ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Μουρίνιο: "Κορυφαίος ο Κριστιάνο Ρονάλντο"

"Παίνεψε το σπίτι σου μην πέσει να σε πλακώσει" λέει ο λαός και ο Ζοζέ Μουρίνιο! Ο Πορτογάλος τεχνικός σε ερώτηση ποιος από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου απάντησε εύκολα και χωρίς δισταγμό πως ο συμπατριώτης του απολαμβάνει τον αέρα της κορυφής.
"Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι είναι οι δύο επιλογές, ωστόσο για εμένα υπάρχει μία σύνθεση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πρώτος και μετά έρχεται ο Μέσι", τόνισε ο Μουρίνιο, ο οποίος με αυτό τον τρόπο θέλει να στηρίξει τον παίκτη του και παράλληλα να μην πέσει στην παγίδα να εκθειάσει κάποιον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα.


Πηγή: novasports.gr
Read more!

ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ Η FIFA


Η FIFA σε μια λίστα που έχει με τις μεγάλες μορφές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που έχουν γενέθλια μέσα στο επόμενο 5ήμερο παρουσίασε συγκαταλέγοντας σε αυτήν και τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναφέρει λανθασμένα πως ο έμπειρος γκολκίπερ θα κλείσει τα 39 του χρόνια στις 14 Οκτωβρίου, ενώ η αλήθεια είναι πως ο τερματοφύλακας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ έχει γενέθλια στις 14 Ιανουαρίου.
Read more!

Θέλει Κυριάκο Παπαδόπουλο η Γιουβέντους!

Όπως αποκάλυψε η έγκυρη ιστοσελίδα «TuttoMercatoWeb», οι άνθρωποι της «Γηραιάς Κυρίας» έχουν πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα τους τον 18χρονο συμπατριώτη μας και σχεδιάζουν να κινηθούν για την απόκτησή του το καλοκαίρι, βλέποντας στο πρόσωπό του μια εξαιρετική επένδυση για το μέλλον.
Η Σάλκε απέκτησε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο πληρώνοντας στον Ολυμπιακό 2.5 εκ. ευρώ και φυσικά θα ζητήσει τουλάχιστον τα διπλάσια για να τον παραχωρήσει. Το συμβόλαιό του με τον γερμανικό σύλλογο εκπνέει το καλοκαίρι του 2014.

Πηγη: sport-fm.gr
Read more!

Δέκα 10άρια στις 10/10/10

Σήμερα είναι 10/10ου του 10 και το gazzetta।gr επιλέγει τις 10 φανέλες με το 10, που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα κανενός φιλάθλου, ανεξαρτήτως… χρωματικών προτιμήσεων.

Η συγκριμένη ημερομηνία εμφανίζεται μία φορά στα 100 χρόνια, όπως και μερικοί από τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα των 10, που ακολουθεί. Το ήμισυ της λίστας έχει ελληνικό ενδιαφέρον, ενώ οι πρώτες πέντε φανέλες που διαλέξαμε είναι international!


Πελέ
Οι λόγοι της επιλογής του Έντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο είναι μάλλον προφανείς. Όταν σκέφτεσαι μια φανέλα με το 10, η κίτρινη της «Σελεσάο» είναι μάλλον η πρώτη που σου έρχεται στο μυαλό. Μπορεί να μην είναι το πιο κλασικό 10άρι όλων των εποχών, καθώς σκόραρε με συχνότητα επιθετικού, αλλά σίγουρα είναι -μαζί με τον Ντιέγκο- η πιο εμβληματική μορφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Πελέ με τα χρόνια έγινε… μαϊντανός που εμφανίζεται παντού, αρκεί να τον προστάζει η Mastercard, όμως ο λόγος που λατρεύτηκε από εκατομμύρια φιλάθλους στον πλανήτη δεν είναι οι επιδόσεις του με κουστούμι, αλλά με τη φανέλα με το 10.

Ντιέγκο Μαραντόνα
Σαν τον Ντιέγκο κανείς. Αμφιλεγόμενος, ναρκομανής, εκκεντρικός, πείτε ό,τι αρνητικό θέλετε για τον Μαραντόνα, αλλά δεν υπάρχει κανένα κοσμητικό επίθετο ικανό να περιγράψει τον Ντιέγκο όσο το «μέγας». Είναι εξάλλου ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ, που κατάφερε σχεδόν μόνος του (υπό την έννοια ότι στην Αργεντινή του '86 δεν υπήρχε κανείς που να έχει έστω το μισό από το ταλέντο του Μαραντόνα) να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και ο μοναδικός που έχει μια ολόκληρη εκκλησία (Iglesia Maradoniana) αφιερωμένη στο όνομά του.

Ζινεντίν Ζιντάν
Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της τελευταίας 15ετίας -και βάλε- δοξάστηκε με το «21» της Γιουβέντους και το «5» της Ρεάλ, αλλά έγινε μύθος φορώντας το «10» της Εθνικής Γαλλίας. Ακόμα και στο φινάλε της καριέρας του, όταν στα 34 του πήρε τους «τρικολόρ» από το χέρι και τους οδήγησε στον τελικό του Μουντιάλ το 2006, με τη διασημότερη κουτουλιά όλων των εποχών έκανε τη φανέλα του ακόμα πιο περιζήτητη.

Μισέλ Πλατινί
Τρία «ζήτω» για τον Πρόεδρο των Προέδρων. Όχι, δεν αναφερόμαστε στον Μάκαρο… Αρκετά χρόνια πριν ο Μισέλ Πλατινί προσπαθήσει να τιθασεύσει την αδάμαστη χαίτη του και να χωρέσει τα περιττά κιλά του σε κουστούμι, ο Μισέλ ήταν το καλύτερο -και αυθεντικότερο- 10άρι όλων των εποχών. Το στιλ και το αρχοντικό παράστημα του Πλατινί κάνουν τη φανέλα με το 10 της Εθνικής Γαλλίας μία από τις πλέον συλλεκτικές.

Λίο Μέσι
Ο μοναδικός από τους σύγχρονους παίκτες του οποίου η φανέλα ίσως να αξίζει κάποια μέρα να μπει στην ίδια προθήκη με αυτές των τεσσάρων κυρίων που προηγούνται. Μπορεί οι εμφανίσεις του στο Μουντιάλ να μην ήταν αντάξιες των προσδοκιών και του ταλέντου του, αλλά είναι δεδομένο ότι το «10» της Μπιανκοσελέστε με το όνομα Messi στην πλάτη, είναι η «μεγαλύτερη» φανέλα του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Ριβάλντο
Αν όλους τους άλλους στην Ελλάδα τους έχουμε δει μόνο σε dvd και σίγουρα όχι με φανέλες ελληνικών ομάδων, με τον «Ρίμπο» σταθήκαμε τυχεροί. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι Ολυμπιακος ή Αεκτζής, για να εκτιμήσει το μεγαλείο του Ριβάλντο, που ήρθε μεν στην Ελλάδα στα 32 του, όμως πρόλαβε μέσα σε τέσσερα χρόνια να γεμίσει εκατοντάδες αφιερώματα με τα «ομορφότερα γκολ της Α’ Εθνικής». Η εποχή κατά την οποία καταξιώθηκε, βέβαια, ήταν όταν έπαιζε στην Μπαρτσελόνα, όταν κάθε εβδομάδα «έγραφε» και ένα ακόμα highlight, που όμοιό του -την εβδομάδα εκείνη- δεν είχαμε ξαναδεί.

Βασίλης Χατζηπαναγής
Ο καλύτερος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να λείπει από το αφιέρωμα με τις πιο περιζήτητες φανέλες. Ο «Βάσια» του Ηρακλή -και δυστυχώς όχι της Εθνικής Ελλάδας- είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής -που δεν λέγεται Γκάλης- που ανάγκαζε τους οπαδούς των άλλων ομάδων να πηγαίνουν στα γήπεδα για χάρη του, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Νικ δεν ανδρώθηκαν στη χώρα μας…

Γιώργος Δεληκάρης
Ο πιο ντελικάτος Έλληνας παίκτης και παράλληλα ο πιο… μυστηριώδης, καθώς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1982 -με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έπειτα από μεγάλη καριέρα στο Λιμάνι- και επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο ύστερα από μια 20ετία, έχοντας αποτραβηχτεί τελείως από τη δημόσια ζωή. Αν ο Δεληκάρης είχε γεννηθεί στη Μεγάλη Βρετανία, μάλλον θα ήταν γνωστός με το όνομα ενός άλλου Γιώργου. Του Γιώργου του Καλύτερου, κατά κόσμον… Geοrge Best.

Μίμης Δομάζος
Ο «Στρατηγός» είναι ένας παίκτης που ουσιαστικά έχει γαλουχήσει μια ολόκληρη γενιά με τα… έργα του, ενώ με τις πάσες του έκανε έναν συμπαθέστατο αλλά μάλλον περιορισμένου ταλέντου επιθετικό, τον Αντώνη Αντωνιάδη, να μοιάζει σκόρερ επιπέδου Μουντιάλ. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν και ο κόσμος πλέον να γνωρίζει τον Δομάζο από τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις του, αλλά η πράσινη φανέλα του με το 10 είναι all time classic στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιώργος Κούδας
Η ασπρόμαυρη φανέλα με το 10 του Κούδα παραλίγο να γίνει αιτία να χωριστεί η Ελλάδα στη μέση, όταν ο Κούδας μετακόμισε στον Πειραιά। Ο Μεγαλέξανδρος του Παοκ , ένας παίκτης που έγινε σύμβολο, ίνδαλμα, ακόμα και… Βούδας.


Επειδή περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα, η ίδια λίστα θα μπορούσε να περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Μπάτζιο, ο Ντελ Πιέρο, ο Κακά, ο Τότι, ο Κόμπι με τη φανέλα των ΗΠΑ, o Μποντιρόγκα αλλά και ο Καραπιάλης, ο Ντέταρι και ο Τσιάρτας από τους «δικούς» μας ανθρώπους.


Read more!

Παίρνει σειρά ο Σκόκο!


Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πλέον και τυπικά προπονητής της ΑΕΚ και πλέον οι ιθύνοντες της «Ένωσης» αναμένεται να ασχοληθούν ενεργά και πάλι με τα θέματα των ανανεώσεων των συμβολαίων, με πρωταρχικό ζήτημα την παραμονή του Νάτσο Σκόκο। «Λύση» με το θέμα του προπονητή οι άνθρωποι της ΑΕΚ βρήκαν, αφού στην «Ένωση» ξεκινάει και τυπικά η εποχή του Μανόλο Χιμένεθ.
Πλέον, οι άνθρωποι των «κιτρινόμαυρων» στρέφονται στα ζητήματα των ανανεώσεων των συμβολαίων του Νάτσο Σκόκο αλλά και του Ίσμαελ Μπλάνκο, καθώς και στις διαπραγματεύσεις για την επέκταση της συνεργασίας με τον Κώστα Μανωλά.

Θυμίζουμε πως στην υπόθεση «Σκόκο» δεν είχε υπάρξει κάτι νεότερο, αφού ΑΕΚ και Αργεντινός δεν τα είχαν βρει, ενώ με τον Μπλάνκο το θέμα έχει «παγώσει», μια και η πλευρά του επιθετικού δεν δέχτηκε την πρόταση της «Ένωσης».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η «κιτρινόμαυρη» διοίκηση παραμένει αισιόδοξη και τονίζει πως ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει νέο γύρο συζητήσεων για να κλείσει και αυτές τις εκκρεμότητες. Read more!

Συγκίνηση στα Τέμπη..


Παρουσία περίπου 400 φιλάθλων του ΠΑΟΚ, αθλητών όλων των τμημάτων της ομάδας και της διοίκησης, με παρόντα και τον Θοδωρή Ζαγοράκη, έλαβε χώρα το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ στα Τέμπη.

Μέσα σε συγκινησιακό και φορτισμένο κλίμα τελέστηκε το μνημόσυνο για τους έξι οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά», που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών πριν από 11 χρόνια και συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου του 1999.

Το «παρών» έδωσαν όπως αναμενόταν και οι συγγενείς των θυμάτων, ενώ παράλληλα υπήρχαν στεφάνια από την ΠΑΕ, την ΚΑΕ αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα των συλλόγων. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης κατέθεσε στεφάνι ενώ το «παρών» έδωσαν και οι Πάμπλο Γκαρσία, Κοντρέρας, Βιτόλο, Φωτάκης, Τσιρίλο που δεν είχαν εθνικές υποχρεώσεις. Στα Τέμπη βρέθηκε τόσο ο Παύλος Δερμιτζάκης, όσο και ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Στο μέρος της τραγωδίας βρέθηκαν και εκπρόσωποι από την «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ, με τον Παρίση Στογιάννη και τον Ερασιτέχνη από τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο. Κανένας από τους εκπροσώπους της ομάδας δεν προέβη σε κάποια δήλωση.

Στο τέλος του μνημοσύνου ακούστηκε το σύνθημα «αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»!

Read more!

O Ronaldinho στον Παναθηναϊκο;

Δημοσίευμα της Tuttosport φέρνει τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για τον Ροναλντίνιο ο οποίος θα αποχαιρετήσει το Μιλάνο λόγω της επιστροφής του Κακά όπως τονίζει το δημοσίευμα.


Πηγη: prasinanea.gr Read more!

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ …ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!


Αν και ο Φετφατζίδης δεν έχει δείξει μέχρι τώρα να κωλώνει, αντίθετα έχει δείξει ποδοσφαιρικό θράσος, παρ’ όλα αυτά ο «παλιός», Βασίλης Τοροσίδης, είπε δυο κουβέντες στο «νέο», Γιάννη Φετφατζίδη τη στιγμή που πάτησε το χορτάρι στο ντεμπούτο του με την Εθνική…

Στην δεξιά πλευρά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ οι δυο τους συνδυάζονται υπέροχα …αλλά και στην Εθνική δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό. Ο «μικρός», που φυσικά ούτε τόσο μικρός σε ηλικία είναι πλέον, ούτε και σε ποιότητα, δεν κωλώνει πουθενά. Ευκαιρίας δοθείσης το αποδεικνύει φορώντας την ερυθρόλευκη.

Την Παρασκευή λοιπόν το βράδυ, το έκανε και με το εθνόσημο στο στήθος για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών. Άπαντες στην Εθνική ομάδα έχουν καταλάβει τι διαμάντι έχουν στα χέρια τους και τον έχουν από κοντά. Ακόμη κοντύτερα, βρίσκονται οι συμπαίκτες του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Οι δυο τους ήδη συνδυάζονται στη δεξιά πλευρά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, την οποία… ξεχειλίζουν από ταλέντο. Στην Εθνική ομάδα δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό.

Ο «παλιός», Βασίλης Τοροσίδης, είναι αυτός που πλησίασε τον «Φέτφα» τη στιγμή της αλλαγής του, προκειμένου να του πει αυτό που ούτως ή άλλως ήξερε ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί με το συγκεκριμένο παλικάρι: «Δεν τρέχει τίποτα ρε, όπως στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ παίζουμε. Μην κωλώσεις». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο «νέος» μοίραζε σακούλες στους δύσμοιρους Λετονούς…
Read more!

Ελλάδα - Λετονία 1-0

Με ένα υπέροχο γκολ του Βασίλη Τοροσίδη με αριστερό φαλτσαριστό σουτ, η Εθνική Ελλάδας επιβλήθηκε άνετα με 1-0 της Λετονίας στο "Καραϊσκάκης" και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην προκριματική φάση του Euro 2012.

Πηγή: sport24 Read more!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΣ BLOG.ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ! Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...