ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Χρυσό» πορτιέρο η Γιουνάιτεντ

«Χρυσό» πορτιέρο η Γιουνάιτεντ
Να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν θέλει να αποκτήσει ένα από τα ονόματα που ακούγονται για αντικαταστάτες του Έντβιν Φαν ντερ Σαρ. Πρώτος στην λίστα φέρεται να είναι ο Νταβίντ Ντε Χέα της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη ρήτρα του να φτάνει τα 22 εκ ευρώ! 

Ο πορτιέρο του ισπανικού συλλόγου έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του όχι μόνο την Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά κυρίως τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν θέλει πάλι να καταφύγει σε δεύτερες λύσεις – όπως στο διάστημα ανάμεσα σε Σμάιχελ και Φαν ντερ Σαρ – όμως για να προχωρήσει σε έναν από τους επιλεχθέντες παίκτες του, θα πρέπει κυριολεκτικά να τους χρυσώσει. 

Πιθανότατα να χρειαστεί να κάνει ρεκόρ μεταγραφής τερματοφύλακα στην Πρέμιερ Λιγκ, που παραμένει ανέγγιχτο από την απόκτηση του Κρεγκ Γκόρντον από τη Σάντερλαντ. Και πώς να μην σπάσει όταν πρώτος στη λίστα είναι ο Ντε Χέα των 22 εκ ευρώ και δεύτερος ο Στεκέλενμπουργκ με τον Άγιαξ να έχει αποδείξει ότι πουλάει… αλλά πουλάει καλά. Στην περίπτωση του Λουίς Σουάρες άλλωστε στη Λίβερπουλ δεν έπεσε ούτε σεντ κάτω από όσα ζήτησε την πρώτη ημέρα. 

Πηγή sport-fm Read more!

Η συμφωνία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ!

Η συμφωνία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ!
Του Μιχάλη Τσόχου 

ΥΠΑΡΧΕΙ λύση στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ομάδες. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ πρωτοβουλίες τις οποίες μπορούν να πάρουν οι ιδιοκτήτες τους στα πλαίσιο της Σούπερ Λίγκας και υπό την αιγίδα της προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα φαινόμενα των καιρών. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ λύσεις για να μην είναι απαραίτητο κάθε φορά οι διάφοροι επιχειρηματίες να ξηλώνονται αδρά προκειμένου να μπορούν οι ομάδες να βγάζουν τις υποχρεώσεις τους. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ λύσεις για να μην φτάνουμε στο σημείο η ΑΕΚ να μην μπορεί να πάρει άδεια να παίξει στο επόμενο πρωτάθλημα, για να μην φτάνουμε σε φαινόμενα απλήρωτων παικτών επί σειρά μηνών ή για να μην φτάνουμε σε φαινόμενα στις μικρότερες κατηγορίες κάποιες ομάδες να κατεβάζουν ρολά και να μην κατεβαίνουν καν στα ματς λόγω οικονομικών προβλημάτων. ΥΠΑΡΧΕΙ και λύση και τρόπος. 

Καταγράφω μερικές σκόρπιες ιδέες προς αυτή την κατεύθυνση. 

Η Σούπερ Λίγκα να ορίσει στους κανόνες διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα χρήματα που πρέπει να ξοδεύουν οι ομάδες για τις ανάγκες του συλλόγου. Η εφαρμογή των όσων δηλαδή ζητά η ΟΥΕΦΑ να εφαρμοστεί εδώ στην Ελλάδα από τους ίδιους. Να πρέπει δηλαδή η ομάδα να υποχρεούται να ξοδεύει μόνο όσο εισπράττει και άντε ένα περιθώριο της τάξης του 10% σε σχέση με τα έσοδα. 

H ίδια η Σούπερ Λίγκα να δημιουργήσει μηχανισμούς που θα ελέγχουν αυστηρά τα έσοδα των ομάδων. Να μην εμφανίζονται δηλαδή στην Καβάλα 7 με 8 χιλιάδες κόσμος τα εισιτήρια να είναι μόλις 1500 και οι εισπράξεις ανάλογες με πώληση 200 ή 250 εισιτηρίων. Να μην εμφανίζονται συμβόλαια ποδοσφαιριστών με μηδενικό κόστος. Δηλαδή να φαίνεται ότι στην τάδε ομάδα παίζει ο τάδε ποδοσφαιριστής που είναι και διεθνής και η αμοιβή του είναι 5.000 ευρώ το χρόνο. 

Γενικά οι 16 της Σούπερ Λίγκας εφόσον είναι συνέταιροι μπορούν να βρουν ένα τρόπο τουλάχιστον μεταξύ τους να βλέπουν τα πραγματικά νούμερα. Με βάση λοιπόν αυτά τα νούμερα να επιτρέπεται στην ομάδα να κάνει μεταγραφές και να υπογράφει συμβόλαια. Θα έχεις κυρία ΑΕΚ φέτος 20 εκατ. έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, εισιτήρια, χορηγούς και έσοδα από ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Δεν σου επιτρέπεται να χαλάσεις περισσότερα από 24. Με αυτά θα πορευτείς. Αν τελικά όταν τελειώσει η χρονιά είχες έσοδα 25 εκατ. ευρώ γιατί πήγες καλύτερα στην Ευρώπη ή γιατί ήρθε περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, ε τότε αυτά τα παραπάνω 5 εκατ. ευρώ θα έχεις τη δυνατότητα να τα ξοδέψεις για την επόμενη χρονιά. Μάζεψες 15 γιατί δεν ήρθε κόσμος ή γιατί αποκλείστηκες αναπάντεχα από την Ευρώπη ε, τότε την επόμενη χρονιά θα έχεις 5 λιγότερα να διαθέσεις. 

Με αυτό τον τρόπο πρώτον δεν θα κινδυνεύει κανείς να φτάσει σε ανοίγματα 60 ή 70 εκατ. ευρώ και να χρειάζεται να βρεθεί ο κάθε Μαρινάκης όπως έγινε πέρυσι στον Ολυμπιακό, ούτε θα φτάνουμε στο σημείο η ΑΕΚ να βγαίνει στη γύρα για λεφτά προκειμένου να παίξει στο επόμενο πρωτάθλημα. 

Όσο για την προοπτική να μπούνε νέοι ιδιοκτήτες στο ποδόσφαιρο και εκεί μπορεί να γίνει πρόβλεψη. Ας πούμε ξύπνησε κάποιος Άραβας σήμερα και πήρε την ΑΕΚ και θέλει να επενδύσει. Μάλιστα. Σε αυτή την περίπτωση και στην κάθε περίπτωση του νέου ιδιοκτήτη που μπήκε σε μία ΠΑΕ να προβλέπεται ότι για τα δύο πρώτα χρόνια, θα έχει την δυνατότητα υπό την μορφή επένδυσης να βάλει την πρώτη χρονιά τα διπλάσια χρήματα από αυτά που θα εισπράξει η ομάδα και την δεύτερη κατά 50% αυξημένα. 

Ταυτόχρονα να υπάρξουν προβλέψεις και μεγάλα κίνητρα για τις ευρωπαϊκές παρουσίες των ομάδων με τη μορφή σημαντικών μπόνους. Και αυτό όχι για να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όχι σε καμία περίπτωση. Απλά για να αυξήσουν το δικό τους πορτοφόλι. Όσο περισσότερους βαθμούς μαζεύουν οι ελληνικές ομάδες, τόσο περισσότερες ομάδες μας παίζουν στην Ευρώπη, τόσο μεγαλώνουν τα έσοδά τους. Φανταστείτε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν βγάζαμε δύο ομάδες απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ακόμη καλύτερα δύο απευθείας και μία στα προκριματικά όπως συνέβη μία χρονιά. 

Για να συμβεί αυτό μπορούν να δοθούν κίνητρα σε όσους μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πολλοί λένε για παράδειγμα και τι έγινε αν ο Ολυμπιακός Βόλου βγει Ευρώπη; Ας του δώσει κίνητρο λοιπόν η Λίγκα. Ας αφαιρέσει από τα τηλεοπτικά της κεντρικής διαχείρισης ένα ποσό της τάξης του 10% (συνολικά δηλαδή μιλάμε για πάνω από 5 εκατ. ευρώ ετησίως) και άλλο ένα 10% από τις χορηγίες (άλλα τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ ετησίως) και ας τα μοιράζει στους εκπρόσωπους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ανάλογα με την παρουσία τους. 

Αλλά όχι με την λογική να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους. Θέλω να πω ότι στον Ολυμπιακό για παράδειγμα που φέτος θα παίξει Τσάμπιονς Λιγκ θα προβλέπεται πριμ μόνο αν περάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ή μόνο αν συνεχίσει στο Europa League και προκριθεί και εκεί τουλάχιστον μέχρι τους 16. Στον Ολυμπιακό Βόλου το πριμ θα είναι διαφορετικό. Πέρασες έναν γύρο θα πάρεις σημαντικό πριμ. Πέρασες και δεύτερο γύρο, δεύτερο σημαντικό πριμ. Μπήκες σε ομίλους του Εuropa τεράστιο πριμ, κ.ο.κ. Ετσι θα πείσουν όλους όσους συμμετέχουν σε αυτά τα ματς ότι το σημαντικό είναι να πηγαίνουν καλά. 

Την ίδια ώρα ένα μέρος των στάνταρ ποσών που δίνει η UEFA υπό τη μορφή μπόνους θα πρέπει να πηγαίνει στις ομάδες του πρωταθλήματος που δεν παίζουν Ευρώπη ώστε να δυναμώνουν και αυτές. Και τα χρήματα αυτά θα πρέπει να μοιράζονται δυσανάλογα από την ουρά προς τα πάνω. Τα περισσότερα δηλαδή θα τα πάρουν οι τρεις νεοφώτιστοι και μετά ο τελευταίος που σώθηκε πέρυσι, ο προτελευταίος κ.ο.κ. 

Επίσης τα χρήματα της κεντρικής διαχείρισης θα πρέπει να μοιράζονται σχεδόν στο σύνολο τους με βάση την κατάταξη της κάθε ομάδας. Ναι μεν ο ΠΑΟ ή η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ θέλουν το μεγαλύτερο κομμάτι επειδή είναι οι πιο εμπορικοί σύλλογοι, αλλά αυτό το κομμάτι θα πρέπει να το κερδίζουν μέσα στο γήπεδο. Βγήκες πρώτος πήρες το μεγαλύτερο κομμάτι. Βγήκες δεύτερος πήρες το δεύτερο καλύτερο κομμάτι. Αν τώρα σε μία χρονιά κακή σου τερμάτισες πέμπτος ή έκτος και είσαι το πρώτο ή το δεύτερο εμπορικό μέγεθος της Λίγκας, τι να κάνουμε θα στοιχίσει και οικονομικά η αγωνιστική αποτυχία σου. Και θα πάρει πολλά λεφτά ο Αρης ή η Καβάλα που τερμάτισαν στην τέταρτη θέση. Επίσης να υπάρχει σημαντική διαφορά στα χρήματα που παίρνει ο έβδομος σε σχέση με αυτά που παίρνει π.χ. ο δωδέκατος και έτσι να βλέπαμε πόσες ομάδες θα ήταν αδιάφορες στο τέλος του πρωταθλήματος ή θα προσπαθούσαν να τερματίσουν έβδομοι και όχι δέκατοι όπου η διαφορά θα είναι σημαντική για τα μεγέθη τους. 

Γενικώς αν στη Λίγκα λειτουργήσουν πραγματικά ως συνέταιροι και σε οικονομικά θέματα σίγουρα μπορούν να βρουν πολλές λύσεις για να τραβήξουν το ποδόσφαιρο προς τα επάνω και να επιβεβαιώσουν και αυτά που λένε ότι δεν είναι λύση το πρωτάθλημα να πάει στην ΕΠΟ. Σωστά το λένε και σωστά αδειάζουν τον Γενικό Γραμματέα, ήρθε η ώρα όμως να κάνουν και πράγματα και για το ποδόσφαιρο και για τον ανταγωνισμό και για την τσέπη τους φυσικά, που μόνο κακό και κατακριτέο δεν είναι να την προστατέψουν ως συνέταιροι.

Πηγή sport-fm Read more!

Το Top-10 ομάδων στο facebook!

Το Top-10 ομάδων στο facebook!
Αφού το facebook έχει κόσμο… Αφού οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζουν από τον κόσμο τους… Αφού η δημιουργία γκρουπ και τα like είναι ελεύθερα… Δεν ήθελε και πολύ! Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι ανά την υφήλιο βρήκαν ένα δυναμικό και δωρεάν τρόπο διαφήμισης και το εκμεταλλεύονται! Μέσω σελίδων στο facebook έχουν αποκτήσει εκατομμύρια πιστούς οπαδούς και τowww.sport-fm.gr σας παρουσιάζει το top10 των λαοφιλέστερων «ιντερνετικά» ομάδων. 

Από Ισπανία έχουμε δύο. Αλλά στην πρώτη τριάδα. 

Από Αγγλία έχουμε τέσσερις. 

Από Ιταλία έχουμε μόλις μία.

Οι υπόλοιπες; Από Τουρκία κύριοι. Από Τουρκία! 

Και γιατί να μπει κάποιος σε μία ανάλογη σελίδα; Τι μπορεί να βρει; Σχεδόν τα πάντα είναι η απάντηση. Φωτογραφίες από αγώνες, πόστερ παικτών, ο κόσμος στις εξέδρες, έξυπνα κόνσεπτ για wallpaper. Βίντεο από υποδοχές, βίντεο από γκολ και σπάνια αφιερώματα. Νέα και ανακοινώσεις γύρω από την ομάδα με ειδοποίηση στο προφίλ σου την ώρα που δημοσιεύονται. Αλλά δε σταματάμε εκεί. 

Προϊόντα με on-line αγορές, εισιτήρια αγώνων, συμμετοχή σε γκάλοπ, σύνδεση με twitter παικτών και ομάδας και ακόμη και εγγραφή ως μέλος στον αγαπημένο σου σύλλογο. Και πάνω από όλα marketing. Facebook σημαίνει ελεύθερος χρόνος για άλλους, αλλά και ευκαιρία για δωρεάν διαφήμιση για…κάποιους. Γιατί όχι για όλους; Δεν υπάρχει γιατί. Όλοι έχουν μπει πλέον στο χορό και αναμένουν τώρα τα like. Απλά κάποιοι προπορεύονται: 


Τοπ-10 ποδοσφαιρικών συλλόγων σε κόσμο στο facebook: 

1 Μπαρτσελόνα 11.671.445 

2 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11.183.150 

3 Ρεάλ Μαδρίτης 10.648.804 

4 Γαλατασαράι 5.116.778 

5 Άρσεναλ 4.996.450 

6 Λίβερπουλ 4.980.883 

7 Τσέλσι 4.557.181 

8 Φενερμπαχτσέ 3.656.115 

9 Μίλαν 3.086.804 

10 Μπεσίκτας 2.500.874

Πηγή sport-fm Read more!

Ακριβής προγραμματισμός

Ακριβής προγραμματισμός
Μετά και την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία για την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο και την επόμενη σεζόν. Η βεβαιότητα ήρθε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι ο Βάσκος τεχνικός έχει ήδη δώσει στους ανθρώπους της ομάδας ημερομηνίες για το πλάνο προπονήσεων μέχρι το τέλος της σεζόν και την προετοιμασία της επόμενης. Ο 47χρονος προπονητής έχει ενημερώσει για το μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι προπονήσεις (τέλη Μαΐου), πότε θα αρχίσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν, πότε θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ, αλλά και πόσα και τι είδους φιλικά θα χρειαστούν. 

Ουδέν νεότερο για Μιραλάς, σιγή και για Εντέλ 

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει τις τελευταίες ημέρες για την ανανέωση του συμβολαίου του Κέβιν Μιραλάς με τον Ολυμπιακό. «Δεν έχω κλείσει κάποιο ραντεβού με τον Ολυμπιακό προς το παρόν», δήλωσε ο μάνατζερ του Βέλγου επιθετικού, Κριστόφ Ενροτό στην εφημερίδα «Γαύρος». Ο ίδιος ο παίκτης φέρεται να δήλωσε μετά τη χθεσινή προπόνηση της εθνικής Βελγίου πως «… υπάρχει συμφωνία του Ολυμπιακού με τη Σεντ Ετιέν, αλλά όχι και με μένα. Έχω όμως θετικό προαίσθημα και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και πως μέχρι την 1η Απριλίου το θέμα θα έχει κλείσει θετικά. Άλλωστε το θέλουμε πολύ τόσο εγώ όσο και ο Ολυμπιακός». 

Στο μεταξύ, ο Κριστόφ Ενροτό, που εκπροσωπεί και τον Απούλα Εντέλ, ξεκαθάρισε τι ισχύει για τον 25χρονο τερματοφύλακα που φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό. «Έχω προτείνει τον Εντέλ στον Ολυμπιακό, όπως και σε άλλες ομάδες στην Ελλάδα και την Τουρκία. Απάντηση δεν έχω από τον κ. Μαρινάκη, ίσως περιμένει να μιλήσει με τον κ. Βαλβέρδε. Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Εντέλ», τόνισε για τον γκολκίπερ που μένει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν. 

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε κάποιον από τους τερματοφύλακες που εξετάζουν για την αντικατάσταση του Αντώνη Νικοπολίδη. 

Επιχείρηση… κατασκοπείας 

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να προχωρήσει σε τουλάχιστον 2-3 σημαντικές μεταγραφές εν όψει της νέας περιόδου και από χθες φημολογείται πως ήδη έχει γίνει μία προεργασία για το πρώτο «χτύπημα». Μάλιστα λέγεται πως κατάσκοποι της ομάδας βρίσκονται στο εξωτερικό για να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο στόχο, πιθανώς και άλλους. 

Τραυματίστηκε στο… ξενοδοχείο ο Τζεμπούρ 

Ο Ράφικ Τζεμπούρ έλαμψε με την απόδοσή του στο ματς της Αλγερίας με το Μαρόκο, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε. Όχι στον αγώνα, αλλά σύμφωνα με τον Τύπο της πατρίδας του στο… ξενοδοχείο, καθώς γύρισε ελαφρώς τον αστράγαλό του κατεβαίνοντας τις σκάλες. Πάντως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και ο 26χρονος άσος αναμένεται να επιστρέψει υγιής στις προπονήσεις της ομάδας, που αρχίζουν και πάλι την Τετάρτη.

Πηγή sport-fm Read more!

«Δείξατε χαρακτήρα νικητή»

«Δείξατε χαρακτήρα νικητή»
Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας για το σημερινόφιλικό με την Πολωνία στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21:30, MEGA/NovaΣΠΟΡ FM 94.6).

Οι διεθνείς είδαν βίντεο από αγώνα των Πολωνών (φιλικό με τη Νορβηγία) και στην ομιλία του ο Σάντοςπρος τους παίκτες του, είπε: «Πρόκειται για μία σοβαρή και δυνατή ομάδα που… ψάχνεται εν όψει της τελικής φάσης και ο προπονητής δοκιμάζει διάφορα σχήματα και πρόσωπα Συνήθως, παίζουν 4-3-3».

Ο Πορτογάλος τεχνικός, πάντως, αναφέρθηκε και στη νίκη επί της Μάλτας, λέγοντας στους Έλληνες διεθνείς: «Θέλω να σταθώ περισσότερο στο πάθος και στην πίστη που δείξατε μέχρι τέλους για τη νίκη. Κι αυτό είναι που με ικανοποίησε. Δείξατε χαρακτήρα νικητή. Υπάρχουν, όμως, πράγματα στα οποία πρέπει να βελτιωθούμε και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Με ομάδες όπως η Μάλτα πρέπει να ανοίξεις χώρους κι αυτό μπορεί να γίνει με πλαγιοκοπήσεις. Μας περιμένει πολλή δουλειά πάνω σε αυτό».
Πηγή sport-fm
Read more!

Διπλό το κακό για Σίτι!

Διπλό το κακό για Σίτι!
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των ανθρώπων της Σίτι για τον τραυματισμό του Μίκα Ρίτσαρντς, καθώς ο αμυντικός της ομάδας δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στον ημιτελικό του Κυπέλλου, κόντρα στην συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. 

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 22χρονου αμυντικού έδειξαν ότι πρόκειται για θλάση δευτέρου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο, ενώ όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, θα χάσει το παιχνίδι του «Γουέμπλεϊ» με τη Γιουνάιτεντ. 

Ο Μίκα Ρίτσαρντς θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για 4-6 εβδομάδες, ενώ ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να υποβληθεί σε οξυγονοθεραπεία, με σκοπό την επίσπευση της αποθεραπείας του. «Δεν είναι αυτό που περίμενα και αυτό που ήθελα. Πραγματικά, ένιωσα χάλια όταν άκουσα τα νέα από τους γιατρούς. Αναρωτήθηκα γιατί συνέβη σε μένα, αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται», δήλωσε ο αμυντικός της Σίτι. 

Τα προβλήματα στα μετόπισθεν για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν τελειώνουν με την απουσία του Ρίτσαρντς, καθώς και ο Ζερόμ Μπόατενγκ αντιμετώπισε προβλήματα με το γόνατό του, στην προπόνηση της εθνικής Γερμανίας και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες. Από την πλευρά του, το ιατρικό επιτελείο των «πάντσερ» ανακοίνωσε ότι ο ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση, αλλά η Σίτι περιμένει τον Μπόατενγκ να επιστρέψει στην Αγγλία και να εξεταστεί από τους γιατρούς της ομάδας. 

Πηγή: England365.gr
Read more!

«Λαχτάρησαν» με Ηλιάδη, επέστρεψαν Επαλέ, Χοσέμι

Με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς αποχώρησε από την προπόνηση της Τρίτης ο Στέλιος Ηλιάδης, ο οποίος προς στιγμή «λαχτάρησε» τον Γιώργο Παράσχο. Ο Έλληνας μέσος υποβλήθηκε σε θεραπεία και εντέλει δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας ενόψει του ματς με τον Εργοτέλη. Επέστρεψαν οι αδειούχοι Επαλέ και Χοσέμι. 
«Λαχτάρησαν» με Ηλιάδη, επέστρεψαν Επαλέ, Χοσέμι


Η προετοιμασία του Ηρακλή συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με τα γνωστά προβλήματα. Εκτός κανονικού προγράμματος έμεινε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που είναι τραυματίας. Ατομικό για ακόμη μία μέρα έκανε ο Δημήτρης Στάμου ενώ ο Κατσικά συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης. 

Ο Γιώργος Παράσχος είδε τους Επαλέ και Χοσέμι, που είχαν εξασφαλίσει ειδική άδεια, να επιστρέφουν σε πλήρεις ρυθμούς. Επίσης, παρά τις ενοχλήσεις που ένιωσε ο Στέλιος Ηλιάδης στην διάρκεια της προπόνησης τελικά δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για τυχόν μη συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής. 

Θετική ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Εργοτέλης στο αίτημα της ΠΑΕ Ηρακλής για εξασφάλιση εισιτηρίων και εκδοτηρίου για τις ανάγκες των εκδρομέων "κυανόλευκων" οπαδών, που θα θελήσουν να βρεθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο. 

Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκαν 200 εισιτήρια (χωρίς να υπάρχει πρόβλημα εξυπηρέτησης, εφόσον προκύψει μεγαλύτερη ζήτηση), τα οποία θα διατίθενται από το εκδοτήριο της πύλης 1 του Σταδίου, με τους φίλους του Ηρακλή να καταλαμβάνουν τη θύρα 6. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ, καθώς η γηπεδούχος ΠΑΕ έχει ορίσει εισιτήριο γενικής εισόδου σε αυτήν την τιμή.

Πηγή sport-fm Read more!

Τον… Μάιο μπορείς;

Τον… Μάιο μπορείς;
Να δείξουν τα δόντια τους απέναντι σε Σιένα και Μπαρτσελόνα και να βρεθούν ένα βήμα από το ραντεβού τους το Μάιο στο Final 4 της Ευρωλίγκας καλούνται απόψε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Με Τεόντοσιτς και χωρίς φόβο στην «Παλαέστρα» για την ανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας οι «ερυθρόλευκοι». Με σχεδόν 20.000… συμμάχους οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ για το 2-1 κόντρα στους Καταλανούς. 

Σιένα-Ολυμπιακός 21:00 (Novasports 4) 

Να γίνει της… Τρίτης θέλει απόψε ο Ολυμπιακός στο «Παλαέστρα», δηλαδή να μιμηθεί τη σαρωτική του εμφάνιση στον πρώτο αγώνα της σειράς απέναντι στη Σιένα (89-41) και να μετατρέψει σε μία κακή παρένθεση τον αγώνα της Πέμπτης (65-82), που επέτρεψε στην ιταλική ομάδα να φέρει τη σειρά στα ίσα και να έχει την ευκαιρία να παίξει την πρόκριση στο «σπίτι» της. 

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού ο Μίλος Τεόντοσιτς προπονήθηκε χθες κανονικά ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις στη μέση και θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον τρίτο αγώνα των προημιτελικών. Στόχος δεν είναι άλλος από τουλάχιστον μία νίκη στα δύο ερχόμενα παιχνίδια, προκειμένου στη χειρότερη των περιπτώσεων να παιχτεί η πρόκριση την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ. Αντίθετα, ουδείς θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο δύο ηττών, που θα κρατήσουν τους «ερυθρόλευκους» εκτός Final 4. Το έργο των πρωτοπόρων της Α1 μόνο εύκολο δεν θα είναι μέσα σε ένα γήπεδο που έχει… αλωθεί μόλις μία φορά σε 19 αγώνες φέτος (από τη Ρεάλ Μαδρίτης), ωστόσο οι νίκες του Ολυμπιακού σε έδρες όπως του Παναθηναϊκού, της Βαλένθια και της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε ατμόσφαιρα και… φασαρία από αυτή της Σιένα, δείχνουν το δρόμο. 

Διαιτητές του σημερινού αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Αρτεάγα, Χορέ Ραμόν Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία) και Έντι Βιατόρ (Γαλλία). Ο τέταρτος αγώνας της σειράς θα γίνει και πάλι στην «Παλαέστρα» την Πέμπτη στις 21:45. 

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 21:45 (ΕΤ1) 

Ο στόχος στη Βαρκελώνη επετεύχθη, αλλά η αποστολή δεν ολοκληρώθηκε. Για να έχει αξία η μεγάλη νίκη της Πέμπτης στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», ο Παναθηναϊκός καλείται να κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ τόσο απόψε, όσο και την Πέμπτη, προκειμένου να επιστρέψει στη Βαρκελώνη. Όχι για… πέμπτο παιχνίδι, αλλά πλέον για το Final 4 και το έκτο αστέρι στη φανέλα του. 

Σύμμαχος στην αποψινή του προσπάθεια θα είναι η αυτοπεποίθηση που «χτίστηκε» από τις δύο σπουδαίες εμφανίσεις στην καταλανική πόλη, αλλά και ο κόσμος του, που εξαφάνισε τα εισιτήρια. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, αφού και ο Αντώνης Φώτσης προπονήθηκε χθες κανονικά ξεπερνώντας τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο Σέρβος τεχνικός αρνήθηκε να μπει σε διαδικασία διαιτητολογίας και κάλεσε όσους από… Βαρκελώνη μεριά αμφισβητούν το δίκαιο της επικράτησης της ομάδας του στον δεύτερο αγώνα της σειράς να παρακολουθήσουν ξανά το παιχνίδι, όπως και το πρώτο όπου παράπονα είχε η δική του ομάδα. Οι «πράσινοι» καλούν τους φιλάθλους τους να μην παρασυρθούν από ενδεχόμενα διαιτητικά λάθη ή πιθανές προκλήσεις από τους αντιπάλους και να αφοσιωθούν στη συμπαράσταση της αγαπημένης τους ομάδας, χωρίς ακρότητες, αφού αλήθεια είναι πως οι τόνοι έχουν ανέβει επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες. 

Διαιτητές του σημερινού αγώνα θα είναι οι Γκρεγκόρζ Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Σάσα Πουκλ (Σλοβενία) και Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία). Ο τέταρτος αγώνας της σειράς θα γίνει και πάλι στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη στις 21:45.

Πηγή sport-fm Read more!

«Θα δούμε ποιος θα κάτσει στο σκαμνί»

Βέβαιος πως η αλήθεια θα λάμψει και ο ίδιος δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για την περίφημη υπόθεση με τις κασέτες δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στονNovaΣΠΟΡ FM 94,6 λίγο μετά την κλήση του με την ιδιότητα του υπόπτου από τον αθλητικό εισαγγελέα. «Να δούμε ποιος θα κάτσει στο σκαμνί. Στον πόλεμο υπάρχουν απώλειες και από τις δύο πλευρές», τόνισε. «Έχω ήδη αρχίσει συζητήσεις για την παραχώρηση των μετοχών του Ολυμπιακού Βόλου», πρόσθεσε. 
«Θα δούμε ποιος θα κάτσει στο σκαμνί»


Αναλυτικά, ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για: 

- την κλήση του με την ιδιότητα του υπόπτου από τον αθλητικό εισαγγελέα: «Εγώ έχω κληθεί να καταθέσω ως μάρτυρας και μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να προκύψουν στοιχεία ότι θα κληθεί κάποιος ως κατηγορούμενος. Αν από τις καταθέσεις προκύπτουν ενδείξεις ή αποδείξεις, τότε θα με καλέσει ως κατηγορούμενο. Εύχομαι κι ελπίζω να πάει η υπόθεση στο τέλος. Ήδη ξεκαθαρίζουν αρκετά πράγματα. Ας ελπίσουμε να γίνει άρση απορρήτων για να μάθει κόσμος ποιος μίλησε και τι είπε. Να πέσουν οι μάσκες του υποκλοπέα και του ανθρώπου που μόνταρε τις κασέτες, που δεν είναι άλλος από τον Νικόλα Πατέρα. Πήγαν για μαλλί και θα βγουν κουρεμένοι. Εμένα στη χειρότερη των περιπτώσεων να μου ασκήσουν μία ποινική δίωξη. Από πουθενά δεν προκύπτει καμία κατηγορία και καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. 

Τι με νοιάζει το Άρης-Παναθηναϊκός και το Μακάμπι-Ολυμπιακός; Με νοιάζει όμως το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης. Ας δούμε στην πορεία ποιος θα κάτσει στο σκαμνί. Εγώ δεν θα ανοίξω το στόμα μου για ένα εκατομμύριο πράγματα που ξέρω, γιατί εγώ έτσι μεγάλωσα. Δεν φοράω παντελόνια επειδή κρυώνω. Αν νομίζουν πως με δωρεές 200.000 ευρώ θα εξαγοράσουν συνειδήσεις, είναι γελασμένοι. Είμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο υπάρχουν απώλειες και από τις δύο πλευρές. Πάντα! Εγώ έχω μάθει στη ζωή μου να πολεμάω έντιμα. Ουδέποτε υπήρξα έμπορος ναρκωτικών ή είχα εταιρείες με δημόσια έργα. Αγωνίζομαι στα πλαίσια των δυνάμεών μου, δεν κάνω καμιά παρανομία και γι’ αυτό βγαίνω και τα λέω. Αν νομίζουν πως είναι εύκολος αντίπαλος ο Μπέος, θα εκτεθούν». 

- την πρόθεσή του να παραχωρήσει τις μετοχές του Ολυμπιακού Βόλου: «Έδωσα έναν όρκο στον πατέρα μου πως φεύγω από το Βόλο. Απλά πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος και δεν είναι εύκολο, ειδικά στις εποχές που ζούμε. Αν αυτός ο επενδυτής βρεθεί, ο Αχιλλέας Μπέος έφυγε. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσω να διαλυθεί ό,τι χτίσαμε τρία χρόνια στο Βόλο, που είναι για σεμινάριο. 

Έχω ξεκινήσει ήδη συζητήσεις. Τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσω θα αναφερθώ και στην επικείμενη μεταβίβαση μετοχών. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιδέα και πρέπει να υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα ότι αυτός που θα βρεθεί θα τον οδηγήσει σε ασφαλή νερά. Αυτό που είπα πως θα πουλήσω τους παίκτες, είναι άδικο για τον κόσμο, δεν θα το κάνω. Του χρόνου με την οργάνωση που έχουμε θα είμαστε στην τριάδα, 100%. Έχουμε ήδη έναν κορμό, κόσμο που μας στηρίζει και ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω».

Πηγή sport-fm Read more!

Βαμμένη «πράσινη» η Τζούλια

Βαμμένη «πράσινη» η Τζούλια
Η μόνη σχέση της με τον αθλητισμό είναι ο δεσμός που της χρέωσαν με ποδοσφαιριστή. Κατά τα άλλα, η Τζούλια δηλώνει Παναθηναϊκός και λίγο… Δικέφαλος, μια και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.Σε μία ακόμη αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε η πολυτάλαντη Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία ετοιμάζεται να κάνει καριέρα και ως παρουσιάστρια, τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα. Το έχει αποδείξει άλλωστε… «Θα μπορούσα να κάνω τα πάντα. Κάνω τα πάντα και δεν φοβάμαι. Το έχει δει όλη η Ελλάδα ότι κάνω τα πάντα», σχολίασε.

Η ξανθιά πορνοστάρ έχει… ξεμείνει στη συμπρωτεύουσα προετοιμάζοντας το έδαφος για τη νέα καριέρα που ανοίγεται μπροστά της και έκανε κι ένα… πέρασμα από αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης. Ήταν η πρώτη της φορά... Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά άλλωστε... «Είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω σε αθλητικό ραδιόφωνο καθώς δεν έχω καμία σχέση με τον αθλητισμό», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Αλλά, αναρωτιόμαστε εμείς, και το βόλεϊ… δωματίου άθλημα δεν είναι κι αυτό; Διαβάστε περισσότερα στο sportdog.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Γκόρντον: «Να μεταφέρουμε την πίεση»

Γκόρντον: «Να μεταφέρουμε την πίεση»
Ο Ολυμπιακός πρέπει να μεταφέρει την πίεση στη Σιένα, σύμφωνα με τον Τζαμόντ Γκορντόν, που δεν ξέχασε να αναφερθεί στην επιστροφή του Μίλος Τεόντοσιτς.
Ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» μίλησε λίγο μετά το τέλος της προπόνησης για το αυριανό παιχνίδι: «Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σειράς και δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να κάνουν το 2-1, γιατί στο τέταρτο παιχνίδι θα έχουν όλο τον κόσμο στο γήπεδο. Στο τελευταίο παιχνίδι δεν έπαιξα καλά και αύριο θα προσπαθήσω να δώσω όλη τη θετική μου ενέργεια. Πρέπει να μεταφέρουμε την πίεση στη Σιένα, γιατί αν σε κυριεύσει το άγχος είσαι χαμένος.

Για την ήττα στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς: «Ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε από μία τόσο μεγάλη νίκη πενήντα πόντων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε πλέον είναι να αγωνιστούμε όσο πιο δυνατά μπορούμε».

Για την επιστροφή του Τεόντοσιτς: «Ο Μίλος είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Σίγουρα θα είμαστε πολύ καλύτεροι με αυτόν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε την πίεση σε αυτούς».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Έτοιμος ο Μίλος

Έτοιμος ο Μίλος
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει του τρίτου αγώνα των πλέι όφ με τη Σιένα με τον Μίλος Τεόντοσιτς να βρίσκεται στη δωδεκάδα για το παιχνίδι κόντρα στην ιταλική ομάδα.Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη «μάχη» με τη Σιένα ολοκληρώθηκε, με την παρουσία λιγοστών φιλάθλων. Ο Μίλος Τεόντοσιτς έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια με την ιταλική ομάδα στο ΣΕΦ, ωστόσο αύριο θα συμπεριληφθεί στην αποστολή και πιθανότητα να λάβει μέρος στο παιχνίδι. Ο Σέρβος έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στις μέση.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τα συλλυπητήρια μας Τσιρίλο!!



Ένας ακόμη παίκτης του ΠΑΟΚ βιώνει το δικό του προσωπικό δράμα. Μετά τους Γκαρσία και Κοντρέρας, η μοίρα χτύπησε και τον Μπρούνο Τσιρίλο, καθώς έχασε τον πατέρα του. Στο πλευρό του Ιταλού όλος ο ΠΑΟΚ.

Τη Δευτέρα (28/3) ο πατέρας Τσιρίλο άφησε την τελευταία του πνοή και ήδη ο Μπρούνο βρίσκεται στην Ιταλία για την κηδεία του. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια τους στην οικογένεια Τσιρίλο και του ίδιου προσωπικά για την απώλεια του πατέρα του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:«Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης και το Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τον Bruno Cirillo και τους οικείους του για τον απροσδόκητο θάνατο του πατέρα του Ιταλού ποδοσφαιριστή. Ο Bruno Cirillo αναχώρησε σήμερα για την πατρίδα του προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του πατέρα του».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Γκαλάς μέχρι το 2013

Γκαλάς μέχρι το 2013
Την επέκταση του συμβολαίου του με την Τότεναμ, υπέγραψε ο Γουίλιαμ Γκαλάς. Ο Γάλλος αμυντικός, έβαλε έτσι τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί από το Λονδίνο το καλοκαίρι.Όπως ανέφερε και στο επίσημο site της, η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, θα κρατήσει τον πρώην άσο της Άρσεναλ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για ακόμα 2 χρόνια. Ο Γκαλάς, έχει κάνει 28 εμφανίσεις με τη φανέλα των Λονδρέζων, φορώντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγό σε αρκετούς αγώνες.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Στην Καβάλα ο Γκαρσία;

Στην Καβάλα ο Γκαρσία;
Σε προφορική συμφωνία με την Καβάλα έχει έρθει, σύμφωνα με φήμες, ο Πίτου Γκαρσία, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι. Διαψεύδει ο μέσος του Ηρακλή.Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί η φήμη ότι ο Πίτου Γκαρσία έχει συμφωνήσει με την Καβάλα, ώστε να πάει στη μακεδονική ομάδα το καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιό του με τον Ηρακλή. Ωστόσο, ο Αργεντινός μέσος διαψεύδει τις όποιες φήμες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι «αργοναύτες» είχαν δείξει ενδιαφέρον και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά είχε αρνηθεί, όμως τώρα φημολογείται ότι έχει υπογράψει και προσύμφωνο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μοιράζει εισιτήρια σε σχολεία

Μοιράζει εισιτήρια σε σχολεία
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα μοιράσει εντός των ημερών εισιτήρια του κυριακάτικου αγώνα με την Καβάλα σε σχολεία του Πειραιά

Άνοιγμα στις σχολικές ηλικίες να παρακολουθήσουν από κοντά τα ινδάλματά τους κάνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη σε μία προσπάθεια να φέρει στα γήπεδα όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά παιδιά θα επισκεφτεί σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ώστε να μοιράσει εισιτήρια της κυριακάτικης αναμέτρησης με την Καβάλα, η οποία αναμένεται να έχει εορταστικό χαρακτήρα με αφορμή την μαθηματική κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Συγχαρητήριες επιστολές

Με αμείωτη ένταση καταφθάνουν καθημερινά στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός συγχαρητήριες επιστολές με αφορμή την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, συγχαρητήριες επιστολές προς τον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, έστειλαν η Ε.Π.Σ. Πειραιά, η Ε.Π.Σ. Βοιωτίας, η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Βόλου, ο Α.Ο. Χανιά, ο Πανηλειακός και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Το… καταλανικό πλεονέκτημα

Το… καταλανικό πλεονέκτημα
Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται για δύο τελικούς με τον Παναθηναϊκό στο… αφιλόξενο ΟΑΚΑ, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι έχει «γούρι» να χάνει τον έναν από τους δύο πρώτους αγώνες στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και να κάνει το break εκτός έδρας. Λέτε να τριτώσει το «κακό»;Μετά τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs, είναι πλέον εμφανές ότι το αβαντάζ της έδρας έχει δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα. Οι τέσσερις φιλοξενούμενοι έκαναν ισάριθμες «κηδείες» σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βιτόρια και Πειραιά και πλέον οι -θεωρητικά- ισχυροί καλούνται να σπάσουν την έδρα των αντιπάλων τους και να επιβεβαιώσουν το δικτατορικό 87,5% που θέλει τις ομάδες με το πλεονέκτημα να παίρνουν την πρόκριση για το Final Four.

Για να έχετε μια τάξη μεγεθών, ο Παναθηναϊκός των πέντε τροπαίων και των εννέα Final Four (1994, 1995, 1996, 2000, 2001, 2002, 2005, 2007, 2009), έχει καταφέρει να προκριθεί με μειονέκτημα έδρας μόλις μία φορά στην ιστορία του, το 1996 απέναντι στην Μπενετόν Τρεβίζο. Η έδρα σπάει δύσκολα, λοιπόν, ενώ στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα, ακόμα κι αν σπάσει, οι Καταλανοί έχουν τον τρόπο να επανακτήσουν το πλεονέκτημα.

Η Μπαρτσελόνα ήταν παρούσα τόσο στο Βερολίνο το 2009, όσο και στο Παρίσι το 2010, ενώ και τις δύο φορές πήγε στα playoffs έχοντας τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Top-16.

To 2009 υποδέχτηκε στους προημιτελικούς την Τάου, την οποία απέκλεισε στον 5ο προημιτελικό (68-62), αφού πρώτα έχασε το πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη με 75-84. Το πλέον εντυπωσιακό τη χρονιά εκείνη, ήταν ότι η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει την πρόκριση ενώ είχε ηττηθεί και στον τρίτο αγώνα (69-62) μέσα στη Βιτόρια, με τους Βάσκους όχι μόνο να μην παίρνουν τη νίκη στον τέταρτο αγώνα στην έδρα τους, αλλά να διασύρονται με 63-84.

Ένα χρόνο αργότερα, στο δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου στο Παρίσι, η Μπάρτσα αντιμετώπισε στο Top-8 τη Ρεάλ, με τους Μαδριλένους να φεύγουν νικητές (63-70) από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» στον δεύτερο αγώνα της σειράς. Τελικά, οι παίκτες του Πασκουάλ αντεπιτέθηκαν, πέτυχαν δύο συνεχόμενες νίκες στη Μαδρίτη και πήραν την πρόκριση στον τέταρτο αγώνα (78-84).

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τεράστια νίκη στη Βαρκελώνη, η οποία του εξασφάλισε τόσο το πλεονέκτημα έδρας όσο και το ψυχολογικό αβαντάζ, απέναντι σε μια ομάδα που πίστευε ότι είναι αήττητη. Ο Ομπράντοβις έκανε σεφτέ στις νίκες απέναντι στον Τσάβι Πασκουάλ (ο Τσάβι μετρούσε 5-0 κόντρα στον Ζοτς), μα πάνω απ’ όλα οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια -ίσως και λίγο ψηλότερα- τους Καταλανούς. Από εκεί και πέρα πάντως, όσοι πιστεύουν ότι οι δύο αγώνες στο ΟΑΚΑ εξασφαλίζουν από μόνοι τους την πρόκριση για τον Παναθηναϊκό, καλό είναι να ανατρέξουν στην πρόσφατη ιστορία της Μπαρτσελόνα…

Ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει πολύ καλά τη συγκεκριμένη καταλανική παράδοση και δείχνει πιο… αγριεμένος από ποτέ για να την καταρρίψει.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σκοράρουν με τα... γάντια! *ΒΙΝΤΕΟ*

Σκοράρουν με τα... γάντια (video)
Ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου που πετυχαίνει 100 γκολ έγινε ο Ροζέριο Σένι της Σάο Πάουλο. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το top10 των γκολκίπερ που τους άρεσε να σκοράρουν.Τα πυροτεχνήματα κάλυψαν τον ουρανό του Σάο Πάουλο, όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Κορίνθιανς μετά την εκτέλεση φάουλ. Ο 38χρονος μόλις είχε πετύχει το γκολ Νο100 για την ομάδα του και είχε γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία που πετυχαίνει αυτό το ρεκόρ που δεν πρόκειται να σπάσει ποτέ. Πάμε να δούμε τις δέκα κορυφαίες ιστορίες...

10. Βίνσεντ Ενγιάμα
Ο Νιγηριανός έγραψε το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ του Champions League στα playoffs σε αγώνα της Χάποελ Τελ Αβίβ κόντρα στην Ζάλτσμπουργκ. Εντυπωσίασε με την Εθνική στο πρόσφατο μουντιάλ, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 πέτυχε στη ρώσικη ρουλέτα το γκολ που απέκλεισε την Ζάμπια. Το 2004 έβαλε γκολ από τη βούλα στον δεύτερο τελικό του αφρικανικού Champions League κόντρα στην Ετουάλ Σαέλ. Πλέον θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στο Ισραήλ.

9. Φρανκ Μος
Τον Νοέμβριο του 1931 υπέγραψε στην Αρσεναλ και μία μέρα μετά έκανε ντεμπούτο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, σε αγώνα κόντρα στην Εβερτον, έβγαλε τον ώμο του μετά από πολύ άσχημη πτώση και δεδομένου ότι 30 χρόνια πριν δεν υπήρχαν αλλαγές, επέμεινε και έπαιξε το υπόλοιπο ματς σε θέση έξω αριστερά, αφού θεωρούσε ότι είναι πολύ καλός «μέσα». Σε αντεπίθεση πέτυχε ένα τρομερό γκολ και χάρισε νίκη στην Αρσεναλ, η οποία πανηγύρισε τον τρίτο σερί τίτλο της. Ο Μος, που είχε βάλει γκολ και σε δύο φιλικά και είχε τέσσερις συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας, έπαιξε από εκείνη τη μέρα και μετά σε μόλις πέντε ματς καθώς αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα του στα 27 εξαιτίας του προβλήματος στον ώμο.

8. Ντίμιταρ Ιβάνκοφ
Ο 35χρονος Βούλγαρος πρόσφατα στέφθηκε πρωταθλητής στην Τουρκία με την Μπουρσασπόρ κλέβοντας το στέμμα από την Φενερμπαχτσέ, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα με δικό του πέναλτι στο «Μπούρσα Ατατούρκ» είχε κόψει από την Φενέρ τις ελπίδες τίτλου. Πλέον έχει αποδείξει ότι έχει... μαγικό άγγιγμα καθώς εκτός από τους οκτώ τίτλους σε δέκα χρόνια με την Λέφσκι, έχει βάλει συνολικά 41 γκολ. Τα 25 με την βουλγαρική ομάδα, τα έξι με την Καϊσέρισπορ και άλλα έξι με την Μπούρσα. Είναι τρίτος στην λίστα όλων των εποχών, πίσω μόνο από τους Σένι και Σιλαβέρτ.

7. Πίτερ Σμάιχελ
Μία από τις καλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκόραρε έξι φορές με την Χβίντορβ στην Δανία το 1985 και δύο με την Μπρόντμπι, πριν αναχωρήσει για Αγγλία. Με τους Κόκκινους Διαβόλους πέτυχε γκολ κόντρα στην Ρότορ Μπέογκραντ το 1995, ενώ με την Αστον Βίλα το 2001 σε νίκη επί της Εβερτον. Εκτός από το Euro του 1992 και το τρεμπλ του 1999 με την Γιουνάιτεντ, ο σήμερα 47 ετών Δανός έχει να λέει και για 13 γκολ στην καριέρα του.

6. Χόρχε Κάμπος
Ο θρύλος του Μεξικού ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στην Πούμας και τα πρώτα χρόνια ήταν επιθετικός, βάζοντας 14 την πρώτη χρονιά. Ο ύψους 1.68 μ. πορτιέρε πραγματοποίησε 130 εμαφνίσεις με την Εθνική και έπαιξε στα μουντιάλ του 1994 και του 1998. Εκτός από τα γκολ και το παιχνίδι του εκτός περιοχής, ο Κάμπος έχει μείνει στην μνήμη πολλών για τις πολύχρωμες εμφανίσεις του. Μάλιστα έχει γίνει ήρωας γιαπωνέζικου κόμικ. Συνολικά σκόραρε 38 φορές.

5. Χανς Γιοργκ Μπουτ
Εχει ένα τρομερό στατιστικό στο βιογραφικό του καθώς έχει σκοράρει με τρεις διαφορετικές ομάδες σε βάρος της Γιουβέντους στο Champions League, η πιο πρόσφατη με την Μπάγερν, το 2009. Ενας ακόμα λόγος για τον οποίο το όνομά του έπαιξε δυνατά, ήταν το σκηνικό του 2004 όταν αφού έβαλε γκολ με πέναλτι με τη φανέλα της Λεβερκούζεν, άργησε να επιστρέψει στην εστία του και δέχθηκε τέρμα από τη σέντρα. Συνολικά έχει 29 γκολ με Αμβούργο, Μπάγερ και Μπάγερν.

4. Ρενέ Χιγκίτα
Εχει μπει φυλακή, έχει βρεθεί θετικός σε κοκαΐνη. Ο Χιγκίτα είναι μία από τις μεγαλύτερες μορφές στον χώρο του ποδοσφαίρου. Επαιξε 68 φορές με την Εθνική Κολομβίας και τράβηξε άπειρες φορές τα βλέμματα για τις ντρίμπλες και το scorpion kick, το οποίο δεν δίσταζε να επιχειρεί σε κάθε ευκαιρία. Πέτυχε 30 γκολ με τους 13 συλλόγους του σε 252 αγώνες, ενώ με την Εθνική σκόραρε 8 φορές, επίδοση καλύτερη από τον επιθετικό της Αγγλίας, Εμιλ Χέσκεϊ! Περισσότερο έπαιξε στην Ατλέτικο Νασιονάλ, με την οποία κατέκτησε ένα Copa Libertadores, ενώ κρέμασε τα γάντια του σε ηλικία 43 ετών.

3. Τζίμι Γκλας
Σίγουρα όχι ο μεγαλύτερος γκολτζής-τερματοφύλακας, όμως η ιστορία του είναι σαν παραμύθι. Την σεζόν 1998-99 η Καρλάιλ έδινε σκληρή μάχη με τον υποβιβασμό και μετά την αποχώρηση των δύο πρώτων γκολκίπερ απέκτησε δανεικό τον Γκλας από την Σουίντον. Στο τελευταίο ματς της σεζόν κόντρα στην Πλίμουθ, η Καρλάιλ χρειαζόταν μόνο νίκη για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Football League 2 (τέταρτη κατηγορία). Στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων, ο Γκλας προωθήθηκε. Μετά από... σκοτωμό μέσα στην περιοχή, τίναξε τα δίχτυα με βολέ χαρίζοντας τρομερές στιγμές στο «Μπρούτον Παρκ». Επαιξε μόλις τρία ματς με την ομάδα, όμως έγινε κάτι σαν θρύλος, σε μία φανταστική-πραγματική ιστορία.

2. Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ
Ο πρώτος και μοναδικός τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει πετύχει χατ τρικ, αριστεροπόδαρος και σπεσιαλίστας σε φάουλ και πέναλτι. Ο Παραγουανός έχει βάλει οκτώ γκολ με την Εθνική, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στα προκριματικά του μουντιάλ του 2002. Εκανε μεγάλη καριέρα γεμάτη τίτλους με την Βελέζ, με την οποία σκόραρε 50 φορές. Κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα, ένα Copa Libertadores και το διηπειρωτικό κύπελλο κόντρα στην Μίλαν το 1994. Το 2000 έγραψε ξανά ιστορία, μαζί με τον Μπονάνο, καθώς και οι δύο πορτιέρε σκόραραν στον ίδιο αγώνα στο Libertadores.

1. Ροζέριο Σένι
Απλά ο βασιλιάς από τους τερματοφύλακες. Από το 1992 παίζει στην Σάο Πάουλο και έχει το ρεκόρ σε γκολ από εκτελέσεις φάουλ, ενώ τον συνολικό αριθμό των 100 σίγουρα θα ζηλεύουν πολλοί επιθετικοί. Εχει παίξει σε περισσότερους από 940 αγώνες και έχει το ρεκόρ σκοραρίσματος στην ομάδα του στο Copa Libertadores. Σε αγώνα του 2006 κόντρα στην Κρουζέιρο απέκρουσε πέναλτι ενώ η Σάο Πάουλο έχανε 2-0. Στη συνέχεια μείωσε με φάουλ και ολοκλήρωσε την ανατροπή (2-2) με πέναλτι. Εχει σηκώσει δύο Copa Libertadores, τρία πρωταθλήματα και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων (2005) κόντρα στην Λίβερπουλ.


Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Ερυθρόλευκη» νίκη... αιώνια κορυφή

«Ερυθρόλευκη» νίκη... αιώνια κορυφή
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με 3-2 και να επιστρέψει στην κορυφή, όπου ωστόσο έχει συγκάτοικο τον Παναθηναϊκό. Όπως όλα δείχνουν τα πάντα θα κριθούν στο ντέρμπι στο Ρέντη την τελευταία αγωνιστική.Πριν τον αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, τονίζαμε πως οι «κιτρινόμαυρες» ήθελαν τη νίκη για να αποκτήσουν ψυχολογικό προβάδισμα εν’ όψει του τελικού Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στη Σάμο στις 16 Απριλίου. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκες» ήθελαν το τρίποντο για να βρεθούν μόνες τους στην κορυφή και να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα. Τελικά το κίνητρο των παικτριών του Γιάννη Νικολάκη φάνηκε να είναι μεγαλύτερο με τις Πειραιώτισσες να επικρατούν με 3-2 (19-25, 25-23, 22-25, 26-24, 10-15), καταφέρνοντας ωστόσο να πετύχουν τον στόχο τους κατά το ήμισυ, καθώς με τον πόντο που έχασαν απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή τον Παναθηναϊκό.

Ντέρμπι με τα όλα του

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, όπως δείχνει και το τελικό σκορ, το σημερινό παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ντέρμπι με τα όλα του. Οι δύο ομάδες κατάφερναν να κάνουν μεγάλα σερί, χτυπώντας στο σερβίς και την κακή υποδοχή των αντιπάλων. Ποιοτικά δεν ήταν και το καλύτερο ματς, καθώς υπήρξαν πολλά λάθη, αλλά σίγουρα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον αγώνας.

Με το συνηθισμένο τρικ το δίποντο

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το δίποντο, με τον Γιάννη Νικολάκη να ξανακάνει το τρικ που για πρώτη φορά δοκίμασε στο ντέρμπι. Αναφερόμαστε σε αυτό με την Κόλεβα ακραία και την Γκίμπσον αρχικά και εν συνεχεία τη Νικούλη διαγώνια. Με την Βουλγάρα στο τέσσερα κατάφερνε να κερδίζει εύκολες μπάλες, ενώ οι «κιτρινόμαυρες» παρότι το περίμεναν, δεν πίεσαν καθόλου την Κόλεβα στο σερβίς.

Ντεμπούτο με ήττα για Καμπερίδη

Την Παρασκευή μετά την απόλυση του Γιώργου Σαμαρά ανέλαβε την ΑΕΚ και το πρώτο του παιχνίδι ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Κυριάκος Καμπερίδης ξεκίνησε με ήττα την καριέρα του στον πάγκο της «Ένωσης», ωστόσο όλοι στην ομάδα περιμένουν και θέλουν τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου στη Σάμο.

Όλα στο Ρέντη

Πλέον μετά τη νίκη του Ολυμπιακού, όλα όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου θα κριθούν στο Ρέντη. Οι «ερυθρόλευκες» την επόμενη αγωνιστική φιλοξενούνται από το Μαρκόπουλο και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Ανατόλια και λογικά με βάση την κατάσταση που είναι οι… αιώνιοι θα πάρουν τους τρεις βαθμούς και στην τελευταία αγωνιστική στο Ρέντη, όποιος κερδίσει θα πάρει το πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (Κυριάκος Καμπερίδης): Μποροβίντσεκ 18 (4 άσοι, 11/19 επ., 3 μπλοκ), Παπαγεωργίου 3 (3/12 επ., 41% υπ.), Λαμπρινίδου 13 (1 άσος, 6/12 επ., 6 μπλοκ), Κουτουξίδου 3 (2 άσοι, 1/2 επ.), Καλαϊντζίεβα 9 (3 άσοι, 6/10 επ., 39% υπ.), Κις 15 (2 άσοι, 12/30 επ., 1 μπλοκ), Σάκκουλα (λ, 50% υπ.), Ντελ Ρίο 12 (10/25 επ., 53% υπ., 2 μπλοκ)

Ολυμπιακός (Γιάννης Νικολάκης): Γιακουμή 17 (1 άσος, 13/20 επ., 2 μπλοκ), Κυριακίδου 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ), Γκίμπσον, Κόλεβα 17 (16/38 επ., 30% υπ., 1 μπλοκ), Ογκνιένοβιτς 4 (1 άσος, 2/6 επ., 1 μπλοκ), Χαντάβα 21 (6 άσοι, 14/33 επ., 36% υπ., 1 μπλοκ), Μαγγίνα (λ, 70% υπ.), Καβαθά 4 (1 άσος, 2/3 επ.), Νικούλη 8 (4 άσοι, 3/8 επ., 1 μπλοκ), Μουστάκη (40% υπ.)

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Γιάννης Νικολάκης: «Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακού που άντεξε σε μια καυτή έδρα, όπου όλοι είδατε τι έγινε σήμερα. Ήταν ένα σπουδαίο διπλό. Δεν ξέρω πού θα φτάσουμε… Μπράβο στα κορίτσια που άντεξαν και στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και σε αυτό της εξέδρας. Κάποια πράγματα μάς βγήκαν, κάποια άλλα ρισκάραμε και δεν μας βγήκαν. Στο τάι μπρέικ δείξαμε ψυχραιμία. Πήραμε ένα διπλό που μπορεί να μας βγει σε καλό. Αν το θέλει ο Θεός θα κερδίσουμε τα δύο επόμενα ματς».

Δήμητρα Γιακουμή: «Όλες παίζουμε και η κάθε μία βοηθάει ξεχωριστά από τη θέση της. Το θέλαμε πολύ και φάνηκε. Για τον τίτλο όλα θα κριθούν στου Ρέντη. Θέλαμε σήμερα να νικήσουμε με 3-0 ή 3-1, αλλά δεν τα καταφέραμε και τώρα ισοβαθμούμε με τον Παναθηναϊκό. Ο τελικός του Κυπέλλου στη Σάμο θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι».

Κυριάκος Καμπερίδης: «Υπάρχει θέμα στην ανάπτυξη και την υποδοχή και τα κορίτσια νιώθουν ανασφάλεια σε αυτό το κομμάτι και κάνουν το εύκολο λάθος. Πρέπει να τα διορθώσουμε σύντομα. Το παιχνίδι του Κυπέλλου θα είναι εντελώς διαφορετικό. Μιλάμε για έναν τελικό, ένα πολύ σημαντικό ματς. Κι εμείς θα είμαστε πιο έτοιμοι να ανταποκριθούμε».

Φένια Παπαγεωργίου: «Σε πολλά σημεία δεν αποδώσαμε αυτό που έπρεπε. Έχει δίκιο ο προπονητής, πρέπει να κρατήσουμε την υποδοχή που είναι το πιο σημαντικό στο βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός είναι μια αξιόλογη και σταθερή ομάδα και το έχει αποδείξει. Έχουμε τρεις εβδομάδες να προετοιμαστούμε για τον τελικό του κυπέλλου. Δεν μας λείπει το κίνητρο στο πρωτάθλημα. Θέλουμε την καλύτερη θέση για να βγούμε στην Ευρώπη αλλά και ψυχολογία. Αξίζουμε να βρισκόμαστε μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό».

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Στις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας των Γυναικών, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:


ΘΕΣΕΙΣ 1-6


Ηρακλής Κηφ.-Παναθηναϊκός 0-3 (19-25, 14-25, 13-25)


Ανατόλια-Μαρκόπουλο 3-2 (23-25, 25-21, 25-20, 13-25, 15-13)


ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3 (19-25, 25-23, 22-25, 26-24, 10-15)



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)


1. Ολυμπιακός 24-9 21


. Παναθηναϊκός 22-7 21


3. Μαρκόπουλο 14-17 10


. ΑΕΚ 15-15 10


5. Ανατόλια 13-18 9


6. Ηρακλής Κηφισιάς 2-24 1

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά! *ΒΙΝΤΕΟ*

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά! (video)
Επεισόδια και στην… Ισπανία, και το ματς της Ράγιο με την Μπέτις εξελίχθηκε σε αρένα! Οι οπαδοί των δυο ομάδων προκάλεσαν πολλές ζημιές πριν από την αναμέτρηση, υπήρξαν τραυματίες αλλά και συλλήψεις.Ανησυχία και στην Ισπανία μετά τα σοβαρά επεισόδια στο ματς της Ράγιο με την Μπέτις. Μια ώρα πριν το ματς, οπαδοί των δυο συνεπλάκησαν, με την αστυνομία να είναι ανήμπορη να αντιδράσει, ενώ από τύχη γλίτωσαν οι αστυνομικοί, αφού περιπολικό τυλίχθηκε στις φλόγες. Πολλές υλικές ζημιές, αρκετοί ελαφρά τραυματίες, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έναν, αν και οι κάμερες θα βοηθήσουν στη σύλληψη περισσοτέρων…


Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Όλα τα ματς σαν επίσημα»

«Όλα τα ματς σαν επίσημα»
Το Σάββατο με τα… χίλια ζόρια ήρθε η νίκη στη Μάλτα! Πλέον, χωρίς άγχος το βράδυ της Τρίτης στο φιλικό με την Πολωνία, ο Φερνάντο Σάντος θα έχει τη δυνατότητα να διορθώσει λάθη και ατέλειες.

Το παραλίγο κάζο της Μάλτας πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους ενόψει της συνέχειας, ήταν το ουσιαστικό μήνυμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος μιλώντας για το ματς που θα γίνει το βράδυ της Τρίτης στο Καραϊσκάκη επισήμανε: «Για μας είναι ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε πει ότι από τη στιγμή που βρισκόμαστε στην Εθνική, πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς σαν επίσημο, με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση. Θέλουμε να κερδίσουμε, αυτός είναι ο στόχος μας σε κάθε αγώνα».

Σχετικά με την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε: «Η Μάλτα δεν πήγε διαφορετικά από όσο την περιμέναμε. Όπως τη διαβάσαμε, έτσι έπαιξε. Εμείς δυστυχώς δεν κάναμε αυτά που είχαμε κάνει στην προπόνηση. Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα, η Μάλτα πίστευε στις δυνατότητές της και βγήκε στις αντεπιθέσεις.

Εμείς όσο περνούσε η ώρα ήταν λογικό να έχουμε νευρικότητα και άγχος, αλλά έστω και έτσι, στο τέλος ήρθε το γκολ και η νίκη. Στο τέλος μένει η διάθεση και η θέληση, το πάθος που έδειξαν τα παιδιά και κυνήγησαν ως το τέλος το γκολ που ήρθε και ήταν δικαίωση για το πάθος και την αποφασιστικότητα που έδειξαν».

Όσον αφορά το φιλικό με την Πολωνία και για το αν θα είναι ευκαιρία για αλλαγές και δοκιμές, τοποθετήθηκε ως εξής: «Έχουμε ένα μοντέλο και μια λογική και δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτό. Δεν έχουμε το διαθέσιμο χρόνο για να πούμε στους παίκτες αυτά που θέλουμε. Άρα δεν θα αλλάξουμε σύστημα. Θα υπάρξουν δοκιμές και πειραματισμοί σε πρόσωπα, γιατί στο επίσημο παιχνίδι με τη Μάλτα που ακολουθεί δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας κάποιους παίκτες και είναι καλή ευκαιρία».

Για το σχόλιο του Πολωνού προπονητή Φράντισεκ Σμούντα ότι η Εθνική θα βρίσκεται στο Euro, ο Σάντος επισήμανε: «Σίγουρα είναι ένα πάρα πολύ καλό σχόλιο, αλλά δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από σχόλια. Είδατε ότι στο ματς με τη Μάλτα όλοι είχαν δεδομένο ότι θα νικήσουμε, αλλά το ματς ως το τέλος ήταν στην κόψη του ξυραφιού.

Δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι με το μανδύα της αλαζονείας σε κανένα παιχνίδι. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και αν το κάνουμε, τότε θα μπορούμε να πάμε στην τελική φάση του Εuro».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Και οι νεκροί ''πάνε'' γήπεδο...

Και οι... νεκροί είδαν!
Οι οπαδοί της Ντεπορτίβο Κουκουτά στην Κολομβία υποστήριξαν την ομάδα τους στον αγώνα με την Εβιγκάντο, παρέα με το φέρετρο και τον νεκρό Κρίστοφερ Σαγκουίνο, οπαδό της ομάδας που πυροβολήθηκε μερικές μέρες νωρίτερα!Ο 17χρονος οπαδός των «κοκκινόμαυρων», ήταν μέλος του πιο φανατικού συνδέσμου της κολομβιανής ομάδας, αλλά δολοφονήθηκε ενώ έπαιζε μπάλα, το περασμένο Σάββατο. Οι φανατικοί οπαδοί της Ντεπορτίβο, βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά και να περάσουν απαρατήρητοι από τα αστυνομικά μπλόκα, κουβαλώντας το φέρετρο, με τον άτυχο νεαρό μέσα.
Ο υπεύθυνος της αστυνομίας, Αλβάρο Πίκο, τόνισε για το γεγονός: «Ήταν ένα ασυνήθιστο συμβάν και ήμασταν πραγματικά έκπληκτοι μόλις το πληροφορηθήκαμε. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα, είναι πως μερικά άτομα από το σύνδεσμο, μόλις άνοιξαν οι θύρες στο τέλος του αγώνα, βρήκαν την ευκαιρία να εισέλθουν. Ποτέ δεν πιστεύαμε πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κόκκινο πάρτι στα sms!

Κόκκινο πάρτι στα sms!
Η βοήθεια που προσφέρουν οι φίλαθλοι των «αιωνίων» στα ερασιτεχνικά τμήματα είναι εξ ορισμού αξιοθαύμαστη. Όπως αποδεικνύει όμως η σύγκριση, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στείλει επταπλάσια sms!Τους τελευταίους μήνες, τα ρεπορτάζ των «αιωνίων» κατακλύζονται από την καταγραφή του αριθμού μηνυμάτων που στέλνει ο κόσμος των δύο ομάδων.

Ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό, με πολύ σωστή καμπάνια έχουν προωθήσει ιδιαίτερα την ιδέα που αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πρώτος την ιδέα τον Οκτώβριο, αλλά για αρκετούς μήνες όλος ο κόσμος αγνοούσε την ύπαρξη του sms. Μόλις προ ολίγων εβδομάδων ξεκίνησαν οι «πράσινοι» τη δική τους καμπάνια και είδαν τον αριθμό μηνυμάτων να ανεβαίνει.

Ωστόσο η διαφορά παραμένει χαώδης! Με την υποσημείωση ότι το μήνυμα του Παναθηναϊκού κοστίζει τα διπλά χρήματα για κάθε χρήστη κινητής τηλεφωνίας, δείτε το πλήρες ρεπορτάζ του sportdog με τους ακριβείς αριθμούς και τα χρήματα που έχουν εισρεύσει ως τώρα στα ταμεία των δύο συλλόγων.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...