ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης 2-2!

Λέον... δεν ήταν μόνο ο Πίπο!
Η Μίλαν έφτασε πολύ κοντά στον θρίαμβο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η Βασίλισσα της χάλασε το πάρτι στο 94' με τον νεαρό, Πέδρο Λεόν.Ο Ιντσάγκι σκοράρει εναντίον της Ρεάλ Στο 94’λοιπόν η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε ισοπαλία  2-2 στο «Σαν Σίρο» από τη Μίλαν, που πίστευε πως είχε κερδίσει με τα δύο γκολ του Πίπο Ιντζάγκι στο μεγάλο ντέρμπι του εβδόμου ομίλου του Champions League. Πρώτη νίκη για την Οσέρ, 2-1 τον Αγιαξ.

- Στο Μιλάνο:
Μίλαν - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2Σκόρερ: 68΄,78΄ Ιντζάγκι - 45΄ Ιγκουαίν, +90΄ Πέδρο Λεόν
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Κίτρινες: Ιμπραϊμοβιτς, Αμπάτε, Μπόατενγκ, Γκατούζο - Πέπε

ΜΙΛΑΝ (Μάσιμο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Νέστα, Τζαμπρότα, Γκατούζο (84΄ Ζέεντορφ), Μπόατενγκ, Πίρλο, Πάτο (72΄ Αμπροζίνι), Ιμπραΐμοβιτς, Ροναλντίνιο (60΄ Ιντζάγκι)
Λεον-τοκαρδη
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε (80΄ Πέδρο Λεόν), Καρβάλιο, Μαρσέλο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία, Οζίλ (+90΄ Αλμπιόλ), Ιγκουαΐν (74΄ Μπενζεμά), Κρ. Ρονάλντο

- Στην Οσέρ:

Οσέρ - Αγιαξ 2-1


Σκόρερ: 9΄ Σαμαριτάνο, 84΄ Λανζέλ - 79΄ Αλντερβάιρελντ
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Κίτρινες: Φαν ντερ Βιλ, Σουάρες, Βερτόνγκεν

ΟΣΕΡ (Ζαν Φερναντές): Σορέν, Ενγκμπάρ, Κουλιμπαλί, Γκρίχτινγκ, Ντούντκα, Κοντού (80΄ Σαφνί), Πεντρετί, Ντινγκά, Μπίρσα, Σαμαριτάνο (86΄ Μπερτόντ), Κερσιά (63΄ Λανζέλ)
ΑΓΙΑΞ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ανίτα (58΄ Σουλεϊμάνι), Ενοχ (46΄ Ντε Γιονγκ), Ντε Τζέουβ (83΄ Ερικσεν), Λίντγκρεν, Σουάρες, Ελ Χαμντάουι, Εμάνουελσον




Την τελευταία λέξη τη λέει πάντα ο Ζοσέ!

Λέον... δεν ήταν μόνο ο Πίπο!
Είδε την ομάδα του να χαλαρώνει αδικαιολόγητα μετά το προβάδισμα (45’ Ιγκουαΐν).
Είδε τον… ανεξάντλητο Πίπο Ιντζάγκι να του φέρνει «τούμπα» το παιχνίδι για τη Μίλαν μέσα σε δέκα λεπτά (68’-78’).
Ε και;
Οι δύο αλλαγές του Ζοσέ Μουρίνιο (Μπενζεμά-Λεόν) συνεργάστηκαν, ο νεαρός σκόραρε σε «νεκρό χρόνο» και με το τελικό 2-2, επέτρεψε στον Πορτογάλο να φύγει ξανά χαμογελώντας από το «Σαν Σίρο»!
Read more!

«Ντύθηκε» Άρσεναλ η Σαχτάρ!

Η Σαχτάρ απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήρε δίκαια τη νίκη απέναντι στην Άρσεναλ (2-1), ενώ μεγάλη νίκη πέτυχε η Μπράγκα στη Σερβία (1-0 την Παρτίζαν) και βρίσκεται πάντα στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Την «σκότωσε» ο πρώην…
Εντυπωσιακή η Σαχτάρ

Την «σκότωσε» ο πρώην…


Η Σαχτάρ υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο αφιλόξενο Ντόνετσκ και απέδειξε ότι διαθέτει μία εξαιρετική ομάδα. Μπορεί οι «Κανονιέρηδες» να παρατάχθηκαν με αρκετές και σημαντικές απουσίες, όμως οι Ουκρανοί, που πίεσαν από το πρώτο λεπτό και μέχρι το τέλος του αγώνα, πήραν πανάξια τη νίκη, η οποία τους επέτρεψε να πιάσουν τους Λονδρέζους στην πρώτη θέση του ομίλου, πιάνοντας κατά διαστήματα εξαιρετική απόδοση και θύμισε σε πολλές στιγμές... Άρσεναλ.

Το σκορ άνοιξε κόντρα στη ροή του αγώνα στο 10' ο Γουόλκοτ σε μία αντεπίθεση που ξεκίνησε από βαθιά μπαλιά στη άμυνα. Στο 28' η κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι βρήκε στον Ίστμοντ, στον οποίο χρεώθηκε και το τέρμα ως αυτογκόλ, ενώ η πλήρης ανατροπή ολοκληρώθηκε με το τέλος του ημιχρόνου με τον Εντουάρντο να σκοράρει και πάλι εναντίον στην παλιά του ομάδα με σουτ μέσα από την περιοχή.

Απέδρασε από το Βελιγράδι η Μπράγκα!

Η Μπράγκα ήταν καλύτερη της ακόμη για μία φορά απογοητευτικής Παρτίζαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε δίκαια τη νίκη με 1-0. Το χρυσό γκολ για τους Πορτογάλους πέτυχε με ωραία κεφαλιά ο Μοϊσές στο 35'. Πέρα από το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι πέταξαν οριστικά εκτός συνέχειας των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων τους Σέρβους, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι πλέον ορατές αν γίνει η υπέρβαση και φύγουν με τη νίκη από την Ουκρανία, ενώ παράλληλα εξασφάλισαν μία θέση στην επόμενη φάση του Europa League. Read more!

Πέρασε η Μπάγερν, προβάδισμα η Ρόμα

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League «σφράγισε» η Μπάγερν Μονάχου, η οποία επικράτησε 4-0 της Κλουζ στη Ρουμανία, χάρη σε χατ-τρικ του Γκόμεζ και ένα γκολ από τον Μίλερ και έφτασε τους δώδεκα βαθμούς. Παράλληλα η Ρόμα, η οποία επικράτησε της Βασιλείας στην Ελβετία με σκορ 3-2 έχει πλέον το προβάδισμα για την δεύτερη θέση αφού έφτασε τους έξι πόντους, ενώ Βασιλεία και Κλουζ έχουν από τρεις.
Πέρασε η Μπάγερν, προβάδισμα η Ρόμα

Βασιλεία – Ρόμα

Η Ρόμα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 16’ προηγήθηκε στο σκορ με τον Μενέζ. Ο Γάλλος εξτρέμ μπήκε στην περιοχή και πλάρασε βάζοντας στη θέση του οδηγού την ομάδα της Ιταλίας. Οι Ρωμαίοι έφτασαν και στο δεύτερο γκολ στο 25’ όταν ο Τότι με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι Ρωμαίοι έφτασαν νωρίς σε ένα σαφές προβάδισμα και κατάφεραν να πάνε «άνετοι» στα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να πιέσουν περισσότερο και να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στο γκολ. Το κατάφεραν στο 69’ όταν ο Φρέι εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σέρτζιο και με κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Τις ελπίδες της Βασιλείας όμως ψαλίδισε ο Γκρέκο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κόψιμο πάνω στον Μποριέλο και με ωραίο σουτ έκανε τρία τα τέρμα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν και πάλι στο τρίτο γκολ της Ρόμα με τον Σεκίρι στο 86’ με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής να μειώνει σε 2-3, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Κλουζ-Μπάγερν

Όπως και η Ρόμα, έτσι και η Μπάγερν προηγήθηκε πολύ νωρίς και έφτασε σε δύο γκολ. Αρχικά στο 12’ ο Γκόμεζ άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης στο 24’ έκανε το 2-0 για την ομάδα του Φαν Γκααλ. Αυτά τα δύο τέρματα έδωσαν άλλο αέρα στην γερμανική ομάδα ενόψει της συνέχειας.

Στο δεύτερο οι Βαυαροί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ και πάλι με τον Γκόμεζ, ο οποίος μόνος απέναντι στον Σταντσιόιου πλάσαρε και έκανε το 0-3. Το τελικό 4-0 έγραψε ο Μίλερ με κοντινή προβολή και αφού ο Άλντιτοπ έχει κρεμάσει τον Σταντσιόιου. Read more!

Έγραψε ιστορία η Μαρσέιγ!

Μια καταιγιστική Μαρσέιγ ισοπέδωσε την Ζίλινα με 7-0 στην Σλοβακία, πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη στον θεσμό και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, πιάνοντας στην δεύτερη θέση την Σπαρτάκ Μόσχας.
Έγραψε ιστορία η Μαρσέιγ!
Ζινιάκ με τρία γκολ και Γκονζάλες με άλλα δύο, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Read more!

«Στάζει μέλι» ο Μαϊκόν για Μπέιλ

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ, αστειύτηκε σχετικά με το αν οι υπεύθυνοι του ελέγχου ντόπινγκ πρέπει να ρίξουν μία ματιά στον Μπέιλ. Την ίδια στιγμή, το (για δεύτερη βραδιά) θύμα, Μαϊκόν, έδειξε ότι δεν εξεπλάγη από την εμφάνιση του νεαρού Ουαλού. «Ο οποιοσδήποτε γνωρίζει το αγγλικό ποδόσφαιρο ξέρει ποιος είναι ο Μπέιλ. Είχε εξαιρετική απόδοση».

Ο 63χρονος τεχνικός είναι πολύ πιθανό από εδώ και στο εξής να βαρεθεί να ακούει προτάσεις για τον 21χρονο και δεδομένου ότι η Τότεναμ δεν έχει ανάγκη από χρήματα να τις απορρίπτει καθώς δεν θα θέλει να αποχωριστεί έναν ικανό σκόρερ που διαθέτει σέντρα διαβήτη. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι Μπαρτσελόνα αλλά και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρονται. «Πρέπει να κρατήσουμε αυτόν τον τύπο» είπε ο συμπαίκτης του, Ραφαέλ Φαν Ντερ Φάαρτ.
«Στάζει μέλι» ο Μαϊκόν για Μπέιλ

Παρά την ήττα με 3-1 από την Τότεναμ, ο αριστερός μπακ της Ίντερ, Μαϊκόν, αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια στον εκπληκτικό παίχτη της Τότεναμ και αντίπαλό του χθες, Γκάρεθ Μπέιλ.
Ο ταχύτατος αριστερός μπακ-χαφ των Λονδρέζων έβαλε ξανά τη σφραγίδα του στην απόδοση της Τότεναμ με δύο ασίστ, αλλά και τη γενικότερη ηγετική του παρουσία στο γήπεδο. Ο Μαϊκόν, σε συνέντευξή του στο Football Italia, εμφανίστηκε πικραμένος μεν από την ήττα της ομάδας του, χάρηκε δε για τον νεαρό συναθλητή του: «Όλοι όσοι παρακολουθούν το αγγλικό ποδόσφαιρο, ξέρουν τι μπορεί να κάνει ο Μπέιλ. Ήταν εξαιρετικός χθες, όπως βέβαια και όλη η Τότεναμ. Εμείς προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, αλλά η έδρα έπαιξε σημαντικότατο ρόλο. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, να κερδίσουμε την Τβέντε και να περάσουμε τον όμιλο».

I love you... Bale!
Read more!

Θα επισκεφτεί ειδικό ο Άγκερ

Δύσκολη περίπτωση τραυματισμού χαρακτηρίζει ο Ρόι Χότζον το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη γάμπα ο Ντάνιελ Άγκερ. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ παραδέχτηκε ότι ο τραυματισμός δεν υποχωρεί και ο ποδοσφαιριστής θα αναγκαστεί έτσι να ζητήσει και μια δεύτερη γνώμη από έναν ειδικό στο Λονδίνο.

Ο 26χρονος Δανός αμυντικός δεν έχει ξαναγωνιστεί από το ισόπαλο παιχνίδι κόντρα στη Σάντερλαντ (2-2) στα τέλη Σεπτεμβρίου και τα λεγόμενα του Χότζον είναι ενδεικτικά: «Έχει ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα στη γάμπα και θα πάει στο Λονδίνο για να επισκεφτεί έναν ειδικό για μια δεύτερη γνώμη».


Θα επισκεφτεί ειδικό ο Άγκερ
Read more!

Αναστασίου: «Έχει περισσότερη ποιότητα η Άντερλεχτ»

Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα της ΑΕΚ δίνουν τη δυνατότητα στην Άντερλεχτ να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στον βελγικό Τύπο. Ο πρώην άσος της Άντερλεχτ (σεζόν 1999-2000) στάθηκε στην ταχύτητα των επιθετικών των φιλοξενούμενων σε αντίθετη-όπως είπε-με την άμυνα και τη μεσαία γραμμή της «Ένωσης».
Αναστασίου: «Έχει περισσότερη ποιότητα η Άντερλεχτ»
«Στο πρώτο ματς απέναντι στην Άντερλεχτ η ΑΕΚ δεν έδειξε τίποτα. Η απώλεια του Σκόκο λόγω τραυματισμού νωρίς στον αγώνα επηρέασε αρνητικά την ομάδα, γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης είναι που έχει τις περισσότερες ιδέες στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Στο μεσοδιάστημα, η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό, αλλά έχασε από τον Πανιώνιο που ήταν τελευταίος. Σε αυτό το ματς έπαιξαν για μία ώρα με δέκα παίκτες κι έχασαν με τραυματισμό τον Δέλλα και τον Ντιόπ. Η Άντερλεχτ έχει περισσότερη ποιότητα πλέον και η ΑΕΚ έχει αργούς παίκτες στην άμυνα και το κέντρο, κάτι που ο Λουκάκου και ο Λέγκεαρ μπορούν να εκμεταλλευτούν», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου, ενώ για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ανέφερε: «Η ΑΕΚ έχει φανατικούς οπαδούς, όχι όμως τόσο όσο ο Παναθηναϊκός. Παράλληλα, ο στίβος που υπάρχει στο ΟΑΚΑ δεν επιτρέπει να δημιουργηθεί καυτή ατμόσφαιρα από τους 30.000 οπαδούς».

Read more!

Πάλι εκτός Ολλανδίας ο Ντε Γιονγκ

Εκτός αποστολής της εθνικής Ολλανδίας για το φιλικό με την Τουρκία σε δύο εβδομάδες άφησε ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ τον Νάιτζελ Ντε Γιονγκ. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι είχε τεθεί εκτός «οράνιε» μετά το αντιαθλητικό του μαρκάρισμα που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό του Χατέμ Μπεν Αρφά της Νιούκαστλ.
Πάλι εκτός Ολλανδίας ο Ντε Γιονγκ
Ο αποκλεισμός του αφορούσε δύο αγώνες, αλλά φαίνεται πως θα κρατήσει ακόμη περισσότερο, με τον ποδοσφαιριστή των «πολιτών» να φέρεται-αν και μόλις 25 ετών-να εξετάζει το ενδεχόμενο να μη φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο.

Read more!

Τραυματίες Νάνι και Φλέτσερ

Ο Νάνι τραυματίστηκε στον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ Πικρή γεύση άφησε η χθεσινή νίκη 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Μπουρασπόρ στην Προύσα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής των "κόκκινων διαβόλων", Σερ Αλεξ Φεργκιουσον, είδε τους Νάνι και Ντάρεν Φλέτσερ να επιστρέφουν στην Αγγλία τραυματίες από τον αγώνα της Τουρκίας.

Ο πρώτος τραυματίστηκε στη βουβωνική χώρα, ενώ ο δεύτερος χτύπησε στον αστράγαλο. Έτσι ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους δύο άσους για την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος κόντρα στη Γουλβς. "Ο Νάνι έχει τραυματιστεί στη βουβωνική χώρα και θα είναι εκτός για τον αγώνα της Κυριακής, ενώ εκτός πιστεύω ότι θα είναι και ο Ντάρεν. Είναι απογοητευτικό, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο" είπε χαρακτηριστικά ο πολύπειρος προπονητής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, με κυριότερα αυτά των Γουέιν Ρούνι και Ρίο Φέρντιναντ, με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό να παραμένει στη Βρετανία και να μην ακολουθεί την αποστολή των "κόκκινων διαβόλων" για τον αγώνα της Τουρκίας.
Read more!

Επίδειξη δύναμης !

Άμπρα κατάμπρα, εξαφάνισε την Ουνικάχα!

Ο Μπουρούσης καρφώνει στο καλάθι της Μάλαγα
Ο Παπανικολάου σκοράρει εις βάρος της Μάλαγα Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ απέναντι στη Μάλαγα, 93-66, με κορυφαίους τους Παπανικολάου (17π.), Μπουρούση (17π.) και Νεστέροβιτς (11π.), για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των "ερυθρόλευκων", ενώ τη 2η ήττα της υπέστη η ισπανική ομάδα, που μετρά 6 ήττες σε ισάριθμους αγώνες στην έδρα του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 47-25, 68-45, 93-66
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2 (4ασ., 2κλ., 3λ.), Νεστέροβιτς 11, Σπανούλης 16 (2/4τρίπ., 7ασ., 2κλ., 4λ.), Μπουρούσης 17 (7ρ.), Μαυροκεφαλίδης 9, Γλυνιαδάκης 2, Νίλσεν 4, (3κλ., 4λ.), Παπανικολάου 17 *4/4δίπ., 2/3τρίπ., 3/3β., 6ρ., 1ασ., 1κλ., 1λ.), Τεόντοσιτς 11 (3/5τρίπ., 9ασ., 1κλ., 2λ.), Γκόρντον 4 (4κλ., 2λ.)
Ουνικάχα (Ρενέσες): Ροντρίγκεθ, Φρέιρε 6 (4λ.), Πρίντεζης 13 (5/10δίπ., 0/2τρίπ., 3/4β., 4ρ., 1ασ., 1λ.), Μπαρέρα, Χιμένεθ 9 (2/3τρίπ.), Τρίπκοβιτς 7 (1/5τρίπ.), Ρούμπιο 2, Φρίλαντ 14 (9ρ.), ΜακΙντάιρ 14 (3/8τρίπ., 4ασ., 3κλ., 4λ.), Άρτσιμπαλντ 1
Ο Βασίλης Σπανούλης βοήθησε τον Ολυμπιακό να «ανέβει» στο 2-1 στον β' όμιλο
Συνολική στατιστική:
Ολυμπιακός: 29/42δίπ., 7/13τρίπ., 14/26β., 26-8ρ., 23ασ., 16κλ., 1κοψ., 22λ.
Ουνικάχα: 18/37δίπ., 6/22τρίπ., 12/19β., 16-13ρ., 12ασ., 10κλ., 21λ.
Read more!

Στη Θεσσαλονίκη η Βιγιαρεάλ

Ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο Εφθασε μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη η αποστολή της Βιγιαρεάλ, για το παιχνίδι της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Την αποστολή, πέρα από το τεχνικό τιμ και το προσωπικό της ομάδας συνοδεύει μικρός αριθμός φιλάθλων που δεν υπερβαίνουν τους 70, ενώ η ισπανική ομάδα θα έχει στην διάθεση της 110 προσκλήσεις για φίλους της στο γήπεδο του "δικεφάλου" του Βορρά.

Επειδή θα γίνουν δηλώσεις στις 6:30 το απόγευμα στο γήπεδο της Τούμπας δεν μίλησε κανείς από του Ισπανούς στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Μετά τις δηλώσεις του προπονητή Χουάν Κάρλος Γκαρίδο, θα ακολουθήσει η τελευταία προπόνηση της ισπανικής ομάδας στην Τούμπα.
Read more!

Σύμβουλος στην Τορόντο ο Κλίνσμαν !

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν Σύμβουλος σε θέματα ποδοσφαίρου της Τορόντο, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών (Major League Soccer), προσλήφθηκε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιούργκεν Κλίνσμαν. Η ομάδα του Καναδά θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστική στο αμερικανικό ποδόσφαιρο και για το λόγο αυτό ζήτησε τη βοήθεια του έμπειρου Γερμανού.

"Ο σύλλογος ανακοινώνει ότι εξασφάλισε τις υπηρεσίες του πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή, Γιούργκεν Κλίνσμαν και της συμβουλευτικής εταιρείας που διατηρεί με την επωνυμία 'Soccer Solutions', προκειμένου να βοηθήσουν την Τορόντο στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης που κάνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα", αναφέρει η ανακοίνωση των Καναδών.

"Αποτελεί τιμή για εμάς να συνεργαστούμε με ένα ποδοσφαιρικό είδωλο όπως είναι ο Γιούργκεν Κλίνσμαν. Με την εμπειρία του και τις γνώσεις του είμαστε βέβαιοι πως θα συμβάλλει σημαντικά στην μελλοντική ανάπτυξη της ομάδας", τόνισε μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός διευθυντής της ιδιοκτήτριας εταιρείας του συλλόγου (Maple Leaf Sports & Entertainment), Τομ Ανσέλμι.
Read more!

Χάβος: "Σκέφτομαι μέρα-νύχτα πως θα κερδίσουμε"

Ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τη Βιγιαρεάλ Ποντάροντας στο μέγιστο βαθμό στην έδρα του ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας, για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, τη Βιγιαρεάλ, ο ΠΑΟΚ.

"Πρόκειται για κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι. Στον όμιλο μας όλα είναι ανοικτά, με όλες τις ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση. Κάθε αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό για την κατάκτηση της. Παίζουμε στην έδρα μας, που μας δίνει άλλη ώθηση και ψυχολογία. Ελπίζουμε με τη βοήθεια κόσμου να πάρουμε τη νίκη", δήλωσε για τη μάχη με τους Ισπανούς ο Μάκης Χάβος και συνέχισε:

"Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή τη Βιγιαρεάλ, είδαμε ότι είναι ομάδα που παίζει επιθετικά με πλουραλισμό, έχει αυτοματισμούς, συγχρονισμό. Διαλέξαμε στο παιχνίδι στην έδρα της να την αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένο τρόπο, αμυντικά ήμασταν καλά, μας έλειψε το επιθετικό κομμάτι.

Αύριο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Όπως προείπα, είναι σημαντικό το ότι παίζουμε στην έδρα μας. Η Βιγιαρεάλ, βέβαια, και εκτός έδρας δεν παίζει καταστροφικό ποδόσφαιρο, αγωνίζεται με 4-4-2, είναι από τις λίγες ομάδες που παίζει επιθετικά. Το ίδιο θα είμαστε και εμείς. Επιθυμούμε τη νίκη και θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά".

Ερωτηθείς σχετικά ο τεχνικός του "Δικεφάλου" επέλεξε να μην ανοίξει τα… χαρτιά του, σε ότι αφορά το αγωνιστικό πλάνο του. "Εχουμε σκέψεις, θα τα δούμε όλα στο παιχνίδι", απάντησε και πρόσθεσε: "Με δύο νίκες περνάς στην επόμενη φάση. Στόχος είναι το θετικό αποτέλεσμα, αυτό επιδιώκει ο ΠΑΟΚ σε κάθε γήπεδο που αγωνίζεται. Παίζοντας με τη Βιγιαρεάλ δε θέλω να πω ότι η ισοπαλία θα είναι αποτυχία, το πλάνο, όμως, είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Σε προσωπικό επίπεδο εξήγησε ότι: "Όπως ένιωσα στο πρώτο παιχνίδι, νιώθω και τώρα. Δεν υπάρχει βάρος. Κάνοντας σωστά τη δουλειά μου γιατί να έχω βάρος; Ισα -ίσα, έχω χαρά. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω τη δουλειά μου στο αγωνιστικό κομμάτι, τίποτα άλλο. Να σκέφτομαι μέρα-νύχτα πως θα κερδίζει ο ΠΑΟΚ".

Κατέληξε λέγοντας: "Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πάντα πρόκληση. Δίνουν άλλο κίνητρο από μόνα τους. Δε δέχομαι, όμως, ότι οι ποδοσφαιριστές δίνουν άλλο βάρος σε αυτά".

Ο Πάπλο Κοντρέρας, από τη πλευρά του, τόνισε: "Πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στο γήπεδο μας. Σεβόμαστε το μεγάλο αντίπαλο, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε πολύ περισσότερα και να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Η Βιγιαρεάλ απέδειξε στο μεταξύ μας παιχνίδι ότι είναι πολύ καλή ομάδα, με συμπαγή επίθεση με γνωστούς και καλούς παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε και να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας".

Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός πρόσθεσε: "Είναι γεγονός πως όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας. Πετύχαμε τρεις νίκες το τελευταίο διάστημα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι".
Read more!

Επιστρέφει ο Μπενάλιο

O Ντιέγκο Μπενάλιο Ο Ντιέγκο Μπενάλιο της Βόλφσμπουργκ θ' αρχίσει και πάλι προπονήσεις από την Πέμπτη, μετά από απουσία ενός και πλέον μήνα, εξαιτίας τραυματισμού του στους προσαγωγούς. Ο Ελβετός διεθνής τερματοφύλακας ελπίζει μάλιστα ότι το Σάββατο θα πάρει και πάλι θέση, για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του στον αγώνα πρωταθλήματος με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο 27χρονος Μπενάλιο είχε τραυματιστεί στην αναμέτρηση με την Γκλάντμπαχ (1-1) για την 7η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα στις 2 Οκτωβρίου. Η Βόλφσμπουργκ, η οποία το 2009 έκανε την έκπληξη στη Γερμανία και κατέκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατέχει μέχρι στιγμής την 12η θέση στην κατάταξη της Μπουντεσλίγκα με 13 βαθμούς.
Read more!

Αναστασίου: "Δεν δημιουργεί φάσεις ο Παναθηναϊκός"

Ο Αναστασίου συνομιλεί με τον Τεν Κάτε Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως υποστήριξε ο Γιάννης Αναστασίου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3". Το πρώην μέλος του προπονητικού τιμ των "πρασίνων" μίλησε για την εικόνα των πρωταθλητών σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Για το χθεσινό ματς του Παναθηναϊκού:
"Έδειξε ότι δεν ήθελε να χάσει το παιχνίδι και όσο κυλούσε το παιχνίδι στο μηδέν, με τις αλλαγές που έκανε στο τέλος μήπως καταφέρει να το κλέψει. Δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, αλλά γενικά ήταν ένα κακό παιχνίδι, από πλευράς φάσεων και τεχνικής. Φάνηκε ότι δεν ήθελε να χάσει, με τον Κατσουράνη πίσω έκλεισε όλους τους διαδρόμους στην Ρουμπίν, εκτός από δυο περιπτώσεις με τον Ραζιάνζεφ, και δεν επέτρεψε τις κάθετες πάσες. Στο δημιουργικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός δεν προσέφερε τίποτα, ο Σισέ ήταν απομονωμένος μπροστά και δεν είχε βοήθεια από πουθενά".

Για την μετάλλαξη του Παναθηναϊκού στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του σε σχέση με περασμένες χρονιές:
"Σίγουρα είναι τελείως διαφορετική η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και στα τέσσερα ματς που έδωσε δεν έδειξε σε κανένα σημείο τις πραγματικές του δυνατότητες γιατί η ομάδα έχει δυνατότητες. Σε όλα του τα ματς έδειξε πολύ κακή εικόνα. Το θέμα είναι ότι δεν δημιουργεί φάσεις και το είδαμε στα παιχνίδια με την Ρουμπίν και την Κοπεγχάγη. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων ετών, αυτός που έπαιρνε αποτέλεσμα δημιουργούσε φάσεις και πατούσε περιοχή".

Για το αν θα έπρεπε να ρισκάρει ο Νιόπλιας πιο νωρίς:
"Δεν μπορώ να γνωρίζω το πλάνο του προπονητή, αλλά το παιχνίδι ήταν κακό από πλευράς Παναθηναϊκού τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι. Από την άλλη πιστεύω πως αν ρίσκαρε να παίξει πιο επιθετικά και δεν του έβγαινε το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο μετά γιατί δεν είχε επιλογές. Οπότε κάπου προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν και να κάνει αυτό που έκανε στο τελευταίο τέταρτο με τις αλλαγές των Γκοβού και του Χριστοδουλόπουλου, δυο παίκτες δημιουργικούς, να μπορέσει να πετύχει το κάτι παραπάνω. Είχε πάντως πολύ καλές επιστροφές όταν έχανε την μπάλα".

Για τον Κατσουράνη και την θέση που αγωνίστηκε χτες:
"Ο Κατσουράνης είναι πολύ έξυπνος και ξέρει πολύ καλά να παίζει την θέση αυτή αλλά είναι και ο πιο δημιουργικός παίκτης που έχει στα χαφ και έχει την κάθετη κίνηση. Οπότε όταν τον τραβάς πίσω στην άμυνα γίνεσαι προβλέψιμος στο παιχνίδι σου".

Για το αν έχει περιθώρια βελτίωσης ο Παναθηναϊκός:
"Για την Ευρώπη το θεωρώ δύσκολο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει περιθώρια βελτίωσης γιατί είναι τελείως διαφορετικό το επίπεδο και αν επιστρέψουν οι Λέτο και Νίνης που είναι δυο δημιουργικοί παίκτες σίγουρα θα έχει διαφορετική εικόνα ο Παναθηναϊκός".

Για τον όμιλο και αν μπορεί να καταφέρει κάτι στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα:
"Είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί δεν δημιουργεί φάσεις και όταν δεν δημιουργείς φάσεις σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να κλέψεις παιχνίδια. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα έρθει αδιάφορη η Μπαρτσελόνα γιατί μπορούν να παίξουν 10 λεπτά ποδόσφαιρο και να καθαρίσουν το ματς".

Για την αλλαγή νοοτροπίας που δείχνει σε σχέση με άλλα χρόνια στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια:
"Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που με τις πορείες στην Ευρώπη και τα αποτελέσματα που έφερνε δικαιολογούσε την παρουσία του Ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη αλλά και το όνομά του ως ομάδα. Τα τελευταία χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις μπορεί να κυριαρχούσε ο Ολυμπιακός αλλά ο Παναθηναϊκός με τα αποτελέσματα που έπαιρνε στην Ευρώπη διατηρούσε το όνομά του σε υψηλό επίπεδο. Φέτος είναι κάτι τελείως διαφορετικό η ομάδα δείχνει ασύνετη, πολύ προβλέψιμη, καθόλου δημιουργική , στα τελευταία παιχνίδια έχει πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά για να πούμε και τα θετικά αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό".
Read more!

Κρατάει μόνο την πρόκριση

Ο Πάντελιτς πέτυχε το γκολ του Ολυμπιακού εις βάρος της Ηλιούπολης Ο Ολυμπιακός χωρίς να θέλξει με την απόδοση του κατάφερε να περάσει στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος επικρατώντας της Ηλιούπολης με 1-0. Ο Μάρκο Πάντελιτς ήταν ο "χρυσός" σκόρερ των νικητών στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μαράμα τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο. Επόμενος αντίπαλος των "ερυθρόλευκων" ο Αστέρας Τρίπολης στην έδρα της ομάδας της Αρκαδίας.

Κάποιοι παίκτες περίμεναν την ευκαιρία για να δείξουν στον Ερνέστο Βαλβέρδε πως αξίζουν θέση στην ενδεκάδα, ωστόσο αυτή την κλώτσησαν στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη. Εκτός από τον Μοντέστο ο επόμενος παίκτης που διακρίθηκε ήταν ο 12ος, ο κόσμος της ομάδας που έδωσε και πάλι δυναμικό παρών.

Η Ηλιούπολη δεν χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και αυτό επειδή οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Ο Νέμεθ δεν μπορούσε να παίξει το ρόλο του Φουστέρ, ενώ και ο Μήτρογλου αδυνατούσε να ανοίξει χώρους γα τους συμπαίκτες του. Ο Ουρτάδο χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να μπει στο παιχνίδι και να συνεργαστεί με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Το μόνο δίδυμο που τα πήγε καλά ήταν το κεντρικό της άμυνας με τον Μοντέστο να εκτελεί και χρέη πλέι μέικερ, ενώ ο Ποτουρίδης έβγαινε νικητής σε μάχες με τον προσωπικό του αντίπαλο που ήταν ο Κάμπας.
O Μάρκο Πάντελιτς πανηγυρίζει το γκολ εις βάρος της Ηλιούπολης
Η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός απείλησε ουσιαστικά στο πρώτο μέρος ήταν προς το τέλος με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την ασταθή απόκρουση του Μαράμα, ύστερα από σουτ του Χολέμπας.

Η Ηλιούπολη δεν άλλαξε σε τίποτα τον τρόπο που αγωνιζόταν. Ο Παραράς σε πιο ελεύθερο ρόλο στην άμυνα "καθάριζε" όλες τις φάσεις και δεν επέτρεπε μαζί με τους συμπαίκτες του να βρεθεί ο Μαράμα απέναντι από κάποιον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Μάρκο… δεν με έκαψες!Ο Βαλβέρδε ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας τον Ντουντού στη θέση του Ουρτάδο, έτσι ώστε να εξασφαλίσει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, πέρασε τον Νέμεθ στα πλάγια, βάζοντας τον Πάντελιτς δίπλα από τον Μήτρογλου, ενώ ο Φετφατζίδης μπήκε για να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού, καθώς ο Ρόμενταλ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Βαζάκας προσπάθησε να ενισχύσει το κέντρο του και να δώσει λίγες πνοές στην επίθεση, από όπου ξεκινούσε η πίεση.

Στο 56' ο Πάντελιτς δεν μπόρεσε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 85' στη μοναδική φορά που πιάστηκε στον... ύπνο η άμυνα της Ηλιούπολης αντί να σουτάρει προσπάθησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον Μήτρογλου, ωστόσο ο Παραράς έκοψε. Η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή με τον διεθνή επιθετικό να σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γκαλίτσιου από τα δεξιά.

Ηλιούπολη - Ολυμπιακός 0-1
Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε μία αγχωτική νίκη, προβληματίζοντας με την απόδοση του. Αντίθετα η Ηλιούπολη "έφυγε" από το θεσμό με ψηλά το κεφάλι κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Man of the match: Ο Πάντελιτς. Ο Σέρβος φορ από την στιγμή που μπήκε ήταν και κινητικός και επικίνδυνος. Τελικώς ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Αδύναμος κρίκος: Δεν ήταν  θετικός σήμερα ο Νέμεθ, όπου και αν έπαιξε. Είτε ως κρυφός κυνηγός είτε ως χαφ. Δεν είχε καθόλου καλή εικόνα και ο Μήτρογλου.
Προβλημάτισε έντονα και ο Γκαλίτσιος με τα λάθη που έκανε, παρότι είναι ο παίκτης που βγάζει την σέντρα για το γκολ του Ολυμπιακού. Γενικά πάντως οι περισσότερες ρεζέρβες του Ολυμπιακού δεν τράβηξαν.


ΔΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάραμα - Πάντελιτς

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Γιώργος Βαζάκας) : Μάραμα, Στεφανίδης, Ηλιόπουλος, Φούφουλας, Ουρόσεβιτς (68' Σικαλιάς), Παραράς, Κρητικός (57' Νατσέφσκι), Κατεμής, Νικοπόπουλος, Δημήτρης, Κάμπας (77' Λεοντίου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε) : Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Ουρτάδο (59' Ντουντού), Ρόμενταλ (73' Φετφατζίδης), Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Νέμεθ, Ζαϊρί (53' Πάντελιτς).
Read more!

Ολυμπιακός-Ουνικάχα 47-25 ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Βασίλης Σπανούλης θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Ουνικάχα
Read more!

Με Γκαρσία και «Σαλπι» κόντρα στην Βιγιαρεάλ

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ κάτω από ιδανικές συνθήκες. Ο Μάκης Χάβος επαναφέρει στην «11αδα» τον Γκαρσία και δοκίμασε ως μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη. Read more!

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ ΣΤΗΣ 19.30

http://livetv।ru/en/eventinfo/58135_olympiacos_unicaja/
http://betorno.blogspot.com/#inscore_ifheight_xdc_1962
http://matsakia.weebly.com/
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=93982∂=sports Read more!

Να ποιος είναι ο Claudemir!

Να ποιος είναι ο Claudemir!
O 22χρονος Βραζιλιάνος μέσος Κλάουντεμιρ ντε Σόουζα απάντησε με την απόδοσή του στον Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού που είχε την απορία α λα… Σερ Άλεξ.
Όταν είχαν έρθει οι Δανοί δημοσιογράφοι στην Αθήνα για το ματς την Κοπεγχάγης με τον Παναθηναϊκό, είχαν κανονίσει συνέντευξη με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και το πρώτο πράγμα που ρώτησαν τον Βραζιλιάνο άσο του τριφυλλιού ήταν για τον συμπατριώτη του και μέσο της Δανέζικης ομάδας. Η απορία του Βραζιλιάνου μέσου του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρει η «Sportday» ήταν: «Who is Claudemir?», και θύμισε κάτι από «Φέργκι» όταν αναρωτιότανε ποιος είναι ο Σεϊταρίδης.
Ο Κλάουντεμιρ (Δομίνικος Ντε Σόουζα Κλάουντεμιρ όπως είναι το πλήρες όνομά του)δεν έχει συμπληρώσει ακόμη 5 μήνες στην Κοπεγχάγη, όμως έχει ήδη γίνει το αγαπημένο παιδί του Τύπου, της κερκίδας και των αποδυτηρίων. Ο «μικρός» είναι ένα κέντρο μόνος του και αυτό το έδειξε και στον αγώνα με τους «μπλαουγκράνα», αφού έχει καθαρό μυαλό, τρέχει ακατάπαυστα, έχει αναλάβει όλη την ανάπτυξη της ομάδας του και σημείωσε ένα πολύ ωραίο και άκρως σημαντικό γκολ στο 32’.
Ήταν το γκολ που κράτησε αήττητη την Κοπεγχάγη (εντός έδρας) για 11ο ευρωπαϊκό ματς. Και ίσως αποδειχτεί το γκολ που τη στέλνει στους «16» του Τσάμπιονς Λίγκ.
Read more!

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Ο Πάντελιτς... ξελασπώσε τον Ολυμπιακό και τον στέλνει στην επόμενη φάση με το γκολ που πέτυχε στο 87' κόντρα στην Ηλιούπολη'! Read more!

Εχασε το... φως του ο Ν Ντόι

Εχασε το... φως του ο Ν Ντόι(video)
Όλοι πάγωσαν στο «Πάρκεν» όταν ο 'Ν'Ντόι πέφτει αναίσθητος από το χτύπημα του Βαλντές, μετά την άτσαλη έξοδο του τερματοφύλακα των «μπλαουγκράνα». Διαβάστε τι δήλωσε ο επιθετικός της Κοπεγχάγης.
Ο Ν'Ντόι, μετά το τέλος του αγώνα, δεν μπορούσε να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς στην επίμαχη φάση και τόνισε σχετικά:
«Δεν έχω καταλάβει καλά τι έγινε στη φάση. Κοίταξα μπροστά και είδα τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα να βγαίνει. Μέχρι εκεί. Μετά δεν ξέρω τι συνέβη, οπότε δεν μπορώ να σας πω αν ο Βαλντές έπρεπε να αποβληθεί ή όχι. Ούτε που θυμάμαι πόση ώρα έμεινα αναίσθητος.
Μπορεί να ήταν ένα λεπτό, μπορεί και πέντε. Μόλις συνήλθα, κατάλαβα ότι είχα δεχθεί κάτι σαν χαστούκι στο πρόσωπο, ενώ είχα κάτι και στο χέρι μου. Ο διαιτητής εκείνη την ώρα μου είπε ότι έδωσε φάουλ υπέρ της Μπαρτσελόνα ».
Read more!

Η δοκιμή του Χιμένεθ

Η δοκιμή του Χιμένεθ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ για τον αγώνα με την Άντερλεχτ είναι αρκετά και ο Μανόλο Χιμένεθ δοκίμασε το 4-4-2 στην προπόνηση της Τετάρτης, στους Θρακομακεδόνες. Με τον Ισπανό τεχνικό, βέβαια, έχει αποδειχθεί σε όλους τους ως τώρα αγώνες ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάποια πρόβλεψη για την αρχική 11άδα και το ίδιο ισχύει και για την αναμέτρηση με τους Βέλγους, όπου θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το αν η «Ένωση» θα προκριθεί ή όχι στην επόμενη φάση του Europa League. Στη δοκιμή της Τετάρτης, πάντως, ο Χιμένεθ επέλεξε το σύστημα 4-4-2 και στην 11άδα ήταν οι Σάχα, Πατσατζόγλου, Νταντόμο, Νασούτι, Μανωλάς, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Λαγός, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.
Read more!

Σχινάς, Σώμος & Αφεντουλίδης στο ντέρμπι της Α1

Σχινάς, Σώμος & Αφεντουλίδης στο ντέρμπι της Α1
Οι διαιτητές που θα διευθύνουν το ντέρμπι Θεσσαλονίκης, μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο, για την 3η αγωνιστική της Α1, θα είναι οι Σχινάς, Σώμος και Αφεντουλίδης, όπως ορίστηκαν από την Κ.Ε.Δ.Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής:

A1 Ανδρών - 3η αγωνιστική

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010


5μ.μ. Δ.Γ.Ν Σμύρνης: Πανιώνιος –Ολυμπιακός Σ.Φ.Π (Τανατζής Γιώργος, Παπαπέτρου Πέτρος, Παφίλης Δημήτρης, Κομισάριος: Αγγελόπουλος Αλέκος)

5μ.μ. Κ.Γ Ελληνικό: ΑΕΚ–Πανελλήνιος Γ.Σ (Γκόντας Σπύρος, Κορομηλάς Ηλίας, Μπήτης Δημήτρης Κομισάριος:Ορφανός Γεώργιος)

5μ.μ. Ιβανώφειο: Ηρακλής – Ηλυσιακός Α.Ο (κεκλεισμένων) ( Αναστόπουλος Παναγιώτης, Σταματόπουλος Κων/νος, Ξενικάκης Κων/νος, Κομισάριοι: Τσούλης Κώστας, Γκάτζος Γεώργιος)

5μ.μ. ΔΑΚ Καλαμίτσας: Ε.Κ Καβάλας- Κολοσσός Ρόδου (Διαιτητές Χριστοδούλου Χρήστος, Γκούμας Αστέριος, Ψαριανός Αλέξανδρος,Koμισάριος: Τσανίδης Σταύρος

7μ.μ. ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός - Περιστέρι (Φούφης Ιωάννης, Ταβουλαρέας Κυριάκος, Βαρδάλος Ανδρέας, Κομισάριος: Θεολογίτης Γιώργος)

7μ.μ. Αλεξάνδρειο: Άρης-ΠΑΟΚ Διαιτητές: Σχινάς Χρυσόστομος, Σώμος Νικόλαος, Αφεντουλίδης Βασίλειος
Κομισάριος:Μπακάλης Παναγιώτης

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

7μ.μ. Κλειστό Αγίου Θωμά: Μαρούσι-Ίκαρος Καλλιθέας (Πηλοΐδης Αναστάσιος, Καρακατσούνης Χάρης, Παναγιώτου Χρήστος
Κομισάριος: Τασούλας Χάρης)
Read more!

Τίτλοι τέλους στα 25 για Ντε λα Ρεδ!

Τίτλοι τέλους στα 25 για Ντε λα Ρεδ!
Την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 25 ετών πήρε ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης Ρούμπεν Ντε λα Ρεδ, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από το 2008, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος στην καρδιά. Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Marca, ο πρώην πλέον, ποδοσφαιριστής θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία μιάς από τις ομάδες των τμημάτων υποδομής των Μερένχες την επόμενη εβδομάδα. Ο 25χρονος αμυντικός μέσος, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Ισπανίας στο Euro 2008, παραμένει εκτός αγώνων από τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, όταν κατέρρευσε στη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου με την Ουνιόν Ιρούν. Οι εξετάσεις, έδειξαν ότι έχει σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά και οι γιατροί του σύστησαν να μην αγωνιστεί ξανά.

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2008 είχε σκοράρει με τη φανέλα της Χετάφε στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ στο 1-1 για το Κύπελλο UEFA, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου του 2005 είχε παίξει στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Ολυμπιακό με 2-1.
Read more!

Ο Ζοζέ στο... σπίτι του

Ο Ζοζέ στο... σπίτι του

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι το κεντρικό πρόσωπο στην αποψινή βραδιά του Champions League, καθώς επιστρέφει στο γήπεδο, για την μάχη Μίλαν - Ρεάλ, όπου στον πάγκο της Ίντερ έγραψε ιστορία.Η Μπάγερν, η Τσέλσι, η Άρσεναλ και η Ρεάλ έχουν μέχρι τώρα το απόλυτο και σε περίπτωση που κάνουν τέταρτη νίκη εξασφαλίζουν την πρωτιά σε καθέναν από τους ομίλους 5-8 της διοργάνωσης.
Read more!

0-0 Ημίχρονο στο Αιγάλεω

Live ο Ολυμπιακός δια... Ηρακλή Αντύπα
Ημίχρονο στο Αιγάλεω με την Ηλιούπολη να... κοιτάει στα μάτια τον Ολυμπιακό και το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα μετά τα πρώτα 45 λεπτά! Read more!

O χειρότερος ever!

O χειρότερος ever!
Ο φετινός Παναθηναϊκός στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν νικάει, δεν σκοράρει και δεν κάνει.... επιθέσεις μετά και τη χθεσινή «λευκή» ισοπαλία, έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς γκολ στον όμιλο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ του «τριφυλλιού» καταγράφεται τη σεζόν 1991-92, στο δοκιμαστικό τότε Τσάμπιονς Λιγκ, όπου οι πράσινοι σκόραραν, στο γκρουπ με Αντερλεχτ, Σαμπντόρια και Ερυθρό Αστέρα, μόλις μια φορά.
Πάει για... ισοφάριση
Πάντως, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια αν δεν σκοράρει στις δύο επόμενες αναμετρήσεις (με Μπαρτσελόνα εντός και Κοπεγχάγη εκτός) τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του 1992, αφού το «τριφύλλι» δεν είχε πετύχει γκολ για πέντε διαδοχικά ματς. Μοναδικό τέρμα ήταν στην 6η αγωνιστική απέναντι στη Σαμπντόρια, με τον Μαραγκό να βρίσκει δίχτυα (1-1).

Read more!

Λίνο: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να νικήσει»

Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να φτάσει στη νίκη επί της Βιγιαρεάλ το βράδυ της Πέμπτης, εμφανίστηκε ο Λίνο, με δηλώσεις του στον Sport 103.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του «Δικέφαλου», ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει εκτός αγωνιστικών χώρων, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, εξήγησε τι -κατά τη γνώμη του- πρέπει να κάνει η ομάδα του για να κερδίσει τους Ισπανούς.
Λίνο: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να νικήσει»
Συγκεκριμένα, ο Λίνο δήλωσε:

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα: «Δεν είναι και τόσο δύσκολο, όσο πιστεύουν πολλοί. Αυτό το είδαμε και στην Ισπανία. Η Βιγιαρεάλ έχει ποιότητα, αλλά όλοι είδαμε πώς στάθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι σε καλή στιγμή. Πρέπει η ομάδα μου να δει τον αντίπαλο με σοβαρότητα. Αν το κάνει, έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει».

Για το που πρέπει να επικεντρώσει ο ΠΑΟΚ την προσοχή του κόντρα στη Βιγιαρεάλ: «Η προσοχή πρέπει να στραφεί σε όλους τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά και σε όλες τις γραμμές της δικής μου ομάδας. Οι Ισπανοί παίζουν ποδόσφαιρο με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο ΠΑΟΚ, επαναλαμβάνω, είναι σε καλή στιγμή και πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει».

Για το αν πρέπει να κυνηγήσει πρώτος το γκολ ο ΠΑΟΚ: «Οι Ισπανοί θα παίξουν προσεκτικά, γιατί τους βολεύει κι η ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγήσει πρώτος το γκολ, ώστε να αποκτήσουν οι παίκτες αυτοπεποίθηση για το υπόλοιπο του αγώνα».

Η άποψή του για τον Σακελλαρίου, που τον αντικαθιστά, είναι η εξής: «Είναι ένας παίκτης με δύναμη στο παιχνίδι του. Δεν διστάζει κι αυτό είναι καλό στοιχείο, που πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα πρέπει να βασίζεται σε αυτόν τον παίκτη».

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος που δεν μπορεί να βοηθήσει στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ: «Λύπη και απογοήτευση αισθάνομαι που δεν μπορώ να παίξω και να βοηθήσω. Με ικανοποιεί μόνο ότι κάθε μέρα αισθάνομαι καλύτερα. Ο ΠΑΟΚ έχει καλό ρόστερ και μπορεί να αναπληρωθεί όποιος λείπει. Ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση».

Για το πότε προβλέπει ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στους αγώνες: «Αύριο (4/11) θα υποβληθώ σε νέες εξετάσεις και θα γνωρίζω πότε θα μπορέσω να μπω σε κανονικό πρόγραμμα. Μόλις μάθω πότε θα επιστρέψω, θα είμαι πιο ήρεμος».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδας: «Το περιμένουμε αυτό το παιχνίδι όλοι στην ομάδα. Μόνο που τώρα είναι στην Τούμπα ο αγώνας. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε την περασμένη σεζόν και θέλουμε τη ρεβάνς. Πάντως, δεν πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό το παιχνίδι, καθώς υπάρχουν κι άλλα σημαντικά ματς μέχρι τότε».

Read more!

Γκουρκίφ: «Περίεργη η ήττα από την Μπενφίκα»

Ικανοποιημένος παρά την ήττα της ομάδας του από την Μπενφίκα με σκορ 4-3 ήταν ο Γιοάν Γκουρκίφ. Η Λιόν βρέθηκε να χάνει με 4-0 από τους «αετούς» της Λισαβόνας, αλλά στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα, τα οποία ίσως αποδειχθούν πολύ σημαντικά στο τέλος της φάσης των ομίλων.
Γκουρκίφ: «Περίεργη η ήττα από την Μπενφίκα»
«Ήταν ένας πολύ περίεργος αγώνας, επειδή παρά το γεγονός ότι ηττηθήκαμε, έχουμε έναν λόγο για να είμαστε χαρούμενοι» δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γάλλος χαφ, τονίζοντας ότι: «Η Μπενφίκα μας έπνιξε με το ασφυκτικό της πρέσινγκ».

Για το αγωνιστικό κομμάτι πρόσθεσε: «η απόδοσή μας ήταν πάρα πολύ κακή. Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε πιο φιλόδοξοι στο παιχνίδι μας και να μην φοβόμαστε να βγούμε μπροστά».

Αναφερόμενος στην αντεπίθεση των τελευταίων λεπτών υπογράμμισε πως «ο προπονητής μάς είπε εξήγησε πως όλα τα γκολ μετράνε για τη διαφορά στο τέλος. Είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε και μειώσαμε».

Οι «λιονέ» ήθελαν έναν βαθμό στον αγώνα με την Μπενφίκα για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στη φάση των «16», αλλά μια ισοπαλία στον επόμενο αγώνα με τη Σάλκε θα είναι επίσης αρκετή. Read more!

Σαν τελικός...

Σπανούλης, Νίλσεν και Νεστέροβιτς πανηγυρίζουν Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τετάρτη το απόγευμα (19:30, Novasports1) στο ΣΕΦ τη Μάλαγα και θέλει τη νίκη έτσι ώστε να πάρει το πάνω χέρι για την πρωτιά του ομίλου και παράλληλα για να δείξει πως έχει αφήσει οριστικά πίσω του την απρόσμενη ήττα από την Μπάμπεργκ.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της διοργάνωσης αυτό το παιχνίδι αποτελεί έναν τελικό για τους παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς, καθώς σε περίπτωση ήττας θα έχουν αρκετά πίσω για την πρώτη θέση που εξασφαλίζει και ευνοϊκότερη συνέχεια στο θεσμό.

Τα προβλήματα δεν λείπουν από τους "ερυθρόλευκους" που δεν θα έχουν στη σύνθεση τους τον Ζόραν Ερτσεγκ, ενώ Νίλσεν και Μαυροκεφαλίδης θα αγωνιστούν χωρίς να έχουν ξεπεράσει εντελώς τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν.

Ο Ιβκοβιτς έχει καταστρώσει τα πλάνα του με στόχο να σταματήσει τον ΜακΙντάιρ, αλλά και τον Μπέρνι Ροντρίγκεθ, ο οποίος διανύει περίοδος εξαιρετικής φόρμας. Αν οι "ερυθρόλευκοι" καταφέρουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, τότε δεν θα έχουν πρόβλημα να πανηγυρίσουν τη δεύτερη εντός έδρας νίκη τους στην Ευρωλίγκα.

Ιδιαίτερο παιχνίδι είναι αυτό για τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος φτάνει τις 200 συμμετοχές στη διοργάνωση, ενώ μπορεί να γίνει και για τον Σπανούλη, αν ο τελευταίος καταφέρει να πραγματοποιήσει τρία κλεψίματα, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα έχει φτάσει τα 100 στην Ευρωλίγκα.
Read more!

Με απουσίες κόντρα στην Αντερλεχτ

Ο Γρηγόρης Μάκος με τη φανέλα της ΑΕΚ... Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον αγώνα με την Αντερλεχτ, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ με τον Μανόλο Χιμένεθ να βλέπει τον Γρηγόρη Μάκο να μην γυμνάζεται, καθώς ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ντιόπ και Μπερνς, οι οποίοι έκαναν φυσιοθεραπεία.

Για ό,τι αφορά τον Ελληνα μέσο αν και προσπάθησε να προπονηθεί δεν τα κατάφερε και η συμμετοχή του θα κριθεί τη τελευταία στιγμή. Ο Χιμένεθ τον συμπεριέλαβε στην αποστολή σχεδόν αναγκαστικά, αφού δεν μπορεί να συμπληρώσει 18αδα.

Η Ενωση παίζει ίσως το τελευταίο της χαρτί για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς σε περίπτωση ήττας θα έχει μείνει τρεις βαθμούς πίσω από τους Βέλγους, οι οποίοι θα έχουν και το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αρα η ελληνική ομάδα θα πρέπει να κατακτήσει τέσσερις βαθμούς στα εναπομείναντας δύο παιχνίδια και η Αντερλεχτ να γνωρίσει δύο ήττες.

Στο μεταξύ, ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης ακολούθησαν οι Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Σκόκο και Γιάχιτς.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ισπανός τεχνικός ανακοίνωσε την 17μελή αποστολή, η οποία αποτελείται από τους Αραμπατζή, Σάχα, Καφέ, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μανωλά, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Νταντόμο, Μάκο, Καράμπελα, Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγό, Έντερ, Καλαμιώτη και Γκέντσογλου.
Read more!

Δεν παίζει με Νάπολι ο Κυργιάκος

Ο Κυργιάκος με τη φανέλα της Λίβερπουλ Χωρίς τον Σωτήρη Κυργιάκο θα αγωνιστεί την Πέμτπη η Λίβερπουλ στο "Ανφιλντ" κόντρα στη Νάπολι, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον 11ο όμιλο του Γιουρόπα λιγκ. Ο Ελληνας αμυντικός αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ο Ρόι Χόντγκσον προτίμησε να τον προφυλάξει και τον απέκλεισε από την αποστολή της αγγλικής ομάδας για το αυριανό ματς, θέλοντας να τον έχει στη διάθεση του στο κυριακάτικο ντέρμπι της πρέμιερ λιγκ κόντρα στην Τσέλσι.
Read more!

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας

Την Τετάρτη ο αγώνας Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Το τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι για τη φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδος πραγματοποιείται την Τετάρτη το απόγευμα (17:00) στο γήπεδο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" στο Αιγάλεω, εκεί όπου η Ηλιούπολη θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό σε έναν αγώνα που θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί μ/ία βδομάδα νωρίτερα, αλλά τότε η βροχή εμπόδισε την έναρξη της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα θα προσπάθησε να κάνει την έκπληξη, όπως έκανε πέρσι ο Πανσερραϊκός, ο οποίος άφησε από νωρίς εκτός Κυπέλλου τους "ερυθρόλευκους. Ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τους Μάραμα, Κατεμή, Μπέριο, Παραρά, Σικαλιά, Ουρόσεβιτς, Φούφουλα, Στεφανίδη, Ηλιόπουλο, Κρητικό και Κάμπα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν είχαν μέχρι τώρα μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε σοβαρότητα, καθώς δεν θέλει να πέσει θύμα έκπληξης και να αποκλειστεί από το Κύπελλο, το οποίο βρίσκεται στους στόχους των Πειραιωτών.

Η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθούν οι "ερυθρόλευκοι" αναμένεται να είναι η: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Μοντέστο, Ποτουρίδης, Χολέμπας, Ρόμενταλ, Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Νέμεθ και Πάντελιτς.
Read more!

Ρέντναπ: "Δεν πωλείται ο Μπέιλ"

Ο Φέρντιναντ και ο Σκόουλς σε διεκδίκηση με τον Μπέιλ Αναμφισβήτητα ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι μία από τις ποδοσφαιρικές αποκαλύψεις της χρονιάς και αναμένεται στο άμεσο μέλλον να αποτελέσει "μήλον της έριδος" για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο νεαρός Ουαλός, ο οποίος καλύπτει την αριστερή πτέρυγα της Τότεναμ, πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις στην πρέμιερ λιγκ και στο τσάμπιονς λιγκ, με κορυφαία το χατ-τρικ που σημείωσε στο Μιλάνο επί της Ιντερ, όταν η Τότεναμ ηττήθηκε με 4-3. Ο 21χρονος άσος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στ νίκη με 3-1 επί των πρωταθλητών Ευρώπης για την κορυφαία διοργάνωση και, όπως είναι φυσικό, σύσσωμος ο αγγλικός -και όχι μόνο- Τύπος τον αποθεώνει.

Ωστόσο, ο προπονητής του στα "σπιρούνια", Χάρι Ρέντναπ, φροντίζει να "κόψει την όρεξη" στους επίδοξους αγοραστές του Μπέιλ: "Οι ιδιοκτήτες της Τότεναμ δεν είναι φτωχοί και δεν έχουν ανάγκη να τον πουλήσουν, για κανένα ποσό. Δεν νομίζω ότι ο Γκάρεθ χρειάζεται να πάει κάπου αλλού για να παίξει ποδόσφαιρο. Χρειάζεται να μείνει εδώ, στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν".

Οσον αφορά στην επιχειρούμενη σύγκριση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο έμπειρος προπονητής σχολίασε, σπεύδοντας να "προασγειώσει" τον Μπέιλ: "Είναι διαφορετικού είδους παίκτης. Ο Ρονάλντο είναι φανταστικός και εξαιρετικός σκόρερ. Αυτό το παιδί τώρα αναδεικνύεται και πρέπει απλώς να βελτιώνεται διαρκώς".
Read more!

Εχει θράσος ο Ντομενέκ

Ο Ραιμόν Ντομενέκ Ο Ραϊμόν Ντομενέκ πάει να βγει και από πάνω. Αφού διέλυσε την εθνική ομάδα της Γαλλίας και ήταν ο υπεύθυνος για την ντροπιαστική πορεία των "τρικολόρ" στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, πλέον θέλει να κινηθεί δικαστικά εναντίον της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του επειδή του έδειξε την πόρτα της εξόδου, δίνοντας παράλληλα στον Μπλαν τα ηνία της ομάδας.

Ο πρώην εκλέκτορας της Γαλλίας έκανε γνωστό μέσω του δικηγόρου του πως θα κυνηγήσει αποζημίωση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο τελευταίος τόνισε πως ο Ντομενέκ λειτούργησε ως αποδιοπομπαίος τράγος...
Read more!

Υποψήφιο "Golden Boy" ο Νίνης

Μεταξύ των υποψηφίων για τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών στον κόσμο βρίσκεται ο Σωτήρης Νίνης, σε μια ψηφοφορία που διεξάγει εφημερίδα της Ιταλίας.

Στη λίστα με τους 40 καλύτερους νέους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως, επιλέχθη ο 20χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, κερδίζοντας μία ακόμα διάκριση στην καριέρα του.
Την επιλογή έκανε η εφημερίδα "TuttoSport" και στην ψηφοφορία για το "Golden boy" (=χρυσό αγόρι) της χρονιάς θα πάρουν μέρος 30 εφημερίδες από διάφορες χώρες του κόσμου (την Ελλάδα εκπροσωπούν "Τα Νέα").
Μεταξύ των διαγωνιζόμενων είναι φυσικά, πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο Μπαλοτέλι της Μάντσεστερ Σίτι, ο Ερνάντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Μπόγιαν Κρκιτς της Μπαρτσελόνα. Read more!

Φορλάν: "Χρυσή μπάλα στους μεταλλορύχους"

Ο Φορλάν εκτέλεσε τη Λίβερπουλ Ο Ντιέγκο Φορλάν είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία σε παγκόσμιο επίπεδο και δικαίως παίρνει μία ξεχωριστή θέση στον κατάλογο με τους παίκτες που συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας. Εξαιρετικός τεχνίτης, με άριστη αντίληψη του χώρου, ομαδικότητα και εκετελεστική δεινότητα, ο Ουρουγουανός επιθετικός είναι από τους παίκτες που μπορούν να πάρουν "πάνω τους" μία ομάδα. Και φρόντισε να το αποδείξει τόσο στο Μουντιάλ, όπου οδήγησε την εθνική Ουρουγουάης (σ.σ. μαζί με τον Σουάρες) μέχρι τον ημιτελικό, όσο και με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το 2010 είναι ίσως η καλύτερη χρονιά στην ποδοσφαιρική καριέρα του Φορλάν. Ψηφίσθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, κατέκτησε με τους "ροχιμπλάνκος" το κύπελλο UEFA και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Αποτέλεσμα αυτής της εντυπωσιακής παρουσίας ήταν η υποψηφιότητα του για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς και το βραβείο της «χρυσής μπάλας».

Μιλώντας στο "France Football", ο 31χρονος άσος ομολογεί ότι θα ήθελε να παραλάβει το συγκεκριμένο βραβείο, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε το ποδόσφαιρο από την ζωή. Θα έλεγα ότι η εφετινή μου πορεία, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς επί σειρά ετών. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους νέους: Οτι στη ζωή όλα είναι πιθανά. Φυσικά και κάθε άνθρωπος μπορεί να κατακτήσει μία "χρυσή μπάλα", όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Για παράδειγμα, οι Χιλιανοί ανθρακωρύχοι που έμειναν τόσον καιρό 700 μέτρα κάτω από την γη, αξίζουν την χρυσή μπάλα...".
Read more!

Από νίκη σε νίκη οι Χοκς και οι Χιτ

Ο Χόρφορντ καρφώνει στο καλάθι των Καβαλίερς Τα "γεράκια" της Ατλάντα άρπαξαν και την τέταρτη νίκη. Οι Χοκς απέδειξαν τη δυναμική τους, καθώς νίκησαν μέσα στο Κλίβελαντ τους Καβαλίερς με 100-88, φτάνοντας στην τέταρτη διαδοχική νίκη στο ΝΒΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάρβιν Ουίλιαμς, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, ενώ από τους "Καβς" την καλύτερη απόδοση είχε ο Τζέι Χίκσον με 31 πόντους.

Στο Μαϊάμι, οι Χιτ ήταν εντυπωσιακοί και νίκησαν εύκολα την Μινεσότα με 129-97. Ο Ντουέιντ Oυέιντ σημείωσε 26 πόντους και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 12 ασίστ.

Στο Μιλγουόκι, με ηγέτη τον Ουέσλεϊ Μάθιους, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους, οι Μπλέιζερς δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Μπακς με 90-76.

Με τον ρούκι, Τζον Γουόλ να πετυχαίνει 29 πόντους και να μοιράζει εννιά ασιστ, οι Ουίζαρντς έκαμψαν την αντίσταση των Σίξερς στην παράταση με 116-115.

Κλίβελαντ-Ατλάντα 88-100
Ουάσινγκτον-Φιλαδέλφεια 116-115 (παρ.)
Ντιτρόιτ-Βοστόνη 86-109
Μαϊάμι-Μινεσότα 129-97
Μιλγουόκι-Πόρτλαντ 76-90
ΛΑ Λέικερς-Μέμφις 124-105
Read more!

Ξεχωρίζει το Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης

Πάτο, Τσάμπι Αλόνσο και Κασίγιας σε φάση από το παιχνίδι Μίλαν-Ρεάλ Η τέταρτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται την Τετάρτη με τους αγώνες του 5ου, του 6ου του 7ου και του 8ου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από τις οκτώ αναμετρήσεις ξεχωρίζει το παιχνίδι του Μιλάνου ανάμεσα στη Μίλαν και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

5ος Ομιλος
Βασιλεία - Ρόμα
Κλουζ - Μπάγερν

6ος Ομιλος
Τσέλσι - Σπαρτάκ Μόσχας
Ζίλινα - Μαρσέιγ

7ος Ομιλος
Οσέρ - Αγιαξ
Μίλαν - Ρεάλ Μαδρίτης

8ος Ομιλος
Παρτιζάν - Μπράγκα
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Αρσεναλ
Read more!

Νέτο: "Είμαστε πολύ αισιόδοξοι..."

Ο Ντάρσι Νέτο στο ματς με τηνΑούστρια Βιέννης Αισιόδοξοι πως ο Αρης θα καταφέρει να κατακτήσει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Λεβερκούζεν, εμφανίστηκαν οι παίκτες των "κίτρινων" λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά του αεροπλάνου το οποίος τους μετέφερε στη Γερμανία. Μίσελ και Νέτο υποστήριξαν πως η ομάδα τους θα πρέπει να μαρκάρει ψηλά και να μην αφήσει κενούς χώρους.

"Γνωρίζουμε την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα. Πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον τον έναν βαθμό και ανάλογα πως θα έρθει το παιχνίδι θα παλέψουμε για το καλύτερο. Η Λεβερκούζεν είναι μια ποιοτική ομάδα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, εμείς θα πρέπει να μην αφήσουμε χώρους και να μαρκάρουμε ψηλά", υποστήριξε ο Μίσελ, ενώ από τη μεριά του ο Νέτο τόνισε, " Αν έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία μπορούμε να βγάλουμε θετικό αποτέλεσμα. Η τακτική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αν αμυνθούμε σωστά θα έχουμε πιο ποιοτικές επιθέσεις και θα φύγουμε με κάτι θετικό από την Γερμανία. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για εμάς. Είναι ένας επαναληπτικός σε σχέση με τον προηγούμενο και θα κρίνει πολλά στον όμιλο. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ. Πρέπει να βγούμε στην επίθεση για να μπορέσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

Στην αποστολή περιλαμβάνονται οι 19 από τους 21 ποδοσφαιριστές που είναι δηλωμένοι στην UEFA για την φάση των ομίλων. Απόντες είναι λόγω του τραυματισμού του ο Κροάτης επιθετικός Ντάνιελ Τσέζαρεκ και ο Θέμης Κουλουχέρης που από χθες ασθενεί και παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται από τους: Σάκη Πρίττα, Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Ρικάρντο Φατί, Νίκο Λαζαρίδη, Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστα Καζναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Χρήστο Βανγκέλι, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα.
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...