ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Φορτούνης!

Μπορεί το χτύπημα του Γιώργου Γεωργιάδη στον Κώστα Φορτούνη του Αστέρα Τρίπολης να προκάλεσε ανησυχία στους ανθρώπους της ομάδας, όμως φαίνεται πως ο νεαρός άσος έχει κάκωση στον αστράγαλο που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για τρείς με τέσσερις μέρες. Συνεπώς θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την Καβάλα για την δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Επίσης καλά τα νέα ήταν και για τον Σωκράτη Φυτανίδη, ο οποίος έχει κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και από την Τρίτη αναμένεται να προπονηθεί κανονικά. Αν υπολογίσουμε πως θα επιστρέψει, λογικά και ο Αργυρόπουλος, τότε ο αρχηγός των Αρκάδων, θα μετατοπιστεί στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Πουλίδο, παίρνοντας την θέση του ανεμικού Ορόθκο.
Γλίτωσε τα χειρότερα ο Φορτούνης!
Παράλληλα μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό ακούστηκαν κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες προς τους παίκτες και τον προπονητή. Αυτό εκνεύρισε τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Μποροβήλο, ο οποίος είχε τετ-α-τετ με τον Βαγγέλη Βλάχο, όπου του εξέφρασε την στήριξή του. Είναι δεδομένο πως θέμα προπονητή δεν υπάρχει στον Αστέρα, και πώς να γίνει κάτι τέτοιο όταν η ομάδα κάνει αυτή την ξέφρενη κούρσα.

Πλέον οι Αρκάδες συγκεντρώνονται για το παιχνίδι με την Καβάλα για την δέκατη αγωνιστική ψάχνοντας την πρώτη του νίκη στην Τρίπολη. Read more!

Και ωραίος και μοιραίος ο Μπαλοτέλι

Με τον Μάριο Μπαλοτέλι να πετυχαίνει δύο γκολ κόντρα στην Γουέστ Μπρομ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-0 και πήρε την πρώτη της νίκη μετά από δύο αγωνιστικές. Ο Ιταλός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 20’ και διπλασίασε τα τέρματά του, αλλά και της ομάδας του επτά λεπτά αργότερα.
Και ωραίος και μοιραίος ο Μπαλοτέλι
Μάλιστα ο νεαρός επιθετικός έφυγε νωρίτερα για τα αποδυτήρια καθώς αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά (60’, 63’). Με δέκα παίκτες τελείωσαν και οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Μουλούμπου Read more!

«Χρυσάφι» για Ζοσέ

Πρώτος στόχος για την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι, σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο. «Χρυσάφι» για Ζοσέ
Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο εκλεκτός του Άραβα δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη των «Πολιτών», Μανσούρ Ζαγιέντ, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «Μπλε» σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Συγκεκριμένα, η «Mirror» αναφέρεται επί του θέματος με άνθρωπο της ομάδας της Μάντσεστερ να τονίζει χαρακτηριστικά επί του θέματος:

«Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει τη δύναμη να τον προσλάβει. Αν αυτό συμβεί θα είναι κατευθείαν από τον ιδιοκτήτη που δεν είναι μυστικό πως λατρεύει τον Μουρίνιο! Αν φυσικά χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον Ρομπέρτο, τότε μόνο ένας είναι ο προφανής στόχος για να τον αντικαταστήσει». Read more!

Ανετα Λανς και Μονακό

Οι ποδοσφαιριστές της Μονακό πανηγυρίζουν... Σημαντικές νίκες πέτυχαν την Κυριακή στο πλαίσιο της 12ης ημέρας του σαμπιονά η Λανς και η Μονακό. Οι Μονεγάσκοι επικράτησαν άνετα εκτός έδρας της Νανσί με 4-0 και οι «λανσουά» επικράτησαν με 2-0 της Μονπελιέ, με αποτέλεσμα να αφήσουν την Αρλ σε απόσταση οκτώ βαθμών, όσον αφορά στις θέσεις της «επικίνδυνης ζώνης».

Παράλληλα, η Λιλ νίκησε 3-1 την Μπρεστ που παρέμεινε στην κορυφή, ενώ η Νις επικράτησε της Τουλούζ με 2-0 και βελτίωσε την θέση της στην βαθμολογία.

  • Λανς-Μονπελιέ 2-0
    (7` Ερμας, 41` Ακαλέ)




  • Νις-Τουλούζ 2-0
    (18` Λιουμπόγια, 90+2` Σααντά)




  • Νανσί-Μονακό 0-4
    (55` Γκαβανόν αυτογκόλ, 63` αυτογκόλ, 82`, 87` Παρκ)




  • Λιλ-Μπρεστ 3-1
    (40` Σόου, 51` Ζερβίνιο, 76` Αζάρ - 61` Πογέ)
  • Read more!

    Ξανά στην κορυφή η Ρέιντζερς

    Ανετη επικράτηση για την Ρέιντζερς Η Σεντ Μίρεν δεν μπόρεσε να κόψει βαθμούς από τη Ρέιντζερς, η οποία με το τρίποντο που κατέκτησε "αναρριχήθηκε" στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο γκολ, ωστόσο οι πρωταθλητές επικράτησαν εκτός έδρας με 3-1.

    Συγκεκριμένα ο ΜακΑουσλαντ στο 48' με αυτογκόλ έβαλε τη Ρέιντζερς μπροστά στο σκορ, ενώ με διαφορά δέκα λεπτών οι "μπλε" χτύπησαν άλλες δύο φορές με τους Νέισμιθ (58'), Μίλερ (68'). Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Χίγκντον με πέναλτι στο 76'.
    Read more!

    Τετ-α-τετ Βελβέρδε - Ρόμενταλ


    Τετ-α-τετ Βελβέρδε - Ρόμενταλ!
    Το μπουκάλι που κλώτσησε ο Ντένις Ρόμενταλ όταν κατάλαβε ότι δεν θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο, το είδε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Έτσι, στην πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού ο Ισπανός τεχνικός κάλεσε τον Δανό και συνομίλησε μαζί του.

    Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Ντένις Ρόμενταλ τα «είπαν» για περίπου δέκα λεπτά για την δυσφορία του δεύτερου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισπανός τεχνικός εξήγησε στον Ρόμενταλ πως τον υπολογίζει για τους αγώνες των «ερυθρολεύκων» και του ζήτησε να συνεχίσει να δουλεύει στις προπονήσεις.

    Από την πλευρά ο Δανός εξήγησε στον Βαλβέρδε πως θέλει να αγωνίζεται, εξηγώντας του την χθεσινή του αντίδραση και πως θα περιμένει να τους δώσει την ευκαιρία να αποδείξει πως αξίζει θέση στην 11άδα.
    Read more!

    Ένα-Δύο η Red Bull στη Βραζιλία!

    Στο προτελευταίο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα Ιντερλάγκος της Βραζιλίας η Red Bull έκανε το 1-2 με τον Φέτελ να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρο. Ο Μαρκ Γουέμπερ είδε δεύτερος την καρό σημαία, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο συμπλήρωσε το βάθρο. Το 1-2 της Βραζιλίας δίνει το πρωτάθλημα κατασκευαστών στη Red Bull, ωστόσο διατηρεί τον Αλόνσο στην πρώτη θέση.

    Λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα ο Χούλκνμπεργκ είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στους διεκδικητές του τίτλου και αυτό έγινε. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε μια καλή εκκίνηση, προσπερνώντας αμέσως τον Γερμανό της Williams. Ο Μαρκ Γουέμπερ έπρεπε να περιμένει λίγα λεπτά για να βρεθεί δεύτερος.
    Δίκοπο μαχαίρι το 1-2 της Red Bull
    Μπορεί η Βραζιλία να αναδεικνύει τον πρωταθλητή συνήθως στα τελευταία χρόνια, ωστόσο σήμερα έδωσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Κατασκευαστών στους «κόκκινους ταύρους».

    Ο Αλόνσο ύστερα από την κακή εκκίνηση κατάφερε να βρει τον καλό του εαυτό, προσπερνώντας τον Χούλκενμπεργκ, με συνέπεια να ανέβει στην τρίτη θέση. Ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία διατηρείται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ύστερα από την νίκη του Φέτελ.

    Ωστόσο, ο Αλόνσο ήθελε το κάτι παραπάνω για αυτό και δεν τα παράτησε ούτε στους τελευταίους γύρους, στους οποίους «γέμισε» τους καθρέφτες του Μαρκ Γουέμπερ.

    Τα δυνατά τους έβαλαν και οι πιλότοι της McLaren, με τους Χάμιλτον και Μπάτον να βλέπουν την καρό σημαία από την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα. Ο Χάμιλτον έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει τον Αλόνσο.

    Το 18ο γκραν πρι της σεζόν πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα, καθώς ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος των πιλότων. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε μόνο μια φορά την εμφάνιση του στο γκριντ, ύστερα από την έξοδο του Βιταντόνιο Λιούτσι, 20 γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

    Η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας σήμανε και το τέλος της «μάχης» μεταξύ του Γουέμπερ με τον Φέτελ και ταυτόχρονα έδωσε στον Αλόνσο το δικαίωμα να πηγαίνει στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι με πλεονέκτημα. Read more!

    Σοκ ο Άγιαξ, όρθια η Αϊντχόφεν!

    Ο Άγιαξ γνώρισε ήττα - σοκ εντός έδρας από την Ντεν Χάαγκ 1-0, αντίθετα η Αϊντχόφεν άντεξε με παίκτη λιγότερο και πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη 2-1 επί της Ουτρέχτης!
    Σοκ ο Άγιαξ, όρθια η Αϊντχόφεν!
    Την ήττα με 1-0 μέσα στο Άμστερνταμ από την Ντεν Χάαγκ γνώρισε ο Άγιαξ την κι αυτό έχει ως συνέπεια να μείνει τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τβέντε, η οποία χθες νίκησε 2-1 την Εξέλσιορ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Βέρχοκ στο 43'.
    Αντίθετα, η Αϊντχόφεν πήρε σημαντική νίκη 2-1 επί της Ουτρέχτης και παρέμεινε μια ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να έπαιζαν από νωρίς (33’) με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρέις, ωστόσο βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με δυο τέρματα του Ντζούντζακ!
    Read more!

    Από τώρα... απονομή στην Κοπεγχάγη

    Στο Champions League εντυπωσιάζει, αλλά κι εντός των τειχών κάνει το καθήκον της. Η Κοπεγχάγη, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Champions League, συνέτριψε με 4-0 τη Χόρσενς στο «Πάρκεν» για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Δανίας και έχει διαφορά 14 βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη της. Τα γκολ για την ομάδα του Στάλε Σολμπάκεν πέτυχαν οι Σαντίν (8’), Βίνγκααρντ (14’), Μπολάνιος (71’) και Γιόργκενσεν (90’).
    Από τώρα... απονομή στην Κοπεγχάγη
    Η σύνθεση της Κοπεγχάγης: Βίλαντ, Πόσπεχ, Ζάνκα, Άντονσον, Βεντ, Μπολάνιος, Κλαουντεμίρ (75’ Κρίστενσεν), Κβιστ, Βίνγκααρντ (60’ Γκρόνκιερ), Σαντίν (72’ Νόρντστραντ), Εντόι Read more!

    Φουλ για κούπα η Ντόρτμουντ!

    Ούτε το Ανόβερο στάθηκε ικανό να σταματήσει την εξαιρετική πορεία της Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέρασε με τεσσάρα από το «AWD Arena» και βρέθηκε στο +4 από την δεύτερη, Μάιντς.

    Μέρες 2002, όταν και κατέκτησαν το τελευταίο πρωτάθλημα αρχίζουν να ζουν στην Ντόρτμουντ παρότι βρισκόμαστε στην 11η αγωνιστική της Bundesliga. Η ομάδα του Κλοπ έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στην σεζόν και δεν φρέναρε ούτε στο Ανόβερο το οποίο συνέτριψε με 4-0 εκτός έδρας. Στο 11' ο Ιάπωνας, Καβάγκα άνοιξε το σκορ, στο 72' ο Μπάριος έκανε το 2-0, στο 81' ο Λεβαντόφσκι το 3-0 για να διαμορφώσει το τελικό 4-0 ο Μπλαστσικόφσκι στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και χαμένο πέναλτι στο 78’ με τον Σαχίν να βλέπει τον Φρόμλοβιτς να αποκρούει, ενώ στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο Χαγκουί για το Ανόβερο.

    Read more!

    «Βλέπει» Μπούσκετς η Τσέλσι

    Στο στόχαστρο της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Τσέλσι, βρίσκεται ο άσος της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Μπούσκετς.
    Σύμφωνα με την έκδοση της «El Mundo Deportivo», ο Ισπανός άσος των «Μπλαουγκράνα» βρίσκεται στο στόχαστρο της διοίκησης της Τσέλσι για την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
    Το συμβόλαιο του 22χρονου Ίβηρα με την ομάδα της Καταλονίας λαμβάνει φινάλε το καλοκαίρι του 2013.

    Read more!

    "Xτύπημα" της Νιούκαστλ στο "Εμιρέιτς"

    Ο Κάρολ πανηγυρίζει... Ψυχρολουσία στο "Εμιρέιτς", καθώς στον αγώνα για την 11η ημέρα της Πρέμιερ Λίγκ, η Αρσεναλ ηττήθηκε εντός έδρας με 1-0 από τη Νιούκαστλ και πλέον θα περιμένει με αγωνία την αποψινή αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ για να δει αν θα απομακρυνθεί κι άλλο από την κορυφή. Το γκολ πέτυχε ο Κάρολ στο 45', ενώ για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είδε την κόκκινη κάρτα ο Κοσκελνι στο 90'.
    Read more!

    Θρίαμβος για τη Λίβερπουλ!

    Πετώντας στα σκουπίδια όλα τα προγνωστικά, η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 2-0 της Τσέλσι στο “Anfield” δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην Premiership!

    Με τον Φερνάντο Τόρες να δείχνει μετά από καιρό την κλάση του (πέτυχε δυο υπέροχα τέρματα), οι «κόκκινοι» απάντησαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο στα περί τελειωμένης ομάδας.
    Θρίαμβος για τη Λίβερπουλ!
    Σε ένα ματς στο οποίο μπήκε με την ταμπέλα του αουτσάιντερ, η Λίβερπουλ έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε για να βουλώσει στόματα. Χωρίς να πιάσει σούπερ απόδοση, αλλά και χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα από τους πρωταθλητές του Κάρλο Αντσελότι, έφτασε σε μία σπουδαία νίκη, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε ανοδική τροχιά.

    Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τους «κόκκινους» επί εποχής Τζον Χένρι, ο οποίος βρέθηκε στο “Anfield” βλέποντας από κοντά την ομάδα του να φτάνει στον θρίαμβο. Εκτός αποστολής έμεινε ο Σωτήρης Κυργιάκος. Read more!

    Serie A

    Η Ρώμη είναι... «τζιαλορόσα»!
    Στο ντέρμπι ήταν Ρόμα!
    Με δύο πέναλτι η Ρόμα επικράτησε της Λάτσιο (2-0) στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής και έδωσε τη δυνατότητα σε Μίλαν (3-2 στο Μπάρι) και Γιουβέντους (3-1 την Τσεζένα) να πλησιάσουν!
    Η Ρώμη είναι... «τζιαλορόσα»! (videos)
    Στο «Ολίμπικο» οι Λάτσιο και Ρόμα αναμετρήθηκαν με κοινό στόχο τη νίκη, τόσο για το γόητρο όσο και για τη βαθμολογία. Οι «λατσιάλι» ήθελαν να συνεχίσουν την ξέφρενη πορεία τους στην κορυφή και οι «τζιαλορόσι» να βελτιώσουν τη θέση τους και η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 42', μάλιστα, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για την ακύρωση ενός γκολ του Γκρέκο για οφ-σάιντ του Μποριέλο, καθώς ο Ντίας φάνηκε να τον καλύπτει. Στην επανάληψη η Λάτσιο μπήκε πιο δυνατά αλλά η Ρόμα ήταν αυτή που κέρδισε πέναλτι στο 52' για χέρι του Σιμπλίτσιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μποριέλο και ο Μουσλέρα... σχεδόν απέκρουσε, αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του για το 0-1! Στη συνέχεια η Λάτσιο πίεσε και η Ρόμα έβρισκε χώρους για αντεπιθέσεις, με τον Ρίισε στο 76' να... καταφέρνει να σημαδέψει το δοκάρι σε κενή εστία! Στην αμέσως επόμενη φάση έγινε πανικός, καθώς ο Νορβηγός αριστερός μπακ των «τζιαλορόσι» ανέτρεψε τον Μάουρι, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε τίποτα. Αντιθέτως, έδωσε και δεύτερο πέναλτι στη Ρόμα για την ανατροπή του Μπαπτίστα από τον Ντίας στο 87', με τον Βούτσινιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 0-2.
    Στο ντέρμπι ήταν Ρόμα! (video)
    Την ήττα της Λάτσιο αλλά και τη γκέλα της Ιντερ το Σάββατο με την Λέτσε, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» αντιμετώπισαν την Μπάρι εκτός έδρας και πήραν τη νίκη με 3-2, με αποτέλεσμα να ανέβουν στη 2η θέση και να είναι μόλις στο -2 από την κορυφή. Η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Αμπροζίνι και στο 31' φάνηκε ότι οι Μιλανέζοι θα είχαν ένα εύκολο απόγευμα, καθώς ο Φλαμινί με ωραίο πλασέ μετά από ασίστ του Ιμπραΐμοβιτς έκανε το 0-2. Η Μίλαν θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ αλλά ο Ρομπίνιο έχανε αυτά που δε χάνονται, με συνέπεια να έρθει το άγχος στη συνέχεια... Στο 65' ο Κουτούζοφ από κοντά μείωσε σε 1-2, η Μπάρι προσπάθησε να πιέσει αλλά στο 72' ο Πάτο έκανε το 1-3 με ωραία προσπάθεια και δυνατό σουτ, δείχνοντας να τελειώνει το ματς. Στο 90', πάντως, ο Μπαρέτο μείωσε σε 2-3 με ωραίο σουτ, αγχώνοντας τους «ροσονέρι» μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

    Κοντά στην κορυφή, για την ακρίβεια στο -4, είναι πλέον και η Γιουβέντους! Σε μια γιορτινή μέρα, καθώς τα 50 αστέρια του παρελθόντος που θα έχουν το δικό τους αστέρι στο νέο γήπεδο βρέθηκαν στο «Κομουνάλε», η «Μεγάλη Κυρία» αν και παρατάχθηκε με πάρα πολλές απουσίες και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, νίκησε με 3-1 την Τσεζένα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό με κοντινή προσπάθεια του Χιμένεζ μετά από πάσα του Σκελότο και στη συνέχεια η Γιούβε χρειάστηκε κάποια λεπτά για να συνέλθει. Όταν έγινε αυτό, ανέτρεψε και την κατάσταση. Στο 31' ο Πελεγκρίνο ανέτρεψε τον Μπονούτσι τραβώντας τον από τη φανέλα και το πέναλτι εκτέλεσε ο Ντελ Πιέρο, κάνοντας το 1-1. Πριν το τέλος του ημιχρόνου οι «μπιανκονέρι» ήταν μπροστά στο σκορ, καθώς στο 43' ο Κουαλιαρέλα με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 2-1 και το γεγονός ότι η Τσεζένα έμεινε με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Πελεγκρίνι για φάουλ στον Πέπε, σήμανε ουσιαστικά και το τέλος του ματς. Ο τραυματισμός του Μέλο στο β' ημίχρονο μεγάλωσε τον πονοκέφαλο του Ντελ Νέρι, ενώ στο 88' ο επανακάμψας Ιακουίντα έκανε το 3-1 μετά από σέντρα του Σαλιχάμιτζιτς.

    Στο -4 από την κορυφή, ισόβαθμη με τη Γιουβέντους, είναι πάντα και η εκπληκτική Νάπολι! Οι «παρτενοπέι» φιλοξένησαν την Πάρμα και με τον ασταμάτητο Καβάνι να πετυχαίνει άλλα δύο γκολ, έφτασαν στο 2-0 και στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Ουρουγουανός σέντερ φορ άνοιξε το σκορ στο 19' με ωραίο πλασέ ολοκληρώνοντας μια υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας του και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 86', με ένα πλασέ από εξαιρετικά δύσκολη θέση, προκαλώντας παραλήρημα στο «Σαν Πάολο»!

    Στο «Φρίουλι» οι Ουντινέζε και Κάλιαρι ήθελαν τη νίκη αλλά τελικά μοιράστηκαν τους βαθμούς με το τελικό 1-1. Οι Σαρδήνιοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 12' με ένα εκπληκτικό σουτ του Κόντι, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 44' με κεφαλιά του Φλόρο Φλόρες μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στην επανάληψη η Ουντινέζε πίεσε αρκετά, είχε δοκάρι με τον Ντι Νατάλε και το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος.

    Στον αγώνα που έγινε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, η Φιορεντίνα πήρε βαθμολογική ανάσα με το 1-0 επί της Κιέβο. Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα των Βερονέζων στο 80', όταν ο Μούτου είδε δύο σερί σουτ να κοντράρουν σε σώματα αντιπάλων, για να καταλήξει η μπάλα στον Σέρτσι που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!

    Στη Γένοβα η Σαμπντόρια ήταν το φαβορί στον αγώνα με την Κατάνια, αλλά τελικά το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Απολύτως λογικό, καθώς είναι ζήτημα αν έγιναν... δύο καλές φάσεις σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

    ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    Σάββατο (6/11)
    Μπολόνια-Λέτσε 2-0 (84' Ντι Βάιο, 85' Χιμένεζ)
    Ιντερ-Μπρέσια 1-1 (73' πεν. Ετό-15' Καράτσιολο)
    Κυριακή (7/11)
    Φιορεντίνα-Κιέβο 1-0 (80' Σέρτσι)
    Μπάρι-Μίλαν 2-3 (65' Κουτούζοφ, 90' Μπαρέτο-4' Αμπροζίνι, 31' Φλαμινί, 72' Πάτο)
    Γιουβέντους-Τσεζένα 3-1 (31' πεν. Ντελ Πιέρο, 43' Κουαλιαρέλα, 88' Ιακουίντα-11' Χιμένεζ)
    Λάτσιο-Ρόμα 0-2 (52' πεν. Μποριέλο, 87' πεν. Βούτσινιτς)
    Νάπολι-Πάρμα 2-0 (19',86' Καβάνι)
    Σαμπντόρια-Κατάνια 0-0
    Ουντινέζε-Κάλιαρι 1-1 (44' Φλόρο Φλόρες-12' Κόντι)
    Παλέρμο-Τζένοα

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (10 αγωνιστικές)
      1. Λάτσιο 22
      2. Μίλαν 20
      3. Ιντερ 19
      4. Γιουβέντους 18
      5. Νάπολι 18 Read more!

    Τέλος και ο Παράσχος για την Ξάνθη

    Ο Γιώργος Παράσχος στην προπόνηση της Skoda Ξάνθης Σε αναζήτηση νέου τεχνικού, του τρίτου μέσα σε περίπου δύο μήνες, βρίσκεται η Ξάνθη, η διοίκηση της οποίας έλυσε τη συνεργασία της με τον Γιώργο Παράσχο, όπως ανακοίνωσε μέσω του επίσημου σάιτ της. Ο Έλληνας προπονητής είχε αντικαταστήσει το Νίκο Κεχαγιά, όμως η πορεία της ακριτικής ομάδας στο πρωτάθλημα δεν παρουσίασε ουσιαστική βελτίωση.

    Ύστερα και από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ηρακλή (2-2), ο σύλλογος της Θράκης μοιράζεται με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο την τελευταία θέση της κατάταξης, με απολογισμό 7 βαθμών. Να σημειωθεί, επίσης, ότι στη διοργάνωση του Κυπέλλου η Ξάνθη αποκλείστηκε από τον Εθνικό Αστέρα (ήττα με 4-2 στα πέναλτι). Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει:

    "H Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ και ο Γιώργος Παράσχος συμφώνησαν να λύσουν την συνεργασία τους. Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ ευχαριστεί τον Γιώργο Παράσχο για τις προσπάθειες που έκανε όλο αυτό τον καιρό στην ομάδα μας. Εύχεται σ' αυτόν και στην οικογένειά του υγεία και ό,τι καλύτερο στην καριέρα του".
    Read more!

    Λέτο: "Θέλουν να κάνουν κακό στην ομάδα"

    Ξεκάθαρη απάντηση σε δημοσίευμα που ανέφερε πως ο Λέτο έχει κακές σχέσεις με τους Νιόπλια και Αντωνίου έδωσε ο Αργεντινός μέσος του Τριφυλλιού. "Ενόχλησε η νίκη επί του Ολυμπιακού" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σεμπάστιαν Λέτο στο "Contra.gr":

    Σεμπάστιαν σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα ο λόγος που δεν αγωνίζεσαι είναι ότι έχεις έρθει σε ρήξη με τον προπονητή και τον διευθυντή ποδοσφαίρου; Ισχύει κάτι τέτοιο;
    "Αστειεύεστε; Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κανείς κάτι τέτοιο; Όχι μόνο είναι ψέμα, αλλά είναι τόσο χοντροκομμένο που προφανώς είναι και ύποπτο.

    Τι εννοείς;
    "Εννοώ πως όλοι ξέρουν για τον τραυματισμό μου. Συνεπώς, το να γράφεται κάτι τέτοιο προφανώς εξυπηρετεί άλλους σκοπούς... Όποιος το κάνει αυτό θέλει να κάνει κακό στην ομάδα. Ενδεχομένως ενόχλησε πολλούς το γεγονός ότι νικήσαμε τον Ολυμπιακό και είμαστε μια ανάσα από την κορυφή".

    Η αλήθεια είναι όμως πως έχεις μείνει καιρό εκτός δράσης... 
    "Ναι, και τρελαίνομαι που εξαιτίας αυτού του τραυματισμού δεν μπορώ να βοηθήσω και εγώ την ομάδα. Δουλεύουμε όμως πολύ πάνω στην αποθεραπεία μου και πιστεύω πως δεν αργεί η στιγμή που θα μπορώ και πάλι να μπω στο γήπεδο και να αγωνιστώ. Είμαι καλύτερα και ανυπομονώ να έρθει η ώρα να παίξω και πάλι συμβάλλοντας στην προσπάθεια που κάνει όλη η ομάδα".

    Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Αργεντίνου άσσου εδώ:
    http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Panathinaikos/296229.html Read more!

    Μιραλάς: "Να υπογράψω για πολλά χρόνια"

    Ο Κέβιν Μιραλάς εκτός από την αγάπη του κόσμου και την εμπιστοσύνη του Ερνέστο Βαλβέρδε που έχει ήδη κερδίσει, έχει αρχίσει να πείθει τη διοίκηση του Ολυμπιακού πως καλό θα είναι να αρχίσει άμεσα τις συζητήσεις με τη Σεντ Ετιέν για την αγορά των δικαιωμάτων του. 
    Μιραλάς: "Να υπογράψω για πολλά χρόνια"
    Ο ίδιος ο Βέλγος επιθετικός, και πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα, εκφράζει την επιθυμία του να κερδίσει μόνιμη θέση στο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του.

    "Εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ κι ελπίζω να υπογράψω ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο, για όσο πιο πολύ καιρό γίνεται", δήλωσε αρχικά στην κάμερα του "sport.gr".

    Στην συνέχεια αναφερόμενος στη δεινότητα που παρουσιάζει στο σκοράρισμα διευκρίνισε πως "ελπίζω κάθε φορά που σκοράρω η ομάδα να κερδίζει κιόλας γιατί στο προηγούμενο ματς που σκόραρα δεν κερδίσαμε". Read more!

    Σοκ με Γκουαρέντε στη Σεβίλλη

    Εκτός δράσης για έξι μήνες θα μείνει ο Τιμπέριο Γκουαρέντε της Σεβίλλης. Ο Ιταλός μέσος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και όπως ανακοίνωσε το κλαμπ της Ανδαλουσίας θα υποβληθεί σε επέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα.
    Σοκ με Γκουαρέντε στη Σεβίλλη!
    Εξαιρετικά άτυχος στάθηκε ο πρώην αμυντικός μέσος της Αταλάντα, Τιμπέριο Γκουαρέντε, καθώς θα ξαπλώσει στο κρεβάτι του πόνου και θα χρειαστεί να λείψει για το συγκεκριμένο διάστημα προκειμένου να επανέλθει. Σύμφωνα με τον γιατρό της Σεβίλλης, Χουάν Ρίμπας: «Υπήρχαν προβλήματα στο γόνατό του τα οποία είχαν διαπιστωθεί πριν ο παίκτης ολοκληρώσει την μεταγραφή του από την Αταλάντα».
    Σημειώνεται ότι οι Σεβιγιάνοι γνώριζαν για το εν λόγω πρόβλημα του Ιταλού, ο οποίος αγωνιζόταν κανονικά μέχρι τώρα! Αυτή δεν η πρώτη απώλεια για την ομάδα του Γκρεγκόριο Μανθάνο, καθώς έχει ήδη χάσει τον Χέσους Νάβας ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αστράγαλο και τους αμυντικούς Φεντερίκο Φάτσιο και Ιβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς. Read more!

    «Ο Κάριου είναι ηλίθιος»!


    «Ο Κάριου είναι ηλίθιος»
    Ως «ηλίθιο» χαρακτήρισε τον Τζον Κάριου ο προπονητής του στην Άστον Βίλα, Ζεράρ Ουγέ. Τι είπε για τον Νορβηγό επιθετικό ο Γάλλος τεχνικός.
    Οι «Χωριάτες» δεν κατάφεραν να νικήσουν για μία ακόμη αγωνιστική, αυτή τη φορά έμειναν στο 1-1 εναντίον της Φούλαμ, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη 14η θέση της βαθμολογίας.
    Ο προπονητής της Βίλα ωστόσο εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του Νορβηγού φορ της ομάδας, Τζον Κάριου.
    «Πιστεύω πως είναι ηλίθιος. Πώς μπορεί να πει ότι δεν τον... Κάποιος με ρώτησε αν ήταν ευκαιρία γι' αυτόν το παιχνίδι με τη Φούλαμ και είπα ναι. Τι ήθελε δηλαδή να πω; Μάλλον ζει με το παρελθόν. Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξει την καριέρα του και να δει πόσα γκολ έχουμε πετύχει με αυτόν στην ενδεκάδα», σημείωσε ο Γάλλος προπονητής. Read more!

    Με Δέλλα στην αποστολή

    Ο «Κολοσσός» είναι στους 19 του Χιμένεθ, ο οποίος συμπεριέλαβε και πάλι τον νεαρό Νικόλτση, για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη.
    Με Δέλλα στην αποστολή
    Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ ανάγκασαν και πάλι τον Μανόλο Χιμένεθ να ανακοινώσει μία αποστολή που έχει πολλούς απόντες, αλλά και μία επιστροφή. Οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Νάτσο Σκόκο, Σανέλ Γιάχιτς και Νέιθαν Μπερνς έκαναν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ συνέχισε τις φυσιοθεραπείες. Αντίθετα, στην 19αδα βρίσκεται ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Νέο Πανιώνιο, την περασμένη Κυριακή και ενώ είχε χάσει το παιχνίδι με την Άντερλεχτ. Από κει και πέρα, εκτός από τον Δημήτρη Φροξυλιά, που έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στους Βέλγους, στους «εκλεκτούς» του Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται και ο νεαρός Νικόλτσης. Ο επιθετικός της ομάδας Νέων, που εδώ και καιρό προπονείται με την πρώτη ομάδα, είναι η δεύτερη φορά που συμπεριλαμβάνεται σε αποστολή, ύστερα από το ματς του Κυπέλλου με τον Πανθρακικό, όταν και είχε ταξιδέψει στην Κομοτηνή. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην επιλογή του προπονητή του για παιχνίδι πρωταθλήματος. Από κει και πέρα, πιο αναλυτικά, οι 19 του Χιμένεθ για το αυριανό παιχνίδι με τον Εργοτέλη, είναι οι: Αραμπατζής, Σάχα, Καφές, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ, Νικόλτσης, Γκέντσογλου, Φροξυλιάς.


     

    Read more!

    Θέλει Κάρολ η Τσέλσι!

    Κίνηση για τον άσο της Νιούκαστλ ετοιμάζει η διοίκηση της Τσέλσι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.
    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Sunday Express, ο 21χρονος άσος της Νιούκαστλ έχει συγκεντρώσει την προσοχή και τα βλέμματα του Κάρλο Ανσελότι και πιθανότατα ο ίδιος θα εισηγηθεί στη διοίκηση των Λονδρέζων την απόκτησή του.
    Θέλει Κάρολ η Τσέλσι
    Όπως αναφέρεται, οι πρωταθλητές Αγγλίας θα καταθέσουν πρόταση ύψους 15 εκατ. λιρών. Read more!

    «Δικό μας το νταμπλ»!

    Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ, μιλώντας στο περιοδικό «Κ» της εφημερίδας «Καθημερινή». «Θα στεφθούμε ξανά πρωταθλητές. Και το νταμπλ δικό μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γάλλος στράικερ. «Θα πετύχω τριάντα γκολ τη φετινή σεζόν», πρόσθεσε.
    «Δικό μας το νταμπλ»!
    Αποσπάσματα των όσων δήλωσε

    Γεννήθηκες ποδοσφαιριστής;
    «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου παίζω μπάλα. Ξεκίνησα να πηγαίνω στις ακαδημίες και στα έντεκα με “άρπαξε” η Nimes Olympique. Την ώρα της προπόνησης και του παιχνιδιού πετούσα. Δεν ήθελα να κάνω τίποτε άλλο. Το ποδόσφαιρο κυλάει στο αίμα μου. Ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και τρία από τα έξι αδέρφια μου επίσης. Η μόνη δουλειά που έκανα στη ζωή μου ήταν αυτή».

    Ποια είναι η πιο έντονη παιδική σου μνήμη;
    «Στη Γαλλία, στην Αρλ όπου μεγάλωσα. Να κλωτσάω μια μπάλα στη γειτονιά, έχοντας για τέρμα ένα ξεχαρβαλωμένο παγκάκι, με συμπαίκτες αδέρφια μου».

    Ποιες είναι οι θυσίες που πρέπει να κάνεις για να είσαι ο καλύτερος;
    «Δεν έχεις χρόνο για να δεις αυτούς που αγαπάς. Θα ήθελα να έβλεπα πιο συχνά τη μητέρα μου. Karidjata τη λένε. Η σχέση μας καθορίζεται από ένα αεροπλάνο. Κάποιες φορές πηγαίνω εγώ, έρχεται και αυτή συχνά».

    Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;
    «Ο θάνατος. Γενικά είμαι χαρούμενο παιδί και δεν τον σκέφτομαι. Απλώς τον φοβάμαι».

    Έχεις τραυματιστεί δύο φορές σοβαρά. Κράτησες επαφή με τον γιατρό που έσωσε το πόδι σου;
    «Έσπασα και τα δύο μου πόδια, το ένα όταν έπαιζα στη Λίβερπουλ, το άλλο παίζοντας με την εθνική Γαλλίας ενάντια στην Κίνα. Κρατάω ακόμα επαφή και μιλάω συχνά με τους δύο γιατρούς, γιατί μου έσωσαν τη ζωή. Χωρίς το ποδόσφαιρο, τι θα έκανα; Τίποτα».

    Αν ήσουν σούπερ ήρωας, ποια σούπερ δύναμη θα ήθελες να είχες;
    «Να μαντεύω το μέλλον»!

    Και θα μπορούσες να μαντέψεις πόσα γκολ θα βάλεις φέτος;
    «Τριάντα».

    Από ποιον θα ήθελες να ζητήσεις συγγνώμη;
    «Από κανέναν. Δεν συνηθίζω να πληγώνω τους ανθρώπους».

    Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε αγαπούν πολύ. Κι εσύ τους έχει επιστρέψει αυτό το δώρο.
    «Είναι μια αμφίδρομη σχέση. Εγώ κάνω τη δουλειά μου κι εκείνοι το αναγνωρίζουν. Έτσι λειτουργεί. Πρέπει να δίνεις για να πάρεις».

    Γνωρίζεις ότι υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα με τη βία στα γήπεδα. Ποιο είναι το μήνυμά σου;
    «Αν θέλεις να έρθεις στο γήπεδο, έλα στο γήπεδο. Αν θέλεις να παίξεις ξύλο, πήγαινε για μποξ. Το αποτέλεσμα τέτοιων πράξεων είναι ότι τιμωρούμαστε και παίζουμε με άδεια κερκίδα. Δεν μας βοηθάει αυτό. Είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς οπαδούς σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να σταματήσουν τα επεισόδια, γιατί έτσι τιμωρούνται όλοι- και οι παίκτες, και η ομάδα και οι φίλαθλοι. Πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πριν κάνουμε κάτι. Εκείνη την ώρα έχεις πάθος. Πρέπει όμως να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας».

    Τι πιστεύεις ότι θα γίνει φέτος στον Παναθηναϊκό;
    «Θα στεφθούμε ξανά πρωταθλητές. Και το νταμπλ δικό μας».

    Φαίνεσαι απόλυτα σίγουρος.
    «Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ. Ξέρω τι θέλω, ξέρω ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, οπότε δεν υπάρχουν αμφιβολίες».

    Στα 29 σου δεν σου λείπει τίποτα.
    «Υλικά αγαθά δεν μου λείπουν, δεν χρειάζομαι τίποτα. Έχω λεφτά, αυτοκίνητα. Δουλεύω για να τα αποκτήσω. Τα λεφτά, όμως, δεν λύνουν τα πάντα. Και βέβαια υπάρχει κάτι που μου λείπει. Πέρυσι, έχασα τον πατέρα μου. Τι μπορώ να κάνω; Δεν μπορώ να του αγοράσω μια καινούργια ζωή».

    Τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή;
    «Η υγεία. Εκατομμύρια να έχεις, την υγεία δεν την αγοράζεις». Read more!

    "Χτίζει" πρωταθλητές ο Βαλβέρδε

    Πάντελιτς, Νέμεθ και Φετφατζίδης πανηγυρίζουν Ο Ερνέστο Βαλβέρδε "χτίζει" ξανά μία ομάδα που θα έχει το μέταλλο και το χαρακτήρα του πρωταθλητή. Οι "ερυθρόλευκοι" αν και δεν βρέθηκαν σε εντυπωσιακή μέρα κατάφεραν να συντρίψουν με 5-0 τον Πανιώνιο, ο οποίος πριν λίγες μέρες ανάγκασε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα εντός συνόρων με τον Χιμένεθ στον πάγκο της. Πέρσι ο Ολυμπιακός αν δεν έπιανε υψηλά στάνταρ απόδοσης, δεν μπορούσε να κάμψει την αντίσταση ομάδων που πήγαιναν στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να "κλέψουν" το θετικό αποτέλεσμα.

    Ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει στη σύνθεση του τους κινητήριους μοχλούς αυτής της ομάδας (Ντουντού, Ιμπαγάσα) δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, ωστόσο τη λύση για ακόμα μία φορά έδωσε ο... δαιμονισμένος Μιραλάς. Ο Βέλγος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις δίνοντας λύσεις στο σκοράρισμα, καθώς μπορεί να κάνει γκολ ακόμα και τις φάσεις που δεν εμπνέουν κίνδυνο για τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι εμπνεύσεις του είναι μοναδικές και έλειπαν από το πρωτάθλημα μας, ενώ η συχνότητα με την οποία "βρίσκει" δίχτυα είναι μοναδική.
    Μιραλάς και Φετφατζίδης πανηγυρίζουν
    Με αυτές τις εμφανίσεις ο Μιραλάς δίκαια έχει κινητοποιήσει τους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για να αγοράσουν τα δικαιώματα του Βέλγου άσου από τη Σεντ Ετιέν.

    Στο δεύτερο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" πάτησαν λίγο το γκάζι και παρέσυραν τους "κυανέρυθρους" στο διάβα τους φτάνοντας σε μία εύκολη επικράτηση και στο +4 στο βαθμολογικό πίνακα.
    Read more!

    Ενδιαφέρον της Σίτι για Κασάνο!

    Την περίπτωση του Αντόνιο Κασάνο φέρεται να εξετάζει η Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ιταλός επιθετικός μετά το επεισόδιο που είχε με τον πρόεδρο της Σαμπντόρια, Ρικάρντο Γκαρόνε, βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του.
    Ενδιαφέρον της Σίτι για Κασάνο
    Μετά τη Γιουβέντους και την Παλέρμο, ο 28χρονος φορ μπήκε στο «στόχαστρο» της αγγλικής ομάδας. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παρουσιάζεται διατεθειμένος να κινηθεί για την απόκτηση του συμπατριώτη του, παρότι γνωρίζει τον προβληματικό του χαρακτήρα. Read more!

    Φλόρες: «Πάμε για νίκη στο Μπερναμπέου»

    Με σκοπό να φύγει με το διπλό ταξιδεύει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η Ατλέτικο Μαδρίτης σύμφωνα με τον Κίκε Φλόρες. Ο προπονητής των «ροχιμπλάνκος» αναφέρθηκε με σεβασμό για τον αντίπαλό του Ζοσέ Μουρίνιο, υποστηρίζοντας ωστόσο πως τοα συγκεκριμένο ματς προσφέρει ένα επιπλέον κίνητρο.
    Φλόρες: «Πάμε για νίκη στο Μπερναμπέου»
    Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου το βράδυ του Σαββάτου, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Ξέρουμε ότι η Ρεάλ μάς σέβεται και το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά μας. Αντιμετωπίζουμε έντεκα πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο εμείς είμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης και πάμε στο “Μπερναμπέου” για τη νίκη. Φέτος έχουμε την αυτοπεποίθηση που μας έλειπε πέρυσι και στόχος μας είναι να μπούμε στην πρώτη τετράδα που στο Champions League της ερχόμενος περιόδου».

    Αναφερόμενος στον Μουρίνιο πρόσθεσε: «Είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμένα το γεγονός ότι στον αντίπαλο πάγκο κάθεται ο Ζοσέ Μουρίνιο. Εμείς βέβαια το βλέπουμε σαν ένα ματς όπως όλα τα άλλα, με λίγο μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη». Read more!

    Χάνει τη χρονιά ο Σάμουελ

    Ο Βάλτερ Σάμουελ με τον Τρεζεκέ "Πάγωσαν" οι άνθρωποι της Ιντερ όταν είδαν τον Βάλτερ Σάμουελ πεσμένο στο έδαφος να πονάει μετά από σύγκρουση που είχε με τον Αντρέα Καράτσιολο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ της ιταλικής ομάδας, ο Αργεντινός αμυντικός έχει υποστεί ρήξη οπίσθιου χιαστού.

    Αν μετά τις εξετάσεις που θα υποβληθεί ο 32χρονος επιβεβαιωθούν οι φόβοι των ιατρών της Ιντερ, τότε ο Μπενίτεθ θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του για το υπόλοιπο της σεζόν χωρίς τον Σάμουελ. Ο Αργεντινός δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει έναν τέτοιο τραυματισμό, καθώς το 2007 στο ντέρμπι με τη Μίλαν έφυγε με το φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, στον οποίο επέστρεψε μετά από εννιά μήνες.
    Read more!

    Σούπερ τριάδα στο Μαϊαμι !

    Γουέιντ και Τζέιμς Γα δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες το Μαϊαμι έκαμψε την αντίσταση των Νετς και επέστρεψε στις επιτυχίες. Ουέιντ, Τζέιμς και Μπος ξεπέρασαν τους 20 πόντους και οδήγησαν την ομάδα τους στην επικράτηση με 101-89. Οι Χόρνετς συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στο ξεκίνημα της σεζόν έχοντας 6-0 νίκες. Τελευταίο "θύμα" τους οι Μπακς, οι οποίοι ηττήθηκαν στην έδρα τους με 87-81.

    Με τον Καρμέλο Αντονι να πετυχαίνει 27 πόντους (4/4 τρίποντα) οι Νάγκετς επιβλήθηκαν των Μάβερικς με 103-92 και πήραν εκδίκηση για την ήττα που γνώρισαν την Τετάρτη από την παρέα του Νοβίτσκι.

    Οι Ρόκετς έφτασαν κοντά την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, ωστόσο οι Σπερς δεν τους... λυπήθηκαν και τους νίκησαν στην παράταση με 124-121.

    Ουάσινγκτον-Κλίβελαντ 102-107
    Σάρλοτ-Ορλάντο 88-91
    Μαϊάμι-Νιου Τζέρσεϊ 101-89
    Μιλγουόκι-Νέα Ορλεάνη 81-87
    Ντάλας-Ντένβερ 92-103
    Γιούτα-Λ.Α. Κλίπερς 109-107 (παράταση)
    Σαν Αντόνιο-Χιούστον 124-121 (παράταση)
    Τορόντο-Πόρτλαντ 84-97
    Σακραμέντο-Μέμφις 91-100 (παράταση)
    Read more!

    Ραντεβού με τα δίχτυα

    Ο Θεοφάνης Γκέκας με τη φανέλα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης Ο Φάνης Γκέκας πιστός στο ραντεβού με τα αντίπαλα δίχτυα σκόραρε δύο φορές απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, κάνοντας ακόμα και τους συμπαίκτες του να αναρωτιούνται για την απόδοση του διεθνούς επιθετικού. Ο Μάρκο Ρους μετά τον αγώνα τόνισε χαριτολογώντας, "μήπως έχει πουλήσει την ψυχή του;"

    Ο Λαρισαίος επιθετικός έχει πετύχει κιόλας έντεκα γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές και έχει βάλει την ομάδα του σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι Γερμανοί περιμένουν να δουν αν τελικά είναι Ελληνας ο παίκτης που θα σπάσει το μυθικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, ο οποίος σημείωσε 40 τέρματα σε 34 αγωνιστικές τη σεζόν 1971-72.
    Read more!

    Κοιτάζει Ντομίνγκες ο Παναθηναϊκός

    Ο Ντομίνγκες σε προσπάθειά του... Για τον Αλεχάντρο Νταμιάν Ντομίνγκες ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "As" οι πράσινοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τον επιθετικό της Βαλένθια, ωστόσο δεν είναι οι μόνοι που εξετάζουν την περίπτωση του 29χρονου. Ρουμπίν Καζάν και σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ, έχουν χτυπήσει την πόρτα των "νυχτερίδων" και έχουν ρωτήσει για τον ποδοσφαιριστή. Η απάντηση που παίρνουν είναι να καλέσουν ξανά σε λίγες μέρες, καθώς τον επόμενο καιρό αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του ατζέντη του Ντομίνγκες με τη διοίκηση της Βαλένθια και τον προπονητή, Ουνάι Εμερι.

    Ο Παναθηναϊκός θέλει να εντάξει στο δυναμικό του τον 29χρονο με τη μορφή δανεισμού, αλλά η Ρουμπίν Καζάν σκοπεύει να αποκτήσει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αγωνιστεί στους Ρώσους δύο φορές (2004-07 και 2009-10).
    Read more!

    «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Μπουφόν»


    «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Μπουφόν»
    Ερωτήματα έχει προκαλέσει η απουσία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν από το προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους την Παρασκευή, όταν έγινε η νέα φωτογράφιση της ομάδας. Ο διεθνής τερματοφύλακας βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, ύστερα από την εγχείρηση που είχε υποβληθεί στην πλάτη μετά το τέλος του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

    Από την πλευρά του, ο προπονητής των «μπιανκονέρι», Τζίτζι Ντελ Νέρι έβαλε τέλος σε αυτά τα σενάρια. «Δουλεύει για να αποθεραπευτεί, είναι απασχολημένος με τον τραυματισμό του. Δεν ήταν ο μοναδικός που έλειπε, οπότε ας μην το δραματοποιούμε», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός και πρόσθεσε:

    «Ίσως περιστασιακά θα μπορούσε να έρχεται. Ίσως δεν αντιλήφθηκε ότι έλειπε, αλλά εμείς το αντιληφθήκαμε. Εύχομαι να έρθει και να βάλει ένα χεράκι στις δύσκολες στιγμές που περνάμε με τους πολλούς τραυματισμούς. Του μίλησα στο τηλέφωνο, αποθεραπεύεται, θέλει χρόνο αλλά πιστεύουμε πως θα τον έχουμε τον Γενάρη».
    Read more!

    Κάρολ ο αντι-Ντρογκμπά

    Τον αντικαταστάτη του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο πρόσωπο του Άντι Κάρολ βλέπουν στην Τσέλσι. Ο Κάρλο Αντσελότι έχει μείνει εντυπωσιασμένος από τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί τη φετινή σεζόν ο επιθετικός της Νιούκαστλ και προτίθεται να κάνει κρούση στις «καρακάξες» για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή τον προσεχή Ιανουάριο.
    Κάρολ ο αντι-Ντρογκμπά
    Σύμφωνα με την “Sunday Express”, ο τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας παρακολουθεί την εξέλιξη που έχει ο 21χρονος φορ και θέλει να τον αποκτήσει για λογαριασμό των «μπλε», πριν τον προλάβουν οι υπόλοιποι μεγάλοι σύλλογοι του Νησιού. Οι Λονδρέζοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ στη Νιούκαστλ για τον νεαρό στράικερ. Read more!

    Χτύπησε ο Μέλμπεργκ

    Με πρόβλημα στη φτέρνα αποχώρησε από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Στο 62ο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Φρανσουά Μοντέστο και όσα να ‘ναι υπάρχει ανησυχία για το μέγεθος του προβλήματος. Αύριο, θα επανεκτιμηθεί ο τραυματισμός του Σουηδού αμυντικού.

    Χτύπησε ο Μέλμπεργκ
    Read more!

    Γαλλία

    Επιτέλους νίκη για την Αρλ !

    Φάση από τον αγώνα Βαλενσιέν - Λιλ Την πρώτη τους νίκη στο σαμπιονά πανηγύρισαν το Σάββατο το βράδυ οι παίκτες της Αρλ, καθώς στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, επικράτησαν εντός έδρας της Καέν με 3-2 και αναπτέρωσαν τις λιγοστές ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία. Παράλληλα, η Μπορντό παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Βαλανσιέν, ενώ βαθμούς και εντυπώσεις μοιράσθηκαν η Σοσό με την Οσέρ που -επίσης- έμειναν στο 1-1.

    Τέλος, η Λοριάν πέτυχε σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Σεντ Ετιέν με 2-1 και βελτίωσε την θέση της στην κατάταξη ενώ η Ρεν παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Λιόν και παρέμεινε στην δεύτερη θέση.


    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ


  • Αρλ-Καέν 3-2
    (24` Τζερμανι, 33`, 76` πεν. Ντιαβαρά - 10` Ελ Αραμπί, 66` Τραορέ)




  • Σοσό-Οσέρ 1-1
    (82` Μάιγκα - 24` Σαμαριτάνο)




  • Μπορντό-Βαλανσιέν 1-1
    (86` Μαζάου - 18` Ντουκουρτιο)




  • Σεντ Ετιέν-Λοριάν 1-2
    (56` Σακό - 23`, 82` Γκαμέιρο)




  • Ρεν-Λιόν 1-1
    (5` Εκόκο - 54` Μπαστος)



  • Read more!

    Εύκολα το απόλυτο ο Παναθηναϊκός

    Ο Φώτσης σε προσπάθειά του απέναντι στο Περιστέρι Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το "3 στα 3" στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επικράτησε άνετα 89-66 του Περιστερίου στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, και "έπιασε" στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό.

    Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν 13-4 στο 7', ωστόσο δύο λεπτά αργότερα το Περιστέρι μείωσε 14-12 με τρίποντο του Σκοτ. Ο Τέπιτς με λέι απ στον αιφνιδιασμό έδωσε για πρώτη φορά στον αγώνα διψήφιο προβάδισμα στο «τριφύλλι» (23-12), ενώ ο Καϊμακόγλου «έγραψε» με τον ίδιο τρόπο το 25-12, ολοκληρώνοντας ένα σερί 11-0 για τους πρωταθλητές.

    Ο πρώην παίκτης του Αμαρουσίου έδωσε «αέρα» 14 πόντων στον Παναθηναϊκό στο 17΄ (33-19), ωστόσο ο Σκοτ μείωσε με τρίποντο σε 40-32, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Ακολούθησε ένα σερί 11-0 των γηπεδούχων, οι οποίοι προηγήθηκαν 51-32 στο 23΄, ενώ από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός πάτησε... γκάζι και αύξανε τη διαφορά, η μέγιστη τιμή της οποίας ήταν 35 πόντοι (82-47 στο 32΄), φτάνοντας χωρίς πρόβλημα στη νίκη, εξέλιξη που έδωσε τη δυνατότητα στον Ομπράντοβιτς να δώσει χρόνο συμμετοχής στους 16χρονους Καραμαλέγκο και Μαραγκό.

    Τα δεκάλεπτα: 17-12, 43-32, 72-47, 89-66.
    Διαιτητές: Φούφης, Ταβουλαρέας, Βαρδάλος.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 24 (4), Περπέρογλου 7 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 7, Σάτο 5 (1), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 6 (2), Βουγιούκας 11, Καλάθης 11 (1), Καραμαλέγκος, Καϊμακόγλου 11, Μαραγκός.
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 11 (3), Κινγκ 2, Ψαρόπουλος, Παπανικολάου 11 (3), Σκοτ 20 (4), Τσιάκος 1, Πέτρουλας 2, Σένσλι 10 (1), Λούμπι 5, Μότσνικ 4 (1).
    Read more!

    Τρομερός ο Ιβάν, αλλά δεν έφτανε!

    Τρομερός ο Ιβάν, αλλά δεν έφτανε!
    Έκανε τον αγώνα της ζωής του… Και όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να δώσει στην Τεράμο την πρώτη της νίκη για φέτος στο ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Ο λόγος για τον πρώην άσο των Πανιωνίου και Ολυμπιακού, Ιβάν Ζορόσκι, ο οποίος πέτυχε 31 πόντους κόντρα στην Καντού, η ήττα όμως με 82-70, δεν τον άφησε να φύγει χαμογελαστός από το γήπεδο.

    Έτσι, η Τεράμο ανέβαλε εκ νέου την παρθενική της νίκη για φέτος, αφού μετά το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών έχει μόνο ήττες. Η Καντού από την άλλη μεριά, συνέχισε το πολύ καλό της ξεκίνημα στη φετινή σεζόν και με κορυφαίο τον Λόινεν με 19 πόντους, πανηγύρισε την τρίτη της νίκη.


    Τα δεκάλεπτα: 21-17, 47-28, 64-54, 82-70

    Καντού (Τρινκιέρι): Μίκοφ 10, Όρτνερ 9, Μαρκοισβίλι 18, Λόινεν 19, Μαρκονάτο, Ματσαρίνο 16, Ταμπού 6, Γκριν 4

    Τεράμο (Καπομπιάνκο): Ζορόσκι 31, Αχέρν, Ντίνερ 4, Ρούλο, Χολ 12, Πολονάρα 4, Μποσκέιν 3, Φλέτσερ 16 Read more!

    Πέρασε από την Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός

    Ο Μπατής μαρκάρει τον Λούκας Ο Ολυμπιακός πέτυχε το "3 στα 3" στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς επιβλήθηκε 77-70 του Πανιωνίου στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική, και υποχρέωσε τους «κυανέρυθρους», στο ντεμπούτο του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία, στην τρίτη διαδοχική ήττα τους στο πρωτάθλημα.

    Η αλλαγή προπονητή επέδρασε θετικά στην ψυχολογία των παικτών του Πανιωνίου, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του. Έτσι, οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 22-17, ενώ περίπου στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου έφτασαν στο +9 (31-22). Όμως, οι Πειραιώτες αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν σε 33-32, χάρη σε δύο βολές του Νίλσεν, περίπου ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

    Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά στο σκορ στο 24΄ (43-42) και διατήρησαν την πρωτοπορία έως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο ο Πανιώνιος προσπέρασε με 59-55 στο 32΄, χάρη σε τρίποντο του Αθανασούλα. Με γκολ-φάουλ του Μπουρούση ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 61-59, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Νίλσεν έδωσε στο 37΄ «αέρα» εννέα πόντων στους φιλοξενούμενους (73-64), εξέλιξη που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών.

    Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-35, 51-55, 70-77.
    Διαιτητές: Ταναντζής, Παπαπέτρου, Παφίλης.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 6 (2), Βούγιανιτς 14 (2), Γιαννόπουλος 5 (1), Τσιάρας 3 (1), Αθηναίου, Μπατής 10 (1), Γιάνκοβιτς 5 (1), Ιωάννου 3, Σαρικόπουλος, Ελονού 8, Παραγιός 5, Μπάρλος 11 (1).
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 12, Γκόρντον 2, Σπανούλης 24 (3), Μπουρούσης 10, Κέσελι 1, Πελεκάνος 1, Νίλσεν 12, Παπανικολάου, Τεόντοσιτς 5 (1).
    Read more!

    Πέμπτη σερί ισοπαλία ο Ηρακλής!

    Ο Κιντάνα μαρκάρει τον Μάρα Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στα Πηγιάδια, Skoda Ξάνθη και Ηρακλής ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Οι Ακρίτες προηγήθηκαν στο 18ο λεπτό με τέρμα του Βάλλα, ο γηραιός αντεπιτέθηκε και γύρισε το ματς μέσα σε εννέα λεπτά, με γκολ των Μάρα και Σολτάνι όμως ο Στιούαρτ στο 73ο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

    Υπό το βλέμα του Φερνάντο Σάντος, ο Ηρακλής εμφανίστηκε πολύ πιο δραστήριος, ωστόσο η Ξάνθη ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ, καθώς στο 19' ο Βάλλας με προβολή άνοιξε το σκορ. Δεν κράτησε όμως το προβάδισμα για πολύ.

    Τρία λεπτά αργότερα (22') και από μπαλιά του Πίτου Γκαρσία, ο Μάρα ισοφάρισε. Ο «γηραιός» ήταν καλύτερος και επιβραβεύθηκε πριν περάσουν δέκα λεπτά, καθώς στο 29' και από νέα μπαλιά του Πίτου Γκαρσία, ο Σολτάνι βρέθηκε απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ και με πλασέ έκανε το 2-1.

    Οπως ήταν φυσικό, σε όλο το δεύτερο μέρος η Ξάνθη πάλεψε για την ανατροπή του σκορ. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, ούτε δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, κατάφερε όμως να «σώσει» κάπως την παρτίδα, όταν στο 79' ο Σουάνης επιχείρησε κάθετη μπαλιά, αποδέκτης έγινε ο Στιούαρτ κι αυτός με τη σειρά του την έστειλε στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

    Οπως αναφέραμε ήταν η 5η (!) διαδοχική ισοπαλία του Ηρακλή στο πρωτάθλημα ενώ μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα η Ξάνθη παρέμεινε στον... πάτο της βαθμολογίας.
    Read more!

    "Τρίποντο" με Σολάκη ο Ολυμπιακός Βόλου

    Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα Σημαντική νίκη επί της Κέρκυρας πέτυχε το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας με 1-0. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό σε όλα τα αποτέλεσματα και το «χρυσό» γκολ των νικητών πέτυχε στο 61ο λεπτό ο Σολάκης, λίγα λεπτά μάλιστα πριν γίνει αλλαγή. Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σανκαρέ.

    Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο ξεκίνημα να επιβάλει τον ρυθμό του και ως ένα σημείο το κατάφερε. Αυτό που δεν κατάφερε ήταν να βρει τον τρόπο να σπάσει την συμπαγή άμυνα της Κέρκυρας. Ενα δυνατό σουτ του Μαρτιν στο 5', που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει στο α' ημίχρονο, ενώ ένα σουτ του Επστάιν στο 44', που απέκρουσε ο Γιακούποβιτς, ήταν η «απάντηση» των φιλοξενούμενων.

    Αντίθετα, στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 61' και σε σέντρα του Ούμπιντες από δεξιά, ο Σολάκης πετάχθηκε και έκανε το 1-0. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν κι έτσι δεν άλλαξε κάτι ακόμη κι όταν στο 83' οι Βολιώτες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σανκαρέ.

    Στα καθυστερήσεις ο Γιακούποβιτς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Στολτίδη κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0.

    Ηταν η δεύτερη εντός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου ενώ οι Κερκυραίοι μετρούν πια ισάριθμες ήττες μακριά από την έδρα τους.
    Read more!

    "Διπλό" του Πανσερραϊκού στην Τρίπολη

    O Παντελιάδης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην Τρίπολη Ο Πανσερραϊκός πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη Σούπερ Λιγκ, καθώς στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής επικράτησε με 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη, παρότι αγωνίστηκε από 49' με παίκτη λιγότερο (σ. σ. αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Αμο). Για τους γηπεδούχους αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα και το τέταρτο ματς που δεν παίρνουν τους τρεις βαθμούς στο "σπίτι" τους,

    Παντελιάδης (22') και Γεωργιάδης (51') ήταν οι σκόρερ των "λιονταριών". Στο 4' παρότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος, από το σουτ του Μάρτινς, το γκολ δεν μέτρησε...

    Ο Πανσερραϊκός πέτυχε την τρίτη νίκη του στη φετινή Σούπερ Λιγκ και δεύτερη συνεχόμενη, μετά από αυτή που σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα εις βάρος της Καβάλας και έχοντας κατακτήσει πλέον 10 βαθμούς, μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης, δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί που είχε τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές και να πετύχει τη δεύτερη νίκη του σε διάστημα μία εβδομάδας μετά το "διπλό" στην Πάτρα επί της Κέρκυρας. Έτσι "κόλλησε" στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα...

    Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους χειρότερους "οιωνούς" για τους γηπεδούχους που μόλις στο 4' σκόραραν, με τον Μάρτινς, αλλά ο πρώτος βοηθός (σ. σ. Βασιλειάδης του συνδέσμου Μακεδονίας), δεν αντιλήφθηκε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή, με αποτέλεσμα το 0-0 να μην αλλάξει. Οι φιλοξενούμενοι που από το πουθενά έμειναν "ζωντανοί", με το πέρασμα της ώρας ανέβαζαν ρυθμό, έκλειναν με μεγάλη επιτυχία κάθε διάδρομο προς την εστία του Ράντμαν και οι γηπεδούχοι απλά επιβεβαίωναν με κάθε τους ενέργεια ότι δεν είναι σε καλή μέρα.

    Σα να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου βρέθηκε πίσω στο σκορ στη δεύτερη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην εστία του Ντεγκρά. Ο Παντελιάδης στην έβδομη συμμετοχή του στο φετικό πρωτάθλημα, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας του Αστέρα και με κοντινό πλασέ ένοιξε το σκορ (22'). Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και έδωσε "αέρα" στους φιλοξενούμενους που κρατούσαν εύκολα μακριά από την εστία του Ράντμαν τους αντιπάλους τους. Έτσι το ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια άλλη αλλαγή...

    Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε με καλά... "σημάδια" για τους γηπεδούχους που στο 49' απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, μετά την αποβολή του Αμο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Όμως εκεί που δημιουργήθηκαν... όνειρα, ήρθε νέο "χαστούκι". Συγκεκριμένα στο 51' ο Γεωργιάδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φυτανίδη και αφού πέρασε και τον Ντεγκρά, διπλασίασε τα γκολ των φιλοξενούμενων και έδωσε... καπάρο για την κατάκτηση των τριών πόντων.

    Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να τα παίξει όλα για όλα, είχε ένα καλό διάστημα (65'-80') όμως τα "λιοντάρια" με έξυπνη τακτική, κράτησαν το υπέρ τους σκορ, είτε χάρη στον Ράντμαν, είτε γιατί οι επιθετικοί της ομάδας της Αρκαδίας δεν είχαν καλές επιλογές στις τελικές τους προσπάθειες.

    Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
    Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
    Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Κουρομπίλια (Καρδίτσας)
    Read more!

    Πεντάρα με σβηστές μηχανές ! (ρεπορτάζ και φωτογραφίες)

    Μιραλάς… δαγκωτό!

    (Photo: Action Images).
    Κόκκινος... δήμαρχος!

    Ο Μιραλάς πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Πανιώνιο... Ο Ολυμπιακός με σβησμένες τις μηχανές συνέτριψε τον Πανιώνιο με 5-0 και αύξησε τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό στους τέσσερις βαθμούς, έχοντας και ένα παιχνίδι περισσότερο. Ο Μιραλάς ήταν το πρόσωπο του αγώνα πετυχαίνοντας δύο τέρματα, ενώ τα άλλα τρία σημείωσαν οι Τοροσίδης, Πάντελιτς και Ριέρα.

    Ο Πανιώνιος πίεζε ψηλά από την αρχή του αγώνα, θέλοντας να "καταστρέψει" το παιχνίδι του Ολυμπιακού και το είχε καταφέρει. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Ουρτάδο δεν μπορούσαν να περάσουν την μπάλα στην επίθεση, ενώ Φετφατζίδης και Ριέρα από τα πλάγια δεν έβρισκαν διαδρόμους για να δράσουν. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να "χτυπήσουν" με αντεπιθέσεις , ωστόσο το ένα γκολ που πέτυχαν με τον Ριέρα σωστά δεν μέτρησε, καθώς ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ.
    Κόκκινος... δήμαρχος! (video)
    Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά, έδωσε εντολή στον Ραούλ Μπράβο να προωθείται, έτσι ώστε να δημιουργείται συνεχώς ένα τρίγωνο. Το γκολ για τους "ερυθρόλευκους" ήρθε στο 34' με τον Μιραλάς να πετυχαίνει ακόμα ένα εξαίσιο τέρμα στο πρωτάθλημα. Ο Βέλγος , με έναν "κεραυνό" έξω από την περιοχή ,έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Μάχο, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το δρόμο για την εύκολη νίκη της ομάδας του.

    Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο 51' διπλασίασε τα τέρματα του με τον Τοροσίδη. Αυτό το γκολ "έλυσε" τα πόδια των παικτών του Βαλβέρδε, που πλέον κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η στρατηγική του Πανιωνίου που βγήκε μπροστά για να μειώσει, αλλά άφησε πολλούς ελευθέρους χώρους στα μετόπισθεν. Στο 69' ο Ολυμπιακός έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ριέρα έστρωσε στον Μιραλάς, ο οποίος με πλασέ πανηγύρισε το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση.
    Μιραλάς… δαγκωτό!
    Οι αλλαγές του Ακη Μάντζιου δεν βοήθησαν τον Πανιώνιο, ο οποίος σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Πάρντο. Η πίεση από τους "κυανέρυθρους" άρχιζε να εξασθενεί, οι παίκτες του Βαλβέρδε μπορούσαν να αλλάζουν πιο σίγουρα πάσες και να… "βγάζουν" συνεχώς φάσεις στην περιοχή του Μάχο.
    (Photo: Action Images).
    Στο 73' ο Μιραλάς άγγιξε το χατ τρικ, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι. Εξι λεπτά αργότερα οι Πάντελιτς και Νέμεθ που πέρασαν στο παιχνίδι ως αλλαγή συνδυάστηκαν άψογα και ο πρώτος με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ριέρα με σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.

    Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
    Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορίνθου), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
    Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

    Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (61' Μοντέστο), Τοροσίδης, Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλος, Φουστέρ (71' Πάντελιτς), Φετφατζίδης, Ριέρα, Μιραλάς (77' Νέμεθ)
    Πανιώνιος (Aκης Μάντζιος): Μάχο, Βαρό, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοέ, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (84' Κολοβός), Σάμαρη, Γουνδουλάκη (60' Χίκα), Ριέρα, Μπάλαμπαν (66' Κούκετς)

    Ο Μιραλάς πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Πανιώνιο

    ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ... ΔΗΜΑΡΧΟΣ!
    Read more!

    "Kίτρινο" το ντέρμπι της πόλης

    Πανηγυρισμοί στον Αρη Ο Αρης ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 3η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν 81-68 του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο και έφτασαν στους 5 βαθμούς ύστερα από τρεις αναμετρήσεις, έναν περισσότερο από τον «Δικέφαλο του βορρά».

    Ο Αρης προηγήθηκε 12-4 στο 6΄, ωστόσο με επιμέρους σκορ 4-11 ο ΠΑΟΚ μείωσε 16-15, για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες ισόπαλες 18-18. Ο Σλούκας έδωσε προβάδισμα επτά πόντων στους «κιτρινόμαυρους» στο 14΄ (27-21), ωστόσο ο Μάρσαλ έβαλε με τρίποντο τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ στο 16΄ (30-31).

    Ακολούθησαν έξι διαδοχικοί πόντοι του Αρη (36-31), για να λήξει το ημίχρονο με τους γηπεδούχους στο +5 (39-34). Με σερί 8-0 με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Αρης προηγήθηκε 47-34, ενώ έφτασε το υπέρ του προβάδισμα στο +17 (60-43), 15 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της περιόδου. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 65-52 στο 33΄, ωστόσο ο Τάκερ με δύο βολές έφερε τον Αρη στο +20 (72-52) στο 35΄, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

    Τα δεκάλεπτα: 18-18, 39-34, 60-44, 81-68
    Διαιτητές: Σχινάς, Σώμος, Αφεντουλίδης.

    ΑΡΗΣ (Σαρόν Ντρούκερ): Πιρς 5 (1), Ντάνστον 8, Ταπούτος 22 (3), Τάκερ 17, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 8, Χαραλαμπίδης 4, Κουμπούρας 5, Μπορόβνιακ 8, Σλούκας 4.
    ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 18 (2), ΜακΓκράθ 20 (3), Αποστολίδης, Δέδας, Ντόζιερ 11 (1), Γκρέι 5 (1), Παπαδόπουλος 6, Γιαννακίδης, Καλλές, Γκετσέφσκι 8 (1).
    Read more!

    Εννιά γκολ έβαλε η Σέλτικ!

    Μαλόνεϊ και Χούπερ πανηγυρίζουν Αποδίδοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, η Σέλτικ συνέτριψε με 9-0 την Αμπερντίν σε αγώνα για την 11η ημέρα του πρωταθλήματος Σκωτίας και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, με διαφορά δύο βαθμών από την Ρέιντζερς, που έχει έναν αγώνα λιγότερο.

    Τα αποτελέσματα

    Σέλτικ-Αμπερντίν 9-0
    Χάμιλτον-Νταντί Γιουνάιτεντ 0-1
    Ινβερνές-Μάδεργουελ 1-2
    Σεντ Τζόνστον-Κιλμάρνοκ 0-3

    Οι μεγαλύτερες εντός έδρας νίκες

    Σέλτικ-Αμπερντίν 9-0 (06/11/2010)
    Σέλτικ-Αμπερντίν 7-0 (16/10/1999)
    Σέλτικ-Αμπερντίν 7-0 (02/11/2002)
    Χιμπέρνιαν-Λίβινγκστον 7-0 (08/02/2006)
    Σέλτικ-Σεντ Μίρεν 7-0 (28/02/2008)
    Read more!

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...