ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Viva (Es)Pana!

Viva (Es)Pana!
Βαλένθια: Κουκ 9(1), Κλαβέρ 15(3), Σιμεόν 2, Λίστσουκ 4, Μαρτίνεζ 16(3), Πιετρούς 1, Σαβάνοβιτς 4, Φερνάντεζ 2, Γιαβτόκας 3

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 3, Μάριτς 5, Περπέρογλου 10(2), Μπατίστ 13, Φώτσης 3, Σάτο 8(2), Νίκολας 8(2), Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 8(1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου

Η πορεία για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης ξεκίνησε από μια άλλη ισπανική πόλη! Ο Παναθηναϊκός έκανε πλάκα μέσα στη Βαλένθια, κερδίζοντας με σβηστές μηχανές (72-56) την περυσινή κάτοχο του ULEB Cup.
Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν χρειάστηκε καν να φορτσάρουν για να πάρουν ένα πολύτιμο «διπλό» σε μια δύσκολη έδρα. Έπαιξαν έξυπνα στην άμυνα και περιορίζοντας τα ατού της Βαλένθια έκαναν το καλύτερο ποδαρικό για την νέα σεζόν της Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε για πρώτη φορά στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά η αστοχία της Βαλένθια έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να μείνουν πίσω μόνο με 5-0. Έπειτα, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέκαμψαν και με 10-0 σερί στα επόμενα δυο λεπτά έφεραν το ματς στα μέτρα τους 5-10, 5’) με τα δυο συνεχόμενα τρίποντα των Περπέρογλου και Νίκολας να διαμορφώνουν την κατάσταση υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η Βαλένθια εκμεταλλευόμενη λάθη των «πρασίνων» προηγείται με 15-14 στο 9’, αλλά έκτοτε έβλεπε μόνο την πλάτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος βελτίωσε εντυπωσιακά την άμυνα του και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο βρήκε αρκετούς πόντους.

Ο Περπέρογλου βοήθησε αρκετά με τα μακρινά σουτ και τις διεισδύσεις του, αλλά σημαντική συνεισφορά από τον πάγκο έδωσε ο Ιαν Βουγιούκας, ο οποίος κέρδισε αρκετές μονομαχίες κάτω από τα καλάθια και περιόρισε αρκετά τον Λίτσουκ. Τρέχοντας σερί 13-1 μέχρι τα τέλη της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 42-27 στο τέλος του ημιχρόνου. Με τους Μπατίστ και Μάριτς να κυριαρχούν με τη σειρά τους στις δυο ρακέτες.

Η Βαλένθια χάρη στην πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού οδηγήθηκε σε δέκα λάθη στα πρώτο ημίχρονο με συνέπεια να βγει εκτός ρυθμού και να μην μπορεί να παρουσιάσει καλές επιθετικά συνεργασίες.

Οι «πράσινοι» κατάφερα να ανεβάσουν τη διαφορά στο +16 (33-49, 23’), αλλά το επιθετικό μπλοκάρισμα που ακολούθησε έδωσε την ευκαιρία στη Βαλένθια να μειώσει στο -6 (45-51, 29’). Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα να τροφοδοτήσει καλά τους ψηλούς με τον Καλάθη να τρυπάει αρκετές φορές την άμυνα των Ισπανών, αλλά να μην ολοκληρώνει καλά τις φάσεις. Ο Κλαβέρ βρήκε πεδίο δράσης και έφθασε τους 15 πόντους στο 27’, την ώρα που ο Κουκ κατάφερνε να αποσυντονίσει την άμυνα των «πρασίνων».

Με καλάθι του Μπατίστ στο 31’ κατάφερε ο Παναθηναϊκός να σκοράρει για πρώτη φορά εντός παιδειάς μετά από οκτώ λεπτά αγώνα και να ανεβάσει σε εκείνο το σημείο τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (47-57). Η συνεργασία των Διαμαντίδη-Τσαρτσαρή ήταν άψογη και η τάξη αποκαταστάθηκε γρήγορα με το προβάδισμα να ανεβαίνει γρήγορα στο +14 (47-61, 33’).

Ο Μαρτίνεθ επανέφερε προσωρινά μια… ανησυχία μειώνοντας σε 53-61 στο 33’, αλλά ο Σάτο με δυο τρίποντα κατάφερε να φθάσει τη διαφορά στο +14 (53-67, 36’) και να δώσει ουσιαστικά πρόωρο τέλος στον αγώνα. Η Βαλένθια δεν κατάφερε να απειλήσει εκ νέου και έτσι ο Παναθηναϊκός έφθασε στη μεγάλη νίκη χωρίς καν να ιδρώσει…

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 27-42, 47-55, 56-72 Read more!

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΠΑΟΚ ΤΕΛΙΚΟ 1-Ο

Read more!

ΑΡΗΣ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο-Ο

Read more!

«Την Κυριακή να δείξουμε χαρακτήρα»


Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες αλλά δε θα μείνει σε αυτό. Ήδη ο Νέιθαν Μπερνς έδωσε το σύνθημα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Ήταν ένα κακό παιχνίδι από την πλευρά μας. Η Άντερλεχτ ήταν καλύτερη, μας πίεσε και κέρδισε δίκαια. Δεν έχουμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι. Πρέπει να ηρεμήσουμε τώρα», τόνισε αρχικά ο Αυστραλός μεσοεπιθετικός και συνέχισε: «Θα πρέπει να δείξουμε ποιοι είμαστε, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, καθώς έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι, ένα δυνατό παιχνίδι». Read more!

ΖΩΝΤΑΝΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ


ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK http://yatv.ru/files/swf/container.swf?layout=1full&apps=translations&cid=7346&autoplay=1 Read more!

Tράβηγμα ο Σκόκο!

Tράβηγμα ο Σκόκο!
Πλήγμα στην ΑΕΚ με τον Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός ένιωσε τράβηγμα στην αρχή του αγώνα με την Αντερλεχτ, έγινε αλλαγή και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ένιωσε πόνους στο 20' του αγώνα του «Κόνσταντ Βάντεν Στοκ» και ζήτησε αμέσως να γίνει αλλαγή. Ο Σκόκο αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο και αντικαταστάθηκε από τον Μπερνς, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να γίνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς και φυσικά το αν θα είναι σε θέση να παίξει στο ντέρμπι της Κυριακής (24/10) με τον Παναθηναϊκό. Read more!

Θρύλος της Ρεάλ ο Κριστιάνο!

Θρύλος της Ρεάλ ο Κριστιάνο!
Αν συνεχίσει έτσι, θα αποτελέσει σίγουρα θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα σε 5-6 χρόνια. Ο λόγος για τον Ρονάλντο, που σκοράρει συχνότερα από τον Ραούλ και τον Αλφρέδο ντι Στέφανο!
Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ που έσπασε τα ταμεία με την μεταγραφή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τα 95 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν, έχει πιθανότητες να σπάσει και το ρεκόρ του Ραούλ, που έχει πετύχει 323 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των Μερένχες. Ο Κριστιάνο αυτή τη στιγμή έχει καλύτερο μέσο όρο γκολ (0,88) και από τον Ισπανό που τώρα παίζει στην Σάλκε, αλλά και από τον θρύλο των Blancos, Αλφρέδο ντι Στέφανο, έχοντας πετύχει από πέρυσι το καλοκαίρι 40 γκολ σε 45 αγώνες!

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωτοπόρος στην Primera Division με 17 πόντους σε επτά ματς, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ με έξι και τον Ικερ Κασίγιας πρώτο στην κατηγορία με τους τερματοφύλακες που έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ καθώς έχει μαζέψει μόλις τρεις φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του. Read more!

Πρώτος των πρώτων ο Ραούλ!

Πρώτος των πρώτων ο Ραούλ!Μόνος πρώτος στην λίστα των σκόρερ όλων των εποχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πέρασε ο Ραούλ με τα δύο γκολ που έβαλε με την Σάλκε στην Χαποέλ, όπως επιβεβαίωσε η UEFA.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ξεκαθάρισε ότι στα 68 γκολ του Ισπανού στο Champions League προσθέτει ένα από τελικό super cup αλλά και ένα που είχε πετύχει το 1998 στο διηπειρωτικό κύπελλο σε αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την βραζιλιάνικη, Βάσκο Ντα Γκάμα.

Ο 33χρονος σκόραρε δύο φορές στην εντός έδρας αναμέτρηση της Σάλκε με την Χαποέλ Τελ Αβίβ (3-1) κάνοντας μόνος του το 2-0. Σύμφωνα με μερικά ρεπορτάζ, η επίδοσή του ήταν 69 τέρματα, όμως στα στατιστικά του η UEFA δεν έχει μετρήσει το γκολ στο διηπειρωτικό κύπελλο.

Τα δύο γκολ με την Σάλκε στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, τον έφεραν με 70 δύο πάνω από τον Πίπο Ιντζάγκι της Μίλαν, με τον οποίο ισοβαθμούσε στα 68 πριν από αυτό το ματς. Σημειώνεται ότι η λίστα της UEFA έχει στην τρίτη θέση τον Γερμανό, Γκερντ Μίλερ με 66.

«Ακόμα και για 'μένα είναι κάτι το εξαιρετικό» τόνισε ο Ραούλ,που το καλοκαίρι άφησε την Ρεάλ για να φορέσει τη φανέλα της Σάλκε. «Δεν ονειρεύτηκα ποτέ να βάλω τόσα πολλά γκολ σε μία διοργάνωση όπως είναι το Champions League. Ημουν τυχερός που κέρδισα το Champions League τρεις φορές με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ηταν φυσικό ότι θα έβαζα αρκετά γκολ εκεί» κατέληξε.

Οι δέκα κορυφαίοι σκόρερ όλων των εποχών σύμφωνα με την επίσημη λίστα της UEFA

70 Ραούλ Γκονζάλες (Ρεάλ Μαδρίτης, Σάλκε)
68 Πίπο Ιντζάγκι (Πάρμα, Γιουβέντους, Μίλαν)
66 Γκερντ Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου)
62 Αντρέι Σεφτσένκο (Ντιναμό Κιέβου, Μίλαν, Τσέλσι)
62 Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γ., Ρεάλ Μαδρίτης, Αμβούργο)
59 Τιερί Ανρί (Μονακό, Γιουβέντους, Αρσεναλ, Μπαρτσελόνα)
59 Χένρικ Λάρσον (Φέγενορντ, Σέλτικ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γ.)
54 Εουσέμπιο (Μπενφίκα)
52 Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Γιουβέντους)
50 Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Read more!

Oύτε που ασχολήθηκαν με Δαλούκα στην ΕΠΟ

Σοβαρό κίνδυνο παραπομπής του στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αντιμετωπίζει ο Γιώργο Δαλούκας, με την Ομοσπονδία να είχε ήδη αποφασίσει να αποπέμψει τονΒολιώτη ρέφερι από τον πίνακα των διεθνών διαιτητών και να τον αντικαταστήσει από τον Δωδεκανήσιο Τάσο Σιδηρόπουλο.

Στο περιθώριο τίθεται ο Γιώργος Δαλούκας από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ. Η επιστολή του Θεσσαλού ρέφερι προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΠΟ δεν διαβάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση . Αντιθέτως, αποφασίστηκε να εξεταστεί το περιεχόμενο και να αποφασιστεί αν πρέπει να παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή!

Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής να τον βγάλει από τον πίνακα των διεθνών και να βάλει στη θέση του τον Σιδηρόπουλο, επικυρώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ είχε ήδη αποφασίσει να αποπέμψει τον Γιώργο Δαλούκα από τον πίνακα των διεθνών διαιτητών και να τον αντικαταστήσει από τον Δωδεκανήσιο Τάσο Σιδηρόπουλο. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ούτε καν μπήκε στον κόπο να διαβάσει το περιεχόμενο της επιστολής.
Στην ενημέρωση που έγινε προς δημοσιογράφους ο αξιωματούχος της ΕΠΟ υποβάθμισε το θέμα λέγοντας ότι δεν είναι κάτι με το οποίο η ομοσπονδία πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο. Read more!

«Γολγοθάς» με γεμάτους λογαριασμούς


Δύσκολο το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού, όμως η διοίκηση της ομάδας φρόντισε να τους εμψυχώσει και… οικονομικά. Σήμερα, εξοφλήθηκαν οι οφειλές για μισθούς, συμβόλαιο και πριμ.
Με γεμάτους λογαριασμούς οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού σήμερα ενημερώθηκαν πως εξοφλήθηκαν οι οφειλές για δόσεις των συμβολαίων, μισθούς, αλλά και το πριμ του περσινού νταμπλ που έφτασε τα 5,5 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή της διοίκησης έρχεται σε μια στιγμή που ο αγωνιστικός «Γολγοθάς» του Παναθηναϊκού είναι κρίσιμος για το μέλλον της φετινής χρονιάς. Read more!

«Για χρόνια στην Άρσεναλ ο Φάμπρεγας»

Αισιόδοξος ότι ο Σεσκ Φάμπρεγας θα παραμείνει στην Άρσεναλ για πολλά χρόνια ακόμα, παρά το πρέσινγκ της Μπαρτσελόνα στον Ισπανό, εμφανίστηκε ο Αρσέν Βενγκέρ.
Την επιθυμία του να κρατήσει τον Σεσκ Φάμπρεγας για αρκετά χρόνια ακόμα στο Λονδίνο εξέφρασε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο τεχνικός της Άρσεναλ που κέρδισε την πρώτη μάχη το καλοκαίρι με την Μπαρτσελόνα, η οποία άσκησε έντονη πίεση για να αποκτήσει τον Ισπανό, ευελπιστεί πως ο ηγέτης των κανονιέρηδων θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο «Εμιρεϊτς». Ο Αλσατός τεχνικός γνωρίζει πως οι μπλαουγκράνα δεν θα εγκαταλείψουν τόσο εύκολα την περίπτωση του παίκτη αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κατάληξη στο σίριαλ θα είναι θετική.
«Για χρόνια στην Άρσεναλ ο Φάμπρεγας»
«Το καλοκαίρι τον έπεισα να μείνει στην ομάδα. Είναι η λογική κατάληξη της μεγάλης αγάπης που τρέφει για την ομάδα. Πιστέψτε με, αν δεν την αγαπούσε δεν θα έμενε. Μην ξεχνάμε ότι η Μπαρτσελόνα σημαίνει πολλά για εκείνον αφού μεγάλωσε εκεί. Θέλει όμως να κερδίσει και κάτι με την Άρσεναλ.

Κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό θα παραμείνει, όμως προσωπικά ελπίζω για πολλά χρόνια ακόμη. Εξαρτάται πολύ και από την δυναμική μας να κάνουμε πρωταθλητισμό. Δεν είμαι πάντως καθόλου απαισιόδοξος και ευελπιστώ να τον έχουμε πολλά χρόνια μαζί μας», σχολίασε. Read more!

Αντερλεχτ ΑΕΚ 1-0 τελείωσε το πρώτο ημίχρονο!Τραυματίστηκε ο Σκοκο!!

Read more!

Αστεράκι από την Παρτιζάν


Στην Παρτιζάν παίζει τελικά το αστέρι που φέρνει για δοκιμή ο Ολυμπιακός. Πρόκειται να έρθει μέσα στο προσεχές δεκαήμερο και τον τεστάρουν στου Ρέντη Ζελενίτσας, Αλεξανδρής κι ίσως και ο Βαλβέρδε.

Στο μεταξύ, έως αύριο θα έχει κλείσει όπως όλα δείχνουν ο Τζούνιορ, ο πιτσιρικάς από την Βραζιλία, για τον οποίο οι αρμόδιοι της ακαδημίας εισηγήθηκαν στη διοίκηση την απόκτησή του, αφού έδειξε καλά στοιχεία στις προπονήσεις στις οποίες πήρε μέρος.

Το άλλο Βραζιλιανάκι που ήδη είναι από πέρσι στην ακαδημία, μαζί με τον Βάντερσον, ο Λεάντρο, πάει πολύ καλά και είναι θέμα τυπικό να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και ίσως να προωθηθεί και στην πρώτη ομάδα σχετικά σύντομα. Read more!

Δεν το βάζει κάτω ο Ντιόγκο


Ετοιμος να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Φλαμένγκο δηλώνει ο Ντιόγκο. Αρχής γενομένης από το ματς με την Βάσκο Ντα Γκάμα, ο Βραζιλιάνος φορ που αγωνίζεται δανεικός από τον Ολυμπιακό στην «Φλα», ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αστράγαλο στο ματς με την Ατλέτικο Γκοιάνσε και θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, αν και ξέρει ότι θα είναι δύσκολο.

«Είχα έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, αλλά πλέον δεν νιώθω καμία ενόχληση και δουλεύω κανονικά στις προπονήσεις. Ανυπομονώ να πετύχω ένα γκολ, αλλά πρέπει να είσαι ήρεμος και να κάνεις υπομονή για να έρθουν κάποια πράγματα», δήλωσε ο Ντιόγκο.

Με τον Λουξεμπούγκο οι «ρούμπο νέγκρο» κατάφεραν να πάρουν θετικά αποτελέσματα με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Ιντερνασιονάλ. Ο Ντιόγκο δεν αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και τώρα πρέπει να δώσει μάχη για να πάρει θέση στην 11άδα, καθώς φαίνεται ότι το προβάδισμα το έχουν πλέον οι άλλοι 3 επιθετικοί της «Φλα», Ντέιβιντ, Ντιέγκο Μαουρίσιο και Βαλ Μπαϊάνο.

Read more!

Ο ΜΕΣΙ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΝ ΡΙΒΑΛΝΤΟ..!!


Ο Λιονέλ Μέσι με τα δύο γκολ που πέτυχε στη νίκη επί της Κοπεγχάγης για το Champions League (2-0) έπιασε τον Ριβάλντο στην πρώτη θέση των σκόρερ της Μπαρτσελόνα στις διεθνείς διοργανώσεις. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφτασε τα 31 τέρματα, 29 εκ των οποίων έχει σημειώσει στο Champions League και δύο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Παράλληλα, ο «Λέο» βρίσκεται στα 23 του χρόνια στην πέμπτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Μπαρτσελόνα, με 137 γκολ. Πάνω από τον Μέσι βρίσκονται οι Σέζαρ (235), Κουμπάλα (194), Σαμιτιέρ (178) και Εσκολά (164). Read more!

Η κρίσιμη στροφή

Η κρίσιμη στροφή

Η τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, κρίνει πολλά για την συνέχεια των ελληνικών ομάδων στον θεσμό. Άντερλεχτ-ΑΕΚ (20:00), Βιγιαρεάλ-ΠΑΟΚ (22:05), Άρης-Μπάγερ Λεβερκούζεν (22:05), οι τρεις αναμετρήσεις. Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα των ομάδων και ενημερωθείτε live για την εξέλιξη των αγώνων από τον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και το www.sport-fm.gr.

Άντερλεχτ-ΑΕΚ (20:00, ΑΝΤ1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr)

Συνέχεια στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις θέλει να δώσει η ΑΕΚ απόψε (20:00, ΑΝΤ1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr) απέναντι στην Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες για το Europa League. Η «Ένωση» με την ώθηση που της έδωσε ο θρίαμβος επί του Άρη θέλει να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης, κάτι που δεν έκρυψαν στις δηλώσεις τους ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, οι οποίοι μίλησαν ξεκάθαρα για νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η πρωτοπόρος Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης υποδέχεται τη Χάιντουκ Σπλιτ

Βαθμολογία 7ου ομίλου
1. Ζενίτ (7-3) 6
2. ΑΕΚ (5-5) 3
3. Χάιντουκ Σπλιτ (2-3) 3
4. Άντερλεχτ (1-3) 0

Βιγιαρεάλ-ΠΑΟΚ (22:05, Novasports 1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr)

Τις δυνάμεις του απέναντι στη Βιγιαρεάλ θα μετρήσει ο ΠΑΟΚ, στο αποψινό παιχνίδι με την ισπανική ομάδα στο «Μαδριγάλ» (22:05, Novasports 1 / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr). Σε μία δύσκολη περίοδο για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο «κίτρινο υποβρύχιο» θα αλλάξει την ψυχολογία των παικτών της ομάδας.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φιλοξενεί την Μπριζ.

Βαθμολογία 4ου ομίλου
1. ΠΑΟΚ (2-1) 4
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-1) 3
3. Βιγιαρεάλ (2-3) 3
4. Μπριζ (2-3) 1

Άρης-Μπάγερ Λεβερκούζεν (22:05, ΑΝΤ-1/ NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / sport-fm.gr)

Τη νίκη με την οποία θα περάσει στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου του Europa League θα κυνηγήσει ο Άρης, στον αποψινό αγώνα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο σερί που έχουν στην έδρα τους από το 1968 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως έκαναν στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Ρόζενμποργκ.

Βαθμολογία 2ου ομίλου
1. Λεβερκούζεν (5-1) 4
2. Ρόζενμποργκ (2-5) 3
3. Άρης (2-2) 3
4. Ατλέτικο Μαδρίτης (1-2) 1

Read more!

Έτοιμη για τζάμπολ και η ΑΕΚ!


Μία-μία οι περισσότερες ομάδες της Α1 «αντιστέκονται» στην απεργία του ΠΣΑΚ και δηλώνουν πως θα βρίσκονται κανονικά το σαββατοκύριακο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το ίδιο έκανε κι η ΑΕΚ. «Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ προσκαλεί τους φιλάθλους να παρευρεθούν στην κυριακάτικη αναμέτρηση ΑΕΚ-Ίκαρος, που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ελληνικού στις 16.30. Τους καλεί να δώσουν το βροντερό «παρών» και να βοηθήσουν την ομάδα μας στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Τα εισιτήρια τιμώνται με 10 ευρώ, ενώ θα πωλούνται στα εκδοτήρια του κλειστού στο Ελληνικό.

Παράλληλα, η φράση «Να μην πέσει... καρφίτσα, εκτός και εντός αγωνιστικού χώρου» θα αποτελέσει το μήνυμα της διαφημιστικής καμπάνιας της ΚΑΕ ΑΕΚ για την προώθηση των καρτών διαρκείας. Η φράση είναι διττή, καθώς στέλνει μηνύματα κατά της βίας αλλά και της δυναμικής παρουσίας των φίλων της ομάδας σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Στην αφίσα που θα σταλεί θα υπάρχουν μηνύματα για την υγιεινή διατροφή και τη σωματική άθληση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ένωση». Read more!

Η νέα ζωή του Γκαλέτι


Έτοιμος για το νέο κεφάλαιο της ζωής του, που θα είναι πλέον μακριά από το ποδόσφαιρο, δηλώνει ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν πλέον στη ζωή του μετά το ξαφνικό τέλος στην ποδοσφαιρική του διαδρομή, που του επέβαλε η σοβαρή ασθένεια με τα νεφρά του, μίλησε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο παλαίμαχος, πλέον, μέχρι πρότινος παίκτης του Ολυμπιακού σε συνέντευξή του στο περιοδικό «People» αναφέρθηκε στο καινούριο κεφάλαιο που ανοίγει στην προσωπική του ζωή μετά τη διάγνωση των γιατρών και την εκτίμηση της σοβαρότητας της υγείας του.

Η περασμένη άνοιξη ήταν ίσως η χειρότερη της ζωής του, αφού όχι μόνο έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά τον στιγμάτισε άλλο ένα πολύ σοβαρό αρνητικό γεγονός... Η τρίτη κορούλα του, η μικρή Ιουλέτα γεννήθηκε με ένα πολύ γνωστό σύνδρομο, έπασχε από ασθένεια, η οποία δεν διαγνώστηκε ποτέ από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια της κύησης. Σε συνάρτηση με τη δική του ασθένεια, αυτό έκανε χίλια κομμάτια τον «Λούτσο»:

«Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο. Ήταν μία δυσάρεστη έκπληξη για μένα. Αναγκάστηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο τόσο νωρίς. Πικράθηκα πολύ. Πλέον όμως πρέπει να δεχτώ την κατάσταση και να συνεχίσω τη ζωή μου», τονίζει χαρακτηριστικά ο Λουτσιάνο και συνεχίζει:

«Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Θέλω να παραμείνω κοντά σε αυτό, δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς αυτό. Τώρα είμαι ήρεμος και ξέρω τι θέλω να κάνω».

Πλέον, ο Γκαλέτι βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες με την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους:

«Τα παιδιά μου μου δίνουν μεγάλη αγάπη. Όσον αφορά την Ιουλιέτα, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω τη ζωή μου και να μην το βάλω κάτω. Δεν πρόκειται να το βάλω κάτω. Λατρεύω την Ιουλιέτα όπως ακριβώς και τις υπόλοιπες δύο κόρες μου. Θέλω να τις δω ευτυχισμένες, να μεγαλώνουν και να είμαι κοντά τους», αναφέρει συγκινημένος ο Λουτσιάνο.

Τέλος, ο Αργεντινός άσος τονίζει πως την Ελλάδα δεν την ξεγράφει. Θα έρχεται συχνά για να βλέπει τους φίλους του, αγαπημένους συμπαίκτες και φυσικά τον Θρύλο και τους οπαδούς του. Εκεί όπου λατρεύτηκε και λάτρεψε την κάθε στιγμή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Read more!

Au revoir Μπασινά!


Παρελθόν από την Αρλ αποτελεί ο Άγγελος Μπασινάς, ο οποίος έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τον γαλλικό σύλλογο. Ακολουθεί ο Χαριστέας σύμφωνα με τους Γάλλους. Οι απογοητευτικές εμφανίσεις του Άγγελου Μπασινά με τη φανέλα της Αρλ τού κόστισαν... την παρουσία του στη νεοφώτιστη γαλλική ομάδα, η οποία έλυσε το συμβόλαιό της με τον Έλληνα άσο.

Και ο Έλληνας διεθνής όμως φαίνεται πως ήθελε να αποχωρήσει, αφού μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας δεν είχε χρόνο συμμετοχής.

Βραχύχρονη όμως αναμένεται να είναι και η θητεία του Άγγελου Χαριστέα στην Αρλ, αφού ούτε αυτός έχει πάρει παιχνίδια με τον γαλλικό σύλλογο στο πρωτάθλημα και δεν αποκλείεται να φύγει από την ομάδα. H Aρλ είναι τελευταία στο γαλλικό πρωτάθλημα... Read more!

Kολακευμένος ο Μέσι


Ο Μάσιμο Μοράτι πριν από μερικές μέρες αστειεύτηκε λέγοντας ότι σκοπεύει να φέρει τον Λιονέλ Μέσι στο Μιλάνο, όμως οι δηλώσεις του γοήτευσαν τον άσο της Μπαρτσελόνα.
Ο Αργεντινός άσος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να φύγει από τη Βαρκελώνη και ο Ιταλός μεγιστάνας σχολίασε: «Μπορεί τα λόγια του να μην άφησαν πιθανότητες, όμως ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο Μέσι ήταν πολύ ευγενικός».

Από την πλευρά του ο 23χρονος άσος των «μπλαουγκράνα» ανέφερε: «Ο Μοράτι είναι ένας ευγενικός άνθρωπος. Πιστεύω ότι αστειευόταν, αλλά παρ' όλα αυτά όσα είπε με κάνουν ευτυχισμένο. Τέλος πάντων, δεν νομίζω ότι ήταν ακριβώς αστείο, αφού πολλές φορές τέτοια αστεία δεν ξέρεις πώς μπορούν να εξελιχθούν».

Στο μεταξύ ο διευθύνων σύμβουλος της Ίντερ, Ερνέστο Παολίλο, αποκάλυψε ότι η ιταλική ομάδα είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει δύο παίκτες τον Ιανουάριο, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο Μέσι δεν θα είναι ένας από αυτούς. Read more!

Θέλει να μείνει ο Μπέιλ

Έντονη φημολογία γύρω από το όνομα του εντυπωσιακού Γκάρεθ Μπέιλ της Τότεναμ, έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες. Ο Ουαλός ακραίος, όμως, διαψεύδει τα «σενάρια» που τον θέλουν μακριά από το Λονδίνο.


Πολλές ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν στη λίστα τους τον άσο της Τότεναμ και μετά το χθεσινό του «one-man show», παρά την ήττα, απέναντι στην Ίντερ, η λίστα αυτή αναμένεται να μεγαλώσει. Ο Μπέιλ, όμως, σε δηλώσεις του ήταν κάθετος: «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου, εκτός από την Τότεναμ. Δεν σκέφτομαι καμία άλλη ομάδα, ούτε στην Ιταλία ούτε στην Ισπανία ούτε στην Αγγλία. Μου αρέσει εδώ». Η χθεσινή αντίπαλος της λονδρέζικης ομάδας, η Ίντερ, φαινόταν έτοιμη, ακόμα και πριν από τη χθεσινή μεγαλειώδη εμφάνιση στο Σαν Σίρο του άσου από το Κάρντιφ, να ρίξει ένα μεγάλο πόσο στο «τραπέζι» για να τον αποκτήσει.
Read more!

Στη λίστα των «Reds» ο Πελεγκρίνι

Ο Μαούριτσιο Πελεγκρίνι φαίνεται να βρίσκεται στο στόχαστρο των ανθρώπων της Λίβερπουλ, προκειμένου να διαδεχθεί τον Ρόι Χόγκντσον και να αναλάβει τεχνικός των «Reds».
 Στη λίστα των «Reds» ο Πελεγκρίνι
Ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι είναι σύμφωνα με τον Τύπο της Χιλής ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, ενώ δηλώσεις έκανε και ο μάνατζερ του Χιλιανού τεχνικού, Χέσους Μαρτίνεθ, τονίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο:

«Είχαμε κάποιες επαφές, αλλά ο σύλλογος βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής και κανείς δεν ξέρεις ποιος είναι το αφεντικό. Δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στο συγκεκριμένο θέμα», τόνισε ο ατζέντης του 57χρονου προπονητή, ο οποίος μέχρι το καλοκαίρι εργαζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης», είπε αρχικά ο Μαρτίνεθ και στη συνέχεια τόνισε:

«Ο Πελεγκρίνι είχε δεχθεί προτάσεις από ιταλικές ομάδες, αλλά θα ήθελε να περιμένει για να εμφανιστεί κάποια καλύτερη πρόταση. Και η Λίβερπουλ είναι μία ομάδα που θα ήθελε να κοουτσάρει». Read more!

Στην 11η θέση η Ελλάδα

Στην 11η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, παραμένει η πατρίδας μας έπειτα από τη χθεσινή ισοπαλία του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν. Αύξηση της διαφοράς βαθμών από τη Δανία.
Αναλυτικά η Βαθμολογία

1. Αγγλία 74.499 (6/7)

2. Ισπανία 69.329 (7/7)

3. Γερμανία 60.603 (6/6)

4. Ιταλία 54.552 (7/7)

5. Γαλλία 47.844 (5/6)

6. Πορτογαλία 39.196 (4/5)

7. Ρωσία 38.707 (4/6)

8. Ουκρανία 37.383 (4/6)

9. Ολλανδία 34.129 (5/6)

10. Τουρκία 33.850 (2/5)

11. Ελλάδα 30.966 (4/5)

12. Δανία 28.150 (2/5)

13. Ρουμανία 24.991 (2/6)

14. Βέλγιο 24.800 (3/5)

15. Σκωτία 24.341 (1/5) Read more!

Όνειρα για Λίπι στην Κ.Π.Ρ.!

Ο ζάμπλουτος πρόεδρος της Κ.Π.Ρ., Φλάβιο Μπριατόρε, υποστήριξε πως αν η ομάδα του καταφέρει να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ, θα κάνει τα πάντα για να φέρει στην τεχνική ηγεσία τον Μαρτσέλο Λίπι.


Η ομάδα του Λόφτους Ρόουντ τα πηγαίνει περίφημα στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, καθώς είναι μέχρι στιγμής στην κορυφή του πίνακα.
Οι σχέσεις του Μπριατόρε με τον νυν τεχνικό της ομάδας Νιλ Γουόρνοκ είναι πολύ καλές. Όμως μια πρόκληση όπως αυτή της πρόσληψης του Μαρτσέλο Λίπι δεν θα άφηνε κανέναν ασυγκίνητο, πόσο μάλλον τον Ιταλό παράγοντα της λονδρέζικης ομάδας, που όταν πρόκειται για την ενίσχυσή της δεν λογαριάζει τα ποσά.
Read more!

Ο Ντούνγκα καλοβλέπει τη Φιορεντίνα

Ο Ντούνγκα καλοβλέπει τη Φιορεντίνα
Θετικός στο ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Φιορεντίνα εμφανίζεται ο Κάρλος Ντούνγκα, σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζέρ του Αντόνιο Καλιέντο.


«Συμφωνήσαμε με τη Φιορεντίνα πως δεν θέλουμε να ακούσουμε τίποτα μέχρι τον Δεκέμβριο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αν κάποιος από την ομάδα μάς τηλεφωνήσει αύριο και προσφέρει στον Ντούνγκα τη θέση θα την αρνηθεί.
Απλώς θέλει να φορτίσει λίγο τις «μπαταρίες» του, μετά την απογοήτευση που πήρε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη επαφή με τη Φιορεντίνα, αλλά υπήρξε επαφή με την Ίντερ το καλοκαίρι», υπογράμμισε ο ατζέντης του Βραζιλιάνου προπονητή. Read more!

«Καρφώνουν» Ντούσκο συνεχώς...

Σε κάθε ευκαιρία πολλοί παίκτες της ΑΕΚ «καρφώνουν» τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και αποθεώνουν τον Μανόλο Χιμένεθ και τη δουλειά του.
Στην αρχή ήταν ο Νάτσο Σκόκο και ο Ραφίκ Τζιμπούρ που είχαν πρόβλημα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Φανερό και γνωστό τουλάχιστον. Και το λέμε αυτό, διότι στην πορεία τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά και κάθε τρεις και λίγο όλο και κάποιος παίκτης της ΑΕΚ θα αφήσει τη... σποντίτσα του για τον Ντούσκο και τον τρόπο δουλειάς του. Απο την ημέρα που ήρθε ο Χιμένεθ το έχει κάνει ο Λεονάρντο -που είναι και «παιδί» του Σέρβου- και τελευταίος ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Ο Σενεγαλέζος στη συνέντευξη τύπου για τον αγώνα με την Αντερλεχτ τόνισε πως ο Χιμένεθ έχει απελευθερώσει τους παίκτες και τους έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Αν αυτό δεν είναι σπόντα τι είναι; Για να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος...
Read more!

Δεν τελειώσαμε…


Το Champions League για αυτή την εβδομάδα μάς τελείωσε, αλλά το Europa League έρχεται με ανάλογες υποσχέσεις για θέαμα και συγκινήσεις. Το αποψινό πρόγραμμα-πέρα από τους αγώνες των τριών εκπροσώπων της Ελλάδας-περιλαμβάνει σπουδαίες αναμετρήσεις, όπως Νάπολι-Λίβερπουλ, Μπεσίκτας-Πόρτο και Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν.

Ντέρμπι κορυφής διεξάγεται για τον πρώτο όμιλο στο Μάντσεστερ, με τη Σίτι να υποδέχεται τη Λεχ Πόζναν. Η αγγλική ομάδα, που είναι δεύτερη στην Premiership, θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Κόλο Τουρέ, Κολάροφ, Μπαλοτέλι και Τζο, ενώ ο Σάντα Κρουζ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Κρίσιμο είναι και το άλλο ματς του ομίλου, με τη Γιουβέντους να ψάχνει στην Αυστρία την πρώτη της νίκη απέναντι στη Σάλτσμπουργκ, που δεν υπολογίζει στους Κουαλιαρέλα και Ακουιλάνι που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τον τραυματία Μπουφόν, ενώ ο Τζίτζι Ντελ Νέρι αποφάσισε να ξεκουράσει τον Κράσιτς.

Με την πλάτη στον τοίχο η Ατλέτικο υποδέχεται τη Ρόζενμποργκ για τον δεύτερο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο Άρης. Η κάτοχος του Europa League μετρά μόλις έναν βαθμό και η νίκη είναι αναγκαία στον αποψινό αγώνα, όπου θα εμφανιστεί για πρώτη φορά φέτος στη διοργάνωση ο Κουν Αγκουέρο. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του βασικού τερματοφύλακα των «ροχιμπλάνκος», Νταβίντ Ντε Χέα. Οι Νορβηγοί έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει τον τίτλο στο εγχώριο πρωτάθλημα θα παραταχθούν στο «Βιθέντε Καλντερόν» χωρίς σοβαρές απουσίες. Στον τέταρτο όμιλο, όπου βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φιλοξενεί την Μπριζ με τους Κροάτες να είναι πλήρεις και τους Βέλγους να μην υπολογίζουν τους Καμοτσάτο και Στίινεν. Στο έβδομο γκρουπ, η Ζενίτ υποδέχεται στην Αγία Πετρούπολη τη Χάιντουκ με στόχο το τρία στα τρία. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι προελαύνει στο ρωσικό πρωτάθλημα και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο, ενώ παρότι είναι πλήρης, θα έχει αρκετές αλλαγές για να φρεσκαριστεί. Απών από τους πρωτοπόρους του κροατικού πρωταθλήματος θα είναι ο τραυματίας Άντριτς.

Στο όγδοο γκρουπ, η ουραγός στη Γερμανία Στουτγκάρδη φιλοξενεί τη Χετάφε χωρίς τους τραυματίες Ντεγκέν, Ντελπιέρ και Οντέλ. Από τους Μαδριλένους, που είναι ένατοι στην Primera Division, θα λείψουν οι Μανέ, Άλβαρες, Κας και Τόρες.

Στη Βεστφαλία, η πρωτοπόρος της Bundesliga Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο του δέκατου ομίλου Παρί Σεν Ζερμέν. Ο τραυματίας Κελ και ο τιμωρημένος Σμέλτσερ δεν είναι στη διάθεση του Γιούργκεν Κλοπ, ενώ οι Παριζιάνοι δεν υπολογίζουν στους Κέζμαν και Σεάρα. Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Καρπάτι αντιμετωπίζει στην Ουκρανία τη Σεβίλλη, που δεν θα έχει στις τάξεις της τους Νάβας, Καπέλ, Ρενάτο και Τσιγκαρίνι.

Για τον ενδέκατο όμιλο η Νάπολι φιλοξενεί στο «Σαν Πάολο» τη Λίβερπουλ. Ο Ρόι Χότζον άφησε εκτός αποστολής τους Στίβεν Τζέραρντ και Φερνάντο Τόρες, προκειμένου να τους ξεκουράσει για το πρωτάθλημα όπου η ομάδα του παραπαίει, ενώ απόντες θα είναι ο τραυματίας Γκλεν Τζόνσον και ο άρρωστος Ντάνιελ Άγκερ.

Τέλος, για το δωδέκατο όμιλο η Μπεσίκτας αναμετράται με την Πόρτο στην Κωνσταντινούπολη. Για την τουρκική ομάδα ο Μπερντ Σούστερ αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, καθώς νοκ άουτ έχουν τεθεί οι Γκούτι, Κουαρέσμα, Μεχμέτ Αουρέλιο, Χολόσκο και Φεράρι, ενώ οι «δράκοι» δεν έχουν σημαντικές απουσίες.

1ος Όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι-Λεχ Πόζναν
Σάλτσμπουργκ-Γιουβέντους

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Λεχ Πόζναν 4
2. Μάντσεστερ Σίτι 4
3. Γιουβέντους 2
4. Σάλτσμπουργκ 0

2ος Όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρόζενμποργκ
Άρης-Λεβερκούζεν

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Λεβερκούζεν 4
2. Ρόζενμποργκ 3
3. Άρης 3
4. Ατλέτικο Μαδρίτης 1

3ος Όμιλος

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Γάνδη
Λιλ-Λέφσκι

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 6
2. Λέφσκι 3
3. Λιλ 1
4. Γάνδη 1

4ος Όμιλος

Βιγιαρεάλ-ΠΑΟΚ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπριζ

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 4
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
3. Βιγιαρεάλ 3
4. Μπριζ 1

5ος Όμιλος

Σερίφ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Άλκμααρ-Ντιναμό Κιέβου

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4
2. Άλκμααρ 3
3. Σερίφ 3
4. Ντιναμό Κιέβου 1

6ος Όμιλος

Παλέρμο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Σπάρτα Πράγας-Λωζάνη

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6
2. Σπάρτα Πράγας 3
3. Παλέρμο 3
4. Λωζάνη 0

7ος Όμιλος

Ζενίτ-Χάιντουκ
Άντερλεχτ-ΑΕΚ

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Ζενίτ 6
2. ΑΕΚ 3
3. Χάιντουκ 3
4. Άντερλεχτ 0

8ος Όμιλος

Γιουνγκ Μπόις-Οντένσε
Στουτγκάρδη-Χετάφε

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Στουτγκάρδη 6
2. Γιουνγκ Μπόις 3
3. Χετάφε 3
4. Οντένσε 0

9ος Όμιλος

Μέταλιστ-Σαμπντόρια
Ντέμπρετσεν-Αϊντχόβεν

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Σαμπντόρια 4
2. Αϊντχόβεν 4
3. Μέταλιστ 3
4. Ντέμπρετσεν 0

10ος Όμιλος

Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν
Καρπάτι-Σεβίλλη

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Παρί Σεν Ζερμέν 6
2. Σεβίλλη 3
3. Ντόρτμουντ 3
4. Καρπάτι 0

11ος Όμιλος

Ουτρέχτη-Στεάουα
Νάπολι-Λίβερπουλ

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Λίβερπουλ 4
2. Νάπολι 2
3. Ουτρέχτη 2
4. Στεάουα 1

12ος Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Ραπίντ Βιέννης
Μπεσίκτας-Πόρτο

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Πόρτο 6
2. Μπεσίκτας 6
3. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0
4. Ραπίντ Βιέννης 0 Read more!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ FORMULA!


Ο τελευταίος γύρος της «Superleague Formula by Sonangol» θα διεξαχθεί στην Ισπανική πίστα της Navarra, όπου και θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής της τρίτης σεζόν της συναρπαστικής αυτής διοργάνωσης, που συνδυάζει τα δυο δημοφιλέστερα σπορ στον κόσμο, το ποδόσφαιρο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η τελική μάχη θα κριθεί μεταξύ τεσσάρων συλλόγων, ανάμεσά τους και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το 1 εκατομμύριο ευρώ που θα απονεμηθεί στον πρωταθλητή της σεζόν.

Ο Ντάβιντε Ριγκόν της Άντερλεχτ διατηρεί το προβάδισμα στην βαθμολογία με 635 βαθμούς, ωστόσο ο Μαξ Βίσελ της Βασιλείας καραδοκεί στην δεύτερη θέση με μόλις 7 βαθμούς διαφορά. Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκονται ισόβαθμοι (616) οι Γκρεγκ Ντόλμπι της Τότεναμ και Μπεν Χάνλεϊ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με 19 βαθμούς διαφορά από την Άντερλεχτ, φλερτάρει με τον τίτλο του Πρωταθλήματος, η κατάκτηση του οποίου θα αποτελούσε το αποκορύφωμα μιας εξαιρετικής σεζόν, που περιλαμβάνει 6 νίκες εκ των οποίων 2 σε Μεγάλο Τελικό, 14 βάθρα και 2 pole position.

Ο Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ έκανε την αρχή για την ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ φέρνοντας μια σειρά δυνατών αποτελεσμάτων, που κορυφώθηκε με τις δυο συνεχόμενες νίκες στους Μεγάλους Τελικούς της Jarama και του Nurburgring, πριν εμπλακεί σε ένα άσχημο ατύχημα στο Grand Prix του Brands Hatch, το οποίο τον έθεσε εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν. Οι Μπεν Χάνλεϊ και Νιλ Γιάνι, συνέχισαν επάξια το έργο του Βαν Ντερ Ντριφτ, σημειώνοντας εξίσου δυνατά αποτελέσματα και διατηρώντας τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Στην Navarra, ο Μπεν Χάνλεϊ θα κυνηγήσει να αναδείξει Πρωταθλητή της Superleague Formula τον «ΘΡΥΛΟ των γηπέδων», σηματοδοτώντας έτσι και το ξεκίνημα μιας καινούργιας εποχής για τον Πειραϊκό σύλλογο στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η τελική μάχη για την κατάκτηση του τίτλου της Superleague Formula θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.superleagueformula.com, καθώς και από την συνδρομητική τηλεόραση Novasport, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Read more!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ… ΜΕΛΗ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ;


τον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ επιδιώκουν να γυρίσουν το «χαρτί» και να μπορέσουν να αποφύγουν τα χειρότερα ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να βγάλουν το σύλλογο από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια γενικότερη κινητοποίηση στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια και τον κόσμο της ομάδας. Και όταν μιλάμε για «ερυθρόλευκη» οικογένεια, βεβαίως δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε Ερασιτέχνη και ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός είναι «ενιαίος και αδιαίρετος» όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Ερασιτέχνη, Γιώργος Γλου, στην εκδήλωση που έγινε στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης είναι μεγάλα και δεν είναι δυνατόν να λυθούν μόνο με τις εγγραφές μελών.

Αυτό άλλωστε τόνισαν άπαντες στην εκδήλωση, με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη να έχουν ήδη στο μυαλό τους και μια κίνηση που είναι πολύ πιθανό να προσελκύσει ακόμη περισσότερους οπαδούς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο να γραφτούν μέλη.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα «πηγαδάκια» που ακολούθησαν της λιτής εκδήλωσης στου Ρέντη, υπάρχει σοβαρή σκέψη και μεγάλη πιθανότητα να εφαρμοστεί από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει στις 5 Νοεμβρίου να γίνει αισθητή μείωση της συνδρομής των μελών από 60 ευρώ το χρόνο σε 20 ευρώ το χρόνο. Η κρίση άλλωστε έχει αγγίξει τους πάντες και κυρίως τον απλό κόσμο, που είναι λογικό να σκέφτεται ακόμη και τα 60 ευρώ. Οι άνθρωποι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θεωρούν πως μειώνοντας σημαντικά το ποσό θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερο κόσμο να συνδράμει στον Ερασιτέχνη. Read more!

«Μόνο νίκη με ΑΕΚ!»


Αποκλειστικά και μόνο για τη νίκη θα παραταχθεί απόψε η Άντερλεχτ απέναντι στην ΑΕΚ, σύμφωνα με τον τερματοφύλακα των Βέλγων, Σίλβιο Προτό. Ο Βέλγος γκολκίπερ τόνισε με δηλώσεις του στον βελγικό Τύπο πως η ομάδα του θέλει τουλάχιστον 4-6 βαθμούς κόντρα στην «Ένωση» για να έχει βάσιμες πιθανότητες πρόκρισης:

«Απόψε θα είμαστε ευχαριστημένοι μόνο με τη νίκη. Πρέπει να πάρουμε 4 με 6 βαθμούς στα δύο παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ, διαφορετικά η σεζόν για μας στην Ευρώπη τελείωσε. Πιστεύω πως η ΑΕΚ είναι πιο δυνατή από τη Χάιντουκ Σπλιτ», τόνισε ο Προτό. Read more!

«Καρδιοχτύπι» με Πάντελιτς


Ο Μάρκο Πάντελιτς «καρδιοχτύπησε» τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στην προπόνηση που τελείωσε πριν λίγο αλλά ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχία. Κανονικά ο Μοϊσές. Ανησύχησαν προς στιγμήν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όταν ο Μάρκο Πάντελιτς χτύπησε κατά τη διάρκεια της προπόνησης των Πειραιωτών, όμως σύμφωνα με το ιατρικό τιμ του συλλόγου, ο Σέρβος δεν φαίνεται να έχει κάτι το σοβαρό.

Ο Μοϊσές Ουρτάδο συνέχισε κανονικά το ομαδικό πρόγραμμα και πλέον είναι στην ευχέρεια του Ερνέστο Βαλβέρδε το αν θα τον χρησιμοποιήσει απέναντι στον Άρη το ερχόμενο Σάββατο.

Τέλος, ατομικό πρόγραμμα και τρέξιμο περιελάμβανε η μέρα για τον Κώστα Μήτρογλου. Read more!

«Βαγγέλη, να δούμε μαζί το ντέρμπι»!


Ο Ολυμπιακός είχε στείλει χθες επιστολή στην «πράσινη» ΠΑΕ ζητώντας την κεντρική σουίτα του ΟΑΚΑ για το ντέρμπι, ώστε να δουν από εκεί τα μέλη της «ερυθρόλευκης» διοίκησης τον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός απάντησε σήμερα και αυτός με επιστολή, τονίζοντας πως παραχωρεί τη σουίτα της θύρας 29 που είναι για τους φιλοξενούμενους.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Νικόλας Πατέρας προσκαλεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δουν μαζί το ντέρμπι και να καθίσουν δίπλα-δίπλα.


Η επιστολή του Παναθηναϊκού:
«Προς Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Πλατεία Αλεξάνδρας 185 34 Πειραιάς
Υπ’όψιν κ. Γ. Μώραλη
Αντιπροέδρου Κύριε Μώραλη,
Σχετικά με το αίτημά σας για τη φιλοξενία της διοικητικής σας αντιπροσωπείας στο ΟΑΚΑ εν όψει του μεταξύ των ομάδων μας αγώνα που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:
1. Το κεντρικό μπουθ του ΟΑΚΑ είναι για την αποκλειστική χρήση των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μας.
2. Θα σας διαθέσουμε τη σουίτα στη Θύρα 29, η οποία παραχωρείται πάντα στην εκάστοτε φιλοξενούμενη ΠΑΕ και η οποία πληρεί απολύτως όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές φιλοξενίας και ασφάλειας.
3. Ως προς την πρόθεση του Α΄ Αντιπροέδρου σας να παρευρεθεί στο ΟΑΚΑ, ο Πρόεδρός μας, κ. Νικόλας Πατέρας, τον προσκαλεί να καθίσει δίπλα του και να παρακολουθήσουν μαζί τον αγώνα.
Με εκτίμηση Δημήτρης Γόντικας Α’ Αντιπρόεδρος»

Παρακάτω διαβάστε τη χθεσινή επιστολή του Ολυμπιακού:

«Προς την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Υπ' όψιν κ. Ιωάννη Zαβραδινoύ Υπεύθυνο Διεξαγωγής Aγώνων
Πειραιάς,19/10/2010 Αρ. Πρωτ.: 4005
Κύριε Ζαβραδινέ, Εν όψει της σύσκεψης την Παρασκευή, 22/10/2010 για τα μέτρα τάξης του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σας γνωρίζουμε ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα αιτηθεί για παραχώρηση από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ του κεντρικού μπουθ του ΟΑΚΑ. Σας ενημερώνουμε ότι στον αγώνα σκοπεύει να παρευρεθεί ο Α' Αντιπρόεδρος της ΠAE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, καθώς και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία θα γνωστοποιηθούν αναλυτικά σε νεώτερη επιστολή μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».
Read more!

Χάρη(ς)... στην πράσινη καρδιά!

Χάρη(ς)... στην πράσινη καρδιά!

Γεννήθηκε -πριν από 16 χρόνια και οκτώ μήνες– για να παίξει στον Παναθηναϊκό. Ο Χάρης Μαυρίας έκανε πραγματικότητα το όνειρό του και το gazzetta.gr παρουσιάζει την ιστορία του νεαρότερου Έλληνα που έπαιξε στο Champions League.



Welcome to Tsilivi!


Σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου, ξεκίνησαν τα όνειρα. Εκεί όπου η ζωή ξεχειλίζει τα καλοκαίρια και όλα μοιάζουν να κινούνται σε έναν διαφορετικό ρυθμό τέτοιους μήνες του χρόνου. Χθες το Τσιλιβί έζησε ξανά για λίγο καλοκαίρι. Τα μπαράκια δίπλα στη θάλασσα έμοιαζαν να έχουν γεμίσει κόσμο που διασκεδάζει, η νύχτα έμοιαζε ζεστή και υπήρχε μια γλυκιά προσμονή για το ξημέρωμα.

Γιατί η επόμενη μέρα της συμμετοχής του Χάρη Μαυρία στο Champions League θα έσπασε τη χειμερινή του μοναξιά και απομόνωση. Και στο μπαράκι του πατέρα του, τα ποτά θα ήταν κερασμένα! Ο Γιώργος Μαυρίας είχε ένα απωθημένο. Από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι ο γιος του έχει ταλέντο, ήθελε να τον δει να παίζει στον Παναθηναϊκό. Ποδοσφαιριστής και ο ίδιος, αλλά σε ερασιτεχνικό επίπεδο, είχε φτάσει να αγωνιστεί μέχρι τη Δ’ Εθνική. Άλλες εποχές τότε, πιο δύσκολες και με την οικογενειακή επιχείρηση να μην αφήνει σκέψεις για καριέρα έξω από τα… σύνορα.

Η οικογένεια διατηρεί ένα μπαρ στο Τσιλιβί, το οποίο λειτουργεί τέσσερις μήνες το χρόνο και είναι το μοναδικό διάστημα στο οποίο αφήνει ο Γιώργος τον Χάρη και την υπόλοιπη οικογένεια και επιστρέφει στα πάτρια εδάφη. Ευτυχώς, ο Χάρης δεν… ασχολήθηκε και ιδιαίτερα με τη νυχτερινή ζωή στο παραθαλάσσιο θέρετρο και προτίμησε την μπάλα.

Η πρώτη μεταγραφή!

«Γιώργο, ο μικρός είναι καλός. Θέλω να μου τον φέρεις». Στις μικρές κοινωνίες έτσι κλείνουν οι μεταγραφές. Ο Στράτος Κουρούμαλος ήταν προσωπικός φίλος με τον πατέρα του και δεν χρειάστηκε να δει πολλές φορές τον Χάρη για να καταλάβει. Η εμπειρία του σε μικρές ηλικίες (σ.σ. προϊόν της ακαδημίας του είναι και ο Ανδρέας Τάτος) τού έδινε μια διορατικότητα παραπάνω, και σε ηλικία 10 ετών ο Χάρης εντάχθηκε στον Ζακυνθιακό. «Ξεχώριζε με την ταχύτητά του, την επιθετικότητά του και το πάθος του για το ποδόσφαιρο», θα πει στο gazzetta.gr ο μέντοράς του ή δάσκαλος, όπως τον αποκαλεί ο 16χρονος μέσος.

«Ήταν συνεχώς με μια μπάλα στα πόδια», προσθέτει και ξετυλίγει το κουβάρι της εξέλιξής του. Τρία χρόνια μετά την πρώτη του μεταγραφή, η συγκυρία ήταν ιδανική για τον Χάρη Μαυρία. Ένα τουρνουά, ένας σκάουτερ και ένα όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. «Είχαμε συνεργασία με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και ο Σπύρος Λιβαθηνός ερχόταν συχνά να δει παίκτες. Λάβαμε μέρος σε ένα τουρνουά στο Λουτράκι και μετά μας έγινε η πρόταση. Ήταν τυχερός που βρέθηκε σε εκείνο το τουρνουά. Γιατί καμιά φορά, μια καριέρα κρίνεται από μια καλή συγκυρία».

Η… ερυθρόλευκη παρεμβολή!

Κάθε όμορφη ιστορία θέλει και μια απρόσμενη ανατροπή. Λίγο καιρό μετά το τουρνουά στο Λουτράκι, ακολούθησε ένα τουρνουά στο Χαϊδάρι. Εκεί, ο Χάρης Μαυρίας θα έδινε εκ νέου τα διαπιστευτήριά του απέναντι σε ομάδες όπως η Λεβερκούζεν και η Μίλαν, που επίσης συμμετείχαν. Και ήταν τόσο πειστικός, ώστε να προκύψει ο Ολυμπιακός. «Ήρθαν ο Γιώργος Νταρακλίτσας με τον Αμανατίδη και μου ζήτησαν το παιδί. Μου έδιναν και 15.000 ευρώ για να πάει στον Ολυμπιακό. Περισσότερα απ’ όσα πήρα από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τον έδωσα. Είμαι κι εγώ Παναθηναϊκός, όπως γνώριζα πως το όνειρο του πατέρα του ήταν να τον δει με το τριφύλλι στο στήθος».

Κάπως έτσι ολοκληρώνεται η διαδρομή από τη Ζάκυνθο στην Παιανία. Χωρίς χρήματα, ο Παναθηναϊκός θα αποκτούσε τον Χάρη Μαυρία. Με μοναδική συμφωνία να πάρει λεφτά ο Ζακυνθιακός αν φτάσει ο μικρός να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο –όπως κι έγινε– ή αν πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Τα ψιλά γράμματα στο συμβόλαιο, όμως, δεν αφορούν τις παιδικές ψυχές.

Το συμβόλαιο για ένα παιδί είναι οι αφίσες που έχει κολλημένες πάνω από το κρεβάτι του. «Το όνειρό μου είναι να παίξω στον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα για πολλά χρόνια», είχε πει το καλοκαίρι στην πρώτη του συνέντευξη. «Από τότε που γεννήθηκα είμαι Παναθηναϊκός. Εγώ και όλη η οικογένειά μου», είχε συμπληρώσει. Είχε ίνδαλμα τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Κώστα Κατσουράνη. Kαι τον Λιονέλ Μέσι φυσικά!

Το ταξίδι στην Παιανία!

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε για όλα. Το σχολείο που θα φοιτούσε ο Χάρης, τον ξενώνα που θα τον φιλοξενούσε στην Παιανία, το σπίτι όπου θα έμενε η οικογένειά του. Η απόφαση για τον Γιώργο Μαυρία ήταν εύκολη. Δεν θα άφηνε το παιδί του μόνο του στην Αθήνα τη στιγμή που ήταν μόλις 13 ετών. Μετακόμισαν και εγκαταστάθηκαν στην πρωτεύουσα, επιστρέφοντας στο Τσιλιβί για τους τέσσερις μήνες το χρόνο που έχει δουλειά στο μαγαζί. Δεν βγήκαν χαμένοι, αφού το όνειρό τους θα γινόταν πραγματικότητα, έστω κι αν υπήρχαν τα δεδομένα στάδια από τα οποία έπρεπε να περάσει ο μικρός.

Ξεκίνησε από την ομάδα παίδων με τον Γιάννη Βονόρτα, έπαιξε στην ομάδα εφήβων με τον Βαγγέλη Σάμιο και παράλληλα έπαιρνε συμμετοχές από τον Κώστα Ταράση και σε εκείνη των Κ-21. Ένας τραυματισμός (σ.σ. έσπασε το χέρι του το 2008) δεν έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία του, απλώς τον ανάγκασε να κόψει λίγο ταχύτητα. Στις 2 Αυγούστου του 2009 έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και εντάχθηκε στην Golden Team του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Κλήθηκε από τον Νίκο Νιόπλια και συμμετείχε στην προετοιμασία του «τριφυλλιού» και το ανεπίσημο ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα έγινε στο φιλικό με τη Βόλφσμπουργκ στις 21 Ιουλίου του 2010. Στα τέλη Αυγούστου υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2013 και πλέον όλοι περιμένουν από εκείνον την καριέρα που οι ικανότητές του και ο χαρακτήρας του υπόσχονται. Γιατί ακόμα και οι ψυχολόγοι που παρακολουθούν τα παιδιά στην Παιανία κάνουν λόγο για ένα απολύτως ισορροπημένο παιδί.

Ένα παιδί που έκανε περήφανη όλη τη Ζάκυνθο, όπως μαρτυρά το www.ioniansports.gr, απ’ όπου ξεκίνησε η περιπλάνησή μας για την ιστορία του νέου μικρού ήρωα. Ένα παιδί που έκανε περήφανο τον πρώτο του προπονητή, όπως αποδεικνύει η χθεσινή τους συνομιλία μέσω γραπτών μηνυμάτων.

«Παιδί μου, με γέμισες χαρά και περηφάνια. Σου εύχομαι να φτάσεις ψηλά και να οδηγήσεις τον Παναθηναϊκό σε νέο Wembley. Να είσαι πάντα γερός», του έστειλε μετά το τέλος του αγώνα ο Στράτος Κουρούμαλος. «Δάσκαλε, σ’ ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για μένα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ από πού ξεκίνησα», ήταν η απάντηση που έλαβε λίγο αργότερα.

Ήταν ένα βράδυ που πολλοί ένιωσαν την ίδια περηφάνια. Ένα βράδυ που πολλοί άργησαν να κοιμηθούν. Έστω κι αν ήταν κλειστό το μπαράκι στο Τσιλιβί…


Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...