ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ου... γκρεμίσεις τον αντίπαλο! *ΒΙΝΤΕΟ*


Σιγά, θα πέσεις...
Αντρέ Μίλερ και Μπλέικ Γκρίφιν άρχισαν να κάνουν σαν τα κοκκόρια το βράδυ της Κυριακής, μόνο που ο πρώτος ανέβασε λιγάκι την... ένταση. Γι' αυτό και τιμωρήθηκε.


«Ήθελα να τον πετύχω πιο δυνατά. Αλλά το 'χε δει να 'ρχεται, αφού με είχε πετύχει ο ίδιος κανά δυο φορές πριν πριν» είχε πει τότε ο γκαρντ των Μπλέιζερς. Δε θα έχει πολλά να πει, πάντως, για την αποψινή αναμέτρηση με τους Σανς, αφού θα τη δει από μακριά, με τη λίγκα να τον τιμωρεί για την ενέργειά του.

Δείτε τον Μίλερ να «κατεδαφίζει» τον φόργουορντ των Κλίπερς, στο video που ακολουθεί...



 
Πηγή gazzeta
Read more!

Στο «Καραϊσκάκη» ο Καρεμπέ

Στο «Καραϊσκάκη» ο Καρεμπέ
Ένα ακόμα λαμπρό αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ο Κριστιάν Καρεμπέ, επιβεβαίωσε την παρουσία του στον όγδοο αγώνα κατά της φτώχειας (Φίλοι Ζιντάν, Ρονάλντο-All Stars Ολυμπιακού), που θα διεξαχθεί στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στις 21:15. 

Ο Καρεμπέ έχει προσκληθεί στον αγώνα τόσο από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ όσο και από τον Ζινεντίν Ζιντάν με τον οποίο πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998 με την εθνική Γαλλίας.
Read more!

Έρχονται τρεις παίκτες τον Γενάρη


Έρχονται τρεις παίκτες τον Γενάρη
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κορυφής στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ των Αδαμίδη, Χιμένεθ και των άμεσων συνεργατών τους Κωνσταντινίδη, Δημητριάδη, Γκρέταρσον, Μορίγια. Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος τα αγωνιστικά θέματα και σύμφωνα με πληροφορίες τουaek365.gr επήλθε οριστική απόφαση η ΑΕΚ να κινηθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (τουλάχιστον) για τρεις παίκτες. Οι θέσεις στις οποίες θα ενισχυθεί σίγουρα η ΑΕΚ, μετά από απαίτηση του Μανόλο Χιμένεθ είναι στα πλάγια μπακ, με ένα παίκτη στον άξονα στο στυλ του Παντελή Καφέ δηλαδή να αγωνίζεται στον άξονα σαν αμυντικό χαφ και να έχει επιθετικό πνεύμα με οργανωτικές τάσεις (αν πείσει ο Λουσέν τότε θα είναι αυτός που θα αποκτηθεί, αφού πληροί τις αγωνιστικές απαιτήσεις του παίκτη που θέλει ο προπονητής στη συγκεκριμένη θέση), όπως επίσης και ένας παίκτης που να αγωνίζεται στα εξτρέμ.
Το ουσιαστικό λοιπόν αποτέλεσμα της συνάντησης είναι ότι η διοίκηση δείχνει να εμπιστεύεται τις αποφάσεις του προπονητή και θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να υλοποιήσει άμεσα τα θέλω του. Το βέβαιο λοιπόν είναι ότι θα αποκτηθούν τρεις παίκτες τον Γενάρη. Από εκεί και πέρα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλες μεταγραφές. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι ο προπονητής έχει στο μυαλό του κάποιους παίκτες από το υπάρχουν ρόστερ όπου θεωρεί ότι δεν μπορούν και δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν, είτε τώρα είτε γενικά. Τις επόμενες εβδομάδες λοιπόν θα γίνει μία προσπάθεια από τη διοίκηση ή να δοθούν δανεικοί κάποιοι παίκτες ή να αποδεσμευτούν από την ομάδα.
Αν από τη διοίκηση καταφέρουν και φύγουν κάποιοι παίκτες τότε είναι πιθανό να γίνουν κι άλλες μεταγραφές, πέρα των σίγουρων τριών.
 Πηγή aek365
Read more!

Το μυαλό στην Μάλαγα

O Oλυμπιακός ξεκινάει την προετοιμασία του για τα δύο σερί εκτός έδρας ματς στην Ευρωλίγκα, το μυαλό πρώτα στο ματς με την Μάλαγα (9/12), ενώ ακολουθεί εκείνο με την Σαρλερουά (13/12).



Η προετοιμασία της ομάδας του Ολυμπιακού για τα δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια που έχει να δώσει για την Ευρωλίγκα, ξεκινάει την Τρίτη (7/12) για τους Πειραιώτες, με διπλή προπόνηση στο ΣΕΦ.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς φανέρωσε το αυστηρό του πρόσωπο στους παίκτες μετά το τέλος του ματς με τον ΠΑΟΚ, με τους αθλητές να έχουν λάβει το ξεκάθαρο μήνυμα του Σέρβου τεχνικού πως..."τέρμα η χαλάρωση και όποιος δεν μπορεί, δεν θα παίζει". Άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, πλέον, έχουν ως στόχο να κάνουν το "2 στα 2" στην Ευρωλίγκα, καθώς μέσα σε λίγες μέρες, έχουν να δώσουν δύο σερί κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια στην διοργάνωση, πρώτα την Πέμπτη (9/12) απέναντι στην Μάλαγα (21:45, NET) στο "Λος Ντεπόρτες" και στη συνέχεια την Δευτέρα (13/12) κόντρα στην Σαρλερουά.

Από Ισπανία κατευθείαν στο Βέλγιο

Λόγω ότι είναι μικρό το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο αναμετρήσεων, οι ερυθρόλευκοι θα παραμείνουν στην Ισπανία μέχρι την Κυριακή (12/12) και στην συνέχεια θα "πετάξουν" με προορισμό το Βέλγιο για το επόμενο ματς.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί κανονικά η 8η αγωνιστική της Α1, αλλά το προγραμματισμένο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Ηλυσιακό δεν θα γίνει σε εκείνο το διάστημα, αλλά την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου (18:00, ET-1), λόγω των υποχρεώσεων των Πειραιωτών στην Ευρωλίγκα.

Πιθανή νίκη στην Μάλαγα προσφέρει την πρώτη θέση στον Ολυμπιακό

To μυαλό, όλων, λοιπόν, είναι απόλυτα συγκεντρωμένο στον πρώτο αγώνα με αντίπαλο την Μάλαγα στην Ανδαλουσία, με τον Ολυμπιακό να ζητάει τη νίκη απέναντι στην ισπανική ομάδα, ώστε να πάρει καθοριστικό προβάδισμα στην βαθμολογία, με σκοπό την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο, η οποία μπορεί να φέρει πολλά πλεονεκτήματα στους ερυθρόλευκους μέχρι τα προημιτελικά, ένα βήμα πριν από το Final-4 της Βαρκελώνης.

Aυτή την στιγμή οι Πειραιώτες είναι πρώτοι στο "Group B" της Euroleague, με 5 νίκες και 2 ήττες, ενώ η Μάλαγα ακολουθεί στην τρίτη θέση με 4 νίκες και 3 ήττες, με την Ρεάλ Μαδρίτης να είναι δεύτερη. Όπως γίνεται αντιληπτό, στο ενδεχόμενο που ο Ολυμπιακός "δραπετεύσει" με το "διπλό" από την Ανδαλουσία, "τελειώνει" τις ελπίδες της ομάδας του Αίτο Ρενέσες για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, ενώ ας μην ξεχνάμε πως στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ, οι ερυθρόλευκοι είχαν διαλύσει τους Ισπανούς με σκορ 93-66 (+27).

Το μας στο "Λος Ντεπόρτες", πάντως, θέλει ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως γιατί η Μάλαγα συνηθίζει να παίζει καλά στο σπίτι της, αλλά και γιατί την περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός είχε υποστεί ήττα-ΣΟΚ στην Ανδαλουσία με σκορ 86-68.

Πηγή red planet
Read more!

Μπάγερν Μονάχου ή Αγγλία

Μπάγερν Μονάχου ή Αγγλία
Τον πρώτο λόγο στη Μπάγερν Μονάχου δίνει ο Μαρκ Φαν Μπόμελ για να συνεχίσει την καριέρα του μετά τη λήξη του συμβολαίου του στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο αν δεν καταλήξει σε συμφωνία τονίζει ότι προτεραιότητά του αποτελεί η Ευρώπη με το ρεπορτάζ της «Daily Mail» να δίνει ως φαβορί τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι. 

«Πρώτα θα μιλήσω με την Μπάγερν. Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να έρθουμε σε συμφωνία, τότε θα κοιτάξω και αλλού. Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες περιοχές εκτός από Ευρώπη, αλλά εγώ θέλω να παραμείνω σε υψηλό επίπεδο οπότε τις έχω αποκλείσει ήδη. Μόνο στην Ευρώπη θα συνεχίσω για να μπορώ να αγωνίζομαι και στην εθνική Ολλανδίας μιας και πιστεύω ότι έχουμε το υλικό για να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο», τονίζει ο Ολλανδός μέσος αινιγματικά στη «De Telegraaf», με τα αγγλικά δημοσιεύματα να προχωράνε το ζήτημα ένα βήμα πιο πέρα. 

Αναφέρουν ότι σύμφωνα με τον μάνατζερ του 33χρονου άσσου, Τότεναμ και Σίτι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους που θα γίνει και επίσημο πιθανότατα μόλις οριστικοποιηθεί ότι μένει ελεύθερος από τους Βαυαρούς. 



Πηγή sport-fm Read more!

«Δεν βλεπόταν ο Παστόρε»

Σκληρή κριτική στο μεγάλο αστέρι της Παλέρμο, Χαβιέ Παστόρε έκανε ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι. Ο πρόεδρος των Ροζανέρι μετά την ήττα από τη Νάπολι τόνισε ότι ο Αργεντινός «δεν βλεπόταν».


«Δεν βλεπόταν ο Παστόρε»
Επίθεση την οποία ελάχιστοι θα περίμεναν εξαπέλυσε προς τον 21χρονο playmaker ο ιδιοκτήτης των Σικελών μετά το 1-0 από τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο». Ο 69χρονος τόνισε: «Ο Σαλβατόρε Σιριγκού ήταν τέλειος. Εδειξε σε τι επίπεδο βρίσκεται, όμως η Παλέρμο δεν είχε καλή λειτουργία, όπως και να το δει κανεις. Είναι ένα μάθημα που πρέπει να πάρουμε. Αξίζαμε την ήττα».

Ο Τζαμπαρίνι κατέληξε: «Μερικοί από τους παίκτες μας βρίσκονταν ήδη στα αποδυτήρια. Για παράδειγμα ο Παστόρε, ο οποίος δεν βλεπόταν σε όλο το ματς. Αν δεν είχε κάνει λάθος στο κέντρο στα τελευταία δευτερόλεπτα, πιθανότατα δεν θα είχαμε δεχθεί το γκολ».
Πηγή gazzeta
Read more!

«Με βοήθησε ο Ρέντναπ»

Οι συζητήσεις με τον Χάρι Ρέντναπ βοήθησαν πολύ τον Γκάρεθ Μπέιλ να ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς του, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ουαλός άσος της Τότεναμ.

«Με βοήθησε ο Ρέντναπ»
Ο Μπέιλ πρόσφατα κέρδισε στην πατρίδα του τους τίτλους του «Ουαλού ποδοσφαιριστή της χρονιάς» και της «Προσωπικότητας της χρονιάς» από το BBC. «Ενα χρόνο πριν δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, μου πήρε αρκετό καιρό να καθιερωθώ σαν βασικός στην Τότεναμ και είχα σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω».

Στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση του με τον Χάρι Ρέντναπ: «Όταν δεν έπαιζα πήγα και ρώτησα τον προπονητή μου πότε θα μου έδινε μια ευκαιρία, εκείνος μου εξήγησε τι θέλει από μένα και επισήμανε τους τομείς στους οποίους έπρεπε να δουλέψω και να βελτιωθώ και ότι αν συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, θα μου δοθούν ευκαιρίες. Είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και προετοιμαζόμουν για αυτή την ευκαιρία, έτσι όταν μου δόθηκε την εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο».

Ο 21χρόνος Ουαλός μίλησε και για το πώς διαχειρίζεται τον ντόρο γύρω από το όνομά του: «Αν μου έλεγαν πριν από ένα χρόνο ότι θα με περιέγραφαν ως έναν από τους καλύτερους αριστερούς εξτρέμ της Premier League και του Champions League, δεν θα τους πίστευα. Προσπαθώ να μη δίνω σημασία σε αυτά που γράφονται για μένα και να συνεχίσω να είμαι συγκεντρωμένος στις προπονήσεις και προσγειωμένος».


Πηγή gazzeta Read more!

Κούπερ ήθελε στον Θρύλο ο «Αλέ»!

Χείμαρρος και πάλι ο Νίκος Αλέφαντος στο katimagiko.grαπαντάει στις ερωτήσεις του κόσμου. Είχε προτείνει τον Κούπερ στον Κόκκαλη, θέλει Καστίγιο.

Οι απαντήσεις του Νίκου Αλέφαντου:

• Antonis7, το είπα και την προηγούμενη φορά, ο Καστίγιο μπορεί να αναστηθεί στον Ολυμπιακό και να χαλάσει κόσμο. Ακόμα σε καλή ηλικία είναι. Αρκεί να τον έχεις από κοντά. Μην ξεχνάμε ότι σε πολύ μικρή ηλικία πήρε πάρα πολλά λεφτά, έχασε και τους δύο γονείς του, είχε προβλήματα με τη γυναίκα του, πήγε σε μία χώρα που δεν του άρεσε καθόλου, δηλαδή του έπεσαν πολλά στο κεφάλι απότομα. Εδώ θα ξαναέβρισκε τον εαυτό του.
• Georgis94, για τον Γκατούζο είπα, αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη μεταγραφή και όχι καρούτες. Θα είχαμε πάρει τώρα όλα τα ντέρμπι με αυτόν. Όσο για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, είμαι επιφυλακτικός. Στην Πόρτο έκανε δουλειά, όμως στη Μάλαγα απέτυχε παταγωδώς.
• Σε ό,τι αφορά τον Κούπερ και τον Ολυμπιακό που ρωτάς, είμαι θετικός. Είναι πολύ καλός προπονητής. Έχω κάτσει ένα μήνα και τον έχω δει στην Ίντερ από κοντά, είναι πολύ καλός. Μάλιστα τον είχα προτείνει στον Κόκκαλη πριν έρθει στον Άρη! Όταν ήταν στα κάτω του. Είχα πει στο περιβάλλον του Κόκκαλη να του μεταφέρουν να τον πάρει με κλειστά μάτια! Πάρτε τον με τα τσαρούχια είχα πει, πέστε το στον πρόεδρο.

Vagelas, ο Μουρίνιο την πάτησε με την Μπαρτσελόνα. Είχαν φανεί κάποια σημάδια της άμυνας με τα βαριά κορμιά από το ματς με την Μπιλμπάο. Ενώ μπροστά ήταν τρομερή η Ρεάλ και έβαλε 4 γκολ, ο σέντερ φορ της Μπιλμπάο βγήκε 5 φορές στο γκολ, έκανε ευκαιρίες. Άσχετα που ήρθε 1-4 υπέρ της Ρεάλ. Οι πίσω της Ρεάλ δεν είναι γρήγοροι, ο Ράμος έχουμε πει ότι είναι άτεχνος, τρώει ντρίμπλες, ο Πέπε είναι βαρύ κορμί, δεν πείθει, ο Καρβάλιο τον βοήθαγε αλλά μην ξεχνάμε την ηλικία του πια, ο Μαρτσέλο είναι σπουδαίος επιθετικά, αλλά ανασταλτικά δεν είναι τόσο καλός. Αυτή η τετράδα λοιπόν έπρεπε να παίξει πιο κλειστά με την Μπαρτσελόνα.

Όλο το πρωτάθλημα θα παιχτεί για τον Παναθηναϊκό στις μεταγραφές. Θα ενισχυθεί σοβαρά; Εκεί είναι το θέμα. Θέλει σοβαρή ενίσχυση, όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Ο Παναθηναϊκός, τους το έχω πει μέσα από το σάιτ, έχει υλικό περιορισμένων δυνατοτήτων. Αν δεν είχαν τον Σισέ πού θα ήταν τώρα στη βαθμολογία; Τους σέρνει μόνος του. Από τις Σέρρες μου άρεσε αυτός ο νέος Έλληνας, ο Γεωργιάδης.

Όλες οι απαντήσεις του στο http://www.katimagiko.gr/editorial/6566/auton-eiha-pei-tou-kokkale-na-parei
Read more!

Ο Παντελής Παυλής κοντά στον τίτλο του Unibet Open London

Ο Παντελής Παυλής κοντά στον τίτλο του Unibet Open London
Ακόμα μία πολύ μεγάλη ελληνική επιτυχία σημειώθηκε εχθές στοUnibet Open του Λονδίνου και έπεται συνέχεια, καθώς οΠαντελής Παυλής θα διεκδικήσει σήμερα την πρώτη θέση του τουρνουά αλλά και το έπαθλο των £109,550. 
Το τουρνουά συγκέντρωσε 273 παίκτες οι οποίοι πλήρωσαν το buy-in των £1,650 και έπειτα από τρεις ημέρες (Day 1A, 1B & Day 2) παιχνιδιού, το Unibet OpenLondon έχει φτάσει στο τελικό τραπέζι το οποίο θα ξεκινήσει σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδος.
pavlis-inΟ Παντελής Παυλής, τον οποίο γνωρίζουμε στοPokerUnion ως “grioula” σε ολόκληρη την χθεσινή Day 2, κατάφερε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του chip count, ενώ αρκετές φορές βρέθηκε στην κορυφή. Τελικά, κατάφερε να κλείσει την ημέρα 4ος σε μάρκες, κερδίζοντας μία θέση στο τελικό τραπέζι και σήμερα διεκδικεί με stack 433,000 μαρκών την πρώτη θέση ενός μεγάλου τουρνουά αλλά και ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο, ενώ έχει εξασφαλίσει ήδη το ποσό των £7,780.
Η πορεία του Παντελή στο Unibet OpenLondon, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς ο Έλληνας παίκτης είναι από τους εμπειρότερους παίκτες στην ελληνική κοινότητα πόκερ, έχοντας συμμετάσχει σε πάρα πολλά Ευρωπαϊκά τουρνουά, ενώ έχει καταφέρει να αναδειχθεί νικητής δύο φορές σε Side Event του Greek Poker Tour.
To PokerUnion συγχαίρει τον Παντελή Παυλή για την έως τώρα πορεία του στο τουρνουά και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σημερινό τελικό τραπέζι.
Οι θέσεις και οι μάρκες των παικτών του τελικού τραπεζιού:
Θέση 1: Rene Freymann – 169,000
Θέση 2: Kirit Patel – 311,000
Θέση 3: Dimitar Danchev – 368,000
Θέση 4: Johnny Hansen – 389,000
Θέση 5: Pantekis Pavlis  - 433,000
Θέση 6: Yordan Mitrensov – 390,000
Θέση 7: Simeon Naydenov (right) – 1,061,000
Θέση 8: Jose Besalduch Traiguero – 506,000
Θέση 9: Paul Valkenburg – 479,000
Τα έπαθλα που διεκδικούν οι παίκτες του τελικού τραπεζιού:
1ος: £109,5502ος: £72,685
3ος: £48,115
4ος: £28,665
5ος: £21,705
6ος: £17,610
7ος: £13,515
8ος: £10,240
9ος: £7,780
Πηγή: PokerUnion.gr
Read more!

Καν: «Ικανότατος ο Νόιερ»

Καν: «Ικανότατος ο Νόιερ»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Όλιβερ Καν για τον τερματοφύλακα της Σάλκε, Μάνουελ Νόιερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Bild». Ο πρώην διεθνής παίκτης της Μπάγερν τονίζει πως ο 24χρονος πορτιέρο έχει όλα τα φόντα να γίνει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στη συγκεκριμένη θέση. 

«Τον θεωρώ ικανό να γίνει κάποια μέρα ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο», δήλωσε ο 41χρονος πλέον Καν και συμπλήρωσε: «Πρέπει όμως να παίζει συχνά στο Τσάμπιονς Λιγκ και να διεκδικεί διαρκώς τον τίτλο του πρωταθλητή, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αγωνιζόμενος στην Σάλκε. Εάν η Μπάγερν θέλει να αποκτήσει έναν τερματοφύλακα, πρέπει να στραφεί στον Νόιερ». 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόσφατα ο Καν απέρριψε πρόταση της Κολονίας προκειμένου να αναλάβει την θέση του γενικού διευθυντή, καθώς προτίμησε να ολοκληρώσει τις σπουδές του σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Αυστρίας. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Η καλύτερή μου σεζόν»

«Η καλύτερή μου σεζόν»
Μπορεί να διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο ο Ρούμπενς Μπαρικέλο τόνισε ότι βρίσκεται στην καλύτερή του φυσική κατάσταση, ενώ προετοιμάζεται για την 19η σεζόν στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. 

«Αυτή η χρονιά ήταν η καλύτερη όσον αφορά το πώς αισθανόμουν το σώμα μου, αλλά και την οδήγηση στα όρια. Μου άρεσε πολύ αυτό. Την επόμενη χρονιά θα υπάρχει το KERS και οι υπεύθυνοι μου είπαν να χάσω βάρος και είμαι έτοιμος για αυτό. Θα δώσω τα πάντα για να κάνω ότι χρειάζεται», ήταν τα λόγια του βραζιλιάνου πιλότου. 

Ο Μπαρικέλο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους νέους πιλότους, «Όταν έχω την ευκαιρία δίνω συμβουλές στους νέους. Οι μελλοντικοί πιλότοι είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν εμείς, είναι καλύτεροι από τον Μπαρικέλο του 1993, επειδή είναι καλύτερα προετοιμασμένοι», συμπλήρωσε ο πιλότος της Williams. 



Πηγή sport-fm Read more!

Τζόουνς: «Έκλεψα, εντάξει. Αλλά…»

Τζόουνς: «Έκλεψα, εντάξει. Αλλά…»
Για μία ακόμη φορά, η Μάριον Τζόουνς παραδέχτηκε την ενοχή της, αναφέρθηκε στη φυλάκισή της λόγω απαγορευμένων ουσιών, αλλά τόνισε στοBBC: «…θα μπορούσε να μου επιβληθεί υποχρεωτική κοινωνική εργασία και όχι φυλάκιση για έξι μήνες». 

«Καταλαβαίνω πως έκλεψα το νόμο και έκανα έγκλημα λέγοντας ψέματα. Η φήμη μου και η υπόληψή μου χάθηκαν. Πιστεύω, όμως, ότι θα μπορούσε να μου επιβληθεί υποχρεωτική κοινωνική εργασία και όχι φυλάκιση για έξι μήνες» είπε πιο αναλυτικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αμαρτωλό παρελθόν της. 

«Το 2000 δεν είχα ιδέα ότι είχα πάρει μία ουσία που ήταν απαγορευμένη. Σ’ εκείνο το σημείο δούλευα σκληρά και ευχαριστούσα τον Θεό που μου είχε δώσει τόσο ταλέντο. Είχα κάνει ατομικά ρεκόρ νωρίτερα, το 1998 και ως νεάνιδα είχα και πάλι επιτυχίες. Δεν είχα πάρει τίποτα όταν βγήκα από το κολέγιο και ήμουν στην ολυμπιακή ομάδα από τα 15 μου χρόνια.

Ακόμη και αν δεν υπήρχαν οι ουσίες, πιστεύω ότι στο Σίδνεϊ θα κέρδιζα γιατί είχα δουλέψει πολύ σκληρά. Όμως, πίστευα εύκολα τους ανθρώπους και ήταν λάθος μου. Είχα ανθρώπους δίπλα μου επειδή ήμουν η Τζόουνς και όχι απλά η Μάριον
» τόνισε χαρακτηριστικά. 



Πηγή sport-fm Read more!

Σπουδαίο όπλο ο Μαυροκεφαλίδης

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης εξελίσσεται σε... μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, έχοντας διπλασιάσει τις επιδόσεις του σε πόντους και ριμπάουντ.



Αν και έρχεται από τον πάγκο, καθώς ο Ματ Νίλσεν αρχίζει στη βασική πεντάδα, προσφέρει πολύτιμες λύσεις κυρίως στον επιθετικό τομέα.
Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ παίζει τον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τη περυσινή αγωνιστική περίοδο, όταν αγωνιζόταν κατά μέσο όρο 10 λεπτά. Στην τρέχουσα σεζόν, έχει φτάσει τα 21 λεπτά κατά μέσο όρο, σκοράρει 10.5π και μαζεύει 5.5 ριμπάουντ. Πέρσι είχε 5.4π και 2.2ρ.

Ο Μαυροκεφαλίδης σουτάρει με 63% και είναι ο πέμπτος παίκτης του Ολυμπιακού (μαζί με Σπανούλη, Τέοντοσιτς, Νεστέροβιτς και Μπουρούση) που έχει διψήφιο μέσο όρο πόντων με τον Ολυμπιακό στην φετινή Ευρωλίγκα.

Στο τελευταίο ματς στη διοργάνωση κόντρα στην Μπάμπεργκ σημείωσε 16 πόντους, τους περισσότερους που έχει πετύχει με τα ερυθρόλευκα στο θεσμό και τρεις λιγότερους από το ρεκόρ του (19π) που έχει απ' όταν έπαιζε με τη φανέλα της Ρόμα.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στην Ευρωλίγκα:

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΤΣ ΠΟΝΤΟΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

2006-07 Ρόμα 14 7.2 5

2007-08 Ολυμπιακός 10 4.1 3.4

2009-10 Ολυμπιακός 14 5.4 2.2

2010-11 Ολυμπιακός 6 10.5 5.5

Πηγή red planet
Read more!

Ένα... League για πέντε χώρες!

Μπορεί να απομένει ακόμα μια αγωνιστική για την ολοκλήρωση των ομίλων του Champions League, όμως ήδη είναι ξεκάθαρο πως και η φετινή διοργάνωση είναι αποκλειστικά 5 ταχυτήτων! Το gazzetta.gr αναλύει.

Οι ομάδες που προέρχονται από τα 5 πιο προηγμένα πρωταθλήματα της γηραιάς ηπείρου θα είναι για μια ακόμη χρονιά οι αποκλειστικοί πρωταγωνιστές της φάσης των «16» και της συνέχειας της διοργάνωσης. Αυτό είναι ξεκάθαρο αν δει κανείς πως από τις 16 ομάδες που θα βρεθούν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κατά πάσα πιθανότητα οι 14(!) ανήκουν σε μια εκ των Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Γαλλίας.
Εξάλλου, το ποσοστό των χωρών που πλησιάζει το 90% επιτυχίας είναι ενδεικτικό της κυριαρχίας των εν λόγω χωρών στο Champions League. Μάλιστα οι άλλες δύο ομάδες για φέτος, που θα βγουν στη μάχη των «16» κόντρα στα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα είναι η Ουκρανική Σαχτάρ και μια εκ των Κοπεγχάγης (Δανία) και Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία). Βλέπουμε λοιπόν πως αποτελεί… μοναδικό και σπάνιο κατόρθωμα για οποιαδήποτε ομάδα που δεν ανήκει στο «λόμπι» της κορυφαίας πεντάδας να βρεθεί στους «16».
Το ελληνικό κατόρθωμα και η... ματαιότητα των "μικρών"
Μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι δηλαδή και πέρσι, η χώρα μας είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια παράδοση συνεχούς συμμετοχής ελληνικής ομάδας τις τελευταίες σεζόν στους «16» κάτι που μόνο αμελητέο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Για τους πέντε ισχυρούς λοιπόν και φέτος ισχύουν τα ίδια και αν επιβεβαιωθούν τα φαβορί και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, τότε συγκεκριμένα οι Άγγλοι θα έχουν τέσσερεις εκπροσώπους, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί από τρεις, ενώ Γάλλοι και Γερμανοί θα έχουν από δύο. Δηλαδή 14/16 δικοί τους!
Πάντως για τις «μικρές» ομάδες που καταφέρνουν να... στριμωχθούν έστω και προσωρινά στην ελιτ των κορυφαίων, αμέσως δημιουργείται το ερώτημα: «Τι γίνεται από εδώ και πέρα;» Η απάντηση συνήθως είναι αποκαρδιωτική για τις πέραν του «λόμπι» ομάδες. Από τη φάση των «16» και έπειτα – που συνηθίζουμε μάλιστα να λέμε πως βλέπουμε άλλο Champions League, οι μεγάλες ομάδες αλλάζουν ταχύτητα πατανε… γκάζι, και οι αδύναμες για τα δεδομένα του συγκεκριμένου ανταγωνισμού σπάνια καταφέρνουν να ανταποκριθούν και γίνονται έρμαια στις ορέξεις των "μεγάλων", μένοντας απλά με την χαρά και την ανάμνηση της εμπειρίας…
Mόνο 2 φορές... έσπασε(;) η κυριαρχία
Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως την τελευταία σχεδόν 20ετία (από το ’92-’93 για την ακρίβεια) όπου η διοργάνωση μετονομάστηκε σε Champions League και προστέθηκαν οι όμιλοι μόλις 2 φορές (το 1995 και το 2004) κατάφερε ομάδα να «σπάσει» την κυριαρχία των 5 μεγάλων. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο πως οι δύο ομάδες που το κατάφεραν (Άγιαξ και Πόρτο) ανήκουν σε κοντινές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου - την Ολλανδία και την Πορτογαλία αντίστοιχα.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως οι πιθανότητες για μια «μικρή» χώρα κάποια ομάδα της να προχωρήσει είναι μηδαμινές και αυτό με την πάροδο των χρόνων όπου οι «μεγάλοι» γίνονται «μεγαλύτεροι» και οι μικροί συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο γίνεται ακόμη πιο εμφανές. Εξάλλου σημαντικός παράγοντας είναι και τα υπέρογκα ποσά που δαπανούνται από τις ισχυρότερες οικονομικά ομάδες, στα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι υπόλοιπες και το χάσμα μεγαλώνει. Κι όσο δεν αλλάζει κάτι σε αυτή την τάση, τόσο το Champions League θα παραμένει μια "κλειστή" Λίγκα, πέντε πλούσιων χωρών, με τις ομάδες των υπόλοιπων εθνών να... αλληλοσκοτώνονται για τα… ψίχουλα, υπό το αυστηρό βλέμμα των ποδοσφαιρικών δυνάμεων της ηπείρου μας…
Πηγή gazzetta.gr Read more!

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές του Καραγκούνη

Μπορεί το αποψινό παιχνίδι στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης να είναι αδιάφορο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον Γιώργο Καραγκούνη αποτελεί ματς σταθμό, εφόσον αγωνιστεί έστω και ένα λεπτό.


Διότι ο «Κάρα» μετά την Εθνική (όπου ήδη ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές), ετοιμάζεται να σβήσει και εδώ τα... κεράκια με τις 100 συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα.Σε μια πορεία που άρχισε πριν από 11 χρόνια και που συνεχίζεται ακόμα (αν και για εφέτος τερματίζει στην Κοπεγχάγη) ο άσος του Παναθηναϊκού δείχνει το πόσο σημασία έχει η διάρκεια.

Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος, έστω και αν δεν ήθελε επίσημα να κάνει δηλώσεις για αυτή την επέτειο και σεβόμαστε το αίτημά του.

Μπορεί να μην διεκδικεί απόψε πρόκριση η ομάδα του (από τις σπάνιες φορές που θα ζήσει ανάλογη εμπειρία ο άσος του "τριφυλιού"), αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο το επερχόμενο ρεκόρ, το οποίο φυσικά αν δεν υπήρχε εκείνη η κίτρινη κάρτα στο Καζάν, θα είχε γίνει σε ένα κορυφαίο παιχνίδι, αυτό με τη Μπαρτσελόνα.

Από τη Γκόριτσα στην Κοπεγχάγη

Ο Γιώργος Καραγκούνης είχε μπει ως αλλαγή στο 84ο λεπτό στη θέση του Αλιόσα Ασάνοβιτς στην εξαιρετική ομάδα του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα, στον αγώνα με την Γκόριτσα στη Σλοβενία για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (1999-2000) και από τότε το κοντέρ άρχισε να γράφει ασταμάτητα.

Αν παίξει απόψε, θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές εκ των οποίων οι 61 θα είναι για το Τσάμπιονς Λιγκ (λόγω ηλικίας δεν πρόλαβε το κύπελλο Πρωταθλητριών) και οι άλλες 39 στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Από αυτές τις συμμετοχές η πλειονότητα (77) είναι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ έχει παίξει στα κύπελλα Ευρώπης και με την Ιντερ (7) για δύο σεζόν και με την Μπενφίκα (16) άλλες δύο.

Οι μεγάλες στιγμές

Αξέχαστες χρονιές σε αυτή τη δεκαετία είναι φυσικά η περίοδος 2001-02 με την διπλή πρόκριση από ομίλους μέχρι τους «8» και τον χιτσκοκικό αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα (με τον Ασάνοβιτς να χάνει στο 94’ για λίγα εκατοστά την ευκαιρία να μειώσει σε 3-2 στο «Κάμπ Νού» και να δώσει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό), αλλά και η περίοδος με τον Τεν Κάτε και την πρόκριση ως πρώτος του ομίλου, με αντιπάλους τις Ιντερ, Ανόρθωση και Βέρντερ.

Μάλιστα ο «Κάρα» έχει σκοράρει και 8 φορές με τον Παναθηναϊκό, με αξέχαστο γκολ αυτό στο «θέατρο των ονείρων» κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2001-02) έστω και αν οι «Μπέμπηδες» με δύο γκολ στο φινάλε έφτασαν στο 3-1.

Ο μοναδικός παίκτης που έχει περισσότερες συμμετοχές είναι ο πρώην συμπαίκτης του σε Παναθηναϊκό και Εθνική ομάδα, ο Αντώνης Νικοπολίδης με 104. Το ότι είναι τερματοφύλακας, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμα του Γιώργου Καραγκούνη, στο οποίο αναμένεται να φτάσει απόψε στο «Πάρκεν».

Πηγή sport24

Read more!

Νιώθει αδικημένος ο Μπλάνκο

Νιώθει αδικημένος ο Μπλάνκο
Είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, σε κάθε αγώνα δίνει τον καλύτερό του εαυτό, ενώ όπου βρεθεί και όπου σταθεί τονίζει ότι θέλει να μένει στην «Ένωση».

Στην ΑΕΚ όμως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν έστω και μία μικρή υπέρβαση για τον Ισμαέλ  Μπλάνκο κι επιμένουν στις 500.000 ευρώ. Όπως είναι λογικό ο «Ζορό» αισθάνεται αδικημένος για το ποσό αυτό, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που παίρνουν περισσότερα και δεν αξίζουν μία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κελεπούρι ο Γκερέιρο που αμείβεται με μόλις 600.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτά βλέπει ο Μπλάνκο και ζητάει παραπάνω.


Πηγή gazzeta Read more!

Ρίχνει την αυλαία με «διπλό»

Η Κοπεγχάγη μπορεί να είναι παγωμένη, ο Παναθηναϊκός όμως είναι ζεστός για το «διπλό», έχοντας αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του.




Με αρκετές αλλαγές και στις τρεις γραμμές του αναμένεται να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός την τελευταία του εφετινή ευρωπαϊκή παράσταση. Κάτι που εκ των πραγμάτων ήταν αναγκασμένος να το κάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, από τη στιγμή που οι Σίντνεϊ Γκοβού και Γιούρκας Σεϊταρίδης έμειναν στην Αθήνα, ενώ και ο Νταμιέν Πλεσί δεν αναμένεται να πάρει θέση βασικού μετά την κακή του εμφάνιση κόντρα στον Πανσερραϊκό.
Το θετικό πάντως για τον 64χρονο Πορτογάλο τεχνικό είναι ότι έχει επιλογές στη διάθεσή του. Μόνο στην αμυντική γραμμή τα... κουκιά είναι μετρημένα, με τον Αλέξανδρο Τζόρβα να αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, τους Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Σεντρίκ Καντέ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο πλαισιωμένο από τους Λουκά Βύντρα και Νίκο Σπυρόπουλο.
Ως αμυντικά χαφ, προβάδισμα έχουν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Σιμάο Μάτε, ενώ για τις τρεις θέσεις πίσω από τον Τζιμπρίλ Σισέ υπάρχουν έξι υποψήφιοι. Λουίς Γκαρσία, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Γιώργος Καραγκούνης έχουν το πρώτο λόγο, με τους Στέργο Μαρίνο, Σεμπάστιαν Λέτο και Σωτήρη Νίνη να ακολουθούν...

Άλλωστε, ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Η νίκη, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από μία κακή χρονιά στην Ευρώπη.
Η ενδεκάδα της Κοπεγχάγης
Όσον αφορά την Κοπεγχάγη, «καίγεται» για τη νίκη ώστε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θα προβεί σε πολλές αλλαγές. Η πιθανότερη σύνθεσή της είναι: Βίλαντ, Βεντ, Πόσπεχ, Άντονσον, Ζάνκα Γιόργκενσεν, Κβιστ, Κλαουντεμίρ, Βίνγκαρντ, Γιόργκενσεν, Μπολάνιος, Εντόι.

Πηγή leoforos
Read more!

O «Τζόλε» για τα πέναλτι

O «Τζόλε» για τα πέναλτι
«Αγκάθι» αποτελούν για τον φετινό Ολυμπιακό οι εκτελέσεις πέναλτι καθώς στην Καβάλα οι «ερυθρόλευκοι» ευστόχησαν για πρώτη φορά. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε για το πρόβλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Πρωταθλητή»

-Πρέντραγκ ποιο ήταν το μυστικό σου τελικά στις εκτελέσεις πέναλτι;

«Είναι δύσκολο να πεις ότι υπάρχει μυστικό. Θα έλεγα απλώς ψυχραιμία, ηρεμία, αποφασιστικότητα. Δεν μπορείς να πεις δηλαδή ότι υπάρχει συγκεκριμένο μυστικό. Βέβαια είναι σημαντικό να γνωρίζεις κάποια πράγματα πριν την εκτέλεση, αλλά και να υπολογίζεις τι θα κάνει ο αντίπαλος τερματοφύλακας».

-Κρατούσες δηλαδή ένα αρχείο για το κάθε γκολκίπερ για το ενδεχόμενο τέτοιας φάσης;

«Κοιτούσα να ξέρω να έχει προτίμηση σε κάποια γωνία και βέβαια, να κρίνω και τα προσόντα του. Το ύψος πόσο γρήγορος είναι ποια είναι η δυνατή του πλευρά. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται σκέψη, δεν είναι απλώς μια εκτέλεση».

-Πριν φτάσεις στο σουτ, ποια «τακτική» ακολουθούσες;

«Θέλει βαθιά ανάσα και χαλάρωση πριν από την εκτέλεση. Δεν χρειάζεται ταχύτητα, αλλά ηρεμία για να έρθει το καθαρό μυαλό. Και ανεξάρτητα από το έχει προηγηθεί προσπαθούσα να απομονώνω όλα και να είμαι αποκλειστικά συγκεντρωμένος στην εκτέλεση».

-Πόσο σε βοηθούσε η προπόνηση στο συγκεκριμένο τομέα;

«Η προπόνηση βοηθάει στο να σημαδεύεις καλύτερα κάποια σημεία. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο. Άλλο δηλαδή να σουτάρεις ένα πέναλτι στην προπόνηση και άλλο στο 91΄ στην Τούμπα. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες και εκεί είναι θέμα καθαρού μυαλού, όχι προπόνησης. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να προετοιμαστείς για τις συνθήκες πίεσης-ψυχολογίας που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια του αγώνα. Αυτό που έρχεται στο μυαλό, ως πρόσφατο κιόλας, ήταν το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Στο πρώτο πέναλτι δεν είχα την ψυχραιμία και ηρεμία που έπρεπε και το έχασα, ενώ το δεύτερο παρότι είχα και κακή ψυχολογία λόγω της πρώτης άστοχης προσπάθειας, αυτοσυγκεντρώθηκα και το έβαλα. Ο εκτελεστής σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να παίρνει το χρόνο του προκειμένου να είναι απόλυτα ήρεμος στην εκτέλεση».

-Όταν ξεκίνησες τις εκτελέσεις στον Ολυμπιακό, πόσο σε βοήθησε η καλή αρχή;

«Ήταν θυμάμαι σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο νικήσαμε 1-0 και ήταν προσωπική μου επιλογή να το εκτελέσω. Με βοήθησε πολύ να πιστέψω στον εαυτό μου. Είναι υποτιμημένες οι εκτελέσεις πέναλτι, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση».

-Έπαιζε ρόλο για σένα το αν σούταρες στο «Καραϊσκάκη» ή εκτός έδρας;

«Την ώρα της εκτέλεσης προσπαθούσα να μην ακούω και να μην βλέπω τίποτα άλλο. Δεν έπαιζε ρόλο εκείνη τη στιγμή το γήπεδο».

-Πως σχολιάζεις την πρόσφατη εκτέλεση του Φουστέρ; Ποιοι είναι για σένα άξιοι διάδοχοί σου για τις εκτελέσεις πέναλτι στον Ολυμπιακό;

«Ήταν ένα ψύχραιμο πέναλτι που το χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να σπάσει αυτή την αρνητική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Τα περισσότερα παιδιά πλέον δεν τα ξέρω, αυτοί που γνωρίζω ότι έχουν αποφασιστικότητα κι εμπειρία για τα πέναλτι είναι ο Τοροσίδης και ο Αβραάμ. Αλλά ο προπονητής είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα από όλους τι γίνεται».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...