείο και σκέφτομαι το αυριανό παιχνίδι. Δεν μου έχει μείνει καθόλου η αγωνία που είχαμε για τον αγώνα αυτό. Μας είχε φτιάξει πολύ καλή ψυχολογία ο αείμνηστος Πούσκας, που μας έλεγε: ''παιδιά, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. 11 είναι αυτοί, 11 κι εμείς. Θα μπείτε μέσα, θα παίξετε, θα αντιμετωπίσετε έναν αντίπαλο που θα το χαρείτε. Είναι μία ομάδα που δεν παίζεται, αλλά δεν θα παίζεται και μετά από πολλά χρόνια. Αν είμαστε τυχεροί, θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αν είμαστε άτυχοι, μπορεί να δεχθούμε 5 γκολ''. Όταν κάθισε και μας έκανε την τακτική είπε ''11 αυτοί, 11 εμείς. Μην υπολογίσετε ότι παίζετε με τον Άγιαξ''. Μάλιστα, τότε πετάχτηκε ο Σούρπης και είπε ''έλα ρε παιδιά, με τον Ηλυσιακό παίζουμε''.

Μπήκαμε με μία εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, πειθαρχημένοι, με άριστη επικοινωνία και αυτό το είχε καταφέρει ο Πούσκας, που μας είπε ''μπείτε και κάντε το παιχνίδι σας. Απλά, κοιτάξτε τους στα μάτια και θα θυμηθείτε μετά από χρόνια τι εστί Άγιαξ τι εστί Κρόιφ'' και δικαιώθηκε. Όταν μπήκαμε μέσα στο ''ναό'' κοιταζόμασταν μεταξύ μας και καταλαβαίναμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Όλοι ήμασταν αισιόδοξοι. Μου είπε ο Πούσκας ότι θέλω να τους κάνω να μην σκέφτονται τον αγώνα με τον Άγιαξ μέσα από το… καλαμπούρι μου. Πράγματι, τρέχαμε περισσότερο από αυτούς. Στο ημίχρονο, ο Πούσκας είπε: ''…προσέξτε, δεν πάμε και πολύ καλά εκτός από τον Τότη που έχει σβήσει 2 γκολ'', γιατί με είχε βάλει man to man στον Κρόιφ και του λέω ''μίστερ, ποιον Κρόιφ, εγώ μόνο το 14 βλέπω μπροστά μου συνέχεια. Δεν μπορούσα να τον αντιμετωπίσω και έβλεπα μόνο το νούμερο 14''.

Δεν πρόκειται άλλη ελληνική ομάδα να ξανακάνει κάτι τέτοιο, γιατί εμείς ήμασταν γηγενείς. 16 ελληνόπουλα ήμασταν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που οι παίκτες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ ήρθαν στο αεροδρόμιο και μας χαιρέτησαν. Τέτοιο πράγμα, δεν έχει ξαναγίνει. Πώς είχε έρθει ο Γουλανδρής και μας έδωσε πριμ, έτσι ήρθαν οι παίκτες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και μας παρακολούθησαν στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Και όταν ήρθαν στο αεροδρόμιο μας ευχήθηκαν καλό ταξίδι και να τους φέρουμε το Κύπελλο, παίκτες άλλων ομάδων
». 

Άνθιμος Καψής 

«Παίξαμε σε μία μεγάλη διοργάνωση και καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό και να αγωνιστούμε στο ναό του ποδοσφαίρου, το Γουέμπλεϊ, και νομίζω ότι για την εποχή εκείνη κάναμε κάτι ανεπανάληπτο. Αυτό είναι χαραγμένο ακόμη στο μυαλό μας γιατί είναι ό,τι καλύτερο έχουμε καταφέρει στην καριέρα μας.

Δεν φοβηθήκαμε καθόλου το ματς. Ο Πούσκας μας έκανε να μην φοβόμαστε τίποτα και με τον τρόπο του μας έπεισε ότι 11 είναι αυτοί, 11 κι εμείς και σε όλα τα παιχνίδια έτσι πηγαίναμε και αυτό είχε επιτυχία. Για την εποχή εκείνη κάναμε σπουδαία πράγματα και το παιχνίδι με τον Άγιαξ πιστεύω ότι είναι από τα καλά παιχνίδια που έκανε ο Παναθηναϊκός, άσχετα αν δεν πήραμε αποτέλεσμα, ενώ σε κάποια από τα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήμασταν καλοί, όπως στο παιχνίδι με τη Σλόβαν, όπου η τύχη μας βοήθησε.

Πολλές στιγμές είναι χαραγμένες στο μυαλό μας. Θα θέλαμε, όμως, να έχουμε κερδίσει εμείς αντί για τον Άγιαξ, γιατί, κακά τα ψέματα, όταν φτάνεις σε έναν τελικό, πρέπει να κερδίζεις.

Όσο για τον Πούσκας, ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, που δεν φοβόταν. Ελεύθερος, που του άρεσε το επιθετικό ποδόσφαιρο. Τον είχαμε 4 χρόνια στην ομάδα και ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με αμυντικές τακτικές. Προσπαθούσε να αναδείξει το ταλέντο του καθενός και πάνω απ' όλα να χαρείς το παιχνίδι
».

Πηγή sport-fm Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...