ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

«Στο πλευρό της ΑΕΚ η Φιλαδέλφεια»!

«Στο πλευρό της ΑΕΚ η Φιλαδέλφεια»!

Την αγκαλιά που είναι διατεθειμένος να ξανανοίξει για την ΑΕΚ επιβεβαίωσε και επίσημα ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας.
 

Μετά τη συνάντηση της Τρίτης με την ΠΑΕ και την Ερασιτεχνική -και τη σύνταξη του μεταξύ τους μνημονίου συνεργασίας- η Δήμαρχος, Έφη Αποστολάκη ξεκαθάρισε ότι η πόλη θα σταθεί στο πλευρό της «Ένωσης» στην προσπάθεια για το «κορυφαίο αναπτυξιακό έργο» που θα την στεγάσει. 

Σε επίσημη ενημέρωσή του, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος επιβεβαίωσε το εξαιρετικό κλίμα στη σύσκεψη της Δευτέρας -όπως και ότι το μόνο που απομένει για να υπογραφεί το μνημόνιο μεταξύ των φορέων (Δήμος, ΠΑΕ, Ερασιτεχνικής) είναι η έγκριση από τα Δ.Σ. τους. 

Στη δήλωση της Δημάρχου, δε, που ακολούθησε -και διενεμήθη σήμερα- εκείνη ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, βρίσκεται δίπλα στη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης και μίας από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, την ΑΕΚ. Στηρίζουμε και συνεπικουρούμε τις προσπάθειες των διοικήσεων της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. για την ανέγερση του γηπέδου στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς πιστεύουμε ότι πρόκειται για κορυφαίο αναπτυξιακό έργο όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά και για τους όμορους Δήμους».


Πηγή sport-fm
Read more!

Συμφωνία με Γιοβάνοβιτς

Το σίριαλ του Μίλαν Γιοβάνοβιτς έφτασε στο τέλος του, αφού μετά από διαπραγματεύσεις πολλών ημερών, Άντερλεχτ και Λίβερπουλ έφτασαν σε συμφωνία. Ο παίκτης θα μεταβεί τώρα στο Βέλγιο να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. 
Συμφωνία με Γιοβάνοβιτς
Ο 30χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν υπολογιζόταν από τον Κένι Νταλγκλίς και βρισκόταν καιρό τώρα σε αναζήτηση ομάδας. Η Άντερλεχτ ήθελε να προχωρήσει από την πλευρά της σε μία κίνηση που θα έκανε γκελ στον κόσμο, μιας και δεν είναι λίγες οι πιθανότητες να χάσει τον αστέρα της, Ρομέλου Λουκάκου, φυσικά με το αζημίωτο. 

Έτσι η συμφωνία έμοιαζε δεδομένη και αφού καθυστέρησε κάποιες μέρες μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή, τελικά εκπρόσωπος της Άντερλεχτ ανακοίνωσε τη μεταγραφή: 

« Μετά από πολυήμερες αλλά επιτυχείς διαπραγματεύσεις με τη Λίβερπουλ, φτάσαμε σε συμφωνία για την απόκτηση του Γιοβάνοβιτς. Ο παίκτης είναι μία μεγάλη προσθήκη στο ρόστερ μας, αφού εκτός από το ταλέντο του θα μας προσφέρει και την εμπειρία του». 


Πηγή sport-fm
Read more!

Αποχώρησε και ο Σχορτσανίτης!

Αποχώρησε και ο Σχορτσανίτης!

Το ένα πλήγμα μετά το άλλο έρχεται στην Εθνική ομάδα μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ενημέρωσε τον Ηλία Ζούρο ότι για προσωπικούς λόγους δεν μπορεί να λάβει μέρος στην υπόλοιπη προετοιμασία της ομάδας, άρα και στη διοργάνωση…
 

Ο Έλληνας σέντερ ζητούσε -επίμονα- άδεια εδώ και μέρες από τον Ηλία Ζούρο, για προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός πότε δεν του την έδωσε, με αποτέλεσμα ο «Σόφο» να τον ενημερώσει την Τρίτη (2/8) πως εγκαταλείπει την προετοιμασία, προσθέτοντας άλλο ένα πρόβλημα στην ήδη «χτυπημένη» από απουσίες Εθνική. 

Η ομοσπονδία αναμένεται να αντιδράσει άμεσα, για αυτή την ενέργεια του σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ η τιμωρία του είναι πολύ πιθανό να είναι αυστηρότερη από αυτή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. 

Αυτή θα είναι η τέταρτη μεγάλη απώλεια για την Εθνική ομάδα, μετά τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη, Βασίλη Σπανούλη και Στράτο Περπέρογλου, ενώ θα μπορούσει να προστεθεί και στις απουσίες των Θοδωρή Παπαλουκά και Δημήτρη Διαμαντίδη, γεγονός που αυξάνει -όλο και περισσότερο- τον «πονοκέφαλο» του Ηλία Ζούρου. Πλέον, οι επιλογές στη θέση «5» είναι οι Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Κουφός και Ίαν Βουγιούκας.


Πηγή sport-fm
Read more!

Pro Evolution Soccer 2012: Πρώτη ματιά (ΑΦΙΕΡΩΜΑ)


Pro Evolution Soccer 2012: Πρώτη ματιά

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού. Ώρα για παραλίες, χαλάρωση και eventsπαρουσίασης πρώιμου κώδικα του νέου Pro. Η Zegetron φρόντισε για το τελευταίο, διεξάγοντας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών μια παρουσίαση που περιλάμβανε δύο σκέλη: την παρουσίαση κάποιων video που έχουν ήδη κυκλοφορήσει από την Konami, με παράλληλη επεξήγησή τους για όσους δεν κατέχουν το άθλημα και ένα σύντομο hands-onsession. 

Όπως είχαμε αναφέρει στο review του PES 2011, «Παρά τις όποιες απογοητεύσεις, το PES 2011 σηματοδοτεί μία αλλαγή νοοτροπίας από την Konami, η οποία δείχνει ότι αναγνωρίζει τα λάθη της και κάνει ειλικρινή προσπάθεια για να τα αντιμετωπίσει και να παρέχει μία εμπειρία που θα προσεγγίσει τα υψηλά επίπεδα ποιότητας του παρελθόντος. Μπορεί φέτος να μην τα κατάφερε στο βαθμό που θα ήθελε, όμως η βελτίωση σε σχέση με πέρυσι είναι εντυπωσιακή και η κυκλοφορία του PES 2012 αναμένεται πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους οπαδούς της σειράς -και όχι μόνο». 




Με βάση το σύντομο χρόνο που δόθηκε στη διάθεσή μας για να ασχοληθούμε με τον τίτλο, μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια ότι ο επίλογος του φετινού review δε θα εστιάζει τόσο στην αλλαγή νοοτροπίας της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά στα αποτελέσματά της. Οι αλλαγές που έχουν διαφημιστεί περισσότερο φέτος αφορούν στο λεγόμενο “ActiveAI”, στα πλαίσια του οποίου οι παίκτες κινούνται πιο έξυπνα χωρίς τη μπάλα και είναι ήδη εμφανές ότι δεν πρόκειται για φούμαρα του τμήματος marketingτης Konami. 

Στην άμυνα, οι γραμμές βρίσκονται πιο κοντά μεταξύ τους και η αλληλοκάλυψη λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά, επιτρέποντας τον καλύτερο έλεγχο της φάσης. Έτσι η αναχαίτιση των επιθετικών βασίζεται περισσότερο στον σωστό σχεδιασμό και λιγότερο στην δυνατότητα που είχαν μέχρι πέρυσι οι αμυντικοί να προλαβαίνουν τη φάση ακόμα και μετά από επιτυχημένες προωθημένες μπαλιές. Αντίστοιχα, στην επίθεση, οι παίκτες πραγματοποιούν συνεχώς προωθήσεις προς τους κατάλληλους χώρους, κρίνοντας την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν με βάση τη διάταξη της άμυνας και όχι τρέχοντας τυφλά προς τα εμπρός. 

Παράλληλα, η κίνηση των παικτών μοιάζει «ξεκλειδωμένη» σε σχέση με το PES 2011, τόσο σε ό,τι αφορά την κίνηση στο χώρο συνολικά, όσο και σε επίπεδο animation μεμονωμένων παικτών. Έτσι, το passinggame γίνεται πιο φυσικό και διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, ενώ επέρχεται και μία αίσθηση ομαλότητας στη ροή του παιχνιδιού που προσεγγίζει πλέον σε μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη του FIFA. 

Εντυπωσιακή σε σχέση με πριν είναι και η βελτίωση στον κοντινό έλεγχο της μπάλας. Το απελευθερωμένο σε σχέση με πριν animation και η πραγματική πλέον χρήση του άξονα κίνησης των 360 μοιρών, επιτρέπουν μεγαλύτερο χρόνο ελέγχου της μπάλας από τους τεχνίτες παίκτες και φυσικό ντριμπλάρισμα με απότομες αλλαγές κατεύθυνσης που εκμεταλλεύονται τον βηματισμό των αμυντικών. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η δυνατότητα ελέγχου των παικτών στις στημένες φάσεις, που επιτρέπει καλύτερο έλεγχο της εξέλιξης των επιθέσεων σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Η αρχική αίσθηση είναι ότι οι προαναφερθείσες βελτιώσεις σε επίθεση και άμυνα έρχονται σε ισορροπία μεταξύ τους, επιτρέποντας την διεξαγωγή περισσότερο «εγκεφαλικών» ματς. Τα αρνητικά στοιχεία που παρατηρήθηκαν ήταν η αργή κίνηση της μπάλας σε κάποιες πάσες και σουτ και κάποιες υποψίες scriptingσε εναλλαγές της μπάλας, που έμοιαζαν να προσπαθούν να αναδείξουν τις προωθήσεις των παικτών. 


Για παράδειγμα, σε μία περίπτωση, ενώ η μπαλιά ήταν αργή και συρτή, ο αμυντικός τραβήχτηκε και έκανε ουσιαστικά χώρο στον «έξυπνα κινούμενο προς τη μπάλα» επιθετικό. Σε μία άλλη περίπτωση, ο παίκτης που ξεχυνόταν σαν... εμετός στην αντεπίθεση (όπως θα έλεγε και ο Μαυρομάτης), κάποια στιγμή έχασε το βηματισμό του χωρίς συγκεκριμένο λόγο, επιτρέποντας έτσι στον αμυντικό να τον προλάβει. 

Δεδομένου όμως ότι μεσολαβούν περίπου τρεις μήνες για την κυκλοφορία του παιχνιδιού, τα παραπάνω ατοπήματα μπορούν να διορθωθούν, αφού αφορούν λάθη υλοποίησης και όχι σχεδιασμού. Μπορεί να μην υπάρχει ακόμη playable κώδικας του FIFA 12 για να διεξαχθούν συγκρίσεις, όμως είναι ήδη ασφαλές να ειπωθεί ότι φέτος, το Pro θα αποτελεί ουσιαστική επιλογή και όχι απλή σκιά του ένδοξου παρελθόντος του. 

Πηγή: Enternity.gr 
Read more!

Δεν είσαι… ΠΑΟ εσύ!

Δεν είσαι… ΠΑΟ εσύ!

Δεν είναι ο αποκλεισμός.
 

Δεν είναι η ντροπή. 

Δεν είναι καν η τεσσάρα. 

Είναι η αδυναμία των φίλων του να τον αναγνωρίσουν! 

Το «φάντασμα» του ευρωπαίου Παναθηναϊκού έγινε παιχνίδι στα χέρια κάποιας Οντένσε (3-4) και εκτός της πρόκρισης στα πλέι-οφ του Champions League- έχασε μεγάλο κομμάτι της πίστης των οπαδών του για τη χρονιά που ξεκινά. 

Παρηγοριά στον «άρρωστο» (όπως εμφανίστηκε σήμερα ο Παναθηναϊκός) η συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τη συμμετοχή του πλέον στα πλέι-οφ του Europa League. 

Πώς έπαιξε 

Μια μεγάλη έκπληξη επεφύλαξε στην αρχική ενδεκάδα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος δεν χρησιμοποίησε τελικά τον Πετρόπουλο (κάτι που δεν αποκλειόταν βάσει της ανετοιμότητας του), ωστόσο στη θέση του δεν ξεκίνησε τον Τοτσέ, αλλά τον Κλέιτον! 

Έτσι, στο 4-3-3 του «τριφυλλιού», κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Σιμάο, μπροστά του οι Κατσουράνης-Νίνης και στην τριάδα της επίθεσης οι Λέτο (αριστερά), Μαρίνος (δεξιά) και Κλέιτον (προωθημένος). 


Πηγή sport-fm
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...