ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ Live Streaming

http://www.sportzrus.info/Channel%201.html

http://www.megavip.tv/ch1.html


http://www.tvlive-sport.com/


http://star-sports.tv/channel1.html

Το Protathlitesgr.blogspot.com δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετaι.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση Read more!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΕΚ Live Streaming

http://www.vipcanals.net/ch1.html


http://maxstream.blogspot.com/


Το Protathlitesgr.blogspot.com δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετaι.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση Read more!

Τον πρώτο λόγο για Παπασταθόπουλο

Τον πρώτο λόγο για Παπασταθόπουλο
Άμεσες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην περίπτωση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, αφού μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ Τζένοα και Μίλαν αναφορικά με το μέλλον του Έλληνα αμυντικού. Τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που αποφασίσουν οι «ροσονέρι» να τον παραχωρήσουν δανεικό. Εκτός πλάνων της Ρόμα για την ερχόμενη σεζόν βρίσκεται ο Νταβίντ Πισάρο και πλέον είναι στο χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη αν θα τον αποκτήσει. 

«Αυλαία» ρίχνει σήμερα το ιταλικό πρωτάθλημα και η Μίλαν, μετά την αναμέτρησή της με την Ουντινέζε, αναμένεται να αρχίσει να «χτίζει» το ρόστερ της για την επόμενη σεζόν. Μία από τις πρώτες κινήσεις των «ροσονέρι» θα είναι και η συνάντηση με την Τζένοα, για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο (αναμένεται εντός της εβδομάδας). Οι διοικούντες των πρωταθλητών Ιταλίας θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ομάδας της Γένοβας, Ενρίκο Πρετσιόζι, με στόχο να ολοκληρώσουν την αγορά του Έλληνα σέντερ μπακ, για τον οποίο πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των επτά εκατομμυρίων ευρώ. 

Από εκεί και πέρα, αν υπάρξει το ενδεχόμενο του δανεισμού ο 23χρονος αμυντικός φαίνεται να προτιμά μόνο τον Ολυμπιακό, για τον πολύ απλό λόγο ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνίζονται στο Champions League. Από την άλλη πλευρά, αν προκύψει θέμα πώλησης, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αφού η ζήτηση είναι μεγάλη. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Ανεκτίμητος ο Παστόρε»

Δεν τελειώνουν τα επεισόδια με τις δηλώσεις του Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι σχετικά με τον Χαβιέρ Παστόρε. Ο ιδιοκτήτης της Παλέρμο είπε ότι 40 εκατ. δεν φτάνουν ούτε για προκαταβολή!
Σύμφωνα με την Los Andes από την Αργεντινή, ο 69χρονος εξέφρασε την άποψη ότι δεν χρειάζεται ρευστό, έτσι ώστε να πουλήσει τον 21χρονο playmaker, τον οποίο θέλει να διατηρήσει στην Σικελία. «Είναι ανεκτίμητος και δεν είναι προς πώληση. Τα 40 εκατ. ευρώ είναι ένα ποσό που δεν φτάνει ούτε για προκαταβολή» τόνισε.

Μίλαν, Μπαρτσελόνα και Ρόμα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Παστόρε, όμως ο Τζαμπαρίνι θέλει να τον έχει στο «Μπαρμπέρα» και τη νέα σεζόν. «Θα είναι ο κορμός της ομάδας την επόμενη σεζόν» κατέληξε.
Πηγή gazzetta
Read more!

Υπόκλιση της Ιστορίας στον Ρονάλντο! *BINTEO*

Υπόκλιση της Ιστορίας στον Ρονάλντο! (video)
Ήταν ένα από τα πιο εύκολα γκολ στην καριέρα του, αφού το μόνο που χρειάστηκε ήταν με μια απλή προβολή από το ένα μέτρο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Κι όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα θυμάται για πάντα αυτή τη στιγμή, όχι γιατί άνοιξε το σκορ στο ματς τη Ρεάλ Μαδρίτης με την Αλμερία, αλλά διότι έτσι έφτασε τα 39 «τεμάχια» στη φετινή Primera Division, έσπασε το ρεκόρ των Θάρα και Σάντσες και με την παρουσία του μπορεί να έχει κάνει ακόμη και τον Μέσι να ζηλεύει! 

Δείτε το ιστορικό γκολ. 

 

Αλλά και τα υπόλοιπα 38… 

 

Πηγή sport-fm Read more!

Φέρτε πίσω το κλεμμένο!

Φέρτε πίσω το κλεμμένο!
Οι Μάβερικς επικράτησαν 93-87 της Θάντερ στην Οκλαχόμα κι ανέκτησαν το «κλεμμένο» πλεονέκτημα έδρας παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των τελικών της Δύσης. Η ομάδα του Ντάλας προηγήθηκε ακόμη και με +23, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν λίγο πριν το τέλος σε απόσταση τεσσάρων πόντων, χωρίς να καταφέρουν να πάρουν ποτέ το προβάδισμα. 

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι παρά το... ξύλο της αντίπαλης άμυνας και την αστοχία του (6/15 δίποντα, 1/6 τρίποντα) είχε 18 πόντους κι ένα καθοριστικό καλάθι στο τελευταίο λεπτό. Η Θάντερ, που φιλοξενεί και το τέταρτο ματς της σειράς τα ξημερώματα της Τρίτης, περίμενε και πάλι τα πάντα από τους Ράσελ Γουέστμπρουκ και Κέβιν Ντουράντ. 

Οι Τεξανοί κυριάρχησαν από το πρώτο δευτερόλεπτο ξεφεύγοντας με +17 (27-10) στα τέλη της πρώτης περιόδου και με +23 (35-12) στις αρχές του δεύτερου δωδεκαλέπτου. Η διαφορά παρέμενε στα όρια των 20 πόντων στα πρώτα οκτώ λεπτά της επανάληψης, όταν οι γηπεδούχοι άρχισαν σταδιακά να τη «ροκανίζουν». Στα 3:20 πριν το τέλος πλησίασαν στο -6 (84-78), αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αντεπίθεσή τους. 

Δωδεκάλεπτα: 12-27, 36-52, 56-70, 87-93. 

Θάντερ: Γουέστμπρουκ 30 (4 ασίστ, 7 λάθη), Ντουράντ 24 (12 ριμπ., 5 ασίστ), Ιμπάκα 9 (7 ριμπ.), Κόλισον 9 (6 ριμπ.), Χάρντεν 7 (9 ριμπ.), Πέρκινς 4 (5 ριμπ.), Σεφολόσα 4, Κουκ, Μέινορ. 

Μάβερικς: Νοβίτσκι 18 (7 λάθη, 4 ριμπ.), Μάριον 18 (4 ριμπ.), Κιντ 18 (8 ασίστ, 6 ριμπ., 4 κλεψ.), Τέρι 13 (6 ασίστ), Τσάντλερ 8 (15 ριμπ.), Στίβενσον 8, Στογιάκοβιτς 7, Μπαρέα 4, Χέιγουντ 4. 

Πηγή sport-fm Read more!

Αναληθή για Χάμσικ

Η Μίλαν φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Μάρεκ Χάμσικ, αλλά ο μέσος της Νάπολι χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα που τον στέλνουν στο Μιλάνο.
Πάντως, ο Σλοβάκος άσος δεν θα έλεγε όχι στους πρωταθλητές Ιταλίας, αφού ανέφερε πως θα ήταν υπέροχο να φορέσει τα ροσονέρι: «Φυσικά και είναι υπέροχο που η Μίλαν ενδιαφέρεται για εμένα, αλλά είμαι συνηθισμένος στο να γράφουν αναληθή πράγματα για μένα οι εφημερίδες. Στην αρχή της περιόδου κανείς δεν περίμενε ότι θα βγούμε στο Champions League».
Πηγή gazzetta
Read more!

Προς Πάρμα ο Μόρας

Μια ανάσα από την Πάρμα βρίσκεται ο Βαγγέλης Μόρας σύμφωνα με δημοσίευμα ιταλικού ΜΜΕ, το οποίο τονίζει ότι ο Έλληνας αμυντικός θα συνεχίσει εκτός απροόπτου την καριέρα του στο Καμπιονάτο.




Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, ο 29χρονος άσος της Μπολόνια που βρέθηκε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, βρίσκεται πολύ κοντά στην Πάρμα:

«Ο αγώνας της Κυριακής κόντρα στην Μπάρι μάλλον θα είναι ο τελευταίος του Μόρα στην Μπολόνια, αφού ο παίκτης είναι ένα βήμα μακριά από την Πάρμα που του έχει προτείνει τριετές συμβόλαιο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική ιστοσελίδα.

Πηγή gazzetta Read more!

Στο χέρι του…

Στο χέρι του…
Την τύχη στα χέρια του κρατάει ο ΠΑΟΚ, αναφορικά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ. Με νίκη σήμερα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό (20:30, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) γίνεται αυτόματα το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ενώ του αρκεί και η ισοπαλία, φτάνει να μην νικήσει η ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τον Ολυμπιακό Βόλου. 

Ολόκληρη τη σεζόν του παίζει σήμερα κόντρα στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ, αφού με ήττα στο ΟΑΚΑ θα χάσει το προνόμιο να ορίζει ο ίδιος της τύχη του για την κατάκτηση της πρωτιάς στα πλέι οφ. Αντίθετα, με νίκη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα χρειάζεται άλλη μία στην επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα, με την ομάδα της Θεσσαλίας να είναι αδιάφορη και να μην θέλει την ΑΕΚ στην κορυφή. 

Εκτός, όμως, από το «τρίποντο» οι Θεσσαλονικείς θα είναι ικανοποιημένοι και από τον έναν βαθμό, αρκεί ο Ολυμπιακός να μην αφήσει την ΑΕΚ να περάσει από τον Βόλο. Και σε αυτήν την περίπτωση, μία νίκη την Τετάρτη θα είναι αρκετή για να κουνήσει «σεντόνι». 

Και πάλι 4-3-3 στο ΟΑΚΑ 

Το ίδιο σύστημα που χρησιμοποίησε στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αναμένεται να παρατάξει και πάλι στο ίδιο γήπεδο ο Μάκης Χάβος. Ο προπονητής τους ΠΑΟΚ θα επαναφέρει το 4-3-3, με ενισχυμένο κέντρο, αφού θέλει να αποδιοργανώσει τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού και δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας. Βέβαια, στο ματς με την «Ένωση» τη ζημιά έκαναν τα στημένα, σημείο στο οποίο είναι ιδιαίτερα δυνατό και το «τριφύλλι». 

Ο Έλληνας τεχνικός θα ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, τους Χαλκιά τερματοφύλακα, Ετό και Άλβες μπακ, Τσιρίλο και Κοντρέρας κεντρικό δίδυμο, Βιτόλο και Τουκαλά αμυντικά χαφ, τον Φωτάκης λίγο πιο μπροστά και τους Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη «στηρίγματα» στον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη, με την επιλογή του Μουσλίμοβιτς να «παίζει» ως εναλλακτική. 


Πηγή sport-fm

Read more!

Τελικός πριν τον τελικό

Τελικός πριν τον τελικό
Τα πράγματα για την ΑΕΚ είναι απλά: αν θέλει να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για την πρώτη θέση στα πλέι οφ, με όσα αγωνιστικά και (κυρίως) οικονομικά οφέλη συνεπάγεται αυτή, η νίκη είναι απαραίτητη στην αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό (20:30, Novasports 2/NovaΣΠΟΡ FM 94,6), πριν από το ντέρμπι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό. 

Η αποστολή της, δε, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς ο αντίπαλός της θέλει με κάθε τρόπο να της φράξει το δρόμο προς την κορυφή, αφού αν η «Ένωση» πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, ο Ατρόμητος είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League και οι Βολιώτες θα μείνουν εκτός Ευρώπης. 

Οι «κιτρινόμαυροι» απεύχονται νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στο άλλο ματς της ημέρας, αφού σε αυτή την περίπτωση ο «Δικέφαλος του Βορρά»-ακόμη κι αν η ΑΕΚ είναι νικήτρια απόψε-θα έχει καπαρώσει την πρωτιά υποδεχόμενος την Τετάρτη στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου, που… βολεύεται με πρωτιά του ΠΑΟΚ. 

Πολλά τα προβλήματα 

Σαν να μην έφτανε ο βαθμός δυσκολίας του αποψινού αγώνα, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει να αντιμετωπίσει και πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Μάκος και οι τραυματίες Λυμπερόπουλος, Καφές, Γιάχιτς και Μπλάνκο, ενώ ο Μίτσελ παρά τις ενοχλήσεις που είχε στον έσω πλάγιο, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Ο Ανδαλουσιανός προπονητής δεν έκανε δοκιμές ενδεκάδας, αλλά οι επιλογές του είναι περιορισμένες. Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας και Δέλλας είναι ακλόνητοι στην άμυνα, ενώ μία θέση διεκδικούν οι Μανωλάς και Ματέος. Ντιόπ, Μίτσελ και Λαγός θα είναι οι τρεις του κέντρου και την τέταρτη θέση θα διεκδικήσουν οι Λεονάρντο και Γκερέιρο, ενώ Σκόκο και Μπαχά θα αποτελέσουν το δίδυμο στην επίθεση. Τη 19μελή αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Νταντόμο, Νασούτι, Ντρπιτς, Γκέντσογλου και Έντερ. 

Προσοχή στις κάρτες 

Τρεις παίκτες της ΑΕΚ βρίσκονται στο όριο των καρτών και εφόσον τιμωρηθούν στο αποψινό ματς θα χάσουν αυτό της Τετάρτης απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σεμπαστιάν Σάχα, Τραϊανός Δέλλας και Νάτσο Σκόκο βρίσκονται στο όριο και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σίγουρα απών από το τελευταίο ματς των πλέι οφ θα είναι ο Μίτσελ. 


Πηγή sport-fm

Read more!

Την Πέμπτη οι «αιώνιοι» τελικοί

Αν, όπως αναμένεται, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός επικρατήσουν την Δευτέρα στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με Αρη και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα τότε οι τελικοί της Α1 θα ξεκινήσουν την Πέμπτη στο ΣΕΦ.
Τόσο οι «ερυθρόλευκοι», όσο και οι «πράσινοι» έχουν κάνει το 2-0 κόντρα στους Θεσσαλονικείς και αναμένεται να «σκουπίσουν» και μάλιστα σχετικά εύκολα στα ματς της Δευτέρας.
Αν επαληθευτεί κάτι τέτοιο, οι τελικοί του πρωταθλήματος της Α1, βάσει του προγραμματισμού του ΕΣΑΚΕ, θα ξεκινήσουν την προσεχή Πέμπτη με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο αγώνα της σειράς.
Μετέπειτα και συγκεκριμένα την Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τους Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ. Ο προγραμματισμός του ΕΣΑΚΕ έγινε με σκοπό να ξεκουραστούν όσο περισσότερο γίνεται οι διεθνείς της Εθνικής ομάδας μιας και η προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ ξεκινάει στα μέσα Ιουλίου και η διοργάνωση στα τέλη Αυγούστου.
Πηγή gazzetta
Read more!

«Δεν ξέρω κάτι για Σισέ»

Τα δημοσιεύματα που θέλουν σκάουτερ της Λάτσιο να βρίσκεται στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον Τζιμπρίλ Σισέ διέψευσε ο Ίγκλι Τάρε. Ο τεχνικός διευθυντής της Λάτσιο, ωστόσο, δεν σχολίασε το ενδιαφέρον των Ρωμαίων για τον Γάλλο επιθετικό. Νίκη για να κρατάει στα χέρια του την υπόθεση «σεντόνι» θέλει σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ (20:30, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6). 
«Δεν ξέρω κάτι για Σισέ»


Η επιθυμία της Λάτσιο για να αποκτήσει έναν επιθετικό περιοχής το ερχόμενο καλοκαίρι είναι γεγονός, με το όνομα του Τζιμπρίλ Σισέ να αναφέρεται από τα ιταλικά ΜΜΕ εδώ και μερικούς μήνες. Ερωτηθείς σχετικώς ο Ίγκλι Τάρε τόνισε στη Sportday: «Ξέρω. Θα με ρωτήσετε για τον Σισέ. Πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος και αρχίζουν όλοι να γράφουν. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Όσο γι' αυτό που λένε ότι θα ταξιδέψει κάποιος από την ομάδα μου στην Αθήνα, εγώ δεν γνωρίζω κάτι». 

Οι «λατσιάλι» είναι από τις λίγες ομάδες της Serie A που έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το συμβόλαιο του αρχηγού του Παναθηναϊκού, το οποίο φτάνει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, αλλά και να ικανοποιήσει οικονομικά τους «πράσινους», που αξιώνουν τουλάχιστον έξι εκατομμύρια ευρώ. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Θέλω να ανακαλύψω ένα νέο πρωτάθλημα»

«Θέλω να ανακαλύψω ένα νέο πρωτάθλημα»
Διχασμένος εμφανίζεται ο Ράφικ Τζεμπούρ. Μιλώντας στον Τύπο της Αλγερίας δήλωσε πως αφενός ανυπομονεί να λάβει μέρος με τον Ολυμπιακό στο Champions League, αφετέρου όμως δεν κρύβει πως θα ήθελε να αγωνιστεί σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από το ελληνικό. 

«Στα 27 μου χρόνια έχω μπερδεμένα συναισθήματα. Από τη μία υπάρχει το Champions League μπροστά μου την επόμενη σεζόν και σε προσωπικό επίπεδο ήταν πάντα όνειρό μου να αγωνιστώ σε αυτή τη διοργάνωση, παρότι έχω κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή στο Champions League είναι ο τελευταίος μεγάλος μου στόχος. Από την άλλη, υπάρχει η πρόκληση να ανακαλύψω νέα πράγματα σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Έχω πολύ χρόνο μπροστά μου για να αποφασίσω και αυτό στο οποίο συγκεντρώνομαι για την ώρα είναι η εθνική ομάδα και το ματς με το Μαρόκο», δήλωσε ο Τζεμπούρ, που ενσωματώθηκε στην αποστολή της εθνικής Αλγερίας. 

Όσο για το αν η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος τού δίνει επιπλέον ώθηση για τις υποχρεώσεις του με την Αλγερία, είπε: «Σίγουρα είναι καλές οι επιτυχίες αυτές και αποτελεί επιβράβευση για κάθε ποδοσφαιριστή από την Αλγερία, αλλά δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρο. Όταν φοράς τη φανέλα της εθνικής ομάδας, έχεις ήδη πολύ μεγάλο κίνητρο. Κάθε φορά που εντάσσομαι στην εθνική ομάδα είμαι πολύ χαρούμενος. Η εθνική Αλγερίας είναι η δεύτερη οικογένειά μου». 

Τέλος, ερωτηθείς αν αισθάνεται κάπως… βαρύς δεδομένου ότι ολοκληρώθηκαν οι επίσημες υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό στα τέλη Απριλίου, απάντησε: «Αν σε αυτή την ηλικία μου δεν είχα διάθεση να παίξω ποδόσφαιρο, τότε θα έπρεπε να σταματήσω. Τα φιλικά που δώσαμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος μού έκαναν καλό, γιατί είχα κάποια έξτρα λεπτά στα πόδια μου. Είμαι σε καλή κατάσταση, αν και είχα έναν μικρό τραυματισμό στον αστράγαλο, στο τελευταίο φιλικό μας παιχνίδι. Δεν είναι κάτι σοβαρό». 

Πηγή sport-fm Read more!

Πεντάρα και κούπα για Σάλκε!

Μετά από εννιά χρόνια και το 5-0 σε βάρος της Ντούισμπουργκ, που αγωνίζεται στην Zweite Liga, η Σάλκε επέστρεψε στους τίτλους κατακτώντας το Κύπελλο Γερμανίας για 5η φορά.
Aπολαυστική ήταν η βραδιά για τους Βασιλικούς Μπλε, που μετέτρεψαν τον τελικό σε περίπατο και παράλληλα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Europa League της ερχόμενης σεζόν. Βασικός ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για την ομάδα του Ράνγκνικ και μάλιστα στο 15' έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ καθώς την κεφαλιά του, που κατευθυνόταν στο παραθυράκι έδιωξε δύσκολα Νταβίντ Γέλντελ. Ο τερματοφύλακας της Ντούισμπουργκ δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο τρία λεπτά αργότερα, αφού το σουτ του Ντράξλερ εκτός περιοχής κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-0.

Τα πόδια των παικτών της Σάλκε λύθηκαν μετά το γρήγορο γκολ και από το πρώτο μέρος γάζωσαν το άτυχο αουτσάιντερ. Στο 22' ο Φαρφάν έκανε την κάθετη στον Χούντελααρ, που με πλασέ σφράγισε από νωρίς την κούπα (2-0). Το 3-0, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου πέτυχε ο Χέβεντες με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φαρφάν. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Χούντελααρ συνδυάστηκε με τον Χουράδο και ο τελευταίο με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Η παράσταση είχε και συνέχεια για την Σάλκε αφού στο 70' και μετά από αλεπάλληλα λάθη στην άμυνα της Ντούισμπουργκ ο Χούντελααρ βρέθηκε στην πορεί της μπάλας και με δυνατό σουτ τίναξε για πέμπτη φορά τα δίχτυα (5-0).

*Αυτό ήταν το Κύπελλο Νο 5 για την Σάλκε, η οποία είχε να κατακτήσει κάποιον τίτλο από το 2002, όταν και είχε σηκώσει ξανά την ίδια διοργάνωση! Το 1937, το 1972 και το 2001 είχαν πανηγυρίσει ξανά για την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση οι Βασιλικοί Μπλε.
*Εκτός αποστολής ήταν Αγγελος Χαριστέας και Βασίλης Πλιάτσικας για την Σάλκε.
Η χρυσή βίβλος
1935: Νυρεμβέργη-Σάλκε 2-0
1936: Λειψία-Σάλκε 2-1
1937: Σάλκε-Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-1
1938: Ραπίντ Βιέννης-Φρανκφούρτη 3-1
1939: Νυρεμβέργη-Μανχάιμ 2-0
1940: SC Δρέσδης-Νυρεμβέργη 2-1 (παράταση)
1941: SC Δρέσδης-Σάλκε 2-1
1942: Μόναχο 1860-Σάλκε 2-0
1943: Φερστ Βιέννης-Λουφτφάβεν 3-2(παράταση)
1944-1952: Δεν διεξήχθη
1953: Ροτ Βάις Εσεν-Αλεμάνια Ααχεν 2-1
1954: Στουτγκάρδη-Κολονία 1-0 (παράταση)
1955: Καρλσρούη-Σάλκε 3-2
1956: Καρλσρούη-Αμβούργο 3-1
1957: Μπάγερν Μονάχου-Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-0
1958: Στουτγκάρδη-Φορτούνα Ντίσελντορφ 4-3 (παράταση)
1959: Σβαρτς Βάις Εσεν-Μπορούσια Νοϊνκίρχεν 5-2
1960: Γκλάντμπαχ-Καρλσρούη 3-2
1961: Βέρντερ Βρέμης-Καϊζερσλάουτερν 2-0
1962: Νυρεμβέργη-Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-1 (παράταση)
1963: Αμβούργο-Ντόρτμουντ 3-0
1964: Μόναχο 1860-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-0
1965: Ντόρτμουντ-Αλεμάνια Ααχεν 2-0
1966: Μπάγερν Μονάχου-Ντούισμπουργκ 4-2
1967: Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο 4-0
1968: Κολονία-Μπόχουμ 4-1
1969: Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 2-1
1970: Κίκερς Οφενμπαχ-Κολονία 2-1
1971: Μπάγερν Μονάχου-Κολονία 2-1 (παράταση)
1972: Σάλκε-Καϊζερσλάουτερν 5-0
1973: Γκλάντμπαχ-Κολονία 2-1 (παράταση)
1974: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 3-1 (παράταση)
1975: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Ντούισμπουργκ 1-0
1976: Αμβούργο-Καϊζερσλάουτερν 2-0
1977: Κολονία-Χέρτα Βερολίνου 1-0 (επαναληπτικός. Α΄ αγώνας: 1-1)
1978: Κολονία-Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-0
1979: Φορτούνα Ντίσελντορφ-Χέρτα Βερολίνου 1-0 (παράταση)
1980: Φορτούνα Ντίσελντορφ-Κολονία 2-1
1981: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Καϊζερσλάουτερν 3-1
1982: Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη 4-2
1983: Κολονία-Φορτούνα Κολονία 1-0
1984: Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ 1-1 (7-6 στα πέναλτι)
1985: Ιρντινγκεν-Μπάγερν Μονάχου 2-1
1986: Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη 5-2
1987: Αμβούργο-Κίκερς Στουτγκάρδης 3-1
1988: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Μπόχουμ 1-0
1989: Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 4-1
1990: Καϊζερσλάουτερν-Βέρντερ Βρέμης 3-2
1991: Βέρντερ Βρέμης-Κολονία 1-1 (4-3 στα πέναλτι)
1992: Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 0-0 (4-3 στα πέναλτι)
1993: Λεβερκούζεν-Ερασιτέχνες Χέρτα Βερολίνου 1-0
1994: Βέρντερ Βρέμης-Ροτ Βάις Εσεν 3-1
1995: Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 3-0
1996: Καϊζερσλάουτερν-Καρλσρούη 1-0
1997: Στουτγκάρδη-Ενεργκί Κότμπους 2-0
1998: Μπάγερν Μονάχου-Ντούισμπουργκ 2-1
1999: Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 1-1 (5-4 στα πέναλτι)
2000: Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης 3-0
2001: Σάλκε-Ουνιόν Βερολίνου 2-0
2002: Σάλκε-Λεβερκούζεν 4-2
2003: Μπάγερν Μονάχου-Καϊζερσλάουτερν 3-1
2004: Βέρντερ Βρέμης-Αλεμάνια Ααχεν 3-2
2005: Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 2-1
2006: Μπάγερν Μονάχου-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-0
2007: Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη 3-2 (παράταση)
2008: Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 1-2 (παράταση)
2009: Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 1-0
2010: Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 0-4
2011: Ντούισμπουργκ-Σάλκε 0-5
Τίτλοι συνολικά

15 Μπάγερν Μονάχου
  6 Βέρντερ Βρέμης
  5 Σάλκε
  4 Φρανκφούρτη, Κολονία, Νυρεμβέργη
  3 Αμβούργο, Γκλάντμπαχ, Στουτγκάρδη
  2 Ντόρτμουντ, SC Δρέσδης, Φορτούνα Ντίσελντορφ, Καϊζερσλάουτερν, Καρλσρούη, Μόναχο 1860
  1 Ροτ Βάις Εσεν, Σβαρτς Βάις Εσεν, Ανόβερο, Λειψία, Λεβερκούζεν, Κίκερς Οφενμπαχ, Ιρντινγκεν, Φερστ Βιέννης, Ραπίντ Βιέννης
Πηγή gazzetta
Read more!

Magnifique Lille!

Ό,τι δεν κατάφερε σε 67 χρόνια, το πέτυχε σε μία εβδομάδα. Μετά το κύπελλο, η Λιλ κατέκτησε και το πρωτάθλημα Γαλλίας με αντίπαλο ξανά την Παρί Σεν Ζερμέν (2-2)!
Με ανεβασμένη ψυχολογία από την κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα στην Παρί, οι «Λιλουά» πήγαν στο Παρίσι με στόχο τουλάχιστον την ισοπαλία, που θα τους έδινε και μαθηματικά το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και πρώτο μετά το μακρινό 1954! Το ματς, βέβαια, ήταν σημαντικό και για την Παρί στην προσπάθεια της για έξοδο στο Champions League αλλά το κίνητρο της Λιλ ήταν ισχυρότερο, όπως και η ομάδα της. Ετσι, το τελικό 2-2 μέσα στο «Παρκ Ντε Πρενς» ανέβασε την ομάδα του Ρούντι Γκαρσία στην κορυφή του γαλλικού ποδοσφαίρου, με το 2011 να περνάει στην ιστορία ως η πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου!

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως ακόμη κι αν έχανε η Λιλ στο Παρίσι πάλι θα έκανε το νταμπλ, καθώς η δεύτερη Μαρσέιγ που ήταν στο -6 πριν την έναρξη της 37ης και προτελευταίας αγωνιστικής, δεν κατάφερε να νικήσει εντός έδρας την Βαλενσιέν. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ βρέθηκε πίσω στο σκορ, μέσα σε λίγα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ανέτρεψε την κατάσταση φτάνοντας στο 2-1 αλλά στην επανάληψη δέχθηκε την ισοφάριση στο... παγωμένο Βελοντρόμ, που είδε τα σκήπτρα να παραχωρούνται στη Λιλ φέτος.

Την ισοπαλία της Παρί Σεν Ζερμέν δεν εκμεταλλεύτηκε όπως θα ήθελε η Λιόν, καθώς ναι μεν κράτησε την 3η θέση αλλά δεν αύξησε τη διαφορά της από τη στιγμή που κόλλησε στο 0-0 με την Καέν. Ετσι, έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει και την Μαρσέιγ...

Η άλλη ομάδα που διεκδικούσε την έξοδο στο Champions League, η Ρεν, ηττήθηκε εντός έδρας με 2-0 από την Νανσί, η οποία με τη σειρά της παρέμεινε στο +1 από την Μονακό, που παρά το διπλό στην έδρα της Μονπελιέ (επίσης με 1-0), είναι πάντα στη ζώνη του υποβιβασμού και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική! Οι Μονεγάσκοι παραμένουν εκεί γιατί νίκησαν και οι άλλες δύο ομάδες που είναι ακριβώς από πάνω τους! Η Μπρεστ με 1-0 εκτός έδρας την Οσέρ και η Νις με 2-0 εντός έδρας την Λοριάν.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (21/5)

Λανς-Αρλ 0-1 (44' Κερμοργκάντ)
Λιόν-Καέν 0-0
Μαρσέιγ-Βαλενσιέν 2-2 (34' Αγιέ, 37' Ρεμί-33' Καντίρ, 65' Γκομίς)
Μονπελιέ-Μονακό 0-1 (56' Μουκανζό)
Νις-Λοριάν 2-0 (1',16' Μουλούνγκουι)
Οσέρ-Μπρεστ 0-1 (63' Τουρέ)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ 2-2 (45' Οαρό, 73' Μποντμέρ-5' Ομπρανιάκ, 60' Σόου)
Ρεν-Νανσί 0-2 (16' Τραορέ, 90' Φερέ)
Σοσό-Σεντ Ετιέν 2-1 (5',72' Ιντέγ-7' Αουμπαμεγιάνγκ)
Τουλούζ-Μπορντό 2-0 (27' Σετό, 54' Καπουέ)
Η βαθμολογία
(37 αγώνες)


1. Λιλ 73
2. Μαρσέιγ 67
3. Λιόν 61
4. Παρί Σεν Ζερμέν 59
5. Ρεν 56
6. Σοσό 55
7. Λοριάν 49
8. Σεντ Ετιέν 48
9. Μπορντό 48
10. Μονπελιέ 47
11. Τουλούζ 47
12. Οσέρ 46
13. Νις 46
14. Μπρεστ 46
15. Βαλανσιέν 45
16. Καέν 45
17. Νανσί 45
18. Μονακό 44
19. Λανς 35
20. Αρλ 20

Η τελευταία (38η) αγωνιστική
Κυριακή, 29/5
Αρλ-Σοσό
Βαλενσιέν-Νις
Καέν-Μαρσέιγ
Λιλ-Ρεν
Λοριάν-Οσέρ
Μονακό-Λιόν
Μπορντό-Μονπελιέ
Μπρεστ-Τουλούζ
Νανσί-Λανς
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν
Η χρυσή βίβλος

1933: Ολυμπίκ Λιλ
1934: Σετέ
1935: Σοσό
1936: Ρασίγκ Παρί
1937: Μαρσέιγ
1938: Σοσό
1939: Σετέ
1946: Λιλ
1947: Ρουμπέ-Τουρκουάν
1948: Μαρσέιγ
1949: Ρέμς
1950: Μπορντό
1951: Νις
1952: Νις
1953: Ρεμς
1954: Λιλ
1955: Ρεμς
1956: Νις
1957: Σεντ Ετιέν
1958: Ρεμς
1959: Νις
1960: Ρέμς
1961: Μονακό
1962: Ρεμς
1963: Μονακό
1964: Σεντ Ετιέν
1965: Ναντ
1966: Ναντ
1967: Σεντ Ετιέν
1968: Σεντ Ετιέν
1969: Σεντ Ετιέν
1970: Σεντ Ετιέν
1971: Μαρσέιγ
1972: Μαρσέιγ
1973: Ναντ
1974: Σεντ Ετιέν
1975: Σεντ Ετιέν
1976: Σεντ Ετιέν
1977: Ναντ
1978: Μονακό
1979: Στρασβούργο
1980: Ναντ
1981: Σεντ Ετιέν
1982: Μονακό
1983: Ναντ
1984: Μπορντό
1985: Μπορντό
1986: Παρί Σεν Ζερμέν
1987: Μπορντό
1988: Μονακό
1989: Μαρσέιγ
1990: Μαρσέιγ
1991: Μαρσέιγ
1992: Μαρσέιγ
1993:   -  (*)
1994: Παρί Σεν Ζερμέν
1995: Ναντ
1996: Οσέρ
1997: Μονακό
1998: Λανς
1999: Μπορντό
2000: Μονακό
2001: Ναντ
2002: Λιόν
2003: Λιόν
2004: Λιόν
2005: Λιόν
2006: Λιόν
2007: Λιόν
2008: Λιόν
2009: Μπορντό
2010: Μαρσέιγ
2011: Λιλ

*Η Μαρσέιγ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια αλλά ο τίτλος της αφαιρέθηκε καθώς βρέθηκε ένοχη δωροδοκίας.

Συνολικά

10 Σεντ Ετιέν
  9 Μαρσέιγ
   8 Ναντ
   7 Μονακό, Λιόν
   6 Μπορντό, Ρεμς
   4 Νις
   3 Λιλ
   2 Σοσό, Σετέ, Παρί Σεν Ζερμέν
   1 Ολιμπίκ Λιλ, Ρασίνγκ Παρί, Ρουμπέ-Τουρκουάν, Στρασμπούρ, Οσέρ, Λανς
Πηγή gazzetta
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...