ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Έντονη φημολογία για Πελεγκρίνι και ΠΑΟΚ!

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι Στο περιθώριο του σπουδαίου εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, η αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του Παύλου Δερμιτζάκη, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Τα τελευταία 24ωρα έχει γίνει έντονη η φημολογία πως ο ΠΑΟΚ εντείνει τις προσπάθειές του για να πείσει τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να αναλέβει την τεχνική του ηγεσία.

Το... προξενιό, προέκυψε από τον πρόεδρο της Βιγιαρεάλ, Φερνάντο Ροτς, ο οποίος διεμύνησε στους ανθρώπους του "δικεφάλου" του Βορρά, πως ο Χιλιανός τεχνικός, που στο παρελθόν είχε κάτσει τόσο στον πάγκο του "κίτρινου υποβρυχίου", όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι τόσο ακριβός, όσο ακούγεται.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι για τον Πελεγκρίνι ενδιαφέρεται και η Λίβερπουλ, η οποία αν κάνει κίνηση, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το που θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα ο 57χρονος...

Πάντως η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Πολ Λε Γκουέν, όσο και ο Κρίστιαν Γκρος, είναι πολύ πιο προσιτές περιπτώσεις για το ταμείο του ΠΑΟΚ, όπως και αυτές των Ράντομιρ Αντιτς και Μπενίτο Φλόρο Σανθ. Read more!

Ελαφρώς αδικημένη η Τότεναμ

Ελαφρώς αδικημένη η Τότεναμ
Από ένα καλό ημίχρονο είχαν Τότεναμ και Έβερτον στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με το τελικό 1-1 να αδικεί ελαφρώς τους γηπεδούχους του Χάρι Ρέντναπ.
Με τον αέρα των δύο συνεχόμενων νικών, η Έβερτον μπήκε πιο δυνατά στο ματς, επιβάλλοντας τον ρυθμό της. Προηγήθηκε μάλιστα στο 17’ χάρη σε μία απίθανη εκτέλεση φάουλ του Μπέινς, με την μπάλα να περνάει αρχικά πάνω από το τείχος και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα.
Μετά όμως από τρία λεπτά, τα «σπιρούνια» έφτασαν στην ισοφάριση με «δράστη» τον Φαν ντερ Φάαρτ.
Στο β’ ημίχρονο, η Τότεναμ ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή, χωρίς μάλιστα να δείχνει σημάδια κόπωσης από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ίντερ όπου με παίκτη λιγότερο πέτυχε τρία γκολ, φεύγοντας ηττημένη (4-3), αλλά με ψηλά το κεφάλι από το «Μεάτσα».
Με την τριάδα Φαν ντερ Φάαρτ, Μόντρις και Μπέιλ να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες, ήταν ανώτερη, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο τέρμα για να κατακτήσει την νίκη.
Read more!

Ψάχνει σπίτι στην Αγγλία ο Μπουφόν

Ο Μπουφόν σε προσπάθεια του Σε αναζήτηση σπιτιού στην Αγγλία βρίσκεται ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν με την αρραβωνιαστικιά του. Αυτό αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα "Tuttosport", η οποία αναφέρει ότι το πρέσινγκ που ασκεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον διεθνή Ιταλό γκολκίπερ είναι ασφυκτικό...

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παρά τις διαψεύσεις που έχουν γίνει ο Μπουφόν είναι σύμφωνα στην ιδέα να φορέσει τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων" και ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον σε αυτή της δαπάνης των 20 εκατ. ευρώ για να αποσπάσει το "ναι" της Γιουβέντους.

Όσο για τις ετήσιες απολαβές του 33χρονου τερματοφύλακα, αυτές εικάζεται ότι θα ανέρχονται στα 6 εκατ. ευρώ...
Read more!

Πήρε το ντέρμπι η Παρτιζάν!

Με ένα γκολ του Μορέιρα στην αρχή του παιχνιδιού, η Παρτιζάν πήρε το μεγάλο ντέρμπι επί του Ερυθρού Αστέρα κερδίζοντας με 1-0 στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου της! Χωρίς επεισόδια τελείωσε ο αγώνας.
Πήρε το ντέρμπι η Παρτιζάν!
Ο Μορέιρα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το τραγικό λάθος του αρχηγού των γηπεδούχων, Τζόρτζεβιτς που γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον τερματοφύλακα Σταμένκοβιτς και έβαλε από το 6ο λεπτό την Παρτιζάν μπροστά στο σκορ. Ο Αστέρας είχε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο όμως στο δεύτερο «εξαφανίστηκε» και έτσι οι πρωταθλητές Σερβίας κράτησαν εύκολα το 1-0.

Με αυτή τη νίκη, η Παρτιζάν έφτασε τους 22 βαθμούς όσους έχει και ο Ερυθρός Αστέρας ο οποίος έχασε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα βρέθηκαν περίπου 25.000 φίλοι των γηπεδούχων και η κατάσταση ήταν ήρεμη χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Read more!

Ο... φανερός πόθος του Μοράτι

Ο... φανερός πόθος του Μοράτι
Ο Μάσιμο Μοράτι τον ήθελε από το καλοκαίρι στην Ίντερ και ο Γκάρεθ Μπέιλ φρόντισε να του υπενθυμίσει τους λόγους. Ο αριστερός χαφ της Τότεναμ βρίσκεται στα πλάνα του Ράφα Μπενίτεθ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και ο ισχυρός άνδρας των «νερατζούρι» σπάνια χαλάει χατίρι στους προπονητές της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Πόσο μάλλον για ένα ποδοσφαιριστή που συμπαθεί και ο ίδιος.
Αυτό που πείραξε τον Μοράτι στον αγώνα της Τετάρτης μεταξύ της ομάδας του και των ‘σπιρουνιών’ δεν ήταν το χατ τρικ του Ουαλού αλλά το γεγονός πως: «Πλέον ο Μπέιλ θα κοστίζει πιο πολλά χρήματα».
Αν πιστέψουμε όλα τα δημοσιεύματα από την Ιταλία… το μισό Καμπιονάτο θα κοντραριστεί για την απόκτηση του Μπέιλ. Πέρα από την ‘Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και θα κάνουν κίνηση για την απόκτηση του.
Η νταμπλούχοι Ιταλίας προσπάθησαν και το περασμένο καλοκαίρι να τον κάνουν δικό τους αλλά η επιμονή του Χάρι Ρέντναπ και των διοικούντων της ομάδας του βόρειου Λονδίνου απέτρεψαν αυτή την μεταγραφή. Οι «νερατζούρι» είχαν προσφέρει τον Σουλεΐ Μουντάρι και ένα σεβαστό ποσό όμως στην Τότεναμ δεν δελεάστηκαν.
Ο πρόεδρος της Ιντερ ξέρει από πρώτο χέρι την ποδοσφαιρική αγορά και πως λειτουργεί. Κατανοεί πως η τιμή του Μπέιλ έχει πλέον εκτοξευθεί αφού: «Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι εναντίον μας, είχαμε δίκιο που τον θέλαμε το καλοκαίρι. Είναι σαφές πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και μετά από αυτό το χατ τρικ θα κοστίζει πιο πολλά χρήματα».
Read more!

«Τον χάσαμε λόγω διαβατηρίου»


«Τον χάσαμε λόγω διαβατηρίου»
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γιάγια Τουρέ, βρέθηκε η Άρσεναλ όμως ο παίκτης κατέληξε στον Ολυμπιακό, πριν μεταγραφεί στην Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με δηλώσεις του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Αλσατός τεχνικός της Άρσεναλ  σημείωσε για τον Ιβοριανό άσο:
«Εκείνο το καλοκαίρι δοκιμάζαμε τον Γιάγια και θα τον αποκτούσαμε. Αλλά υπήρχε πρόβλημα με τις θέσεις των ξένων και το διαβατήριο του δεν ήταν κοινοτικό. Προσπαθήσαμε να δούμε αν μπορούσε να βγάλει βελγικό».
Read more!

Η Ρεάλ καλύτερη από τη Μπαρτσελόνα!

Ο Ιγκουαϊν πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ επί του Αγιαξ Αν υπάρχει κανείς που να αξίζει τα (υπερβολικά) χρήματα που δαπανώνται στο χώρο του ποδοσφαίρου, αυτός είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο. Οχι μόνο για τα αποτελέσματα που παρουσιάζει σε όποιον σύλλογο έχει εργασθεί, αλλά και για τον άνεμο αισιοδοξίας που φέρνει στους οπαδούς της εκάστοτε ομάδας του. Σήμερα, δημοσκόπηση της "Marca" δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ισπανών ποδοσφαιρόφιλων πιστεύει πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι καλύτερη, στην παρούσα φάση, από τη Μπαρτσελόνα.

Στη σχετική ερώτηση, το ποσοστό που απάντησε "ναι" ανέρχεται στο... δικτατορικό 84,6%, καθώς οι εμφανίσεις της τον τελευταίο μήνα έχουν πείσει τους πάντες ότι ο Μουρίνιο τα καταφέρνει μια χαρά και στις ομάδες με επιθετικό DNA! Από το 0-0 με τη Λεβάντε στις 25 Σεπτεβρίου, η "βασίλισσα" μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες με συνολικό συντελεστή τερμάτων 13-2, είναι πρώτη στην Ισπανία, αλλά και στον όμιλό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου με εννέα βαθμούς σε τρεις αγώνες έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση.

Οσο για τη δημοσκόπηση, μπορεί η Marca να θεωρείται φίλα προσκείμενη στη Ρεάλ, όμως το ποσοστό δείχνει κοινή παραδοχή, που αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως η σύγκριση γίνεται με την κορυφαία ομάδα που παρουσιάστηκε στον πλανήτη τα τελευταία 30 χρόνια, τη Μπαρτσελόνα.
Read more!

Βαλβέρδε vs Κούπερ = Χ

Βαλβέρδε vs Κούπερ = Χ
Το αυριανό ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και για τους πάγκους των δύο ομάδων. Oπως παρουσιάζει το gazzetta.gr ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα συναντηθούν για τέταρτη φορά ως αντίπαλοι..

Και μιας και αναφέραμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ένα από τα αξιοσημείωτα του «ντέρμπι» ανάμεσα στον «Δαφνωστεφανομένο Έφηβο» και τον «Θεό του Πολέμου» είναι και η μάχη στην σκαριέρα των πάγκων από δύο «μετρ» του είδους.

Η δική τους «μάχη»
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα δώσουν ο καθένας από τη μεριά του τη δική τους μάχη στον πάγκο. Ωστόσο, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα λάβει χώρα ένα τέτοιο γεγονός, μιας και στο παρελθόν αμφότεροι έχουν συναντηθεί τρεις ακόμη φορές με τον καθένα να προσμετρά από μία νίκη και ένα παιχνίδι να έχει λήξει ισόπαλο.

Απόλυτη ισορροπία
Οι τρεις αναμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν για το πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Στο πρώτο παιχνίδι, η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Βαλβέρδε νίκησε τη Μαγιόρκα του Κούπερ με 4-0 στο «Σαν Μαμές», ματς το οποίο έγινε το 2004.
Το επόμενο παιχνίδι βρήκε νικητή τον 55χρονο τεχνικό των «Κίτρινων» μιας και η Μαγιόρκα του Κούπερ νίκησε την Μπιλμπάο με το επιβλητικό 4-3, με τον Κούπερ να παίρνει τη ρεβάνς από τον «Τσινγκούρι».
Το τρίτο και τελευταίο τους παιχνίδι (μέχρι το αυριανό) έγινε το 2007 με αμφότερους να εργάζονται σε διαφορετικές ομάδες. Ο Βαλβέρδε βρίσκονταν στον πάγκο της Εσπανιόλ, ενώ ο Κούπερ σε αυτόν της Ρεάλ Μπέτις.Το παιχνίδι έληξε με σκορ 2-2, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για την Εσπανιόλ είχε παίξει σε όλο το 90λεπτο ο Μοϊσές Ουρτάδο, ενώ ο Αλμπερτ Ριέρα είχε μπεις ως αλλαγή στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης.
Read more!

Στον δρόμο των σπουδαίων ο Ιγκουαΐν!

Στον δρόμο των σπουδαίων ο Ιγκουαΐν!

Σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της Ρεάλ Μαδρίτης τείνει να εξελιχθεί ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Μόλις σε τέσσερα χρόνια ο Αργεντινός μπορεί να μπει στην πρώτη εικοσάδα των σκόρερ της «βασίλισσας» στο ισπανικό πρωτάθλημα, όπου κυριαρχεί ο Ραούλ με 228 τέρματα.

Αν και ο διεθνής άσος έχει πετύχει 63 γκολ, μπορεί να πλησιάσει τον Εμίλιο Μπουτραγκένιο ή άλλους σπουδαίους επιθετικούς της ισπανικής ομάδας. Ο «γύπας» είχε σκοράρει 122 φορές μέσα σε δώδεκα χρόνια, όμως ο Ιγκουαΐν είναι μόλις 22 ετών.

Όπως γράφει η «Marca», ο Αργεντινός μπορεί να μπει «σφήνα» στην πεντάδα του Ραούλ, του Ντι Στέφανο, του Σαντιλάνα, του Ούγκο Σάντεθ και του Πούσκας. Έτσι, η Ρασίνγκ παρουσιάζεται ως η ιδανική ομάδα να μπορέσει ο διεθνής άσος να μεγαλώσει περισσότερο τον λογαριασμό του.
Read more!

«Δεν αφήνω την Παλέρμο»

Μόνο στην Παλέρμο βλέπει το μέλλον του ο αργεντινός σταρ Χαβιέ Παστόρε. Ο μεσοεπιθετικός των σικελών, σε συνέντευξή του υποστήριξε πως κλείνει τα αυτιά του στις «σειρήνες» από την Ισπανία.
«Δεν αφήνω την Παλέρμο»
Έντονο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ για το νέο αστέρι του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, Χαβιέ Παστόρε. Ο ίδιος όμως, διαψεύδει τα σενάρια καθώς σε δηλώσεις του στην «Repubblica» υποστήριξε: «Το μέλλον μου είναι εξαιρετικό στην Παλέρμο και δεν με βλέπω πουθενά αλλού. Η ομάδα μεγαλώνει και μαζί της μεγαλώνω και εγώ. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να αποχωρήσω». Όσον αφορά τη θέση του στην ομάδα τόνισε: «Πολλοί με ρωτούν αν είμαι σε θέση να γίνω αρχηγός. Ναι πιστεύω πως είμαι. Πολλοί παίχτες είναι σημαντικοί, και εγώ είμαι ένας από αυτούς».
Read more!

«Σημαντική η παραμονή Γουέιν»

Τη σημασία της παραμονής του Γουέιν Ρούνει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπογράμμισε με δηλώσεις του ο εκτελεστικός διευθυντής των «Μπέμπηδων», Ντέιβιντ Γκιλ.
Read more!

Ραούλ η επιστροφή!

 

Ραούλ η επιστροφή!
Στην Ρεάλ Μαδρίτης θα επιστρέψει το καλοκαίρι του 2012 ο Ραούλ Γκονζάλες για να αναλάβει πόστο στη διοίκηση της ομάδας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ισπανικός Τύπος.


Ο Ισπανός σούπερ σταρ όπως επισημαίνει η έκδοση «El Confidencial», αμέσως μόλις λήξει το τρέχων συμβόλαιο του με την Σάλκε θα επιστρέψει στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και συνάμα αναδείχθηκε για να αναλάβει πόστο στη διοίκηση των «μερένχες».

Ο πρόεδρος της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ έχει συμφωνήσει τον 33χρονο παίκτη για μελλοντική συνεργασία και προσφορά πόστου στον ίδιο τιμώντας την προσφορά του Ίβηρα στράικερ στην ομάδα. Η περίπτωση του θα θύμισε αυτή του Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος είναι ήδη εντός διοικητικών αρμοδιοτήτων της ομάδας.
Read more!

Στηρίζουν Χόγκτσον, Τζέραρντ και Κάραχερ

Δύο από τους γηραιότερους παίχτες της Λίβερπουλ, ο αρχηγός Στίβερ Τζέραρντ και ο επί 14 χρόνια «στρατιώτης» της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, Τζέιμι Κάραχερ, στήριξαν την παραμονή του Ρόι Χόγκτσον στον πάγκο των «ρεντς».
Read more!

«Νίκη και γκολ στο ντέρμπι»

Πώς και πώς περιμένει τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό ο Σισέ, και αυτό γιατί μπορεί να έχει σκοράρει κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ, αλλά όχι κόντρα στις άλλες ομάδες του τέως ΠΟΚ.


«Μετά το ατυχές αποτέλεσμα με τη Ρούμπιν θεωρώ ότι μια νίκη με την ΑΕΚ θα μας τονώσει το ηθικό», τόνισε αρχικά ο Γάλλος σούπερ σταρ στην εφημερίδα «Εξέδρα» και συνέχισε λέγοντας: «Προσωπικά εύχομαι να πετύχω το πρώτο μου γκολ σε αθηναϊκό ντέρμπι», θέλοντας έτσι να συνδυάσει τις προσωπικές του επιτυχίες με το υπερπολύτιμο «τρίποντο» για την ομάδα του. Read more!

«Μόνο Θρύλο θέλω!»

«Μόνο Θρύλο θέλω!»
Την επιθυμία του να μείνει στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια, εξέφρασε προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Γιάννης Φετφατζίδης, ενώ ο «πιτσιρικάς» των Πειραιωτών τόνισε πως νιώθει έτοιμος να αγωνιστεί κόντρα στον Άρη.
Συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είχε ο Γιάννης Φετφατζίδης σύμφωνα με την εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ», όπου ο... μικρός του Ολυμπιακού τόνισε στον μεγαλομέτοχο των «ερυθρόλευκων» πως θέλει να μείνει στο Λιμάνι για πολλά χρόνια.
Ο «Φέτφα» τόνισε πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος στον Πειραιά, κάτι που ικανοποιήσε τον Μαρινάκη, αφού είδε πως ο 20χρονος άσος είναι απόλυτα «προσγειωμένος» και έχει όλα τα φόντα να γίνει ο μελλοντικός ηγέτης του Ολυμπιακού.
Παράλληλα, ο Φετφατζίδης δήλωσε έτοιμος για την αναμέτρηση με τον Άρη, αφού όπως τόνισε στο ιατρικό τιμ του συλλόγου δεν νιώθει την παραμικρή ενόχληση στο γόνατο.
Η χρησιμοποιήση του «Φέτφα» πάντως, απέναντι στον Άρη θα κριθεί αποκλειστικά από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού ο Βάσκος ίσως θελήσει να προφυλάξει τον Έλληνα άσο.
Read more!

Συγκλονιστικές δηλώσεις Χιμένεθ!

Συγκλονιστικές δηλώσεις Χιμένεθ! Συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ μετά την προπόνηση του Σαββάτου και λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός προσπαθεί να ακουμπήσει στις καρδιές των παικτών, να τους ντοπάρει ψυχολογικά και βάζει μπροστά τον κόσμο: «Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη. Μία κοινωνία που ζει σε οικονομική κρίση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, γνωρίζω ότι αύριο πολύς κόσμος θα κάνει την υπέρβασή του να έρθει αύριο στο γήπεδο. Και εμείς θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτούς. Το παιχνίδι με την Άντερλεχτ το αφήνουμε πίσω. Όπως και αυτό με τον Άρη. Όλοι γνωρίζουν και μαθαίνουν από τα λάθη τους. Το ανέβεις στο άρμα της νίκης είναι το πιο εύκολο. Έτσι θα γίνουμε μεγάλη ομάδα, μαθαίνοντας από τα λάθη μας», είπε αρχικά ο Ισπανός και συνέχισε: «Πρέπει να παίξουμε 90 λεπτά με ένταση και από τη δική μου πλευρά δεν πρέπει να δικαιολογηθώ. Ούτε τραυματισμούς, ούτε απουσίες, ούτε για τη φυσική κατάσταση θα μιλήσω. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες αύριο. Για την ΑΕΚ αυτή η κούρσα πρέπει να είναι μεγάλης διάρκειας και όχι... σπρίντ».
Οι απουσίες για την ΑΕΚ πολλές, με τον Χιμένεθ όμως να σχολιάζει: «Είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Όταν μιλάμε για μεγάλες ομάδες που είναι σε τρεις διοργανώσεις το να έχεις βάθος στα αποδυτήρια είναι ότι το καλύτερο. Αλλά μέσα στις αντιξοότητες που υπάρχουν, θα βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και οφείλουμε να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο. Για τον κόσμο μας που θα έρθει να μας δει και να μας στηρίξει. Δεν ζητάω τη νίκη. Αυτή ή θα έρθει ή δεν θα έρθει. Αυτό που ζητάω είναι να διεκδικήσουμε τη νίκη».
Ο Χιμένεθ «έφτιαξε» τους πάντες στην πορεία, όταν σε ερώτηση για το κλίμα και τα πλάνα του είπε: «Πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο. Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία κούρασης. Όταν οι παίκτες δουν τον κόσμο, μόνο που το λέω ανατριχιάζω, θα πρέπει να αποκτήσουν αμέσως κίνητρο μέσα τους. Αν δεν έχουν κίνητρο βλέποντας αυτό τον κόσμο αύριο, πιθανόν να μην έχουν αίμα μέσα τους. Να έχουν νερό! Εγώ χαιρόμουν να παίζω σε γεμάτο γήπεδο. Όποιος παίκτης μπει στο γήπεδο πρώτα θα παίξει με την καρδιά του και μετά με τα πόδια του»!
Όσο για τα αγωνιστικά του πλάνα σχολίασε: «Έχω κάποιες αμφιβολίες γιατί όπως καταλαβαίνετε έχουμε πολλά παιχνίδια. Όλους τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου είναι στην αποστολή. Έχω μία ιδέα. Αλλά πρέπει να τους κοιτάξω και να με κοιτάξουν στα μάτια και να μου πουν ότι είναι 100% έτοιμοι. Πρέπει να βοηθάμε και να πολλαπλασιαζόμαστε με αυτό τον τρόπο. Αυτό που ίσως χρησιμοποιήσω είναι το 4-3-3 ίσως υπάρξει μία αλλαγή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει ένας τερματοφύλακας και τέσσερις αμυντικοί. Δεν θα αλλάξω το σύστημα». Read more!

Προς εκτόνωση με Γκαρσία


Αίσιο τέλος θα έχει η ιστορία που δημιουργήθηκε μέσα στην εβδομάδα με τον Πάμπλο Γκαρσία, καθώς ο μάνατζερ του Ουρουγουανού άσου συναντήθηκε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και το θέμα θα πρέπει να θεωρείται λήξαν.

"Πολύ κακό για το τίποτα", θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του κειμένου, αφού το θέμα που δημιουργήθηκε μέσα την εβδομάδα με την συμπεριφορά του Πάμπλο Γκαρσία στην προπόνηση της Δευτέρας, τελειώνει αναίμακτα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο μάνατζερ του 33χρονου μέσου συναντήθηκε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ την Πέμπτη το απόγευμα στην Ισπανία και έλυσαν την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε.

Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη είτε την την Παρασκευή το βράδυ, είτε το Σάββατο. Την Δευτέρα θα συναντηθεί με τους ανθρώπους της διοίκησης και έτσι θα μπει ένα τέλος στην παρεξήγηση.

Ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα του επιβληθεί κάποιο πρόστιμο για την συμπεριφορά του, αλλά αυτό είναι καθαρά διαδικαστικό θέμα.
Read more!

Ύμνοι Ρομπέρτο Κάρλος για Ζιντάν

Ύμνοι Ρομπέρτο Κάρλος για Ζιντάν
Σαν τον καλύτερο παίχτη της γενιάς του αλλά και της επόμενης, χαρακτήρισε τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο πρώην συμπαίχτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο βραζιλιάνος Ρομπέρτο Κάρλος.
Ο παίχτης της Κορίνθιανς και πρώην αριστερό μπακ της εθνικής Βραζιλίας, σε δηλώσεις του στην γαλλική «L’ Equipe», υποστήριξε πως ο «Ζιζού», είναι ο καλύτερος ποσοσφαιριστής που έχει δει ποτέ του: «Ήταν ότι καλύτερο έχω δει ποτέ. Μπορεί ο Ρονάλντο να ήταν «φαινόμενο», αλλά ο Ζιντάν ήταν το κάτι άλλο. Το να είσαι συμπαίχτης του, ήταν σκέτη τρέλα. Οι οπαδοί έρχονταν νωρίτερα στο «Μπερναμπέου», μόνο και μόνο για να τον δουν να προθερμαίνεται». Ο 38χρονος, πλέον, Ζιντάν, ανήκει ακόμα στην «οικογένεια» της Ρεάλ Μαδρίτης, κατέχοντας  διοικητική θέση δίπλα στον πρόεδρο της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ.
Read more!

Ο Ντέμης... μίλησε!

Απογοητευμένος ο Ντέμης Νικολαϊδης Ο Ντέμης Νικολαΐδης, από τη μέρα που έφυγε από την ΑΕΚ, εδώ και δύο χρόνια δηλαδή, είχε μείνει μακριά από τα αγωνιστικά δρώμενα της "Ένωσης". Μετά το ματς με την Αντερλεχτ, ο πρώην πρόεδρος του "δικεφάλου", σχολίασε την εικόνα των "κιτρινόμαυρων", αλλά και την "απώλεια" του Νάτσο Σκόκο ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό...

"Δεν ήταν κακό ματς. Μεγάλη απώλεια ο Σκόκο. Αν δεν παίξει με ΠΑΟ, θα είναι μεγάλη ατυχία. Ο Ντιόπ καλός!", ήταν το αρχικό μήνυμα του Νικολαΐδη, ο οποίος μάλιστα στη συνέχεια συμπλήρωσε το εξής: "Το 3-0 δεν λέει την αλήθεια νομίζω".
Read more!

Στη Θεσσαλονίκη ο μάνατζερ του Χαβίτο

Ο Χαβίτο πέτυχε το χρυσό γκολ του Αρη Στα επίσημα του "Κλεάνθης Βικελίδης" βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ για το παιχνίδι με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο μάνατζερ του Φραντσίσκο Χαβίτο, Οράσιο Σαντανάζι, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει το ενδεχόμενο ανανέωσης του πελάτη του με τον Αρη.
Οι «κίτρινοι» έχουν εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό την επιθυμία παραμονής του Ισπανού μεσοεπιθετικού στην ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια και η πρώτη κουβέντα μεταξύ των δύο πλευρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα...

Read more!

ΠΑΕ ΑΕΚ: "Να είστε κόσμιοι, υπάρχει κίνδυνος"

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τα εισιτήρια του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκού, ζητώντας από τους οπαδούς να έχουν κόσμια συμπεριφορά καθώς υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας.

Αναλυτικά: «H ΠΑΕ ΑΕΚ θέλει να ενημερώσει τους φιλάθλους της ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική της Super League, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 21.00, ότι:

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου η προπώληση των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ θα σταματήσει στις 15.00 λόγω του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα AEK Shops στο Μαρούσι και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΠΑΕ εξέδωσε 55.000 εισιτήρια εκτός των θυρών 1 και 35 και αν χρειαστεί θα ανοίξουν και αυτές οι θύρες.

Για τη δική τους εξυπηρέτηση οι φίλαθλοι καλούνται την ημέρα του αγώνα να προσέλθουν στο γήπεδο όσο το δυνατόν νωρίτερα λόγω της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης θεατών.

Καλούμε τους φιλάθλους για κόσμια συμπαράσταση στην ομάδα μας γιατί υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας ενόψει των επόμενων κρίσιμων εντός έδρας αγώνων».
Read more!

"Πονοκέφαλοι" για Βαλβέρδε

Ο Φετφατζίδης με αντίπαλο τον Παρασκευαΐδη Αρκετά προβλήματα συσσωρεύονται στον Ολυμπιακό ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Αρη στο Καραϊσκάκη. Ο Γιάννης Φετφατζίδης παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, που αποκάλυψαν ένα οστικό οίδημα μηριαίου κονδύλου. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο, για την ώρα πάντως φαντάζει αμφίβολη η συμμετοχή του στο προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Μάρκο Πάντελιτς, που τραυματίστηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή έκανε μόνο τρέξιμο. Και ο Σέρβος επιθετικός έκανε μαγνητική τομογραφία, από την οποία προέκυψε ότι υπάρχει μία κύστη στο αριστερό γόνατο, που του προκαλεί τις ενοχλήσεις. Και η δική του συμμετοχή απέναντι στον Αρη θα κριθεί αύριο.

Αντίθετα, δεν υπάρχει ανησυχία για τον Αλμπερτ Ριέρα, ο οποίος δεν προπονήθηκε σήμερα, λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό πόδι. Οι εξετάσεις έδειξαν ένα απλό οίδημα μαλακών μορίων και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αναμένεται να μετάσχει κανονικά αύριο στο πρόγραμμα και να τεθεί στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους το Σάββατο, με την προπόνηση που θα γίνει στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Read more!

Ο Φέτελ την pole position στη Νότια Κορέα

Μονοθέσιο του Φέτελ O Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι επικεφαλής των μονοθέσιων, στην αφετηρία του κυριακάτικου γκραν πρι της Νότιας Κόρεας. Ο Γερμανός πιλότος της Ρεντ Μπουλ έκανε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά με 1:35.585 (σχεδόν 212 χλμ. ανά ώρα) και θα είναι στην πρώτη σειρά εκκίνησης μαζί με τον "συμπαίκτη" του Μάρκ Γουέμπερ, ενώ πίσω τους θα βρίσκεται ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο.

Αναλυτικά οι δέκα πιλότοι που θα ξεκινήσουν πρώτοι αύριο στην πίστα της Γέονγκαμ:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Ρεντ Μπουλ Ρενό) 1:35.585
2. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Ρέντ Μπουλ Ρενό) 1:35.659
3. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1:35.766
4. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν-Μερσέντες) 1:36.062
5. Νίκο Ρόζμπεργκ (Γερμανία/Μερσέντες) 1:36.535
6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 1:36.571
7. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν-Μερσέντες) 1:36.731
8. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) 1:36.824
9. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Μερσέντες) 1:36.950
10. Ρούμπενς Μπαριτσέλο (Βραζιλία/Γουϊλιαμς) 1:36.998 Read more!

Λίπι υπέρ Φεράρα

Σύμφωνος με την απόφαση της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να τοποθετήσει στον πάγκο της ομάδας των Ελπίδων τον Τσίρο Φεράρα, είναι ο πρώην τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα», Μαρτσέλο Λίπι.
Λίπι υπέρ ΦεράραΟ Φεράρα που θα έχει στον πλευρό του τον Άντζελο Περούτσι θα αντικαταστήσει τον Πιερλουίτζι Κασιράγκι και ο Λίπι δήλωσε σχετικά: «Κατά την άποψή μου αυτή είναι η σωστή επιλογή».

Στη συνέχεια ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός πρόσθεσε: »Ο Φεράρα και ο Περούτσι είναι πολύτιμη τόσο από τεχνικής όσο και από ηθικής άποψης. Θα βοηθήσουν την ομάδα τους και το ποδόσφαιρο της χώρας γενικότερα».
Read more!

Χάβος: "Μονόδρομος η νίκη..."

Μάκης Χάβος Ο ΠΑΟΚ έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Πανσερραϊκό. Έκτοτε, ακολούθησαν δύο ισοπαλίες (με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου) και τρεις ήττες με σκορ 1-0 από τη Skoda Ξάνθη, τον Αρη και τον Παναθηναϊκό...

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του "δικεφάλου" του Βορρά, Μάκης Χάβος, φρόντισε να "περάσει" στους παίκτες του, τη σημασία της κατάκτησης των τριών βαθμών στον αγώνα με τον Πανιώνιο στην Τούμπα.

Μάλιστα στη σύντομη ομιλία του προς τους "ασπρόμαυρους" δεν αναφέθηκε καθόλου στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ, το οποίο όλοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους: "Πάμε να κερδίσουμε τον Πανιώνιο. Ξεχάστε το αγώνα με την Βιγιαρεάλ. Πάμε για τη νίκη", είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά νέα, ο Βιεϊρίνια δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά...
Read more!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

ΕΛΛΑΔΑ
150 ΟΦΗ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΣ 1.50
327 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΞΑΝΘΗ ΑΣΣΟΣ 1.90
346 ΑΣΤΕΡΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΣΟΣ 1.85
394 ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΙΠΛΟ 2.25
462 ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΝΤΕΡ 1.55

ΓΑΛΛΙΑ
429 ΑΡΛ-ΛΥΩΝ ΔΙΠΛΟ 1.40
353 ΡΕΝ-ΜΟΝΤΠΕΛΙΕ ΑΣΣΟΣ 1.75
354 ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΚΑΕΝ ΑΣΣΟΣ 1.75

ΙΤΑΛΙΑ
407 ΛΑΤΣΙΟ-ΚΑΛΙΑΡΙ 1.50
409 ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΔΙΠΛΟ 1.65

ΙΣΠΑΝΙΑ
362 ΡΕΑΛ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ ΑΣΣΟΣ 1.35

ΑΓΓΛΙΑ
260 ΤΣΕΛΣΙ-ΓΟΥΛΒΣ ΑΣΣΟΣ 1.30
419 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΜΠΕΡΜΙΧΑΜ ΑΣΣΟΣ 1.60

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
418 ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ ΑΣΣΟΣ 1.65

ΣΚΩΤΙΑ
392 ΣΕΛΤΙΚ-ΡΑΝΤΖΕΡΣ ΑΣΣΟΣ 2.15
Read more!

«Χλωμές» οι πέντε μεταγραφές...

«Χλωμές» οι πέντε μεταγραφές...
Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει δει τα κενά στο ρόστερ της ΑΕΚ και έχει ζητήσει από τους ανθρώπους της «Ένωσης», ενόψει Ιανουαρίου ούτε 1, ούτε 2 αλλά 5 μεταγραφές!
Ο Ισπανός ξέρει εκ των προτέρων πως αυτό που ζητάει είναι δύσκολο, αφού λεφτά τη δεδομένη στιγμή στο ταμείο της ΑΕΚ δεν υπάρχουν, ώστε να γίνει τέτοια οικονομική υπέρβαση.

Πάντως, ο Σταύρος Αδαμίδης του υποσχέθηκε πως θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η «Ένωση» δεν βγαίνει... οικονομικά για τόσες (ποιοτικές) μεταγραφές. Read more!

Ρίχνει... χρήμα ο Μαρινάκης!

Μεγάλο πριμ νίκης αναμένεται να δώσει στους παίκτες του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε περίπτωση νίκης της ομάδας επί Άρη και Παναθηναϊκού, σύμφωνα με το katimagiko.gr!
Read more!

«Ανυπομονώ να ξαναπαίξω...»

«Ανυπομονώ να ξαναπαίξω...»

Μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Γουέιν Ρούνεϊ εξέφρασε την επιθυμία του να γυρίσει γρήγορα στα γήπεδα, για να φορέσει και πάλι την αγαπημένη του κόκκινη φανέλα.
Read more!

Σκέψεις για γιγαντοοθόνη

Σκέψεις για γιγαντοοθόνηΤην δική τους εξέδρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σκέφτονται να στήσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για το αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το γεγονός αυτό και να ανοίξει για μία ακόμη φορά η Λεωφόρος για τους φίλους της ομάδας. Read more!

Βλέπει Ντούνγκα η Ρόμα

Έπειτα από το φιλολογικό ενδιαφέρον της Φιορεντίνα για τον Κάρλος Ντούνγκα και η Ρόμα φαίνεται πως επιθυμεί να αναλάβει τον πάγκο της ο Βραζιλιάνος προπονητής.

Read more!

Οι… 10 εντολές του «πολέμου»!

Στις 12 Οκτώβρη η Γένοβα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα να ξεσπούν εναντίον του Βλάντιμιρ Στοϊκοβιτς, του γκολκίπερ που «πρόδωσε» την ομάδα για την μισητή αντίπαλο, Παρτιζάν Βελιγραδίου. Η ιταλική αστυνομία θα προβεί σε δεκάδες συλλήψεις και το σέρβικο ποδόσφαιρο θα δεχθεί ακόμα ένα χτύπημα, το δεύτερο σε λίγα χρόνια, μετά και την δολοφονία του οπαδού της Τουλούζ από αυτούς της Παρτιζάν.

Το ντέρμπι «αιωνίων» θα αναβληθεί, όχι όμως για πολλές ημέρες, του Υπουργείο αποφασίζει τη διεξαγωγή του, αλλά σε άδειες εξέδρες. Ούτε αυτή η απόφαση όμως ήταν οριστική, αφού η αστυνομία θα εγγυηθεί λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του και την παρουσία οπαδών της Παρτιζάν στο «Μαρακανά»!

Η Σερβία στρέφει πάνω της τα βλέμματα όλης της Ευρώπης, το σημερινό ντέρμπι (14.00 ώρα Ελλάδας) θα μεταδοθεί σε πολλές χώρες, όχι για να δει ο κόσμος κάποια από τα πολλά ταλέντα των δυο ομάδων, αλλά γιατί η βία, και αυτά που ακολούθησαν το μετέτρεψαν σε ντέρμπι… πολέμου.

Το gazzetta.gr
αναλύει τα όσα έγιναν και θα γίνουν πριν τη σέντρα έτσι ώστε το 139ο ματς να περάσει στην ιστορία ως μια ματσάρα με πάθος, γκολ και θέαμα!

1) Αγκαλιές και… υποσχέσεις!

Οι προπονητές των δυο ομάδων, Κρίστιτς και Ρανόγεβιτς έδειξαν πως το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στο γήπεδο έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου τόνισαν την αναγκαιότητα να μην υπάρξει το παραμικρό, αν και ευχήθηκαν νίκη για τις δικές τους ομάδες. «Το Μαρακανά δεν είναι θέατρο, αλλά ένα πεδίο μάχης, όπου ο… ιππότης θα πρέπει να κερδίσει το σχέδιο που ετοιμάσαμε», είπε ο κόουτς, του Ερυθρού Αστέρα, Aλεξάνταρ Κρίστιτς.

«Θα πάμε για τη νίκη μαζί με τον Στοϊκοβιτς. Είναι πανέτοιμος και όλοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη» απάντησε ο τεχνικός της Παρτιζάν, Αλεξάνταρ Στογιάνοβιτς.


2) Από το κρεβάτι στο γήπεδο!
Οι βραδινές ώρες είναι… απαγορευτικές για ένα τέτοιο ντέρμπι και αποφασίστηκε από την Ομοσπονδία το ματς να ξεκινήσει αρκετά νωρίς με τη σέντρα να γίνεται στις 13.00 (14.00 ώρα Ελλάδας). Η αστυνομία θέλει να περιφρουρεί τα πάντα, το ελικόπτερο της αστυνομίας να βρίσκεται στον ουρανό του Βελιγραδίου για να αποφευχθούν τα χειρότερα


3) Το πήρε πάνω της… με 5000 ένστολους!
Πριν δυο εβδομάδες η αστυνομία ζητούσε την αναβολή του ματς, ωστόσο λίγες ημέρες πριν την σέντρα έδωσε το «οκ» για τη διεξαγωγή του ματς και όχι μόνο αυτό, αλλά επέτρεψε στην Παρτιζάν να έχει στο πλευρό τους οπαδούς της. Η Κυβέρνηση φοβάται επεισόδια, το τόνισε, ωστόσο ξέρει καλά πως 5000 αστυνομικοί είναι ικανοί να προστατεύσουν το Μαρακάνα και φυσικά το Βελιγράδι από σοβαρά επεισόδια!


4) Θυμίζει κάτι από… Ελλάδα!

Στους τελικούς κυπέλλων του μπάσκετ και του βόλεϊ στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει πλέον ένα γήπεδο να… αδειάζει και ο αριθμός των οπαδών να είναι… συμβολικός. Το «Μαρακανά» που η χωρητικότητά του ξεπερνά τις 65.000 θα έχει μόλις… 20.000 οπαδούς, αφού το υπόλοιπο θα είναι νεκρές ζώνες. Οι «κόκκινοι» στα Βόρεια και οι «μαύροι» στα νότια!. Οι οπαδοί της Παρτιζάν θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια ακόμα και δυο ώρες πριν το ματς από την Πλατεία «Κουμίτσεβο». Όσο για το κόστος των εισιτηρίων αυτό θα κυμαίνεται από 500 μέχρι 1000 δηνάρια. Μην τρομάζετε, μιλάμε για 5 έως 10 ευρώ!


5) Έλεγχος ντόπινγκ… τώρα!
Λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς και η Παρτιζάν με μια αιφνιδιαστική κίνηση ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να γίνει έλεγχος ντόπινγκ στους ποδοσφαιριστές των ομάδων, κάτι που άλλωστε είχε συμβεί το 2007 πριν το ντέρμπι σε παίκτες (Λιούμπομιρ Φέισα, Ντέγιαν Λέκιτς) των «ασπρόμαυρων». Η Ομοσπονδία αναμένεται και μετά το τέλος του αγώνα να μεριμνήσει, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει πριν την σέντρα!


6) Από τον Δήμαρχο στο… Πατριάρχη Ειρηναίο!
Πριν λίγες εβδομάδες το Βελιγράδι έγινε άνω – κάτω από τις αντιδράσεις Σέρβων εθνικιστών εναντίον της παρέλασης ομοφυλοφίλων. Δεκάδες τραυματίες και μια πόλη μπάχαλο… Ο Δήμαρχος, Ντράγκαν Ντίλιας δεν θέλει να ξαναδεί την πόλη του στα μαύρα χάλια και τόνισε: «Κάνω έκκληση στους πολίτες που δεν θα πάνε στο ντέρμπι να  παραμείνουν στα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους να μην είναι σταθμευμένα κοντά στο γήπεδο…».
Το… αρρωστημένο σκηνικό ήταν η αιτία που ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας βγήκε μπροστά για να μιλήσει για το ποδόσφαιρο. «Οι Σέρβοι χρειάζονται ειρήνη για να έρθει αρμονία και σεβασμός. Μην μισείτε ο ένας τον άλλον…».

7) Ο Γενικός Εισαγγελέας πάει «Μαρακανά»
Δεν θα είναι μόνο οι αστυνομικοί στο πόδι, αλλά ανοιχτή θα μείνει σήμερα και η Εισαγγελία του Βελιγραδίου, αφού στόχος είναι να υπάρξουν όλες εκείνες οι ενέργειες για να μην γίνει το παραμικρό! Μάλιστα, στο γήπεδο θα βρεθεί ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας για να παρακολουθήσει το έργο της αστυνομίας, αλλά και τη συμπεριφορά των οπαδών.
Παράλληλα, μόλις μια ημέρα πριν το ντέρμπι και η σερβική Βουλή υιοθέτησε νομοθετικές τροποποιήσεις, που ανοίγουν το δρόμο για την επιβολή αυστηρότερων ποινών για επεισόδια σε αγώνες…


8) Όλη η Ευρώπη βλέπει το ντέρμπι!
Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για ένα συνηθισμένο ντέρμπι «αιωνίων» που εκτός των άλλων φιλοξενούσε σκάουτερ για ταλέντα. Σήμερα όμως όλη η Ευρώπη θα είναι… Μαρακανά, αφού τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κάνουν το συγκεκριμένο ματς να αποκτά χαρακτήρα… πολεμικού πεδίου!

Περισσότεροι από 60 δημοσιογράφοι από χώρες της Ευρώπης είναι διαπιστευμένοι για να δουν την αναμέτρηση και οι περισσότεροι θα προέρχονται από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ρωσία. Παράλληλα, κανάλια από 19 χώρες αγόρασαν δικαιώματα για να προβάλλουν το ματς ή στιγμιότυπα από αγωνιστικό χώρο και εξέδρες!


9) Απόρθητο φρούριο το «Μαρακανά»

Γειτονικά καταστήματα, επιχειρήσεις και γραφεία υποχρεώθηκαν να κλείσουν από χθες το βράδυ, έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος εισόδου στο γήπεδο από… ανεπιθύμητους. Η αστυνομία θα δημιουργήσει μια τριπλή ζώνη, όπου σε πρώτη φάση θα ελέγχει τα εισιτήρια και φυσικά όποιος δεν έχει δεν θα μπορέσει να περάσει πιο μέσα. Αρκετοί αστυνομικοί θα βρίσκονται από νωρίς στο γήπεδο για να επιτηρήσουν τις νεκρές ζώνες, αλλά και να μην υπάρχει το παραμικρό. Το γεγονός ότι η Παρτίζαν πήγε… νότια δεν είναι τυχαίο, αφού τους άφησαν χωρίς καρέκλες, έτσι ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να τις σπάσουν ή να τις κάψουν.


10) Θα ξεφύγει ή θα… ισοφαριστεί;
Οι πρόεδροι των δυο ομάδων τόνισαν πως δεν θέλουν επεισόδια, αλλά ένα παθιασμένο παιχνίδι και φυσικά να κερδίσει η ομάδα τους. Αυτό είναι το 139ο ντέρμπι των δυο ομάδων, ο Ερυθρός Αστέρας προηγείται στη βαθμολογία με 22 βαθμούς έναντι 19 της Παρτιζάν και φυσικά μια νίκη θα του δώσει τον τίτλο του φαβορί για το πρωτάθλημα. Η παράδοση των τελευταίων 12 ετών δείχνει Ερυθρό Αστέρα (7-3-3), αν και τα δυο τελευταία χρόνια η Παρτιζάν μετρά ισάριθμες νίκες (1-2,0-2).
Read more!

Ντέρμπι χωρίς... πάθος!

Ντέρμπι χωρίς... πάθος!
Στο 0-0 έμειναν Μπάγερν και Αμβούργο στο ντέρμπι με το οποίο ξεκίνησε η 9η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, σε ένα ματς όπου θα ξεχαστεί εύκολα...
Read more!

Χωρίς Σκόκο, Λύμπε και Μανωλά...

Τα νέα που έμαθε ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν -δυστυχώς για τον Ισπανό τεχνικό- δυσάρεστα. Η μανγητική έδειξε ότι ο Νάτσο Σκόκο έχει υποστεί θλάση στον αριστερό δικέφαλο, ενώ ο Κώστας Μανωλάς, θλάση γαστροκνημίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπολογίζονται ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας αμυντικός ξεκίνησε θεραπεία στο γήπεδο, ενώ ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο.

Εκτός αποστολής για το αθηναϊκό ντέρμπι θα είναι και ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο διεθνής επιθετικός προπονήθηκε με την ομάδα, ωστόσο δεν υπολογίζεται για τον κυριακάτικο αγώνα της 7ης αγωνιστικής.

Σε ότι αφορά στους Νίκο Γεωργέα και Χρήστο Πατσατζόγλου, έκαναν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Σανέλ Γιάχιτς συνέχισε τη θεραπεία του λόγω της κάκωσης πέλματος που τον ταλαιπωρεί.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, όσοι "κιτρινόμαυροι" αγωνίστηκαν κόντρα στην Αντερλεχτ ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30.
Read more!

Μπουμσόνγκ: "Πρώτα η ομάδα, μετά η απόδοση μου"

Ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ξεκαθαρίζοντας ότι τον ενδιαφέρει το σύνολο. Δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και εξέφρασε την πίστη του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το Τριφύλλι.
Αισιόδοξος για την επικράτηση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Nova Sports και δεν έδειξε να φοβάται την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ.
Αρχικά, αναφέρθηκε στη σημασία του ντέρμπι: "Οι έντεκα οι οποίοι θα παίξουν πρέπει να είναι έτοιμοι, χωρίς δικαιολογίες, να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε για να νικήσουμε. Να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος του αγώνα και για να συμβεί αυτό, πρέπει να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε. Ξέρω ότι ο κόσμος ζει και αναπνέει για αυτά τα ματς, όπως και με τον Ολυμπιακό. Όμως γνώμη μου είναι ότι στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα".
Έδειξε να είναι ενήμερος για τις αλλαγές στην ΑΕΚ: "Ξέρω ότι η ΑΕΚ έχει νέο προπονητή και για αυτό οι ποδοσφαιριστές της έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. Χρειάζονται τη νίκη για να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και αυτό το παιχνίδι έρχεται στην κατάλληλη στιγμή για αυτούς. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς, όμως είναι ξεχωριστό να παίζεις σε τέτοια παιχνίδια και εγώ είμαι ευτυχισμένος που θα παίξω".
Όσον αφορά την ατμόσφαιρα, ξεκαθάρισε ότι δεν τον φοβίζει: "Ξέρω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι ηλεκτρισμένη, όμως αν είμαστε ενωμένοι ως ομάδα, θα την αντιμετωπίσουμε. Δεν ανησυχώ αν είμαστε μαζί, γιατί μπορούμε να παίξουμε καλύτερη μπάλα. Πρέπει να διατηρήσουμε το πνεύμα νικητή και να πετύχουμε το καλύτερο. Ήρθα στον Παναθηναϊκό για τέτοια παιχνίδια. Είναι καλό να παίζεις σε ντέρμπι. Δεν μπορείς να κοιμηθείς τις μέρες που προηγούνται. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε και να πάρουμε τους τρεις πόντους. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, όμως είμαστε σε καλή κατάσταση και εύχομαι να ευχαριστηθεί το ματς ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει από το γήπεδο και από την τηλεόραση".
"Είμαι ηγέτης"
Ο Μπουμσόνγκ απάντησε στην κριτική που του ασκείται: "Γνωρίζω ότι όταν δεν παίζεις καλά, δέχεσαι μεγάλη κριτική σε αυτή τη χώρα. Όμως χρειάζεται ηρεμία και σωφροσύνη για να πετύχεις τους στόχους σου". Παράλληλα, δικαιολόγησε τις απαιτήσεις των οπαδών του Τριφυλλιού: "Όταν είσαι ο πρωταθλητής, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς, δουλεύουμε σκληρά και καλά για να ανταποκριθούμε σε αυτά. Όπως όμως έλεγε ο πατέρας μου, μόνο αν δουλεύεις καλά θα ανταμοιφθείς. Εμείς δουλεύουμε σκληρά και ενωμένοι θα πάμε καλά".
Η πίστη στις δυνατότητες του, δεν έδειξε να του λείπει: "Προσωπικά, γνωρίζω το επίπεδο μου. Έχω παίξει σε μεγάλες ομάδα και απλά ορισμένες φορές χρειάζεσαι χρόνο για να συνηθίσεις κάποια πράγματα. Ξέρω ότι θα δεχτώ κριτική, αλλά δεν με απασχολεί. Εγώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και βήμα-βήμα θα βελτιώνομαι. Φυσιολογικά, είμαι ηγέτης, είναι απαραίτητο όμως πρώτα να προσαρμοστώ και να μάθω το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ελληνικές ομάδες".
Σημασία για αυτόν έχει το σύνολο και όχι το άτομο: "Το ποδόσφαιρο είναι ένα σημαντικό άθλημα για την κοινωνία και τη ζωή. Εγώ βλέπω 11 ποδοσφαιριστές ενωμένους να προσπαθούν να πετύχουν ένα στόχο. Το θεωρώ ένα καλό μάθημα για τη ζωή. Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής και όταν βλέπω τους συμπαίκτες μου, θέλω το καλύτερο για όλους μας. Δεν είναι ο στόχος μου να γίνω ήρωας, θέλω να τα δίνω όλα για την ομάδα. Με τον καιρό ίσως γίνω ηγέτης, αλλά πρώτα πρέπει να τα δώσω όλα για την ομάδα".
"Ευχαριστώ τους οπαδούς"
Την επιθυμία του να επισκεφτεί αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα εξέφρασε ο Μπουμσόνγκ: "Δεν έχω δει πολλά μέρη στην Ελλάδα, αλλά περιμένω να το κάνω. Έχω διαβάσει πολλά για την αρχαία Ελλάδα. Η μοντέρνα δεν είναι το ίδιο, αλλά είμαι σίγουρος ότι σε διάφορα μέρη μπορούμε να βρούμε διάφορα έθιμα, τα οποία θα ήθελα να δω. Παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον και καλό θα ήταν όλοι να μάθουν τη σοφία της αρχαίας Ελλάδας. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σοφοί άνθρωποι". Ταυτόχρονα, αποκάλυψε ότι κάνει μαθήματα ελληνικών: "Κάνω μαθήματα ελληνικών και σε λίγο καιρό θα προσπαθήσω να απαντάω στη γλώσσα σας".
Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού: "Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας για την εκπληκτική υποστήριξη τους την Τετάρτη. Ήταν φανταστικοί. Δεν πάμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και όμως δεν μας αποδοκιμάζουν. Με τη στήριξη τους θα πετύχουμε όσα περιμένουν από εμάς". Read more!

Ρουίς: "Να παίξουμε έξυπνα..."

Ο Ρουίς πανηγυρίζει στη Νορβηγία Ο Κάρλος Ρουίς μίλησε στον "ΑΡΗΣ FM 92,8". Ο Γουατεμαλτέκος επιθετικός σχολίασε την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Αρη στο ματς του Europa League με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ τόνισε ότι στο κυριακάτικο ματς με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" οι "κίτρινοι" πρέπει να παίξουν έξυπνα...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κάρλος Ρουίς:

- Για την παρουσία και στήριξη των οπαδών της ομάδας:
"Η ατμόσφαιρα ήταν για ακόμη μία φορά εκπληκτική και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Ήταν μοναδικές οι εικόνες από το πέταλο του SUPER 3, αλλά και από τη γενικότερη συμπεριφορά του κόσμου.
Θα θέλαμε να τους το ανταποδώσουμε με μία νίκη, η οποία, όμως, δυστυχώς δεν ήρθε και έπρεπε να συμβεί αυτό, γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο με λόγια για τους οπαδούς μας, αλλά και με πράξεις".

- Για τη φάση κατά την οποία έδωσε την κάθετη πάσα στον Κόκε και ο αρχηγός του Αρη έχασε την κλασική ευκαιρία για γκολ:
"Εκείνη τη στιγμή, ήμασταν έτοιμοι να πανηγυρίσουμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν μία κακή στιγμή, η μπάλα δεν ήθελε να πάει μέσα, όμως, έστω και το αποτέλεσμα της ισοπαλίας, είναι σημαντικό, αφού αγωνιζόμασταν με μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτή η ισοπαλία μάς κρατάει ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης".

- Για το γεγονός ότι ο Αρηςε δεν επέτρεψε στη Λεβερκούζεν να επιτεθεί και να σκοράρει, όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε της παιχνίδι, ο Κάρλος Ρουίς:
"Η αμυντική λειτουργία μας ήταν σωστή και η τοποθέτηση των παικτών μας, το ίδιο. Έπρεπε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που είχαμε μελετήσει με τον προπονητή μας. Κάναμε αυτά που μας ζήτησε ο κόουτς.
Η Λεβερκούζεν έχει πολύ καλή επιθετική και αμυντική γραμμή, αλλά δεν έκανε ευκαιρία για γκολ. Επομένως, η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που μας δίνει άλλο κίνητρο για τον αγώνα της Γερμανίας"

- Για τα επόμενα ευρωπαϊκά ματς του Αρη:
"Όσο έχουμε πιθανότητες, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την πρόκριση. Θα πρέπει άμεσα να σκεφτούμε το ότι δεν πρέπει να ηττηθούμε στην Γερμανία. Αν πάρουμε ακόμα και την ισοπαλία εκεί, όλα είναι ρευστά.
Επιπλέον, είναι σημαντικοί οι 3 βαθμοί που θα επιδιώξουμε να πάρουμε στον εντός έδρας με τη Ρόζενμποργκ. Έτσι, με έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων, πιστεύω ότι η ομάδα θα καταφέρει να προκριθεί".

- Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
"Θα είναι ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι για εμάς και με έναν δυνατό αντίπαλο, που παίζει στην έδρα του. Πρέπει να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι και να αποσπάσουμε κάτι θετικό στην έδρα του αντιπάλου μας, γιατί έτσι θα μπούμε και πάλι στην τροχιά των πρώτων θέσεων".
Read more!

Ο Δαλούκας μηνύει τον Μπέο

Ο Γιώργος Δαλούκας θα υποβάλει μήνυση κατά κατά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέου στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου και θα ζητήσει η σύλληψή του, στα όρια του αυτόφωρου. Αυτό έγινε γνωστό από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τον Θεσσαλό διαιτητή.

Αιτία ήταν η γραπτή δήλωση του Αχιλλέα Μπέου, που χαρακτηρίζει τον Γιώργο Δαλούκα ως "το μεγαλύτερο απατεώνα Έλληνα διαιτητή των τελευταίων χρόνων" και η "πρόσκληση - πρόκληση" του να του καταθέσει μήνυση...

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια:
"Όπως είναι γνωστό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου γραπτή ανακοίνωσή του με ισχυρισμούς σε βάρος του κυρίου Γεωργίου Δαλούκα, οι οποίοι κατά τη νομική μου κρίση συνιστούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως δια του Τύπου.

Κατόπιν αυτής της παράνομης συμπεριφοράς του κυρίου Αχιλλέα Μπέου, δικηγόρος συνεργάτης του δικηγορικού μου γραφείου μεταβαίνει μετά του κυρίου Γεωργίου Δαλούκα στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου, όπου θα καταθέσει μήνυση εις βάρος του κυρίου Αχιλλέα Μπέου και θα ζητηθεί η σύλληψή του στα όρια του αυτοφώρου».

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2010-10-22
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας".
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...