ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κάλεσμα του ΠΑΟΚ στον κόσμο

Κάλεσμα του ΠΑΟΚ στον κόσμο
Την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ απεργούν για τα οφειλόμενα, η ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τον κόσμο να προσέλθει στο ματς με τον Ολυμπιακό, πρώτο μετά την τιμωρία.Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου στις 29 Δεκεμβρίου με τον Ολυμπιακό με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Ο «δικέφαλος» εξέτισε την ποινή του και το πρώτο παιχνίδι που θα δώσει και πάλι με τη βοήθεια των φιλάθλων του θα είναι και πάλι με τους «ερυθρόλευκους», αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Μετά από τέσσερα παιχνίδια όπου ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τη βοήθεια του κόσμου του και δύο μήνες μετά το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι που διεξήχθη παρουσία φιλάθλων, έρχεται η ώρα για να σταματήσει η ομάδα να αισθάνεται μόνη στο ίδιο της το σπίτι. Το οικονομικό, αγωνιστικό και ψυχολογικό μαρτύριο που όλοι βιώσαμε με τον πλέον σκληρό τρόπο τελειώνει και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 20ή αγωνιστική της Α1 και είναι καθήκον όλων μας, να στηρίξουμε τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας, του τεχνικού επιτελείου και των καλαθοσφαιριστών, να διατηρηθούν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα παίξει ποτέ ξανά χωρίς τη βοήθεια των φιλάθλων του. Για τον λόγο αυτό περιμένουμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας και πάνω από όλα την διαφύλαξη των συμφερόντων του ΠΑΟΚ. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ ξέρει και πώς να στηρίξει την ομάδα, αλλά και πώς να προστατέψει τον ΠΑΟΚ».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σιγή για Ραούλ Μπράβο

Σιγή για Ραούλ Μπράβο
Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν επιβεβαίωσαν αλλά ούτε και διέψευσαν τις πληροφορίες που ήθελαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει συνάντηση με τον Ραούλ Μπράβο.Στο λιμάνι επέλεξαν να μην πάρουν θέση για την πληροφορία που διέρρευσε περί τετ-α-τετ του προέδρου της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ισπανό μπακ, Ραούλ Μπράβο αναφορικά με το συμβόλαιό του. Με άλλα λόγια ούτε επιβεβαίωσαν αλλά ούτε και διέψευσαν την συγκεκριμένη πληροφορία. Το βέβαιο είναι πως το θέμα του Μπράβο παραμένει ανοιχτό και το δεδομένο είναι πως στον έμπειρο άσο θα προταθεί μείωση αποδοχών προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο Μπλάνκο είναι για βασικός!

Ο Μπλάνκο είναι για βασικός!
Ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε κόντρα στον ΠΑΟΚ ως αλλαγή τον Ισμαέλ Μπλάνκο, αλλά ο Αργεντινός δεν έκανε τη διαφορά. Λογικό, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr με τη βοήθεια των αριθμών.Ο πρώτος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ ήταν το πιο κρίσιμο φετινό ματς της Ένωσης και ο Χιμένεθ αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα χωρίς τον πρώτο της σκόρερ εδώ και τέσσερα χρόνια και αποδεδειγμένα καλύτερο -με ανυπολόγιστη διαφορά από τον δεύτερο- σέντερ φορ της. Το γιατί, ο Θεός και ο Μανόλο το ξέρουν... Ο Αργεντινός, τελικά, πέρασε στο ματς ως αλλαγή του Ναμπίλ Μπαχά, ο οποίος θα πρέπει να χάσει κάμποσα κιλά για να θυμίζει κανονικό ποδοσφαιριστή, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Και όπως δείχνουν οι αριθμοί, αυτό ήταν και το λογικό.

Ο «Ζορό» έχει πετύχει 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, στη φετινή τραγική σεζόν της ΑΕΚ. Από αυτά τα 15, όμως, τα 13 έχουν έρθει όταν έχει ξεκινήσει ως βασικός τους αγώνες και μόλις δύο όταν μπήκε ως αλλαγή.

Συγκεκριμένα, ως βασικός ο Μπλάνκο έχει σκοράρει κόντρα σε Πανθρακικό (3), Άντερλεχτ (1), Εργοτέλης στο ΟΑΚΑ (1), Ατρόμητο (1), Λάρισα στο ΟΑΚΑ (2), Λάρισα εκτός (1), Πανσερραϊκό (1), Αστέρα Τρίπολης (1), Άρη (1) και Εργοτέλη στην Κρήτη (1).

Αντιθέτως, ως αλλαγή έχει βάλει γκολ φέτος μόνο στα ματς με Ολυμπιακό και Χάιντουκ.

Όταν σκοράρει, όλα καλά!
Από εκεί και πέρα, το πόσο καθοριστικός είναι ο Μπλάνκο για την ΑΕΚ αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα που έχει η ομάδα όταν ο Αργεντινός βρίσκει τον δρόμο για τα δίχτυα. Συνολικά ως τώρα, ο «Ζορό» έχει σκοράρει σε 12 ματς και ο απολογισμός της Ένωσης σε αυτά είναι 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα!

Μήνυμα και προς διοίκηση
Βλέποντας τον Μπαχά να κάνει διάφορα λάθη από το ξεκίνημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, οι 20.000 οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στο ΟΑΚΑ δεν άντεξαν άλλο και φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Μπλάνκο κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου, ενώ γνώρισε την αποθέωση και κατά την είσοδο του στο ματς. Αυτή η αποθέωση ήταν μήνυμα προς τον Χιμένεθ για να τον περάσει στον αγώνα αντί του Μαροκινού αλλά και προς τη διοίκηση για να κάνει επιτέλους το αυτονόητο. Να κρατήσει, δηλαδή, στην ομάδα με νέο συμβόλαιο τον πρώτο της σκόρερ επί τέσσερα σερί χρόνια.

Μέχρι τώρα όσοι δημοσιογράφοι έγραφαν καλά λόγια για τον Μπλάνκο χαρακτηρίζονταν αμέσως «φίλοι του μάνατζέρ του»... Οι 20.000 που τον αποθέωσαν την Τετάρτη είναι και αυτοί φίλοι του Γκουστάβο Οναΐντια; Όχι. Απλά δεν είναι τυφλοί ή κομπλεξικοί. Βλέπουν τι γίνεται και φωνάζουν με όποιον τρόπο μπορούν ότι ο Σταύρος Αδαμίδης πρέπει επιτέλους να δώσει στον Μπλάνκο το συμβόλαιο που επιθυμεί και το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν ως επιθυμία του Αργεντινού.

Ο «Ζορό» δεν ζήτησε ποτέ ένα εκατ. ευρώ ετησίως, αν και θα μπορούσε με βάση το τι έδωσε η ΠΑΕ στον Νάτσο Σκόκο ή τι έλεγε ότι έδινε στον Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Μπλάνκο έχει προσφέρει πολύ περισσότερα και από τους δύο, είναι ο αγαπημένος των οπαδών και αυτό που θέλει είναι ένα συμβόλαιο με αποδοχές λίγο μεγαλύτερες από αυτές του... Σανέλ Γιάχιτς. Ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν οι διοικούντες και οι μεγαλομέτοχοι της ΑΕΚ;

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Θα δούμε την Μπάρτσα... αλλιώς»

«Θα δούμε την Μπάρτσα... αλλιώς»
Η Αρσεναλ θα έχει διαφορετική προσέγγιση στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα απ' ότι την περασμένη σεζόν σύμφωνα με τον Σαμίρ Νασρί. Ο Γάλλος τόνισε ότι: «πέρυσι τους φοβηθήκαμε».Οσον αφορά την Αρσεναλ, ο 23χρονος Γάλλος είπε: «Θα έχουμε διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι διαφορετικά από την προηγούμενη φορά», ενώ μιλώντας για τις περσινές αναμετρήσεις πρόσθεσε: «Την περασμένη χρονιά φοβηθήκαμε τη Μπαρτσελόνα και αυτό γιατί ήταν φανταστικοί και έπαιζαν τέλειο ποδόσφαιρο, ενώ είχαμε εκπλαγεί από το πόσο καλοί ήταν». Οι Κανονιέρηδες αντιμετωπίζουν την ερχόμενη Τρίτη (08/03) στην Ισπανία την Μπαρτσελόνα και σε συνδυασμό με το σκορ του πρώτου παιχνιδιού (2-1), έχουν κάποιες πιθανότητες πρόκρισης.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ίβκοβιτς: «Για τη φανέλα και τον κόσμο»

Ίβκοβιτς: «Για τη φανέλα και τον κόσμο»
Οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν για τον κόσμο και τη φανέλα και προκρίθηκαν πρώτοι στα playoffs όπως σημείωσε ο Ίβκοβιτς που αποθέωσε τους Γκόρντον, Νεστέροβιτς, Χαλπερίν, Παπαλουκά και Παπανικολάου.Ο «Ντούντα» δήλωσε μετά το τέλος του TOP16 για την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις πως «δίκαια προκριθήκαμε στα πλέι οφ. Ο στόχος μας ήταν απλός. Θέλαμε να τελειώσουμε το τοπ16 πολύ καλύτερα από ότι την πρώτη φάση, όταν δεν παίξαμε καλά με τη Ρόμα. Είχαμε σκαμπανεβάσματα σε κάποιες περιόδους. Οι έμπειροι παίκτες μας δεν ήταν συγκεντρωμένοι, αλλά δείξαμε ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Ανεβάζουμε επίπεδο, παίζουμε πιο δυνατά και γρήγορα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα και εξαρτάται από εμάς και τους παίκτες πόσο θα κρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε αύριο και μεθαύριο τις προπονήσεις. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου που ήταν σοβαροί».

Για τη μεταμόρφωση της ομάδας μετά την ήττα από την Φενερμπαχτσέ στην πρεμιέρα σχολίασε πως «ο ίδιος ο Ολυμπιακός μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής, ωρίμασε, έγινε ομάδα και κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να προκριθεί σε τέσσερις αγωνιστικές πρώτος. Δεν είναι θέμα πίεσης. Πιέσαμε τον εαυτό μας και παίξαμε για τη φανέλα. Η ομάδα ήταν φορμαρισμένη. Εμείς έχουμε στις 9/3 τον ΠΑΟΚ και στις 19/3 τον Ηλυσιακό. Σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο γι εμάς».

Για το μεγάλο αριθμό κλεψιμάτων που έκανε ο Ολυμπιακός με τη Ζαλγκίρις τόνισε πως «δουλέψαμε αρκετά στην άμυνα. Η βάση σε μια καλή άμυνα είναι πως δουλεύουν τα πόδια. Δουλέψαμε και με τα χέρια. Εχουμε πολλούς παίκτες που δεν χρησιμοποιούν τα χέρια τους. Οι Γκόρντον, Παπαλουκάς είναι πολύ καλοί. Τον ρώτησα τον Παπαλουκά που είναι πρώτος στα κλεψίματα: “που είναι τόσες μπάλες που έκλεψες; Που τις πήγες;” Βοηθούν και οι ψηλοί που έγιναν πιο πειστικοί, όπως ο Νεστέροβιτς παρά την ηλικία του».

Στη συνέχεια ο Ίβκοβιτς απένειμε τα εύσημα σε συγκεκριμένους παίκτες αναφέροντας ότι «δίνω την ευκαιρία στους παίκτες μου. Είμαι ειλικρινής. Θέλαμε υψηλή πεντάδα με Παπανικολάου και Κέσελ. Μίλησα με τον Μίλαν πριν τον αγώνα και είπαμε ότι δεν μπορούμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τον Παπανικολάου, αφού πέρυσι δεν έπαιξε καθόλου. Ο Γκόρντον μπαίνει στο παιχνίδι τώρα που χρειάστηκε χρόνο για να μπει στην ομάδα. Ο Χαλπερίν γύρισε πολύ γρήγορα, ήταν πειθαρχημένος. Αυτά τα δυο παιδιά μπήκαν δυνατά στην ομάδα».

Για την αποθέωση που γνώρισαν οι Πειραιώτες από τους φιλάθλους τους δήλωσε ότι «ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες, επειδή οι παίκτες έπαιξαν για τον κόσμο. Πιστεύω στα πλέι οφ θα έχουμε περισσότερους κοντά μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους ήρθαν σε ένα ματς χωρίς αγωνιστικό ενδιαφέρον».

Τέλος, για την κατάσταση τραυματισμού του Μάρκο Κέσελ σημείωσε πως «περιμέναμε πιο γρήγορα. Νιώθει πόνο, δουλεύει δυνατά, αλλά δεν είναι έτοιμος».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Γιουνάιτεντ για Γιορέντε!

 Γιουνάιτεντ για Γιορέντε!
Στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος πραγματοποιεί φανταστική χρονιά με τον βάσκικο σύλλογο.Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως τονίζουν τα ρεπορτάζ από την Ισπανία, για τον Γιορέντε ενδιαφέρεται έντονα και η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο θεωρεί τον πανύψηλο άσο εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, που θα βοηθήσει τη «Βασίλισσα» στο σκοράρισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισπανός διεθνής επιθετικός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έχει φέτος 15 γκολ σε 26 αγωνιστικές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Αποκάλυψη της μπάλας του τελικού!!! *Photo*

Αποκάλυψη της μπάλας του τελικού
Η αποκάλυψη της «Finale London», της μπάλας του τελικού του Champions League του 2011 που θα γίνει στο «Γουέμπλεϊ», έγινε από τους Σαμίρ Νασρί, Σάλομον Καλού και Ζερμέν Ντεφόε.Οι εκπρόσωποι των τριών λονδρέζικων συλλόγων που συμμετέχουν στο Champions League, ο Σαμίρ Νασρί της Αρσεναλ, ο Σάλομον Καλού της Τσέλσι και ο Ζερμέν Ντεφόε της Τότεναμ, βοήθησαν την UEFA και τη χορηγό εταιρεία να παρουσιάσει την επίσημη μπάλα του τελικού του Champions League του 2011, ο οποίος θα γίνει στις 28 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ».

Η «Finale London» γίνεται η 11η μπάλα που σχεδιάζεται από την χορηγό εταιρία για τελικό Champions League, ο οποίος για 6η φορά στην ιστορία του θεσμού θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ» και για πρώτη τα τελευταία 19 χρόνια, όπως τόνισε ο διευθυντής διοργανώσεων της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι. «Περιμένουμε μία βραδιά εξαιρετικού ποδοσφαίρου με περίπου 90.000 θεατές και δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Κάθε χρόνο και σε κάθε τελικό έχουμε καινούρια μπάλα. Είναι σημαντικό να δίνουμε μοναδικότητα σε κάθε τελικό, με στοιχεία από την πόλη που γίνεται ο τελικός».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

To «αλλά» του Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς περιμένει από τους παίκτες του το καλύτερο δυνατό απέναντι στη Μπαρτσελόνα
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χαρακτήρισε τη Μπαρτσελόνα καλύτερη από πέρυσι και μεγάλο φαβορί για το Final Four, αλλά ξεκαθάρισε πως, όταν έρθει η ώρα, ο Παναθηναϊκός θα παλέψει, όπως μόνο αυτός ξέρει.«Είχα πει πως θα ήταν "τελικός" απόψε, παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Πάντα έχουμε καλές απαντήσεις σ' αυτές τις περιπτώσεις. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε τι θέλαμε από το ματς. Είμαι ευχαριστημένος, αμυντικά πρώτα απ' όλα. Όλοι οι παίκτες ήταν έτοιμοι να παίξουν, είχαν συγκέντρωση και κίνητρο. Είναι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το παιχνίδι του Καλάθη είναι παράδειγμα για το πώς πρέπει να παίζει κάποιος. Ήταν εξαιρετικός αμυντικά κι επιθετικά, όπως όλοι» είπε αρχικά για τη νίκη επί της Ουνικάχα.

Στη συνέχεια, αφού πρώτα παραδέχθηκε πως «δεν έχω ιδέα τι έγινε στο Βίλνιους», είπε στη συνέχεια σχετικά με την αντίπαλο της ομάδος του στα playoffs: «Έχουμε χρόνο να δούμε για τη Μπαρτσελόνα. Έχει το σεβασμό μας, είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έχει πια τον Πέροβιτς και τον Ινγκές, είναι καλύτερη από πέρυσι. Το καλοκαίρι όλες οι ομάδες άλλαξαν ρόστερ, εκτός από τη Μπαρτσελόνα. Είναι το μεγάλο φαβορί για το Final Four, αλλά έχουμε χρόνο για να προσπαθήσουμε να παλέψουμε».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Στον τελικό με Τβέντε ο Άγιαξ!

Στον τελικό με Τβέντε ο Άγιαξ!
Mε τον πιο… χαλαρό τρόπο ο Άγιαξ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας, αφού διέσυρε 5-1 τη Βααλβάικ. Στις 8 Μαΐου στο Ρότερνταμ ο «Αίαντας» θα αντιμετωπίσει την Τβέντε.Κόντρα στην Τβέντε θα βρεθεί ο Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας στις 8 Μαΐου στο Ρότερνταμ. Στον σημερινό ημιτελικό ο «Αίαντας» διέσυρε 5-1 τη Βααλβάικ και ξεκούραστα πήρε το «εισιτήριο» για την τελική «μάχη». Ο Εμπεσίλιο άνοιξε το σκορ στο 13΄ για τον Άγιαξ, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 27’ με αυτογκόλ του Μπλιντ. Στο 33΄ ο Ελ Χαμνταουί έκανε το 2-1, και ο Ντε Γιονγκ στο 55΄ σημείωσε το 3-1 «σφραγίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση. Στο 58’ ο Ντε Ζέου πέτυχε το 4-1 και πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Ντε Γιονγκ διαμόρφωσε το 5-1.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μίλησε ως... εθνικός κόουτς

Μίλησε ως... εθνικός κόουτς
Ο Ζούρος προανήγγειλε πως στις επόμενες 2-3 μέρες θα υπάρχει ενημέρωση για την ανάληψη των καθηκόντων του ως ομοσπονδιακός προπονητής, ενώ κάλεσε παίκτες και προπονητές να τον ακολουθήσουν στο εξωτερικό.Η επίσκεψη του στην Ελλάδα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί η συμφωνία του με την ΕΟΚ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας και ο ίδιος δεν αρνήθηκε τη φημολογία που τον θέλει να υπογράφει άμεσα. Έτσι, ο Ηλίας Ζούρος σχολίασε πως «ελπίζω να έχω σύντομα να σας πω κάτι για το μέλλον. Δεν υπάρχει κάτι, αλλά θα δούμε. Ελπίζω στις επόμενες 2-3 μέρες».

Ο κόουτς της Ζαλγκίρις τόνισε για το παιχνίδι πως «κέρδισε δίκαια ο Ολυμπιακός. Είναι σε καλή κατάσταση. Παίζει ομαδικά και είναι ομάδα. Η ομάδα εύχομαι να φθάσει όσο ψηλότερα γίνεται, ως Έλληνας. Ευχαριστώ τους φιλάθλους για το χειροκρότημα τους. Δεν χρησιμοποιήσαμε τον Ουάτσον λόγω προσωπικού προβλήματος. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ και θέλαμε να τον προστατεύσουμε. Είχαμε κενά διαστήματα και πάλι. Δεν ξέρω αν έγινε αυτό λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος στο ματς. Η συνέχεια είναι σημαντική, μιας και συμμετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις. Ελπίζω να βελτιωθούμε και να κερδίσουμε κάποιους τίτλους».

Για τη διαφορά του Ολυμπιακού ανάμεσα στα δυο ματς με την Ζαλγκίρις σχολίασε πως «όσο περνάει ο καιρός οι ομάδες βελτιώνονται. Ήταν με την πλάτη στο τοίχο στο Κάουνας και έκανε μεγάλη νίκη. Δε είναι εύκολο να κερδίσεις εκεί λόγω κόσμου και ατμόσφαιρας, ιδιαίτερα στο τέλος. Δεν μπορώ να κρίνω το σημερινό ματς. Πρώτη φορά δούλεψα ζώνη σήμερα. Ήταν σαν προπόνηση για εμάς. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ήταν μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τουρκία. Δίκαια είναι εδώ που είναι ο Ολυμπιακός. Έχει αβαντάζ και μακάρι να πάει στη Βαρκελώνη».

Για τη μετάβαση του από τον Πανελλήνιο, στην ανεργία και έπειτα στη Ζαλγκίρις σχολίασε πως «στον Πανελλήνιο έγινε καλή δουλειά και είμαι ευχαριστημένος. Είναι μεγάλη εμπειρία για μένα στη Ζαλγκίρις. Δεν έχεις να αντιμετωπίσεις μόνο απλά πράγματα, αλλά να δουλεύει συνεχώς το μυαλό σου και να αποδίδεις. Για το μόνο που στενοχωριέμαι είναι ότι θέλω να μάχομαι περισσότερο. Άξιζε να κάναμε τρεις νίκες. Κερδίσαμε τη Φενέρ, έπρεπε να κερδίσουμε τη Βαλένθια και ίσως να παίρναμε ένα ματς στην αρχή, Ημουν με σκονάκι γιατί δεν ήξερα ούτε τα ονόματα των παικτών ούτε τα συστήματα. Το σημαντικό είναι να εξάγουμε παίκτες και προπονητές στο εξωτερικό. Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καλή. Εχουμε ταλέντο και πρέπει να το δείξουμε. Θα μείνω στο εξωτερικό για τα επόμενα χρόνια».

Όταν ρωτήθηκε για τις ομάδες του φάιναλ φορ απάντησε πως «δεν είναι σωστό να κάνουμε προβλέψεις. Θα ήθελα και οι δυο ελληνικές ομάδες να πάνε στο φάιναλ φορ. Ο Ολυμπιακός δείχνει σε καλή κατάσταση. Έχει σημασία το τάιμινγκ. Μπορεί να πάει στο φάιναλ φορ. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τις ομάδες μας να πάνε ψηλά. Αξίζει το ελληνικό μπάσκετ».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ακατόρθωτο για Αγκάμεζ, Μοντάνο

Όνειρο θα παραμείνει η συμμετοχή του Λίμπερμαν Αγκάμεζ στην Εθνική ομάδα
Το τελευταίο διάστημα οι περιπτώσεις των Αγκάμεζ και Μοντάνο, όσον αφορά την Εθνική, είχαν έρθει και πάλι στο προσκήνιο. Χωρίς λόγο όμως, μια και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ξεκαθάρισε πως για να μπορούν και οι δύο να παίξουν θα πρέπει να αγωνιστούν δύο χρόνια στην Ελλάδα χωρίς πενταπλούν, κάτι που λογικά δεν θα θέλουν.Καλά τα ταλέντα που έχουμε στην χώρα μας, αλλά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα μιλώντας για την Εθνική ανδρών, πάντα υπήρξε το όνομα του Λίμπερμαν Αγκάμεζ και για τις γυναίκες, αυτό της Μαντλίν Μοντάνο, αναφορικά με την συμμετοχή τους στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.
Ωστόσο παρότι και οι δύο είναι σε θέση να κάνουν και με το παραπάνω την διαφορά, η πιθανότητα του να αγωνιστούν με το εθνόσημο είναι απίθανη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον κανονισμό της FIVB που είναι ξεκάθαρος και αναφέρει πως για να μπορέσουν να παίξουν με τις εθνικές, θα πρέπει για δύο χρόνια να βρίσκονται στην χώρα μας και μάλιστα σε ομάδα που δεν θα τους χρησιμοποιεί στην Ευρώπη (θα τους πληρώνει δηλαδή σχεδόν τσάμπα), προκειμένου να πάρουν την άδεια συμμετοχής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Το 2013 ο Φιλίποφ

Αυτό ξεκαθάρισε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης, βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους και αφήνοντας εντελώς ακάλυπτες τις όποιες γκρίνιες υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα. Όσον αφορά την περίπτωση του Ντίμα Φιλίποφ, ανέφερε πως ο πασαδόρος του Ολυμπιακού έχει κανονικά δικαίωμα να αγωνιστεί το 2013, ωστόσο θα γίνουν προσπάθειες προκειμένου νε μειωθεί κατά ένα χρόνο αυτό το διάστημα. Αναλυτικά ο Αχιλλέας Μαυρομάτης μιλώντας και για τις τρεις περιπτώσεις τόνισε: «Ο Φιλίποφ ενδιαφέρει την ομοσπονδία και το ελληνικό βόλεϊ και ήδη το ΔΣ έχει αποφασίσει να προχωρήσει το αίτημα στην FIVB. Αλλά και να εγκριθεί τώρα, ο παίκτης θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί το 2013. Θα ζητήσουμε εξαίρεση και αν γίνει δεκτό το αίτημά μας θα είναι στα πλάνα των προπονητών εφόσον το κρίνουν σκόπιμο. Για τους άλλους δύο, επειδή δεν παίζουν στην Ελλάδα, υπάρχει τεράστια δυσκολία. Πρέπει να παίξουν στην Ελλάδα δύο χρόνια χωρίς πενταπλούν για να ξεκινήσει η διαδικασία. Κανείς όμως από τους δύο δεν θέλει να παίξει σε ομάδα χαμηλότερου επιπέδου της, γιατί δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη. Με την Μοντάνο έγινε συζήτηση με τον σύγυζό της, με τον Αγκάμεζ δεν έχουμε κάνει κάποια κουβέντα».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο Μαρινάκης και οι... έξυπνες βόμβες!

Ο Μαρινάκης και οι... έξυπνες βόμβες!
Ο Γιώργος Νοικοκύρης γράφει στο blog του για τον επικείμενο μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού και τις... έξυπνες βόμβες που έρχονται!

Με τα μεταγραφικά ζητήματα του Ολυμπιακού και όχι μόνο, καταπιάνεται στο blog του στο katimagiko.gr ο Γιώργος Νοικοκύρης. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο ΕΔΩ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Αυτοί ονόματα, εμείς πάθος!»

«Αυτοί ονόματα, εμείς πάθος!»
Το πάθος των «ερυθρολεύκων» έκανε τη διαφορά στον ημιτελικό του Κυπέλλου βόλεϊ με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Τζούριτς στο gazzetta.gr. Πρόσθεσε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στον τελικό!

Ο Δημήτρης Τζούριτς ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι από τους πρωταγωνιστές της σπουδαίας νίκης του Ολυμπιακού με 3-2 σετ επί του Παναθηναϊκού, για τον ημιτελικό του Κυπέλλου και μαζί με τον 23χρονο Κουβανό Ντεσπέιν πήραν από το… χέρι την ομάδα και την οδήγησαν στη μεγάλη πρόκριση.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του και ο άσος της ομάδας του Γιάννη Καλμαζίδη αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας από εδώ και στο εξής, τον μεγάλο τελικό της Ορεστιάδας, το «3 στα 3» με τον «αιώνιο» φέτος, τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, αλλά και την εικόνα με τα παιδάκια στην εξέδρα του Ρέντη.

-Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στη νίκη παρά τα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν στο τμήμα;

«Αυτό που κατά τη γνώμη μου μας έδωσε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν η μεγάλη μας θέληση για τη νίκη και την πρόκριση. Είμαστε μια νέα ομάδα, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και ιδιαίτερα άπειρη, αλλά διψάμε για νίκες. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει πιο έμπειρους παίκτες και πιο γνωστά ονόματα, αλλά εμείς παίζουμε με περισσότερο πάθος. Η εμπειρία μπορεί να μας λείπει, όμως αγωνιζόμαστε με πάθος και θέληση για νίκη. Προσπαθούμε όλα τα νέα παιδιά να χτίσουμε την ομάδα του αύριο».

- Πλέον πού μπορούν να φτάσουν οι στόχοι της ομάδας;

«Όπως είπα, είμαστε μια νέα ομάδα, αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να κάνουμε σχέδια για τίτλους. Στόχος για μας είναι πάντα οι νίκες. Ο Ολυμπιακός δεν είναι πια ίδιος με άλλες χρονιές. Υπάρχουν σημαντικές αλλαγές τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Εμείς από τη μεριά μας κοιτάμε να παίζουμε καλό βόλεϊ και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στον τελικό του Κυπέλλου, όπου δεν κρύβω ότι είμαστε το φαβορί».

- Ο τελικός θα γίνει στην Ορεστιάδα, μια ιδιαίτερη πόλη για σένα. Ποια είναι τα συναισθήματά σου για αυτή την αναμέτρηση;

«Για μένα, ένα παιχνίδι στην Ορεστιάδα, εκεί όπου αγωνίστηκε και ο πατέρας μου, είναι πάντα πολύ ιδιαίτερο. Θα ήθελα πολύ να σηκώσω το Κύπελλο μέσα στην Ορεστιάδα, αλλά δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Το έργο μας σίγουρα δεν θα είναι εύκολο και με όποια ομάδα κι αν παίξουμε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πάντως για μένα θα είναι μεγάλη τιμή να κατακτήσω το Κύπελλο στην πόλη της Ορεστιάδας, που έχει πλούσια ιστορία στο άθλημα».

- Ολυμπιακός φέτος έχει πετύχει το 3 στα 3 στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Ποιο είναι το σχόλιό σου για αυτή την «ερυθρόλευκη» επιτυχία, και πού πιστεύεις ότι οφείλεται;

«Για μας κάθε νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι μεγάλης σημασίας. Αναμφισβήτητα όμως η χτεσινή για τον ημιτελικό του Κυπέλλου ήταν μακράν η πιο σημαντική, μια και μας φέρνει ένα βήμα από την κούπα. Πάντα όταν νικάς τον μεγάλο αντίπαλο τα συναισθήματα είναι υπέροχα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος έχουμε κάνει το απόλυτο στις νίκες».

- Ζώντας καθημερινά από κοντά όλα τα διοικητικά προβλήματα που απασχολούν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και επηρεάζουν άμεσα κι εσάς τους παίκτες, πιστεύεις πως οικονομικά υπάρχει φως στον ορίζοντα;

«Για να είμαι ειλικρινής πολύ φοβάμαι πως όχι. Εμείς, και θέλω να το τονίσω αυτό, σεβόμαστε απόλυτα το σήμα της ομάδας και καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να πετυχαίνουμε τους στόχους. Όλοι οι παίκτες την πονάμε την ομάδα, και δίνουμε τα πάντα για να τη φτάσουμε ψηλά, αλλά από αυτό το άθλημα ζούμε και για μας είναι πολύ δύσκολο όταν υπάρχουν τόσα οικονομικά προβλήματα. Πολλές φορές έχεις την όρεξη να δουλέψεις σκληρά, αλλά όλα αυτά σε κάνουν άσχημα ψυχολογικά και επιδρούν αρνητικά και στην αγωνιστική μας κατάσταση…»

- Τέλος, θα ήθελα τη γνώμη σου σχετικά με την εικόνα στις κερκίδες του αγώνα στο Ρέντη με τα μικρά παιδιά, μια και ο αγώνας δεν θα μπορούσε να γίνει όπως αποφασίστηκε υπό άλλες συνθήκες.

«Εντάξει, κάθε αθλητής θέλει να έχει στο πλευρό του τον κόσμο της ομάδας του, γιατί αυτός μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία με τις φωνές και τα τραγούδια του. Όχι όμως αυτό το πράγμα. Όχι να βλέπουμε ανθρώπους να πετάνε μπουκάλια και να βρίζουν. Αυτό δεν το θέλει κανένας μας. Δεν μπορώ να πως προτιμώ μια κερκίδα μόνο με μικρά παιδάκια, αλλά όταν η κατάσταση ξεφεύγει δεν ξέρω τι να πω… Στο εξωτερικό οι φίλοι του βόλεϊ πάνε στο γήπεδο σαν να πηγαίνουν να δουν θέατρο. Εδώ η νοοτροπία είναι διαφορετική, δυστυχώς…»

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Τώρα πρωτάθλημα και μετά κύπελλο»

«Τώρα πρωτάθλημα και μετά κύπελλο»
Ο πρώτος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ πέρασε και στην ΑΕΚ, όπως είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στους παίκτες του, στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα δύο σερί εντός έδρας ματς πρωταθλήματος.Η ΑΕΚ δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο την Τετάρτη αλλά παρ' όλα αυτά ο Ισπανός τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, έχοντας παράπονο μόνο για το πώς φέρθηκε στον αγωνιστικό χώρο από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έμεινε με 9 παίκτες.

«Από εκείνο το σημείο κι έπειτα έπρεπε να παίξουμε από τα άκρα για να βρούμε χώρους αλλά δεν το κάναμε. Κι αφού δεν το κάναμε, μπλοκάραμε και δεν εκμεταλλευτήκαμε την αριθμητική υπεροχή μας», είπε προς τους παίκτες του την Πέμπτη ο Χιμένεθ, που έστρεψε πλέον την προσοχή όλων στο κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος ξανά με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο επόμενο με την Καβάλα, επίσης στο πρωτάθλημα.

«Η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου είναι ανοιχτή και αν στη ρεβάνς παρουσιαστούμε σοβαροί και πειθαρχημένοι, θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Τώρα, όμως, το μυαλό μας πρέπει να είναι στον αγώνα της Κυριακής και μετά σε αυτόν με την Καβάλα. Να πάρουμε δύο νίκες σε αυτά για να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στα πλέι οφ και μετά θα τα δώσουμε όλα στη ρεβάνς», τόνισε ο Ισπανός.

Αδεια ο Γιάχιτς
Στα της προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κόντρα στον ΠΑΟΚ έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας. Από την προπόνηση απουσίασε με άδεια ο Σανέλ Γιάχιτς. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά.

* Η προπόνηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη για τις 10.30.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

ΠΑΟ για... σεντόνι!

ΠΑΟ για... σεντόνι!
Παναθηναϊκός έχοντας παράδοση στις ευρωπαϊκές πορείες στοχεύει και την επόμενη σεζόν σε παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Αλέξανδρος Τζόρβας ξεκαθάρισε πως οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να πάρουν το εισιτήριο για το... σεντόνι!

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε κατά την παρουσία του σε εκδήλωση «πράσινης» μπουτίκ στο Χαλάνδρι:

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι σε εκδηλώσεις με μικρά παιδιά, πραγματικά με χαροποιεί να είμαι μαζί τους. Έχω βρεθεί σε πολλές τέτοιες εκδηλώσεις με τον Παναθηναϊκό και χαίρομαι για αυτό, γιατί δεν πρέπει να στερούμε από τα παιδιά την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή μαζί μας».

Είσαι αισιόδοξος για την ομάδα;

«Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι πάντα είμαι αισιόδοξος. Αφού χάθηκε το πρωτάθλημα πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό από εδώ και πέρα για να βγούμε δεύτεροι. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβεί αυτό, γιατι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ».

Τι δεν πήγε καλά τη φετινή περίοδο;

«Είχαμε μία πολύ κουρασμένη ομάδα στον πρώτο γύρο. Το Μουντιάλ μάς επηρέασε δεδομένα. Είμαστε η μοναδική ομάδα με τόσους διεθνείς και φάνηκε ότι στην αρχή είμασταν κουρασμένοι, ενώ μετά λυθήκαμε, αλλά η διαφορά είχε ανοίξει και δυστυχώς για εμάς είχε χαθεί το πρωτάθλημα».

Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι στη Λάρισα, που κινδυνεύει...

«Η Λάρισα είναι σε πολύ δύσκολη θέση για να παραμείνει στην κατηγορία, παίζει με την πλάτη στον τοίχο εδώ και καιρό. Νομίζω ότι και ο κόσμος θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει, αλλά εμείς πρέπει να παίξουμε για τον δικό μας κόσμο.

Όπως ξέρουμε, αυτή τη στιγμή η βαθμολογία μπορεί να παίξει μικρό η μεγάλο ρόλο για τα πλέι οφ, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ακολουθούν έξι παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε όλα για να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από τον τρίτο».

Πού θα κριθεί το παιχνίδι με τη Λάρισα;

«Είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, αν βάλουμε πρώτοι γκολ η Λάρισα θα δυσκολευτεί αρκετά».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Το φαινόμενο... Λέο Μέσι! *ΒΙΝΤΕΟ*

Το φαινόμενο... Λέο Μέσι! (video)
Εδώ και τρία χρόνια παίζει διαστημική μπάλα. Με το γκολ στη Βαλένθια έφτασε τα 43 και σίγουρα, δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους αριθμούς του Λέο Μέσι.Σπάει όλα τα κοντέρ και είναι μόλις 23 ετών. Ο Λέο Μέσι αποτελεί ζωντανή ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και της Μπαρτσελόνα με τις επιδόσεις του, οι οποίες γίνονται όλο και καλύτερες. Τη σεζόν 2008-09 έβαλε 35 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και πέρυσι 47, αριθμός ο οποίος για πολλούς ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί. Ο ίδιος ξεπερνάει τον εαυτό του, καθώς φέτος τις 2 Μαρτίου έφτασε τα 27 γκολ στην Primera Division και τα 43 συνολικά. Το περσινό ρεκόρ δεν γίνεται να μην αποτελέσει παρελθόν.

Σε αυτό το διάστημα ο Μέσι έχει αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ του Champions League και έχει κατακτήσει ισάριθμες τη Χρυσή Μπάλα. Επίσης ήταν πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα και πήρε το Χρυσό Παπούτσι. Φέτος είναι ήδη πρώτος στη λίστα της κορυφαίας διοργάνωσης, ενώ έχει νούμερα τα οποία είναι καλύτερα από οποιουδήποτε άλλου παίκτη κορυφαίου πρωταθλήματος ever. Συνολικά έχει παίξει σε 33 ματς και έχει σκοράρει 43 φορές, ενώ εκτός από τα γκολ, έχει δώσει στους συμπαίκτες του 23 ασίστ! Από τα 117 μέχρι στιγμής γκολ της Μπαρτσελόνα είναι υπέθυνος για τα 66, νούμερο τουλάχιστον εντυπωσιακό, ειδικά με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ομάδα γεμάτη επιθετικογενείς παικταράδες. Έχουμε και λέμε...

Primera Division
Μπαρτσελόνα: 77 γκολ / 26 ματς
Μέσι: 27 γκολ, 17 ασίστ / 23 ματς

Champions League
Μπαρτσελόνα: 14 γκολ / 7 ματς
Μέσι: 6 γκολ, 3 ασίστ / 7 ματς

Copa del Rey
Μπαρτσελόνα: 21 γκολ / 8 ματς
Μέσι: 7 γκολ, 3 ασίστ / 6 ματς

Super Cup
Μπαρτσελόνα: 5 γκολ / 2 ματς
Μέσι: 3 γκολ / 2 ματς

Γκολ-νίκες

Και στα δύσκολα, Μέσι! Όσες φορές η Μπαρτσελόνα τον χρειάστηκε για να καθαρίσει, ο Αργεντινός, που εξελίσσεται σε ζωντανό θρύλο ήταν εκεί! Πριν από δύο αγωνιστικές, στον εντός έδρας αγώνα με την Μπιλμπάο, οι Βάσκοι ήταν πολύ σκληροί και απείλησαν να φύγουν από το «Καμπ Νόου» για δεύτερη φορά χωρίς να χάσουν, όμως ο Μέσι ήταν εκεί και με γκολ στο 78' εξουδετέρωσε τη βόμβα που πήγε να σκάσει! Έξι μέρες μετά, το πρόγραμμα των Μπλαουγκράνα είχε ταξίδι στο Νησί για να παίξει κόντρα στη Μαγιόρκα, η οποία βρέθηκε κοντά στο να κρατήσει το «μηδέν» για ένα ημίχρονο. Ο Λέο ήταν εκεί, ξεδίπλωσε το πλούσιο ρεπορτόριό του και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά άνοιξε σκορ και δρόμο για τη νίκη.

Και ο Μάρτιος μπήκε καλά για τους Μπλαουγκράνα, με τον Μέσι ναι είναι εκεί και όχι απλά να σκοράρει αλλά να είναι άκρως καθοριστικός. Το «Μεστάγια» ήταν το μοναδικό γήπεδο στο οποίο ο Γκουαρδιόλα δεν είχε κερδίσει σαν προπονητής στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο των Καταλανών. Ο Μέσι φρόντισε να «φτιάξει» ξανά τον προπονητή του. Στο 77' και με το σκορ στο 0-0, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική προσπάθεια του Αντριάνο για να δώσει νίκη τίτλου με 0-1.



Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Έρχεται και πιάνει δουλειά!

Έρχεται και πιάνει δουλειά!
Το gazzetta.gr σας αποκάλυψε χθες την αποκλειστική είδηση για τον Εντουάρντο Μαθία και σήμερα δίνει τη συνέχεια: Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού έρχεται άμεσα στην Ελλάδα και πιάνει δουλειά!

Οι επαφές των «ερυθρολεύκων» με τον Ισπανό είχαν ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι λόγω της μεταγραφής του Ριέρα στον Ολυμπιακό. Κι από τότε οι διοικούντες την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, Μαρινάκης και Κομινάκης, είχαν σχηματίσει άριστη γνώμη για τον Ισπανό.

Στη συνέχεια ο Μαθία και λόγω της αποχώρησης του Μπενίτεθ από την τεχνική ηγεσία των «κόκκινων», διαπιστώνοντας ότι τελείωνε ο χρόνος της... ισπανικής παροικίας στην αγγλική ομάδα, ενέτεινε τις διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό, καθώς το συμβόλαιό του έληγε στο τέλος του 2010.

Τελικά πριν από λίγες ημέρες επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και ο Μαθία πιάνει δουλειά άμεσα στου Ρέντη, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το gazzetta.gr.

Στην Ελλάδα αναμένεται πιθανότατα μέχρι την άλλη εβδομάδα και αφού δώσει και... τυπικά τα χέρια με τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων», θα πιάσει δουλειά.

Από τον Ολυμπιακό δεν επιβεβαιώνεται η είδηση, για τον απλούστατο λόγο ότι ήθελαν να παρουσιαστεί ο Ισπανός με κάθε μυστικότητα και επισημότητα και όχι να διαρρεύσει η πληροφορία στον Τύπο πριν ανακοινωθεί από την ομάδα!

Όπως και να έχει, η συμφωνία είναι δεδομένη. Ήδη ο Μαθία γνωρίζει πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό, καθώς δεν έχει σταματήσει να συλλέγει στοιχεία! Άρα όταν έρθει στην Ελλάδα, θα ξέρει πολλά πράγματα για τη νέα του ομάδα...

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Θέλει... αστέρια, όχι «δράκους»

Θέλει... αστέρια, όχι «δράκους»
Σε παιχνίδι της αγοράς και των ατζέντηδων αποδίδει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τις πληροφορίες από την Πορτογαλία που τον θέλουν να ενδιαφέρεται για τους Μαριάνο, Ροντρίγκεζ και Φουσίλε από την Πόρτο. Το μυαλό του στο «6Χ6».Αν και ο Παναθηναϊκός ακόμη βρίσκεται στον... αέρα όσον αφορά την επόμενη μέρα στα διοικητικά, αυτό δεν εμποδίζει διάφορα μεταγραφικά σενάρια να βγουν στον... αφρό της δημοσιότητας. Τις τελευταίες μέρες τρεις «δικοί» του παίκτες βρέθηκαν στο πρόσκηνιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πορτογάλος τεχνικός ενδιαφέρεται για τους Φουσίλε, Μαριάνο και Ροντρίγκεζ. Ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην Πόρτο και έχει συνεργαστεί μαζί τους.

Ο 64χρονος τεχνικός, μιλώντας σε Πορτογάλους δημοσιογράφους διέψευδε την συγκεκριμένη πληροφορία και απέδιδε αυτές τις φήμες σε παιχνίδι της αγοράς και των μάνατζερ. Παράλληλα, αυτό που έκανε ξεκάθαρο, είναι πως αυτή την στιγμή δεν θα μπορούσε να έχει το βλέμμα του στην νέα σεζόν. Eξάλλου για τον ίδιο προέχει το «6Χ6» μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας αλλά και το να εξασφαλίσει το «τριφύλλι» την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Στο final four θα είν' ωραία!

Στο final four θα είν' ωραία! (pics)
Το ματς ήταν άνευ σημασίας. Ο Ολυμπιακός πριν την Σιένα νίκησε εύκολα την Ζαλγκίρις (78-64) με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ράσο Νεστέροβιτς και έδειξε ότι έχει πατήσει γκάζι για να... κόψει εισιτήριο για Βαρκελώνη!

Η πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας είχαν εξασφαλιστεί για τον Ολυμπιακό από την προηγούμενη εβδομάδα και την νίκη επί της Φενερμπαχτσέ με 15 πόντους διαφορά. Ο τελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό αναβλήθηκε, οπότε το κίνητρο για τους παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς με την Ζαλγκίρις ήταν σε κάθε περίπτωση μειωμένο.

Αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού όταν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νωθροί και επέτρεψαν στους Λιθουανούς να πετύχουν τρία εύκολα καλάθια με διεισδύσεις. Το σκορ στο 3’ ήταν 2-6 και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έσπευσε να καλέσει τάιμ άουτ για να αλλάξει τη διάθεση των παικτών του.

Και τα κατάφερε στο ακέραιο! Οι Πειραιώτες μπήκαν στο παρκέ μεταμορφωμένοι και με 11-0 σερί στο επόμενο τρίλεπτο (13-6, 5’) έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ο Γκόρντον ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά στην άμυνα βοηθώντας τους συμπαίκτες του να τρέξουν στον αιφνιδιασμό αναλαμβάνοντας και να σκοράρει.

Ο Ζούρος σταμάτησε το ρυθμό του Ολυμπιακού παίρνοντας και αυτός με τη σειρά του τάιμ άουτ. Έδωσε σουτ στον Μπράουν στην κορυφή της ρακέτας μετά από σκριν και εκμεταλλευόμενος τον όγκο και τη δύναμη του Μαριάνοβιτς απέναντι στον Γλυνιαδάκη έφερε γρήγορα το ματς στα ίσα και πάλι (15-14, 8’).

Το ρόλο του εκτελεστή στη συνέχεια για τη Ζαλγκίρις ανέλαβε ο Κόλινς και έτσι οι Λιθουανοί προηγήθηκαν για πρώτη φορά μετά από ώρα με 19-20 (10’). Η φθορά από τη φροντ λάιν της Ζαλγκίρις ήταν μεγάλη και ο Ολυμπιακός έδειχνε εγκλωβισμένος αρχικά (26-29, 15’), αλλά περνώντας με συνέπεια τη μπάλα στα χέρια του Νεστέροβιτς και του Μαυροκεφαλίδη μέσα στη ρακέτα κατάφερε να προηγηθεί με 37-31 στο 18’.

Η άμυνα του Ολυμπιακού κοντά στο καλάθι βελτιώθηκε και έτσι με χαμηλό σχήμα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το εικοσάλεπτο προηγούμενοι με +7 (41-34). Η εκκίνηση της τρίτης περιόδου θύμισε λίγο από το ξεκίνημα του αγώνα (41-39, 22’), αλλά τα πάντα διορθώθηκαν όταν ανέλαβε δράση ο Ράσο Νεστέροβιτς.

Ο Σλοβένος σέντερ ήταν εκπληκτικός στην τρίτη περίοδο πετυχαίνοντας δώδεκα πόντους σε διάστημα πέντε λεπτών, ενώ πέτυχε δέκα συνεχόμενους πόντους του Ολυμπιακού μέχρι το 56-47 του 29’. Οι ψηλοί της Ζαλγκίρις έμειναν να κοιτούν τον Νεστέροβιτς να σκοράρει, αφού έβαζε τη μπάλα στο διχτάκι με κάθε πιθανό τρόπο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και αν έπαιρνε τη μπάλα.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν αρκετά ασφυκτική και με πολύ πίεση στην κυκλοφορία της μπάλας, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βγουν αρκετές φορές στον αιφνιδιασμό και να διατηρήσουν εύκολα ευρύ προβάδισμα 76-57, 38’).

Ο Νεστέροβιτς συνέχισε να μαγεύει σε άμυνα και επίθεση απολαμβάνοντας το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων του Ολυμπιακού που τον αποθέωσαν με standing ovation στο 38’, όταν ο Ίβκοβιτς αποφάσισε να τον αποσύρει στον πάγκο. Το τελικό σκορ (78-64) επιβεβαίωσε ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει πλώρη για μακριά, τη Βαρκελώνη και περιμένει τη Σιένα για να κλείσει τα εισιτήρια για Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-34, 58-49, 78-64

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Στην Βαρκελώνη για το θαύμα!

Ο Παναθηναϊκός καλείται να υπερβάλει εαυτό
Να «κατασκηνώσει» στην Βαρκελώνη θέλει ο Παναθηναϊκός (77-61 στην Μάλαγα) με στόχο να αποκλείσει με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα και να παραμείνει στην Ράμπλα για το Final Four!Με νίκη την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ επί της Λιέτουβος Ρίτας θα ήταν απόψε πρώτος και καλύτερος και θα έπαιζε στους «8» με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τα έκανε, όμως, μαντάρα κι η νίκη του στο Martin Carpena με 61-77 επί της αδιάφορης Ουνικάχα σε συνδυασμό με αυτή της Κάχα Λαμποράλ στο Βίλνιους (67-88) του έδωσε μόνο την πρόκριση και τον βάζει στο αεροπλάνο για Βαρκελώνη ενάμιση μήνα νωρίτερα. Και για να ξαναπάει εκεί για το Final Four θα πρέπει να αφήσει εκτός συνέχειας την κάτοχο του τροπαίου, οικοδέσποινα της φετινής τελικής φάσης (6-8/5) και πανίσχυρη Μπαρτσελόνα. Πιο δύσκολα δε θα μπορούσε να τα κάνει...

Από την άλλη, στην Ανδαλουσία τα πράγματα ήταν σχετικά εύκολα. Η αποκλεισμένη από τη συνέχεια ομάδα του Τσους Ματέο είχε κίνητρο μόνο το γόητρο και δεν ήταν αρκετό απέναντι στα «θέλω» του Παναθηναϊκού. Κακή άμυνα (3/3 ισπανικά τρίποντα με την έναρξη) κι ανάλογη επίθεση (σε 8'11'' στη δεύτερη περίοδο ο Ντρου Νίκολας με 11 πόντους ήταν ο μόνος που είχε σκοράρει στο διάστημα αυτό) μοιράστηκαν το πρώτο ημίχρονο, αλλά το «τριφύλλι» δεν έχασε έλεγχο και προβάδισμα. Λίγο πριν από την ανάπαυλα ένα τρίποντο του δραστήριου απόψε Ρομέιν Σάτο επανέφερε τη διαφορά στους 7 πόντους (31-38), αλλά ακριβώς με τη λήξη οι διαιτητές με τη βοήθεια και του replay χρέωσαν με φάουλ τον Ίαν Βουγιούκα στον Τζόελ Φρίλαντ. Ο Βρετανός σέντερ έκανε 2/2 βολές κι έκλεισε στο -5 (33-38) το πρώτο 20λεπτο, την ώρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αν κι έχασε το σερί των βασικών συμμετοχών, αφού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άρχισε με τους Τέπιτς, Σάτο, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρή και Βουγιούκα(!), είχε... προλάβει να έχει 6 πόντους, 8 από τα 19 «πράσινα» ριμπάουντ και 2 από τις μόλις 4 ασίστ της ομάδος του.

Στα μισά της τρίτης περιόδου ο αρχηγός του «τριφυλλιού» σκόραρε ένα καλό τρίποντο για το 37-46 κι από εκεί κι έπειτα η ομάδα δεν κατέβασε ταχύτητα, με τη διαφορά δευτερόλεπτα αργότερα να πηγαίνει και σε διψήφια διαφορά (37-48 διά χειρός Αντώνη Φώτση). Μέχρι τη λήξη της οι παίκτες του «Ζοτς» δεν έδωσαν την ευκαιρία στην μέτρια εντός κι εκτός συνόρων Ουνικάχα να ανανεώσει καμία από τις επιθέσεις της, μένοντας στα 9 επιθετικά ριμπάουντ του ημιχρόνου, με το +16 (37-53) του 28'20'' να μοιάζει άκρως λογική συνέπεια.

Στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίες περιόδου η διαφορά ανέβηκε για τον Παναθηναϊκό και στους 18 πόντους (50-69), που ήταν κι η μέγιστη τιμή της, αλλά απέναντι στη Μπαρτσελόνα τους αρκούν οι νίκες και στον πόντο, κατά προτίμηση τρεις στο σύνολό τους...

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 33-38, 41-53, 61-77
Ουνικάχα (Ματέο): Ροντρίγκεθ, Πρίντεζης (0/5δίπ., 0/2τρίπ., 3ρ. σε 15'55'), Αλμαθάν 7 (1/1τρίπ.), Τρίπκοβιτς 5 (1/1τρίπ.), Μπλάκνεϊ 8 (2/2τρίππ.), Σινάνοβιτς 12 (8ρ.), Ρούμπιο 2, Φρίλαντ 12 (1/1τρίπ.), ΜακΙντάιρ (0/1δίπ., 0/4τρίπ., 3ασ.), Φιτς 12 (1/7τρίπ., 3ασ., 3λ.)
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 10, Φώτσης 9 (2/4τρίπ.), Σάτο 7 (1/3τρίπ.), Νίκολας 18 (5/12δίπ., 2/4τρίπ., 2/3β., 3ασ.), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 15 (2/2δίπ., 2/5τρίπ., 5/6β., 8ρ., 3ασ.), Βουγιούκας 2 (1/6δίπ.), Καλάθης 3 (1/1τρίπ., 2ασ.), Καϊμακόγλου 3 (1/2τρίπ.)

Συνολική στατιστική:
Ουνικάχα: 13/38δίπ., 7/20τρίπ., 14/15β., 20-13ρ., 13ασ., 4κλ., 4κοψ., 13λ.
Παναθηναϊκός: 20/40δίπ., 9/22τρίπ., 10/13β., 25-12ρ., 14αδ., 6κλ., 6κοψ., 10λ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...