ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό
Την προαποφασισμένη, από το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε η σημερινή Γενική Συνέλευση του συλλόγου, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της διοίκησης. Τα «παρών» δεν έδωσε κανένας μέτοχος των «πρασίνων», πλην ενός μικρομετόχου, αφού όλοι είχαν στείλει εκπροσώπους τους.

Οι μέτοχοι του «τριφυλλιού» έχουν το χρονικό περιθώριο να βάλουν αυτά τα χρήματα σε διάστημα ενός μηνός από σήμερα, κάτι ωστόσο που δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί για να συγκεντρωθεί το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έχει βάλει 260.000 ευρώ μόνο ο Αδαμάντιος Πολέμης, τα οποία αντιστοιχούν στο ποσοστό μετοχών που κατέχει. Ο Πολέμης έχει το δικαίωμα να αποσύρει αυτά τα χρήματα ή να προσθέσει κι άλλα, αν επιθυμεί να αυξήσει το ποσοστό του. 

Στη Γενική Συνέλευση δεν έγινε καμία συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, όπως τόνισε ο Τζόνι Βεκρής, κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΠΑΕ. 

«Πάρθηκε η απόφαση για την ΑΜΚ, όπως είχε γίνει η εισήγηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Απριλίου. Θα αυξηθεί το αρχικό κεφάλειο κατά 15 εκατομμύρια ευρώ. Θα γίνει προσπάθεια να μαζευτεί το ποσοστό και δικαίωμα προτίμησης έχουν οι παλιοί μέτοχοι αλλά και οι νέοι μέτοχοι ειναι καλοδεχούμενοι. Εχουν ένα μήνα προθεσμία από σήμερα για να βάλουν λεφτά». 

-Έχουν κατατεθεί χρήματα στο λογαριασμό; 
«Αυτά που ξέρετε ήδη. Τώρα τρέχουμε την προθεσμία του ενός μηνός». 

-Ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Γόντικα; 
«Όχι καμία σχέση». 

-Είχε αντίρρηση κάποιος μέτοχος για την ΑΜΚ; 
«Ναι από ένα μικρομέτοχο, αλλά δεν υπήρξε κάποια αλλαγή». 

Πηγή sport-fm Read more!

«Τίποτα από Ολυμπιακό για Μάχο»

«Τίποτα από Ολυμπιακό για Μάχο»
Τις φήμες -και τα ελληνικά δημοσιεύματα- που θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση τουΓιούργκεν Μάχο, διέψευσε, με δηλώσεις του στην αυστριακή ιστοσελίδα,''sport10.at'', ο μάνατζερ του γκολκίπερ του Πανιωνίου. 

«Αν υπάρξει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση, θα την ακούσουμε… Προς το παρόν, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στα χέρια μας», τόνισε! 

Πιο αναλυτικά, είπε: «Αν υπάρξει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση, θα την ακούσουμε. Ο Ολυμπιακός ψάχνει αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Ο Μάχο θέλει να αγωνίζεται. Υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες, αλλά, προς το παρόν, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στα χέρια μας». 

Τα δεδομένα για τους γκολκίπερ στον Ολυμπιακό άλλαξαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον Πάρντο. Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται πως θα αποκτήσουν πρώτα έναν τερματοφύλακα από την ελληνική αγορά, που θα ξεκινήσει από… τη δεύτερη θέση και μετά, χωρίς να βιαστούν, θα πάρουν βασικό. 

Ο Μάχο… αρέσει πολύ, ωστόσο, οι συχνοί τραυματισμοί του, που τον ταλαιπώρησαν και φέτος, προβληματίζουν. 

Πηγή sport-fm Read more!

Χατζηχρήστος: «Δεν υπάρχουν πρίγκηπες…»

Χατζηχρήστος: «Δεν υπάρχουν πρίγκηπες…»
Κάλεσμα στους φίλους της ΑΕΚ να μην περιμένουν μάταια τον «πρίγκηπα», που θα συσπειρώσει την ομάδα ή θα ρίξει εκατομμύρια, απηύθυνε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος. 

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής χαρακτήρισε μοναδική σωτηρία για την «Ένωση» τη μαζική προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο -ενώ εξέφρασε την άποψη πως τα κρούσματα βίας θα εξαλείφονταν άμεσα από αυτό, αν το αποφάσιζε πραγματικά η Αστυνομία. 

Επέρριψε ευθύνες, δε, στον Γιάννη Φιλίππου για την κατάσταση στη μπασκετική ομάδα, ενώ χαρακτήρισε απαραίτητη την ανάληψή της από έναν επιχειρηματία (και όχι διαχειριστή) για να ξεφύγει «από τη «σήψη που έχει περιέλθει». 


Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της Ερασιτεχνικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: 

Πρόσφατα ο κύριος Αδαμίδης κάλεσε τον κόσμο της ΑΕΚ ν' αγοράσει μετοχές στην ΠΑΕ. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα κατά πόσο είναι ρεαλιστικό αυτό; 

«Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι μια ειδική περίπτωση. Όχι ότι διαφέρουν σε πάρα πολλά από τους φιλάθλους των άλλων ομάδων. Απλά έχουν κάνει πάρα πολλή υπομονή, έχουν εξαντλήσει όλα τα όρια. Έχουν πάρει, δηλαδή, Όσκαρ υπομονής και αντοχής! Κατά καιρούς υπάρχει μία έξαρση συμμετοχής του κόσμου, η οποία εκδηλώνεται κυρίως με την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας. Έχω την εντύπωση ότι αυτό θα ήταν και το καταλληλότερο φάρμακο για να μπορέσει να συμμετάσχει ο κόσμος.

Ζητάμε συμμετοχή απ' τον κόσμο και του δίνουμε χαρτιά ή του δίνουμε συμμετοχή προοπτικής κι ελπίδας.
Αυτό έχει γίνει τρεις φορές στην ΑΕΚ κι έχει αποτύχει! Έγινε επί της διοίκησης Μελισσανίδη/Καρρά και μετά έγινε και επί της διοίκησης του κυρίου Τροχανά. Πιο μπροστά ακόμη είχε γίνει όταν είχαμε τα γραφεία στη Βαλαωρίτου. Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να ήταν επί Αντρέα Ζαφειρόπουλου. Από τον κόσμο της ΑΕΚ πλέον δεν μπορούμε να ζητάμε… Πρέπει να του δώσουμε και κάτι. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι ότι η μόνη λύση για να σωθεί η ΑΕΚ και να βγει από το αδιέξοδο, εκτός βέβαια από την είσοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ και στους ομίλους ειδικά για να πάρει τα λεφτά είναι η μαζική προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο.

Το λέω και το ξαναλέω, το φωνάζω δύο χρόνια, αδιαφορώντας φυσικά για το πώς θα χαρακτηριστούν τα λεγόμενά μου και οι απόψεις μου. Είναι η μοναδική λύση για την ΑΕΚ. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι ΑΕΚτσήδες τόσο πιο γρήγορα θα βοηθήσουν την ομάδα τους να βγει από το αδιέξοδο. Η ΑΕΚ πρέπει να παίζει με χιλιάδες κόσμο κάθε Κυριακή στο πλευρό της: Είτε έχει καλούς παίκτες, είτε δεν έχει καλή διοίκηση, είτε δεν έχει καλό προπονητή. Έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί και τα κριτήρια. Ο κόσμος θα φέρει τον επενδυτή, ο κόσμος θα φέρει τον σωτήρα.

Αυτά που ίσχυαν παλαιότερα δεν υπάρχουν πια. Δεν μπορεί να έρθει πρώτα ο σωτήρας στην ΑΕΚ για να έρθει μετά ο κόσμος. Έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί γιατί τώρα υπάρχει αυτό που λέμε μία φαντασμαγορική έκθεση. Όποιος έρθει να πάρει την ΑΕΚ είναι εκτεθειμένος σε όλα τα ΜΜΕ, σε όλο τον κόσμο και κυρίως στα πληκτρολόγια, στις απόψεις και στις διατάσεις που υπάρχουν στην ΑΕΚ. Ειδικά εμείς στην ΑΕΚ είμαστε πολύ πονεμένοι, έχουμε χωριστεί σε στρατόπεδα:

Άλλοι είναι με τον Μελισσανίδη, άλλοι είναι με τον Νικολαΐδη, άλλοι με τον Χατζηχρήστο, άλλοι με τον Μπάγεβιτς. Ο καθένας τραβάει κι έναν δικό του νταλκά. Αυτό κάνει τεράστια ζημιά στην ΑΕΚ. Είναι εγκληματική μαχαιριά. Κι όσο το επίπεδο των ΑΕΚτσήδων δεν είναι σε θέση να το καταλάβει η ΑΕΚ θα ταλαιπωρείται και θα υποστεί στο ποδόσφαιρο ό,τι υφίσταται τώρα και στο μπάσκετ».
 

Αναφέρατε το μπάσκετ... Πως βιώνει ο Ερασιτέχνης τον αγωνιστικό υποβιβασμό της ΚΑΕ ΑΕΚ, ανεξάρτητα με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ στην προσφυγή του Ηλυσιακού; 

«Ο Ερασιτέχνης δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ ούτε με την ΚΑΕ. Είναι άλλα χωράφια, αλλά επειδή εμείς λέμε -αισθανόμενοι έτσι- πως η ΑΕΚ είναι μία μας αγγίζει, όχι απλώς μας ακουμπάει η περιπέτεια της μπασκετικής ΑΕΚ. Μια περιπέτεια που έχει ξεκινήσει από τον κορεσμό μ' ένα πρωτάθλημα ή μία διάκριση ευρωπαϊκή που έγινε τότε απ’ τον κύριο Φιλίππου έληξε άδοξα. Οι φιλοδοξίες του κύριου Φιλίππου εστιάζονταν φαίνεται πως θα πάρει η ΑΕΚ ένα πρωτάθλημα ή πως θα τα πάει μια φορά καλά στην Ευρώπη ή δύο.

Από εκεί και πέρα, δεν έγινε η ανάλογη (όπως απαιτείτο) συντήρηση της ομάδας, άρχισε ένα κατρακύλισμα και όπως είχαμε βγάλει τον κόσμο από τα σπίτια και τον είχαμε ξαναφέρει στο γήπεδο στο μπάσκετ… έτσι τον ξαναδιώξαμε. Δεν θα έπρεπε ο κύριος Φιλίππου ν' απογοητευθεί, δεν θα έπρεπε να επικαλεστεί την αποχή και την αδιαφορία των οργανωμένων ή μη οπαδών από το γήπεδο, θα έπρεπε να κάτσει και να πολεμήσει.

Δεν ζητάγαμε εμείς από τον κύριο Φιλίππου ν' ακολουθήσει την τρέλα του κύριου Γιαννακόπουλου όσον αφορά στην αγάπη του στον Παναθηναϊκό! Εμείς ζητούσαμε να κάνει μία συντήρηση… Η συντήρηση δεν έγινε, η ομάδα πήγε από το κακό στο χειρότερο. Το χειρότερο αγωνιστικά παγίδεψε τον κόσμο της ΑΕΚ και είχαμε την αποχή του κόσμου. Η αποχή του κόσμου και η αδιαφορία έφτασε την ΑΕΚ σε μία σήψη τέλεια με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χρειαστεί οι οργανωμένοι οπαδοί να την πάρουν στα χέρια τους, να τη συντηρήσουν έναν χρόνο… μετά παρέμεινε στα χέρια του κύριου Φιλίππου όπως είναι και τώρα, δικό του μαγαζί είναι, ο οποίος αδιαφορεί πλήρως.

Αυτό είναι το κρίμα σε όλη την ιστορία. Ένα μέγεθος όπως είναι ο κύριος Φιλίππου ν' αφήνει το δικό του μαγαζί απροστάτευτο και στα χέρια οπαδών, άλλων ανθρώπων, ηλιθίων, άσχετων ή πονηρά σκεπτόμενων γύρω από το μπάσκετ».
 

Πως κρίνετε το ρόλο του Μπάμπη Καραμανλή, ενός προέδρου που προέρχεται μέσα από τα σπλάχνα των οπαδών της Ένωσης; 

«Πονεμένη ιστορία ο κύριος Καραμανλής… Προσπάθησε κι αυτός, έκανε τ' αδύνατα δυνατά. Έπρεπε να είχε φύγει καιρό πριν γιατί δεν είναι δικό του μαγαζί. Έπρεπε να είχε εκθέσει ακόμη περισσότερο τον κύριο Φιλίππου. Να του βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, να του πει τελείωσε. Παρ' όλα αυτά παραμένει εκεί, αυτό είναι απορίας άξιον. Εγώ του έχω συστήσει και επί προσωπικού την άμεση και ταχύτατη αποχώρησή του. Δεν το έχει κάνει ακόμη. Δεν ξέρω, μακάρι να το κάνει… χθες για να δούμε και ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα όσο παραμένει αυτή η σήψη, όσο παραμένουν διάφοροι διαχειριστές τέτοιου είδους η ΑΕΚ δεν πρόκειται να βρει γιατρειά». 

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ δεν δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ είναι έτοιμη να την αναλάβει; 

«Εσείς τη λέτε Ερασιτεχνική, εγώ το λέω ΑΕΚ σκέτη! Αυτή η ΑΕΚ σκέτη λοιπόν είναι μία άλλη πονεμένη ιστορία. Υπήρξαν αρχικά μόλις αναμειχθήκαμε μέσα στη διοίκηση ένα όραμα δέκα χιλιάδων μελών ταμιακά ενημερωμένων για να μπορεί να είναι έτσι η ΑΕΚ αυτόνομη και να στηρίζεται στα δικά της πόδια οικονομικά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, δεν επετεύχθη, παρά το γεγονός ότι ενεγράφησαν 1500 μέλη για πρώτη φορά στο σωματείο σε ενάμιση χρόνο μέσα -κάτι που δεν είχε γίνει όλα αυτά τα χρόνια τα προηγούμενα.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Αυτό που εσείς αποκαλείτε Ερασιτεχνική, δεν μπορεί να σταθεί στα δικά του τα πόδια. Θα σηκώσει και το μπάσκετ; Είναι πολύ οξύμωρο. Η μεγάλη δεξαμενή είναι το ποδόσφαιρο. Όταν καταλάβουν οι ΑΕΚτσήδες ότι πέρα από πρόσωπα διαφορετικής αντίληψης και φιλοσοφίας πρέπει να πηγαίνει μαζικά στο γήπεδο και να στηρίζει με την παρουσία του αλλά και με την τσέπη του (βάσει του αντίτιμου του εισιτηρίου δηλαδή) την Ανώνυμη Εταιρεία, το ποδόσφαιρο, τότε όλες οι άλλες οι γλάστρες, όπως είναι το μπάσκετ και τα υπόλοιπα τμήματα θα ποτιστούν ανάλογα. Αυτό είναι κάτι που δεν το αλλάζω, δεν το διαπραγματεύομαι και το πιστεύω ακράδαντα.

Δεν θα ξανάρθει πια στην ΑΕΚ ο πρίγκιπας, ο δυνατός παράγοντας, ο ηγέτης για να συσπειρώσει και να φέρει τον κόσμο. Θα πρέπει ο κόσμος να δείξει το δρόμο σε έναν τέτοιο ούτως ώστε να μπορέσει να βγει η ΑΕΚ από τ' αδιέξοδά της. Διαφορετικά θα μιλάει ο Αδαμίδης για λαϊκές βάσεις, ο Χατζηχρήστος θα λέει τα δικά του και θ' αναλωνόμαστε. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε εντοπίσει τη σημασία της μαζικής παρουσίας και συμμετοχής. Δυστυχώς είναι στο μυαλό, στην κρίση, αλλά πάνω απ' όλα στη διάθεση του κάθε ΑΕΚτσή να το καταλάβει. Μόνο τότε η ΑΕΚ θα βγει από την περιπέτεια, γιατί η ΑΕΚ δεν είχε ποτέ Βαρδινογιάννη, δεν της έδωσαν ποτέ κάποιον Κόκκαλη, ούτε θα συναντήσει στο δρόμο της Πατεράδες, μανάδες και Μαρινάκηδες.

Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι ΑΕΚτσήδες, είτε έρχονται στο γήπεδο, είτε συγκινούνται, είτε αδιαφορούν, είτε απογοητεύονται, είτε συσπειρώνονται. Αυτή είναι μια αλήθεια που εγώ την πιστεύω, την πρεσβεύω και τη διακηρύττω. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να τους βγάλουμε σέρνοντας έξω από το σπίτι. Η μεγάλη ανατριχίλα είναι το πρόσφατο παράδειγμα όταν η προοπτική ενός τσίγκου και μας χαράς συσπείρωσε 45 χιλιάδες ανθρώπους και θα ήταν κι άλλοι τόσοι στο γήπεδο περιμένοντας ένα εισιτήριο. Και μετά από λίγες ημέρες παίξαμε με τον Ολυμπιακό Βόλου για τα πλέι οφ και ήταν 5 χιλιάδες άνθρωποι.

Φαινόμενα βίας με τα οποία ξεκινήσαμε την κουβέντα, φαινόμενα αγωνιστικής κατάπτωσης, μικρής δυναμικής στον πάγκο ή ανύπαρκτων διοικήσεων δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση δικαιολογία για να μην έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Από την παρουσία του κόσμου θα ξεκινήσουν όλα: Η αναγέννηση στον πάγκο, η αφύπνιση στον αγωνιστικό χώρο και η ενδυνάμωση η διοικητική της ΑΕΚ θα ξεκινήσουν από τη μαζική παρουσία του κόσμου. Όσο αργεί να έρθει αυτή, αργούν να έρθουν και όλα τ’ άλλα»!
 

Που αποδίδετε την έξαρση των φαινομένων βίας τον τελευταίο καιρό στα ελληνικά γήπεδα με την εμπειρία χρόνων σε κύκλους οργανωμένων οπαδών; 

«Δεν παρατηρείται τον τελευταίο καιρό έξαρση της βίας στα ελληνικά γήπεδα… Παρατηρείται χρόνια τώρα με ελάχιστες αναλαμπές και παύσεις. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο οφείλεται στη διαπαιδαγώγηση και στην ανατροφή την οικογενειακή που έχει ο καθένας μας. Από εκεί ξεκινάει όλο το σύστημα και καταλήγει σε αυτό που αποκαλούμε φαινόμενο βίας στα ελληνικά γήπεδα. Όταν έχεις την ανάλογη ανατροφή και σου έχουν δώσει από το σπίτι σου τις κατάλληλες αρχές, δεν εμπλέκεσαι ή παίρνεις λίγο και φεύγεις. Εκεί εστιάζω εγώ το όλο πρόβλημα. Με τις πολλές εμπειρίες που έχω γύρω από αυτό το θέμα νομίζω πως όλα ξεκινούν από εκεί: Από την ανατροφή που παίρνουμε από το σπίτι μας ο καθένας». 

Και ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης που θα προτείνατε; 

«Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ο τρόπος είναι ένας: Καθαρή και ειλικρινής πρόληψη από την αστυνομία κι εκεί τελειώνουν όλα. Όσες φορές η ελληνική αστυνομία αποφάσισε να δράσει κατασταλτικά, αποφασιστικά και όσες φορές έκανε και την ανάλογη πρόληψη δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα βίας ή εξαφανίστηκαν εν τη γενέσει τους. Δυστυχώς όμως δεν βλέπουμε αυτού του είδους την αντίληψη από το κράτος κι έτσι μοιραία παρατηρούμε αυτά τα φαινόμενα και να είστε βέβαια δυστυχώς πως θα τα παρατηρούμε και στα επόμενα χρόνια συνεχώς». 

Πολιτεία, Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ: Η συνεργασία τους θα αποτελέσει τρίπτυχο επιτυχίας για το τέλος της βίας στα γήπεδα; 

«Πονεμένες ιστορίες και οι τρεις… Η Πολιτεία δεν είναι και στα καλύτερά της, μοιραία λοιπόν από τη στιγμή που έχει να κάνει στην εποχή που ζούμε με τόσα πολλά για να σταθεί στα πόδια της σαν Πολιτεία, το φαινόμενο της βίας είναι μεγάλη πολυτέλεια για την Πολιτεία να το λύσει. Θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστικά Πολιτεία και μετά να μπορέσουμε να δούμε το φαινόμενο της βίας και αν θα το λύσει. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Πολιτεία επί της ουσίας μόνο θα μιλάμε για τη βία… δεν θα την αντιμετωπίζουμε. Θα μιλάμε, θα μιλάμε και τις περισσότερες φορές θα μιλούν και άσχετοι γι' αυτό το θέμα. 

Οι ίδιοι οι σύλλογοι θέλουν ειλικρινά να διώξουν τους ταραχοποιούς μέσα από το δικό τους κύκλο;

«Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα σωματεία που το πολεμάνε, αλλά δυστυχώς δεν είναι σε όλα τα σωματεία ίδια η πεποίθηση και ίδια η αντίληψη αντιμετώπισης και πάταξης του φαινομένου. Υπάρχουν ομάδες που το αφήνουν να καλλιεργείται αυτό και να συντηρείται, αλλά νομίζω ότι αυτές είναι οι εξαιρέσεις. Επί της ουσίας και ως επί το πλείστον καμία ομάδα δεν θέλει αυτού το είδους τον μπελά. Γιατί για μπελά πρόκειται όλη αυτή η ιστορία, δεν οδηγεί πουθενά και μοιραία το χρεώνονται οι λεγόμενοι οργανωμένοι οπαδοί, η εύκολη λύση δηλαδή. Να χρεώσουμε εκεί όλο αυτό το φαινόμενο. Δεν νομίζω επομένως πως υπάρχουν ομάδες που θέλουν να το συντηρήσουν αυτό». 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι -π.χ. στην ΑΕΚ- να εντοπιστούν και να αποβληθούν οι ταραχοποιοί από τους ίδιους τους οργανωμένους ή τη διοίκηση; 

«Ο καθένας που πάει στο γήπεδο κι ασχολείται λίγο τους εντοπίζει. Μα και η αστυνομία τα εντοπίζει… Το θέμα είναι γιατί δεν τα αποβάλουν. Οι οπαδοί δεν είναι χωροφύλακες, ούτε είναι η δουλειά τους ν' αποβάλλουν άλλους οπαδούς ή άλλους που ντύνονται με το πρόσχημα του οπαδισμού και δημιουργούν τα προβλήματα.» 

Θα ήσασταν υπέρ μίας συνεργασίας της αστυνομίας με μία ΠΑΕ, ώστε η τελευταία να υποδείξει ποια είναι αυτά τα ξένα σώματα; 

«Κανείς δεν υποδεικνύει! Και κανείς δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του άλλου. Αυτά είναι δουλειά της αστυνομίας, του κράτους και της Πολιτείας και όχι των οργανωμένων οπαδών και των διοικήσεων. Έπονται και οι διοικήσεις και οι οργανωμένοι οπαδοί. Είναι κατεξοχήν δουλειά της Πολιτείας, της σωστής αστυνόμευσης και του κράτους. Μπορούμε ωστόσο εύκολα όσοι δεν γνωρίζουμε και είμαστε αδαείς να χρεώσουμε στους οργανωμένους οπαδούς το φαινόμενο, την επίλυση ή μη του φαινομένου.

Όσες φορές η αστυνομία επενέβη ή έκανε σωστή πρόληψη τελείωσαν όλα εν τη γενέσει τους ή δεν πρόλαβαν καν να εκδηλωθούν. Όσες φορές η αστυνομία σφύριξε αδιάφορα. Είναι σαν το τροχαίο που πάντα η αστυνομία φτάνει κατόπιν εορτής. Ή σαν την κλοπή που παίρνεις τηλέφωνο την αστυνομία και σου λένε μόλις τελειώσει… θα έρθουμε»!

Πηγή sport-fm Read more!

«Γλέντησε» τον Ουέιντ και ο γιος του *BINTEO*

«Γλέντησε» τον Ουέιντ και ο γιος του (video)
Κάνε παιδί να δεις καλό! Λίγες ώρες μετά την ήττα του Μαϊάμι από τους Μπουλς στον πρώτο τελικό της Ανατολής και το κάρφωμα που δέχτηκε στα… μούτρα από τον Ταζ Γκίμπσον, ο Ντουέιν Ουέιντ την πάτησε και από τον γιο του. Οι δυο τους έπαιζαν σε μία μικρή μπασκέτα και ο υιός του σούπερ σταρ του ΝΒΑ κάρφωσε πάνω σε άμυνα του πατέρα του αναφωνώντας μετά «Γκίμπσον!».

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Ουέιντ μέσω του «Twitter»: «Πρέπει να γελάσω με αυτό… Έπαιζα με τον μεγαλύτερο γιό μου, Ζάιρ, στη μικρή μπασκέτα που έχει, κάρφωσε και είπε Γκίμπσον ουρλιάζοντας!».

Δείτε το κάρφωμα του Ταζ Γκίμπσον:


Πηγή sport-fm

Read more!

«Όχι και τόσες διαφορές Ρεάλ από ΑΕΚ»!

«Όχι και τόσες διαφορές Ρεάλ από ΑΕΚ»!
Ευχάριστα… έκπληκτος από την παρουσία του στην ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Νταβίντ Ματέος. 

Ο Ισπανός δήλωσε χαρούμενος στην «Ένωση» και τόνισε ότι ωρίμασε -τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως άνθρωπος σε αυτή. 

Αφού παρέπεμψε, δε, στο καλοκαίρι για το θέμα του δανεισμού του από τη Ρεάλ, τόνισε πως η «Ένωση» δεν έχει τόσες διαφορές από ‘κείνη, όσες θα πίστευε κανείς. 




Αναλυτικά η συνέντευξη του Νταβίντ Ματέος στο goal.com: 

-Όταν άρχιζες τη σεζόν στη Ρεάλ, πίστευες πως θα τελείωνες τη χρονιά κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος; 

«Η αλήθεια είναι πως όχι. Όταν μου είπαν το καλοκαίρι πως θα είμαι στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να κατακτήσω όλους τους τίτλους με την ομάδα μου. Όμως, όταν δεν είχα ευκαιρίες να αγωνιστώ λόγω της παρουσίας τόσων καλών παικτών στην ομάδα, απέκτησα αρκετές επιλογές και αποφάσισα να πάω στην ΑΕΚ». 

-Ήταν ο πρώτος σου τίτλος σαν επαγγελματίας; 

«Ναι, εκτός κι αν θεωρείται πως είχα συμβολή στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τη Ρεάλ, επειδή έπαιξα σε έναν αγώνα. Μίλησα με αρκετούς δημοσιογράφους και μέλη της οικογένειάς μου, που μου είπαν ότι από τη στιγμή που έπαιξα κι εγώ, μετρά και το Κύπελλο με τη Ρεάλ». 

-Πώς ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου στην Ελλάδα; 

«Όταν πρωτοήρθα στην ΑΕΚ, το πρώτο μου ματς ήταν ο προημιτελικός με τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν κοντά στον αποκλεισμό, αλλά ευτυχώς τότε ο Μίτσελ σκόραρε σχεδόν από το κέντρο και περάσαμε στα ημιτελικά. Εκεί φοβήθηκα λίγο -στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ- γιατί κάποιοι οπαδοί της ομάδας αυτής εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Νικήσαμε και πήγαμε στον τελικό, κάτι που όλοι ονειρευόμασταν από την αρχή της σεζόν. Ήταν μία όμορφη εμπειρία και δεν θα την ξεχάσω ποτέ». 

-Μετά από τρεις μήνες στην Ελλάδα, πώς θα αξιολογούσες την παρουσία σου στην ΑΕΚ; 

«Όλα όσα ζω εδώ είναι πολύ θετικά. Δεν ήμουν στην αρχή σίγουρος ότι ήταν καλό να φύγω από τη Ρεάλ, αλλά όταν μίλησα με τον Ζοσέ Μουρίνιο και είδα τις επιλογές μου, το αποφάσισα. Η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ με βοήθησε, γιατί είχα χρόνο συμμετοχής και μπόρεσα να ωριμάσω. Μαθαίνω πολλά και αποκτώ την εμπειρία ενός διαφορετικού ποδοσφαίρου». 

-Οι προσδοκίες σου εκπληρώθηκαν; 

«Ναι! Είμαι πολύ χαρούμενος στην ΑΕΚ. Άξιζαν οι τέσσερις μήνες παρουσίας μου εδώ, γιατί είχα χρόνο συμμετοχής και ωρίμασα ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής». 

-Πώς ήταν η προσαρμογή σου στο ποδόσφαιρο και τη ζωή στην Ελλάδα; 

«Όταν έρχεσαι από τη Ρεάλ κι έχεις προπονηθεί με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, πρέπει να προσαρμοστείς. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι περισσότερο δυναμικό, αλλά όχι τόσο τεχνικό. Στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο με τη γλώσσα, αλλά μετά τον πρώτο αγώνα άρχισα να αποκτώ αυτοπεποίθηση και η προσαρμογή έγινε πιο εύκολη. Στη συνέχεια ήρθε και ο Μπάχα, ο οποίος με πήρε υπό την προστασία του και με βοήθησε σε όλα. Του είμαι ευγνώμων για αυτό». 

-Πέρασες δύσκολες στιγμές στο διάστημα που είσαι στην Ελλάδα; 

«Όχι. Με πείραξε λίγο που δεν έπαιξα στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά πρέπει να διατηρείς θετική σκέψη και σημασία έχει πως η ομάδα πήρε το Κύπελλο». 

-Έχεις μιλήσει με τον Ζοσέ Μουρίνιο για την επόμενη σεζόν; 

«Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη δεν ξέρω τίποτα. Διαβάζω κι εγώ ό,τι γράφεται στον αθλητικό Τύπο. Όταν τελειώσει ο δανεισμός μου στην ΑΕΚ, θα ενημερωθώ για τα σχέδια της Ρεάλ. Μέχρι τώρα δεν ξέρω τίποτα και η αλήθεια είναι πως μέχρι να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας με την ΑΕΚ, προτιμώ να μη σκέφτομαι τη Ρεάλ και να είμαι αφοσιωμένος στα ελληνικά πλέι οφ.

Θα επιστρέψω στη Ρεάλ το καλοκαίρι, γιατί ο σύλλογος δε έχει ορίσει οψιόν αγοράς στη συμφωνία με την ΑΕΚ. Θα κάνω προετοιμασία με τη Ρεάλ, θα δουλέψω σκληρά για να κερδίσω θέση στην ομάδα και αν χρειαστεί να φύγω, θα αναζητήσω την καλύτερη λύση όπως έκανα και φέτος το χειμώνα». 


-Πώς αντιμετωπίζουν τη Ρεάλ στην Ελλάδα; 

«Όπως σε ολόκληρο τον κόσμο, σαν μια από τις κορυφαίες ομάδες -αν όχι την κορυφαία. Πολλοί με ρωτούν για το μέγεθος του συλλόγου, τους παίκτες μέχρι και το πώς προπονούνται. Υπάρχουν φίλοι της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Στην ομάδα της ΑΕΚ υπάρχουν πολλοί οπαδοί της Μπαρτσελόνα και στη διάρκεια των αναμετρήσεων του περασμένου μήνα κάναμε πλάκα. Κι εδώ στην Ελλάδα συζητήθηκαν οι δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο και όλα τα παραλειπόμενα από το κλάσικο». 

-Ποιες διαφορές εντόπισες ανάμεσα στη Ρεάλ και την ΑΕΚ; 

«Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα και έχει εγκαταστάσεις που δεν βρίσκεις πουθενά. Όμως όταν είδα για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ εξεπλάγην ευχάριστα. Υπάρχουν δύο γήπεδα σε πολύ καλή κατάσταση και ήμουν τυχερός που ήρθα όταν ήταν έτοιμα. Όσο για το γήπεδο, για μένα το Μπερναμπέου θα είναι πάντα ένα από τα ομορφότερα στον κόσμο. Το γήπεδο που παίζει η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο και πιο ανοικτό γιατί είναι Ολυμπιακό Στάδιο. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά όχι όσες μπορεί να πιστεύει κανείς».

Πηγή sport-fm Read more!

Με Ζιλμπέρτο-Κατσουράνη κόντρα στον Βόλο

Τα 2/3 της μεσαίας του γραμμής, τα οποία στερήθηκε στην αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, θα έχει και πάλι στη διάθεσή του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κώστας Κατσουράνης προπονήθηκαν κανονικά σήμερα και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, που θα διεξαχθεί αύριο στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ. 
Με Ζιλμπέρτο-Κατσουράνη κόντρα στον Βόλο


Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη και μόνο νίκη, αν θέλει να ξαναμπεί στο «κόλπο» της πρωτιάς, αλλά και για να εκμηδενίσει το ενδεχόμενο να μείνει εκτός Κυπέλλων Ευρώπης, σε περίπτωση που τερματίσει πρώτη η ΑΕΚ. 

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», αντίθετα, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος υποβλήθηκε και πάλι σε θεραπεία. Εκτός αποστολής έμειναν και οι Σεϊταρίδης-Γκοβού, τους οποίους δεν υπολογίζει ο Φερέιρα. Μαυρίας, Καπίνο, Πλεσί, Καρνέζης, Μαχλελής και Ιωαννίδης είναι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που «κόπηκαν» από την αποστολή. 

Στη σημερινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και ταχύτητες. 

Αυστηροί έλεγχοι 

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους φιλάθλους του, για τα μέτρα που θα ισχύσουν στον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, εξέδωσε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» τονίζουν ότι θα υπάρξουν αυστηρά μέτρα, υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν θα βρεθούν οπαδοί των Θεσσαλών. 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: 

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει, όπως υποχρεούται από την απόφαση για τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου, για τα ακόλουθα:

• Η φιλοξενούμενη ομάδα δεν ζήτησε και δεν θα παραλάβει εισιτήρια του αγώνα για τους φιλάθλους της

• Δεν θα οριστεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του Σταδίου ΟΑΚΑ, στην οποία θα διατίθενται εισιτήρια αποκλειστικά για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου.

• Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 14:45 την ημέρα του αγώνα.

• Οι φίλαθλοι καλούνται να προσέλθουν στο γήπεδο μεμονωμένα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα ΜΜΜ και η προσέγγισή τους στο στάδιο να γίνει από τη Λεωφ. Κύμης, ΗΣΑΠ ΕΙΡΗΝΗ, Ανατ. & Νότια Είσοδο. Η Α΄ Είσοδος θα παραμείνει κλειστή για την πρόσβαση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

• Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε ζώνες περιμετρικά του ΟΑΚΑ, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η πρόσβαση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

• Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε φίλαθλο φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς επίσης και σε όσους βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών
». 

Πηγή sport-fm Read more!

Κλαίει η Λιόν, γελάει η Παρί…

Κλαίει η Λιόν, γελάει η Παρί…
Απαρηγόρητη θα πρέπει να νιώθει η Λιόν που δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό» (1-1) από την έδρα της Μπρεστ και πλέον έδωσε το δικαίωμα στην Παρί Σεν Ζερμέν να… τρίβει τα χέρια της! 

Οι Παριζιάνοι έχουν την ευκαιρία, σε περίπτωση που περάσουν από την έδρα της Μπορντό την Τετάρτη, να «καβαλήσουν» τους «λιονέ» στον βαθμολογικό πίνακα, να βρεθούν στην τρίτη θέση και να κρατήσουν στα χέρια τους την τύχη για το εισιτήριο των προκριματικών του Champions League. 

Στο μοναδικό ματς της ημέρας για την 36η αγωνιστική του Championnat, ο Έντερσον άνοιξε από νωρίς το σκορ (15’), αλλά η Λιόν δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της μέχρι το τέλος. 

Στο 76’, ο Λίτσκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφάρισε για λογαριασμό των γηπεδούχων και την έβαλε σε μπελάδες… 

Αναλυτικά η 36η αγωνιστική:

Κυριακή, 15/5
 

Αρλ-Τουλούζ 1-0 
(21’ Γκιλάς) 
Βαλενσιέν-Οσέρ 1-1 
(80’ Καντίρ-86’ Ζο Γκουκ) 
Καέν-Μονπελιέ 2-0 
(27’ Αμουμά, 69’ Τραορέ) 
Μονακό-Λανς 1-1 
(14’ Μουκαντιό-93’ Βαράν) 
Νανσί-Νις 3-0 
(34’ Χατζί, 76’ Μπεγανγκέ, 86’ Τραορέ) 
Σεντ Ετιέν-Ρεν 1-2 
(27’ Σακό-11’ Μοντανό, 43’ Λερουά) 
Λοριάν-Μαρσέιγ 2-2 
(47’ Koν, 79’ Γκαμεϊρό-14’ Ρεμί, 88’ Ζινιάκ) 

Δεύτερα, 16/5 

Μπρεστ-Λιόν 1-1 

(76’Λίτσκα -15’ Έντερσον) 

Τετάρτη, 18/5 

Λιλ-Σοσό (20:00) 

Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν 


Η επόμενη (37η) αγωνιστική
 
Σάββατο, 21/5 

Λανς-Αρλ (22:00) 
Λιόν-Καέν 
Μαρσέιγ-Βαλενσιέν 
Μονπελιέ-Μονακό 
Νις-Λοριάν 
Οσέρ-Μπρεστ 
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ 
Ρεν-Νανσί 
Σοσό-Σεντ Ετιέν 
Τουλούζ-Μπορντό

Πηγή sport-fm Read more!

Χωρίς Καφέ, Γκέντσογλου στην Τούμπα

Χωρίς Καφέ, Γκέντσογλου στην Τούμπα
Ο Παντελής Καφές και ο Σάββας Γκέντσογλου ήρθαν να προστεθούν στις ήδη γνωστές απουσίες των Νίκου Λυμπερόπουλου και Σανέλ Γιάχιτς για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την Τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ (19:30, Novasports 1). 

Ο έμπειρος μέσος παρότι προπονήθηκε κανονικά ξεπερνώντας τον τραυματισμό του, κρίθηκε προτιμότερο να μείνει στην Αθήνα και να επανέλθει στην επόμενη αγωνιστική. Όσο για τον νεαρό συμπαίκτη του, υπέστη κάκωση στο αριστερό γόνατο στη διάρκεια της προπόνησης. 

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε τους εξής 20 παίκτες για την αποστολή: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Ματέος, Δέλλας, Καράμπελας, Μανωλάς, Νταντόμο, Ντιόπ, Λαγός, Μπαχά, Μάκος, Κλωναρίδης, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λεονάρντο, Νασούτι, Έντερ, Σκόκο.

Πηγή sport-fm Read more!

Παραιτήθηκε ο Κομινάκης

Παραιτήθηκε ο Κομινάκης
Παρελθόν από τη διοίκηση του Ολυμπιακού αποτελεί ο Σωκράτης Κομινάκης. Όπως επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ, υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΣ των «ερυθρολεύκων», επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι οποίες δεν του επιτρέπουν να ασκεί τα καθήκοντα του Α’ αντιπρόεδρου.

Ο Σωκράτης Κομινάκης αποτελεί στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη από την πρώτη ημέρα της αλλαγής διοίκησης στην Πειραϊκή ΠΑΕ. Ο κ.Κομινάκης, μέχρι σήμερα είχε ενεργό ρόλο σε όλα τα θέματα της ομάδας όπως και στα μεταγραφική.

Μάλιστα, ο κ.Κομινάκης, είχε μεσολαβήσει στην πραγματοποίηση αρκετών μεταγραφών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι για τους «ερυθρόλευκους», με μεγαλύτερη επιτυχία την απόκτηση του Άλμπερτ Ριέρα από την Λίβερπουλ.

Τόσο ο ίδιος, όμως όσο και από την ομάδα διευκρινίζεται ότι παρά την παραίτησή του, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Ολυμπιακού και του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη και να παρέχει τη βοήθειά του, όποτε του ζητηθεί…
Πηγή sport-fm
Read more!

«Ερυθρόλευκες» ευχές στον Νεστέροβιτς

«Ερυθρόλευκες» ευχές στον Νεστέροβιτς
Ο Ράσο Νεστέροβιτςυποβλήθηκε σε επέμβαση στον ώμο στο Ρίμινι της Ιταλίας και οι συμπαίκτες του δεν τον ξέχασαν. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός και οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν ένα βίντεο με ευχές για τον Σλοβένο σέντερ το οποίο και του έστειλαν για να πάρει… κουράγιο. 

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός και οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν ένα βίντεο με ευχές για τον Σλοβένο σέντερ το οποίο και του έστειλαν για να πάρει… κουράγιο. 

Δείτε το βίντεο στο www.superbasket.gr

Πηγή sport-fm Read more!

Γκιγκς: «Καταφέραμε να τους ξεπεράσουμε»


Για την ιστορία και τη συγκομιδή τροπαίων τόσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και της Λίβερπουλ μίλησε ο άσος της πρώτης, Ράιαν Γκιγκς.

«Ήταν πολύ δύσκολο για έναν οπαδό της Γιουνάιτεντ όπως εγώ, να μεγαλώνει τη δεκαετία του ’70 και του ’80 και να βλέπει τη Λίβερπουλ να σηκώνει τα πάντα. Είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί μας και είκοσι χρόνια πριν, όταν η διαφορά μας στα πρωταθλήματα ήταν 11 υπέρ τους κανείς δεν περίμενε ότι θα τους ξεπερνούσαμε ποτέ. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον προπονητή και στο σύλλογο. Καταφέραμε να πάρουμε το προβάδισμα και να τους ξεπεράσουμε».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Κινούμαστε για τον Αζάρ»


Για την απόκτηση του Εντέν Αζάρ της επίδοξης νταμπούχου Γαλλίας, Λιλ κινείται η Ιντερ όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόδρος των Νερατζούρι, Μάσιμο Μοράτι.

Πριν μία εβδομάδα ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών κόσμου έπλεξε το εγκώμιου του 20χρονου δημιουργικού χαφ για τον οποίο είχε ότι κάνει... αστρική σεζόν στο Championnat. Παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015, ο Αζάρ δήλωσε χαρούμενος με τις δηλώσεις του Μοράτι και κολακευμένος από το ενδιαφέρον.

«Διάβασα τις δηλώσεις του παίκτη. Είναι σίγουρα ένας παίκτης από τους αυτούς που έχουμε στη λίστα μας, όμως νιώθω ότι κάθε φορά που μιλάμε για αυτόν γίνεται όλο και πιο ακριβός» είπε ο Μοράτι για τον Βέλγο άσο της Λιλ, που στο τέλος της σεζόν είναι πιθανό να είναι νταμπλούχος στην Γαλλία. Η Ιντερ παίζει στο «Μασιμίνο» με την Κατάνια το τελευταίο ματς της σεζόν για το πρωτάθλημα και στις 29 Μαΐου στον τελικό Κυπέλλου με την Παλέρμο στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Όλοι θέλουν Βελίτσκοβιτς!


Μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο κυνήγι του Νόβισα Βελίτσκοβιτς έχουν μπει και η Μπαρτσελόνα και η Κάχα Λαμποράλ σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Ισπανοί.

Ο Σέρβος φόργουορντ έχει αγωνιστεί ελάχιστα στη Ρεάλ την τελευταία διετία και το καλοκαίρι αναμένεται να φύγει από τη «βασίλισσα». Η περίπτωσή του έχει κινήσει το ενδιαφέρον της ελίτ των ευρωπαϊκών ομάδων, με τον ισπανικό Τύπο να προσθέτει συνεχώς ονόματα στη λίστα των ομάδων που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ομάδα που αναφέρθηκε (συνοδευμένη ενίοτε και από τον Ολυμπιακό) πως θέλει να αποκτήσει τον Βελίτσκοβιτς και στη συνέχεια ακολούθησε η Μπαρτσελόνα και η Κάχα Λαμποράλ, οι οποίες σύμφωνα με τους Ισπανούς, περιμένουν την αποδέσμευσή του για να συμφωνήσουν μαζί του.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ετοιμάζει το πρώτο... χτύπημα!


Μεταγραφική εβδομάδα αυτή που διανύουμε, ο Ολυμπιακός έχει ρίξει γέφυρες με τους υποψήφιους στόχους και είναι έτοιμος να ανοίξει τον χορό. Αμπντούν, Σάντσες, Φορτούνης και… έκπληξη στο προσκήνιο!

Σε μεταγραφικούς ρυθμούς κινείται πλέον ο Ολυμπιακός, η παραμονή του Μιραλάς ήταν η πρώτη επιτυχία και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να μπουν δυνατά και στο καλοκαιρινό παζάρι. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει παραδώσει τη λίστα στη διοίκηση και παράλληλα συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με τον Εντουάρντο Μαθία. Οι πιο αισιόδοξοι μιλούν για μεταγραφή μέσα στην εβδομάδα και ακόμα μια την επόμενη. Οι Σάντσες, Αμπντούν και Φορτούνης είναι ψηλά στην λίστα και έχουν προτεραιότητα, ενώ υπάρχει και η… έκπληξη με όνομα που ακόμα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, αλλά υπάρχει στη λίστα του Μαθία.

Επαφές με Σάντσες!
Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει ήδη τις επαφές με τον Σάντσες, υπάρχει διαφορά με την πλευρά του παίκτη, όμως αν επιμείνει λίγο ακόμα τότε θα συμφωνήσει και θα μπορεί να μιλήσει και με την Βαλενσιέν. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως η ομάδα δεν θα σταθεί εμπόδιο, ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να προσφέρει 2.5 εκατ. ευρώ, όμως τα 3.5 που φημολογείται πως μπορεί να ζητήσουν οι Γάλλοι είναι ποσό… απαγορευτικό!
Για τον Αμπντούν, μπορεί και μέσα στην εβδομάδα να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, ο παίκτης επιθυμεί διακαώς να έρθει στον Ολυμπιακό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει εκφράσει την προτίμησή του για τον Αλγερινό μεσοεπιθετικό.

Από κει πέρα, ο Φορτούνης είναι στην κορυφή της λίστας, όσον αφορά την ελληνική ενίσχυση, μπορεί οι ιθύνοντες του Αστέρα Τρίπολης να κάνουν λόγο πως δεν τον παραχωρούν, ωστόσο και με την βοήθεια του παίκτη, οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε θέση να τον αποκτήσουν!

Σηφάκης και Μάχο!
Ο Ολυμπιακός αναζητά πλέον δυο πορτιέρο, ο Αλμούνια και ο Οτσόα είναι οι υποψήφιοι από την ξένη αγορά, όμως τον τελευταίο καιρό ανεβαίνει αρκετά ψηλά στην λίστα ο Μιχάλης Σηφάκης, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ήδη αποφασίσει και για τα έμψυχα ανταλλάγματα. Για τον δεύτερο γκολκίπερ, πολλές πιθανότητες έχει και ο Γιούργκεν Μάχο, ενώ στα υπόψη υπάρχει πάντα και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Mε ΑΕΚ στο Champions League»


Η ΑΕΚ έκανε πρόταση στην Άλμπα Ιούλια για την απόκτηση του Φαμπιάν Χιμσίνσκι και ο Ρουμάνος επιθετικός ανυπομονεί να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει στο… Τσάμπιονς Λιγκ! Η Ένωση βρίσκεται κοντά στον 17χρονο και ο Ρουμάνος εκφράζει την έντονη επιθυμία του να αγωνιστεί στην Ελλάδα. «Ξέρω αρκετά για την ΑΕΚ και θέλω πάρα πολύ να έρθω στην Ελλάδα. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με συνεχή παρουσία στην Ευρώπη και φέτος κατέκτησε το κύπελλο. Υπάρχει ένας εξαιρετικός προπονητής και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θέλω να παίξω σε αυτή την ομάδα και να δείξω τις δυνατότητές μου» είπε.

Η ΑΕΚ έχει πάρει ρόλο οδηγού στην κούρσα των πλέι οφ και η πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχει πλέον αρκετές πιθανότητες. «Η ΑΕΚ κάνει πολύ καλή πορεία και θα ήθελα να πάρει τη θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι ό,τι καλύτερο για μένα να βοηθήσω και να παίξω σε αυτή τη διοργάνωση» τόνισε στο gazzetta.gr o Χιμσίνσκι.

Ο διεθνής Ρουμάνος μπορεί να παίξει στο δεξί άκρο, τονίζει πως του αρέσει η πτέρυγα, αν και μπορεί να παίξει ως δεύτερο επιθετικός. «Πιστεύω πως τα καλά χαρακτηριστικά μου είναι η ταχύτητα, η τεχνική και μου αρέσει να σκοράρω. Παίζω κυρίως από τα δεξιά, ενώ γυρνάω πίσω να μαρκάρω. Για όλα πάντως θα αποφασίσει ο προπονητής μου».

Πηγή gazzetta.gr


Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...