ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Οι Διαιτητές για τα ματς του Κυπέλλου

Ο Δημήτρης Καλόπουλος θα διευθύνει το ματς Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος
Ο Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας) ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (17.30) στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τα Τρίκαλα στο ΟΑΚΑ (20:00) θα σφυρίξει ο Χαραλαμπίδης (Καβάλας), το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (15:30) ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου) και το Λάρισα-ΑΕΚ (Πέμπτη, 20:00) ο Σταθόπουλος (Αχαΐας).

Αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων της πέμπτης φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ:

Τετάρτη (22/12)
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 15:30 (22/12)

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Ποντίκης (Πρέβεζας)

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 17:30 (22/12)
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Παναθηναϊκός-Τρίκαλα 20:00 (22/12)

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μαγιάννης (Άρτας)

Πέμπτη (23/12)
Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας 15:30 (23/12)
Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας).
Βοηθοί: Ψυχογιός (Κορίνθου), Γεωργαράς (Άρτας)

Ηρακλής-Κέρκυρα 17:30 (23/12)
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Μπιτσίδης (Θράκης), Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Λάρισα-ΑΕΚ 20:00 (23/12)
Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Γούκος (Ηπείρου)

Πηγή In Read more!

Τέλος ο Πατέρας, την Πέμπτη... Πολέμης!

Οριστική η παραίτηση Πατέρα όπως προέκυψε από το έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πλέον την Πέμπτη σε νέο συμβούλιο θα προκύψει ο νέος πρόεδρος, με... προτεινόμενο τον Αδαμάντιο Πολέμη!
Τέλος ο Πατέρας, την Πέμπτη... Πολέμης!

Λίγο πριν από τις 7 το βράδυ της Δευτέρας, ολοκληρώθηκε το έκτακτο και κομβικό ΔΣ συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στο οποίο για 2η φορά μέσα σεμερικούς μήνες (η πρώτη τον περασμένο Μάιο) ο Νικόλας Πατέρας υπέβαλε την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο. Κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγείλει με τη γραπτή δήλωση της Κυριακής και που… οριστικοποιήθηκε μετά και τα όσα τόνισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος το πρωί της Δευτέρας περί αποχώρησής του από τα «κοινά του Παναθηναϊκού».
Ο Νικόλας Πατέρας ξεκαθάρισε πως μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο δίμηνο δεν συντρέχουν λόγοι για να παραμείνει στη θέση του προέδρου, για την οποία πρότεινε τον κ. Αδαμάντιο Πολέμη, ο οποίος θα το σκεφτεί έως την Πέμπτη οπότε και θα γίνει το νέο ΔΣ από όπου θα προκύψει ο διάδοχός του. Αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμη μία φορά έγινε πρόταση στον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος όμως εκ νέου αρνήθηκε.

Αναλυτικά:

Είχαμε μία εκτάκτη συνεδρίαση γιατί όπως εξήγησα στην ανακοίνωσή μου χθες βράδυ και μετά την παραίτηση του κυρίου Βγενόπουλου σήμερα δεν συντρέχουν λόγοι τουλάχιστον για εμένα για να είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Η στήριξη του κόσμου προς εμένα και την ομάδα είναι το κεντρικό συστατικό της επιτυχίας μας.

Σήμερα παραιτήθηκε και ο κ. Βγενόπουλος όποτε και στο κομμάτι των ενόχων υπάρχει ένα θέμα ενότητας. Και ζήτησα από το συμβούλιο να συνέλθει και πάλι την Πέμπτη, για να πάρουμε αποφάσεις και να εκλέξουμε τον νέο πρόεδρο.

Είναι οριστική η απόφασή σας;

Μου ζήτησαν να παραμείνω, αλλά όπως ξέρετε είναι η δεύτερη φορά που επανέρχομαι στον Παναθηναϊκό, έχω προσφέρει πιστεύω πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν νομίζω ότι από την ώρα που δεν υπάρχει ενότητα που θα περίμενα και μεταξύ των μετόχων αλλά και μεταξύ διοίκησης και φιλάθλων, δεν πιστεύω ότι έχω κάποιο λόγο για να παραμείνω.

Τι χάλασε το καλό κλίμα με τους φιλάθλους;

Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά είναι φανερό πως αυτά που έχουν γίνει, τα διάφορα επεισόδια έξω από τα γήπεδα και αυτό που έγινε προχθες στο ΟΑΚΑ και ξεχείλισε το ποτήρι, είναι πράγματα που εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνο και όπως είπα στην ανακοίνωσή μου δεν μπορώ να είναι συμμέτοχος ή να δίνω άλλοθι σε τέτοιες καταστάσεις. Για αυτό αποφάσισα να φύγω.

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα, όπως είπα και στο συμβούλιο, που έχει όλους τους παίκτες ξοφλημένους, έχει έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία. Έχει στο ταμείο της αρκετά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Έχει πολλούς επιχειρηματίες εκτός από εμένα, τον Βγενόπουλο και τον Βαρδινογιάννη, οι οποίοι αν θέλουν μπορούν να προσφέρουν.

Ναυαγεί το ενδεχόμενο να πάρετε μαζί με τον κ. Βγενόπουλο το πλειοψηφικό πακέτο;

Η συμφωνία που έγινε ήταν μεταξύ Βγενόπουλου και Βαρδινογιάννη. Αφορούσε τους δυο τους. Και εγώ είχα υποσχεθεί όταν μου το ζήτησαν, να αναλάβω πρόεδρος και να μπω στην αύξηση. Μπήκα στην άυξηση, έγινα πρόεδρος, αλλά αυτή τη στιγμή όπως είναι η κατάσταση δεν συντρέχουν λόγοι για να παραμείνω στη θέση του προέδρου.

Υπήρξε κάποια πρόταση για νέο πρόεδρο;

«Εγώ σήμερα πρότεινα τον κ. Πολέμη, ο οποίος είναι γνωστός εφοπλιστής, φίλος μας καιΠαναθηναϊκός. Ο κ. Πολέμης είπε θα το σκεφτεί, δεν είχα κάποιον άλλο να προτείνω. Ο κ. Πολέμης είναι άνθρωπος αξιόλογος και έχει να προσφέρει πολλά. Όπως προσέφερα εγώ υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μπορούν.

Προτείνατε και κάποιον άλλον;

Προτείναμε στον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο, αλλά αρνήθηκε και μας είπε πως δεν μπορεί να βοηθήσει αυτή τη στιγμή.

Πιστεύτε ότι μπορεί να επηρεαστεί η ομάδα από τις εξελίξεις;

Η ομάδα θα επηρεαστεί θετικά. Γιατί πιστεύω ότι η ομάδα όπως και όλοι μας χρειαζόμασταν ένα δυνατό... ηλεκτροσόκ διότι δεν δικαιολογείται αυτή τη στιγμή η κατάσταση, ούτε βαθμολογικά ούτε οι αντιδράσεις των φιλάθλων σε σχέση με αυτά που έχουν συμβεί στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο καιρό.

Οι εξελίξεις επηρεάζουν και το μεταγραφικό σχεδιασμό;

Όχι, δεν νομίζω. Χρήματα υπάρχουν. Ο νέος πρόεδρος που θα βγει την Πέμπτη, γιατί ελπίζω να εκλέξουμε την Πέμπτη και δεν θέλω για κανένα λόγο να υπάρχει ακυβερνησία στον Παναθηναϊκό. Αυτό θα είναι έγκλημα και πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο πρόεδρος που θα αναλάβει έχει σχεδιασμό και αποφάσεις στα χέρια του. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και θα πρέπει να τα υλοποιήσει. Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να μπορέσει να εξομαλύνει τις σχέσεις με τους φιλάθλους. Θα βρει μια ομάδα ξοφλημένη μέχρι το τέλος του χρόνου και περίπου 20 εκατ. ευρώ στα ταμεία της. Πιστεύω και σας το λέω ότι εγώ ήμουν ευγνώμων στους φιλάθλους για τη στήριξη. Δεν υπήρχε περίπτωση περίπτωση χωρίς τον κόσμο να αλλάζαμε τα πράγματα. Πρέπει ο νέος πρόεδρος να κάνει προσπάθειες για να είναι δίπλα στην ομάδα.

Θα συνεχίσετε σαν μέτοχος;

Εννοείται. Θα είμαι δίπλα στην ομάδα αλλά και στον νέο πρόεδρο, όποιος και αν είναι αυτός.
Η επιστολή παραίτησης του προέδρου

Αμέσως μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ αναρτήθηκε η επιστολή παραίτησης του Νικόλα Πατέρα ως εξής:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ο Πρόεδρος, κ. Νικόλας Δ. Πατέρας υπέβαλε την παραίτησή του. Το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησης είναι το ακόλουθο:

Κύριοι Σύμβουλοι,

Δύο φορές, τα τελευταία τρία χρόνια, σε πολύ κρίσιμες για το Σύλλογο στιγμές, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη για άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, δέχθηκα να ηγηθώ ενός σχήματος ισχυρών Παναθηναϊκών παραγόντων αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου, προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα που θα κυριαρχούσε στην Ελλάδα και θα ήταν ανταγωνιστική στο ανώτερο επίπεδο στην Ευρώπη, όπως δηλαδή την οραματιζόμαστε όλοι οι φίλαθλοι του Συλλόγου.

Πετύχαμε εν μέρει μόνο τους στόχους μας με την κατάκτηση του περσινού double, την παρουσία μας επί δύο χρόνια στο γύρο τον 16 καλύτερων ομάδων στο Champions και Europa League αντίστοιχα και βάζοντας τις βάσεις για εδραίωση σ’ αυτό το επίπεδο.

Παρότι φέτος, για διαφόρους λόγους που δεν είναι της παρούσης, υπήρξε μια κάμψη και η πορεία της ομάδας επιβραδύνθηκε, πίστευα πως όλοι μαζί: κόσμος, μέτοχοι, διοίκηση, ομάδα έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε γρήγορα στο δρόμο των επιτυχιών.

Προσωπικά δεν επεδίωξα ποτέ να αποκτήσω το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ και αυτό δεν αλλάζει. Σ’ αυτό ήμουν από την αρχή και παραμένω ξεκάθαρος.

Δυστυχώς, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων τόσο σε επίπεδο σχέσεων μεταξύ των φιλάθλων και της ομάδας όσο και σε επίπεδο διερεύνησης προθέσεων μεταξύ των μετόχων που κρατάμε τις μετοχές της ΠΑΕ στα χέρια μας διαπίστωσα πως, ειδικά στο δεύτερο, έχω απομείνει μόνος να πολεμώ σε όλα τα μέτωπα και δεν υπάρχουν προοπτικές τέτοιες που να διασφαλίζουν ότι ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί πάνω στις στέρεες βάσεις που έχουν τεθεί από το ξεκίνημα της ένδοξης ιστορίας του.

Κατόπιν τούτου, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕΠαναθηναϊκός.
Είναι αυτονόητο ότι παραμένω μέτοχος της ΠΑΕ στο ποσοστό που μου αναλογεί, θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα υπό αυτό το πρίσμα και φυσικά να παράσχω ότι βοήθεια μου ζητηθεί από τον επόμενο Πρόεδρο.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Πατέρας».

Όχι Θανάσης, όχι Παύλος!


Από την πλευρά του εξερχόμενος από το διοικητικό συμβούλιο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων : «Όλοι όσοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό πρέπει να είναι μια γροθιά. Το ότι είναι οΟλυμπιακός μπροστά 5 βαθμούς δεν λέει τίποτα. Μια ήττα και μια ισοπαλία. Το είχα πει σε πολλές συνεντεύξεις ότι το πολυμετοχικό σχήμα δεν είναι καλό.

Χρειάζονταν ένας άνθρωπος για να παίρνει τις αποφάσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων. Έχει ιστορία 100 χρόνων και κανείς δεν μπορεί να την αγνοεί. Εγώ είπα στον Νίκο τον Πατέρα να δώσει χρόνο και να μην μπαίνει σε ένα τραπέζι το ποιος θα γίνει πρόεδρος. Από την θέση αυτή πέρασαν πολλοί μεγάλοι παράγοντες. Πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που μπορεί να πάει αυτό το καράβι στο σωστό λιμάνι. Αυτές είναι οι απόψεις μου και σε όποιον δεν αρέσει είναι αδιάφορο».

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Παύλος Γιαννακόπουλος τόνισε: «Δεν το νομίζω. Ο ελληνικός λαός περνάει κρίση και δεν μπορούμε σε μια τέτοια στιγμή σε μια επιχείρηση με 1200 άτομα να την αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα για να ξοδέψουμε αλλού χρόνο. Είναι τιμή για την οικογένεια Γιαννακόπουλου αλλά δεν γίνεται αυτή την στιγμή. Δεν καταλαβαίνω γιατί λένε ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης χαρίζει ή πρέπει να φύγει».

Ο κ. Γιαννακόπουλος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Δεν γίνεται ο καθένας με το παραμικρό να λέει φεύγω. Από πού φεύγεις; Τι σημαίνει αυτό; Από το μαγαζί σου φεύγεις; ΟΠαναθηναϊκός είναι κάτι μεγάλο και δεν μπορείς από αυτόν να αποχωρείς έτσι χωρίς να τον έχεις βάλει σε σωστό δρόμο».
Πηγή gazzeta
Read more!

Τα βραβεία του ΠΣΑΠ

Τα βραβεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών στη «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή» έλαβαν χώρα πριν από λίγο. Τιμήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.Τα βραβεία του ΠΣΑΠ


Όπως τα τελευταία 30 χρόνια, έτσι και σήμερα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών βράβευσε τους καλύτερους για το 2010 στη «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή», που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Την… τιμητική του είχε, αρχικά, ο Κάρολος Παπούλιας, τον οποίο τίμησε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος για την πολύτιμη αρωγή του στο Σύνδεσμο. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε αναμνηστικά σε μαθητές Γυμνασίου τα 13 καλύτερα έργα, που κέρδισαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Γήπεδο, τόπος ψυχαγωγίας, όχι βίας», ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τον ΠΣΑΠ και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Επίσης, ειδικές βραβεύσεις έγιναν στους Διονύση Χιώτη και Σάββα Κωφίδη για την υπεύθυνη συμπεριφορά τους στους αγωνιστικούς χώρους. 

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν τα βραβεία των ποδοσφαιριστών, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να αναδεικνύεται καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής και να παραλαμβάνει το «χρυσό» παπούτσι για τα 23 γκολ, που πέτυχε την περασμένη σεζόν στη Σούπερ Λιγκ. Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής αναδείχτηκε ο Σωτήρης Νίνης, με τον Μιχάλη Σηφάκη να βραβεύεται ως ο καλύτερος τερματοφύλακας και τον Βασίλη Τοροσίδη ως καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή. 

Ακόμη , τιμήθηκαν οι Ότο Ρεχάγκελ, Γιώργος Γεωργιάδης, Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος, Θοδωρής Παχατουρίδης, Γιάννης Παπαδημητρίου και Στέλιος Γιαννακόπουλος για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέλος, ο Τάσος Κάκος του Συνδέσμου Κέρκυρας παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου διαιτητή και ο Φερνάντο Σάντος αυτό του καλύτερου προπονητή.

Αναλυτικά τα βραβεία του ΠΣΑΠ

Πρώτος Σκόρερ Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος) Καραγιάννης (Βέροια) 12 γκολ 
Πρώτος Σκόρερ Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος) Κυβελίδης (Παναχαϊκή) 24 γκολ 
Πρώτος Σκόρερ Β΄ Εθνικής Σολάκης (Ολυμπιακός Βόλου) 20 γκολ 
Πρώτος Σκόρερ Σούπερ Λιγκ Σισέ (Παναθηναϊκός) 23 γκολ 
Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος) Παρασκευάς (Εορδαϊκός) 
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος) Καλτσάς (Βέροια) 
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος) Πέρεζ (Τρίκαλα) 
Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος) Ούλμαν (Βύζας) 
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος) Πλατέλας (Καλλιθέα) 
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος) Κυβελίδης (Παναχαϊκή) 
Καλύτερος Τερματοφύλακας Β΄ Εθνικής Γιακουμής (Αγροτικός Αστέρας) 
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Β΄ Εθνικής Γεωργιάδης (Πανσερραϊκός) 
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής B’ Eθνικής Θεοδωρίδης (Παναιτωλικός) 
Καλύτερος Τερματοφύλακας Σούπερ Λιγκ Σηφάκης (Άρης)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Σούπερ Λιγκ Νίνης (Παναθηναϊκός)
Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής Σούπερ Λιγκ Τοροσίδης (Ολυμπιακός)
Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής Σούπερ Λιγκ Σισέ (Παναθηναϊκός)
Καλύτερος Διαιτητής Κάκος (ΕΠΣ Κέρκυρας)
Καλύτερος Προπονητής Σάντος



Πηγή gazzeta Read more!

Συνάντηση Μαρινάκη – Θύρας 7

Συνάντηση Μαρινάκη – Θύρας 7
Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης θα τα πει την Τρίτη με τους εκπρόσωπους των οργανωμένων σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, έχει αποδείξει ότι αφουγκράζεται τις επιθυμίες του κόσμου και πολύ περισσότερο ακούει με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις τους. 

Δεν είναι δα τυχαίο, ότι συχνά πυκνά προγραμματίζει συναντήσεις με ανθρώπους που πονούν τον Ολυμπιακό. Με τους εκπροσώπους της Θύρας 7, ενώ παλαιότερα είχε συναντηθεί και με τους Θρησκευόμενους Κόκκινους Επιστήμονες. 

Αύριο λοιπόν, ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ θα συναντηθεί για μία ακόμη φορά με τους εκπροσώπους της Θύρας 7. Θα γίνει συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Για την εικόνα της ομάδας, αλλά και για τις ομάδες περιφρούρησης του γηπέδου, οι οποίες μέχρι στιγμής κάνουν εξαιρετικά την δουλειά τους. Η συμπεριφορά των φιλάθλων στο Καραϊσκάκη είναι άψογη.
Πηγή gazzeta Read more!

Βγενόπουλος τέλος!

Ο εκ των μεγαλομετόχων του Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν επιθυμεί πλέον οποιαδήποτε συμμετοχή στην ΠΑΕ, εξαιτίας της "λάσπης" που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Δεν προτίθεμαι να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Δεν σκοπεύω να δώσω καμία εξήγηση για την απόφασή μου αυτή. Αυτό το δικαίωμα το έχω «πληρώσει» με 20 εκατ. ευρώ πριν δύο χρόνια, με 1,8 εκατ. ευρώ πριν δύο μήνες και με τόνους λάσπης και κακίας που δέχθηκα και δέχομαι από «Παναθηναϊκούς» διαφόρων επιπέδων. Το σκηνικό για «ενότητα» και «συσπείρωση» που ξαναστήθηκε δεν με αφορά πλέον."
Πηγή prasina nea
Read more!

Ντόπες Χάβου ενόψει ΠΑΣ

Ντόπες Χάβου ενόψει ΠΑΣ
Τα βλέμματα στο παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στρέφουν στον ΠΑΟΚ. Μοναδικός στόχος για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι να προκριθεί στον επόμενο γύρο και η προετοιμασία ξεκίνησε με προβλήματα για τον Μάκη Χάβο, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του στους παίκτες έστειλε το μήνυμα «κοιτάμε μπροστά, συνεχίζουμε». Ο Έλληνας τεχνικός θέλησε να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές του και να αφήσει πίσω του την ήττα από την Κέρκυρα. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Βλάνταν Ίβιτς και Βίκτορ Βιτόλο δεν προπονήθηκαν, αφού ο πρώτος έκανε πρόσφατα επέμβαση στους κοιλιακούς και οι υπόλοιποι υπεβλήθηκαν σε αρθροσκόπηση. Κοντρέρας, Γκαρσία και Βιεϊρίνια δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα για να ξεκουραστούν ενώ ατομικό ακολούθησαν οι Ζουέλα και Μαλεζάς. 

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα. Με την πρώτη ομάδα προπονήθηκαν και οι Λούκα Πετρίσεβιτς, Κώστας Σταφυλίδης και Εργκίς Κάτσε με τον Πετρίσεβιτς να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να βρίσκεται στην αποστολή για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ. 

Η τελευταία προπόνηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 και μετά το τέλος της θα ανακοινωθεί και η αποστολή. Μετά τον αγώνα Κυπέλλου, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να περάσουν λίγες ημέρες με τις οικογένειές τους, αφού θα επιστρέψουν και πάλι στις προπονήσεις στις 29/12. Οι ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική θα έχουν άδεια δύο επιπλέον ημερών.

Πηγή sport-fm Read more!

Διαψεύδει ο «Γιόβα», όχι η Λίβερπουλ!

Την οργή του Μίλαν Γιοβάνοβιτς προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου που τον θέλουν να βρίσκεται στους υπό παραχώρηση παίκτες. Επιμένουν οι Άγγλοι πως ο Σέρβος δεν υπολογίζεται…
Διαψεύδει ο «Γιόβα», όχι η Λίβερπουλ!
«Τα Μέσα Ενημέρωσης γράφουν ανοησίες για εβδομάδες, εμένα δεν με ενημέρωσε κανείς από το κλαμπ πως είμαι στους υπό παραχώρηση παίκτες. Δεν έχω έρθει στο Λίβερπουλ για έξι μήνες, έχω συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013», τόνισε σε σερβική εφημερίδα ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είναι εξοργισμένος από τα όσα γράφτηκαν. Ωστόσο, οι Βρετανοί επιμένουν πως ο Σέρβος δεν υπολογίζεται και το ποσό εκκίνησης για τους «μνηστήρες» είναι στα 3 εκατ. ευρώ! O Γιοβάνοβιτς παραμένει στη λίστα του Ολυμπιακού, αρέσει πολύ και δεν αποκλείεται οι Ερυθρόλευκοι να κινηθούν για την απόκτησή του.
Πηγή  gazzeta Read more!

«Μπάλακ, κάνε υπομονή»!

Η επιστροφή του Μίκαελ Μπάλακ στην Εθνική Γερμανίας δεν θα γίνει σύντομα, καθώς ο Γιοακίμ Λεβ τόνισε πως ο έμπειρος μέσος δεν είναι σε θέση να προπονηθεί ακόμα με την πρώτη ομάδα.
«Μπάλακ, κάνε υπομονή»!
«Τουλάχιστον για τώρα δεν μπορεί να προπονηθεί ούτε με την ομάδα. Έως τις 9 Φεβρουαρίου που θα γίνει το φιλικό με την Ιταλία θα έχουν παιχτεί μόλις τέσσερις αγώνες της Μπουντεσλίγκα από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Σε συζητήσεις που έκανα με τον ίδιο, διαπίστωσα πόσο προσπαθεί να είναι έτοιμος. Θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα και πιστεύω ότι θα το καταφέρει το 2011. Αν γίνει αυτό, όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι. Από την άλλη πλευρά, ταλαιπωρείται από τραυματισμούς περισσότερο από το μισό χρόνο και γι’ αυτό χρειάζεται λίγος χρόνος για να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση», ήταν τα λόγια του Λεβ.

Ο Μπάλακ έχασε το περασμένο Μουντιάλ λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, ενώ και στις αρχές της σεζόν υπέστη κάταγμα σε αγώνα της Λεβερκούζεν, χάνοντας ουσιαστικά όλο τον πρώτο γύρο της Bundesliga.
Πηγή gazzeta Read more!

Τζαβέλλας: Εκπληκτική δουλειά από Κατσιφαράκη


Η είδηση του τραυματισμού του Γιώργου Τζαβέλλα προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό του Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος είδε ένα βασικό και αναντικατάστο στέλεχος της εξαιρετικής πορείας της Άιντραχτ να μένει εκτός δράσης από ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, όπως αυτό με την επί 15 σερί αγωνιστικές αήττητη, Μπορούσια Ντόρτμουντ...
Το διάστρεμμα δευτέρου βαθ
μού του Γιώργου Τζαβέλλα δεν άφηνε σε κανέναν, στις τάξεις της Άιντραχτ, περιθώρια να σκεφτεί ότι μπορεί να παίξει σε αυτό το παιχνίδι, με το ιατρικό τιμ της ομάδας της Φρανκφούρτης να αναφέρει πως ο «Τζάβε» θα ήταν και πάλι έτοιμος να αγωνιστεί σε 15-20 μέρες. Ο διεθνής αμυντικός όμως είχε διαφορετική άποψη... Αφού πήρε άδεια από την ομάδα του, στην αρχή της εβδομάδας μπήκε στο αεροπλάνο και... κατηφόρισε στην Αθήνα για να επισκεφθεί τον προσωπικό του γιατρό, και φυσικά του Πανιωνίου, Γιώργο Κατσιφαράκη...
Μαζί με τον φυσιοθεραπευτή, Παναγιώτη Σοφιανό τις 4 μέρες που έμεινε στην πρωτεύουσα δούλεψε σκληρά, κάνοντας ειδικές ενέσεις ενζύμων, υπερβαρικό οξυγόνο και ειδική φυσικοθεραπεία. Μέσα σε μόλις 4 μέρες ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε... αποχαιρετήσει τον τραυματισμό του.
Επιστρέφοντας στην Φρανκφούρτη, με τα ευχάριστα μαντάτα στην... μικρή αποσκευή του, ο Μίχαελ Σκίμπε, οι συνεργάτες του και το ιατρικό τιμ έμειναν με... ανοικτό το στόμα. Κανείς δεν πίστευε ότι μέσα σε λίγες μέρες, ο Τζαβέλλας είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αναγκάζοντας, ουσιαστικά, τον Σκίμπε να του εμπιστευθεί ξανά τη θέση του αριστερού μπακ, δεν έκανε ούτε μία προπόνηση όλη την εβδομάδα, αγωνιζόμενος για 80 λεπτά στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ...
Μάλιστα, η αποθεραπεία-ρεκόρ του 22χρονου αμυντικού απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια του γερμανικού Τύπου, με την "Bild" ν' αναφέρετε στην εκπληκτική δουλειά που έκανε ο Γιώργος Τζαβέλλας στις 4 μέρες παραμονής του στην ΑΘήνα.
Ο Γιώργος Τζαβέλλας «πετούσε» από τη χαρά του μετά το 1-0 της Άιντραχτ επί της επίδοξης πρωταθλήτριας, Ντόρτμουντ και σε επικοινωνία που είχε μαζί του τοNovasports.gr και ο Γιώργος Βασιλείου, ήταν... εμφανές το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός.  Όχι μόνο για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και για το γεγονός ότι κατάφερε χωρίς καμία προπόνηση, να βοηθήσει την Άιντραχτ σ' ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.
«Νιώθω πολύ όμορφα. Κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και πήραμε μια σημαντική νίκη κόντρα στην καλύτερη γερμανική ομάδα. Νιώθω χαρούμενος φυσικά και για το γεγονός ότι αν και στην αρχή της εβδομάδας δεν υπήρχαν πιθανότητες να αγωνιστώ, ξεπέρασα τον τραυματισμό μου και αγωνίστηκα για 80 λεπτά, βοηθώντας την Άιντραχτ. Φυσικά για να παίξω σ' αυτόν τον αγώνα χρωστάω τα πάντα στον προσωπικό μου γιατρό, Γιώργο Κατσιφαράκη και στον φυσικοθεραπευτή, Παναγιώτη Σοφιανό.
Τις 4 μέρες που έμεινα στην Αθήνα δούλεψαν σκληρά για να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τους ευχαριστώ πολύ και τους δύο, όπως επίσης ευχαριστώ και την ομάδα μου, που με εμπιστεύθηκε και μου έδωσε την άδεια να ακολουθήσω την ειδική θεραπεία στην Αθήνα».
Όσο για το μέλλον της Άιντραχτ, ο Γιώργος Τζαβέλλας εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κάναμε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο. Μαζέψαμε 26 βαθμούς και πετύχαμε 8 νίκες. Έχουμε τώρα μπροστά μας αρκετό καιρό να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε πιο «φρέσκοι», ούτως ώστε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε από τη φετινή χρονιά. Είμαστε ψηλά στην βαθμολογία και εκεί θέλουμε να μείνουμε... Αν συνεχίσουμε έτσι, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό». 
Πηγή novasports
Read more!

Τα εισιτήρια με τη Ρόμα

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει να δώσει στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Ρόμα εορταστική ατμόσφαιρα με δώρα προς τους θεατές, οι οποίοι μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια από την Τετάρτη.
Τα εισιτήρια με τη Ρόμα
Το τμήμα μάρκετινγκ της ΚΑΕ ανακοίνωσε πως θα δώσουν το παρών στο ματς μικρά παιδιά και σε αυτό το ματς ενημερώνοντας ότι θα διατεθούν δώρα από τους χορηγούς της ομάδας.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τα εισιτήρια της τελευταίας αναμέτρησης για την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας: 
Η διάθεση των εισιτηρίων για τον Αγώνα με την VIRTUS ROMA της Πέμπτης 23/12/2010 και ώρα 21:45 θα γίνεται από τα εκδοτήρια του ΣΕΦ τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Τετάρτη 22/12/2010   (από τις 10:00 μέχρι τις 18:00)
Πέμπτη 23/12/2010  (από τις 10:00 μέχρι την έναρξη του αγώνα)
Από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ θα αρχίσει η διάθεση την ΔΕΥΤΕΡΑ 20/12/2010.

Τα εισιτήρια που έχουν δοθεί μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του ΣΕΦ την ημέρα του αγώνα από τις 10:30 έως και την έναρξη του αγώνα.

Τιμές: 10€ - 15€ -20€ - 30 € - 40 €

Οι θύρες που θα λειτουργήσουν είναι οι ακόλουθες:
2,3,4,7,8 ΠΥΛΗ ΑΘΛΗΤΩΝ, ΠΥΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΠΥΛΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ
Πηγή gazzeta Read more!

«Κόφτε το...»


Ειλημμένη απόφαση να σταματήσει η κόντρα με την Αστυνομία, από τον Ενιαίο Φορέα μετά την κυριακάτικη συνέλευση στον «Τάφο».
Εδώ και ένα μήνα περίπου έχει ξεκινήσει μεγάλη κόντρα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού με την αστυνομία, όπου ανεξαρτήτως του ποιος φταίει, οι μοναδικοί χαμένοι είναι η ομάδα και ο ίδιος ο κόσμος. Πλέον όμως, όλα δείχνουν ότι ο «πόλεμος» αυτός οδεύει προς το τέλος του... Αυτό τουλάχιστον αποφασίστηκε στη συνέλευση του «Ενιαίου Φορέα Συνδέσμων Θ.13» την Κυριακή στον «Τάφο του Ινδού», όπου το «παρών» έδωσε αρκετός κόσμος.
Το ραντεβού αυτό βέβαια δεν «κλείστηκε» μετά την τραγική εμφάνιση με τον Ολυμπιακό Βόλου και τα όσα ακολούθησαν... Είχε κανονιστεί από τις αρχές της εβδομάδας, λόγω των επεισοδίων με τον Πανσερραϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς έπρεπε να τεθούν επί... τάπητος πολλά θέματα που απασχολούν τους οργανωμένους οπαδούς του Τριφυλλιού. Το κυριότερο βέβαια ήταν αυτό με την αστυνομία.
Κοινός παρονομαστής όλων όσοι μίλησαν είναι ότι άπαντες θα πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση στις προκλήσεις που δέχονται, προκειμένου να μη ζημιώνεται η ομάδα, αλλά και οι ίδιοι, καθώς ενδεχομένη τιμωρία του ΟΑΚΑ τούς αναγκάζει να μένουν... σπίτια τους και να μην μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο.
Βέβαια το συγκεκριμένο θέμα είχε και μία άλλη παράμετρο. Αυτή του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος το παίρνει προσωπικά και θεωρεί πως ανάλογα περιστατικά προσβάλλουν τον ίδιο και του βάζουν σκέψεις αποχώρησης στο μυαλό. Κάτι που φυσικά κανένας δεν θέλει.
Για αυτό και αποφασίστηκε να πέσουν οι τόνοι, να μειωθεί η ένταση και να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο άμεσο μέλλον.
Πηγή Leoforos
Read more!

«Καλωσόρισμα» στην αποστολή της ΑΕΚ!

«Καλωσόρισμα» στην αποστολή της ΑΕΚ!
Θερμή υποδοχή συνάντησε, κατά την επιστροφή της στην Αθήνα, η αποστολή της ΑΕΚ. 

Μετά την τραγική εμφάνιση και τη νέα ήττα από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, περίπου 30 οπαδοί της «Ένωσης» περίμεναν στο ξενοδοχείο όπου καταλύει πριν τα παιχνίδια (Holiday Inn) για να δώσουν τα… συχαρίκια στους παίκτες. 

Η διμοιρία των ΜΑΤ (που είχε προβλεφθεί να υπάρχει στο σημείο) κράτησε τον κόσμο μακριά από την είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ η αποστολή έφτασε (περίπου στις 22:30) από την πίσω πλευρά του. 

Σε εκείνο το σημείο, επετράπη σε πέντε από αυτούς να πλησιάσουν, για να μιλήσουν με τον Μανόλο Χιμένεθ, τους αρχηγούς (Λυμπερόπουλο, Καφέ, Δέλλα), αλλά και τους Μανωλά, Τζεμπούρ -οι οποίοι κατέβηκαν από το πούλμαν. 

Οι οπαδοί συζήτησαν (σε κόσμιο πλαίσιο, πάντως) με τον προπονητή και τους παίκτες, με χαρακτηριστικά, μάλιστα, παράπονα του τύπου «δεν είναι δυνατόν ο Δέλλας να τρέχει και να σκίζεται σαν έφηβος και οι άλλοι να είναι χαλαροί». Την ίδια ώρα, ο υπόλοιπος κόσμος αποδοκίμαζε τους παίκτες που βρίσκονταν στο πούλμαν -με τον Νάτσο Σκόκο να ακούει τα περισσότερα (συνδεδεμένα με την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του). 

Πριν αναχωρήσουν, οι οπαδοί ξεκαθάρισαν πως δεν θα ανεχθούν κρούσματα αδιαφορίας στο μέλλον και… επιφυλάχθηκαν να ανανεώσουν το ραντεβού με τους παίκτες, σε περίπτωση που «στραβώσει» και το -εξαιρετικά κρίσιμο πλέον- παιχνίδι της Πέμπτης με τη Λάρισα για το Κύπελλο. 

Πηγή sport-fm Read more!

Πεπ, ο «πενταδάκτυλος»

Ξεφτίλισε τη Ρεάλ, διέσυρε την Εσπανιόλ και η Μπαρτσελόνα πάει φουλ για τίτλο. Οι Καταλανοί έφτασαν τις τέσσερις πεντάρες και ο Γκουαρντιόλα πήρε τον τίτλο του… πενταδάκτυλου!
Πεπ, ο «πενταδάκτυλος»
Το ότι δεν σταματιέται η φετινή Μπαρτσελόνα είναι γεγονός, το απέδειξε σε όλα τα μεγάλα ματς, με τη «Βασίλισσα» να υποκλίνεται στο Καμπ Νου. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πάντως εκτός από τον τίτλο του καλύτερου προπονητή έχει πάρει και αυτόν του… πενταδάκτυλου, αφού στα μέσα της σεζόν έχει τέσσερις πεντάρες για το πρωτάθλημα (έχει μία και στο Τσάμπιονς Λιγκ). Η Mundo deportivo τον αποθεώνει και του αφιερώνει ένα απίστευτο σκίτσο. 

Οι πεντάρες της Μπάρτσα στην Πριμέρα
30/10/10 Μπαρτσελόνα – Σεβίλη 5-0
(4',64' Mέσι, 24',90' Βίγια, 53' Άλβες)

29/11/10 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ  5-0
(10' Τσάβι, 18' Πέδρο, 55',58' Βίγια, 90' Γεφρέν)

12/12/10 Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ 5-0
(9' Βίγια, 33' Ινιέστα, 47',87' Μέσι, 90' Μπόγιαν)

18/12/10 Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 1-5
(19', 60' Πέδρο, 30' Τσάβι, 76', 84' Βίγια)
Πηγή gazzeta Read more!

Αβραάμ: "Δεν έχει τελειώσει τίποτα"


Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μίλησε μετά το νικηφόρο 0-1 του Ολυμπιακού στη Λάρισα και το +5 από τον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός σχολίασε πως η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί στα εκτός έδρας ματς, ενώ έκανε έναν απολογισμό του πρώτου γύρου.
"Είναι σημαντικό πως είμαστε στο +5 από τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να βελτιωθούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Το θετικό είναι ότι κερδίζουμε και συνεχίζουμε", τόνισε αρχικά ο Παπαδόπουλος.

Αναφορικά με τα αμυντικά πλάνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος και τον πρώτο γύρο, είπε: "Όταν προηγείσαι στο σκορ, είναι λογικό έστω και άθελά σου να μένεις λίγο πίσω. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά πήραμε τη νίκη. Η ομάδα στάθηκε καλά. Από το πρώτο γύρο κρατάμε τα εντός έδρας ματς, που παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν μας άρεσαν όμως οι χαμένοι βαθμοί στα ντέρμπι".
Πηγή red planet
Read more!

Πλήγμα με Πίρλο στη Μίλαν!

Διπλό το κακό στην ήττα της Μίλαν από τη Ρόμα, καθώς όχι μόνο δεν κατάφερε να κρατήσει το +6 στη Serie A, αλλά έχασε και τον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος υπέστη θλάση στο μηρό, για έναν μήνα.
Πλήγμα με Πίρλο στη Μίλαν!
Ο 31χρονος κεντρικός μέσος χτύπησε στον αγώνα του «Σαν Σίρο», αντικαταστάθηκε στο 22' από τον Ζέεντορφ και θα χρειαστεί να λείψει για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Παρά το γεγονός αυτό, ο διεθνής άσος θα ακολουθήσει την αποστολή των Ροσονέρι στο Ντουμπάι, όπου θα γίνει μίνι προετοιμασία με την ευκαιρία της διακοπής στη Serie A.
Πηγή gazzeta Read more!

Ο Ολυμπιακός έτρεχε με... 101, 3ος ο Κολοσσός, πρώτο «διπλό» της Καβάλας

Σε όμορφο μεσημεριανό περίπατο μετέτρεψε τον αγώνα με το Περιστέρι ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε με 101-64 στο άδειο (λόγω τιμωρίας) ΣΕΦ, για την 9η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανδρών.

Σημαντική νίκη σημείωσε και ο Κολοσσός Ρόδου, που επικράτησε με 84-69του Ίκαρου Καλλιθέας στη Γλυ
φάδα. 

Πρώτη εκτός έδρας νίκη για την Καβάλα με 79-73 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο Ηλυσιακός πέτυχε την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στη Λαμία με 82-70 επί του Πανελληνίου.


Πηγή In Read more!

«Πολυβόλο» η Μπάγερν!

Δεύτερο διπλό φέτος για την Μπάγερν που πέταγε φωτιές στην Στουτγάρδη κερδίζοντας 5-3, με τον Γκόμεζ να πετυχαίνει χατ τρικ. Γκέλα για Λεβερκούζεν.
«Πολυβόλο» η Μπάγερν!
Φοβερό παιχνίδι στην Στουτγάρδη, με την Μπάγερν να επικρατεί 5-3 και να πετυχαίνει την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στον πρώτο γύρο που τελείωσε το απόγευμα της Κυριακής. Ο Μάριο Γκόμεζ συνεχίζει να πυροβολεί, σκοράροντας τρεις φορές ενώ έδωσε και μία ασίστ στον Μίλερ για το 2-0.

Το σκορ μέχρι το 65 ήταν 5-1 για τους φιλοξενούμενους, με τους Χάρνικ και Γκέντνερ απλά να μειώνουν την έκταση της ήττας για την Στουτγάρδης.

Το στραβοπάτημα της Ντόρτμουντ πέρασε ανεκμετάλλευτο από την Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» γκέλαραν στο Μπάι Αρίνα, φέρνοντας ισοπαλία 2-2 με την Φράιμπουργκ, αποτέλεσμα που δεν μπόρεσε να μειώσει σε μονοψήφιο αριθμό βαθμών την διαφορά από την Μπορούσια.
Πηγή gazzeta Read more!

Το απίστευτο ρεκόρ και οι ευχές!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έσπασε σήμερα το ρεκόρ του Σερ Ματ Μπάσμπι και είναι πλέον ο μακροβιότερος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ιστορία του συλλόγου.


Το απίστευτο ρεκόρ και οι ευχές!
Ο 68χρονος τεχνικός συμπληρώνει σήμερα 24 χρόνια, 1 μήνα και 15 ημέρες στον πάγκο των «Κόκκινων Διαβόλων» και σπάει το ρεκόρ του Σερ Ματ Μπάσμπι ως ο μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία της ομάδας. Ο άλλος θρύλος της Γιουνάιτεντ έκατσε στον πάγκο της από τον Οκτώβριο του έως τον Ιανουάριο του 1969 και από τον Δεκέμβριο του 1970 έως τον Ιούνιο του 1971. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στο «Ολντ Τράφορντ», ο Φέργκιουσον έχει καταφέρει να κατακτήσει 11 πρωταθλήματα, δύο Champions League, 5 κύπελλα Αγγλίας και αμέτρητα άλλα τρόπαια.

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον με αφορμή το ρεκόρ του Σερ Άλεξ σχολίασε, «είναι μοναδικός. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν άλλο στη ζωή μου που να έχει δουλέψει τόσο σκληρά όσο αυτός ή να έχει το κοφτερό μυαλό του. Αποτελεί μία έμπνευση για την Γιουνάιτεντ. Όταν υπέγραψε στην ομάδα μπορούσες να διακρίνεις τη δίψα του για δουλειά. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τη δεύτερη θέση και ήθελε πάντα να κερδίζει.

Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν περιμέναμε ο Φέργκιουσον να αποδειχθεί τόσο επιτυχημένος όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά όταν, μέχρι να έρθει εκείνος, ο μέσος όρος που καθόταν στον πάγκο ένας προπονητής ήταν 3,5 χρόνια. Είναι εξαιρετικός κριτής των ικανοτήτων ενός παίκτη και ξέρει να κρατάει την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Απολαμβάνει κάθε στιγμή και θα είναι μαζί μας για αρκετό διάστημα ακόμη, που είναι άσχημα νέα για τους υπόλοιπους».

Ο εκλέκτορας των «Λιονταριών», Φάμπιο Καπέλο, έκανε από την πλευρά του τις ακόλουθες δηλώσεις, «στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Σερ Άλεξ είναι ο καλύτερος προπονητής. Άλλαξε τον ρου της ιστορίας της ομάδας, άλλαξε τους παίκτες και ήταν πραγματικά πολύ καλός για τον σύλλογο.

Τέλος, ο ίδιος ο Σερ Άλεξ τόνισε, «ο Σερ Ματ ήταν πολύ πιο ήρεμος από εμένα. Είμαστε δύο τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες, με διαφορετικές προσωπικότητες. Εμείς οι Σκωτσέζοι έχουμε την αποφασιστικότητα να πετύχουμε ό,τι και να γίνει».

Πηγή gazzeta Read more!

Τι να σου κάνει ένας Κλέιζα;

Τι να σου κάνει ένας Κλέιζα;
Οι Λέικερς πέρασαν πιο εύκολα από ό,τι μαρτυρά το 120-110 από το Τορόντο απέναντι στους Ράπτορς φτάνοντας στην πέμπτη διαδοχική τους νίκη. Ο Αντρέα Μπαρνιάνι απουσίασε λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο και ο Λίνας Κλέιζα με 26 πόντους (7/11 δίποντα, 4/10 τρίποντα) και 10 ριμπάουντ δεν αρκούσε για τους γηπεδούχους. Οι πρωταθλητές, που είχαν κορυφαίους τους Κόμπι Μπράιαντ και Πάου Γκασόλ με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, έφτασαν τις έντεκα εκτός έδρας νίκες (σε 16 αγώνες), περισσότερες στο πρωτάθλημα. 

Ράπτορς (10-18): Κλέιζα 26 (10 ριμπ.), ΝτεΡόζαν 23, Καλντερόν 20 (12 ασίστ), Τζόνσον 14, Μπαρμπόσα 11, Ντόρσεϊ 6, Ράιτ 6, Μπέιλες 4. 

Λέικερς (21-7): Μπράιαντ 20, Γκασόλ 19, Μπάινουμ 16, Μπράουν 14, Όντομ 11, Ουόλτον 9, Φίσερ 7, Αρτέστ 6, Μπλέικ 6. 

Πηγή sport-fm Read more!

Μολότοφ σε πούλμαν οπαδών!

Επεισοδιακά ξεκίνησε η επιστροφή των οπαδών της ΑΕΚ από τη Θεσσαλονίκη, μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή. 
Μολότοφ σε πούλμαν οπαδών!Τα οκτώ πούλμαν που μετέφεραν τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς δέχθηκαν επίθεση στον περιφερειακό με πέτρες και βόμβες μολότοφ -με άγνωστους μέχρι τώρα δράστες. 

Οι τελευταίοι εξαφανίστηκαν μετά την επίθεση προς το δάσος του «Σέιχ Σου», με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν συλλήψεις. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάντως, δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

Πηγή sport-fm Read more!

Πουλάει Γιοβάνοβιτς η Λίβερπουλ!

Δεν στέριωσε στο Άνφιλντ ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, η Λίβερπουλ τον έβαλε στη λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες και πλέον ο Σέρβος βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Αρέσει αρκετά στους «ερυθρόλευκους». 
Πουλάει Γιοβάνοβιτς η Λίβερπουλ!
Έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση μιας πολύκροτης μεταγραφής, και η Λίβερπουλ… μετάνιωσε. Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε, οι «κόκκινοι» δεν πείστηκαν από την αξία του και πλέον τον έβαλαν στη λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες. Ο Σέρβος σκέφτεται τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, η Λίβερπουλ αξιώνει ένα ποσό στα 3 εκατ. ευρώ και το όνομά του βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού. Ο Γιοβάνοβιτς αρέσει πολύ στους «ερυθρόλευκους» και δεν αποκλείεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις να επανεξεταστεί η περίπτωσή του.
Πηγή gazzeta Read more!

Με προβλήματα ο ΠΑΟΚ στην Ιταλία

Ο ΠΑΟΚ αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας για την Ιταλία όπου την Τρίτη (21/12, 20:45) θα αντιμετωπίσει την Μπενετόν για το Eurocup, σε ένα παιχνίδι που θα καθορίσει την πορεία του στη διοργάνωση. Οι «πονοκέφαλοι» για τον Σούλη Μαρκόπουλο ενόψει της σημαντικής αυτής αναμέτρησης δεν λείπουν αφού αμφίβολη είναι συμμετοχή των Ρόμπερτ Ντόζιερ και Ντόνι ΜακΓκραθ. Αμφότεροι αισθάνθηκαν ενοχλήσεις και δεν προπονήθηκαν την Κυριακή.
Με προβλήματα ο ΠΑΟΚ στην ΙταλίαΠιο συγκεκριμένα, ο Ντόζιερ υπέστη κάκωση του ορθού μηριαίου στο δεξί πόδι στο παιχνίδι του Σαββάτου με το Μαρούσι, ενώ ο ΜακΓκραθ έχει άλγος στη βουβωνική χώρα και στον ορθό μηριαίο στο αριστερό πόδι. Οι δύο παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» πέρασαν από τις απαιτούμενες εξετάσεις και η κατάσταση τους θα επανεκτιμηθεί. 

Μικροενοχλήσεις στη μύτη είχε και ο Νίκος Καλλές, ωστόσο η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία.
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...