ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Μάχη μέχρι τέλους!

Η περασμένη αγωνιστική είχε… πράσινο χρώμα λόγω του «διπλού» του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Λογικές λοιπόν και οι πρωτιές για Τζόρβα-Νίνη, που υποσχέθηκαν υπέρβαση για τον τίτλο!
Μάχη μέχρι τέλους!

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας πήρε την… κούπα για τον πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής, ενώ ο Νίνης βραβεύτηκε για το γκολ-φάουλ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι δύο άσοι του «τριφυλλιού» που παρέλαβαν τα βραβεία από τον παλαίμαχο γκολκίπερ της ομάδας Βασίλη Κωνσταντίνου, μίλησαν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και υποσχέθηκαν στους φίλους του Παναθηναϊκού ότι στις αγωνιστικές που απομένουν θα τα δώσουν όλα για την ανατροπή:
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους έχουν ως εξής:

Τζόρβας: «Δεν τέλειωσε τίποτα»
«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Κωνσταντίνου, που αν καταφέρω να φτάσω έστω και στο μέσο της καριέρας του θα είμαι ευτυχισμένος. Είναι τεράστια τιμή για μένα να παίρνω βραβείο από ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με χρυσά γράμματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε, που όπως είπατε κι εσείς είναι ένα ιδιαίτερο βραβείο γιατί δεν δίνεται εύκολα σε τερματοφύλακες, αλλά από εκεί και πέρα να πω κάτι κοινότοπο: τα βραβεία τα ατομικά έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για τον αθλητή, όσον αφορά τον ίδιο, αλλά νομίζω ότι πιο σημαντικά είναι τα ομαδικά βραβεία, αυτά που σου δίνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση».
Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Πιστεύω ότι θα παλέψουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μειώσουμε τη διαφορά και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Έχω πει πολλές φορές, ακόμα και πέρυσι όταν εμείς ήμασταν στο +7, ότι το πρωτάθλημα δεν τελειώνει παρά μόνο όταν κριθεί μαθηματικά. Μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, μπορεί να κρύβει κι άλλα πράγματα, γι' αυτό πρέπει να παλέψουμε και να αφοσιωθούμε στη σκληρή δουλειά μέχρι τέλους».
Ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ: «Πηγαίνουμε όπως πρέπει να πηγαίνουμε σε όλα τα ντέρμπι. Έχουμε δύο αγωνιστικές που σίγουρα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του πρωταθλήματος. Πρέπει αυτή την Κυριακή με την ΑΕΚ να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όπως κάναμε στην Τούμπα και να πάρουμε τη νίκη».
Για το τι μπορεί να κρίνει τον νικητή στο ντέρμπι: «Τα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Νομίζω ότι πολλές φορές κρίνονται στις λεπτομέρειες και πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τι είναι αυτό που μπορεί να κρίνει αυτό το παιχνίδι, αλλά και το επόμενο που έρχεται στο Καραϊσκάκη, αλλά εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε και στα δύο».
Για το αν αυτό το βραβείο είναι μία απάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί: «Όχι, αυτό είναι κάτι που δεν με αφορά. Ο κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής οφείλει να κλείνει τα αυτιά του και να προσπαθεί σκληρά και εγώ νομίζω ότι αυτό κάνω. Ακόμη κι όταν τα πράγματα ήταν υπέρ μου, εγώ συνέχιζα να δουλεύω σκληρά, όπως έτσι δούλευα όταν υπήρχε και μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ιδιαίτερη προς το πρόσωπό μου. Αυτό δεν είναι κάτι που με πείραζε, γιατί όπως σας είπα αυτό το έχουν περάσει όλοι οι αθλητές και ιδιαίτερα σε θέσεις όπως η δική μου, που είναι πολύ νευραλγική, πολύ ιδιαίτερη και έχει πολύ μεγάλη ευθύνη».
Για τη βράβευση του Ρεχάγκελ: «Εχω μιλήσει κατ' επανάληψη για τον κ. Ρεχάγκελ. Πραγματικά είμαι πολύ μικρός για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε έναν άνθρωπο, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι ένας άνθρωπος που γνώριζε πώς θα μπει στην ψυχοσύνθεση του αθλητή και να του αποσπάσει ό,τι καλύτερο μπορούσε».
Κλείνοντας, έστειλε και το μήνυμά του στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Να είναι υπομονετικοί και να στηρίζουν την ομάδα».

Νίνης: «Με καλή ψυχολογία»
«Το πιο σημαντικό είναι που πήραμε τη νίκη κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα και μέσα σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Είναι θετικό όταν μπορείς να σκοράρεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και από στημένες φάσεις, αλλά το γκολ είναι πάντα γκολ, είτε μπει με φάουλ είτε με τα πόδια είτε με το κεφάλι, το ίδιο μετράει».
Για το ματς με την ΑΕΚ: «Η ψυχολογία είναι πάρα πολύ καλή στην ομάδα μετά τη νίκη επί τηςΑΕΚ στο Κύπελλο και επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά και πάμε στο κυριακάτικο ντέρμπι με την καλύτερη ψυχολογία που θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή τη στιγμή. Ό,τι δεν έχει τελειώσει μαθηματικά το κυνηγάμε, οπότε το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει για εμάς ακόμα και θα προσπαθήσουμε για την ανατροπή».
Για το αν υπάρχει έξτρα κίνητρο για νίκη την Κυριακή, μετά τον αποκλεισμό του Κυπέλλου: «Είναι ένα έξτρα κίνητρο αυτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για το πρωτάθλημα και όλα τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στην άκρη».
Για το τι παίζει ρόλο σε αυτά τα ντέρμπι: «Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Μπορεί να έχεις κάνει δέκα νίκες και να πας σε ένα ντέρμπι και να βρεθείς στη χειρότερή σου βραδιά. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις ψυχολογία, να μπεις δυνατά από την αρχή στο παιχνίδι και με τη βοήθεια και του κόσμου που θα έχουμε στο πλευρό μας, ας ελπίσουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο κόσμος σίγουρα μας δίνει ώθηση, μας έχει λείψει τόσο καιρό όταν παίζαμε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει σε αυτό το παιχνίδι που είναι δύσκολο και να σταθεί στο πλευρό μας».
Για το ποιο είναι το μυστικό της αλλαγής της εμφάνισής του στα τελευταία παιχνίδια:«Το γεγονός ότι πατάω περισσότερο περιοχή, έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι θετικό όταν έχεις και την υγεία σου, να μπορείς να το αποδεικνύεις κάθε φορά».
Για τη νέα γενιά της Εθνικής: «Είναι πολύ θετικό να παίζουν πολλά νέα παιδιά όπως ο Φετφατζίδης, ο Τζαβέλλας που είναι καινούριος, ο Παπασταθόπουλος, που έπαιζε και στο παρελθόν, αλλά είναι νέο παιδί. Πιστεύω ότι, κακά τα ψέματα, η Εθνική θα αποτελείται από νέους παίκτες, καθώς οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, είτε θέλουν είτε δεν θέλουν, κάποια στιγμή θα σταματήσουν.
Είναι καλό που από τόσο νωρίς δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Δεν έχουμε πάρει βέβαια ακόμα τη σκυτάλη, γιατί μας βοηθάνε ακόμα οι παλιοί. Είναι τεράστια εμπειρία για τον καθένα μας να έχουμε δίπλα μας αυτούς τους μεγάλους ποδοσφαιριστές που έχουν σηκώσει Ευρωπαϊκό και είναι θετικό να παίζουμε μαζί τους ακόμα και σε φιλικά παιχνίδια».
Για τον Ρεχάγκελ: «Ηταν συγκινητική στιγμή που βραβεύτηκε. Ό,τι και να πεις γι' αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο, καθώς έφτασε εκεί που έφτασε την Ελλάδα, στο υψηλότερο βάθρο της Ευρώπης. Πραγματικά, τον ευχαριστεί ο καθένας μας για όσα έχει προσφέρει».
Πηγή gazzeta
Read more!

Έχει «ψωμιά» ακόμα η Σίτι

Έχει «ψωμιά» ακόμα η Σίτι
Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να θεωρείται η ανερχόμενη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ωστόσο ακόμα δεν βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου.


Ο Σεΐχης Μανσούρ ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του αγγλικού συλλόγου έχει περιουσία που ανέρχεται στα 20 δις. λίρες, ενώ η συνολική της οικογένειάς του φτάνει τα 550 δις. Παρόλα αυτά η Σίτι είναι στην ενδέκατη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους συλλόγους στον κόσμο με την Γιουνάιτεντ να βρίσκεται στην τρίτη.

Στην πρώτη εξάδα βρίσκονται οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ και Τσέλσι. Στην έβδομη βρίσκεται η Λίβερπουλ και στην όγδοη η Μίλαν σύμφωνα με την Deloitte Money League.

Πηγή Gazzeta Read more!

Δοκιμή χωρίς Μπλάνκο...

Χωρίς τον Ισμαέλ Μπλάνκο σκέφτεται να παρατάξει την ΑΕΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι ο Μανόλο Χιμένεθ, που δοκίμασε το 4-2-3-1. Έντονες σκέψεις για Ριζούπολη στην ΠΑΕ.

Δοκιμή χωρίς Μπλάνκο...
Η προπόνηση της Πέμπτης έγινε με... περισσότερο κόσμο στα Σπάτα καθώς επέστρεψαν οι διεθνείς και έτσι ο Μανόλο Χιμένεθ φανέρωσε και τις σκέψεις του για το κυριακάτικο ματς με τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε μια ομάδα με 10 παίκτες -καθώς κάποιοι εκ των διεθνών έκαναν χαλαρό πρόγραμμα- έχοντας τον Σάχα στο τέρμα, τον Καράμπελα αριστερό μπακ, τον Γιάχιτς σε αντίστοιχο ρόλο δεξιά, τους Δέλλα και Νασούτι στο κέντρο της άμυνας, αμυντικά χαφ τους Μάκο, Ντιόπ, αριστερό εξτρέμ τον Λαγό, δεξί τον Σκόκο και στην κορυφή τον Μπαχά.

Βασικός την Κυριακή, βέβαια, θα είναι σίγουρα ο Λυμπερόπουλος οπότε ο Μπαχά ή θα πάρει θέση ακριβώς πίσω από τον Μεσσήνιο άσο, ή θα παίξει εκεί ένας εκ των Γκερέιρο ή Καφέ. Οπως και να έχει, ο Χιμένεθ έδειξε ότι δεν υπολογίζει για βασικό τον Μπλάνκο σε αυτό το παιχνίδι, όπως δεν ήταν βασικός και σε προηγούμενα ντέρμπι...

Πηγή Gazzeta Read more!

Γκόμεζ: «Δεν με ενδιαφέρει η Τσέλσι»

Γκόμεζ: «Δεν με ενδιαφέρει η Τσέλσι»Στην αποκάλυψη πως δεν επιθυμεί να αγωνιστεί με τη φανέλα της Τσέλσι μια και είναι ήδη σε κορυφαίο σύλλογο, προέβη ο άσος της Μπάγερν Μονάχου, Μάριο Γκόμεζ.

Το Sky Sports τόνιζε πως οι πρωταθλητές Αγγλίας εμφανίζονταν έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση ύψους 42 εκατ. ευρώ για τον Γερμανό επιθετικό της ομάδας του Μονάχου, πριν τελικά αποκτήσουν τον Φερνάντο Τόρες, με τον Γκόμεζ να ξεκαθαρίζει:
«Έμαθα πως η Τσέλσι είχε κάνει πρόταση για εμένα όταν την απέρριψε η Μπάγερν. Αλλά δεν έχει σημασία. Είμαι ήδη σε έναν κορυφαίο σύλλογο και παίζω πάντα εκεί που θέλω».
Πηγή gazzeta Read more!

Μήνυμα-δέσμευση για Σισέ!

Μήνυμα-δέσμευση για Σισέ!
Φαίνεται πως το σύνθημα «οέ οέ οέ, Τζιμπρίλ Σισέ» θα συνεχίσει να δονεί την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ και του χρόνου! 

Την καλύτερη είδηση για τ' αυτιά όλων των φίλων του Παναθηναϊκού επεφύλασσαν χθες οι Γόντικας, Νίκας και Πολέμης, που στη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους του Ενιαίου Φορέα, δεσμεύτηκαν ότι ο Γάλλος επιθετικός -αν δεν θελήσει ο ίδιος να φύγει το καλοκαίρι- δεν θα πάει πουθενά! 

«Ο Τζιμπρίλ δεν θα πάει πουθενά. Θα μείνει εδώ»! Αυτό ήταν το μήνυμα-δέσμευση των Δημήτρη Γόντικα και Γιώργου Νίκαπρος τους εκπροσώπους του Ενιαίου Φορέα Συνδέσμων θ.13, στη χθεσινή συνάντησή τους στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ (παρουσία και του Λεωνίδα Πολέμη)! 

Οι οπαδοί του «τριφυλλιού»… έριξαν στο τραπέζι το όνομα του Γάλλου στράικερ, ζητώντας την παραμονή του και τον επόμενο χρόνο, με τη διοίκηση να απαντά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και δεν χρειάζεται να προκαλείται αναταραχή: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι και τι σημαίνει για την ομάδα. Έχει συμβόλαιο και είναι άσκοπο να συζητάμε χωρίς να υπάρχει θέμα. Εφόσον ο Τζιμπρίλ θέλει να μείνει μαζί μας, δεν πρόκειται να πάει πουθενά! Και πιστεύουμε ότι θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό. Αν, λοιπόν, θέλει να μείνει, θα μείνει! Δεν θα πάει πουθενά. Όπως κι αν είναι τα οικονομικά του συλλόγου…», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. 

Το ραντεβού με τους οργανωμένους έγινε με πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ και μέλους της διοικούσας επιτροπής, Γιώργου Νίκα και διήρκησε δύο ώρες. Στόχος της διοίκησης ήταν να ζητήσει τη δυναμική στήριξη του κόσμου χωρίς ακρότητες και τη διατήρηση της ηρεμίας στο γήπεδο, τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία. 

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού έθιξαν χθες και το θέμα της παρουσίας τους στα εκτός έδρας ματς. «Θέλουμε να είμαστε κοντά στην ομάδα σε όλα τα γήπεδα», είπαν στη διοικούσα επιτροπή, η οποία απάντησε ότι θέλει τον κόσμο της ομάδας παντού, αλλά υπάρχει και το πρόβλημα με τη ΓΓΑ και την Αστυνομία. Αν δίνουν το O.K., η ΠΑΕ θα ζητάει ό,τι δικαιούται. 

Πηγή sport-fm Read more!

Στην κορυφή η Ρεάλ

Στην κορυφή η Ρεάλ
Μπορεί αγωνιστικά να πασχίζει να εκθρονίσει την Μπαρτσελόνα, αλλά σε οικονομική επίπεδο εξακολουθεί να υπερέχει των Καταλανών η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» καταλαμβάνει την κορυφή στη λίστα των συλλόγων με τα περισσότερα έσοδα για την περασμένη σεζόν (μέχρι τις 30 Ιουνίου), σύμφωνα με έκθεση της Deloitte, αφήνοντας πίσω της την Μπαρτσελόνα. 

Η Αγγλία έχει τα πρωτεία με επτά ομάδες στο Top 20 και πιο αξιοσημείωτη την άνοδο της Μάντσεστερ Σίτι από την 20η στην 11η θέση της κατάταξης. Η Ρόμα είχε τη μεγαλύτερη υποχώρηση, έξι θέσεων, καθώς πλέον βρίσκεται στη 18η θέση. 


1 (1) Ρεάλ Μαδρίτης - €438.6 εκατ. ευρώ 
2 (2) Μπαρτσελόνα - €398.1 
3 (3) Μαν. Γιουνάιτεντ - €349.8 
4 (4) Μπάγερν Μονάχου - €323 
5 (5) Άρσεναλ - €274.1 
6 (6) Τσέλσι - €255.9 
7 (10) Μίλαν - €235.8 
8 (7) Λίβερπουλ - €225.3 
9 (9) Ίντερ - €224.8 
10 (8) Γιουβέντους - €205 
11 (20) Μαν. Σίτι - €152.8 
12 (15) Τότεναμ - €146.3 
13 (11) Αμβούργο - €146.2 
14 (13) Λιόν - €146.1 
15 (14) Μαρσέιγ - €141.1 
16 (16) Σάλκε - €139.8 
17 (18) Ατλέτικο Μαδρίτης - €124.5 
18 (12) Ρόμα - €122.7 
19 (-) Στουτγκάρδη - €114.8 
20 (-) Άστον Βίλα - €109.4

Πηγή sport-fm Read more!

Τζαβέλλας: «Δεν αρκεί η δεύτερη θέση»

Ικανοποιημένος μόνο με την πρωτιά στα προκριματικά του Euro 2012, που συνεπάγεται το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης, θα είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Εγώ δεν θα είμαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση. Βελτιωνόμαστε συνεχώς, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια», δήλωσε ο αριστερός μπακ της Άιντραχτ. «Αισθάνομαι πιο επαγγελματίας στη Γερμανία», πρόσθεσε. 
Τζαβέλλας: «Δεν αρκεί η δεύτερη θέση»


Αναλυτικά, ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για: 

-την εικόνα της Εθνικής στο φιλικό με τον Καναδά: «Κάνουμε αυτό που μας ζητά ο προπονητής μέσα στο γήπεδο και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουμε πως δένουμε στο γήπεδο. Αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε το μηδέν στην άμυνα με καλό ποδόσφαιρο, θα πάμε καλά. Όλα αυτά τα χρόνια η Εθνική πήγε μπροστά έχοντας ως πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα και πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το στοιχείο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι διαθέτουμε πληθώρα καλών παικτών στα μετόπισθεν. Χρειαζόμαστε ακόμη πολλή βελτίωση. Μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα, ενώ αν καταφέρουμε να έχουμε για μεγαλύτερο διάστημα την απόδοση που είχαμε από το 46’ μέχρι το 75’, θα μπορούμε να κερδίζουμε πιο εύκολα και να προσφέρουμε καλύτερο θέαμα στον κόσμο. Όταν ένας ποδοσφαιριστής καλείται στην Εθνική ομάδα υπάρχει κίνητρο. Εγώ βλέπω κάποια παιδιά κάθε 2-3 μήνες και διακρίνω τη βελτίωση πάνω τους. Αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά που γίνεται». 

-τον αγώνα στη Μάλτα (26/3) και την προσπάθεια πρόκρισης στο Euro 2012: «Είμαστε σε έναν όμιλο, που εγώ δεν θα είμαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση. Για να κερδίσουμε την Κροατία τον Οκτώβριο θα πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι. Όμως μέχρι τότε υπάρχουν άλλα παιχνίδια. Έχουμε τα ματς με τη Μάλτα, με πρώτο αυτό εκτός έδρας. Μου αρκεί να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν, τώρα, πάρουμε κι ένα μεγάλο σκορ, ακόμη καλύτερα». 

-τις διαφορές μεταξύ Ρεχάγκελ και Σάντος: «Είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Τον κ. Ρεχάγκελ δεν τον έζησα πολύ. Τώρα με τον κύριο Σάντος υπάρχουν κάποιες αλλαγές, προσπαθούμε να είμαστε πιο οργανωμένοι και πιο σοβαροί. Ο καθένας θέλει να κάνει τη δική του δουλειά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε δύο προπονητές». 

-τις εντυπώσεις του από τη Γερμανία: «Η ζωή στη Φρανκφούρτη είναι όμορφη. Σίγουρα μου λείπουν κάποια πράγματα από την Ελλάδα, αλλά είμαι εκεί για να παίξω ποδόσφαιρο. Πέραν του ότι υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, όμορφα και γεμάτα γήπεδα, είναι άλλη η νοοτροπία των Γερμανών για το ποδόσφαιρο. Είτε χάνεις είτε κερδίσεις, είναι το ίδιο. Το πρωτάθλημα στη Γερμανία είναι ιδιαίτερο. Εγώ σαν αριστερός μπακ οφείλω να είμαι καλός στα ανασταλτικά μου καθήκοντα, αλλά και να βγαίνω μπροστά, γιατί ο κόσμος εκεί ζητά θέαμα. Έχω αλλάξει νοοτροπία, τόσο στο παιχνίδι όσο και στα υπόλοιπα κομμάτια του ποδοσφαίρου. Αισθάνομαι περισσότερο επαγγελματίας. Στην Ελλάδα δεν μπορούσα να έχω τον ίδιο ρυθμό σε όλο το ματς, κάτι που ο ανταγωνισμός στη Γερμανία το επιβάλλει».

Πηγή sport-fm Read more!

Χιμένεθ: «Δεν ξέρω αν θα μείνω»

Χιμένεθ: «Δεν ξέρω αν θα μείνω»
Την αποκάλυψη πως απέρριψε πρόταση από την Ισπανία έκανε στους παίκτες της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, δεσμευόμενος πως θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι το τέλος της περιόδου, αλλά αφήνοντας ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2012. 

«Πριν από λίγες μέρες απέρριψα πρόταση από ισπανική ομάδα. Είπα όχι για να μείνω μαζί σας, αν και μου λείπει η οικογένειά μου και θα ήθελα να είμαι κοντά στα παιδιά μου. Έμεινα εδώ για να παλέψουμε μέχρι τέλος για το Κύπελλο και τη δεύτερη θέση στα play-offs, για να πάμε μαζί μέχρι το καλοκαίρι. Μετά δεν ξέρω αν θα μείνω, αλλά τώρα είμαι εδώ για να προσπαθήσουμε μαζί για την ΑΕΚ», τόνισε ο Ανδαλουσιανός προπονητής στους «κιτρινόμαυρους». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση που δέχτηκε ήταν από την Primera Division. Η παραμονή του ή όχι στην «Ένωση» θα συζητηθεί λίγο πριν το τέλος της σεζόν σε συνάντηση με τη διοίκηση, πιθανώς και με κάποιον από τους μετόχους. Οι προϋποθέσεις που θέτει ο Μανόλο Χιμένεθ για να μείνει έχουν να κάνουν με τις φιλοδοξίες που έχουν τα αφεντικά του για την ομάδα και τις δυνατότητες του συλλόγου να ενισχυθεί ουσιαστικά για την επόμενη περίοδο. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ο εισαγγελέας καλεί «Γαύρο»

Ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου θα καλέσει για εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta, τη συντακτική επιτροπή της αθλητικής εφημερίδας «Γαύρος» με αφορμή ένα άρθρο εις βάρος του γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή, τον οποίο χαρακτηρίζει επικίνδυνο!
Ο εισαγγελέας καλεί «Γαύρο»

Στο φύλλο της Τετάρτης 9ης Φεβρουαρίου, η εφημερίδα Γαύρος είχε δημοσίευμα εις βάρος του γ.γ. Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, τον οποίο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει επικίνδυνο.
Το δημοσίευμα βέβαια βασίστηκε στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είς βάρος του γγΑ, μετά τη δήλωσή του ότι έπρεπε ο επίσημος Ολυμπιακός να καταδικάσει την επίθεση στο θέατρο όπου παιζόταν η παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ήταν φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι μάλιστα φώναζαν και συνθήματα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο εισαγγελέας καλεί τη συγκεκριμένη εφημερίδα, καθώς είχε προηγηθεί ένα περσινό πρωτοσέλιδο μετά τον τέταρτο και επεισοδιακό τελικό του μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, όταν έγραφε: «Προς τον κόσμο του Θρύλου, Wanted: Βασιλακόπουλος, Συμεωνίδης, Ζαβλανός, Βορεάδης, Τανατζής, Κορομηλάς. Καταζητούνται οι πράσινες οχιές»!
Πηγή gazzeta Read more!

Προχωρά η πώληση της Ρόμα

Προχωρά η πώληση της Ρόμα
Θέμα ωρών είναι η πώληση της Ρόμα σε μια αμερικανική κοινοπραξία με επικεφαλής τον Τόμας Ντι Μπενεντέτο, σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα. Έτσι ο σύλλογος αναμένεται να περάσει σε νέα εποχή.Οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησαν τη περασμένη εβδομάδα και τώρα ο Ντι Μπενεντέτο έχει αποδείξει ότι διαθέτει τα κεφάλαια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. «Οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά. Υπάρχει θετικό κλίμα», τόνισε άνθρωπος που χειρίζεται την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η αισιοδοξία πως την Παρασκευή θα μπορούσε να ανακοινωθεί η συμφωνία και μέχρι το της εβδομάδας να υπογραφούν οι τελικές συμβάσεις.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τα είδε... όλα ο Μουσλίμοβιτς *ΒΙΝΤΕΟ*

Το Μεξικό επικράτησε με 2-0 της Βοσνίας σε διεθνές φιλικό που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, όμως εκεί που έκλεψε την παράσταση ήταν η είσοδος ενός γυμνού οπαδού στον αγωνιστικό χώρο.
οπαδός
Μπορεί FIFA και UEFA να έχουν δώσει εντολή να μην δείχνουν στην ζωντανή μετάδοση τυχόν απρόοπτα και σκηνές βίας, όμως η αλήθεια είναι πως ο κόσμος διψάει για τέτοιου είδους εικόνες.Κάτι τέτοιο συνέβη και στο ματς του Μεξικό με την Βοσνία Ερζεγοβίνη, όταν ένας οπαδός μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας μόνο τα... απαραίτητα!

Αυτό ήταν το ντεμπούτο του Μανουέλ Ντε Λα Τόρε στον πάγκο του Μεξικό και η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε ιδανικά, καθώς η ομάδα του έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο.

Σε αντίθεση η ομάδα του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ήταν τραγική, με τον 30χρονο επιθετικό του ΠΑΟΚ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο.

Δείτε την εισβολή του... οπαδού!

http://www.youtube.com/watch?v=ABQpQKb3Rqw&feature=player_embedded

Πηγή sport24

Read more!

Κλέιτον η επιστροφή

Ο Σίλβα Κλέιτον έβγαλε δελτίο και αναμένεται να ενισχύσει την ομάδα του Παναθηναϊκού στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τον υπολογίζει κανονικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Κλέιτον
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έκανε μία μόλις μεταγραφή τον Γενάρη (Κοτσόλης) και αυτή... κουτσουρεμένη, λόγω των εξελίξεων με την ΕΠΟ, παρόλα αυτά ένας ξεχασμένος παίκτης αναμένεται να δώσει λύσεις κατά την διάρκεια της σεζόν.Ο λόγος για τον Σίλβα Κλέιτον που υπολογίζεται κανονικά πλέον από τον Παναθηναϊκό και προπονείται με την ομάδα. Οι πράσινοι έβγαλαν δελτίο στον 27χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό και ο Φερέιρα τόνισε πως τον υπολογίζει κανονικά, αφού στη θέση του υπάρχει έλλειψη στο ρόστερ. Να θυμίσουμε πως ο Κλέιτον προπονείται με την υπόλοιπη εδώ και μία εβδομάδα και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάτι που σημαίνει πως ίσως τον δούμε στην αποστολή του Παναθηναϊκού σε ένα από τα επόμενα ματς.
Πηγή sport24
Read more!

Αu revoir clients!

Οι Γάλλοι νίκησαν για 4η φορά στα τελευταία 5 ματς τους Βραζιλιάνους δημιουργώντας μια... πελατειακή σχέση με την κορυφαία (βάσει τροπαίων) ομάδα στον πλανήτη.

Πως το φωνάζουμε στην Ελλάδα; "Γεια σας πελάτες"; Κάπως έτσι θα μπορούσαν χθες το βράδυ να αποχαιρετίσουν τους Βραζιλιάνους οι Γάλλοι φίλαθλοι μετά τον αγώνα στο Σταντ ντε Φρανς: "Αu revoir clients!". Και δεν θα έχουν άδικο, καθώς είναι αήττητοι στα ματς με τη Σελεσάο από το... 1992, ενώ στα τελευταία 5 παιχνίδια έχουν επικρατήσει 4 φορές!Η Εθνική Γαλλίας δεν είναι στα καλύτερα της. Στο πρόσφατο Μουντιάλ... πέρασε και δεν ακούμπησε, ενώ η κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στον τότε ομοσπονδιακό της προπονητή και τους διεθνείς, έχει αφήσει ακόμα τα κατάλοιπα της στην ομάδα. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε χθες το βράδυ να επικρατήσει για άλλη μια φορά της Βραζιλίας, διευρύνοντας το αήττητο της σερί κάθε φορά που την βρίσκει στο δρόμο της.

Μέχρι και το ισόπαλο φιλικό με 1-1 στη Λυών το 1997, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί 8 φορές με την Βραζιλία να μετράει 6 νίκες, 1 ματς να λήγει ισόπαλο και μόλις 1 επικράτηση των τρικολόρ σε φιλικό στο Παρίσι (1-0) το 1978. Ωστόσο εκείνη η ισοπαλία ήταν η αρχή για να ξεκινήσει ένα εντυπωσιακό σερί η Γαλλία με 4 νίκες στα επόμενα 5 ματς.

Κάπως έτσι, η τελευταία επικράτηση της Βραζιλίας βρίσκεται στο... 1992 και στο 0-2 σε φιλική αναμέτρηση στο Παρίσι. Το θέμα όμως είναι πως οι Γάλλοι γύρισαν την παράδοση επικρατώντας σε κρίσιμα ματς σε Παγκόσμια Κύπελλα όπως στον τελικό του 1998 και στον προημιτελικό το 2006. Πρωταγωνιστής σε αυτά τα δύο ματς ο μοναδικός Ζινεντίν Ζιντάν...

Τελευταία νίκη Βραζιλίας:

26/8/1992 Παρίσι, φιλικό: Γαλλία-Βραζιλία 0-2

Το αήττητο σερί της Γαλλίας:

3/6/1997 Λυών, φιλικό: Γαλλία-Βραζιλία 1-1

12/7/1998 Παρίσι, τελικός Μουντιάλ: Γαλλία-Βραζιλία 3-0

7/6/2001 ημιτελ. Confederations: Γαλλία-Βραζιλία 2-1

20/5/2004 Παρίσι, φιλικό: Γαλλία-Βραζιλία 0-0

1/7/2006: Φρανκφούρτη, προημιτ. Μουντιάλ: Γαλλία-Βραζιλία 1-0

9/2/2011: Παρίσι, φιλικό: Γαλλία-Βραζιλία 1-0
Πηγή sport24
Read more!

Aμόκ για ένα εισιτήριο!

Aμόκ για ένα εισιτήριο!
Από τις 10:00 το πρωί ξεκίνησε η πώληση των εισιτηρίων για το ντέρμπι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αλλά από τις 05:00 σχηματίστηκαν ήδη οι πρώτες ουρές στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Από σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα στις 10:00 θα τεθούν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ντέρμπι των Πειραιωτών με τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με την κινητικότητα να είναι κάτι παραπάνω από έντονη.

Κι αυτό διότι πολλοί φίλοι των «ερυθρολεύκων» έχουν ήδη γεμίσει την περιοχή και έχουν σχηματίσει ουρές έξω από τις θύρες 17 και 25 αντίστοιχα στο φαληρικό γήπεδο για ένα εισιτήριο για το παιχνίδι με τον πρωταθλητή Ελλάδας, που θα γίνει το επόμενο Σάββατο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε και το γεγονός πως στις 7:30 π.μ οι ουρές έφταναν μέχρι και το «Red Store».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τα εισιτήρια

H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ που θα διεξαχθεί στο Γήπεδο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" το Σάββατο 19/2/2011 και ώρα 19:30 στο πλαίσιο της 23ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της SUPER LEAGUE, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για τα εξής:

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του Γηπέδου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 17 και Θύρα 25, από την Πέμπτη 10/02, με ώρες διάθεσης 10:00-18:00 ή έως εξαντλήσεώς των.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 25 €, 35 €, 45 €, 55 €, 90 €, 125 € & 250 € (VIP)

Όσοι επιθυμούν VIP εισιτήριο, μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Διαχείρισης εισιτηρίων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, στο Γήπεδο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" (τηλεφωνικό κέντρο 210 4800901).

Επιπλέον, οι φίλαθλοι από επαρχία και εξωτερικό που επιθυμούν μεμονωμένα εισιτήρια, μπορούν να επικοινωνήσουν, από το σταθερό τους τηλέφωνο, με το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φιλάθλων Επαρχίας και Εξωτερικού του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, στο τηλ. 210 4800909, μόνο την Παρασκευή 11/02 με ώρες διάθεσης 10:00 - 17:00.

Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά. Κάθε φίλαθλος μπορεί να προμηθευτεί έως δύο (2) εισιτήρια με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσης, εισιτήρια θα διατεθούν μέσω CITIBANK, την Παρασκευή (11/02) μεταξύ των ωρών 10:00 - 18:00, στο τηλ. 801 500 7777, με τηλεφωνική αγορά έως δύο (2) εισιτήρια για κάθε κάτοχο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CITIBANK VISA.

Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από το εκδοτήριο που βρίσκεται έξω από τη Θύρα 5 του Γηπέδου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, την Παρασκευή 18/2 από τις 10:00-18:00 και το Σάββατο 19/02 από τις 12:00 έως την έναρξη του αγώνα.

Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος θέλει να παραλάβει εισιτήρια άλλου φιλάθλου που έχει κάνει αγορά μέσω της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Citibank VISA, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσει αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του φιλάθλου του οποίου το εισιτήριο επιθυμεί να παραλάβει.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Φίλοι... Μέσι και Ρονάλντο

Φίλοι... Μέσι και Ρονάλντο
Ο Λιονέλ Μέσι νίκησε σε ένα ακόμα παιχνίδι τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Αργεντινής, αλλά δεν θεωρεί πως υπάρχει κάποια κόντρα μεταξύ τους. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα σκόραρε το νικητήριο γκολ (2-1) με πέναλτι στις καθυυστερήσεις στο φιλικό με την Πορτογαλία και μίλησε για τη... μάχη που έχει προκύψει μεταξύ των δύο παικτών: «Δεν ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ούτε μια μάχη μεταξύ εμένα και του Κριστιάνο. Δεν συναγωνιζόμαστε ο ένας με τον άλλον για το ποιος είναι καλύτερος παίκτης. Ζήτησα να παίξω σε όλο τον αγώνα και φυσιολογικά εγώ εκτελώ τα πέναλτι και έτσι έκανα. Μου ζητήθηκε να αγωνιστώ όπως και στην Μπαρτσελόνα, λίγο πιο πίσω από τον επιθετικό».
Πηγή gazzetta.gr


Read more!

Η Ρεάλ και η έκθεση της Deloitte

Η Ρεάλ και η έκθεση της Deloitte
Η γνωστή εταιρία Deloite ανακοίνωσε την φετινή κατάταξη του «Πρωταθλήματος χρημάτων» οπού γίνεται καταμέτρηση των εσόδων που παρουσίασαν οι ομάδες, με τη Ρεάλ να καταλαμβάνει και πάλι την πρώτη θέση.

Οι Αγγλικές και οι Ισπανικές ομάδες είναι αυτές που κυριαρχούν και φέτος στο «πρωτάθλημα χρημάτων» σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte για της ομάδες με τα περισσότερα έσοδα.

Από κοντά ακολουθούν οι γερμανικές και οι ιταλικές ομάδες, ενώ και δυο «γαλλίδες» υπάρχουν στον πίνακα. Για ελληνικές φυσικά, ούτε λόγος…

Τέλος αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι παρόλο που η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω κρίσης η πλειονότητα των συλλόγων παρουσιάζει αύξηση εσόδων.

Αναλυτικά η κατάταξη όπως την ανακοίνωσε η Deloitte:

1.Ρεάλ Μαδρίτης 438.6 εκατομμύρια ευρώ

2. Μπαρτσελόνα 398.1 εκατομμύρια ευρώ

3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 349.8 εκατομμύρια ευρώ

4. Μπάγερν Μονάχου 264.5 εκατομμύρια ευρώ

5. Άρσεναλ 274.1 εκατομμύρια ευρώ

6. Τσέλσι 255.9 εκατομμύρια ευρώ

7. Μίλαν 235.8 εκατομμύρια ευρώ

8. Λίβερπουλ 225.3 εκατομμύρια ευρώ

9. Ίντερ 224.8 εκατομμύρια ευρώ

10. Γιουβέντους 205 εκατομμύρια ευρώ

11. Μάντσεστερ Σίτι 152.8 εκατομμύρια ευρώ

12. Τότεναμ 146.3 εκατομμύρια ευρώ

13. Αμβούργο 146.2 εκατομμύρια ευρώ

14. Λυόν 146.1 εκατομμύρια ευρώ

15. Μαρσέιγ 141.1 εκατομμύρια ευρώ

16. Σάλκε 139.8 εκατομμύρια ευρώ

17. Ατλέτικο Μαδρίτης 124.5 εκατομμύρια ευρώ

18. Ρόμα 122.7 εκατομμύρια ευρώ

19. Στουτγάρδη 114.8 εκατομμύρια ευρώ

20. Άστον Βίλα 109.4 εκατομμύρια ευρώ

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τόρες: «Να κλείσω την καριέρα μου στην Ατλέτικο»

Τόρες: «Να κλείσω την καριέρα μου στην Ατλέτικο»
Την επιθυμία του να τελειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης εξέφρασε ο Φερνάντο Τόρες. Τι είπε για τους «ροχιμπλάνκος» και τις... ανοικτές πόρτες επιστροφής του.

Ο άσος της Τσέλσι με τοποθέτησή του στη ραδιοφωνική εκπομπή «El Larguero» πριν από τον φιλικό αγώνα της Ισπανίας με την Κολομβία, σημείωσε:

Υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος, αλλά αυτή είναι η ιδέα που πάντα είχα. Μίλησα με τον ιδιοκτήτη Μιγκέλ Άνχελ Χιλ και ξέρω ότι όσο βρίσκεται εκεί, θα έχουν πάντα τις πόρτες ανοικτές για μένα. Χρωστάω πολλά στην Ατλέτικο, που πάντα θα είναι η ομάδα μου», είπε ο Ισπανός στράικερ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Μαριάννα: «Πάντα προστατεύαμε τον ΟΦΗ»

Μαριάννα: «Πάντα προστατεύαμε τον ΟΦΗ»
Για πρώτη φορά μετά τη συνεργασία ΟΦΗ και ιδρύματος «Ελπίδα», η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μίλησε για την κίνηση του κρητικού συλλόγου να διαφημίζει δωρεάν το ίδρυμα. Τι είπε για τις σχέσεις της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον ΟΦΗ.Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Πατρίς, όπου αναφέρεται στην πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΟΦΗ και του Νίκου Μαχλά να διαφημίζει δωρεάν στη φανέλα του το ίδρυμα «Ελπίδα».

Όσον αφορά το τι σημαίνει ο ΟΦΗ για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η απάντησή της τα λέει όλα αφού τόνισε: «Η οικογένειά μας πάντοτε προστάτευε και στήριζε τις προσπάθειες του ΟΦΗ».

Η κυρία Βαρδινογιάννη αναφερόμενη στην επαφή που είχε με τον ΟΦΗ και τον Νίκο Μαχλά τόνισε ότι «η αφορμή για τη διαφήμιση αυτή ήταν η ιστορία ενός μικρού παιδιού που φιλοξενήθηκε στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ και νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο στη Μονάδα μας. Το γεγονός αυτό συγκίνησε τους παράγοντες της ΠΑΕ ΟΦΗ και τον Πρόεδρό της κύριο Νίκο Μαχλά, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία του. Είναι μια παραδειγματική χειρονομία από την πλευρά της ΠΑΕ ΟΦΗ που συνδέει τα ιδεώδη του αθλητισμού με ανθρωπιστικούς σκοπούς».

Αναλυτικά η συνέντευξη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην εφημερίδα Πατρίς

Σκοπεύετε να κάνετε μαζί με την ΠΑΕ ΟΦΗ κάποια εκδήλωση στο Ηράκλειο με αφορμή το γεγονός αυτό;
«Θα ήταν πολύ ωραία ιδέα να γίνει κάποια εκδήλωση στο Ηράκλειο, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και δεν έχουν τη δυνατότητα μετακινήσεων, να οργανωθεί μια επίσκεψη του ΟΦΗ στην Αθήνα και στο νοσοκομείο μας, για να μπορέσουν οι μικροί μας ασθενείς να έρθουν σε επαφή με την ομάδα. Μάλιστα αυτό είναι μια επιθυμία την οποία ήδη έχει εκφράσει ο Πρόεδρος της Ομάδας, κύριος Νίκος Μαχλάς. Τους περιμένουμε με χαρά!»

Για σας, για την οικογένειά σας, τι σημαίνει ΟΦΗ;
«Η οικογένειά μας πάντοτε προστάτευε και στήριζε τις προσπάθειες του ΟΦΗ».

Η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε για το πρώτο παιδικό ογκολογικό νοσοκομείο που πρόσφατα εγαινίασε.
«Ήταν ολοκλήρωση ενός χρέους κι ενός έργου ζωής για μένα. Μιας υπόσχεσης που έδωσα στα παιδιά και στους γονείς τους, και σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Και για μένα, υπόσχεση σημαίνει δέσμευση. Κι αν η ΕΛΠΙΔΑ κέρδισε την αξιοπιστία που έχει σήμερα, είναι γιατί πάντοτε κάναμε ό,τι υποσχεθήκαμε».

Τι άλλα όνειρα έχετε;
«Σίγουρα δεν θα σταματήσω εδώ. Το νοσοκομείο ήταν μεν για μένα ένα χρέος κι ένα έργο ζωής, αλλά ήταν στην πραγματικότητα μία μόνο μάχη που κερδήθηκε στον αγώνα κοντά στα παιδιά. Έπονται κι άλλες που στόχο τους θα έχουν το κτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου για όλους και κυρίως τα παιδιά».

Για την Κρήτη τι ονειρεύεστε;
«Κατ’αρχήν ονειρεύομαι την ίδια την Κρήτη! Οι δεσμοί της οικογένειάς μας με τον τόπο αυτό είναι άρρηκτοι, οι ρίζες της βαθιές και βρίσκεται πάντα στη σκέψη μας, στην καρδιά μας και στις προτεραιότητές μας. Ο λαός της, οι παραδόσεις της και η ιστορία της μας κάνουν υπερήφανους. Ο πολιτισμός που ανέπτυξε μέσα στους αιώνες είναι μεγαλειώδης! Μέσα από τον θαυμασμό που νοιώθω για αυτόν τον πολιτισμό, αφιέρωσα τέσσερα χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών στην Αρχαιολογία και δύο χρόνια συγγραφής του βιβλίου μου για τη θέση της γυναίκας στη Μινωική περίοδο. Ονειρεύομαι λοιπόν για την Κρήτη να διατηρήσει την ξεχωριστή πορεία της, ως προστάτης και εκφραστής αυτού του μοναδικού πολιτισμού, και να συνεχίσει να είναι γη γνήσιων πατριωτών!.

Λέτε συνεχώς ότι προτιμάτε να μιλάτε με έργα παρά με λόγια. Γιατί;
«Γιατί η συνέπεια έργων και λόγων είναι απαράβατη αρχή και βασική επιδίωξή μου, ειδικά όταν φέρω την ευθύνη της ελπίδας τόσων παιδιών και συμπολιτών μου».

Tι είναι αυτό που σας πληγώνει σήμερα στην Ελλάδα;
«Με πληγώνει καθημερινά η κοινωνική αδικία, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Επηρεάζει πολύ τη ζωή μου όταν σκέφτομαι πόσοι άνθρωποι υπάρχουν δίπλα μου που είναι δυστυχισμένοι».

Πόσα «ευχαριστώ» έχετε εισπράξει για όσα κάνατε μέχρι σήμερα;
«Δεν μετράω τα ευχαριστώ. Μετράω τα παιδιά που σώζονται. Και δεν σταματάω τον αγώνα μου γιατί αυτά τα παιδιά και οι γονείς τους μου δίνουν δύναμη. Μέσα από την ΕΛΠΙΔΑ οι δρόμοι μας έχουν συναντηθεί και έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα μας ισχυροί δεσμοί ζωής. Εγώ τους ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνει ο δικός τους αγώνας και το παράδειγμα δύναμης και θάρρους που δίνουν σε ολόκληρη την κοινωνία».

Σε ποια περίπτωση οργιστήκατε τόσο που είπατε «φεύγω από την Ελλάδα»;
«Ποτέ. Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τη χώρα μου. Θα βρίσκομαι εδώ και στις καλές και στις κακές στιγμές της.»

O άντρας σας πόσο σας βοηθάει στο έργο σας;
«Ο Βαρδής είναι ο άνθρωπος που με στήριξε περισσότερο και στον οποίο οφείλω τα πάντα! Υπήρξε ανέκαθεν βαθιά φιλοσοφημένος, πατριώτης και ανθρωπιστής. Κοντά του έμαθα πώς να εφαρμόζω στο ακέραιο τις αρχές που μου είχαν μεταδώσει οι γονείς μου και πως να πραγματοποιώ τους στόχους μου. Έχοντας τον Βαρδή στο πλευρό μου να με στηρίζει και να με συμβουλεύει με την κρίση και την ευαισθησία του έφτασα εδώ που βρίσκομαι σήμερα».
Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Η απάντηση του Μοράτι στον Μπενίτεθ

Την δική του απάντηση στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Ράφα Μπενίτεθ αναφορικά με την κακή εικόνα της Ίντερ έδωσε ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ιταλίας και Ευρώπης, Μάσιμο Μοράτι.Ο Ισπανός πρώην τεχνικός των «Νερατζούρι» είχε δηλώσει πως δεν έφταιγε εκείνος για την κακή εικόνα της Ίντερ και επέρριψε ευθύνες στο ιατρικό τιμ και την διοίκηση της ομάδας, με τον ισχυρό άνδρα της Ίντερ να απαντάει στον Ίβηρα τεχνικό:

«Ας πούμε πως με τα τωρινά αποτελέσματα της Ίντερ, περιμέναμε την αντίδραση του Μπενίτεθ. Δεν έχω μιλήσει ακόμη με το ιατρικό τιμ αλλά πιστεύω πως σίγουρα θα ενοχλήθηκαν με όσα δήλωσε ο Μπενίτεθ.

Ο Κόμπι (σ.σ επικεφαλής του ιατρικού τιμ) είναι από τα σημαντικότερα κεφάλαια του συλλόγου ακόμη και αν ο Μπενίτεθ τον κατηγορεί για τους τραυματισμούς. Δυστυχώς για εκείνον, δεν φταίει ο Κόμπι».Για τον Μιλίτο, είπε χαριτολογόντας: «Οι προσευχές του Μπενίτεθ φταίνε! Δυστυχώς αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να κοιτάξουμε».
Πηγή gazzetta.gr Read more!

Σλούκας: «Νίκη ψυχολογίας»

Ο Κώστας Σλούκας είχε πολύ απόδοση στη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού
Ο Κώστας Σλούκας ήταν εκ των κορυφαίων στην εντός έδρας νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού, η οποία σύμφωνα με τον 21χρονο γκαρντ θα συμβάλει στην τόνωση της ψυχολογίας των «κίτρινων».Ο νεαρός πλέι-μέικερ μιλώντας αρχικά για την επικράτηση επί των «πράσινων», τόνισε: «Ξέραμε από την αρχή ότι η πρόκριση ήταν δύσκολο να έρθει. Παίζαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αυτή ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για μας, για την ψυχολογία μας και σίγουρα θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Παίξαμε καλό μπάσκετ, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και πήραμε κρίσιμα ριμπάουντ. Παίξαμε πολύ καλά σήμερα».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην δυσκολη αγωνιστική συνέχεια: «Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια. Έχουμε τρεις τελικούς που πρέπει να νικήσουμε. Το πρώτο κρίσιμο παιχνίδι είναι αυτή κόντρα στον Ηλυσιακό στο οποίο πρέπει να πάρουμε τους δύο βαθμούς».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τρέλα για ένα εισιτήριο με ΤΣΣΚΑ!

Τρέλα για ένα εισιτήριο με ΤΣΣΚΑ!
Σε μαγικά χαρτάκια μετατρέπονται για τους φίλους του ΠΑΟΚ τα διαθέσιμα εισιτήρια για το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την επόμενη Πέμπτη στην Τούμπα. Ουρές για ένα εισιτήριο.

Από νωρίς σχηματίστηκαν ουρές στα εκδοτήρια στην Τούμπα για τους φίλους της ομάδας, προκειμένου να προμηθευτούν το πολυπόθητο εισιτήριο του ματς απέναντι στη ρωσική ομάδα. Αρχικά είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους κατόχους των εισιτήριων διαρκείας και 15.000 δόθηκαν σε όσους έσπευσαν να τα αγοράσουν.

Συνολικά για το παιχνίδι έχουν εκδοθεί 22.500 εισιτήρια, ενώ στη θύρα 8 θα βρίσκονται οπαδοί της ΤΣΣΚΑ.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:


Θύρα 1: 60 €

Θύρες 2, 3: 50 €

Θύρες 5, 6: 35 €

Θύρες 4, 4α: 15

Θύρες 7, 7α: 20 €

VIP 3ου: 150 €

VIP 4ου: 120 €

* Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Λύση από... Αλβανία για ΑΕΚ!

Ο κούκος… αηδόνι θα στοιχίσει στην ΑΕΚ η κατασκευή νέου γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια, όταν στην Αλβανία το χτίζουν με 40 εκ. λιγότερα. Μήπως να το ξανασκεφτούν στην Ένωση;

Καλύτερα στην Αλβανία…

Οχτώ χρόνια χωρίς έδρα συμπληρώνει τον Μάιο του 2011 η ΑΕΚ! Η ομάδα ξεσπιτώθηκε το 2003 και οι προσπάθειες που έχει κάνει από τότε για την κατασκευή δικού της ιδιόκτητου γηπέδου (είτε στη Νέα Φιλαδέλφεια είτε οπουδήποτε αλλού), απέβησαν άκαρπες.

Τον τελευταίο καιρό, ΠΑΕ και Ερασιτεχνική ένωσαν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο την ανοικοδόμηση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και άρχισαν να παλεύουν για την επιστροφή της Ένωσης στα …πάτρια εδάφη.

Η ΑΕΚ προς το παρόν περιμένει το τελικό «ΟΚ» της Πολιτείας. Αν και όταν ανάψει το «πράσινο» φως, η χρηματοδότηση του έργου θα στοιχίσει στους «κιτρινόμαυρους» 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς. Είναι ένα ποσό που ανταποκρίνεται για την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 28.000 ή 30.000 θέσεων, με πάρκινγκ και ήπιες εμπορικές χρήσεις…

Εδώ έρχεται ο σκύλος και προτείνει: μήπως να το σκεφτεί καλύτερα η Ένωση;

Είναι πολλά τα λεφτά Δικέφαλε! Εδώ στην Αλβανία, εγκρίθηκε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία της χώρας σε αθλητικές υποδομές. Πρόκειται για την κατασκευή υπερσύγχρονου ποδοσφαιρικού σταδίου στα Τίρανα, το οποίο θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο «Κεμάλ Στάφα»( χτίστηκε το 1938).

Το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 30.000 θεατών και κόστους 60 εκ. ευρώ. Στην αναπτυσσόμενη Αλβανία δηλαδή θα πληρώσουν όχι 10, ούτε 20, αλλά 40 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα και μάλιστα για ένα έργο στο οποίο μάλιστα λέγεται ότι θα τηρηθεί με συνέπεια το χρονοδιάγραμμα, αφού το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο προς χρήση το 2013!

Οπότε, μήπως συμφέρει καλύτερα την ΑΕΚ να το φτιάξει ...εκεί το γήπεδο; Ή τουλάχιστον να κάνει έναν καλύτερο υπολογισμό πριν ρίξει τα πρώτα μπετά;

Πηγή sportdog
Read more!

Φορτσάτος πριν από το Φάληρο

Φορτσάτος πριν από το Φάληρο

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει ποτέ την προηγούμενη αγωνιστική πριν πάει στο νέο «Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Το gazzetta.gr υπενθυμίζει τι κάνουν οι «πράσινοι» τα τελευταία έξι χρόνια.Το πρώτο παιχνίδι των δύο «αιωνίων» στο νέο «Καραϊσκάκης» ήταν στις 4 Δεκεμβρίου του 2004, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 1-0 χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο. Πριν πάει ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο, είχε παίξει στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη και είχε πάρει την ισοπαλία με 1-1.

Δύο γκέλες πριν από το μεγάλο ματς
Οι «πράσινοι» έχουν γκελάρει ακόμη μία φορά πριν κατέβουν στον Πειραιά για το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό συνέβη την περσινή σεζόν, με το «τριφύλλι» να μην μπορεί να νικήσει στο ΟΑΚΑ τον Αστέρα Τρίπολης. Το τελικό αποτέλεσμα κόντρα στους Αρκάδες ήταν 1-1 και μετέπειτα ήρθε και η ήττα στο «Καραϊσκάκης» (2-0) με τον Κώστα Μήτρογλου πρωταγωνιστή.

Νικάει και... δεν χάνει στο ντέρμπι
Αυτές ήταν οι μοναδικές φορές που ο Παναθηναϊκός δεν πήγε με... νίκη να παίξει στο Φάληρο. Τις υπόλοιπες τέσσερις που έχει αγωνιστεί στο νέο γήπεδο του Ολυμπιακού, είχε πάρει πριν το τρίποντο με όλα τα ματς να είναι εντός έδρας. Τη σεζόν 2005-06 και συγκεκριμένα στις 7 Γενάρη του 2006, οι «πράσινοι» φιλοξενούσαν τη Λάρισα μια εβδομάδα πριν από το ντέρμπι και επικράτησαν άνετα με 3-0. Όμως λίγες μέρες αργότερα ηττήθηκαν από τους «ερυθρόλευκους» με 3-2. Αυτή ήταν και η μοναδική τους ήττα, όταν πριν από ένα ντέρμπι έχουν επικρατήσει.

Με το τρίποντο στο «Καραϊσκάκη»
Συγκεκριμένα, τις επόμενες τρεις χρονιές που ο Παναθηναϊκός νίκησε μια αγωνιστική πριν από το ελληνικό «clasico» πήρε και βαθμό ή βαθμούς στο «Καραϊσκάκης». Την περίοδο 2006-07 πήρε το τρίποντο κόντρα στον Ηρακλή με 3-0 και μετέπειτα έφυγε από το Φάληρο με τη νίκη χάρη στο τέρμα του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο τέλος της αναμέτρησης.

Φεύγει με βαθμό ή βαθμούς από τον Πειραιά
Τη σεζόν 2007-08, ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την Καλαμαριά και πήρε τη νίκη χάρη σε πέναλτι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις, ενώ αργότερα έφυγε και με έναν βαθμό (1-1) από τον Πειραιά, έχοντας προηγηθεί με τον Εντόι, αλλά ο Άντζας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, πρόπερσι το «τριφύλλι», πριν μεταβεί για να παίξει στο «αιώνιο» ντέρμπι, είχε επικρατήσει στις 21 Φεβρουαρίου επί του Πανιωνίου με 2-1 και την 1η του Μαρτίου ξεκίνησε καλά τον μήνα, αφού ήρθε ισόπαλος στην έδρα του αντιπάλου του χωρίς τέρματα.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΣΕΖΟΝ 2004-05

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

28/11/04

ΆρηςΠαναθηναϊκός

1-1

04/12/04

ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός

1-0

ΣΕΖΟΝ 2005-06

07/01/06

Παναθηναϊκός – Λάρισα

3-0

15/01/06

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

3-2

ΣΕΖΟΝ 2006-07

25/02/07

Παναθηναϊκός - Ηρακλής

3-0

04/03/07

ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός

0-1

ΣΕΖΟΝ 2007-08

06/01/08

Παναθηναϊκός - Καλαμαριά

1-0

13/01/08

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

1-1

ΣΕΖΟΝ 2008-09

21/02/09

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος

2-1

01/03/09

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

0-0

ΣΕΖΟΝ 2009-10

22/11/09

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρ.

1-1

29/11/09

ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός

2-0


Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο Μιραλάς, οι 11 λέοντες κι ο… Νταϊφάς!

Ο Μιραλάς, οι 11 λέοντες κι ο… Νταϊφάς!
Ο πάντα απολαυστικός Νίκος Αλέφαντος τοποθετείται εκ νέου στο KatiMagiko.gr σχετικά με τις τελευταίες αγωνιστικές, τη θέση του Μιραλάς, την… ολυμπιακή «ταυτότητά» του ενώ διηγείται και μία ιστορία στην προεδρία Νταϊφά!Διαβάστε ολόκληρό το κείμενο του Νίκου Αλέφαντου αλλά και προηγούμενα άρθρα του στο KatiMagiko.gr κάνοντας κλίκ εδώ!

• Είμαι Ολυμπιακός επί δεκαετίες, ήμουν Ολυμπιακός σε δύσκολα χρόνια όταν τα παιδάκια σήμερα δεν είχαν ιδέα τι τραβούσε ο Ολυμπιακός, αλλά ό,τι βλέπω, λέω, εμπαθής δεν θα γίνω σε αυτήν την ηλικία, ούτε θα μου πείτε εσείς τι θα λέω! Εγώ είμαι για όλη την Ελλάδα. Και στην τηλεόραση που βγαίνω κάθε Δευτέρα, με παρακολουθούν όλοι οι οπαδοί. Δεν θα μου πει κανείς τι θα λέω, δεν το δέχομαι.

• Δεν καταλαβαίνω τίποτα σε όλη μου τη ζωή, εδώ δεν μου επέβαλαν οι πρόεδροι των ομάδων ποιον παίκτη θα βάζω, θα μου επιβάλλουν οι ανώνυμοι να λέω αυτά που θέλουν αυτοί; Αυτοί μπορεί να είναι «υπάλληλοι», μπορεί να είναι ανταγωνιστές από άλλα σάιτ, μπορεί να είναι και οπαδοί άλλων ομάδων που με μισούν, μπορεί να είναι και άσχετοι από ποδόσφαιρο.

• Εδώ δεν μου επέβαλε τη μια φορά στον Ολυμπιακό η διοίκηση να βάζω τον Γεκινί! Και ακόμα πιο παλιά δεν μου επέβαλε ο Νταϊφάς να βάζω τον Γούναρη! Κατευθείαν με το που είχα πάει στον Ολυμπιακό, με κάλεσε ο Νταϊφάς στη Λέσχη και ήθελε να παίξει ο Γούναρης με τον Ηρακλή. Του εξηγούσα ότι δεν θα κάνω αυτό που ήθελε, διότι ήταν σε μεγάλη ηλικία ο Γούναρης και δεν μπορούσε να πιάσει τον Χατζηπαναγή που έβγαινε τότε από τα αριστερά. Κι έβαλα τον Ξανθόπουλο. Τους καθάρισα σαν αβγό, 2-0 κερδίσαμε αλλά δεν μου έδωσε ο Νταϊφάς συγχαρητήρια… Στο καπάκι την άλλη βδομάδα παίζαμε στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Ξανά δεν έβαλα τον Γούναρη, έβαλα πάλι τον Ξανθόπουλο! Και παρ’ ότι μας άφησε με 10 παίκτες ο διαιτητής, μου πέταξε έξω τον Άλμπερτσεν, μέσα σε εκείνο το καμίνι δεν χάσαμε, έληξε το ματς 0-0. Να μην χάσουμε είχε ζητήσει ο Νταϊφάς και δεν χάσαμε.

• Εδώ και 2 χρόνια φωνάζω ότι ο Ολυμπιακός θέλει σοβαρή ενίσχυση στα χαφ, δεν τα λέω μόνο φέτος. Τα έλεγα και πέρσι, τα έλεγα και πρόπερσι.

• Εγώ χτυπάω καμπανάκια για τον Ολυμπιακό, καλό θα είναι να θιχτεί το φιλότιμο των παικτών και να κατέβουν στα επόμενα δύο ματς 11 λέοντες! Τώρα παίζει όλο το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, θέλει μια νίκη και μια ισοπαλία σε αυτά τα δύο ματς για να μην έχουμε οδυνηρές εκπλήξεις.

• 11 λέοντες θέλω να δω και τον Μιραλάς σέντερ φορ! Και τον Τζιμπούρ δεξιά, τα είπα τη Δευτέρα το βράδυ στο Τηλεάστυ. Ας κάνει ο Φουστέρ τη βρόμικη δουλειά να δίνει βοήθειες δεξιά πίσω απ’ τον Τζιμπούρ στο μαρκάρισμα ώστε να μην ξεθυμαίνει και κουράζεται. Πρέπει να έχεις δύο στράικερ στην περιοχή όταν η μπάλα έρχεται από τα πλάγια, η άμυνα του Άρη δεν είναι άτρωτη, πρέπει να την πιέσει ο Ολυμπιακός. Μπορεί οπωσδήποτε να σκοράρει ο Ολυμπιακός εκεί μέσα. Έχουμε καλή άμυνα, μπορεί να αντέξει πίσω, μην ξεχνάμε ότι έχουμε δεξί μπακ με πολλά προσόντα, τον Τοροσίδη, ο οποίος μπορεί να βοηθάει και αυτός τον Τζιμπούρ στο μαρκάρισμα.

• Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις, όπως όλοι έχουν τις απόψεις τους, ο καθένας έχει μία άποψη στο ποδόσφαιρο. Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει. Επειδή τσατίστηκα με κάποια σχόλια, δεν απαντάω σήμερα τις ερωτήσεις!

• Θέλω να πω μόνο τούτο: Διάβασα κάποιες δηλώσεις του Μουρίνιο την Τρίτη. Πριν διαβάσετε τις δηλώσεις του, θα θυμίσω ορισμένα πράγματα που είχα πει για αυτόν, απαντώντας σε άτομα εδώ που με είχαν ρωτήσει. Τα κείμενα υπάρχουν στο αρχείο δεξιά στη στήλη. Είχα πει:

«Paparibo7, ο Χάπελ έκανε τέτοιο στιλ προπόνησης, όπως ο Μουρίνιο. Δηλαδή μεγάλης έντασης και μικρής διάρκειας. Δεν έχω δει από κοντά τον Μουρίνιο για να σου πω πώς ακριβώς δουλεύει, βλέποντας όμως τις ομάδες του να παίζουν, πιστεύω ότι παίρνει σε κομμάτια τις πλευρές και δουλεύει ξεχωριστά. Δηλαδή τη δεξιά πλευρά, διδάσκοντας πώς πρέπει να παίζουν μεταξύ τους, την αριστερή πλευρά, τον άξονα, και μετά όλη την ομάδα μαζί. Πιστεύω επίσης ότι ζητάει πάνω στο διπλό τρομερή ένταση στην αμυντική πίεση, τόσο ατομικά από κάθε παίκτη όσο και στα τρίγωνα των παικτών, δηλαδή ο δεξιός μπακ με τον στόπερ και τον αμυντικό χαφ, ο δεξιός ετξρέμ με τον αμυντικό χαφ και τον δεξιό μπακ, και πάει λέγοντας. Κάθε παίκτης ξέρει τι πρέπει να κάνει στις ομάδες του Μουρίνιο. Τέλος, είμαι σίγουρος ότι έχει άνθρωπο μαζί του γνώστη στην ειδική αντοχή. Αυτό σε κάνει να ανεβαίνεις από το 65'-90’ - και όχι να πέφτεις.

Panagiotis Rosso Bianco 7, έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις για τον Μουρίνιο. Ο Γκουαρντιόλα δουλεύει με αυτόματο πιλότο, βρήκε μια έτοιμη σχεδόν ομάδα, μια σχολή που έχει δουλευτεί πολλά χρόνια, από την εποχή των Ολλανδών. Αν πάει ο Γκουαρντιόλα σε άλλες ομάδες και πάρει τους τίτλους που έχει πάρει ο Μουρίνιο με τόσες διαφορετικές ομάδες, θα τον παραδεχτώ. Ο Μουρίνιο πέρσι με την Ίντερ τού πήρε τα σώβρακα του Γκουαρντιόλα. Η ιστορία θα γράψει πρωταθλητή Ευρώπης τον Μουρίνιο και ουδείς θα ξέρει στις επόμενες γενιές ότι η Μπαρτσελόνα έπαιξε μονότερμα την Ίντερ στη Βαρκελώνη. Αυτά περί θεάματος είναι για τα παιδάκια και τους πατεράδες να τρώνε πατατάκια! Ο Μουρίνιο είναι ασύλληπτος στην τακτική. Ο προπονητής πρέπει να είναι σκάκι, θέλει ταλέντο, θέλει μυαλό. Βέβαια, στο ματς φέτος στη Βαρκελώνη ο Μουρίνιο δεν το χειρίστηκε καλά, δεν έχει τους παίκτες για να παίξει έτσι. Το τρίγωνο Καμπιάσο, Ζανέτι, Σνάιντερ που είχε στην Ίντερ, δεν το έχει τώρα στη Ρεάλ».

• Είχα μιλήσει λοιπόν για σκάκι. Διαβάστε τώρα τις δηλώσεις του Μουρίνιο όταν τον ρώτησαν αυτήν την εβδομάδα ποιο θεωρεί το καλύτερό του ματς με την Ίντερ. Διότι τιμήθηκε με το βραβείο του «χρυσού πάγκου» για τη σεζόν 2009-2010 που τα σάρωσε όλα, νταμπλ στην Ιταλία και Τσάμπιονς Λιγκ. Απάντησε: «Θα έλεγα πώς το καλύτερό μας ματς ήταν το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη! Κάποιοι μας κατηγόρησαν για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε, αλλά για εμένα ήταν ένα κανονικό παιχνίδι ποδοσφαίρου σαν παρτίδα σκάκι! Παίξαμε στην έδρα της Μπαρτσελόνα με 10 παίκτες, αλλά κάναμε επική εμφάνιση και πετύχαμε κάτι απίστευτο». Σκάκι λοιπόν. Σκάκι.

«Να κόψουν τα Τιτικίστικα, βλέπω αλλαγμένο τον Παναθηναϊκό»!

Σημείωση Θέμη Σινάνογλου: Επειδή δύο άτομα παραπονεθήκατε, να σας ενημερώσω ότι δεν έχω αρμοδιότητα για το ποια σχόλια περνάνε και ποια δεν περνάνε. Δεν έχω καμία σχέση. Το σάιτ έχει δικούς του διαχειριστές που ασχολούνται με τα σχόλια. Η δική μου δουλειά είναι να μιλάω με τον Αλέφαντο, να του κάνω ερωτήσεις, και να γράφω το κείμενο. Ευχαριστούμε γιατί όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε όλο και περισσότερα σχόλια, πάνω από εκατό κάθε φορά! Πάμε να δούμε τώρα τι λέει ο Νίκος Αλέφαντος:

• «Σαν υλικό και σαν ομάδα δεν χωράει συζήτηση ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τις άλλες στο πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον από ομάδες σαν την Ξάνθη και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη. Όμως ο Ολυμπιακός περνάει ψιλοκρίση. Έχει καιρό να βγάλει καλό 90λεπτο. Κάποιες σημαντικές μονάδες του είναι πεσμένες, αλλά και σαν ομάδα δεν τρέχει όπως έτρεχε.

• Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Ραούλ Μπράβο σε θέση σέντερ μπακ! Και ο Μέλμπεργκ καλός ήταν, αλλά ειδικά ο Ραούλ Μπράβο μου άρεσε, τον Σουάνη που είναι επικίνδυνος τον έσβησε, τον εξαφάνισε. Με παλικαριά, με ταχύτητα, έβγαζε και την μπάλα από πίσω.

• Ο Τοροσίδης δεν είναι ο γνωστός Τοροσίδης. Προβλέψιμος, εκβίασε προσπάθειες, δεν του βγήκαν. Ο Χολέμπας όταν τον βάζει μπροστά με χαλάει, αλλά σαν αριστερό μπακ δεν με χαλάει. Είναι γυμνασμένος, εργάτης, βέβαια περάσανε δεκάδες Χολέμπες στην ιστορία του Ολυμπιακού.

• Τα χαφ ήταν πάλι λειψά. Ο Ιμπαγάσα δεν είχε δυνάμεις, βάδιζε μπορώ να πω. Ο δε Μοντέστο κατ’ ανάγκη παίζει σε αυτή τη θέση. Ο Φουστέρ από αυτούς ήταν καλύτερος διότι τρέχει, έχει κίνηση, έβαλε και το γκολ. Όμως γι’ αυτή τη θέση θέλω άλλο παίκτη εγώ στον Ολυμπιακό που ονειρεύομαι. Καλύτερα να πήγαινε ο Φουστέρ πιο πίσω, εκεί που παίζει τώρα ο Ιμπαγάσα, και να έπαιζε χαφάρα στη θέση του Φουστέρ μπροστά. Μία χαφάρα που θα έχει ντρίμπλα και διείσδυση, τέτοιο παίκτη θέλω εκεί. Θες χαφάρα και στη θέση του Μοντέστο. Τα χαφ μας έχω πει ότι δεν είναι για Τσάμπιονς Λιγκ και ότι στα δύσκολα θα έχουν πρόβλημα, τα είδαμε στον ΠΑΟΚ τι έπαθαν…

• Ο Ζαϊρί ήταν ανύπαρκτος αυτή τη φορά, δεν πέρασε μία φάση, έκανε λάθη, ήταν και βαρύς, τον άφηναν τρία μέτρα πίσω. Έχεις δει… πάπια να ξεκινάει να τρέξει; Κουνάει τη μέση δεξιά-αριστερά, έπρεπε να ‘χει μία… μανιβέλα πίσω του χθες να του τη στρίψεις για να ξεκινήσει!

• Ο Ριέρα κάτι πήγε να κάνει, αλλά λίγα πράγματα, δεν δικαιολογεί τα λεφτά του. Κοντεύει να φύγει η σεζόν και ακόμα δεν μπορείς να τον πεις «μεγάλο παίκτη». Έτσι είναι οι μεγάλοι παίκτες; Με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη παίζεις. Δείξε.

• Με Πάντελιτς κορυφή μονάχο του, χάνεις σε ταχύτητα. Μου λείπει πολύ ο Μιραλάς του πρώτου καιρού, έχασε όλη την ταχύτητα ο Ολυμπιακός. Ήταν ένα ακόμα 1-0 με μέτριο Ολυμπιακό, χωρίς ρυθμό και ταχύτητα.

• Για το ΑΕΚ-Άρης να πω δυο λόγια, αφού ο Άρης θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ κάνει παλαβά πράγματα, είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Με ροτέισον που της στοιχίζει, αφού δεν έχει καλό ρόστερ, όταν της λείπει ο Δέλλας κι ο Λυμπερόπουλος παθαίνει τρικυμία. Τα χαφ της προχθές ήταν ανεκδιήγητα. Είχε και καινούριους παίκτες μέσα που δεν ήξεραν ακόμα τι γίνεται.

• Διαφωνώ με τη θέση που βάζει τον Σκόκο, δεν μπορεί να κυνηγάει τα αντίπαλα μπακ, δεν έχει δυνάμεις. Ο Σκόκο είναι είτε για επιθετικός είτε για πίσω από τον επιθετικό. Πριν που είχε τον Μπλάνκο και τον Τζιμπούρ και τον Λυμπερόπουλο, τον καταλάβαινα τον προπονητή. Τώρα δεν συμφωνώ.

• Ο Άρης ήταν καλός, καλά οργανωμένη η ομάδα απ’ τον Μιχαλήτσιο και μου άρεσε που κατέβηκε με 4-3-3. Του βγήκε που πέταξε έξω δεξιά τον Νέτο, έβαλε δύο γκολ με προσωπικές ενέργειες. Με κάτω την μπάλα ο Άρης και με ταχύτητα, ήταν καλός.

• Το Άρης-Ολυμπιακός θα είναι δύσκολο διότι έχει ανοίξει και βεντέτα, θα σκυλιάσουν αυτοί. Πρέπει να έχει ταχύτητα ο Ολυμπιακός, θα ήθελα πολύ τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης. Άντε να δούμε, θα πάρει επιτέλους ντέρμπι φέτος ο Ολυμπιακός μακριά από την έδρα του; Έστω να μη χάσει. Μη χάσεις. Έχεις τους παίκτες για να παίρνεις αποτελέσματα στα ντέρμπι.

• Έτσι τα βλέπω εγώ ως Αλέφαντος και δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι που βγαίνουν και μιλάνε. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Τα ίδια παραμύθια έλεγαν στον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι, ότι έχουν το καλύτερο υλικό όλων των εποχών και κάτι τέτοια. Με αποτέλεσμα να πάθουν της αλεπούς το θάνατο στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα.

• Να σας πω τώρα και για το ματς του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Καταρχήν, για τον Βιεϊρίνια. Είχα βγει στο «ΦΩΣ» καιρό πριν, δεν είχε κάνει ακόμα τα μεγάλα του γκολ, και είχα πει «πάρτε αυτόν τον παίκτη να ησυχάσουμε, αυτός είναι ο αντι-Γκαλέτι»! Τρομερός παίκτης. Πολύ καλύτερα να πήγαιναν εκεί τα λεφτά αντί για τον Ριέρα. Κάντε προσπάθεια το καλοκαίρι να τον πάρουμε. Θα έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας απ’ τα δεξιά για χρόνια. Και δεξιά παίζει και αριστερά παίζει και πίσω από τον επιθετικό θα τον έβαζα!

• Ο Παναθηναϊκός ήταν έκπληξη. Τα σημάδια είχαν φανεί από τη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Αν είχαν τον Τζόρβα με την ΑΕΚ -διότι τους χαντάκωσε ο Καρνέζης- ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει πανηγυρική πρόκριση που την άξιζε πέρα ως πέρα.

• Από την αρχή μπήκε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα πολύ δυναμικά, ήταν φρέσκος, όπως φρέσκος ήταν και με την ΑΕΚ στη ρεβάνς. Τα σέντερ μπακ του ήταν πολύ καλοί, ο Καντέ ειδικά έκανε τρομερό ματς. Και προσέξτε, ερχόταν και χωνόταν τρίτος σέντερ μπακ ο Σίλβα όταν αμυνόταν ο Παναθηναϊκός.

• Μετά το 0-1 και αφότου έμεινε με δέκα παίκτες ο Παναθηναϊκός, έπαιξαν έτσι όπως έπρεπε να παίξουν για να κρατήσουν τη νίκη. Αυτά που λένε ορισμένοι εγώ τα ακούω βερεσέ. Κράτησε τους τρεις βαθμούς, χωρίς τον Σισέ μέσα στην Τούμπα και με δέκα παίκτες. Έτσι έπρεπε να παίξει για να το κρατήσει. Ολόσωστα έβγαλε τον Γκοβού που τον είχε βάλει φορ επειδή είναι γρήγορος, λόγω έλλειψης Σισέ, και ας έπαιζε ο Παναθηναϊκός πια χωρίς σέντερ φορ μετά την αλλαγή του Γκοβού! Ολόσωστη και η αλλαγή του Νίνη με τον Καραγκούνη, αυτή τη φορά δεν έκανε τη μ…ία να βάλει τον Πλεσίρ, όπως έκανε με την ΑΕΚ. Σημαντική η δουλειά του Καραγκούνη όταν μπήκε.

• Ο Τζόρβας είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, έκανε τρομερή εμφάνιση. Γενικώς όλος ο Παναθηναϊκός ήταν ψυχωμένος, όπως και με την ΑΕΚ. Δεν είναι εκείνος ο Παναθηναϊκός που σερνόταν, που έπαιζε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας αλλά με τι προσόντα να το παίξει, και ανοιγόταν με μια ζώνη νεροζούμι μένοντας ορθάνοιχτος πίσω.

• Ο Λέτο έκανε σπουδαίο ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό, δεν τελειώνει τις φάσεις βέβαια, καλός ήταν και ο Χριστοδουλόπουλος, αν είχε ο ΠΑΟ τον Σισέ θα έβαζε και άλλο γκολ σε αυτό το ματς. Κι ας έχασε ο ΠΑΟΚ ευκαιρίες. Εγώ διαβάζω ένα ματς ως προπονητής, δεν το βλέπω όπως το βλέπουν οι φίλαθλοι. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, Αλέφαντο να ακούτε, έχει ανέβει ο Παναθηναϊκός στα δύο κολλητά ντέρμπι.

• Να προσέξει ο Ολυμπιακός μην έχουμε και άλλη αποτυχία σε ντέρμπι τώρα στο Χαριλάου, γιατί μετά θα έρθει ο Παναθηναϊκός να τα παίξει όλα για όλα στο Καραϊσκάκη. Κι έχουμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έπειτα ο οποίος είναι καλή ομάδα, δεμένη ομάδα, κι όταν παίζει με τον Ολυμπιακό σκυλιάζει. Το πρωτάθλημα δεν πιστεύω ότι θα το χάσουμε, εμείς θα το πάρουμε, αλλά καλό είναι να κόψουν τα Τιτικίστικα».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...