ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς Κακά στην αποστολή


Η πρόσφατη επιστροφή του Κακά στην αγωνιστική δράση δεν συνοδεύτηκε και με κλήση του στην εθνική Βραζιλίας για το φιλικό με την Γαλλία στο Παρίσι.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μάνο Μενέζες, ανακοίνωσε την αποστολή για το φιλικό στο "Σταντ ντε Φρανς" στις 9 Φεβρουαρίου και σε αυτήν δεν υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται εντός των συνόρων, περισσότερο επειδή ξεκινά το Copa Libertadores, ενώ ο Νεϊμάρ αγωνίζεται στο παναμερικανικό κάτω 20 ετών.Ο Ζούλιο Σέζαρ της Ίντερ επέστρεψε, όχι όμως οι Μάικον, Λούσιο και Ζουάν, ενώ κλήθηκε και ο Νέτο, νέος πορτιέρο της Φιορεντίνα αποκτήθηκε από την Ατλέτικο Παραναένσε

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες

Ζούλιο Σέζαρ (Ίντερ), Εουρέλιο Γκόμες (Τότεναμ), Νέτο (Φιορεντίνα)

Μπακ

Ντανιέλ Άλβες (Μπαρτσελόνα), Ραφαέλ (Μάν. Γιουνάιτεντ), Μαρσέλο (Ρεάλ), Αντρέ Σάντος (Φενέρμπαχτσε)

Στόπερ

Μπρένο (Μπάγερν), Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν), Νταβίντ Λουίζ και Λουϊζάο (Μπενφίκα)

Μέσοι

Λούκας (Λίβερπουλ), Ραμίρες (Τσέλσι), Σάντρο (Τότεναμ), Ελίας (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ερνάνες (Λάτσιο), Άντερσον (Μάν. Γιουνάιτεντ), Ρενάτο Αουγκούστο (Λεβερκούζεν), Ζάντσον (Σαχτάρ)

Επιθετικοί

Ρομπίνιο και Αλεσάντρε Πάτο (Μίλαν), Αντρέ (Ντιναμό Κιέβου), Χουλκ (Πόρτο)

Πηγή sport24

Read more!

«Κολλημένος» με τον Φορτούνη!

«Κολλημένος» με τον Φορτούνη!
Για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, ξανά σε κοπή πίτας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έκρυψε τον... ποδοσφαιρικό του έρωτα για τον Κώστα Φορτούνη! Έτσι, μιλώντας στην εκδήλωση των ακαδημιών του Ολυμπιακού προανήγγειλε τη μεταγραφή του νεαρού διεθνούς του Αστέρα Τρίπολης!

O πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής της πίτας των ακαδημιών της ομάδας και αποκάλυψε πως και ο Κώστας Φορτούνης του Αστέρα Τρίπολης οδεύει προς το λιμάνι.

«Χθες βράβευσα δύο δικά μας παιδιά, καθώς και τον Φορτούνη, ο οποίος άρχισε από τις δικές μας ακαδημίες. Δυστυχώς τώρα δεν είναι κοντά μας, αλλά ελπίζουμε και πιστεύουμε πως σύντομα θα είναι μαζί μας», σχολίασε. Επίσης τόνισε πως «εμείς δεν θέλουμε μόνο να κερδίζουμε τίτλους. Θέλουμε να μπορούμε να βγάζουμε και ποδοσφαιριστές. Επιθυμούμε η ομάδα μας να στηρίζεται σε Έλληνες παίκτες που ματώνουν και που αγαπούν τη φανέλα του συλλόγου στον οποίο αγωνίζονται». 

Το πλάνο των ακαδημιών

Επίσης ο Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως όλες οι ομάδες των ακαδημιών θα παίζουν το σύστημα της πρώτης ομάδας, δηλαδή το 4-4-1-1. Σε αυτό το πλαίσιο τούς διευκρίνισε πως όλες οι ακαδημίες θα δουλεύουν στα πρότυπα των μεγάλων και θα έχουν πανομοιότυπο τρόπο λειτουργίας.

«Σήμερα κάναμε όλες τις διαφοροποιήσεις που έπρεπε στις ακαδημίες και αυτό για να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες προπονήσεων στους Νέους και τις Ακαδημίες», επισήμανε σχετικά ενώ έκανε γνωστό πως οι γυμναστές και μέλη του τιμ της πρώτης ομάδας θα βοηθούν και τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι εδώ με τα παιδιά και τους γονείς τους. Χθες βράβευσα τρία παιδιά. Τα δύο που προέρχονται από τις ακαδημίες μας και παίζουν στην πρώτη ομάδα μας και τον Φορτούνη που ελπίζουμε και πιστεύουμε πως σύντομα θα είναι μαζί μας. Επιτυχία θεωρώ να είναι σε λίγα χρόνια να βραβεύσω έξι-επτά παιδιά που θα είναι από τις ακαδημίες και θα παίζουν στην πρώτη ομάδα. 

Θέλουμε τα πρωταθλήματα αλλά και παιδιά που θα πονάνε την ομάδα και θα τρέφουν συναισθήματα για αυτή. Ο Κοβάσεβιτς ανέλαβε τις ακαδημίες και σε λίγες ημέρες θα υπάρχουν και άλλες αλλαγές. Το σύστημα που θα παίζει η πρώτη ομάδα θα ακολουθούν και οι ακαδημίες και οι προπονητές - γυμναστές της πρώτης ομάδας θα είναι και στις ακαδημίες. Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια».
Πηγή gazzeta Read more!

Στη Χοφενχάιμ ο Μπάμπελ

Στη Χοφενχάιμ ο Μπάμπελ
Είναι πλέον επίσημο ότι ο Ράιαν Μπάμπελ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Χοφενχάιμ, αφήνοντας την Λίβερπουλ. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Κένι Νταλγκλίς, δήλωσε την Δευτέρα (24/01) ότι η μεταγραφή δε θα πραγματοποιηθεί και ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός θα παραμείνει στο «Άνφιλντ», όμως τα δεδομένα ανατράπηκαν και η γερμανική ομάδα ανακοίνωση τη μεταγραφή, με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και τους Άγγλους να βάζουν στα ταμεία τους περίπου 7 εκατ. ευρώ.

«Ανυπομονώ να αγωνιστώ με την Χοφενχάιμ. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον σύλλογο είναι εξαιρετικές και ελπίζω να προσαρμοστώ σύντομα στην ομάδα», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του 24χρονου Ολλανδού.

«Είμαστε περήφανοι που ένας παίκτης όπως ο Μπάμπελ ανήκει στην ομάδα μας. Ένας διεθνής και έμπειρος παίκτης, που προέρχεται από έναν τεράστιο σύλλογο όπως η Λίβερπουλ. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δυνατότητες και ο χαρακτήρας του θα αποτελέσουν μεγάλο όφελος για την Χοφενχάιμ», ήταν οι δηλώσεις του Ερνστ Τάνερ, τεχνικού διευθυντή της γερμανικής ομάδας.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Στη Ρεάλ ο Αντεμπαγιόρ!

Στη Ρεάλ ο Αντεμπαγιόρ!
Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για τη μεταγραφή του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ στην πρώτη!Το Αμβούργο αρνήθηκε να παραχωρήσει τον Ρουντ φαν Νιστελρόι και η «Βασίλισσα» στράφηκε ξανά στον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ. Οι δύο ομάδες τα έχουν βρει σε όλα για τον δανεισμό του 26χρονου επιθετικού στη «βασίλισσα» μέχρι το καλοκαίρι, όπως αμφότερες ανακοίνωσαν, ενώ ο παίκτης θα μεταβεί στην Ισπανία την Τετάρτη (26/01) προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Οι Μαδριλένοι αναμένεται να πληρώσουν 2 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό του μέχρι το τέλος της σεζόν, θα καλύψουν το 50% των αποδοχών του Τογκολέζου, ενώ έχει συμφωνηθεί και ρήτρα για την αγορά του, η οποία δεν έγινε γνωστή.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Φερέιρα: «Το ρόστερ είναι υψηλού επιπέδου»

Φερέιρα: «Το ρόστερ είναι υψηλού επιπέδου»
Μετά τη συνάντηση του Γόντικα με τους Φερέιρα και Φρέιτας για την εικόνα της ομάδας και τη βελτίωση αυτής, διάφορα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για δυσανασχέτηση των δύο Πορτογάλων μια και ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να κάνει μεταγραφές. 

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αντέδρασε, βγάζοντας μια ανακοίνωση στο site του «τριφυλλιού» που διαψεύδει τα δημοσιεύματα, λέγοντας, πως το ρόστερ της ομάδας είναι υψηλού επιπέδου και πως οι πράσινοι έχουν όλα τα φόντα να πετύχουν τους εναπομείναντες στόχους της σεζόν. 

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας με τον Αντιπρόεδρο της ομάδας ενημερώθηκα ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα φερόμαστε τόσο εγώ όσο και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, κ. Φρέιτας να έχουμε εκφράσει τη δυσαρέσκειά μας για δήθεν έλλειψη λύσεων στο ρόστερ και αδυναμία μεταγραφικής ενίσχυσης. Η αλήθεια είναι ότι κατά τη γνώμη μου τόσο το εύρος του ρόστερ του Παναθηναϊκού, όσο και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Εννοείται πως πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά η προοπτική να μην γίνουν μεταγραφές είναι σαφής εδώ και πολύ καιρό και δεν αποτέλεσε αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, μόλις πέντε ημέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Αυτό που μας απασχόλησε σήμερα, αλλά και θα μας απασχολεί από εδώ και στο εξής είναι πως θα βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας και πως θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τους στόχους μας. Επαναλαμβάνω αυτό που έχω πει και δημόσια κατ’ επανάληψη: μπορεί η βαθμολογική μας θέση να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά έχουμε και τη δυνατότητα και το κίνητρο και την ποιότητα να παλέψουμε μέχρι τέλους για την επιτυχία». 

Πηγή sport-fm Read more!

Σε άδεια Τούμπα με Ολυμπιακό!

Αυτό που φοβούνταν στον ΠΑΟΚ έγινε! Τα όσα συνέβησαν στον Βόλο στοιχίζουν στην ομάδα τη δυνατότητα να έχει τον κόσμο της στη ρεβανς με τον Ολυμπιακό! Έφεση θα κάνει ο Δικέφαλος!
Σε άδεια Τούμπα με Ολυμπιακό!


Η πολυαναμενόμενη απόφαση για τα επεισόδια των φίλων του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου βγήκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης και αναφέρει τα εξής:
 ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «Θεωρεί ότι οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α΄ Ι του Π.Κ. της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια) και επιβάλλει την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή ογδόντα χιλιάδων (80.000,00) ευρώ».
Μπορεί τα ταμεία να μην είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όμως αυτή την φορά δεν... πονάνε τα 80.000 ευρώ πρόστιμο. Αυτό που πραγματικά πονάει είναι ότι η Τούμπα θα είναι άδεια στη ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.
Είναι προφανές ότι ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει ένσταση, ώστε να τη... γλιτώσει με πρόστιμο, αλλά θεωρείται δύσκολο τα ευρείας κλίμακας επεισόδια να... αποχαρακτηριστούν έτσι ώστε να γίνει με κόσμο η αναμέτρηση του κυπέλλου! 
Όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του «δικεφάλου» θα πατήσουν πάνω σε δεδικασμένο και θυμίζουν ότι ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε για επεισόδια στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό πρωτόδικα με μία αγωνιστική και 85.000 ευρώ πρόστιμο και στην δευτεροβάθμια επιτροπή, το πρόστιμο έπεσε στις 72.500 ευρώ και... έσβησε η ποινή αποκλεισμού της έδρας.

Μαραθώνια απολογία!

Η απολογία του Δικεφάλου του Βορρά είχε χαρακτήρα… μαραθωνίου, καθώς άρχισε στις 4.30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 6μ.μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω αλλαγής της αρχικής ώρας της απολογίας, δύο μάρτυρες από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν (σ.σ. ο ένας μάλιστα χαρακτηρίστηκε σημαντικός) και γι’ αυτό τον λόγο ζητήθηκε αναβολή.
Θα πρέπει να τονιστεί πως το μάξιμουμ της τιμωρίας θα ήταν δύο αγωνιστικές και αν αυτό συνέβαινε, τότε θα γίνοταν χωρίς κόσμο η ρεβάνς του 1-1 με τον Ολυμπιακό αλλά και το ματς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ζήτησαν την παρουσία του αστυνομικού διευθυντή, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν πως βρίσκεται σε άδεια και είναι εκτός Μαγνησίας, αν και από τον Δικέφαλο υποστήριζαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο!
Ένας εκ των νομικών εκπροσώπων του ΠΑΟΚ, ο Λάμπρος Μπίρδας αναφέρθηκε στην περίπτωση του αγώνα Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός, όπου και πάλι τα επεισόδια είχαν χαρακτηριστεί «ευρείας κλίμακας» και ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό έδρας. Ο κ. Μπίρδας, τονίζει ότι: «Όσα έγιναν στον Βόλο, δεν έχουν καμία σχέση με εκείνο το παιχνίδι». Μάλιστα υπογράμμιζε ότι δεν συμπίπτουν οι λόγοι για να κληθεί ο ΠΑΟΚ για επεισόδια «ευρείας κλίμακας».

Ο Νώντας Παπαεπαμεινώνδας, άνθρωπος της ασφάλειας του ΠΑΟΚ, ανέβηκε στο βήμα και κατέθεσε τα εξής: «Οι οπαδοί μας έφτασαν στο γήπεδο χωρίς κανένα παρατράγουδο. Υπήρξε ένας αδικαιολόγητος εκνευρισμός από την Αστυνομία. Τους έλεγε να μπουν μέσα σαν ζώα… Τους είχε αγριέψει η Αστυνομία.
Η Αστυνομία είχε κάνει τρεις φραγμούς για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Ξεκίνησε κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεχτήκαμε μία απίστευτη πρόκληση από τους αστυνομικούς. Μας είχαν πει να μιλάμε με τον επικεφαλής που ήταν εκεί, αλλά σήκωσαν σαν τις ασπίδες τους και είπαν: «Όποιος πειράξει τις ασπίδες μας θα του γαμ… τη μάνα». Ένας που αντέδρασε, του έδωσε μία με την ασπίδα και τον έστειλε για ράμματα. Εκεί υπήρξε ένας λεκτικός εκνευρισμός.

Τους είπαμε να ηρεμήσουν τα πράγματα και με το που χτύπησαν το παιδί έγινε το ακριβώς αντίθετο. Επικράτησε ένας πανικός. Ηρέμησε εκεί η κατάσταση και είπε και πάλι ο επικεφαλής ότι όποιος ακουμπήσει ασπίδα από ΜΑΤ...» και συνέχισε την απειλή.
Όποιος ακουμπούσε μία ασπίδα, δεχόταν ξύλο. Χτυπούσαν κόσμο ανελέητα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό».

«Το χειρότερο ήταν όταν την ώρα που έριχναν τα δακρυγόνα, ήταν κάποιοι άνθρωποι στην τουαλέτα και δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε, αλλά έριξαν δύο δακρυγόνα μέσα στην τουαλέτα! Επικράτησαν σκηνές πανικού. Πήγα εγώ εκεί, ρώτησα κάποιον γιατί έριξε δακρυγόνα και μου είπε: «Στα αρχ… μου». Βγήκαν κάποιοι από την τουαλέτα και μας έλεγαν ότι υπάρχει ένα παιδί λιπόθυμο μέσα. Τους ζήτησα να μου δώσουν μία μάσκα να μπω μέσα να τον βγάλω. Τους είπα ότι το παιδί πεθαίνει και μετά από μία διαβούλευση μπήκαν να τον βγάλουν".
Ο εισαγγελέας τόνισε πως θα πρέπει να χαρακτηριστούν ευρείας κλίμακας τα επεισόδια, όμως από την πλευρά του ο κ. Μαυρομάτης εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ τόνισε πως είναι μεμονωμένα και έριξε τη μεγάλη ευθύνη στην αστυνομία για την αλόγιστη χρήση χημικών. Μάλιστα υποστήριξε πως τα αναπνευστικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους φιλάθλους ήταν και η αιτία για τη φωτιά που άναψε στο πέταλο, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι έγινε χρήση δακρυγόνων και στις τουαλέτες του γηπέδου, όπου εγκλωβίστηκαν 12 φίλοι της ομάδας.
Τέλος ο δικηγόρος του Δικεφάλου μίλησε για εκδικητική στάση από την αστυνομία και γενικότερα θέλησε να βγάλει… off την αρχική έκθεση που «καίει» τον ΠΑΟΚ, ενώ το «παρών» στην υπόθεση έδωσε και πάλι ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, κ. Γιαννίκος.  
Πηγή gazzeta Read more!

Το… κεφάλι τους ήσυχο για Μήτρογλου

Καμία απολύτως ανησυχία δεν υπάρχει στον Πανιώνιο όσον αφορά τις εξηγήσεις που καλείται να δώσει οΚώστας Μήτρογλουενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, για τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε το γκολ του κόντρα στον Παναθηναϊκό. 
Το… κεφάλι τους ήσυχο για Μήτρογλου


Θυμίζουμε ότι ο 22χρονος «κυνηγός», αφού σκόραρε, «γράφοντας» το 1-0, κατέβασε το σορτσάκι του, κάτι που προκάλεσε δυσμενή σχόλια. 

Κύκλοι της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει «καμία ανησυχία» μήπως τιμωρηθεί ο παίκτης. 

Άλλωστε, ο αθλητικός εισαγγελέας δεν μπορεί να επιβάλλει αθλητική τιμωρία. Μπορεί να ασκήσει μόνο ποινικές διώξεις και όχι να τιμωρήσει αθλητή. 

Πιθανότατα, στον παίκτη του Πανιωνίου θα γίνουν απλώς κάποιες συστάσεις. 

Εξάλλου, δυσαρέσκεια επικρατεί στην «κυανέρυθρη» ΠΑΕ για μερίδα του Τύπου, για τον τρόπο που σχολίασε τον πανηγυρισμό του Μήτρογλου. Είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τους διοικούντες την ΠΑΕ Πανιώνιος και τις επόμενες μέρες… 

Πηγή sport-fm Read more!

Ντεγκρά: «Έχω μιλήσει με τον Ολυμπιακό»

Ντεγκρά: «Έχω μιλήσει με τον Ολυμπιακό»
Επιβεβαίωσε τις επαφές του με τον Ολυμπιακό ο Ματίας Ντεγκρά μιλώντας στονNovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στην Ελλάδα και μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τον Αστέρα Τρίπολης και ξεκαθάρισε πως στην παρούσα φάση το μόνο που τον απασχολεί είναι πώς θα βοηθήσει τους Αρκάδες να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα. 

Αναλυτικά, ο Ματίας Ντεγκρά μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για: 

-το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή του: «Βλέπω κάθε μέρα ξεχωριστά. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς. Έχει γίνει μία κουβέντα με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μου αρέσει να μιλάω πριν γίνει κάτι. Η Ελλάδα μού αρέσει πάρα πολύ, όπως και στην οικογένειά μου. Μακάρι να συνεχίσω την καριέρα μου εδώ. Αυτό θα το δούμε το καλοκαίρι, καθώς τότε λήγει το συμβόλαιό μου με τον Αστέρα. Αυτή τη στιγμή θέλω το καλύτερο για την ομάδα που αγωνίζομαι και το μυαλό μου είναι μόνο εκεί: να παραμείνουμε στη Σούπερ Λίγκα». 

-την απόδοσή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Αν δεν παίρνει η ομάδα σου βαθμούς, δεν μετρά η προσωπική σου απόδοση. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και είμαστε λίγο στενοχωρημένοι γιατί δεν πήραμε τίποτα από αυτό το παιχνίδι». 

-το αν θα επικρατούσε ο Ολυμπιακός χωρίς το πέναλτι που λανθασμένα καταλογίστηκε υπέρ του:«Δεν είναι εύκολο να πω τι θα γινόταν αν δεν δινόταν το πέναλτι. Ο διαιτητής είναι άνθρωπος και μπορεί να κάνει λάθος». 

-την προσπάθεια του Αστέρα να παραμείνει στην κατηγορία: «Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας. Έχουμε καλούς παίκτες και καλό κλίμα. Αν πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει απέναντι στις ομάδες που είναι κοντά μας στη βαθμολογία, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε». 

-τη μικρή συγκομιδή βαθμών στα εντός έδρας ματς: «Όταν παίζουμε εκτός έδρας, οι αντίπαλοι ανοίγονται και βρίσκουμε χώρους. Αντίθετα, όταν παίζουμε στο γήπεδό μας, που είναι και λίγο μικρό, οι αντίπαλοι παίζουν κάπως πιο κλειστά και δυσκολευόμαστε. Ίσως είναι και θέμα τύχης. Για να πετύχουμε το στόχο μας θα πρέπει να πάρουμε βαθμούς και εντός και εκτός έδρας». 

-την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα: «Μερικές φορές η αλλαγή προπονητή κάνει καλό, άλλες όχι. Αυτό θα το δούμε. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε με την ίδια σοβαρότητα και πιστεύω πως με λίγη τύχη θα καταφέρουμε να σωθούμε». 

-το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι: «Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι αυτό για μας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μετά από τους 6-7 προσεχείς αγώνες, που θα κρίνουν πολλά, θα δούμε πού βρισκόμαστε». 

-το αν η διαφορά του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό δικαιολογείται στο γήπεδο: «Όταν έχεις επτά βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και ακόμη μεγαλύτερη από τον τρίτο, αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλό και μεγάλο ρόστερ, με παίκτες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Εκεί πιστεύω πως οφείλεται η διαφορά».

Πηγή sport-fm Read more!

Ανησυχία για Νίνη, Λέτο

Ανησυχία για Νίνη, Λέτο
Τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Σωτήρης Νίνης προπονήθηκε και σήμερα ατομικά, ενώ ο Σεμπαστιάν Λέτο ακολούθησε θεραπεία λόγω αιματώματος στον μηρό. Έλειπε λόγω άδειας ο Σισέ.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε τους δύο μέσους του να είναι αμφίβολοι για την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη. Ο Νίνης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και αν συνεχίσει έτσι μέχρι την Πέμπτη, δεν θα βρίσκεται στην αποστολή των Πρασίνων για την αναμέτρηση με τους Κρητικούς.
Όσον αφορά τον Σεμπαστιάν Λέτο, έχει ένα αιμάτωμα στον μηρό και έκανε θεραπεία, κάτι που κάνει τον Πορτογάλο τεχνικό να πονοκεφαλιάζει. Ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο αντιμετωπίζει ο Λουίς Γκαρσία και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.
Έπειτα από το τέλος της προπόνησης ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μαζί με τον Κάρλος Φρέιτας και τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής, Δημήτρη Γόντικα είχαν κουβέντα γύρω από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας.
Στη σημερινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα, ακολούθως εκτέλεσαν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και έπαιξαν δίτερμα. Στη συνέχεια, όσοι ξεκίνησαν στον αγώνα της 19ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι επιδόθηκαν σε δίτερμα πέντε εναντίον πέντε. Ο Λέτο υποβλήθηκε σε θεραπεία ενώ οι Νίνης, Μαρίνος και Γκαρσία προπονήθηκαν ατομικά. Ο Σισέ απουσίασε από τη σημερινή προπόνηση με προγραμματισμένη άδεια, για τη διευθέτηση προσωπικών του υποθέσεων.
Πηγή gazzeta
Read more!

"Πιστόνια" ξανά

Τα "Πιστόνια" του Ντιτρόιτ πήραν πάλι μπροστά και θριάμβευσαν 103-96 επί του Ορλάντο στη Φλόριδα. Η τριάδα ΜακΓκρέιντι, Πρινς και Ντέι σημείωσε 60 πόντους κι έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί τριών αγώνων που είχε η Μάτζικ.

Ο Τιμ Ντάνκαν τραυματίστηκε στην 2η περίοδο αλλά επέστρεψε στον αγώνα για να βοηθήσει τους Σπερς να περάσουν εύκολα με 113-102 από το Όκλαντ κόντρα στους Ουόριορς. Αυτή ήταν η 38 νίκη σε 45 ματς για τα «σπιρούνια», που έδωσε στον Γκρεγκ Πόποβιτς τη δυνατότητα να καθίσει στον πάγκο της Δύσης στο ερχόμενο All Star Game.

Οι Χόρνετς έφτασαν τις εννέα συνεχείς νίκες, με  το 91-89 επί της Οκλαχόμα. Ο 38χρονος Κερτ Τόμας πέτυχε 22 πόντους και οδήγησε τους Μπουλς στο 92-83 απέναντι στους Μπακς.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ

Νιου Τζέρσεϊ Νετς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 103-101
Λόπεζ 28, Χάρις 14 (10 ασίστ), Μόροου 16, Χάμφρις 11 (11 ριμπ.), Φάρμαρ 11-Τζέιμισον 26, Γκίμπσον 19, Σέσιονς 16, Γκρέιαμ 14, Χίκσον 12.

Ορλάντο Μάτζικ-Ντιτρόιτ Πίστονς 96-103
Άντερσον 21, Χάουαρντ 20 (16 ριμπ.), Νέλσον 14, Μπας 12-ΜακΓκρέιντι 20, Πρινς 20, Ντέι 20, Στάκεϊ 16, Γκόρντον 16, Ουάλας (11 ριμπ.).

Φιλαδέλφεια 76ερς-Φίνιξ Σανς 105-95
Γιανγκ 24, Μπραντ 22, Τέρνερ 14, Ουίλιαμς 14-Ντάντλεϊ 23, Νας 17, Χιλ 13, Ντράγκιτς 12, Φράι 10.

Τορόντο Ράπτορς-Μέμφις Γκρίζλις 98-100
Μπαρνιάνι 29, ΝτεΡόζαν 25, Μπέιλες 15 (11 ασίστ), Ράιτ 11, Τζόνσον 10-Γκέι 21, Ράντολφ 17 (12 ριμπ.), Γκασόλ 17, Μέιο 15, Κόνλεϊ 13.

Νιου Γιορκ Νικς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 115-106
Στούντεμαϊρ 30, Τσάντλερ 25, Φέλτον 17 (15 ασίστ), Γκαλινάρι 17-Γιανγκ 22, Λιούις 20, Γουόλ 18, ΜακΓκι 15 (10 ριμπ.), Θόρντον 10.

Σικάγο Μπουλς-Μιλγουόκι Μπακς 92-83
Τόμας 22, Ρόουζ 21 (10 ασίστ), Μπούζερ 14, Ντενγκ 9-Ντάγκλας-Ρόμπερτς 30, Ιλιάσοβα 17, Ντούλινγκ 13 (10 ασίστ), Μπόγκουτ 8 (18 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Χιούστον Ρόκετς 125-129
Λοβ 24 (17 ριμπ.), Τζόνσον 19, Ρίντναουρ 18, Μπίσλεϊ 16, Μίλιτσιτς 15, Πέκοβιτς 8-Μάρτιν 34, Σκόλα 20 (12 ριμπ.), Μπατιέ 19, Μπρουκς 15, Λόουρι 14, Μπάντιντζερ 12.

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 91-89
Πολ 24, Γουέστ 20, Οκαφόρ 11, Θόρντον 10-Ντουράντ 22, Γκριν 19, Γουέστμπρουκ 18 (10 ασίστ), Ιμπάκα 9 (10 ριμπ.).

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Σακραμέντο Κινγκς 81-96
Μάθιους 21, Μίλερ 18, Μπατούμ 16, Όλντριτζ 9-Έβανς 26, Λάντρι 16, Ούντριχ 14, Κάζινς 14, Κάσπι 12.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σαν Αντόνιο Σπερς 102-113
Λι 31 (12 ριμπ.), Έλις 25, Ράιτ 18, Κάρι 14-Τζινόμπιλι 20, Πάρκερ 18 (11 ασίστ), Ντάνκαν 16, ΜακΝτάις 14 (10 ριμπ.), Χιλ 14, Νιλ 11. 

Πηγή novasports Read more!

Θέλει την... μεγάλη κούπα ο Μάτα!

Θέλει την... μεγάλη κούπα ο Μάτα!
Την επιθυμία του να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League με την Βαλένθια, εξέφρασε ο Χουάν Μανουέλ Μάτα λίγο μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τις «Νυχτερίδες».



Λίγη ώρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Μάτα υποστήριξε: «Μας πήρε λίγο καιρό μέχρι να συμφωνήσουμε, αλλά εγώ ήξερα ότι θα τα βρούμε γιατί τόσο η πλευρά της ομάδας όσο και η δική μου θέλαμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία», είπε αρχικά ο νεαρός σταρ του ισπανικού συλλόγου και στη συνέχεια τόνισε: 

«Καταλαβαίνω ότι ακούγεται δύσκολο, αλλά θα ήθελα να κερδίσω το Champions League με τη Βαλένθια. Βρισκόμαστε ήδη στην φάση των νοκ-άουτ παιχνιδιών και προετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα ματς με την Σάλκε. Από εκεί και πέρα όλα γίνονται…», είπε χαρακτηριστικά ο Μάτα.
Πηγή gazzeta Read more!

Στον εισαγγελέα ο Μήτρογλου

Την παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Κώστα Μήτρογλου. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός πανηγύρισε έξαλλα το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Παναθηναϊκό, για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

 


Ο επιθετικός του Πανιωνίου κατέβασε το σορτς, με αποτέλεσμα να φανεί το εσώρουχό του. Τα όσα γράφτηκαν τις επόμενες ημέρες και τα δυσμενή σχόλια που ακολούθησαν αυτή την κίνηση, ανάγκασαν τον Αθλητικό Εισαγγελέα να καλέσει σε απολογία τον νεαρό επιθετικό.



Πηγή novasports Read more!

Τέρι: «Έχουμε δύο ματς με Γιουνάιτεντ»

Εντός του παιχνιδιού για τον τίτλο είναι η Τσέλσι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρχηγός των Λονδρέζων, Τζον Τέρι. Τι είπε για την διαφορά των «Μπλε» από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Τέρι: «Έχουμε δύο ματς με Γιουνάιτεντ»
«Η Γιουνάιτεντ, παίζει καλά το τελευταίο διάστημα αν και σε μερικά παιχνίδια έχει σταθεί τυχερή. Όλα μπορούν να αλλάξουν αφού έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια μαζί τους. Μακριά από την έδρα μας έχουμε πραγματοποιήσει ορισμένες καλές εμφανίσεις αλλά κόντρα στην Μπόλτον όλα κύλησαν εξαιρετικά. Ο Ντρογκμπά σημείωσε ίσως το καλύτερο του τέρμα φέτος και μας βοήθησε πολύ στη συνέχεια. Χάρηκα και για τον Ραμίρεζ γιατί έψαχνε το γκολ εδώ και αρκετό καιρό. Έχει δυσκολευτεί πολύ με τη γλώσσα αλλά σιγά-σιγά αρχίζει και προσαρμόζεται» τόνισε ο 'Αγγλος κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι.
Πηγή gazzeta Read more!

Ρονάλντο: «Θέλω τίτλους, όχι Χρυσές Μπάλες»

Ρονάλντο: «Θέλω τίτλους, όχι Χρυσές Μπάλες»
Καμία κόντρα υποστήριξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο πως δεν έχει μεταξύ του ιδίου και του Λιονέλ Μέσι. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης επεσήμανε πως για τον ίδιο μετράει περισσότερο η κατάκτησης τίτλων, παρά ατομικών βραβείων όπως η «Χρυσή Μπάλα», που κέρδισε πρόσφατα ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα. 

«Δεν έχω καμία εμμονή ή αντιπαλότητα μαζί του, νιώθω ό,τι ακριβώς και με τους άλλους ποδοσφαιριστές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω να γίνω ο καλύτερος όλων» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην “Gazzetta dello Sport”, για να προσθέσει: «Δεν ζηλεύω καθόλου τον Μέσι. Προτεραιότητά μου είναι να κερδίσω το ισπανικό πρωτάθλημα και το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης και όχι Χρυσές Μπάλες». 

Αναφερόμενος στην κούρσα για τον τίτλο στην Primera Division, συμπλήρωσε: «Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά όχι ακατόρθωτα. Το επόμενο El Clasico θα κρίνει πολλά και θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς, ειδικά μετά από εκείνο του Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη». 

Πηγή sport-fm Read more!

Αρκετά προβλήματα στα Σπάτα


Με τους Δέλλα, Μανωλά και Γεωργέα να μην παίρνουν μέρος στην προπόνηση, συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει Ξάνθης. Ο πρώτος έκανε πρόγραμμα φυσιοθεραπείας στο γυμναστήριο, ενώ οι δυο επόμενοι έκαναν ατομικά προγράμματα. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Ένωσης προπονήθηκαν κανονικά, πλην του Νέιθαν Μπερνς, ο οποίος απουσιάζει. Η επόμενη προπόνηση της Ένωσης είναι προγραμματισμένη για τις 10:30.
Από εκεί και πέρα, ο Μανόλο Χιμένεθ περιμένει τις κινήσεις της διοίκησης στο μετεγγραφικό επίπεδο. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός έχει ζητήσει την άμεση απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να παρουσιαστεί με άμυνα ανάγκης η ομάδα του στην αναμέτρηση με την Ξάνθη. Ο Χιμένεθ έχει μόνο τον Νασούτι στη διάθεσή του για την αναμέτρηση με τους Ακρίτες, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Γιάχιτς. Αν δεν αλλάξει κάτι στο μέτωπο των τραυματιών, την τετράδα θα συμπληρώσουν οι Λαγός και Αργυρίου.
Στα θετικά για τον τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» είναι η επιστροφή του Καφέ σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Γκέντσογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν υπολογίζει για το ματς με την Ξάνθη και στον τιμωρημένο Μπλάνκο, ενώ σκέφτεται ήδη να επαναφέρει στο βασικό σχήμα έναν εκ των Έντερ ή Λεονάρντο.
Πηγή novasports
Read more!

«Στη Ρεάλ ο Αγκουέρο»!

Η Ρεάλ Μαδρίτης πάντοτε είχε στη λίστα της τον Σέρxιο Αγκουέρο και τώρα ετοιμάζεται να πληρώσει τη ρήτρα των 45 εκατ. ευρώ και να τον κλέψει από τη συμπολίτισσά της το καλοκαίρι.
«Στη Ρεάλ ο Αγκουέρο»!

Ο Αργεντινός σταρ πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «ροχιμπλάνκος» μέχρι το 2014, αλλά ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ είναι αποφασισμένος να πληρώσει τη ρήτρα και να φέρει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου τον 23χρονο άσο. 

Την είδηση αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena SER, ο οποίος τόνισε ότι ο Αγκουέρο από τον Ιούνιο θα φοράει τη φανέλα της Ρεάλ. Ο ίδιος πάντως πρόσφατα είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αγωνιστεί σε ομάδα που ξεκινάει από «Ρ», εννοώντας την αιώνια αντίπαλο της Ατλέτικο.
Πηγή gazzeta Read more!

Τέλος ο Κοκότοβιτς


 Στη λύση της συνεργασίας του με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς προχώρησε ο Πανσερραϊκός. Οι «κόκκινοι» έλυσαν τελικά την συνεργασία τους με τον Σέρβο τεχνικό, καθώς οι αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας ήταν τέτοιες στο άκουσμα της παραμονή του έως το τέλος της σεζόν, που προκάλεσε σκέψεις στις τάξεις της διοίκησης.
Ο Πέτρος Θεοδωρίδης είχε συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Κοκότοβιτς, με τον οποίο είχε έρθει σε συμφωνία να συνεχιστεί η συνεργασία των δυο πλευρών, έως το τέλος της σεζόν. Οι οπαδοί των «λιονταριών» έσπευσαν από το πρωί της Τρίτης να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους, με την συγκεκριμένη απόφαση και γέμισαν με υβριστικά συνθήματα το γήπεδο των Σερρών.
Οι Δημητρίου και Αθανασιάδης θα είναι το προπονητικό δίδυμο στο ματς με τη Λάρισα, ενώ στη λίστα της διοίκησης του Πανσερραϊκού υπάρχουν τα ονόματα των Παράσχου, Αλεξανδρή και Γκόγκιτς για την αντικατάσταση του Κοκότοβιτς. Ο Σέρβο τεχνικός παραμείνει στον πάγκο της ομάδας των Σερρών ένα χρόνο, καταφέρνοντας να την οδηγήσει και πάλι στην Super League, με μια εκπληκτική πορεία στον δεύτερο γύρο και τα πλέι οφ του περσινού πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

Συγκεκριμένα ανέλαβε την ομάδα των Σερρών τον Φεβρουάριο του 2010 και λίγο πριν συμπληρώσει ένα χρόνο αποτέλεσε παρελθόν. Στα 42 παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο του Πανσερραϊκού, ο Σέρβος μέτρησε 18 νίκες, 8 ισοπαλίες και 16 ήττες.
Πηγή novasports
Read more!

«Το παιχνίδι είναι στα χέρια του Βαρδινογιάννη»

«Το παιχνίδι είναι στα χέρια του Βαρδινογιάννη»
Την άποψή του πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι ο άνθρωπος που κρίνει το μέλλον του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, εξέφρασε ο Αντώνης Αντωνιάδης, μιλώντας στονNovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΠ υπογράμμισε πως δεν θα φύγει ο Σισέ το καλοκαίρι από τους «πράσινους», ενώ δεν πήρε θέση στο θέμα παραμονής Φερέιρα. 

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού: 

Για εικόνα του Παναθηναϊκού: «Τον πρώτο καιρό η έλευση του νέου προπονητή κατευθύνθηκε σε ένα ροτέισον για να μάθει το έμψυχο υλικό, όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Πλεσί που τώρα δεν παίζει καθόλου. Μετά από ένα διάστημα κράτησε το σχήμα της 11αδας σταθερό και η ομάδα ανένηψε, έκανε ευκαιρίες, γκολ και ήταν καλύτερος από πριν.

Στο ματς με την ΑΕΚ κάνει αναίτια 4-5 αλλαγές. Δεν τον κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, αλλά η εικόνα ήταν άσχημη και οι αλλαγές δεν βοήθησαν. Μέχρι το 60’ βέβαια ήταν καλή η ομάδα και έκανε ευκαιρίες. Το αποτέλεσμα μας έκανε να κριτικάρουμε τις αλλαγές. Όταν μια ομάδα βρίσκει το ρυθμό της, κάνοντας τόσες αλλαγές δημιουργούνται προβλήματα, ακόμα κι αν κερδίσει.

Στην περίοδο αυτή είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα . Έχεις Καραγκούνη, Κατσουράνη κα Ζιλμπέρτο στα χαφ, τρεις μεγάλες αξίες αλλά δεν μαρκάρουν και για τον λόγο αυτόν δεν μπορούν να παίζουν μαζί, για τον λόγο αυτό πρέπει να παίζει πάση θυσία ο Σιμάο. Αν αλλάξει για παράδειγμα το αριστερό μπακ δεν έχει σημασία. Αλλά στο νευραλγικό χώρο του κέντρου έχει σημασία το ποιοι και πως θα παίζουν και ανάλογα θα αποδίδεις
». 

Για τα διοικητικά των “πρασίνων”: «Από το διοικητικό κενό εκπορεύονται τα πάντα. Όπως επίσης και κάποια μικροπροβλήματα μεταξύ παικτών, αλλά αυτά δεν είναι τόσο σημαντικά. Υπεράνω όλων ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορεί να είναι ακέφαλος. Το παιχνίδι είναι στα χέρια του Βαρδινογιάννη που είναι ο μεγαλομέτοχος. Η διοικούσα επιτροπή διευκολύνει την ομάδα, δεν παίρνει αποφάσεις. Πρέπει να βγει ο Βαρδινογιάννης μπροστά». 

Για τα πέναλτι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού την περασμένη αγωνιστική: «Τα δύο πέναλτι που σφυρίχτηκαν, το οποία είναι τα δύο αμφισβητούμενα, έδωσαν το μεν ε βαθμούς στον Ολύμπιακός, το δε έναν στον Παναθηναϊκό. Για εκείνο του Ολυμπιακού δεν ακούστηκε τίποτα, σε αντίθεση με του Παναθηναϊκού. Επικοινωνιακά είμαστε πολύ πίσω. Ο Μαρινάκης μπήκε δυνατά και έβαλε χρήματα, πήρε παίκτες και “χτυπάει” ό,τι κινείται κάτι που είναι καλό για την ομάδα του, αλλά από τον Παναθηναϊκό δεν γίνεται τίποτα και αυτό κακοφαίνεται σε όλους, παίκτες, οπαδούς και λοιπά». 

Για τον Πατέρα: «Δεν περίμενα να φύγει, ούτε ο Βγενόπουλος, ειδικά μετά τη στιγμή που επανήλθαν στις αρχές της χρονιάς. Ούτε περίμενα να δώσει μετοχές ο Βαρδινογιάννης για να πω την αλήθεια. Αυτά είναι για άλλους όμως. Πρέπει να παραμερίζονται. Να έρθει η ομάδα πριν από όλους και όσοι τον αγαπούν να μπουν δυναμικά για να προστατέψουν την ομάδα». 

Για τον ίδιο: «Εγώ είμαι εδώ, όποιος με καλέσει να συζητήσω για τον Παναθηναϊκό, είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε. Δεν ταυτίζομαι με κανέναν. Άμα αρχίζουν οι τακτικισμοί των μετόχων πάει. Ως έχουν τα πράγματα, δεν βλέπω να υπάρχει πεδίο συνεργασίας. Έχουν λεχθεί και κάποιες βαριές κουβέντες. Κάποιος πρέπει να πάρει πρωτοβουλία να τους ενώσει. Για να λειτουργήσουν σωστά πρέπει να μπουν χρήματα και αυτοί τα έχουν. Όπως πέρσι που πήραμε τα πάντα, αλλά να μην διαλυθούν τα πάντα σε 4 μήνες όπως τώρα». 

Για τα οικονομικά: «Του χρόνου τα μεγάλα συμβόλαια τελειώνουν σιγά-σιγά. Από το περσινό Champions League πήραμε 25 εκατομμύρια και κρατηθήκαμε οικονομικώς. Έγιναν μεγάλα συμβόλαια, αλλά δεν πήραμε από αυτούς όσα περιμέναμε. Πρέπει να δοθεί και βάρος στα νέα παιδιά. Με αυτά κρατάς και τα αποδυτήρια σε καλό επίπεδο». 

Για τον Σισέ: «Ούτε πρέπει να φύγει, ούτε θα φύγει, ούτε θα θέλει να φύγει. Θα το δείτε το καλοκαίρι θα θέλει να μείνει. Θα μπουν νέα παιδιά, θα υπάρχει σχέδιο και δίψα για ποδόσφαιρο». 

Για την παραμονή Φερέιρα: «Ας τελειώσει πρώτα η χρονιά, να δούμε τι θα γίνει διοικητικά και μετά βλέπουμε και προπονητικά». 

Πηγή sport-fm Read more!

Ice boy...!

Κάποτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν έτοιμη να ξοδέψει 15 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει. Λίγα χρόνια μετά ο Φραντσίσκο Οτσόα έρχεται στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει 15 πτυχές της προσωπικότητάς του.

Ice boy...!
1. Ολόκληρο το όνομά του είναι Φραντσίσκο Γκιγιέρμο Οτσόα Μαγκάνια και έχει γεννηθεί στις 13 Ιουνίου του 1985 στην Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό. Η πρώτη του ομάδα ήταν η Άτλας, όμως όταν οι γονείς του μετακόμισαν στην Πόλη του Μεξικού, εκείνος εντάχθηκε στις ακαδημίες της Αμέρικα. «Όταν χρειάστηκε να μετακομίσουμε, οι γονείς μου έψαξαν όλα τα σχολεία του ποδοσφαίρου, προκειμένου να συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα. Ήταν δεδομένο πως το πιο πειστικό πρόγραμμα ήταν στην Αμέρικα και έκτοτε είναι το σπίτι μου και η οικογένειά μου».

2. Η πρώτη του θέση δεν ήταν εκείνη του γκολκίπερ, όμως εκεί καθιερώθηκε. «Στην Γκουανταλαχάρα έπαιζα και τις δύο θέσεις. Κυρίως επιθετικός και ως τέτοιος ήρθα στην Αμέρικα. Μια μέρα ο τερματοφύλακας χτύπησε και ο προπονητής ρώτησε ποιος θέλει να βάλει τα γάντια. Σήκωσα το χέρι μου, έπιασε ένα πέναλτι και δεν άφησαν ποτέ ξανά να πάω στην επίθεση». 

3. Μία από τις αναμνήσεις που τον «καταδιώκουν» και η οποία έχει γίνει θρύλος στο Μεξικό, ήταν όταν ο διάσημος Μεξικανός γκολκίπερ Οσβάλντο Σάντζες αρνήθηκε να δώσει αυτόγραφο στον μικρό Φραντσίσκο και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο μύθος ότι οι δυο τους είχαν άσχημες σχέσεις την εποχή που υπήρξαν συμπαίκτες στην εθνική ομάδα. 

«Δεν του είχα ζητήσει αυτόγραφο, αλλά τα γάντια του. Δεν μου τα έδωσε γιατί δεν ήταν και πολύ φτηνά. Ήμουν πολύ μικρός και δεν θυμάμαι πώς ένιωσα τότε. Ο Οσβάλντο είναι πολύ καλός συμπαίκτης και εξαιρετικός τερματοφύλακας. Δεν ξέρω γιατί όλοι επιμένουν να σκέφτονται ότι δεν τα πάμε καλά μεταξύ μας κι έχουμε προβλήματα». 

4. Στο Μεξικό είναι ευρύτερα γνωστός ως Μέμο Οτσόα ή «παγωμένο αγόρι». Ο ίδιος σιχαίνεται κάθε παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει, αφού όπως έχει πει «δεν μου αρέσει κανένα, γιατί κανένα δεν έχει σχέση με τη ζωή μου ή περιγράφει τον χαρακτήρα μου». Μέμο, ωστόσο, τον φώναζαν από μικρό εκτός «όταν έκανα κάτι άσχημο και ξαφνικά γινόμουν Φραντσίσκο για τους γονείς μου». 

5. Η εκτόξευση της καριέρας του ήρθε σε ηλικία 19 ετών, όταν τον πρόσεξε ο Λίο Μπενάκερ. Σε μια προπόνηση της ομάδας Νέων, ο Ολλανδός τεχνικός τον είδε να αγωνίζεται και μόλις τελείωσε του είπε: «Από δω και πέρα είσαι στην πρώτη ομάδα». Με τον τότε τεχνικό της Αμέρικα είχαν και έχουν σχέση πατέρα και γιου, συνομιλούν συχνά, ενώ τη δική του εντολή έχει κάνει μότο ζωής ο Οτσόα. «Αυτό είναι πάντα ό,τι ήθελες να κάνεις. Απόλαυσέ το».

6. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο τραυματισμός του Αντόλφο Ρίος άνοιξε τον δρόμο για να κάνει το ντεμπούτο του. Έβγαλε με τεράστια επιτυχία και απήχηση τη σεζόν και στο φινάλε αναδείχθηκε ρούκι της χρονιάς. 

7. Η επόμενη χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Λίο Μπενάκερ έφυγε και ο Αργεντινός Όσκαρ Ρουγκέρι πήρε τον γνωστό μας Σεμπαστιάν Σάχα για να καλύψει τη θέση του γκολκίπερ. Ο νυν άσος της ΑΕΚ ήταν ο λόγος που ο Οτσόα έμεινε στον πάγκο το πρώτο διάστημα, αλλά σύντομα ανέκτησε τη θέση του βασικού και δεν βγήκε ποτέ ξανά. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις έφεραν και την Εθνική πρόσκληση, όπου το ντεμπούτο του έγινε στις 14 Δεκεμβρίου του 2005, σε ηλικία 20 ετών!!

8. Στο Μεξικό είχε γίνει ιδιαίτερα διάσημος και είναι μέχρι και σήμερα είδωλο για εκατομμύρια παιδιά. Έπειτα από κάθε προπόνηση καθυστερεί μισή ώρα να πάει στα αποδυτήρια, μόνο και μόνο για τα αυτόγραφα που υπογράφει. Το πιο ακραίο περιστατικό, ωστόσο, το περιγράφει ο ίδιος. «Είχα πάει με τη μαμά μου στο σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουμε. Μπήκαμε μέσα και μέσα σε πέντε λεπτά είχε μαζευτεί τόσος πολύς κόσμος, που έτρεξα πίσω στο αυτοκίνητο. Αναγκάστηκε να συνεχίσει μόνη της τα ψώνια».

9. Το 2006 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του και φερόταν διατεθειμένη να ξοδέψει ως και 15 χιλ. δολάρια για να τον αγοράσει. Επίσημη πρόταση δεν έγινε ποτέ και ο Οτσόα έμεινε με το όνειρο να αγωνιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ένα όνειρο που παραμένει ζωντανό μέχρι και τώρα, αφού ούτε τον περασμένο Δεκέμβριο το είδε να πραγματώνεται. Παρότι δοκιμάστηκε στη Φούλαμ, ο Μαρκ Χιουζ έκρινε πως δεν αξίζει να δαπανήσει ένα ποσό κοντά στα 7 εκατ. δολάρια για να τον αποκτήσει. 

10. Παρά τη μεγάλη επιτυχία του στο ποδόσφαιρο, συνέχισε και ολοκλήρωσε πριν από ένα χρόνο τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. «Το έκανα για μένα, για το μέλλον μου. Η καριέρα του ποδοσφαιριστή είναι πολύ σύντομα και πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ό,τι ακολουθεί. Έχω γνωρίσει στη ζωή μου βετεράνους ποδοσφαιριστές που μετά το τέλος της καριέρας του δεν έχουν τίποτα να κάνουν κι εγώ δεν θέλω να καταλήξω έτσι». 

11. Είναι πρέσβης της UNICEF για τα δικαιώματα των παιδιών στο Μεξικό. «Σαν παιδί είχα την υποστήριξη της οικογένειάς μου και την ευτυχία να μορφωθώ και να ζήσω όπως πρέπει κάθε παιδί να ζει. Υπάρχουν εκεί έξω παιδιά που πρέπει να δουλεύουν και δεν έχουν τη δυνατότητα και να απολαμβάνουν τη ζωή τους όπως θα έπρεπε». 

12. Ο Πίτερ Σμάιχελ ήταν το είδωλό του και φυσιολογικά υποστηρίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Ήταν εντυπωσιακός, τα συνδύαζε όλα στο παιχνίδι του. Πάντα τον θαύμαζα, αλλά παραδόξως εξελίχθηκα σε τερματοφύλακα με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα δικά του». 

13. Φυσιολογικά, υπήρξε το διάστημα που η εξωγηπεδική του ζωή απασχόλησε τα μίντια του Μεξικού. Κυρίως, όταν έβγαινε με την ηθοποιό Ντούλτσε Μαρία, μια σχέση που κράτησε λιγότερο από ένα χρόνο. Προς το παρόν δηλώνει φανατικός εργένης, αφού έχει επικεντρωθεί στην καριέρα του και δεν τον απασχολεί ο γάμος. 

14. Παρότι μεγάλωσε ως οπαδός της Άτλας, έπαιξε και δέθηκε με την Αμέρικα. Εκείνο που έχει δηλώσει πως ποτέ δεν θα μπορούσε να κάνει είναι να παίξει στην Τσίβας, ομάδα με την οποία υπάρχει έντονη αντιπαλότητα. 

15. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις και οι συνεχείς κατακτήσεις τροπαίων τον έφεραν υποψήφιο για τη Χρυσή Μπάλα το 2007, ωστόσο η «δουλειά» του είναι υποτιμημένη σε σχέση με εκείνη των Ευρωπαίων συναδέλφων του, γεγονός που καμιά φορά τον ενοχλεί. «Έχω δει τον Κασίγιας και τον Μπουφόν και δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει διαφορά. Όλοι τούς παρακολουθούν εξαιτίας των ομάδων που αγωνίζονται, όμως κι εγώ κάνω τα ίδια πράγματα στην Αμέρικα. Αν βρεθεί μια ευκαιρία να παίξω σε σημαντικό σύλλογο θα το κάνω. Το γεγονός όμως ότι αγωνίζομαι στο Μεξικό, δεν με κάνει χειρότερο τερματοφύλακα από εκείνους».
Πηγή gazzeta Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...