ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η Ρεάλ τιμά τον Ρονάλντο

Η Ρεάλ τιμά τον Ρονάλντο
«Είμαι περισσότερο Ρεάλ από Μπαρτσελόνα», τόνισε ο Ρονάλντο, μια δήλωση που φαίνεται την άκουσαν στη Ρεάλ Μαδρίτης και τους άρεσε πολύ. 

Έτσι, ο βραζιλιάνος ο οποίος πριν από μικρό χρονικό διάστημα έκανε γνωστή την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αποκάλυψε ότι στο παιχνίδι της Ρεάλ με την Σπόρτινγκ Χιχόν θα δώσει το «παρών» στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου γιατί θα τον τιμήσει η διοίκηση των Μαδριλένων για την προσφορά του. 

«Θα βρεθώ στη Μαδρίτη διότι με κάλεσε ο Φλορεντίνο Πέρεθ για να με τιμήσει. Αυτό θα γίνει στο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ Χιχόν», είπε χαρακτηριστικά ο Ρονάλντο στον ραδιοφωνικό σταθμό “Cadena Ser”.

Πηγή sport-fm Read more!

Dancing with… Ναδάλ, Τζόκοβιτς!

Dancing with… Ναδάλ, Τζόκοβιτς! (video)
Μπορεί να διακρίνονται για τις ικανότητές τους στο τένις, αλλά όπως φαίνεται δεν τα πάνε άσχημα και στον χορό. Ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζοκοβιτς συναντήθηκαν στον τελικό του Indian Wells στην Καλοφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Λίγες ημέρες μετά αποφάσισαν να διασταυρώσουν τις… ρακέτες τους σε ένα παιχνίδι επίδειξης στην Κολομβία με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Πριν αρχίσει το παιχνίδι, όμως, μια κοπέλα από το κοινό πέρασε στο αγωνιστικό τερέν και κατάφερε να πείσει και τους δύο να χορέψουν μαζί της σάλσα.

Δείτε το βίντεο…

Πηγή sport-fm

Read more!

Πάντελιτς: «Έχω όλα όσα χρειάζομαι εδώ»

Το Βερολίνο θυμάται με νοσταλγία τον Μάρκο Πάντελιτς και τα επιτεύγματά του με τη φανέλα της Χέρτα. Η είδηση πως ο Σέρβος επιθετικός κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό έφτασε και στη Γερμανία. Ο 33χρονος φορ σε συνέντευξή του στην «BZ» του Βερολίνου δήλωσε ευτυχής στον Πειραιά και δεν φέρει βαρέως το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται αρκετά ως βασικός. 
Πάντελιτς: «Έχω όλα όσα χρειάζομαι εδώ»


Αναλυτικά η συνέντευξη: 

Πώς αισθάνεσαι σαν πρωταθλητής Ελλάδας; 
«Δεν είχα πολύ καιρό να το γιορτάσω, γιατί αμέσως μετά τον αγώνα ενσωματώθηκα στην αποστολή της εθνικής Σερβίας». 

Ήσουν μόνο σε εννέα παιχνίδια βασικός και είχες συνολικά 19 συμμετοχές μέχρι τώρα. Σε δυσαρεστεί αυτό; 
«Όχι, καθόλου. Είμαι πολύ χαρούμενος κι εδώ έχω όλα όσα χρειάζομαι». 

Και τώρα θα κάνεις πραγματικότητα το όνειρό σου να συμμετάσχεις στο Champions League… 
«Πράγματι, είναι κάτι φανταστικό». 

Θα επέστρεφες ποτέ στη Χέρτα; 
«Ποτέ μη λες ποτέ. Αγαπώ το Βερολίνο, την ομάδα και τους φιλάθλους της, αλλά είναι πολύ χαρούμενος στον Ολυμπιακό».

Πηγή sport-fm Read more!

Αδαμίδης: «Μεγάλη ντροπή»

Άστραψε και βρόντηξε ο Σταύρος Αδαμίδης μιλώντας στους παίκτες της ΑΕΚ στη σημερινή πρωινή προπόνηση. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ πέρασε από τις εγκαταστάσεις των Σπάτων και μίλησε με έντονο ύφος και σκληρά λόγια σε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα για τη συντριβή από τον Ολυμπιακό. 
Αδαμίδης: «Μεγάλη ντροπή»


«Καταφέραμε να γραφτείτε με μαύρα γράμματα στην ιστορία της ομάδας. Η ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν μεγάλη ντροπή. Ακόμη και η κατάκτηση του Κυπέλλου ίσως να μη φτάνει για να την απαλύνει. Αν δεν ήμουν πρόεδρος μπορεί να σας περίμενα κι εγώ με τους οπαδούς. Μιλούσαμε τέσσερις ώρες μαζί τους μετά τον αγώνα της Κυριακής και προσπαθούσα να τους εξηγήσω τα ανεξήγητα. Εγώ σαν πρόεδρος αναλαμβάνω το μερίδιο ευθυνών που μου αναλογεί και το ίδιο καλώ και σας να κάνετε», είπε ο Σταύρος Αδαμίδης, ενώ ανακοίνωσε πως «… εντός 24 ωρών θα σας ανακοινωθεί το ύψος του προστίμου που θα σας επιβληθεί». 

Όσο για τη συνέχεια, προειδοποίησε πως «… περιμένω από σας να μη χάσετε άλλο ματς μέχρι το τέλος της περιόδου και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Αντίπαλοί μας είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κι όποιος δεν καταλαβαίνει, πρέπει να φύγει». 

Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του κι αφού ολοκλήρωσε την κατσάδα του ο πρόεδρος της ΠΑΕ, είπε: «Έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι το μέγεθος της ήττας, τόσο εγώ όσο και οι παίκτες. Ο καθένας γνωρίζει τις ευθύνες που έχει. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε πρώτοι στα play-offs», ενώ ο Σανέλ Γιάχιτς, που μίλησε εκ μέρους των παικτών, είπε: «Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι για αυτό που έγινε, είτε παίξαμε είτε δεν παίξαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα κάνουμε τα πάντα από εδώ και πέρα να φέρουμε κάποιες επιτυχίες, να πάρουμε το Κύπελλο και να βγούμε πρώτοι στα play-offs». 

Η προπόνηση έγινε με τη διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το προπονητικό κέντρο, υπό το φόβο αντιδράσεων εξαγριωμένων οπαδών της ΑΕΚ. Ωστόσο όλα κύλησαν ομαλά και δεν υπήρχε άλλη δυσάρεστη επίσκεψη για τους ποδοσφαιριστές πέραν αυτής του Σταύρου Αδαμίδη. 

Απουσίες από την προπόνηση 

Χωρίς τους διεθνείς πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Τρίτης. Σε αυτή δεν συμμετείχε λόγω ίωσης ο Νέιθαν Μπερνς. Ο Τραϊανός Δέλλας και ο Ίσμαελ Μπλάνκο ακολούθησαν πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Νίκος Καράμπελας, ο Γρηγόρης Μάκος, ο Κλαούντιο Νταντόμο και ο Λευτέρης Ιντζόγλου ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Για τον αγώνα της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Κώστας Μανωλάς.

Πηγή sport-fm Read more!

«Δεν κρύβομαι, ούτε σιωπώ»

Προσπάθεια αμαύρωσης του ονόματός και της σταδιοδρομίας της υποστήριξε η Πηγή Δεβετζή πως είναι οι κατηγορίες περί ντόπινγκ εις βάρος της, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν τόνισε πως με την επιστροφή της στην Ελλάδα, από την Αργεντινή όπου βρίσκεται για τα γυρίσματα ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού, θα απαντήσει αρμοδίως για όλα όσα της καταμαρτυρούν. 
«Δεν κρύβομαι, ούτε σιωπώ»


Αναλυτικότερα όσα δήλωσε η Ελληνίδα αθλήτρια στους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο: 

«Αυτή είναι μια ιστορία που έγινε το 2009. Ήρθε ένας ελεγκτής χωρίς διακριτικά και χωρίς να μου δείξει ταυτότητα και μου ζήτησε δείγμα που φυσικά δεν έδωσα. Οι κανονισμοί λένε ότι πρέπει να έχει γυναίκα μαζί του, για να έρθει μαζί μου την ώρα που θα δίνω δείγμα, αλλά ήταν μόνος του. Μετά από μία εβδομάδα ήρθε κανονικά και με ταυτότητα και με γυναίκα και πήρε το δείγμα. Μετά από όλα αυτά θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει αναφορά. Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά βγήκαν τώρα που λείπω.

Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το όνομά μου τώρα στα τελειώματα της καριέρας μου και με κατηγορούν για κάτι, στο οποίο είμαι ενάντια. Πολλοί λένε ότι κρύβομαι και σιωπώ, αλλά απλά λείπω και μόλις γυρίσω θα μιλήσω για όλα. Έχω λάβει γνώση για το τι έχει ειπωθεί και γραφτεί και καλά θα κάνουν να προσέχουν κάποιοι τι λένε και το γράφουν. Έχω ακούσει για ντοπαρισμένη και λοιπά και δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.

Γιατί δεν το βγάλανε το 2009 αυτό το θέμα. Τώρα, το 2011, θα είχε τελειώσει. Τυχαίο ήταν που βγήκε τώρα που αποφάσισα να ξανακατέβω σε αγώνες; Κάποιοι δεν ήθελαν να συμμετάσχω από πριν. Μόλις γυρίσω θα τα πω όλα. Έχει δημιουργηθεί ένα παρασκήνιο και φρικάρω. Οι ίδιοι οι άνθρωποι που έρχονταν μαζί μου στις επιτυχίες τα λένε τώρα όλα αυτά. Δεν το περίμενα αυτό το πράγμα
». 

 

Πηγή sport-fm Read more!

Σισέ: «Καλύτερη ομάδα είμαστε εμείς»

Σισέ: «Καλύτερη ομάδα είμαστε εμείς»
Την πεποίθησή του ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, αν και δεν το απέδειξε στο γήπεδο, εξέφρασε ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο αρχηγός των «πρασίνων» τόνισε πως ο τίτλος χάθηκε από δικά τους λάθη, ενώ επεσήμανε πως το «τριφύλλι» στρέφει πλέον την προσοχή του στα πλέι οφ. 

Μιλώντας στην ΟΠΑΠ TV, ο Γάλλος στράικερ είπε: 

-Τώρα που ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο; 
«Σίγουρα μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Κάναμε όμως κάποια λάθη τα οποία μας κόστισαν. Είχαμε κάποιες ισοπαλίες που αποδείχθηκαν μοιραίες για την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Η ιστορία, όμως, γράφει ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Εμείς θα πάμε τώρα στα πλέι οφ και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο» 

-Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής θεωρείς ότι είναι και η καλύτερη ομάδα; 
«Δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι η καλύτερη ομάδα είμαστε εμείς, αλλά δυστυχώς δεν το αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο». 

Πηγή sport-fm Read more!

Μακρής: «Το σκέφτομαι για την ΑΕΚ»

Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του να εμπλακεί στη μετοχική σύνθεση της ΑΕΚ ο Κώστας Μακρής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής έκανε λόγο για επαφές με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ και προανήγγειλε ένα ακόμη ραντεβού, πιθανώς κι εντός της ημέρας. 
Μακρής: «Το σκέφτομαι για την ΑΕΚ»


«Ψέματα δεν λέω. Δεν είμαι σαν κάποιον άλλο που έχει γεμίσει την Ελλάδα με ψέματα», τόνισε αρχικά αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Κούγια, με τον οποίο βρίσκεται στα μαχαίρια από την εποχή που του παρέδωσε τις μετοχές της Παναχαϊκής. 

Για το ενδιαφέρον του για την ΑΕΚ είπε: «Έχει γίνει μόνο μία συζήτηση και τίποτε άλλο. Μέσω ενός φίλου μου έγινε μια συζήτηση και μου είπε πως είναι 4-5 εφοπλιστές στην ομάδα και θέλουν βοήθεια. Το σκέφτομαι διότι αλλιώς δεν θα κάναμε τη συζήτηση. Όμως η σκέψη με την πράξη απέχει πολύ. Δεν ξέρω ακόμη τίποτα για την ΑΕΚ. Θα πρέπει να μάθω τι γίνεται με την ομάδα. Θα κάνουμε μία ακόμη συνάντηση, ίσως και μέσα στην ημέρα». 

Ερωτηθείς αν το ενδιαφέρον έχει φτάσει σε σημείο που να υπάρχουν ανταλλαγές οικονομικών στοιχείων, απάντησε: «Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο. Κάναμε μία συζήτηση για το λόγο που η ΑΕΚ βρίσκεται τρίτη. Δεν πρέπει να βρίσκεται πάντα τρίτη, είναι μεγάλος σύλλογος», ενώ για τη συντριβή από τον Ολυμπιακό και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στον κόσμο της ΑΕΚ έστειλε το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους: «Ένα πράγμα θέλω να τους πω. Να ξεχάσουν το 6-0. Είναι ένα πλασματικό σκορ. Πριν δύο χρόνια, δεύτερη ομάδα στην Ασία βγήκε η Γιουνάιτεντ της Αδελαΐδας. Είχε σαρώσει την ομάδα του Ριβάλντο (Μπουνιοντκόρ) στα ημιτελικά, αλλά στον τελικό, αν και θεωρείτο η καλύτερη ομάδα της Αυστραλίας, έχασε με 6-0 από τη Μέλμπουρν Βίκτορι. Ένα παιχνίδι ήταν, ήταν μια ατυχία. Να κοιτάξουν μπροστά και να πάρουν το Κύπελλο. Τους το εύχομαι. Πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι που συνάντησα το αξίζουν». 

Τέλος, αναφορικά με τις κατηγορίες πως άφησε χρέη στην Παναχαϊκή φεύγοντας είπε: «Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα που να έπαιξε στην ομάδα του Κώστα Μακρή και να έμεινε απλήρωτος. Για να μην ακούγονται διάφορα ψέματα. Έχω γνώσεις στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν με άφησαν να τις δείξω στην Ελλάδα». 

Πηγή sport-fm Read more!

«Αργά ή γρήγορα ξανά στην Ισπανία»

«Αργά ή γρήγορα ξανά στην Ισπανία»
Στην Ισπανία βλέπει το προπονητικό του μέλλον ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως δηλώνει στη «Marca». Ο Βάσκος τεχνικός επέστρεψε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, αλλά δεν σκοπεύει να παραμείνει μονίμως εδώ και δεν κρύβει πως νοσταλγεί την πατρίδα του. Πάντως η παραμονή του στον ερυθρόλευκο πάγκο την επόμενη περίοδο πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

«Η φυσική μου θέση είναι το ισπανικό πρωτάθλημα και αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω στην πατρίδα μου. Δεν είναι ποτέ εύκολο να είσαι μακριά από την πατρίδα σου», τόνισε με νόημα ο 47χρονος προπονητής, ενώ αναφέρθηκε στο επίτευγμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος λέγοντας: «Δεν ήταν εύκολο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, παρά τη διαφορά των δέκα βαθμών. Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι δεν παίζαμε στην Ευρώπη, γιατί αποκλειστήκαμε νωρίς. Όμως ήμασταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό».

Στη συνέχεια εξέφρασε μία άποψη που προκαλεί έκπληξη, αλλά ο ίδιος την αιτιολογεί: «Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις τον τίτλο στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κερδίζει πάντα και η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Είναι πιο δύσκολο να κατακτήσεις το ελληνικό πρωτάθλημα από ό,τι το ισπανικό, γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες μεγάλες ομάδες και όχι μόνο δύο. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι χαμηλότερο, αλλά υπάρχουν πολύ δύσκολες έδρες. Πέρυσι ο Ολυμπιακός ήταν πέμπτος και αυτό είναι αδιανόητο για μια ομάδα σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα. Εμείς, για παράδειγμα, παρότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, χάσαμε περισσότερους βαθμούς από ό,τι η Μπαρτσελόνα φέτος στην Primera Division», πρόσθεσε.

Για τη συμπεριφορά του κόσμου σχολίασε: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει πολύ πάθος. Οι οπαδοί είναι πολύ γενναιόδωροι, σχεδόν όπως στην Αγγλία. Υποστηρίζουν πολύ την ομάδα τους. Το μόνο κακό είναι πως μερικές φορές το πάθος ξεχειλίζει. Είναι αλήθεια πως το κλίμα είναι ακραίο στην Ελλάδα, αλλά ο κόσμος με στήριξε από την αρχή και από την αρχή ένιωσα πως είχα την εμπιστοσύνη της διοίκησης και των φιλάθλων».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ποδοσφαιρική… Βαβέλ που υπάρχει όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά στις περισσότερες ομάδες πλέον. «Δίνω τις οδηγίες στα ισπανικά και μετά αυτές μεταφράζονται στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ελληνικά (γέλια)».
Πηγή sport-fm
Read more!

Πρώτο βήμα για το ραντεβού

Πρώτο βήμα για το ραντεβού
Θα τα πουν σίγουρα στον τελικό του Κυπέλλου. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και στους τελικούς της Α1. Κρίμα δεν είναι να μη συναντηθούν και στην Ευρωλίγκα; Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός καλούνται να κάνουν απόψε το πρώτο βήμα προς το ραντεβού των ημιτελικών του Final 4 της Βαρκελώνης απέναντι σε Σιένα στο ΣΕΦ (21:00, Novasports 3) και Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» (21:45, ΕΤ1) αντίστοιχα. 

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρόκληση της τρίτης συνεχούς παρουσίας σε Final 4. Μετά την τέταρτη θέση στο Βερολίνο και τη δεύτερη στο Παρίσι, στόχος τους είναι η πρώτη στη Βαρκελώνη. Επειδή όμως κάθε πράγμα στον καιρό του και… η κούπα το Μάιο, καλούνται πρώτα να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στη Σιένα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες του δεν επαναπαύονται στο πλεονέκτημα έδρας, ούτε στη θεωρητική ανωτερότητά τους από τους πρωταθλητές Ιταλίας, γνωρίζοντας πως όλα και όλοι κρίνονται στο παρκέ. Στην πρώτη από τις μίνιμουμ τρεις και μάξιμουμ πέντε μάχες με τη Σιένα ο «Ντούντα» προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση, έκανε και τη Δευτέρα θεραπεία και θα αποφασιστεί λίγο πριν το τζάμπολ αν θα είναι στη δωδεκάδα. Πιθανότατα θα βρίσκεται εκεί, αλλά θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του ματς, αφού ο κίνδυνος υποτροπής ελλοχεύει και η πρόκριση δεν κρίνεται απόψε. Παράλληλα και πέραν της δεδομένης απουσίας του άτυχου Παναγιώτη Βασιλόπουλου, άγνωστο είναι αν ο Μάρκο Κέσελ συμπεριληφθεί στην αποστολή, αφού είναι μεν υγιής, αλλά προέρχεται από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού. 

Η Σιένα, για την οποία η πρόκριση στα προημιτελικά ήταν υπέρβαση μιας και επετεύχθη χωρίς τον τραυματία Μπο ΜακΚάλεμπ, θα έχει στις τάξεις της τόσο τον Αμερικανό, που πάντως δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς από τις 9 Ιανουαρίου, όσο και τον Ριμάντας Καουκένας που στις αρχές του μήνα υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Σέρβος Ίλια Μπελόσεβιτς, ο Ισπανός Ντανιέλ Ιερεθουέλο και ο Τούρκος Ρετζέπ Ανκαραλί. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Πέμπτη, ξανά στο ΣΕΦ, στις 21:45, προτού η σειρά μεταφερθεί στην Ιταλία την επόμενη εβδομάδα. 

Ο Παναθηναϊκός μετά τον αυτοκαταστροφικό τρόπο με τον οποίο έχασε την πρωτιά στο Top 16, καλείται να φέρει εις πέρας μία πολύ δύσκολη αποστολή και να κρατήσει έξω από το σπίτι της την οικοδέσποινα (στο «Παλαού Σαντ Τζόρντι») του Final 4 Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί με όπλο την υπεροπλία, την κεκτημένη ταχύτητα (έξι στα έξι στο Top 16), για κάποιους και τη διαιτησία, αλλά φυσικά το πλεονέκτημα έδρας στο κατάμεστο «Παλαού Μπλαουγκράνα» προβάλλουν ως φαβορί, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν τις αντιρρήσεις τους. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε τον Άλεξ Μάριτς να επιστρέφει την περασμένη εβδομάδα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μετά από τέσσερις μήνες και να αγωνίζεται την Παρασκευή απέναντι στον Άρη. Στον αντίποδα, ο Τσάβι Πασκουάλ, η ομάδα του οποίου έχει νικήσει στις τέσσερις τελευταίες μονομαχίες με τους «πράσινους», δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Πιτ Μάικλ και Τζιανλούκα Μπαζίλε, αλλά επανέρχονται καθώς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους οι Φραν Βάσκεθ και Τζο Ινγκλες. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Μαυροβούνιος Ζόραν Σουτούλοβιτς, ο Σλοβένος Ματέι Μπολτάουζερ και ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Πέμπτη και πάλι στη Βαρκελώνη, στις 22:15, πριν η σειρά έρθει στο ΟΑΚΑ. 

Απόψε γίνεται η πρώτη μάχη και στα υπόλοιπα δύο ζευγάρια, Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Βαλένθια στον ισπανικό εμφύλιο (21:45) και Κάχα Λαμποράλ κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:30) στο πιο αμφίρροπο «δίδυμο».

Πηγή sport-fm Read more!

25 εκατ. για τον Ντε Ρόσι

Ένα από τα «θέλω» του Ζοζέ Μουρίνιο προς την διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν είναι ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Αυτό που αποκαλύπτει όμως σήμερα η ισπανική “Marca” είναι η πρόθεση των διοικούντων την «βασίλισσα» να κάνουν ό,τι μπορούν για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του Πορτογάλου. 
25 εκατ. για τον Ντε Ρόσι


Έτσι, όπως αναφέρει η “Marca” η Ρεάλ Μαδρίτης θα κινηθεί επίσημα για την απόκτηση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι προσφέροντας –αρχικά-25 εκατομμύρια ευρώ. 

Παλιότερα, ο Ντε Ρόσι είχε εκφράσει τη θέλησή του να μείνει στην ομάδα της «αιώνιας» πόλης και να αποτελέσει το νέο σύμβολο της, καθώς ο Φραντσέσκο Τότι θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του. 

Πλέον, όμως, μετά από την ανάγκη για χρήματα που έχει η Ρόμα και τις κακές της εμφανίσεις, στην Ισπανία θεωρούν ότι ο παίκτης θα θέλει να αλλάξει φανέλα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, και το σημαντικότερο, καθώς η διοίκηση της «βασίλισσας» πιστεύει ότι τα χρήματα δεν θα αποτελέσουν λόγο για να μην επιτευχθεί η συμφωνία.

Πηγή sport-fm Read more!

Τα τέσσερα «κλειδιά» της κούπας!

Τα τέσσερα «κλειδιά» της κούπας!
Το 38ο πήγε στον Πειραιά! Με πανηγυρικό τρόπο! Με εξάρα! Ο Ηρακλής Αντύπας αναλύει τους τέσσερις βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα!Ώρα τίτλου και κούπας για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν πανάξια στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Μια κατάκτηση που ήρθε σχετικά εύκολα και πλέον οι Πειραιώτες κοιτάζουν την επόμενη περίοδο και αν μη τι άλλο έχουν το χρόνο. Για το... αύριο θα έχουμε καιρό να ασχοληθούμε. Τώρα θα αναφερθούμε στα κλειδιά της επιτυχίας των «ερυθρόλευκων» του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 38 πρωταθλήματα, σε μια σεζόν που οι απέναντι τον είχαν ξεγραμμένο! Ήταν βλέπετε, ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι και η εικόνα των «ερυθρόλευκων» τον Αύγουστο που δεν άφηνε και πολλές ελπίδες. Τι άλλαξε και ο Θρύλος έκανε πλάκα στον φετινό μαραθώνιο, με κερασάκι στην τούρτα την εξάρα επί της ΑΕΚ.

Δεν πρόκειται να σταθούμε σε νίκες-σταθμούς. Άλλωστε, για να πάρεις τον τίτλο πρέπει να κερδίζεις. Θα δούμε τον τίτλο από διαφορετική ματιά και τους τέσσερις λόγους για τους οποίους οι Πειραιώτες έκαναν πάρτι και πήραν το πρωτάθλημα ουσιαστικά από τον Ιανουάριο…

ΠΡΩΤΟ: Δεν πρόκειται να γράψω ποτέ ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Κάνει λάθη, έχει τα δικά του κολλήματα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα. Η επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη να του δώσει και πάλι τα ηνία της ομάδας αποδείχθηκε πέρα για πέρα σωστή. Ο Βαλβέρδε ήξερε την Ελλάδα, ήξερε τον Ολυμπιακό και φυσικά δεν χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής.

Βασικό για μια ομάδα που θέλει να επιστρέψει στον κορυφή. Γιατί αν ο προπονητής χάσει χρόνο για να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα, είναι δεδομένο ότι θα χάσει και βαθμούς. Ο Βαλβέρδε εμφύσησε και πάλι τη φιλοσοφία του και ο Ολυμπιακός απέκτησε αγωνιστική ταυτότητα.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην πρώτη του χρονιά ως ηγέτης του Ολυμπιακού δεν δίστασε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δεν «πάγωσε» από τον αποκλεισμό-σοκ στην Ευρώπη και συνέχισε τον Αύγουστο να ενισχύει το ρόστερ. Ο Ολυμπιακός, με ένα ματς την εβδομάδα, είχε πλούσιο έμψυχο δυναμικό και ο Βαλβέρδε είχε τις επιλογές που χρειαζόταν για να φτάσει στον τίτλο.

Προβλήματα με απουσίες υπήρχαν σχεδόν σε όλα τα ματς, αλλά ποτέ δεν φάνηκαν. Τρανό παράδειγμα της λογικής Μαρινάκη ήταν η απόκτηση των Τζιμπούρ και Μανιάτη. Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τον τίτλο τον Ιανουάριο; Και όμως, η διοίκηση αποφάσισε να ενισχύει και άλλο το ρόστερ με την απόκτηση των παικτών.

ΤΡΙΤΟ: Η εξαιρετική παρουσία της ομάδας στην επαρχία και στο Καραϊσκάκη. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι «η επαρχία δίνει κούπα» και ο Ολυμπιακός τα καθάρισε όλα αυτά τα ματς χωρίς να δεχθεί γκολ. Οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς και με συντελεστή τερμάτων… απίστευτο (12-0). Το απόλυτο ο Ολυμπιακός έχει και στην έδρα του.

Σε 13 ματς μετρά ισάριθμες νίκες και χωρίς απώλειες στα εντός έδρας ματς, είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσει κάποιος εκ των αντιπάλων να τον απειλήσει. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι αν ο Ολυμπιακός κάνει φέτος το 15 στα 15, θα γράψει Ιστορία, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχει εκμεταλλευθεί στο απόλυτο την έδρα του.

ΤΕΤΑΡΤΟ: Οι πρωταγωνιστές αν μη τι άλλο είναι οι παίκτες. Και σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή θα σταθώ στον… Ντ' Αρτανιάν και στους τρεις σωματοφύλακες. Δηλαδή στον Ιμπαγάσα και στους Μιραλάς, Πάντελιτς και Μοντέστο. Ο πρώτος ήταν ο εγκέφαλος της ομάδας. Παρά τα χρόνια του, ήταν κατά τη γνώμη μου ο MVP του Ολυμπιακού και τον ακολούθησε ο Μιραλάς.

Ο Βέλγος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, χωρίς να είναι εκτελεστής πέναλτι για να ανέβουν και άλλο οι αριθμοί του. Και στο ξεκίνημα της σεζόν, μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, έδωσε στην ομάδα την ώθηση που χρειαζόταν. Ο Πάντελιτς έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά του, ενώ ο Μοντέστο ήταν ο παίκτης του προπονητή. Εξελίχθηκε σε πολυεργαλείο, αφού αγωνίστηκε σε διαφορετικές θέσεις και έδινε πάντα τον καλύτερό του εαυτό.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Μονόδρομος η διάκριση»

«Μονόδρομος η διάκριση»
Ο κυπελλούχος προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Καλμαζίδης μιλάει στο gazzetta.gr για τον μοναδικό τρόπο που θα μπορέσουν όλοι στον Ολυμπιακό να ξεφύγουν από τα προβλήματα και κάλεσε τον κόσμο στου Ρέντη!Την περσινή χρονιά, μετά τα προσωπικά προβλήματα του Άντερς Κρίστιανσον-κόντρα του με τον Ιβάν Μίλκοβιτς και την φυγή του Σουηδού προπονητή, ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, κάτι που έκανε με μεγάλη επιτυχία, καθώς οδήγησε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.
Το καλοκαίρι παρότι οι περισσότεροι θα περίμεναν πως θα ήταν ο ίδιος προπονητής, είδε τον Φλάβιο Γκουλινέλι να του… κλέβει την θέση στην άκρη του πάγκου. Ωστόσο ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν δυσανασχέτησε και παρέμεινε ως δεύτερος, περιμένοντας μια ακόμα ευκαιρία.

Αυτή δεν άργησε να έρθει και μάλιστα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Ο Ιταλός προπονητής έφυγε, όπως και οι Ζέκοφ και Κραλ και ο «Κάλμα» ανέλαβε ως πρώτος τον Ολυμπιακό των χιλίων (και λίγα λέμε), προβλημάτων. Χωρίς τα μεγάλα αστέρια στην διάθεσή του, έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα από τον καθένα ως παίκτης, να δουλεύει σκληρά και η δουλειά του για ακόμα μία φορά απέδωσε καρπούς.

Ο νεαρός τεχνικός οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στη νίκη επί του Ηρακλή, αφού πρώτα είχαν αποκλείσει τον Παναθηναϊκό. Η κούπα στην Ορεστιάδα ήταν η πρώτη κυπέλλου για τον ίδιο ως προπονητή φυσικά και έγινε ακόμα πιο γλυκιά επειδή κατακτήθηκε στην αγαπημένη του πόλη.
Ο Καλμαζίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr, μιλάει για τον τελικό και την κατάκτηση του Κυπέλλου, τις δυσκολίες τις φετινής χρονιάς και αναφέρεται ξεχωριστά στους παίκτες του, για τους οποίους έχει να πει μόνο καλά λόγια, όχι μόνο για τις ικανότητές τους, αλλά για τον χαρακτήρα τους και την προσπάθειά τους.

Κόουτς δεν θα αρχίσουμε από το Κύπελλο, αλλά από το ξεκίνημα της χρονιάς. Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα πέρυσι, πως ένιωσες όταν σου είπαν ότι δεν θα συνεχίσεις ως πρώτος, αλλά ως βοηθός του Γκουλινέλι;

«Δεν μπορώ να πω πως τρελάθηκα από την χαρά μου, αλλά ξέρω πως λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες, καταλαβαίνω γιατί το έκαναν. Ο Ολυμπιακός, είναι Ολυμπιακός και θέλουν ένα μεγάλο όνομα για τον πάγκο. Ο κόσμος θέλει ονόματα και ειδικά ο κόσμος του Ολυμπιακού. Με αυτό το σκεπτικό δεν με πείραξε και τόσο και δέχθηκα να μείνω ως βοηθός».

Προτάσεις από ομάδες για πρώτος προπονητής υπήρξαν;

«Ναι η αλήθεια είναι πως υπήρξαν επαφές με άλλες ομάδες ως πρώτος προπονητής. Ξέρω όμως ότι δεν είμαι καταξιωμένος στον χώρο και θέλω να κάνω βήμα-βήμα. Η σχολή δίπλα στον Κρίστιανσον είναι τεράστια, αλλά και δίπλα στον Γκουλινέλι. Ήθελα να κρατήσω και τις δύο σχολές και να προσπαθήσω να κάνω κάτι δικό μου».

Από την στιγμή που λες για δυο σχολές, τι έχεις πάρει από τον Σουηδό και τον Ιταλό;

«Από τον Κρίστιανσον, με τον οποίο συνεργάζομαι και τόσα χρόνια, έχω πάρει τα περισσότερα, ειδικά την τεχνική στο παιχνίδι. Από τον Γκουλινέλι τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις ισορροπίες στα αποδυτήρια όπου ο Ιταλός ήταν πολύ καλός».

Δέχθηκες τελικά να μείνεις ως βοηθός και ξεκίνησες μαζί με τον Γκουλινέλι τον σχεδιασμό. Πού δώσατε το βάρος;

«Το μήνυμα και η γραμμή του συλλόγου ήταν να μειώσουν τα μπάτζετ, να βασιστούμε σε νεότερους παίκτες, όχι τόσο μεγάλα ονόματα. Με έλληνες που θα μπορούσαμε να κάνουμε μια βάση με το μέλλον. Το μειώσαμε και καταφέραμε να στήσουμε την ομάδα με τέτοιο σκεπτικό. Μετά είδαμε πως ακόμα και το μειωμένο μπάτζετ δεν βοήθησε οικονομικά και στη συνέχεια υπήρξαν τα αρνητικά με τις αποχωρήσεις παικτών και προπονητή, οι οποίες άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα».


«Περάσαμε δύσκολες στιγμές»



Τελικά φεύγουν οι Γκουλινέλι, Ζέκοφ και Κραλ. Τι σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή;

«Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα ήταν έτοιμη να διαλυθεί. Και ο Ντεσπέιν και ο Γιαμπλόνσκι ήταν έτοιμοι να φύγουν εκτός από τους προηγούμενους. Περάσαμε πράγματι πολύ δύσκολες στιγμές. Δεν μπορούσα να σκεφτώ αρνητικά, παρότι το κλίμα και λόγω των κακών εμφανίσεων, ειδικά αυτή με την Μπούντβα δεν ήταν και το καλύτερο. Πήγα στους παίκτες και τους είπα πως έτσι όπως έβλεπα την ομάδα διέκρινα ταλέντο και δυνατότητες. Απλά ήθελε δουλειά, υπομονή και εμπιστοσύνη και τους ζήτησα να το παλέψουμε».


«Με ανεβασμένη ψυχολογία μπορείς τα πάντα»


Εσύ το ζήτησες, πόσο δύσκολο όμως ήταν να το δεχθούν και οι παίκτες;


«Εντάξει αυτό ήταν δύσκολο. Όταν υπήρξαν παίκτες χωρίς θέρμανση στο σπίτι, δεν μπορούσαν να σκεφτούν το βόλεϊ. Προσπαθούσα όμως να τους δώσω να καταλάβουν πως το να ασχολούμαστε σε αυτό δεν μας βγάζει από το αδιέξοδο. Ο μόνος δρόμος είναι να διακριθούμε μέσα στο γήπεδο. Ευτυχώς τα παιδιά ακολούθησαν αυτό το σκεπτικό και έτσι ήρθαν οι επιτυχίες. Με ανεβασμένη ψυχολογία μπορείς τα πάντα. Και να πληρωθούμε και να μην πληρωθούμε, αυτό που κάνουμε στο γήπεδο πρέπει να το ευχαριστηθούμε. Το έχουν προσπαθήσει τα παιδιά. Γυρίζουν το διακόπτη.


«Έτοιμος να τα διαλύσει όλα ο Γκουλινέλι»


Ποια στιγμή φοβήθηκες περισσότερο ως σημείο μηδέν για την ομάδα;

«Λίγο πριν τα Χριστούγεννα που δεν ξέραμε ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει, ήταν πολύ δύσκολο. Όταν έφυγε ο Γκουλινέλι και ήταν έτοιμος να τα διαλύσει όλα, εγώ προσπάθησα να συγκρατήσω τα πράγματα. Του έλεγα ότι τα παιδιά είναι μικρά και θέλουν να αποδείξουν πολλά πράγματα, αλλά η αλήθεια είναι πως πραγματικά φοβήθηκα ότι μπορεί να έρθει και το τέλος».

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κερδίσει το Κύπελλο. Ωστόσο ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην τετράδα. Πόσο δύσκολη είναι η συνέχεια;

«Πολύ δύσκολη. Ο στόχος μας είναι να μπούμε στην τετράδα και είμαστε κοντά, αλλά υπάρχει κίνδυνος. Σίγουρα έχουμε κάνει μια τεράστια υπέρβαση, αλλά αν καταφέρουμε να μπούμε τετράδα δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαστε ικανοί για το καλύτερο».


«Παίζουν για τους εαυτούς τους και τους συμπαίκτες τους»


Παρά τις διακρίσεις που υπάρχουν, δεν υπάρχει κάποιος που να θέλει να λύσει αυτά τα προβλήματα. Τι έχεις να πει γι’ αυτό;


«Αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης. Αυτό που προσπαθώ να περάσω είναι πως όλα είναι ωραία να παίζεις για τη φανέλα, αλλά όταν δεν εκτιμάνε την προσπάθεια που κάνεις, να την κάνεις για τον εαυτό σου και τους συμπαίκτες σου. Αυτό περνάει και το γουστάρουν και παίρνουν όλο το ρίσκο για τους εαυτούς τους. Η πίκρα υπάρχει, αν δεν πληρώνεσαι, αν έχεις πρόβλημα με την θέρμανση, αλλά αν παίζεις για εσένα και τον διπλανό σου, όλα πάνε καλά».

Έχεις κατακτήσει ήδη ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο ως πρώτος προπονητής. Ποια είναι τα όνειρα που έχεις για την καριέρα σου;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτομαι το μέλλον. Ζω το σήμερα. Να χαρούμε το σήμερα και δουλεύοντας βάζουμε καλές βάσεις για το αύριο».

Αν ήταν να διαλέξεις ποιον θεωρείς πιο σημαντικό τίτλο, ποιος θα είναι αυτός;

«Κάθε τίτλος είναι διαφορετικός. Οι συνθήκες αυτές ήταν δύσκολες και μας έδωσε πιο μεγάλη χαρά, όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε πολλούς παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει σε μεγάλο τελικό».


«Να έρθει ο κόσμος. Θα περάσει και αυτός ωραία»


Για την απουσία του κόσμου από τα περισσότερα παιχνίδια τι έχεις να πεις;


«Φυσικά και με πειράζει που δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο, ωστόσο θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά της 7 που έχουν κάνει κινήσεις για να μας βοηθήσουν. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε το έχουμε κάνει και με το παραπάνω. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος και να στηρίξουν τα παιδιά. Θα περάσουν και αυτοί ωραία».

Κλείνοντας θα ήθελα να μου μιλήσεις για κάποιους από τους παίκτες σου.

Ντίμα Φιλίποφ: «Από την πρώτη στιγμή που τον είδα, είπα ότι ξέρει βόλεϊ, κάτι πολύ σημαντικό για πασαδόρο. Έχει τεράστια θέληση και αυτός είναι καλός συνδυασμός. Πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά στην καριέρα του».

Μίταρ Τζούριτς: «Τον θυμάμαι τον Τζούριτς από μωρό. Είναι τεράστιο ταλέντο. Μέσα στα δύο καλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη και σίγουρα θα κάνει σπουδαία πράγματα».

Ανδρέας Φράγκος: «Επίσης πολύ μεγάλο ταλέντο που έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ένας πολύ καλός ακραίος. Έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό στην υποδοχή, εκεί που υστερούσε λίγο. Με εθνική είχε τεράστια προβλήματα στην υποδοχή, αλλά δουλεύει πάρα πολύ. Του έχω περάσει τεχνικά στοιχεία στην υποδοχή. Μπορεί να πετύχει πολλά».

Παύλος Κουζούνης: «Αρχίζει και ανεβαίνει και καταφέρνει και κάνει όλο και καλύτερα και πιο σταθερά βήματα. Έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης, αλλά έχει καταλάβει τον ρόλο του λίμπερο και τον παίζει καλά».

Ρολάντο Ντεσπέιν: «Είναι παίκτης παγκοσμίου κλάσης. Έχει άρτια τεχνική. Για έναν προπονητή είναι χαρά Θεού να τον βλέπει. Σωματικά δεν είναι όσο θα μπορούσε έτοιμος. Πιστεύω ότι θα γίνει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Να χάσει λίγα κιλά και να γίνει πιο γρήγορος χρειάζεται και μετά θα είναι τέλειος».

Όσον αφορά τον Κουβανό πως αποφασίσατε το καλοκαίρι να πάρετε ρίσκο, με δεδομένο ότι είχε να παίξει δύο χρόνια βόλεϊ;

«Ήταν όντως μεγάλο ρίσκο. Είχα δει κασέτες, ενώ είχαμε πάρει καλές πληροφορίες. Έπαιξε ρόλο και το οικονομικό φυσικά, καθώς μπορεί αν είχαμε περισσότερα χρήματα να πηγαίναμε σε άλλες λύσεις».

Θα ήθελες να αφιερώσεις κάπου το Κύπελλο;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν αφιερώνω κάπου τα κύπελλα, αλλά δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω για την οικογένειά μου. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια με τα όσα προβλήματα υπάρχουν στην ομάδα και το τρέξιμο που κάνω για να προσπαθώ να τα λύσω με έχουν στερηθεί και θέλω όλες τις επιτυχίες να τους τις αφιερώνω».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Champions Ολυμπιακός 2011-2012

Champions Ολυμπιακός 2011-2012
Το πρωτάθλημα τελείωσε και τυπικά για τον Ολυμπιακό και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν… Champions League. Το KatiMagiko.gr αναλύει τις πιθανές αντιπάλους των Πειραιωτών αλλά και το γκρουπ δυναμικότητας στο οποίο θα βρεθεί η ομάδα.

Μπορεί στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης η μάχη του τίτλου να μαίνεται ακόμα, όμως στο Λιμάνι, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήδη σχεδιάζουν την ομάδα της νέας περιόδου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» χρίστηκαν από τώρα πρωταθλητές και επίσημα, κερδίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League 2011-2012.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, και τη νέα σεζόν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο κυρίως μέρος της διοργάνωσης θα είναι 32 στον αριθμό με τις 22 από αυτές να παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους. Μια από τις 21 ομάδες είναι φυσικά και ο Ολυμπιακός που αρχίζει από τώρα τους πρώτους υπολογισμούς του σχετικά με τις πιθανές αντιπάλους.

Καταστροφική η φετινή, σώθηκε πέρσι

Η αλήθεια είναι πως η φετινή (στην ουσία η περσινή) κάκιστη σεζόν στο Europa League για τον Ολυμπιακό που του απέφερε μόλις 2,520 βαθμούς στην βαθμολογία του UEFA Ranking, έριξε τον «ερυθρόλευκο» μέσο όρο της πενταετίας σημαντικά κι έτσι το άθροισμα των πόντων των Πειραιωτών είναι 50,833. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι πως σωτήρια για τον Ολυμπιακό είναι η σεζόν 2009-2010 που έφτασε στους «16» της διοργάνωσης και πήρε 17,580 βαθμούς.

Όλα δείχνουν 3ο γκρουπ

Πάντως, εξετάζοντας την τάση των ομάδων και των βαθμολογιών τόσο τις περασμένες σεζόν όσο και με τα έως τώρα φετινά δεδομένα, ο Ολυμπιακός με τους βαθμούς που έχει αναμένεται να βρεθεί εκτός απροόπτου στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ έχει και κάποιες πιθανότητες να «χτυπήσει» 2ο όμως μοιάζει προς το παρών αρκετά δύσκολο.

Έτσι, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει σίγουρα μία ομάδα-φόβητρο και μία πολύ ισχυρή, ενώ θα έχει όπως όλα δείχνουν και μία θεωρητικά πάντα «μικρή» ομάδα είτε από Βαλκάνια είτε από Σκανδιναβία είτε από κάτι… παρεμφερές.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Πασκουάλ: «Δεν είμαστε φαβορί»

Πασκουάλ: «Δεν είμαστε φαβορί»
Τον τίτλο του φαβορί, που άπαντες δίνουν στην ομάδα του, την Μπαρτσελόνα, στη σειρά των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό αποποιήθηκε με δηλώσεις του ο Τσάβι Πασκουάλ...

Στη συνέντευξη Τύπου του παραμονές του πρώτου ματς, ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» τόνισε πως και οι δύο ομάδες αξίζουν να είναι στο φάιναλ φορ και είναι κρίμα για τη μία που δεν θα δώσει το «παρών».

«Πολλοί μας λένε φαβορί, αλλά δεν συμμερίζομαι την άποψή τους. Είναι εύκολο για εμάς γιατί παίζουμε εντός έδρας, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολος αντίπαλος και ίσως παίζει καλύτερα εκτός έδρας απ' ό,τι εντός, λόγω πίεσης. Θα προσεγγίσουμε το πρώτο ματς ως... το τελευταίο της σειράς. Σαν να είναι τελικός. Πρέπει να κάνουμε το 1-0, γιατί θέλουμε να πάμε στην Ελλάδα, στην κολασμένη ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, έχοντας τουλάχιστον μια νίκη.

Είμαστε οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές Ευρώπης κι αν το "σταύρωμα" ήταν διαφορετικό κι οι δύο ομάδες θα είναι στο Final Four. Είναι κρίμα που μία εκ των δύο δε θα είναι παρούσα» τόνισε και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει, εννοώντας και σε άμυνα και σε επίθεση. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Θέλω οι παίκτες μου να ελέγξουν τα συναισθήματά τους. Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα. Απέκτησε τον Σάτο και τον Καϊμακόγλου...».

Κατόπιν ο Πασκουάλ έπλεξε το εγκώμιο των Διαμαντίδη και Μπατίστ: «Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Όπως κι ο Μπατίστ. Ο Διαμαντίδης κοντρολάρει το παιχνίδι, έχει χαρακτήρα και πολύ καλά πάσα. Θα δώσει την κατάλληλη πάσα στον κατάλληλο συμπαίκτη. Ο δε Μπατίστ δεν είναι ψηλός όσο οι δικοί μας. Μπορούμε να τον "πονέσουμε" και αυτόν και τον Παναθηναϊκό», σημείωσε.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Περιμένοντας το πρότζεκτ

Περιμένοντας το πρότζεκτ

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο έχει ερωτηθεί, μετά από παιχνίδια, σχετικά με το μέλλον του στον Παναθηναϊκό και τον σχεδιασμό της ερχόμενης χρονιάς.

Ο Πορτογάλος, όμως, μπορεί να έχει εκφράσει την επιθυμία του να μείνει στο «τριφύλλι», καθώς έχει δεθεί με το κλαμπ και τον κόσμο του, αλλά περιμένει και εκείνος με αγωνία τις διοικητικές εξελίξεις. Δεν ήταν τυχαία η ατάκα του στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με την «δομή του συλλόγου». Ο ίδιος είναι δεδομένο πως πιστεύει στο ρόστερ που δουλεύει από το Δεκέμβριο, όπως δεδομένο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί να παραμείνει αν δει την ομάδα να διαλύεται εξαιτίας της ανικανότητας των μετόχων να καλύψουν οικονομικά τις απαιτήσεις που έχει ο Παναθηναϊκός.

Μάλιστα, όπως έλεγε στο περιβάλλον του «δεν είναι ακόμη η ώρα να συζητάμε συνέχεια για εμένα. Το μέλλον του συλλόγου είναι πολύ πιο σοβαρό από οποιοδήποτε πρόσωπο που δουλεύει για την ομάδα. Όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και αναλυθεί το πλάνο της επόμενης χρονιάς, θα το συζητήσουμε. Τώρα πρέπει να βγάλουμε την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ».

«Αλλού το μυαλό σας»

Από κει και πέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και είχε κάθε λόγο να βάλει «χέρι» στους παίκτες του στο ημίχρονο. «Νικάμε 2-1 χάρη σε δύο όμορφα γκολ αλλά δεν έχετε εδώ το μυαλό σας. Συνέλθετε για να βελτιωθούμε και να μην έχουμε πρόβλημα».

Παράλληλα, στα αποδυτήρια μετά τη λήξη της αναμέτρησης, Τζόρβας και Καραγκούνης προσπαθούσαν να βρουν τι έφταιξε για την κακή εικόνα της ομάδας και άνοιξαν έναν μίνι διάλογο σχετικά με το αγωνιστικό πρόσωπο του «τριφυλλιού» στην επανάληψη.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Ποιο είναι το όριο της ξεφτίλας σας;»

«Ποιο είναι το όριο της ξεφτίλας σας;»
Με ανακοίνωσή της η ORIGINAL... απορεί για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία παραίτηση στην ΑΕΚ μετά το 6-0 και βάλλει κατά μετόχων, Αδαμίδη, Δημητριάδη, Χιμένεθ, παικτών!Η ανακοίνωση της μεγαλύτερης οργάνωσης οπαδών της ΑΕΚ αναφέρει τα ακόλουθα:

«18 ώρες μετά από την πιο εξευτελιστική ήττα των τελευταίων 30 χρόνων στην πιο αποτυχημένη χρονιά στην Ιστορία της Α.Ε.Κ. και δεν έχει βγει ακόμα κανείς να παραιτηθεί; Υπάρχει φιλότιμο ή σκεφτόμαστε όλοι τις θεσούλες μας εκεί στα Σπάτα; Χιμένεθ, Δημητριάδη, Αδαμίδη ποιό είναι το όριο της ξεφτίλας για εσάς πέρα από το οποίο θίγεται η προσωπικότητά σας και νοιώθετε ότι πρέπει να παραιτηθείτε;

Μανόλο, πόσες ξεφτίλες τύπου Βόλου, Άρη, Πανιωνίου, Καραϊσκάκη νομίζεις ότι μπορείς να φορτώσεις στην πλάτη της Α.Ε.Κ πριν φύγεις για την πατρίδα σου; Πόσες φορές ακόμα θα αναφέρεις σαν επίτευγμα ότι είμαστε 3οι στο πρωτάθλημα και ότι συμμετέχουμε στον τελικό του κυπέλλου; Πόσα πειράματα και rotation πρέπει να ανεχτούμε ακόμα;

Μπίλαρε, έχεις δώσει στα παιδάκια στα αποδυτήρια να καταλάβουν σε ποια ομάδα παίζουν; Όλοι αυτοί οι μισθοφόροι που φοράνε τη φανέλα της Α.Ε.Κ είχαν την κατήχηση που έπρεπε πριν το Καραισκάκη για το πού πάνε να παίξουν; Ξέρουν ότι τέτοια ματς δεν είναι ποτέ αδιάφορα; Αυτή είναι δικιά σου δουλειά ή είναι δουλειά των οπαδών που όσες φορές το κάνανε είχε αποτέλεσμα;

Πρόεδρε, μετά από ένα 6-0 από τον Ολυμπιακό ή παραιτείσαι ή πας σε παίκτες και προπονητές τους γ...ς ότι έχουν και δεν έχουν, παίρνεις κεφάλια και δείχνεις την επόμενη μέρα στον κόσμο. Την επόμενη μέρα που μπορεί να έχει χαμηλό μπάτζετ ή περικοπές, την επόμενη μέρα που μπορεί να έχει Μπλάνκο ή όχι, την επόμενη μέρα που μπορεί να έχει παιχταράδες ή Μπουρμποκρασσάδες, την επόμενη μέρα που απαγορεύεται, όμως, να έχει άλλες 4αρες και 6αρες από Βόλους και Ολυμπιακούς. Ή μπορείς και κάνεις το 2ο ή φεύγεις άμεσα και αφήνεις τους μετόχους να προβληματιστούν και να βρουν την επόμενη μέρα της Α.Ε.Κ. Κανείς δεν αμφισβητεί την προσπάθειά σου για την οικονομική εξυγίανση της ομάδας, τις αγνές σου προθέσεις, αλλά η Α.Ε.Κ θέλει έναν πρόεδρο κανονικό και όχι μόνο οικονομικό διευθυντή.

Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ των εφοπλιστών να συζητάμε αν θα πάρουμε την αδειοδότηση για το επόμενο πρωτάθλημα ή για τις ευρωπαϊκες διοργανώσεις. Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ να γίνεται σίριαλ το αυτονόητο. Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ να χάνει τον καλύτερο της παίκτη πηγαίνοντας στον Ολυμπιακό, αντικαθιστώντας τον με κάποιον δανεικό Μπαχά.

Είναι ντροπή για την Α.Ε.Κ να τρώμε την μία σφαλιάρα μετά την άλλη και να μην παραιτείται κανείς.

Η υπομονή του κόσμου τελείωσε, το παραμύθι αν φύγουν οι μέτοχοι τι θα απογίνει η Α.Ε.Κ δεν πουλάει άλλο, το κύπελλο θα το πάρουμε ακόμα και χωρίς προπονητή, αλλά δεν ξεπλένει καμία ντροπή πλέον, και γι αυτό αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα.Υπάρχει κανείς να δώσει όραμα σ' αυτόν τον κόσμο της Α.Ε.Κ; Διοικητικός ή εξωδιοικητικός; μέτοχος ή αμέτοχος; πρώην ή επόμενος;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Γνήσια Θύρα 21 1975 - ORIGINAL 21 1982».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Σούμι»: «Διάδοχός μου ο Φέτελ»

«Σούμι»: «Διάδοχός μου ο Φέτελ»
Ο Μίκαελ Σουμάχερ τόνισε σε συνέντευξή του ελληνική εφημερίδα πως ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα μπορούσε να γίνει ο διάδοχός του, καθώς του θυμίζει όταν πήρε ο ίδιος το πρώτο του πρωτάθλημα.Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν τον Σεμπάστιαν Φέτελ ότι είναι ο νέος Σουμάχερ και που τον αποκαλούν «Baby Schumi». Ο πιλότος της Red Bull έχει δείξει ότι βαδίζει στα χνάρια του εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και πως έχει το ταλέντο να κάνει μεγάλα πράγματα.

Έτσι, ο «Σούμι» παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ότι ο θα μπορούσε να γίνει ο διάδοχός του, από τη στιγμή που του θυμίζει τον εαυτό του όταν κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο.

Ακόμη, ο νυν οδηγός της Mercedes GP μίλησε για τις κριτικές, τις οποίες δέχτηκε από μερίδα του Τύπου και από βετεράνους πιλότους, τον ομόσταβλό του, Νίκο Ρόζμπεργκ, και τη σχέση που έχει μαζί του, το νέο μονοθέσιο, αλλά και για την νέα προμηθεύτρια ελαστικών, Pirelli.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ στον Ελεύθερο Τύπο

Την περασμένη σεζόν δέχτηκες τα πυρά του Τύπου, αλλά και πολλών «βετεράνων» πιλότων της Formula1, αναφορικά με την απόδοσή σου. Πώς διαχειρίζεται μια τέτοια κατάσταση ένας άνθρωπος που έχει κατακτήσει επτά παγκόσμια πρωταθλήματα;

Η Formula 1 είναι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και υπάρχει μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο. Δε με αγγίζουν οι κριτικές. Εξάλλου, όλα τα χρόνια αυτό συμβαίνει. Είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις και βρίσκομαι στο χώρο, επειδή αγαπώ τις προκλήσεις.

Πάντα θα βρεθεί κάποιος να σχολιάζει, είτε θετικά είτε αρνητικά. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι έχουν από μια άποψη. Ωστόσο, είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα εκ των έσω. Οι απόψεις αυτών των ανθρώπων μετράνε για μένα και μόνο αυτές αξιολογώ.

Μπορείς φέτος να επιστρέψεις στις νίκες ή ακόμα και να διεκδικήσεις τον τίτλο;

Να είστε βέβαιοι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Το να κερδίσω ακόμη έναν παγκόσμιο τίτλο θα είναι απίστευτο. Ωστόσο, δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Γι' αυτό και ο βασικός μου στόχος είναι να τερματίσω τουλάχιστον μία φορά στην πρώτη θέση. Αυτό θα με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί. Μακάρι το μονοθέσιό μας να αποδειχθεί ανταγωνιστικό και να μπορέσουμε να κοντράρουμε τις κορυφαίες ομάδες.

Ο ομόσταβλός σου, Νίκο Ρόζμπεργκ, συγκέντρωσε σχεδόν τους διπλάσιους βαθμούς από εσένα την περασμένη σεζόν (142 έναντι 72). Πιστεύεις ότι μπορείς να ανατρέψεις αυτή την κατάσταση;

Με τον Νίκο δεν έχουμε κάποια κόντρα και συνεργαζόμαστε άψογα, όπως ακριβώς γινόταν με όλους τους team-mate στην καριέρα μου. Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ μας. Πάντα στόχος μου είναι να βελτιώνομαι και αυτό θα επιδιώξω και φέτος. Όχι, όμως, με σκοπό να κοντράρω τον Ρόζμπεργκ, αλλά για το καλό της ομάδας.

Πληροφορίες λένε πως το φετινό μονοθέσιο της Mercedes GP ευνοεί το οδηγικό σου στιλ. Κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί το 2010. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αυτά είναι κουβέντες που γίνονται στο παρασκήνιο. Για μένα, δεν υπάρχει νόημα να σχεδιάσεις ένα μονοθέσιο με σκοπό να ευνοήσεις κάποιον οδηγό της ομάδας. Ποτέ μου δεν είχα ένα μονοθέσιο εξ’ ολοκλήρου στα μέτρα μου και δε θα συμβεί ούτε φέτος αυτό. Δε ζήτησα κάτι τέτοιο.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να γίνει προκειμένου η Mercedes GP να συναγωνιστεί τις «μεγάλες» ομάδες, όπως τη Ferrari, τη Red Bull και τη McLaren, οι οποίες τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις πέρυσι;

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί, ώστε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο. Να ελαχιστοποιήσουμε, δηλαδή, τις αδυναμίες του και να μπορούμε, μέσω των ρυθμίσεων, να το προσαρμόζουμε στις συνθήκες της εκάστοτε πίστας. Αν το πετύχουμε αυτό, τότε κι εγώ και ο Νίκο θα μπορέσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πέρυσι δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα, αλλά πιστεύω ότι φέτος θα είμαστε ανταγωνιστικοί.

Το λες αυτό με βάση την τελευταία αναβάθμιση που είδαμε στο μονοθέσιο της Mercedes GP στις δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη; Σημείωσες και τον πρώτο χρόνο της ημέρας όταν χρησιμοποιούσατε το νέο «πακέτο»…

Αναμφίβολα έκανε τη διαφορά. Ήμασταν αισθητά ταχύτεροι σε σχέση με τις δοκιμές που κάναμε χωρίς την αναβάθμιση. Καλό, βέβαια, θα ήταν να είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο, προκειμένου να το δοκιμάσουμε, αλλά είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πρόοδο που σημειώσαμε.

Φέτος η Pirelli είναι η νέα κατασκευάστρια ελαστικών και όλοι λένε πως οι γόμες της φθείρονται πολύ περισσότερο από εκείνες της Bridgestone. Ποια ήταν η δική σου αίσθης, έπειτα από τόσα χιλιόμετρα που έχεις κάνει στις χειμερινές δοκιμές;

Όντως φθείρονται περισσότερο, αλλά αυτό ισχύει για όλους. Οι διαφορές που θα δούμε πιστεύω ότι θα αφορούν τη στρατηγική των αγώνων. Ίσως, δηλαδή, να χρειάζεται να κάνουμε ένα με δυο πιτ στοπ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Όμως, με αυτό το θέμα σε εμάς ασχολείται ο Ρος Μπρον, που είναι από τους κορυφαίους στη Formula1, οπότε δεν ανησυχώ.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία. Ποια είναι η γνώμη σου για το συμπατριώτη σου, τον οποίο ήδη αποκαλούν «Baby Schumi»;

Κάθε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula1 το αξίζει, όπως και ο Φέτελ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι' αυτόν. Τον γνωρίζω προσωπικά αρκετά χρόνια και έχω παρακολουθήσει την εξέλιξή του.

Μου θυμίζει κάπως τον εαυτό μου όταν πήρα τον πρώτο μου τίτλο το 1994. Έχει αστείρευτο ταλέντο και ελπίζω να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή για πολλά χρόνια ακόμη. Δεν θα με πείραζε αν ξεπερνούσε τα επιτεύγματά μου. Θα μπορούσε να γίνει διάδοχός μου.

Το συμβόλαιό σου λήγει σε δυο χρόνια, όταν πια θα είσαι 43 χρονών. Ωστόσο, κάποιοι υποστηρίζουν πως μπορεί να ανανεώσεις…

Από την πλευρά μου, πάντα είμαι έτοιμος να συζητήσω για μια νέα συνεργασία. Εξάλλου, οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους της Mercedes είναι εξαιρετικές. Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη φυσική μου κατάσταση κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Ακόμα, πάντως, δεν έχουμε μιλήσει γι’ αυτό.

Αν τελικά μείνεις στη Formula1 και μετά το 2012, υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψεις στη Ferrari;

Δεν τον γνωρίζω αυτό, αλλά προς το παρόν είμαι πολύ χαρούμενος στη Mercedes. Τα χρόνια που πέρασα με τη Ferrari αποτελούν ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής μου. Η υποστήριξη των οπαδών της ομάδας ήταν απίστευτη και θα θυμάμαι για πάντα όσα πέτυχα με τη Scuderia.

Αυτόν τον καιρό, όμως, είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο να πετύχω τους στόχους μου με την τωρινή μου ομάδα. Να είστε σίγουροι ότι χτίζουμε κάτι σπουδαίο και τα επόμενα χρόνια η Mercedes GP θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σε Σφακιανάκη, Λάζαρο τα βραβεία!

Σε Σφακιανάκη, Λάζαρο τα βραβεία!
O Στέλιος Σφακιανάκης αναδείχθηκε MVP της 27ης αγωνιστικής ενώ στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο πήγε το βραβείο του καλύτερου γκολ.

Η Σούπερ Λίγκα αι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών MVP και Best Goal για την 27η αγωνιστική της κατηγορίας. Το βραβείο του MVP πήγε στον Σφακιανάκη του Ατρομήτου και εκείνο του καλύτερου γκολ στον Χριστοδουλόπουλο του Παναθηναϊκού.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP:

Στέλιος Σφακιανάκης (Ατρόμητος) 48,95 %

Εδουάρδο Χουαν Μάρτιν (Ολυμπιακός Βόλου) 46,89 %

Ράφικ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός) 4,16%

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal:

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός) 61,81%

Ράφικ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός) 22,57%

Ραούλ Μπομπαντίγια (Άρης) 15,63%

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Η επιθυμία Τζιμπούρ και η Τουρκία!

Η επιθυμία Τζιμπούρ και η Τουρκία!
Στο δεύτερο μισό της σεζόν βοήθησε τα μέγιστα για να φτάσει ο Ολυμπιακός στον τίτλο! Πλέον ο Ραφίκ Τζιμπούρ θέλει όσο τίποτε άλλο να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, όμως υπάρχουν και... σειρήνες από την Τουρκία.Μπορείτε να διαβάσετε στο katimagiko.gr το σχετικό θέμα.
Read more!

Γερμανία και Ελβετία... δείχνουν τον δρόμο!

Γερμανία και Ελβετία... δείχνουν τον δρόμο!
Στο γραφείου του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου θα βρεθούν το πρωί της Τρίτης ο Νικόλας Πατέρας και ο Βασίλης Τεροβίτσας! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της Σοφίας Φασουλάκη στο gazzetta.gr σχετικά με τη χρήση των κασετών!

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναικός, Νίκος Πατέρας, και ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Τερροβίτσας θα περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καθώς ο πρώτος καταγγέλθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο ως υποκλοπέας των συνομιλιών που είχε μαζί του, ενώ ο δεύτερος γνωρίζει πολύ καλά την διαδικασία του ορισμού των διαιτητών, εξάλλου ήταν εκείνος που όρισε τον διαιτητή Δαλούκα στο επίμαχο και υπό έρευνα παιχνίδι Αρης-ΠΑΟ, τον περασμένο Σεπτέμβρη. Μάλιστα , θεωρείται βέβαιον ότι θα ερωτηθεί εάν η τοποθέτηση του διεθνούς έγινε με αξιολογικά κριτήρια ή μετά από παράκληση ή επιμονή άλλων παραγόντων.

Οι εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, εάν δεν βγάλουν «λαγό» θα οδηγήσουν στο πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα, ο οποίος θα είναι έτοιμος να αποστείλει κλήσεις στους πρώτους ή στον πρώτο ύποπτο για την τέλεση παράνομων πράξεων και δη αυτής της απόπειρας εκβίασης.

Μέχρι ώρας, το αδίκημα της δωροδοκίας δεν φαίνεται να πατάει σε στέρεες βάσεις, ωστόσο εισαγγελικές πηγές δεν απέκλειαν την προσθήκη κάποιων στοιχείων που είναι πιθανό να “δέσουν” και αυτήν την κατηγορία.

Την ίδια ώρα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος, προαναγγέλλει, μιλώντας στο ΑΠΕ, ότι αναζητεί την φόρμουλα, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις υποκλαπείσες συνομιλίες.


Με… μπούσουλα Γερμανία και Ελβετία!


Όπως τονίζει στο gazzetta.gr, ο κ. Φάκος, «η ιδέα της δικαιοσύνης είναι ένα υπερβατικό ιδεώδες. Πρέπει επιτέλους, να βρεθεί μία διέξοδος, μία λύση, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε χρήση αυτού του υλικού για να απονεμηθεί δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό στην Γερμανία και την Ελβετία, έχει βρεθεί η νομική φόρμουλα και τέτοιου είδους υλικό μπορεί να ληφθεί υπόψιν από τα δικαστήρια, όταν πρόκειται για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, άμυνας ή όταν βλάπτονται εκατέρωθεν πληττόμενα αγαθά. Μάλιστα όπως υποστηρίζει, η ΕΠΟ δεν είναι πολιτικό ή ποινικό δικαστήριο. Είναι ένα σωματείο, διοικητικού δικαίου, στο οποίο «ο εισαγγελέας μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά» λέει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη καταλήξει με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό, καθώς δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια του ούτε τις κασσέτες, ούτε τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα, ούτε όμως και τις καταθέσεις που έχει συλλέξει ο συνάδελφός του Κ. Σιμιτζόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φάκος έχει κάνει επισήμως αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να λάβει γνώση όλου του υλικού- υποκλαπέντος και μη-και στη συνέχεια θα πράξει όπως ο ίδιος κρίνει.

Εξάλλου η πείρα των 40 ετών που «κουβαλάει» στις πλάτες του, είναι βέβαιο ότι θα του δείξουν τον σωστότερο δρόμο!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Η περηφάνια του Ιμπαγάσα!

Η περηφάνια του Ιμπαγάσα!
Ο εκ των ηγετών του Ολυμπιακού, Αριέλ Ιμπαγάσα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη δεν έκρυψε την περηφάνια του για τον φετινό τίτλο, ενώ ξεκαθάρισε πως για εκείνον η πιο μεγάλη ικανοποίηση είναι το να δίνει ασίστ για γκολ.Συνέντευξη στο Novasports 2 παραχωρεί αυτήν την ώρα ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Μεταξύ άλλων ο άσος του Ολυμπιακού δήλωσε για το τι του αρέσει περισσότερο και για την πρωτιά του στις ασίστ τις καλές του επιδόσεις σε άλλους τομείς, όπως τα κλεψίματα πως «η πιο μεγάλη ικανοποίηση για μένα είναι οι ασίστ. Όταν μπαίνει γκολ από δική μου μπαλιά είναι ότι καλύτερο για μένα. Έχω βάλει λίγα γκολ στην καριέρα μου. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι πρώτος στις πάσες. Μου αρέσει πολύ να συνεισφέρω στην ομάδα μου. Μου αρέσει πολύ και να συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου. Όσο για τα κλεψίματα, δεν είναι αυτό που καλύτερα μπορώ καλύτερα να κάνω. Είναι αρμοδιότητα περισσότερο του Αβραάμ είναι αμυντικός. Όταν κερδίζουμε την μπάλα αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να οργανώνω σωστά το παιχνίδι».

Σχετικά με το προσωνύμιό του, Ελ Κάνιο, εξήγησε πως του το έχουν δώσει εδώ και πολλά χρόνια και σημαίνει αυτός που περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του αντιπάλου. «Συνηθίζεται στην Αργεντινή. Με είδε κάποιος περαστικός να κάνω... ποδιά σε έναν αντίπαλό μου και μου έδωσε αυτό το παρατσούκλι, που σημαίνει σωλήνας στα ισπανικά», εξήγησε.

Αναφορικά με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει 38 πρωταθλήματα -περισσότερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα- σχολίασε: «Όχι δεν το ήξερα πως υπάρχει τόσο σημαντική διαφορά. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι σε αυτήν την ομάδα αλλά και που κατάφερα να κερδίσω έναν τίτλο μαζί της».

Για το εάν φανταζόταν το περασμένο καλοκαίρι ότι θα αναδεικνύονταν πρωταθλητής από την πρώτη κιόλας σεζόν του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ιμπαγάσα είπε: «Όχι, η αλήθεια είναι ότι επειδή το περσινό πρωτάθλημα το είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός δεν το περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θέλω να το απολαύσω μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Θέλω να τελειώσω με όσο το καλύτερο τρόπο τη χρονιά.

Θα πρέπει να είναι πολύ πιο έτοιμη η ομάδα μου και καλύτερα προετοιμασμένη για την επόμενη χρονιά γιατί θα έχουμε να δώσουμε πολύ περισσότερα παιχνίδια, ενώ θα έχουμε και την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το ποιό γκολ θα ψήφιζε ως το καλύτερο της αγωνιστικής ο Αργεντινός διευκρίνισε πως θα επέλεγε αυτό του συμπαίκτη του Ραφίκ Τζιμπούρ.

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είπε: «Από την πρώτη χρονιά που ήμουν στην Βιγιαρεάλ υπήρχαν φήμες για Ολυμπιακό. Μετά τη δεύτερη χρονιά μου στη Βιγιαρεάλ εντάθηκε το ενδιαφέρον του Ολυμπαικού και έκλεισα. Απ ό,τι αποδείχθηκε ήταν μια πολύ σωστή απόφαση. Όλα πήγα κατ’ ευχήν».

Για παλαιότερο ενδιαφέρον της ΑΕΚ: «Όχι, δεν υπήρχε κάτι. Απλά συνέπεσε μετά από τα χρονιά που έφυγε από την ΑΕΚ ο Νικολαϊδης. Ήταν απλά μία φήμη».

Για την φετινή καλή πορεία και το τι συνέβαλλε σε αυτήν τόνισε: «Πιστεύω ότι όλα τα στοιχεία μαζί βοήθησαν. Το γεγονός ότι καταφέραμε να μη χάσουμε στην έδρα μας ήταν πολύ σημαντικό. Η ομάδα έδειξε ότι ξέρει να αντιδρά είναι πολύ σημαντικό και καταφέραμε να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια».

Για το νικηφόρο σερί των 11 αγώνων είπε: «Έπαιξε σημαντικό ρόλο εκείνο το σερί. Καταφέραμε με έντεκα συνεχόμενες νίκες να πάρουμε σημαντικό προβάδισμα από τον Παναθηναϊκό, που μας ακολουθούσε σε μία ιδιαίτερα καθοριστική καμπή του πρωταθλήματος».

Σχετικά με την αρχική αμφισβήτηση του κόσμου τόνισε: «Μου φαίνεται φυσιολογικό ότι ο κόσμος με αμφισβητούσε γιατί βρισκόμουν στη δύση της καριέρας μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί κατάφερα με την βοήθεια των συμπαικτών μου να δείξω την αξία μου. Από την πρώτη στιγμή νιώθω πολύ καλά για την μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό. Υπήρχε δυσκολία στη προσαρμογή, όμως από την πρώτη στιγμή μου φέρθηκαν όλοι καλά, μαζί και οι συμπαίκτες μου και νιώθω πάρα πολύ καλά εδώ στην Ελλάδα».

Για τις ήττες στο πρωτάθλημα υπογράμμισε: «Όντως χάσαμε κάποια παιχνίδια. Τα ντέρμπι είναι τελείως διαφορετικά και θέλουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Σκοράραμε πρώτοι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει και ο αντίπαλος. Μετά από τις ήττες προσπαθούσαμε μέσα από τις προπονήσεις να επισημαίνουμε τα λάθη μας και να μην τα ξανακάνουμε».

Ο ενθουσιασμός για Βαλβέρδε και η άρνηση για την προπονητική...

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε: «Τον ήξερα από τη Βιγιαρεάλ, Από την πρώτη στιγμή έμεινα ενθουσιασμένος μαζί του. Ήξερε το ελληνικό πρωτάθλημα από την προηγούμενη θητεία του. Είμαι χαρούμενος που όλα εξελίχθηκαν καλά. Με βοήθησε αρκετά, όπως και τους συμπαίκτες μου να προσαρμοστούν».

Όσον αφορά στο τι σκέφτεται να κάνει μετά το τέλος της καριέρας του σχολίασε: «Με τίποτα δεν σκέφτομαι να γίνω προπονητής μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Έχω ως όνειρο να δημιουργήσω μια σχολή ποδοσφαίρου για παιδιά. Θέλω να μάθω στα παιδιά ότι πιο σημαντικό είναι το σχολείο και μετά το ποδόσφαιρο».

Για την επιστροφή του Ολυμπιακού στις νίκες ύστερα από αρνητικά αποτελέσματα υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικό μία ομάδα μετά από μία ήττα να επανέρχεται και να δείχνει ότι μπορεί να αντιδράσει και να σκέφτεται ότι μπορεί να πάρει βαθμούς και να επιστρέψει στις επιτυχίες».

Για την γνωριμία και την κοινή του θητεία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην Μαγιόρκα είπε: «Ο Κούπερ είναι αυτός, που μου άνοιξε την πόρτα να έρθει στην Ευρώπη και είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάστηκα μαζί του. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Είναι αναμνήσεις που δεν μπορείς να ξεχάσεις. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας είναι κάτι που σίγουρα θα μου μείνει».

Για τον πρώτο πρωτάθλημα που κέρδισε στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Θέλω να το μοιραστώ με τον κόσμο του Ολυμπιακού που από την πρώτη αγωνιστική, που βρέθηκε κοντά στην ομάδα και σε μένα και την οικογένειά μου. Ήταν πολλοί οι καινούριοι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό δεν είχαν να επιδείξουν κάποιο πρωτάθλημα στην καριέρα τους Ήταν ένα όνειρο που θέλαμε να το ζήσουμε όλοι μαζί. Την επόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε όλοι ενωμένοι και την νέα χρονιά».

Για το τι του αρέσει και τι όχι στην Σούπερ Λίγκα είπε: «Αυτό που μου άρεσε, ήταν ότι συνεργάστηκα καλά με τους νέους μου συμπαίκτες.

Δεν μου άρεσαν τα παιχνίδια που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να παίζεις με κόσμο και πολύ άσχημο να παίζεις χωρίς αυτόν».

Αναφορικά με την πάσα-κεφαλιά του Μοντέστο στην φάση του πρώτου γκολ είπε: «Ήταν καλά εκτελεσμένο το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι ήρθε αυτό το γκολ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Έχουμε κάνει και άλλες... κομπίνες στην προπόνηση. Εκεί που πήγε η μπάλα δεν γινόταν να αντιδράσουν οι αντίπαλοί μας».

Σχετικά με την απόκρουση του Σάχα στο πέναλτι του Ηρακλή: «Είναι πολύ δύσκολο για έναν τερματοφύλακα να αποκρούει πέναλτι και σίγουρα είναι πολύ σημαντική στιγμή».

Για την κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με την δωρεά στην Ιαπωνία και το φιλικό της Πέμπτης με τον Ερυθρό Αστέρα είπε: «Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του προέδρου μας να κάνει αυτή τη δωρεά. Ήταν σημαντικό ότι βρέθηκε στο γήπεδο ο πρέσβης της Ιαπωνίας. Όσο για το φιλικό της Πέμπτης ελπίζω ότι ο κόσμος μας θα στηρίξει την προσπάθεια ενίσχυσης του Ερασιτέχνη».

Για την σύγκριση Μαραντόνα-Πελέ: «Δεν χωράει σύγκριση. Ο Μαραντόνα έχει σηματοδοτήσει μια ολόκληρη εποχή. Ο Μέσι είναι στα χνάρια του και έχει μια ολόκληρη καριέρα μπροστά του».

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο και το Τσάμπιονς Λιγκ και την παραμονή του: «Θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η επόμενη χρονιά Όλοι θα θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή. Θα πρέπει να μοχθήσουμε πολύ να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς λιγκ. Προσωπικά έχω πολλή όρεξη και είναι απόφαση της διοίκησης για το εάν θα ανανεώσω ή όχι με τον Ολυμπιακό».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Ο Πιλάβιος στην τρίτη κασέτα»!

«Ο Πιλάβιος στην τρίτη κασέτα»!
Ο Σωτήρης Βοργιάς ισχυρίστηκε πως στην... περιβόητη τρίτη κασέτα ακούγεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος να συνομιλεί με παράγοντα για το Μακάμπι-Ολυμπιακός και τον Δαλούκα!Νέο επεισόδιο στο... κασέταgate! Στην εκπομπή η «Δίκη» με τον Κυριάκο Θωμαϊδη στο «Blue Sky» ο παλαίμαχος διαιτητής, Σωτήρης Βοργιάς ισχυρίστηκε ότι έχει ακούσει την τρίτη κασέτα και αναγνωρίζει την φωνή του Σοφοκλή Πιλάβιου να μιλά με παράγοντα του ποδοσφαίρου για το Μακάμπι-Ολυμπιακός και τον Γιώργο Δαλούκα.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Άκουσα την κασέτα που μιλάει ο Πιλάβιος και του λένε αυτά που ακούσαμε και παίχτηκαν στις δύο κασέτες, ακούγεται και το όνομα Σοφοκλής. Ο συνομιλητής του λέει ότι θα πρέπει να τιμωρήσει τον Δαλούκα, να τον διαγράψει καθώς συνέβη αυτό που είπε και ο κύριος Κούγιας ότι άκουσε πως ‘’έφαγα το… γεννητικό οργάνο’’. Άκουσα το όνομα Σοφοκλή, άκουσα ΕΠΟ, αυτά που άκουσε ο Κούγιας τα ίδια άκουσα και εγώ. Από την συζήτηση που γινόταν κατάλαβα ότι ο Πιλάβιος γνώριζε τι έχει συμβεί με τον άλλον να αγανακτεί που δεν τιμώρησε άμεσα τον Δαλούκα».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...