ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μετά τον Τόρες... Σεσκ Φάμπρεγας!

Έπειτα από τη μεταγραφή του Φερνάντο Τόρες στην Τσέλσι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς επιθυμεί μία ακόμη προσθήκη σούπερ σταρ στην ομάδα με αυτόν να είναι ο Σεσκ Φάμπρεγας, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.
Μετά τον Τόρες... Σεσκ Φάμπρεγας!

Συγκεκριμένα, σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sun», υπογραμμίζει πως ο μεταγραφικός στόχος που είναι στο προσκήνιο για την Τσέλσι, είναι ο Ισπανός σούπερ σταρ της Άρσεναλ. Μάλιστα, ο Αμπράμοβιτς εμφανίζεται έτοιμος για πρόταση 50 εκατομμυρίων λιρών για τον παίκτη ο οποίος είναι παράλληλα στο στόχαστρο των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ.
Πηγή gazzeta Read more!

Έπαθαν πλάκα με Βιεϊρίνια

Έπαθαν πλάκα με Βιεϊρίνια
Τόσο οι σκάουτερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που παρακολούθησαν τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, όσο και οι αντίστοιχοι της Ζενίτ έπαθαν πλάκα με αυτά που είδαν από τον νεαρό Πορτογάλο.




Οι κατάσκοποι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ταξίδεψαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε να παρακολουθήσουν τον ΠΑΟΚ τον οποίο και θα αντιμετωπίσουν στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο ένα όνομα ήταν αυτό που σημείωσαν με τον πιο έντονο τρόπο και αυτό δεν ήταν άλλο από αυτό του Αντρέ Βιεϊρίνια.
Ο Βίκτορ Ονόπκο που έχει υπάρξει σπουδαίος ποδοσφαιριστής και είναι πλέον σκάουτερ της ρωσικής ομάδας έλεγε για τον πορτογάλο: «Είναι κίνδυνος θάνατος, πρέπει να τον διαβάσουμε πολύ προσεκτικά, τέτοιοι ποδοσφαιριστές σπανίζουν».
Ωστόσο εκτός από τους κατασκόπους της ΤΣΣΚΑ υπήρχαν και οι αντίστοιχοι της Ζενίτ που έχουν εδώ και λίγο καιρό βάλουν στο μάτι τον Βιεϊρίνια. Ο κατάσκοπος της Ζενίτ ήταν εκστασιασμένος με τον νεαρό μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπως αναφέρει και η «Εξέδρα», καθώς τον είχε παρακολουθήσει μόνο στον αγώνα εναντίον του Άρη, οπού ο πορτογάλος δεν φάνηκε τόσο.
Πηγή gazzeta
Read more!

Κορυφαίος όλων ο Τσεχ

Κορυφαίος όλων ο Τσεχ
Κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Τσεχία αναδείχθηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Πιετρ Τσεχ.

Ο γκολκίπερ των πρωταθλητών Αγγλίας ψηφίστηκε από τα ΜΜΕ της χώρας του και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στην πόλη της Πράγας. Ο 28χρονος διεθνής τερματοφύλακας της Τσέλσι συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο άσος της Άρσεναλ, Τόμας Ροζίτσκι, και τρίτος ο αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Τόμας Ουιφαλούσι.
Πηγή Gazzeta Read more!

Και του χρόνου «κόκκινος» ο Sotis

Ο Σωτήρης Κυριάκος έπιασε τον αριθμό των 22 συμμετοχών στη Λίβερπουλ και έτσι το συμβόλαιό του ανανεώθηκε αυτόματα για ακόμη έναν χρόνο, όπως προέβλεπε ο ειδικός όρος που υπήρχε στη συμφωνία.
Και του χρόνου «κόκκινος» ο Sotis


Όπως αποκαλύπτει η «Sportday», ο Σωτήρης Κυριάκος θα παραμείνει κάτοικος Λίβερπουλ για ακόμη έναν χρόνο.
Ο Έλληνας αμυντικός που στην αρχή προκάλεσε απορία στους Άγγλους που δεν τον γνώρισαν έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και πλέον την παραμονή του στην αγγλική ομάδα με το σπαθί του.
Το συμβόλαιο του Κυριάκου ήταν χρονικής διάρκειας 2+1 χρόνων, με την ανανέωση του +1 να γίνεται μετά τη συμπλήρωση συγκεκριμένων εμφανίσεων με την φανέλα των κόκκινων.
Αυτός ο αριθμός επιτεύχθηκε στον αγώνα με την Φούλαμ και έτσι ο Κυριάκος θα παραμείνει για ακόμη έναν χρόνο στο αγγλικό λιμάνι.
Πηγή gazzeta
Read more!

Ξυλοφόρτωσαν τη φίλη του Τζιμπούρ!

Στο νοσοκομείο έστειλε άγνωστος τη Βαλεντίνα Τσεπάνου, που της επιτέθηκε, ενώ κάποιοι επιμένουν ότι ο ξυλοδαρμός έγινε λόγω της μετακίνησης του Τζιμπούρ από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό.
Ξυλοφόρτωσαν τη φίλη του Τζιμπούρ!

Το κορίτσι του Ραφίκ Τζιμπούρ δεν έχει απτές αποδείξεις γι' αυτό και επομένως το πανέμορφο μοντέλο δεν προτίθεται να υποβάλλει μηνύσεις. Διαβάστε στο newsday.gr πως εκτυλίχτηκε το «σκηνικό του τρόμου»για την Βαλεντίνα Τσεπάνου που είχε συνέχεια στο πλευρό της τον Ράφικ Τζιμπούρ.
Πηγή Gazzeta Read more!

Φερέιρα: «Πρόθεσή μου να μείνω»

Φερέιρα: «Πρόθεσή μου να μείνω»
Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα μίλησε για τη μάχη του πρωταθλήματος, για την πρόθεσή του να μείνει και να χτίσει το νέο Παναθηναϊκό αλλά και για την ευτυχία που νιώθει στους «πράσινους» παρά τα διοικητικά προβλήματα.



Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα μίλησε στην πορτογαλική «A Bola» για τη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά και την πρόθεσή του να χτίσει τον Παναθηναϊκό της νέας εποχής.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
-Πώς αισθάνεστε στον Παναθηναϊκό, οπού μαθαίνουμε ότι υπάρχουν πολλά διοικητικά προβλήματα;
«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος, παρά τα όσα συνέβησαν σε διοικητικό επίπεδο».
-Σκέφτεστε να μείνετε στην ομάδα;
«Πρόθεση μου είναι να εξαντλήσω το συμβόλαιο μου. Νιώθω πολύ καλά με την ομάδα. Προοδεύουμε, ενώ το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι εξαιρετικό».
-Ποια είναι τα προγνωστικά σας στη μάχη για τον τίτλο του ελληνικού πρωταθλήματος;
«Πιστεύουσε ότι μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά και να πάρουμε τον τίτλο. Ασχέτως με το τι θα γίνει σε αυτά τα παιχνίδια, που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, στις προθέσεις μου είναι να μείνω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό».
-Έχετε σκεφτεί πως θα χτίσεται τον δικό σας Παναθηναϊκό;
«Για εμένα είναι ζητούμενο τι θα γίνει του χρόνου. Ξεκινώντας από την αρχή το χτίσιμο, με δικές μου επιλογές, μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά».
-Θεωρείτε ότι θα παίξει ρόλο η φετινή σας πορεία με τον Παναθηναϊκό;
«Σίγουρα όλα παίζουν ρόλο. Τόσο για την παραμονή μου όσο και για το τι θα συμβεί του χρόνου. Μέσα σε αυτά είναι και οι διοικητικές εξελίξεις. Εγώ όμως θεωρώ ότι κάνω καλά τι δουλειά μου και δεν θα υπάρχει πρόβλημα ως προς αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και είναι τιμή μου να δουλεύω σε αυτόν και με αυτούς τους ποδοσφαιριστές».
Πηγή gazzeta
Read more!

Θέλουν Κλόζε στη Νέα Υόρκη

Θέλουν Κλόζε στη Νέα ΥόρκηΆλλον έναν σπουδαίο παίκτη θέλουν να αποκτήσουν οι Νew York Red Bulls. Μετά τους Ανρί και Μάρκες, η ομάδα που προπονεί ο Χανς Μπάκε έχει στο στόχαστρο τον Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπάγερν Μονάχου.

Όπως αναφέρει το sportal.de, η ομάδα της Νέας Υόρκης θέλει να αποκτήσει τον 32χρονο επιθετικό, το συμβόλαιο του οποίου με την Μπάγερν Μονάχου λήγει το καλοκαίρι και από τους Βαυαρούς δεν υπάρχει διάθεση για ανανέωση.

Εκτός από τους Νew York Red Bulls, ο Κλόζε βρίσκεται στο στόχαστρο και των Γιουβέντους, Λάτσιο και Σανταντέρ. Ο Κλόζε έχει πετύχει 58 γκολ σε 105 αγώνες με την Εθνική Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων των 14 τερμάτων στα τρία Μουντιάλ που έχει αγωνιστεί.
Πηγή Gazzeta Read more!

Τι φιλικά; Μουντιάλ!

Τι φιλικά; Μουντιάλ!
Το πρώτο πιάτο των φιλικών αναμετρήσεων των Εθνικών ομάδων διεξάγεται σήμερα, ενώ αύριο κορυφώνεται η ποδοσφαιρική πανδαισία της υφηλίου, με δεκάδες αγώνες όπως το Γαλλία-Βραζιλία, που θυμίζουν Μουντιάλ!

Περισσότερες από τριάντα φιλικές αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο σε κάθε γωνιά της Γης, με τις περισσότερες εθνικές ομάδες να δίνουν το πρώτο τους παιχνίδι για το 2011.

Tέτοια ντέρμπι ούτε σε... Παγκόσμιο Κύπελλο!

Μπορεί οι αγώνες να είναι φιλικοί και πρώτο μέλημα των προπονητών είναι να δοκιμάσουν συστήματα αλλά και να κρατήσουν την επαφή των παικτών των εθνικών συγκροτημάτων, όμως μια ματιά στο αγωνιστικό πρόγραμμα αρκεί για να πειστεί κανείς πως ο τίτλος «φιλικό» δεν μας αποτρέπει από το να δούμε μεγάλη μπάλα!

Τι άλλο να περιμένει κανείς όταν στο πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνονται κόντρες όπως το Γαλλία-Βραζιλία, που είναι μια επανάληψη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του ’98, το μεγάλο ματς Πορτογαλία-Αργεντινή, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας τελικός Μουντιάλ, και φυσικά το ευρωπαϊκό ντέρμπι Γερμανία-Ιταλία, με τις δύο ευρωπαϊκές χώρες που μετρούν τις περισσότερες κατακτήσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων!

Κόντρα στον Καναδά η Ελλάδα, με Σουηδία η Κύπρος

Μάλιστα πέρα από αυτά τα τρία μεγάλα ντέρμπι που θα διεξαχθούν αύριο και θυμίζουν Μουντιάλ, υπάρχουν πολλές ακόμα αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ και η Εθνική μας ομάδα θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι για τη νέα χρονιά ενόψει και των προκριματικών του Euro 2012, ενάντια στον Καναδά στο νεόδμητο γήπεδο της Λάρισας.

Χτες, πάντως άνοιξε άτυπα η αυλαία των φιλικών αγώνων, με την Πολωνία να επικρατεί με 1-0 της Μολδαβίας, ενώ σήμερα θα διεξαχθούν άλλα πέντε παιχνίδια, από τα οποία ξεχωρίζει το ματς Ρουμανία-Ουκρανία καθώς και η κόντρα της Κύπρου με τη Σουηδία (ματς που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Eurosport στις 19:00).

Ξεκίνημα στη Λάρισα, ματς και η Ελπίδων!

Αύριο θα είναι το κυρίως πιάτο των φιλικών παιχνιδιών, με το ματς της Εθνικής μας στις 17:00 να είναι το πρώτο χρονικά, ενώ το Ισπανία-Κολομβία με ώρα έναρξης τις 22:30 (ώρα Ελλάδας) κλείνει την αυλαία της ημέρας. Πάντως πέρα από τις ανδρικές Εθνικές ομάδες, φιλικά παιχνίδια θα δώσουν και οι μικρότερες ηλικιακά ομάδες, με την Εθνική Ελπίδων της χώρας μας να αναμετράται αύριο με το αντίστοιχο συγκρότημα της Γερμανίας στις 19:00

Αυτή θα είναι λοιπόν η πρώτη ποδοσφαιρική πανδαισία αναμετρήσεων Εθνικών ομάδων μέσα στο 2011, και αν μη τι άλλο η χρονιά αρχίζει με μεγάλα ματς που υπόσχονται συγκινήσεις παρά το φιλικό του χαρακτήρα τους!
Σήμερα (8/2)

16:00  Ιταλία U21-Αγγλία U21
19:00  Κύπρος-Σουηδία
20:00  Ακτή Ελεφαντοστού-Μάλι
20:30  Ρουμανία-Ουκρανία
21:45  Γαλλία U21-Σλοβακία U21
21:45  Ιρλανδία-Ουαλία
22:45  Περού-Παναμάς

Αύριο (9/2)

12:00  Γερμανία U20-Ιταλία U20   
14:00  Σλοβακία U19-Σουηδία U19   
17:00  Ελλάδα-Καναδάς  
17:00  Πορτογαλία U19-Νορβηγία U19   
17:30  Τουρκία U21-Ρουμανία U21   
18:00  Ιράν-Ρωσία   
18:30  Π.Γ.Δ.Μ.-Καμερούν  
18:45  Κροατία-Τσεχία
19:00  Αζερμπαϊτζάν-Ουγγαρία  
19:00  Ελλάδα U21-Γερμανία U21   
19:15  Πορτογαλία U21-Σουηδία U21   
20:00  Ισραήλ-Σερβία   
20:00  Τουρκία-Νότια Κορέα
21:00  Αλβανία-Σλοβενία  
21:15  Δανία-Αγγλία  
21:15  Λουξεμβούργο-Σλοβακία   
21:30  Αγγλία-Γαλλία   
21:30  Βέλγιο-Φινλανδία
21:30  Μάλτα-Ελβετία  
21:30  Ολλανδία-Αυστρία
21:30  Πολωνία-Νορβηγία
21:45  Γερμανία-Ιταλία  
21:45  Σκοτία-Βόρεια Ιρλανδία  
22:00  Αργεντινή-Πορτογαλία  
22:00  Γαλλία-Βραζιλία
22:00  Μαρόκο-Νίγηρας   
22:30  Ισπανία-Κολομβία
Πηγή gazzeta Read more!

H... κατρακύλα των Καβαλίερς

Η αποχώρηση του ΛεΜπρον Τζέιμς από το Κλίβελαντ οδήγησε στην... κάθετη αγωνιστική πτώση των Καβαλίερς, καθώς οι «Ιππότες» μετρούν πλέον 25 διαδοχικές ήττες στη φετινή σεζόν...
Ο Τζαμάριο Μουν αδυνατεί να αποδεχθεί την φετινή... κατρακύλα των Καβαλίερς

Τα ξημερώματα, οι Καβς γνώρισαν την εκτός έδρας ήττα από τους Μάβερικς (99-96), επεκτείνοντας το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Τα προηγούμενα αντίστοιχα αρνητικά ρεκόρ ανήκουν επίσης στους Καβαλίερς, από τις σεζόν 1981-82 και 1982-83.

Ο 35χρονος φόργουορντ των «Ιπποτών», Άντον Τζέιμισον, μιλώντας για τη φετινή κατρακύλα της ομάδας του, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Πράγματι, γράψαμε αρνητική ιστορία, όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Φυσικά και είναι κάτι που δεν θέλαμε να συμβεί, δεν θέλαμε να είμαστε μέρος αυτής της ιστορίας.

Όμως συνέβη και δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Το σπουδαιότερο είναι να επιστρέψουμε στις νίκες...».
Πηγή gazzeta Read more!

«Άδειασε ο... Γκέκας»!

«Άδειασε ο... Γκέκας»!Στην επιθετική δυστοκία του Φάνη Γκέκα γίνεται αναφορά από τον σημερινό γερμανικό Τύπο, με τη χαρακτηριστική έκφραση ότι το... μπουκάλι των γκολ του Λαρισαίου στράικερ άδειασε. Τι δηλώνει ο παίκτης.



Όπως αναφέρει η έκδοση της «Bild»
«Το μπουκάλι… των γκολ του Έλληνα επιθετικού άδειασε». Ο Γκέκας συμπλήρωσε αισίως 292 λεπτά χωρίς γκολ ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του Άιντραχτ απέναντι στην Φράιμπουργκ (0-0) έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.
Ο ίδιος μίλησε και για το παιχνίδι με την πρώην ομάδα του Μπάγερ Λεβερκούζεν επισημαίνοντας μεταξύ άλλων
«Έρχεται η ώρα που θα σκοράρω ξανά. Το Σάββατο παίζουμε απέναντι στην πρώην ομάδα μου τη Λεβερκούζεν. Θα το κάνω εκεί».
Πηγή gazzeta
Read more!

Θέλει Χίντινκ για τεχνικό διευθυντή η Τσέλσι

Τον Γκους Χίντινκ θέλει να φέρει πίσω στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος μεγιστάνας επιθυμεί την επιστροφή του Ολλανδού τεχνικού όχι όμως ως προπονητή, αλλά ως τεχνικού διευθυντή στην θέση του Φρανκ Άρνεσεν ο οποίος αποχωρεί το καλοκαίρι.
Θέλει Χίντινκ για τεχνικό διευθυντή η Τσέλσι

Ο Αμπράμοβιτς επιθυμεί ο επόμενος τεχνικός διευθυντής της ομάδας να είναι ιδιαίτερα γνωστός και πριν τον Χίντινκ η Τσέλσι απευθύνθηκε στον πρώην τεχνικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, αλλά ο Καταλανός αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά, αφού φοβήθηκε ότι δεν θα είχε το ελεύθερο των κινήσεων.

Ο Χίνινκ ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας η οποία κινδυνεύει σοβαρά με αποκλεισμό και το παιχνίδι με την Αυστρία τον επόμενο μήνα θα κρίνει το μέλλον του, αφού σε περίπτωση μη νίκης τότε θα δει την πόρτα της εξόδου.
Πηγή gazzeta Read more!

Αδέρφια ζείτε...

Ήταν Κυριακή 8 Φεβρουαρίου του 1981 και στο «Γ. Καραϊσκάκης» διεξαγόταν το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού-ΑΕΚ. Το gazzetta στη μνήμη των 21 συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους, θυμίζει τι έγινε τότε, που γράφτηκε η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Αδέρφια ζείτε...
Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 1981, ώρα 20:50. Τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακόπτουν το πρόγραμμα και όλοι αναρωτιούνται τι να έχει συμβεί. Δεν είναι απόλυτο, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο. Στην ιστορία της τηλεόρασης, οι διακοπές προγράμματος στη συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι για καλό. Kι εκείνη την μέρα, ο κανόνας επιβεβαιώθηκε...

Η 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 1981, περιλαμβάνει το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν να θαυμάσουν τα μεγάλους άσους των δύο ομάδων. Σαργκάνης, Νοβοσέλατς, Νικολούδης, Αναστόπουλος, Οικονομόπουλος, Αρδίζογλου, Μπάγεβιτς, Μαύρος, είναι μερικοί από τους λόγους που το Καραϊσκάκη έχει αρχίσει να δέχεται τον κόσμο από τις 12:00, ενώ η έναρξη του αγώνα είναι προγραμματισμένη για τις 15:15.

Εισιτήριο της 8ης Φεβρουαρίου 1981 του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚΕισιτήρια; Ούτε για δείγμα! Οι 35.450 που είχαν εξασφαλίσει το «μαγικό χαρτάκι», χιλιάδες ακόμη που είχαν εξασφαλίσει είσοδο με διάφορους τρόπους κι όσοι βρίσκονταν έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, αδημονούσαν για το εναρκτήριο σφύριγμα του διαιτητή. Οι πιο άτυχοι είχαν στήσει το αυτί στο ραδιόφωνο, από όπου άκουγαν τα πρώτα νέα.

Το σκηνικό είναι ιδανικό για μια όμορφη ποδοσφαιρική ημέρα. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και φαινόταν να έχει τις καλύτερες διαθέσεις για το ντέρμπι. Μεγάλη πλάνη. Ο αγώνας αρχίζει και οΟλυμπιακός δείχνει να θέλει πολύ τη νίκη και καθώς περνάει ο χρόνος, οι «ερυθρόλευκοι» επιβάλλουν το ρυθμό τους και οδεύουν προς τη νίκη. Τα γκολ μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, όπως και τα λεπτά κυλούν. Φαίνεται, βιαζόντουσαν η κάποια μοίρα τα έσπρωχνε όλο και πιο έντονα. Οι Γαλάκος (τρις), Κουσουλάκης, Ορφανός και Βαμβακούλας δίνουν απέραντη χαρά στους οπαδούς τους, «σκορπίζοντας» την ΑΕΚ με 6-0. Ο πίνακας του γηπέδου δείχνει 84’ στο τελευταίο γκολ του Ολυμπιακού με τον Νίκο Βαμβακούλα.

Η ώρα για τους πανηγυρισμούς πλησίασε, αλλά κάποιοι βιάζονται και θέλουν να τρέξουν στα είδωλά τους και ο κόσμος από την ΘΥΡΑ 7 προσπαθεί να μετακινηθεί προς τη ΘΥΡΑ 1. Το πλήθος παραληρεί. Συνθήματα θριάμβου ηχούν στο «Καραϊσκάκη», αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Οι νικητές πρέπει να γίνουν ένα με το κοινό τους. Να πανηγυρίσουν όλοι μαζί αυτό το κατόρθωμα. Το πιο ζωντανό κομμάτι των φιλάθλων του Ολυμπιακού βρισκόταν στη Θύρα 7. Οι περισσότεροι έτρεξαν ώστε να φτάσουν στην Θύρα 1 και να αντικρίσουν από κοντά τους ήρωες ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Κάπου εδώ πλέον, αρχίζει να διαδραματίζεται το χρονικό της τραγωδίας:

16:58
 Ένας εκ των θεατών γλιστράει σε ένα μαξιλαράκι και κυλάει στα σκαλιά, φτάνοντας μπροστά από την πόρτα. Αυτή, κλειστή για μερικούς, μισόκλειστη για άλλους, εμπόδιζε την αποσυμφόρηση του χώρου. Κατεβαίνοντας οι φίλαθλοι, ο ένας πέφτει πάνω στον άλλο, αφού δεν μπορούσαν να δουν τι συμβαίνει μπροστά τους. Επικρατεί συνωστισμός και ασφυξία. Οι πρώτοι προσπαθούσαν να φωνάξουν σε αυτούς που ακολουθούσαν κατά κύματα, αλλά μέσα στην απαράμιλλη χαρά κανείς δεν μπορούσε να ακούσει τίποτα. Οι φίλαθλοι πέφτουν και καταπλακώνονται μεταξύ τους και η τραγωδία παίρνει σάρκα και οστά. Οι αστυνομικοί ξεριζώνουν την πόρτα για να βγουν όσοι μπορούν. Δεκαεννιά άτομα δεν τα κατάφεραν, καθώς είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους. Λίγο αργότερα θα ξεψυχήσει ακόμη ένας στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο του Πειραιά, όπου μεταφέρονταν οι σοβαρά τραυματισμένοι. Έξι μήνες αργότερα θα προστεθεί ακόμη ένας άνθρωπος στον τραγικό κατάλογο των νεκρών, καθώς δεν κατόρθωσε να ξυπνήσει ποτέ από το κώμα στο οποίο έπεσε.
Το ρολόι…σταματάει, σταματάει χωρίς οίκτο για 21 ανθρώπους. Οι τραυματίες ακόμα περισσότεροι.

Το χρονικό που ακολουθεί είναι σχεδόν «προκαθορισμένο».

17:03
 Κάποιοι αστυφύλακες κατορθώνουν να «ξεριζώσουν» ένα από τα τουρνικέ και να απεγκλωβίσουν έτσι αρκετό κόσμο.
17:10 Επικρατεί πανδαιμόνιο. Ο κόσμος ουρλιάζει, αλλά οι φωνές μπερδεύονται με τα συνθήματα του θριάμβου. Μόλις έχει λήξει ο αγώνας κι έτσι ουδείς μέσα στο γήπεδο αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στη θύρα 7.
17:15 Νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται με περιπολικά και 13 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, ενώ έχει σημάνει γενική κινητοποίηση στην αστυνομία και τα νοσοκομεία.
17:30 Άρχισαν να φτάνουν στο Τζάνειο νοσοκομείο οι πρώτοι τραυματίες. Ανάμεσά τους και οι πρώτοι νεκροί. Παράλληλα αρκετοί φίλαθλοι συγκεντρώνονται έξω από το νοσοκομείο με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.
17:50 Τα τηλεοπτικά δίκτυα (ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ) μεταδίδουν το γεγονός και κάνουν έκκληση σε γιατρούς να προσέλθουν στο Τζάνειο ώστε να ενισχύσουν τους εφημερεύοντες αλλά και για αιμοδότες. Κινητοποιείται επιπλέον προσωπικό και στο Κρατικό Πειραιώς όπου μεταφέρονται κάποιοι βαριά τραυματισμένοι.
18:20 Φτάνουν στο Τζάνειο ο Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Δοξιάδης και οι Υφυπουργοί κ.κ. Τσουκαντάς και Αποστολάτος και δίνονται εντολές για ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση γιατρών και αιμοδοτών. Η προσέλευση του κόσμου μεγαλώνει και ασθενοφόρα συνεχίζουν να διακομίζουν τραυματίες.
18:30 Το Κέντρο Άμεσης Δράσεως ζητάει από τα πληρώματα των περιπολικών και τους αστυνομικούς εθελοντές αιμοδότες να σπεύσουν στα δύο νοσοκομεία. Εκατοντάδες αστυνομικοί προσφέρουν αίμα.
18:50 Φτάνουν στο Τζάνειο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δαβάκης, ο Υφυπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως κ. Αχιλλέας Καραμανλής, ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας και παράγοντες και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.
19:00 Με εντολή του διευθυντή του ΚΑΒ κ. Καραβά ζητείται να τεθεί σε επιφυλακή και το ΚΑΤ, για να δεχτεί τραυματίες που έχουν ανάγκη νευροχειρουργικής επεμβάσεως.
19:15 Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώνονται έξω από το Τζάνειο και με αγωνία ζητούν να μάθουν τα ονόματα νεκρών και τραυματιών.
19:30 Αθρόα είναι η προσέλευση γιατρών και αιμοδοτών, ενώ δεκάδες γυναίκες λιποθυμούν από την αγωνία.
19:40 Ο Υπουργός κ. Δοξιάδης ενημερώνει τον Πρωθυπουργό κ. Ράλλη, ο οποίος δίνει εντολή να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλή.
19:45 Χρειάζεται να «αποκλείσουν» το Τζάνειο, δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο από την κεντρική είσοδο για να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στους γιατρούς και στους αιμοδότες.
20:00 Σκηνές αλλοφροσύνης διαδραματίζονται στο Τζάνειο από τους συγγενείς. Αναγνωρίζονται τα τρία πρώτα θύματα. Είναι οι Γιάννης Κανελλόπουλος, Γιάννης Διαλυνάς και Βασίλης Μάχος. Δυστυχώς ακολούθησαν και άλλοι… Ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 21…
20:15 Οι αστυνομικοί του 7ου Αστυνομικού τμήματος αρχίζουν την πραγματογνωμοσύνη στην ΘΥΡΑ 7, αναζητώντας τις αιτίες του τραγικού γεγονότος.
20:30 Στο Τζάνειο φτάνει ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης ενώ σοβαρά τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Κρατικό Πειραιώς και στο ΚΑΤ. Γιατροί και νοσοκόμες βγαίνουν με καταματωμένες τις μπλούζες στους διαδρόμους και φωνάζουν ονόματα τραυματιών. Αρκετοί από τους συγγενείς λιποθυμούν.
20:50 Τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα αρχίζουν να μεταδίδουν πένθιμη μουσική, ενώ παράλληλα, σε ένδειξη πένθους έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους.
21:00 Γύρω στα 300 με 400 άτομα με άγριες διαθέσεις προσπαθούν να μπουν στο στάδιο Καραϊσκάκη και να βρουν τους υπεύθυνους. Απομακρύνονται από μια διμοιρία των ΜΑΤ.
21:15 Ο διοικητής του Τζανείου κ. Απέργης βγαίνει στο διάδρομο και κάνει έκκληση στον κόσμο να απομακρυνθεί από την είσοδο του νοσοκομείου γιατί εμποδίζουν την κυκλοφορία περιπολικών και ασθενοφόρων, ενώ εκκλήσεις για τον ίδιο λόγο γινόντουσαν και από τα τηλεοπτικά δίκτυα. Ο κόσμος πιέζει για ενημέρωση.
22:00 Ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται σιγά – σιγά από τα δύο νοσοκομεία…

Η λίστα της τραγωδίας αναγράφει 21 ονόματα. Τα ονόματα των 21 νεκρών:

1. Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών),
2. Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών),
3. Ηλίας Παναγούλης (17 ετών),
4. Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών-οπαδός της ΑΕΚ),
5. Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών),
6. Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών),
7. Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών),
8. Νίκος Φίλος (19 ετών),
9. Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών),
10. Βασίλης Μάχας (20 ετών),
11. Ευστράτιος Πούπος (20 ετών),
12. Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών),
13. Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών),
14. Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών),
15. Κώστας Καρανικόλας (26 ετών),
16. Μιχάλης Μάρκου (27 ετών),
17. Κώστας Μπίλας (28 ετών),
18. Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών),
19. Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών),
20. Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών),
21. Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών).

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού συνδυάζεται με την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Το 6-0 ίσως και να μην το θυμάται κανείς… Τα 21 θύματα όμως έχουν μείνει για πάντα χαραγμένα στις μνήμες των φίλων του Ολυμπιακού. Από τότε το σύνθημα «Αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» δονεί το Καραϊσκάκη.
Μόλις το ημερολόγιο δείξει 8 Φεβρουαρίου, τα ρολόγια σταματάνε και ο χρόνος γυρίζει πίσω, σε εκείνο το θλιμμένο απόγευμα της Κυριακής, όπου 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους για τη μεγάλη τους αγάπη: τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, αυτοί που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία δεν βρέθηκαν ακόμη και φυσικά παραμένουν ατιμώρητοι…
Η μνήμη των 21 νεκρών τιμάται κάθε χρόνο, στις 8 Φεβρουαρίου, όχι μόνο από συγγενείς αλλά και από φιλάθλους, παίκτες τεχνική ηγεσία και παράγοντες του Ολυμπιακού. Κάθε χρόνο στις 8 Φεβρουαρίου οι σημαίες του Ολυμπιακού κυματίζουν μεσίστιες στο Καραϊσκάκη και τελείται επιμνημόσυνη δέηση έξω από τη Θύρα 7, ενώ γίνεται προσκλητήριο νεκρών με τα ονόματά των αδικοχαμένων παιδιών και τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν «παρών»…

Μάλιστα στον αγώνα με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, οι οπαδοί των δύο ομάδων, προέβησαν σε ανάρτηση πανό με αμοιβαία συνθήματα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε για τα 96 θύματα στο Χίλσμπορο (15/4/1989), συνδέοντας τη «μαύρη μέρα» των Άγγλων με τους νεκρούς της Θύρας 7 (8/2/1981): «Δεν σας ξεχνάμε ποτέ, 96+21». Από την πλευρά τους, οι οπαδοί της Λίβερπουλ είχαν αναρτήσει πανό για τα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7: «H Λίβερπουλ θυμάται τους 21 φίλους της Θύρας 7».

Από το 2002 η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιείται πίσω από το Καραϊσκάκη, στην «Πλατεία Θυμάτων Θύρας 7», όπου γίνεται και κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο θυμάτων της Θύρας 7».

Ο επίσημος Ολυμπιακός ζητάει εδώ και χρόνια να τιμωρούνται οι ομάδες που οι οπαδοί τους αναφέρονται με υβριστικά συνθήματα σε αυτά τα παιδιά, αλλά δεν το έχει πετύχει…

Πηγή gazzeta
Read more!

Ντρίμπλα με... πλάτη ο Κριστιάνο *ΒΙΝΤΕΟ*

Μπορεί να είχε να σκοράρει τέσσερα ματς, όμως με τη Σοσιεδάδ επέστρεψε δυναμικά, πέτυχε δύο γκολ, ενώ έκανε μία από τις καλύτερες ντρίμπλες που έχουμε δει τελευταία, με την πλάτη!
Ντρίμπλα με... πλάτη ο Κριστιάνο (vid)

Λίγες ώρες μετά το προσπέρασμα του Λίο Μέσι, ο οποίος έκανε χατ τρικ με την Ατλέτικο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το όπλο του και με δύο γκολ κόντρα στους Βάσκους έφερε το μεταξύ τους ντέρμπι στην Primera Division στο 24-24! Εκτός από τα δύο τεμάχια, ο Πορτογάλος σουπερστάρ έδειξε τις εξαιρετικές ικανότητές του ντριμπλάροντας με την πλάτη, κάτι που έχει ξανακάνει! Το μόνο κρίμα στην όλη υπόθεση ήταν ότι ο 26χρονος ήταν οφσάιντ από την πάσα του Τσάμπι Αλόνσο και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθεια.

*Αυτή είναι η δεύτερη φορά που τελευταία ο Κριστιάνο δεν μπορεί να καταγράψει σε «επίσημο» highlight μία απίστευτη ενέργειά του. Πριν από μερικούς μήνες σε αγώνα με την Πορτογαλία κόντρα στην Ισπανία, είχε αποφύγει εντυπωσιακά τον Πικέ και είχε σκάψει την μπάλα πάνω από τον Κασίγιας, πετυχαίνοντας ένα γκολ που δεν μέτρησε ποτέ εξαιτίας της ανόητης ενέργειας του Νάνι να σπρώξει την μπάλα, που ήδη κατευθυνόταν στα δίχτυα, από θέση οφσάιντ!


http://www.youtube.com/watch?v=kYkuzL3ItzI&feature=player_embedded

Πηγή gazzeta Read more!

Μία ήττα και δύο ισοπαλίες

Μία ήττα και δύο ισοπαλίες
Στον Παναθηναϊκό κοιτάνε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, διότι πρέπει να αποφύγουν πιθανή γκέλα, όπως αποφεύγει ο διάολος το λιβάνι. 

Τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά στην Παιανία, μια και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. 

Όποια συνάρτηση και να ακολουθήσουν οι ιθύνοντες της ομάδας, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. 

Πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει μία ήττα και δύο ισοπαλίες περισσότερες από τους «πράσινους». Γίνεται; 

Τα πρόσφατα ταξίδια των «κόκκινων» στη Θεσ/κη, αυτό δείχνουν, ανοίγοντας παράλληλα την όρεξη των «πράσινων». 

Καταρχάς, στον Παναθηναϊκό ελπίζουν, πως τη μία ήττα που πρέπει να υποστεί ο Ολυμπιακός για να μπουν και οι ίδιοι στο κόλπο του πρωταθλήματος, θα τους την... επιφέρουν οι ίδιοι. Αν συμβεί αυτό, τότε απομένει ο Ολυμπιακός να κάνει ακόμη δύο στραβοπατήματα στα εναπομείναντα οχτώ παιχνίδια. Με δεδομένο πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να ταξιδέψουν δύο φορές στη Θεσσαλονίκη, που στα τελευταία εννέα παιχνίδια μετρούν οχτώ ήττες (!), οι προσδοκίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού… μεγαλώνουν. 

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός έχει να πάει στη γειτονική Νέα Σμύρνη με αντίπαλο έναν Πανιώνιο, ο οποίος καίγεται για βαθμούς. Ενδεικτικό είναι πως και ο Παναθηναϊκός έχασε έδαφος στην έδρα των «κυανέρυθρων». Συν τοις άλλοις, υπάρχει και το ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ, που είναι ικανή να κάνει ζημιά σε οποιαδήποτε έδρα. Τέλος, την προτελευταία αγωνιστική οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν στο Περιστέρι τον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη, μια έδρα που δεν λογίζεται στις εύκολες… 

Κάποιοι στον Παναθηναϊκό, θεωρούν πως ακόμη και με ισόπαλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι «αιωνίων», το «τριφύλλι» δεν μαραζώνει και μπορεί να ελπίζει, παρά το γεγονός πως (τουλάχιστον) τρεις γκέλες σε οχτώ παιχνίδια για τον Ολυμπιακό είναι κάτι δύσκολο. Όχι όμως και ακατόρθωτο. Κι αυτό, επειδή υποθέτουν πως από τα υπόλοιπα πέντε πολύ δύσκολα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» που προαναφέρθηκαν, μπορούν να προκύψουν τρία… στραβά αποτελέσματα. 

Γεγονός είναι βέβαια, πως το φετινό πρωτάθλημα δεν παίζεται στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού. Άλλωστε βρίσκονται 7 βαθμούς πίσω από τον «αιώνιο» εχθρό τους και είναι σειρά τους να κυνηγήσουν και να αγχώσουν τον πρωτοπόρο, αντιστρέφοντας τους ρόλους με το περσινό πρωτάθλημα. Και ξέρουν πολύ καλά πως όταν η ανάσα του δεύτερου είναι ζεστή επειδή βρίσκεται στον σβέρκο σου, τα πόδια βαραίνουν. Και ίσως να λυγίσουν. Χρειάζεται και τύχη, που κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει να δείχνει την πλάτη της στο «τριφύλλι». Και στο παιχνίδι της Τούμπας το… ριζικό φάνηκε να αλλάζει κατεύθυνση! 

Πηγή sport-fm Read more!

Μαύρα γενέθλια για Βασιλόπουλο

Οι εκτιμήσεις δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μετά τον τραυματισμό του στο δεξί γόνατο στην προπόνηση της Παρασκευής έδειξαν πως υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και ρήξη έξω μηνίσκου. Τα χειρότερα δυνατά νέα παραμονή των 27ων γενεθλίων του... Ο χρόνος αποθεραπείας του διεθνούς φόργουορντ υπολογίζεται σε έξι με εννέα μήνες. 
Μαύρα γενέθλια για Βασιλόπουλο


Αυτό πρακτικά σημαίνει πως χάνει το υπόλοιπο της φετινής περιόδου, καθώς επίσης πιθανότατα την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, αλλά και το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Η κακοδαιμονία χτύπησε για μία ακόμη φορά την πόρτα του άσου από τον Πύργο, καθώς μόλις στις αρχές του 2011 είχε επανέλθει στη δράση μετά από επτάμηνη απουσία λόγω τραυματισμού στη μέση. Μετά την επάνοδό του στη δράση έπαιξε σε τέσσερα παιχνίδια της Α1 και δύο της Ευρωλίγκας. 

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εύχεται στον Παναγιώτη καλή ανάρρωση και επιτυχημένη επανένταξη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ. Πληροφορίες αναφέρουν πως στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει-τουλάχιστον προς το παρόν-σκέψη για την απόκτηση παίκτη στη θέση «3».



Πηγή sport-fm Read more!

«Θέλει χρόνο ο Τόρες»

Το ντεμπούτο του Τόρες με την φανέλα της Τσέλσι συνοδεύτηκε από κακή εμφάνιση του Ισπανού και ήττα των πρωταθλητών, όμως ο Αντσελότι τόνισε πως ο 26χρονος φορ θέλει χρόνο προσαρμογής.
«Θέλει χρόνο ο Τόρες»

«Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον Τόρες να προσαρμοστεί και είμαι σίγουρος πως θα το πετύχει γρήγορα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έπαιξε. Είχε κάνει καλή δουλειά στην προπόνηση και είχε μπει στο κλίμα», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός ο οποίος αναφέρθηκε και στον Νταβίντ Λουίζ.

«Και ο Τόρες και ο Λουίζ είναι το μέλλον αυτού του συλλόγου. Είναι φανταστικοί ποδοσφαιριστές με τέλεια κινητικότητα και είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό», ήταν τα λόγια του Αντσελότι ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ομάδα του θα παίξει καλύτερα: «Σαφώς και θα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα σαν ομάδα, και μπροστά και σαν σχήμα».
Πηγή gazzeta Read more!

Βήμα τίτλου μέσα στη Φιλαδέλφεια


 Μόνο για ένα σετ ήταν ντέρμπι ο αγώνας ΑΕΚ-Παναθηναϊκού, που έληξε με νίκη των "πράσινων" 3-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος βόλεϊ στην Α1 Γυναικών. Η Ένωση πήρε το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια οι πρωταθλήτριες επέβαλαν το ρυθμό τους φτάνοντας άνετα στη νίκη, που τις φέρνει μόνες στην πρώτη θέση της κατάταξης, Βίοι αντίθετοι για τις "κιτρινόμαυρες", που ενώ στην πρώτη φάση η φρενήρης πορεία τους τις έφερε στην πρώτη θέση, στο ξεκίνημα της δεύτερης φάσης μετρούν ήδη δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Τα σετ (πρώτη αναφέρεται η γηπεδούχος ΑΕΚ): 25-23, 18-25, 17-25, 17-25
Πηγή Novasports
Read more!

«Δεν φοβόμαστε την Ίντερ»

«Δεν φοβόμαστε την Ίντερ»
Στα χέρια των παικτών της Μίλαν βρίσκεται το πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον άσο των «ροσονέρι», Τιάγκο Σίλβα. Τι είπε για την Ίντερ.

«Δεν φοβόμαστε την Ίντερ. Είναι καλή ομάδα, αλλά εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν. Είναι σπουδαία ομάδα και κατέκτησαν τα πάντα πέρυσι, ενώ παίζουν και πολύ καλό ποδόσφαιρο», είπε αρχικά και πρόσθεσε:«Ο Τιάγκο Μότα να παίξει για την Ιταλία; Είναι απώλεια για τη Βραζιλία, επειδή είναι σπουδαίος παίκτης με τεράστια ποιότητα. Θα προσφέρει πολλά στην Ιταλία», κατέληξε ο Βραζιλιάνος άσος.
Πηγή gazzeta
Read more!

Ρέινα: «Προοπτική η Γιουνάιτεντ αλλά...»

Ρέινα: «Προοπτική η Γιουνάιτεντ αλλά...»
Θετικός στο ενδεχόμενο να μεταβεί στο Μάντσεστερ και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε με τοποθέτηση του ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Πέπε Ρέινα.


Ο Ισπανός κίπερ της ομάδας του Μέρσεσάιντ, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero», τονίζοντας μεταξύ άλλων:«Ναι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Γιουνάιτεντ, μετά και την ανακοίνωση του Φαν ντερ Σάαρ. Σίγουρα μου αρέσει μια τέτοια προοπτική, να παίζω σε μια ομάδα που διεκδικεί συνεχώς τίτλους. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο, έχω συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ».
Πηγή gazzeta
Read more!

«Χάσαμε την μπάλα, θα χάναμε 7-0...»

Το 5-0 από την Μπαρτσελόνα θα είναι η βάση για την προετοιμασία της Ρεάλ για το επόμενο clasico σύμφωνα με τον Μουρίνιο, ο οποίος παραδέχθηκε: «Είχαμε χάσει την μπάλα».
«Χάσαμε την μπάλα, θα χάναμε 7-0...»

«Σε αυτό το ματς δεν βλέπαμε την μπάλα. Ήταν μόνο 5-0 και αν ο αγώνας διαρκούσε δέκα λεπτά περισσότερο, θα μπορούσαμε να έχουμε δεχθεί έξι ή επτά γκολ. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να ξεχάσουμε, όμως πρέπει να θυμηθούμε το πρώτο της Ίντερ κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Χάσαμε 2-0 στη φάση των ομίλων και θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει με 4-0. Αυτό το ματς αποτέλεσε τη βάση για να προετοιμαστούμε για τον ημιτελικό. Αυτό θα γίνει και τώρα, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης παίξει ξανά με την Μπαρτσελόνα», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Μουρίνιο επέλεξε τον αγώνα αυτό με τους Μπλαουγκράνα ανάμεσα σε πολλούς άλλους. «Αν μπορούσα να διαλέξω ένα παιχνίδι από αυτά που έχω δώσει κόντρα στην Μπαρτσελόνα, από πλευράς οργάνωσης της ομάδας μου θα έλεγα αυτόν στο Καμπ Νου, ο οποίος για πολλούς δεν ήταν ποδόσφαιρο, όμως για μένα ήταν. Ήταν σχεδόν μια παρτίδα σκάκι. Στο σπίτι της Μπαρτσελόνα αγωνιζόμασταν με δέκα παίκτες και κάναμε επική, ιστορική, απόλυτα εκπληκτική εμφάνιση. Στο τέλος ξέραμε ότι είναι αδύνατο να μην κατακτήσουμε το Champions League ακόμα και αν στον τελικό ήταν η Μπάγερν».
Πηγή gazzeta Read more!

Γλυκά γενέθλια για Νέτο!


Ισως τα πιο όμορφα γενέθλια από τότε που ήρθε στον Αρη γιορτάζει ο Ντάρσι Νέτο ο οποίος κλείνει τα 30 του χρόνια στον απόηχο της εκπληκτικής του εμφάνισης που πραγματοποίησε  στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Ο βραζιλιάνος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, όντας πια πρώτος σκόρερ των κιτρίνων με 4 τέρματα, ενώ έδειξε πως μπορεί να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που άφησε ο Χαβίτο φεύγοντας πριν από λίγες ημέρες για τη Λα Κορούνια. Στη πρωινή προπόνηση ο Νέτο κέρασε τους συμπαίκτες του οι οποίοι με τη σειρά τους, του ευχήθηκαν κι άλλα γκολ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος!
Όπως γίνεται αντιληπτό το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο μετά το διπλό του περασμένου Σαββάτου και όλοι περιμένουν ανάλογη συνέχεια, αρχής γενομένης από την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η προετοιμασία γι αυτό το ματς ξεκίνησε χωρίς προβλήματα, αν εξαιρέσει κανείς την απουσία των τεσσάρων διεθνών (Σηφάκης, Βαγγέλι, Κατίδης, Περέϊρα) για τις υποχρεώσεις που έχουν την Τετάρτη με τις  εθνικές τους ομάδες. Και οι τέσσερις θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη οπότε και θα μπουν στη τελική ευθεία ενόψει Ολυμπιακού.
Ο Χρήστος Αραβίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω μιας θλάσης που τον ταλαιπωρεί, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο προπονητής, Γιάννης Μιχαλήτσος, περιμένει τους παίκτες του το πρωί της Τρίτης για τη δεύτερη προπόνηση της εβδομάδας, βλέποντας τα καινούρια αποκτήματα να ανεβάζουν συνεχώς στροφές. Ειδικά ο Νέρι Καστίγιο δεν αποκλείεται να ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός, κόντρα μάλιστα στη παλιά του ομάδα, κάτι που αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο.
*Συνέντευξη τύπου θα παραθέσει το μεσημέρι της Τρίτης η «Herbalife», μια εταιρία που αποτελεί βασικό χορηγό της ΠΑΕ Αρης. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών αρκετοί διοικούντες, καθώς και ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Πηγή novasports
Read more!

Οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν το χέρι του Κούμπιτσα

Οι γιατροί με υπεράνθρωπες προσπάθειες έσωσαν το χέρι του τραυματισμένου Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Πολωνός οδηγός μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε, διήρκησε επτά ώρες.Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία του αίματος.  Η εσωτερική αιμορραγία στο χέρι του Κούμπιτσα έχει σταματήσει

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού, ωστόσο, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γίνει κάποια πρόγνωση όσον αφορά στο βαθμό στον οποίο θα καταφέρει το χέρι να ανακτήσει τη λειτουργικότητα του. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής γιατρός, Ιγκόρ Ροσέλο: «Θα χρειαστεί μια βδομάδα για να δούμε αν θα γλιτώσει το χέρι. Οι νευρικές απολήξεις πάντα μας αφήνουν με ερωτηματικά για το πώς θα αντιδράσουν μετά από τέτοιες επεμβάσεις. Αν όλα πάνε καλά η ανάρρωση θα πάρει τουλάχιστον ένα χρόνο».

Πηγή Novasports Read more!

Mέτρα ασφαλείας από... χρυσάφι!

Mέτρα ασφαλείας από... χρυσάφι!
Ακριβώς 370.000 ευρώ δαπανήθηκαν για τα μέτρα ασφαλείας στην Τούμπα για το παιχνίδι Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό! Ποσό που προκαλεί ίλιγγο στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε!

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο... Ακριβώς 370.000 ευρώ δαπανήθηκαν για να παρθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Τούμπα για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του Κυπέλλου!
Όπως αναφέρει το Εθνοσπόρ, στο ποσό συμπεριλαμβάνεται η μετακόμιση 300 αστυνομικών και οι πτήσεις του ελικοπτέρου που παρακολουθούσε από ψηλά τις κινήσεις γύρω από τον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας!

Αναλυτικά το... κοστολόγιο των μέτρων που λήφθηκαν για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ελλάδα του 2011!

Τριακόσιοι ένστολοι μετακόμισαν από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη για δύο ημέρες. Αυτό στοίχισε 90.000 ευρώ, το οποίο αναλύεται -στα σημαντικότερα στοιχεία του- σε: περίπου 100 ευρώ για διαμονή και διατροφή, 100 ευρώ μισθός και άλλα 100 ευρώ για μπόνους εκτός έδρας μετακίνησης για κάθε άτομο.

Η μετακίνηση των αστυνομικών από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη… υποχρέωνε την μετακίνηση άλλων αστυνομικών από αστυνομικά τμήματα εκτός Αττικής στην Αθήνα.

Για τους 1.200 αστυνομικούς της συμπρωτεύουσας «έφυγαν» περίπου 60.000 ευρώ, και άλλες 90.000 ευρώ για άλλους 300 αστυνομικούς που κατευθύνθηκαν στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικά τμήματα εκτός αυτής.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας «κοστίζουν» περισσότερο από τους απλούς αστυνομικούς. Για παράδειγμα, για κάθε τέτοιο στέλεχος, για το διήμερο δαπανήθηκαν 450 ευρώ. Συνολικά 27.000 ευρώ για 60… υψηλόβαθμους.

Πάμε στο… ελικόπτερο! Μεταφέρθηκε από παραμεθόρια περιοχή στη Θεσσαλονίκη, κάτι που στοίχισε 10.900 ευρώ. Για καθέναν από τους τρεις άνδρες που αποτέλεσαν το πλήρωμα του, δαπανήθηκαν τριακόσια ευρώ το διήμερο, ενώ 10.000 ευρώ… πήγαν στον ανεφοδιασμό καυσίμου. Μάλιστα, φέρεται να συμπλήρωσε 15 ώρες στον αέρα, κάτι που -υπό κανονικές συνθήκες- θα έκανε σε 15 ημέρες.

Στα οχήματα, τώρα… 1.000 ευρώ για τους 40 μοτοσικλετιστές της ομάδας «ΔΕΛΤΑ», 2.800 ευρώ για τα 40 περιπολικά, και 500 ευρώ για τα πέντε λεωφορεία των ΜΑΤ.
Πηγή gazzeta Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...