ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Μένει Μιλάνο ο Μιλίτο

Μένει Μιλάνο ο Μιλίτο
Ευτυχισμένος στην Ίντερ τόνισε πως είναι ο Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως το ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά με τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι αρκετά μακρινό. Ο Αργεντινός άσος μίλησε στην ιταλική Corriere dello Sport, όπου εξέφρασε την άποψή του για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά και τα σενάρια περί μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Ποτέ δεν ήμουν κοντά στο να αποχωρήσω από την Ίντερ το καλοκαίρι που μας πέρασε», δήλωσε αρχικά ο Αργεντινός επιθετικός και στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Ζοσέ Μουρίνιο και στη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Είναι πάντα ωραίο για μένα να σε θέλει ένας τόσο σημαντικός προπονητής όπως ό Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά είμαι ευτυχισμένος στην Ίντερ».

Κλείνοντας υπογράμμισε σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστροφή του «Special One» στο Μιλάνο: «Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να επιστρέψει. Προς το παρόν έχουμε τον Λεονάρντο και δεν είναι ωραίο να μιλάμε για άλλους προπονητές για την Ίντερ».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

UEFA vs ΚΑΣΑΝΟ

Τα έβαλε με UEFA ο Κασάνο
Αισιόδοξος ότι η Μίλαν μπορεί να κατακτήσει τα πάντα φέτος είναι ο Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος κατέκρινε την UEFA με αφορμή τον κανονισμό που δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί στο Champions League. «Η Μίλαν μπορεί να κατακτήσει τα πάντα. Στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο, ακόμα και στο Champions League έχουμε τις πιθανότητές μας παρά το γεγονός ότι δεν μπορώ να αγωνιστώ στο τελευταίο, κάτι το οποίο είναι ντροπή. Επίσης έχουμε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από κοινός θνητός», δήλωσε στην Gazzetta dello Sport.

Όσο για το αν ο Μπαλοτέλι θα πάει στη Μίλαν το καλοκαίρι ανέφερε: «Όχι. Σε δύο με τρία χρόνια. Ο Μάριο είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Έφυγε γιατί η Λίβερπουλ έγινε Ατλέτικο»

«Έφυγε γιατί η Λίβερπουλ έγινε Ατλέτικο»
Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη Λίβερπουλ γνωστοποίησε ο Φερνάντο Τόρες. Ο αδερφός του Ισπανού στράικερ, Ίσραελ, έστειλε επιστολή με την οποία τονίζει ότι η Λίβερπουλ έμοιαζε πλέον με την Ατλέτικο ως προς τους στόχους. Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ίσραελ Τόρες για τον στράικερ των «μπλε» στην επιστολή του στο matador.com:

«Ξέρω ότι είναι μια καλή κίνηση για τον Φερ και ένα μεγάλο βήμα σε αθλητικό επίπεδο. Ήταν αυτό που θέλαμε όλοι, επειδή ήταν πολύ άσχημα ψυχολογικά και αισθανόταν αδύναμος σε μια ομάδα που έμοιαζε πιο πολύ με την Ατλέτικο, σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά προβλήματα και θέματα μάνατζερ.

Θα έχουμε πάντα τη Λίβερπουλ στην καρδιά μας, όπως έχουμε την Ατλέτικο. Είναι δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο και νιώθουμε ευγνωμοσύνη προς αυτές για όσα έχουν κάνει για εμάς.

Τώρα ένα μέρος των οπαδών (της Λίβερπουλ) τον μισεί, αν και σε βάθος χρόνου πιστεύω ότι θα τον αγαπήσει και πάλι. Οι λόγοι της μεταγραφής δεν είναι οικονομικοί, αλλά καθαρά αθλητικοί. Στόχος του είναι να γίνει κάποια μέρα ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο και πιστεύω ότι για να το καταφέρει αυτό πρέπει να περιβάλλεται από τους καλύτερους παίκτες.

Ελπίζω τα όνειρα του αδερφού μου να πραγματοποιηθούν, όπως έγινε με αυτά που έκανε από παιδί. Σε κανένα σημείο της πορείας του δεν έχω πάψει να πιστεύω ότι θα γίνει νούμερο ένα».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Με απουσίες στο Καραϊσκάκη

Με απουσίες στο Καραϊσκάκη
Η Ξάνθη θα πάει με απουσίες στο Καραϊσκάκη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (6/2 15:00 ΝΕΤ), καθώς οι Μαρσελίνιο, Μπέρτος είναι τιμωρημένοι, ενώ οι Λυμπερόπουλος, Αλτιπαρμακόφσκι, Μπούγκα έμειναν εκτός αποστολής. Σήμερα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ξάνθης για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Αυτό έγινε με μια προπόνηση, στην οποία οι ποδοσφαιριστές έκαναν ασκήσεις τακτικής, καθώς και στημένες φάσεις. Μετά το τέλος αυτής, ο Νίκος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την αποστολή, που το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη απ’ όπου θα πάρει το αεροπλάνο για Αθήνα.

Σε αυτή δε βρίσκονται οι Μαρσελίνιο και Μανώλης Μπέρτος, οι οποίοι είναι αμφότεροι τιμωρημένοι. Επίσης, ο τεχνικός της Σκόντα άφησε εκτός τον τραυματία Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι, αλλά και τους Σωτήρη Λυμπερόπουλο, αν και γυμνάστηκε κανονικά τις δυο τελευταίες μέρες, Μουγκουρέλ Μπούγκα και Παύλο Καθάριο, με τους δυο τελευταίους να μην τους συμπεριλαμβάνει για προληπτικούς λόγους.

Αναλυτικά, στην αποστολή είναι οι Γκσπούρνινγκ, Βρονταράς, Τζάγκι, Γκλέισον, Στιούαρτ, Βάλλας, Κομεσίδης, Κωστούλας, Σταθάκης, Αντεφέμι, Μπόατενγκ, Κατόνγκο, Κιντάνα, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Μπεκαμένγκα, Ζεάν Καριόκα, Πόι, Σουάνης.

Τέλος, η πλειοψηφία των φιλάθλων της ακριτικής ομάδας πιστεύει ότι το δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τις βαθμολογικές απώλειες, καθώς αυτό ψήφισε το 78% σε σχετική ψηφοφορία της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου.
Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ντουντού... reloaded!

Ντουντού... reloaded!
Την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη ολοκλήρωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ενοχλήσεις για Ζαϊρί, στην αποστολή ο Ντουντού. Ενοχλήσεις ένιωσε στην προπόνηση του Σαββάτου ο Ζαουάντ Ζαϊρί, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα της ομάδας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε όμως συμπεριέλαβε κανονικά τον Μαροκινό στην αποστολή για το κυριακάτικο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού με τη Skoda Ξάνθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή για το ματς με τους Ακρίτες βρίσκεται ύστερα από αρκετό καιρό ο Ντουντού Σεαρένσε, ενώ κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί απέναντι στους Ακρίτες και ο Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος ξεπέρασε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε από το ματς της προηγούμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελείται από τους: Νικοπολίδη, Πάρντο, Τοροσίδη, Γ. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας, Μανιάτη, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Ζαϊρί, Ρόμενταλ, Ριέρα, Πάντελιτς, Ντουντού, Τζιμπούρ, Λεάντρο.

Εκτός αποστολής έμειναν οι: Ν. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέγερι και Μιραλάς, θα προπονηθούν ή θα συνεχίσουν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν αύριο στις 10:30.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Χρυσάφι» Κατάρ για Γκουαρντιόλα

 «Χρυσάφι» Κατάρ για Γκουαρντιόλα
Συμβόλαιο συνεργασίας 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο προσφέρει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κατάρ στον Πεπ Γκουαρντιόλα, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της έκδοσης As, οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας του Κατάρ αναμένεται να καταθέσουν επίσημη πρόταση στον Γκουαρντιόλα για να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προσφέροντάς του το ποσό των 20.000.000 ευρώ το χρόνο! Η ομοσπονδία της χώρας βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή έπειτα από την αποχώρηση του Μπρούνο Μέτσου.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ματεράτσι: «Τολμάει και μιλάει η Γιουβέντους;»

Ματεράτσι: «Τολμάει και μιλάει η Γιουβέντους;»
Ο Μάρκο Ματεράτσι απάντησε στις κατά καιρούς δηλώσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι της Γιουβέντους περί επιστροφής των πρωταθλημάτων του 2005 και του 2006. Ο Ιταλός αμυντικός τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση τότε θα πρέπει στην Ίντερ να δώσουν το αντίστοιχο του 2002. «Η Γιουβέντους θέλει να πάρει πίσω τα πρωταθλήματα του 2005 και το 2006; Δεν θα πρέπει καν να το αναφέρουν, αφού θα πρέπει να τους πάρουν πίσω και το πρωτάθλημα του 2002 και να το δώσουν σε μας», δήλωσε ο «Μάτριξ» στην τηλεοπτική εκπομπή «Chiambretti Night».

«Στα πέντε ή στα τέσσερα παιχνίδια πριν από το τελευταίο με τη Λάτσιο, υπήρξαν μερικές "σκιές"», τόνισε ο Ματεράτσι για το πρωτάθλημα του 2002. Η Ίντερ αντιμετωπίζει τη Ρόμα την Κυριακή σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για το πρωτάθλημα και ο βετεράνος πλέον αμυντικός των «νερατζούρι» τόνισε: «Ξέρουμε πως μερικές ομάδες είναι σκληρές, αλλά εμείς είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα. Τώρα πρέπει να καλύψουμε το κενό που έχουμε με την κορυφή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η Ρόμα είναι σπουδαία ομάδα. Τα τελευταία χρόνια τους έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές και έχουμε κερδίσει πολλά παιχνίδια, ενώ έχουμε χάσει και μερικά και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τελευταία χρονιά για Ζιλμπέρτο!

Τελευταία χρονιά για Ζιλμπέρτο!

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μέσω μηνύματος στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter σημείωσε πως η τρέχουσα σεζόν είναι και η τελευταία του στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού, έπειτα από ερώτηση οπαδού της Άρσεναλ από την Αγγλία, σχετικά με το πώς τα περνάει στην Αθήνα, απάντησε:

«Γεια σου φίλε μου. Περνάω πολύ καλά, αν και είναι η τελευταία μου σεζόν εδώ». Πλέον όπως όλα δείχνουν ο τέως αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας θα αποτελέσει παρελθόν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Συγκίνηση στο μνημόσυνο *ΒΙΝΤΕΟ*


Δείτε εδώ το βίντεο..
http://www.youtube.com/watch?v=5_s60uFvgMs

Πραγματοποιήθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" το μνημόσυνο της Θύρας 7 στην μνήμη των 21 φιλάθλων του Ολυμπιακού που έχασαν την ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 μετά την λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ (6-0).Την Τρίτη συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από το "μαύρο" απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου 1981, τότε που γράφτηκε η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, όταν 21 παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή στα σκαλιά της θύρας 7.Λίγο μετά τις 12:30 ξεκίνησε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της θύρας 7, που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα και που ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδοθεί πλήρως οι ευθύνες γι' αυτή την τραγωδία.

"Αθάνατοι", βροντοφώναξαν με ένα στόμα γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των θυμάτων, επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να θυμούνται και τους μικρότερους να μαθαίνουν, βλέποντας εικόνες και κείμενα στην ξεχωριστή γωνιά που υπάρχει στο μουσείο των "ερυθρολεύκων", στο Καραϊσκάκης.

Από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας κατέφθασαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα υπήρχαν πανό από Έδεσσα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη και Ναύπακτο. Ξεχώρισε εκείνο της Νίκαιας στο οποίο αναγράφεται το "Θρύλε θυμήσου 8/2/1981".Την αποθέωση γνώρισε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος έφτασε στο "Γ. Καραϊσκάκης" συνοδεία του Σωκράτη Κομινάκη και άλλα μέλη της διοίκησης. Μαζί τους ήταν και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα με επικεφαλή τον Ερνέστο Βαλβέρδε.Μεταξύ άλλων το "παρών" έδωσε ο πρώην αρχηγός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και αρκετοί βετεράνοι του Ολυμπιακού. Μόνο τρεις παίκτες παρέστησαν στο μνημόσυνο οι Γλυνιαδάκης, Πελεκάνος και Γκόρντον, οι οποίοι εκπροσωπούν την ομάδα μπάσκετ, καθώς οι υπόλοιποι λόγω του αγώνα με τον Πανιώνιο δεν μπόρεσαν να παραστούν.

Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε "παρών" σε κάθε όνομα θύματος που ακούστηκε και εν συνεχεία ακολούθησαν ομιλίες των παρευρισκόμενων. Συγκινητική ήταν η ομιλία μίας μητέρας ενός θύματος, η οποία τόνισε τα εξής: "Oι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν τι σημαίνει Ολυμπιακός και να ματώνουν γι' αυτή την φανέλα".Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Λόλα Νταϊφά, η οποία έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Ευάγγελο Μαρινάκη και τον πατέρα του Μιλτιάδη, τονίζοντας πως ο πατέρας του σημερινού προέδρου του Ολυμπιακού τότε ήταν γενικός αρχηγός και είχε βοηθήσει τα μέγιστα τον Θρύλο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος έβγαλε με την σειρά του λόγο, ενώ νωρίτερα ο κόσμος είχε αποθεώσει τον Κέβιν Μιραλάς. Πλήθος κόσμου, πολιτικών και παραγόντων του αθλητισμού, κατέθεσαν στεφάνια στο ειδικό μνημείο που έχει στηθεί έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκης, με την ιαχή "αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε" να "σκεπάζει" κάθε τόσο τον ουρανό του Φαλήρου.

Τα θύματα της τραγωδίας:

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)


Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)


Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)


Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)


Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)


Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)


Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)


Νίκος Φίλος (19 ετών)


Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)


Βασίλης Μάχας (20 ετών)


Ευστράτιος Λούπος (20 ετών)


Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)


Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)


Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)


Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)


Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)


Κώστας Μπίλας (28 ετών)


Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)


Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)


Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)

Πηγή sport24



Read more!

Βλέπει Τοροσίδη η Σίτι!

Βλέπει Τοροσίδη η Σίτι!
Στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» αναμένεται να βρεθεί κατάσκοπος της Μάντσεστερ Σίτι για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Skoda Ξάνθη, τσεκάροντας τον Βασίλη Τοροσίδη.

Σύμφωνα με τον «Πρωταθλητή», το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να βρεθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» κατάσκοπος της Μάντσεστερ Σίτι για να δει από κοντά τον Βασίλη Τοροσίδη στο ματς του Ολυμπιακού με τη Skoda Ξάνθη.

Οι άνθρωποι του βρετανικού συλλόγου έχουν σχηματίσει καλή άποψη για τον δεξιό οπισθοφύλακα των Πειραιωτών και τον έχουν στα υπ' όψιν τους εν όψει καλοκαιριού.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ως τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά πληροφορίες από το Νησί τονίζουν πως ο κατάσκοπος των «Πολιτών» θα βρίσκεται στο φαληρικό στάδιο με σκοπό να δει από κοντά τον 26χρονο άσο των «ερυθρολεύκων».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Μετρητό και Νεγρέδο για Αγουέρο»

«Μετρητό και Νεγρέδο για Αγουέρο»
Εχει γραφτεί πολλές τελευταία, αλλά οι Ισπανοί συνεχίζουν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η Ρεάλ θα προσφέρει στην Ατλέτικο 28 εκατ. ευρώ και τον Αλβαρο Νεγρέδο για να πάρει τον Κουν Αγουέρο. Νέα πρόταση για την απόκτηση του 22χρονου επιθετικού των Ροχιμπλάνκος ετοιμάζει η Ρεάλ, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca, είναι έτοιμη να προσφέρει 28 εκατ. ευρώ και τον Ισπανό επιθετικό Νεγρέδο, ο οποίος αγωνίζεται στη Σεβίλλη. Πως γίνεται αυτό; Οι Μερένχες έχουν τα δικαώματα του Νεγρέδο, τον οποίο το καλοκαίρι του 2009 πούλησαν στην Σεβίλλη αντί 15 εκατ. ευρώ διατηρώντας όμως οψιόν να δώσουν το ποσό και να τον πάρουν πίσω. «Η Ρεάλ έχει κάτι περισσότερο από χρήματα προκειμένου να προσπαθήσει να αγοράσει τον Αγουέρο. Ονομάζεται Αλβαρο Νεγρέδο, ένας παίκτης που αρέσει πολύ στο 'Βιθέντε Καλντερόν'» αναφέρεται στην ισπανική εφημερίδα.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σήμερα το μνημόσυνο


Το Σάββατο στις 5 Φλεβάρη στις 12:30 θα γίνει το μνημόσυνο της Θύρας 7, για την συμπλήρωση 30 ετών από την μαύρη Κυριακή του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Η Πειραϊκή ΠΑΕ όπως κάθε χρόνο εδώ και μια τριακονταετία, τιμά την μνήμη των 21 αδικοχαμένων φιλάθλων, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα σκαλιά της Θύρας 7 του "Γ. Καραϊσκάκης".Το μνημόσυνο θα γίνει όπως κάθε χρόνο έξω από το φαληρικό γήπεδο που έλαβε χώρα η μεγάλη τραγωδία και πλήθος κόσμου αναμένεται να δώσει το παρών, προκειμένου να τιμήσει και να θυμηθεί τις 21 ψυχές.

Η συγκεκριμένη Κυριακή (8/2/1981) έχει γίνει μεγάλο μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού και κανένας φίλαθλος, παίκτης και φυσικά παράγοντας, δεν έχει ξεχάσει τους 21 φιλάθλους που έχασαν την ζωή τους, τόσο άδικα.

Έτσι λοιπόν,το μνημόσυνο για την μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα τελεστεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και χιλιάδες κόσμου θα είναι εκεί. Το Σάββατο στις 12:30 λοιπόν, τρεις μέρες πριν την συμπλήρωση των 30 χρόνων, το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα αποκτήσει δυστυχώς ένα μουντό και θλιβερό χρώμα, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: "Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι το Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12:30 στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" (θύρα 17) θα τελέσει μνημόσυνο για τους 21 νεαρούς φιλάθλους που βρήκαν τραγικό θάνατο πριν από 30 χρόνια, στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, κατά την έξοδο τους από τη θύρα 7, μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Α.Ε.Κ.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Θυμάτων της Θύρας 7."

Πηγή sport24



Read more!

Τόρες:«Θα σεβαστώ τη Λίβερπουλ»

Τόρες:«Θα σεβαστώ τη Λίβερπουλ»
Έτοιμος για το κυριακάτικο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος πάντως τόνισε πως σε περίπτωση που σκοράρει κόντρα στους «κόκκινους» δεν θα πανηγυρίσει.«Πρώτα πρέπει να παίξω και φυσικά να σκοράρει, αλλά έχω μεγάλο σεβασμό για τους οπαδούς της Λίβερπουλ και την ομάδα, οπότε δεν νομίζω πως θα πανηγυρίσω. Έχω μόνο καλά πράγματα να πω για τους ανθρώπους του Λίβερπουλ. Με έκαναν να αισθάνομαι πραγματικά καλά στις φανταστικές σεζόν που πέρασα» τόνισε ο Φερνάντο Τόρες.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Θέλει να φύγει ο Ρόμενταλ;


Δυσαρεστημένος από τον λίγο χρόνο συμμετοχής του στον Ολυμπιακό είναι ο Ντένις Ρόμενταλ και σύμφωνα με ΜΜΕ της πατρίδας του θα αποτελέσει παρελθόν από το Λιμάνι, το προσεχές καλοκαίρι.Ο Δανός άσος δεν έχει βρει μέχρι στιγμής τα πατήματά του, δεν έχει δείξει το καλό του εαυτό και σε καμία περίπτωση δεν έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας του ομάδας. Μετρά ήδη 7 μήνες στον Πειραιά κι όμως η μοναδική του καλή εμφάνιση, ήταν ένα ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, ο 32χρονος δεξιοπόδαρος να μην είναι στις πρώτες επιλογές του Ερνέστο Βαλβέρδε και τις περισσότερες φορές να κάθεται στον πάγκο. Υπήρξαν μάλιστα και κάποιες στιγμές εκνευρισμού του Ρόμενταλ, όμως είχαν λυθεί.

Παρόλα αυτά, ο διεθνής Δανός εξακολουθεί να είναι απογοητευμένος και δυσαρεστημένος για το γεγονός πως δεν αγωνίζεται πολύ και γι' αυτό τον λόγο οι συμπατριώτες του γράφουν πως το καλοκαίρι θα πάρει... διαζύγει με την ομάδα του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, οι Δανοί κάνουν αναφορά στις λίγες συμμετοχές του Ντένις Ρόμενταλ και τονίζουν πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τον έχει στα πλάνα του, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση που μείνει ο Ισπανός τεχνικός στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, τότε ο 32χρονος θα αποτελέσει παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως δημοσιογράφοι από την Δανία επικοινώνησαν με τον πρώην διεθνή άσο και μάνατζερ του "ερυθρόλευκου" άσου, Σόρεν Λέρμπι, αλλά ο ίδιος δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, οι Δανοί γράφουν επίσης για το γεγονός πως ο Ρόμενταλ ήρθε στο Λιμάνι επί εποχής Έβαλντ Λίνεν και δεν αποτελεί επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά υπενθυμίζουν επίσης πως έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2012.

Πηγή sport24

Read more!

Ο Πέδρο… φτάνει Κρόιφ!

Ο Πέδρο… φτάνει Κρόιφ!
Ματς με ιδιαιτερότητες αυτό με την Ατλέτικο για τον Πέδρο, αφού σε περίπτωση που σκοράρει θα ισοφαρίσει ένα μεγάλο ρεκόρ που κατέχει ο Γιόχαν Κρόιφ στη Μπαρτσελόνα!Μόλις… 14 γκολ έχει πετύχει η Μπαρτσελόνα στα τρία τελευταία εντός έδρας ματς με την Ατλέτικο, όμως στο συγκεκριμένο ματς οι Καταλανοί θα παίξουν και για τον Πέδρο. Ο διεθνής Ισπανός «καίγεται» να σκοράρει, αφού αν τα καταφέρει θα φτάσει τον Γιόχαν Κρόιφ με 7 γκολ σε 7 διαδοχικά ματς πρωταθλήματος με την φανέλα της «Μπάρτσα». Ο Ολλανδός το είχε καταφέρει τη σεζόν 1973-74, ενώ ο Πέδρο στο ματς με τη Χέρκουλες πέτυχε το 6ο διαδοχικό φτάνοντας τον Στόιτσκοφ.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο νεαρός φορ είναι φέτος ο δεύτερος σκόρερ της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας 19 γκολ, πίσω από τον Μέσι που έχει 37 τέρματα, αλλά και μπροστά από τον Βίγια που έχει 17.

Τα ματς που σκόραρε
18/12/10 Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 1-5
02/01/11 Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 2-1
08/01/11 Ντεπορτίβο - Μπαρτσελόνα 0-4
16/01/11 Μπαρτσελόνα - Μάλαγα 4-1
22/01/11 Μπαρτσελόνα - Σανταντέρ 3-0
29/01/11 Χέρκουλες - Μπαρτσελόνα 0-3
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Η "ποίηση"... του Σισέ


Την οργή του Τζιμπρίλ Σισέ για όσα έγιναν στο ματς με την ΑΕΚ και κυρίως όσα είπε για την διαιτησία, σχολίασαν όλα τα γαλλικά ΜΜΕ. Μάλιστα για το ξέσπασμα του πρώτου σκόρερ των "πράσινων" και τα όσα είπε... το χαρακτήρισαν χιουμοριστικά ως "ποίηση". Οπως ήταν φυσικό, ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά το ξέσπασμά του στο τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, εκτός από τα ελληνικά ΜΜΕ "τάραξε" και τους συμπατριώτες του που παρακολουθούν στενά τους Γάλλους άσους του "τριφυλλιού" με την παρουσία τους στην ομάδα.Σε όλα τα γαλλικά ΜΜΕ ο Γάλλος σταρ των "πράσινων" φιγουράρει για όσα υποστήριξε κατά του διαιτητή Ανδρέα Παππά και το ματς με την ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. Μερικοί τον χαρακτήρισαν ως "φρικαρισμένο" ενώ άλλοι μιλούν για "νεύρα" αλλά και "ποίηση" του Γάλλου άσου. Αναλυτικά μερικά από τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ της Γαλλίας.

"Francefootball.fr"

"Ξέφυγε σε συνέντευξη Τύπου ο Σισέ. Μέχρι στιγμής ο Τζιμπρίλ είχε κρύψει την κλίση του στην ποίηση. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ ξέσπασε. Το σενάριο του αγώνα, με αποβολή του Βύντρα για καθυστερήσεις και γκολ στο 98ο λεπτό, έκανε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να μην μπορεί να συγκρατήσει το θυμό του".Στη συνέχεια φιλοξενούνται οι δηλώσεις του, οι οποίες σχολιάζονται ως "Ποίηση..."

"RMC.fr."

"Ο επιθετικός και αρχηγός του Παναθηναϊκού, δεν μάσησε τα λόγια του μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Κυρίως όμως, έβαλε κατά του διαιτητή κ. Παππά, τον οποίο στοχοποίησε."


"Le Figaro.fr"

"Νευρίασε ο Σισέ. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδος έκανε τον Σισέ να ξεσπάσει στη συνέντευξη Τύπου. Ήταν εκνευρισμένος με τον διαιτητή, ο οποίος απέβαλε για καθυστερήσεις τον Βύντρα και άφησε την ΑΕΚ να σκοράρει στο 98' λεπτό. Ο Γάλλος διεθνής ξέσπασε μετά το ματς με λόγια ωμά και χυδαία, φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμα και τον μεταφραστή."

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει και το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις του 29χρονου επιθετικού εναντίον του διαιτητή.

Πηγή sport24

Read more!

Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου

Η αναμέτρηση της Τσέλσι με την Λίβερπουλ ξεχωρίζει φυσικά από την δράση του διημέρου, αν και ο Αντσελότι στην παρουσίαση του Τόρες τόνισε πως δεν έχει αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει τον Ισπανό κόντρα στην πρώην ομάδα του. Αναλυτικά το πρόγραμμα σε όλη την Ευρώπη...

Η Τσέλσι παρουσίασε τον Τόρες επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής και ο διεθνής άσος είπε πως είναι έτοιμος να παίξει, αλλά αν πρέπει να μείνει στον πάγκο τότε δεν έχει πρόβλημα.Για τους οπαδούς της Λίβερπουλ τόνισε: "Καταλαβαίνω πως θα είναι θυμωμένοι. Δεν καταλαβαίνουν την απόφασή μου, αλλά ίσως κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες να τους εξηγήσω τους λόγους. Τώρα πάντως κοιτάζω το μέλλον".

Όσον αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα σε όλη την Ευρώπη, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Ίντερ με την Ρόμα, αλλά και της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στα σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:

Premier League - 26η αγωνιστική

Σάββατο

Στόουκ - Σάντερλαντ (14:45)

Άστον Βίλα - Φούλαμ (17:00)

Έβερτον - Μπλάκπουλ

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Μπρομ

Νιούκαστλ - Άρσεναλ

Τότεναμ - Μπόλτον

Γουΐγκαν - Μπλάκμπερν

Γουλβς - Μάντσεστερ Γ. (19:30)

Κυριακή

Γουέστ Χαμ - Μπέρμιγχαμ (15:30)

Τσέλσι - Λίβερπουλ (18:00)

Serie A - 24η αγωνιστική

Σάββατο

Ουντινέζε - Σαμπντόρια (19:00)

Κάλιαρι - Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή

Μπολόνια - Κατάνια (13:30)

Νάπολι - Τσεζένα (16:00)

Μπρέσια - Μπάρι

Λέτσε - Παλέρμο

Τζένοα - Μίλαν

Πάρμα - Φιορεντίνα

Λάτσιο - Κιέβο

Ίντερ - Ρόμα (21:45)

Primera Division - 22η αγωνιστική

Σάββατο

Μπιλμπάο - Χιχόν (19:00)

Σαραγόσα - Σανταντέρ

Χετάφε - Ντεπορτίβο

Αλμερία - Εσπανιόλ

Οσασούνα - Μαγιόρκα

Βιγιαρεάλ - Λεβάντε (21:00)

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο (23:00)

Κυριακή

Σεβίλλη - Μάλαγα (18:00)

Ρεάλ - Σοθιεδάδ (20:00)

Βαλένθια - Έρκουλες (22:00)

Ligue 1 - 22η αγωνιστική

Σάββατο

Μπρεστ - Νανσί (20:00)

Καέν - Λοριάν

Λανς - Βαλενσιέν

Μαρσέιγ - Αρλ-Αβινιό

Μονπελιέ - Σεντ-Ετιέν

Νις - Σοσό

Ρεν - Παρί Σ.Ζ. (22:00)

Κυριακή

Οσέρ - Λιλ(18:00)

Τουλούζ - Μονακό

Λιόν - Μπορντό (22:00)

Bundesliga - 21η αγωνιστική

Παρασκευή

Ντόρτμουντ - Σάλκε (21:30)

Σάββατο

Μάιντζ - Βέρντερ (16:30)

Χόφενχαϊμ - Κάιζερσλαουτερν

Κολωνία - Μπάγερν

Ανόβερο - Βόλφσμπουργκ

Νυρεμβέργη - Λεβερκούζεν

Γκλάντμπαχ - Στουτγκάρδη (19:30)

Κυριακή

Αμβούργο - Ζανκτ Πάουλι (16:30)

Φραϊμπουργκ - Φρανκφούρτη (18:30)

Liga Sagres - 18η αγωνιστική

Παρασκευή

Σπόρτινγκ - Ναβάλ (22:15)

Σάββατο

Μαρίτιμο - Μπράγκα (21:15)

Κυριακή

Γκιμαράες - Νασιονάλ (18:00)

Πορτιμονένσε - Πάσος Φερέιρα

Ακαντέμικα - Μπέιρα Μαρ

Λεϊρία - Ολαλένσε

Πόρτο - Ρίο Άβε (20:15)

Σετούμπαλ - Μπενφίκα (22:15)

Eredivisie - 20ή αγωνιστική

Παρασκευή

Άγιαξ - Ντε Χράαφσαπ (21:45)

Σάββατο

Χέερενφεεν - Νάιμεχεν (19:45)

Αϊντχόφεν - Ντεν Χάαχ (20:45)

Εξέλσιορ - Άλκμααρ

Φένλο - Μπρέντα (21:45)

Κυριακή

Φίτεσε - Φέγενοορντ (13:30)

Χρόνινχεν - Βίλεμ (15:30)

Ουτρέχτη - Τβέντε

Χέρακλες - Ρόντα

SüperLig - 20ή αγωνιστική

Παρασκευή

Μπούρσασπορ - Σίβασπορ (20:00)

Σάββατο

Κασίμπασα - Ίνσταμπουλ (14:00)

Μπεσικτάς - Καράμπιουκσπορ (16:00)

Καϊσέρισπορ - Ανκαραγκιουτσού (17:00)

Μανίσασπορ - Φενέρμπαχτσε (19:00)

Κυριακή

Κόνιασπορ - Γκαζιάντεπσπορ (14:00)

Τράμπζονσπορ - Αντάλιασπορ (16:00)

Γκεντσλερμπιρλιγί - Μπούτσασπορ (17:00)

Γαλατάσαράι - Εσκισεχίρσπορ (19:00)

Jupiler League - 25η αγωνιστική

Παρασκευή

Γάνδη - Λιρς (21:30)

Σάββατο

Άντερλεχτ - Σιντ-Τρούιντεν (21:00)

Σαρλερουά - Ζούλτε-Βάρεγκεμ

Βέστερλο - Κόρτραϊκ

Σερκλ Μπριζ - Μέκελεν

Κυριακή

Γκενκ - Μπριζ (19:00)

Γκερμινάλ - Λόκερεν

Ούπεν - Σταντάρ Λιέγης (21:30)

Scottish Premier League - 26η αγωνιστική

Σάββατο

Χάμιλτον - Χαρτς (17:00)

Χιμπέρνιαν - Κιλμάρνοκ

Ρέιντζερς - Μάδεργουελ

Σεντ Τζόνστοουν - Αμπερντίν

Σεντ Μίρεν - Ινβερνές

Κυριακή

Νταντί Γ. - Σέλτικ (14:00)

Κύπρος - 20ή αγωνιστική

Σάββατο

Απόλλων - Ολυμπιακός (17:00)

ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ (18:00)

Ομόνοια - ΑΕΛ

Κυριακή

ΑΕΠ - Ερμής (18:00)

Δόξα - Αλκή

Εθνικός - ΑΠΟΠ/Πέγειας

Δευτέρα

Ανόρθωση - ΕΝΠ (19:00)

Πηγή sport24

Read more!

Κερδίζει και χωρίς Μιραλάς, Αβραάμ

Κερδίζει και χωρίς Μιραλάς, Αβραάμ
Με αφορμή την ταυτόχρονη απουσία των Κέβιν Μιραλάς και Αβραάμ Παπαδόπουλου από την αναμέτρηση με την Skoda Ξάνθη βρέθηκε ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει φέτος και χωρίς την συνδρομή τους.

Η απουσία των Κέβιν Μιραλάς και Αβραάμ Παπαδόπουλου από τους φετινούς αγώνες Πρωταθλήματος του Ολυμπιακού συνιστά είδηση! Τόσο ο Βέλγος επιθετικός, όσο και ο διεθνής αμυντικός των «ερυθρόλευκων» έχουν να επιδείξουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ με 19 συμμετοχές, πίσω από τον Νταβίντ Φουστέρ, που έχει αγωνιστεί και στις 20 αναμετρήσεις του φετινού πρωταθλήματος.

Η τιμωρία του Κέβιν Μιραλάς σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου, όπως είναι φυσικό, δημιουργεί εύλογους πονοκεφάλους στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος απέναντι στην Skoda Ξάνθη δεν θα υπολογίζει στις υπηρεσίες δύο εκ των βασικότερων στελεχών της φετινής πορείας της πειραίκής ομάδας προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ξεκινώντας από την περίπτωση του πρώτου φετινού σκόρερ, έχουμε να επισημάνουμε ότι ο Βέλγος φορ απουσίασε από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό την τρίτη αγωνιστική, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της νεοφώτιστης ομάδας των Σερρών με γκολ του Μάρκο Πάντελιτς στο 32’.

Όσον αφορά την περίπτωση του Παπαδόπουλου, ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού είχε λείψει μόνο στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο της 14ης αγωνιστικής όπου ο Ολυμπιακός είχε επιβληθεί με 2-1 χάρη σε τέρματα των Νταβίντ Φουστέρ (32’ πεν.) και Κέβιν Μιραλάς (34’).

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Xτύπησε ξανά o Βασιλόπουλος!

Ρεσιτάλ ατυχίας για Βασιλόπουλο!
Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση έπειτα από οκτάμηνη απουσία ελέω ενός σοβαρού τραυματισμού στη μέση, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος χτύπησε ξανά!Συγκεκριμένα ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης και θα χάσει σίγουρα τα επόμενα ματς πρωταθλήματος με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, ενώ αμφίβολη είναι και συμμετοχή του για την αναμέτρηση με τη Βαλένθια για την 4η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα.

Τα παραπάνω βασίζονται στις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού, καθώς η τελική διάγνωση θα βγει τις προσεχείς ημέρςες έπειτα από τις σχετικές ιατρικές εξετάσεις που πρόκειται να υποβληθεί.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Δανεικά 17.000.000 € o Ολυμπιακός!


Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έλαβε τέλος και ο Ολυμπιακός εκτός από μεταγραφές, παραχώρησε και κάποιους παίκτες δανεικούς. Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που ανήκουν στους Πειραιώτες αλλά παίζουν αλλού σταμάτησε στο 17 και η αξία τους φτάνει παραπάνω από τα 17 εκατομμύρια ευρώ!Μια ομάδα ολόκληρη έχει δώσει με την μορφή δανεισμού ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα, Βραζιλία και Αγγλία. Το φετινό ρόστερ των Πειραιωτών είναι υπερπλήρες και όπως είναι φυσικό κάποιοι ποδοσφαιριστές... περίσσευαν. Για να μην μένουν λοιπόν στα pit, οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν να τους δώσουν σε ομάδες όπου θα μπορούν να παίζουν.Ο αριθμός 17 σίγουρα είναι μεγάλος, όμως περιλαμβάνει και αρκετούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες που πρέπει να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να επιστρέψουν... ψημένοι, για να αποδείξουν αν μπορούν ή δεν μπορούν να σταθούν στο επίπεδο του Ολυμπιακού (αναλυτικό αφιέρωμα για το... νέο αίμα εδώ).

Το φαινόμενο πάντως των πολλών δανεικών παικτών είναι κυρίως φετινό. Πάντα οι Πειραιώτες είχαν παίκτες που τους έδιναν για λίγους μήνες σ' άλλες ομάδες, όμως ο αριθμός 17 αποτελεί ρεκόρ, απ' όσο θυμόμαστε. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μιλάμε για μια 11άδα μαζί και με 6 αναπληρωματικούς!

Πως ξεκίνησε αυτή η... ιστορία; Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς έφερε νέα πρόσωπα, νέα πλάνα και φυσικά πολλούς νέους και καλούς ποδοσφαιριστές. Η περσινή -κακή- ομάδα που βγήκε τελευταία στα πλέι οφ διαλύθηκε, καθώς κάποιοι παίκτες έμειναν ελεύθεροι, κάποιοι αποδεσμεύτηκαν και κάποιοι άλλοι που είχαν μεγάλα συμβόλαια δόθηκαν δανεικοί.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σήμερα, όπου ο Ολυμπιακός έχει παραχωρήσει προσωρινά 17 παίκτες σε άλλες ομάδες, δανείζοντας ουσιαστικά 17.050.000 ευρώ! Τόσο κόστισαν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές για να έρθουν στον Πειραιά, έστω κι αν τώρα θεωρούνται... περιττοί και δεν χωρούν στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Το θέμα βέβαια είναι τι θα συμβεί όταν επιστρέψουν...

Από νέος Ζιοβάνι... ανεπιθύμητος (9.000.000 ευρώ)

Ντιόγκο Λούις Σάντο (2008-...): 66 συμμετοχές - 21 γκολ

Ξεκινάμε με τον Ντιόγκο Λούις Σάντο, που κόστισε ένα καράβι λεφτά και η μεταγραφή του στο Λιμάνι ήταν ένα σήριαλ που κράτησε αρκετές εβδομάδες. Μέχρι και η μητέρα του μπήκε στην μέση για να καταφέρουν οι "ερυθρόλευκοι" να τον πείσουν να έρθει στον Πειραιά και τελικά τα κατάφεραν. Φυσικά, κανείς δεν θα θυμάται την συμπαθέστατη μαμά του Ντιόγκο, αλλά τα 9.000.000 ευρώ που έδωσε τότε η διοίκηση του Σωκράτη Κόκκαλη για να τον ντύσει στα "ερυθρόλευκα", ποιος μπορεί να τα ξεχάσει;

Την πρώτη χρονιά, όλα ήταν καλά, αφού ο Ντιόγκο ξεκίνησε δυνατά και εντυπωσίασε τους πάντες, με τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα γκολ που πετύχαινε. Κάποιοι βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν "νέο Ζιοβάνι", έπειτα προέκυψαν οι φήμες για ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων όπως της Τσέλσι και τελικά φτάσαμε στην απόλυτη αμφισβήτηση.

Πέρσι ήταν από τους χειρότερους παίκτες του χειρότερου Ολυμπιακού που είδαμε την τελευταία 20ετία, όμως αποφασίστηκε λόγω της μεγάλης επένδυσης, να παραμείνει στο ρόστερ και να του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία. Ο Έβαλντ Λίνεν έδειχνε να τον πιστεύει, όμως τελικά έφυγαν και οι δύο τους μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Γερμανός έφυγε για πάντα, ενώ ο Βραζιλιάνος δόθηκε δανεικός στην Φλαμένγκο, αφού δεν ήταν και εύκολο να τον ξεφορτωθούν, από την στιγμή που δαπανήθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του.Ούτε πάντως στην Φλαμένγκο κατάφερε να στεριώσει, εξακολουθούσε να είναι... τσακωμένος με το γκολ και άρχισαν οι φήμες περί επιστροφής του. Τελικά, βρέθηκε η Σάντος, όπου τον πήρε δανεικό για έναν χρόνο και με οψιόν αγοράς 7 εκατομμύρια ευρώ (αναλυτικά εδώ). Τώρα αν θα τον αποκτήσει ο σύλλογος της Βραζιλίας δεν ξέρουμε, αλλά και η ποδοσφαιρική του ανάσταση θα ήταν μια λύση.

Άγγλος... στους τραυματισμούς (3.300.000 ευρώ)

Ματ Ντάρμπισιρ (2009-...): 36 συμμετοχές - 15 γκολ

Στις 28 Γενάρη του 2009 με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο τιμόνι του Ολυμπιακού, αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Μπλάκμπερν ο Ματ Ντάρμπισιρ, προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, λόγω του προβλήματος υγείας.

Ο Άγγλος επιθετικός έκανε ντεμπούτο με γκολ στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ενώ στην συνέχεια έμεινε στις καρδιές όλων των φιλάθλων του Ολυμπιακού για την εμφάνισή του στον τελικό του θεσμού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο 25χρονος άσος, μείωσε σε 2-1, όμως το γκολ που έχει μείνει στην ιστορία είναι το 3-3 στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς, όπου οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Από 'κει και πέρα, ο Ματ έγινε από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας και η "ερυθρόλευκη" διοίκηση αποφάσισε να δώσει 3.00.000 ευρώ (+300.000 ευρώ τα μπόνους για το Champions League) στην Μπλάκμπερν για να αποκτήσει τα δικαιώματά του, αφού είδε πως έχει μοναδική αίσθηση του γκολ και θα μπορούσε να βοηθήσει τυχόν επιθετικό πρόβλημα.Η επόμενη σεζόν δεν ήταν όμως καλή για τον Άγγλο, αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, τους περισσότερους μήνες ήταν εκτός δράσης και δεν κατάφερε να βοηθήσει τους Πειραιώτες όσο θα μπορούσε. Αν και κατάφερε με το γκολ του, να "παγώσει" το ΟΑΚΑ και να δώσει τη νίκη στο περσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Άλλη μια μεγάλη στιγμή για τον Ντάρμπισιρ, που θυμούνται οι φίλαθλοι της ομάδας.

Κι όμως το γκολ στο ντέρμπι με τον "αιώνιο" δεν ήταν ικανό να κρατήσει τον 25χρονο σέντερ φορ στην ομάδα και αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός. Η Μπέρμιγχαμ έδειξε ενδιαφέρον και τον έχει στο ρόστερ της την σεζόν που διανύουμε. Αν θα επιστρέψει κανείς δεν το ξέρει, όμως ακόμη και να επιστρέψει, με τόσους πολλούς επιθετικούς που διαθέτει το "ερυθρόλευκο" ρόστερ (Μιραλάς, Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Νέμεθ) δύσκολα θα βρει θέση. Ό,τι ισχύει δηλαδή και με τον Ντιόγκο.


Άλλος ένας Βραζιλιάνος στην πατρίδα του (2.000.000 ευρώ)

Λεονάρντο Ζεσούς Τζεράλντο (2008-...): 57 συμμετοχές - 4 γκολ

Ο Ντιόγκο δεν είναι ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που επέστρεψε στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Βραζιλία. Υπάρχει και ο Λεονάρντο, που ήρθε τον Γενάρη του 2008 έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στην Πορτουγκέζα, για να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας, εντυπωσίασε στην αρχή, όμως στην συνέχεια οι αρκετοί τραυματισμοί τον έφεραν πίσω.

Η πορεία του έμοιαζε πολύ με του Ντιόγκο, αφού κι αυτός στην αρχή θεωρούνταν μεγάλη επένδυση και μάλιστα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις τον πρώτο καιρό, όμως μετά η απόδοσή του ακολούθησε φθίνουσα πορεία. Την περασμένη σεζόν έπαιζε και σαν αριστερός χαφ, αφού δεν υπήρχε άλλος, είχε σκοράρει κόντρα στην Άρσεναλ στο "Καραϊσκάκη" εξασφαλίζοντας για την ομάδα του την πρόκριση στους "16" του Champions League, όμως αμυντικά υστερούσε, ενώ δεν είχε και διάρκεια στην απόδοσή του.Όλα αυτά σε συνδυασμό και με τους πολλούς τραυματισμούς αλλά και τις μεταγραφές που έγιναν το φετινό καλοκαίρι, είχαν ως αποτέλεσμα ο Λεονάρντο να μην υπολογίζεται για το "ερυθρόλευκο" ρόστερ και να δίνεται δανεικός σε ομάδα της πατρίδας του, την Ιντερνασιονάλ.

Η... αρπαγή και ο δανεισμός (800.000 ευρώ)

Κρίστιαν Νέμεθ (2010-...): 4 συμμετοχές - 0 γκολ

Το φετινό καλοκαίρι, οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από τη νέα διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αποκτήσει τον Κρίστιαν Νέμεθ από την Λίβερπουλ, ξαφνικά βγήκε ανακοίνωση από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, που ανέφερε την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ούγγρου στον Πειραιά, η οποία κόστισε 800.000 ευρώ.Το "τριφύλλι" έμεινε λοιπόν με μοναδικούς επιθετικούς τους Σισέ και Πετρόπουλο και στο Λιμάνι είναι υπερπλήρεις στην γραμμή κρούσης. Μάρκο Πάντελιτς, Κέβιν Μιραλάς, Κώστας Μήτρογλου και Κρίστιαν Νέμεθ αποτελούσαν τις επιλογές για την επίθεση και όπως είναι φυσικό οι δύο απ' αυτούς έφυγαν δανεικοί.Ο Ούγγρος άσος πλήρωσε το γεγονός πως υπήρχαν πολλοί επιθετικοί στο ρόστερ του Ολυμπιακού και έτσι αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός για έξι μήνες στον Ολυμπιακό Βόλου, προκειμένου να μην χάσει άλλο χρόνο και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Το καλοκαίρι επιστρέφει στο Λιμάνι και ίσως η επόμενη χρονιά να είναι η δικιά του. Όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο...


Το ταλέντο που δεν φάνηκε ποτέ (800.000 ευρώ)

Γιώργος Γκαλίτσιος (2008-...): 45 συμμετοχές - 0 γκολ

Το καλοκαίρι του 2008, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταύρωσαν τα ξίφη τους για χάρη του Γιώργου Γκαλίτσιου. Ο δεξιοπόδαρος αμυντικός, είχε πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις με την φανέλα της ΑΕΛ και δεν άργησε να μπει στο στόχαστρο των "μεγάλων". Τελικά νικητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός που κατάφερε να τον εντάξει στο ρόστερ του, δίνοντας 800.000 ευρώ στους "βυσσινί".Παρόλα αυτά, ο Έλληνας αμυντικός δεν έχει καταφέρει μετά από τρία χρόνια να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα και κανείς από τους προπονητές που πέρασαν δεν έδειχναν να τον πιστεύουν. Οι μέτριες εμφανίσεις του "Γκάλι" με την "ερυθρόλευκη" φανέλα, έχουν προβληματίσει την διοίκηση των Πειραιωτών και από την στιγμή που δεν υπολογίζεται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε προτιμήθηκε να δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο μαζί με τον Μήτρογλου. Το καλοκαίρι θα επιστρέψει, όμως δεν γνωρίζουμε αν θα κάτσει για πολύ.


Η εγγύηση στο μέλλον για την άμυνα (450.000 ευρώ)

Άλλη μια μεταγραφή με το βλέμμα στο μέλλον ήταν κι αυτή του Τάσου Παπάζογλου. Ο 22χρονος αμυντικός μετά από περίπου 3 χρόνια στον Πανσερραϊκό και αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε πέρσι, κέρδισε μια θέση στον Ολυμπιακό.Ο αρχηγός των "λιονταριών" ήταν με διαφορά ο καλύτερος αμυντικός της περσινής Football League, οι κλήσεις του στις μικρές εθνικές ομάδες ήταν ακόμη μια απόδειξη του ταλέντου του και η περίπτωσή του δεν μπορούσε να μείνει απαρατήρητοι από τους Πειραιώτες. Τελικά, οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν 350.000 ευρώ για να τον κάνουν δικό τους και κάποια έμψυχα ανταλλάγματα.Την φετινή σεζόν, ο Παπάζογλου παίζει με την μορφή δανεισμού στην ομάδα των Σερρών, είναι βασικός και αναντικατάστατος και το καλοκαίρι είναι έτοιμος να έρθει στο Λιμάνι και να αποδείξει πως αξίζει μια θέση όχι απλά στο ρόστερ, αλλά και στις πρώτες επιλογές. Άλλωστε ο Ολυμπιακός χρειάζεται Έλληνες παίκτες με ταλέντο και ο Παπάζογλου τα διαθέτει όλα.

Τάσος Παπάζογλου (2010-...): 0 συμμετοχές


Άλλο ένα ταλέντο... δανεικό (400.000 ευρώ)

Το περασμένο καλοκαίρι δεν έγιναν μόνο μεταγραφές σπουδαίων και έτοιμων ποδοσφαιριστών, αλλά και κάποιων ταλαντούχων που στο μέλλον μπορεί να βοηθήσουν την ομάδα του Πειραιά. Ένας απ' αυτούς είναι και ο Σουμπίνιο, που αποκτήθηκε έναντι 400.000 ευρώ από τον Εθνικό, με την φανέλα του οποίου "μάγεψε" την προηγούμενη σεζόν.Ο Βραζιλιάνος βέβαια, δεν έχει φορέσει ακόμη την "ερυθρόλευκη" φανέλα, αφού ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο πως θα πήγαινε σε κάποια ομάδα δανεικός. Τελικά χρησιμοποιήθηκε για τα ανταλλάγματα στον Πανσερραϊκό, προκειμένου να τελειώσει η μεταγραφή του Τάσου Παπάζογλου. Στα "λιοντάρια" την φετινή σεζόν είναι βασικός και αναντικατάστατος και έχει πετύχει 2 γκολ σε 19 αναμετρήσεις μέχρι τώρα.

Σουμπίνιο (2010-...): 0 συμμετοχές

Ένας πιστολέρο στην Πλατεία (200.000 ευρώ)

Τ' όνομα του Κώστα Μήτρογλου το μάθαμε την άνοιξη του 2007, όταν ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχε δείξει ο Πανιώνιος. Ο Ολυμπιακός όμως μπήκε στο παιχνίδι της διεκδίκησης και κατάφερε να ντύσει τον "Γερμανό" στα ερυθρόλευκα, δίνοντας 200.000 ευρώ στην Γκλάντμπαχ.Έτσι λοιπόν, ο ταλαντούχος Έλληνας επιθετικός ήρθε στον Πειραιά και έμεινε για 3μιση χρόνια. Από μεγάλο ταλέντο βαπτίστηκε... πιστολέρο και η καλύτερή του χρονιά ήταν δίχως αμφιβολία η περσινή. Το μόνιμο περσινό ντεφορμάρισμα του Ντιόγκο και οι τραυματισμοί του Ματ Ντάρμπισιρ, έκαναν τον Μήτρογλου βασικό και αναντικατάστατο στον Ολυμπιακό και κατάφερε σε 45 συμμετοχές να πετύχει 14 γκολ.Κανείς φυσικά δεν μπορεί να ξεχάσει το γκολ του κόντρα στην Λάρισα το 2008 που έδωσε το πρωτάθλημα, όπως και τα γκολ με τον Παναθηναϊκό πέρσι στο "Καραϊσκάκη", αλλά και το εντυπωσιακό τέρμα στο Μπορντό. Παρόλα αυτά, την φετινή σεζόν ο Κώστας Μήτρογλου δεν χωρούσε στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ, αφού το σύστημα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν του ταίριαζε και τελικά δόθηκε δανεικός.

Μετά από αρκετές εναλλαγές αποφάσεων και άλλες τόσες φήμες, ο "πιστολέρο" πήγε τελικά στη Νέα Σμύρνη και μέχρι το καλοκαίρι θα φορά την φανέλα του Πανιωνίου. Ο 23χρονος σέντερ φορ έχει ανοίξει ήδη λογαριασμό με τα δίχτυα σκοράροντας σε "Κλεάνθης Βικελίδης" και κόντρα στον Παναθηναϊκό και οι Πειραιώτες τον περιμένουν να γυρίσει ανανεωμένος και καλύτερος.

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο κεφάλαιο τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον Ολυμπιακό και τα επόμενα χρόνια μπορεί να προσφέρει πολλά με την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Από το καλοκαίρι λοιπόν, ξεκινάει μια νέα σελίδα στην καριέρα του Μήτρογλου στον Ολυμπιακό.

Κώστας Μήτρογλου (2007-...): 91 συμμετοχές - 26 γκολ



Ένας... σύντεκνος στον Πειραιά (100.000 ευρώ)

Το ελληνικό παιδομάζωμα έχει ξεκινήσει για τα καλά από την διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη και αναμένεται να κορυφωθεί το καλοκαίρι με τις μεταγραφές των καλύτερων και πιο ταλαντούχων παικτών της Superleague.Μια τέτοια κίνηση ήταν κι αυτή του Μανώλη Μονιάκη. Οι Πειραιώτες έδωσαν 100.000 ευρώ στον ΟΦΗ για την απόκτηση του Κρητικού μπακ, που έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι, όμως δεν τον κράτησαν στο ρόστερ τους. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αριστερός μπακ πήγε δανεικός στην Κέρκυρα στην οποία θα αγωνιστεί μέχρι το καλοκαίρι. Από κει και πέρα κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουν οι Πειραιώτες με την περίπτωση του 22χρονου άσου.

Μανώλης Μονιάκης (2011-...): 0 συμμετοχές

Τσάμπα... δανεικοί

Οι υπόλοιποι οκτώ παίκτες που έχουν δοθεί δανεικοί σε διάφορες ομάδες είναι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις "ερυθρόλευκες" ακαδημίες, αλλά και ο Ντένις Επστάιν που αποκτήθηκε ως ελεύθερος και οι Πειραιώτες δεν χρειάστηκε να δώσουν χρήματα σε κάποια ομάδα.

Εκτός λοιπόν από τον Γερμανό αριστεροπόδαρο άσο που παίζει στην Κέρκυρα, έχουν δοθεί ακόμη οι Κατσικογιάννης (ΟΦΗ), Σοϊλέδης (Λεβαδειακός), Νικλητσιώτης (Θρασύβουλος), Βαλεριάνος (Θρασύβουλος), Σταμόγιαννος (Θρασύβουλος), Βασιλόγιαννης (Εθνικός) και Κρητικός (Ζάκυνθος).

Η λίστα με τους 17 (!) δανεικούς:

1) Ντιόγκο Λούις Σάντο (Σάντος): 9.000.000 ευρώ

2) Ματ Ντάρμπισιρ (Μπέρμιγχαμ): 3.300.000 ευρώ

3) Λεονάρντο Ζέσους Τζεράλντο (Ιντερνασιονάλ) 2.000.000 ευρώ

4) Κρίστιαν Νέμεθ (Ολυμπιακός Βόλου) 800.000 ευρώ

5) Γιώργος Γκαλίτσιος (Πανιώνιος) 800.000 ευρώ

6) Τάσος Παπάζογλου (Πανσερραϊκός) 450.000 ευρώ

7) Σουμπίνιο (Πανσερραϊκός) 400.000 ευρώ

8) Κώστας Μήτρογλου (Πανιώνιος) 200.000 ευρώ

9) Μανώλης Μονιάκης (Κέρκυρα) 100.000 ευρώ

10) Ντένις Επστάιν (Κέρκυρα) -------

11) Άρης Σοϊλέδης (Λεβαδειακος) -------

12) Γιώργος Νικλητσιώτης (Θρασύβουλος) -------

13) Γιώργος Κατσικογιάννης (ΟΦΗ) -------

14) Γιώργος Βαλεριάνος (Θρασύβουλος) -------

15) Παναγιώτης Σταμόγιαννος (Θρασυβουλος) -------

16) Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Εθνικός) -------

17) Κωνσταντίνος Κρητικός (Ζάκυνθο) -------

Σύνολο: 17.050.000 ευρώ

Πηγή sport24

Read more!

Το πήρε κατάκαρδα ο Λαβ

Οι προπονητές της Δύσης δεν είχαν καθόλου... λαβ (=αγάπη) για τον Κέβιν Λαβ
Οι προπονητές της Δύσης «προσπέρασαν» στις επιλογές τους για τους αναπληρωματικούς του All Star Game τον ασταμάτητο φέτος Κέβιν Λαβ, που θεωρεί πως άξιζε και με το παραπάνω μία θέση στη γιορτή του ΝΒΑ (20/2). Ο πάουερ φόργουορντ των Τίμπεργουλβς μετράει φέτος 21,4 πόντους και 15,5 ριμπάουντ (πρώτος στο ΝΒΑ), ενώ έχει φτάσει στα 34 συνεχόμενα double-doubles! Η ομάδα του, όμως, βρίσκεται στο «φτωχό» 11-37, επίδοση που «παίζει» να τον... χαντάκωσε στις προτιμήσεις των προπονητών της περιφέρειας, που είχαν το λόγο για την επιλογή των αναπληρωματικών του All Star Game στο Staples Center τους Λος Άντζελες.

«Πραγματικά κι ακράδαντα πιστεύω πως ατομικά έπρεπε να είμαι εκεί» είπε απογοητευμένος ο Λαβ, για να συνεχίσει: «Το 11-37 με "σκότωσε". Ξέρουμε γιατί δεν με επέλεξαν... Ξέρω ότι οι νίκες παίζουν σημαντικό ρόλο. Δεν ήθελα να είμαι τόσο αναστατωμένος. Το έχω πάρει κατάκαρδα».

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πρόσφατο Mundobasket της Τουρκίας ίσως αλλάξει ψυχική κατάσταση, αν ο κομισάριος της λίγκας, Ντέιβιντ Στερν, τον επιλέξει στη θέση του τραυματία Γιάο Μινγκ. Μέχρι στιγμής ο ΛαΜάρκους Άλντριντζ των Μπλέιζερς φαντάζει ως ο πιο δυνατός αντίπαλός του.
Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...