ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η αυτοκριτική του «Λύμπε»

Η αυτοκριτική του «Λύμπε»
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος στάθηκε στην πολύ κακή νοοτροπία των παικτών της ΑΕΚ και τόνισε πως όλοι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. «Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά πράγματα να πούμε, να συζητήσουμε. Δεν γίνεται στα πρώτα 20 λεπτά να χάνεις 1-0 και μετά να δέχεσαι και δεύτερο γκολ. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη νοοτροπία. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Ο κόσμος είναι δικαιολογημένα στεναχωρημένος και απογοητευμένος. Με εμφανίσεις σαν αυτές δεν πρόκειται να έρθει ποτέ ξανά στο γήπεδο και θα έχει και δίκιο», τόνισε ο Λυμπερόπουλος που στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τραυματισμούς:

«Για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, πρέπει όλοι να είμαστε υγιείς. Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια όταν κάποιος τραυματίζεται και αντικαθίσταται, να είναι το ίδιο. Το γόνατο μου ήταν καλά, είχα κάνει 3-4 προπονήσεις με την ομάδα. Δεν έπρεπε όμως να πάρουμε κανένα ρίσκο, γιατί κάποιος άλλος παίκτης μπορεί να ήταν πιο έτοιμος από μένα και να είχε περισσότερες ανάσες».

Οσο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο έμπειρος φορ δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή είναι όλα υπέρ του Ολυμπιακού. Το Σάββατο είναι όμως ένα ντέρμπι. Είναι εντελώς διαφορετικό ματς. Μας προβληματίζει τα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Δεν μπορούμε να μιλάμε για come back αυτή τη στιγμή. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και να βάλουμε σταθερότητα στο παιχνίδι μας. Δεν είμαι απαισιόδοξος. Όλοι μαζί πρέπει να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα», είπε αρχικά για να κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα των τραυματισμών».
Read more!

«Σάλπι»: «Πότε θα πάρουμε πέναλτι;»

«Σάλπι»: «Πότε θα πάρουμε πέναλτι;»
Όχι ένα, αλλά τρία πέναλτι θεωρεί ο Σαλπιγγίδης -όπως και άλλοι συμπαίκτες του- ότι δεν τους έδωσε ο Παμπορίδης. «Τι πρέπει να γίνει για να πάρουμε ένα;», αναρωτήθηκε ο διεθνής φορ. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα τόνισε: «Θα πρέπει να μας πουν τι να κάνουμε για να παίρνουμε πέναλτι. Ελπίζω μέχρι το τέλος της χρονιάς να μας έχουν δώσει ένα πέναλτι.

Ίσως στη φάση με τον Αβραάμ να ξεκίνησα από οφσάιντ, αλλά στην συνέχεια μου έγινε πέναλτι και είναι και κόκκινη κάρτα ενώ έγιναν και άλλα δύο μετά. Μακάρι πριν τελειώσει το πρωτάθλημα να πάρουμε ένα πέναλτι. Αν έχει ο διαιτητής δίκιο και για τις τρεις αυτές φάσεις θα του δώσω συγχαρητήρια. Γενικά πάντως ήμασταν καλύτεροι μέχρι την αποβολή. Κάναμε φάσεις για γκολ».

Βιειρίνια: «Έγιναν τρία πέναλτι που δεν μας δόθηκαν. Ένα σε μένα, ένα στον Σαλπιγγίδη και ένα στο φάουλ που πήγε η μπάλα πάνω στον Ριέρα».

Βιτόλο: «Το πρωτάθλημα είναι για δύο ομάδες. Οι άλλες είναι απλά για το γεμίζουν. Τρία πέναλτι έγιναν και αν μας έδιναν ένα πάλι ευχαριστημένοι θα ήμασταν! Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ανώτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Αν καταφέρουμε και φτάσουμε στα πλέι οφ το αποτέλεσμα θα είναι αδιάφορο».

Ζουέλα: «Μέχρι το 1-0 είχαμε πολύ καλό πρόσωπο. Μετά την αποβολή η ομάδα επηρεάστηκε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Προσωπικά δεν είδα ξεκάθαρα την φάση του Σαλπιγγίδη και δεν μπορώ να πάρω θέση. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο συμπαίκτης μου δεν είναι από αυτούς που πέφτουν εύκολα για να πάρουν το πέναλτι.

Εμείς δεν θα επηρεαστούμε από την ήττα, μετά από έξι νικηφόρα αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας και θα προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Όσο για μένα δεν έχω αγωνιστεί ποτέ ξανά δεξί μπακ, όμως μπορώ να βοηθήσω όπου με χρειάζεται ο προπονητής».

Σακελλαρίου: «Μέχρι την αποβολή ήμασταν καλοί και θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Μετά την αποβολή του Ίβιτς τα πράγματα ήταν δύσκολα για μας. Πάντως και πάλι δεν αλλάζει κάτι συνεχίζουμε».
Read more!

Ολυμπιακός-Πάοκ 3-0! *ΒΙΝΤΕΟ*

Καλώς τα παιδιά… 3-0!
Μιραλάς, Μιραλάς τραγουδάει ο Πειραιάς
Εδώ είναι Πειραιάς...


Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0
Ο Θρύλος ήταν μαγεία και διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 3-0 στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης", παραμένοντας μόνος πρώτος. Δυο γκολάρες από τον Κέβιν Μιραλάς και ένα ακόμη από τον Ντένις Ρόμενταλ.
Αυτός ο Βέλγος ήρθε για να τρελάνει το λιμάνι. Και δεν έχει σκοπό να σταματήσει. Με δύο γκολ ο Κέβιν Μιραλάς, πήρε και πάλι από το χέρι τον Ολυμπιακό, που νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» και επανήλθε στην κορυφή. Ο Ρόμενταλ το τρίτο γκολ των «ερυθρόλευκων».
Μιραλάς, Μιραλάς τραγουδάει ο Πειραιάς
Γεμάτο πάθος και ένταση το ντέρμπι, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ίβιτς. Μαγική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Ηγετική εμφάνιση από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στην άμυνα, που κάλυψε με τις καίριες επεμβάσεις του και τη δυναμική του παρουσία τα κενά στην άμυνα. Όχι μόνο δεν στοίχησε τελικά η «αλχημεία» με την χρησιμοποίηση του Μοϊσές σε ρόλο σέντερ μπακ για ένα ημίχρονο, αλλά έδειξε πως στις… δύσκολες στιγμές μπορεί να βοηθήσει και εκεί.
Καλώς τα παιδιά… 3-0! (Video)
Άξιζε κάτι καλύτερο ο ΠΑΟΚ στο α’ ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έφυγε για τα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Νέο πρόβλημα για τον «δικέφαλο» στα μετόπισθεν, αφού ο Μαλεζάς αποχώρησε τραυματίας και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση έχει υποστεί θλάση.
Man of the match: Για άλλη μία φορά την… δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω. Ο λόγος για τον Μιραλάς που και σκόραρε δύο φορές αλλά και ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα. Ο Βέλγος ήταν δικαίως ο MVP της αναμέτρησης.


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιραλάς...







Read more!

Καβάλα-ΑΕΚ 2-1

Κάποτε θα ήταν έκπληξη…

Τελευταία ευκαρία κόντρα στον Ολυμπιακό...

Όπως και πέρσι...

Καβάλα πάνε στην... 3η θέση!


Όχι απόψε, όχι με αυτή την εικόνα, όχι με αυτή την… Καβάλα!
Μια ΑΕΚ που αναγνωριζόταν μόνο από τις φανέλες, έγινε παιχνίδι στα χέρια των εκπληκτικών "Αργοναυτών" και έχασε (ευκολότερα απ’ όσο δείχνει το σκορ) με 2-1.
Κάποτε θα ήταν έκπληξη…
Τα γκολ των Βουτσίτσεβιτς (13’) και Ονουάτσι (46’) εξέθεσαν την αμυντική γύμνια της «Ένωσης» και ανάγκασαν τον Σκόκο να τρέχει να μαζέψει στο τέλος (86’) «τα ασυμμάζευτα».

Πώς έπαιξε
Με σύστημα 4-2-3-1 (το οποίο δεν συμπεριελάμβανε τους Σκόκο και Λυμπερόπουλο) παρέταξε την «Ένωση» ο Μανόλο Χιμένεθ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Νασούτι, Γιάχιτς και Πατσατζόγλου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Έντερ (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Μπλάνκο.
Man of the match: Σε ακόμη ένα παιχνίδι της Καβάλας ο Αμπντούν έκανε τη διαφορά. Στο πρώτο ημίχρονο εξέθεσε σε πάρα πολλές περιπτώσεις τους Πατσατζόγλου και Γιάχιτς και έφτιαξε το γκολ του Βουτσίτσεβιτς για το 1-0, ενώ με την έναρξη της επανάληψης πήγε από τα δεξιά και έδωσε την ασίστ και για το 2-0!
Τελευταία ευκαιρία με Ολυμπιακό



ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (57' Σιόντης), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο, Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιέ, Ονουάτσι, Βουτσίτσεβιτς (75' Ντικρόκ)
Στον πάγκο: Βαγιέχο, Ναζλίδης, Θεοδωρέλλης, Γιάννου, Αλεξάντροβιτς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Γιάχιτς, Πατσατζόγλου (46' Γκέντσογλου), Κάφες, Μάκος, Λεονάρντο (55' Λυμπερόπουλος), Μπερνς, Έντερ (46' Σκόκο), Μπλάνκο
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Γκερέιρο, Καράμπελας, Αργυρίου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Καρατζίκας (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»


Χιμένεθ: «Δεν είμαστε σοβαροί»!
Εκνευρισμένος ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την λήξη του αγώνα με την Καβάλα, τονίζοντας πως η AEK δεν είναι ούτε σοβαρή αλλά ούτε και ανταγωνιστική.
Δεν μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά λάθη। Ζητάμε συγγνώμη από τους φιλάθλους μας, σήμερα χαρίσαμε πολλά πράγματα και μετά ήταν αργά. Έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που πήραμε τίτλο. Ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, ούτε σοβαροί.




«Είμαστε ευτυχισμένοι»

Καβάλα πάνε στην... 3η θέση!Ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι μίλησε για την μεγάλη νίκη της Καβάλας επί της ΑΕΚ

«Είναι πολύ σημαντική νίκη για εμάς σήμερα. Πολύ σημαντικό που σκόραρα απέναντι στην ΑΕΚ. Είμαι ευτυχισμένος που είμαστε στην 3η θέση, αλλά εμείς κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι, που σκόραρε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου το 2-0.

Read more!

Τρομάζει και... Ραούλ ο Μέσι!


Καταιγιστική η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, επιβλητικός ο Λίονελ Μέσι, ο οποίος μόλις στα 23 του χρόνια κατάφερε να ξεπεράσει τα 100 γκολ στην Πριμέρα και να ακολουθήσει τα χνάρια του Ραούλ.
Τρία… τεμάχια φόρτωσε στην Αλμερία ο Λίονελ Μέσι (το έβδομο χατ τρικ της καριέρας του) έφτασε τα 101 γκολ στην Πριμέρα και πλέον είναι έτοιμος να σπάσει ό,τι άλλο ρεκόρ έχει μείνει όρθιο σε ομάδα και Λίγκα. Την προηγούμενη εβδομάδα με το γκολ κόντρα στη Βιγιαρεάλ έφτασε τα 98, χθες με την «τριπλέτα» ξεπέρασε τα 100 και πλέον μπροστά του στη Μπαρτσελόνα είναι οι Σέζαρ Ροντρίγκεζ με 195 τέρματα, Λάζλο Κουμπάλα με 131 γκολ και Σάμουελ Ετό με 108.

Το ρεκόρ των 100 τερμάτων κατάφερε να το σπάσει μόλις στα 23 του χρόνια και 149 ημέρες, και μόνο το παιδί-θαύμα του ισπανικού ποδοσφαίρου, ο Ραούλ, το πέτυχε νωρίτερα, αφού τα 100 γκολ τα ξεπέρασε στα 22 χρόνια και 293 ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί, πως φέτος έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις 22 γκολ σε 17 ματς με ένα απίστευτο μέσο όρο 1.29 τέρματα ανα παιχνίδι. Έτσι, είναι κοινό μυστικό πως ο νυν παίκτης της Σάλκε… ανησυχεί αρκετά για τα δικά του κατορθώματα, αφού ο Αργεντινός είναι «φαινόμενο». Θυμίζουμε, πως έχει σπάσει ήδη το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ (με 30 τέρματα), αφού ξεπέρασε και τον Ριβάλντο.

Ο Λίονελ Μέσι πάντως δεν σταματά μόνο εδώ, σκόραρε για 8ο διαδοχικό ματς και για 5ο στην Πριμέρα. Ποιον θέλει να ξεπεράσει; Ο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είχε σκοράρει σε 9 σερί ματς και όπως γίνεται αντιληπτό, το Clasico της επόμενης εβδομάδας αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Αργεντινό επιθετικό! Read more!

Βγαι-νίτεθ!

Την ιταλική βερσιόν της έκφρασης που… εμπλέκει τον «Μπενάκη και τον… Βγενάκη» έχει βάλει σκοπό να εφαρμόσει ο Ράφα Μπενίτεθ!
Βγαι-νίτεθ!
Το πρώτο από τα δύο ματς που είχαν τεθεί ως «κριτήρια» για το μέλλον του Ισπανού στον πάγκο της Ίντερ έληξε με μια ακόμα ήττα για τους «νερατζούρι» (2-1 από την Κιέβο) και το «ξεχείλωμα» της απόστασης από την κορυφή (εννέα πόντοι πλέον) κάνει ακόμα πιο ορατή την πόρτα της εξόδου.

«Πόρτα», από την πλευρά της, στις φιλοδοξίες της Λάτσιο να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από τη Μίλαν έδωσε η Πάρμα -με τους Ρωμαίους, μάλιστα, να είναι εκείνοι που απέσπασαν τον πόντο (1-1) από το «Ένιο Ταρντίνι».

Το ματς της ημέρας προσέφεραν Λέτσε και Σαμπντόρια, με τους γηπεδούχους (αν και δέκα από το 38’, λόγω αποβολής του Σεβαντόν) να απαντούν δύο φορές στον…. Πατσίνι, αλλά τον Ιταλό να ολοκληρώνει το χατ-τρικ λίγο πριν το τέλος και να δίνει μεγάλο διπλό (2-3) στη Σαμπντόρια!

Αήττητη στην έδρα της παρέμεινε η Κατάνια (που λύγισε δύσκολα 1-0 την τελευταία Μπάρι), ενώ μεγάλα «διπλά» -στις έδρες των Τσεζένα και Μπρέσια- έκαναν με το ίδιο σκορ (2-1) Παλέρμο και Κάλιαρι αντίστοιχα.
Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
Σάββατο, 20/11
Ρόμα-Ουντινέζε 2-0
(24’ Μενέζ, 56’ Μποριέλο)

Μίλαν-Φιορεντίνα 1-0
(45' Ιμπραΐμοβιτς)
Κυριακή, 21/11
Τζένοα-Γιουβέντους 0-2
(18’ αυτ. Εντουάρντο, 23’ Κράσιτς)

Μπρέσια-Κάλιαρι 1-2
(20’ πεν. Καράτσιολο - 63’ Μάτρι, 66’ Κόντι)

Κατάνια-Μπάρι 1-0
(82’ Τερλίτζι)

Τσεζένα-Παλέρμο 1-2
(24’ Μπογκντάνι - 11’ Ίλιτσιτς, 51’ Μίκολι)

Κιέβο-Ίντερ 2-1
(29’ Πελισιέ, 82’ Μοσκαρντέλι - 90’+2’ Ετό)

Λέτσε-Σαμπντόρια 2-3
(72’ Ντι Μικέλε, 83’ Ντιαμουτένε - 8’ πεν., 40’, 88’ Πατσίνι)

Πάρμα-Λάτσιο 1-1
(23’ Κρέσπο - 45’+3’ Φλοκάρι)

Νάπολι-Μπολόνια (21:45) Read more!

Της... έκλεισε το σπίτι

Πολύτιμη βαθμολογική ανάσα πήρε ο Πανιώνιος, που επικράτησε της Λάρισας 1-0 στο αποχαιρετιστήριο ματς του γηπέδου «Αλκαζάρ». Ο Σάμαρης ήταν ο σκόρερ των Κυανέρυθρων, σε ένα ματς που οι Βυσσινί είχαν την υπεροχή.

Της χάλασε το πάρτι... (video)
Man of the match: Σάμαρης. Ο νεαρός άσος του Πανιωνίου συνέχισε το σερί με τις θετικές εμφανίσεις και στο «Αλκαζάρ». Πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης χαρίζοντας στους Νεοσμυρνιώτες πολύτιμη νίκη ενώ είχε συνολικά εξαιρετική παρουσία στο γήπεδο.

Αδύναμος κρίκος: Αν και δημιούρησε φάσεις, η Λάρισα δεν κατάφερε να σκοράρει. Σε μία περίπτωση τη σταμάτησε ο βοηθός, όμως σε αρκετές άλλες οι παίκτες της δεν είχαν τα τελειώματα που έπρεπε με αποτέλεσμα οι Βυσσινί να γνωρίσουν ήττα στο «αντίο» του «Αλκαζάρ». Παρά την υπεροχή, η νίκη δεν ήρθε καθώς έλειψε η αποτελεσματικότητα.

Στο ύψος του: Παρότι η ΑΕΛ είχε ευκαιρίες για να πάρει το ματς, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου τα πήγε εξαιρετικά. Λάτκα και Σιόβα βρέθηκαν σε καλή μέρα και είχαν άψογη συνεργασία, τόσο μέσα στην περιοχή και στον αέρα, όσο και εκτός αυτής με έγκαιρες επεμβάσεις.

Η γκάφα:
Την έκανε στο 85' ο Χίκα όμως ευτυχώς για τον ίδιο, δεν την πλήρωσε η ομάδα του με τον νόμο του ποδοσφαίρου. Αν και η Λάρισα πίεζε, ο Αλβανός άσος, βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Αμπάρη σε αντεπίθεση, όμως καθυστέρησε χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το ματς.

Το στραγάλι:
Λανθασμένα κόπηκε η Λάρισα στο 45' με τον βοηθό, Μποζατζίδη να υποδεικνύει λανθασμένα οφσάιντ του Βενετίδη, ο οποίος από πλάγια σέρβιρε σε κενό τέρμα σε συμπαίκτη του. Στο 94' καθαρό τράβηγμα του Νταμπίζα μέσα στην περιοχή, ο Μάνταλος δεν καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Ελληνα αμυντικού.

Οι συνθέσεις
Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταλ (73' Βελάσκο), Σίμιτς (59' Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Ιγλέσιας (66' Μπλάζεκ).
Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Σιόβας, Λάτκα, Ομο, Αναστασόπουλος, Γουνδουλάκης (83' Χίκα), Σάμαρης, Σαλαλί (65' Οκπάκο), Ριέρα (91' Γιόνσον).
Διαιτητής: Μάνταλος
Βοηθοί: Μποζατζίδης, Κωστάρας

Αντίο με ήττα είπε στο Αλκαζάρ η ΑΕΛ
Read more!

Στο περίπτερο της Green Team, Σισέ και Τζόρβας

Στο περίπτερο της Green Team, Σισέ και ΤζόρβαςΤο παρών στη διεθνή έκθεση Helexpo, όπου είχε περίπτερο η Green Team, έδωσαν Τζιμπρίλ Σισέ και Αλέξης Τζόρβας. Οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού πολιορκήθηκαν από φίλους των «πρασίνων» και υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα, χωρίς ωστόσο να κάνουν δηλώσεις για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μόνο ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» είπε κάποια λόγια στους εκπροσώπους του Τύπου, αλλά επικεντρώθηκε στην έκθεση. Ο Έλληνας πορτιέρο δήλωσε πως «η έκθεση είναι πάρα πολύ καλή καθώς μπορεί ο κόσμος να δει ρολόγια σε όλες τις τιμές», ενώ για την “επίθεση” που δέχθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού τόνισε: «Είμαι περήφανος που είμαι μαζί με παιδιά του Παναθηναϊκού, τα οποία ήρθαν στην έκθεση για μας φορώντας τις φανέλες του πρωταθλητή».
Read more!

Stop στην γκρίνια…

Η ήττα από τον Ηρακλή έφερε πολλή μουρμούρα στις τάξεις του Άρη και η νίκη κόντρα στην Κέρκυρα 2-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής μοιάζει με βάλσαμο.
Stop στην γκρίνια…
Η ομάδα του Κούπερ μπορεί να μην κατάφερε να φορέσει το… ευρωπαϊκό της κοστούμι και να παρουσιάσει την καλύτερή της εικόνα, όμως ήξερε τι πρέπει να κάνει για να πάρει το «τρίποντο» και ο στόχος επετεύχθη με την κεφαλιά του Τσέζαρεκ στο 34’ και το πλασέ του Πορτίγια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι φιλοξενούμενοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για γκολ που δεν μέτρησε του Παρασκευαΐδη στις καθυστερήσεις.

Read more!

Απογοήτευση ο Άιβερσον

Εφιαλτικό ήταν το ντεμπούτο του Άλεν Άιβερσον στο τουρκικό πρωτάθλημα. Η Μπεσίκτας έχασε στην έδρα της από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 74-67 και ο «answer» έμεινε στους 2 πόντους με 1/6 δίποντα και 4 ριμπάουντ. Οι πρωταθλητές Τουρκίας έφτασαν στην έκτη τους νίκη σε ισάριθμα ματς με 20 πόντους του Ομέρ Ονάν, ενώ από 12 πέτυχαν οι Μάρκο Τόμας και Ογκούζ Σαβάς. Από τους γηπεδούχους, που γνώρισαν την τρίτη τους ήττα στο πρωτάθλημα, διασώθηκε ο Φέντορ Λιχολίτοφ με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ.
Απογοήτευση ο Άιβερσον
Στη δεύτερη θέση με πέντε νίκες βρίσκεται η Εφές Πίλσεν, που συνέτριψε την Τράμπσονσπορ στην Τραπεζούντα με 101-64. Ο Νίκολα Βούιτσιτς είχε 20 και ο Ιγκόρ Ρακότσεβιτς 16 πόντους για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Read more!

«Ζω το όνειρό μου...»






Η απογευματινή προπόνηση της Άιντραχτ τελείωσε γρηγορότερα από το αναμενόμενο, καθώς οι απουσίες των διεθνών από τη μία και το τσουχτερό κρύο από την άλλη -όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, το προπονητικό κέντρο της Άιντραχτ είναι μέσα στο δάσος- δεν επέτρεψαν στον Μίχαελ Σκίμπε να «τεντώσει» τους παίκτες του.
Γενικότερα στην προπόνηση της Άιντραχτ ακούγονται τρεις λέξεις: «Γιάννη», «Φάνη» και… «μαλάκα».
Ο Γιάννης είναι ο Αμανατίδης, που παρά την ελάχιστη συμμετοχή που έχει ως τώρα στους αγώνες της ομάδας του, συνέπεια των τραυματισμών του στο γόνατο, παραμένει ο ηγέτης και η εμβληματική μορφή της Άιντραχτ. Στις προπονήσεις, η μπάλα περνά σχεδόν πάντα από τα πόδια του και ο ίδιος παρουσιάζεται όλο και καλύτερος από μέρα σε μέρα.
Ο Φάνης είναι ο Γκέκας που με την ευχέρειά του στο σκοράρισμα εκδηλώνει τις περισσότερες επιθέσεις ακόμα και στο δίτερμα, ταλαιπορώντας τον βασικό γκολκίπερ της ομάδας, Όκα Νικόλοβ, που απαντά στα γκολ του Γκέκα με το κλασικό, αγαπημένο και αμετάφραστο… Πίτσκου μάτερι!
Όσο για την… πιο δημοφιλή ελληνική λέξη στο εξωτερικό, την οποία γνωρίζουν άπαντες οι παίκτες της Άιντραχτ -άλλωστε η ελληνική παροικία στην ομάδα έχει τρία ενεργά μέλη, ενώ μετράει έξι (Αμανατίδης, Κυργιάκος, Μάντζιος, Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Τζαβέλας) συνολικά, εδώ και πέντε χρόνια- την ακούσαμε στις ελάχιστες αποτυχημένες συνεργασίες μεταξύ του Γιάννη και του Φάνη, που φαίνονται έτοιμοι να «σχηματίσουν ελληνικό βέλος στην επίθεση», όπως προέβλεψε ο Γερμανός δημοσιογράφος της Bild, Ρόμπερτ Πάλμερτ.
Ο Φάνης Γκέκας μάς έδωσε ραντεβού στο ξενοδοχείο που συνήθιζε να μένει μέχρι πέρσι η Άιντραχτ πριν από τους εντός έδρας αγώνες και απέχει πέντε λεπτά από το γήπεδο, με τους υπαλλήλους του Holliday Inn Airport North να κάνουν ουρά για αυτόγραφα από τον πρώτο σκόρερ της Μπουντεσλίγκα.
Έχεις συνειδητοποιήσει πόσος θόρυβος έχει γίνει γύρω από το όνομά σου με αφορμή αυτά τα 11 γκολ σε 12 αναμετρήσεις;
Ελπίζω ο θόρυβος αυτήν τη φορά να είναι για καλό… Πρώτα απ’ όλα σας ευχαριστώ που ήρθατε στη Γερμανία για μένα. Το γεγονός ότι ένα αθλητικό σάιτ έκανε ένα ταξίδι με αφορμή τα γκολ που πετυχαίνω, είναι μεγάλο και προφανώς αποτελεί διαφήμιση για μένα. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω απόλυτη εικόνα του τι λέγεται στην Ελλάδα. Είναι διαφορετικό να παρακολουθείς την επικαιρότητα μέσω Ίντερνετ και διαφορετικό να σου λένε ότι ο κόσμος χαίρεται με τα γκολ που βάζεις. Ελπίζω να συνεχίσω να δίνω λίγη χαρά στους Έλληνες φιλάθλους, γιατί ξέρω καλά ότι η χώρα περνάει μια τεράστια κρίση, οπότε αν τους βοηθάμε να ξεχνιούνται, είναι ευχάριστο.
Πόσο μακρινή για σένα είναι η εποχή που έπαιζες στην Ελλάδα;
Αυτή τη στιγμή ζω ένα όνειρο και δεν σκέφτομαι καθόλου τις μέρες που έπαιζα ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, είμαι Έλληνας, τα παιδιά θα πάνε σε ελληνικό σχολείο και είναι δεδομένο ότι θα ζήσουμε τη ζωή μας στην Ελλάδα. Περνάω μια εκπληκτική φάση, δεν έχω ξανανιώσει ποτέ έτσι στην καριέρα μου και θέλω να τα κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται. Τα στραβά της Ελλάδας, και εννοώ της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, προσπαθώ να τα αφήνω στο παρελθόν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνεις θραύση στη Γερμανία. Το 2007 είχες αναδειχθεί 1ος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Μπόχουμ ,
Έτσι είναι, αλλά αυτό που βιώνω φέτος με την Άιντραχτ είναι το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας μου. Ξέρεις, όταν μπήκαν τα πρώτα γκολ, ένιωσα καλά, γιατί από την πρώτη στιγμή όλοι μου έδειχναν εμπιστοσύνη, αλλά η συνέχεια ήταν πραγματικά απίστευτη. 11 γκολ σε 12 παιχνίδια… Η ομάδα είναι μέσα σε όλους τους στόχους κι εγώ μπορώ, αν συνεχίσω έτσι, να βγω και πάλι 1ος σκόρερ. Τι άλλο να ζητήσει ένας ποδοσφαιριστής; Είμαι ευτυχισμένος! Πάντα είχα όνειρο να φύγω στο εξωτερικό και τα κατάφερα. Εδώ και λίγες εβδομάδες ζω μια κατάσταση που θα ήθελε να βιώσει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Αυτή η χρονιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καριέρα μου.
Ζεις με το άγχος του επόμενου αγώνα. Πλέον όλος ο κόσμος περιμένει να σκοράρεις σε κάθε ματς. Είσαι έτοιμος για μια τέτοια πίεση;
Ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν είχα ιδιαίτερο άγχος. Στη ζωή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και είμαι χαρούμενος που η προσωπική μου ζωή (σ.σ. είναι παντρεμένος και έχει δύο δίδυμα -ένα αγόρι και ένα κορίτσι- 2,5 ετών) με βοηθά να χαλαρώνω και διώχνω την πίεση του επαγγελματικού αθλητισμού. Νομίζω ότι αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Η δουλειά μου είναι να βάζω γκολ. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερα από αυτό.
Με αφορμή μια δήλωση του προπονητή σου, Μίχαελ Σκίμπε, για τον Γκερτ Μίλερ, ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση στη Γερμανία σχετικά με τις ομοιότητες σου με τον παλιό αρχισκόρερ.
Θα είμαι ειλικρινής. Με χαροποιεί το γεγονός ότι με βάζουν στην ίδια πρόταση με έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Μίλερ, αλλά πιστεύω ότι είναι too much για μένα να με συγκρίνουν με έναν τέτοιο παίκτη, που έχει απίστευτα ρεκόρ στο γερμανικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ok, μπορεί να έχουμε κάποια παρόμοια στοιχεία, αλλά εγώ προσπαθώ να γράψω τη δική μου ιστορία και θα ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος αν έφτανα τα επιτεύγματα του Μίλερ, όμως νομίζω ότι είναι αδύνατον.
Διάβασα ένα κείμενο ενός Γερμανού δημοσιογράφου που σε περιέγραφε ως «έναν παίκτη που δεν τρέχει πολύ, δεν έχει τρομερή τεχνική, δεν πηδάει τόσο ψηλά, κι όμως είναι… διαολεμένα αποτελεσματικός». Ακόμα και ο συμπαίκτης σου Μάρκο Ρους, είπε ότι έχεις πουλήσει την ψυχή σου στο διάβολο για να βάζεις τόσα γκολ.
Ένα χάρισμα είχα ως ποδοσφαιριστής. Να είμαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Από τότε που ήμουν μικρός και έπαιζα σε μια τοπική ομάδα της Λάρισας, πάντα είχα καλή αίσθηση του γκολ και πάντα σκόραρα με τον ίδιο τρόπο. Όσο για τη δήλωση του Ρους… Ο Μάρκο συνηθίζει να κάνει πλάκες, αλλά εγώ ευτυχώς έχω ακόμα την ψυχή μου στη θέση της. Χάρη στους συμπαίκτες μου θα συνεχίζω να σκοράρω, κι ας λέει ο Μάρκο ό,τι θέλει!
Πάντως, μετά από τόσα χρόνια στη Γερμανία, συνεχίζεις να κάνεις δηλώσεις με τη βοήθεια μεταφραστή…
Μιλάω γερμανικά, αλλά καμιά φορά μπερδεύομαι και έτσι προτιμώ να μιλάω αγγλικά στους δημοσιογράφους. Έτσι καταφέρνω να ξεφεύγω και στις δύσκολες ερωτήσεις… Όσο για το πώς με αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί, είναι δεδομένο ότι θέλουν να μάθω γερμανικά, αλλά είμαι εδώ για να βάζω γκολ, όχι για να γίνω καθηγητής στο πανεπιστήμιο. Πίστεψέ με, όσο σκοράρω δεν απασχολεί κανέναν ποια γλώσσα μιλάω. Το έχουν πάρει απόφαση ότι μιλάω μέσα στο γήπεδο…
Με 11 γκολ σε 12 αναμετρήσεις και 22 βαθμούς στη βαθμολογία για το Χρυσό Παπούτσι, πόσο κοντά ή μακριά θεωρείς ότι βρίσκεσαι σε ένα θρίαμβο ανάλογο με αυτόν του Νίκου Μαχλά που βγήκε 1ος σκόρερ στην Ευρώπη το 1998;
Δεν με απασχολεί καθόλου το Χρυσό Παπούτσι. Είναι κάτι πολύ μακρινό! Θέλω να βοηθήσω την Άιντραχτ να βγει απευθείας στους ομίλους του Europa League και μέσω της καλής πορείας της ομάδας, να βάλω όσα περισσότερα γκολ γίνεται. Όταν είχα κάνει αυτή τη δήλωση για το Europe Legue στην αρχή της σεζόν, πολύς κόσμος είπε ότι δεν ξέρω που βρίσκομαι, αλλά… κοιτάξτε που βρισκόμαστε σήμερα. Το χρυσό παπούτσι είναι μια ωραία ιστορία για να γράφετε εσείς οι δημοσιογράφοι, αλλά εμένα δεν φτάνουν τόσο μακριά τα όνειρά μου. Συμβιβάζομαι και με τον τίτλο του 1ου σκόρερ της Μπουντεσλίγκα… (σ.σ. γελάει)
Περίμενες ύστερα από τρεις μέτριες σεζόν να κάνεις ένα τέτοιο ξεκίνημα με την Άιντραχτ;
Ναι, το περίμενα! Ο λόγος που δεν πήγα τόσο καλά τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι δεν έπαιζα. Πίστευα στις δυνατότητές μου και ήξερα ότι όταν μου δείξουν εμπιστοσύνη, θα κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα. Να βάζω γκολ! Νομίζω ότι οι ομάδες που δεν μου έδωσαν ευκαιρίες βλέπουν ότι έκαναν λάθος μαζί μου.
Είχες διαβάσει το θέμα της Bild με τίτλο «Ο Σούπερ Γκέκας είναι πιο πολύτιμος από τον Ρονάλντο»; Οι δυο σας μοιράζεστε την 6η θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της Ευρώπης.
Ναι το είδα! Καλά τα έγραφαν… (σ.σ. γελάει) Πέρα από την πλάκα, και μόνο η σύγκριση με έναν παίκτη αυτού του επιπέδου, με γεμίζει ευθύνες να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό και να πετύχω μαζί με την ομάδα μου! Χωρίς την ομάδα εξάλλου, δεν θα ήμουν εδώ, ούτε θα είχε έρθει ένα σάιτ από την Ελλάδα για να ασχοληθεί μαζί μου.
Όταν πέτυχες το πρώτο γκολ απέναντι στη Βόλφσμπουργκ έτρεξες να το πανηγυρίσεις μαζί με τον προπονητή σου. Ήταν μια κίνηση που την εκτίμησε πολύ, όπως μας είπε ο ίδιος νωρίτερα.
Έχω δηλώσει ότι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο ήρθα στη Φρανκφούρτη ήταν ο Σκίμπε. Με πίστεψε και στη Λεβερκούζεν και έκανε τα πάντα για να με φέρει στην Άιντραχτ, ενώ με ζήτησε και την εποχή που ήταν στη Γαλατασαράι. Του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί χωρίς τη βοήθειά του, ίσως να μην είχα καταφέρει να παίζω τόσο καλά φέτος. Το ότι έτρεξα να πανηγυρίσω μαζί του δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω γι αυτόν τον άνθρωπο είναι να τον ανταμείβω με γκολ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει συνεχώς.
Έχεις νιώσει έτσι για άλλους προπονητές στην καριέρα σου; Ότι παίζεις για πάρτη τους;
Ναι, για τον Μαρσελ Κόλερ με τον οποίο συνεργάστηκα στην Μπόχουμ και για τον Ρεχάγκελ. Αυτοί οι τρεις ήταν οι καλύτεροι προπονητές που είχα, σε αντίθεση με τον Πολ Χαρτ που είχα στην Πόρτσμουθ, που ήταν πραγματικά άσχετος. Και θέλω να το γράψεις όπως στο λέω. Ο τύπος ήταν άσχετος! Αν η φετινή πορεία στην Άιντραχτ είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην καριέρα, αυτό που βίωσα στην Πόρτσμουθ ήταν το χειρότερο. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Χαρτ δεν ήξερε αν η μπάλα είναι στρόγγυλη ή τετράγωνη. Δεν είχε δει ποτέ στη ζωή του Μπουντεσλίγκα και μάλιστα το θεωρούσε λογικό! Ελπίζω τώρα να έμαθε ποιος είμαι.
Είναι ο χειρότερος προπονητής που είχες στην καριέρα σου;
Όχι! Είναι ο χειρότερος προπονητής που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη!
Θέλω να σταθώ όμως λίγο και στον Ρεχάγκελ. Δεν τον έχω ψηλά γιατί μου έδωσε μια θέση στην Εθνική. Έπαιξα στην Εθνική για το άξιζα. Πήγα στην Εθνική όταν είχα βγει πρώτος σκόρερ στην Μπόχουμ και όχι όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Και το λέω αυτό γιατί έχει ειπωθεί ότι ο Ρεχάγκελ με πήρε για να με βοηθήσει επειδή δεν έπαιζα στην ομάδα μου. Μα ήμουν βασικός στην Μπόχουμ!
Το 1998 είχες βγει 1ος σκόρερ στα τοπικά της Λάρισας με 40 γκολ. Φανταζόσουν ποτέ ότι το 2010 το όνομά σου θα ήταν ανάμεσα σε αυτά των κορυφαίων σκόρερ της Ευρώπης;
Κάθε ποδοσφαιριστής όταν είναι μικρός κάνει όνειρα κι εγώ είμαι ευλογημένος που κατάφερα να κάνω όλα μου τα όνειρα πραγματικότητα. Κατάφερα να παίξω στη Λάρισα που ήταν η ομάδα της καρδιάς μου, να πάρω μετεγγραφή σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα, να βγω στο εξωτερικό, να ανακηρυχθώ 1ος σκόρερ σε ένα σπουδαίο πρωτάθλημα και να παίξω σε Μουντιάλ με την Εθνική… Αν τα φανταζόμουν όλα αυτά; Έκανα όνειρα όπως σου είπα, αλλά όλα αυτά μοιάζουν με επιστημονική φαντασία!
Θεωρείς ότι σου ταιριάζει το γερμανικό πρωτάθλημα;
Κάθε καλός παίκτης που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να μπορεί να σταθεί σε κάθε πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, οφείλεις να μελετήσεις το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεσαι και να δουλέψεις πάνω στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, ώστε να διακριθείς. Μου πάει η Μπουντεσλίγκα, αλλά έχω επενδύσει έτσι ώστε να τα καταφέρω εδώ. Δεν έγινε τυχαία, ούτε συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη.
Πώς είναι η ζωή σου στη Φρανκφούρτη;
Σπίτι – προπόνηση – σπίτι. Όταν έχεις δύο μικρά παιδιά, δεν έχεις χρόνο για πολλά ξενύχτια και βόλτες. Κοιμάμαι νωρίς, γιατί έχουμε τρεις φορές την εβδομάδα διπλές προπονήσεις, οπότε κάθε λεπτό ξεκούρασης μετράει. Είναι και τα παιδιά στο σπίτι, που δεν κάθονται στιγμή, οπότε καταλαβαίνεις ότι η ξεκούραση είναι απαραίτητη. Εξάλλου, η Φρανκφούρτη δεν είναι το ιδανικό μέρος για νυχτερινή ζωή, αλλά προσωπικά μου είναι αδιάφορο. Είμαι ευτυχισμένος, έχω την οικογένειά μου και είμαι τυχερός, γιατί παίζω σε μια ομάδα με δύο Έλληνες παίκτες, τον Τζαβέλα και κυρίως τον Αμανατίδη, που είναι εδώ από το 2005 και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Ο Γιάννης ήταν είναι και θα είναι η σημαία αυτής της ομάδας. Ό,τι και να γίνεται, ο Γιάννης είναι ο αγαπημένος παίκτης των φιλάθλων της Φρανκφούρτης και το αξίζει. Είχε την ατυχία με τους δύο συνεχείς τραυματισμούς, αλλά είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στην κορυφή. Προσπαθήσαμε, μαζί με τον Γιάννη να βοηθήσουμε και τον Γιώργο (σ.σ. Τζαβέλας) να καταλάβει τη γερμανική νοοτροπία, αν και δεν δυσκολευτήκαμε και πολύ, γιατί ένας καλός ποδοσφαιριστής όπως ο Γιώργος, μπορεί να προσαρμοστεί παντού.
Οι γονείς σου έχουν έρθει να σε δουν να παίζεις με την Άιντραχτ;
Βεβαίως, αν και πιστεύω ότι δεν έρχονται για μένα, αλλά τα εγγονάκια τους. Την τελευταία φορά ήρθε μόνο η μητέρα μου και μάλιστα σκόραρα απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν εκτός έδρας. Ήταν ωραίο να βλέπεις σε μια αντίπαλη έδρα δύο ανθρώπους να πανηγυρίζουν μόνο για σένα. Πάντως, είναι σημαντικό να μπορείς να πανηγυρίσεις ένα γκολ στην έδρα του αντιπάλου σου, χωρίς να φοβάσαι για τη σωματική σου ακεραιότητα. Δεν συμβαίνει παντού, όπως ξέρεις…
Ο Μάικ Φραντς (σ.σ. βασικός αμυντικός της Άιντραχτ) είπε μια φράση για σένα. «Η ζωή με τον Γκέκα είναι εύκολη, γιατί δεν χρειάζεται ολόκληρη επιχείρηση για να βάλει γκολ». Σου δίνουν την μπάλα σωστά κι εσύ κάνεις τη δουλειά σου.
Ακριβώς! Είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Όλοι δουλεύουμε για τους συμπαίκτες μας και αυτό το κλίμα κυριαρχεί σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας. Περνάμε καλά και αυτό φαίνεται και στους αγώνες μας. Ο προπονητής μας έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στον τομέα της ψυχολογίας και της ομαδικής νοοτροπίας.
Νιώθεις ότι η Φρανκφούρτη και η Άιντραχτ μπορούν να… χωρέσουν τις φιλοδοξίες σου;
Από μικρό παιδί έβαζα στόχους και έκανα το παν για να τους πετύχω. Περνάω πολύ καλά εδώ, αλλά νομίζω ότι ίσως άξιζα να παίξω σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Δεν μειώνω την Άιντραχτ ούτε στο ελάχιστο, γιατί έχω βρει εκπληκτικές συνθήκες, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσα να παίξω σε μια από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Αν όχι στην Μπαρτσελόνα ή στη Ρεάλ φυσικά, τουλάχιστον στο δεύτερο επίπεδο. Δεν ξέρω τι έφταιξε και τι όχι. Ίσως να φταίω κι εγώ!
Το έχεις ως απωθημένο να πάρεις μια τέτοια μετεγγραφή;
Δεν έχω μάθει να λειτουργώ με απωθημένα, αλλά βάσει της έφεσης που έχω στο σκοράρισμα πιστεύω ότι ίσως θα μπορούσα να πάρω μετεγγραφή σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Ίσως έφταιξαν τα δύο τρελά χρόνια στη Λεβερκούζεν, όπου ουσιαστικά έπαιξα ελάχιστα, αλλά ρωτήστε τον προπονητή που ήρθε στη θέση του Σκίμπε (σ.σ. Μπρούνο Λαμπάντια) τι συνέβη στην Μπάγερ…
Σήμερα είσαι 1ος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου τον Ιούνιο;
Διακοπές στη Μύκονο και ξεκούραση. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο…
ΥΓ1. Η συνέντευξη με τον Φάνη Γκέκα και τον Γιάννη Αμανατίδη -που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα και θα προκαλέσει αίσθηση- αλλά και όλη η αποστολή στη Φρανκφούρτη δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια του Ιωσήφ Πρωτογεράκη που για χάρη του gazzetta.gr εκτέλεσε χρέη οδηγού, ξεναγού, διερμηνέα και... δημοσιογραφικού παραγωγού. Ο Ιωσήφ είναι κολλητός φίλος του Φάνη από την πρώτη μέρα που ήρθε στη Γερμανία το 2006, ενώ εκτελεί χρέη... επίσημου μεταφραστή, όταν ο Γκέκας δυσκολεύεται να απαντήσει ερωτήσεις στα -όλο και πιο βελτιωμένα- αγγλικά του. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς! Read more!

Περίπατος του Ολυμπιακού στο Μαρούσι

Ο Κέσελι καρφώνει στο καλάθι του Αμαρουσίου O Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε εύκολα στο κλειστό του Αγιου Θωμά το Μαρούσι με 94-70, για την 5η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς ήταν καλύτεροι, κυριάρχησαν και δίκαια πήραν τους βαθμούς της νίκης, κάνοντας το 5Χ5 στο πρωτάθλημα.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν δεδομένη, με τους αστέρες του Ολυμπιακού να μη συναντούν αντίσταση και τη διαφορά να μην παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω του «φρένου» που πάτησαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές των νικητών ο Ράσο Νεστέροβιτς με 19 πόντους και ο Μίλος Τεόντοσιτς με 17 πόντους και 8 ασίστ.

Οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ταχύτητα στη δεύτερη περίοδο. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έδωσε χρόνο συμμετοχής στους 16χρονους Αγραβάνη και Τσόντζο και η διαφορά έφτασε στους 30 (43-13). Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι τη χαλάρωση του Ολυμπιακού, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα επί μέρους σκορ 11-2 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μείωσαν στους 19 (58-39). Οι φωνές του Ίβκοβιτς έπιασαν τόπο και ο Ολυμπιακός κατάφερε να επαναφέρει η διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες του πλην του Γλυνιαδάκη.

Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Μάνος, Νικολούλης.
Τα δεκάλεπτα: 13-38, 28-56, 54-78, 70-94.

Μαρούσι (Αλεξανδρής) : Μπόιτς 7, Νοέας 3, Ακεψεμαΐδης 11, Χουέρτας 7, Χαριτόπουλος 7, Γουίντεν 11, Κόμματος 17, Σεφερίδης 5, Αγραβάνης 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς) : Νεστέροβιτς 19, Γκόρντον 7, Σπανούλης 4, Μπουρούσης 3, Κέσελ 13, Μαυροκεφαλίδης 4, Νίλσεν 9, Παπανικολάου 11, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 17, Κατσίβελης 3.
Read more!

Έβαλε πλάτη ο Σερ

Έβαλε πλάτη ο Σερ
Την στήριξη του στον Φάμπιο Καπέλο εξέφρασε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, θέλοντας να υπερασπιστεί τον Ιταλό προπονητή, ο οποίος άκουσε πάρα πολλά μετά την ήττα των «τριών Λιονταριών» με 2-1 στο Γουέμπλεϊ από την Γαλλία.

Ο πολύπειρος προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» θεωρεί ότι η ήττα είναι κατανοητή με όσα προβλήματα αντιμετώπιζε η εθνική Αγγλίας.

«Νομίζω ότι η κριτική στο πρόσωπο του Καπέλο είναι υπερβολική. Αν είχε στην διάθεση του όλα τα δυνατά χαρτιά πιθανότατα θα είχε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Αλλά ο Τέρι, ο Κόουλ, ο Λάμπαρντ και ο Ρούνεϊ δεν μπορούσαν να αγωνιστούν, οπότε είχε πολλά και σημαντικά προβλήματα απουσιών που δεν μπορούσε να ξεπεράσει ».

Αυτές οι δηλώσεις ήρθαν σε ενίσχυση των όσων είχε υποστηρίξει και ο Χάρι Ρέντναπ μετά το φιλικό με την Γαλλία τονίζοντας ότι η επίθεση στον Καπέλο δεν είναι δίκαιη. Read more!

Διευρύνεται το σερί των Σπερς

Ο Τόνι Πάρκερ πανηγυρίζει... Τις δέκα συνεχόμενες νίκες έφτασαν οι Σπερς, οι οποίοι επιβλήθηκαν των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 116-92. Το Σαν Αντόνιο είχε σε μεγάλη ημέρα τον Πάρκερ, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Σπλίτερ με 18, Τζέφερσον με 14 και Τζινόμπιλι με 13. Απο την πλευρά των ηττημένων, ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Ουίλιαμς με 21 πόντους.

Οι περίοδοι: 28-29, 36-28, 25-18, 27-17.

Σπερς: Ντάνκαν 8, Τζέφερσον 14, Μπλερ 8, Πάρκερ 19, Τζινόμπιλι 13, Μπόνερ 12, Χιλ 8, Γκριν 6, Νιλ 10, Σπλίτερ 18.
Καβαλίερς: Μουν 8, Χίκσον 6, Βαρεχάο 8, Ουίλιαμς 21, Πάρκερ 2, Τζάμισον 12, Ουίλιαμς 2, Γκράχαμ 6, Χόλινς 3, Πόε 5, Γκίμσπον 17, Σέσιονς 2.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Μιλγουώκι Μπακς - Οκλαχόμα Θάντερ 81-82
Μέμφις Γκρίζλις - Μαϊάμι Χιτ 97-95
Ατλάντα Χοκς - Ντάλας Μάβερικς 93-98
Σάρλοτ Μπομπκάτς - Φοίνιξ Σανς 123-105
Ιντιάνα Πέισερς - Ορλάντο Μάτζικ 86-90
Ντένβερ Νάγκετς - Νιου Τζέρσι Νετς 107 - 103
Πόρτλαντ Μπλέιζερς - Γιούτα Τζαζ 94 - 103
Read more!

Στιγμιαίο λάθος…

Ένα «στιγμιαίο λάθος» του… Πασχάλη Μελισσά, στέρησε από τον Ατρόμητο τη νίκη και προσέφερε έναν πολύτιμο πόντο στην ομάδα του Εργοτέλη.
Στιγμιαίο λάθος…
Καλύτερη η ομάδα του Γιώργου Δώνη στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με τον Σαγκανόφσκι, με τον Εργοτέλη να παίρνει τα ηνία στο δεύτερο μέρος, να ισοφαρίζει με τον Λεάλ και να χάνει την ευκαιρία του αγώνα στο 85’ με βολίδα του Μπουντιμιρ.

Πρώτη ισοπαλία για τον Εργοτέλη στο φετινό πρωτάθλημα- με την τελευταία να είναι και πάλι κόντρα στον Ατρόμητο τον Μάρτιο του 2010- πέταξε στα «σκουπίδια» το σπουδαίο διπλό της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Πανιώνιο η ομάδα του Γιώργου Δώνη, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη.

 
Read more!

Με Νικαιώτες δεν ΠΑΣ πουθενά!

Με Νικαιώτες δεν ΠΑΣ πουθενά!
Αυτά τα «αφεντικό» και «παντοδύναμος» δεν ακούγονται καλά στη Νίκαια!

Με μαγκιά ανάλογη της… προέλευσής του, ο Ιωνικός στάθηκε όρθιος στα Γιάννενα (0-0), προκάλεσε την πρώτη απώλεια στο γήπεδο του ΠΑΣ (και μόλις δεύτερη στο πρωτάθλημα) και κλόνισε την εντύπωση πως ο πρωτοπόρος είναι… άτρωτος!

Αντίθετα, την εντύπωση πως επιστρέφει δυναμικά επιβεβαίωσε ο Παναιτωλικός, που έφυγε με μεγάλο διπλό (0-1) από την Καρδίτσα και πλησίασε την κορυφή!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, καταγράφηκε ο… αστρονομικός αριθμός των τριών (3) γκολ, με τα δύο από αυτά να σημειώνονται στη δραματική ισοπαλία των Τρικάλων με τον Αγροτικό Αστέρα (1-1) και την ισοφάριση των γηπεδούχων να προέρχεται στις καθυστερήσεις από τον γκολκίπερ Πουρή!

Κατά τ’ άλλα, τεράστια νίκη (με την οποία βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη) πέτυχε ο Λεβαδειακός επί της Ηλιούπολης (1-0), ενώ… «κάγκελο» (0-0) παρέμειναν τόσο το Βέροια-Καλλιθέα (σημαντικός πόντος για τους Αθηναίους), όσο και το Πιερικός-Διαγόρας. Read more!

Με ηγέτη τον Πέντερσεν

Με ηγέτη τον Πέντερσεν
Με δύο γκολ του Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν, από ένα σε κάθε ημίχρονο, η Μπλάκμπερν κατέβαλε την αντίσταση της Άστον Βίλα και επικράτησε με 2-0 στο Ίγουντ Παρκ. Ο αγώνας έγινε υπό την παρουσία της νέα διοίκησης του συλλόγου που πήρε το άφθονο χειροκρότημα.

Ο ηγέτης της Μπλάκμπερν στα τελευταία παιχνίδια, κράτησε τη στενή του επαφή με τα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με ένα εκπληκτικό φάουλ από πολύ πλάγια θέση ξεγέλασε τον Φρίντελ και άνοιξε το σκορ.

Οι «χωριάτες» προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που συνέχισαν να χάνουν τις ευκαιρίες και στο 66΄ευτήχησαν να προηγηθούν με δύο γκολ, όταν ο Πέντερσεν μετά από γέμισμα του Νίλσεν έκανε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπλάκμπερν (Σαμ Άλαρνταϊς) (4-3-3): Ρόμπινσον - Σαλγκάδο, Νίλσεν, Σαμπά, Ζιβέ (46’ Σιμποντά) - Τζόουνς, Νταν, Πέντερσεν (72’ Γκουλόν) – Χόιλετ (64’ Μάμε Ντιούφ), Ντιούφ, Ρόμπερτς

Αστον Βίλα (Ζεράρ Ουγιέ) (4-3-3): Φρίντελ - Λουκ Γιανγκ, Νταν, Κλαρκ, Γουόρνοκ – Χογκ (81’ Χερντ), Μπάναν, Άιρλαντ (78’ Πιρές) - Ασλεϊ Γιανγκ, Ντάουνινγκ, Αγκμπονλαχόρ (78’ Ντελαφουένσο) Read more!

Κατοστάρισε ο Μέσι

Με το χατ τρικ που πέτυχε στο θρίαμβο με 8-0 επί της Αλμερία, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 101 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ απέχει πλέον μόλις επτά γκολ από τον Σαμουέλ Ετό, ο οποίος με 108 είναι τρίτος στη σχετική λίστα του συλλόγου. Αν ο «Λέο» συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, σύντομα θα νιώθουν... απειλή ο Λάζλο Κουμπάλα (131) και ο Σέζαρ Ροντρίγκες (195).
Κατοστάρισε ο Μέσι
Ο Μέσι σκόραρε για όγδοο συνεχές ματς. Το σερί του ξεκίνησε στη νίκη επί της Κοπεγχάγης στο «Καμπ Νου» (2) και συνεχίστηκε στα παιχνίδια με Σαραγόσα (2), Σεβίλλη (2), Κοπεγχάγη στο «Πάρκεν» (1), Χετάφε (1), Θέουτα (1) και Βιγιαρεάλ (2).

Ήδη φέτος μετρά 13 γκολ στο πρωτάθλημα και κυνηγά το περσινό του ρεκόρ με 34. Άλλωστε πέρυσι στην αντίστοιχη χρονική περίοδο, μετά από δώδεκα αγωνιστικές δηλαδή, είχε 7 γκολ ενώ φέτος μετρά ήδη 13. Συνολικά ο 23χρονος άσος έχει πετύχει φέτος 21 τέρματα σε 17 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με την «Μπάρτσα», ενώ πέρυσι είχε σκοράρει 45 φορές σε 51 επίσημα ματς της ομάδας του.

Read more!

Ο «Πέτζα» πάει Τορόντο!

Σε συμφωνία ήρθαν Χόρνετς και Ράπτορς για μία ανταλλαγή πέντε παικτών που θα φέρει τον Πέτζα Στογιάκοβιτς στο Τορόντο.

Ο «Πέτζα» πάει Τορόντο!
Τον Σέρβο φόργουορντ (7,5π., 1, ριμπ. ανά αγώνα φέτος) θα ακολουθήσει στους Ράπτορς ο 22χρονος γκαρντ Τζάριντ Μπέιλες (4,5π., 2,5 ριμπ.), ενώ στη Νέα Ορλεάνη θα μετακομίσουν ο 27χρονος γκαρντ Τζάρετ Τζακ (10,8π., 4,5 ασίστ), ο 30χρονος Αυστραλός πάουερ φόργουορντ Ντέιβιντ Άντερσεν (5,1π., 3,1 ριμπ.) και ο 29χρονος πλέι μέικερ Μάρκους Μπανκς (2π., 1 ασίστ).

Ο Στογιάκοβιτς ήταν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους Χόρνετς (14,25 εκατ. δολάρια), αλλά είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής με μόλις 15 λεπτά παρουσίας στο παρκέ ανά αγώνα, καθώς χρησιμοποιείται σαν βασικός ο Μάρκο Μπελινέλι.

Read more!

Ρονάλντο: «Να δούμε αν θα βάλουν οκτώ γκολ σε μας…»

Το «el clasico» άρχισε νωρίς… Η Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε με το 5-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο 8-0 με το οποίο λίγο νωρίτερα η Μπαρτσελόνα είχε συντρίψει την Αλμερία εκτός έδρας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με χατ-τρικ σε αυτό του Λιονέλ Μέσι. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν έμεινε στα… γκολ, αλλά προκάλεσε τους Καταλανούς εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της επόμενης Δευτέρας στο «Καμπ Νου».
Ρονάλντο: «Να δούμε αν θα βάλουν οκτώ γκολ σε μας…»
«Η νίκη της Μπαρτσελόνα δεν μου λέει τίποτα. Να δούμε αν θα βάλουν οκτώ γκολ σε μας τη Δευτέρα», δήλωσε με νόημα ο Ρονάλντο μετά τη νίκη της ομάδας του, ενώ για τη μάχη που δίνει ο ίδιος με τον Μέσι στον πίνακα των σκόρερ είπε: «Δεν προσπαθώ να βγω πρώτος σκόρερ. Αυτό που θέλω είναι το πρωτάθλημα».

Read more!

Γκουαρντιόλα: «Ποια Ρεάλ; Ο Παναθηναϊκός!»

Γκουαρντιόλα: «Ποια Ρεάλ; Ο Παναθηναϊκός!»
Όλη η Ισπανία ασχολείται από το βράδυ του Σαββάτου με το επερχόμενο «el clasico». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως πριν το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Δευτέρας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο μυαλό του βρίσκεται μόνο το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

«Όλοι μιλάτε για το ματς με τη Ρεάλ, αλλά εμείς βλέπουμε μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη. Θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τον αγώνα αυτό», δήλωσε ο Καταλανός τεχνικός υπενθυμίζοντας πως η ομάδα του δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μακριά από το «Καμπ Νου», σε Κοπεγχάγη και Καζάν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος επίσης τόνισε πως «… πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον Παναθηναϊκό».

Read more!

Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο Κασίγιας

Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο ΚασίγιαςΤην υπ’ αριθμόν 393 επίσημη εμφάνισή του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε ο Ίκερ Κασίγιας στη νίκη επί της Μπιλμπάο με 5-1 και έπιασε στην τρίτη θέση στην ιστορία του συλλόγου τον Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο. Πλέον ο φύλακας-άγγελος της εστίας της «βασίλισσας» κυνηγά τον Σαντσίς και τον Χέντο που μετρούν 437 και 424 συμμετοχές αντίστοιχα.
Παράλληλα, ο Κασίγιας πανηγύρισε τη 250η νίκη στο πρωτάθλημα με τη Ρεάλ και είναι έκτος στη σχετική λίστα, μόλις μία πίσω από τον Φερνάντο Ιέρο, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο Ραούλ με 327 νίκες.

Read more!

Δίδυμο Κάρολ – Ρούνεϊ ενόψει

Δίδυμο Κάρολ – Ρούνεϊ ενόψει
Από τους Γουέιν Ρούνεϊ και Άντι Κάρολ θα απαρτίζεται το ιδανικό επιθετικό δίδυμο της εθνικής Αγγλίας σύμφωνα με τον Φάμπιο Καπέλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πιστεύει ότι οι δύο φορ θα αλληλοσυμπληρώνονται άψογα, αρκεί βέβαια πρώτα να επανέλθει ο άσσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα παλιά του επίπεδα.

Αρχικά ο Ιταλός προπονητής αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία που προσδίδει στο παιχνίδι ο επιθετικός της Νιούκαστλ: «Ο Κάρολ είναι δυνατός στον αέρα, αλλά έχει γενικά και πολύ καλές κινήσεις. Όταν έχει την μπάλα στα πόδια του μπορεί να ανοίξει χώρους για τους συμπαίκτες του. Μπορεί επίσης να ντριμπλάρει και ψάχνει το γκολ. Όταν τον είδα να αγωνίζεται με τη Νιούκαστλ κόντρα στην Άρσεναλ με εντυπωσίασε και τώρα με την Εθνική έδειξε τα ίδια καλά στοιχεία».

Στη συνέχεια στάθηκε στην καταλυτική παρουσία του φορμαρισμένου Γουέιν Ρούνεϊ: «Όλοι ξέρουν πως όταν ο Ρούνεϊ είναι καλά και σε φόρμα, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Κάνει τη διαφορά. Δείτε και τη Γαλλία χωρίς τον Μπενζεμά. Είναι μία άλλη ομάδα. Κάποιοι παίκτες είναι πολύ σημαντικοί. Πρέπει όμως να φορμαριστεί πρώτα ο Ρούνεϊ. Όταν αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι πάντα στο 100%. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να πάρει παιχνίδια στα πόδια του με τη Γιουνάιτεντ».

«Θα κάνουν ένα καλό δίδυμο», κατέληξε ανυπόμονος να δει τη σκέψη του να υλοποιείται και εντός αγωνιστικών χώρων. Read more!

Ιμπραΐμοβιτς: «Θα παίξω και με ένα πόδι»

Η επιθετική λειψανδρία στη Μίλαν υποχρεώνει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να αγωνίζεται αδιάκοπα. Ο Σουηδός φορ, παρότι παραδέχεται πως είναι εξουθενωμένος, ξεκαθαρίζει ότι είναι πάντα διαθέσιμος.
Ιμπραΐμοβιτς: «Θα παίξω και με ένα πόδι»
«Πράγματι αισθάνομαι κουρασμένος, ειδικά στα τελευταία λεπτά κάθε αγώνα. Ίσως αγωνίζομαι πολύ και αν είχαμε τον Ιντζάγκι ή τον Πάτο θα μπορούσα να πάρω περισσότερες ανάσες. Όμως θα θυσιαστώ για την ομάδα, θα παίξω και με ένα πόδι αν χρειαστεί», δήλωσε ο «Ίμπρα» μετά τη νίκη με 1-0 επί της Φιορεντίνα χάρη σε ένα δικό του μαγικό τέρμα. Read more!

Γκούτι: «Η Ρεάλ παίζει καλύτερα από αυτούς»

Την πεποίθησή του πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι η νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στην Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο Γκούτι. Ο Ισπανός μέσος υποστήριξε επίσης πως δεν μετάνιωσε που μετακόμισε στην Τουρκία, αν και θα ήθελε να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο.
Γκούτι: «Η Ρεάλ παίζει καλύτερα από αυτούς»
«Ο Μουρίνιο τα έχει όλα και θα ήθελα πολύ να είμαι στη Ρεάλ του» δήλωσε στην “Marca” ο χαφ της Μπεσίκτας, σχολιάζοντας ωστόσο: «Δεν μετανιώνω που έφυγα από τη Μαδρίτη. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος εδώ και η εμπειρία αυτή με έχει ωριμάσει».

Αναφερόμενος στο “Clasico” τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ρεάλ παίζει καλύτερα από αυτούς (Μπαρτσελόνα) και για τον λόγο αυτό θα κερδίσει μέσα στο Καμπ Νου». Read more!

Μέσι: «Δεν θα μπορούσα να δουλέψω με τον Μουρίνιο»


Μέσι: «Δεν θα μπορούσα να δουλέψω με τον Μουρίνιο»
Δύσκολη έως ακατόρθωτη υποστήριξε ο Λιονέλ Μέσι πως θα ήταν ενδεχόμενη συνεργασία του με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα υπογράμμισε ότι αν ποτέ καθόταν στον πάγκο των Καταλανών ο “Special One”, θα έπρεπε να αλλάξει τις συνήθειές του.

«Θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα, όχι» απάντησε στην “El Mundo Derpotivo” σε ερώτηση αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Μουρίνιο. «Αν ερχόταν στην Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να μάθει να μιλάει με άλλον τρόπο» πρόσθεσε.

Για την ικανότητα του Πορτογάλου τεχνικού σχολίασε: «Δεν έχω τίποτα εναντίον του, ή με κάποιον άλλον προπονητή, και μάλιστα όσοι έχουν εργαστεί μαζί του μιλάνε με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν».
Read more!

Φιορεντίνα για Γκοβού

Η ομάδα που θα… απαλλάξει τον Παναθηναϊκό από τον Σίντνεϊ Γκοβού ίσως γίνει η Φιορεντίνα. Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα violanews.it, η ομάδα της Φλωρεντίας παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις στην υπόθεση του Γάλλου επιθετικού και αν-όπως αναμένεται-αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, πιθανώς να κινηθεί για την απόκτησή του.
Φιορεντίνα για Γκοβού
Οι «βιόλα» δεν διαθέτουν πολλά χρήματα για μεταγραφές και θεωρούν τον Γκοβού μία καλή και συνάμα προσιτή λύση για την επίθεσή τους, όπως υπάρχουν αδυναμίες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γιόβετιτς.

Πάντως ο υπογράφων το δημοσίευμα στην ιταλική ιστοσελίδα, εκφράζει ανοικτά τις αμφιβολίες του για την πιθανή απόκτηση του Γκοβού με αφορμή την κακή αγωνιστική κατάσταση και τα εξωγηπεδικά καμώματα του Γάλλου διεθνούς.

Read more!

Χάνουν το ματς με Άγιαξ Ιγκουαΐν και Κεντίρα

Απόντες από την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ για το Champions League θα είναι οι Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Σάμι Κεντίρα.
Χάνουν το ματς με Άγιαξ Ιγκουαΐν και Κεντίρα
Οι δύο παίκτες αποχώρησαν τραυματίες από το χθεσινοβραδινό ματς με την Μπιλμπάο (5-1) και δεδομένου ότι ουσιαστικά έχει εξασφαλιστεί η πρωτιά του ομίλου, ενώ ακολουθεί το «el clasico», ο Ζοσέ Μουρίνιο προτιμά να τους προφυλάξει.

Ο Αργεντινός επιθετικός, που στο 79' έδωσε τη θέση του στον Καρίμ Μπενζεμά, έχει ενοχλήσεις στη μέση, ενώ ο Γερμανός μέσος, που αντικαταστάθηκε από τον Λασανά Ντιαρά στο 68', έχει ένα ελαφρύ τράβηγμα στον δεξιό δικέφαλο.

Read more!

Όλα ανάποδα για Σβαϊνστάιγκερ

Η χθεσινή ισοπαλία (1-1) της Μπάγερν Μονάχου στην «Μπάι Αρένα» απέναντι στη Λεβερκούζεν και η αύξηση της διαφοράς από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ στους δώδεκα βαθμούς δεν ήταν η μοναδική… αναποδιά για τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Ο μέσος των Βαυαρών εμφανίστηκε στον αγώνα φορώντας φανέλα στην οποία η διαφήμιση ήταν τυπωμένη ανάποδα! Το λάθος αποδίδεται προφανώς στην εταιρεία που «ντύνει» την ομάδα, αλλά κανένας δεν το πρόσεξε εγκαίρως κι έτσι ο «Σβάινι» έπαιξε σε όλο το ματς με αυτή την ιδιαίτερη φανέλα, την οποία στο τέλος αντάλλαξε με τον Ρενάτο Αουγκούστο.

Όλα ανάποδα για Σβαϊνστάιγκερ (pics)
Read more!

Αρχηγός ο Σισέ με εντολή Πατέρα

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Παναθηναϊκού στον Τζιμπρίλ Σισέ έδωσε ο Νικόλας Πατέρας! Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» έκανε γνωστή την απόφασή του στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μέσω του Ζεσουάλδο Φερέιρα. «Είναι τιμή για μένα» δήλωσε ο Γάλλος φορ.
Αρχηγός ο Σισέ με εντολή Πατέρα
Το γεγονός ότι η έλευση του Φερέιρα θα έφερνε ριζικές αλλαγές στους νταμπλούχους Ελλάδος ήταν δεδομένο, αλλά ότι αυτές θα ξεκινούσαν από την πρώτη κιόλας μέρα λίγοι το περίμεναν. Ο Νικόλας Πατέρας θέλοντας να εκφράσει στον πρώτο σκόρερ των «πρασίνων» την εκτίμηση προς το πρόσωπό του, τον «έχρισε» αρχηγό της ομάδας. Ο Γάλλος από την πλευρά του μπήκε κατευθείαν στο πετσί του νέου του ρόλου και ήταν αυτός που καλωσόρισε τον νέο προπονητή.

«Ξέρουμε ότι είστε καλός προπονητής και ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα μας και θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα για να συνεχίσει να κερδίζει» του είπε ο Σισέ, ενώ αναφερόμενος στην επιλογή του προέδρου πρόσθεσε: «Είναι τιμή για μένα αυτή η απόφαση και με γεμίζει υπευθυνότητα».

Από την πλευρά του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είπε στους παίκτες: «Ήρθα στην ομάδα για να πετύχω, να πετύχουμε όλοι μαζί. Το πρώτο πράγμα που ζήτησα και έμαθα στα ελληνικά είναι η λέξη νίκη» θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περάσει από την πρώτη στιγμή τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Όσον αφορά την απόφαση του προέδρου τόνισε: «Δεν ζήτησα εγώ να γίνει αυτή η αλλαγή. Είναι εντολή του προέδρου και πρέπει να τη σεβαστούμε».

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς κόντρα στον Ηρακλή έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι ελαφρύ τρέξιμο. Η κατάσταση του Σισέ, που είχε ένα χτύπημα στα πλευρά, δεν εμπνέει καμιά ανησυχία, αφού ο στράικερ του «τριφυλλιού» αναμένεται να προπονηθεί τη Δευτέρα κανονικά και να είναι φυσικά ετοιμοπόλεμος για τον αγώνα της Τετάρτης με την Μπαρτσελόνα. Κανονικά συμμετείχε στο ζέσταμα και σε μέρος του προγράμματος με την μπάλα ο Σεμπάστιαν Λέτο, αλλά δεν αναμένεται να είναι καν στην αποστολή. Απών από το ματς της Τετάρτης θα είναι και ο τιμωρημένος Καραγκούνης. Read more!

Αστεράτη «Κυρία»

Στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου μπήκε η Γιουβέντους, ύστερα από την επικράτησή της με σκορ 2-0 επί της Τζένοα εκτός έδρας, για την 13η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Εντουάρντο με αυτογκόλ στο 18’ και Κράσιτς στο 23’ τα γκολ της «Γηραιάς Κυρίας» η οποία έφτασε τους 23 βαθμούς σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση, μειώνοντας από την πρωτοπόρο Μίλαν στους έξι.
Αστεράτη «Κυρία»
ΤΖΕΝΟΑ (Νταβίντε Μπαλαρντίνι): Εντουάρντο, Καλάντζε, Νταϊνέλι, Ρανόκια (46’ Ντέστρο), Ραφίνια, Μιλανέτο, Κρισίτο, Ρόσι, Βελόσο (78’ Ρούντολφ), Μέστο (46’ Κάρχα), Τόνι

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Λουίτζι Ντελ Νέρι): Στοράρι, Μότα (54’ Σόρενσεν), Μπονούτσι, Κιελίνι, Γκρόσο, Μέλο, Ακουιλάνι (80' Σαλιχάμιτζιτς), Μαρκίζιο, Κράσιτς (61’ Σισόκο), Κουαλιαρέλα, Ιακουίντα Read more!

Συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία...

Συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία...
Μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, που βρήκε τη Λεβερκούζεν να ισοφαρίζει την Μπάγερν στο τέλος του, οι δύο τεχνικοί αποφάσισαν μα μη ρισκάρουν στο δεύτερο ημίχρονο και συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία (1-1). Δεν άξιζε την ισοφάριση

Οι Βαυαροί ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και αφού το γκολ που αυτογκόλ του Φρίντριχ ακυρώθηκε στο 5’ ορθώς, διότι ο Σβαϊνστάιγκερ που επηρέαζε τη φάση ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ, ευτύχησαν να προηγηθούν με τέρμα του φορμαρισμένου Γκόμεζ στο 34’. Ο Κρόος έβγαλε πολύ ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Γερμανός επιθετικός με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες της Λεβερκούζεν αδυνατούσαν να βρουν τις λύσεις προκειμένου να αντιδράσουν και ενώ όλα έδειχναν ότι η Μπάγερν θα είναι αυτή που προηγείται στο ημίχρονο, στο 46’ ο Πράνιτς ανέτρεψε εντός περιοχής τον Σαμ και ο ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Βιδάλ δεν αστόχησε και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο καλύτερο σημείο, ακριβώς με την εκπνοή.

Φοβήθηκαν να ρισκάρουν

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλό, οι ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές ήταν ελάχιστες και το κοινό που βρέθηκε στις εξέδρες της «Μπάι Αρίνα» δεν έμεινε ικανοποιημένο από το θέαμα που παρακολούθησε. Φάνηκε ότι οι δύο τεχνικοί δεν ήθελαν να ρισκάρουν και φυσιολογικά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1.

Το αποτέλεσμα δεν ευνοεί κανέναν από τους δύο, καθώς η Ντόρτμπουντ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, όμως όπως φάνηκε και στο δεύτερο μέρος από την αντίδραση των δύο προπονητών, η ισοπαλία είναι καλύτερη από την ήττα. Η Λεβερκούζεν παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, ενώ η Μπάγερν έφτασε τους 20 και βρίσκεται 14 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Η σύνθεση της Λεβερκούζεν: Άντλερ, Σβάαμπ (Κάστρο), Χίπια, Φρίντριχ, Κάντλετς , Ρόλφες, Μπαρνέτα (Μπάλιτς), Αουγκούστο (Μπέντερ), Σαμ, Ντερντιγιόκ, Βιδάλ
Read more!

Μουρίνιο, ετοιμάσου! *ΒΙΝΤΕΟ*

Μουρίνιο, ετοιμάσου! (video)
Ο Jimmy Jump ανακοίνωσε τον επόμενο στόχο του… τον Ζοσέ Μουρίνιο!
Με μια βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση, ο γνωστός σε όλους Jimmy Jump προειδοποίησε ότι το επόμενο «χτύπημα» είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, τονίζοντας: «Φορέστε μπαρετίνα στον Μουρίνιο», αναφερόμενος στον γνωστό σκούφο των καθολικών. Για το πότε θα κάνει πράξη την «απειλή» δεν ενημέρωσε, όμως το μυαλό όλων πάει στο el classic στη Βαρκελώνη, στις 29 Νοεμβρίου.
Εκτός των άλλων, ο Jimmy ζήτησε οικονομική ενίσχυση από τους θαυμαστές του, αφού όπως δήλωσε: «Δεν είχα ποτέ μου σπόνσορες»!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Read more!

Νέα μπά(ρ)τσα από την Κάχα Λαμποράλ

Ο Μπραντ Όλεσον συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της Κάχα Λαμποράλ επί της Μπαρτσελόνα
Η αντεπίθεση της Κάχα Λαμποράλ στην τέταρτη περίοδο χάρισε στηn Μπαρτσελόνα ακόμη μία ήττα (87-80) και στην ίδια την πρώτη θέση της ACB. Στις αρχές της τέταρτης περιόδου οι «μπλαουγκράνα» βρέθηκαν και στο +12 (59-71), αλλά μέχρι το 37' ακολούθησε σερί 17-3, με την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να προσπερνά με 76-74.

Ο Τέρενς Μόριτς ξανάδωσε με τρίποντο το προβάδισμα στην ομάδα του (76-77), αλλά στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι Σαν Εμετέριο και Τελέτοβιτς, βοηθώντας τους πρωταθλητές της ACB να φτάσουν στην πολύτιμη νίκη απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης, που πριν από λίγα 24ωρα είχαν ηττηθεί και στην Τοσκάνη από τη Σιένα για την Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 35-34, 54-64, 87-80
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Χουέρτας 10 (5ασ.), Λόγκαν 10 (1), Τελέτοβιτς 17 (3/7τρίπ.), Σαν Εμετέριο 15 (3/5τρίπ., 7ρ.), Ράντσικ 2, Χέισλιπ, Όλεσον 18 (4/5τρίπ.), Μπάρατς 15 (12ρ.), Μπιέλιτσα
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 5 (1), Ρούμπιο 15 (8ασ.), Λάκοβιτς 6, Πέροβιτς, Βάσκεθ 10, Ινγκλές 10 (1), ΕνΝτονγκ 5, Μόρις 8 (2), Λόρμπεκ 5 (1), Μάικ 11 (1), Γκριμάου 5

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής: (σήμερα) Κάχα Λαμποράλ-Μπαρτσελόνα 87-80, Μενόρκα-Ουνικάχα, (αύριο) Βαλένθα-Σαραγόσα, Καχασόλ-Γκραν Κανάρια, Εστουντιάντες-Αλικάντε, Μπιλμπάο-Χοβεντούτ, Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ, Φουενλαμπράδα-Γρανάδα, Μανρέσα-Λαγκούν Άρο

Η κατάταξη: Κάχα Λαμποράλ 7-1*, Ρεάλ Μαδρίτης 6-1, Μπαρτσελόνα 6-2*, Βαγιαδολίδ 5-2, Λαγκούν Άρο 5-2, Μπιλμπάο 4-3, Χοβεντούτ 4-3, Φουενλαμπράδα 4-3, Γκραν Κανάρια 4-3, Ουνικάχα 4-3, Σαραγόσα 3-4, Μενόρκα 3-4, Καχασόλ 2-5, Εστουντιάντες 2-5, Γρανάδα 2-5, Βαλένθια 1-6, Αλικάντε 1-6, Μανρέσα 1-6
* Έχουν έναν αγώνα περισσότερο
Read more!

Δεν δίνει το χέρι στον Γκαλάς ο Νασρί

Δεν δίνει το χέρι στον Γκαλάς ο Νασρί
Νέα περίπτωση Τζον Τέρι και Γουέιν Μπριτζ προέκυψε στην Αγγλία. Ο Σαμίρ Νασρί δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δώσει το χέρι του στον πρώην συμπαίκτη του Γουίλιαμ Γκαλάς, αφού βρίσκονται στα μαχαίρια. Ο Γκαλάς μετακόμισε το καλοκαίρι στην Τότεναμ, αιώνιο εχθρό της Άρσεναλ, και οι οπαδοί των Κανονιέρηδων του ετοιμάζουν άσχημη υποδοχή. Εκτός από τους οπαδούς, και ένας συμπατριώτης του, ο Σαμίρ Νασρί, έχει αποφασίσει να μην ανταλλάξει χειραψία μαζί του.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν να μιλήσουν πάνω από ένα χρόνο, με τον Νασρί να μη συγχωρεί στον άλλοτε συμπαίκτη του ότι του έβαλε τις φωνές επειδή κατά τη διάρκεια του Euro 2008 κάθισε στη θέση του Ανρί στο λεωφορείο της ομάδας.

Ο ίδιος μιλώντας στους συμπαίκτες του ανέφερε: «Θα ήταν υποκρισία εκ μέρους μου να δώσω τα χέρια με έναν άνθρωπο που μου έβαλε τις φωνές επειδή έκατσα στη θέση του Ανρί». Οι συμπαίκτες του όλες αυτές τις ημέρες προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη χωρίς όμως επιτυχία, με τους δύο άνδρες να έχουν να μιλήσουν πάνω από ένα χρόνο.
Read more!

Γιουνάιτεντ κορυφής, ήττα για Τσέλσι!

Γιουνάιτεντ κορυφής, ήττα για Τσέλσι!
Δεν είπε όχι στο δώρο της Τσέλσι, που ηττήθηκε από την Μπέρμιγχαμ (1-0). Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Γουίγκαν (2-0) και βρέθηκε στην κορυφή της Premier League μαζί με τους Μπλε! Μετά τις εκτός έδρας ισοπαλίες με Μάντσεστερ Σίτι και Άστον Βίλα, η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στις νίκες. Εκτός αυτού οι παίκτες του Φέργκιουσον είχαν σίγουρα έναν ακόμα λόγο να χαμογελούν, καθώς η Τσέλσι ηττήθηκε εκτός από την Μπέρμιγχαμ και έτσι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 28 πόντους έπειτα από 14 αγώνες. Οι Κόκκινοι Διάβολοι επικράτησαν στο «Ολντ Τράφορντ» της Γουίγκαν, που αγωνίστηκε από το 61' εννιά παίκτες, με γκολ των Εβρά και Ερνάντες, ενώ η Τσέλσι παρότι είχε την υπεροχή και πίεσε πολύ, ηττήθηκε με γκολ του Λι Μπόγερ στο 17' (1-0).

Βλέπει και σεντόνι η Λίβερπουλ

Νίκη με την οποία πλησίασε στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της ερχόμενης σεζόν πέτυχε η Λίβερπουλ. Οι Reds επικράτησαν 3-0 της ουραγού, Γουέστ Χαμ 3-0 στο «Ανφιλντ» και μείωσαν στο -4 από την 4η Μπόλτον. Το σκορ άνοιξε στο 18' ο δεξιός μπακ, Γκλεν Τζόνσον (1-0) για να βάλει βάσεις νίκη στο 27' με χτύπημα πέναλτι ο Κάουτ (2-0). Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον τελικά καθάρισε τη νίκη από το πρώτο μέρος, με τον Μάξι Ροντρίγκες να σκοράρει στο 38' διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (20/11)

Αρσεναλ-Τότεναμ 2-3
(9' Νασρί, 27' Σαμάκ - 50' Μπέιλ, 67' πεν. Φαν Ντερ Φάαρτ, 85' Καμπούλ)

Μπέρμινγχαμ-Τσέλσι 1-0
(17' Μπόγερ)

Μπλάκπουλ-Γουλβς 2-1
(3' Βάρνεϊ, 44' Χέργουντ - 86' Ντόιλ)

Μπόλτον-Νιούκαστλ 5-1
(18' πεν., 91' Ντέιβις, 39' Λι, 50', 72' Ελμάντερ - 52' Κάρολ)

Μάντσεστερ Γ.-Γουίγκαν 2-0
(45' Εβρά, 77' Ερνάντες)

Γουέστ Μπρομ-Στόουκ 0-3
(55' πεν. Εθέριγκτον, 85' πεν., 93' Γουόλτερς)

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή (21/11)

Μπλάκμπερν-Αστον Βίλα (15:30)
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα (22/11)

Σάντερλαντ-Εβερτον (22:00)

Η βαθμολογία
(14 αγώνες)

1. Τσέλσι 28
2. Μάντσεστερ Γ. 28
3. Άρσεναλ 26
4. Μπόλτον 22
5. Μάντσεστερ Σίτι 22*
6. Τότεναμ 22
7. Λίβερπουλ 19
8. Σάντερλαντ 19*
9. Στόουκ 19
10. Νιούκαστλ 18
11. Μπλάκπουλ 18
12. Αστον Βίλα 17*
13. Μπέρμινγχαμ 16
14. Γουέστ Μπρομ 16
15. Έβερτον 15*
16. Μπλάκμπερν 15*
17. Φούλαμ 14*
18. Γουίγκαν 14
19. Γουλβς 9
20. Γουέστ Χαμ 9
Read more!

Γκαρίδο: Αξίζαμε τη νίκη

Γκαρίδο: Αξίζαμε τη νίκη
Ο προπονητής της Βιγιαρεάλ Χουάν Κάρλος Γκαρίδο δήλωσε πως η ομάδα του άξιζε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Βαλένθια, εξήρε όμως την τακτική και τον τρόπο με τον οποίο αμύνθηκαν οι νυχτερίδες.
Άξιζε τη νίκη σύμφωνα με τον Χουάν Κάρλος Γκαρίδο η Βιγιαρεάλ κόντρα στην Βαλένθια, όμως ο τρόπος με τον οποίο αμύνθηκαν οι νυχτερίδες και η συνέχεις διακοπές στον ρυθμό της Βιγιαρεάλ άλλαξαν την πορεία του παιχνιδιού.
«Η πρόθεση μας είναι να παίζουμε πάντα καλό ποδόσφαιρο. Με εξέπληξε η απόφαση της Βαλένθια να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικού και μπήκαν στο παιχνίδι γνωρίζοντας το πλάνο που είχαμε. Έκαναν καλή δουλειά στο να διακόπτουν τον ρυθμό μας και αυτό χάλασε το παιχνίδι».
Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League, παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω από την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα μετά από αυτό το αποτέλεσμα.
Read more!

Στην κορυφή η Άντερλεχτ!

Στην κορυφή η Άντερλεχτ!
Η Άντερλεχτ πήρε μεγάλη και εύκολη νίκη επί της Γκέρμιναλ εκτός έδρας και ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος, έστω και με παιχνίδι περισσότερο από τη Γάνδη! Η Άντερλεχτ ήταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο του αγώνα από την πρώτη στιγμή, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει πολλές φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η αποχώρηση, μάλιστα, του Μπίλια στο 25’ λόγω τραυματισμού έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Η κυριότερη ευκαιρία για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Europa League ήταν στο 37’ όταν το πλασέ του Λουκάκου βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Καμίνσκι. Με την Γκέρμιναλ να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Προτό σε καμία στιγμή, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο ημίχρονο με το 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε ακριβώς όπως το πρώτο με μόνη διαφορά ότι η Άντερλεχτ κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ στο 57’. Ο Λουκάκου έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από τα δεξιά, έβγαλε… συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Κανού, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα εύκολα μέχρι το τέλος και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη, όμως έχασαν το μεγάλο τους αστέρι, καθώς αποβλήθηκε στο 90' με δεύτερη κίτρινη κάρτα...

Η Άντερλεχτ με αυτή τη νίκη επιβεβαίωση την ανοδική της πορεία και βρίσκεται, έστω και προσωρινά καθώς έχει παιχνίδι περισσότερο, στην κορυφή με 34 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη δεύτερη Γάνδη.

Η σύνθεση της Άντερλεχτ: Προτό, Μαζούχ, Μπίλια (Κλίεσταν), Λεσιάκς, Πόλακ, Σουάρες (Μπαντιμπανγκά), Κανού, Λεζέρ, Λουκάκου, Βίκτορ Μπερνάντες, Ζιλέ
Read more!

Με Ζαγοράκη στο Φάληρο

 Με Ζαγοράκη στο Φάληρο
Σύσσωμη η διοίκηση του ΠΑΟΚ θα βρεθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μπροστάρης της αποστολής ο πρόεδρος των «ασπρόμαυρων», Θοδωρής Ζαγοράκης.Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου συνηθίζει να δίνει το «παρών» στα εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ, και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, ώστε να είναι κοντά στην ομάδα και να παρακολουθήσει διά ζώσης την προσπάθεια της ομάδας του για θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά απέναντι στον Ολυμπιακό. Read more!

Αυτή ήταν ΑΕΚ!

Ο Άντονι Γκράντι ήταν ένα... κλικ πιο μπροστά απ' όλους
Νίκη-ανάσα επί του Ηλυσιακού με 97-74 πήρε στο άδειο από κόσμο Ελληνικό η ΑΕΚ, που θυμήθηκε για λίγο τον καλό εαυτό της.Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίστηκαν με πάθος, έπαιξαν καλή άμυνα κι έχοντας για μπροστάρη στην επίθεση τον Άντονι Γκράντι και συμπαραστάτες τους Λαμόντ Μακ, Δήμο Ντικούδη, Τερέλ Καστλ και Μάκη Νικολαΐδη κατέκτησαν το δεύτερο ροζ φύλλο τους στο φετινό πρωτάθλημα. Κι αυτό παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τους φιλάθλους τους, καθώς το ματς γινόταν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της οφειλής προς την εφορία. Στην αντίπερα όχθη, αυτή του Ηλυσιακού, το κλίμα είναι βαρύ, αφού μετά το πέρας πέντε αγωνιστικών στην Α1 δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης.

Σε αντίθεση με τα τέσσερα πρώτα ματς του πρωταθλήματος, οι παίκτες του Μηνά Γκέκου μπήκαν δυνατά στο παρκέ, με αποτέλεσμα να πάρουν από νωρίς τα ηνία του αγώνα. Με «όπλα» τους την άμυνα και τον επιθετικό οίστρο του Άντονι Γκράντι πέτυχαν να προηγηθούν με 8-0 στο 3', όταν και μπήκε στο παρκέ για την πρώτη εμφάνισή του με την φανέλα της ΑΕΚ ο Πάτρικ Σπαρκς. Η διαφορά συνέχισε να παίρνει την ανιούσα. Μόλις στο 6' έφτασε στο +13 (16-3), ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 28-14.

Η κατάσταση παρέμεινε αναλλοίωτη και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Παρά τις προσπάθειες του Τόμσον ο Ηλυσιακός ήταν ο... κομπάρσος του ματς. Ο Γκραντι βρήκε σύμμαχο στην επίθεση τον Νικολαΐδη κι έτσι η διαφορά έφτασε μέχρι τους 22 πόντους (54-32) ένα λεπτό πριν από το φινάλε του ημιχρόνου (54-34).

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Μηνά Γκέκου συνέχισαν να παίζουν σκληρή άμυνα κι επιθετικά τον είχαν τον τρόπο τους. Με τον Σπαρκς να «τρέχει» την ομάδα και τους Ντικούδη-Μακ να... σέρνουν το χορό στο σκοράρισμα η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει. Στο 28' η διαφορά έφτασε στο +27 (74-47), ενώ η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 77-51.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ηλυσιακό να εκμεταλλεύεται τη μερική χαλάρωση των γηπεδούχων και με τον Πρόγουελ να ηγείται στο σκοράρισμα μετρίασε κάπως το μέγεθος της ήττας του (97-74).

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 56-36, 77-51, 97-70
ΑΕΚ (Γκέκος): Καστλ 9, Νικολαΐδης 13 (2), Μακ 19 (10ρ., 5ασ., 5κλ., 3λ.), Ντικούδης 18 (1), Δορκοφίκης 2, Καλλινικίδης, Σπαρκς 8 (1), Γκράντι 22 (5/8δίπ., 2/7τρίπ., 6/8β., 8ασ., 4ασ., 5λ.), Μελς 6
Ηλυσιακός (Φραγκιάς): Τόμπσον 10 (2/6τρίπ., 5ασ., 3κλ., 2λ.), Καρύδας 9, Κυρίτσης 7 (0/3τρίπ., 4λ.), Χατζής 8 (1), Παπαντωνίου, Κουκουλάς, Τόντιτς, Κασελάκης 2, Μπάξτερ 19 (6/7δίπ., 1/4τρίπ., 4/7β., 6ρ.), Γαλιώτος, Πρόγουελ 19 (8/9δίπ., 1/4τρίπ., 6ρ., 3κλ., 3λ.)
Read more!

Απάντησε η ΕΠΟ σε Γκέκα!

Απάντησε η ΕΠΟ σε Γκέκα!
Η μεγάλη συνέντευξη του Γκέκα στο gazzetta.gr και τα όσα είπε για την Εθνική ομάδα προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΠΟ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τον διεθνή παίκτη να αναφερθεί στους… αληθινούς λόγους της απόφασής του!
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως για άλλη μια φορά η ομοσπονδία σέβεται απόλυτα την απόφαση του φορ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης να μη συμμετέχει στην Εθνική ομάδα, όμως όπως χαρακτηριστικά γράφεται «δεν είναι άρρωστη η Εθνική, αλλά αρρώστια».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή συνέντευξη του Φάνη Γκέκα, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στο website gazzetta.gr, από την ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής:
Όταν ο Φάνης Γκέκας εγκατέλειψε την Εθνική Ομάδα με απροσδιόριστες αιτιάσεις, επιλέξαμε να μην παρασυρθούμε σε δημόσιο διάλογο μαζί του, γιατί η ΕΠΟ και σέβεται και αναγνωρίζει την προσφορά όλων των διεθνών ποδοσφαιριστών.
Θα τηρήσουμε την ίδια στάση και σήμερα, παρότι οι αφορμές εκ μέρους του Φάνη Γκέκα το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει χωρίς κανέναν λόγο. Επίσης, δεν θα μπούμε στη διαδικασία ερμηνείας της συμπεριφοράς του ποδοσφαιριστή, αν και θα ήταν χρήσιμο για όλους να μπει ο ίδιος στη διαδικασία να την εξηγήσει, διότι τα κίνητρά της είναι πραγματικά ακατανόητα.
Η ΕΠΟ εξακολουθεί να σέβεται την απόφασή του Φάνη Γκέκα, αλλά ήρθε η ώρα να σεβαστεί και ο ίδιος την ηρεμία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη και απρόκλητη επίθεση ευαισθησίας προς την Εθνική Ομάδα.
Η οποία δεν είναι άρρωστη, αλλά "αρρώστια"».
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...