ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Εθνική έτοιμη για Βραζιλία!

Εθνική έτοιμη για Βραζιλία!
Η σταθερά καλή παρουσία της Εθνικής ομάδας τη φέρνει για μία ακόμη φορά σε πλεονεκτική θέση στην κούρσα της πρόκρισης σε μία μεγάλη διοργάνωση. 

Το ελληνικό συγκρότημα θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014. 

Εξασφαλίζει έτσι, πως δεν θα αντιμετωπίσει κάποια εκ των Ισπανίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Αγγλίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Κροατίας και Νορβηγίας (που είναι μαζί της σε αυτό). 

Υπενθυμίζεται πως η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου και σχηματίσει εννέα ομίλους -απ' όπου οι πρώτοι θα πάρουν αυτόματα την πρόκριση και οκτώ δεύτεροι θα παίξουν πλέι-οφ. 


Αναλυτικά τα γκρουπ, όπως ανακοινώθηκαν από την UEFA: 

1ο: Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κροατία, Νορβηγία, Ελλάδα 

2ο: Σερβία, Σλοβενία, Ρωσία, Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ελβετία, Σλοβακία, Δανία, Σουηδία 

3ο: Τουρκία, Τσεχία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Ουκρανία, Βέλγιο, Ρουμανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία 

4ο: Λιθουανία, Αλβανία, Ουγγαρία, Λευκορωσία, Γεωργία, Αρμενία, Β. Ιρλανδία, Σκοτία, Πολωνία 

5ο: Αυστρία, Εσθονία, Λετονία, Φινλανδία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Κύπρος, Αζερμπαϊτζάν, Ουαλία 

6ο: Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Ν. Φερόες, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο

Πηγή sport-fm Read more!

«Άρχισαν τα όργανα» για τα στημένα!

«Άρχισαν τα όργανα» για τα στημένα!
Τις πρώτες ποινικές διώξεις σε βάρος όσων στοιχημάτισαν, μέσω του ΟΠΑΠ, σε στημένα παιχνίδια άσκησαν οι εισαγγελείς του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος. 

Επτά παίκτες (που κέρδισαν μέχρι και 90.000 ευρώ από τα πονταρίσματά τους) κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ σε βαθμό πλημμελήματος (με την κατηγορία μόνο της απάτης) παραπέμπονται και οι υπόλοιποι οκτώ! 

Η δικογραφία για τις υποθέσεις των κακουργημάτων παραμένει ανοικτή, καθώς θα συνενωθεί με το δεύτερο μέρος της έρευνας, το οποίο αφορά τον τρόπο στησίματος των αγώνων (μέσω καταθέσεις ποδοσφαιριστών, παραγόντων, διαιτητών, μάνατζερ κ.α.) και τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας με στόχο την αλλοίωση αποτελεσμάτων, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και του οργανωμένου εγκλήματος. 

Οι οκτώ παίκτες, από την άλλη, που αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος θα παραπεμφθούν να δικαστούν με απευθείας κλήση στο ακροατήριο. 

Όσον αφορά, δε, στην έρευνα για τους παίκτες που πόνταραν παράνομα μέσω διαδικτύου σε τεράστιες αποδόσεις, αυτή θα προχωρήσει από τις εισαγγελικές αρχές -αφότου εκείνες λάβουν τις απαντήσεις από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν αποστείλει προς διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Μάλτα κ.α.

Πηγή sport-fm Read more!

Φέρνει πρόταση για Σκόκο!

Φέρνει πρόταση για Σκόκο!
Το φημολογούμενο -μέχρι στιγμής- ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για τον Νάτσο Σκόκο αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά! 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάνατζερ του Αργεντινού ενημέρωσε την διοίκηση της ΑΕΚ ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα φέρει μια καλή προσφορά για την παραχώρηση του πελάτη του. 

Ο Παύλος Διαννής δεν έδωσε λεπτομέρειες για την πρόταση που εκτιμά ότι θα έχει, αλλά όπως διαρρέεται, ίσως αυτή είναι ικανή να αποσπάσει το «ναι» της διοίκησης της ΑΕΚ. 

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στον Αργεντινό και θα δεχθεί να τον παραχωρήσει, εφόσον η πρόταση που λάβει την ικανοποιεί.

Πηγή sport-fm Read more!

Από break σε break! *ΒΙΝΤΕΟ*

Το Μαϊάμι έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ, επικρατώντας στο «American Airlines Center» των Μάβερικς με σκορ 88-86. Αυτό ήταν το δεύτερο «σπάσιμο» της έδρας, μετά τη νίκη του Ντάλας, μέσα στο γήπεδο της Χιτ. 
Από break σε break!


Το νικητήριο καλάθι για την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα σημείωσε ο Κρις Μπος, 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ από την άλλη, μοιραίος παίκτης για τους γηπεδούχους ήταν ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο σουτ που επιχείρησε, για να πάει το ματς στην παράταση. 

Το ματς 

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά του ματς, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (9-9), με το Ντάλας να παίρνει το πρώτο σοβαρό προβάδισμα και συγκεκριμένα με πέντε πόντους (14-9), χάρις στο τρίποντο του Στίβενσον και το καλάθι του Μάριον. Προβάδισμα που συντήρησε για τα επόμενα δύο λεπτά, καθώς ο Μπος με μία εύστοχη βολή έφερε το παιχνίδι στα ίσα (18-18), ενώ ο Τζέιμς πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ την ομάδα του (19-20). Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του δωδεκαλέπτου, ο Τέρι με τρίποντο μείωσε σε 21-22. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +7 (22-29), με ένα σερί 7-0, το οποίο ολοκληρώθηκε με το τρίποντο από τη σέντρα του Τσάλμερς σε «νεκρό» χρόνο. 

Το ίδιο δυνατά συνέχισε και στη δεύτερη περίοδο το Μαϊάμι, το οποίο πήγε τη διαφορά στο +12 (22-34), με το σερί πλέον να είναι στο 12-0 . Την επιθετική… ξηρασία του Ντάλας έκοψε ο Τέρι, ο οποίος έκανε το 24-34, ενώ με πέντε διαδοχικούς πόντους, ο Νοβίτσκι μείωσε ακόμα και στο -5 (29-34). Η απάντηση από τη Χιτ ήταν τέσσερις πόντοι από τον Γουέιντ που έκαναν το 29-38. Ο Τέρι με δίποντο μείωσε για τους γηπεδούχους (31-38), όμως ο «Φλας» έφερε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (31-41), με σουτ από τα 7,25μ. Μάλιστα, το Μαϊάμι με διεύρυνε το σερί του, φτάνοντας ακόμα και στο +14 (45-31), που ήταν η μέγιστη διαφορά –μέχρι εκείνη τη στιγμή- στο ματς. Με τις φιλότιμες προσπάθειες των Γουέιντ και Μάριον, οι Μάβερικς έτρεξαν ένα σερί 8-0 και μείωσαν στους έξι πόντους (39-45), ενώ κατάφερα να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο στο +5 (42-47). 

Όπως στο δεύτερο, έτσι και στο τρίτο δωδεκάλεπτο, το Μαϊάμι ξεκίνησε πιο δυνατά απ’ το τι Ντάλας και με ένα σερί 6-0, με πρωταγωνιστή τον Μπος πήγε τη διαφορά στο +11 (42-53). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι με ένα επιμέρους σκορ 15-4, κατάφεραν –μέσα σε έξι λεπτά- να ισοφαρίσουν την αναμέτρηση (57-57) με πρωτεργάτες τους Νοβίτσκι και Κιντ. Τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, ο Τέρι με τρίποντο έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Μάβερικς, για να απαντήσει με το ίδιο «νόμισμα» η Χιτ, με τους Τζέιμς και Τσάλμερς, οι οποίοι έκαναν το 64-59. Ο Μαΐνμι δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου έκανε το 64-65, με δύο εύστοχες βολές, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δωδεκάλεπτο στο +3 (67-64) με καλάθι του Χάσλεμ. 

Με τα τρίποντα των Νοβίτσκι και Μπαρέα, το Ντάλας έφερε ξανά το παιχνίδι στην ισοπαλία (70-70), στο ξεκίνημα του τελευταίου δωδεκαλέπτου. Ωστόσο, ένα καλάθι από τον Χάσλεμ και ένα τρίποντο από τον Τσάλμερς, πήγαν τη διαφορά στο +7 (79-72) για το Μαϊάμι, με τους φιλοξενούμενους να συντηρούν τη διαφορά αυτή μέχρι και τα μισά της περιόδου (81-74). Ο Νοβίτσκι, δυόμιση λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης έκανε το 84-84, με τους Μάβερικς να έχουν ένα επιμέρους σκορ 10-3, για να απαντήσει άμεσα ο Γουέιντ με δικό του καλάθι και να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (86-84). Σαράντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δεύτερου τελικού, ο Μπος εκμεταλλεύεται την ασίστ του Τζέιμς και κάνει το 86-88, με τον Καρλάιλ να καλεί τάιμ άουτ. Στην επίθεση του Ντάλας, ο Νοβίτσκι κάνει λάθος πάσα και στέλνει την μπάλα στην εξέδρα, ενώ από την άλλη, ο Τζέιμς αστόχησε σε σουτ από τα 7,25μ., στα 4,4’’. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο –άστοχο- σουτ του Γερμανού φόργουορντ, με το τελικό 86-88 να βρίσκει νικήτρια τη Χιτ. 

 

Τα δωδεκάλεπτα: 22-29, 42-47, 64-67, 86-88 


Ντάλας Μάβερικς: Μάριον 10, Νοβίτσκι 34 (3/5 τρ., 11 ριμπάουντ), Τσάντλερ 5 (11 ριμπάουντ), Κιντ 9 (2 τρ., 10 ασίστ, 6 ριμπάουντ), Στίβενσον 3 (1τρ.), Στογιάκοβιτς 2, Τέρι 15 (1 τρ.), Μπαρέα 6 (1 τρ.), Μαΐνμι 2. 

Μαϊάμι Χιτ: Μπος 18, Τζέιμς 17 (1 τρ., 9 ασίστ), Άντονι 2, Μπίμπι 3 (1τρ.), Γουέιντ 29 (2τρ., 11 ριμπάουντ), Χάουαρντ 1, Χάσλεμ 6, Τσάλμερς 12 (4/6 τρ.). 

Πηγή sport-fm Read more!

Φεύγει από τη Λίβερπουλ ο Κυργιάκος

Φεύγει από τη Λίβερπουλ ο ΚυργιάκοςΟ Σωτήρης Κυργιάκος δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη Λίβερπουλ και πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Κένι Νταλγκλίς. 

Όπως γράφει η "Daily Star" ο δυναμικός στόπερ δεν χωράει στα πλάνα του Σκωτσέζου τεχνικού και θα δει την πόρτα της εξόδου στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι στο ρόστερ των «ρεντς». Τον ίδιο δρόμο με τον Έλληνα αμυντικό αναμένεται να ακολουθήσουν οι Ναμπίλ Ελ Ζαρ (έπαιξε δανεικός φέτος στον ΠΑΟΚ), αλλά και οι Ινσούα, Γιοβάνοβιτς (ακούγονται για Ολυμπιακό), Ενγκόγκ, Ντεγκέν, Κοντσέσκι και Τζόουνς. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Στο τέλος μιλήσαμε εμείς»

«Στο τέλος μιλήσαμε εμείς»
Οι αποφάσεις που πήραν και η ψυχραιμία που επέδειξαν στα τελευταία λεπτά του χθεσινού τελικού οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν αυτά που έκριναν το ματς υπέρ των «πρασίνων» κόντρα στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Ίαν Βουγιούκα. 

Ο σέντερ των πρωταθλητών Ελλάδας, μιλώντας στονNovaΣΠΟΡ FM 94.6αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Δημήτρη Διαμαντίδη, την εμφάνιση που πραγματοποίησαν Καλάθης, Μπατίστ και Φώτσης, αλλά και την παρουσία των Ελλήνων παικτών και των δύο ομάδων. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους Χρίστο Χαραλαμπόπουλο και Μιχάλη Λεάνη, ο Έλληνας μπασκετμπολίστας: 

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: 
«Είμαστε ευτυχισμένοι μετά από τέτοια προσπάθεια πήραμε τελικά το πρωτάθλημα». 

Για τον τραυματισμό του Διαμαντίδη στο πρώτο λεπτό: 
«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον χάνεις από τόσο νωρίς. Είναι ο παίκτης-κλειδί, ο οποίος κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ. Σκοράρει, δίνει ασίστ, παίρνει ριμπάουντ. Είναι ο ηγέτης μας και ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης. Ήταν άσχημο για εμάς που τον χάσαμε αλλά αποδείξαμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα». 

Για τις κουβέντες του Ομπράντοβιτς: 
«Μας είπε συνεχίστε και παίξτε. Ξέραμε ότι ήταν μεγάλη απώλεια, χωρίς τον Διαμαντίδη και τον Περπέρογλου ήταν δύσκολα. Για τον Στράτο το ξέραμε αλλά, κανένας δεν περίμενε τον Δημήτρη να πάθει κάτι τέτοιο. Καταλάβαμε ότι θα μας έλειπε το σκοράρισμα και είπαμε όποιος ήταν διαθέσιμος, έπρεπε να κάνει τη δουλειά. 

Δημιουργήθηκε και ένα τεράστιο αμυντικό κενό. Ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος αμυντικός μας και όταν καίει η μπάλα είναι σίγουρα τα χέρια του». 

Για τον Φώτση 
«Ο Αντώνης είχε 6/6 τρίποντα και η βοήθειά του ήταν τεράστια ευλογία για εμάς». 

Για το αν φοβήθηκε το ματς: 
«Από το πρώτο δεκάλεπτο υπήρχαν στιγμές που είπα ότι μπορεί να έχουμε πρόβλημα, ειδικά όταν πέρασαν μπροστά. Ήταν παιχνίδι για γερά νεύρα. Κάθε λεπτό άλλαζε η ψυχολογία της αναμέτρησης, αλλά στο τέλος μιλήσαμε εμείς». 

Για το αν θα άλλαζε κάτι: 
«Όχι, δεν θα άλλαζα τίποτα. Από τη στιγμή που ήρθε η νίκη, έστω κα δύσκολα, το αποτέλεσμα μετράει και αυτό κρατάμε». 

Για το που κρίθηκε η αναμέτρηση: 
«Κρίθηκε και στις βολές και τα ριμπάουντ, αλλά και στις σωστές αποφάσεις στο τέλος. Ο Νικ ήταν πάρα πολύ καλός και ο Μπατίστ και ο Φώτσης έδωσαν ό,τι χρειάστηκε η ομάδα για να πάρουμε τη νίκη». 

Για την καλή παρουσία των Ελλήνων παικτών και στις δύο ομάδες: 
«Σε τέτοια ματς, γενικά οι Έλληνες είναι πρωταγωνιστές κάτι για το οποίο χαιρόμαστε επειδή υπάρχει ταλέντο και ελπίζουμε το καλοκαίρι να δείξουμε ότι ακόμα είμαστε πολύ δυνατοί ως Εθνική ομάδα, με πολλές λύσεις και έχουμε να δώσουμε πράγματα».

Πηγή sport-fm Read more!

«Γιατί σιωπούν;»

«Γιατί σιωπούν;»
Τα όσα ακολούθησαν τη λήξη του χθεσινού τέταρτου τελικού της Α1 μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό καταδίκασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός! Η «ερυθρόλευκη» διοίκηση τοποθετήθηκε επίσημα για τον προπηλακισμό των παικτών, συγκρίνοντας τα όσα είχαν ακολουθήσει των επεισοδίων στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη. 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και ο πρόεδρος της, Βαγγέλης Μαρινάκης εκφράζουν τα έντονα παράπονά τους για την στάση που έχει τηρηθεί.«Τότε, όλοι μιλούσαν για ντροπή. Τώρα όλοι σιωπούν», ανέφερε άτομο της ΠΑΕ. «…Πολιτική ηγεσία, ΜΜΕ, όλοι. Ακολούθησαν ‘’παράθυρα’’ στα δελτία ειδήσεων. Να δούμε τώρα τι θα γίνει. Τότε όλοι τα είχαν βάλει με τον Μαρινάκη. Τώρα; Όλοι μιλάμε για τον πρωταθλητή και μάλιστα επαινούν την ατμόσφαιρα στο γήπεδο», συνέχισε… 

Τα παράπονα από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν σταματούν εκεί όμως. Στρέφονται και κατά της κρατικής τηλεόρασης… 

Υποστηρίζουν ότι οι αντιδράσεις ήταν έντονες, και στέκονται στην ένορκη διοικητική εξέταση που είχε διαταχθεί από της ηγεσία της… «Χθες το πλάνο έγινε ξαφνικά γενικό και δεν προβλήθηκε τίποτα. Θέλουμε να δούμε. Θα γίνει τώρα ΕΔΕ;», ανέφερε.

Πηγή sport-fm Read more!

Στο «Γουέμπλεϊ» και ο τελικός του 2013!

Στο «Γουέμπλεϊ» και ο τελικός του 2013!
Η επιτυχία με την οποία στέφθηκε η «επιχείρηση» της διεξαγωγής του μεγάλου τελικού του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ενθουσίασε τους ανθρώπους της UEFA, οι οποίοι σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής και του τελικού του 2013, στο «στολίδι» του Λονδίνου, χρονιά στην οποία θα συμπληρώνονται 150 χρόνια από την ίδρυση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Λίγες ημέρες μετά τον τελικό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι ιθύνοντες της ΟΥΕΦΑ εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους προς τους ανθρώπους της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την οργάνωση και την άψογη λειτουργία τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και πριν από αυτόν.

Στην συνάντηση μάλιστα που ακολούθησε, οι άνθρωποι της UEFA τον χαρακτήρισαν ως τον καλύτερο τελικό σε οργανωτικό επίπεδο, στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, από το 1992 δηλαδή και μετά. Αν τελικά το "Γουέμπλεϊ" φιλοξενήσει τον τελικό του 2013 τότε η FA θα γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα 150 χρόνια ιστορίας από την ίδρυσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ ξανά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών δεν έχει φιλοξενηθεί τελικός στο ίδιο γήπεδο, δύο φορές σε τρία χρόνια. Το "Γουέμπλεϊ" φιλοξένησε δύο τελικούς σε διάστημα τεσσάρων ετών (1968-1971) και το "Πράτερ" στη Βιέννη άλλους δύο στο ίδιο διάστημα (1987-1990).

Πηγή: www.england365.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...