ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Με Πουγιόλ στον τελικό η «Μπάρτσα»

Με Πουγιόλ στον τελικό η «Μπάρτσα»Ο Κάρλες Πουγιόλ ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό που υπέστη στο «κλάσικο» της Primera Division το Σάββατο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για τον τελικό του Κυπέλλου τη Μεγάλη Τετάρτη στο «Μεστάγια».

Ο Αντριάνο είναι επίσης και πάλι ετοιμοπόλεμος, ενώ εκτός πλάνων παραμένουν οι τραυματίες Ερίκ Αμπιντάλ και Μπόγιαν Κρκιτς. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε μαζί του στην αποστολή για τη Βαλένθια όλους τους διαθέσιμους παίκτες, μεταξύ αυτών και τους νεαρούς Φοντάς, Τιάγκο, Νολίτο, Μοντόγια, Ντος Σάντος και Μινιό.
Πηγή sport-fm
Read more!

Σάντσες: «Δεν λέω όχι…»

Επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην «L’ Equipe» το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή του ο Κάρλος Σάντσες επισημαίνοντας, ωστόσο, πως ακόμη δεν έχει δεσμευτεί με κανέναν. Ο Κολομβιανός μέσος επισήμανε πως έχει τη συγκατάθεση της Βαλανσιέν για να πάρει μεταγραφή, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, η Βαλανσιέν αξιώνει τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόταση που ετοιμάζουν οι πρωταθλητές Ελλάδος φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ. 
Σάντσες: «Δεν λέω όχι…»


«Ο ατζέντης μου με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον αυτό εδώ και αρκετές εβδομάδες. Έχω τη συγκατάθεση του προέδρου για μια καλή μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι. Δεν έχω δεσμευτεί με κανέναν, αλλά δεν λέω όχι», δήλωσε ο 25χρονος άσος, που δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2012 και παρακολουθείται στενά και από την Μπορντό.

Πηγή sport-fm Read more!

Βαρύ πένθος στην Ξάνθη

Ο αιφνίδιος θάνατος του Ολουμπάγιο Αντεφέμι, έχει συγκλονίσει τους ανθρώπους της SKODA Ξάνθης. Δηλώσεις για το τραγικό γεγονός έκαναν ο προπονητής, ο πρόεδρος της ομάδας και ο συμπαίκτης του Σπύρος Βάλλας. Δείτε τις δηλώσεις στο συνεργάτη του NovaΣΠΟΡFM 94,6, Νεκτάριο Χρυσοστομίδη. 
Βαρύ πένθος στην Ξάνθη


Ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Παπαδόπουλος δήλωσε: 

«Είναι στιγμές που η ζωή αποδεικνύεται πιο σημαντική από κάθε τι άλλο. Είναι στιγμές που η είδηση ενός θανάτου μας συγκλονίζει γιατί ο Αντεφέμι ήταν ένα ζωντανό παιδί, πολύ χαρούμενο και χαμογελαστό, που έχασε την ζωή του με τον πιο άδικο τρόπο. Είναι πολύ δύσκολες στιγμές για όλους μας που τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του στο γήπεδο. Αυτό που μόνο μπορώ να κάνω είναι να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του μέσα από την καρδιά μου». 

«Το θλιβερό γεγονός το πληροφορηθήκαμε την ώρα της πρωινής προπόνησης από την οποία ο Αντε, όπως τον αποκαλούσαμε όλοι, έλειπε αφού ήταν αδειούχος για να μεταβεί στην πατρίδα του εν όψει του γάμου του. Δεν ξέρουμε πως συνέβη αυτό και πλέον δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, αφού έτσι κι αλλιώς η απώλεια της ζωής του είναι αυτό που απομένει. Ο Αντε δεν είναι πλέον ανάμεσα μας. Αυτό που μας έρχεται πλέον σαν πρώτη σκέψη είναι πως ο Αντεφέμι δεν ήταν ποτέ σκυθρωπός και παρά τα όσα είχε στις σκέψεις του ήταν πάντα χαμογελαστός και καλόκαρδος, ένα πραγματικό αξιοθαύμαστο παιδί που όλοι τον αγαπούσαν. Η είδηση του θανάτου του, μας συγκλόνισε πραγματικά». 


Πηγή sport-fm Read more!

Θέλει κι άλλα εισιτήρια

Κινήσεις για να εξασφαλιστούν κι άλλα εισιτήρια, αφού τα 31.550 που είχαν εξασφαλιστεί σε πρώτη φάση για τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ατρόμητο (30/4) αποδεικνύονται πολύ λίγα, κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Η συντριπτική πλειονότητα των 12.300 κατόχων διαρκείας έκανε χρήση της… προτεραιότητας στην αγορά έως και δύο εισιτηρίων και από σήμερα όσα εισιτήρια απέμειναν τίθενται στη διάθεση των άλλων φιλάθλων. Οι άνθρωποι της «Ένωσης» αναμένεται να ζητήσουν να μειωθεί η «νεκρή» ζώνη και να εξασφαλιστούν περίπου 3-4 χιλιάδες εισιτήρια επιπλέον, αλλά είναι αμφίβολο αν αυτό θα γίνει δεκτό από την αστυνομία. 
Πηγή sport-fm Read more!

Προκλητικά τ’ αστέρια Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάρτσα *ΒΙΝΤΕΟ*

Προκλητικά τ’ αστέρια Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάρτσα (vid)
Μερικά από τα αστέρια της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα πρωταγωνιστούν σε διαφημιστικό σποτ, το οποίο βγήκε στον αέρα παραμονές του τελικού Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων. 

Μέσι, Άλβες, Ντι Μαρία, Τσάμπι Αλόνσο και άλλοι χρησιμοποιώντας μια μπάλα «Adidas», απειλούν, προκαλούν και υπόσχονται θέαμα σε ένα ακόμη «clasico». 


Δείτε το βίντεο: 


Πηγή sport-fm Read more!

Μια πισίνα… γυναίκες για τον Μάικλ Φελπς

Μια πισίνα… γυναίκες για τον Μάικλ ΦελπςΕίναι γεγονός ότι ο Μάικλ Φελπς «αγαπάει» τις πισίνες. Άλλωστε του έχουν «χαρίσει» 14 χρυσά μετάλλια και μια λαμπρή σταδιοδρομία ως κολυμβητή!

Έτσι, φαίνεται αρκετά λογικό το ότι ο ολυμπιονίκης όμως κολυμβητής δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα… pool parties! Κι όταν σ΄αυτά παρευρίσκονται δεκάδες αιθέριες υπάρξεις με καυτά μπικίνι, ακόμη καλύτερα!

Ο γνωστός αθλητής εθεάθη σε πάρτι στο Λας Βέγκας, περικυκλωμένος από πολλές γυναίκες! Δε δίστασε να φωτογραφηθεί με πολλές από αυτές επιδεικνύοντας τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς του!

Πηγή: www.newsbeast.gr
Πηγή sport-fm
Read more!

Κ. Παπαδόπουλος: «Όνειρο η συμμετοχή στον τελικό»

Κ. Παπαδόπουλος: «Όνειρο η συμμετοχή στον τελικό»
Δικαίωμα στο όνειρο της συμμετοχής στον τελικό του Champions League απέκτησε η Σάλκε, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Είναι 50-50 η πρόκριση με τη Μαν. Γιουνάιτεντ», είπε. «Έχω ξεψαρώσει και προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μου όπου μου ζητηθεί», πρόσθεσε. «Δεν με απασχολεί το ενδεχόμενο μεταγραφής», τόνισε ο 19χρονος άσος. 

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για: 

-τη θέση που αγωνίζεται: «Η θέση μου είναι στόπερ, αλλά από τη στιγμή που μου ζητά ο προπονητής να παίξω ως αμυντικός χαφ, προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μου και πιστεύω πως μπορώ να ανταποκριθώ εξίσου καλά. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο αμυντικός χαφ πρέπει να βγαίνει και μπροστά, να βοηθά την ομάδα του επιθετικά. Έχω ξεψαρώσει και είναι πολύ σημαντικό για έναν νεαρό παίκτη να αγωνίζεται για να αποκτά εμπειρίες. Ο προπονητής μού είπε πως πιστεύει σε μένα, πως με θεωρεί σημαντικό για την ομάδα και όσο συνεχίζω να δουλεύω θα είμαι βασικός». 

-τις διαφορές μεταξύ Ραλφ Ράνγκνικ και Φέλιξ Μάγκατ: «Ο Ραλφ Ράνγκνικ είναι ένας προπονητής με διαφορετική φιλοσοφία από τον Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος μας κούραζε πολύ στην προπόνηση. Όμως κι εκείνος έχει σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία μας κι εκεί οφείλεται η πολύ καλή φυσική μας κατάσταση». 

-τη συνεργασία του με τον Ραούλ: «Μπορείς να κερδίσεις πολλά δίπλα στον Ραούλ. Είναι μεγάλη προσωπικότητα, άριστος επαγγελματίας και βοηθά πολύ τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ σημαντικό για ένα νέο παιδί να έχει τέτοιους συμπαίκτες». 

-την προσαρμογή του στη Γερμανία και τη ζωή στο Γκελζενκίρχεν: «Δεν είναι και η καλύτερη πόλη για να ζήσει κάποιος, δεν είναι σαν την Ελλάδα. Αλλά εγώ ήρθα εδώ για να παίξω μπάλα και μετά να ξεκουράζομαι στο σπίτι μου. Ο Άγγελος (Χαριστέας) με έχει βοηθήσει πολύ, έχει ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία και είναι σημαντική η παρουσία του για μένα στην ομάδα. Προσπαθώ σιγά-σιγά να μιλώ μόνο γερμανικά. Κάνω μαθήματα και βελτιώνομαι συνεχώς στη γλώσσα». 

-τις αναμετρήσεις με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά του Champions League: «Η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά εδώ που φτάσαμε οι πιθανότητες είναι 50-50 και θα τα δώσουμε όλα για να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πάμε στον τελικό. Θα προτιμούσαμε να έχουμε αντίπαλο την Τσέλσι, γιατί η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι κάπως καλύτερη ομάδα, αλλά από τη στιγμή που ήρθε στο δρόμο μας η συγκεκριμένη ομάδα, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Φυσικά και κάνω όνειρα για συμμετοχή στον τελικό, αλλά πρώτα έχουμε μπροστά μας τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Αν τα καταφέρουμε, τότε θα δούμε τον τελικό». 

-τη φημολογία περί μεταγραφής του σε μεγαλύτερο σύλλογο: «Δεν με απασχολούν όσα λέγονται και γράφονται. Είναι πολύ καλό μεν να ακούγονται τέτοια πράγματα, αλλά εγώ είμαι παίκτης της Σάλκε, προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου και να δουλεύω σκληρά». 

-το ενδεχόμενο κλήσης στην Εθνική Ανδρών: «Σίγουρα θα ήθελα να βρεθώ στην Εθνική ομάδα, αλλά κι αν δεν γίνει αυτό, θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στην Εθνική Ελπίδων. Αν έρθει κλήση για τους Άνδρες, καλώς να έρθει».

Πηγή sport-fm Read more!

Γίνε… συμμέτοχος

Φως από έναν επενδυτή-σωτήρα ή έστω έναν ικανό «συμπαίκτη» για τους Παππά και Νοτιά δεν φαίνεται να προκύπτει από πουθενά για την ΑΕΚ κι έτσι ο σύλλογος καταφεύγει στη βοήθεια του λαού της στην-όπως προμηνύεται-δύσκολη επόμενη μέρα για την ομάδα. 
Γίνε… συμμέτοχος


Στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει μετά τον τελικό του Κυπέλλου (30/4) και πριν την έναρξη των πλέι οφ ο Σταύρος Αδαμίδης, αναμένεται να παρουσιάσει ένα «σφιχτό» πλάνο και να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να συνδράμει αγοράζοντας μετοχές ανάλογα με τα χρήματα που θα επενδύσει απολαμβάνοντας και αντίστοιχα προνόμια. Αυτά υα έχουν να κάνουν από… πάρκινγκ και εκπτώσεις στις μπουτίκ, μέχρι και συμμετοχή στη διοίκηση. Η διοίκηση της ΠΑΕ εκτιμά πως με τη συμμετοχή των Supporters, δηλαδή του κλαμπ των οικονομικά επιφανών φιλάθλων της ομάδας, θα συγκεντρωθούν 1,5-2 εκατ. ευρώ. 

Ο Σταύρος Αδαμίδης είχε πολύωρο ραντεβού με τον Θωμά Μαύρο, τον οποίο φαίνεται να προορίζει ως άτομο που θα τεθεί επικεφαλής της συγκεκριμένης κίνησης, λόγω του ερείσματος και της αποδοχής που έχει στον κόσμο της ΑΕΚ. Ακόμη, ωστόσο, δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΕ και τον θρύλο του συλλόγου, ο οποίος είναι λογικό να έχει αμφιβολίες για την επιτυχία του πλάνου. 

Στο μεταξύ, δημοσιεύματα φέρουν τον Πέτρο Παππά να βρίσκεται σε επαφές με επιχειρηματία από το Λονδίνο για την παραχώρηση των μετοχών του στην ΠΑΕ ΑΕΚ. 

Πηγή sport-fm Read more!

Συμφωνία Ολυμπιακού-Παπαδόπουλου

Συμφωνία Ολυμπιακού-Παπαδόπουλου
Τα «ερυθρόλευκα» θα συνεχίσει να φοράει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. 

Ο Έλληνας αμυντικός συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για την επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο έληγε το επόμενο καλοκαίρι, για άλλα τρία χρόνια, όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος χθες, στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. 

Ο 27χρονος αμυντικός μετακόμισε από τον Άρη στους "ερυθρόλευκους" το καλοκαίρι του 2008, με τους οποίους μετράει 75 συμμετοχές και τέσσερα γκολ, ενώ είναι 23 φορές διεθνής με την Εθνική Ανδρών. 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: 

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με τον ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλο, για την επέκταση του συμβολαίου του έως το 2015». 
Πηγή sport-fm
Read more!

Ανησύχησαν με Καραγκούνη

Ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού ανάγκασε τον Γιώργο Καραγκούνη να κάνει θεραπεία κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης. Σε μια ανύποπτη φάση, ο Έλληνας μέσος έπεσε άτσαλα στο χορτάρι και παραλίγο να του βγει ο δεξιός ώμος, ωστόσο το μόνο που αποκόμισε είναι κάποιες ενοχλήσεις, που θα τον κρατήσουν εκτός κανονικού προγράμματος για μία εβδομάδα περίπου. 
Ανησύχησαν με Καραγκούνη


Από την προπόνηση αποχώρησε ο Ιωαννίδης λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς, ενώ Σπυρόπουλος και Σεϊταρίδης έκαναν θεραπεία και ο Πετρόπουλος ατομικό. 

Οι υπόλοιποι παίκτες των «πρασίνων» ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα, που περιελάμβανε ζέσταμα και ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας. Μετά το σημείο αυτό, οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακού Βόλου ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι ολοκλήρωσαν παίζοντας δίτερμα. 

Οι προπονήσεις συνεχίζονται την Πέμπτη, μετά την οποία αρχίζουν οι διακοπές μέχρι τη Δευτέρα λόγω εορτών. 

Πηγή sport-fm Read more!

Τα γάντια στον Πίντο!

Τα γάντια στον Πίντο!
Με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, Χοσέ Μανουέλ Πίντο, θα παραταχθεί η Μπαρτσελόνα στον τελικό του Copa del Rey κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Για τρίτη χρονιά το κάνει αυτό ο Πεπ Γκουαρδιόλα.Επιμένει στο... καθιερωμένο rotation που κάνει στο κύπελλο ο 40χρονος τεχνικός, ο οποίος για τ ρίτη σερί σεζόν βάζει μόνο τον Πίντο στους αγώνες του Copa del Rey. Ο 35χρονος, πρώην πορτιέρο της Θέλτα ήταν αυτό που πανηγύρισε πριν δύο χρόνια τον τίτλο κόντρα στην Μπιλμπάο, ενώ πέρυσι τον αποκλεισμό σε διπλά ματς από την Σεβίλλη. Οπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ στην Ισπανία, ο Γκουαρδιόλα δεν θα επιλέξει στον τελικό τον Βαλδές και θα αφήσει τα γάντια στον άνθρωπο ο οποίος έπαιξε σε όλα τα ματς και πέρασε δύσκολες στιγμές στον θεσμό, όπως στις διπλές αναμετρήσεις με την Αθλέτικ, από τις οποίες η Μπάρτσα προκρίθηκε με δύο ισοπαλίες! Ο Πίντο έχει δεχθεί 7 γκολ στους 14 αγώνες που έχει παίξει φέτος.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Το κυνηγάει για Ντεσπέιν η Πιατσέντζα

Το κυνηγάει για Ντεσπέιν η Πιατσέντζα
Στην Παγκόσμια Ομοσπονδία κατέφυγε για ακόμα μία φορά η Πιατσέντζα, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το θέμα με τον Ρολάντο Ντεσπέιν. Οι Ιταλοί δεν θέλουν τον παίκτη τώρα, αλλά για την επόμενη χρονιά.Στο θέμα αυτό έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και δυστυχώς όπως φαίνεται θα συνεχίσουμε να αναφερόμαστε για πολύ ακόμα… Ο λόγος για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Ρολάντο Ντεσπέιν και τις συνεχόμενες υπογραφές που έβαζε ο Κουβανός σε ότι συμβόλαιο έβρισκε μπροστά του. ο ακραίος του Ολυμπιακού εκτός από τους «ερυθρόλευκους», φέρεται να έχει υπογράψει ακόμα στην Βραζιλιάνικη Κρουζέιρο και την Ιταλική Πιατσέντζα. Μπορεί οι Βραζιλιάνοι να δείχνουν πως το έχουν παρατήσει το θέμα (κανείς δεν ξέρει φυσικά αν θα επανέλθουν), ωστόσο οι Ιταλοί το παλεύουν και θα συνεχίσουν να το παλεύουν.

Τελευταία κίνηση της Πιατσέντζα, ήταν να ζητήσει από την FIVB πειθαρχική διαδικασία, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η υπόθεση αυτή και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα οι Ιταλοί αν δεν αλλάξουν κάτι στην στάση τους, δεν δείχνουν να θέλουν να τιμωρηθεί ο παίκτης, αν και εφόσον αποδειχθεί πως θα έπρεπε την φετινή χρονιά να αγωνιζόταν στην ομάδα τους, αλλά τον θέλουν για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το σίγουρο είναι πως η υπόθεση αυτή έχει αρκετό ψωμί, αν και το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν επηρεάζει την παρουσία του Ντεσπέιν στο πρωτάθλημα που συνεχίζεται με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν προκριθεί ήδη στον τελικό μαζί με τον Ηρακλή.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κατέρριψε το δικό του ρεκόρ

Κατέρριψε το δικό του ρεκόρ
Την επίδοση της μεγαλύτερης δικής του διαφοράς από τους αντιπάλους του κατέρριψε ο φετινός Ολυμπιακός με την τελική «ψαλίδα» των 13 πόντων από το δεύτερο Παναθηναϊκό.

Το θριαμβευτικό 6-0 επί της Λάρισας στο ματς – φιέστα της τελευταίας αγωνιστικής σε συνδυασμό με την νέα ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο, επέτρεψε στον πρωταθλητή Ολυμπιακό να καταρρίψει ένα δικό του ρεκόρ, από τα τόσα, που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 15 χρόνια της αυτοκρατορίας του στον ελληνικό χώρο. Αυτό, που σχετίζεται με την μεγαλύτερη δυνατή διαφορά, που έχει τερματίσει η πειραϊκή ομάδα από τους διώκτες της.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η διαφορά των 13 πόντων είναι η μεγαλύτερη, που έχει να επιδείξει ο Θρύλος απέναντι στους ανταγωνιστές του. Δύο φορές στο παρελθόν ο Ολυμπιακός έχει τερματίσει πρώτος με διαφορά 12 πόντων από τους αντιπάλους του. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1996-1997 όταν και είχε κόψει πρώτος το νήμα, κατακτώντας το «παρθενικό» του πρωτάθλημα της νέας του δυναστείας συγκεντρώνοντας 84 βαθμούς, έναντι 72 της δεύτερης ΑΕΚ.

Η δεύτερη μας φέρνει δέκα χρόνια πίσω και συγκεκριμένα την σεζόν 2000-2001 όταν ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στην πρώτη του σεζόν ως χεντ κόουτς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο είχε φτάσει στην κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου πρωταθλήματος έχοντας συγκεντρώσει 78 πόντους έναντι 66 του δεύτερου Παναθηναϊκού!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Νίκη από τη βούλα για Βιγιαρεάλ

Νίκη από τη βούλα για Βιγιαρεάλ
Αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στην Ζαραγόσα, η Βγιαρεάλ επικράτησε 1-0 στο «Μαδριγάλ» στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 32η αγωνιστική της Primera Division. Ο Ρόσι με πέναλτι στο 71' το γκολ.Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο με αυτή τη νίκη έφτασε τους 57 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά από την 3η, Βαλένθια στο -6. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ στο «Μαδριγάλ», όμως οι Αμαρίγιος χρειάστηκαν μία φάση για να επιστρέψουν στις νίκες κόντρα στη μαχητική Σαραγόσα, που παρέμεινε στη ζώνη των ομάδων που υποβιβάζονται στην Segunda Division. Στο 70' ο Ρόσι πήρε τη μπάλα μετά από απόκρουση του Τόνι Ντόμπλας μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε καθαρά από τον Λαντζάρο, ο οποίος είδε κίτρινη κάρτα. Ο Ιταλός επιθετικός ξεγέλασε ένα λεπτό μετά τον Ισπανό τερματοφύλακα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Δεύτερη κίτρινη για θέατρο είδε στο 93' ο Ούτσε.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (16/04/)

Χετάφε-Σεβίλλη 1-0
(75' Μικού)

Μάλαγα-Μαγιόρκα 3-0
(26' Φερνάντεθ, 40', 56' Μπαπτίστα)

Αλμερία-Βαλένθια 0-3
(51' Σολδάδο, 67' Στανκεβίτσιους, 81' Αλμπα)

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 1-1
(82' πεν. Ρονάλντο - 53' πεν. Μέσι)

Κυριακή (17/04)

Σοσιεδάδ-Χιχόν 2-1
(32', 79' Γκριζμάν - 69' Ντε Λας Κουέβας)

Λεβάντε-Ερκουλες 2-1
(4' Σουάρες, 43' Χουάνλου - 82' Τρεζεγκέ)

Λα Κορούνια-Σανταντέρ 2-0
(45+1' Λασάντ, 49' Σίσκο)

Οσασούνα-Μπιλμπάο 1-2
(51' Σόλα - 69' Γιορέντε, 90' Μουνιαΐν)

Εσπανιόλ-Ατλέτικο 2-2
(38', 58' Οσβάλδο - 2' Κόκε, 49' Αγουέρο)

Δευτέρα (18/04)

Βιγιαρεάλ-Σαραγόσα 1-0
(71' Ρόσι)

Η βαθμολογία
(32 αγώνες)

1. Μπαρτσελόνα 85
2. Ρεάλ 77
3. Βαλένθια 63
4. Βιγιαρεάλ 57
5. Μπιλμπάο 48
6. Σεβίλλη 46
7. Ατλέτικο 46
8. Εσπανιόλ 45
9. Λεβάντε 42
10. Μαγιόρκα 39
11. Χιχόν 38
12. Σοσιεδάδ 38
13. Λα Κορούνια 38
14. Χετάφε 37
15. Σανταντέρ 37
16. Οσασούνα 35
17. Μάλαγα 33
18. Σαραγόσα 33
19. Ερκουλες 30
20. Αλμερία 26

Επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο (23/04)
Βαλένθια-Ρεάλ (19.00)
Μπαρτσελόνα-Οσασούνα (21.00)
Μπιλμπάο-Σοσιεδάδ (23.00)

Κυριακή (24/04)
Μαγιόρκα-Χετάφε (18.00)
Χιχόν-Εσπανιόλ (18.00)
Ερκουλες-Λα Κορούνια (18.00)
Σανταντέρ-Μάλαγα (18.00)
Ατλέτικο-Λεβάντε (20.00)
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ (22.00)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πρώτη ήττα για τους Παίδες

Πρώτη ήττα για τους Παίδες
Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες, οι Παίδες του Μάκη Δημητριάδη ηττήθηκαν από την οικοδέσποινα Τουρκία με 3-0 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην γείτονα χώρα.Την πρώτη ήττα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων της Τουρκίας υπέστη η Εθνική μας ομάδα από τους διοργανωτές με 3-0 στην 3η ημέρα του τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπέπεσε σε πολλά λάθη (28 έναντι 18 των Τούρκων) και... προδόθηκε από το μπλοκ και την άμυνα της, στοιχεία που στα προηγούμενα παιχνίδια της είχαν δώσει τη νίκη.

Καθοριστικό σημείο ήταν στο 3ο σετ, όταν η Ελλάδα προηγήθηκε 16-11, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει την διαφορά που έπεσε στους δύο πόντους (16-18). Εκεί ένα σερί 8-0 των γηπεδούχων ουσιαστικά έβαλε τέλος στο ματς.

Πάντως ήταν μία ήττα που δεν θα επηρεάσει την προσπάθεια της Εθνικής για πρόκριση στο Παγκόσμιο της Αργεντινής (εξάδα) ή ακόμα και στα ημιτελικά του θεσμού, εφόσον στα επόμενα δύο ματς του ομίλου με Σερβία και Βουλγαρία, παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο.

Εξάλλου παραμένει ακόμα μέσα στην δυάδα του 2ου ομίλου. Αύριο η Εθνική έχει ρεπό.

Τα σετ: 22-25, 23-25, 19-25

ΕΛΛΑΔΑ (Μάκης Δημητριάδης): Κοκκινάκης 13 (11/23 επ., 2 άσοι, υπ. 65%-50%), Λιόντας 1, Στίνγκας 4 (3/5, 1 μπλοκ), Τζιουμάκας 9 (9/18), Μαδούρας, Κουμεντάκης 11 (10/20, 1 άσος, 100%-75%), Ζήσης (λ, 47%-18%)/ Σκαρλατίδης 2 (1 ασο), Δαλακούρας 4 (3/10, 1 μπλοκ), Χριστόφας 4 (3/5, 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης, Κωνσταντινίδης.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βέλικο Βάσιτς): Σαχίν 4 (1/4, 3 μπλοκ), Γκούνγκορ 14 (12/20, 1 ασο, 1 μπλοκ, 62%-50%), Σενόλ, Γκοκγκοζ 14 (11/20, 2 άσοι, 1 μπλοκ, 36%-27%), Σαγκίρ 3 (2 μπλοκ, 1 άσος, 50%-50%), Γκουνές 5 (3/4, 2 μπλοκ), Οζντεμίρ (λ, 46%-31%)/ Τσιτσέκ 7 (5/12, 2 μπλοκ), Αιχάν.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών


Μενέλαος Κοκκινάκης (αρχηγός Εθνικής): «Εχουμε δύο νίκες και μόλις κάναμε την πρώτη ήττα μας. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε δυνατά για τα επόμενα ματς. Η Τουρκία δίκαια μας κέρδισε 3-0 και βοηθήθηκε από τα δικά μας λάθη. Δεν είχαμε καθόλου μπλοκ και χάσαμε πολλά σερβίς».

Μάκης Δημητριάδης (τεχνικός Εθνικής): «Κάναμε την κοιλιά που συνήθως συμβαίνει. Ο τρόπος με πείραξε περισσότερο και όχι η ήττα. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογήσαμε το ταλέντο μας. Πιστεύαμε πως υπήρχε μία γραμμή κάτω από αυτή δεν πέφτουμε, αλλά σήμερα πέσαμε. Δεν είχαμε
καθόλου συγκέντρωση. Ευτυχώς έχουμε αύριο ρεπό και θα μας επιτρέψει να ανασυγκροτηθούμε».

Βέλικο Βάσιτς (τεχνικός Τουρκίας) «Είμαι ευχαριστημένος για την ομάδα μου. Παίξαμε καλά τακτικά. Ηταν δύσκολο ματς διότι έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε για να μείνουμε ζωντανοί στο τουρνουά. Ο όμιλος είναι πραγματικά πολύ ισορροπημένος. Είναι κάτι που δεν το έχω ξαναδεί. Ολες οι ομάδες έχουν ελπίδες να περάσουν. Η Σερβία έχει τον πρώτο λόγο για μία από τις δύο πρώτες θέσεις».

Τα σημερινά αποτελέσματα- 3η αγωνιστική

Γήπεδο «Bestepe»- 1ος όμιλος
Ρωσία- Βέλγιο 3-0 (25-17, 25-22, 25-23)
Ουκρανία- Ισπανία 1-3 (22-25, 31-29, 19-25, 18-25)
Γαλλία- Φινλανδία 3-0 (25-18, 25-19, 25-22)

Γήπεδο «Baskent»- 2ος όμιλος
Βουλγαρία- Γερμανία 3-2 (25-27, 25-22, 25-27, 26-24, 15-9)
Πολωνία- Σερβία 1-3 (19-25, 25-18, 19-25, 18-25)
Ελλάδα- Τουρκία 0-3 (22-25, 23-25, 19-25)

Βαθμολογίες
1ος όμιλος
1.Ρωσία 9 9-0
2. Γαλλία 9 9-1
3. Βέλγιο 3 3-7
4. Ισπανία 3 4-7
5. Ουκρανία 2 5-8
6. Φινλανδία 1 2-9

2ος όμιλος
1. Σερβία 7 9-5
2.Ελλάδα 5 6-5
3. Βουλγαρία 5 8-7
4. Τουρκία 4 6-6
5. Πολωνία 3 4-7
6. Γερμανία 3 6-9

*Aύριο είναι η μία από τις δύο ημέρες (η άλλη την Μ. Παρασκευή) που οι ομάδες έχουν ρεπό.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ρήξη έσω πλαγίου ο Ριέρα

Ρήξη έσω πλαγίου ο Ριέρα
Επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού για τον Άλμπερτ Ριέρα, που υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου και θα μείνει για διάστημα 5-6 εβδομάδων εκτός αγωνιστικής δράσης.Σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Άλμπερτ Ριέρα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Ισπανός μέσος του Ολυμπιακού επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των «ερυθρόλευκων», οι οποίες έδειξαν ότι έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ θα μείνει εκτός προπονήσεων για διάστημα πέντε ως έξι εβδομάδων.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί»

«Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί»
Ο Μπρούνο Τσιρίλο ενόψει των αγώνων για τα πλει όφ θα ήθελε η πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ να γίνει στην Τούμπα. Ο Ιταλός αμυντικός μίλησε και για τις συζητήσεις με την ΠΑΕ σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας τους!

Ο κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου με δηλώσεις του στον "sport103fm" μίλησε για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και τις πιθανότητες να καταλάβει την πρώτη θέση, καθώς και για το μέλλον του στον "Δικέφαλο".


Για το τι κρατάει ή "πετάει" από τη φετινή σεζόν: "Πρέπει να θυμόμαστε τα πάντα. Ό,τι έγινε στο πρωτάθλημα. Πρέπει να κρατήσουμε τις άσχημες στιγμές, γιατί μόνο καλό θα μας κάνει αυτό. Είμαστε χαρούμενοι που μπήκαμε στα πλέι οφ. Έχουμε λίγες μέρες να ξεκουραστούμε για να μπούμε στα πλέι οφ και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε εκεί."

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορούσε να μπει με καλύτερες προϋποθέσεις στα πλέι οφ: "Είναι αλήθεια ότι χάσαμε πόντους με πιο αδύναμες ομάδες. Για αυτό δεν είμαστε ψηλά στην βαθμολογία. Τώρα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι συνέβη, να πάμε στα πλέι οφ και να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Αυτή είναι από εδώ και πέρα η δουλειά μας."

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: "Συμφωνώ με όσους είπαν ότι στόχος μας είναι να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να θυμόμαστε πάντα τα μικρά λάθη της σεζόν για να μην γίνουν μεγάλα στα πλέι οφ. Η δουλειά μας είναι να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζουμε. Θέλω και εγώ έξι νίκες στα πλέι οφ."

Για το αν προτιμά να ξεκινήσουν τα πλέι οφ εντός ή εκτός: "Δεν πρέπει να μιλάμε για αυτό. Θα δώσουμε τρία ματς εντός και τρία εκτός. Σίγουρα θέλω να ξεκινήσουμε από την Τούμπα. Πρέπει να δείξουμε πάθος και δύναμη για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας."

Για το αν υπάρχει φαβορί για τα πλέι οφ:ΠΑΟΚ. Δεν ρισκάρω με αυτό που λέω. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Είναι φυσιολογικό να λέω ότι το φαβορί είναι η ομάδα μου. Ξέρω την ομάδα μου και πιστεύω πολύ σε αυτήν και στον εαυτό μου. Αν μπω στο γήπεδο και ξέρω ότι το φαβορί είναι μια άλλη ομάδα, τότε θα είναι σα να έχω ηττηθεί πριν καν ξεκινήσει το ματς."

Για τη βελτίωση που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: "Σίγουρα πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Το τελευταίο διάστημα η ομάδα είναι διαφορετική Είχαμε πολλά ματς, πολύ νευρικότητα και πίεση από τα πολλά ματς. Ελπίζω όλοι να τα πάνε καλά, ώστε να είμαστε καλοί στα πλέι οφ."

Για τον χαμό του πατέρα του: "Μου στοίχισε ο θάνατος του πατέρα μου, αλλά πήρα δύναμη από την κόρη μου και τη γυναίκα μου. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ."

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: "Μετά το Πάσχα θα έρθει ο ατζέντης μου στην Ελλάδα για να μιλήσει με τον κ. Κωνσταντινίδη. Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ. Η δική μου αίσθηση είναι ότι θα μείνω στον ΠΑΟΚ. Ας γίνουν πρώτα οι επαφές και μετά θα έχουμε να πούμε περισσότερα για αυτό το θέμα."

Για τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ του Αθανασιάδη: "Εγώ θέλω να βάζω γκολ σε κάθε αγώνα, αλλά δεν πειράζει να βάζει γκολ και ο Κλάους. Είναι ένας τρόπος να δείξω τη χαρά μου."

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ο Καλάθης κι η... εξάστερη φανέλα

Ο Νικ Καλάθης έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ενώ βοήθησε και στην επίθεση
Ο Νικ Καλάθης συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four κι αισιοδοξεί να συνεχίσει αναλόγως και στη Βαρκελώνη, ώστε από του χρόνου να φορά φανέλα με έξι αστέρια!Αναλυτικά η συνέντευξη στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι»:

-Από την αρχή της σεζόν και τις αλλαγές στο ρόστερ πολλοί αμφέβαλλαν για το αν θα ήσουν ικανός να βοηθήσεις όσο πρέπει την ομάδα. Γνώριζες για το τι γραφόταν;
Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα. Δεν άκουγα τι έλεγαν όσοι ήταν απέξω. Προσπαθούσα να μείνω συγκεντρωμένος στην ομάδα μου, ήξερα ότι οι προπονητές μου εμπιστεύονται τόσο εμένα όσο και τους άλλους παίκτες. Έτσι σκοπός μου ήταν να δουλεύω πολύ και να προσπαθώ να βελτιωθώ κάθε μέρα. Να προετοιμάζω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μην μπαίνω στην διαδικασία να σκέφτομαι «άραγε το έκανα αυτό σωστά, το άλλο;». Να μείνω συγκεντρωμένος και να παίζω έξυπνα. Κυρίως αυτό…

-Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει πει πολλές φορές ότι το μεγαλύτερο σου πρόβλημα είναι τα λάθη που κάνεις στο αιφνιδιασμό. Προσπαθείς να το διορθώσεις;
Είμαι πλέι μέικερ, καθοδηγώ την ομάδα και πρέπει να μειώσω τα λάθη μου. Να παίζω έξυπνα και να είμαι έτοιμος για κάθε πρόκληση που εμφανίζεται. Είναι παιχνίδι του μυαλού και πρέπει να το παίζω σωστά. Είναι πολύ σημαντικό να είμαι συγκεντρωμένος. Ο κόουτς μου έχει πει πολλές φορές ότι το βασικό που πρέπει να κάνω είναι να παίζω έξυπνα και να μην αχρηστεύω τις επιθέσεις μας με λάθη. Να τρέχω την ομάδα και να βρω τους ελεύθερους παίκτες. Είμαι πλέι μέικερ οπότε το βασικό δεν είναι να σκοράρω, αλλά να δημιουργώ και πλέον κατάλληλες συνθήκες στους συμπαίκτες μου για να σκοράρουν.

-Ως τώρα σε ξέραμε σαν εξαιρετικό πασέρ… Κόντρα στο Ναβάρο σε είδαμε τόσο να σκοράρεις όσο και να παίζεις εξαιρετική άμυνα. Τι σου αρέσει τελικά περισσότερο να κάνεις στο παιχνίδι;
Ειλικρινά και ας ακούγεται κοινότυπο, μου αρέσει να κάνω καλά, ότι μου ζητηθεί. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα μου ζητήθηκε από τον προπονητή μου να δυσκολέψω τα σουτ του Ναβάρο. Το ξέραμε ότι είναι αδύνατο να μην σουτάρει, αλλά έπρεπε να προσπαθήσω να του κάνω την ζωή λίγο πιο δύσκολη. Δεν με νοιάζει το τι θα κάνω, αρκεί να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Ανάλογα το παιχνίδι, κάποιος θα σκοράρει, κάποιος θα πασάρει. Το ζήτημα είναι να παίζεις στο 100%.

-Πριν δύο χρόνια όταν ερχόσουν στον Παναθηναϊκό, φανταζόσουν ότι θα είχες αυτή την εξέλιξη;
Το όνειρο μου πάντα ήταν να κερδίζω. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και όπως παίζεις για αυτόν πρέπει να είσαι αποφασισμένος να κάνεις ότι μπορείς για να κερδίσεις. Σίγουρα το να πας σε ένα Final 4 είναι όνειρο ζωής. Δεν πάνε και πολλοί παίκτες εκεί. Πρέπει να το εκμεταλλευτώ και να κάνω ότι μπορώ για να κερδίσω.

-Έχεις να στείλεις κάποιο ειδικό μήνυμα στον κόσμο ενόψει Final Four;
Ξέρουμε ότι θα είναι μαζί μας εκεί… Και ελπίζουμε να κερδίσουμε μία ακόμα κούπα. Υπάρχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Σιένα. Και αυτό κοιτάμε πρώτα. Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε μετά το Final Four να τους αναγκάσουμε να πάρουν και αυτοί άλλες φανέλες… Που να έχουν έξι αστέρια πάνω.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Clasico για δυο!

Clasico για δυο!
Ποιος είναι ο καλύτερος; Μέσι ή Ρονάλντο; Οι Ισπανοί τους έβαλαν στο «μικροσκόπιο» και οι αριθμοί τους προκαλούν… ίλιγγο! Ο Αργεντίνος με τον Πορτογάλο δίνουν ραντεβού σε ματς χωρίς αύριο!Στο σαββατιάτικο ματς Κριστιάνο Ρονάλντο και Λίονελ Μέσι έσπασαν δυο… κομπλεξικά αρνητικά ρεκόρ, με τον Πορτογάλο να σκοράρει για πρώτη φορά εναντίον της Μπαρτσελόνα και τον Αργεντίνο να βάζει γκολ πρώτη φορά στον Ζοσέ Μουρίνιο. Το ισόπαλο αποτέλεσμα «σφράγισε» τον τίτλο των Καταλανών, και οι δυο ομάδες έδωσαν ραντεβού για τον τελικό της Τετάρτης και Κύπελλο.

Ο Μέσι θα βρεθεί απέναντι στον Κριστιάνο Ρονάλντο σε ένα ματς δίχως αύριο, και από τα πόδια τους θα κριθούν πολλά… Ο Πορτογάλος αναζητά τον πρώτο του τίτλο με τη Ρεάλ Μαδριτής, και ο Μέσι θέλει να αρχίσει από… νωρίς την φετινή συλλογή!

Οι Ισπανοί τα… έβαλαν κάτω, και έβαλαν στο «μικροσκόπιο» τα δυο μεγάλα αστέρια! H «Marca» ανέλυσε τα ματς τους σε Ισπανία και Ευρώπη, με τα νούμερα να δείχνουν πως ο Μέσι είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ενώ οι εύστοχες πάσες του Αργεντίνου να προκαλούν τεράστια εντύπωση!

Λίο Μέσι

VS

Κριστιάνο Ρονάλντο

97

ΜΑΤΣ

74

(0,87) 85

ΓΚΟΛ

69 (0,93)

(0,31) 31

ΑΣΙΣΤ

14 (0,18)

(4,26) 414

ΣΟΥΤ

731 (9,87)

(2,23) 217

ΕΥΣΤΟΧΑ ΣΟΥΤ

210 (2,83)

(44,0) 4275

ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΑΣΕΣ

2460 (33,2)

(10,2) 999

ΛΑΘΟΣ ΠΑΣΕΣ

959 (12,9)



Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Άρθρο-παρέμβαση Βέλιτς για Παναθηναϊκό!

Άρθρο-παρέμβαση Βέλιτς για Παναθηναϊκό!

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς αποτιμά την κατάσταση στον Παναθηναϊκό και γράφει τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο σύλλογος σε ένα άρθρο με ιδιαίτερη σημασία για την επόμενη πράσινη μέρα!



Χθες ο Παναθηναϊκός έχασε άλλο ένα παιχνίδι με τον τρόπο που έχασε, σε ένα παιχνίδι που παίχτηκε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και όχι μόνο και δε νομίζω πως ενδιαφέρει πολύ τον καθένα το αγωνιστικό μέρος. Απλά, μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου η είσοδος στα play off και πολύ κρίμα για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται πλέον σε ένα επίπεδο ελάχιστα καλύτερο (και αν) από εκείνο της εποχής Μουνιόθ. Προσωπικά, θα αφιερώσω το άρθρο μου στα προβλήματα του Παναθηναϊκού γενικότερα και στις ενδεχόμενες διαδικασίες επίλυσής τους. Ελπίζω να βοηθήσει... Αυτός είναι ο σκοπός!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού πάντοτε ήταν η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου πρότζεκτ, μιας ολοκληρωμένης πολιτικής που θα ενώνει διάφορους τομείς που παίζουν σημαντικό ρόλο στην σωστή λειτουργία και αγωνιστικές επιτυχίες ενός ποδοσφαιρικού σωματίου. Δηλαδή, διοικητικό / μετοχικό κομμάτι, κοινωνικό, οικονομικό, επικοινωνιακό και αγωνιστικό κομμάτι. Για να υπάρχει επιτυχημένη πορεία μιας ομάδας, δεν αρκεί να τα πηγαίνει καλά σε κάποιον από αυτούς τους τομείς αλλά να τους ενώνει όλους μέσα από μια συγκεκριμένη πολιτική έτσι ώστε οι πάντες να αισθάνονται την ευθύνη για το τι θα γίνει μέσα στο σύλλογο.

Η διαχείριση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας δεν είναι το ίδιο με την διαχείριση μιας κανονικής εταιρίας. Διαφέρει σε αρκετά πράγματα, ίσως η πιο μεγάλη διαφορά είναι στο στοιχείο «συναίσθημα». Υπάρχουν υπερβολές σε όλα, σε ότι θετικό ή αρνητικό γίνεται. Επομένως, δεν είναι εύκολο για το σύλλογο να διατηρήσει την θεσμική του σταθερότητα, απαραίτητη στο να λειτουργήσει σωστά σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον, μεγαλύτεροι προϋπολογισμοί δεν σημαίνουν απαραίτητα και καλύτερα αποτελέσματα. Αυθορμήτως, μπορεί να σκεφτεί πως αυτό ισχύει (μεγαλύτερος προϋπολογισμός - καλύτερα αποτελέσματα), αλλά η πραγματικότητα πολλές φορές δείχνει το αντίθετο.

Ένα παράδειγμα αναποτελεσματικότητας του μεγάλου προϋπολογισμού είναι και ο Παναθηναϊκός της τελευταίας 3ετίας, παρότι στο διάστημα αυτό κέρδισε και ένα double. Στην χρονιά του double έγιναν πολλά καλά και δίκαια το πήρε ο Παναθηναϊκός, όχι όμως το καλύτερο δυνατό αγωνιστικά. Στο ποδόσφαιρο όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς το αποτέλεσμα καλύπτει ακόμα και τα λάθη που γίνονται, αλλά έρχεται πάντα η ώρα πληρωμών τους. Αίσθηση διοικητικής σταθερότητας, πτώση του Ολυμπιακού, στήριξη του κόσμου και ΜΜΕ, 1-2 καλές μεταγραφές... έπαιζαν σημαντικό ρόλο. Αυτό δείχνει την σημασία που έχουν όλα τα κομμάτια του παζλ. Το 2007/08 συνέβη το ακριβώς αντίθετο, την ανταγωνιστικότητα της ομάδας δεν την ακολούθησαν κάποιοι άλλοι σημαντικοί τομείς, έτσι ώστε να την κάνουν ακόμα πιο ισχυρή, βοηθώντας την να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Τους 66 βαθμούς τότε τους είχε κερδίσει η ομάδα μόνη της σε αντίθεση με τους 70 του double που προήλθαν από την στήριξη που είχε από όλες τις πλευρές.

Επομένως είναι ξεκάθαρο πως το ζητούμενο είναι να υπάρξει πολιτική που θα ενώνει όλα αυτά τα σημαντικά κομμάτια του παζλ, κάνοντας τους πάντες να αισθάνονται την ίδια ευθύνη απέναντι στον σύλλογο, υπερασπίζονται όλοι τους τον ίδιο σκοπό. Πρέπει να επενδυθούν χρόνος, μέσα και ιδέες που θα επιτρέψουν στο σύλλογο να φτάνει σε αγωνιστικές επιτυχίες. Από όλους!

Το σημαντικό συμπέρασμα είναι πως όταν δρα κανείς με σωφροσύνη αλλά και με φιλοδοξία μπορείς να ανταγωνίζεται ακόμα και τις ομάδες με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς ακόμα και στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να υπάρχει στο διοικητικό επίπεδο, ξεκάθαρη ιδέα στο τι ακριβώς θέλουν να κάνουν και να υπάρχει ικανότητα να μεταδίδεται αυτό προς όλους. Πρέπει να δημιουργείται ενθουσιασμός για πρότζεκτ ομάδας έτσι ώστε να εφαρμόζεται η στρατηγική από όλους, βάζοντας αποκλειστικά στην υπηρεσία του συλλόγου τη γνώση και την εμπειρία του ο καθένας ατομικά.

Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο να γίνει είναι η ειλικρινής ανάλυση της πραγματικότητας σε διάφορους τομείς: Αγωνιστικό τομέα, οικονομικό τομέα, κοινωνικό τομέα...

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟ έχει μία ομάδα δυσανάλογη του κόστους της, αναποτελεσματική και ακατάλληλη συγκριτικά με το πόσο στοιχίζει, εν ολίγοις, γερασμένη και χωρίς σχεδόν κάποια προοπτική. Επιπλέον, φαίνεται ύπαρξη μίας κακής νοοτροπίας ακατάλληλη για ομαδικό σπορ και συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού. Δεν θα αναφερθώ στις σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αν και πολλά έχουν ακουστεί.

Διακρίνω όμως κάποιους που αισθάνονται πως βρίσκονται πάνω από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Φαίνεται πως ελάχιστοι είναι εκείνοι που θεωρούν πως ο ΠΑΟ τους κάνει τιμή να αγωνιστούν σε αυτόν ενώ θα έπρεπε να έχουν όλοι τους αυτό το συναίσθημα.

Δυστυχώς είναι αλήθεια πως οι ποδοσφαιριστές δεν φταίνε γι αυτό και πως αυτό δύσκολα διορθώνεται... διορθώνεται όμως! Δεν νομίζω πως κάνω λάθος διαπιστώνοντας πως η ομάδα αυτή, με αυτή τη σύνθεση, δεν έχει πολύ μέλλον και προοπτική. Επιπλέον, δε βλέπω μία υπεραξία στο ρόστερ (αγοράζω με ένα ποσό και πουλάω με μεγαλύτερο από αυτό).

Σε ότι αφορά το οικονομικό τομέα τα είπανε οι ίδιοι οι μέτοχοι, αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους. Στον κοινωνικό τομέα, υπάρχει σίγουρα μία τεντωμένη κατάσταση στη μετοχική σύνθεση, όπως και κάποιο κομφούζιο στις σχέσεις με τον κόσμο της ομάδας, κυρίως με τους οργανωμένους.

Από εκεί και πέρα, ποια είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΠΑΟ στην συνέχεια; Συγκεκριμένη δράση πάνω σε αυτούς τους τομείς, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Στον κοινωνικό τομέα, πρέπει να επανέλθει το κλίμα σταθερότητας στην μετοχική σύνθεση, ώστε να δοθεί δυνατότητα στο επόμενο διοικητικό μηχανισμό, να δουλεύει απολαμβάνοντας μεγαλύτερη δυνατή στήριξη, σε ένα κλίμα ηρεμίας, εμπιστοσύνης και αυτονομίας για να μπορεί να εφαρμόζει το πρότζεκτ που θα επιλεχθεί για το μέλλον.

Στον οικονομικό τομέα, από αυτά που βλέπω, πέρα από την λύση που θα δώσουν οι μέτοχοι, η συνταγή προβλέπει μείωση εξόδων και αύξηση των εσόδων, στο μέτρο του δυνατού.

Στον αγωνιστικό τομέα, η στρατηγική πρέπει να είναι υποστήριξη ενός πλάνου με προπονητή, τεχνικό τιμ και αθλητική διοίκηση που θα έχει την συνέχεια και να βασίζεται σε μια μίξη από υπάρχον ποδοσφαιριστέ (θα ήταν καλό, αν το θέλει και ο ίδιος, να παραμείνει ο Σισέ, αν μη τιάλλο για να αθξηθεί απαραιτήτως ο ενθουσιασμός στις τάξεις του κόσμου του Παναθηναϊκού) και από έξυπνες / εύστοχες μεταγραφές. Με αυτό το τρόπο πρέπει να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ομάδας μειώνοντας το συνολικό κόστος της (σταδιακά, όσα δεν μπορούν να γίνουν άμεσα) και πάνω από όλα να υπάρχει έννοια Ο-ΜΑ-ΔΑΣ!!, με ότι αυτό συνεπάγεται. Στην συνέχεια εννοείται πως ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να κυνηγάει τις επιτυχίες και διακρίσεις και αν όλα μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα, ακόμα καλύτερα.

Το οικονομικό πάντα συνδυάζεται με το αγωνιστικό, χωρίς να πρέπει να υπάρχει προτεραιότητα σε κάποιο από τα δύο. Ούτε ενδιαφέρει μόνο ισοσκελισμός, ούτε μόνο το αποτέλεσμα που δεν έχει την συνέχεια, αποτέλεσμα με οποιοδήποτε κόστος, ιδιαίτερα όταν δεν δημιουργείται καμιά προοπτική. Ενα από τα κλειδιά στην σημαντική αυτή ισορροπία είναι η αγορά και η πώληση των ποδοσφαιριστών με αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα.

Διαχείριση της διοίκησης σε ένα περιβάλλον συναισθηματικό, όπως είναι το ποδόσφαιρο, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Την «απειλούν» κάποιοι παράγοντες που πρέπει να χειρίζονται με σωστό τρόπο, με γνώση αλλά και την ευθύνη απέναντι στο σύλλογο:

1) Μετοχικό περιβάλλον,

2) κόσμος της ομάδας,

3) καθοδήγηση του ποδοσφαιρικού τμήματος,

4) όλα γύρω από το ποδόσφαιρο (οι μάνατζερ, οικογένειες παικτών διάφορα περιβάλλον,,MME...).

Θέλει πολύ χώρο για να το αναλύσω με λεπτομέρεια, σίγουρα όμως πρόκειται για περίπλοκο χειρισμό όπου πρέπει να επικρατεί η λογική έτσι ώστε όλα αυτά να μην «καβαλήσουν» τα συμφέροντα της ομάδας και του συλλόγου. Ολα τα παραπάνω αναφερόμενα χρειάζονται προσεκτική ανάλυση για να προσδιοριστεί η στρατηγική του σωματείου σε όλους τους τομείς. Για να φτάνει μια ομάδα σε επιθυμητά αποτελέσματα σε μια σταθερή βάση, δεν υπάρχει μαγικό ραβδί από κανέναν. Πρέπει να υπάρχουν τα καλύτερα δυνατά μέσα σε όλους τους σημαντικούς τομείς και να κατευθύνονται τα πάντα προς αυτό το στόχο, μέσα από ένα σωστό και αποτελεσματικό χειρισμό.

Επομένως στον ΠΑΟ διαχρονικά έχουν γίνει και λάθη και σωστά, στον ένα ή στον άλλο τομέα, λιγότερο ή περισσότερο. Δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει μία ολοκληρωμένη στρατηγική και πολιτική, υπολογίζοντας όλους τους τομείς που συμβάλουν στην πορεία προς τις επιτυχίες. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, αλλά συνάμα και πιο σημαντικό από όλα, έτσι ώστε να υπάρξει υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Με αυτόν τον γνώμονα, πρέπει να δοθεί μία ειλικρινής και βιώσιμη λύση στα μετοχικά, είτε από όλους τους μετόχους μαζί επιλέγοντας ένα ισχυρότατο διοικητικό μηχανισμό, είτε από εκείνους που έχουν την διάθεση να συνεργαστούν και προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα δεδομένα που οι ίδιοι θα προσδιορίζουν βασιζόμενοι στην υπάρχουσα ποδοσφαιρική και κοινωνική πραγματικότητα (εκτός εάν δείξουνε οι ίδιοι πρακτικά πως δεν τους επηρεάζει, αλλά υπάρχει κανείς που ακόμα το περιμένει;)

Στην πολιτική μεταγραφών και των αμοιβών, όλες οι ομάδες πλέον καλούνται να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να «πατάνε σταθερά με τα πόδια στην γη», ακόμα και στο διεθνές επίπεδο.

Πρέπει να υπάρχει όμως η απαραίτητη φιλοδοξία και πίεση στο να αποκτούνται καλοί ποδοσφαιριστές, γνωρίζοντας όμως τα όρια που υπάρχουν. Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνουν υπερβάσεις, γνωρίζοντας όμως πως σε περίπτωση λάθους θα υπάρξει οικονομική δυσκολία για να αναλαμβάνεται το λάθος.

Ευαίσθητο θέμα είναι και η πολιτική αμοιβών. Τα πράγματα πρέπει να είναι ισορροπημένα, όταν δεν δικαιολογείται μεγάλη διαφορά στα συμβόλαια των παικτών βάση της απόδοσης και της προσφορά τους, γιατί έτσι δημιουργείται ένας παράγοντας αποσταθεροποίησης. Εάν η διαφορά στην ποιότητα των παικτών δεν είναι πολύ σημαντική, δεν μπορούν να γίνουν μεταγραφές που θέτουν σε ρίσκο τα οικονομικά του συλλόγου, αλλά και ισορροπίες στα αποδυτήρια.

Στον ΠΑΟ σήμερα υπάρχουν παραδείγματα δικαιολογημένα υψηλών αμοιβών, αλλά και πολύ περισσότερα παραδείγματα μη δικαιολογημένων αστρονομικών αποδοχών.

Το πιο δύσκολο από όλα είναι η σταθεροποίηση του πρότζεκτ, τις πολιτικής. Όλες οι ομάδες που έχουν πετυχημένη πορεία σε σταθερή βάση, το έχουν καταφέρει αυτό όμως. Εμείς εδώ αλλάζουμε κάθε τόσο και μετά αναρωτιόμαστε πως τα κάνει ο ένας και ο άλλος.

Επομένως, τα βήματα για τον ΠΑΟ είναι συγκεκριμένα:

1. Οικονομική εξυγίανση (ΑΜΚ, δάνεια..)

2. Δόμηση του κλαμπ σε εμπορικά πρότυπα και κριτήρια (μείωση εξόδων, αύξηση εσόδων, αύξηση ανταγωνιστικότητας.

3. Μετάδοση οράματος και ενθουσιασμού στον κόσμο

4. Κυνήγι των αγωνιστικών επιτυχιών με φιλοδοξία (τίτλοι στην Ελλάδα, μεγάλη διάκριση στην Ευρώπη)

Αυτή πρέπει να είναι η σειρά, άσχετα που τον κόσμο δεν ενδιαφέρει αν η ομάδα έχει έλλειμμα 6 εκατ, 60 εκατ. ευρώ. Το ίδιο του κάνει. Όταν όμως υπάρχουν ξεκάθαρες ιδέες, όλα είναι πιο εύκολα. Σίγουρα πρέπει να δίνεται σημασία σ' αυτά που λέει και πιστεύει ο κόσμος, αλλά και τα ΜΜΕ.

Αυτό όμως δεν πρέπει να μεταβάλει την διάθεση των μετόχων και της διοίκησης για να κάνουν το σωστό, εφόσον το γνωρίζουν αυτό, ασχέτως με το τι μπορεί να πιστεύει ο κόσμος και τα ΜΜΕ. Αρκεί να είναι ειλικρινείς και να το επικοινωνούνε με σωστό τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Έτσι δεν πάμε πουθενά»!

«Έτσι δεν πάμε πουθενά»!
Η ΑΕΚ ήταν τραγική κόντρα στον Ηρακλή και μπορεί μετά το ματς ο Μανόλο Χιμένεθ να κάλυψε τους παίκτες του αλλά τη Δευτέρα έκανε παρατηρήσεις.Ο Ισπανός προπονητής μίλησε στους Κιτρινόμαυρους στην προπόνηση και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, συμπληρώνοντας πως με τέτοια εικόνα στον τελικό κυπέλλου και τα πλέι οφ θα... αποτύχουν.

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την εικόνα που δείξαμε στο ματς με τον Ηρακλή. Καταλαβαίνω πως επηρέασε η απουσία του κόσμου, όπως επίσης καταλαβαίνω ότι το μυαλό όλων σας βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν αποτελεί δικαιολογία η εμφάνισή μας και με τέτοια εικόνα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα. Τώρα έχουμε μπροστά μας τα παιχνίδια που θα κρίνουν την τύχη μας. Εναν τελικό Κυπέλλου και έξι τελικούς στα πλέι οφ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρώτα στον τελικό του Κυπέλλου και μετά στα πλέι οφ», είπε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Τρελαμένος» ο Πορτογάλος!

«Τρελαμένος» ο Πορτογάλος!

Όπως έχετε διαβάσει στο gazzetta.gr ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει «δεθεί» με τον Παναθηναϊκό και θα ήθελε να συνεχίσει και του χρόνου στο τιμόνι του «τριφυλλιού». Φυσικά το μπάχαλο στα διοικητικά τον έχει βάλει σε σκέψεις και όσον δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση τόσο ο Πορτογάλος προπονητής θα προβληματίζεται για το μέλλον του. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να νικά, να κατακτά τίτλους και αυτή η άρρωστη κατάσταση που επικρατεί στον πολυμετοχικό αποτελεί τροχοπέδη στους στόχους και την φιλοσοφία του.

Παράλληλα, τα χάλια της διαιτησίας στην Ελλάδα τον έχουν πονέσει αλλά στον Βόλο ξεχείλισε το ποτήρι! Τις τελευταίες εβδομάδες τόσο στους Πορτογάλους όσο και στους συνεργάτες του δηλώνει «πως έχω κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Τι κάνω εδωπέρα, παλεύω και κάποιοι στερούν βαθμούς από την ομάδα», κάτι που δήλωσε και στην συνέντευξη Τύπου στο Πανθεσσαλικό. Για όσους τον γνωρίζουν καλά δεν ήταν κάτι καινούριο.

Μάλιστα, ακόμη και μια μέρα μετά από την ήττα στο φινάλε της Σούπερ Λιγκ, δεν μιλιόταν και ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος με την όλη ιστορία. Ξανά ένας διαιτητής στέρησε πράγματα από την ομάδα του ενώ καταλαβαίνει πολύ καλά πως η διοικητική ανυπαρξία έχει αντίκτυπο και στην αντιμετώπιση των διαιτητών, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει απροστάτευτος και σαν πρόβατο επί σφαγή!

Στις λίγες κουβέντες που είχε σήμερα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του, ο Φερέιρα άφηνε ανοιχτό το μέλλον του ενώ ήταν ιδιαίτερα πεισμωμένος ενόψει των πλέι-οφ.

«Είναι μια κατάσταση που δυστυχώς συνεχίζεται. Τι νόημα έχει να δουλεύουμε σκληρά, όταν τα παιχνίδια δεν κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Έχω κουραστεί. Από δω και πέρα στο μυαλό μου είναι να βγάλουμε την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και βλέπουμε. Μέχρι την τελευταία μέρα στην σεζόν θα δουλεύω για την νίκη είναι υποχρέωση μου να οδηγήσω τον Παναθηναϊκό τουλάχιστον στην δεύτερη θέση. Δεν μπορώ, όμως, να αλλάξω την φιλοσοφία μου, προπονώ για να νικάω. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος της χρονιάς. Αν θα μείνω ή αν θα φύγω. Είμαι πολύ απογοητευμένος» έλεγε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος είναι αηδιασμένος με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν σε αυτό.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Και του χρόνου στον Βόλο ο Μπέος»!

«Και του χρόνου στον Βόλο ο Μπέος»!
Ο πιο έμπειρος παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου και παρ' ολίγον μοιραίος στο ματς με τον Παναθηναϊκό, Ηλίας Σολάκης, κάνει τον απολογισμό της χρονιάς και εμμέσως προεξοφλεί την παραμονή του Αχιλλέα Μπέου.

Το ρολόι σημάδευε το 79ο λεπτό, το σκορ ήταν στο 2-2 και ο 36χρονος επιθετικός παίρνει θέση πίσω από την άσπρη βούλα για να εκτελέσει το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Ηλίας Σολάκης, όμως, στέλνει τη μπάλα στην ίδια γωνιά που πέφτει και ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο οποίος αποκρούει και διατηρεί το παιχνίδι στα ίσια. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, το γκολ του Μαρτίν θα γείρει την πλάστιγγα (3-2) υπέρ των γηπεδούχων και θα χαρίσει στη νεοφώτιστη ομάδα του Βόλου τη συμμετοχή στα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος, διατηρώντας “ζωντανό” το όνειρο της Ευρώπης.

Λίγες ώρες αργότερα, το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον πρεσβύτερο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε σε 24 ματς και πέτυχε 5 γκολ, και σας παρουσιάζει τις απόψεις γύρω από όλα όσα απασχολούν τους φιλάθλους σχετικά με το αγωνιστικό θαύμα της ομάδας του και τον πολυσυζητημένη προσωπικότητα του Αχιλλέα Μπέου.

- Τι συναισθήματα σας αφήνει η ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Superleague, που σας βρήκε μέσα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και σας έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσετε την έξοδό σας στην Ευρώπη;

«Σίγουρα, είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία που είχαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς... Αυτό που πετύχαμε, δηλαδή μία ομάδα νεοφώτιστη, να προκρίνεται στα πλέϊ-οφ και να κυνηγάει τον στόχο της Ευρώπης, τουλάχιστον για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι πρωτόγνωρο! Νομίζω, όμως ότι με την απόδοσή που είχαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αποδείξαμε ότι αξίζαμε αυτή την διάκριση, γιατί η ομάδα έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια και πιστεύω ότι δικαίως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...»

- Το μυστικό αυτής της ομάδας ποιο ήταν;

«Κατ‘ αρχήν είχαμε πολύ καλή χημεία στο αγωνιστικό τμήμα... Διατηρήσαμε από πέρυσι τον βασικό κορμό των παικτών και με την προσθήκη κάποιων σημαντικών ποδοσφαιριστών που “έδεσαν” σχεδόν αμέσως με την ομάδα, δημιουργήσαμε ένα πολύ ποιοτικό σύνολο. Το κλίμα στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις ήταν πολύ καλό, η διοίκηση βρισκόταν συνεχώς κοντά μας και όλα συνετέλεσαν στο να έχουμε μία πολύ ομαλή λειτουργία...»

- Να υποθέσουμε ότι δεν αντιμετωπίσατε οικονομικά προβλήματα;

«Όχι, δεν είχαμε κανένα οικονομικό θέμα και αυτό ήταν ένα στοιχείο που επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο, ειδικότερα όταν έφταναν στα αυτιά μας ότι οι ποδοσφαιριστές σε πολλές μεγάλες ομάδες βρίσκονταν πίσω στις πληρωμές... Εμείς είμαστε πάντα πληρωμένοι στην ώρα μας...»

- Είναι αξιοπερίεργο πάντως, ότι ουσιαστικά δεν επηρεαστήκατε σχεδόν καθόλου από την αλλαγή προπονητή...

«Η δουλειά του Σάκη Τσιώλη τα δύο τελευταία χρόνια ήταν κάτι περισσότερο από σημαντική... Έχει σημαντικό μερίδιο σε αυτή την την επιτυχία... Από 'κει και πέρα, ο ερχομός του κ. Κατσαβάκη λειτούργησε θετικά γιατί δεν προχώρησε σε τομές και δεν έκανε αλλαγές... Απλά πρόσθεσε κάποια πράγματα στο παιχνίδι κι είχε κι έβαλε κι αυτός το δικό του λιθαράκι...»

- Αυτό που έκανε εντύπωση στον περισσότερο κόσμο, είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έπαιρνε απλά αποτελέσματα αλλά έπαιζε και όμορφο ποδόσφαιρο...

«Αυτό είναι αλήθεια και συνέβη στα περισσότερα εφετινά παιχνίδια, είτε παίζαμε εντός είτε εκτός έδρας... Κάθε Σαββατοκύριακο μπαίναμε στο γήπεδο για να διεκδικήσουμε το νίκη και γι' αυτό το λόγο δεν κλειστήκαμε ποτέ πίσω, ούτε παίξαμε παθητικό ποδόσφαιρο... Νομίζω ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο παράσημο της εφετινής χρονιάς...»

- Γυρίζοντας το χρόνο λίγο πίσω, ποια εκτιμάς ότι ήταν τα αποτελέσματα-κλειδιά που σας έκαναν να πιστέψετε ότι είστε ικανοί για την υπέρβαση;

«Όλα τα παιχνίδια είχαν τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά νομίζω ότι η αυτοπεποίθησή μας τονώθηκε αισθητά μετά από τα “διπλά” που κάναμε στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ... Το γεγονός ότι κόντρα σε αυτές τις δύο ομάδες, συγκεντρώσαμε συνολικά 12 βαθμούς και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μου μας έδωσε το επιπλέον κίνητρο να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω και είμαστε πολύ ευτυχείς που τα καταφέραμε...»

- Πως είδες το χθεσινό παιχνίδι;

«Ήταν πραγματικά αγώνας-φωτιά! Υπήρχε άγχος κι ένταση και από τις δύο πλευρές και μέσα στο γήπεδο έγιναν μάχες σώμα με σώμα, αλλά μέσα σε αθλητικά πλαίσια... Εμείς είμαστε αρκετά αγχωμένοι γιατί θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη... Δεν ήταν ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την συνολική αγωνιστική εικόνα όλης της χρονιάς, αλλά από τη στιγμή που φτάσαμε τόσο κοντά στα πλέϊ-οφ, θέλαμε πολύ να πιούμε νερό... Παίξαμε πολύ καλά και νομίζω ότι δικαιούμαστε τη νίκη...»

- Σε όλο το 90λεπτο πάντως, το κλίμα ήταν πολύ τεταμένο μέσα στον αγωνιστικό χώρο...

«Αυτό είναι αλήθεια γιατί ο Παναθηναϊκός αν και αδιάφορος βαθμολογικά, ήρθε στον Βόλο για να “χτυπήσει” στα ίσια το παιχνίδι... Όλοι οι ποδοσφαιριστές τους έπαιξαν με μεγάλο πάθος και αγωνιστικότητα και με τον τρόπο τους έδειξαν ότι ήθελαν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς. Αυτό είναι προς τιμήν τους και φυσικά δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας...»

- Αγχώθηκες στη φάση του πέναλτι;

«Τη συγκεκριμένη στιγμή είχα καλή ψυχολογία, ένιωσα καλά γι' αυτό κι ανέλαβα να το χτυπήσω... Διάλεξα μία γωνία, αλλά ο Τζόρβας με “διάβασε”, έπεσε στη σωστή γωνία και το απέκρουσε... Αυτά συμβαίνουν και στους μεγαλύτερους παίκτες... Το καλό είναι ότι κερδίσαμε και αυτή η άτυχη στιγμή δεν μας στοίχισε...»

- Εδώ και λίγο καιρό ο πρόεδρός σας αποκαλείται από κάποιους παράγοντες “παραγκάρχης” και πρόσφατα του απαγγέλθηκε κατηγορία από τον εισαγγελέα για απόπειρα εκβίασης... Πόσο έχουν επηρεάσει αυτά τα γεγονότα τους ποδοσφαιριστές της ομάδας; Πως ηχούν αυτά στα αυτιά σας;

«Σίγουρα ακούμε, διαβάζουμε και βλέπουμε στις τηλεοράσεις όλα αυτά που λέγονται, αλλά να σας πω την αλήθεια δεν μας αγγίζουν και δεν μας επηρεάζουν. Ο πρόεδρος είναι δίπλα μας και μας λέει να “κλείσουμε τα αυτιά μας”, οπότε αυτό μετράει... Συν τοις άλλοις, όλα αυτά είναι εξωαγωνιστικά οπότε όταν μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο, δεν γίνεται να έχουμε αυτά στο μυαλό μας. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας...»

- Στις τάξεις των παικτών, το κλίμα είναι υπέρ του κ. Μπέου;

«Όταν αγωνίζεσαι σε μία ομάδα, σίγουρα δεν μπορείς να θέλεις το κακό του προέδρου σου... Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα εξωαγωνιστικά... Είμαστε στο πλευρό του και πιστεύουμε ότι στην πορεία θα τα λύσει... »

- Σε αυτούς που λένε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ευνοήθηκε φέτος από την διαιτησία τι έχετε να πείτε;

«Αυτό δεν το δέχομαι με τίποτε! Ίσα-ίσα που σε κάποια παιχνίδια συνέβη το αντίθετο... Αλλά κι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού... Δεν συμμερίζομαι καθόλου αυτή την άποψη...»

- Σε προσωπικό επίπεδο, φέτος με την απόδοσή σου, φάνηκες αναγεννημένος και στα 36 σου χρόνια δείχνεις ότι έχει ακόμη πράγματα να δώσεις...

«Είχα να παίξω πέντε χρόνια στην Superleague και είχα μεγάλη διάθεση να προσφέρω. Η άνοδος της ομάδας μου έδωσε μεγάλο κίνητρο και οι ευκαιρίες που μου δόθηκαν να παίξω, με έκαναν να ξανανιώσω, παρ' ότι ποδοσφαιρικά βρίσκομαι σε μεγάλη ηλικία. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να δικαιώσω τους ανθρώπους που με πίστεψαν κι ελπίζω να τα κατάφερα...»

- Θα μείνεις και του χρόνου;

«Έχω ήδη μιλήσει με τον κ. Μπέο κι έχουμε ήδη συμφωνήσει και για την επόμενη σεζόν...»

- Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος θα παραμείνει και στον Ολυμπιακό Βόλου και τη νέα σεζόν;

«Προσωπικά δεν έχω κάποια αντίθετη ένδειξη...»

- Τι επιφυλάσσει η συνέχεια;

«Ξεκούραση, ηρεμία και καλές γιορτές... Θα ακολουθήσει μία μίνι-προετοιμασία έτσι ώστε στα πλέϊ-οφ να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί γιατί έχουμε πολλούς τραυματισμούς και συσσωρευμένη κούραση...»

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Έτσι θέλει τον Ολυμπιακό!

Έτσι θέλει τον Ολυμπιακό!
O Ερνέστο Βαλβέρδε έκλεισε μία ακόμα χρονιά στον Ολυμπιακό και ετοιμάζεται για την επόμενη. Πως όμως θέλει ο Ισπανός προπονητής τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς; Το gazzetta.gr αναλύει.To αγωνιστικό στιλ δεν αλλάζει...

Ο Βάσκος τεχνικός δεν έχει την πρόθεση να διαφοροποιήσει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Η φιλοσοφία και η νοοτροπία δεν αλλάζουν. Το σύστημά του θα παραμείνει το ίδιο (4-4-1-1), όπως και ο τρόπος ανάπτυξης. Ο Βαλβέρδε θέλει καλό πάσινγκ γκέιμ, πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο αλλά και καλή επιθετική εικόνα.

Είναι ένας τεχνικός που περιμένει διαρκή κίνηση από τους παίκτες του. Παράλληλα αρέσκεται όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό θέαμα αλλά και στην ουσία που είναι ο... εγκλωβισμός του αντιπάλου κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και τα πολλά γκολ. Ο Βαλβέρδε από μέρους του επιζητά να διατηρηθεί μεν το αγωνιστικό στιλ της φετινής χρονιάς αλλά να υπάρξει και άλλη βελτίωση από τους παίκτες του.

Περιμένει πιο μεγάλη σταθερότητα

Ένα θέμα που έχει θίξει ο Βαλβέρδε είναι η σταθερότητα της ομάδας του. Ο Ισπανός προπονητής εντόπισε ότι ο Ολυμπιακός είχε ορισμένα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Εκείνο που προσδοκά ο ίδιος είναι η ομάδα του να είναι πιο σταθερή και να κάνει όσο λιγότερα άσχημα παιχνίδια μέσα στην χρονιά γίνεται.

Εφόσον επιτευχθεί αυτό θα υπάρχουν και λιγότερες... απώλειες. Εξάλλου ο Ολυμπιακός φέτος το... πλήρωσε αυτό με τον αποκλεισμό του από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας.

Πρωταρχικός στόχος το νταμπλ

Ο Βαλβέρδε γνωρίζει πολύ καλά πως για τον Ολυμπιακό εκείνο που μετράει πάνω απ' όλα είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ο πρωταρχικός στόχος των Πειραιωτών σε ετήσια βάση παραμένει το νταμπλ.

Ο βασικότερος στόχος βέβαια εξακολουθεί να είναι το πρωτάθλημα. Ο Τσινγκούρι κατάφερε να δώσει στον Ολυμπιακό όλα όσα χρειαζόταν για να επιστρέψει στην ελληνική κορυφή και τώρα το ζητούμενο θα είναι να τον διατηρήσει σε αυτήν και φυσικά να διεκδικήσει με αξιώσεις το Κύπελλο.

Τι προσδοκά από το Τσάμπιονς Λιγκ

Έχοντας... καεί στον χυλό του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του Ολυμπιακού (σ.σ. ελέω Ανόρθωσης) ο Βαλβέρδε φυσάει και το γιαούρτι... Ο Ισπανός προπονητής θέλει η ομάδα του να παρουσιάσει ένα αξιόλογο πρόσωπο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο το υψηλό επίπεδο του εν λόγω θεσμού όμως από την άλλη και ο ανταγωνισμός που υπάρχει τον κάνουν να κρατά χαμηλούς τόνους. Ο ίδιος θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να έχει μία καλή πορεία ο πειραϊκός σύλλογος, πλην όμως το Τσάμπιονς Λιγκ μπαίνει σε... δεύτερη μοίρα.

Τι παίκτες θέλει

Ο Βαλβέρδε έχει ήδη ζητήσει τουλάχιστον έξι με οκτώ παίκτες. Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη συμφώνησαν πως θα πρέπει ν' αποκτηθεί ένας πορτιέρο (ενώ ανάλογα με το τι μέλλει γενέσθαι με τον Πάρντο ίσως αποκτηθεί και ένας δεύτερος), τρία κεντρικά χαφ, εκ των οποίο το ένα θα είναι ένας νεαρός αντί-Ιμπαγάσα ενώ ο Βάσκος τεχνικός ζήτησε έναν ακόμα επιθετικό αλλά και έναν αριστερό μπακ ως αντί-Μπράβο.

Επιπλέον ενδέχεται ο Ολυμπιακός να κλείσει και έναν δεξιό χαφ. Ο Ισπανός θέλει παίκτες που να είναι σοβαροί, πειθαρχημένοι, πολύ εργατικοί αλλά και να έχουν τα φόντα να σταθούν σε επίπεδο Ολυμπιακού. Επίσης θα πρέπει να ταιριάζουν με το αγωνιστικό στιλ των Πειραιωτών.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Καλό ταξίδι Αντεφέμι!

Σκοτώθηκε ο Αντεφέμι!
Ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Ο παίκτης της Ξάνθης είχε πάρει άδεια για να πάει να παντρευτεί στην πατρίδα του, αλλά με ανατροπή και εκτροπή του αυτοκινήτου του (δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας) στην Εγνατία οδό έχασε τη ζωή του.

Η Σούπερ Λιγκ ολοκληρώθηκε χθες και ο Νιγηριανός άσος είχε πάρει σχετική άδεια από την ακριτική ομάδα για να πάει στη πατρίδα του για να κανονίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου του, αφού σε λίγες μέρες θα παντρευόταν την εκλεκτή της καρδιάς του. Όμως, η μοίρα τού έπαιξε τραγικό παιχνίδι και την ώρα που οδηγούσε στην Εγνατία οδό, σήμερα το πρωί (09:15), είχε τροχαίο δυστύχημα και πέθανε σε ηλικία μόλις 26 ετών!

Στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας - Ξάνθης ο Αντεφέμι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του σε ένα σημείο όπου υπήρχαν πολλές στροφές και με ανατροπή και εκτροπή (στο δυστύχημα δεν πήρε μέρος άλλο αμάξι) άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο στις 09:15. Ο Νιγηριανός άσος δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και οδηγούσε μόνος του προς τη Θεσσαλονίκη, όπου θα πήγαινε αεροπορικώς στην Αφρική για τον γάμο του.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...