ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Κόλαση στη Σούπερ Λίγκα!

Παραλίγο… ξύλο στη σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας! 

Πρωταγωνιστές σε χοντρό επεισόδιο που θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε χειροδικία, ήταν ο πρόεδρος της διοργανώτριας,Βαγγέλης Μαρινάκης και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κωνσταντινίδης!
Κόλαση στη Σούπερ Λίγκα!
Σοβαρότατος τσακωμός με απίστευτους διαλόγους και ανάμεσα στο Νικόλα Πατέρα και τον Αχιλλέα Μπέο, την ώρα ενός έντονου διαλόγου ανάμεσα στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και τονΒαγγέλη Μαρινάκη! 

Έστω και αραιά και που, η Σούπερ Λίγκα φροντίζει να μας θυμίζει τις παλιές «καλές» εποχές της ΕΠΑΕ. Έτσι και στο Δ.Σ. της διοργανώτριας την Παρασκευή το μεσημέρι, η αίθουσα συνεδριάσεων μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαραθέσεων (στην αρχή), σε χώρο εκτόξευσης ύβρεων (στη συνέχεια) και παραλίγο σε ρινγκ (στο τέλος). 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αναφέρθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, κάνοντας λόγο για τραμπουκισμούς από πλευράς ανθρώπων της Ένωσης. Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ στο Δ.Σ. της λίγκας, Γιώργος Κωνσταντινίδης, χαμογέλασε ειρωνικά και απάντησε πως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συνέβη στο παιχνίδι. 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε έξαλλος και χαρακτήρισε τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ «φαιδρό υποκείμενο». Ο Γιώργος Κωνσταντίνίδης του απάντησε: «Έχεις ρίξει πολύ το επίπεδο και σου επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς». Σύμφωνα με μαρτυρίες μελών της διοργανώτριας, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού σηκώθηκε όρθιος και με απειλητικές διαθέσεις φώναξε: «Θα έρθω εκεί και θα σε πιάσω από το σβέρκο, όπως έπιαναν οι μπράβοι σας τον Φουστέρ». Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ τον προκάλεσε να πλησιάσει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε κίνηση. Αν δεν τον έπιανε ο Πατρίκ Κομνηνός που βρισκόταν δίπλα του καθώς και άλλοι παράγοντες που σηκώθηκαν αμέσως, είναι βέβαιο πως οι δύο άνδρες θα έρχονταν στα χέρια. 

Μετά από λίγα λεπτά, τα πνεύματα είχαν κατευναστεί και άπαντες ηρέμησαν. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως όλα αυτά έρχονται ως συνέχεια της μεγάλης κόντρας που είχαν στο προηγούμενο Δ.Σ. ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τονΣταύρο Αδαμίδη. Είναι σαφές, λοιπόν, πως οι σχέσεις Ολυμπιακού και ΑΕΚ πάνε από το κακό στο χειρότερο. Την ώρα του επεισοδίου πάντως, παρενέβησαν κι άλλοι παράγοντες, όπως οι Πατέρας και Ψωμιάδης, προσπαθώντας να αναγκάσουν Μαρινάκη και Κωνσταντινίδη να ρίξουν τους τόνους. 

Μπέος σε Πατέρα: «Είσαι Φιλιππίδης και Μήτσου μαζί»! 

Σε άλλη στιγμή του Δ.Σ., ο Βαγγέλης Μαρινάκης σχολίασε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να εξαφανίσει την ποινή της μίας αγωνιστική του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια με τον Πανσερραϊκό. «Δεν υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη», ήταν το σχόλιο του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, για να του απαντήσει ο Νικόλας Πατέρας: «Τώρα είσαι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ή της θύρας 7; Είπαμε εμείς τίποτα που αθωώθηκες για την επίθεση στον Κάκο;». 

Κάπου εκεί παρενέβη ο Αχιλλέας Μπέος και παίρνοντας το μέρος του Βαγγέλη Μαρινάκη είπε στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού (με τον οποίο έχει κάκιστες σχέσεις εδώ και καιρό): «Εσύ δεν έχεις ούτε 10% στον Παναθηναϊκό. Μπροστινός είσαι. Τι έρχεσαι και μας λες εδώ;». 

«Τι θέλεις εσύ εδώ ρε υπόδικε; Με ποιο δικαίωμα έρχεσαι εδώ μέσα;», τον ρώτησε ο Νικόλας Πατέρας. ΟΑχιλλέας Μπέος δεν ήθελε και πολύ, αλλά χρησιμοποίησε εκφράσεις που έβγαλαν το πρόεδρο του Παναθηναϊκού από τα ρούχα του: «Άσε μας ρε Φιλιππίδη που θα μου πεις τι κάνω εδώ μέσα»! «Εμένα είπες Φιλιππίδη ρε λαμόγιο; Ευτυχώς που δεν έχω το όνομα Μπέος στην κοινωνία, να με κυνηγάει κάθε μέρα η αστυνομία και τα δικαστήρια», του απάντησε ο Νικόλας Πατέρας, για να ανταπαντήσει ο Αχιλλέας Μπέος: «Είσαι και Φιλιππίδης και Μήτσου μαζί. Πόσες μετοχές έχεις ρε;». 

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού… έβγαζε καπνούς και… σηκώθηκε όρθιος. Όπως και πριν, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, έπεσαν πάνω τους τα υπόλοιπα μέλη και η κατάσταση έλαβε σχετικά σύντομα τέλος. Μάλιστα, οΑχιλλέας Μπέος αποχώρησε από την αίθουσα και έτσι δεν υπήρξε συνέχεια. 

Και μια υπενθύμιση: Στο προηγούμενο Δ.Σ. της λίγκας, οι παράγοντες συμφώνησαν μεταξύ τους να ρίξουν τους τόνους και να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά! Μεγάλη επιτυχία...

Πηγή sport-fm Read more!

Tιτανομαχίες στο Champions League!

Tώρα αρχίζει το Champions League, καθώς η κλήρωση έβγαλε τιτανομαχίες στους «16», όπως Ιντερ-Μπάγερν και Αρσεναλ - Μπαρτσελόνα! Δείτε τα ζευγάρια. 
Tιτανομαχίες στο Champions League!

Ολα τα ζευγάρια των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ
Ρόμα - Σαχτάρ
Μίλαν - Τότεναμ
Βαλένθια - Σάλκε
Ιντερ - Μπάγερν
Λιόν - Ρεάλ
Αρσεναλ - Μπαρτσελόνα
Μαρσέιγ - Μάντσεστερ Γ.
Κοπεγχάγη - Τσέλσι

Η UEFA ανακοίνωσε λίγο μετά την κλήρωση που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων: 


Τρίτη 15/2 

Μίλαν-Τότεναμ 
Βαλένθια-Σάλκε 

Τετάρτη 16/2 

Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα 
Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 

Τρίτη 22/2 

Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης 
Κοπεγχάγη-Τσέλσι 

Τετάρτη 23/2 

Μαρσέιγ-Μαν. Γιουνάιτεντ 
Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου 

Ρεβάνς:

Τρίτη 8/3 

Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ 
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα 

Τετάρτη 9/3 

Τότεναμ-Μίλαν 
Σάλκε-Βαλένθια 

Τρίτη 15/3 

Μαν. Γιουνάιτεντ-Μαρσέιγ 
Μπάγερν Μονάχου-Ίντερ 

Τετάρτη 16/3 

Ρεάλ Μαδρίτης-Λιόν 
Τσέλσι-Κοπεγχάγη Read more!

Αουτσάιντερ στα χαρτιά!

Στα χαρτιά η κλήρωση είναι στρωμένη με... αγκάθια καθώς Άρηςκαι ΠΑΟΚ έπεσαν πάνω σε Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντίστοιχα. Αν περάσουν στους 16, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει Σεβίλλη ή Πόρτο και ο Άρης Μπεσίκτας ή Διναμό Κιέβου.
Αουτσάιντερ στα χαρτιά!

Ο πρώτος αγώνας του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα γίνει στην Τούμπα στις 17 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στην Μόσχα, με τον ΠΑΟΚ να έχει το πλεονέκτημα ότι η ρωσική ομάδα στα δύο αυτά ματς δεν θα είναι έτοιμη, καθώς δεν θα έχει αρχίσει το ρωσικό πρωτάθλημα. 
Οι αγώνες για τους «32» θα γίνουν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου, ενώ για τους «16» θα γίνουν 10 και 17 Μαρτίου. Αν περάσουν στους 16, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Σεβίλλη - Πόρτο και ο Άρης όποια ομάδα προκριθεί από Μπεσίκτας - Ντιναμό Κιέβου.



Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «32» του Europa League: 

1)Νάπολι-Βιγιαρεάλ 
2)Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 
3)Σπάρτα Πράγας-Λίβερπουλ 
4)Άντερλεχτ-Άγιαξ 
5)Λεχ Πόζναν-Μπράγκα 
6)Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου 
7)Βασιλεία-Σπαρτάκ Μόσχας 
8)Γιουνγκ Μπόις-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 
9)Άρης-Μάντσεστερ Σίτι 
10)ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 
11)Σεβίλλη-Πόρτο 
12)Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε 
13)Λιλ-Αϊντχόφεν 
14)Μπενφίκα-Στουτγκάρδη 
15)Μπάτε Μπόρισοφ-Παρί Σεν Ζερμέν 
16)Μέταλιστ-Λεβερκούζεν



Πηγή gazzeta Read more!

Πλήγμα με Νοά για Μπουλς

Περίπου οκτώ με δέκα εβδομάδες εκτός δράσης θα μείνει ο Γιοακίμ Νοά. Ο 25χρονος Γάλλος σέντερ των Μπουλς υποβλήθηκε σε επέμβαση στο δεξί χέρι λόγω μίας ρήξης συνδέσμου που υπέστη στην αναμέτρηση της ομάδας του με τους Κινγκς στις 27 Νοεμβρίου. 
Πλήγμα με Νοά για ΜπουλςΟ τεταρτοετής άσος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τους «ταύρους» έχοντας 14 πόντους, 11,7 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ και 1,6 τάπα κατά μέσο όρο. Στο διάστημα της απουσίας του το κενό του αναμένεται να καλυφθεί από τον Ταζ Γκίμπσον.



Πηγή sport-fm Read more!

Πάει για νυστέρι ο Ντουντού


Τα νέα μόνο ευχάριστα δεν ήταν για τον Ντουντού Σεαρένσε μια ημέρα μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αφού ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος έχει υποστεί ρήξη μηνίσκου και στον Ολυμπιακό φέρεται να αποφάσισαν ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να γίνει τελείως καλά. Όπερ σημαίνει ότι για 1 με 1,5 μήνα βγαίνει νοκ άουτ και στο λιμάνι θα πρέπει να καλύψουν το κενό του είτε με λύση εκ των έσω ή με κάποια μετεγγραφή τον Γενάρη.
Κακά τα ψέματα, ο 27χρονος άσος δεν θυμίζει από πέρυσι τον παίκτη της πρώτης χρονιάς και δεν παίζει όπως θα έπρεπε. Όμως, αλίμονο και αν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι δεν είναι απώλεια για τον Ολυμπιακό να χάνει για ένα τέτοιο διάστημα τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, τα στάνταρ του οποίου είναι υψηλά. Έστω και αν έχει ο ίδιος χαμηλώσει τον πήχη...

Οι πόνοι στο γόνατο είναι δυνατοί, δεν υποχωρούν και στην ομάδα φέρεται να αποφάσισαν να γίνει επέμβαση. Όμως, ο ίδιος ο Ντουντού ζήτησε να χειρουργηθεί στην πατρίδα του από δικό του γιατρό και αυτό έγινε αποδεκτό από την διοίκηση. Πλέον, απομένει να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στην χώρα του καφέ και της σάμπα και ευχή όλων είναι να κυλήσουν τα πάντα ομαλά και να επιστρέψει ο Βραζιλιάνος υγιής και έτοιμος για ένα καινούργιο ξεκίνημα.
Πηγή red planet
Read more!

Θα τον πάρει η Χόντα

Ο Κέισι Στόνερ αρνήθηκε ότι τον αποφεύγει η ομάδα της Ιαπωνικής εταιρίας, αποκαλύπτοντας ότι σκοπεύει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2011 με 4 αναβάτες. 

Ο Αυστραλός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, πιστεύει ότι η Χόντα έχει το υλικό ώστε να αγωνιστεί με τέσσερις μηχανές από την νέα χρονιά και έτσι να βρει "σπίτι", παρέα με τους Ντάνι Πεντρόσα και Αντρέα Ντοβιτσιόζο στην εργοστασιακή HRC.
Αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, ο τέταρτος αναβάτης της Χόντα θα είναι ο Μάρκο Σιμοντσέλι.
Ο Στόνερ έφυγε από την Ντουκάτι, όταν έγινε γνωστό ότι στην θέση του θα αγωνιστεί ο ιταλός σουπερστάρ, Βαλεντίνο Ρόσι.
Πηγή novasports
Read more!

Προπονήθηκε ο Ρόμπεν

Προπονήθηκε ο Ρόμπεν
Την πρώτη του προπόνηση τη φετινή περίοδο με την Μπάγερν Μονάχου πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Αριεν Ρόμπεν. Όμως, ακόμα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του και θα επιστρέψει στην δράση με την επανέναρξη της Bundesliga. 

«Είμαι και πάλι μέλος της ομάδας. Είναι απίστευτο όταν επιστρέφεις στο γήπεδο και βρίσκεσαι με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας», τόνισε ο Ολλανδός διεθνής μέσος στην επίσημη ιστοσελίδα των Βαυαρών, συμπληρώνοντας πως: «Δεν είμαι 100% έτοιμος. Υπάρχει αρκετή δουλειά μπροστά μου». 

Πηγή sport-fm Read more!

Το κυριακάτικο ντέρμπι του «Σταμφορντ Μπριτζ» βαρόμετρο για τον τίτλο

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Αγγλίας και το κυριακάτικο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντα αποκτά μεγαλύτερη σημασία.
Ντέρμπι κορυφής θα φιλοξενήσει το «Στάμφορντ Μπριτζ»
Με δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες στους πέντε τελευταίους αγώνες, οι «μπλε» υποχώρησαν στην τέταρτη θέση, τρεις βαθμούς μακριά από τη Γιουνάιτεντ η οποία έχει κι ένα ματς (εναντίον της Μπλάκπουλ) λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ήττας, η Τσέλσι εκτροχιάζεται από την κούρσα της διεκδίκησης και οι ελπίδες της θα περιοριστούν δραματικά.

Μια κούρσα στην οποία μετέχουν αρκετά... άλογα! Πρώτη και καλύτερη η Αρσεναλ που υποδέχεται το Σάββατο τη Στόουκ Σίτι, με νίκη ανεβαίνει προσωρινά στην κορυφή και περιμένει την έκβαση του μεγάλου ντέρμπι. Οσο για τη Μάντσεστερ Σίτι, θα γνωρίζει εκ των προτέρων, αφού φιλοξενεί την Εβερτον στον αγώνα με τον οποίον ολοκληρώνεται η 18η ημέρα. Πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί η παράδοση, καθώς οι «Τόφις» έχουν τρεις διαδοχικές νίκες στο «Σίτι Οφ Μάντσεστερ» και μάλιστα χωρίς να δεχθούν γκολ!

Το πρόγραμμα:

Σάββατο:

 
Αρσεναλ-Στόουκ Σίτι
 
Μπέρμιγχαμ-Νιούκαστλ
 
Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ
 
Λίβερπουλ-Φούλαμ
 
Σάντερλαντ-Μπόλτον
 
Γουϊγκαν-Αστον Βίλα
 
Κυριακή:
 
Μπλάκπουλ-Τότεναμ
 
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γ.
 
Γουέστ Μπρομ-Γουλβς
 
Δευτέρα:
 
Μάντσεστερ Σίτι-Εβερτον

Πηγή in Read more!

Ντουράντ, ο καλός... Αμερικανός

Ντουράντ, ο καλός... Αμερικανός
Ο Κέβιν Ντουράντ αναδείχθηκε από την USA Basketball (αμερικάνικη ομοσπονδία μπάσκετ) κορυφαίος αθλητής της χρονιάς. Ο φόργουορντ της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ οδήγησε την ομάδα των ΗΠΑ στην κατάκτηση του Μουντομπάσκετ για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. 

Ο νεαρός άσος είχε 22,8 πόντους κατά μέσο όρο στο τουρνουά της Τουρκίας (με 33 πόντους στον προημιτελικό με τη Ρωσία, 38 στον ημιτελικό με τη Λιθουανία και 28 στον τελικό με την Τουρκία) και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Πηγή sport-fm Read more!

Κόστα: «Μπορούμε τετράδα»

Την πεποίθησή του πως η Βαλένθια θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα της φετινής Πριμέρα Ντιβιζιόν εξέφρασε ο άσος των «Νυχτερίδων», Τίνο Κόστα.
Κόστα: «Μπορούμε τετράδα»
Ο ίδιος μιλώντας στη Marca τόνισε:

«Δεν θα είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο είδος κρίσης. Το προηγούμενο Σάββατο υποχρεωθήκαμε σε μία εντός έδρας ισοπαλία, αλλά το Σάββατο έχουμε την ευκαιρία να το αλλάξουμε.
Δεν ξέρω πως αποτύχαμε να κερδίσουμε την Οσασούνα. Ίσως ήμασταν λίγο κουρασμένοι και πιεσμένοι. Σε μερικά παιχνίδια είμαστε καλοί στο πρώτο ημίχρονο και οι αντίπαλοί μας στο δεύτερο. Αυτό είναι το κομμάτι πρέπει να διορθώσουμε».
Πηγή gazzeta
Read more!

Μήνυμα Πατέρα

Tην απορία του για τους λόγους που κλήθηκε σε απολογία και τελικά τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα όσα έγιναν στην Τρίπολη, από τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν πήρε εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής, εξέφρασε ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρόεδρος του Τριφυλλιού μίλησε στο Κανάλι 9 για τα περιστατικά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, επικρίνοντας όσους ξέφυγαν από τον έλεγχο: «Η ενόχλησή μου απέναντι σε κάθε οπαδό που συμπεριφέρεται σαν χουλιγκάνος είναι δεδομένη. Είμαι υπέρ της απαγόρευσης όταν γίνει με σωστό τρόπο. Δεν φταίει η ΠΑΕ όταν έρχονται 100 χουλιγκάνοι ή αναρχικά στοιχεία και χτυπιούνται με τα ΜΑΤ. Τι να κάνουμε εμείς; Στην Τρίπολη δεν πήραμε εισιτήρια. Πώς να τους ελέγξουμε; Πώς τους επετράπη η είσοδος; Υπάρχουν και λογικοί νόμοι και παράλογοι. Γιατί να τιμωρηθούμε για κάτι που δεν φταίμε; Στο ματς με τον Πανσερραϊκό εντός του γηπέδου δεν έγινε τίποτα».

Παράλληλα ρωτήθηκε και για την επικείμενη συνάντησή του με τους οργανωμένους λέγοντας: «Στους οπαδούς του ΠΑΟ λέω πάντα ό,τι και ο καθένας που σέβεται τη θέση του προέδρου και το συμφέρον της ομάδας και του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αμαυρώνουν την εικόνα του ΠΑΟ, ορισμένα είτε αναρχικά είτε κακοποιά στοιχεία που μπαίνουν μέσα σ' αυτούς. Οι οργανωμένοι είναι ένα σημαντικό κομμάτι, έχουν τις χορογραφίες τους και δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε όλους με τη συμπεριφορά πενήντα ανεγκέφαλων», ενώ όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι στο φιλικό κατά τη φτώχειας στο Καραϊσκάκη οι παρευρισκόμενοι έβριζαν τον Παναθηναϊκό, είπε: ««Άλλο να δημιουργείς πρόβλημα κι άλλο τα απωθημένα που μπορεί να έχει ο καθένας όταν πάει στο γήπεδο. Το θέμα είναι να μη δημιουργεί πρόβλημα». 
Πηγή leoforos
Read more!

Ολυμπιονίκης ο Σμιθ

Παίκτης του Πανελληνίου είναι και επίσημα ο Στίβεν Σμιθ, ο οποίος υπέγραψε έως το τέλος της σεζόν.
 Ο 27χρονος φόργουορντ ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση του συλλόγου των ολυμπιονικών και μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθεί στη διάθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου. Ο Σμιθ είχε αγωνιστεί πέρυσι με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου, με τον οποίο ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ της περσινής. Α1. Η τεχνική ηγεσία του Πανελληνίου πιστεύει πως ο ο συγκεκριμένος παίκτης θα βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία.
Η ανακοίνωση του Πανελληνίου αναφέρει: «Η ΚΑΕ Πανελλήνιος ανακοινώνει την απόκτηση του Στίβεν Σμιθ. Ο Σμιθ γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1983 στη Φιλαδέλφεια, έχει ύψος 2.04 και αγωνίζεται σε θέση πάουερ φόργουορντ και σέντερ. Ο 27χρονος Αμερικανός έχει άριστη γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού το 2009 είχε αγωνιστεί στον Κολοσσό Ρόδου μάλιστα είχε αναδειχθεί 1ος σκόρερ της Α1».
Πηγή Novasports
Read more!

Επιστροφή με περικοπή για Κασάνο στη Σαμπντόρια

Επιστροφή με περικοπή για Κασάνο στη Σαμπντόρια
Στο δυναμικό της Σαμπντόρια θα παραμείνει ο Αντόνιο Κασάνο. Η διοίκηση του συλλόγου είχε ζητήσει τη διακοπή του συμβολαίου του μετά την εξύβριση του προέδρου της ομάδας, Ρικάρντο Γκαρόνε, ωστόσο η ανεξάρτητη επιτροπή που εξέτασε την υπόθεση επέβαλε στον Ιταλό διεθνή επιθετικό μείωση συμβολαίου κατά 50% και αποκλεισμό από τις δραστηριότητες της ομάδας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. 

Ο Κασάνο είχε υπογράψει συμβόλαιο έναντι 5,36 εκατ. ευρώ ετησίως, όταν μετακινήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ομάδα της Γένοβας το 2007, αλλά στο εξής οι αποδοχές του μειώνονται στο μισό μέχρι τη λήξη της συνεργασίας, το καλοκαίρι του 2013. 

«Δεν υπάρχουν νικητές σε αυτή την υπόθεση και δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, παρότι δεν αποφασίστηκε η διακοπή του συμβολαίου του», δήλωσε ο μάνατζερ του παίκτη, Ρικάρντο Μπότσο, ενώ ο πρόεδρος της Σαμπντόρια ανέφερε: «Είμαι σχετικά ικανοποιημένος με την απόφαση, καθώς λήφθηκε υπόψη η σοβαρότητα της υπόθεσης. Η απόφαση αυτή αφήνει ανοικτή την πόρτα της ομάδας στον Κασάνο».

Πηγή sport-fm Read more!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Επανάληψη του περσινού τελικού του Champions League στη φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης, έβγαλε η κληρωτίδα της UEFA και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου. Τιτανομαχία Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα, με Λιόν έπεσε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Δείτε όλα τα ζευγάρια
Οι αγώνες των «16» θα γίνουν σε τέσσερις δόσεις: 15-16 ή 22-23 Φεβρουαρίου τα πρώτα ματς και 8-9 ή 15-16 Μαρτίου οι επαναληπτικοί και η UEFA θα ανακοινώσει αργότερα τις ακριβείς ημερομηνίες.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μίλαν-Τότεναμ
Βαλένθια-Σάλκε
Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου
Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης
Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα
Μαρσέιγ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κοπεγχάγη-Τσέλσι

Πηγή sport-fm Read more!

Μοράτι: «Αυτοθυσία ο Μπενίτεθ»

Με κολακευτικά λόγια για τον Ράφα Μπενίτεθ, μίλησε ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι σε δηλώσεις του, μετά την πρόκριση των «Νερατζούρι» για τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγων στο Αμπού Ντάμπι, απέναντι στην Μαζέμπε.
Μοράτι: «Αυτοθυσία ο Μπενίτεθ»

«Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ο Μπενίτεθ, όμως, έχει δείξει μέχρι στιγμής αυτοθυσία και μεγάλο επαγγελματισμό. Στον ημιτελικό της Τετάρτης βοήθησε πολύ την ομάδα στο ψυχολογικό κομμάτι, σε ένα ματς που ήταν πολύ δύσκολο.
«Θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε το τρόπαιο, όμως η Μαζέμπε έχει δείξει αρκετό ενθουσιασμό και έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη».
Πηγή gazzeta
Read more!

Ίβκοβιτς: «Θα στρώσουμε περισσότερο μέσα στα Χριστούγεννα»

Ίβκοβιτς: «Θα στρώσουμε περισσότερο μέσα στα Χριστούγεννα»
Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού ήλπιζαν να ξεκουραστούν από το φορτωμένο πρόγραμμα την περίοδο των γιορτών, καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ηλυσιακό, ήταν ξεκάθαρος. «Μέσα στα Χριστούγεννα θα μπορέσουμε να δουλέψουμε πιο οργανωμένα και θα “στρώσουμε” περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Μετά από ένα ταξίδι επτά ημερών μας περίμενε ένας περίεργος καιρός στην Αθήνα. Το πληρώσαμε με την απουσία του Παπανικολάου, ο Νίλσεν δεν είναι έτοιμος ακόμα, ενώ και ο Τεόντοσιτς είχε ένα μυϊκό πρόβλημα και θέλαμε να τον ξεκουράσουμε, αλλά και να δώσω λίγα παραπάνω λεπτά στον Γκόρντον και τον Χαλπερίν. Ο αγωνιστικός ρυθμός δεν μου άρεσε πάρα πολύ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο σίγουρα παίξαμε καλύτερα. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, συνεχίζουμε και πιστεύω ότι τώρα μέσα στα Χριστούγεννα θα μπορέσουμε να δουλέψουμε πιο οργανωμένα και θα “στρώσουμε” περισσότερο», είπε ο «Ντούντα» και πρόσθεσε αναφορικά με τα όσα συνέβησαν εκτός παρκέ: 

«Θέλω τα γήπεδα να είναι ανοιχτά και να μπορούν να έρθουν οικογένειες με παιδιά. Από όσο κατάλαβα ο Ολυμπιακός είχε υποστήριξη από τους φιλάθλους, αλλά δεν είδα να γίνεται κάτι μέσα στο γήπεδο. Άκουσα μια κροτίδα, είναι προφανές ότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα». 

Δεν το βάζει κάτω ο Ηλυσιακός που θα συνεχίσει να παλεύει όπως σχολίασε και ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Φλεβαράκης. Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε κι αυτός με τη σειρά του στα εξωγηπεδικά γεγονότα: 

«Δυστυχώς το ελληνικό πρωτάθλημα έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχει ενδιαφέρον ποιος θα είναι ο νικητής και το δεύτερο είναι αρνητικό και επειδή, όντως έτυχε να δω και κάποια περιστατικά εντός γηπέδου, τα καταδικάζουμε συνέχεια, αλλά δεν γίνεται και κάτι. Εγώ μπορώ να πω ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλοί νεαροί παίκτες κόντρα σε παίκτες που έβλεπαν από την τηλεόραση. Είναι καλό ότι τουλάχιστον έγινε αυτό. Όχι ότι αν παίζαμε με πιο έμπειρους παίκτες θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο, αλλά εμείς επιλέξαμε να δώσουμε ευκαιρίες στους νεαρότερους παίκτες μας. Έχουμε την ατυχία ότι ενώ ψάχναμε έναν παίκτη ρακέτας για να μας βοηθήσει, χτύπησε και ο ξένος “ψηλός” που είχαμε. Τι άλλο να κάνουμε; Παλεύουμε...»

Πηγή sport-fm

Read more!

Ιταλικές υπερβολές για Κάλστρομ

Σύμφωνα με το ιταλικό σάιτ «Calciomercato» ο Ολυμπιακόςφέρεται διατεθειμένος να προσφέρει 12 εκ. ευρώ (!!!) για την απόκτηση του διεθνούς Σουηδού μέσου της Λιόν Κιμ Κάλστρομ.
Ιταλικές υπερβολές για Κάλστρομ


Μία άλλη διάσταση στο θέμα της μεταγραφικής υπόθεσης του Κιμ Κάλστρομ στον Ολυμπιακό δίνουν τα ιταλικά ΜΜΕ!
Σύμφωνα με το γνωστό σάιτ «calciomercato» ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων» Ευάγγελος Μαρινάκης φέρεται διατεθειμένος να καταθέσει πρόταση ύψους 12 εκ. ευρώ για την απόκτηση του 28χρονου διεθνούς Σουηδού μέσου της Λιόν! 
Σίγουρα το παραπάνω ποσό κρίνεται υπερβολικό για τα ελληνικά δεδομένα, από τη στιγμή, όπου μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός έκανε πίσω στις απαιτήσεις του προέδρου της ομάδας του Σαμπιονά Ζαν Μισέλ Ολάς, ο οποίος αξίωνε … ακατέβατα 7 εκ. ευρώ για την παραχώρηση του 28χρονου Σκανδιναβού μέσου!
Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Κιμ Κάλστρομ κάνουν εκτενή αναφορά και γαλλικά δημοσιεύματα, υτα οποία ωστόσο αποφεύγουν να μιλήσουν για το ύψος της προσφοράς που φέρονται διατεθειμένοι να καταθέσουν οι Πειραιώτες στην Λιόν για τη απόκτηση του Σκανδιναβού. 
Όπως αποκάλυψε το katimagiko.gr το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, το ενδιαφέρον για τον Κιμ Κάλστρομ από πλευράς Ολυμπιακού είναι έντονο, αφού στην Πλατεία Αλεξάνδρας εκτιμούν ότι ο μέσος των«Λιονέ» διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή, που αναζητούν. Πλην όμως, σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ... ματώσουν τόσο πολύ οικονομικά για την εμβόλιμη περίοδο του Ιανουαρίου.
Πηγή gazzeta
Read more!

«Παγκόσμιος» ο Λόχτε

«Παγκόσμιος» ο Λόχτε
Ο Ράιαν Λόχτε κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα μικτή ατομική σε 25άρα πισίνα, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Ντουμπάι. Ο Αμερικανός κολυμβητής τερμάτισε σε 3:55.50 στον τελικό του αγωνίσματος στη διοργάνωση της χώρας της Μικράς Ασίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και άφησε στο παρελθόν το 3:57.27 του Ούγγρου Λάζλο Τσεχ από το περυσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας στην Κωνσταντινούπολη. 
Πηγή sport-fm Read more!

Κούιτ: «Στόχος το Γιουρόπα Λιγκ»

Την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ έθεσε ως έναν από τους μακροπρόθεσμους στόχους της Λίβερπουλ για τη φετινή σεζόν ο Ντιρκ Κούιτ. Τι είπε για την υποδοχή των φίλων της Ουτρέχτης.
Κούιτ: «Στόχος το Γιουρόπα Λιγκ»

Ο Ολλανδός άσος των «Ρεντς» σημείωσε για τη φετινή χρονιά της ομάδας αλλά και τον στόχο στη διοργάνωση:
«Έχουμε κάποιους στόχους και φυσικά θέλουμε τρόπαια. Νομίζω πως οι πιθανότητές μας να κατακτήσουμε το Γιουρόπα Λιγκ είναι μεγάλες. Είναι ωραία που τερματίσαμε πρώτοι και τώρα θα περιμένουμε να μάθουμε τον επόμενο αντίπαλο». 

Για την υποδοχή από τους φίλους της Ουτρέχτης τόνισε:
«Ήταν ωραία. Οι φίλαθλοι της Ουτρέχτης ήταν φανταστικοί, όπως της Λίβερπουλ. Μετά από εφτά χρόνια ήταν απίστευτο που μου έκαναν τέτοια υποδοχή και μου έδειξαν σεβασμό. Τους ευχαριστώ θερμά». 
Πηγή gazzeta Read more!

Χαλαρό απόγευμα... σχεδόν

Ο Ολυμπιακός -παρά τα όσα έγιναν εκτός παρκέείχε ένα χαλαρό απόγευμα στα Ιλίσια, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 91-60, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η όγδοη αγωνιστική της Α1. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και για ακόμα έναν αγώνα παρουσίασαν και το καλό τους και το κακό τους πρόσωπο, νίκησαν άνετα τους γηπεδούχους και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του ματς. Κορυφαίοι από τους παίκτες του «Ντούντα», οι Σπανούλης, Μαυροκεφαλίδης και Χαλπερίν, ενώ για τους γηπεδούχους ο Μπάξτερ. 
Χαλαρό απόγευμα... σχεδόν
Το ματς 

Δυνατά ξεκίνησε τον παιχνίδι, με τον Ηλυσιακό να προσπαθεί να σταθεί όσο μπορούσε απέναντι στον ισχυρότερο Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» υπερείχαν ελαφρά σε όλους τους τομείς ενώ ήταν και απόλυτα εύστοχοι από τα 6,75 (3/3). Οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε πολλά φάουλ (10) στην άμυνα και με τον Μπουρούση να κάνει πολύ καλό δεκάλεπτο (11 πόντοι), οι παίκτες του Ίβκοβιτς έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με +11 (23-12). Σε μονοψήφιο αριθμό έριξε ωστόσο το προβάδισμα ο Κασελάκης με δίποντο στο τέλος της περιόδου (28-19). 

Κακό ήταν επιθετικά το δεύτερο δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες. Οι Πειραιώτες ήταν ιδιαίτερα άστοχοι τόσο στα σουτ δύο πόντων (5/12), όσο και στα τρίποντα (1/5) με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου παραγωγικοί. Επιπρόσθετα μοιράστηκαν τα ριμπάουντ με τους αντιπάλους τους (17-17) οι οποίοι με την σειρά τους δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν σε πόντους. Με πλεονέκτημα 13 πόντων πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα οι «ερυθρόλευκοι» (44-29). 

Με έναν… σεληνιασμένο Μπάξτερ, οι Ιλισιώτες πραγματοποίησαν το καλύτερο τους δεκάλεπτο (21-21 επιμέρους σκορ). Ο 30χρονος Αμερικανός πέτυχε τους 12 από τους 21 πόντους της ομάδας του και τη διατήρησε κοντά στον σκορ με τους φιλοξενούμενους. Σαφώς ανεβασμένοι σε όλους τους τομείς οι παίκτες του Κώστας Φλεβαράκη με τους αντίστοιχους τους Ίβκοβιτς να δείχνουν σε ακόμα ένα παιχνίδι… δύο πρόσωπα. Με 15 προηγούνταν ο Ολυμπιακός με τη λήξη της τρίτης περιόδου (50-65). 

Φαίνεται πως τα όσα θα άκουσαν οι «ερυθρόλευκοι» για την αμυντική απόδοση τους στο τρίτο δεκάλεπτο από τον «Ντούντα» έπιασαν τόπο αφού και πίεσαν στην άμυνα και απέδωσαν στην επίθεση, διπλασιάζοντας τη διαφορά μέσα σε μόλις δέκα λεπτά (από 15 πόντους σε 31) και διαμορφώνοντας το τελικό 91-60. 


Ηλυσιακός (Κώστας Φλεβαράκης): Καπινιάρης, Καρύδας 4, Γουέμπ, Κυρίτσης 13 (1), Χατζής 5 (1), Παπαντωνίου, Κανονίδης, Κουκούλας, Τόντιτς 11, Κασελάκης 4, Μπάξτερ 21 (2), Γαλιώτος 2 

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 11 (10 ριμπάουντ), Λούκας 4, Σπανούλης 14 (2 3π., 6 ασίστ), Μπουρούσης 13 (1), Κέσελ 11 (1), Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 14 (9 ριμπάουντ), Χαλπερίν 13 (1), Γλυνιαδάκης, Έρτσεγκ 8, Τεόντοσιτς 

Γήπεδο: Κ.Γ. Ιλισίων 

Διαιτητές: Παπαπέτρου Πέτρος, Αφεντουλίδης Βασίλης, Ξενικάκης Κωνσταντίνος 

Κομισάριος: Παλάτος Κωνσταντίνος

Πηγή sport-fm Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...