ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Επιμένει ο "Καπετάνιος"


Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης υπερασπίστηκε της επίθεσης του στα δημοσιογραφικά μπουθ του ΟΑΚΑ με αφορμή τον σχολιασμό δημοσιογράφου στον αγώνα με την Καβάλα.Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, με δηλώσεις του στον "Sentra 103,3" τόνισε ότι όσοι περιγράφουν τους αγώνες δεν πρέπει να κάνουν κριτική παρά μόνο περιγραφή.Ανέφερε ότι όσοι θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου και την εξάλειψη της βίας θα πρέπει να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι ανάλογο θα επαναλάμβανε την πράξη του αυτή.

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην εισβολή του στο δημοσιογραφικό θεωρείο του ΟΑΚΑ στο ματς του Παναθηναϊκού με την Καβάλα και τη διακοπή της περιγραφής της αναμέτρησης: Κάπου έχει παραποιηθεί το γεγονός. Εγώ ενοχλήθηκα από τον τρόπο της περιγραφής, η οποία δεν ήταν περιγραφή, αλλά σχολιασμός του παιχνιδιού. Αυτός που περιγράφει τον αγώνα, πρέπει να κάνει περιγραφή χωρίς να κάνει κρίσεις περί της διαιτησίας. Δεν έχει σημασία αν είναι θετικές ή αρνητικές. Όταν κάνει σχολιασμό του διαιτητή ότι είναι λάθος στη μία φάση, λάθος στην άλλη φάση, ο κόσμος που τα ακούει, εξοργίζεται με τον εκάστοτε διαιτητή.

Κατά καιρούς λέμε να σταματήσει η βία, αλλά πρέπει να σταματήσουν κι αυτά που την προκαλούν. Γιατί στην Αγγλία έχει απαγορευτεί από τον καιρό της Θάτσερ και γίνεται η περιγραφή, χωρίς κανένα σχολιασμό των αποφάσεων; Δεν μπορεί να λέει φάουλ στον Καραγκούνη, αλλά ο διαιτητής το δίνει ανάποδα. Στον συγκεκριμένο αγώνα, δίνει πέναλτι, σχολιάζει ότι δεν είναι πέναλτι”.

Για τις συστάσεις που έκανε στον δημοσιογράφο: "Πιστεύω να μη χρειαστεί ποτέ να ξανασυμβεί. Θα πρέπει να δοθούν οδηγίες σε αυτούς που κάνουν την περιγραφή του αγώνα, ότι το καθήκον τους είναι να περιγράψουν τον αγώνα. Αν θέλουν να σχολιάσουν, μετά τον αγώνα σε κάποια άλλη εκπομπή ή στην εφημερίδα τους, να κάνουν το σχολιασμό. Την κριτική μπορούν να την κάνουν μετά. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν επιτρέπεται να φανατίζουν την ατμόσφαιρα. Ο δημοσιογράφος κι ο περιγράφων τον αγώνα είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα. Αυτός που κάνει την περιγραφή του αγώνα, πρέπει να κάνει περιγραφή του αγώνα, το πέναλτι ή μία φάση πώς τη βλέπει ο διαιτητής. Εάν τυχόν τη βλέπει λάθος έχει δικαίωμα να το σχολιάσει μετά το παιχνίδι".

Για τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν τόσο από τη Superleague, τη NOVA, όσο και από τον ΠΣΑΤ για την ενέργειά του: "Δεν με αφορούν, διότι κανείς εξ αυτών δεν μπήκε στην ουσία του θέματος. Μπήκαν στην κίνηση τη δική μου και όχι στην ουσία. Εάν σωστά ή λάθος ο περιγράφων τον αγώνα κάνει σχολιασμό εκείνη τη στιγμή. Διότι κατά σύμπτωση εκείνο το βράδυ στο σχολιασμό των τηλεδικαστηρίων είπαν ότι σωστά έδωσε ένα πέναλτι, λάθος το άλλο, τα οποία ήταν αντίθετα με τον περιγράφοντα. Όταν ακούς ότι δίνεται κάτι εις βάρος της ομάδας σου και το οποίο δεν έπρεπε να δοθεί, δεν σε εξοργίζει; Και μετά τα βάζουν με το διαιτητή! Αυτό δεν είναι πρόκληση της βίας;

Ήταν ξεκάθαρη η θέση μου μετά τον αγώνα, όταν με ρώτησαν κι απάντησα. Οι αρμόδιοι που φωνάζουν για να περιορίσουν τα συμπτώματα βίας, να περιορίσουν τις περιπτώσεις χουλιγκανισμού, θα πρέπει να το δουν και αυτό. Πόσες φορές δεν έχουν πει ότι κι οι δημοσιογράφοι συντείνουν στην πρόκληση της βίας; Αλλά εγώ λέω ότι έχει το δικαίωμα ο δημοσιογράφος να κάνει την κριτική του μετά, στην εφημερίδα του".

Για την αγωνιστική και διοικητική κατάσταση του Παναθηναϊκού: εν σχολιάζω. Δεν θ' αναφερθώ σε αυτά, αλλά μόνο στο γεγονός ελπίζοντας ότι κάποιοι θα αντιληφθούν τι γίνεται. Εάν κάποιοι θέλουν να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας, θα πρέπει και στους σχολιασμούς του περιγράφοντα του αγώνα να μην υπεισέρχεται στις αποφάσεις των διαιτητών ή στις ενέργειες των παικτών. Δεν θ' αναφερθώ σε τίποτε άλλο".

Πηγή sport24

Read more!

Στη Μαγιόρκα θέλει φινάλε ο Ετό

Στη Μαγιόρκα θέλει φινάλε ο Ετό
Ο Καμερουνέζος επιθετικός της Ίντερ, Σαμουέλ Ετό, σε συνέντευξή του δήλωσε πως θέλει να «κλείσει» ποδοσφαιρικά στη Μαγιόρκα και στη συνέχεια να γίνει προπονητής των «νερατζούρι».

Δηλώσεις του Σαμουέλ Ετό φιλοξένησε το επίσημο κανάλι της Ίντερ και ο Καμερουνέζος τόνισε πως στον τελευταίο του χρόνο ως ποδοσφαιριστή, θα γυρίσει στην ομάδα που τον ανέδειξε: «Στον τελευταίο μου χρόνο θα γυρίσω στην ομάδα όπου ανδρώθηκα αγωνιστικά, τη Μαγιόρκα. Μετά, θα γυρίσω εδώ και θα αναλάβω την Ίντερ».

Ο 29χρονος άσος αναφέρθηκε και στη φετινή πορεία της ομάδας του, θέτοντας τους στόχους της: «Προτιμώ να πάρουμε τον τίτλο από το να σκοράρω 45 γκολ. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και φέτος, άσχετα αν η Μίλαν είναι πιο μπροστά. Θα γίνει μάχη». Ο «μπόμπερ» των πρωταθλητών Ευρώπης έκανε και μια αναφορά στον αρχηγό της ομάδας, Χαβιέ Ζανέτι, τον οποίο χαρακτήρισε αγέραστο: «Μακάρι ο Θεός να του δώσει την αντοχή να παίζει για αρκετά χρόνια ακόμα. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και φίλος που όλοι θέλουν δίπλα τους».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ευρωλίγκα και... καλή σας όρεξη *ΒΙΝΤΕΟ*


Ανοίγει η αυλαία του top-16 της Ευρωλίγκα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε Λιέτουβος Ρίτας (εκτός) και Φενέρ/Ούλκερ (εντός) αντίστοιχα. Ενδιαφέροντα ματς σε Μάλαγα, Κωνσταντινούπολη και Βαρκελώνη.Επειτα από 27 ημέρες και το τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα, ήρθε η ώρα που οι πανταχού μπασκετόφιλοι - και όχι μόνο - περίμεναν! Οι ομάδες που πήραν το εισιτήριο για το top-16 της διοργάνωσης θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν το αποτέλεσμα με καλές εμφανίσεις και να διεκδικήσουν τη μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στα προημιτελικά του θεσμού.Ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό φιλοδοξούν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο top-16, στοχεύοντας στην πρώτη θέση των ομίλων τους που θα τους δώσει και το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των "8".

Οι ενδείξεις, πάντως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και αν δεν προδικάζουν σίγουρα κρατάνε σε εγρήγορση τις υποψίες για όμορφο μπάσκετ. Εκτός από τις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων ξεχωρίζουν ο ισπανικός εμφύλιος μεταξύ της Μάλαγα και της Κάχα Λαμποράλ. Οι Ανδαλουσιανοί αποτελούν ένα ισχυρό σύνολο, ενώ η πάλαι ποτέ Ταου Κεράμικα, θεωρείται πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος.Στην Κωνσταντινούπολη η Εφές θα αναμετρηθεί με την Σιένα, η οποία έρχεται για ακόμα μία φορά... φουριόζα από την πρώτη φάση. Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει στη Βαρκελώνη την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Σοφοκλή Σχορτσανίτη που μπορεί να μην θυμίζει την ομάδα του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά εμφανίζεται σαφώς ανώτερη σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ενώ το ντεμπούτο του στον πάγκο της Ζαλγκίρις θα κάνει και ο Ηλίας Ζούρος. Αναλυτικά, λοιπόν το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του top-16, το οποίο ανοίγει την... όρεξη και προμηνύει ιδιαίτερα έντονες αναμετρήσεις:

Τετάρτη (19/1):

Λιέτουβος Ρίτας - Παναθηναϊκός (20:00)
Εφές Πίλσεν - Σιένα (20:30)
Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτιζάν (21:45)
Βαλένθια - Ζαλγκίρις (21:45).

Πέμπτη (20/1):

Μάλαγα - Κάχα Λαμποράλ (21:45)
Μπαρτσελόνα - Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:45)
Ρόμα - Ολίμπια Λουμπλιάνας (22:00)
Ολυμπιακός - Φενέρ/Ούλκερ (21:45)

Το βίντεο της Ευρωλίγκα

Το Sport24.gr σε συνεργασία με την Ευρωλίγκα παρουσιάζει το βίντεο για τη μάχη του Τοπ-16 που ξεκινά την Τετάρτη, με πρωταγωνιστές τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Στο αφιέρωμα της διοργανώτριας αρχής παρουσιάζονται αντιδράσεις, αλλά κι εκπληκτικές φάσεις από την κανονική περίοδο, εικόνες από φιλάθλους κι αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα στιγμιότυπα για να καταλήξει: "Μόνο 16 στέκονται ακόμη όρθιοι. Η μάχη συνεχίζεται..."

http://www.dailymotion.com/video/xgltsx_the-battle-continues_sport#from=embed&start=1

Πηγή sport24

Read more!

Επαλέ: "Για μένα είναι σαν χθες"


Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης (19/01) ο Ζοέλ Επαλέ για λογαριασμό του Ηρακλή και αύριο (20/01) είναι να κάνει την πρώτη του προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα και πάλι έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Ο διεθνής Καμερουνέζος μέσος στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την χαρά του για την επιστροφή του χαρακτηρίζοντας πως αν και πέρασαν τέσσερα χρόνια η απουσία του δεν ήταν μεγάλη.Κι όσο για τον ίδιο σημείωσε πως είναι πάντα έτοιμος με μάρτυρά του να είναι η εικόνα του στο γήπεδο.

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν είναι μεγάλη η απουσία μου. Για μένα είναι σαν χθες που έπαιζα στον Ηρακλή. Μακάρι να πάνε όλα καλά, όπως είχαν πάει και πριν τέσσερα χρόνια.Όταν είχε τελειώσει το συμβόλαιό μου με την Μπόχουμ, ήθελα να γυρίσω, αλλά το καλοκαίρι υπήρχαν προβλήματα με τον Ηρακλή, γιατί δεν ήξεραν τι θα γινόταν με την κατηγορία. Έκανα υπομονή αλλά δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Στο Αζερμπαϊτζάν είχα πολύ καλό συμβόλαιο, αλλά δεν ένιωθα καλά και ζήτησα πάλι να γυρίσω πίσω.

Στην αρχή της σεζόν είδα κάποια παιχνίδια του Ηρακλή και μου άρεσε πολύ. Μετά μάθαινα ότι πάει καλά. Στα τελευταία παιχνίδια έπεσε λίγο ο ρυθμός, αλλά αυτό γίνεται στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω να αλλάξει τώρα ο ρυθμός" τόνισε ο Επαλέ στις πρώτες του δηλώσεις.

Κι όσο για την ετοιμότητά του δήλωσε: "Είμαι πάντα έτοιμος. Δεν είμαι άνθρωπος για πολλά λόγια. Η δική μου απάντηση είναι πάντα στο γήπεδο. Την αγάπη του κόσμου τη νιώθω συνέχεια.

Έχω φίλους στο facebook και μου το δείχνουν και εκεί. Είμαι χαρούμενος που γυρίζω πίσω για να τα δώσω όλα για τον κόσμο. Μου έλειψε πολύ η ζωή στη Θεσσαλονίκη, η αγάπη του κόσμου. Γι' αυτό και ήθελα να γυρίσω πίσω και μακάρι να πάνε όλα καλά και να κλείσω εδώ την καριέρα μου. Στον Ηρακλή νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου".

Για την παρουσία του στον Ηρακλή του συμπατριώτη του Μαχόπ, είπε: "Τον έχω ακουστά τον Μαχόπ, αλλά δεν τον ξέρω, δεν τον είδα. Είναι πιο μικρός. Θα παίξουμε μαζί και θα γνωριστούμε στο γήπεδο".

Πηγή sport24


Read more!

«Κόβω τη μπάλα, αν είναι να πάω στη Ρεάλ»

«Κόβω τη μπάλα, αν είναι να παίξω Ρεάλ»
Θα προτιμούσε να κόψει τη μπάλα από το να πάρει μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό είπε ο Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια debate με αναγνώστες γνωστού ευρωπαϊκού site. Το goal.com στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας διοργάνωσε διάλογο των αναγνωστών με τον νικητή της Χρυσής Μπάλας, ο οποίος απάντησε με την μορφή true-false. Σε μία από αυτές ρωτήθηκε «Θα προτιμούσες να σταματήσεις το ποδόσφαιρο από το να πάρεις μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης;» και απάντησε: «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, όμως ναι, θα προτιμούσα να σταματήσω το ποδόσφαιρο».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σοκ και δέος!

Σοκ και δέος!
ΑΕΚ πήγαιναν για άλλο παίκτη; Στο φως αυτές και άλλες σπατάλες μέσω των 115 σελίδων του διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ και της ανάλυσης του gazzetta.gr!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ, τηρώντας τη δέσμευση της διοίκησης και των ενεργών μετόχων της, δημοσιοποιεί την Έκθεση Διαχειριστικού Ελέγχου που διενήργησε η εταιρία ορκωτών λογιστών BDO για τις περιόδους 2004-05 έως Ιούνιο 2009.
Η εν λόγω Έκθεση παρατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΑΕΚ αυτούσια και είναι προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Με αυτή την πράξη αποδεικνύουμε ότι οι εξαγγελίες μας περί απόλυτης διαφάνειας και ειλικρίνειας προς τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας τηρούνται στο ακέραιο. Η εν λόγω Έκθεση αποτυπώνει με πληρότητα και στο βαθμό του δυνατού τα οικονομικά και διαχειριστικά πεπραγμένα της σχετικής χρονικής περιόδου».

Σπατάλες άνευ λόγου και αιτίας

Ο έλεγχος αφορά την περίοδο από τις 30-6-2005 έως τις 30-6-2009 και έγινε από την εταιρεία BDO. Όπως ξεκαθαρίζει η συγκεκριμένη εταιρία για τον πρώτο χρόνο που έλεγξε, λείπει το μεγαλύτερο μέρος των αναλυτικών καθολικών λογαριασμών, καθώς ο τότε λογιστής κ. Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος, που ήταν και ο προσωπικός λογιστής του Ντέμη, δεν παρέδωσε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά!!!

Με μια πρώτη ματιά, λείπουν πάρα πολλά από τα παραστατικά για χρήματα που έφυγαν από την ΑΕΚ, ενώ εντύπωση προκαλούν και τα ποσά που έχουν δοθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Υπήρξε ποδοσφαιριστής Δαρσίνος που τον Ιούλιο του 2007 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με αποδοχές 13.705 ευρώ, ενώ ο μάνατζερ του, ονόματι Χατζηιωάννου, πήρε αμοιβή 35.000 ευρώ!!!

Τα μπόνους και τα πριμ 1,4 εκατ. ευρώ σε διοικητικό προσωπικό πραγματικά ζαλίζουν... Ο κ. Σταυρόπουλος, μάλιστα, έπαιρνε και προκαταβολικά το μπόνους 42 χιλ. ευρώ! Μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ ΠΑΕ ο κ. Σταυρόπουλος προέβη µε το υπ’ αριθμ. 68 τιµολόγιο (ΑΕΚ ΠΑΕ 21/1/2009) στην αγορά επιβατικού αυτοκινήτου αναπόσβεστης αξίας € 26.388,75 έναντι του ποσού των € 17.000!

Επίσης, στον Ισπανό προπονητή Λορένθο Σερα Φερέρ δόθηκε αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ...

Σκάνδαλο είναι και τα έξοδα για τα κινητά, καθώς στην πενταετία δόθηκαν 970.000 ευρώ για λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων. Εντύπωση προκαλεί και η αμοιβή του Νίκου Θανόπουλου που για την προεδρία του σε διάστημα σχεδόν δύο ετών (αρχές 2008-τέλος 2009) εισέπραξε 399.155 ευρώ!

Συνολικά οι ζημιές της ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα ανέρχονται στο ύψος των 30.248.348 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό το ποσό η ωφέλεια από την υπαγωγή στο άρθρο 44.

Αύξηση 300 χιλ. ευρώ σε μία μέρα!
Ο Ενσαλίβα υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό στις 2/7/2007, με το οποίο θα έπαιρνε για τη μεταγραφή του 660 χιλ. ευρώ και μία μέρα μετά, το συμβόλαιο που υπέγραψε ανέφερε ποσό ύψους 960 χιλ. ευρώ!

«Το επαγγελµατικό συµβόλαιο του ποδοσφαιριστή που υπογράφηκε στις 3/7/2007 όριζε ως αµοιβή του ποδοσφαιριστή το ποσό των € 960.000 για περίοδο τριών ετών, ήτοι αµοιβή µεγαλύτερη κατά το ποσό των € 300.000 σε σχέση µε το ιδιωτικό συµφωνητικό που υπεγράφη µία ηµέρα πριν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Empire και ζημιά!
Η εταιρία Empire που συστάθηκε θα έδινε το 80% των εσόδων της στην ΠΑΕ, η οποία με την σειρά της δεν θα πλήρωνε τίποτα. Ωστόσο, όπως προκύπτει, η Empire ήταν μονίμως ζημιογόνα και έτσι η ΠΑΕ αναγκαζόταν να δίνει μεγάλα ποσά στην εταιρία!

Πλήρωσαν για άλλον και πήραν Πελετιέρι!
Αξιοσημείωτο είναι και το ότι τον Αύγουστο του 2008 η ΑΕΚ έδωσε 650 χιλ. ευρώ για έναν... Μογιάνο που δεν ήρθε ποτέ στην ομάδα! «Στις 30/8/2008 µεταξύ της ΑΕΚ ΠΑΕ εκπροσωπούµενη από τον κ. Θ. Νικολαΐδη και της ποδοσφαιρικής οµάδας της Αργεντινής CLUB ATHLETICO LANUS συµφωνήθηκε η µεταβίβαση στην ΑΕΚ ΠΑΕ του δικαιώµατος αγοράς του ποδοσφαιριστή Fabian Gustavo Moyano έναντι τιµήµατος € 650.000 χωρίς να αναφέρονται στο συµφωνητικό χρονικοί περιορισµοί. Σύµφωνα µε το συµφωνητικό στην περίπτωση που η ΑΕΚ ΠΑΕ εξασκούσε το δικαίωµα αγοράς του ποδοσφαιριστή, υποχρεούνταν να καταβάλει ως πρόσθετη αµοιβή το ποσό των € 3.500.000», αναφέρεται σε απόσπασμα του ελέγχου.

Ακριβώς από κάτω, φαίνεται ότι στο αντίγραφο του τραπεζικού εµβάσµατος το παραπάνω ποσό ήταν για την αγορά Πελετιέρι! «Το ποσό των € 650.000 καταβλήθηκε από την ΑΕΚ ΠΑΕ µέσω τραπεζικού εµβάσµατος στην CLUB ATHLETICO LANUS SABADELL ES, αλλά το αντίγραφο του τραπεζικού εµβάσµατος φέρει ως αιτιολογία «αµοιβή µεταγραφής για τον ποδοσφαιριστή Pelletieri. Το δικαίωµα εξάσκησης της αγοράς του ποδοσφαιριστή Fabian Gustavo Moyano µέχρι και την ηµεροµηνία του ελέγχου µας δεν έχει εξασκηθεί»!!!

Είκοσι πέντε μέρες, 15 χιλ. ευρώ!
Το καλοκαίρι του 2007 η ΑΕΚ αποκτά τον Αρουαμπαρένα, ο οποίος μέχρι να βρει σπίτι, έμενε με την οικογένειά του σε ξενοδοχείο στο Καβούρι. Οι είκοσι πέντε μέρες διαμονής κόστισαν 15 χιλ. ευρώ στην ΠΑΕ! Για τα έξοδα διαµονής του Ριβάλντο και της οικογένειάς του, καθώς επίσης και για την προσπάθεια να βρει σπίτι, η ΑΕΚ χρεώθηκε 138 χιλ. ευρώ!

Νοίκια... παραζάλη!
Απίστευτα ποσά και για τα νοίκια παικτών. Ο Ρίμπο είχε δύο σπίτια με συνολικό ενοίκιο 8 χιλ. ευρώ. Ο Ενσαλίβα είχε σπίτι με 1.500 ευρώ, ο Μαϊστόροβιτς με 5 χιλ. ευρώ, ενώ η διαμονή του Γκερέιρο κοστίζει σήμερα 2 χιλ. ευρώ το μήνα!

Χαμένα τα χρήματα του Ψωμιάδη

Αρκετό ενδιαφέρον έχει και τα όσα έγιναν επί εποχής Ψωμιάδη και επηρέαζαν μέχρι πρότινος την ΑΕΚ. Στον λογαριασμό «Επισφαλείς - Επίδικοι πελάτες και Χρεώστες», από τη χρήση 2005 έως το 2009 υπάρχει το ποσό των 873.094 ευρώ που έχει καταβληθεί στον Χαρίλαο Ψωμιάδη από το 2003!!! Επίσης η οικογένεια Ψωμιάδη φέρεται να χρωστάει στην ΑΕΚ στη χρήση του 2008 ποσό 21 εκατομμυρίων ευρώ από την εκδίκαση υπέρ της ΑΕΚ της υπόθεσης ως αποκατάσταση περουσιακής ζημιάς. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2009 η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να διαγραφεί αυτό το ποσό με τμηματική ισόποση χρέωση για μια πενταετία στις χρήσεις της ΠΑΕ, επειδή φυσικά ποτέ δεν θα εισπραχθεί!!!

Μισθοί και... ρήτρα για Θανόπουλο!!!
Στον διαχειριστικό έλεγχο αναφέρεται και ο μισθός του πρώην προέδρου Νίκου Θανόπουλου. Ο πρώην πρόεδρος έπαιρνε 6.460 ευρώ έως την 31/12/2008, 8.700 για το έτος 2009 και 10.500 για το έτος 2010, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι υπήρχε ρήτρα στο συμβόλαιό του, σύμφωνα με το οποίο αν η ΑΕΚ τον απέλυε θα του έδινε και... 100.000 ευρώ!

Μπάχαλο!
Η τήρηση των εσωτερικών διαδικασιών ήταν άγνωστη λέξη στην ΠΑΟ καθώς δεν γίνονται πολλές προβλεπόμενες διακασίες και έλεγχοι! Η BDO αναφέρει:

«Η ΑΕΚ ΠΑΕ κατά την περίοδο του ελέγχου δεν εφάρµοζε καταγεγραµµένο σύστηµα διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου το οποίο να περιλάµβανε τις διαδικασίες έγκρισης για την σύναψη επαγγελµατικών συµβολαίων και κανονισµού προµηθειών στον οποίο να καθορίζεται η διαδικασία απόκτησης παγίων στοιχείων, οι εγκρίσεις των δαπανών και η εξόφληση των αντίστοιχων υποχρεώσεων. Από τις διενεργηθείσες προφορικές συνεντεύξεις µε τους υπευθύνους της Οικονοµικής διεύθυνσης και των λοιπών τµηµάτων της ΑΕΚ ΠΑΕ καταγράψαµε και οµαδοποιήσαµε ανά βασική κατηγορία συναλλαγών τις παρακάτω ελλείψεις:

1.5.1 Αµοιβές – Έξοδα Σύναψης Επαγγελµατικών Συµβολαίων
Η ∆ιοίκηση της εταιρείας δεν είχε εφαρµόσει σύστηµα εσωτερικών διαδικασιών για την σύναψη συµβολαίων µε ποδοσφαιριστές και προπονητές και δεν µας έχουν παραδοθεί εγκριτικές αποφάσεις του ∆ιοικητικού Συµβουλίου, εισηγήσεις τεχνικών διευθυντών, scouting team κλπ. Όλες οι τελικές αποφάσεις ήταν στην αποκλειστική αρµοδιότητα του εκάστοτε Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Συµβούλου. ∆εν είµαστε σε θέση να γνωρίζουµε την διαδικασία µε την οποία στις υπό έλεγχο χρήσεις οι εκάστοτε Πρόεδροι και ∆ιευθύνοντες Σύµβουλοι της ΑΕΚ ΠΑΕ διαπραγµατευόταν µε τους ποδοσφαιριστές – προπονητές εκπροσώπους τους και τις οµάδες καθώς και τον καθορισµό του τιµήµατος και της χρονικής διάρκειας των συµβολαίων.

1.5.2 Κανονισµός Προµηθειών
∆εν υπήρχε εγκεκριµένος κανονισµός για την ανάθεση προµηθειών - υπηρεσιών και τη σύναψη και εκτέλεση των σχετικών συµβάσεων. Για την σύναψη των συµβάσεων ανεξαρτήτως ποσού δεν διεξάγονταν µειοδοτικοί διαγωνισµοί και πραγµατοποιούταν απευθείας αναθέσεις µε συνέπεια να µην είµαστε σε θέση να επιβεβαιώσουµε ότι οι συναφθείσες συµβάσεις ήταν οι πλέον συµφέρουσες για την ΑΕΚ ΠΑΕ.

1.5.3 ∆ιασφαλίσεις Μηχανογραφικού Συστήµατος
Από τον έλεγχό µας διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν επίπεδα – δικλείδες ασφαλείας στην µηχανογραφική εφαρµογή µε την οποία καταγράφονται τα οικονοµικά δεδοµένα και όλοι οι χρήστες ανεξαρτήτου επιπέδου ευθύνης είχαν την πρόσβαση στα στοιχεία του µηχανογραφικού
συστήµατος.

1.5.4 Αρχειοθέτηση – Φύλαξη Παραστατικών Συναλλαγών
Στη διάρκεια του ελέγχου µας διαπιστώθηκε ότι σε πληθώρα περιπτώσεων το σύστηµα της ορθής φύλαξης και αρχειοθέτησης των παραστατικών συναλλαγών παρουσίαζε σηµαντικές ελλείψεις. Ενδεικτικό παράδειγµα αποτελεί το γεγονός ότι η ∆ιοίκηση της εταιρείας δεν έχει διαφυλάξει το σύνολο των λογιστικών καρτελών του αναλυτικού καθολικού των χρήσεων λήξης 30.06.2005 και 30.06.2006 µε συνέπεια ο έλεγχός µας στις ανωτέρω χρήσεις να υπόκειται σε πληθώρα περιορισµών. Επίσης σε πληθώρα περιπτώσεων δεν µας παραδόθηκαν δικαιολογητικά πρωτογενών λογιστικών εγγραφών µε συνέπεια να µην είµαστε σε θέση να επιβεβαιώσουµε τις καταβολές δόσεων και λοιπών αµοιβών στους δικαιούχους ποδοσφαιριστές, προπονητές, managers και οµάδες.»
Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Στο τοπ-5 της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός με τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει βρίσκεται στο τοπ-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ισπανικής ιστοσελίδας "lne.es".

Στη σχετική λίστα πρώτη φιγουράρει η Μπαρτσελόνα η οποία έχει συγκεντρώσει 52 βαθμούς στην Primera Division με μέσο όρο 2,74 βαθμούς ανά παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 5η θέση με 2,40 βαθμούς. Τον προσμερνούν μόνο η Πόρτο, η Ντόρτμουντ και η Τραμπζονσπόρ. 

Η τελευταία ομάδα της λίστας  είναι η Λίλ, η οποία συγκεντρώνει στο γαλλικό πρωτάθλημα μόλις 1,81 βαθμούς ανά μέσο όρο.

Πηγή novasports Read more!

Στον «αστερισμό» των μεταγραφών


Στον «αστερισμό» των μεταγραφών
GOAL
Τη σιγουριά της για αίσιο τέλος της μεταγραφικής υπόθεσης του Μίτσελ, που εξελίχθηκε και αυτή σε σήριαλ, τονίζει η εφημερίδα έχοντας σχετικό τίτλο: «Έρχεται για υπογραφές». Στο ρεπορτάζ τονίζεται: «Επειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή (και εκπρόσωποι της ΑΕΚ στη διαπραγμάτευση με την Μπέρμιγχαμ) έφτασαν σε συμφωνία με τον αγγλικό σύλλογο για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή στην Ενωση. Χθες τα μεσάνυχτα, μάλιστα, γίνονταν προσπάθειες να βρεθεί πτήση και ο Μίτσελ να φτάσει στην Αθήνα ακόμα και σήμερα.«Υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην Μπέρμιγχαμ και τους ατζέντηδες του παίκτη. Εμείς τα έχουμε βρει με τον ποδοσφαιριστή και με τους μάνατζέρ του. Είμαστε πολύ κοντά και περιμένουμε να έρθει στην Αθήνα για να κλείσει και τυπικά το θέμα» είπε χθες στο «Goal» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΕΚ». Από την άλλη η εφημερίδα έχοντας δηλώσεις του μάνατζερ του Απόστολου Βέλλιου, Θεόφιλου Καρασαβίδη, τονίζει ότι υπάρχει «μπλέξιμο»! Ο ατζέντης αναφέρει: «Ο παίκτης δεν έχει κλείσει με την ΑΕΚ». Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση ίσως πρόκειται για κίνηση τακτικής. Για τον Γεωργιάδη αναφέρεται ότι η ΑΕΚ συνεχίζει να παλεύει την περίπτωσή του, ενώ η εφημερίδα συμπληρώνει στο ρεπορτάζ της πως ο Φιόλουσον έρχεται για υπογραφές μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

SPORTDAY
Το όνομα του Ματίας Ιγκλέσιας φέρνει στο προσκήνιο για την ΑΕΚ σήμερα η εφημερίδα, αναφέροντας στο ρεπορτάζ της ότι υπάρχουν επαφές με τον μάνατζερ του Αργεντινού χαφ της Λάρισας προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το καλοκαίρι όταν και μένει ελεύθερος. Από εκεί και μετά τα ονόματα που παίζουν είναι των Μίτσελ, Βέλλιου και Γεωργιάδη. Για τον πρώτο τονίζεται ότι από την ΑΕΚ δόθηκε τελεσίγραφο στην Μπέρμιγχαμ για το δανεισμό του, σε διαφορετική περίπτωση θα αποσύρει το ενδιαφέρον της. «Η αγγλική ομάδα δεν συμφώνησε με τους μάνατζερ του Ισπανού μέσου και φέρεται να προτιμά την πώληση του παίκτη σε κάποια ομάδα της πατρίδας του για να κάνει μερική απόσβεση των 3,3 εκατ. ευρώ που δαπάνησε πριν ένα χρόνο για να τον πάρει από τη Χιχόν», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.
Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Απόστολου Βέλλιου, οι φήμες περί προσυμφώνου με την ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνονται από την πλευρά του νεαρού επιθετικού, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία για την απόκτησή του (τώρα ή τον Ιούλιο), από τη στιγμή που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Ηρακλή. Αντίθετα, μεγαλύτερος είναι ο βαθμός δυσκολίας για τον Γιώργο Γεωργιάδη, λόγω των υψηλών απαιτήσεων του Πανσερραϊκού και του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού.

ΕΞΕΔΡΑ
Mε συνέντευξη του Γιώργου Γεωργιάδη «βγαίνει» σήμερα η Εξέδρα (μαζί με τον συμπαίκτη του στον Πανσερραϊκό Δημήτρη Ανάκογλου). Στις δηλώσεις του ο Γεωργιάδης δεν στάθηκε ιδιαίτερα στην ΑΕΚ, ωστόσο τόνισε «τι να την κάνω τη μεγάλη μεταγραφή, αν δεν παίζω...;». Στο ρεπορτάζ της πάντως η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΑΕΚ παίζει τα... ρεστα της για τον διεθνή μέσο τονίζοντας: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η ΑΕΚ σκοπεύει να κάνει την κίνησή της και για την απόκτηση του Γιώργου Γεωργιάδη. Οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον 23χρονο μέσο και γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι θέλει πάρα πολύ να φορέσει τη φανέλα της Ενωσης. Το μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, είναι η στάση του Πανσερραϊκού, οι απαιτήσεις του οποίου φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ.
Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ σκοπεύουν να προσφέρουν στην ομάδα των Σερρών 450.000 ευρώ, καθώς και μια λίστα ποδοσφαιριστών τους οποίους είναι διατεθειμένοι να δώσουν ως δανεικούς, προκειμένου ο Πανσερραϊκός να διαλέξει δύο ή τρεις από αυτούς. Επίσης, κάποιες πληροφορίες λένε ότι η ΑΕΚ δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο να βάλει στην κουβέντα και την προοπτική της παραχώρησης του Λεονάρντο, ακόμη και με ελεύθερη μεταγραφή». Οσον αφορά την υπόθεση του Απόστολου Βέλλιου, η Εξέδρα, τονίζει ότι η μετακίνησή του στην Ενωση θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη, ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα είναι αν ο 18χρονος επιθετικός θα γίνει κάτοικος Σπάτων από τώρα ή αν θα χρειαστεί να περιμένει έως τον προσεχή Ιούνιο.

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
H κρίσιμη σημερινή ημέρα τόσο όσον αφορά την περίπτωση Μίτσελ όσο και γιατί θα βγει στη δημοσιότητα ο διαχειριστικός έλεγχος, είναι το κεντρικό θέμα της εφημερίδας. Για τον Ισπανό τονίζεται ότι είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί θετικά η μεταγραφή του στην ΑΕΚ, ενώ τονίζεται ότι τις τελευταίες ώρες και ο Άρης φέρεται να μπήκε δυνατά στο κόλπο της απόκτησής του. Για το δεύτερο θέμα που δεσπόζει σήμερα είναι αυτό του διαχειριστικού ελέγχου με την εφημερίδα να αναφέρει ότι ο κόσμος της ΑΕΚ απαιτεί να βγουν όλα στο φως. Επιπλέον στο ρεπορτάζ υπάρχει αναφορά στην ανανέωση του συμβολαίου του Ίσμαελ Μπλάκο με την εφημερίδα ν τονίζει ότι στην ΑΕΚ δείχνουν αποφασισμένοι να κρατησουν τον Ζορό και θα έρθουν σε επαφή μαζί του μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

SCORE
H χθεσινή μίνι ομιλία του Μανόλο Χιμένεθ είναι το κεντρικό θέμα της εφημερίδας και δη η ατάκα του: «Το κύπελλο για τον κόσμο μας. Πάμε να το πάρουμε, το μυαλό μας μόνο στον Παναθηναϊκό». Εν τω μεταξύ στα μεταγραφικά τονίζεται ότι σήμερα αναμένεται να κριθεί οριστικά η μεταγραφή του Μιτσελ στην ΑΕΚ, με τις δηλώσεις του παίκτη στο aek365.gr να δεσπόζουν. Η εφημερίδα επιπλέον αναλύει τα ως τώρα κατορθώματα του Μανόλο Χιμένεθ στην ομάδα και πιο συγκεκριμένα την θετική επιρροή που έχει αποφέρει ο ερχομός του σε συγκεκριμένους παίκτες.
 Πηγή aek365
Read more!

Κίνδυνος καμπάνας για ΠΑΟΚ!

Οπως έγραψε από χθες το gazzetta, o ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο Βόλο. Κίνδυνος τιμωρίας για τα ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Κίνδυνος καμπάνας για ΠΑΟΚ!
Η επιστολή προς τον ΠΑΟΚ έλεγε: «Σας ενημερώνουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Εμμανουήλ Αντωνακάκης άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ "διότι στον Βόλο (Πανθεσσαλικό Στάδιο), στις 15-1-2011 και περί ώρα 17:30 και μετά, φίλαθλοί της δημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου "Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου", ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων αναγκάστηκε η Αστυνομική Αρχή να πάρει επιχειρησιακά μέτρα πέραν των ήδη ληφθέντων και ανακοινωθέντων στις ΠΑΕ κατά τις συσκέψεις ασφαλείας συνήθων αστυνομικών μέτρων και από τα οποία επεισόδια προκλήθηκε ένας τουλάχιστον σοβαρός τραυματισμός και προξενήθηκαν εκτεταμένες φθορές σε ξένη περιουσία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι υπότροπη και αν τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών στα ματς με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Οι υποθέσεις θα εκδικαστούν την προσεχή Πέμπτη, αλλά είναι πιθανό να οριστεί σε νέα ημερομηνία λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Πηγή gazzeta Read more!

Ονειρεύεται Μίλαν ο Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι όταν αγωνιζόταν στην Ίντερ είχε γίνει συχνά στόχος λόγω της αγάπης που εξέφραζε για τη Μίλαν. Πλέον, ο Ιταλός επιθετικός ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι και τόνισε πως σύντομα θα φοράει τα ροσονέρι.
Ονειρεύεται Μίλαν ο Μπαλοτέλι


Ο «Σούπερ Μάριο» είδε τον Αντόνιο Κασάνο να μετακομίζει στο Μιλάνο για χατίρι της Μίλαν και ανέφερε πως ζηλεύει τον διεθνή φορ: «Ζηλεύω τον Αντόνιο Κασάνο. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε ότι ο Κασάνο είναι ο πιο ταλαντούχος Ιταλός ποδοσφαιριστής, αλλά μάλλον δεν γνωρίζει ή δεν έχει δει τον Μάριο Μπαλοτέλι», ενώ για το αν θα ήθελε να είναι παρτενέρ του Ιμπραΐμοβιτς, ανέφερε: «Θα συμβεί πολύ σύντομα. Πάντως, για την τρέχουσα περίοδο και τον επόμενο χρόνο, θα παραμείνω στη Σίτι».
Πηγή gazzeta Read more!

Ο γίγαντας είναι εδώ!

Η επιστροφή του «πράσινου γίγαντα» έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την ομάδα, που με τον κόσμο δίπλα της πάει για το repeat. 



Η ώρα να μιλήσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού έφτασε. Όσο και να επιχειρούν κάποιοι χρησιμοποιώντας τη θέση τους στη Σούπερ Λίγκα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της ομάδας τους, να κάνουν κακό στους νταμπλούχους και ψάχνουν αφορμές για να μην έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, ο «πράσινος γίγαντας» είναι εδώ, ξύπνησε και επιστρέφει για να το πάρει πάνω του.  
Ο λαός της Τριφυλλάρας, οι καλύτεροι οπαδοί στην Ελλάδα που το καλοκαίρι έσπασαν τα κοντέρ με τα εισιτήρια διαρκείας ετοιμάζονται από αύριο και την αναμέτρηση με το αεκάκι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και μαζί με τους παίκτες και τον προπονητή, ενωμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους για να κατακτήσει ξανά ο Παναθηναϊκός τους δύο εγχώριους τίτλους. 
Είναι δεδομένο πως με τον δωδέκατο παίκτη στο πλευρό του η Πανάθα μπορεί να πετύχει πολλά. Και κόντρα σε παραρτήματα, κοράκια και κάθε λογής εμπόδιο που βάζει ο Πόλντο και η λιμανίσια και μη παρέα του να πάρει ακόμα ένα αντρίκειο πρωτάθλημα. Πιο αντρίκειο ακόμα και από το περσινό. Γιατί θα πονέσει περισσότερο από ποτε και θα είναι πιο γλυκό...  
Πηγή leoforos
Read more!

Μόντριτς: «Στον κόλπο για τον τίτλο»

Μόντριτς: «Στον κόλπο για τον τίτλο»
Την Τότεναμ συμπεριέλαβε στις διεκδικήτριες ομάδες της κούρσας φετινού τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ ο άσος της ομάδας, Λούκα Μόντριτς.


Ο Κροάτης ποδοσφαιριστής των «Σπιρουνιών», τόνισε πως η ομάδα του είναι... ζωντανή για την κούρσα του τίτλου.
«Η Τότεναμ έχει τις δικές της ελπίδες. Δεν είμαστε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, παρά το γεγονός πως δεν καταφέραμε στο τελευταίο παιχνίδι να επικρατήσουμε της Γιουνάιτεντ και να μειώσουμε τη διαφορά. Πρέπει να συνεχίσουμε τον δρόμο μας. Στα τελευταία 14 παιχνίδια μας σε όλες τις διοργανώσεις, έχουμε υποστεί μόλις μια ήττα. Όλα είναι πιθανά. Η Τότεναμ μπορεί να τεθεί αντιμέτωπη με οποιαδήποτε ομάδα. Έχουμε φτάσει στο επίπεδο της Γιουνάιτεντ», τόνισε στην έκδοση της «Sun».
Πηγή gazzeta
Read more!

Πρόταση για Γεωργιάδη

 Η ΑΕΚ προτίθεται να κάνει πρόταση μέσα στην εβδομάδα στον Πανσερραϊκό για τον Γιώργο Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά της ΑΕΚ θα ανέρχεται στις 450.000 ευρώ αλλά είναι άγνωστο κατά ποσο θα ικανοποιήσει τη διοίκηση της μακεδονικής ομάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν προσεγγίσει τον 23χρονο επιθετικο ο οποίος  θέλει να αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Ο Πανσερραϊκός φέρεται να ζητεί 1 εκ ευρώ για να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή. Προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις του και να κάνει πιο δελεαστική την προσφορά της η ΑΕΚ προτίθεται ακόμη και να παραχωρήσει με ελεύθερη μεταγραφή τον Λεονάρντο.

Πηγή Novasports Read more!

Προς Χόφενχαϊμ ο Τζεμπούρ

Στη Γερμανία και στη Χόφενχαϊμ θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, την καριέρα του ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη γερμανική ομάδα και δεν αποκλείεται η συμφωνία να επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες.
Προς Χόφενχαϊμ ο Τζεμπούρ

Η Χόφενχαϊμ βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού μετά την απόφασή της να παραχωρήσει τον Σενεγαλέζο Ντεμπά Μπα, ο οποίος βρίσκεται στην Αγγλία όπου και συζητάει με τη Στόουκ κι έχει βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Γαλλοαλγερινού. 

Μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει ταύτιση απόψεων και αυτό που απομένει για να επικυρωθεί η συμφωνία είναι ο παίκτης να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ και στη συνέχεια να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.
Πηγή gazzeta Read more!

Ρώσοι κατάσκοποι στο "Καραϊσκάκης"

 Τους Βασίλη Τοροσίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλο θα παρακολουθήσει κατάσκοπος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ματς με τον ΠΑΟΚ.  Οι δυο παίκτες βρίσκονται στη λίστα των Ρώσων που δεν χάνουν ευκαιρία για να τους τσεκάρουν.

Το ενδιαφέρον προς το παρόν της ΤΣΣΚΑ για τους άσους του Ολυμπιακού είναι καθαρά φιλολογικό. Όμως δεν αποκλείεται αν διαπιστώσουν πως οι Τοροσίδης, Παπαδόπουλος κάνουν για την ομάδα τους να προχωρήσουν σε κατάθεση πρότασης στον Ολυμπιακό. 

Πηγή Novasports Read more!

Για πάντα «μπλαουγκράνα» ο Μπουσκέτς

Για πάντα «μπλαουγκράνα» ο Μπουσκέτς
Τη φανέλα της Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να φοράει τουλάχιστον μέχρι το 2016 ο Σέρχιο Μπούσκετς, με τη διοίκηση των Καταλανών να ετοιμάζει τη σχετική ανακοίνωση επέκτασης της συνεργασίας τους.

Το τρέχον συμβόλαιο του Ισπανού μέσου έληγε το 2013, ωστόσο η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θέλει να τον εξασφαλίσει από τώρα για τα επόμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρήτρα του 22χρονου άσου θα διατηρηθεί στα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή gazzeta Read more!

«Βέρντερ και Ολυμπιακός; Φυσικά είναι τιμή μου»

Ο Ανδρέας Τάτος όσο περισσότερο ωριμάζει, ηλικιακά και ποδοσφαιρικά, τόσο καλύτερη είναι η εικόνα του στο γήπεδο. Η φετινή του παρουσία στον Ατρόμητο έχει αναγκάσει μεγάλες ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να τον δουν… με άλλο μάτι. 
«Βέρντερ και Ολυμπιακός; Φυσικά είναι τιμή μου»


«Αν είναι αλήθεια, φυσικά και είναι τιμή μου», δήλωσε στο www.sport-fm.gr για το φημολογούμενο ενδιαφέρον που δείχνουν για την απόκτησή του οΟλυμπιακός και ηΒέρντερ Βρέμης! 

Συνέντευξη στον Κώστα Τσούγκο 

Ενώ είναι μόλις 21 ετών, η ωριμότητα που παρουσιάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι ανάλογη της ηλικίας του και φέτος έχει αναγκάσει πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους. Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, θεωρούν ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα για να κάνει το μεγάλο βήμα. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στον Ατρόμητο, θα ήθελα όμως να αγωνιστώ κάποια στιγμή σε μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Αν είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έχει δείξει ενδιαφέρον για μένα, τότε αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Είναι τιμή μου». 

Τις τελευταίες ώρες αναπτύχθηκε η φημολογία ότι η Βέρντερ Βρέμης τον παρακολουθεί και τον έχει εντάξει στημεταγραφική της λίστα. Βέβαια, αυτό, δεν σημαίνει ότι ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτησή του, αλλά, όπως και να το δει κανείς, ως γεγονός είναι κολακευτικό για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

«Κολακεύομαι στο άκουσμα της είδησης, αλλά δεν επηρεάζομαι από όσα γράφονται. Αν ισχύει το ενδιαφέρον της Βέρντερ, τότε χαίρομαι που μία μεγάλη ομάδα του εξωτερικού ασχολείται μαζί μου. Μου δίνει κίνητρο για να δουλεύω περισσότερο στις προπονήσεις και να βελτιώνομαι». Πάντως, ως υγιές και σκεπτόμενο άτομο, λαμβάνει υπόψιν του και την άλλη πλευρά του νομίσματος... 

«Μπορεί να πάω σε μία ομάδα στο εξωτερικό και να είναι καλό για μένα, αλλά αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κάποιος εκ των προτέρων. Υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που έφυγαν για το εξωτερικό και δεν ταίριαζαν ούτε στη νοοτροπία της χώρας που πήγαν, ούτε και στην ομάδα». 

Ο Γιώργος Δώνης είναι ένας προπονητής που δουλεύει με νεαρά παιδιά και ο Ατρόμητος, κατά γενική ομολογία, ένας σύλλογος που δεν εμποδίζει την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών του. Αυτό, μάλιστα, το παραδέχεται και ο ίδιος ο Τάτος. Όσο για το πώς εξηγεί ότι φέτος ξεχωρίζει με την αγωνιστική του παρουσία, είπε: 

«Οφείλεται κατά κύριο λόγο στο καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, αλλά και στις εμπειρίες που αποκόμισα από την περασμένη σεζόν. Διοίκηση, προπονητής και παίκτες στον Ατρόμητο είμαστε μία οικογένεια». 

Ο Φερνάντο Σάντος παρακολουθεί στενά όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Τάτος δεν του έχει περάσει απαρατήρητος… «Είναι ένα μεγάλο βήμα η Εθνική για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή και εννοείται ότι το σκέφτομαι. Εύχομαι να βελτιώνομαι συνεχώς και κάποια στιγμή να καταφέρω να βρεθώ στις επιλογές του». 

Τέλος, αν και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί κι αυτό είναι ο Ολυμπιακός. 

«Έχει ένα προβάδισμα ο Ολυμπιακός, αυτό είναι αλήθεια, αλλά ταυτόχρονα έχει και δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Το πρωτάθλημα θα το πάρει η πιο σταθερή ομάδα στον δεύτερο γύρο. Στα παιχνίδια που παίξαμε, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μικρή ομάδα. Απλά, δεν έχει βρει ακόμη το δρόμο του».

Πηγή sport-fm Read more!

Η επιστροφή του Επαλέ

Η επιστροφή του ΕπαλέΜετά από τρία χρόνια ο Ζοέλ Επαλέ επιστρέφει στον Ηρακλή και σήμερα φτάνει στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το συμβόλαιο του. 



Ο διεθνής Καμερουνέζος άσσος επανέρχεται στην ομάδα, καθώς στις 18:45 θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία' από το Παρίσι. Θα υπογράψει το νέο συμβόλαιο και θα ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό της ομάδας.
Λίγες ώρες πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη για να ενταχθεί στο κυανόλευκο ρόστερ, ο Ζοέλ Επαλέ παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα "Μακεδονία".
Επιστρέφεις στον Ηρακλή έπειτα από τρία χρόνια. Πώς νιώθεις;
Είμαι καλά. Πολύ καλά. Ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες, αλλά σε όλες είχα ξεκαθαρίσει ότι πρώτη μου επιλογή, αν επέστρεφα στην Ελλάδα, θα ήταν ο Ηρακλής. Δεν θα ένιωθα καλά να πήγαινα σε άλλη ομάδα χωρίς πρώτα να προσπαθήσω να τα βρω με τον Ηρακλή. Μόνο αν δεν υπήρχε συμφωνία με τον Ηρακλή, θα έπαιζα σε άλλη ελληνική ομάδα.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η επιστροφή σου στην ομάδα.
Ακόμη δεν έχω μείνει ελεύθερος από την Μπακού. Είμαι στο Παρίσι και τηλεφωνικά μιλάω με τους διοικούντες της ομάδας, για να βρούμε τη λύση. Τους είπα εδώ και αρκετό καιρό ότι δεν νιώθω καλά και θέλω να αποχωρήσω. Πρόσφατα άλλαξε ο προπονητής και έμαθα ότι με θέλει στην ομάδα. Εγώ όμως έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Πιστεύω ότι μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) το μεσημέρι θα λύσουμε το συμβόλαιο και ίσως το βράδυ να είμαι στη Θεσσαλονίκη.
Νιώθεις έτοιμος να μπεις και να βοηθήσεις άμεσα την ομάδα;
Δεν είμαι 100% έτοιμος. Δεν χρειάζομαι όμως και ένα μήνα προπονήσεων. Λίγες ημέρες προπονήσεων μου αρκούν, για να βρω τον ρυθμό μου και να βοηθήσω την ομάδα.
Η είδηση της επιστροφής σου σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Θα ήθελες να τους πεις κάτι;
Το έχω πει και στο παρελθόν. Εγώ πλέον νιώθω οπαδός του Ηρακλή. Θέλω να βρω γρήγορα τον καλό μου εαυτό και να τους κάνω χαρούμενους.
Ποια είναι η γνώμη σου για τον σημερινό Ηρακλή;
Παρακολούθησα ορισμένα παιχνίδια στο ξεκίνημα της χρονιάς. Σίγουρα η ομάδα δεν είναι τόσο καλή όσο ήταν τότε που έπαιζα, αλλά διαθέτει ικανούς παίκτες. Θεωρώ ότι χρειάζεται ένα κλικ για να ανέβει. Μακάρι να βοηθήσω τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά που θα έρθουν σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο.
Πηγή gazzeta
Read more!

Σαμάκ: «Να γυρίσω στη βασική ενδεκάδα»

Την πίστη του και τη θέλησή του να γυρίσει στη βασική ενδεκάδα της ομάδας του εξέφρασε ο Μαροκινός διεθνής άσος της Άρσεναλ, Μαρουάν Σαμάκ.
Σαμάκ: «Να γυρίσω στη βασική ενδεκάδα»

«Στο ξεκίνημα της σεζόν αγωνίστηκα αρκετά. Αυτό ίσως να με καταπόνησε και γι’ αυτό παίζω λιγότερο τώρα. Είναι κάτι φυσιολογικό και δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, προσπαθώ πάντα να δίνω το καλύτερο δυνατό. Πάντως, τώρα νιώθω μία χαρά και πιστεύω να γυρίσω γρήγορα στη βασική ενδεκάδα».
Πηγή gazzeta Read more!

Εκπλήξεις από Φερέιρα!

Εκπλήξεις από Φερέιρα!
Αρκετές εκπλήξεις έχει η αποστολή του Παναθηναϊκού για την πρώτη αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ απέναντι στην ΑΕΚ την Τετάρτη (21:00). Πέραν των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, που κρίθηκαν ανέτοιμοι λόγω των τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν τις τελευταίες ημέρες, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άφησε εκτός αποστολής τον Αλέξανδρο Τζόρβα και τον Σίντνεϊ Γκοβού. 


Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει να αγωνιστεί σε όλα τα ματς της διοργάνωσης ο Ορέστης Καρνέζης, ενώ προφανώς θεωρεί πως ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν μπορεί να αγωνιστεί σε συνεχή ματς. 

Ετοιμοπόλεμος είναι ο Σωτήρης Νίνης, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Για λόγους τακτικής αποκλείστηκαν από την αποστολή οι Πλεσί, Ιωαννίδης και Δημούτσος. 

Το πιθανότερο είναι οι «πράσινοι» να παραταχθούν με την ακόλουθη σύνθεση: Καρνέζης, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος και Σισέ.

Πηγή sport-fm Read more!

Σπανούλης: «Χαρούμενος για την επιλογή μου»

Σπανούλης: «Χαρούμενος για την επιλογή μου»
Δικαιωμένος για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. «Αισθάνομαι πολύ καλά σε αυτή τα ην ομάδα και είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου», δήλωσε. «Έχουμε μεγάλους στόχους. Θέλω το καλύτερο δυνατό. Γιατί να μη φτάσουμε μέχρι τον τίτλο στην Ευρωλίγκα;», τόνισε. Τι είπε ο 28χρονος άσος για Παπαλουκά, Τεόντοσιτς και Ίβκοβιτς. 


«Χαρούμενος με την επιλογή μου…» 

«Ήταν δική μου απόφαση και είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Είδα ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ όμορφο να παίξω σε αυτή την ομάδα και όταν πήγα εκεί, ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα να αγωνιστώ με αυτούς τους συμπαίκτες. Αισθάνομαι πολύ καλά σε αυτή τα ην ομάδα. Έχω καλή σχέση με όλους εδώ, τους παίκτες και τους προπονητές, τη διοίκηση και τους φιλάθλους. Αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για να τα πηγαίνω καλά». 

Εύσημα σε συμπαίκτες και προπονητή 

«Πρώτο από όλα είμαι υγιής και αισθάνομαι πολύ καλά. Πάντως για μένα οι αριθμοί δεν λένε τίποτα. Προσπαθώ να δίνω κάθε φορά τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίζει. Μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου, πώς να είμαι καλός συμπαίκτης και να βοηθώ την ομάδα μου. Νιώθω πολύ καλά σε αυτή την ομάδα και αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τους συμπαίκτες μου, που με βοηθούν πολύ. Χωρίς αυτούς δεν μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, όχι ατομικό. Επίσης υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τον προπονητή και εμπιστοσύνη ανάμεσά μας. Πέρα από αυτά, σημασία έχει να δουλεύεις σκληρά για να βελτιώνεσαι συνέχεια. Έχουμε ένα καλό σύνολο». 

«Έχουμε μεγάλους στόχους» 

«Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή, πολλούς νέους παίκτες και νέα φιλοσοφία. Στην αρχή χρειαστήκαμε χρόνο για να μάθουμε ο ένας τον άλλο και να προσαρμοστούμε στη φιλοσοφία του προπονητή. Στο γήπεδό μας είμαστε πολύ καλοί, αλλά είχαμε κάποια προβλήματα εκτός έδρας. Όμως συνεχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά καθημερινά, για να δούμε τι κάναμε σωστά και τι όχι, έτσι σιγά-σιγά βελτιωθήκαμε. Πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση εν όψει του Top 16. Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή, ιδανική για να αγωνιστείς στο υψηλότερο επίπεδο. Κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός τώρα. Έχουμε μεγάλους στόχους φέτος και τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα». 

«Κρίσιμο το Top 16» 

«Το Top 16 είναι μία από τις πιο δύσκολες φάσεις στις οποίες έχω λάβει μέρος. Πολλές ομάδες, ακόμη και τα φαβορί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτή τη φάση. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, να βρίσκεσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να παίξεις στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο για να αποφύγεις τις κακοτοπιές. Αν χάσεις ένα ματς, μπορεί να μπλέξεις. Το Top 16 είναι δύσκολο, αλλά συναρπαστικό». 

Ο ρόλος του ηγέτη 

«Σίγουρα είναι ευθύνη και μάλιστα μεγάλη, σαν βετεράνος να κάνεις το σωστό για την ομάδα σου. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί εδώ και χρόνια να κατακτήσει τίτλους και φυσικά ένα μέρος αυτής της αποστολής πέφτει στους ώμους μου. Ως έμπειρος παίκτης πρέπει να βοηθάς την ομάδα από πολλές απόψεις, εντός κι εκτός γηπέδου. Ευτυχώς έχουμε εξαιρετικά παιδιά στην ομάδα και όλοι είμαστε προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο. Είναι δουλειά όλων μας να φτάσουμε εκεί». 

Πόιντ γκαρντ ή σούτινγκ γκαρντ; 

«Ανέκαθεν έκανα ό,τι μου ζητούσε ο προπονητής μου. Πιστεύω πως στο μοντέρνο μπάσκετ δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των θέσεων. Είναι σχεδόν το ίδιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως για να έχεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής, πρέπει να παίζεις σε περισσότερες θέσεις. Ήδη έχουμε εξαιρετικούς πλέι μέικερ. Για μένα είναι το ίδιο. Κάνω το καλύτερο που μπορώ είτε σαν πόιντ γκαρντ είτε σαν σούτινγκ γκαρντ». 

Η συνεργασία με Παπαλουκά και Τεόντοσιτς 

«Είναι διαφορετικοί παίκτες, αλλά πρόκειται για δύο εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ καλό χαρακτήρα. Πρόκειται για δύο σπουδαίους γκαρντ. Γνωρίζουν καλά πως έχουν μεγάλες ευθύνες μέσα στην ομάδα και γι’ αυτό η σχέση μας είναι πολύ καλή εντός κι εκτός παρκέ. Ο καθένας εδώ σέβεται τον άλλο και είναι συγκεντρωμένος στο να βοηθήσει την ομάδα. Όχι μόνο οι γκαρντ, αλλά όλοι οι παίκτες του ρόστερ είναι καλοί χαρακτήρες και δουλεύουν σκληρά καθημερινά. Όμως είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τον Τεό και τον Μόλις. Ελπίζω όλοι μαζί να έχουμε μία σπουδαία σεζόν». 

Κεφάλαιο «Ντούντα» 

«Είναι πολύ όμορφο να συνεργάζεσαι με τον κόουτς Ίβκοβιτς. Είναι ένας θρύλος στο μπάσκετ. Όλοι στην ομάδα τον σέβονται. Διαθέτει τόσο μεγάλη εμπειρία και είναι δάσκαλος μέσα κι έξω από το γήπεδο. Προσπαθούμε να ακολουθούμε τις οδηγίες και τη φιλοσοφία του, επειδή ξέρουμε ότι έχει νοοτροπία νικητή. Είναι μεγάλη χαρά να δουλεύουμε υπό τις οδηγίες του». 

Η πρεμιέρα με τη «Φενέρ» 

«Ο πρώτος αγώνας είναι πάντα δύσκολος. Είναι πολύ σημαντικός για τη βαθμολογία και ειδικά στο Top 16 δεν έχεις άλλη επιλογή από το να κερδίσεις στην έδρα σου. Έχουμε μεγάλους στόχους και έχουμε αρχίσει καλά τη σεζόν, αλλά πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι δεν θα έχουμε εύκολο έργο. Και η Φενέρμπαχτσε κάνει καλή σεζόν και θέλει να κερδίσει, όπως κι εμείς. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στο γήπεδο για να κερδίσουμε και θα προετοιμαστούμε καλά γι’ αυτό. Το μεγάλο μας όπλο είναι οι οπαδοί μας. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, γιατί η Φενέρμπαχτσε έχει πολλούς δημιουργικούς παίκτες, μέσα κι έξω από τη ρακέτα. Μέχρι στιγμής έχουν κάνει καλή πορεία κι έχουν πάρει πολλές νίκες. Όμως παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό για να φτάσουμε στη νίκη». 

Η Ζαλγκίρις και η Βαλένθια 

«Η Ζαλγκίρις στα πρώτα 5-6 ματς της πρώτης φάσης ήταν από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Είναι δυνατή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Η Βαλένθια με τον κόουτς Πέσιτς στο τιμόνι είναι πολύ δυνατή πλέον, παίζει διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Έχουν κερδίσει πολλά ματς τελευταία και κατάφεραν να προκριθούν παρότι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Αυτό κάνει τη Βαλένθια πολύ επικίνδυνη. Πιστεύω πως ο δικός μας όμιλος έχει τις πιο δύσκολες ομάδες. Κάθε ματς είναι σαν τελικός, χωρίς αύριο. Αν θέλουμε να προκριθούμε, έτσι θα πρέπει να σκεφτόμαστε». 

Το κίνητρο για το Final 4 

«Έχω πολύ υψηλό κίνητρο. Θέλω να φτάσω όσο ψηλότερο μπορώ και να έχω την καλύτερη δυνατή σεζόν με τον Ολυμπιακό. Γιατί να μη φτάσουμε μέχρι το τέλος; Η φιλοσοφία μου, ωστόσο, είναι πως θα πρέπει να περάσουμε πολλές ώρες στην προπόνηση και να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Δεν είναι εύκολη δουλειά, γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες με τον ίδιο στόχο. Πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε και να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι. Δεν μπορούμε να εμφανιστούμε στο Final 4 μόνο με τα ονόματά μας. Πρέπει να αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα ότι αξίζουμε να φτάσουμε ως το τέλος. Μόνος τρόπος είναι αυτός: να το δείξουμε στο γήπεδο».

Πηγή sport-fm Read more!

Μήτρογλου: «Κάτι πρέπει να σκεφτώ για… Παναθηναϊκό»!

Μήτρογλου: «Κάτι πρέπει να σκεφτώ για… Παναθηναϊκό»!
«Τα πιστόλια τα κάνω μόνο στον Ολυμπιακό», επανέλαβε ο Κώστας Μήτρογλου, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΦΩΣ»!

Ο 22χρονος επιθετικός και μεγάλος πρωταγωνιστής της 18ης αγωνιστικής, με τα δύο γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πανιωνίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη, δήλωσε ότι… ψάχνει νέο πανηγυρισμό (και ενόψει Παναθηναϊκού), ενώ τόνισε: «Έφυγα σαν φίλος με τον κ. Μαρινάκη»! 

«Σκόπιμα δεν έκανα τα πιστόλια στη Θεσσαλονίκη, παρά τα δύο γκολ που έβαλα. Τα πιστόλια τα κάνω μόνο στον Ολυμπιακό. Πρέπει να βρω κάτι άλλο να κάνω πλέον στον Πανιώνιο. Έχουμε τώρα και το ματς με τον Παναθηναϊκό… Κάτι πρέπει να σκεφτώ, γιατί τα πιστόλια είναι μόνο για τον Ολυμπιακό», πρόσθεσε ο Μήτρογλου, ο οποίος, σε ερώτηση για το για το αν έχει γίνει κάποια ειδική συμφωνία μεταξύ Πανιωνίου-Ολυμπιακού, προκειμένου να μην αγωνιστεί στο μεταξύ τους ματς, είπε: «Εμένα δεν μου έχουν πει κάτι. Δεν το γνωρίζω αν θα παίξω». 

Πηγή sport-fm Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...