ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

«Ο Παναθηναϊκός παγώνει το Άμστερνταμ»! *BINTEO*

«Ο Παναθηναϊκός παγώνει το Άμστερνταμ»! (video)
Όσες φορές και αν το δεις, κάθε φορά που η κουβέντα στα καφενεία και τις παρέες φτάνει στο ευρωπαϊκό άστρο του Παναθηναϊκού, θα γίνει η αναδρομή στο 1996. Πάντα, όσα χρόνια και αν περάσουν, το μόνο σίγουρο είναι πως η συγκίνηση και η περηφάνια θα παραμείνει η ίδια! Δεκαπέντε χρόνια πριν, στις 3/4/1996 οι «πράσινοι» χάρισαν στον ελληνικό αθλητισμό δόξα και τιμή.

Η νίκη με σκορ 1-0 μέσα στην έδρα του Πρωταθλητή Ευρώπης τότε Άγιαξ αποτελεί μέχρι και σήμερα το μεγαλύτερο… κάζο που προκάλεσε ποτέ ελληνικός σύλλογος στα Κύπελλα της Γηραιάς Ηπείρου!

Διαβάστε περισσότερα στο sday.gr

Θυμηθείτε το γκολ του Βαζέχα!

Πηγή sport-fm

Read more!

«Τιμή για μένα το ενδιαφέρον ΟΣΦΠ και ΠΑΟ»

«Τιμή για μένα το ενδιαφέρον ΟΣΦΠ και ΠΑΟ»
Ομάδες που καλύπτουν τις φιλοδοξίες του και αποτελεί τιμή για τον ίδιο που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του είναι για τον Βαγγέλη Μόρα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. 

Ο Έλληνας αμυντικός, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, επανέλαβε πως η παραμονή του στο εξωτερικό αποτελεί προτεραιότητά του, αν και είναι δύσκολο να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Μπολόνια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2012. 

Aναλυτικότερα όσα δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο, ο σέντερ μπακ της ιταλικής ομάδας; 

Για την απουσία του από τον χθεσινό αγώνα της Μπολόνια στην έδρα της Μπρέσια: 
«Είχαν ένα χτύπημα στο γόνατο, αλλά δεν είναι τίποτα σοβαρό. Προσπάθησαν να κάνω προπόνηση, έκανα, αλλά δεν έπαιξα προληπτικά». 

Για την ήττα της ομάδας του με σκορ 3-1: 
«Δεν ήταν καλή η εικόνα μας. Δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά δυσκόλεψε για εμάς το ματς. Παρουσιαστήκαμε και λίγο χαλαροί από τη στιγμή που έχουμε σωθεί και κάπως έτσι ήρθε η ήττα». 

Για τη φετινή χρονιά του στην Μπολόνια: 
«Δεν ξεκίνησε όπως ήθελα, από εκεί και πέρα έχω συμμετοχή σε όλους τους αγώνες. Από τη στιγμή που μπήκα στην ομάδα και που έχουν επιτευχθεί οι στόχοι μας, όλοι και εγώ είμαστε ευχαριστημένοι. Σκέφτομαι πλέον άλλα πράγματα». 

Για το που θα συνεχίσει την καριέρα του: 
«Σίγουρα προτεραιότητα είναι το εξωτερικό. Εφόσον μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω στο εξωτερικό θα προσπαθήσω να μείνω όσο περισσότερο μπορώ. Θα δω τις προτάσεις που θα έχω το καλοκαίρι και θα αποφασίσω. Είμαι στην Μπολόνια προς το παρόν, τα πράγματα οδεύουν στο να φύγω, αλλά υπάρχουν κάποιες συζητήσεις ακόμα. Δεν βιάζομαι να αποφασίσω και πιστεύω ότι θα βρω μια ομάδα στο εξωτερικό για συνεχίσω εκτός Ελλάδας την καριέρα μου. 

Είμαι “ανοιχτός” σε όλες τις προτάσεις για το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστώ, Γερός να είμαι και θα δούμε. Δεν είναι προτεραιότητα η Ιταλία. Βέβαια, αισθάνομαι καλά εδώ, αφού γνωρίζω πλέον τη γλώσσα και το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα αν μου δοθεί η ευκαιρία να πάω κάπου αλλού δεν θα πω όχι. Είναι ευκαιρία να ζήσω σε κάποιες άλλες χώρες οπότε δεν λέω σε τίποτα». 

Για το ενδιαφέρον Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και το αν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα: 
«Σίγουρα τη συγκεκριμένη περίοδο όχι. Μιλάμε βέβαια για μεγάλες ομάδες και δεν έχω πρόβλημα να γυρίσω, ειδικά από τη στιγμή που παίζουν και στο Champions League. Είναι τιμή που υπάρχει ενδιαφέρον από αυτές τις ομάδες , αλλά δεν θέλω να απαντάω συνέχεια σε όσα γράφονται. Με πειράζει που γράφονται πράγματα για μένα που δεν έχω πει». 

Για την μάχη της Εθνική στα προκριματικά του Euro 2012: 
«Πιστεύω ότι τα πάντα εξαρτώνται από την ομάδα. Από το πόσο καλοί θα είμαστε στα παιχνίδια μας. Έχουν μπει κι άλλες ομάδες στο κόλπο της πρόκρισης και δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε έναν νέο τρόπο παιχνιδιού που προσπαθεί να περάσει ο Φερνάντο Σάντος». 

Για τις διαφορές Σάντος και Ρεχάγκελ: 
«Είναι καθαρά στον τρόπο τακτικής. Εντελώς διαφορετική έχει ο ένας και εντελώς διαφορετική ο άλλος. Άλλα ήθελε να περάσει ο ένας και άλλα ο άλλος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο μεταξύ τους». 

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας: 
«Είμαστε ένα λαός που υποφέρει όλος μαζί. Πάντα υποφέρουμε όλοι μαζί στην άμυνα. Πάντα είμαστε εκεί πίσω και υποφέρουμε να κρατήσουμε ένα αποτέλεσμα. Τον τρόπο ανάπτυξης του Σάντος δεν τον είχαμε δουλέψει ποτέ και πρέπει να προσπαθήσουμε στις λίγες μέρες που έχουμε όταν συγκεντρωνόμαστε να αφομοιώσουμε αυτά τα πράγματα που θέλει». 

Πηγή sport-fm Read more!

Ξέσπασε στον Κολοσσό

Ξέσπασε στον Κολοσσό
Κανένα περιθώριο δεν άφησε ο Ολυμπιακός στον Κολοσσό, που επικράτησε άνετα στο ΣΕΦ με 93-63, για την 23η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξέσπασαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τον αποκλεισμό τους από το Final 4 της Euroleague, ανακτώντας παράλληλα μέρος της χαμένης τους ψυχολογίας. Δύο πολύ καλά δεκάλεπτα (δεύτερο και τρίτο) ήταν αρκετά για να στείλουν οι Πειραιώτες τη διαφορά στους τριάντα πόντους. 

Πολύ καλές εμφανίσεις από Νίλσεν και Μπορούση. Ο Πατ Καλάθης με την απόδοση του στο τρίτο δεκάλεπτο ξεχώρισε για τον Κολοσσό. 

Εκτός 12άδας ήταν ο Βασίλης Σπανούλης (ίωση) και ο Ράσο Νεστέροβιτς. 

Το «παρών» στο ΣΕΦ έδωσε ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός , Παναγιώτης Αγγελόπουλος. 

Το ματς 

Ο Στιβ Πάνος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών άνοιξε το σκορ στο ΣΕΦ για λογαριασμό του Κολοσσού (0-2). Ήταν και η μοναδική φορά που οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν. Ο Ολυμπιακός πήρε μπρος και έφτασε γρήγορα στο +7 (17-10) προβάδισμα το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος της περιόδου παρά τα αρκετά λάθη (21-14). 

Την υπογραφή του Ματ Νίλσεν είχε η δεύτερη περίοδος. Ο Αυστραλός μπήκε δυνατά στο παρκέ στέλνοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (24-14). Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να ξεφεύγουν χάρις στην καλή άμυνα και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι «θαλασσί» σημείωσαν στα πρώτα πέντε λεπτά μόλις ένα καλάθι ενώ υπέπεσαν σε έξι λάθη. Ο Νίλσεν με 13 από τους 21 πόντους της ομάδας του είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στο +17 (42-25) με το οποίο έφτασαν στο ημίχρονο οι Πειραιώτες. 

Τα εξαιρετικά ποσοστά του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο του επέτρεψαν να διευρύνει κι άλλο τo υπέρ του σκορ. 8/10 δίποντα, 3/4 τρίποντα και μόλις ένα λάθος είχαν οι παίκτες του «Ντούντα» ενώ παράλληλα έκλεψαν την μπάλα των αντιπάλων τους πέντε φορές! Ο Πατ Καλάθης προσπαθούσε να σώσει τον Κολοσσό από τα χειρότερα όμως ήταν απελπιστικά μόνος (πέτυχε 16 από τους 21 πόντους της ομάδας του). Αντίστοιχη ήταν και η απόδοση του Γιάννη Μπουρούση. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ με 15 πόντους βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν στο +29 (45-29)! 

Διαδικαστικού χαρακτήρα η τελευταία περίοδος με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στο +32 (90-58) λίγο πριν τη λήξη. Μείωσε στους 27 ο Μανωλόπουλος για τον Κολοσσό, όμως ο Χαλπερίν από τα 6,75 διαμόρφωσε το τελικό 93-63. 

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 42-25, 75-46, 93-63 

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 1 (8 ασίστ), Λούκας, Μπουρούσης 20 (7 ριμπάουντ), Πελεκάνος 2, Μαυροκεφαλίδης 15 (7 ριμπάουντ), Χαλπερίν 8 (1), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 17 (1), Παπανικολάου 6 (5 κλεψίματα), Έρτσεγκ 12 (1), Τεόντοσιτς 11 (1), Κατσίβελης 1 (6 κλεψίματα). 

Κολοσσός Ρόδου (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 16 (1), Καυκής, Τζόρνταν 7 (9 ασίστ), Πάνος 6, Μανωλόπουλος 12, Ασημακόπουλος 4, Χαρίσης 2, Τσάμης 10 (2), Γκόλεματς 3, Γεωργαλλής 1, Δανας, Ιβάνοβιτς 2. 

Γήπεδο: Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Αφεντουλίδης, Τσώνος Β. 

Κομισάριος: Κόκκορης 

Πηγή sport-fm Read more!

«Πολύ καλός σε όλα ο Οτσόα»

«Πολύ καλός σε όλα ο Οτσόα»
Το εγκώμιο του Γκιγιέρμο Οτσόα «έπλεξε» ο Χανς Μπάκε με δηλώσεις του στηSportday, τονίζοντας ότι περίμενε να πάει σε πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ο πρώην βοηθός προπονητής της εθνικής ομάδας του Μεξικού αναφέρθηκε στα προσόντα του «Μέμο», τον οποίο χαρακτήρισε τον καλύτερο πορτιέρο στη Λατινική Αμερική. 

«Άβατο» θέλει να μείνει το Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός και κόντρα στην Καβάλα (19:00, ΝΕΤ/NovaΣΠΟΡ FM 94.6), ώστε να φτάσει μια «ανάσα» από το απόλυτο εντός έδρας. 

Το προφίλ του Γκιγιέρμο Οτσόα έφτιαξε ο Χανς Μπάκε για λογαριασμό της Sportday, αφού ξέρει τον Μεξικανό τερματοφύλακα από τη θητεία του στην εθνική ομάδα των «Αζτέκας», ως βοηθός του Σβεν Γκόραν Έρικσον από το 2008 ως το 2009. 

«Όταν πήγαμε στο Μεξικό συναντήσαμε έναν τερματοφύλακα ο οποίος ήταν -μακράν του δεύτερου- ο καλύτερος στη Λατινική Αμερική. Και μάλιστα, παρά το γεγονός πως ήταν μόνο 22 ετών, ήταν ήδη δύο χρόνια διεθνής» υποστήριξε ο Σουηδός τεχνικός, για να προσθέσει: 

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρακολουθήσει από τότε την εξέλιξη του Μέμο, αλλά ήταν έτοιμος από εκείνη τη στιγμή να περάσει στην Ευρώπη. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να πάει σε πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ». 

Αναφερόμενος στα προσόντα του 26χρονου κίπερ συμπλήρωσε: «Γενικά είναι πολύ καλός σε όλα. Το καλό είναι ότι ξέρει ποδόσφαιρο. Έχει αντίληψη. Διαβάζει τις φάσεις και μπορεί να κατευθύνει σωστά την άμυνα. Στην εστία του είναι εκπληκτικός. Καλά ρεφλέξ, καλές εξόδους, καλός με την μπάλα στα πόδια», ενώ για τους τομείς που χρειάζεται βελτίωση, κατέληξε: «Πρέπει να είναι πιο απαιτητικός με τους αμυντικούς του». 

Πηγή sport-fm Read more!

«Πληρώστε και… δρόμο»!

«Πληρώστε και… δρόμο»!
Με κίνητρο την αγωνία για το μέλλον της ΑΕΚ και βασικό αίτημα οι μέτοχοι να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν και μετά να αποχωρήσουν, περισσότεροι από 2.000 οπαδοί της «Ένωσης» διαδήλωσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια! 

Παλμός, πανό διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά της διοίκησης από τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς, που ετοιμάζονται να… μεταφέρουν το συλλαλητήριο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. 

Ο κόσμος που βρέθηκε στο χώρο της ιστορικής έδρας της ΑΕΚ (μετά από πρωτοβουλία δέκα συνδέσμων, στους οποίους δεν συμπεριλαμβανόταν η ORIGINAL) διαδήλωσε με κάθε τρόπο την αγανάκτησή του για τα τεκταινόμενα στην ομάδα. 

Οι οπαδοί απηύθηναν καταρχάς έκκληση ενότητας και στη συνέχεια κάλεσαν τους μετόχους (ενεργούς και ανενεργούς) είτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους, είτε να ξεπληρώσουν όσα χρέη δημιούργησαν οι ίδιοι μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44 και μετά να αποχωρήσουν. 

Την ατμόσφαιρα δόνησαν αρκετές φορές σχετικά συνθήματα, ενώ χαρακτηριστικά ήταν και τα πανό που σήκωσαν οι οπαδοί, με μηνύματα του τύπου «Απόδοση ευθυνών τώρα», «Παραμυθάδες Άφραγκοι Επικίνδυνοι δρόμο», «Η ΑΕΚ είναι μαγαζί γωνία και τη ρίξατε στην επαιτεία», «Η ΑΕΚ είναι η ζωή μας. Παίξατε με αυτή θα το πληρώσετε». 

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν αρκετοί παλαίμαχοι του συλλόγου (Σεραφείδης, Καραφέσκος, Αντωνόπουλος, Καραγκιοζόπουλος, Σταματής), ο πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Παντελής Γρεντζελιάς, ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Ανδρέας Ανατολιωτάκης και ο ηθοποιός, Γιώργος Πάντζας. 

Όσοι από αυτούς πήραν το λόγο, χαρακτήρισαν απαραίτητη τη συσπείρωση του κόσμου, αν θέλει η ΑΕΚ να βγει από το αδιέξοδο, ενώ κατά την ομιλία του πρώην νομικού συμβούλου της Ερασιτεχνικής, κ. Καπετανόπουλου (στην οποία αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στα χρέη) αρκετοί οπαδοί φώναξαν συνθήματα και εναντίον του Ντέμη Νικολαΐδη. 

Από τις εκδηλώσεις του κόσμου και τα συνθήματα που φώναξε, δεν έλειψε και το αίτημα για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τη γνωστή μακέτα του ιστορικού «Νίκος Γκούμας» να κάνει και πάλι την εμφάνισή της και να τοποθετείται στη μέση του μεγάλου πανό που βρισκόταν στο κέντρο της συγκέντρωσης. 

Μετά την ειρηνική διαδήλωση, οι περισσότεροι από 2.000 οπαδοί που συγκεντρώθηκαν, ξεκίνησαν να κατευθύνονται με πορεία προς το ΟΑΚΑ, στις εξέδρες του οποίου -κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ατρόμητο- αναμένεται να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγή sport-fm Read more!

Επαφές ΠΑΟ-Μίλαν για Παπασταθόπουλο

Επαφές ΠΑΟ-Μίλαν για Παπασταθόπουλο
Κρούση στη Μίλαν για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο έκανε ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τη “Real Sports”. Οι «πράσινοι» θέλουν να αποκτήσουν δανεικό τον Έλληνα αμυντικό για την επόμενη σεζόν, με τους «ροσονέρι» να εξετάζουν σοβαρά τη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού θέλουν να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ο 22χρονος διεθνής. 

Στο «τριφύλλι» έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες, εκμεταλλευόμενοι τις καλές σχέσεις που διατηρούν με τους Μιλανέζους, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από την εποχή που είχαν διαπραγματευτεί για τον Μάριο Γέπες. 

Αν τελικά ολοκληρωθεί η απόκτηση του Παπασταθόπουλου, ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί σημαντικά στο κέντρο της άμυνάς του, χωρίς μάλιστα να «ματώσει» οικονομικά, ενώ θα μπορεί να προχωρήσει και στην πώληση του Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. 

Πηγή sport-fm Read more!

Όταν μιλάει ο Καβάνι!

Όταν μιλάει ο Καβάνι!
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έντισον Καβάνι που πέτυχε χατ-τρικ, η Νάπολι - έστω και αν χρειάστηκε την… βοήθεια του διαιτητή Λούκα Μπιάντι νίκησε 4-3 την Λάτσιο στο «Σαν Πάολο» για την 31η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος και έμεινε στο -3 από την πρωτοπόρο, Μίλαν. 

Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, η Νάπολι είχε τον έλεγχο του αγώνα ενώ θα μπορούσε να έχει φτάσει στο γκολ με τον Λαβέτσι. Δεν τα κατάφερε όμως και ο νόμος του ποδοσφαίρου την τιμώρησε. Στο 29΄ο Μάουρι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους και «παγώνοντας» το γήπεδο. 

Αυτό το 1-0 υπέρ της Λάτσιο έμεινε μέχρι το 57ο λεπτό. Τότε, ο Ντίας με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του η οποία έδειχνε ικανή να φτάσει σε ένα πολύ σημαντικό «διπλό». 

Ο ενθουσιασμός κράτησε μόλις τρία λεπτά. Στο 60΄ ο Ντοσένα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Λάτσιο και μείωσε σε 2-1 για τη Νάπολι. Δύο μόνο λεπτά αργότερα ο Καβάνι με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Στο 67ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν δικαίως καθώς στο σουτ του Μπρόκι η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στη συνέχεια πέρασε την γραμμή αλλά ο βοηθός δεν καταλόγισε το γκολ, ενώ ένα λεπτό αργότερα με αυτογκόλ του Αρόνικα το σκορ έγινε 2-3. 

Στο 80ο λεπτό ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι - λανθασμένα - σε μαρκάρισμα πάνω στον Καβάνι αποβάλλοντας μάλιστα τον Μπιάβα. Ο Καβάνι ευστόχησε και έφερε το ματς στα ίσια για δεύτερη φορά, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 88΄ νίκησε με πλασέ τον Μουσλέρα και έκανε το τελικό 4-3, δίνοντας μία πολύ σημαντική νίκη στη Νάπολι η οποία παρέμεινε ζωντανή ακόμα και για τον τίτλο. 

Πηγή sport-fm Read more!

Πέντε λεπτά… Ζαμόρα απ’ τα παλιά!

Ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός γηπέδων για καιρό αλλά με την σημερινή του εμφάνιση στη νίκη της Φούλαμ επί της Μπλάκπουλ με σκορ 3-0 για την 31η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ, «σφράγισε» την… επιστροφή του και έδειξε ότι έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Ο λόγος φυσικά για τον Μπόμπι Ζαμόρα που μέσα σε ένα πεντάλεπτο, σκόραρε δύο φορές και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη των γηπεδούχων. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ετούχου. 
Πέντε λεπτά… Ζαμόρα απ’ τα παλιά!


Ο Άγγλος επιθετικός κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με την συμπλήρωσε 23 λεπτών και να δώσει το προβάδισμα στην Φούλαμ. Έχει όμως βρει ξανά την φόρμα του και αυτό φάνηκε μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Τότε, σκόραρε ξανά, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του αλλά και τα δικά του και ουσιαστικά «κλείδωσε» το τρίποντο. 

Η Μπλάκπουλ δεν κατάφερε επί της ουσίας να αντιδράσει ποτέ παρά το γεγονός ότι ο προπονητής της έκανε τριπλή αλλαγή στο 68ο λεπτό του αγώνα. Το τελικό 3-0 μάλιστα διαμορφώθηκε στο 72΄ με τον Ετούχου. Έτσι οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 38 βαθμούς, αφήνοντας την Μπλάκπουλ στους 33, έναν μόνο δηλαδή περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού. 

Συνθέσεις: 

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Σαλσίδο, Χάνγκελαντ, Μπερντ, Χιουζ, Μέρφι (77΄Σιντγουελ), Νταφ, Ετούχου, Ντέμπσεϊ, Ζαμόρα (62΄ Τζόνσον), Ντεμπελέ 

Μπλάκπουλ: Κίνγκσον, Κρέινι, Έβατ, Μπαπτίστ, Κάθκαρτ, Βον, Γκράντιν (68΄ Πάντσεον), Άνταμ, Όρμεροντ (68΄ Βάρνι), Τέιλορ-Φλέτσερ, Μπίτι (68΄Κορνιλένκο) 

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής 

Σάββατο, 2/4 (17:00) 

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4 
(11’ πεν., 25’ πεν. Νομπλ - 65’, 73’, 79’ πεν. Ρούνεϊ, 84’ Ερνάντες) 

Μπέρμιγχαμ-Μπόλτον 2-1 
(4’ Φίλιπς, 59’ Γκάρντνερ - 71’ Ελμάντερ) 

Έβερτον-Άστον Βίλα 2-2 
(38’ Όσμαν, 71’ Μπέινς - 47’, 68’ Μπεντ) 

Νιούκαστλ-Γουλβς 4-1 
(22’ Νόλαν, 45’ Αμεόμπι, 50’ Λόβενκραντς, 90'+2' Γκουτιέρεζ - 58’ Έμπανκς-Μπλέικ) 

Στόουκ-Τσέλσι 1-1 
(8’ Γουόλτερς - 33’ Ντρογκμπά) 

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ 2-1 
(62’ πεν., 88’ πεν. Μπραντ - 50’ Σκρτελ) 

Γουίγκαν-Τότεναμ 0-0 

Άρσεναλ-Μπλάκμπερν 0-0 

Κυριακή, 3/4 

Φούλαμ-Μπλάκπουλ 3-0 
(23΄, 28΄ Ζαμόρα, 72΄Ετούχου) 
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ (18:00) 

Η επόμενη αγωνιστική (32η): 

Σάββατο, 9/4 (17:00) 

Γουλβς-Έβερτον (14:45) 
Μπλάκμπερν-Μπέρμιγχαμ 
Μπόλτον-Γουέστ Χαμ 
Τσέλσι-Γουίγκαν 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ 
Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ 
Τότεναμ-Στόουκ 

Κυριακή, 10/4 

Μπλάκπουλ-Άρσεναλ (15:30) 
Άστον Βίλα-Νιούκαστλ (18:00) 

Δευτέρα, 11/4 

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Πηγή sport-fm Read more!

Ένας Γκαλέτι από το... Βέλγιο!

Ένας Γκαλέτι από το... Βέλγιο!
Ενδιαφέρουσα κρίνεται η περίπτωση του Τζόναθαν Λεγεάρ της Άντερλεχτ, αφού ο Βέλγος άσος έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και εξετάζεται από τους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων».Τον διάδοχο του Λουτσιάνο Γκαλέτι αναζητούν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, μιας και ο Ντένις Ρόμενταλ που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι για να αναπληρώσει το κενό του Αργεντινού άσου δεν τα κατάφερε και το μέλλον του στο Λιμάνι είναι αμφίβολο αν όχι... προδιαγεγραμμένο!

Όπως είναι λογικό οι ανά τον κόσμο μάνατζερ ξέρουν ότι οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν δεξί χαφ - εξτρέμ ενόψει της επόμενης χρονιάς και έτσι οι προτάσεις για διάφορους ποδοσφαιριστές έρχονται με την μορφή «χιονοστιβάδας» στα γραφεία της ΠΑΕ στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με τον «Πρωταθλητή», τελευταία αξιόλογη περίπτωση που προτάθηκε και εξετάζεται είναι αυτή του Βέλγου άσου της Άντερλεχτ, Τζόναθαν Λεγεάρ.

Πρόκειται για έναν 23χρονο κλασικό δεξιοπόδαρο ακραίο μέσο, ταχύτατο, με εξαιρετική τεχνική και ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγάλα ανερχόμενα ταλέντα της χώρας του.
Είναι φυσικά βασικό στέλεχος της Άντερλεχτ και παρόλο που το συμβόλαιό του δεν ολοκληρώνεται, ο άνθρωπος που τον πρότεινε υποστηρίζει ότι μπορεί να αποκτηθεί με λογικά λεφτά, ενώ και ο ίδιος δεν έχει υψηλό κασέ.
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι στον Ολυμπιακό τον ποδοσφαιριστή στους «ερυθρόλευκους» πρότεινε ο μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτό.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Αφιερωμένη στον κόσμο μας»

 «Αφιερωμένη στον κόσμο μας»
Στους οπαδούς της Μίλαν αφιέρωσε τη νίκη επί της Ίντερ, ο άσος της πρώτης, Αλεσάντρε Πάτο. Τι είπε για τη νίκη αλλά και την εμφάνιση του ίδιου.

Ο Βραζιλιάνος στράικερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των «Ροσονέρι» και υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Σκόραρα δυο φορές, δουλέψαμε όλοι μαζί σαν ομάδα και καταφέραμε να σταθεροποιηθούμε με μια καλή διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας. Αφιερώνω την νίκη στον κόσμο μας ο οποίος μας στήριξε με όλες τις δυνάμεις του, ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια όταν δεν τα πηγαίναμε τόσο καλά».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Δεν ξέρει για το χέρι ο Πικέ

Δεν ξέρει για το χέρι ο Πικέ
Ο Ζεράρ Πικέ πέτυχε το νικητήριο γκολ της Μπαρτσελόνα επί της Βιγιαρεάλ, αλλά ο κεντρικός αμυντικός των Καταλανών δεν κατάλαβε αν χρησιμοποίησε το χέρι του ή όχι.Ο στόπερ των «μπλαουγκράνα», πάντως, δεν θεωρεί πως η υπόθεση τίτλος έχει τελειώσει παρότι η Μπάρτσα είναι οχτώ βαθμούς μακριά από τη Ρεάλ: «Έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος αλλά ακόμη έχουμε μπροστά μας άλλα οκτώ παιχνίδια. Το πιο σημαντικό για μας είναι με όποιον παίζουμε να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια των παιχνιδιών. Δεν ξέρω αν όντως χρησιμοποίησα το χέρι μου ή όχι, όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Θα το δω καλύτερα στην τηλεόραση και θα σας πω».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μουρίνιο: «Είμαστε ακόμη ζωντανοί»

Μουρίνιο: «Είμαστε ακόμη ζωντανοί»
Πεπεισμένος πως το πρωτάθλημα δεν τελείωσε για την Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε ο τεχνικός της ομάδας, Ζοσέ Μουρίνιο. Τι είπε για το προσεχές ματς με την Τότεναμ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην «Sunday Mirror»

«Μαθηματικά δεν έχουμε χάσει το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο βέβαια, αλλά είμαστε ακόμα ζωντανοί», είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για τον προσεχή αγώνα της ομάδας του με την Τότεναμ:

«Έχω μεγάλο σεβασμό προς την Τότεναμ και όσα έχει καταφέρει την εφετινή σεζόν στο Champions League. Φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να είναι περήφανη για όσα έχει καταφέρει, αλλά δεν μπορεί να μας αποκλείσει. Είμαστε καλύτερη ομάδα και θα προκριθούμε».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Το «μηχανάκι» από την Αμερική!

Το «μηχανάκι» από την Αμερική!
Στον Ολυμπιακό προτάθηκε τις τελευταίες ώρες ο Αμερικανός μέσος της Γκλάντμπαχ, Μάικλ Μπράντλεϊ και όπως φαίνεται η περίπτωση του κρίνεται ενδιαφέρουσα από τους ανθρώπους των Πειραιωτών.Ο διεθνής Αμερικανός άσος αγωνίζεται στην Άστον Βίλα ως δανεικός από τον γερμανικό σύλλογο και πραγματοποιεί αρκετά καλές εμφανίσεις, ενώ αγωνίζεται σε μία θέση που δεδομένα χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπράντλεϊ έχει συμβόλαιο με την Γκλάντμπαχ μέχρι το 2012, οι Γερμανοί όμως δεν θα είναι καθόλου αρνητικοί αν φτάσει «ερυθρόλευκη» πρόταση που να ικανοποιεί οικονομικά τον σύλλογο.

Για τον 23χρονο άσο πάντως υπάρχει θετική άποψη στου Ρέντη, αφού οι ικανότητες του είναι γνωστές στον Ερνέστο Βαλβέρδε και από το πρόσφατο Μουντιάλ, όπου ο Μπράντλεϊ τα πήγε περίφημα με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Φοβάται τη Λάτσιο ο Ματσάρι

Φοβάται τη Λάτσιο ο Ματσάρι
Η Νάπολι θέλει τη νίκη κόντρα στη Λάτσιο για να περάσει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με τον προπονητή της, Βάλτερ Ματσάρι να φοβάται τους λατσιάλι που παίζουν καλύτερα εκτός έδρας.Ο τεχνικός των Ναπολιτάνων δεν έχει στο νου του το αποτέλεμσα του ντέρμπι (νίκησε η Μίλαν την Ιντερ): «Είμαι αφοσιωμένος στο παιχνίδι με τη Λάτσιο. Φοβάμαι την ομάδα του Ρέια γιατί πιστεύω ότι παίζουν καλύτερα εκτός έδρας, περιμένοντας πίσω για να κάνουν τη ζημιά στην αντεπίθεση. Και φυσικά ο Ρέια ξέρει πολύ καλά το περιβάλλον εδώ και θα έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του για το παιχνίδι».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Για το δέκατο «διπλό»

Για το δέκατο «διπλό»
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στις Σέρρες για το ματς με τον Πανσερραϊκό και περίπου 50 φίλοι του «τριφυλλιού» υποδέχθηκαν την αποστολή στο ξενοδοχείο. Με Κοτσόλη βασικό με στόχο το δέκατο διπλό.

Πήγε για «διπλό», βρήκε αποθέωση
Μετά την διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων, ο Παναθηναϊκός καλείται να συνεχίσει στις νίκες, να πάρει ακόμη ένα «τρίποντο» κόντρα στον Πανσερραϊκό και να παραμείνει «ζεστός» και με την καλύτερη δυνατή διαφορά ενόψει πλέι-οφ.

Η αποστολή του «τριφυλλιού» έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στις Σέρρες και στο ξενοδοχείο βρέθηκαν περίπου 50 φίλοι της ομάδας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά τους αγαπημένους τους παίκτες, να φωτογραφηθούν μαζί τους και να πάρουν αυτόγραφα.

Με Κοτσόλη βασικό

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άνοιξε τα χαρτιά του στην προπόνηση της Παρασκευής και η ενδεκάδα των «πρασίνων» αναμένεται να αποτελείται από τους Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους και σε ελεύθερο ρόλο τον Χριστοδουλόπουλο. Λέτο αριστερό «φτερό», Μαρίνος δεξί και στην κορυφή ο Πετρόπουλος. Τιμωρημένος είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ ενώ εκτός αποστολής.

Πράσινη η προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί 22 φορές στις Σέρρες και στοχεύει να πάρει το δέκατο διπλό του στην πόλη. Οι πράσινοι έχουν ηττηθεί μόλις πέντε φορές από τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας με το τελευταίο τρίποντο να είναι τη σεζόν 1990-91.

1965-66 0-4

1966-67 2-0

1967-68 1-1

1968-69 0-1

1969-70 0-0

1970-71 0-2

1972-73 1-1

1973-74 2-1

1974-75 1-1

1975-76 1-0

1976-77 1-2

1977-78 0-2

1978-79 0-1

1980-81 2-2

1981-82 1-1

1982-83 1-2

1985-86 0-1

1987-88 1-0

1989-90 2-0

1990-91 1-3

1991-92 0-0

2008-09 0-0

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Πάει για το απόλυτο!

Πάει για το απόλυτο!
Τη νίκη που θα του επιτρέψει να διευρύνει το σερί νικών στο «Γ. Καραϊσκάκης» θέλει ο... ανανεωμένος Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Καβάλα (19.00, ΝΕΤ) στο φαληρικό γήπεδο στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Superleague.

Οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να είναι απαλλαγμένοι από το άγχος του πρωταθλήματος, μιας και κόντρα στην ΑΕΚ η ομάδα «σφράγισε» το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, το κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών είναι το απόλυτο στο «Γ. Καραϊσκάκης», κίνητρο... ισχυρό, αφού αν επιτευχθεί ο Ολυμπιακός σπάει τα ρεκόρ και γράφει ιστορία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίθεται κάνει αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας, αφού κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Ούγγρος, Μεγιέρι, ενώ ο Βάσκος αναμένεται να επαναφέρει τον Ντουντού Σεαρένσε στην αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών, ώστε να δώσει ακόμα μια ευκαιρία στον έμπειρο άσο να αποδείξει την αξία του.
Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος απόντος του τιμωρημένου Αριέλ Ιμπαγάσα θα ξεκινήσει στον άξονα, έχοντας συμπαραστάτη του τον Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος επίσης επανέρχεται στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα, λόγω του τραυματισμού του.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Πάρντο, Μέγερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ποτουρίδης, Χολέμπας, Ρ. Μπράβο, Ουρτάδο, Ντουντού, Ζαϊρί, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Ριέρα, Γ. Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ, Μιραλάς, Τζιμπούρ.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Ντουντού, Φετφατζίδης (ή Φουστέρ), Ζαϊρί, Μιραλάς, Τζιμπούρ

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο Ζοτς και τα κίνητρά του...

Ο Ζοτς και τα κίνητρά του...
Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι άνθρωπος που δεν περνά αδιάφορος. Μπορεί να τον γουστάρεις, αλλά και μπορεί να τον μισείς! Μέση οδός δεν υπάρχει, αν και από την Πέμπτη, μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από το φάιναλ φορ, το ποσοστό δημοφιλίας του αγγίζει εκρηκτικά ποσοστά ακόμα και μεταξύ των οπαδών ομάδων που είναι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού!

Στον αθλητικό χώρο υπάρχει πρόσφορο έδαφος για καλλιέργεια και ανάπτυξη όμορφων ιστοριών που φτάνουν και στα όρια της μυθοπλασίας! Η ζωή και τα επιτεύγματα του Σέρβου προπονητή μπάσκετ αποτελούν πρώτης τάξεως ύλη για μια τέτοια ιστορία. Ωστόσο ο Ομπράντοβιτς δεν χρειάζεται τέτοια, καθώς είναι μύθος!

Δίχως ίχνος υπερβολής, τα κατορθώματα του Ομπράντοβιτς δεν έχουν ξανασυμβεί, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Δήμου Μπουλούκου στο aixmi.gr

Read more!

Οι 21 λόγοι του συλλαλητηρίου

Οι 21 λόγοι του συλλαλητηρίου
Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι στο πόδι για το συλλαλητήριο. Ο κόσμος ετοιμάζεται να διαδηλώσει κόντρα στην διοίκηση ενώ ανακοίνωσαν τους 21 λόγους για το συλλαλητήριο αυτό.«Απαιτούµε:

1) Μετά και τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του (ελλιπέστατου κατά τ' άλλα) διαχειριστικού ελέγχου κι αφού πρώτα επιστραφούν τα ''εξαφανισµένα'' λογιστικά βιβλία των χρήσεων 2005-2006, να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι καταχράστηκαν τα χρήµατα της ΑΕΚ και του Λαού της.

2) Να αρθούν οι υποθήκες, να δοθεί το µετοχολόγιο που κρύβουν επιµελώς.

3) Να φύγουν τώρα όλοι οι ψευτοσωτήρες και ο κάθε απίθανος υπάλληλος-διαχειριστής τους, αφού πρώτα υποχρεωθούν να πληρώσουν τα χρέη-θηλιά που οι ίδιοι δηµιούργησαν στην πλάτη της ΑΕΚ.
Στους δρόμους για την αγάπη τους!

Τονίζουµε πως σε αυτήν την υπόθεση η Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως δεν φταίει σε τίποτε και κανείς δεν έχει το δικαίωµα να της προσάψει οτιδήποτε. Ζητάµε, λοιπόν, να προσωποποιηθούν οι ευθύνες και να πληρώσουν οι πραγµατικοί υπαίτιοι. Επιτέλους σε αυτόν τον τόπο δεν µπορεί µια ζωή κάποια λαµόγια να ρηµάζουν και να καταστρέφουν και στο τέλος να περνάνε ''άβρεχτοι το ποτάµι''.

ΑΕΚτζή, µη σιωπάς άλλο. Συνειδητοποίησε ότι, εάν δεν λυθούν αυτά τα ζητήµατα, δεν πρόκειται να υπάρξει ενδιαφέρον από οποιονδήποτε σοβαρό και φερέγγυο επενδυτή. Μην ξεχνάς, για την ΑΕΚ πάντα υπάρχει επόµενη µέρα. Το µέλλον της ΑΕΚ είναι στα χέρια σου.

Αντίδρασε - δώσε το ''παρών'' την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 3 µ.µ. στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΑΤΗΣΙΑ CLUB, ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ, Σ.Φ. ΑΕΚ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, Σ.Φ. ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΡΙΣΣΟΣ CLUB (ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ), ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ CLUB, Σ.Φ. ΑΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Σ.Φ. ΑΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Φ. ΑΕΚ ΛΑΜΙΑΣ, ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.

ΥΓ.: Η συµµετοχή άλλων συνδέσµων και συλλογικοτήτων είναι ανοικτή και επιβεβληµένη. ΑΔΕΛΦΙΑ, ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη από τους φίλους της Ενωσης.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Μένει Ελλάδα ο Τζιμπούρ...»

«Μένει Ελλάδα ο Τζιμπούρ...»
Σιγουριά για την συνέχεια της συνεργασίας του Ραφίκ Τζιμπούρ και του Ολυμπιακού εξέφρασε αλγερινή εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι ο «Τρομοκράτης» έχει προτάσεις από την Γερμανία.Ο Ραφίκ Τζιμπούρ θα μείνει στον Ολυμπιακό, αφού οι πολύ καλές του εμφανίσεις έχουν ευχαριστήσει τους ανθρώπους των Πειραιωτών, ενώ ο ίδιος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη, κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παραμονή του «Τρομοκράτη» στο Λιμάνι.
Τα παραπάνω αναφέρει η αλγερινή εφημερίδα «Le Buteur», ενώ τονίζεται ότι για χάρη του Ολυμπιακού ο Τζιμπούρ δεν θα δώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις προτάσεις που έχει από την Γερμανία:

«Είναι πολύ καλές οι σχέσεις του Ραφίκ Τζιμπούρ με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι δύο πλευρές πάνε για επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμα δύο χρόνια όπως ορίζει το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον συλλόγων της Μπουντεσλίγκα για τον Τζιμπούρ δεν θα προχωρήσει, αφού ο ταλαντούχος επιθετικός θα μείνει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αλγερινοί αναφορικά με τον άσο των Πειραιωτών.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μετά την Ευρωλίγκα, Α1!

Μετά την Ευρωλίγκα, Α1!
Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αφήνουν στην άκρη την Ευρωλίγκα και ρίχνονται στην μάχη της Α1. Οι «πράσινοι» φιλοξενούνται στη Νέα Σμύρνη και οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται νωρίς (12:30) τον Κολοσσό.

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Ευρωλίγκα από την Σιένα και πλέον κοιτάει το πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες φιλοξενούν τον Κολοσσό Ρόδου (12.30μ.μ.) και θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Οι νησιώτες θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Παππά που έμεινε στην Ρόδο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κώστα Χαρίση.

Από την άλλη, τελείως αντίθετα είναι τα συναισθήματα στον Παναθηναϊκό που πήρε την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης. Οι πράσινοι φιλοξενούνται εκτός έδρας από τον Πανιώνιο (5μ.μ., ΕΤ1) που προέρχεται από τρεις ήττες. Το τριφύλλι θα αγωνιστεί στο κλειστό της οδού Αρτάκη χωρίς τον Ντρου Νίκολας. Στο τελευταίο ματς της ημέρας, ο Πανελλήνιος υποδέχεται το Περιστέρι στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Χθες

Μαρούσι-Άρης 71-82

Ίκαρος Καλλιθέας-Καβάλα 75-67

ΑΕΚ-Ηρακλής 81-74

ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός 66-52

Σήμερα

Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου 12:30

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 17:00 (ΕΤ1)

Πανελλήνιος-Περιστέρι 17:00

Η επόμενη αγωνιστική (13-14 Απριλίου)

Ηρακλής-Πανιώνιος

Άρης-ΑΕΚ

Ηλυσιακός-Μαρούσι

Παναθηναϊκός-Ίκαρος Καλλιθέας

Καβάλα-Ολυμπιακός

Κολοσσός Ρόδου-Πανελλήνιος

Περιστέρι-ΠΑΟΚ

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Ψάχνεται» για Ισπανία ο Λέτο

«Ψάχνεται» για Ισπανία ο Λέτο
Μία από τις περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να φέρουν χρήματα στα ταμεία του Παναθηναϊκού, είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο, που βρίσκεται στο στόχαστρο ισπανικών ομάδων με τις οποίες μιλάει ο μάνατζερ του.

Τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού είναι πιθανό να αναγκάσουν τους Πράσινους να προχωρήσουν σε πωλήσεις παικτών και ένας από τους παίκτες που θα μπορούσε να ενισχύσει με χρήματα τα ταμεία της ΠΑΕ είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο.

Ο Αργεντινός που πέρυσι έφτασε κοντά στην Μπενφίκα, ενδιαφέρει ομάδες από την πρώτη κατηγορία της Ισπανίας με τις οποίες μάλιστα ο μάνατζερ του έχει ανοικτή επικοινωνία.

Μπορεί βέβαια ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, να είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο πώλησης του Λέτο, αυτό όμως δεν θα γίνει με κάποιο ποσό μικρότερο από αυτό που αποκτήθηκε.

Ο Αργεντίνος κόστισε στον Παναθηναϊκό 4,5 εκατομμύρια ευρώ, όταν αποκτήθηκε από την Λίβερπουλ και για αυτό για να παραχωρηθεί θα πρέπει να υπάρξει προσφορά που θα αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Είχε μεγαλύτερα φρύδια

Είχε μεγαλύτερα φρύδια

Ο Κώστας Ασημακόπουλος γράφει στο blog του για τις συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, που δεν είναι τέσσερις αλλά επτά, και τονίζει πως αν δεν υπάρξει απάντηση στα εφετινά πλέι οφ πάμε στο 9-0 και βλέπουμε...

Ποιος είπε πως οι συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού είναι τέσσερις; Προσθέστε και άλλες τρεις από τα περσινά πλέι οφ και μας κάνουν επτά. Αν μάλιστα δεν υπάρξει απάντηση στα εφετινά πλέι οφ, πάμε στο 9-0 και βλέπουμε...

Τα σερί δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Άλλα πράγματα μετράνε και έχουν την ουσία, και όσο δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στο δυναμικό των δύο ομάδων ο Ολυμπιακός θα είναι ένα «κλικ» καλύτερος. Μάλιστα, κοινό σημείο των δύο αγώνων πρωταθλήματος αλλά και του ημιτελικού του Κυπέλλου είναι πως ο Ολυμπιακός κάνει τα λάθη, ο Παναθηναϊκός έχει τις ευκαιρίες αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν. Αυτή τη φορά, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη σβελτάδα, είχε πειθαρχία και τακτική στο σερβίς, κράτησε την υποδοχή του, αλλά και πάλι μηδέν εις το πηλίκο.

Έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση της νίκης αλλά δεν την κατέκτησε κι ας έχασε επτά ματς μπολ (ένα προπονητικό). Η σχολή των προπονητών δεν μετράει για ματς μπολ το προβάδισμα, αλλά το πόσες «κόντρα επιθέσεις» χάνεις για να πάρεις τον πόντο. Ο Γιάννης Λάιος το έχει πάει και πιο μακριά. Όσοι γνωρίζουν το ερευνητικό του έργο θα γνωρίζουν πως έχει κάνει τεράστια μελέτη για τη χρονική διάρκεια των αγώνων βόλεϊ σε σχέση με την απόδοση των παικτών, ενώ είναι από αυτούς που έχουν προτείνει εναλλακτικές λύσεις για να μπει χρονικό όριο σε κάθε σετ. Όταν είδε πως πέρασαν τα 80 λεπτά και η ομάδα του δεν τελείωνε τον αγώνα τού πέρασε από το μυαλό πως κάτι μπορεί να πάει στραβά, όπως και πήγε…

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 σετ και 24-22 και δεν τελείωσε τον αγώνα. Τα ίδια και στο τάι μπρέικ, όπου έφυγε πάλι μπροστά με 6-4 και 8-6 επιβεβαιώνοντας τον άγραφο κανόνα πως όποια ομάδα πάει πρώτη στον 6ο «καταραμένο» πόντο χάνει το 5ο σετ. Σημειώστε πως και στα δύο προηγούμενα τάι μπρέικ μεταξύ των δύο ομάδων για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός φτάνει πρώτος στον 6ο πόντο του 5ου σετ. Το ίδιο επίσης έχει συμβεί και στον τελικό του Κυπέλλου το 2009 αλλά και το 2010 που τον πήρε ο Παναθηναϊκός.

Κι αν ο Γιάννης Λάιος κρατούσε το γερό χαρτί στα χέρια του, ο Καλμαζίδης στο 3ο σετ τράβηξε από 31 και έβγαλε «άσο». Όπως είχε πει και ο Σάκης Ψάρρας «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση» και ο Παναθηναϊκός έχασε και πάλι από έναν Ολυμπιακό που είχε 45 λάθη. Ο Ολυμπιακός με τόσα λάθη απέναντι σε ιταλική ομάδα θα είχε χάσει 3-0 και δεν θα είχε φτάσει ούτε στον 18ο πόντο σε κάθε σετ.

Αντίθετα, μπάλωσε και πάλι τις τρύπες, έκανε και με τις αλχημείες του... Σουηδού που όπως βεβαίωσε και ο Ανδρέας Φράγκος, έχει μεγάλα... φρύδια κι έτσι ήρθε η ανατροπή. Ο Καλμαζίδης αν και μου φάνηκε πως άργησε να αλλάξει τον Τζούριτς, το αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα. Πρώτα άλλαξε τον Φράγκο με τον Γιαμπλόνσκι και μετά ακολούθησε το κοουτσάρισμα με τους πασαδόρους που έγινε προσεκτικά και με μαεστρία.

Οι αλλαγές του Χαριτωνίδη και τα τέσσερα σετ έγιναν τη στιγμή που έπρεπε. Ο Φιλίποφ γέμιζε μπαταρίες αφού όπως και ο Τζούριτς, έδειξαν «άδειοι» και μακριά από τον καλό εαυτό τους. Πέρα από την αλλαγή του Τζούριτς από διαγώνιο σε κεντρικό -που ήταν η πλέον οφθαλμοφανέστατη κίνηση- έγιναν και πολλές εσωτερικές κινήσεις μεταξύ των δύο προπονητών που έπαιξαν τη γάτα με το ποντίκι στις αλλαγές των περιστροφών.
Από την άλλη και ο Φράγκος έχει αρχίσει να παίζει τον ρόλο του. Αναλαμβάνει ευθύνες και τον είδαμε να καλύπτει όλο το γήπεδο σε υποδοχή πότε με επιτυχία και πότε με κόστος. Το σημαντικό είναι πως δεν φοβάται, όπως δεν φοβάται να πει και τη γνώμη του για τα… φρύδια του Καλμαζίδη. Δήλωση έξω από τα δόντια, που έλεγε και η Μαλάμω αλλά και το ΕΣΡ μπορεί να ρίξει καμιά καμπάνα. Και για να κάνουμε τον συνήγορο του διαβόλου μήπως εννοούσε κάτι παραπάνω ο Ανδρέας;

Ο Λάιος στο 1ο, στο 3ο και στο 5ο σετ είχε τις ίδιες περιστροφές και αντίθετες σε σχέση με το 2ο και το 4ο σετ, ενώ και ο Καλμαζίδης απάντησε και με τις εσωτερικές αλλαγές στην περιστροφή του Φράγκου και του Ανδρεάδη. Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε μια σχετική ποιότητα σε σχέση με τους προηγούμενους και μας άφησε μια γεύση από οργανωμένο βόλεϊ, κυρίως από τις κινήσεις των προπονητών και όχι από τις τελειωμένες προσπάθειες των αθλητών που έκαναν πολλά λάθη σε υποδοχή και σερβίς.

Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τις όποιες εντυπώσεις στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά με εντυπώσεις δεν γίνεται δουλειά ούτε κερδίζονται τίτλοι. Σίγουρα εάν ο Λάππας δεν τραυματιζόταν ίσως να μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, αλλά γενικά ο Παναθηναϊκός δεν έχει την ευλυγισία που έχουν οι «ερυθρόλευκοι». Για παράδειγμα αν δεν τους πάει κάτι καλά με τους παίκτες-κλειδιά δεν υπάρχει η ευχέρεια για αλλαγή ρόλων όπως γίνεται στον Ολυμπιακό με τον Τζούριτς από διαγώνιο κεντρικό, τον Ντεσπέιν από ακραίο σε διαγώνιο. Το σερβίς του Παναθηναϊκού ήταν στοχευμένο στα δύο πρώτα σετ, η υποδοχή άντεξε και ο Γκενς είχε κέφια, αλλά μία φάση στο φινάλε του 3ου σετ ήταν ικανή να φέρει τα πάνω κάτω...

Το σημαντικό επίσης ήταν πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν κόσμιοι. Για πρώτη φορά είδαμε τόσο καλή ατμόσφαιρα στου Ρέντη με εξαίρεση τα όποια υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν στρέφονταν κατά αθλητών, ενώ δεν έπεσε ούτε χαρτάκι.

Έτσι, λοιπόν, οι «αιώνιοι» θα τα ξαναπούν στου Ρέντη την Τετάρτη, όπου ο αγώνας θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία από τον αποψινό. Καλή η έδρα αλλά δεν τρώγεται. Η νίκη μετράει.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, έχασε μοναδική ευκαιρία να περάσει στη 2η θέση, αλλά διατηρώ αμφιβολίες το κατά πόσο ήθελε να κάτι τέτοιο… Ο Ηρακλής είναι πιο κοντά στο στιλ παιχνιδιού του «δικεφάλου», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολος στόχος. Ο «γηραιός» έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον τελικό και για να πάθει ζημιά στην έδρα του θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Όσο για τους υπόλοιπους της Α1 τελείωσαν απόψε. Από τις αρχές Απρίλη τελείωσε το πρωτάθλημα για οκτώ ομάδες. Είπαμε του «λωλού» να τελειώσει το πρωτάθλημα νωρίς και να μην το πάει 15 Μάη που πήγε πέρυσι και το τελείωσε στο καταχείμωνο. Τι να πεις…

Θα τα πούμε για όλους όταν τελειώσει το πρωτάθλημα αλλά εκτός από τον ΠΑΟΚ, την Κηφισιά, άντε και τον Εθνικό με τον Απόλλωνα που έμειναν στην κατηγορία, όλοι οι υπόλοιποι είναι εκτός στόχων. Η ΕΑΠ δεν μπήκε πάλι στην τετράδα που ήταν ο στόχος της, εκτός πεντάδας έμεινε η Λαμία αλλά είχε πιο σταθερή πορεία, εκτός τροχιάς ο Άρης, ενώ Επίκουρος και Πανελλήνιος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πήραν τον δρόμο για την Α2 δίνοντας τη θέση τους στον Φοίνικα Σύρου που επιστρέφει ύστερα από ένα χρόνο και στον Παμβοχαϊκό που θα κάνει ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...