ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πατέρας... όλων ή την έκανε!

Ο Νικόλας Πατέρας με γραπτή του δήλωση ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να συνεχίσει να ασκεί χρέη προέδρου στον Παναθηναϊκό από την στιγμή που ο φίλαθλοι δεν στηρίζουν την ομάδα!



Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκος, Νικόλα Πατέρα που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Κυριακής αναφέρει τα εξής:
«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα ενότητας του Γιάννη Βαρδινογιάννη το Σεπτέμβρη, μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και επιστρέψαμε συμμετέχοντας στην αύξηση κεφαλαίου, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να λύσουμε γρήγορα πολλά προβλήματα και να ξεπεράσουμε σοβαρές δυσκολίες.
Για να έχει ωστόσο αντίκρυσμα αυτή η προσπάθεια υπάρχει μια προϋπόθεση: η ενότητα σε όλα τα επίπεδα (διοίκηση, ομάδα, φίλαθλοι) όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις. Αυτή η ενότητα είναι τόσο ζωτικής σημασίας σήμερα, όσο καθοριστική υπήρξε την προηγούμενη διετία.
Αποκαταστάθηκε η ηρεμία μετά από μια πολύχρονη αναταραχή στη σχέση των φιλάθλων με τη διοίκηση και αποτέλεσμα όλης αυτής της κοινής προσπάθειας ενότητας της τελευταίας διετίας ήταν να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες, να κερδίσει το σεβασμό όλων και να κατακτήσει το περσινό Πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος και οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος  και οι υπόλοιποι μέτοχοι ανέλαβαν τη δέσμευση ότι μαζί θα πορευόμασταν για το καλό του Παναθηναϊκού.
Καμιά όμως προσπάθεια δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας αν οι φίλαθλοι δεν είναι αρωγοί και δεν στηρίζουν τη διοίκηση και την ομάδα. Τις τελευταίες αγωνιστικές γίναμε μάρτυρες καταστάσεων που δεν τιμούν το Σύλλογό μας με συνέπεια η ομάδα μας να τιμωρήθεί για επεισόδια εκτός γηπέδου με αποκορύφωμα τη χθεσινή εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Πατέρας... όλων ή την έκανε!Θεωρώ ότι δεν έχει ούτε λογική ούτε νόημα να συνεχίσω να ασκώ καθήκοντα Προέδρου όταν δεν υπάρχει ομόνοια και συσπείρωση μεταξύ της διοίκησης, της ομάδας και των φιλάθλων, όταν λείπει δηλαδή η βασική προϋπόθεση της επιτυχίας.
Έχω αποδείξει έμπρακτα την αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό και αφιέρωσα, παραμερίζοντας προσωπικούς εγωισμούς,  χρόνο και χρήμα, στην πιο δύσκολη εποχή για το Σύλλογο, προκειμένου να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Δεν  θα γίνω όμως συνένοχος, σε καταστάσεις που όχι μόνο δεν τιμούν το Σύλλογό μας, αλλά και υπονομεύουν ευθέως κάθε προοπτική επιτυχίας».
Πηγή gazzeta

Read more!

«Στημένη» νίκη για Ατλέτικο!

Με τον Σιμάο να σερβίρει τρεις φορές από φάουλ και τον Τιάγκο να σκοράρει δύο, η Ατλέτικο Μαδρίτης ξεπέρασε τον αποκλεισμό στο Europa League με το 3-0 στην Ανδαλουσία επί της Μάλαγα.


«Στημένη» νίκη για Ατλέτικο! (videos)
Τρία πάρε-βάλε από τον Σιμάο

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη στην Primera Division για τους Ροχιμπλάνκος, που είχαν το δεξί πόδι του Σιμάο Σαμπρόσα σε εξαιρετική μέρα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ετοίμασε το πρώτο γκολ στο 22' για τον συμπατριώτη του, Τιάγκο Μέντες, ο οποίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, για να ακολουθήσουν άλλες δύο όμοιες φάσεις. Στο δεύτερο μέρος μέσα σε ένα τρίλεπτο, οι παίκτες του Κίκε Φλόρες καθάρισαν το ματς. Στο 66' ο Σιμάο σέρβιρε για τον κεντρικό αμυντικό, Αλβαρο Ντομίνγκεθ και στο 69' ξανά για τον Τιάγκο. Και οι δύο μεκεφαλιά έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (0-3) το οποίο φέρνει την Ατλέτικο ισόβαθμη με την Χετάφε στην 6η θέση του πίνακα.

Χετάφε Ευρώπης, βαθμός για Σαραγόσα

Στα άλλα ματς της Κυριακής (19/12), η Χετάφε συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις της και πρόσθεσε ακόμα τρεις βαθμούς στο σακούλι της. Αν και βρέθηκα να χάνει 2-0 στο 24' στον αγώνα του «Μεντιτερανέο» από την Αλμερία, με γκολ του Ντέρεκ Μπόατενγκ έφυγε με το διπλό (2-3) και πλέον βρίσκεται στις θέσεις της Ευρώπης. Τέλος, βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό πήρε η ουραγός, Σαραγόσα, που έφυγε με 0-0 από το «Ρέινο Ντε Ναβάρα» κόντρα στην Οσασούνα.

Πηγή gazzeta Read more!

Διπλό κι έφυγε για το... 38! *BINTEO*

Ο Ολυμπιακός έφτιαξε με την απόδοσή στο πρώτο μέρος την τούρτα κι ο Κατσιαρός έβαλε το κερασάκι στη νίκη (1-0) που τον φέρνει αγκαλιά με το 38ο πρωτάθλημα! Κατάπιε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ ο Σπάθας.



Αλλαγή στα αριστερά!
Διπλό κι έφυγε για το... 38! (video)
Νέα πρόσωπα περιελάμβανε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού και μετά από καιρό ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την βασική του αριστερά πλευρά, αφού ο Μπράβο επέστρεψε μετά από έξι εβδομάδες, ενώ ο Ριέρα έσπασε όλα τα… κοντέρ και πάτησε χορτάρι μόλις δυο εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του. Ο Μέλμπεργκ με τον Παπαδόπουλο ξανά μαζί (τελευταίο ματς κόντρα στον Πανιώνιο) και οΟλυμπιακός έγινε πιο συμπαγής αμυντικά. Ο Ουρτάδο κάλυψε το κενό του Ντουντού, ενώ ο Ζαϊρί διατηρήθηκε για δεύτερο διαδοχικό ματς στην ενδεκάδα
Το καλύτερο πεντάλεπτ
ο!
Οι εντολές του Βαλβέρδε ήταν πίεση και η μπάλα χαμηλά, οι παίκτες του τις ακολούθησαν πιστά και οΟλυμπιακός κατάφερε από την αρχή να επιβληθεί. Πίεση ψηλά, συμπαγής στην άμυνα, με τα άκρα να προωθούνται και να κρατούν τη Λάρισα στην περιοχή της. Οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο στο κέντρο, ο Ουρτάδο ήταν βελτιωμένος, ο Ιμπαγάσα μοίραζε, μάρκαρε, ενώ έπαιξε και… δεξί μπακ για να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ο Ριέρα ήταν κινητικός και με το πέρασμα του χρόνου ο Ολυμπιακόςολοένα και ανέβαινε.
Ο Άντερσεν καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα, έβλεπε τους παίκτες του εγκλωβισμένους και όταν το ρολόι πήγε στο 30’ άρχισαν τα… δύσκολα! Ο Μέλμπεργκ σε ρόλο… επιθετικού έστειλε το πρώτο μήνυμα, όταν την κεφαλιά του έδιωξε εξαιρετικά ο Αμπάρης. Στην επόμενη φάση, ο γκολκίπερ της Λάρισας έβγαλε το επικίνδυνο σουτ του Μπράβο, και στο 32’ το σουτ του Σουηδού δεν βρήκε στόχο.
Ο Μέλμπεργκ το κυνήγησε το γκολ και στο 35’ με κίνηση αλά… Μιραλάς απέφυγε το μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ και ο Κατσιαρός την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η άμυνα και η πίεση του έδωσαν το προβάδισμα στο α’ μέρος, ωστόσο ο Πάρντο ήταν αυτός που το κράτησε, αφού στο μοναδικό λάθος της άμυνας (έχασε τον αντίπαλο ο Μέλμπεργκ) ο Κουζέν βρέθηκε απέναντί του, όμως ο Βέλγος έδιωξε με τα πόδια.
Δεν είδε πέναλτι!
Μπορεί ο Ολυμπιακός να έκανε το καλύτερο εκτός έδρας α’ μέρος στη Λάρισα, ωστόσο η επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν με το «καλημέρα» πίσω από το κέντρο και ο Μπλάζεκ με τον Μετίν άρχισαν… πάρτι! Η πίεση έγινε πιο στενή και στο 54’ η Λάρισα θα μπορούσε να βρεθεί πιο κοντά στην ισοφάριση. Ο Ουρτάδο έπεσε άτσαλα στον Μετίν, ο Σπάθας ήταν δίπλα στη φάση, όμως δεν έδειξε παράβαση, προκαλώντας την οργή παικτών και οπαδών!
Κάτι από… ερασιτεχνικό!
Το ματς είχε και… ξύλο, με αρνητικούς πρωταγωνιστές ανθρώπους εκτός αγωνιστικούς χώρους. Στο 68’ και αφού ο Τοροσίδης έφαγε χιονόμπαλα, ο Ιμπαγάσα δέχθηκε επίθεση από έναν… άγνωστο και για ένα πεντάλεπτο ο αγωνιστικός χώρος δεν θύμιζε ποδοσφαιρικό αγώνα επιπέδου Σούπερ Λίγκας. Ο Αργεντίνος αφού απώθησε τον άγνωστο που του επιτέθηκε είδε τον Μιραλάς να αρπάζεται με τους Μετίν, Σίμιτς, αλλά και να μπαίνουν στο γήπεδο και άλλοι… άγνωστοι. Ο Βέλγος με τον Σέρβο τιμωρήθηκαν με μια κίτρινη και ο Σπάθας έδωσε τέλος!
Mοιραίος ο Κουζέν, τη γλίτωσε ο Κουζέν
Ο Βαλβέρδε έκανε πιο αμυντικό τον Ολυμπιακό με την είσοδο του Χολέμπας στη θέση του Ριέρα, η Λάρισα πίεσε περισσότερο, αλλά στη μια φάση (82') που δημιούργησε στην επανάληψη ο Κουζέν δεν βρήκε στόχο, αφού η κεφαλιά κατέληξε άουτ. Ο Ιγκλέσιας τη γλίτωσε, αφού στο πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Φουστέρ δεν είδε κίτρινη. Η ΑΕΛ προσπάθησε να βάλει τον Ολυμπιακό πιο μέσα, δεν υπέστη νέο... σοκ στο 89' όταν ο Χολέμπας έχανε σούπερ ευκαιρία, όμως διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων, αφού περίμενε περισσότερα για την εξάλεπτη διακοπή (66'-72').
MAN OF THE MATCH: Μπορεί ο Μέλμπεργκ να μην πέτυχε το πρώτο του εκτός έδρας γκολ με τον Ολυμπιακό, ωστόσο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη φάση που έκρινε το ματς, όταν από προσπάθειά του προήλθε το αυτογκόλ. Πολύ καλός ανασταλτικά, έδεσε με τον Παπαδόπουλο και υπέπεσε μόλις σε ένα λάθος, το οποίος και διόρθωσε ο Πάρντο

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στο ΟΑΚΑ ο Κουζέν είχε χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στη Λάρισα, αλλά κόντρα στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο. Δυο φάσεις έκαναν οι «βυσσινί», και στις δυο δεν είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Μάλιστα, μετά το 80’ έχασε την ψυχραιμία του μοιράζοντας και… κλωτσιές.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Άριελ Ιμπαγάσα για ακόμα ένα ματς ήταν η ηγετική μορφή του Ολυμπιακού στο κέντρο. Βοήθησε δημιουργικά, έκανε όλο το ματς των Πειραιωτών, μοίραζε, ενώ κατάπινε χιλιόμετρα καλύπτοντας και κενά που άφηνε ο Ουρτάδο. Μέχρι και στα δεξιά της άμυνας βρέθηκε για να βοηθήσει αμυντικά

Πηγή gazzeta 

Σχετικά video

Read more!

Έκανε πλάκα στην ΑΕΚ! *ΒΙΝΤΕΟ*

Χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα ο Ηρακλής επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 στο Καυτατζόγλειο (41' Ντάνι, 58' Παπαστεριανός) και ανεβαίνει στη βαθμολογία. Όσο για την Ένωση, αποτελεί εφιάλτη για τους οπαδούς της...
Για πλάκα! (video)


Στον πάγκο Μάρα-Σίσιτς
Ο Μαρίνος Ουζούνίδης αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο του Μάρα και Σίσιτς τιμωρώντας τους μ’ αυτόν τον τρόπο για την κακή παρουσία τους στο ματς της Τούμπας. Ο Ηρακλής ξεκίνησε τον αγώνα με τους Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Αραμπατζή και αριστερά τον Λίμα. Κατσικάς και Χοσέμι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ντάνι και Παπαστεριανός τα δύο αμυντικά χαφ με τους Σολτάνι να κινείται αριστερά και τον Ζσοτ δεξιά. Στον άξονα ο Γκαρσία και στην κορυφή ο Γιάκομπ.

Με 4-3-3 η ΑΕΚ 
Σε ό,τι αφορά το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο Καυτατζόγλειο, περισσότερες πιθανότητες έχει το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής, αριστερό μπακ ο Καράμπελας, δεξιά ο Γιάχιτς και στόπερ οι Μανωλάς, Δέλλας. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι Ντιόπ και Καφές, με τον Σκόκο αριστερό εξτρέμ, τον Λεονάρντο σε αντίστοιχο ρόλο δεξιά. Ο Γκέντζογλου στον άξονα και ο Λυμπερόπουλος στην κορυφή.

Ανοιχτό παιχνίδι 
Μπορεί να μπήκε στο παιχνίδι πιο δυνατά ο Ηρακλής και να κυριάρχησε κατά διαστήματα στο κέντρο όμως και η ΑΕΗ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Ευκαιρίες δεν υπήρχαν μπροστά από τις δύο εστίες. Το παιχνίδι όσο γρήγορα γινόταν μετά το 15λεπτό, άλλο τόσο τα λάθη ήταν πολλά εκατέρωθεν. Η ΑΕΚ προσπάθησε με την μπάλα κάτω και με ωραίους συνδυασμούς να πλησιάσει τα καρέ του «Ελε», ενώ ο «Ήρα» από τα πλάγια προσπαθούσε με σέντρες σημαδεύοντας το κεφάλι του Γιάκομπ. 

Αναζήτησε το γκολ
Ο Ηρακλής είχε δυο καλές στιγμές μπροστά από την περιοχή της ΑΕΚ. Στο 22’ η κεφαλιά του Γιάκομπ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή. Ενώ η δεύτερη στο 31ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Παπαστεριανού από τον άξονα με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.  Πέντε λεπτά αργότερα άλλη μια ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς με τον Αραμπατζή από πλάγια δεξιά κάτι σαν σέντρα σου ο γκολκίπερ της Ένωσης έδιωξε σε κόρνερ.  

Ντάνι και 1-0
Ο Ηρακλής που είχε καλύτερα πατήματα στο γήπεδο ευτύχισε να πετύχει πρώτος γκολ στο 41ο λεπτό. Ο Λίμα εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά όπως επιτίθεται ο Γηραιός, κεφαλιά στο πίσω δοκάρι από τον Κατσικά για τον Ντάνι και αυτός με γυριστό σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. ΗΑΕΚ πλήρωσε τα συσσωρευμένα λάθη της στην μεσαία γραμμή με τον Μανόλο Χιμένεθ να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος με την παρουσία της ομάδας του. Το σκορ πριν από τέλος του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να ήταν και 2-0 όταν ο Λίμα με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα δίπλα από ο δοκάρι του Αραμπατζή. 

Μπλάνκο αντί Ντιοπ
Ο Χιμένεθ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου αποφάσισε να αντικαταστήσει τον βαρύ και κακό σήμερα Ντιοπ με τον Μπλάνκο. Άλλωστε η ΑΕΚ γα 45 ολόκληρα λεπτά έπαιζε χωρίς καθαρόαιμο  επιθετικό με τον Ελευθερόπουλο να περνάει ένα ξεκούραστο πρώτο ημίχρονο. 

Ασφυκτική πίεση η ΑΕΚ
Η Ένωση προσπάθησε να πιέσει και να περιορίσει τον Ηρακλή αμυντικά. Προσπάθησε και πήρε το κέντρο και φτιάξει φάσης στα καρέ του «Ελέ». Δείχνοντας ότι έχει σκοπό να διεκδικήσει το καλύτερο από την αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Στο 50ο λεπτό σουτ του Λεονάρντο στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 57'είχαμε  τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Σέντρα από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος πήρε την κεφαλιά από τα... δύο μέτρα εντελώς αμαρκάριστος και ο Ελευθερόπουλος βρήκε την μπάλα, για να κρατήσει το 1-0.

Το γκολ όμως ο Ηρακλής
Η υπεροχή της ΑΕΚ δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ. Ότι δεν έκανε ο Λυμπερόπουλος με τον Λεονάρντο το πέτυχε  Μανώλης Παπαστεριανός στο 58ο λεπτό με μια βολίδα από τα 20 μέτρα στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί στα δίχτυα του Αραμπατζή. Ήταν η πρώτη έξοδος από την περιοχή του και ένα κρίσιμο λάθος από τον Γκέντσογλου.

Βγάλτε τις φανέλες 
Μετά το 78ο λεπτό οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας του για την εμφάνιση τους. Υπήρχαν και συνθήματα όπως «…όποιος δεν μπορεί να πάει στα μ…..». Ο κόσμος τηςΑΕΚ που ταξίδεψε μέχρι την Θεσσαλονίκη για να δει την αγαπημένη ου ομάδα απογοητεύτηκε για μια ακόμα αγωνιστική, Μετά το 80’ οι περισσότεροι από αυτούς άρχισαν να φεύγουν από το γήπεδο.

Πολλά νεύρα στο τέλος
Το παιχνίδι στο τέλος χάλασε με τους ΑΕΚτζήδες να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους για την προδιαγραφόμενη ήττα. Έτσι είχαμε συχνά πυκνά αψιμαχίες μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τον Παππά να προσπαθεί να χωρίσει τους παίκτες και να επιβάλει την τάξη.  

MAN OF THE MATCH: Ο «μικρός» Μανόλης Παπαστεριανός έκανε πολύ δουλεία στο χώρο του κέντρου. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όπου η πίεση της ΑΕΚ ήταν μεγάλη. Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ και σίγουρα θα έχει θέση και στους δύο τίτλους για την 15η αγωνιστική. 

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολλά τα λάθη για τους παίκτες της ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι. Στο πρώτο γκολ του Ηρακλή δεν υπήρχε παίκτης στο ημικύκλιο να πέσει πάνω στον Ντάνι, ενώ στο δεύτερο γκολ είχαμε το τραγικό λάθος του Γκέντζογλου.  

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε τα ζάρια και έφερε εξάρες. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να «τιμωρήσει» του Μάρα και Σίσιτς αφήνοντας τους στον πάγκο και του βγήκε όπως ακριβώς το σχεδίασε. 



Read more!

Δεδικασμένο για αθώωση


Οι στιγμές που ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, εκτός της απογοήτευσης, της ψυχρολουσίας και του εκνευρισμού για τη νέα τραγική εμφάνιση του Παναθηναϊκού, δημιούργησαν και έντονη ανησυχία για νέα τιμωρία της έδρας των Πρασίνων. Κάτι τέτοιο όμως σύμφωνα με πληροφορίες του leoforos.gr δεν υφίσταται.
Αυτό άλλωστε προβλέπει και ο ΚΑΠ. Χαρακτηριστικά η παράγραφος 6 του άρθρου 14 αναφέρει: «Δεν υπάρχει ευθύνη ομάδας για απρεπή συμπεριφορά θεατών σε αγώνα εφόσον η ομάδα αυτή δεν λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της ή απρεπής συμπεριφορά των φιλάθλων της, οι οποίοι στρέφονται αποκλειστικά και μόνο κατά της ομάδας τους».
Τι σημαίνει αυτό; Ότι από τη στιγμή που δεν υπήρξε κάτι παραπάνω από ένα ντου των οπαδών προς τους παίκτες της ίδιας τους της ομάδας και δεν χτυπήθηκε κάποιος, οι Πράσινοι θεωρητικά δεν κινδυνεύουν, καθώς δεν υπήρξαν άλλα επεισόδια.
Μάλιστα για ανάλογο περιστατικό υπάρχει και δεδικασμένο, όπου τα πράγματα μάλιστα ήταν χειρότερα. Στο φιλικό της Καλλιθέας με την ΑΕΚ, οι φίλοι των Κιτρινόμαυρων όχι μόνο εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά διέκοψαν το παιχνίδι και χειροδίκησαν κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς, χωρίς να τιμωρηθεί η έδρα της Ένωσης.
Αυτά λοιπόν τα δύο στοιχεία αναμένεται να αποτελέσουν την υπερασπιστική γραμμή του Tριφυλλιού στην εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να επιτευχθεί η αθώωση. Εκτός βέβαια και αν η έκθεση περιέχει και άλλα πιο επιβαρυντικά περιστατικά... 
Πηγή Leoforos 
Read more!

Άνετα η Αϊντχόφεν

Η Αϊντχόφεν εκμεταλλεύτηκε τις αναβολές των αναμετρήσεων των υπόλοιπων πρωτοπόρων στην Ολλανδία και με τη νίκη της 3-1 επί της Ρόντα, αποσπάστηκε 4 βαθμούς στην κορυφή. «Αντίο» του Αφελάι, ο οποίος αποχώρησε για την Μπαρτσελόνα.
Άνετα η Αϊντχόφεν


Η μοναδική αναμέτρηση από το πρόγραμμα της Κυριακή που διεξήχθη ήταν εκείνη της Αϊντχόφεν με την Ρόντα, καθώς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίες που πλήττει την Ολλανδία όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια αναβλήθηκαν. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν εύκολα με 3-1, όμως δύο γεγονότα ήταν αυτά που έκλεψαν την  παράσταση. Το πρώτο ήταν ο ανατριχιαστικός τραυματισμός του Τζόναθαν Ρέις στο 17’ και το άλλο ήταν το «αντίο» των φιλάθλων στον Ιμπραΐμ Αφελάι, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα θα ταξιδέψει στην Βαρκελώνη για να ενσωματωθεί στην νέα του ομάδα, την Μπαρτσελόνα. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 5’ με γκολ του Ρέις και είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως οι φιλοξενούμενοι σε μία από τις δύο μοναδικές τους επισκέψεις στην εστία του Ίσακσον ευτύχησαν να ισοφαρίσουν προσωρινά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαντουίρ. Τα γκολ των Μπεργκ στο 53’ και Ντζούτζακ στο 68’, όμως, επανέφεραν τις ισορροπίες και οι παίκτες της Αϊντχόφεν θα αναχωρήσουν για τις χειμερινές τους διακοπές έχοντας 4 βαθμούς και ένα παιχνίδι περισσότερο από την δεύτερη Τβέντε. 

Πηγή gazzeta Read more!

Με Καβάνι στο… ταβάνι

Με Καβάνι στο… ταβάνι
Μια ανάσα από την κορυφή της Serie A βρίσκεται η Νάπολι, που πήρε νίκη την ύστατη ώρα κόντρα στη Λέτσε. Ο Έντισον Καβάνι σκόραρε στις καθυστερήσεις και έφερε τους «παρτενοπέι» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (συγκάτοικος της Λάτσιο) με 33 πόντους, τρεις λιγότερους από τη Μίλαν. Αντίθετα, η Γιουβέντους έχασε πολύτιμο έδαφος μετά την ισοπαλία με την Κιέβο. 

Μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο Μίλαν έχασε η Γιουβέντους, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Κιέβο. Η «Μεγάλη Κυρία» προηγήθηκε με τον Κουαλιαρέλα στο 33’, αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από γκολ του Πελισιέ. 

Πηγή sport-fm Read more!

Μπενίτεθ: «Μεταγραφές ή… φεύγω»

Ο Ράφα Μπενίτεθ άφησε κατά μέρος τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με την Ίντερ και ζήτησε αμέσως τουλάχιστον τρεις μεταγραφές. Διαφορετικά, όπως υποστήριξε, η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη.
Μπενίτεθ: «Μεταγραφές ή… φεύγω»«Χρειάζομαι στήριξη και η ομάδα ενίσχυση. Είναι αναγκαίο να αποκτήσουμε τρεις παίκτες κι έναν αμυντικό για να αντικαταστήσει τον Σάμουελ. Οι παίκτες μας είναι ήδη κουρασμένοι και ακολουθούν συνεχή παιχνίδια. Πρέπει να κάνουμε μεταγραφές τώρα, όχι στα τέλη Ιανουαρίου. Η διοίκηση μού είχε υποσχεθεί μεταγραφές το καλοκαίρι και δεν έγινε καμία, αλλά τώρα είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό. Διαφορετικά, ας μιλήσουν με τον μάνατζέρ μου», τόνισε.
Πηγή sport-fm Read more!

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…
Τις δύο πρώτες φορές που η Λάτσιο προηγήθηκε της Ουντινέζε στο «Ολίμπικο», οι φιλοξενούμενοι είχαν τις απαντήσεις. Η τρίτη, ωστόσο, ήταν και η φαρμακερή, καθώς οι «λατσιάλι» με γκολ του Κόζακ στο 88’ επικράτησαν 3-2 και δεν άφησαν χρόνο στους «φριουλάνι» να ισοφαρίσουν ξανά. Με τη νίκη αυτή η Λάτσιο εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Μίλαν από τη Ρόμα και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τους πρωτοπόρους. 

Οι Ρωμαίοι προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ερνάνες έπειτα από πάσα του Ρόκι, αλλά ο Σάντσες ισοφάρισε στο 
49’ με κεφαλιά. Ο Μπιάβα έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους με κοντινό σουτ, όμως και πάλι η χαρά τους ήταν πρόσκαιρη καθώς ο Ντένις, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή, έκανε το 2-2 με κεφαλιά. Η λύτρωση για τους «λατσιάλι» ήρθε στο 88ο λεπτό, όταν από προσπάθεια του Κόζακ και με παρέμβαση του Σαπάτα έγινε το 3-2. 

Λάτσιο (Ρέχα): Μουσλέρα, Λιχτστάινερ, Μπιάβα, Ντίας, Ντιακιτέ, Λεντέσμα, Ματουζάλεμ (90’ Μπρεσιάνο), Μάουρι, Ερνάνες, Σάρατε (72’ Κόζακ), Ρόκι (94’ Γκονζάλες). 

Ουντινέζε (Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Σαπάτα, Κόντα, Μπενάτια, Ίσλα (91’ Κοράντι), Ινλέρ, Ασαμόα (61’ Ντένις), Αρμέρο (79’ Ντομίτσι), Πίντσι, Σάντσες, Ντι Νατάλε. 

Πηγή sport-fm Read more!

ΠΑΣ και αλλαγή φρουράς

ΠΑΣ και αλλαγή φρουράς
Αλλαγή φρουράς στην κορυφή της Football League. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε της Δόξας Δράμας στους Ζωσιμάδες με 1-0, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα του Παναιτωλικού από τον Εθνικό (1-2) και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Στα υπόλοιπα ματς, ο Διαγόρας συνέχισε το αήττητο σερί του και πήρε την νίκη κόντρα στον Ιωνικό ενώ σημαντικό τρίποντο πήραν και τα Τρίκαλα με αντίπαλο την Καλλιθέα. 

ΠΑΣ Γιάννινα - Δόξα Δράμας 1-0 

Από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε την διάθεση του. Αν και είχε την υπεροχή δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις 3 καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος όμως και πιο συγκεκριμένα στο 54', ο Κυριάκος ξεκλείδωσε την άμυνα της Δόξας και με ωραίο σουτ, ύστερα από συνεργασία με τον Μπακαγιόκο, έκανε το 1-0. Ο ΠΑΣ κράτησε το υπέρ του 1-0 και θα μπορούσε να βάλει κι άλλο τέρμα. Οι Γιαννιώτες με αυτή την νίκη επέστρεψαν στην κορυφή ύστερα από δύο αγωνιστικές. 

Παναιτωλικός - Εθνικός 1-2 

Ο Εθνικός απέδειξε πως τον τελευταίο καιρό είναι κίνδυνος-θάνατος και αυτό το πέτυχε σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας. Η ομάδα του Πειραιά βασίστηκε κυρίως στην αμυντική της λειτουργία και κατάφερε να «παγώσει» τους Αγρινιώτες στο 56' με το γκολ του Βασιλόγιαννη. Ο Παναιτωλικός αύξησε την πίεση του, έφτανε στην πηγή και ήπιε νερό στο 85' με τέρμα του Γκούρμα. Οι φιλοξενούμενοι όμως φάνηκαν παλικάρια και ο Χανιώτης ένα λεπτό αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και «γκρέμισε» τον Παναιτωλικό από την πρώτη θέση. 

Διαγόρας - Ιωνικός 2-1 

Ιδού ο Διαγόρας, ιδού και το σερί. Για δέκατο συνεχόμενο ματς, οι Ροδίτες κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητο και όχι μόνο. Ο Διαγόρας επικράτησε του Ιωνικού και πέρασε (έστω και προσωρινά) στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ζουρούδης έβαλε νωρίς (στο 14') μπροστά στο σκορ την ομάδα της Ρόδου. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Διαγόρας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έκανε το 2-0 με τον Γεωργίου στο 74'. Ο Ιωνικός έδωσε ενδιαφέρον στο ματς στο 75' μειώνοντας με τον Πασά σε 2-1. 

Τρίκαλα - Καλλιθέα 1-0 

Τα Τρίκαλα συνέχισαν τις καλές τους εμφανίσεις και αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την δεύτερη σερί τους νίκη που τους οδηγεί στην όγδοη θέση. Το γκολ το πέτυχε ο Ρούσεφ με χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Κοντογουλίδης. 

Πιερικός - Εθνικός Αστέρας 1-1 

Σε ανοδική πορεία ο Εθνικός Αστέρας και το έδειξε στην Κατερίνη. Προηγήθηκε στο 16' με τον Λουάμο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών του Πιερικού. Οι Κατερινιώτες πίεσαν στην συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 34' με σουτ του Τασίδη το οποίο κατέληξε στο δοκάρι αλλά ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που έκανε το 1-1 στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. 



Πηγή sport-fm Read more!

«Αδειάζει» ξανά το ΟΑΚΑ!

Δεύτερη φύση έχουν γίνει πλέον για τον Παναθηναϊκό οι ποινές καθώς πλέον κινδυνεύει εκ νέου με 3 αγωνιστικές για το… ντου των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ!
Από την αρχή του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός έχει γίνει ο καλύτερος… πελάτης των πειθαρχικών επιτροπών και των δικαστηρίων. Ήδη έχει παίξει δύο ματς χωρίς κόσμο με Ξάνθη καιΠΑΟΚ, θα παίξει ακόμη ένα με τα Τρίκαλα στο γήπεδο, ενώ κερδίζοντας την έφεση δεν έπαιξε σε «κλειστό» ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου. 
«Αδειάζει» ξανά το ΟΑΚΑ!Η ειρωνεία βέβαια είναι ότι αυτό το ματς ίσως είναι και η αιτία για μια πιο… ηχηρή καμπάνα που να φτάνει ακόμη και τις 3 αγωνιστικές. Αιτία φυσικά η είσοδος οπαδών της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, η επίθεση προς τους παίκτες και τα όσα ακολούθησαν που φυσικά επιβαρύνουν την ΠΑΕΠαναθηναϊκός! 

Με όλα αυτά είναι ορατός ο κίνδυνος τα παιχνίδια με τον Άρη και την Καβάλα ή ακόμη και αυτό με τον Εργοτέλη να γίνουν σε ένα άδειο Ολυμπιακό στάδιο.

Aν και με τέτοιες εμφανίσεις ή διαφορά του κεκλεισμένων με το... ανοιχτό δεν θα είναι και μεγάλη!
Πηγή gazzeta 
Read more!

Μποριέλο, ο τιμωρός! *ΒΙΝΤΕΟ*

Με τον Μάρκο Μποριέλο να... εκδικείται τη Μίλαν στο 69', η Ρόμα πέρασε από το «Σαν Σίρο» με 1-0, μείωσε στο -7 και εξακολουθεί να ελπίζει!


Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είχε τονίσει τις προηγούμενες μέρες ότι αν η Ρόμα θέλει να υποστηρίζει ότι στοχεύει στο Scudetto, θα πρέπει να φύγει με τη νίκη και τίποτα λιγότερο από το Μιλάνο, κόντρα στους «ροσονέρι». Ο στόχος επετεύχθη για τους «τζιαλορόσι», που επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Μποριέλο με κοντινό πλασέ στο 69', μετά την ωραία προσπάθεια και το γύρισμα του Μενέζ από δεξιά. Ο επιθετικός των Ρωμαίων, που το περασμένο καλοκαίρι πουλήθηκε από τη Μίλαν, πανηγύρισε το γκολ και αυτό προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες των τιφόζι των γηπεδούχων κατά την αντικατάσταση του στα τελευταία λεπτά, με τον ίδιο να γυρίζει προς το πλευρό των οπαδών της Ρόμα και να τους χειροκροτεί. 

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Μίλαν ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και έχασε ευκαιρίες με τους Ρομπίνιο και Ιμπραΐμοβιτς για να προηγηθεί, ενώ στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την κατάσταση, επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό και τελικά αφού κράτησαν τους «ροσονέρι» μακριά από την εστία του Ντόνι, βρήκαν το γκολ που ήθελαν στο 69'. Λίγα λεπτά μετά ο Ιμπραΐμοβιτς αστόχησε σε τετ α τετ και ως το τέλος του ματς τίποτα δεν άλλαξε. Έτσι, η ομάδα του Ρανιέρι, που δε χρησιμοποίησε ούτε λεπτό τον Τότι, ανάγκασε τους Μιλανέζους στη δεύτερη (μετά το 1-2 από τη Γιουβέντους) εντός έδρας ήττα τους για φέτος, πλησίασε στο -7 και παράλληλα δίνει την ευκαιρία στις Γιούβε, Νάπολι και Λάτσιο να πλησιάσουν κι άλλο στην κορυφή, την Κυριακή.

Πηγή gazzeta
Read more!

Λύτρωση στο 90’ για Βαλένθια

Με γκολ του Αντούριθ στο 90’ η Βαλένθια ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 και απέδρασε από την έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ φτάνοντας την Εσπανιόλ στην τέταρτη θέση, που ηττήθηκε νωρίτερα από την Μπαρτσελόνα.
Λύτρωση στο 90’ για Βαλένθια

Δραματικό παιχνίδι στην χώρα των Βάσκων, καθώς η Βαλένθια «απέδρασε» από την έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-1.
Η Σοσιεδάδ προηγήθηκε στο 23’ με πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τσάμπι Πριέτο. Ο Κόστα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Με αέρα από το γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι «Νυχτερίδες» πίεσαν την Σοσιεδάδ, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
Ώσπου στα τελειώματα του αγώνα, όπως και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ένας Βάσκος, ο Αντούριθ, που έχει αγωνιστεί στους μεγάλους αντιπάλους της Σοσιεδάδ, την Αθλέτικ Μπιλμπάο, σκόραρε.
Πηγή gazzeta
Read more!

Νέα πεντάρα η Μπαρτσελόνα!

Μπορεί να ήταν το ντέρμπι της Καταλονίας, όμως η Μπαρτσελόνα δεν έδωσε σημασία και συνέτριψε την Εσπανιόλ στο «Κορνεγία-Ελ Πρατ» 5-1. Από δύο γκολ για τους Μπλαουγκράνα πέτυχαν Πέδρο, Βίγια.



Νέα πεντάρα η Μπαρτσελόνα!
Ο Μέσι μπορεί να μην σκόραρε, όμως έδωσε δύο ασίστ και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρασε με πέντε γκολ την συμπολίτισσά της, η οποία το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Οσβάλδο στο 63'. Στο 19' μετά από δυνατό σπριντ και ωραίο τελείωμα ο Πέδρο άνοιξε το σκορ, για να κάνει το 0-2 στο 30' ο Τσάβι. Στο 60' ξανά ο Πεδρίτο ανέβασε τον δείκτη στο 0-3 για να μειώσει τρία λεπτά μετά ο Οσβάλδο (1-3). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Νταδίβ Βίγια με δύο πλασέ με το δεξί σε ισάριθμες αντεπιθέσεις (75', 84') και αφού ο τεχνικός της Εσπανιόλ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο είχε ρισκάρει παίζοντας με τρεις στην άμυνα και μάλιστα ψηλά. Οι Μπλαουγκράνα βρέθηκαν στο +5 από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παίζει την Κυριακή με την Σεβίλλη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Σταθερά 3η η Βιγιαρεάλ
Εκμεταλλευόμενη για ακόμα ένα ματς φέτος το «Μαδριγάλ» η Βιγιαρεάλ πρόσθεσε κι άλλη νίκη στο ενεργητικό της με το 3-1 κόντρα στην Μαγιόρκα. Οι Αμαρίγιος είχαν σε καλή μέρα τους επιθετικούς τους με τους Νιλμάρ και Ρόσι να σκοράρουν, ενώ ο Καθόρλα είχε ανοίξει το σκορ. Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο μείωσε στο -5 από την δεύτερη, Ρεάλ Μαδρίτης, με ματς περισσότερο. Σημαντικό διπλό για την Μπιλμπάο, που πέρασε με 2-1 από το «Θιουδάδ Ντε Βαλένθια» σε βάρος της Λεβάντε, ενώ η Χιχόν πήρε πολύτιμο πόντο από την Λα Κορούνια με το 1-1 στο «Ριαθόρ».
Πηγή gazzeta
Read more!

Ήταν... Ρεάλ στη Βιτόρια

Η Ρεάλ Μαδρίτης... άλωσε τη Βιτόρια, καθώς επιβλήθηκε της Κάχα Λαμποράλ με 67-72 και έμεινε μόνη στην κορυφή της ACB, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.
Ήταν... Ρεάλ στη Βιτόρια
H «Βασίλισσα» με κορυφαίους τους Ρέγιες (21π.,8/15δίπ., 1/1τρίπ.) και Σουάρεθ (15π., 3/4 δίπ., 2/5δίπ.) πήρε ένα σημαντικό «διπλό» επί της Κάχα Λαμποράλ, που της έδωσε προβάδισμα δύο νικών στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος. 

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας η Λαγκούν Άρο επικράτησε της Γρανάδα (68-75), ενώ η Κάχασολ της Μανρέσα (52-48) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της ACB.

Το πρόγραμμα: Κάχα Λαμποράλ - Ρεάλ Μαδρίτης 67-72, Γρανάδα -Λαγκούν Άρο 68-75, Κάχασολ- Μανρέσα 52-48 (αύριο) Ουνικάχα-Βαλένθια, Μπαρτσελόνα-Μπανταλόνα, Μενόρκα-Εστουντιάντες, Γκραν Κανάρια-Αλικάντε, Φουελαμπράντα-Μπιλμπάο, Σαραγόσα-Βαγιαδολίδ

Η κατάταξη: Ρεάλ Μαδρίτης 10-2, Μπαρτσελόνα 8-3, Κάχα Λαμποράλ 8-4, Μπανταλόνα 7-4, Λαγκούν Άρο 7-5, Μπιλμπάο 6-5, Βαγιαδολίδ 6-5, Γκραν Κανάρια 6-5, Φουελαμπράντα 6-5, Ουνικάχα 6-5, Καχασόλ 6-6, Βαλένθια 5-6, Εστουντιάντες 4-7, Σαραγόσα 4-7, Μενόρκα 4-7, Μανρέσα 4-7, Γρανάδα 3-9, Αλικάντε 2-9
Πηγή gazzeta Read more!

Στην κορυφή του κόσμου η Ίντερ! *ΒΙΝΤΕΟ*

Στην κορυφή του κόσμου η Ίντερ!
Τον πέμπτο της τίτλο μέσα στο 2010 πανηγυρίζει η Ίντερ! Η ομάδα του Μιλάνου νίκησε 3-0 τη Μαζέμπε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι και πρόσθεσε και αυτό το τρόπαιο στη συλλογή της, το οποίο για τη χρονιά που διανύουμε, έρχεται να προστεθεί σε εκείνα του πρωταθλήματος, κυπέλλου και σούπερ καπ Ιταλίας, καθώς και –στο σημαντικότερο- αυτό του Champions League.

Οι «νερατζούρι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κόντρα στην ομάδα από το Κονγκό, της οποίας η παρουσία και μόνο στον τελικό συνιστά έκπληξη και έδειξε από νωρίς ότι δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ήδη με τη συμπλήρωση μόλις 17 λεπτών οι Ιταλοί είχαν καθαρό προβάδισμα, χάρη σε τέρματα των Πάντεφ και Ετό, ενώ λίγο πριν το τέλος ο Μπιαμπιανι διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Πηγή sport-fm
Read more!

Ανταλλαγή «μεγατόνων» στο ΝΒΑ

Ανταλλαγή «μεγατόνων» στο ΝΒΑ

Το πρώτο μεγάλο deal της σεζόν στο ΝΒΑ είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, το Ορλάντο συμφώνησε να αποκτήσει τον Γκίλμπερτ Αρίνας από τους Ουίζαρντς και τους Χέντο Τούρκογλου και Τζέισον Ρίτσαρντσον από τους Σανς! Η Μάτζικ θα παραχωρήσει σαν αντάλλαγμα στην ομάδα της Ουάσινγκτον τον Μικαέλ Πιετρούς και τον Ρασάρντ Λιούις, ενώ σε αυτή της Αριζόνα θα δώσει τον Βινς Κάρτερ, τον Μάρτσιν Γκορτάτ, μία επιλογή πρώτου γύρου στα ντραφτ του 2011 και 3 εκατ. δολάρια.

Ο Γκίλμπερτ Αρίνας που έχει άλλα τέσσερα χρόνια έναντι 60 εκατ. δολαρίων στο συμβόλαιό του με τους Ουίζαρντς, έχει φέτος 17,3 πόντους, 5,6 ασίστ και 3,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, αλλά πλέον είναι... περιττός για τους «μαγικούς», που επέλεξαν το καλοκαίρι στο νούμερο ένα των ντραφτ τον γκαρντ Τζον Γουόλ.

Ο Χέντο Τούρκογλου έχει ακόμη τέσσερα χρόνια συμβολαίου του έναντι 44 εκατ. δολαρίων με τους Σανς. Φέτος έχει μόλις 9,5 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ ανά αγώνα, έχοντας να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο εδώ και ενάμιση χρόνό, όταν είχε φτάσει με το Ορλάντο στους τελικούς του ΝΒΑ, προτού μετακομίσει στο Τορόντο.

Ο Ρασάρντ Λιούις έχει άλλα 66,5 εκατ. δολάρια και τρία χρόνια συμβολαίου με το Ορλάντο, όπου απογοητεύει έχοντας μόλις 12,2 πόντους και 4,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο Βινς Κάρτερ, που το προσεχές καλοκαίρι θα έμενε ελεύθερος από τη Μάτζικ, έχει φέτος 15,1 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ κατά μέσο όρο.

Για τον Μάρτιν Γκορτάτ, που έχει 4,7 ριμπάουντ και 4 πόντους ανά αγώνα, τα 15 εκατ. δολάρια που έχει λαμβάνειν για τα επόμενα δύο χρόνια, κρίθηκαν υπερβολικό ποσό για έναν αναπληρωματικό σέντερ.

Όσο για τον Μικαέλ Πιετρούς, που φέτος έχει 6,7 πόντους και 2,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, το καλοκαίρι θα είχε επιλογή να ανανεώσει το συμβόλαιό του για έναν χρόνο έναντι 5,3 εκατ. δολαρίων.

Τέλος, ο Τζέισον Ρίτσαρντσον, που στην τελευταία του χρονιά είχε λαμβάνειν 14,5 εκατ. δολάρια, είχε 19,3 πόντους και 4,4 ριμπάουντ με τους Σανς.

Πηγή sport-fm
Read more!

Φτάνει ο Νενέ; Όχι!

Φτάνει ο Νενέ; Όχι!
Την ευκαιρία να βρεθεί μόνη της, έστω και προσωρινά, στην κορυφή του Σαμπιονά σπατάλησε η Παρί Σεν Ζερμέν μετά το 2-2 με την Μονακό στο «Παρκ Ντε Πρενς», δεχόμενη στο φινάλε το γκολ της ισοφάρισης. 

Ο Νενέ σκόραρε δύο φορές, φτάνοντας τα 13 γκολ στο Σαμπιονά, αλλά δεν έφτανε. Στο 40’, «πατσίζοντας» το τέρμα του Πουιγκρενιέ στο 30’, με το οποίο προηγήθηκαν προσωρινά οι Μονεγάσκοι και στο 55’, δίνοντας το προβάδισμα στους Παριζιάνους. 

Για να έρθει ο Νικουλάε στο 88’ να καταστρέψει το σόου του Βραζιλιάνου άσου, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2. 

Πηγή sport-fm Read more!

Στον κόσμο του ο Φερέιρα!

Στον κόσμο του ο Φερέιρα!Kαμία συναίσθηση της κατάστασης δεν φάνηκε να έχει μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου (0-1), ο Ζεσούαλδο Φερέιρα. 

Ο Πορτογάλος εξέφρασε την άποψη πως ο Παναθηναϊκός… δεν έπαιξε και άσχημα σήμερα και αφού τόνισε πως η ευθύνη της ήττας βαραίνει άπαντες στην ομάδα, δεσμεύτηκε πως εκείνη θα παρουσιαστεί καλύτερη στο μέλλον! 

«Χάσαμε ένα παιχνίδι αλλά όχι το πρωτάθλημα, υπάρχουν 15 παιχνίδια ακόμα, στα οποία θα παρουσιαστούμε καλύτεροι. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι την στήριξη και εμπιστοσύνη των φιλάθλων. Θέλουμε να πιστεύουν σε μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φερέιρα και συνέχισε: 

«Η ομάδα σήμερα δεν έπαιξε άσχημα. Απλά σε μερικές στιγμές έβλεπα ότι οι παίκτες θα μπορούσαν να παίξουν καλύτερα αν ήταν πιο ήρεμοι. Εγώ και οι παίκτες μου, όμως, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνει ενωμένη όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού». 

Αφού τόνισε, δε, πως για ήττες σαν την αποψινή «η ευθύνη είναι πάντα όλων. Εμένα, των παικτών της διοίκησης», κατέληξε: 

«Σε ό,τι αφορά την δική μου, την αναλαμβάνω προσωπικά. Και επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα κατά πρόσωπο, οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να ξέρουν ότι οι παίκτες μου θα παίξουν πολύ καλύτερα στο μέλλον».
Πηγή sport-fm
Read more!

Τσιώλης: «Θα βρει το σθένος ο Παναθηναϊκός…»

Τσιώλης: «Θα βρει το σθένος ο Παναθηναϊκός…»
Απόλυτα ικανοποιημένος παρουσιάστηκε, όπως είναι φυσικό, μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (0-1), ο Σάκης Τσιώλης. 

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου χαρακτήρισε «ιστορική» τη νίκη που πέτυχε η ομάδα του, ενώ -αναφερόμενος στους «πράσινους»- εμφανίστηκε βέβαιος πως θα βρουν το σθένος να ξεπεράσουν τη δύσκολη θέση που βρίσκονται. 

«Ήταν μια ιστορική νίκη αυτή που πετύχαμε σήμερα. Κάναμε μια μεγάλη εμφάνιση, δεν πιεστήκαμε ιδιαίτερα από τον Παναθηναϊκό και στο τέλος νομίζω ότι επικρατήσαμε δίκαια», είπε ο Τσιώλης και συνέχισε: 

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για το πρόσωπο που έδειξαν σήμερα. Άξιζαν πραγματικά μια τέτοια νίκη και τους αδικούσε η βαθμολογική θέση που είχαμε μέχρι τώρα. Σήμερα, όμως, πίστεψαν στους εαυτούς τους και μπόρεσαν να φτάσουν εκεί που έφτασαν». 

Κλείνοντας, δε, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου σημείωσε πως «ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα που απλά βρίσκεται σε δύσκολη θέση» και εξέφρασε την πεποίθησή του πως «θα βρει το σθένος να την αντιμετωπίσει και να βγει από αυτή».

Πηγή sport-fm Read more!

Τον ξεφτίλισε και ο Βόλος! *ΒΙΝΤΕΟ*

Ο Παναθηναϊκός σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ, εμφανίζεται σε κάθε παιχνίδι και χειρότερος, και αυτή την φορά έχασε πεντακάθαρα 1-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου, χωρίς να χάσει σε 90’ μία ευκαιρία και αποχαιρετά την μάχη του τίτλου.
Τον ξεφτίλισε και ο Βόλος!

Ασορτί με τον καιρό…

Κακός, ψυχρός και… ανάποδος. Έτσι ήταν ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου. Τι κι αν άλλαξε το σύστημα, οι πράσινοι παρουσίασαν για ακόμη μία φορά τα ίδια προβλήματα. Αν εξαιρέσουμε ένα καλό δεκάλεπτο (20-30) που το τριφύλλο είχε 2-3 καλές στιγμές, στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους, οι παίκτες του έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στη μεσαία γραμμή. Ο Σισέ ήταν απελπιστικά μόνος του και δικαίως ο κόσμος γκρίνιαζε στις κερκίδες. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν πολύ καλά διαβασμένη, έκλεινε εξαιρετικά τους χώρους στη μεσαία γραμμή με τους Μητρόπουλο και Άλβαρες να καταπίνουν πολλά χιλιόμετρα και να αναχαιτίζουν τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Μάλιστα, οι Βολιώτες είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 15’ ο Μόνχε βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τζόρβα, αλλά βιάστηκε και έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Φερέιρα δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, βλέποντας τα κακώς κείμενα της ομάδας του. Από το 20’, κιόλας, έστειλε τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά, τον Λέτο, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον τρόπο  να απειλήσει . Ο Αργεντίνος πήρε κάποιες προσπάθειες πάνω του, αλλά του έλειψε και πάλι η ουσία.

Το... καταδίκασε ο Φερέιρα
Σαν να μην έφτανε στον Παναθηναϊκό η τραγική του εικόνα στο δημιουργικό κομμάτι, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έβαλε περισσότερους γρίφους στην ομάδα του. Ο Πορτογάλος τεχνικός και ενώ είχε στον πάγκο Γκαρσία και Καραγκούνη, αντικατέστησε τον αρνητικό Νίνη με τον Ιωαννίδη, ο οποίος ούτε στις προπονήσεις της Παιανίας δεν είχε παίξει ως επιτελικός μέσος και ήταν χαμένος στην… μετάφραση, καθώς δεν ήξερα που και πώς να κινηθεί και το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να μπερδέψει και τους συμπαίκτες υου. Στο 65’ πέρασε στο παιχνίδι ο Πετρόπουλος αντί του Χριστοδουλόπουλου, με τον Σισέ αρχικά να περνάει δεξιά, ενώ οι αλλαγές έκλεισαν στο 73’ με τον Γκαρσία να περνά στη θέση του Μαρίνου. Μετά από τις αλλαγές, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάποιο σύστημα μέσα στο γήπεδο. Έπαιζε εντελώς άναρχα, χωρίς πλάνο και οι αλλαγές του Φερέιρα, όχι μόνο δε βοήθησαν, αλλά πολλές φορές έκαναν την κατάσταση χειρότερη…
Άγιος Βασίλης ο Τζόρβας
Το γράφουμε εδώ και τόσο καιρό, ο κόσμος το φωνάζει εδώ και δύο μήνες, αλλά ο Τζόρβας πάγκο δεν έκατσε κι ας είναι ντεφορμέ εδώ και αρκετό καιρό και πληρώνει ο Παναθηναϊκός τα λάθη του. Ακόμη μία γκάφα του Τζόρβα έγινε δώρο προς τον αντίπαλο και ο Ολυμπιακός Βόλους στο 78’ πάγωσε το ΟΑΚΑ, με τον Μόνχε να λέει «ευχαριστώ» στον Τζόρβα, που του… έστρωσε την μπάλα. Το γκολ του Μόνχε και το προβάδισμα του Ολυμπιακού Βόλου έμειναν μέχρι το τέλος και η ομάδα του Τσιώλη έφυγε δίκαια με τη νίκη από το ΟΑΚΑ.
Man of the match: Η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου.Τα πήγε άριστε στο ΟΑΚΑ. Μία ματιά στα στατιστικά να ρίξει κανείς, θα δει ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε πάνω από 2-3 φάσεις και ο Σισέ, πέρα από μία φάση στο πρώτο ημίχρονο, δεν απείλησε. Πρωταγωνιστής της άμυνας των φιλοξενούμενων ήταν ο Σανκαρέ, με σταθερές επεμβάσεις και ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, ήταν «βράχος». Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Άλβαρες στη μεσαία γραμμή.
Αδύναμος κρίκος: Ο Παναθηναϊκός από την αρχή μέχρι το τέλος. Μιλάμε για μία ομάδα βαριά άρρωστη, για ποδοσφαιριστές που δε θυμίζουν σε τίποτα εκείνους που κατέκτησαν το περυσινό νταμπλ, με μία λέξη τραγικός…  Αν συνεχίσει έτσι, δεν πάει πουθενά και ευτυχώς που ο Ιανουάριος είναι κοντά για να διορθωθεί με όποιον τρόπο γίνεται και με όσους παίκτες χρειάζεται αυτή η εικόνα.
Στο ύψος του: Ο Μόνχε. Ο Αργεντίνος χαφ των φιλοξενούμενων ταλαιπώρησε αφάνταστα με τις προσπάθειες και την ενέργειά του στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Είναι εκείνος που βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Η γκάφα: Την έκανε ο Τζόρβας, που για ακόμη μία φορά στην φετινή αγωνιστική περίοδο κρέμασε τον Παναθηναϊκό. Το λάθος που κάνει και στρώνει τη μπάλα στον Μόνχε είναι παιδικό. Δεν επιτρέπεται για τερματοφύλακα που φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και θα πρέπει επιτέλους να κάτσει στον πάγκο.
Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Tριτσώνη, όμως οι επόπτες του έχουν από ένα λάθος. Ο Δημόπουλος στη φάση Σισέ δεν τον υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ, καθώς είναι εκτεθειμένος, ενώ ο Γκάγκας κάνει το ίδιο λάθος σε μία φάση στο 45’ με τον Μάρτιν.

Το μόνο σημείο, δε, που εκείνα μπόρεσαν να «ελευθερωθούν» ήταν μετά τη λήξη -όταν και τους βοήθησαν να ξεφύγουν από τους εξοργισμένους οπαδούς τους που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. 

 

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...