ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πέρασε άνετα από την Κατερίνη ο Αστέρας

Κρις, Μάρτινς και Μπακασέτας πανηγυρίζουν Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πρόκριση για τους "16" του κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 3-1 στην Κατερίνη του Πιερικού σε αγώνα για τη Δ' φάση της διοργάνωσης. Ο Καρέρα στο 13', ο Φρανκού στο 50' και ο Ροτζέριο στο 78' πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι του Πουλάκου στο 24'.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και, αφού έχασαν κάποιες ευκαιρίες, προηγήθηκαν στο 13' με ατομική προσπάθεια και διαγώνιο πλασέ του Καρέρα. Ο Πιερικός απάντησε στο 24', όταν ο Πέντα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ουριμπάρι και ο Πουλάκος αξιοποίησε την "εσχάτη των ποινών".

Στη συνέχεια, μάλιστα, οι "ασπρόμαυροι" είχαν κάποιες ευκαιρίες να πάρουν και προβάδισμα με τους Λόπεζ και Χατζή, αλλά στο 50' ο Φρανκού, αφού συνδυάστηκε με τον Αράς και κέρδισε μία κόντρα, πλάσαρε εύστοχα τον Καρακούτση και "έγραψε" το 1-2.

Η ομάδα της Κατερίνης προσπάθησε, κυρίως με τον Πέντα, να απαντήσει εκ νέου, χωρίς όμως επιτυχία και στο 78' ο Ροτζέριο "κλείδωσε" τη νίκη του Αστέρα, σκοράροντας από κοντά μετά από πλασέ του Καρέρα και ασθενή απόκρουση του Καρακούτση.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Χατζάρας): Καρακούτσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Ι.Λαζαρίδης, Τασίδης, Κ.Λαζαρίδης (46' Χατζής), Μιλόσκοβιτς, Πουρτουλίδης, Πέντα, Λόπεζ (74' Kωνσταντινίδης), Πουλάκος (46' Αμπράμοβιτς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Φυτανίδης, Ορόθκο, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Κρις, Αράς (80' Φορτούνης), Καρέρα, Ρίος (46' Ροτζέριο), Μπαστία, Φρανκού (62' Read more!

Καπετάν(ι)ος στο «Γεντί Κουλέ»


Με τον Καπετάνο να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε στο 104' ο Σολάκης, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε του ΟΦΗ με 1-0 στο «Γεντί Κουλέ» και προκρίθηκε στους «16» του κυπέλλου.Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και για τη Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε απέναντι στον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» να πάρει την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου. Οι Βολιώτες επικράτησαν με εκτέλεση πέναλτι του Καπετάνου στο 104’ των Κρητικών, ένα πέναλτι που είχε κερδίσει ο Σολάκης. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται και για ένα γκολ που πέτυχαν και τους ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με το ριπλέι να δικαιώνει την απόφαση του διαιτητή.

Κακό το πρώτο μέρος

Δύο διαφορετικά πρόσωπα είχε ο σημερινός αγώνας στην κανονική του διάρκεια. Αρχικά στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έδειξαν ένα συντηρητικό πρόσωπο, κοιτάζοντας πρωτίστως να μη δεχτούν κάποιο τέρμα από το να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν τη νίκη.

Καλύτερο θέαμα, διαμαρτυρίες και δοκάρι

Στην επανάληψη ο ρυθμός ειδικά στο ξεκίνημα ανέβηκε κατακόρυφα. Με τον ΟΦΗ να έχει μπει πιο δυνατά έγιναν φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Η μεγαλύτερη έγινε στο 52’ όταν ο Βλόνταρτσικ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον βοηθό ωστόσο να σηκώνει τη σημαία του. Όπως φάνηκε και από το ριπλέι και παρότι η φάση ήταν δύσκολη, ο Πολωνός επιθετικός ήταν, έστω και λίγο, πιο μπροστά από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού Βόλου. Ωστόσο η μεγαλύτερη φάση του ματς ήταν και πάλι για τον ΟΦΗ, με τον Μανούσο στις καθυστερήσεις να στέλνει με δυνατό σουτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Πέναλτι, γκολ και τέλος…

Στην παράταση τα πάντα κρίθηκαν στο 103’. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Σολάκης ανατράπηκε καθαρά από τον Λιαπάκη κερδίζοντας το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Καπετάνος διαμορφώνοντας το τελικό 0-1. Από το γκολ και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε η παραμικρή φάση, με τους Βολιώτες να παίρνουν την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Κιάσσος, Σταυρακάκης (24' λ.τ. Μονιάκης), Νικλητσιώτης (72' Μανούσος), Λιαπάκης, Σοϊλέδης (88' Γκουεΐ), Βλόνταρτσικ, Βερόν, Μπερτίν, Κατσικογιάννης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα (41' λ.τ. Γιακούποβιτς), Nτολεζάι, Κάστρο, Καμπάνταης, Φραντζιπάνε, Καπετάνος, Τόμας, Σέλεσι, Ρίκκα, Ρόκας (50' Μητρόπουλος), Μπρέσκα (80' Σολάκης) Read more!

ΕΒΑΛΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ''ΕΦΥΓΕ''ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ


Το γκολ του Γκριζμάν στο 70' κλείδωσε τη νίκη για τη Σοσιεδάδ επί της Λα Κορούνια και πανηγυρίστηκε με έναν πρωτότυπο τρόπο από τους Βάσκους! Ο σκόρερ μαζί με τους συμπαίκτες του... επιβιβάστηκαν σε ένα αμάξι και «έφυγαν» από το γήπεδο! Το αυτοκίνητο ήταν στον στίβο του «Σαν Σεμπαστιάν» και αποτελούσε έπαθλο κάποιου διαγωνισμού। Με την επίτευξη του 2-0, ο Γκριζμάν μαζί με συμπαίκτες του έτρεξαν προς αυτό και ο Γάλλος... πήρε το τιμόνι, κάνοντας πως οδηγεί!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

http://www.youtube.com/watch?v=DB1-O4ZbmX8&feature=player_embedded Read more!

Να… διαψεύσει τους γιατρούς θελει ο Μπαλακ!


Να επιστρέψει γρήγορα στα γήπεδα επιθυμεί ο Γερμανός άσος της Λεβερκούζεν Μίκαελ Μπάλακ, προσδοκώντας να ξαναβάλει την ομάδα του στο δρόμο των επιτυχιών.Ο 34χρονος άσος της Λεβερκούζεν έμεινε εκτός γηπέδων από το τέλος της προηγούμενης σεζόν, ύστερα από δύο συνεχείς σοβαρούς τραυματισμούς του. Ο πρώτος με τη φανέλα της Τσέλσι και ο δεύτερος αγωνιζόμενος στη Λεβερκούζεν. Ο Μπάλακ ανυπομονεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επιστρέψει στη ενδεκάδα της Λεβερκούζεν, προκειμένου να «ανεβάσει» την ομάδα του από την 4η θέση της Μπουντεσλίγκα και να τις «ξαναχαρίσει» πρωτιές. Οι ιατρικές εκτιμήσεις, ωστόσο, δείχνουν πως ο Μπάλακ θα χρειαστεί καιρό ακόμα μέχρι να αναρρώσει και να επιστρέψει στα γήπεδα. Read more!

Με Φουστέρ στο ντέρμπι!


Στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε θα τεθεί ο Νταβίντ Φουστέρ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό και ο Ισπανός θα βρίσκεται στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Ευχάριστα ήταν τα μηνύματα για τον Νταβίντ Φουστέρ, αφού οι εξετάσεις (μαγνητική τομογραφία) στις οποίες υποβλήθηκε ήταν καθαρές και οι ενοχλήσεις προέρχονταν από κούραση. Ο Ισπανός μέσος θα τεθεί στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και φυσικά χτυπάει ξανά την πόρτα της ενδεκάδας. Read more!

«Πράσινη» αποθέωση στην Κοζάνη


Όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν την εμφάνισή τους, έγινε... πανικός. Το σύνθημα: “Πρωτάθλημα και Κύπελλο, Παναθηναϊκέ” άρχισε να δονεί την ατμόσφαιρα, ενώ κάθε παίκτης ξεχωριστά άκουσε το όνομα του να γίνεται σύνθημα.

Βέβαια, όπως γίνεται πάντα τα βλέμματα έκλεψε το μεγάλο αστέρι του «τριφυλλιού», ο Τζιμπρίλ Σισέ που δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγάλει φωτογραφίες και να υπογράψει αυτόγραφα σε όσους του το ζήτησαν.

Read more!

Η πρώτη έκπληξη!


Ο Εθνικός Αστέρας πέταξε έξω την Ξάνθη από τη συνέχεια του Κυπέλλου, κερδίζοντάς τη με 4-2 στα πέναλτι (η παράταση έληξε 0-0) και έγινε η πρώτη ομάδα της Football League που προκρίθηκε στους «16»!Τα 90 λεπτά του κανονικού αγώνα στην Καισαριανή έληξαν χωρίς σκορ, παρότι κάθε ομάδα είχε από ένα δοκάρι. Ο Εθνικός Αστέρας θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-0 στο 74', αλλά ο Βάσι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη στην προσπάθεια του Μπούγκα στις καθυστερήσεις. Η παράταση δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στη διαδικασία των πέναλτι. Οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε όλες τις προσπάθειες, σε αντίθεση με την Ξάνθη, η οποία έχασε τις δύο πρώτες εκτελέσεις (με Κιντάνα και Μπούγκα) και έτσι ο Αστέρας έγινε η πρώτη ομάδα της Football League που προχωράει στους «16» του Κυπέλλου. Read more!

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ Α.ΙΜΠΑΓΑΣΑ!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ

Read more!

«Θίχτηκαν» και… τρέχουν σε FIFA!


Στην επιτροπή της FIFA προσέφυγε η Αγγλία, προκειμένου να καταγγείλει τον επικεφαλής της ρωσικής υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2018, Αλεξέι Σορόκιν, για τις δυσφημιστικές του δηλώσεις.

Ο Σορόκιν, στη συνέντευξη που έδωσε στη Sport-express της Μόσχας αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και αλκοολισμού της Αγγλίας. Οι Άγγλοι προσέφυγαν στην αρμόδια επιτροπή της FIFA, ισχυριζόμενοι πώς οι δηλώσεις του Ρώσου προσκρούουν στους κανονισμούς της FIFA περί απαγόρευσης των σχολίων μεταξύ των υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ 2018.

Ο Σορόκιν δήλωσε… απολογητικά πως πρόκειται για παρεξήγηση και δεν είχε καμία πρόθεση να δυσφημήσει την αντίπαλη υποψηφιότητα, ούτε να παραβιάσει τους κανονισμούς της FIFA.

Read more!

Αλόνσο «Θα την έδινα στον Τσάβι»


Στον συμπαίκτη του στην Εθνική Ισπανίας, αλλά αντίπαλο της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσάβι Ερνάντεθ θα έδινε ο Τσάμπι Αλόνσο την «Χρυσή Μπάλα». «Ηταν εκπληκτικός» είπε για τον Καταλανό.«Θα έψαχνα να βρω παίκτες που ήταν εκπληκτικοί τα τελευταία χρόνια και ο Τσάβι ανήκει σε αυτή την κατηγορία» είπε για το σε ποιον θα έδινε την «Χρυσή Μπάλα» ο πρώην μέσος της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να πει τα καλύτερα για τον συμπαίκτη του στην Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο. «Είναι πολύ φιλόδοξος και ο τύπος του παίκτη που είσαι χαρούμενος να έχεις στην ομάδα σου. Είναι απόλυτα φυσιολογικός και πάντα σκέφτεται το ποδόσφαιρο».

Ο Αλόνσο σχολίασε το πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας του στην σεζόν, όπως επίσης και την άφιξη του Ζοζέ Μουρίνιο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». «Είναι μία νέα χρονιά με νέους παίκτες και σιγά σιγά μεγαλώνουμε. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα να βελτιώσουμε, όμως τα αποτελέσματα είναι ήδη καλά.» Για τον Special One κατέληξε: «Είναι ένας πολύ απαιτητικός προπονητής που δουλεύει πολύ σκληρά. Του αρέσει να είναι στην κορυφή σε όλα και είναι εξαιρετικά σχολαστικός». Read more!

Μέσα «Λύμπε» και Πατσατζόγλου!


Μπορεί η προπόνηση της Τρίτης να ήταν προαιρετική, όμως όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ ανέβηκαν στους Θρακομακεδόνες. Στη διάθεση του Χιμένεθ οι Λυμπερόπουλος και Πατσατζόγλου. Τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε τις τελευταίες μέρες ο Χιμένεθ είχαν δημιουργήσει έντονη ανησυχία στον Ισπανό τεχνικό, καθώς δεν μπορούσε να γίνει η προετοιμασία που ήθελε για τα ματς με Πανθρακικό και Πανιώνιο. Ωστόσο, ο προπονητής της ΑΕΚ είδε πέντε παίκτες να επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς και έτσι τα χαμόγελα επέστρεψαν και πάλι στους Θρακομακεδόνες.
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Χρήστος Πατσατζόγλου προπονήθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ το ίδιο έγινε και με τους Μάκο, Γκερέιρο και Νταντόμο, που είχαν αποκομίσει προβλήματα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Έτσι, οι απουσίες που έχει ο Χιμένεθ είναι αυτές των Γεωργέα και Μανωλά που γυμνάστηκαν ατομικά, καθώς επίσης και των Σκόκο, Γιάχιτς, Ντιόπ που έκαναν θεραπεία.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η προπόνηση της Τρίτης ήταν προαιρετική, όμως όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ ανέβηκαν στο βουνό! Η τελευταία προπόνηση πριν από την αναχώρηση για την Κομοτηνή γίνεται το πρωί της Τετάρτης και αμέσως μετά ο Χιμένεθ θα κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου. Read more!

It' s showtime!


Τα φαβορί, οι μεταγραφές που έκαναν «θόρυβο», οι «αγνοούμενοι» της περσινής χρονιάς, τα «δικά» μας παιδιά, οι ημερομηνίες-«κλειδιά» και 9 videos που θα σας... ανοίξουν τα μάτια! Όσα πρέπει να ξέρετε για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ που ξαναρχίζει το βράδυ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει.Δε χρειάζεται να γνωρίζει κανείς τι σημαίνουν τα αρχικά «ΝΒΑ». Πίσω από τις τρεις λέξεις κρύβεται κάτι εντυπωσιακό, που δεν χρειάζεται επεξήγηση. Ένα κάρφωμα, μία ασίστ, μία εντυπωσιακή φάση αρκεί για να «ντύσει» κάθε μία απ' αυτές με κάτι το απερίγραπτο. Για τον θεατή το όνειρο είναι να πεταχθεί από τη θέση του. Για τον αθλητή το όνειρο είναι ένα τρόπαιο. TO τρόπαιο. Από αργά το βράδυ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αμφότεροι θα έχουν την ευκαιρία τους. Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ αρχίζει και πάλι...
Ο στόχος
Οι Λέικερς για ακόμη μία φορά αρχίζουν τη νέα χρονιά από τη θέση του κατόχου του τίτλου. Στόχος για τις υπόλοιπες 29 ομάδες είναι να τους εκθρονίσουν. Η ομάδα του Λος Άντζελες συνεχίζει και φέτος με τον Φιλ Τζάκσον καθοδηγητή από τον πάγκο και με τον Κόμπι Μπράιντ αφεντικό στο παρκέ, έχοντας κάνει κινήσεις ουσίας, όπως η έλευση των Ματ Μπαρνς (Μάτζικ) και Στιβ Μπλέικ (Μπλέιζερς/Κλίπερς), που για την ώρα τούς κάνουν να φαντάζουν ακόμη πιο δυνατοί. Για τους ίδιους τους Καλιφορνέζους, πρωταθλητές του 2009 και 2010, ο στόχος δεν είναι άλλος από το three-peat και το 17ο λάβαρο στην οροφή του Staples Center, όσα έχουν κι οι Σέλτικς...

Οι wannabes
Οι Λέικερς αρχίζουν ως πρωταθλητές και 29 ομάδες αρχίζουν από το... μηδέν. Κάποιες, ωστόσο, είναι ένα (και παραπάνω) βήμα πιο μπροστά από τις υπόλοιπες στη μάχη για τον τίτλο. Από την Ανατολή, οι Σέλτικς δε θα μπορούσαν να μη συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί, με τους Χιτ των Γουέιντ και των Τζέιμς και Μπος πια να... καραδοκούν. Όχι ότι οι Μάτζικ δε θα το παλέψουν και πάλι. Στη Δύση τα πράγματα πάντα είναι πιο μπερδεμένα, καθότι πάντα... άγρια. Οι Σπερς γερνούν, αλλά παραμένουν επικίνδυνοι, όπως επικίνδυνοι είναι κι οι Μάβερικς, τουλάχιστον μέχρι να τα κάνουν μαντάρα. Μπλέιζερς και Νάγκετς αναζητούν την υπέρβαση, οι Σανς αναζητούν τον αντι-Στούντεμαϊρ, ενώ, last but not least, οι Θάντερ των Ντουράντ και Γουέστμπρουκ ίσως έχουν όρεξη για εκπλήξεις και τη φετινή περίοδο.

Ο ΛεΜπρον και οι άλλοι
Το καλοκαίρι του 2010 αναμενόταν «καυτό» και κάποιοι παίκτες φρόντισαν με τις επιλογές τους να μη διαψεύσουν κανέναν. Πρώτος και καλύτερος ο ΛεΜπρον Τζέιμς, του οποίου τη φανέλα ακόμα... καίνε στο Κλίβελαντ. Ο «King» έπειτα από εφτά χρόνια είπε «αντίο» στους Καβαλίερς, ανακοινώνοντας στις 8/7 την... «The Decision» του να συνεχίσει στους Χιτ για τα επόμενα έξι χρόνια, με απολαβές που φτάνουν τα 110 εκατομμύρια δολάρια!
Η μετακόμισή του στο Μαϊάμι ώθησε τον Κρις Μπος να τον ακολουθήσει για τα ίδια χρόνια και λεφτά, με τον Ντουέιν Γουέιντ να γεμίζει με αισιοδοξία και να ανανεώνει επίσης για έξι χρόνια και 107 εκατομμύρια δολάρια.
Οι αποφάσεις τους στεναχώρησαν τους Νικς, που ήλπιζαν να δουν έναν εξ αυτών να κάνει ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Αμάρε Στούντεμαϊρ, με τον οποίο είχαν συμφωνήσει λίγες ημέρες νωρίτερα. Ο 28χρονος All Star επέλεξε να αφήσει «ορφανή» τη ρακέτα των Σανς και να βρεθεί στη Madison Square Garden, «ακολουθώντας» τα 99,7 εκατομμύρια που του έριξαν οι Νεοϋορκέζοι στο τραπέζι μέχρι το καλοκαίρι του 2015.
Αλλαγή σελίδας στην καριέρα του αποφάσισε να κάνει κι ο Κάρλος Μπούζερ. Οι Μπουλς ήταν πιο πειστικοί απ' όλους και με περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια τον έκαναν δικό τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το... κακό μάτι δεν έλειψε στην περίπτωσή τους, αφού λίγο πριν αρχίζει η pre-season έσπασε (έπειτα από πτώση στο σπίτι του, όπως είπε) το δεξί χέρι του και θα επιστρέψει τον Δεκέμβριο...
Εν αντιθέσει με τους «Ταύρους», οι Σέλτικς δεν έχουν να «πονοκεφαλιάζουν» για τη ρακέτα τους. Στις αρχές Αυγούστου ο Σακίλ Ο' Νιλ έκανε τη Βοστόνη το νέο σπίτι του. Αν και τη δουλειά την κάνει μια χαρά ακόμα, τα 38 χρόνια του δεν του επέτρεψαν να υπογράψει για περισσότερα από ούτε 3 εκατομμύρια δολάρια για διετές συμβόλαιο. Όπως για... ψίχουλα (1.3εκ. δολ. για έναν χρόνο) πήγε στο Ντιτρόιτ κι ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι, που ευελπιστεί στους Πίστονς να βρει (κάτι από) τον παλιό εαυτό του.
Κι αν τις περισσότερες απ' αυτές τις ομάδες τις έλουσε κρύος ιδρώτας μέχρι να καταφέρουν να πετύχουν το σκοπό τους, Μάβερικς και Θάντερ πέρασαν ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2014 για 80 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ επέκτεινε με συνοπτικές διαδικασίες τη συνεργασία του με την ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι μέχρι το καλοκαίρι του 2016 για 86 εκατομμύρια δολάρια.
Στη λίστα δεν αποκλείεται να προστεθεί κι ο Καρμέλο Άντονι, του οποίου η επιθυμία για ανταλλαγή παραμένει μέχρι και σήμερα απραγματοποίητη...

Lost and found
Γκίλμπερτ Αρίνας και Γιάο Μινγκ έλαμψαν διά της απουσίας τους την περσινή χρονιά, εν μέρει ο πρώτος και καθ' όλη ο δεύτερος. Ο γκαρντ των Γουίζαρντς την είδε... καλός, κακός κι άσχημος μαζί και, κάνοντας το λάθος να πέρασει όπλα μέσα στα αποδύτηρια της ομάδας, βρέθηκε για τελευταία φορά στο παρκέ στις 5/1. Ακολούθησε η κατακραυγή, η τιμωρία, το δικαστήριο, η κάτι σαν φυλακή κι επιτέλους η επιστροφή στη δράση.
Κι αν ο πρώην «Agent 0», αφού φέτος επέλεξε να φορά το #9, ήταν... βλάκας, ο Κινέζος «γίγαντας» δεν είχε κανέναν άλλο να καταριέται πλην της ατυχίας του. Ο σέντερ των Ρόκετς έσπασε το αριστερό πόδι του στα playoffs του 2009 (!), έχασε όλη την περσινή σεζόν και πρέπει να ανάψει λαμπάδα ίσα με το μπόι του που θα είναι παρών στο πρώτο τζάμπολ της φετινής χρονιάς.

Οι «δικοί» μας
Ήταν εδώ, αλλά βρήκαν καλύτερα. Η Α1 δεν τους χωρούσε κι από φέτος θα αγωνίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Τζος Τσίλντρες, έπειτα από δύο χρονιές στον Ολυμπιακό, επέστρεψε στο ΝΒΑ, με τους Σανς να τον κάνουν δικό τους για πέντε χρόνια, πληρώνοντάς τον 34 εκατομμύρια δολάρια. Μόλις έναν χρόνο άντεξε στην Ελλάδα ο Λίνας Κλέιζα, που σχεδόν μπήκε μαζί με τον «Τσιλς» στο αεροπλάνο της επιστροφής. Ένα τετραετές συμβόλαιο με απολαβές 18,8 εκατομμύρια έφτανε και περίσσευε για να κάνει τη δουλειά.
Θέση στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ κατάφερε να κερδίσει κι ο Βον Γουέιφερ, που πέρασε και δεν ακούμπησε στους «ερυθρολεύκους». Οι Σέλτικς του χάρισαν την τελευταία θέση στο ρόστερ τους σε βάρος του Στεφάν Λάσμι.
Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν ήταν ο μόνος που αποχαιρέτισε παίκτες του για το ΝΒΑ. Ο Παναθηναϊκός επίσης είδε έναν δικό του να αποδέχεται το κάλεσμα. Αν και οι Τίμπεργουλβς άργησαν να του προσφέρουν συμβόλαιο, ο Νίκολα Πέκοβιτς θα βρίσκεται στη Μινεάπολις για τα επόμενα τρία χρόνια, με την υπογραφή του να βγάζει από τα ταμεία των «Λύκων» 13,5 εκατομμύρια δολάρια.
Ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ της νέας χρονιάς, παίκτης του ΝΒΑ θεωρούνταν κι ο Πάτρικ Μπέβερλι. Μέχρι που οι Χιτ αποφάσισαν να τον «κόψουν» (μαζί με τον ΝταΣον Μπάτλερ), ώστε να ρίξουν τα συμβόλαιά τους στον επιτρεπτό αριθμό των 15...

Σε 24''
Η κανονική περίοδος θα διαρκέσει από τις 26/10 μέχρι τις 13/4.
Tα playoffs θα κάνουν τζάμπολ στις 13/4, ενώ οι τελικοί θα αρχίσουν το αργότερο στις 2/6.
Στις 4-5/11 Ράπτορς και Νετς θα δώσουν, για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο αναμετρήσεις κανονικής περιόδου στην Ευρώπη (Λονδίνο).
Στις 2/12 ο ΛεΜπρον Τζέιμς θα επιστρέψει στο Κλίβελαντ για να βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος των Καβαλίερς.
Ανήμερα των Χριστουγέννων, στην Christmas Day Special του ΝΒΑ, έχουν προγραμματιστεί 5 τζάμπολ. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Λέικερς-Χιτ, Μάτζικ-Σέλτικς, ενώ υπάρχουν ακόμη Νικς-Μπουλς, Θάντερ-Νάγκετς και Γουόριορς-Μπλέιζερς.
Το Staples Center του Λος Άντζελες θα φιλοξενήσει το 60ό All Star Game στις 20/2.
Ο Τζον Γουόλ (PG, 20χρ.) επιλέχθηκε από τους Γουίζαρντς στο Νο.1 του φετινού ντραφτ. Read more!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ!!


Ο Γιάννης Μπουρούσης αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του αντιπροέδρου του ΠΣΑΚ εξαιτίας των γεγονότων που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες. Ο διεθνής σέντερ του Ολυμπιακου δημοσιοποίησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην κίνησή του αυτή, εκφράζοντας και την πικρία του για την στάση ορισμένων προς το πρόσωπό του.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Θεωρώ πως η παρουσία μου στο Δ.Σ. του ΠΣΑΚ είναι περιττή και γι’ αυτό το λόγο θέλω να υποβάλω την παραίτηση μου.

Με λύπη μου διαπίστωσα στις λίγες μέρες που ασχολήθηκα με τα κοινά του Συνδέσμου πως η φιλοσοφία που διέπει τον ΠΣΑΚ είναι μακριά από τη δική μου λογική.

Δεν ανέχομαι από κανένα να με αμφισβητεί και να χρησιμοποιεί το όνομά μου για προσωπικό του συμφέρον.

Απαγορεύω σε ανθρώπους που πληρώνονται από τον ΠΣΑΚ, δηλαδή και από μένα, να με ειρωνεύονται και να χλευάζουν τις αποφάσεις μου. Δυστυχώς γι’ αυτούς, η πιο σκληρή χούντα είναι η δημοκρατία στο όνομα της οποίας λαμβάνονται αποφάσεις του ενός.

Απαγορεύω σε οποιονδήποτε συνάδελφό μου (με ή χωρίς εισαγωγικά) να καταφέρεται εναντίον μου, ειδικά από τη στιγμή που έχω προσφέρει, ρισκάροντας και την καριέρα μου, στην Εθνική ομάδα του σπορ που αγαπάω και υπηρετώ ολόκληρα καλοκαίρια. Το δε τελευταίο καλοκαίρι είναι γνωστό ότι αγωνίστηκα με κίνδυνο επιδείνωσης σοβαρού τραυματισμού στο χέρι μου και με δική μου ευθύνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Δεν είμαι από κείνους που προσδοκούν μέσα από τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό να δημιουργήσουν όνομα και να αποκτήσουν κύρος στο χώρο. Αυτό φροντίζω να το κάνω με τις πράξεις μου μέσα στα γήπεδα.

Είναι δικαίωμα κάθε συναδέλφου μου να απεργήσει και δεν μπορώ ως άτομο αλλά και ως μπασκετμπολίστας να καταδικάσω μια τέτοια κίνηση. Μπορώ όμως να καταδικάσω μια κίνηση, την οποία καταψήφισα ως αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ, όταν αυτή δεν έχει στόχο το κοινό καλό, δεν εκπορεύεται από τη λογική αλλά βάζει τους παίκτες απλά πιόνια σε μια προσωπική αντιπαράθεση, άσχετη στην πραγματικότητα με τις διεκδικήσεις μας.

Σ’ έναν άλλο ΠΣΑΚ που θα έχει την ειλικρινή πρόθεση για αληθινές θεσμικές αλλαγές στο μπάσκετ, θα είμαι αλληλέγγυος και στο πλευρό όσον αληθινά αγωνίζονται στον κοινό σκοπό.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Μπουρούσης" Read more!

Σε Ινδούς η Μπλάκμπερν!


Σε εταιρεία από την Ινδία ανήκει πλέον η Μπλάκμπερν! Σύμφωνα με τον αγγλικό σύλλογο έχουν συμφωνηθεί όλα και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και η εταιρεία «Venkys» θα είναι το νέο αφεντικό. «Οι επαφές είναι στο τελικό στάδιο και η συμφωνία πρέπει να θεωρείται γεγονός», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Μπλάκμπερν, Τζον Γουίλιαμς. Να σημειώσουμε ότι η Μπλάκμπερν θα γίνει η πρώτη αγγλική ομάδα, που περνάει σε χέρια Ινδών. Read more!

«Τζόλε» και Αμανατίδης κατά της βίας


Στην αίθουσα «Red Cafe» του «Γ. Καραϊσκάκης» βρέθηκαν οι πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Γιώργος Αμανατίδης, που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, καθώς και άλλες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού. Εκεί υπό την παρουσία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βελτίωση του ελληνικού αθλητισμού, ενώ την αντίθεσή τους στη βία, στο ντόπινγκ και την έλλειψη προσβασιμότητας έδειξαν Αναλυτικά όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τίτλο «Ναι στον υγιή αθλητισμό»:

«Το μήνυμα ελήφθη. Με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο της ιατρικής και του αθλητισμού αλλά και δεκάδων φίλων του Πειραιά πραγματοποιήθηκε στο RED CAFÉ του σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης" η ημερίδα με θέματα από τον χώρο του αθλητισμού που διοργάνωσε ο συνδυασμός «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία».

Την αντίθεσή τους στη βία, στο ντόπινγκ και την έλλειψη προσβασιμότητας έδειξαν οι πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και οΓιώργος Αμανατίδης, που είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο παραολυμπιονίκης και τρίτος στη κατάταξη της παγκόσμιας κολύμβησης Βασίλης Τσαγκάρης, επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, η πρωταθλήτρια στο πένταθλο Αργυρώ Στρατάκη, ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και ο Δημήτρης Πατατούκας, Γιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, Δ/ντης ΕΣΥ στο Ασκληπιείο Βούλας. Read more!

Διπλή «καμπάνα» για Κράσιτς


Με ποινή δύο αγωνιστικών τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή του ιταλικού πρωταθλήματος τον Μίλος Κράσιτς της Γιουβέντους για το «θέατρο» στο ματς με την Μπολόνια. Χάνει Τσεζένα και Μίλαν ο Σέρβος. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έκανε μία εντυπωσιακή βουτιά στον κυριακάτικο (24/10) αγώνα με την Μπολόνια και κέρδισε πέναλτι για λογιαριασμό της Γιουβέντους. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε έντονη κριτική από τον ιταλικό Τύπο, με μερικές από αυτές να είναι υπερβολικές καθώς ζητούσαν από τους Μπιανκονέρι να εκδόσουν ανακοίνωση για το συμβάν.

Για την ιστορία, ο Βιντσέντζο Ιακουίντα είδε τον Βιβιάνο να αποκρούει το πέναλτι, ενώ ο 25χρονος πρώην άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά την εξέλιξη αυτή θα λείψει από το κλαμπ του Τορίνο σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, καθώς μετά τον αγώνα με την Τσεζένα ακολουθεί το ντέρμπι με τη Γιουβέντους. Read more!

Μεταγραφές τέλος για Μπάγερν!


Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου Ούλι Χένες απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνουν μεγάλες μεταγραφές οι Βαυαροί τον χειμώνα και απέδωσε το κακό τους ξεκίνημα στους τραυματισμούς του Ριμπερί και του Ρόμπεν.

Μπορεί η Μπάγερν Μονάχου να μην έχει κάνει καλό ξεκίνημα, ωστόσο ο πρόεδρός της δεν πρόκειται να κάνει δραματικές αλλαγές. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ένα δεξί η αριστερό μπακ, μόνο αν υπάρχει κάτι εξαιρετικό στην αγορά.

Παράλληλα, φάνηκε να μην ανησυχεί για το κακό ξεκίνημα των Βαυαρών. Το απέδωσε στους τραυματισμούς του Ριμπερί και του Ρόμπεν, ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε: «Είναι σαν να έλειπαν από εμάς ο Μπεκενμπάουερ και ο Μίλλερ», κάνοντας έναν παραλληλισμό με την εποχή που μεσουρανούσε στην Μπάγερν. Read more!

Κανεις δεν βγαινει ''Ζωντανος'' απο το Καραϊσκάκη!


33.334 θεατές, 6 σεζόν 110 αναμετρήσεις, 92 νίκες, 249 γκολ, 5 πρωταθλήματα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει πώς το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το «κόκκινο κάστρο», ύστερα από διάλειμμα μιας σεζόν μοιάζει και πάλι απόρθητο.«Μια μεγάλη ομάδα ξεκινάει από το γήπεδο». Η συγκεκριμένη αρχή αποτελεί βάση για κάθε ευρωπαϊκό σύλλογο. Η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα της δεκαπενταετίας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ο Ολυμπιακός, από τη μέρα που επέστρεψε στο Καραϊσκάκη (19 Σεπτεμβρίου 2004 απέναντι στην Καλλιθέα), έχει επιβάλει το δικό του «νόμο» σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το Gazzetta.gr αναζήτησε όλα τα εντός έδρας αποτελέσματα του Ολυμπιακού από τη σεζόν 2004-2005 και μετά, με τους «αριθμούς» που προκύπτουν, να είναι… θρυλικοί.Η Μάντσεστερ έχει το Old Trafford, η Λίβερπουλ το Anfiled, η Τσέλσι το Stamford Bridge, η Άρσεναλ κατασκεύασε το Emirates, η Μίλαν και η Ίντερ το San Siro (ή Meazza για τους «Νερατζούρι»), η Γιουβέντους επισκευάζει το Dell Alpi, η Μπαρτσελόνα έχει το Camp Nou, η Ρεάλ το Bernabeu, η Μπάγερν το Allianz Arena. Όπου και να γυρίσεις στην Ευρώπη, βλέπεις μεγάλες ομάδες να στεγάζονται σε μεγάλα γήπεδα. Είναι έννοιες ταυτόσημες. Καμία ομάδα δεν χτίστηκε και δεν γιγαντώθηκε, χωρίς οι παίκτες της να πατάνε σταθερά στο «δικό τους χορτάρι». Η αφοσίωση του COP, η τρέλα των αφισιονάδος, η λατρεία των τιφόζι στεγάστηκε σε γήπεδα στολίδια. Γήπεδα που γεννούσαν θρύλους και έφτιαχναν παραδόσεις. Τέτοιο είναι και το Καραϊσκάκη.Αρχικά κτίστηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 ως ποδηλατοδρόμιο. 108 χρόνια αργότερα και αφού από το 1920 και μετά άρχισε να χρησιμοποιείται για ποδοσφαιρικούς αγώνες, το Γεώργιος Καραϊσκάκης, μεταμορφώθηκε. Από «στάδιο» έγινε «γήπεδο». Από «ξεπερασμένο» έγινε «υπερσύγχρονο». Από «ζούγκλα» έγινε «σαλόνι». Από «έδρα του Ολυμπιακού» έγινε «παλάτι της σύγχρονης δυναστείας». ‘Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά για την περιβόητη κυριότητά του. Αυτό όμως που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, είναι ότι από το Σεπτέμβριο του 2004 και μετά, το Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι η καλύτερη έδρα στην Ελλάδα και μία από τις πιο «αποτελεσματικές» σε όλη την Ευρώπη.Λίγο πριν ο αντίπαλος μπει στον αγωνιστικό χώρο του Anfield, μια επιγραφή με τρεις λέξεις τον προειδοποιεί γι' αυτό που τον περιμένει. Αν το «This is Anfield» είναι ενδεικτικό του κλίματος στην έδρα της Λιβέρπουλ, τότε το… «Εδώ είναι Καραϊσκάκη δεν είναι παίξε γέλασε» ταιριάζει γάντι στο «σπίτι» του Ολυμπιακού. Read more!

Ατρόμητος στους «16»!


Η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε ο Ατρόμητος, που επικράτησε εκτός έδρας της Αναγέννησης Γιαννιτσών με 3-1. Δύο γκολ πέτυχε ο Καραλής. Το σύνολο του Γιώργου Δώνη, που φέτος έχει στόχο να φτάσει στις τελευταίες φάσεις της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, επικράτησε σχετικά εύκολα στα Γιαννιτσά της Αναγέννησης με 3-1. Οι Περιστεριώτες είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Καραλή, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (6', 53'), ενώ ενδιάμεσα (11') σκόραρε ο Σαγκανόφσκι. Για τους γηπεδούχους διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 57' ο Χασάνογλου. Read more!

"Όχι" σε ΠΑΟ για το ΟΑΚΑ!!


Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο παραχώρησης του ΟΑΚΑ ως μόνιμης έδρας στον Παναθηναϊκό।Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο κ. Νικητιάδης ρωτήθηκε για τα σενάρια περί σκέψεων του "τριφυλλιού" να κάνει μόνιμη έδρα του το Ολυμπιακό στάδιο.

"Το ΟΑΚΑ υπάρχει για συγκεκριμένο σκοπό κι έχει μία ιστορία πίσω του. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόταση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη Τύπου έγινε απολογισμός από τον Παναγιώτη Μπιτσαξή και τον Γιώργο Νικητιάδη για ο έργο της κυβέρνησης στον αθλητισμό ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού από την πλευρά του απάντησε σε ερώτηση για την απαγόρευση των μετακινήσεων των φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, λέγοντας:

"Εμείς ενεργούμε πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Οι μετακινήσεις θα γίνονται κατά περίπτωση, όπως είχαμε πει πέρυσι το Μάιο. Η απαγόρευση δεν είναι απειλή, αλλά προληπτικό μέτρο". Read more!

Μπέκαμ: "Είμαι διαθέσιμος για την εθνική"

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας μετά το τέλος του αγώνα με τη Λευκορωσία Στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο, έθεσε τον εαυτό του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο άσος των Λ.Α. Γκάλαξι σε. συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εννοείται πως είμαι διαθέσιμος για τη χώρα μου», αλλά κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον ίδιο είναι «καθαρά θέμα του προπονητή».

«Εννοείται πως είμαι διαθέσιμος για τη χώρα μου. Όλοι γνωρίζουν πόσο παθιασμένος είμαι για την χώρα μου όλα αυτά τα χρόνια και θα ήθελα να συνεχίζω να αγωνίζομαι. Πάντως, είτε το κάνω είτε όχι, είναι καθαρά θέμα του προπονητή. Το μέλλον είναι για τους νέους παίκτες και πρέπει να σκεφτούμε το EURO του 2012, αλλά κανείς παίκτης δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε σχετικά ο Μπέκαμ.
Read more!

Μαύρος: Μπορεί τίτλο η ΑΕΚ

Ο Θωμάς Μαύρος με δηλώσεις του εξήγησε τι πρέπει να συμβεί για να κόψει η ΑΕΚ πρώτη το νήμα

Μαύρος: Μπορεί τίτλο η ΑΕΚ Καμία έκπληξη δεν ήταν για τον Θωμά Μαύρο η νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης μιλώντας στο Νova Sport fm εξήγησε: «Η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη ομάδα, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός δεν είναι στην περσινή κατάσταση κι αισιοδοξούσα πως θα κερδίσουμε, όπως κι έγινε». Όσο για το πού αποδίδει την αγωνιστική μεταμόρφωση της ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ανέφερε: «Δεν θέλω να αναφερθώ στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Μανόλο Χιμένεθ έδειξε πως έχει τόλμη, έβγαλε δύο παίκτες από τη ναφθαλίνη στο ντέρμπι και του βγήκε. Έκρινε στην προπόνηση πως μπορούσαν να βοηθήσουν και πήρε το θάρρος να τους χρησιμοποιήσει. Ειδικά ο Νταντόμο με εντυπωσίασε, αλλά και ο Γκερέιρο ήταν καλός». Σχετικά με τις πιθανότητες που έχει η ΑΕΚ να πάρει το φετινό πρωτάθλημα ο Μαύρος ήταν ξεκάθαρος: «Είναι ακόμη νωρίς, υπάρχει πολύς δρόμος, οπότε όλα μπορούν να καλυφθούν Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει να παίζει η ΑΕΚ με πάθος, δύναμη και ενθουσιασμό. Αν συμβεί αυτό και βελτιώνεται συνεχώς η ομοιογένεια με τη δουλειά του προπονητή, η ομάδα έχει όλα τα φόντα για να κόψει πρώτη το νήμα».
Read more!

Γκοβού is back!

Γκοβού is back!

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται αύριο με την Κοζάνη για το Κύπελλο και ο Νίκος Νιόπλιας άφησε εκτός αποστολής τους Νίνη, Λέτο, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Σιμάο, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο και Τζόρβα, ενώ μέσα είναι ο Γκοβού.


Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το ματς του Κυπέλλου στην Κοζάνη με τους Νίνη, Λέτο και Καραγκούνη να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα στη σημερινή προπόνηση, ενώ ο Σιμάο δεν προπονήθηκε για προσωπικούς λόγους (λόγω του θανάτου του αδερφού του).
Οι υπόλοιποι παίκτες ξεκίνησαν με ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2», ακολούθως έπαιξαν δίτερμα και ολοκλήρωσαν με τακτική.
Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε και η αποστολή της ομάδας για τον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με το ΦΣ Κοζάνης που διεξάγεται στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Εκτός αποστολής, στην οποία συμμετέχει και ο Μαχλελής από την ομάδα U-20, έμειναν οι: Νίνης, Λέτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σιμάο, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο και Τζόρβας.
Read more!

Ύμνοι Όλντριτζ για Κυργιάκο

Ύμνοι Όλντριτζ για Κυργιάκο
Με κολακευτικά λόγια για την αξία του Σωτήρη Κυργιάκου αναφέρθηκε με τοποθέτησή του ο παλαίμαχος άσος της Λίβερπουλ Τζον Όλντριτζ.
«Ο Σωτήρης Κυργιάκος ήταν ο MVP για μία ακόμη φορά την Κυριακή και αξίζει κάθε έπαινο. Γρήγορα γίνεται ήρωας και το μεγάλο πράγμα για αυτόν είναι ότι δεν αφήνει τίποτα πίσω όταν παίζει.

Ο Κυργιάκος και ο Σκρτελ τα πηγαίνουν πολύ καλά στην άμυνα, αλλά ο Κυργιάκος είναι η κυρίαρχη μορφή. Ο Σκρτελ πρέπει να σταματήσει την τάση που έχει να βουτάει και να κρατηθεί περισσότερο στα πόδια του. Μπορεί να μάθει από τον παρτενέρ του στην άμυνα», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Read more!

Συμφώνησε με τον Κούμαλο η Τότεναμ

Μπογκανί Κουμαλο Η Τότεναμ επιβεβαίωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με τον Νοτιοαφρικανό αμυντικό Μπογκάνι Κούμαλο της Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ. Ο Κούμαλο ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Νοτίου Αφρικής στο φετινό Μουντιάλ και μάλιστα σκόραρε εναντίον της Γαλλίας. Ο Αφρικανός δοκιμάστηκε το καλοκαίρι από την Τοτέναμ και εντυπωσίασε τον Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Η μεταγραφή του Κούμαλο θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, αν και εφόσον καταφέρει να πάρει την απαιτούμενη άδεια εργασίας.
Read more!

Αλόνσο «βλέπει» ο Μπριατόρε

Αλόνσο «βλέπει» ο ΜπριατόρεΜπορεί να απέχει από τα γκριντ, καθώς δεν έχει πια ενεργό ρόλο στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ωστόσο, ο Φλάβιο Μπριατόρε για ακόμη μια φορά εξέφρασε τις απόψεις του και τις προβλέψεις του για το που θα καταλήξει ο φετινός τίτλος.
Μάλιστα, ο Ιταλός τόνισε πως μόνο μια καταστροφή μπορεί να απομακρύνει τον Αλόνσο από τον τρίτο του τίτλο.
«Ο Αλόνσο είναι τώρα 11 βαθμούς μπροστά. Μόνο μια καταστροφή θα τον εμπόδιζε από το να κερδίσει το τρίτο του πρωτάθλημα», ήταν τα λόγια του Μπριατόρε, ο οποίος συμπλήρωσε πως και ο Μαρκ Γουέμπερ βρίσκεται ακόμη στο κυνήγι του τίτλου, «Για τον Φέτελ είναι απίθανο, όπως και για τον Χάμιλτον», δήλωσε ο μάνατζερ των Αλόνσο, Γουέμπερ.
Ο Μπριατόρε γνωρίζει πολύ καλά τις ικανότητες του Ισπανού πιλότου, καθώς το 2005 και το 2006 πανηγύρισαν μαζί τα πρωταθλήματα του Αλόνσο, ο οποίος βρίσκονταν στην ομάδα της Renault.
Read more!

Μας πλούτισε και... μαγειρεύτηκε!


Ας είναι ελαφρύ το μακαρονάκι που τον σκεπάζει! Ο Πολ, το συμπαθές χταπόδι που με τις προβλέψεις του… μοίρασε λεφτά στο περασμένο Μουντιάλ, «έφυγε» από τη ζωή!Το μαλάκιο δεν βρίσκεται πια στη ζωή, με τον υπεύθυνο του ενυδρείου του Ομπερχάουζεν να τονίζει για τον Πολ: «Τον βρήκαμε νεκρό σήμερα το πρωί στη δεξαμενή που τον κρατούσαμε. Ήταν κάτι αναμενόμενο, γιατί τις τελευταίες ημέρες είχε μικρή κινητικότητα και έτρωγε πολύ λίγο».
Η διάρκεια ζωής του κοινού χταποδιού κυμαίνεται από 12 έως 15 μήνες και ο μακαρίτης Πολ ήταν πλέον στα βαθιά γεράματα... Αυτό που δεν ξεκαθάρισαν οι υπεύθυνοι του ενυδρείου, είναι τι έκαναν το χταπόδι μετά τον θάνατό του...
Όσοι θησαύρισαν από τις προβλέψεις του, να είναι καλά και να τον θυμούνται. Όσο για τους υπεύθυνους του ενυδρείου... καλοφάγωτο! Read more!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΦΙΦΑ ΣΤΟΝ ΕΠΣΤΑΪΝ!


Ο Ντένις Επστάιν με τις φετινές εντυπωσιακές εμφανίσεις του με την φανέλα της Κέρκυρας προκάλεσε το ενδιαφέρον της FIFA, η οποία στην ιστοσελίδα της φιλοξενεί αφιέρωμα στον Ελληνικό σύλλογο και τον Γερμανό άσο.
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος και ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Κέρκυρα. Η πρωτάρα ομάδα στη Σούπερ Λίγκ έδρα της το νησί της Κέρκυρας και ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια. Ο σύλλογος ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2004 αφού μέχρι τότε αγωνιζόταν στις μικρότερες κατηγορίες», αναφέρει αρχικά η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
«Πριν από δέκα χρόνια η ομάδα έπαιζε στην Δ΄ Εθνική. Όμως χάρη στον Σπύρο Καλογιάννη, τον τότε πρόεδρο του συλλόγου, κατάφερε να κερδίσει την άνοδό της στην μεγάλη κατηγορία. Δυστυχώς η διαμονή της στην ελίτ κατηγορία της Ελλάδας κράτησε μόνο έναν χρόνο. Μετά από ακόμα μια άνοδο υποβιβάστηκε στη β΄ Κατηγορία το 2007.
Η Κέρκυρα ενισχύθηκε και από το καλοκαίρι επέστρεψε. Η πορεία της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ είναι μέχρι τώρα εξαιρετική. Σε αντίθεση με τα προγνωστικά, οι παίκτες της έχουν υποστεί μόλις μία ήττα στις επτά πρώτες αγωνιστικές και έχουν από τρεις νίκες και ισοπαλίες. Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας είναι ο Γερμανός μέσος, Ντένις Επστάιν».
«Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 24 ετών ο Επστάιν έχει ήδη μια γεμάτη καριέρα πίσω του. Σε ηλικία 12 ετών μεταγράφηκε στην Κολωνία και από εκεί εντάχθηκε στην εθνική ομάδα Νέων, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στη Μπουντεσλίγκα τον Οκτώβριο του 2005. Το 2007 και αφού κατήγγειλε τη σύμβασή του πήγε στους Κίκερς Όφενμπαχ.
Κατά την θητεία στη β΄ κατηγορία της Γερμανίας δεν κατάφερε να δείξει την αξία του και τη σεζόν 2008/09 μετακινήθηκε στον Ηρακλή της Θεσσαλονίκης. Εκεί ο Επστάιν βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό και σε δύο σεζόν σημείωσε επτά γκολ. Τον περασμένο Ιούνιο ο Γερμανός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ».
«Ο Επστάιν δεν έμεινε για πολύ καιρό στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ καθώς ο σύλλογος άλλαξε χέρια και παραχωρήθηκε στην Κέρκυρα. Αυτή η κίνηση που φαινόταν ένα βήμα πίσω για την καριέρα του τώρα αποδεικνύεται ένα πραγματικό παιχνίδι της τύχης για την τωρινή ομάδα του. Στην Κέρκυρα παίζει βασικός. Την 1η αγωνιστική πέτυχε γκολ στη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ, και στα επόμενα έξι ματς πέτυχε τέσσερα γκολ, με τα οποία έδωσε δύο νίκες και μία ισοπαλία στην ομάδα του.
Δεδομένου ότι ο αριστεροπόδαρος άσος έχει κλάψει την παράσταση στο νησί του Ιονίου ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα μπορούσε να τον επανεντάξει το συντομότερο στο δυναμικό του. Ωστόσο, αν συνεχίσει σε αυτά τα επίπεδα δεν αποκλείεται να παραμείνει στην Κέρκυρα». Read more!

"Ρονάλντο ο Νο 1, δεύτερος ο Μέσι"!


Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Telemadrid" ξεκαθάρισε ότι για εκείνον ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, με τον Λιονέλ Μέσι να έρχεται δεύτερος."Ο Μέσι ο νούμερο ένα στον κόσμο; Ο Κριστιάνο; Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές. Εάν θεωρήσουμε τον Μέσι το νούμερο ένα, ο Κριστιάνο είναι το νούμερο δύο και αντίστροφα.Αν δηλαδή πει κανείς ότι ο Κριστιάνο είναι ο πρώτος, αυτό σημαίνει πως ο Μέσι είναι ο δεύτερος. Για μένα είναι ξεκάθαρο πως ο Κριστιάνο είναι το νούμερο ένα στον κόσμο.
Ο Κασίγιας; Είναι ο πρώτος των πρώτων",
τόνισε ο "special one", μή χάνοντας ουσιαστικά την ευκαιρία για μία ακόμα φορά να εξυψώσει και να ανέβασει την ψυχολογία δύο δικών του "παιδιών".
Όσο για τους κερδισμένους τίτλους στην καριέρα του αλλά και το τί αποζητά έχοντας στα χέρια του το τιμόνι της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πορτογάλος στάθηκε στη σημασία που έχει για εκείνον το "τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά":"Με ποδοσφαιρικούς όρους, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η διοργάνωση των διοργανώσεων, η σημαντικότερη. Όσον αφορά στην ποιότητα, είναι και πάλι η σημαντικότερη.
Δεν θέλω να φανώ εγωιστής, αλλά θα ήθελα το Τσάμπιονς Λιγκ αυτό το χρόνο για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου και το θέλω για τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Είμαι ο τεχνικός αυτής της φιλόδοξης ομάδας, θέλω να ξαναφέρω τη Ρεάλ εκεί που πρέπει να είναι. Μία νίκη παραμένει μία νίκη.
Το να κατακτάς το Τσάμπιονς Λιγκ, σημαίνει απλά ότι κατακτάς το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχει σημασία αν είναι το πρώτο μου, το δεύτερο ή το τρίτο.
Θυμάμαι το ίδιο, κάθε λεπτό όλων των Κυπέλλων που έχω κατακτήσει. Θα το θυμάμαι το ίδιο ακριβώς και όταν θα είμαι 70 ετών, τα πάντα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες.
Δεν ξεχνιέται με τίποτα το Τσάμπιονς Λιγκ",
κατέληξε χαρακτηριστικά. Read more!

Ντατόλο: "Θέλω Εσπανιόλ, όχι Νάπολι"


Ο γνωστός στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, Χεσούς Ντάτολο, εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στην Εσπανιόλ και όχι να επιστρέψει στη Νάπολι।Ο 26χρονος μέσος, που πέρυσι είχε έρθει και στην χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού με τη μορφή δανεισμού, φέτος αγωνίζεται στην Εσπανιόλ, καθώς εξακολουθεί να μην έχει θέση στο ρόστερ των "παρτινοπέι"."
Το χειροκρότημα του κόσμου εκτιμήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Επιθυμώ να το διασκεδάσω στο γήπεδο όπως οι συμπαίκτες μου", είπε ο Ντάτολο για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

"Ο στόχος είναι αγοραστεί το συμβόλαιό μου από την ομάδα μου και είναι καλό που βλέπω τον προπονητή να μου δίνει ευκαιρία να παίζω". Read more!

Τέταρτος ο ΟΣΦΠ!!


Η Ναβάρα δεν επιφύλασσε τέλος με τίτλο για τον Ολυμπιακό, παρόλα αυτά οι "ερυθρόλεκοι" τερμάτισαν τέταρτοι στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Νταβίντε Ριγκόν κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο, φτάνοντας τους δύο στα τρία χρόνια ύπαρξης της Superleague Formula.Ο Ολυμπιακός θα ήθελε να φύγει από την Ισπανία, έχοντας στις αποσκευές του τον τίτλο και το χρηματικό έπαθλο του 1.000.000 ευρώ, αλλά η ατυχία του... χτυπούσε την πόρτα όταν πήγαινε να σηκώσει κεφάλι.Στον πρώτο αγώνα ο Ολυμπιακός εκίνησε από την 11 θέση. Ο Χάνλεϊ ταλαντευόταν συνεχώς από την 11η θέση στη 13η και τούμπαλιν.

Για λίγο πέρασαν οι ερυθρόλευκοι στη 10η θέση, μετά την προσπέραση στις Κορίνθιανς και Αϊτχόφεν, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχασε το μπροστινό μέρος της αεροτομής, με αποτέλεσμα να στερείται το μονοθέσιο στην αεροδυναμική.

Στη συνέχεια άνοιξαν τα pit. Εκεί ο Ολυμπιακός έχασε χρόνο και έπεσε πάλι στην 11η, όταν η Κορίνθιανς τον προσπέρασε κατά την κοινή τους έξοδο από τα pit. Μάλιστα, δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά οι κριτές του έδωσαν και ποινή διέλευσης για μη τήρηση των κανονισμών μέσα στα pit.

Ο Βρετανός πιλότος του Ολυμπιακού προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά δεν ήταν αρκετό ώστε να πάρει μια θέση που θα τον έφερνε κοντά με τους ανταγωνιστές του.

Έτσι ο πρώτος αγώνας βρήκε τον Ολυμπιακό στην 12η θέση, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Τζον Μάρτιν της Γκουοάν, Νταβίντε Ριγκόν της Άντερλεχτ και Φρεντερίκ Βερνίς της Λιβερπουλ. Read more!

O τριπλός "πονοκέφαλος" του Βαλβέρδε


Φουστέρ, Πάντελιτς και Ουρτάδο παραμένουν αμφίβολοι για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σήμερα "κληρώνει" για τον πρώτο, τι συμβαίνει με τον Σέρβο και τον Καταλανό.Τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία θα υποβληθεί σήμερα (26/10) ο Νταδίβ Φουστέρ, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

O 28χρονος μεσοεπιθετικός έκανε θεραπεία κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, λέγοντας στο ιατρικό τιμ ότι αισθάνεται καλύτερα σε σχέση με το πως ένιωθε μετά τη λήξη του αγώνα με τον Άρη.

Κάποια "μικροτσιμπήματα" που ένιωσε στον μηρό, αποδόθηκαν από τον γιατρό της ομάδας Νίκο Τζουρούδη περισσότερο στην κούραση. Ωστόσο για να είναι σίγουροι στον Ολυμπιακό ότι όλα "καθαρά" με τον παίκτη, θα τον υποβάλουν σήμερα σε μαγνητική τομογραφία.Ο Ερνέστο Βαλβέρδε περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα της, καθώς ο Νταδίβ Φουστέρ είναι ο πιο κατάλληλος για να εφαρμόσει το αγωνιστικό πλάνο του, το οποίο επιτάσσει πίεση στα αντίπαλα στόπερ με το που παίρνουν την μπάλα. Γι' αυτό, ακόμα και αν η μαγνητική του συμπατριώτη του είναι καθαρή, ο Βάσκος τεχνικός σκοπεύει να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή του αγώνα Κυπέλλου με την Ηλιούπολη.Από την αποστολή για τον αυριανό αγώνα (27/10, 20:00) λογικά θα απουσιάζει και ο Πάντελιτς αφού ούτε και χθες κατάφερε να προπονηθεί με την ομάδα. Στη σημερινή προπόνηση που θα διεξαχθεί στις 19:00 και θα είναι η τελευταία πριν το ματς του Κυπέλλου, ο Σέρβος στράικερ θα δοκιμάσει να πάρει μέρος στο κανονικό προπονητικό πρόγραμμα και αν τα καταφέρει, ο δρόμος για τη συμμετοχή του στο ΟΑΚΑ θα είναι ανοιχτός.Ο τρίτος πονοκέφαλος του Βαλβέρδε είναι μόνιμος εδώ και καιρό και λέγεται Ουρτάδο. Ο Καταλανός αμυντικός χαφ συνεχίζει να νιώθει κάποιες μικροενοχλήσεις την ώρα που ο Βάσκος τεχνικός υπολόγιζε να του δώσει χρόνο συμμετοχής με την Ηλιούπολη. Αν τελικά θα βρεθεί στην αποστολή, θα φανεί από την κατάσταση στην οποία θα παρουσιαστεί στη σημερινή προπόνηση,

Read more!

Θρήνος για Σιμάο!!


Ο αδερφός του Σιμάο Μάτε Ζούνιορ έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Μοζαμβίκη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο παίκτης στην προπόνηση του Παναθηναϊκού.Ο αδερφός του μέσου του "τριφυλλιού" συγκρούστηκε με το αυτοκίνητό του στην πατρίδα του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.Παρά το σοκ και τη θλίψη του, ο Σιμάο αποφάσισε να μην πάει στην πατρίδα του και να παραμείνει στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει τους "πράσινους" στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Μετά το ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους", σκοπεύει να αναχωρήσει για την πατρίδα του, για να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του. Read more!

ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΣΑΙ???????


Ο οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι που βλέπετε στη φωτογραφία βιάστηκε να κάνει τατουάζ αξίας 500 λιρών τον Γουέιν Ρούνεϊ και τώρα το μετανιώνει!

Όπως βλέπετε στη φώτο που υπάρχει σε αρκετές εκδόσεις του βρετανικού Τύπου, ο Άγγλος φίλος της Σίτι πίστεψε ότι ο Ρούνεϊ θα αφήσει την αιώνια αντίπαλο Γιουνάιτεντ για την ομάδα του.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν έλαβε χώρα, μια και ο Ρούνεϊ παρέμεινε στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ και ο «άτυχος» οπαδός ξόδεψε άδικα το ποσό των 500 αγγλικών λιρών για να κάνει αυτό το τατουάζ.

Read more!

«Απάντησα στον Μπουμσόνγκ»!


Για τον ίδιο αλλά και το νικηφόρο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μίλησε στα ΜΜΕ της χώρας του ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Τι είπε για τον Μανόλο Χιμένεθ, τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, αλλά και το θέμα του συμβολαίου του

Ο Αλγερινός στράικερ μίλησε στην έκδοση «Le Buteur»

Ήσουν και πάλι καθοριστικός στη νίκη επί του Παναθηναϊκού…


«Τι να πω… Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για την εμφάνισή μου σε αυτό το παιχνίδι. Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική, καθοριστική για μας. Μας επέτρεψε να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να κοιτάμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια».

Είναι ωραίο να πετυχαίνεις ένα καθοριστικό γκολ σε ντέρμπι…


«Ναι, σίγουρα. Το τέρμα που σημείωσα με έκανε να αισθανθώ καλύτερα και μου ανέβασε την αυτοπεποίθηση. Μετά την ήττα μας την Πέμπτη από την Άντερλεχτ για το Europa League, θέλαμε να εξιλεωθούμε με μία νίκη στο ντέρμπι μπροστά στον κόσμο μας. Ευτυχώς τα καταφέραμε και το πιο σημαντικό είναι πως η ομάδα πήρε τρεις βαθμούς».

Από την αρχή της σεζόν σκοράρεις σχεδόν σε κάθε ματς. Έχεις στόχο το βραβείο του πρώτου σκόρερ;


«Δεν έχω θέσει κάποιον προσωπικό στόχο. Προέχει πάντα το συμφέρον της ομάδας και δεν είναι αυτοσκοπός να βγω πρώτος σκόρερ. Φέτος αισθάνομαι καλά και το ίδιο η ομάδα όταν πετυχαίνει γκολ. Πάντα χαίρομαι να σκοράρω και να βοηθώ την ΑΕΚ να φτάνει σε νίκες. Είμαι ένας παίκτης με ανταγωνιστικό πνεύμα και διψάω για γκολ».

Πώς είναι οι σχέσεις σου με το νέο σας προπονητή, Μανόλο Χιμένεθ;


«Πολύ καλές, τα πηγαίνουμε πολύ καλά και όλα βαίνουν καλά για την ώρα. Είναι καλός προπονητής, ανοιχτόμυαλος και δίνει περισσότερη ελευθερία στους παίκτες. Μας επιτρέπει να παίζουμε πιο άνετα και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό συζητήσαμε, μου έδωσε οδηγίες και με ενθάρρυνε. Το εκτιμώ πολύ αυτό».

Φυσικά θα σε συνεχάρη μετά τον αγώνα…
«Ναι, είναι φυσιολογικό. Όμως, ξέρετε, σε όλη την ομάδα αξίζουν συγχαρητήρια. Εγώ είμαι απλώς ένα μέρος του συνόλου, που έκανε τη δουλειά του. Αυτή η νίκη μάς έκανε πολύ καλό».

Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Φαντάζομαι τη χαρά τους μετά τη νίκη…


«Όντως, αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για αυτούς. Είναι ένα ντέρμπι κι όλοι ξέρουν την αντιπαλότητα που υπάρχει σε τέτοια παιχνίδια. Ο κόσμος μας χάρηκε πολύ, ακόμη περισσότερο γιατί δεν περίμεναν την επιτυχία. Μετά την ήττα μας στο Βέλγιο, πολλοί ήταν προβληματισμένοι για τις πιθανότητες να κερδίσουμε την Κυριακή. Πρέπει να ξέρουν όμως ότι δεν έχουμε το δυναμικό της Μπαρτσελόνα για να παίζουμε σε όλες τις διοργανώσεις».

Στον ελληνικό Τύπο γράφτηκε πως θα υπογράψεις αυτή την εβδομάδα το νέο σου συμβόλαιο. Το επιβεβαιώνει;


«Αυτά είναι προσωπικά ζητήματα και δεν βλέπω γιατί να τα λέμε στα ΜΜΕ. Δεν θα ανέβω στην κορυφή για να το φωνάξω αν θα ανανεώσω τη συνεργασία μου ή όχι. Αυτό το θέμα απασχολεί εμένα και την ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω, πάντως, είναι ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση και όλα τα τελειώσουν σύντομα».

Και για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού να σε αποκτήσει;


«Αυτά είναι πράγματα που γράφονται στον Τύπο και τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Τα ελληνικά ΜΜΕ έκαναν θόρυβο από το τίποτα».

Υπήρξε κάποια προσέγγιση;


«Όχι, απολύτως τίποτα. Όταν ένας επιθετικός πετυχαίνει πολλά γκολ, όπως συμβαίνει τώρα με μένα, είναι φυσιολογικό να υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Δεν είναι κάτι καινούριο. Όμως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο».

Πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ φερόταν να έχει δηλώσει πως δεν θα σε αφήσει να σκοράρεις. Τελικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο…


«Πράγματι, μου το είπαν κάποιοι φίλοι. Είπε πως δεν θα σβήσει, αλλά πιστεύω πως πήρε την απάντησή του στο γήπεδο. Γνωρίζω καλά τον Ζαν Αλέν και τον Σισέ από την εποχή που ήμασταν μαζί στην Οσέρ. Είχα καιρό να τους συναντήσω και χάρηκα που τους είδα».

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει όλο και περισσότερους Αλγερινούς παίκτες. Πώς το εξηγείς αυτό;


«Η παρουσία μου εδώ για τόσα χρόνια έχει βοηθήσει τον Αμπντούν και τους άλλους παίκτες να προσαρμοστούν. Οι Έλληνες έμαθαν και κατάλαβαν τη νοοτροπία των Αλγερινών ποδοσφαιριστών. Το ποδόσφαιρο εδώ είναι ευχάριστο και ανοικτό, μας επιτρέπει να δείξουμε τις ικανότητές μας».

Θα συνιστούσες λοιπόν σε έναν συμπατριώτη σου να έρθει στην Ελλάδα…


«Γιατί όχι; Η Ελλάδα μοιάζει με την Αλγερία. Όταν έρχεσαι εδώ δεν σου λείπει τόσο πολύ η πατρίδα, όπως σε άλλες χώρες. Γενικά τα πράγματα εδώ είναι όμορφα και το κλίμα είναι ιδανικό για να παίξεις ποδόσφαιρο. Επίσης, η ιδιοσυγκρασία των φιλάθλων είναι σχεδόν ίδια με την Αλγερία. Βοηθούν τους παίκτες να δώσουν τα πάντα.

Read more!

«Υπόκλιση» Σισκάουσκας σε «Ζοτς»


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας (28/10), με τον πρώην «πράσινο» φόργουορντ Ραμούνας Σισκάουσκας να εκθειάζει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο 32χρονος διεθνής Λιθουανόςφόργουορντ της «ομάδας του στρατού», Ραμούνας Σισκάουσκας, μίλησε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα Sportday για το νέο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδος, αλλά και τον «Ζοτς», τονίζοντας σχετικά: «Ακόμα είναι αρχή της χρονιάς. Τίποτα δεν κρίνεται τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη. Ο Παναθηναϊκός παραμένει πολύ μεγάλη ομάδα, έστω και αν έχασε σημαντικούς παίκτες, όπως ο Σπανούλης, ο Πέκοβιτς και ο Γιασικεβίτσιους.

Πήραν πολύ καλούς παίκτες και βέβαια υπάρχουν στο ρόστερ -από τα προηγούμενα χρόνια- οι γνωστοί σπουδαίοι αθλητές, που κρατάνε την ομάδα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι εκεί που είναι και θα συνεχίσει να είναι, καθώς στον πάγκο του παραμένει ο Ομπράντοβιτς. Η ομάδα έχει τη σφραγίδα του, έχει τη δουλειά του. Άρα υπάρχει μεγάλη ασφάλεια».

Read more!

ΝΒΑ:Mπάσκετ απο αλλον Πλανητη!


Η 65η σεζόν του ΝΒΑ αρχίζει και υπόσχεται ότι θα είναι μία από τις συγκλονιστικότερες όλων των εποχών! Ποτέ άλλοτε δεν είχαν μαζευτεί στη σκηνή τόσο πολλοί διεκδικητές του τίτλου! Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε η αίσθηση ότι το ΝΒΑ βαδίζει πάνω σε μια κλωστή και πως είναι ορατός -αλλά και βάσιμος- ο κίνδυνος να είναι η φετινή χρονιά η τελευταία με το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου έτσι όπως το ξέραμε. Οι διαφορές ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των ομάδων και τους παίκτες είναι σημαντικές, η οικονομική κρίση είναι επίσης γεγονός και το lock out βρίσκεται προ των πυλών. Γι’ αυτό θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι στη στιγμή, να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Ειδικά εμείς στην Ελλάδα, που βιώνουμε την απαξίωση του αθλήματος και τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει μέσα στο σπίτι μας, μπορούμε να ξεχαστούμε παρακολουθώντας ό,τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, διότι στο τέλος θα κινδυνεύσουμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει μπάσκετ γενικώς! Κι όμως υπάρχει! Είναι το… άλλο μπάσκετ! Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους άλλους δεν αρέσει, εκεί πάντως σέβονται το παιχνίδι…

Το ΝΒΑ, λοιπόν, αρχίζει και ας δώσουμε έμφαση σε δέκα ημερομηνίες-σταθμούς για να μπούμε στον ρυθμό της νέας σεζόν!

  1. Η κανονική περίοδος αρχίζει στις 26 Οκτωβρίου με ένα παιχνίδι που θα συζητηθεί, καθώς οι επίδοξοι πρωταθλητές της Ανατολής, οι Μαϊάμι Χιτ του Λεμπρόν, του Γουέιντ και του Μπος αντιμετωπίζουν τους βετεράνους Σέλτικς (Γκαρνέτ, Πιρς, Άλεν, Σακίλ) που θέλουν να δώσουν στους πιτσιρικάδες ένα μήνυμα για το πόσο εύκολα θα κερδίσουν το πρωτάθλημα στην Ανατολή!
  2. Οι πρωταθλητές Λέικερς, στη δικιά τους πρεμιέρα, την ίδια μέρα (26/10) θα αντιμετωπίσουν το Χιούστον, όπου θα επανεμφανιστεί ο Γιάο Μινγκ ύστερα από ένα χρόνο αποχής λόγω τραυματισμού. Η τελετή παράδοσης του τροπαίου θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Φιλ Τζάκσον, ο οποίος χρειάζεται πλέον και τρίτο χέρι για να βολέψει τα δαχτυλίδια του καθώς έχει φτάσει στα 11! Όσο για τον Κόμπι Μπράιαντ, αυτός θα βιάζεται να έρθουν τα πλέι οφ, για να πάρει το έκτο του δαχτυλίδι και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Τζόρνταν!
  3. Τα Χριστούγεννα (εποχή που στην Ελλάδα η Α1 έκανε στο παρελθόν μίνιμουμ μία εβδομάδα διακοπές) έχουν προγραμματιστεί πέντε ματς για το κοινό, με μαγνήτες τα ντέρμπι Ορλάντο-Βοστόνης και Λέικερς-Μαϊάμι!
  4. Στις 4 και τις 5 Μαρτίου οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς θα αντιμετωπίσουν τους Τορόντο Ράπτορς για την κανονική περίοδο του ΝΒΑ, με μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Τα παιχνίδια θα γίνουν στο Λονδίνο! Ο στόχος του Στερν για επέκταση προς την Ευρώπη συνεχίζει να χτίζεται με αργά, αλλά σταθερά βήματα…
  5. Ο Τζον Γουόλ, το νέο μεγάλο όνομα του ΝΒΑ και νούμερο ένα ντραφτ πικ του 2010, θα παίξει τον πρώτο του επίσημο αγώνα στο ΝΒΑ με τα χρώματα των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς στις 28 Οκτωβρίου εναντίον του Ορλάντο! Συμπαίκτης του θα είναι ο Αρίνας, που άφησε τα πιστόλια στο μπαούλο του και θα ασχοληθεί πάλι με το μπάσκετ
  6. Στις 2 Δεκεμβρίου ο Λεμπρόν Τζέιμς θα επιστρέψει στο Κλίβελαντ με τη φανέλα του Μαϊάμι και τον περιμένουν με ανοικτές αγκάλες. Εδώ και μήνες οι οπαδοί των Καβαλίερς ψάχνουν να βρουν τρόπους για να αποδοκιμάσουν τον προδότη της πόλης τους. Η ιδέα να… παρακολουθήσουν όλο το ματς με την πλάτη προς τον αγωνιστικό χώρο κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές.
  7. Στις 30 Ιανουαρίου και στις 10 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί οι αγώνες μεταξύ Λέικερς και Σέλτικς, στην επανάληψη των περσινών συγκλονιστικών τελικών ανάμεσα στους ίδιους αντιπάλους… Ειδικά φέτος που ο Κόμπι θα δει απέναντι και τον λατρεμένο φίλο του Σακίλ Ο΄Νιλ αυτά τα παιχνίδια είναι για να τα γράφεις στο βίντεο και να τα έχεις για πάντα!
  8. Στις 20 Φεβρουαρίου στο Στέιπλς Σέντερ του Λος Αντζελες θα γίνει το ολ σταρ γκέιμ με αύξοντα αριθμό 60! Θα είναι η πέμπτη φορά που η Πόλη των Αγγέλων θα φιλοξενήσει τη γιορτή του ΝΒΑ! Η ιδέα να έρθουν προς Ελλάδα μεριά οι άνθρωποι του Στερν για να τους δείξουμε πώς γίνονται αυτές οι δουλειές είναι ακόμη υπό συζήτηση!
  9. Το Σάββατο 16 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη των πλέι οφ και το αργότερο που θα τελειώσουν είναι στις 30 Μαΐου. Οι τελικοί θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου και το αργότερο που θα τελειώσουν είναι στις 16 Ιουνίου!
  10. Το πλήρες πρόγραμμα του ΝΒΑ (μην κάνετε συγκρίσεις με την Ελλάδα διότι είναι ιεροσυλία) εκδόθηκε στις 10 Αυγούστου του 2010, σχεδόν τρεις μήνες πριν από το πρώτο τζάμπολ της 26ης Οκτωβρίου!

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Ποιος θα πάρει λοιπόν την κούπα; Ο Κόμπι; Οι Λεμπρόν, Γουέιντ, Μπος και σία; Ή μήπως ο Χάουαρντ, σαν σούπερμαν που είναι, θα κάνει το θαύμα του; Κι αν η Βοστόνη αποδειχτεί ότι έχει κηροζίνη στο ρεζερβουάρ των σκληροτράχηλων βετεράνων που απαρτίζουν το ρόστερ της; Ποιος μπορεί να στοιχηματίσει ότι ο Νοβίτσκι δεν έχει τύχη ή πως ο Κέβιν Ντουράντ δεν είναι σε θέση να κάνει τον κόσμο να μείνει για μία ακόμη φορά (μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα) να μείνει με το στόμα ανοικτό; Έτσι και αλλιώς τον Νοέμβριο δεν μπορεί να πάρει κανένας το πρωτάθλημα. Ούτε καν να χάσει τον τίτλο δεν μπορεί, διότι στο μπάσκετ εκείνο που μετράει είναι η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεσαι τον Μάιο και τον Ιούνιο! Παρ' όλα αυτά θα δώσουμε τις προβλέψεις μας για το πώς μπορεί να πάει η τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου σε Ανατολή και Δύση και ποιοι θα είναι οι 16 που θα περάσουν στα πλέι οφ:

ΑΝΑΤΟΛΗ

1. ΜΑΪΑΜΙ

Η απόκτηση των «big 3» βάζει τους Χιτς στην πρώτη θέση των προγνωστικών! Το ερωτηματικό για το Μαϊάμι είναι αν ο κόουτς Σποέλστρα μπορεί να δημιουργήσει ομάδα που θα μπορεί να παίρνει και αποτελέσματα στα πλέι οφ. Υπάρχουν πολλοί που υποψιάζονται ότι ο Ράιλι στην πρώτη δυσκολία θα θελήσει να πάρει ο ίδιος τα ηνία. Αν επαληθευτεί η πρόβλεψή τους τότε ίσως δούμε μια μονομαχία Τζάκσον-Ράιλι που θα κόψει την ανάσα…

2. ΒΟΣΤΟΝΗ

Η Βοστόνη και το Ορλάντο θα δώσουν μάχη για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή. Οι ηλικιωμένοι σταρ του Ρίβερς έχουν ως πρώτη αποστολή να βγάλουν την κανονική περίοδο όσο γίνεται πιο ξεκούραστοι και υγιείς, ώστε να έχει μείνει καύσιμο στο ρεζερβουάρ όταν θα φτάσει η ποστ σίζον.

3. ΟΡΛΑΝΤΟ

Έκαναν μεγάλη κίνηση με την απόκτηση του Κουεντίν Ρίτσαρντσον και τώρα χρειάζονται έναν άσο επίπέδου ολ σταρ γκέιμ για να στήσουν γύρω από τον Χάουαρντ μια ομάδα που θα μπορεί να έχει βλέψεις για τον τίτλο. Έτσι όπως είναι τώρα θα παλέψουν με τους Σέλτικς για τη θέση στους τελικούς της Ανατολής.

4. ΣΙΚΑΓΟ


Οι Μπουλς όπως και οι Μπακς είναι πλέον ομάδες που διαθέτουν όλα τα στοιχεία για να φτάσουν ψηλά. Ο Θιμποντό είναι το νέο μεγάλο όπλο του Σικάγο και πολλοί λένε ότι θα πάρει τον τίτλο του κόουτς της χρονιάς.

5. ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ

Ο Σκοτ Σκάιλς, ένας από τους καλύτερους προπονητές του ΝΒΑ, έχει πλέον στα χέρια του υλικό πρωταθλητισμού. Ο Μπόγκατ είναι υγιής, ο Μαγκέτι, ο Σάλμονς, ο Τζένινγκς βρίσκονται σε καλές φάσεις της καριέρας τους και ο στόχος της τετράδας είναι εφικτός.

6.ΑΤΛΑΝΤΑ

Οι Χοκς κράτησαν βασικά την περσινή ομάδα που έχασε 4-0 από το Ορλάντο και απλώς άλλαξαν προπονητή. Θα είναι ανταγωνιστικοί, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσουν το γεγονός ότι από τη Southeast δεν μπορεί να μπει και τρίτη ομάδα στην τετράδα.

7. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Προσπάθησαν να πάρουν τον Λεμπρόν και τελικά θα πρέπει να βολευτούν με τον Στουνταμάιρ που βεβαίως είναι μια χαρά παίκτης. Για να επιστρέψούν όμως στους τελικούς, θα πρέπει να πάρουν (το επόμενο καλοκαίρι) κάποιον σαν τον Καρμέλο ή τον Κρις Πολ (λη και τους δύο). Λεφτά έχουν…

8.ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί στο ΝΒΑ ο Τζον Γουόλ, το νούμερο ένα του φετινού ντραφτ, θα κρίνει πολλά για το πόσο μακριά θα φτάσουν οι Ουίζαρντς. Προς το παρόν θα πρέπει να μάθει να ζει στο ίδιο δωμάτιο με τον Αρίνας….


ΔΥΣΗ

1.ΛΕΪΚΕΡΣ

Όταν έχεις τον καλύτερο παίκτη και τον καλύτερο προπονητή του ΝΒΑ είσαι το φαβορί ό,τι κι αν λέει ο καθένας. Ο Κόμπι και ο Τζάκσον είναι… άχαστος συνδυασμός. Οι τραυματισμοί θα είναι ένα θέμα (Μπάινουμ, Όντομ) αλλά έτσι και αλλιώς αυτοί οι τύποι ξέρουν να είναι καλά την άνοιξη… Ο Ματ Μπαρνς θα διεκδικήσει το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη και ο Μπλέικ πήρε τη θέση του Φάρμαρ που όσο κι αν ακούγεται απίστευτο είναι αληθινό: Έφυγε από τους πρωταθλητές και πήγε στους Νετς, τη χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ, μόνο και μόνο για να ξεκινάει πεντάδα! Είναι να απορεί κανείς με το τι έχουν (μερικοί) παίκτες στο κεφάλι τους…

2. ΝΤΑΛΑΣ

Οι Μάβερικς είναι πλήρεις και δίπλα στον Νοβίτσκι θα έχουν τους Τσάντλερ και Χέιγουντ για να παίξουν άμυνα, να κάνουν σκριν και να πιάνουν ριμπάουντ. Ο Τζέισον Κιντ, παρά τα χρονάκια του, παραμένει ικανός να διευθύνει το σόου και πίσω του έρχεται ο Μπαρέα που είναι επίσης εξαιρετικός γκαρντ. Ο Κιούμπαν ξέρει ότι είναι ένα παίκτη μακριά από τους τελικούς (το θέμα είναι πώς να πάρει τον Άντονι από τους Νάγκετς…)

3. ΝΤΕΝΒΕΡ

Οι Νάγκετς θα είναι και φέτος καλοί με τον όρο ότι ο Τζορτζ Καρλ θα ξεπεράσει τα (σοβαρά) προβλήματα υγείας που έχει και θα μπορέσει να κρατήσει τα χαλινάρια σε μια ομάδα με πολύ δύσκολα αποδυτήρια. Ο Μπίλαπς είναι εγγύηση για την σταθερότητα της ομάδας, αρκεί ο Καρμέλο να μην έχει στο μυαλό του την επόμενη ομάδα του.

4. ΠΟΡΤΛΑΝΤ

Οι τραυματισμοί έχουν πονέσει πολύ τους Μπλέιζερς τα τελευταία χρόνια και ειδικά η περίπτωση του Όντεν έχει πάει την ομάδα πίσω. Φέτος, όμως, έχουν πλήρη ομάδα και αν μείνουν υγιείς θα κοιτάξουν ψηλά. Η δήλωση του Κόμπι που λέει ότι ο αντίπαλος που υπολογίζει περισσότερο είναι ο Μπράντον Ρόι σημαίνει πολλά! Και οι Όλντριτζ, Κάμπι είναι παίκτες επιπέδου ολ σταρ γκέιμ!

5. ΟΚΛΑΚΟΜΑ

Ο Ντουράντ έχει κλέψει τις καρδιές του κόσμου του μπάσκετ, διότι είναι και παίκτης και φοβερό παλικάρι, αλλά είναι μικρός ακόμη για να κυνηγήσει κάτι περισσότερο από τον τίτλο του καλύτερου στο ΝΒΑ. Ο Γουέστμπρουκ και ο Γκριν πρέπει να συνεχίσουν να βελτιώνονται για να είναι έτοιμοι την επόμενη σεζόν. Ο κόουτς Μπρουκς θα διεκδικήσει από τον Θιμποντό των Μπουλς το βραβείο του προπονητή της χρονιάς.

6. ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ

Θα είναι δύσκολη χρονιά διότι ο Ντάνκαν μεγάλωσε, το ίδιο και ο Τζινόμπιλι. Ο Πάρκερ, πάντως, θα είναι σούπερ διότι λήγει το συμβόλαιό του! Ο κόουτς Πόποβιτς ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τι χρειάζεται η ομάδα του για να προχωρήσει, αλλά είναι αμφίβολο αν έχει τα όπλα που θέλει στα χέρια του. Τουλάχιστον θα έχει την ευκαιρία να βάλει τον Σπλίτερ στο πνεύμα του ΝΒΑ.

7. ΓΙΟΥΤΑ

Το κενό που άφησε ο Μπούζερ είναι μεγάλο, αλλά ο Ντερόν Ουίλιαμς είναι αρκετός για να μπει η ομάδα στην οκτάδα. Ο Τζέρι Σλόαν είναι μια βιβλική μορφή στον πάγκο των Τζαζ, αλλά δεν έχει πια τα εργαλεία για να χτυπήσει τον τίτλο. Και είναι κρίμα που από ό,τι φαίνεται ύστερα από 23 χρόνια στον πάγκο των Τζαζ και 26 σαν head coach στο ΝΒΑ δεν θα πάρει ποτέ ένα πρωτάθλημα.

8. ΧΙΟΥΣΤΟΝ

Εδώ ήταν πέρυσι ανταγωνιστικοί χωρίς τον Γιάο, φέτος που γυρίζει ο Κινέζος δεν θα πάνε καλά; Ο Σκόλα άλλωστε είναι εγγύηση και ο Έιντελμαν είναι πολύ έμπειρος προπονητής. Ο στόχος, όμως, δεν μπορεί να είναι υψηλότερος από την πρόκριση στα πλέι οφ.

Υ.Γ. Πολλά από τα στοιχεία που αναφέρουμε στο σημερινό κείμενο τα έχουμε αναφέρει σε ένα ανάλογο άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει σήμερα (26/10) στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ.

Read more!

Έπαθε πλάκα η Μίλαν με "Φετφα"!

Εντυπωσιασμένοι από το ταλέντο του Γιάννη Φετφατζίδη είναι οι άνθρωποι της Μίλαν. Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής ομάδας Αντριάνο Γκαλιάνι έχει ασχοληθεί προσωπικά με τον νεαρό άσο του Ολυμπιακού.
Όπως αποκαλύπτει ο «Πρωταθλητής» ο ισχυρός άνδρας των «ροσονέρι» έχει συγκεντρώσει στοιχεία από τους σκάουτερ της ομάδας και κυρίως από τον Αριέντο Μπράιντα. Μάλιστα, στη Μίλαν παρακολουθούν τον «Φέτφα» εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Ο Γκαλιάνι μίλησε πρόσφατα με συνεργάτη του ατζέντη του Φετφατζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον 20χρονο άσο. «Είναι ξεχωριστό ταλέντο. Θα τον παρακολουθούμε», φέρεται να είπε ο Ιταλός παράγοντας και δεξί χέρι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο ίδιος ο παίκτης πάντως, παραμένει προσγειωμένος και λέει χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ για τα καλά λόγια που λένε για μένα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πάω πουθενά. Πρώτα θα καθιερωθώ στον Ολυμπιακό και θα παίξω για δυο τρία χρόνια και μετά μπορεί να συζητήσουμε το οτιδήποτε». Read more!

Ο Ριέρα απειλεί το «τριφύλλι»

Γεννημένος για τα μεγάλα ματς είναι ο Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος μετά το γκολ που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό επί του Άρη, υποσχέθηκε ένα ακόμα με τον Παναθηναϊκό.
Ο Ισπανός άσος των «ερυθρολεύκων» κατά την έξοδό του από την θύρα των επισήμων του «Γ. Καραϊσκάκης» μίλησε στον «Πρωταθλητή» για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου και έταξε ένα γκολ στον Παναθηναϊκό.

«Φυσικά και έχω ένα γκολ για τον Παναθηναϊκό. Όλοι στην ομάδα περιμένουμε πως και πως αυτό το ματς. Το γκολ είναι στόχος μας κάθε εβδομάδα και βέβαια και σε αυτό το ματς. Στόχος μας είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, προκειμένου να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας», ανέφερε ο 28χρονος άσος.
Read more!

«Νίκη με Ολυμπιακό, αλλιώς...»

Ο Νικόλας Πατέρας θέλει να δει και πάλι την ομάδα που πήρε το νταμπλ, όπως τόνισε σε Νιόπλια, Αντωνίου και Φρέιτας. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα μιλήσει με τους παίκτες σήμερα ή αύριο: «Νικήστε τον Ολυμπιακό αλλιώς θα έχετε να κάνετε μαζί μου», θα είναι το μήνυμά του.


Ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» πήγε χθες στην Παιανία και αφού μίλησε με τον Νίκο Νιόπλια στη συνέχεια ανέφερε στον προπονητή του «τριφυλλιού», αλλά και στους Αντωνίου – Φρέιτας να σφίξουν τα λουριά: «Θέλω να δω και πάλι την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα. Αυτό που είδα στο ντέρμπι δεν ήταν ομάδα και μου ήρθε να κλείσω την τηλεόραση από τα νεύρα μου. Η εικόνα μας ήταν απαράδεκτη, με τρομερή χαλάρωση κι έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας. Η ΑΕΚ έπαιζε με τα δεύτερα και μας νίκησε με το πάθος της, ενώ οι δικοί μας ακριβοπληρωμένοι παίκτες περπατούσαν».
Ο Πατέρας τόνισε στον Ελληνα τεχνικό, στον διευθυντή ποδοσφαίρου, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες: «Σφίξτε τα λουριά, πάρτε κεφάλια αν χρειαστεί, ανεξάρτητα από ονόματα και θα έχετε τη στήριξη της διοίκησης. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποδίδει με βάση την αξία του ρόστερ του. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία».
Ο Νικόλας Πατέρας θα μιλήσει σήμερα ή αύριο στους παίκτες και θα τους στείλει ξεκάθαρο μήνυμα: ««Νικήστε τον Ολυμπιακό αλλιώς θα έχετε να κάνετε μαζί μου». Read more!

«Χρυσώνει» Εβρά η Μάντσεστερ

Nέα βελτιωμένη πρόταση για την ανανέωση της συνεργασίας τους έχει αποφασίσει να κάνει η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Πατρίς Εβρά, προκειμένου να τον κρατήσει στο «Ολντ Τράφορντ».
Οι «κόκκινοι διάβολοι» προσφέρουν στον Γάλλο αμυντικό τετραετές συμβόλαιο αυξάνοντας τις εβδομαδιαίες απολαβές του από τις 70.00 λίρες σε 100.000 λίρες, κάτι που σημαίνει ότι το νέο του συμβόλαιο θα κοστίσει 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μάντσεστερ θέλει να κατοχυρώσει το «ναι» του Εβρά προσφέροντάς του ένα δελεαστικό συμβόλαιο καθώς για την απόκτησή του έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρουν τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης. Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...