ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δέκα ντέρμπι που γίνανε πάρτι!

Δέκα ντέρμπι, δέκα πάρτι! (video)
Ο Ολυμπιακός διέσυρε την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και με αφορμή αυτό το 6-0, το gazzetta.gr θυμάται δέκα φετινά ευρωπαϊκά ντέρμπι που μετατράπηκαν σε παράσταση για έναν ρόλο!Την Κυριακή το βράδυ, ο Ολυμπιακός δεν πήρε μόνο το πρωτάθλημα. Πέτυχε και τον απόλυτο θρίαμβο διασύροντας με 6-0 την ΑΕΚ και μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι στην καλύτερη φιέστα που θα μπορούσε να φτιάξει! Η φετινή σεζόν, όμως, περιλαμβάνει και άλλα ντέρμπι που κατέληξαν σε πάρτι για το νικητή και στη μεγαλύτερη ντροπή για τον ηττημένο…

1) Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 5-0
Όλος ο πλανήτης περίμενε την 29η Νοεμβρίου για να... απολαύσει την τιτανομαχία της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ του Μουρίνιο. Αντί για τιτανομαχία όμως, απόλαυσε μία μεγάλη παράσταση από την καταλανική αρμάδα που διέσυρε με 5-0 τους Μαδριλένους! Στο 18', η πρωταθλήτρια Ισπανίας είχε ήδη προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Τσάβι και Πέδρο, ενώ ο Βίγια βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα τόσο στο 55’ όσο και στο 58’ μετατρέποντας το ματς σε ένα μπλαουγκράνα πάρτι! Ο Ζεφρέν στις καθυστερήσεις ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0 και η Ρεάλ έφευγε ταπεινωμένη από την Καταλονία!

2) Αϊντχόφεν-Φέγενορντ 10-0
Ο απόλυτος θρίαμβος, η απόλυτη ξεφτίλα… Η Αϊντχόφεν διασύρει με το εκκωφαντικό 10-0 τη Φέγενορντ στις 24 Οκτωβρίου και πετυχαίνει μία απίστευτη νίκη! Το σκορ στο ημίχρονο ήταν… μόνο 2-0, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με δέκα παίκτες από το 34’ και την Αϊντχόφεν να μη δείχνει το παραμικρό έλεος στο δεύτερο μέρος… Κάθε επίθεση ήταν και γκολ, με έξι παίκτες συνολικά να βλέπουν το όνομά τους στο μάτριξ του γηπέδου, την ώρα που οπαδοί της Φέγενορντ περίμεναν αγριεμένοι στο Ρότερνταμ την αποστολή της ομάδας τους…

3) Πόρτο-Μπενφίκα 5-0
Η Μπενφίκα έχει αρχίσει πολύ άσχημα τη σεζόν και στις 7 Νοεμβρίου πηγαίνει στο «Ντραγκάο» για το μεγάλο ντέρμπι με την Πόρτο έχοντας στόχο το διπλό, με το οποίο θα έμπαινε ξανά στο κόλπο του τίτλου. Οι επιθυμίες των «αετών», βέβαια, αποδείχτηκαν όνειρα θερινής νυκτός! Ο Βαρέλα στο 12’ και ο Φαλκάο στο 25’ και στο 29’ έχουν γράψει το 3-0, η Πόρτο κατεβάζει ταχύτητες, αλλά ο Χουλκ στο τελευταίο δεκάλεπτο σημειώνει άλλα δύο γκολ και η ομάδα του Μπόας πετυχαίνει τον απόλυτο θρίαμβο!

4) Εσπανιόλ-Μπαρτσελονα 1-5
Το «Κορνεγιά Ελ-Πρατ» έχει γίνει το φρούριο της Εσπανιόλ, η οποία στα πρώτα επτά της παιχνίδια στην τρέχουσα σεζόν για το πρωτάθλημα είχε ισάριθμους άσους! Η Μπαρτσελόνα επισκέπτεται τη μισητή της συμπολίτισσα στις 18 Δεκεμβρίου και δεν καταφέρνει απλά να σπάσει το απόλυτο, αλλά αντίθετα κάνει και ένα μεγάλο πάρτι. Οι «μπλαουγκράνα» διασύρουν 5-1 την Εσπανιόλ, με τον Πέδρο και τον Βίγια να πετυχαίνουν από δύο γκολ ο καθένας και τον Τσάβι να βάζει τη δική του σφραγίδα. Το μόνο που είχε καταφέρει η γηπεδούχος ήταν να μειώσει σε 3-1 με τον Οσβάλντο, χωρίς να καταφέρει να περιορίσει την ταπείνωση σε αυτό το ντέρμπι…

5) Μπάγερν-Αμβούργο 6-0
Οι ήττες από Ντόρτμουντ και Ανόβερο, όπως επίσης και ο αποκλεισμός από τη Σάλκε, «πνίγουν» την Μπάγερν, η οποία ψάχνει κάπου να ξεσπάσει. Το Αμβούργο μπορεί να μην έχει την τεράστια δυναμική των προηγούμενων χρόνων, όμως κανείς δεν ποντάρει στο ότι θα παραδοθεί άνευ όρων. Τελικά, όχι μόνο παραδόθηκε, αλλά έφυγε από το Μόναχο με μία… περιποιημένη εξάρα! Χατ τρικ ο Ρόμπεν, ένα γκολ ο Ριμπερί και ο Μίλερ, ενώ ο Βέστερμαν με αυτογκόλ έπειτα από καταπληκτική ενέργεια του Γάλλου διαμορφώνει το 6-0 σε ένα ματς που κανείς δεν κατάλαβε ότι ήταν ντέρμπι…

6) Σεντ Ετιέν-Λιόν 1-4
Όλα μοιάζουν ιδανικά για τη Σεντ Ετιέν, η οποία προέρχεται από δύο σπουδαίες νίκες, παίζει στην έδρα της απέναντι στη Λιόν (που προηγουμένως έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο και έχει χάσει στη Βαλενσιέν) και καταφέρνει να μπει μπροστά στο σκορ στο 13’ με τον Μποκανέγκρα. Το «Ζοφρουά Γκισάρ» φλέγεται, αλλά η Λιόν βγαίνει ζωντανή! Ο Γκομίς στο 28’ ισοφαρίζει, ο Μπαγιάλ λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου κάνει με αυτογκόλ το 1-2, ενώ οι Μπαστός και Μπριάντ στο δεύτερο μέρος γράφουν το τελικό 1-4, το οποίο έδωσε στην ομάδα του Πιελ τη σπουδαία νίκη σε αυτό το τεράστιο ντέρμπι της Γαλλίας στις 12 Φεβρουαρίου!

7) Νιούκαστλ-Σάντερλαντ 5-1
Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι σε όλη την Αγγλία είναι το Νιούκαστλ-Σάντερλαντ, με τις δύο ομάδες να χωρίζεις έντονο μίσος! Στις 31 Οκτωβρίου του 2010, οι «καρακάξες» διέσυραν την αντίπαλό τους με 5-1 κάνοντας το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» να παραληρεί. Ο Νόλαν πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ, ο Αμεόμπι πήρε τη σκυτάλη σκοράροντας άλλες τόσες φορές και την έδωσε στον 28χρονο άσο για το 5-0 και το χατ τρικ! Το μόνο που κατάφερε η Σάντερλαντ ήταν να μειώσει με τον Μπεντ στο τέλος…

8) Στουτγάρδη-Βέρντερ 6-0
Αμφότερες χαροπαλεύουν για την παραμονή, ωστόσο τα μεταξύ τους παιχνίδια πάντα θα είναι ντέρμπι καθώς αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες ομάδες της Γερμανίας, έχοντας μάλιστα κατακτήσει πρόσφατα και πρωτάθλημα. Φέτος, όμως, η Στουτγάρδη πέτυχε μία από τις πιο εύκολες νίκες της, καθώς συνέτριψε με 6-0 τη Βέρντερ, λίγες μόνο εβδομάδες μετά το 7-0 επί της ιστορικής Γκλάντμπαχ! Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και άλλα τρία στο δεύτερο συνέθεσαν το σκηνικό της νίκης της ομάδας του Κέλερ, με τη Βέρντερ απλά να παρακολουθεί και τον Σάαφ να μην μπορεί να πιστέψει αυτά που έβλεπε.

9) Σταντάρ-Άντερλεχτ 5-1
Η Άντερλεχτ έχει επιστρέψει στον θρόνο του βελγικού πρωταθλήματος και στις 3 Οκτωβρίου πηγαίνει στη Λιέγη για να αντιμετωπίσει την… προκάτοχό της. Η Σταντάρ, όμως, θυμίζει την πρωταθλήτρια του 2008 και του 2009 και διασύρει με 5-1 την ομάδα του Γιάκομπς! Τα γκολ των Λέγιε και Τσιτέ (δύο) έχουν κάνει το 3-0 στο 58’, ο Μπουσουφά μειώνει για την Άντερλεχτ, αλλά οι Μποκάνγκα και Καρσέλα στο τέλος μετατρέπουν τη νίκη σε θρίαμβο.

10) Απόλλων-ΑΠΟΕΛ 0-5
Μπορεί να μην είναι από τα πολύ μεγάλα παιχνίδια στην Κύπρο, όμως τα ματς ανάμεσα σε Απόλλωνα Λεμεσού και ΑΠΟΕΛ πάντα έχουν τον δικό τους φανατισμό και θεωρούνται ιστορικά ντέρμπι. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο ΑΠΟΕΛ φρόντισε να κάνει υγιεινό περίπατο στο «Τσίρειο», διασύροντας τους γηπεδούχους με 5-0! Ο Μαντούκα πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ, ο Μαρκίνιο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα άλλες τόσες φορές, ενώ στον πίνακα των σκόρερ μπήκε και ο Σολάρι στο τελευταίο δεκάλεπτο…

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Έρτσεγκ: «Δεν κερδίζει από μόνο του το πλεονέκτημα»

Η κρίσιμη στιγμή για τον Ολυμπιακό στην φετινή Ευρωλίγκα έφτασε. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Τρίτη την Σιένα στο ΣΕΦ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά και ο Ζόραν Έρτσεγκ με δηλώσεις του στο σάιτ της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στους κινδύνους που κρύβουν τα ματς με τους Ιταλούς. 
Έρτσεγκ: «Δεν κερδίζει από μόνο του το πλεονέκτημα»


Ο Σέρβος φόργουορντ των Πειραιωτών, τόνισε ότι το πλεονέκτημα της έδρας δεν μπορεί από μόνο του να δώσει την πρόκριση και χρειάζεται από την πλευρά του Ολυμπιακού, ιδιαίτερη προσοχή. Από την μεριά του, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχρισε κλειδιά για τη νίκη των περιορισμό των λαθών και τις καλές επιθετικές επιλογές. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζόραν Έρτσεγκ στο σάιτ της Ευρωλίγκας: 

«Η Σιένα είναι μια πολύ καλή ομάδα και αν αναλογιστούμε ότι έχει κάποια σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, το γεγονός ότι έχει φτάσει ως εδώ δείχνει την ποιότητά της. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας και δεν πρέπει να το απωλέσουμε, αλλά δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουμε μόνο με αυτό.

Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά, με αυτοσυγκέντρωση και να ελέγξουμε τον αγώνα. Αν τα κάνουμε όλα αυτά, όλα θα κυλήσουν ιδανικά
». 

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, από την μεριά του, είπε: «Η Σιένα είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Αυτό έχει δείξει τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τα στατιστικά είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα αμυντικά, με 66 πόντους παθητικό ανά παιχνίδι. Από την πλευρά μας, έχουμε βελτιωθεί στον έλεγχο του αγώνα, πρέπει να μειώσουμε τα λάθη και να έχουμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Κατ' αρχήν, δεν πρέπει να παίξουμε όπως με τον Ηλυσιακό, όπου κάναμε 19 λάθη και δεν είχαμε εύκολους πόντους ενώ θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σετ παιχνίδι. Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι η κατάσταση του Τεόντοσιτς, ο οποίος είναι πολύ χρήσιμος παίκτης για εμάς και δεν έχει προπονηθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Αν έχουμε συγκέντρωση όλα θα πάνε καλά ενώ θα προτιμούσα να αγωνιστεί πλήρης η Σιένα».

Πηγή sport-fm Read more!

Δύο ώρες τα έλεγαν Χιμένεθ-Αδαμίδης!

Δύο ώρες τα έλεγαν Χιμένεθ-Αδαμίδης!
Η… επόμενη ημέρα της βαριάς ήττας της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό έφερε τον Μανόλο Χιμένεθ και τον Σταύρο Αδαμίδη να κάθονται στο ίδιο τραπέζι. 

Ο πρόεδρος και ο προπονητής της Ένωσης συναντήθηκαν σήμερα το πρωί και επί δύο ώρες συνομίλησαν για όλα τα θέματα, αλλά κυρίως για τα αγωνιστικά. 

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της χθεσινής ήττας και αναζητήθηκαν οι λόγοι που προκάλεσαν την ήττα σοκ. 

Ο Σταύρος Αδαμίδης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη δουλειά του Ισπανού τεχνικού και πλέον οι δυο τους –όπως όλοι στην ομάδα- στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό Κυπέλλου αλλά και στις επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος με στόχο την κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τα πλέι-οφ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Αδαμίδης το απόγευμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών και αύριο θα περάσει από το προπονητήριο στα Σπάτα για να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές, που τη Δευτέρα είχαν ρεπό.

Πηγή sport-fm Read more!

Παπαλουκάς: «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»

Παπαλουκάς: «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»
Μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού να δώσει βροντερό παρών στα παιχνίδια με τη Σίενα στο ΣΕΦ, απηύθυνε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, μέσω του blog που διατηρεί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην ιστοσελίδα της wind. 

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» κάλεσε τους φιλάθλους να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας στα προημιτελικά της Euroleague τόσο την Τρίτη ός και την Πέμπτη. 

Ο 34χρονος γκαρντ τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι για τις δύσκολες αναμετρήσεις με τον ιταλικό σύλλογο και πρόσθεσε πως εφόσον εμφανίσουν το σοβαρό τους πρόσωπο στο παρκέ θα εξασφαλίσουν ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στο final 4 της Βαρκελώνης. 

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο blog του ο Θοδωρής Παπαλουκάς: 

«Γεια χαρά σε όλους,

Από αύριο το βράδυ μπαίνουμε στις μάχες με τη Σιένα για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας. Κερδίσαμε με ιδρώτα το πλεονέκτημα της έδρας και οι δύο πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στο σπίτι μας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Θα θέλαμε πάρα πολύ να έρθει κόσμος στο γήπεδο, τόσο αύριο όσο και την Πέμπτη. Για να δημιουργήσει ζεστή ατμόσφαιρα και να είναι στο πλευρό μας στις δύσκολες αυτές αναμετρήσεις με τους Ιταλούς.

Απέναντί μας έχουμε μία πάρα πολύ σοβαρή ομάδα, με αμυντικούς προσανατολισμούς, που έχει βάθος και παίζει πολύ πειθαρχημένο μπάσκετ. Όλοι οι παίκτες της Σιένα γνωρίζουν πολύ καλά τους ρόλους τους στο παρκέ και τους ερμηνεύουν με μεγάλη ακρίβεια. Αυτό φάνηκε από το ότι δεν επηρεάστηκε από τις απουσίες των τραυματιών Καουκένας και ΜακΚάλεμπ και προκρίθηκε κανονικά στους «8» της διοργάνωσης. Σημαντικό ρόλο βέβαια σε αυτό διαδραμάτισε ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος ανταποκρίθηκε στις αυξημένες του υποχρεώσεις, όπως εκείνες προέκυψαν λόγω τραυματισμών στη Σιένα. Θεωρώ ότι αυτός, μαζί με τον Στόουνρουκ είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της, από την άποψη ότι αν παίξουν καλά παρασύρουν και την υπόλοιπη ομάδα.

Εμείς πρέπει από την πλευρά μας να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της έδρας. Δεν πρέπει να μας προσθέσει άγχος το ότι οι δύο πρώτοι αγώνες διεξάγονται στην έδρα μας, αλλά να μας βοηθήσει να φτάσουμε σε αντίστοιχες νίκες. Παρά τα διάφορα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα, τα οποία δυστυχώς είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα στον αθλητισμό, είμαστε έτοιμοι για τη σειρά με τη Σιένα. Αυτό που χρειάζεται είναι να παρουσιάσουμε το σοβαρό μας πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, έτσι ώστε στο τέλος να πάρουμε τη σειρά και μαζί την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Όπως είπε και ο προπονητής μας, έχουμε να κάνουμε με σειρά παιχνιδιών, όπου πλέον δεν επιτρέπονται λάθη, όπως εκείνα στον αγώνα με τον Ηλυσιακό κι επιβάλλεται να υπαγορεύσουμε εμείς το ρυθμό μέσα στα παιχνίδια.

Εις το επανιδείν

Θοδωρής»

Πηγή sport-fm Read more!

Λίνο: «Πάμε όπως… πέρυσι»

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα πλέι οφ, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε ο Λίνο σε συνέντευξη που παραχώρησε. Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος ακραίος, αναφέρθηκε τόσο στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο την Κυριακή όσο και στην δική του παρουσία και τους τραυματισμούς του που τον άφησαν για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. 
Λίνο: «Πάμε όπως… πέρυσι»


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίνο στο «Αθλητικό Μetropolis»: 

Για το ματς με τον Ατρόμητο: 

«Όλοι οι παίκτες είμαστε νευριασμένοι που δεχόμαστε γκολ στα τελευταία λεπτά. Δεν είναι η πρώτη φορά και είμαστε στεναχωρημένοι, συνήθως ισοφαριζόμαστε και χάνουμε τα παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Αυτός ο αγώνας έπρεπε να κερδηθεί. Δεν έκανε πολλές φάσεις ο αντίπαλος. Τώρα, πρέπει αν δουλέψουμε για το ματς με την Λάρισα και να το κερδίσουμε». 

Για το χαμένο πέναλτι: 

«Πίστευα ότι θα είναι εύστοχος ο Βιεϊρίνια στο πέναλτι, από εκεί και πέρα ήμουν συγκεντρωμένος και με το που είδα να μην κατευθύνεται η μπάλα στα δίχτυα κατευθείαν πήγα προς τα εκεί. Τις δύο προηγούμενες σεζόν μετά τον Ίβιτς, στις εκτελέσεις, ήμουν εγώ. Βέβαια, όταν κέρδιζε η ομάδα πέναλτι ο Ίβιτς ήταν πάντα μέσα στο γήπεδο. Περιμένω κάποια στιγμή να εκτελέσω και εγώ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι χαρούμενος για τους φίλους μου όπως ο Βιτόλο που έχουν σκοράρει, αλλά και τον Βιεϊρίνια που παρόλο που δεν το έβαλε είχε την ευκαιρία του». 

Για την διαφορά που έχει η φετινή με την περυσινή ομάδα: 

«Η μεγαλύτερη διαφορά με πέρυσι είναι ότι βάζαμε το γκολ, δεν παίζαμε καλά αλλά κερδίζαμε τώρα είναι άλλο πρωτάθλημα είναι διαφορετικά έχουμε τρίτο προπονητή, είχαμε πλήγματα με τραυματισμούς, όπως του Ίβιτς, του Μουσλίμοβιτς. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να σώσουμε ότι μπορούμε». 

Για το ότι ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε μετά το δεύτερο γκολ που σημείωσε στο ματς με τον Ατρόμητο: 

«Πιστεύω ότι ήταν λάθος. Όταν το σκορ έγινε 2-1 δεν θα έπρεπε η ομάδα να παίξει πίσω. Η ομάδα που θέλει να κερδίσει πρέπει να βγει μπροστά, δώσαμε χώρο στον Ατρόμητο και αντί να πιέσουμε για άλλες ευκαιρίες τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Είναι αδιανόητο με το σκορ να είναι 1-2 να παίζεις πίσω. Ειδικά ο φετινός ΠΑΟΚ όταν παίζει πίσω δέχεται μεγάλη πίεση». 

Για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ: 

«Ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι, έβραζε το κεφάλι μας όταν τελείωσε το ματς. Το παιχνίδι είχε πολύ ένταση πολύ πίεση, εμείς κάναμε δύο ευκαιρίες και δεν πετύχαμε γκολ, ενώ η ΑΕΚ με μια φάση σκόραρε. Νιώθαμε μεγάλη λύπη, νιώθαμε ότι δεν υπήρχε άλλη ομάδα που μπορούσε να περάσει, νιώθαμε ότι το Κύπελλο ήταν δικό μας. Θα ήταν μια δικαίωση. Βέβαια, δεν έχει τελειώσει ακόμη η χρονιά, έχουμε ακόμη ένα στόχο που είναι ζωντανός. Παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια το ίδιο, σε όλα δίνουμε το 100% πάντα μπαίνουμε με την νοοτροπία να κερδίζουμε, βέβαια αυτό δεν βγαίνει πάντα. Παίζει ρόλο και το πώς παίζει η αντίπαλη ομάδα». 

Για τα επεισόδια: 

«Δεν γράφτηκαν οι δηλώσεις μου στην Πορτογαλία όπως ήταν, ο άνθρωπος που επικοινώνησα με ρώτησε μόνο για το αγωνιστικό, δεν είπα κάτι για τα επεισόδια. Εκεί δήλωσα μόνο ότι όταν επιστρέψαμε στο γήπεδο δεν μπορέσαμε να παίξουμε καθόλου και ότι το μυαλό μου το είχα κυρίως στο τι θα αποφασίσει ο διαιτητής». 

Για την προσωπική του παρουσία: 

«Ήταν δύσκολο μετά από τρεις μήνες και μετά το χειρουργείο. Έχασα και την προετοιμασία. Πάντως, νιώθω πολύ καλύτερος ειδικά από πριν ενάμιση μήνα. Αισθάνομαι πολύ δυνατός, πολύ γρήγορος και πιστεύω ότι βελτιώνομαι και μάλιστα γρήγορα». 

Για τα πλέι οφ και τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας: 

«Ξεκινάμε από το μηδέν στα πλέι οφ, έχουμε ήδη όλη την εβδομάδα να σκεφτούμε αυτό το θέμα. Έχουμε την δυνατότητα να πετύχουμε αυτό που κάναμε πέρυσι». 

Για την κούραση των παικτών: 

«Πιστεύω ότι υπάρχουν κουρασμένοι. Είχαμε πολλά παιχνίδια γιατί είχαμε επιτυχίες. Υπάρχουν παίκτες που έχουν ξεπεράσει τα 30 και τα 35 παιχνίδια είναι φυσιολογικό να έρθει κούραση. Επίσης, είναι αλήθεια πως δεν έχουμε ρόστερ με πάρα πολλούς παίκτες, ωστόσο, υπάρχουν δυνατοί ποδοσφαιριστές που έχουν την νοοτροπία της νίκης».

Πηγή sport-fm Read more!

Στέλνουν Μπουμσόνγκ στη Λιλ οι Γάλλοι

Στέλνουν Μπουμσόνγκ στη Λιλ οι Γάλλοι
Στο στόχαστρο της Λιλ φέρεται να βρίσκεται ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει το “mercato365.com”, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού σκέφτεται να ακολουθήσει το δρόμο του συμπαίκτη και φίλου του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος σκέφτεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα. 

Παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013 με τους «πράσινους», αλλά και ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τα 1.6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ο Γάλλος αμυντικός είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει το καλοκαίρι, με τους «λιλουά» να τον έχουν στη μεταγραφική τους λίστα, καταλήγει το εν λόγω δημοσίευμα. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Πλεονέκτημά μας το καλό κλίμα»

«Πλεονέκτημά μας το καλό κλίμα»
Το καλό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού αποτέλεσε το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έναντι των άλλων ομάδων, σύμφωνα με τον Γιάννη Μώραλη. Ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων», μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν μεταγραφικές υπερβολές. 

Αναλυτικότερα όσα είπε ο Γιάννης Μώραλης στους Χρίστο Χαραλαμπόπουλο και Μιχάλη Λεάνη: 

Για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν: 
«Όταν έχεις πέντε μήνες μέχρι την επίσημη έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών σου δεν θα έχεις δικαιολογία μετά αν δεν έχεις κάνει σωστές κινήσεις. Έχουμε άπλετο χρόνο μπροστά μας, αν και πιστεύω ότι μετά από 15 μέρες περίπου θα ξεκινήσουμε το σχεδιασμό της νέας ομάδας». 

Για τις κινήσεις που θα γίνουν: 
«Ο καθ’ ύλην αρμόδιος είναι ο προπονητής και με τη μέχρι τώρα συζήτηση που έχω κάνει μαζί του σκέφτεται απλά να συμπληρώσουμε κάποιες θέσεις. Προς το παρόν θέλουμε να παίξουμε σοβαρά και να νικήσουμε τους τρεις αγώνες που απομένουν, αν και παίζουμε με ομάδες που θέλουν βαθμούς. έτσι ώστε να κλείσουμε με μια καλή εικόνα τις υποχρεώσεις μας». 

Για το πλεονέκτημα που έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό: 
«Κατά την εκτίμησή του, επειδή δεν πιστεύω σε μάγους, ήταν το άψογο κλίμα που υπήρχε στην ομάδα. Κάτι που είναι πού σημαντικό σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό που δεν είναι και το καλύτερο στην Ευρώπη. Έχουν παίξει πολύ καλά τα παιδιά και έχουν συνεργαστεί άψογα με τον προπονητή, ο οποίος είναι δίκαιος και ξέρει να κρατάει τα αποδυτήρια. Στα δύσκολα ωστόσο ήταν και ο πρόεδρος κοντά στην ομάδα, κάτι που επίσης είναι επίσης σημαντικό επειδή έδινε ηρεμία. 

Το να έχεις στον πάγκο παίκτες όπως ο Πάντελιτς και ο Ρόμενταλ και να μην γκρινιάζουν δεν είναι εύκολο. Είναι σημαντικό να βγάζεις από τον κάθε παίκτη το καλύτερο και αυτό το επιτυγχάνει ο Βαλβέρδε». 

Για το ποιοι παίκτες θα μείνουν στο από το υπάρχον ρόστερ: 
«Δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμα για αποδεσμεύσεις, τουλάχιστον όχι όσο υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Σκέψεις έχει προφανώς ο προπονητής και τις έχει πει και στον πρόεδρο. Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω να μην περιμένει ο κόσμος πολλά πράγματα, έστω κι αν έχουμε Champions League του χρόνο. Οι οικονομικές συγκυρίες δεν δικαιολογούν υπερβολές. Κατανοώ την επιθυμία των φιλάθλων μας, αλλά δεν γίνεται να κάνουμε υπερβολές». 

Για την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα: 
«Είναι κακό για όλες τις ομάδες το νοσηρό κλίμα της που επικρατεί στην Ελλάδα. Δυστυχώς πολλές φορές αυτό προκαλείται και από το ίδιο το ποδόσφαιρο. Το επιθυμητό είναι να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι. Ποιος παίκτης, προπονητής, πρόεδρος ή παράγοντας δεν θα ήθελε καλύτερο ποδόσφαιρο. 

Έχουμε κάποιες προτάσεις και θα τις καταθέσουμε στην Σούπερ Λίγκα. Φτάσαμε τόσο χαμηλά και μπορούμε πλέον να πάρουμε την πάνω βόλτα. Το φετινό πρωτάθλημα δεν είναι χειρότερο από το περσινό η το προπέρσινο. Αν αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις όλα μπορούν να γίνουν. Χθες για παράδειγμα οι οπαδοί ήταν άψογοι. Άμα θέλουν μπορούν να είναι μια χαρά στο γήπεδο χωρίς αστυνομίες και σεκιούριτι. Δεν είμαι απαισιόδοξος, χωρίς να πιστεύω ότι θα γίνουμε Premier League ή Primera Division. 

Πλέον έρχονται σε πολλές ομάδες της Ελλάδας, παίκτες που δεν έρχονταν άλλα χρόνια, παρά μόνο σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Δεν είναι κακό το ποδόσφαιρό μας. Είδατε τον ΠΑΟΚ και τον Άρη που έφτασαν στο Europa League. Έχει καλά το ποδόσφαιρό μας και δεν πρέπει να προβάλλουμε μόνο τα κακά. 

Πέρσι για παράδειγμα τα εισιτήρια αυξήθηκαν σε σχέση με πρόπερσι, ενώ φέτος ήταν λιγότερα, λόγω και των πολλών αγώνων που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών. Πολλές, αν όχι οι περισσότερες ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν προβληματισμοί σε όλους μας για το πώς μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημά μας, αν και φέτος παλεύουν ακόμα πόσες ομάδες και για Ευρώπη και για υποβιβασμό». 

Πηγή sport-fm Read more!

Ομπράντοβιτς: «Πιστεύω στην ομάδα μου»

Ομπράντοβιτς: «Πιστεύω στην ομάδα μου»Βέβαιος ότι οι παίκτες του θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σε ολόκληρη την σειρά αγώνων του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, εμφανίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. 

Ο τεχνικός των «πράσινων» αναγνώρισε τις δυσκολίες του πρώτου εκτός έδρας αγώνα και χαρακτήρισε φαβορί για την κούπα την ομάδα της Βαρκελώνης, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι πιστεύει πως οι παίκτες του θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο σάιτ της Ευρωλίγκας: 

«Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο να μιλήσω για την Μπαρτσελόνα, μιας και όλοι ξέρουν τα αποτελέσματα της αυτή τη χρονιά και οι περισσότεροι την θεωρούν ως φαβορί για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Παίζουν στην έδρα τους και το Final Four γίνεται στην πόλη τους, έτσι το κίνητρο τους είναι πολύ υψηλό. Αλλά και το δικό μας κίνητρο είναι εξίσου υψηλό. Παίζουν πάντα σε υψηλό ρυθμό σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Παίζουν σαν ομάδα και όποιος και να είναι στο παρκέ βγάζει την ίδια ένταση.

Ακόμα και όταν το παιχνίδι είναι κοντά, αρκούν δύο ή τρία λεπτά στα οποία μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, μέσα από πιεστική άμυνα και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Πιστεύω στην ομάδα μου και πιστεύω ότι οι παίκτες μου θα παλέψουν από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό είναι το κλειδί. Να παλέψουμε και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος σε κάθε αγώνα. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας
». 

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Κώστα Τσαρτσαρής, που είπε: «Εμφανίζεται μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση. Μία ομάδα που θεωρείται το φαβορί για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και έχει και το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που κάνει την αποστολή μας πιο δύσκολη. Αλλά ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και θα είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι αυτής της σειράς. Είναι η πρώτη φορά που δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αλλά η ιστορία έχει αποδείξει περισσότερες από μία φορές ότι όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και το 2009 όταν είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, χρειάστηκε να κερδίσουμε δύο φορές την Σιένα στην Ιταλία. Θα είναι δύσκολο, κανείς δεν το αρνείται. Αλλά από την άλλη μεριά έχουμε την εμπειρία και θα πάμε να δώσουμε το 100% στο γήπεδο, όχι μόνο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά σε όλα τα παιχνίδια της σειράς».
Πηγή sport-fm
Read more!

«Θα χάσουμε πολλά αν δε νικήσουμε τη Μάλτα»

Την πρώτη τους συγκέντρωση ενόψει του αγώνα με τη Μάλτα (26/3) για τα προκριματικά του Euro 2012 και του φιλικού με την Πολωνία (29/3) είχαν σήμερα οι Έλληνες διεθνείς σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης. Ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, στάθηκε στον αγώνα του Σαββάτου, τονίζοντας τη σημασία που έχουν oι τρεις βαθμοί για τη «Γαλανόλευκη». 
«Θα χάσουμε πολλά αν δε νικήσουμε τη Μάλτα»

«Στόχος είναι η νίκη. Είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, στο οποίο αν δεν πάρουμε τους τρεις βαθμούς θα χάσουμε πολλά. Το “τρίποντο” είναι το ζητούμενο, αν και δεν θα είναι εύκολη αναμέτρηση».

Ερωτηθείς για το βαθμό ετοιμότητας της Εθνικής, απάντησε: «Θα δουλέψουμε αυτή την εβδομάδα στις προπονήσεις και πιστεύω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση σαν ομάδα. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα νικήσουμε τη Μάλτα και μετά θα δούμε τη συνέχεια στη διοργάνωση. Το μυαλό μας είναι μόνο στην αναμέτρηση με τη Μάλτα, δεν μας απασχολούν οι επόμενοι αγώνες».

Αναφερόμενος στο τι πρέπει προσέξει η Εθνική υπογράμμισε: «Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας. Θα ψάξουμε το γκολ με υπομονή και αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές θα τα καταφέρουμε».

Η πρώτη προπόνηση των διεθνών είναι σήμερα στις 17:00 στο γήπεδο της Βουλιαγμένης.

Οι παίκτες που έχει καλέσει ο Σάντος είναι οι: Τζόρβας, Χαλκιάς, Βύντρα, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μόρας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλος, Σαλπιγγίδης, Κονέ, Καφές, Λαγός.
Πηγή sport-fm
Read more!

Θέλει Χιμένεθ η Έρκουλες

Την περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ φέρεται να εξετάζουν στην Έρκουλες οι διοικούντες την ομάδα για να καλύψουν τη θέση του προπονητή, η οποία από χθες έχει μείνει κενή. 

Ο Εστεμπάν Βίγκο απολύθηκε από το «τιμόνι» της Ισπανικής ομάδας μετά από την ήττα 4-0 από την Οσασούνα και οι άνθρωποι της Έρκουλες έχουν αρχίσει την αναζήτηση νέου τεχνικού. 

Αρκετά ΜΜΕ της Ισπανίας αναφέρουν το όνομα του προπονητή της ΑΕΚ στη σχετική λίστα, και μάλιστα, κάποιες από αυτές στις πρώτες θέσεις της. 

«Η Έρκουλες αναζητά τον αντικαταστάτη του Εστεμπάν Βίγκο. Εξετάζονται τα ονόματα των Μανόλο Χιμένεθ και του Λουίς Φερνάντες, ανάμεσα σε άλλους», αναφέρει ένα από τα δημοσίευμα των ισπανικών ΜΜΕ.

Πηγή sport-fm Read more!

Διατηρεί το ίδιο σύστημα προκριματικών η UEFA

Το ισχύον σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών, με 13 ομάδες να προκρίνονται στα τελικά, θα διατηρήσει και για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία η UEFA. Μετά τη σημερινή συνέλευση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο Παρίσι, ο γενικός γραμματές, Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε ότι στη διαδικασία θα λάβουν μέρος οι 53 χώρες που συμμετείχαν στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2010 που έγινε στη Νότια Αφρική. 
Διατηρεί το ίδιο σύστημα προκριματικών η UEFA


Οι συμμετέχουσες χώρες θα χωριστούν σε εννέα ομίλους με τους πρώτους κάθε ομίλου να προκρίνεται απευθείας. Από εκεί και πέρα, οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα μπουν στην κληρωτίδα για να προκύψουν τέσσερα ζευγάρια, τα οποία θα παίξουν διπλούς αγώνες πλέι οφ μεταξύ τους, ώστε να προκύψουν οι υπόλοιπες ομάδες που θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία. 

Η κλήρωση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουλίου στη Βραζιλία. 

Πηγή sport-fm Read more!

Φουστέρ: «Μεγάλη στιγμή ο πρώτος τίτλος!»

Φουστέρ: «Μεγάλη στιγμή ο πρώτος τίτλος!»

O Ισπανός άσος του Ολυμπιακού, Νταβίντ Φουστέρ, αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει για τον ίδιο ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του.

Νταβίντ Φουστέρ: «Είναι μεγάλη στιγμή για μένα γιατί κατακτώ το πρώτο τίτλο στην καριέρα μου. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Πετύχαμε πολλά γκολ, ευχαριστήσαμε τον κόσμο μας και δείξαμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τώρα σκεφτόμαστε πως πρέπει να τελειώσουμε το πρωτάθλημα το ίδιο καλά, μόνο με νίκες.

Οι οπαδοί μας είναι καταπληκτικοί. Μας ενισχύουν σ' όλα τα ματς και τους ευχαριστούμε για την συμπαράσταση. Κάθε φορά δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα.

Πραγματικά, μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το Τσάμπιονς Λιγκ για του χρόνου, αλλά όπως είπα και πριν πρέπει να τελειώσουμε με νίκες. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση και ελπίζω ότι θα δείξουμε τις δυνατότητες του Ολυμπιακού».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Λύμπε: «Δεν ήρθαμε ποτέ»!

Λύμπε: «Δεν ήρθαμε ποτέ»!
Το αυτονόητο είπε ο Νίκος Λυμπερόπουλος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν πήγε ποτέ στο Καραϊσκάκη.«Ήρθαμε εδώ χωρίς συγκέντρωση και βρεθήκαμε να χάνουμε 2-0. Νομίζω ότι είχαμε μείνει στους πανηγυρισμούς της Τετάρτης. Μετά από το κακό ξεκίνημα δεν είχαμε την ικανότητα, για μένα, να κάνουμε τίποτα περισσότερο. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν ήρθαμε ποτέ εδώ. Ήταν μία μεγάλη κατραπιά, δυστυχώς για όλους μας», ήταν τα λόγια του Λύμπε.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πανικός για το Scudetto!

Πανικός για το Scudetto!
Η ήττα της Μίλαν δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη από την Ίντερ, που με το 1-0 επί της Λέτσε πλησίασε στο -2! Στο -3 και η Νάπολι, με το 2-1 επί της Κάλιαρι!Σιγά μην έχανε η Ίντερ την ευκαιρία να μειώσει στο -2 από τη Μίλαν, μία αγωνιστική πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι! Οι Νερατζούρι υποδέχθηκαν τη Λέτσε και το γκολ του Πατζίνι στο 52ο λεπτό με σουτ από κοντά στάθηκε αρκετό για τη νίκη με 1-0, που βάζει φωτιά στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Λεονάρντο, κουρασμένη και από το ματς της περασμένης Τρίτης με την Μπάγερν, δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα, το αποτέλεσμα μετρούσε πάνω από όλα!

Στο -3 η Νάπολι!
Τρίτη διεκδικήτρια του τίτλου οριστικά πλέον η Νάπολι, που νίκησε με 2-1 την Κάλιαρι και είναι στο -3 από τη Μίλαν, περιμένοντας κι αυτή το ντέρμπι των Ροσονέρι με την Ιντερ, όπου μία εκ των δύο θα χάσει βαθμούς... Οι Παρτενοπέι επικράτησαν χάρη σε δύο γκολ του Καβάνι, που επέστρεψε στο σκοράρισμα μετά από σχεδόν ένα μήνα και ετοιμάζονται για την τελική ευθεία της μάχης!

Καθάρισε ο Ντελ Πιέρο!

Τέλος στο αρνητικό σερί έβαλε η Γιουβέντους, η οποία επέστρεψε στις νίκες με το 2-1 επί της Μπρέσια στο Τορίνο. Νίκη που ήρθε χάρη στην κλάση του Ντελ Πιέρο, ο οποίος στο 68ο λεπτό πήρε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, απέφυγε έναν αντίπαλο και από το ύψος της περιοχής έκανε υπέροχο πλασέ με το αριστερό, γράφοντας το 2-1. Η Μεγάλη Κυρία είχε ανοίξει το σκορ στο 23' με τρομερό σουτ του Κράσιτς, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 42' με τον Έντερ. Τελικά ο Ντελ Πιέρο έκανε τη διαφορά, ενώ η Μπρέσια έμεινε με 10 παίκτες στο 71' με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μαρέκο.

Πετάει η Ουντινέζε!
Είναι η καλύτερη ιταλική ομάδα εντός του 2011, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πλέον, πού θα σταματήσει! Ο λόγος για την Ουντινέζε, που επιβλήθηκε και της Κατάνια με 2-0 στο «Φρίουλι» και πλησίασε πια στο -6 και από την κορυφή! Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν άνοιξε το σκορ στο 22' με εκπληκτικό σουτ του Ινλέρ και έφτασε στο τελικό 2-0 στο 74', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντι Νατάλε.

Με τέτοιο Τότι δεν χάνει!

Με τον Φραντσέσκο Τότι να σπάει το φράγμα των 200 γκολ (έφτασε τα 201 στη Serie A) η Ρόμα κατάφερε να φύγει αλώβητη από τη Φλωρεντία μένοντας στο 2-2 απέναντι στη Φιορεντίνα. Δύο φορές προηγήθηκαν οι «βιόλα», ισάριθμες φορές ισοφάρισε ο Τότι. Η Φιορεντίνα ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά και με τον αναγεννημένο Μούτου πήρε κεφάλι στο σκορ στο 21ο λεπτό ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια. Οι «βιόλα» θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους άμεσα, αλλά ο Τζιλαρντίνο δεν κατάφερε να σκοράρει και να το αφιερώσει στη νεογέννητη κόρη του. Έτσι, δεν άργισε να έρθει η απάντηση των «τζιαλορόσι» όταν ο Τότι ευστόχησε από τα έντεκα βήματα φτάνοντας τα 200 γκολ στη Serie A. Το παιχνίδι είχε ανάψει για τα καλά και οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ όταν από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον αφύλακτο Γκαμπερίνι, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-1. Μάλιστα, η ομάδα του Μιχάιλοβιτς θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς, αλλά η κεφαλιά του Μούτου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ντόνι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τη Φιορεντίνα να σημαδεύει ξανά το δοκάρι, αυτή τη φορά σε σουτ του Βάργκας. Έτσι, ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε ξανά και ο Τότι στο 52' ισοφάρισε για δεύτερη φορά το παιχνίδι αποδεικνύοντας πόσο μεγάλος αρχηγός είναι. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και με μία ευκαιρία από κάθε ομάδα το 2-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ζει η Πάρμα, «σβήνει» η Σαμπ...
Μεγάλο ματς έγινε στο «Λουίτζι Φεράρις» όπου η Σαμπντόρια υποδέχθηκε την Πάρμα, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη ώστε να πάρουν βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα στη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού. Αυτοί που τα κατάφεραν, τελικά, ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι χάρη στο γκολ του Τζακάρντο στο 65' με κεφαλιά πήραν πολύτιμους βαθμούς. Η Σαμπντόρια θα μπορούσε να αντιδράσει, αλλά ο Μακαρόνε έστειλε την μπάλα... στο Θεό με εκτέλεση πέναλτι και τελικά οι Παρμέντζι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, έστω κι αν αποβλήθηκε στο 92' ο Ντζεμαϊλί.

Κι έζησαν αυτοί καλά...
Οι 40 βαθμοί στο φετινό Campionato, σύμφωνα και με τις αναλύσεις του ιταλικού Τύπου, εξασφαλίζουν την παραμονή. Στο Μπολόνια-Τζένοα, επομένως, αμφότερες θα έμεναν ικανοποιημένες με μια ισοπαλία και... έμειναν! Οι Ροσομπλού ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό με σουτ του Ντι Βάιο, για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο 43' με διπλή προσπάθεια του Νταϊνέλι. Το 1-1 δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα, αλλά αυτό δεν ενόχλησε κανέναν στο «Ρενάτο Νταλ' Άρα».

Ανάσα για Κιέβο
Τα άσχημα αποτελέσματα τις τελευταίες εβδομάδες είχαν φέρει ξανά άγχος στην Κιέβο σε ό,τι αφορά την παραμονή της, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά για τους Βερονέζους στο Μπάρι, κόντρα στην τοπική ομάδα που κάνει ήδη τα πλάνα της για τη Serie B. Η Κιέβο πήρε τη νίκη με 2-1 και απέκτησε πλέον διαφορά 7 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.

* Η 30ή αγωνιστική ολοκληρώνεται με το βραδινό Νάπολι-Κάλιαρι. Σε περίπτωση νίκης, οι γηπεδούχοι θα μειώσουν στο -3 από την κορυφή και ξαναμπαίνουν για τα καλά στη μάχη του Scudetto, περιμένοντας την επόμενη αγωνιστική και τη... σφαγή ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ στο μεταξύ τους ντέρμπι!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (19/3)
Λάτσιο-Τσεζένα 1-0 (2' Ζαράτε)
Παλέρμο-Μίλαν 1-0 (11' Γκοϊάν)
Κυριακή (20/3)
Φιορεντίνα-Ρόμα 2-2 (22' Μούτου, 35' Γκαμπερίνι-27' πέν.,53' Τότι)
Μπάρι-Κιέβο 1-2 (41' πέν. Γκεζάλ-38' Πελισιέ, 49' Μοσκαρντέλι)
Μπολόνια-Τζένοα 1-1 (28' Ντι Βάιο-43' Νταϊνέλι)
Ιντερ-Λέτσε 1-0 (52' Πατζίνι)
Γιουβέντους-Μπρέσια 2-1 (23' Κράσιτς, 68' Ντελ Πιέρο-42' Έντερ)
Σαμπντόρια-Πάρμα 0-1 (65' Τζακάρντο)
Ουντινέζε-Κατάνια 2-0 (22' Ινλέρ, 74' πέν. Ντι Νατάλε)
Νάπολι-Κάλιαρι 2-1 (49' πεν.,61' Καβάνι-56' Ακουαφρέσκα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (30 αγωνιστικές)
1. Μίλαν 62
2. Ίντερ 60
3. Νάπολι 59
4. Ουντινέζε 56
5. Λάτσιο 54
6. Ρόμα 50
7. Γιουβέντους 45
8. Παλέρμο 43
9. Φιορεντίνα 41
10. Μπολόνια 40
11. Κάλιαρι 39
12. Τζένοα 39
13. Κιέβο 35
14. Πάρμα 32
15. Κατάνια 32
16. Σαμπντόρια 31
17. Τσεζένα 29
18. Λέτσε 28
19. Μπρέσια 26
20. Μπάρι 17

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (31η)

Μπρέσια-Μπολόνια
Κατάνια-Παλέρμο
Τσεζένα-Φιορεντίνα
Κιέβο-Σαμπντόρια
Τζένοα-Κάλιαρι
Λέτσε-Ουντινέζε
Μίλαν-Ίντερ
Νάπολι-Λάτσιο
Πάρμα-Μπάρι
Ρόμα-Γιουβέντους

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πανηγύρια σε Πασαλιμάνι και Ρέντη!

Πανηγύρια σε Πασαλιμάνι και Ρέντη!
Το δικό τους... πάρτι τίτλου έστησαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ σε Πασαλιμάνι και Ρέντη.

Στο Πασαλιμάνι έσπευσαν να γλεντήσουν με την ψυχή τους οι φίλοι του Ολυμπιακού το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας της αγαπημένης τους ομάδας. Ο κόσμος τραγουδούσε για τον φετινό τίτλο των Πειραιωτών και την επάνοδό τους στην κορυφή μετά από απουσία ενός χρόνου.

Εκτός από το Πασαλιμάνι υπήρξε και κόσμος που μετέβη στου Ρέντη. Εκεί βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού και αποθέωσε την αποστολή της ομάδας για τη νίκη της σε βάρος της ΑΕΚ και κυρίως για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Διπλό στο «Μεστάγια» η Σεβίλλη

Διπλό στο «Μεστάγια» η Σεβίλλη
Μεγάλο διπλό στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια πέτυχε η Σεβίλλη με 1-0. Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν με γκολ του Ράκιτιτς και επιστρέφουν δυναμικά για την κατάκτηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.Με φανέλες που έγραφαν στα ιαπωνικά τα ονοματά τους, αγωνίστηκαν οι παίκτες της Βαλένθια σαν ένδειξη συμπαράστασης στην χώρα που έχει πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι. Νίκη που την φέρνει σε τροχιά Europa League πέτυχε σε βάρος της Βαλένθια η Σεβίλλη. Η ομάδα του Γκρεγκόριο Μανθάνο πήρε το πολύτιμο τρίποντο με γκολ του Ιβάν Ράκιτιτς στο 70' και έφτασε τους 42 βαθμούς, όσους έχει και η Μπιλμπάο, που νωρίτερα έχασε με το ίδιο σκορ στον «λάκκο των λεόντων» από την Βιγιαρεάλ με εξαιρετική κεφαλιά του Ρούμπεν μετά από σέντρα του Μπόρχα Βαλέρο. Οι Βάσκοι βάσει της απόδοσής τους άξιζαν την ήττα, ενώ από την άλλη, οι Αμαρίγιος μάλλον την κέρδισαν έξυπνα πετυχαίντονας έτσι την πρώτη στα τελευταία τρία ματς. Αυτό ήταν το γκολ Νο5 για τον 23χρονο, πρώην άσο της Ρίβερ Πλέιτ.

Τεσσάρα Οσασούνα, Ερκουλες για... Segunda
Δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχε η Οσασούνα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ερκουλες την οποία συνέτριψε με 4-0 και την έσπρωξε πιο κοντά στην Segunda Division. Ο Χαβιέ Καμούνιας άνοιξε το σκορ στο 10' μετά από πάσα του Κίκε Σόλα. Ο δεξιός μπακ, Νέλσον Τομάρ έκανε το 0-2 στο 35', πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην Ισπανία από το 2008, όταν και αποκτήθηκε από την Μπενφίκα. Ο Βαντός έγραψε το 0-3 στο 61' και ο Σόλα ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο 67'. Η Οσασούνα με αυτή τη νίκη αποσπάστηκε έξι βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η, πλέον ουραγός, Ερκουλες, υπέστη την τέταρτη σερί ήττα της.

Καθάρισε με Ροντόν!
Ο Χοσέ Ροντόν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα της Μάλαγα κόντρα στην Εσπανιόλ στην Ανδαλουσία. Ο επιθετικός από την Βενεζουέλα εκμεταλλεύτηκε βαθιά μπαλιά του Γιόρντι Αμάτ για να κάνει το 1-0 μόλις στο 7', ενώ στο 26' σφράγισε τη νίκη της ομάδας του με το 12 γκολ του στην Primera Division μετά από σέντρα του Χαβιέ Πορτίγιο (2-0). Ο Αργεντινός στράικερ της Εσπανιόλ, Πάμπλο Οσβάλδο, επέστρεψε στην δράση σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο μετά από απουσία δέκα αγώνων εξαιτίας τραυματισμού. Μετά τη δεύτερη σερί νίκη της, η Μάλαγα βρίσκεται σε απόσταση ενός βαθμού από την σωτηρία.

Νίκες για Λεβάντε, Χιχόν και Σανταντέρ
Συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις έδωσε η Λεβάντε, η οποία παρέμεινε αήττητη για πέμπτο σερί ματς μετά το 0-1 στο «Ριαθόρ» επί της Λα Κορούνια. Ο Ρούμπεν Σουάρεθ με εκτέλεση φάουλ πέτυχε το χρυσό γκολ στο 90'. Στα υπόλοιπα ματς ο Μιγκέλ Ντε Λας Κουέβας ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στον εντός έδρας αγώνα της Σπόρτινγκ Χιχόν με την Αλμερία. Στο 13' έγινε το 1-0 και έμεινε μέχρι το τέλος. Τέλος, με γκολ των Μπακιρτσίογλου και Ζιοβάνι Ντος Σάντος, η Ράθινγκ Σανταντέρ επικράτησε 2-1 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ελ Σαρδινέρο».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (19/03)

Μαγιόρκα-Σαραγόσα 1-0
(67' Ντε Γκουζμάν)

Μπαρτσελόνα-Χετάφε 2-1
(16' Αλβες, 50' Κρκιτς - 88' Μανού)

Ατλέτικο-Ρεάλ 1-2
(86' Αγουέρο - 11' Μπενζεμά, 32' Οζίλ)

Κυριακή (20/03)

Χιχόν-Αλμερία 1-0
(13' Ντε Λας Κουέβας)

Ερκουλες-Οσασούνα 0-4
(10' Καμούνιας, 36' Νέλσον, 60' Βαντός, 66' Σόλα)

Σανταντέρ-Σοσιεδάδ 2-1
(41' Μπακιρτσίογλου, 77' Ντος Σάντος - 72' Γκριζμάν)

Μάλαγα-Εσπανιόλ 2-0
(7', 25' Ροντόν)

Λα Κορούνια-Λεβάντε 0-1
(90' Σουάρεθ)

Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 0-1
(58' Ρούμπεν)

Βαλένθια-Σεβίλλη 0-1
(70' Ράκιτιτς)

Η βαθμολογία
(28 αγώνες)

1. Μπαρτσελόνα 78*
2. Ρεάλ 73
3. Βαλένθια 54
4. Βιγιαρεάλ 54
5. Εσπανιόλ 43
6. Μπιλμπάο 42
7. Σεβίλλη 42
8. Ατλέτικο 39
9. μαγιόρκα 38
10. Οσασούνα 35
11. Σοσιεδάδ 35
12. Λεβάντε 35
13. Χετάφε34
14. Σανταντέρ 33
15. Χιχόν 32
16. Λα Κορούνια 31
17. Σαραγόσα 30
18. Μάλαγα 29
19. Αλμερία26
20. Ερκουλες 26

Επόμενη αγωνιστική (30η)

Κυριακή (03/04)

Σεβίλλη-Σαραγόσα
Χετάφε-Βαλένθια
Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα
Αλμερία-Μπιλμπάο
Ρεάλ-Χιχόν
Οσασούνα-Ατλέτικο
Σοσιεδάδ-Ερκουλες
Εσπανιόλ-Σανταντέρ
Λεβάντε-Μάλαγα
Λα Κορούνια-Μαγιόρκα

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πιλοτάρει προς τις κούπες ο Ντεσπέιν

Πιλοτάρει προς τις κούπες ο Ντεσπέιν
Την κατάκτηση του πρωταθλήματος βάζει ως στόχο ο ακραίος του Ολυμπιακού Ρολάντο Ντεσπέιν. Ο Κουβανός μιλώντας στο gazzetta.gr αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Γιάννη Καλμαζίδη και έδειξε πως είναι έτοιμος να πιλοτάρει προς νέες κούπες τους «ερυθρόλευκους».Μπορεί στον τελικό με τον Ηρακλή να κέρδισε 22 πόντους, έχοντας 20/30 επιθέσεις και 75% υποδοχή, να αναδείχθηκε και δικαίως πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, οδηγώντας ουσιαστικά τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο ο Ρολάντο Ντεσπέιν μιλώντας στο gazzetta.gr δήλωσε ανικανοποίητος, τονίζοντας πως έχει φτάσει μόνο στο 40 με 50%.

Ο Κουβανός ακραίος που ήταν χωρίς αμφιβολία το κεντρικό πρόσωπο του τελικού της Ορεστιάδας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Καλμαζίδη και φωτογραφήθηκε με τις κούπες στο πιλοτήριο του αεροπλάνου, δείχνοντας έτοιμος να πιλοτάρει τον Ολυμπιακό προς νέες κατακτήσεις τροπαίων. Αν κρίνουμε με αυτά που κάνει στα τελευταία παιχνίδια, σαφώς και μπορεί να το πετύχει.

Ρολάντο μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, που έδωσε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, ωστόσο λες πως ακόμα έχεις να δώσεις πολλά.

«Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, γιατί ξέρω ότι μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα.
Πιστεύω ότι δεν έχω φτάσει ούτε το 50%. Έμεινα πίσω μετά τα δύο χρόνια που δεν αγωνιζόμουν και όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να βρω τον καλό μου εαυτό».

Που οφείλεται η αγωνιστική άνοδος που έχεις, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια;

«Θα έλεγα ότι οφείλεται στον προπονητή μου. Από την πρώτη στιγμή που ο Γιάννης ανέλαβε την ομάδα, έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας. Εκτός από προπονητής είναι πολύ καλός χαρακτήρας και ως άνθρωπος, κάτι που μας βοηθάει πολύ αυτό».

Έχετε κερδίσει ήδη του Σούπερ Καπ και το Κύπελλο. Πως βλέπεις τα πράγματα στο πρωτάθλημα;

«Θέλουμε να το κατακτήσουμε και αυτό, αλλά είναι πολύ δύσκολο και για να καταφέρουμε να το πετύχουμε θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο και ακόμα καλύτερα».

Η νέα χρονιά θα σε βρει και πάλι στην χώρα μας ή σκέφτεσαι ήδη τα μεγάλα πρωταθλήματα;

«Αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο από την ομάδα. Μετά το πρωτάθλημα το οποίο και μακάρι να κατακτήσουμε θα κοιτάξω τι θα κάνω. Το σίγουρο είναι πως παρά τα προβλήματα περνάω πολύ ωραία εδώ».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Με βραζιλιάνικο άρωμα η Τσέλσι!

Με βραζιλιάνικο άρωμα η Τσέλσι!
Η κεφαλιά του Βραζιλιάνου Νταβίντ Λουίζ στο 79' άνοιξε το σκορ και το πλασέ του συμπατριώτη του Ραμίρεζ στις καθυστερήσεις έδωσαν τη νίκη με 2-0 στην Τσέλσι επί της Μάντσεστερ Σίτι! Η Λίβερπουλ ξεπέρασε το σοκ της Μπράγκα και έφτασε στο 2-0 επί της Σάντερλαντ έπειτα από ένα πέναλτι-φάντασμα και ένα γκολ-ποίημα του Σουάρες!Χρειάστηκε να αντικατασταθεί ο Φερνάντο Τόρες προκειμένου η Τσέλσι να ξεκλειδώσει την άμυνα της Σίτι! Ο απογοητευτικός Ισπανός άφησε τη θέση του στον Ντρογκμπά στο 70' και εννιά λεπτά αργότερα οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ! Ο Ιβοριανός εκτέλεσε το φάουλ, ο Νταβίντ Λουίζ πήρε την κεφαλιά και η Τσέλσι έκανε το 1-0, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει το δεύτερό του γκολ με την μπλε φανέλα. Το πρώτο ήταν στην άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Γιουνάιτεντ, όταν και είχε ισοφαρίσει δίνοντας το έναυσμα για την ανατροπή. Η Τσέλσι σφράγισε τη νίκη επί της Σίτι με έναν άλλον Βραζιλιάνο, τον Ραμίρες, που με ψύχραιμο πλασέ στις καθυστερήσεις έγραψε το 2-0 και έτσι η ομάδα του Αντσελότι πήρε το τρίτο σερί τρίποντο και ανέβηκε στην τρίτη θέση, ξεπερνώντας τη Σίτι.

Το... φάντασμα και το ποίημα!
Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Europa League φαίνεται ότι πείσμωσε τη Λίβερπουλ, η οποία πέρασε από το Σάντερλαντ κερδίζοντας με 2-0! Η ομάδα του Νταλγκλίς άνοιξε το σκορ έπειτα από ανύπαρκτο πέναλτι που έγινε στο 32', όταν και ο Μενσά ανέτρεψε τον Σπίαρινγκ έξω από την περιοχή. Ο διαιτητής Κέβιν Φρεντ έδειξε φάουλ, ωστόσο η υπόδειξη του βοηθού τον οδήγησε στην αλλαγή απόφασης και έτσι ο Κάιτ εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα, με την κακή ως τότε Λίβερπουλ να παίρνει το προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, είχαν ευκαιρία για το 2-0 με την κεφαλιά του Κάρολ που απομακρύνθηκε λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα και στο 77' κατάφεραν να κλειδώσουν το τρίποντο με το καταπληκτικό γκολ του Σουάρες. Ο Ουρουγουανός με φοβερό σουτ πολύ κοντά από τη γραμμή του τέρματος έγραψε το 2-0, που διατήρησε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για την πέμπτη θέση.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής:

Σάββατο (19/03)

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ 0-0

Άστον Βίλα - Γουλβς 0-1
(38' Τζάρβις)

Μπλάκμπερν - Μπλάκπουλ 2-2
(49' Σάμπα, 90+2' Χόιλετ - 25' πέν., 29' Άνταμ)

Μάντσεστερ Γ. - Μπόλτον 1-0
(87' Μπερμπάτοφ)

Στόουκ - Νιούκαστλ 4-0
(29' Γουόλτερς, 47' Πέναντ, 49' Χιγκιμπόθαμ, 90+1' Φούλερ)

Γουέστ Μπρομ - Άρσεναλ 2-2
(3' Ριντ, 58' Οντεμβιγκί - 70' Αρσάβιν, 78' Φαν Πέρσι)

Γουίγκαν - Μπέρμιγχαμ 2-1
(25' Κλέβερλι, 90+1' Φιγκερόα - 6' Ρίτζγουελ)

Έβερτον - Φούλαμ 2-1
(36' Κόλεμαν, 49' Σαχά - 62' Ντέμπσεϊ)

Κυριακή (20/03)

Σάντερλαντ - Λίβερπουλ 0-2
(33' πέν. Κάιτ, 77' Σουάρες)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 2-0
(79' Νταβίντ Λουίζ, 92' Ραμίρες)

Η βαθμολογία
(σε 30 αγώνες)

1. Μάντσεστερ Γ. 63
2. Άρσεναλ 58 -29 αγ.
3. Τσέλσι 54 -29 αγ.
4. Μάντσεστερ Σίτι 53
5. Τότεναμ 49 -29 αγ.
6. Λίβερπουλ 45
7. Μπόλτον 40
8. Έβερτον 40
9. Σάντερλαντ 38
10. Στόουκ 37
11. Νιούκαστλ 36
12. Φούλαμ 35
13. Μπλάκμπερν 33
14. Άστον Βίλα 33
15. Μπλάκπουλ 33
16. Γουέστ Μπρομ 33
17. Γουέστ Χαμ 32
18. Γουλβς 32
19. Μπέρμιγχαμ 31 -29 αγ.
20. Γουίγκαν 30

Επόμενη αγωνιστική

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γ.
Μπέρμιγχαμ - Μπόλτον
Έβερτον - Άστον Βίλα
Νιούκαστλ - Γουλβς
Στόουκ - Τσέλσι
Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ
Γουίγκαν - Τότεναμ
Άρσεναλ - Μπλάκμπερν
Φούλαμ - Μπλάκπουλ
Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Τελικός» με... +8!

«Τελικός» με... +8!
Δ

εν... στραβοπάτησε ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε στο Αγρίνιο την Αναγέννηση Καρδίτσας, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2' με κεφαλιά του Ρότσα. Οι Αγρινιώτες στη συνέχεια διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ότι δεν τους αξίζει η θέση στην οποία βρίσκονται, καθώς έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και δυσκόλεψαν τους παίκτες του Παναιτωλικού. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, όμως, ήταν εμφανής και κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα στο 37' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη.

Οι Καρδιτσιώτες ξαναμπήκαν στο παιχνίδι μόλις ένα λεπτό αργότερα με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ από τα 40 μέτρα! Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήλεγχαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και έφτασαν στην επίτευξη και τρίτου τέρματος στο 62' με τον Γκούρμα. Από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Παναιτωλικού έριξαν ρυθμό ενόψει και του ντέρμπι στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν.

Λύτρωση στο τέλος!

Στο Ηράκλειο οι παίκτες του ΟΦΗ ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πίεσαν από το ξεκίνημα, έχασαν πολλές ευκαιρίες και τελικά λυτρώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με γκολ του Παπουλή. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, κλείστηκαν στην άμυνά τους και προσπάθησαν για την ισοπαλία, με τους γηπεδούχους να έχουν καθολική υπεροχή σε όλο το παιχνίδι. Ο Καμπάνταης έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Κρητικούς, όταν από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτταρά, με τους παίκτες του Εθνικού Αστέρα να έχουν πολύ καλή αμυντική λειτουργία και να κρατούν τους επιθετικούς του ΟΦΗ, οι οποίοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ έξω από την περιοχή τους.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τον Λουάμο στο 62', ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βεζυρίδη από θέση τετ α τετ, στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν οι παίκτες του Νίκου Παντέλη. Τελικά, ο Παπουλής λύτρωσε τον ΟΦΗ στο 81' και έδωσε στην ομάδα του Ηρακλείου τη μεγάλη νίκη! Ο Μπούρμπος έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Παπουλής με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτταρά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 και διατήρησε τις ελπίδες που έχει για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, καθώς παρέμεινε 8 βαθμούς πίσω από τον Παναιτωλικό, τον οποίο υποδέχεται στην Κρήτη την επόμενη αγωνιστική.

Γκολ και θέαμα στο «Ελ Πάσο»!

Καλλιθέα και Βέροια προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που αποφάσισαν να παρακολουθήσουν τη μεταξύ τους συνάντηση, καθώς δεν κλείστηκαν στις άμυνές τους κυνήγησαν αμφότερες τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 20', όταν ο Καλί έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έβγαλε την πάσα στο Καλτσά, ο οποίος με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα οι Βεροιώτες πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Μπλαζέφσκι. Ο Σκοπιανός επιθετικός μπήκε στην περιοχή της Καλλιθέας και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μανιάτη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι πολύ γρήγορα, καθώς στο 26' ο Καλτσάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 2-1, σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της Καλλιθέας έφτασαν στην ισοφάριση με τον Πινδώνη, ο οποίος πέρασε και τον Καντιμοίρη, για να κάνει το 2-2 στο 49'. Η... χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ. Στο 51' ο Μπλαζέφσκι εκτέλεσε το φάουλ και ο Τζωρμπατζάκης στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ στο 58' ο Μπλαζέφσκι «χτύπησε» και πάλι, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 82' η Καλλιθέα έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Φουντουκίδης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάνοντας ακόμη πιο εύκολο το έργο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πήραν τους βαθμούς της νίκης.

Απόδραση από την Κομοτηνή...

Ανοιχτό το παιχνίδι στην Κομοτηνή, με τον Πανθρακικό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το παιχνίδι, όμως οι παίκτες της Δόξας αποδείχθηκαν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με τους Δραμινούς να είναι εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 30' με τον Κάπελ. Ο Σιάκκας έβγαλε βαθιά μπαλιά πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων και ο Κάπελ με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κουτσόπουλο. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Πανθρακικού ενέτειναν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη κάποιου τέρματος, με τους φιλοξενούμενους να επιλέγουν αμυντική τακτική και να δικαιώνονται για την επιλογή τους... Το 1-0 υπέρ της Δόξας παρέμεινε μέχρι το τέλος, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Σέρεμετ.

Δεν βόλεψε κανέναν η ισοπαλία...

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε Εθνικό και Θρασύβουλο, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια, μέχρι το σημείο που έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 58', λόγω αποβολής του Παγώνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Εθνικό χάθηκε στο 49', όταν ο Φαρινόλα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σιδεράκη, που έκανε μεγάλη επέμβαση. Μετά το 60' οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν... στροφές και πίεσαν για το γκολ, έχοντας αριθμητική υπεροχή και έφτασαν κοντά στο 77', όταν ο Λανγκλέ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παγούδη και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο (19/03)

Διαγόρας – Πιερικός 3-0
(2' Αγκιρίμπα, 65' Ταραχούλσκι, 86' πέν. Γκούντμαν)

Αγροτικός Αστέρας – Τρίκαλα 0-0

Κυριακή (20/03)

Παναιτωλικός – Αναγέννηση Καρδίτσας 3-1
(2' Ρότσα, 37' Θεοδωρίδης, 62' Γκούρμα - 38' Ντοριβάλ)

ΟΦΗ – Εθνικός Αστέρας 1-0
(81' Παπουλής)

Καλλιθέα – Βέροια 2-4
(26' πέν. Καλτσάς, 49' Πινδώνης - 20' Καλτσάς, 24', 58' Μπλαζέφσκι, 51' Μουρατίδης αυτ.)

Πανθρακικός – Δόξα Δράμας 0-1
(30' Κάπελ)

Εθνικός – Θρασύβουλος 0-0

Δευτέρα (21/03)

Ηλιούπολη – Λεβαδειακός (15:00)
Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα (18:00)

Η βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννινα 61*
2. Παναιτωλικός 61
3. ΟΦΗ 53
4. Τρίκαλα 47
5. Διαγόρας 46
6. Λεβαδειακός 45*
7. Δόξα Δράμας 38
8. Βέροια 34
9. Πανθρακικός 33
10. Εθνικός 31
11. Ηλιούπολη 31*
12. Θρασύβουλος 30
13. Αγροτικός Αστέρας 30
14. Πιερικός 30
15. Ιωνικός 29*
16. Εθνικός Αστέρας 28
17. Αναγέννηση Καρδίτσας 21
18. Καλλιθέα 17

* Με παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

ΟΦΗ – Παναιτωλικός
Αναγέννηση Καρδίτσας – Καλλιθέα
Εθνικός Αστέρας – Πανθρακικός
Βέροια – Ιωνικός
Δόξα Δράμας – Εθνικός
ΠΑΣ Γιάννινα – Διαγόρας
Θρασύβουλος – Ηλιούπολη
Πιερικός – Τρίκαλα
Λεβαδειακός – Αγροτικός Αστέρας

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Οξυγόνο από Μαχόπ!

Οξυγόνο από Μαχόπ! (video)
Για 93' λεπτά ο Πανιώνιος «σφράγιζε» την παραμονή του, όμως στις καθυστερήσεις ο Μαχόπ έκλεψε τη δόξα του σκόρερ Μήτρογλου και έδωσε το φιλί ζωής (1-1) στον Ηρακλή! Έχασε πέναλτι ο «γηραιός».

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε ένα διαφορετικό σχήμα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδι, 4-2-3-1, για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπαντής, δεξιά ο Αραμπατζής και αριστερά ο Λίμα. Αμυντικό δίδυμο οι Χοσέμι και Κυριαζής. Μπροστά τους οι Παπαστεριανός και Ντάνι και στο χώρο του κέντρου οι Επαλέ, Γκαρσία και Σολτάνι. Στην κορυφή της επίθεσης ο Γιάκομπ.

Οι εκλεκτοί του Λεμονή

Ο Τάκης Λεμονής με σχήμα 4-3-3 επέλεξε να ξεκινήσει με του Μάχο κάτω από δοκάρια. Δεξιά τον Γιόνσον και αριστερά τον Κοντοέ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσότσαλιτς και Σιόβας. Στον χώρο του κέντρου οι Γκαλίτσιος, Όμο και Κβιρκβέλια. Ενώ στην επίθεση οι Γουνδουλάκης, Μήτρογλου και Μπάλαμπαν.

Όλος ο Ηρακλής μπροστά

Επιθετικά ξεκίνησε ο Ηρακλής το παιχνίδι θέλοντας να «καθαρίσει» τον αγώνα αν μπορεί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Έκλεισε στα καρέ του τον Πανιώνιο και δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες, ενώ ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Γιάκομπ από τον Γιόνσον στο 6ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι στο 7’ με τον Αραμπατζής να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και τον Μάχο να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα είχαμε το απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λίμα με τον Μάχο να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Οι φωνές του Τάκη

Ο Τάκης Λεμονής που «χτυπιόταν» στον πάγκο του ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να μην κλειστούν στα καρέ τους και να βγουν μπροστά. Αφού πέρασε η πρώτη μπόρα χωρίς να συμβεί το μοιραίο, σε μια αντεπίθεση τους οι Νεοσμυρνιώτες ζήτησαν πέναλτι. Στο 17’ μετά από τις διαδοχικές κεφαλιές των Σιόντη και Τσότσαλιτς η μπάλα βρήκε σε χέρι πάνω στην γραμμή σε παίκτη του Ηρακλή όπως υποστηρίζουν οι «πάνθηρες» με τον Σιδηρόπουλο να λέει παίζεται.

Το χαμένο πέναλτι

Η απάντηση από το γηραιό ήρθε στο 19’ με τον Γιάκομπ να ανατρέπεται από τον Μάχο και τον Δωδεκανήσιο ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ρουμάνος πήρε την μπάλα την έστησε όμως ο Αυστριακός τερματοφύλακας είπε ένα μεγάλο «όχι» κρατώντας το σκορ ακόμα στο 0-0.

Μήτρογλου και 0-1

Το χαμένο πέναλτι επηρέασε τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να ρίξουν την απόδοσή τους με τον Πανιώνιο να το εκμεταλλεύεται και να ισορροπεί το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι στην δεύτερη τους επίσκεψη πέτυχαν τον γκολ με τον συνήθη ύποπτο Κώστα Μήτρογλου στο 38ο λεπτό. Ο Γουνδουλάκης πέρασε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή με τον διεθνή επιθετικό να την «τσιμπάει» και με πλασέ να την στέλνει στα δίχτυα του Μπαντή.

Αποδοκιμασίες

Λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο μια μικρή μερίδα οπαδών του Ηρακλή αποδοκίμασε τους παίκτες της ομάδας ενώ ζήτησε «Ήρα παίξε την μπάλα της ζωή σου αλλιώς…». Στο σύνολο τους οι «κυανόλευκοι» παρακολούθησαν όρθιοι το δεύτερο ημίχρονο από τις κερκίδες. Μάλιστα στο 55’ όταν αντικαταστάθηκε ο Αραμπατζής, το γήπεδο τον αποδοκίμασε με τον Σερραίο αμυντικό να ζητάει τον λόγο και να κλοτσάει ότι βρίσκει μπροστά του.

Από μία ευκαιρία στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν αυτός που έφτασε κοντά στην ισοφάριση Στο 50’ ο Γιάκομπ πέρασε στον Επαλέ, όμως ο Καμερουνέζος δεν βρήκε στόχο από καλή θέση. Όμως η ψυχολογία της ομάδας μετά το χαμένο πέναλτι και το γκολ του Πανιωνίου έπεσε αισθητά και το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο. Μάλιστα στο 63ο λεπτό από λάθος της άμυνας ο Μήτρογλου μπήκε στην φάση και διεκδίκησε από τον Μπαντή το ριμπάουντ όμως χτύπησε στο πόδι του πέρασε άουτ.

Ανούσια υπεροχή

Ο Ηρακλής προσπάθησε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα να φτάσει στα καρέ του Μάχο. Πήρε τον έλεγχο του αγώνα όμως δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για να φτάσει σε πρώτη φάση στην ισοφάριση. Ο Πανιώνιος που κρατούσε μάλλον εύκολα το 0-1 περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Μάλιστα σε μια από αυτές ο Γουνδουλάκης έβγαλε σε θέση βολής τον Κρκβέλια, με τον Μπαντή να διώχνει τον κίνδυνο

Με την ψυχή στο στόμα

Ο Ηρακλής για ένα ακόμα παιχνίδι καταφέρνει να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις του αγώνα. Αυτή την φορά ο Μαχόπ ήταν ο σωτήρας του Ηρακλή. Ο Επαλέ έχασε την ευκαιρία και ο φορ του Ηρακλή με το αριστερό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μάχο

MAN OF THE MATCH: Ο Μαχόπ και ο Μήτρογλου διεκδικούν τον τίτλο γιατί με τα δικά τους γκολ μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις οι δύο ομάδες. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στο 19’ ο Ηρακλής κερδίζει πέναλτι με τον Γιάκομπ να το εκτελεί τόσο αδύναμα ,με τον Μάχο να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ. ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιούργκεν Μάχο κράτησε τον Πανιώνιο όρθιο στην φάση του πέναλτι αλλά και στις δύο ευκαιρίες που είχε ο Ηρακλής στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο τέλος όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν καθώς ο Μαχόπ βρήκε τον τρόπο και ισοφάρισε.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Χοσέμι πιάστηκε στον ύπνο στην φάση του γκολ για τον Πανιώνιο. Όταν συνειδητοποίησε ότι του έφυγε ο Μήτρογλου ήταν πλέον αργά.

Πανιώνιος: Μάχο, Κβιρκβέλια, Γιόνσον(30’ Σαμαρης), Όμο, Μπαλαμπαν(74’ Ριέρα), Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...