ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Δεν θέλει να φύγει ο Λάζαρος

Οι τελευταίες φήμες ήθελαν τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να έχει πει στον μάνατζερ του, να του βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Ομως, όπως αναφέρε ο παίκτης στο περιβάλλον του κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός διέψευσε σε κοντινούς του ανθρώπους πως έχει βάλει τον εκπρόσωπο του να ψάξει σύλλογο για να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Ο «Λάζος» ξεκαθάρισε πως επιθυμεί να φοράει την πράσινη φανέλα και τη νέα σεζόν, εκτός και αν προκύψει κάτι εξαιρετικό από το εξωτερικό. Με την προϋπόθεση όμως, να ικανοποιεί τόσο τον ίδιο, όσο και το τριφύλλι.
Πηγή gazzetta Read more!

Τζούριτς: «Απλήρωτοι ένα χρόνο»

Ο Δημήτρης Τζούριτς μίλησε για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά και για την πρόκληση του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Ιταλίας για την οποία είναι έτοιμος.






Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»:
«Τι να πω; Ήταν στιγμές που νιώσαμε εντελώς μόνοι. Δεν είχαμε τέιπ να δέσουμε τα πόδια μας, φάρμακα. Ο ένας δανειζόταν απ’ τον άλλο τα χρήματα της βενζίνης. Γινόταν έρανος στα αποδυτήρια. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Οι τράπεζες μας έψαχναν και την ώρα της προπόνησης για τα δάνεια που χρωστάμε. Η εικόνας της καθημερινότητάς μας δραματική. Και όλοι αναρωτιόμασταν: Αυτός είναι ο Ολυμπιακός;»
-Από πότε βιώνετε τη στάση πληρωμών του σωματείου σας;
Εδώ κι ένα χρόνο είμαστε απλήρωτοι. Μας δόθηκαν κάποια λίγα χρήματα έναντι, από το ποσό που συγκεντρώθηκε με τα SMS των φιλάθλων και από τα έσοδα του φιλικού αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Το χρέος ωστόσο φτάνει τους οκτώ-εννέα μήνες για κάθε παίκτη. Ψίχουλα έχουμε πάρει ως τώρα. Μόνο ο κόσμος βοήθησε. Εμείς όμως ζούμε από το βόλεϊ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό μόνο ξέρουμε να κάνουμε.
-Υπάρχει φως στο τούνελ; Πιστεύεις ότι θα πληρωθείτε κάποια στιγμή;
Δεν μπορώ να ξέρω, ούτε να προβλέψω. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά που δικαιούμαι εγώ και οι συμπαίκτες μου θα τα πάρουμε. Το ελπίζω. Είναι πάντως κάτι που θα φανεί. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι εμείς δείξαμε από την πλευρά μας πόσο επαγγελματίες είμαστε. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε πόσο σέβονται αυτό που πετύχαμε και πόσο το εκτιμούν όλοι όσοι δηλώνουν Ολυμπιακοί.
-Πως σκέφτεσαι την επόμενη μέρα, προσωπικά; Φεύγεις για Ιταλία;
Έχω πει από πέρσι ότι θέλω να φύγω. Να παίξω στην Ιταλία. Η επιλογή μου δεν έχει σχέση με τα οικονομικά προβλήματα, ότι δεν με πληρώνουν ή ότι περνάω δύσκολες στιγμές. Έχω κάποια όνειρα, ως βολεϊμπολίστας. Θέλω να παίξω στο εξωτερικό, σ’ ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Δεν έχω συγκεκριμένες προτάσεις. Απλά, επιθυμία μου είναι να κάνω το άλμα εμπρός. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Είμαι έτοιμος.
-Και ο Ολυμπιακός; Τι θα απογίνει χωρίς εσένα;
Έχει μέλλον αυτή η ομάδα. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τα λεφτά, αν οι συμπαίκτες μου θα εξοφληθούν ή αν θα ικανοποιηθούν οικονομικά. Υπάρχουν ωστόσο καλοί παίκτες, νεαροί σε ηλικία, που έχουν να δώσουν πολλά. Αγωνιστικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Φέτος κερδίσαμε εννιά φορές τον Παναθηναϊκό. Αυτό τα λέει όλα. Διοικητικά και οικονομικά, κυρίως, πρέπει πάντως να βρεθεί λύση σύντομα.
Πηγή gazzetta
Read more!

Κοντοές, Ιγκλέσιας οι πρώτοι!

Η ΑΕΚ προχωράει στην στελέχωση του ρόστερ της ομάδας για την επόμενη σεζόν και όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει σύντομα την προσθήκη του Γιάννη Κοντοέ και του Βάλτερ Ιγκλέσιας της Λάρισας.




Μικρή διαφορά στο οικονομικό φέρεται να υπήρξε στο ραντεβού του Γιάννη Κοντοέ με την ΑΕΚ, διαφορά που ωστόσο μπορεί να γεφυρωθεί απόλυτα με δεδομένη την διάθεση και των δυο πλευρών. Έτσι δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί η συμφωνία.
Ο Γιάννης Κοντοές που μένει ελεύθερος από τον Πανιώνιο θα κλείσει με ένα συμβόλαιο περίπου στις 200.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο η Ένωση προσπαθεί να κρατήσει όσο πιο χαμηλά μπορεί το κόστος του συμβολαίου, σύμφωνα με την «Sportday».
Στην περίπτωση του Βάλτερ Ιγκλέσιας, η Ένωση είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει  από τα Χριστούγεννα με την Λάρισα να επιθυμεί την παραμονή του παίκτη για να την ενισχύσει στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία. Ωστόσο η ΑΕΚ ήρθε πλέον σε συμφωνία με τον παίκτη για συμβόλαιο με απολαβές 220.000 ευρώ, που θα ανακοινωθεί μετά το πέρας των πλέι οφ. Η Λάρισα συζητούσε έτσι και αλλιώς την παραχώρηση του παίκτη, ωστόσο ο υποβιβασμός της σε συνδυασμό με τις οφειλές της προς τον παίκτη άνοιξαν τον δρόμο για την Ένωση.    
Πηγή gazzetta
Read more!

Σκέψεις... απόσυρσης για Βιεϊρά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αυτό το καλοκαίρι άφησε με δηλώσεις του ο Πατρίκ Βιεϊρά μετά την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Στόουκ.

Αναλυτικά, ο 35χρονος μέσος μίλησε στην «Parisien» μετά την επικράτηση της Σίτι επί της Στόουκ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας:

«Θα γιορτάσω ξεχωριστά αυτή τη νίκη, γιατί μπορεί να είναι η τελευταία μου», τόνισε αρχικά ο πολύπειρος Γάλλος άσος και στη συνέχεια ανέφερε:

«Εννοείται, αλλά τη φετινή σεζόν δεν έπαιξα πολύ, ακόμα κι αν ήμουν σε εντάξει από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ήταν πολύ ενοχλητικό να μην παίρνω συμμετοχές. Θα δω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά προς το παρόν μένω σιωπηλός».

Πηγή gazzetta Read more!

Απέρριψε τον Σουάρες η Τότεναμ!

Οι ικανότητες του Λουίς Σουάρες πριν μετακομίσει στο Λίβερπουλ φαίνεται ότι δεν ήταν γνωστές σε όλους, καθώς όπως αποκάλυψε ο Χάρι Ρέντναπ οι σκάουτς της Τότεναμ τον απέρριψαν τον περασμένο Ιανουάριο!


Ο Χάρι Ρέντναπ αποκάλυψε ότι μία από τις λύσεις που εξέτασε τον περασμένο Ιανουάριο για την επιθετική γραμμή της ομάδας ήταν ο Λουίς Σουάρες, όμως οι σκάουτς της Τότεναμ τον απέρριψαν! Ο Άγγλος τεχνικός δήλωσε πριν από το παιχνίδι της ομάδας του με τη Λίβερπουλ, που θα κρίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο στην Αγγλία, ότι οι σκάουτς του συλλόγου, αφού παρακολούθησαν αρκετές φορές τον Ουρουγουανό, έκριναν ότι δεν θα ήταν σε θέση να βοηθήσει, καθώς το στιλ παιχνιδιού του είναι παρόμοιο με εκείνο του Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ.
Ο 24χρονος επιθετικός, για τον οποίο η Λίβερπουλ δαπάνησε περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από τον Άγιαξ τον περασμένο Ιανουάριο, έχει καταφέρει να δείξει δείγματα του ταλέντου του στο «Άνφιλντ». Ο Σουάρες έχει καταφέρει να πετύχει 4 γκολ και να μοιράσει 5 ασίστ σε 11 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι στιγμής, δείχνοντας ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στους «κόκκινους», ενώ από τις δηλώσεις του Ρέντναπ φαίνεται ότι μετάνιωσε που δεν κινήθηκε για την απόκτησή του…
«Μου είπαν ότι είναι σαν τον Ράφα (Φαν ντερ Φάαρτ) και δεν μπορώ να έχω στην ομάδα και τους δύο. Θα είχα δύο παίκτες που τους αρέσει να παίζουν εκτός περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα. Ψάχναμε κάποιον που να μπορεί να αγωνιστεί μπροστά από τον Ράφα. Έλεγαν ότι ο Σουάρες δεν μπορεί να παίξει μπροστά, όμως το έκανε μόνος του τις προάλλες (στο παιχνίδι με τη Φούλαμ) και ήταν φανταστικός», ήταν οι δηλώσεις του τεχνικού της Τότεναμ.
Η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να... σκαρφαλώσει στην 5η θέση της βαθμολογίας κάνοντας εξαιρετικό δεύτερο γύρο και αν κερδίσει την Τότεναμ την προσεχή Κυριακή (15/05) στο «Άνφιλντ» εξασφαλίζει την παρουσία της στο Europa League της επόμενης σεζόν.
Πηγή gazzetta
Read more!

«Σάρας», δεύτερη νίκη και... 3-0!

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του «καυτού» Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επικράτησε στην Αττάλεια με 79-90 της τοπικής ομάδος, έκανε το 2-0 και με τη νέα «σκούπα» πήρε άνετα την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρκικού πρωταθλήματος.


Η Φενέρ, που είχε κάνει το 2-0 και στην κανονική περίοδο, εξ ου και το 1-0 με το οποίο άρχισε την προημιτελική σειρά, είχε σε εξαιρετική ημέρα τον «Σάρας», που ολοκλήρωσε με 19 πόντους (6/10δίπ., 2/4τρίπ., 1/1β.) και 7 ασίστ. Ο Ογκούζ Σαβάς «σταμάτησε» στους 18 πόντους και στα 6 ριμπάουντ.
Αντίπαλος της ομάδας του Νέβεν Σπάχια θα είναι εκτός απροόπτου η Εφές Πίλσεν, η οποία έχει στο 2-0 την Καρσίγιακα (16/5 Game 3).
Πηγή gazzetta
Read more!

Κούπερ και Δώνης οι αντι – Φερέιρα

Η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού από το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και συνεχίζεται και στα πλέι οφ, φέρνουν τον Φερέιρα κοντά στην έξοδο της Παιανίας. Κούπερ και Δώνης φέρονται οι υποψήφιοι διάδοχοι!


Μάλιστα δεν είναι κρυφό ότι και ο ίδιος ο Φερέιρα είναι απογοητευμένος από την κατάσταση που έχει συναντήσει στην Παιανία, για αυτό δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η οικιοθελής αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό.
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν είχαν στο μυαλό τους μέχρι τώρα την απομάκρυνση του Πορτογάλου, αλλά την ενίσχυση του με έναν τεχνικό διευθυντή και έναν γενικό αρχηγό, ωστόσο το γεγονός ότι ο πορτογάλος δείχνει να χάνει τα ερείσματα του στα αποδυτήρια αναγκάζει την διοίκηση να ερευνήσει τις εναλλακτικές επιλογές σε περίπτωση που δεν ανατρέψει την κατάσταση ο πορτογάλος.
Η πρώτη επιλογή είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος έχει προταθεί και εξετάζεται σοβαρά, ενώ έχει γίνει και μια πρώτη κουβέντα με τον μάνατζερ του. ο Κούπερ θέλει Παναθηναϊκό με τα χίλια και για αυτό η περίπτωση του προκρίνεται, παρόλο που είναι ένας από τους ακριβούς προπονητές.
Η άλλη περίπτωση που συζητιέται είναι αυτή του Γιώργου Δώνη που γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα στην Παιανία, ενώ η πορεία του σε Λάρισα και Ατρόμητο δείχνει ότι είναι ένας καλός προπονητής που έχει αρκετούς θαυμαστές αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό.
Ωστόσο όλα θα κριθούν μετά το τέλος των πλέι οφ, οπού ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζει την διοργάνωση στην οποία θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά.  
Πηγή gazzetta
Read more!

Προτάθηκαν Αμάουρι, Ιακουίντα!

Δύο εξαιρετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών προτάθηκαν στον Ολυμπιακό τις τελευταίες ώρες, αφού στα γραφεία της ΠΑΕ στην Πλατεία Αλεξάνδρας έφτασαν φαξ με τα ονόματα των Αμάουρι και του Βιτσέντζο Ιακουίντα!

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος Αμάουρι μετακόμισε το τελευταίο 6μηνο ως δανεικός στην Πάρμα από την Γιουβέντους, ενώ ο 31χρονος Ιακουίντα έχασε την θέση του στην βασική ενδεκάδα της «Γηραιάς Κυρίας».

Αμφότεροι κρίνονται ως δύο εξαιρετικές περιπτώσεις για τον Ολυμπιακό και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παραχωρούνται και σε ελκυστική τιμή από τον ιταλικό σύλλογο!
Πηγή gazzetta Read more!

«Ποιος Χαλίλχοτζιτς...»

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο Σταύρος Αδαμίδης τα δημοσιεύματά που θέλουν τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς να βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της Ένωσης επανέλαβε πως ο Χιμένεθ έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο και την απόλυτη στήριξη της διοίκησης.



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο aek365.gr:

«Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση εν μέσω κρίσιμων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ μια συγκεκριμένη εφημερίδα επιμένει για ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται με μόνο σκοπό να αποπροσανατολίσει και τον κόσμο και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ. Όσο για τον κύριο Χαλίλχοτζιτς θέλω να ξεκαθαρίσω πως για όσο καιρό εγώ είμαι πρόεδρος της ΑΕΚ δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση με τον συγκεκριμένο κύριο, ούτε βέβαια να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο προπονητής μας και όπως έχω δηλώσει κατ επανάληψη τον στηρίζουμε απόλυτα και έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Τα δημοσιεύματα αυτά μου προκαλούν πολλές εύλογες απορίες»...
Πηγή gazzetta Read more!

«Θέμα χρόνου η μεταγραφή Νόιερ»

Κανένα πρόβλημα που να χαλάσει τη μεταγραφή του Μανουέλ Νόιερ από τη Σάλκε στην Μπάγερν δεν πρόκειται να υπάρξει, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βαυαρών, Ούλι Χένες.

«Η απόφαση θα παρθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Είναι πλέον στο χέρι της Σάλκε πότε θα γνωστοποιήσει την απόφασή της», ήταν τα λόγια του Χένες για τον τερματοφύλακα του οποίου η μεταγραφή αναμένεται να κοστίσει 25 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

«Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε ο Χένες σχετικά με τον Νόιερ, τον οποίο η Μπάγερν ελπίζει να είναι σε θέση να παρουσιάσει ανάμεσα στις 23-26 Μαΐου. Όσον αφορά την απορία που μπορεί να προκαλέσει το γιατί ο διεθνής κίπερ δεν περιμένει να εξετάσει και πιθανή πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το ότι στον γερμανικό Τύπο έχει γραφτεί ότι η κοπέλα του είναι από την Βαυαρία και διαμένει στο Μόναχο, ίσως είναι ένα στοιχείο.
Πηγή gazzetta Read more!

Αλτιντόπ: «Δεν έχω υπογράψει»

Ο Χαμίτ Αλτιντόπ δεν επιβεβαίωσε πως έχει υπογράψει με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο με δηλώσεις του ενίσχυσε τις φήμες που κάνουν λόγο για συμφωνία του με τους Μαδριλένους λέγοντας πως είναι ένα όνειρο η Ρεάλ.


Οι φήμες περί συμφωνίας του Χαμίτ Αλτιντόπ με τη Ρεάλ Μαδρίτης δίνουν και παίρνουν και μετά από τις δηλώσεις του τούρκου μέσου πλησιάζουν την βεβαιότητα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα όνειρο που ακόμα δεν ξέρω αν θα βγει πραγματικό. Ολοι θέλουν να παίξουν εκεί μια μέρα. Ακούγονται πολλά, αλλά δεν έχω υπογράψει με καμία ομάδα.
Το μέλλον μου πάντως είναι εκτός Γερμανίας, γιατί θέλω να ζήσω κι άλλες εμπειρίες. Θα μου λείψει η Μπάγερν γιατί οι άνθρωποι της μου φέρθηκαν άψογα αυτή την τετραετία και τους έχω μέσα στην καρδιά μου».  
Πηγή gazzetta
Read more!

Ο Σισέ, τα τατού και η παραμονή!

Ο Σισέ, τα τατού και η παραμονή!
Όταν έχεις γεμίσει σχεδόν κάθε σπιθαμή του κορμιού σου με τατουάζ, δεν μπορείς να λείψεις από το «Athens Tattoo Convention». Ο Τζιμπρίλ Σισέ έδωσε το «παρών» στην έκθεση και όπως είναι φυσικό, έγινε γρήγορα αντιληπτός από τους συγκεντρωμένους. Κάποιοι μάλιστα παρότρυναν τον Γάλλο να παραμείνει στον Παναθηναϊκό! 

«Σε χρειαζόμαστε, μείνε!», ήταν το μήνυμα προς τον σούπερ σταρ του «τριφυλλιού», ο οποίος αρκέστηκε στο να χαμογελάσει και να συνεχίσει την περιήγησή του στα υπόλοιπα περίπτερα.

Πηγή sport-fm Read more!

Βρήκε τον αντι-Φορλάν!

Βρήκε τον αντι-Φορλάν!Η πρώτη μεταγραφική κίνηση της Ατλέτικο Μαδρίτης ενόψει της νέας σεζόν απέχει μια υπογραφή… 

Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στην Ισπανία, οι Μαδριλένοι έχουν συμφωνήσει με την Εσπανιόλ για την απόκτηση του Οσβάλντο, ο οποίος αναμένεται να πάρει τη θέση του Ντιέγκο Φορλάν. 

Το κόστος της μεταγραφής υπολογίζεται στα δέκα εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων προβλέπει την παραχώρηση του Αλέτι ως δανεικό για έναν χρόνο. 

Ο Οσβάλντο φέρεται να αποτέλεσε στόχο της Μπαρτσελόνα αλλά και της Τότεναμ.

Πηγή sport-fm Read more!

«Να σώσουμε την παρτίδα»

«Να σώσουμε την παρτίδα»
Μέλος του νέου διοικητικού σχήματος που θα έχει τα «ηνία» στον Ηρακλή θα είναι ο Βασίλης Χατζηπαναγής, όπως δήλωσε ο ίδιος στηSportday. 

Τον υπέρ πάντων αγώνα για να διατηρηθεί ο Ηρακλής στη Σούπερ Λίγκα αναμένεται να ξεκινήσει από τη Δευτέρα το νέο διοικητικό σχήμα, που προέκυψε μετά την παραίτηση της διοίκησης του Γιάννη Τάκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε το Σάββατο στα γραφεία της Μίκρας. Ενεργό ρόλο θα έχει ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ο οποίος μιλώντας στη Sportday για την απόφασή του αυτή, ανέφερε: 

«Θα μπούμε στο νέο διοικητικό σχήμα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν. Μήπως και σώσουμε την παρτίδα. Είμαστε αισιόδοξοι, γι' αυτόν τον λόγο και δημιουργήσαμε την επιτροπή με ανθρώπους που αγαπούν τον σύλλογο. Από την προσεχή Δευτέρα, όταν κι αναμένεται να επισημοποιηθεί το νέο διοικητικό σχήμα, θα τρέξουμε όσο μπορούμε για να δώσουμε λύσεις. Είμαστε μια επιτροπή σωτηρίας, αυτό θέλω να τονιστεί. Θα πάμε στην ΕΠΟ κι όπου χρειαστεί». 

Στο νέο διοικητικό σχήμα, μαζί με τον «Βάσια», θα είναι ο βετεράνος παίκτης της ομάδας Λάκης Παπαϊωάννου, ο πρώην παίκτης και προπονητής του Ηρακλή Σάββας Κωφίδης, ο πρώην παράγοντας της ομάδας Νίκος Φιλιππιάδης, ο νομικός Αλέξης Αδαμίδης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος και ο αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Μιχάλης Γεράνης. Μαζί τους αναμένεται να βοηθήσουν, μια και η υλοποίηση του στόχου είναι δύσκολη, και οι Τουμπόγλου, Ποντίκης, Μαργαρίτης, Λιακάκος, Αρταβάνης, Υψηλάντης, Αϊδινίου και Πατέλης. 

«Αν χρειαστεί, θα μείνουμε και μία εβδομάδα στην Αθήνα για να συναντηθούμε με όλους όσοι μπορούν να μας βοηθήσουν στον δίκαιο αγώνα που κάνουμε. Σήμερα (σ.σ.: χθες) έγινε ο συντονισμός της προσπάθειας που θα καταβάλουμε και από την παρουσία στη Μίκρα φάνηκε ότι ο Ηρακλής είναι ενωμένος. Δεν θα αρκεστούμε στη συνάντηση με τον κ. Πιλάβιο. Ηδη έγιναν συναντήσεις με πολιτικούς και θα ακολουθήσουν κι άλλες» υποστήριξε με δηλώσεις του στη Sportday ο Αλέξης Αδαμίδης, ο δικηγόρος που αναμένεται να μπει στη νέα διοίκηση Πρωτοδικείου.

Πηγή sport-fm Read more!

Στοίχημα

1ο ΔΕΛΤΙΟ
344 ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ-ΟΣΕΡ 2 3,25
371 ΛΟΡΙΑΝ-ΜΑΡΣΕΪΓ 2 1,95
376 ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΡΕΑΛ 2 1,80

2ο ΔΕΛΤΙΟ (ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4)
382 ΟΛΙΜΠΟ-ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ Χ 3,25
340 ΓΟΥΙΓΚΑΝ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 2 3,20
373 ΑΛΜΕΡΙΑ-ΜΑΓΙΟΡΚΑ Χ 2,90
321 ΚΑΤΑΝΙΑ-ΡΟΜΑ Χ 4,20

3ο ΔΕΛΤΙΟ
343 ΑΛΡ-ΤΟΥΛΟΥΖ 2 1,75
333 ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ-ΖΥΡΙΧΗ 2 1,85
351 ΜΠΑΡΤΣΑ Β'-ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ 1 1,75

4ο ΔΕΛΤΙΟ
330 ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ-ΣΤΛΚΕΜΠΟΡΓΚ 1 2,05
346 ΜΟΝΑΚΟ-ΛΑΝΣ 1 1,75
332 ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ-ΣΙΟΝ 1 1,80
325 ΚΑΪΣΕΡΙΣΠΟΡ-ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠΣΠΟΡ ΟΒΕΡ 1,80 Read more!

Μπελούτσι: «Κακή παρένθεση ο περσινός τίτλος του ΠΑΟ»

Μπελούτσι: «Κακή παρένθεση ο περσινός τίτλος του ΠΑΟ»
Κακή παρένθεση χαρακτήρισε το περσινό πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού ο Φερνάντο Μπελούτσι μέσω συνέντευξής του στον «Ελεύθερο Τύπο». Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, και νυν της Πόρτο ξεκαθάρισε ότι Ελλάδα θα επέστρεφε μόνο για τους Πειραιώτες και για τον τελικό του Europa League σχολίασε: «Είμαστε φαβορί αλλά πρέπει να το αποδείξουμε». 

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Μπελούτσι στον Ελεύθερο Τύπο… 

-Για την Μπράγκα, την αντίπαλο της Πόρτο στον τελικό: 
«Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα που χειρίζεται εξαιρετικά την αντεπίθεση και έχει αξιόλογους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε στον τελικό και δεν θα είναι εύκολη λεία». 

-Για το ενδεχόμενο κατάκτησης του τροπαίου: 
«Αποτελεί το μεγάλο μου όνειρο. Έχουμε τεράστια όρεξη, ξέρουμε ότι διαθέτουμε την απαραίτητη ποιότητα και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Στον τελικό του είμαστε το φαβορί αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη». 

-Για τον Βίλας-Μπόας: 
«Ξεχωρίζει για τη σκληρή καθημερινή δουλειά του στις προπονήσεις. Είναι όμως διαφορετικός τύπος από τον Μουρίνιο. Θέλει οι ομάδες του να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και να πιέζουν ψηλά, να έχουν όσο περισσότερο κατοχή μπάλας γίνεται και αν αναπτύσσονται κάθετα. Ας πούμε ότι έχουν ως μοντέλο την Μπαρτσελόνα». 

-Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος από τον Ολυμπιακό: 
«Χαίρομαι γιατί απέδειξε πως ό,τι συνέβη πέρσι ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Αν δεν κάνω λάθος έχει πλέον 13 πρωταθλήματα στα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό τα λέει όλα». 

-Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα: 
«Πάντα έχω ανοικτή την πόρτα μου στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά μόνο για τον Ολυμπιακό. Ήταν η ομάδα που με έφερε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και με έκανε γνωστό και αυτό δεν πρόκειται να τον ξεχάσω».

Πηγή sport-fm Read more!

Νταλγκλίς: «Καλύτερη η Γιουνάιτεντ»

Στην αποκάλυψη πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη τη φετινή σεζόν προέβη ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Κένι Νταλγκλίς. Τι είπε για την νέα χρονιά.


«Θέσαμε κάποιους στόχους σαν ομάδα, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ ακόμα για να καταφέρουμε να φτάσουμε τις ομάδες που είναι καλύτερες από εμάς. Κερδίσαμε τις τρεις από τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και πάνω σε αυτά τα στάνταρ πρέπει να συνεχίσουμε εάν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο.
Σίγουρα η Γιουνάιτεντ ήταν η καλύτερη, αλλά θα πρέπει να φτάσουμε και εμείς στο επίπεδο που βρίσκονται οι επιτυχημένες ομάδες», κατέληξε ο Νταλγκλίς.
Πηγή gazzetta
Read more!

Κασίγιας και στο διαδίκτυο

Την προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο παρουσίασε ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Ίκερ Κασίγιας.


Ο γκολκίπερ των Μαδριλένων, ενημέρωσε σχετικά για την έναρξη της λειτουργίας της ιστοσελίδας του ενώ παράλληλα σημείωσε τα εξής:
«Περίμενα καιρό να έχω τη δική μου ιστοσελίδα. Οι οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλούν μαζί μου και να βλέπουν φωτογραφίες μου. Θα έδινα στην ομάδα μου πολύ καλό βαθμό για την παρουσία της στη σεζόν. Πήραμε το Κύπελλο, φτάσαμε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τερματίσαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα», σημείωσε ο κάπτεν της «Βασίλισσας». 

Πηγή gazzetta
Read more!

Με Σκόκο για την νίκη!

Με Σκόκο για την νίκη!
Μπορεί να μην έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει στην αρχική 11άδα της ΑΕΚ, ωστόσο, η παρουσία του στην αποστολή και το ενδεχόμενο συμμετοχής του κατά τη διάρκεια του αγώνα, δίνει μεγάλη αισιοδοξία ενόψει του σημερινού αγώνα με τον ΠΑΟΚ. 

Η Ένωση θέλει απόψε κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» να πάρει τη νίκη έτσι ώστε να πάει στο δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα με πλεονέκτημα. 

«Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε αύριο (σ.σ.: σήμερα) για να πάμε στην Τούμπα με καλύτερη ψυχολογία, ώστε να πάρουμε και εκεί το αποτέλεσμα που θέλουμε και έτσι να έχουμε πολλές πιθανότητες να τερματίσουμε πρώτοι», τόνισε χθες στους παίκτες του ο Μανόλο Χιμένεθ στη χθεσινή προπόνηση. 

«Κάνατε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το ίδιο θέλω να κάνετε και με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να συνεχίσουμε εξίσου δυνατά και ενωμένοι. Αν κερδίσουμε, θα είμαστε πάλι πρώτοι και θα μεταφέρουμε την πίεση για το επόμενο παιχνίδι στον ΠΑΟΚ. Χαίρομαι γιατί είστε όλοι σε πολύ καλή κατάσταση και τα δίνετε όλα στο φινάλε της σεζόν, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σας πάρω όλους στην αποστολή», κατέληξε στην ομιλία του στους παίκτες. 

Η πιθανή ενδεκάδα… 
Το μεγαλύτερο ενδεχόμενο είναι ο Νάτσο Σκόκο να μην ξεκινήσει στην 11άδα την ΑΕΚ λόγω της μεγάλης του απουσίας από τους αγώνες της ομάδας. Ο Αργεντινός –πάντως- θα χρησιμοποιηθεί στην εξέλιξη του αγώνα. 

Έτσι, έχοντας ως δεδομένο και το καλό πρόσωπο που είχε η ΑΕΚ στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Μανόλο Χιμένεθ δύσκολα θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην 11άδα. 

Ο Σάχα θα συνεχίσει κάτω από τα δοκάρια. Η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Γεωργέα, Δέλλα, Μανωλά και Καράμπελα. Ο Ντιόπ θα διατηρήσει το πόστο τού αμυντικού χαφ, με τον Μάκο να αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα μετά τις «ανάσες» που πήρε κόντρα στο «τριφύλλι». 

Για την άλλη θέση στη μεσαία γραμμή μάχονται οι Μίτσελ και Λαγός. Στην κορυφή του ρόμβου αναμένεται να συνεχίσει ο Καφές, Στην επίθεση ο Λεονάρντο θα διατηρήσει τη θέση του στην επίθεση, ενώ αναμένεται να επαναφέρει τον Μπαχά, με δεδομένο ότι ο «Ζορό» έρχεται και από το αυτογκόλ στο τελευταίο του ματς.



Πηγή sport-fm Read more!

Μέλμπεργκ: «Ακόμα καλύτερα του χρόνου»

Μέλμπεργκ: «Ακόμα καλύτερα του χρόνου»Την πεποίθησή του ότι του χρόνου ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει καλύτερη πορεία από τη φετινή εξέφρασε ο Όλοφ Μέλμπεργκ.

Ο Σουηδός αμυντικός στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Τάσο Παπάζογλου.

Αναλυτικότερα όσα είπε ο σέντερ μπακ των Πειραιωτών στην εφημερίδα “Γαύρος”:

Για τη σεζόν που πέρασε: 
«Σίγουρα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα. Πρώτος στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα αλλά μπορούσαμε να πάμε ψηλά και στην Ευρώπη και να κατακτήσουμε και το Κύπελλο Ελλάδας. Για την επόμενη χρονιά θα δουλέψουμε όλοι μαζί από την αρχή και θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμα καλύτερα για μας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός: 
«Ήταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου η φιέστα και θέλω να την ξαναζήσω. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν εύκολο το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να το πιστεύουμε αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ είναι ομάδες που μας δημιούργησαν φέτος προβλήματα. Οπότε δεν ήταν εύκολο».

Για τον Τάσο Παπάζογλου, ο οποίος αποτελεί μέλλον του Ολυμπιακού: 
«Είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που το λίγο διάστημα που τον έζησα στις προπονήσεις, είδα ότι έχει το πάθος να διακριθεί και να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είναι νεαρός και δικαιολογημένα έχει το άγχος. Κι εγώ όταν είχα πάει στην Ισπανία και μετά στην Αγγλία, είχα τρακ γιατί ήθελα να αποδείξω πράγματα. Θα είμαι δίπλα στον Παπάζογλου πάντως, σε ότι χρειαστεί. Θα τον βοηθήσω γιατί πραγματικά είναι ένα παιδί που δείχνει ότι θέλει να μείνει στην ομάδα».
Πηγή sport-fm
Read more!

Να μείνει ζωντανός…

Να μείνει ζωντανός…
Τη νίκη ψάχνει σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου (20:30, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6), για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης των πλέι οφ. Με απουσίες οι «πράσινοι» στο χώρο του κέντρου, τον Λουίς Γκαρσία και πάλι βασικό, αλλά και τον Δημήτρη Γόντικα παρόντα, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. 

Σε θέση «οδηγού» θέλει να βρεθεί και πάλι ο Παναθηναϊκός, μετά τα δύο κολλητά ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στη μάχη για την πρώτη θέση των πλέι οφ, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν. Οι «πράσινοι» μπήκαν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα με προβάδισμα δύο βαθμών από την ΑΕΚ και τριών από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου, αλλά ή ήττα στην Τούμπα και η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την «Ένωση» τον άφησαν στην τρίτη θέση, με αποτέλεσμα να κυνηγά. Το σημερινό παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλίας αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο, αφού με νίκη θα περάσει τουλάχιστον δεύτερος, σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση, ενώ με νέα απώλεια βαθμών είναι πιθανό να βρεθεί μέχρι και στο -5. 

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κάθε άλλο παρά εύκολη αποστολή έχει σήμερα, αφού δεν θα έχει διάθεσή του δύο σημαντικά «κλειδιά» στο χώρο του κέντρου. Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης έμειναν εκτός αποστολής από τον Πορτογάλο, με τον πρώτο να είναι τραυματίας και τον δεύτερο να ταλαιπωρείται από ίωση. Εκτός των δύο προαναφερθέντων, εκτός μάχης έχουν τεθεί τόσο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, όσο και ο Νίκος Σπυρόπουλος, μεγαλώνοντας τον «πονοκέφαλο» του τεχνικού του «τριφυλλιού». 

Με Γκαρσία βασικό 

Εκτός όμως από απώλειες, ο Φερέιρα μετράει και επιστροφές, αφού ο Σεμπάστιαν Λέτο εξέτισε την ποινή τιμωρίας των δύο αγωνιστικών και επιστρέφει στο βασικό σχήμα, παίρνοντας τη θέση του στα αριστερά. Ο Αργεντινός θα πλαισιώσει τον Τζιμπρίλ Σισέ στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού, με τους Σωτήρη Νίνη και Λουίς Γκαρσία να διεκδικούν τη θέση στα δεξιά. Όποιος από τους δύο δεν προτιμηθεί για την επιθετική τριπλέτα, θα μετακινηθεί στα χαφ, δίπλα στον Καραγκούνη και μπροστά από τον Σιμάο, οι οποίοι θα είναι οι αντικαταστάτες των Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο αντίστοιχα. Η αμυντική τετράδα, η οποία αναμένεται να είναι η ίδια με αυτή του ντέρμπι με την ΑΕΚ, θα αποτελείται από τους Βύντρα δεξιά, Καντέ αριστερά και Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι στο κέντρο. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Τζόρβας. 

Στον Βόλο θα μεταβεί σήμερα και ο Δημήτρης Γόντικας, μαζί με τα στελέχη της ΠΑΕ Βαγγέλη Πέτσο και Στέφανο Ησαΐα. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού θέλει να διασφαλίσει ότι θα επαναληφθούν τα ακραία φαινόμενα που συνέβησαν στον αγώνα του πρωταθλήματος. 



Πηγή sport-fm Read more!

Γιούπι-Γιάγια, Σίτι! *BINTEO*

Γιούπι-Γιάγια, Σίτι!
Μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, πανηγύρια ακούγονται κι… απ’ την άλλη μεριά του Μάντσεστερ!

Τη μέρα που η συμπολίτισσα γιόρτασε το πρωτάθλημα, ο Γιάγια Τουρέ έδωσε το Κύπελλο Αγγλίας στη Σίτι (1-0 τη Στόουκ) και επιχειρήματα στους φίλους της να υποστηρίξουν ανοιχτά πλέον πως μπορεί να την αμφισβητήσει! 

Πρώτος τίτλος μετά το μακρινό 1976 (Λιγκ Καπ) για τους «πολίτες» και πρώτο Κύπελλο έπειτα από το 1969! 

 

Μισό γήπεδο, μισές… δουλειές! 

Μια υποψία ότι το παιχνίδι θα ήταν «μονόπαντο» -κακά τα ψέματα- υπήρχε. Ότι θα ήταν όμως και… μονό (σκέτο) δεν χρειάστηκαν ούτε πέντε λεπτά για να αποδειχθεί. Απ’ τη σέντρα κιόλας, η Σίτι έπιασε «απ’ το λαιμό» τη Στόουκ και περιόρισε τα πλάνα της μετάδοσης μόνο στη δική της περιοχή. 

Σουτάροντας, λοιπόν, τόσο έξω από αυτή (Τέβες, Τουρέ), όσο και μέσα (φαλτσαριστό πλασέ Μπαλοτέλι, «σκαστό» σουτ Σίλβα) ανάγκασε τον «ιπτάμενο» Σόρενσεν να… σκάει απ’ τη ζήλια του για το ξεκούραστο μεροκάματο που έβγαζε ο ομόλογός του, Χαρτ. 

Πάνω Του(ρε)! 

Ενδεχομένως οι… τύψεις της Στόουκ -για το παθητικό παιχνίδι του πρώτου μέρους- την έφεραν πιο ζωηρή μετά την ανάπαυλα. Όχι τόσο για να αμφισβητήσει την υπεροχή της Σίτι, αλλά αρκετά για να την «καρδιοχτυπήσει» -στο τετ α τετ του Τζόουνς, που (αν και… κρύος) σταμάτησε ο Χαρτ. 

Κι εκεί που οι «πολίτες» άρχιζαν να φαίνονται (για πρώτη φορά στο ματς) μπλοκαρισμένοι, ήρθε ο Γιάγια Τουρέ να πάρει την κατάσταση πάνω του. Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να εξαργυρώσει μια απ’ τις «αναμπουμπούλες» στην περιοχή της Στόουκ και να αναγκάσει τον… Σόρενσεν (μάταια όπως αποδείχθηκε) να εγκατασταθεί κι εκείνος στα τελευταία δραματικά λεπτά στην περιοχή της. 

Δείτε το φιλμ του αγώνα 


 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κολάροφ, Λέσκοτ, Κομπανί, Μπάρι (73' Τζόνσον), Ντε Γιονγκ, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα (90΄+2΄Βιεϊρά), Μπαλοτέλι, Τέβες (88΄Ζαμπαλέτα) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκίβεν, Μίλνερ, Τζέκο, Μπογιάτα 

ΣΤΟΟΥΚ ΣΙΤΙ (Τόνι Πιούλις): Σόρενσεν, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Χουτ, Γουίλσον, Πέναντ, Γουίλαν, Ντέλαπ (81' Κάριου), Εθέρινγκτον (63' Γουάιτχεντ), Γουόλτερς, Τζόουνς 

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντιαό, Νας, Παφ, Κόλινς, Φαγέ 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Άτκινσον 
ΓΗΠΕΔΟ: «Γουέμπλεϊ» 

 


szolj hozza: M1-0S 



Πηγή sport-fm Read more!

Κούπα γεμάτη κίνητρα

Κούπα γεμάτη κίνητρα
Ε, όχι και Κυπελλάκι! Μπορεί οι «αιώνιοι» να διεκδικούν απόψε  τον μικρότερο από τους τρεις τίτλους που είχαν θέσει ως στόχο από την αρχή της περιόδου, αλλά αμφότεροι έχουν πολλούς λόγους για να τον κατακτήσουν στον τελικό του Ελληνικού. 

Ο μεν Παναθηναϊκός, τυπικά γηπεδούχος, μπορεί να έρχεται από το θρίαμβο της Βαρκελώνης, αλλά... αχόρταγος ων στοχεύει στο τρίτο τριπλ κράουν της ιστορίας του και διψά για ρεβάνς μετά την περσινή ήττα στον αντίστοιχο τελικό και τις δύο φετινές για την Α1. Ο δε Ολυμπιακός θέλει να επιβεβαιώσει πως φέτος έχει βρει το... κουμπί του μεγάλου του αντιπάλου, να διατηρήσει το Κύπελλο στο λιμάνι και να πάρει ώθηση για τους τελικούς του πρωταθλήματος όπου θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας. 

Με εξάστερη φανέλα 

Ο Παναθηναϊκός, o οποίος στη 17η συμμετοχή του σε τελικό διεκδικεί τον 13ο τίτλο του, ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία του στο Ελληνικό το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που στη δέκατη παρουσία του σε τελικό επιζητά τον έβδομο τίτλο του, θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και περιμένει από αυτούς να έχουν αποβάλει από τον... οργανισμό τους την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και να αντιμετωπίσουν τον τελικό με πάθος και συγκέντρωση στον απαιτούμενο βαθμό. Οι «πράσινοι» θα φορέσουν για πρώτη φορά τη νέα τους φανέλα, με έξι αστέρια που συμβολίζουν τις ισάριθμες κατακτήσεις της Ευρωλίγκας. 

Κόντρα στα προβλήματα 

Ο Ολυμπιακός, που έχει οκτώ κατακτήσεις Κυπέλλου σε δώδεκα παρουσίες σε τελικό, θα παραταχθεί για ένα ακόμη ματς χωρίς τον τραυματία Ράσο Νεστέροβιτς, που την Τρίτη θα χειρουργηθεί στην Ιταλία. Αντίθετα ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι στη δωδεκάδα, παρότι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στους προσαγωγούς και δεν θα είναι στο 100%. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που μετρά τρεις νίκες σε τέσσερις τελικούς (δύο μάλιστα εξ αυτών επί του κουμπάρου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς), περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν το πάθος και τη συγκέντρωση που τους οδήγησαν στις δύο φετινές νίκες επί των «πράσινων». Την τελευταία προπόνηση της ομάδας παρακολούθησαν δια ζώσης ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. 

Οκτώ υποψήφιοι για τρεις θέσεις 

Μία ώρα πριν το τζάμπολ του μεγάλου αγώνα θα γίνει η κλήρωση για την ανάδειξη των τριών διαιτητών του τελικού. Στην κληρωτίδα θα μπουν οι Παναγιώτης Αναστόπουλος, Ηλίας Κορομηλάς, Σπυρίδων Γκόντας, Γιάννης Φούφης, Γιώργος Τανατζής, Χρήστος Χριστοδούλου, Χρυσόστομος Σχινάς και Αναστάσιος Πηλοΐδης. 

Η προϊστορία 

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν αναμετρηθεί 18 φορές στο Κύπελλο με τους «πράσινους» να μετρούν 12 νίκες έναντι 6 των «ερυθρόλευκων». Έξι αναμετρήσεις ήταν στον τελικό του θεσμού, με το «τριφύλλι» να έχει κερδίσει πέντε φορές και τους Πειραιώτες μία, την περσινή περίοδο. Σε επίπεδο Α1 και σε σύνολο 90 αναμετρήσεων, ο Παναθηναϊκός έχει 51 νίκες έναντι 39 του Ολυμπιακού, ενώ στην Ευρώπη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 5 νίκες έναντι 2 των «πράσινων». 

«Δρακόντεια» τα μέτρα 

Στο γήπεδο θα βρίσκονται από 900 οπαδοί των δύο ομάδων, ενώ έχουν μοιραστεί 340 ονομαστικές προσκλήσεις. Κατά την προσέλευση στο Ελληνικό θα υπάρχει τριπλή ζώνη ελέγχου από την αστυνομία, ενώ θα γίνεται ταυτοποίηση ανάμεσα στο εισιτήριο (με τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτό) και τον κάτοχό του μέσω επίδειξης ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου. Οι θέσεις στα δύο πέταλα, όπου θα κάθονται οι οπαδοί, είναι αριθμημένες. 

Πηγή sport-fm Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...