ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Λονδρέζοι για Φαλκάο

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο έχει εντυπωσιάσει πολλές ευρωπαϊκές ομάδες με τις εμφανίσεις του στην Πόρτο, με την Άρσεναλ και την Τότεναμ να έχουν το προβάδισμα να τον αποκτήσουν έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ.


Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο μάνατζερ του διεθνούς φορ Κλαούντιο Μόσιο. Ο εκπρόσωπος του Ρανταμέλ Φαλκάο ανέφερε πως ήδη αυτές οι δύο αγγλικές ομάδες έχουν καταθέσει πρόταση: «Η Άρσεναλ και η Τότεναμ είναι οι δύο σύλλογοι που ενδιαφέρονται για να τον αποκτήσουν. Ήδη έχουν κάνει πρόταση για τον παίκτη. Είναι 25 ετών και έχει ακόμα πολλά να αποδείξει. Το πρόβλημα με μια μεταγραφή στην Ιταλία είναι πως δεν έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο. Έχει συμβόλαιο με την Πόρτο για άλλα δύο χρόνια και ρήτρα αποδέσμευσης στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Η Πόρτο είναι ανοιχτή σε προτάσεις. Οι ισπανικές και οι αγγλικές ομάδες είναι στην pole position για τον Φαλκάο. Η Ίντερ έχει ήδη τον Πατζίνι και η Γιουβέντους τον Μάτρι».
Πηγή gazzetta

Ο Κολομβιανός φορ της Πόρτο έχει ρήτρα στους «δράκους» 30 εκατομμυρίων ευρώ και οι δύο λονδρέζικες ομάδες είναι διατεθειμένες να δώσουν το ποσό για να τον πάρουν στην Αγγλία.
Read more!

Αυτοκτόνησαν οι Μπουλς *BINTEO*

Οι Σικάγο Μπουλς πέταξαν στα σκουπίδια την διαφορά 11 πόντων που είχαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ηττήθηκαν με 83-80 και θα δουν από το σπίτι τους τον τελικό του ΝΒΑ ανάμεσα σε Χιτ και Μάβερικς.


Οι Μπουλς ήλεγχαν τον αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια του και έδειχναν ικανοί να μείνουν ζωντανοί για ακόμη μια αναμέτρηση με τους Μαϊάμι Χιτ.
Ωστόσο η φοβερή αντεπίθεση που εξαπέλυσε το Μαϊάμι με ηγέτες τους Τζέιμς και Γουέιντ σε συνδυασμό με την απειρία των Μπουλς που τους οδήγησε σε κακές επιλογές στην επίθεση εκμηδένισαν μέσα σε λίγο χρόνο όλη την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του Θιμποντό.

Οι Ταύροι κατάφεραν να σπαταλήσουν την διαφορά 11 πόντων που είχαν και να βρεθούν πίσω με δυο πόντους. Για να γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα ο Ντέρικ Ρόουζ έχασε τη μία από τις δυο βολές που κέρδισε, δείχνοντας ότι η ψυχολογία δεν ήταν με το μέρος των Μπουλς.
Πιο ψύχραιμος ήταν ο Κρις Μπος που ευστόχησε και στις δυο βολές ανοίγοντας την ψαλίδα στους τρεις πόντους.
Η κακή ψυχολογία των Μπουλς φάνηκε και στην τελευταία τους απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν το παιχνίδι, και την σειρά, οπού ο Ντέρικ Ρόουζ επεχείρησε ένα σουτ που αλλοιώθηκε από τους αντιπάλους και δεν έφτασε καν τη μπασκέτα.
Ο Ντέρικ Ρόουζ έδωσε μια τιτάνια μάχη, ωστόσο λίγο η απειρία του και λίγο το γεγονός ότι ορισμένες φορές πάλευε μόνος του οδήγησαν τους Μπουλς στην ήττα.
Στο σημερινό παιχνίδι πέτυχε 25 πόντους και μοίρασε 8 ασσίστ, ενώ βρήκε βοήθειες από τον Λουόλ Ντενγκ που πέτυχε 18 πόντους.
Από την άλλη μεριά Τζέιμς και Γουέιντ έμειναν σε χαμηλά για τα στάνταρ τους νούμερα, ωστόσο οι 12 και 10 πόντοι που πέτυχαν στην τελευταία περίοδο έκαναν την διαφορά. 28 πόντους συνολικά πέτυχε ο Τζέιμς και 21 ο Γουέιντ, ενώ και ο Κρις Μπος βοήθησε με άλλους 20 πόντους.
Σικάγο Μπουλς – Μαϊάμι Χιτ 80-83
Δωδεκάλεπτα: 25-21, 20-17, 17-19, 18-26
Μπουλς: Boozer 5, Deng 18, Noah 5, Bogans 5, Rose 25, Thomas 4, Korver 5, Brewer 10, Watson 3
Χιτ: Bosh 20, James 28, Anthony 3, Wade 21, Miller 7, Chalmers 4


Πηγή gazzetta
Read more!

«Gladiatore» για Παναθηναϊκό

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει μια λίστα με ονόματα παικτών που έχουν ξεχωρίσει και οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει. Ο «Specialist» αποκαλύπτει  πως ο Μάρκο Ντοναντέλ της Φιορεντίνα, είναι μέσα σε αυτά.

Φτάσαμε στα τέλη του Μάη και ο Παναθηναϊκός ξεκινά τον "σχεδιασμό" για την επόμενη σεζόν έχοντας πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα. Διοικητικά, προπονητή, ποιοί παίκτες θα φύγουν, ποιοί θα μείνουν, ποιοί θα έρθουν. Πολλά και δυστυχώς για τους περσινούς νταμπλούχους μαζεμένα...

Υπήρξε μια γενική αβεβαιότητα και αναμονή το τελευταίο διάστημα την οποία "τροφοδοτούσε" και το γεγονός ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και η ομάδα έδινε "μάχη" για την κατάκτηση του δεύτερου εισιτηρίου που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τέλος καλό, όλα καλά...

Έχει γίνει προεργασία
Η φαινομενική «στασιμότητα» σε πολλά θέματα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Δημήτρης Γόντικας και οι συνεργάτες του δεν έχουν κάνει την προεργασία τους στην αγορά και ένα προγραμματισμό για τις ανάγκες του ρόστερ της επόμενης σεζόν. Όποιος και να βρεθεί μπροστά από πλευράς διοίκησης, όποιος και να είναι στον πάγκο την επόμενη σεζόν το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θέλει ενίσχυση και μάλιστα σε πολλές γραμμές.

Στη μεσαία γραμμή υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και για εκεί γίνονται οι πρώτες ενέργειες από πλευράς "πρασίνων". Εκτός από τις προτάσεις μάνατζερ που φτάνουν στον Δημήτρη Γόντικα, υπάρχει και μια λίστα με ονόματα τα οποία έχουν ξεχωρίσει οι ιθύνοντες της ομάδας και ήδη έχουν βολιδοσκοπήσει...

Ελεύθερος και πολύ ωραίος

Ένα από αυτά είναι του Μάρκο Ντοναντέλ της Φιορεντίνα. Ο 28χρονος Ιταλός αμυντικός χαφ έμεινε ελεύθερος από τους "βιόλα" και αρέσει πολύ στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον εκπρόσωπό του, Ντάβιντε Λίπι. Ο γιός του Μαρτσέλο Λίπι είναι ο μάνατζερ του Μάρκο Ντοναντέλ ο οποίος αποχαιρέτισε εν μέσω αποθέωσης (έκανε γύρο θριάμβου στο Αρτέμιο Φράνκι στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα των βιόλα) τους τιφόζι της Φιορεντίνα...

Για όσους αναρωτιούνται γιατί έφυγε από τους «βιόλα» αφού είναι τόσο καλός ποδοσφαιριστής, η απάντηση είναι ότι δεν τα βρήκαν στα χρόνια του συμβολαίου. Η ομάδα της Φλωρεντίας του πρότεινε διετές συμβόλαιο και αυτός ήθελε τετραετές. Εκεί χάλασε η συμφωνία η οποία ήταν στα 1.1 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η ενημέρωση που υπήρξε από τον Ντάβιντε Λίπι στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι ότι ο παίκτης έρχεται στην Ελλάδα αν του γίνει τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές στο 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Πολλά λεφτά αλλά κατά πολύ λιγότερα αυτών που πλήρωνε ο Παναθηναϊκός στον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι «πράσινοι» θα κάνουν την προσπάθειά τους για να φέρουν τον παίκτη στην Ελλάδα αν και δεν θα είναι καθόλου εύκολη η αποστολή μιας και είναι ελεύθερος και όπως είναι φυσικό "μνηστήρες" από την πατρίδα του δεν λείπουν. Ακούστηκε χθες το βράδυ ότι ενδιαφέρει και τη Μίλαν...

Βιογραφικό

Ο Μάρκο Ντοναντέλ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1983 στο Κονελιάνο, επαρχία του Τρεβίζο. Η πρώτη του ομάδα ήταν η Μίλαν στις ακαδημίες της οποίας εισχώρησε σε ηλικία δεκάξι ετών. Έκανε το ντεμπούτο του με τους «ροσονέρι» το 2000 και το καλοκαίρι του 2002 δόθηκε δανεικός στη Λέτσε. Με τους «σαλεντίνι» αγωνίστηκε μια σεζόν 2002-2003 και είχε 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Νέος δανεισμός την επόμενη σεζόν από τη Μίλαν στην Πάρμα και άλλες 25 συμμετοχές στο Καμπιονάτο.

Το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005 φόρεσε τη φανέλα της Σαμπντόρια ξανά υπό μορφή δανεισμού από τους «ροσονέρι» πιάνοντας τις 10 συμμετοχές και τον Ιανουάριο του 2005 έριξε... άγκυρα στη Φλωρεντία. Η Φιορεντίνα (πιο συγκεκριμένα ο τεχνικός της Τσέζαρε Πραντέλι που τον ήξερε από την κοινή τους θητεία στην Πάρμα) τον πίστεψε και τον αγόρασε με 1.5 εκατομμύριο ευρώ από τη Μίλαν.

Σε αυτά τα 6.5 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των «βιόλα» πήρε μέρος σε περισσότερα από 230 επίσημα ματς σε όλες τις διοργανώσεις και μπήκε στις καρδιές όλων των οπαδών της ιταλικής ομάδας. Είναι διεθνής με τις εθνικές Ιταλίας όλων των ηλικιών πλην της ανδρών. Μάλιστα είχε διατελέσει αρχηγός των «ατζουρίνι» Under21 που κατέκτησαν το πανευρωπαϊκό το 2004 και πανηγύρισε με την Ολυμπιακή ομάδα των Ιταλών χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2004.

Αγωνιστικό προφίλ

Στην Ιταλία χρησιμοποιούν τέσσερις λέξεις για να αποδώσουν «γραπτώς» αυτά τα οποία φέρνει στο νου το όνομα Μάρκο Ντοναντέλ. Τέσσερις λέξεις που τον χαρακτηρίζουν από τα πρώτα χρόνια που φόρεσε τα κοντά παντελονάκια και τα ποδοσφαιρικά παπούτσια: «Μυες», «Πνευμόνια», «Θυμός», «Καρδιά».

Το παρατσούκλι του «gladiatore» που σημαίνει «μονομάχος» τα λέει όλα σχετικά με το τί μπορεί να προσφέρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο 28χρονος μέσος. Με ύψος 179 εκατοστά και βάρος 73 κιλά ο Ιταλός αμυντικός χαφ αποτελεί φόβητρο για τους αντιπάλους του και «θησαυρό» για τον προπονητή και τους συμπαίκτες του.

Καταπίνει πολλά χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα, καλύπτει χώρους, βάζει τα πόδια του στη «φωτιά» και παράλληλα βοηθά στο να βγει ορθολογικά η μπάλα από την άμυνα στους προωθημένους μέσους και τους επιθετικούς. Διαθέτει τρομερά δυνατό σουτ με το δεξί πόδι το οποίο θεωρείται το «καλό» του και εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας και με το αριστερό. Με εμπειρία πολλών ετών από το Καμπιονάτο, τυχόν έλευσή του στην Ελλάδα σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλη υπόθεση και για τον Παναθηναϊκό και για το πρωτάθλημα της Super League. Είναι από τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά...
Πηγή gazzetta
Read more!

Διαψεύδει για αποχώρηση ο Σνάιντερ


Σε διάψευση των σεναρίων που τον θέλουν να αφήνει την Ίντερ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προέβη ο Ολλανδός σούπερ σταρ των «Νερατζούρι», Γουέσλι Σνάιντερ.


Ο 26χρονος άσος μίλησε στην εφημερίδα «Corriere dello Sport» και υπογράμμισε:
«Την επόμενη σεζόν; Θα είμαι εδώ», είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για τον τελικό κυπέλλου Ιταλίας με την Παλέρμο: 
«Προπονούμουνα με την ομάδα χωρίς προβλήματα. Σίγουρα θα παίξω με την Παλέρμο. Θέλω να αγωνιστώ και να κερδίσω το κύπελλο Ιταλίας, για να τελειώσουμε τη σεζόν με καλό τρόπο».
Πηγή gazzetta
Read more!

Το πράσινο «κάστρο»!


Ο Παναθηναϊκός έκανε το break και πλέον ο τίτλος θα κριθεί στο ΟΑΚΑ, εκεί που οι «πράσινοι» δεν έχουν χάσει σε κανέναν τελικό εδώ και 15 χρόνια, μετρώντας 25 συνεχόμενες νίκες!
Οι παραδόσεις και οι θρύλοι υπάρχουν για να σπάνε, αλλά είναι μερικά «κάστρα» που μοιάζουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Ο Παναθηναϊκός έκανε για τρίτη συνεχόμενη σεζόν (2009 στον 1ο τελικό, 2010 στον 4ο τελικό και 2011 στην πρεμιέρα των τελικών) break μέσα στο ΣΕΦ και υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με σύμμαχο την ψυχολογία και την πρωτοφανή παράδοση που έχει δημιουργήσει στην έδρα του από το 1996 και μέτα.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ ως έδρα τη σεζόν 1995-1996, λίγους μήνες μετά το Eurobasket του 1995, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση που φιλοξένησε το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.
Από τη σεζόν εκείνη και μετά, οι «πράσινοι» έχουν αγωνιστεί σε 14 τελικούς της Α1, κατακτώντας τον τίτλο 12 φορές. Με μοναδική εξαίρεση τη διετία 2002-2004, όταν χρησιμοποιούσε ως έδρα το κλειστό του Σπόρτιγκ, ο Παναθηναϊκός έχει δώσει 26 τελικούς στο ΟΑΚΑ (σε 11 σεζόν), με απολογισμό το εντυπωσιακό... 26-0!
Είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Α1 που δεν έχει χάσει κανέναν τελικό στο γήπεδό της εδώ και 15 χρόνια, ενώ η τελευταία εντός έδρας ήττα των «πράσινων» σε τελικό ήταν το 1993 από τον Ολυμπιακό, όταν έπαιζαν στη Γλυφάδα.
Για να επιστρέψουμε στο σήμερα πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν έχει υποστεί καμία εντός έδρας σε τελικούς από τη μέρα που επέλεξε το ΟΑΚΑ ως έδρα του, δικαιώνοντας απόλυτα τον Μέμο Ιωάννου, ο οποίος τον Ιούνιο του 2006, όντας προπονητής του Πανιωνίου, αποκάλεσε το ΟΑΚΑ «πεδιάδα» ύστερα από μια ήττα στον 5ο ημιτελικό με 101-57, με θύτη τον νυν πρωταθλητή Ευρώπης.
Μοναδική φορά που οι «πράσινοι» διατήρησαν μεν το αήττητο του ΟΑΚΑ, αλλά έχασαν το πρωτάθλημα, ήταν το 1996, όταν ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα, όπως και φέτος, κάνοντας επίδειξη δύναμης στον 5ο τελικό επικρατώντας με το θρυλικό 73-38. Τις υπόλοιπες δέκα φορές, το απόρθητο ΟΑΚΑ έδινε τον τίτλο στον Παναθηναϊκό, ενώ αν συνεχιστεί το σερί το Σάββατο, θα δώσει τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του Ομπράντοβιτς για το 13ο πρωτάθλημα σε 14 σεζόν, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ... πλανήτη!


Αναλυτικά όλοι οι τελικοί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ…
Σεζόν 1995-1996
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 3-2

2ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 65 - 63
4ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 79 - 74
Σεζόν 1997-1998
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 3-2

1ος τελικός, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 63-55
3ος τελικός, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 55-48
5ος τελικός, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 68-68
Σεζόν 1998-1999
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 2-3

2ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 72 - 56
4ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66 - 56
Σεζόν 1999-2000
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 3-0

1ος τελικός, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 85-58
3ος τελικός, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 76-63
Σεζόν 2000-2001
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 3-2

1ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 83 - 70
3ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 73 - 57
5ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 79 – 63
Σεζόν 2004-2005
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 3-1

1ος τελικός, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 78-62
3ος τελικός, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 79-71
Σεζόν 2005-2006
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0

1ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 82-76
3ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 82-70
Σεζόν 2006-2007
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-2

1ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 79-72
3ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 86-85 (78-78 κ.α.)
5ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 89-76
Σεζόν 2007-2008
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-
2

1ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 83-79
3ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 78-67
5ος τελικός, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 90-76
Σεζόν 2008-2009
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3

2ος τελικός, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 91-64  
4ος τελικός Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 94-81
Σεζόν 2009-10
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1

1ος τελικός, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 73-64
3ος τελικός, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 79-70
Σεζόν 2010-11
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-1
 και μένει να δούμε αν θα «μιλήσει» για... 27η φορά ο νόμος του ΟΑΚΑ ή θα καταφέρει να «σπάσει» ο Ολυμπιακός το μοναδικό απόρθητο κάστρο στην ιστορία της Α1.

 Πηγή gazzetta
Read more!

Δεν ενδιαφέρεται ο Πισάρο

Μπορεί οι μπουκ να έδιναν ποσοστό 1.60 να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Νταβίντ Πισάρο, ωστόσο, ο Χιλιανός μέσος απάντησε «όχι». 
Δεν ενδιαφέρεται ο Πισάρο


Όπως αναφέρει το “forzaroma.info”, επικαλούμενο ρεπορτάζ της "Gazzetta dello Sport", ο μάνατζερ του χαφ της Ρόμα, Τζιουζέπε Μπότσο, ενημέρωσε τους Πειραιώτες πως ο πελάτης του δεν ενδιαφέρεται για την πρότασή τους. 

Το τι απόφαση θα πάρει για το μέλλον του ο Πισάρο είναι άγνωστο ακόμα, αλλά και ποια θα είναι αυτή του αθλητικού διευθυντή των «τζιαλορόσι», Βάλτερ Σαμπαντίνι, ο οποίος θα έχει συζητήσεις και με τους Ντε Ρόσι, Βούτσινιτς και Μενές. 
Πηγή sport-fm
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...