ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ!!

Ευκαιρίες δίνει ο Σάντος
Ο Σάντος ανακοίνωσε τους παίκτες για το φιλικό της Τετάρτης με την Αυστρία και κάλεσε παίκτες όπως ο Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού, o Σιόβας του Πανιωνίου και ο Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας. Τι είπε για Γκέκα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός κάλεσε για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τους Βαγγέλη Μόρα, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Δημήτρη Σιόβα, Γιώργο Φωτάκη, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Γιώργο Γεωργιάδη. Το φιλικό με την Αυστρία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στη Βιέννη και ο Σάντος θέλησε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες.
Την αποστολή της Εθνικής Ελλάδος απαρτίζουν οι Τζόρβας, Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπαστασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Μόρας, Σιόβας, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Μάκος, Φωτάκης, Γ.Παπαδόπουλος, Κονέ, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης , Σαμαρας, Χριστοδουλόπουλος και Γεωργιάδης.

Σάντος: «Υπάρχουν και άλλοι που θα κληθούν»
Ο Φερνάντο Σάντος παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου τονίζοντας την αξιοποίηση των νεαρών παικτών: «Υπαρχουν 25 ποδοσφαιριστές οι οποίοι τώρα τελειώνουν από την εθνική Ελπίδων και πρέπει να αξιοποιηθούν στις εθνικές ομάδες. Γι` αυτό τους κάλεσα. Υπάρχουν και άλλοι που θα κληθούν».
Για το λόγο που έμειναν εκτός οι Σηφάκης και Πρίττας: «Ο Αρης παίζει Δευτέρα λόγω των εκλογών και δεν θα ήταν σωστό να καλέσω παίκτες που δεν θα μπορούσαν να προπονηθούν μαζί μας».
Για τους 22 που κάλεσε: «Από αυτούς δεν θα μπορέσουν να παίξουν όλοι, όμως είναι είναι σημαντικό να τους δω στις προπονήσεις».
Για τον Φάνη Γκέκα: «Εγώ ξέρω ότι ο Γκέκας είπε ότι δεν θέλει να είναι στην εθνική. Μάλιστα, δεν το είπε σε μένα. Ούτε σε μένα είπε ότι θέλει να επιστρέψει. Οτι μαθαίνω, λοιπόν, το μαθαίνω από τις εφημερίδες. Αν το μάθω από τον ίδιο και μου πει τους λόγους που θέλει να επιστρέψει, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Εγώ ως προπονητής πρέπει να μάθω. Ποτέ δεν θα κλείσω την πόρτα σε κανέναν».
Για το σχέδιο που παρουσίασε με τον Τάκη Φύσσα στον Σοφοκλή Πιλάβιο: «Οταν ανέλαβα το πρώτο βραχυπρόθεσμο πλάνο ήταν και είναι η πρόκριση. Αλλά ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να βοηθήσω στη δομή και την οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάναμε πολύ δουλειά με τον κ. Φύσσα. Την παρουσιάσαμε στον πρόεδρο και το επόμενο βήμα είναι να την παρουσιάσουμε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Αν το αποδεχθούν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα μπροστά στην οργάνωση του ποδοσφαίρου της. Θα ξεκινάμε από πολύ μικρές ηλικίες και θα υπάρχει μια συνέχεια στη εξέλιξη των παικτών, χωρίς κενά. Οπως η δημιουργία της ενδιάμεσης εθνικής μεταξύ ελπίδων και ανδρών».
Για το φιλικό με την Αυστρία: «Δεν με ενδιαφέρει το σύστημα. Εγώ θέλω να δω βελτίωση επιθετικά και αμυντικά. Δεν είναι τόσο σημαντική η νίκη. Αλλά τη στιγμή που παίζει μια χώρα απέναντι σε μια άλλη θέλω τη νίκη».
Read more!

Μπορεί και χωρίς... Μουρίνιο!

Μπορεί και χωρίς... Μουρίνιο!

Ο τιμωρημένος Μουρίνιο παρακολουθούσε για 82 λεπτά τη Ρεάλ να δυσκολεύεται στη Χιχόν, όμως ο Ιγκουαΐν λύτρωσε τους Μαδριλένους και χάρισε τη νίκη με 1-0!

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε το Σάββατο και μετέφερε την πίεση στη Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι τα βρήκαν... μπαστούνια απέναντι στη Χιχόν, αλλά τελικά ένα «δώρο» του Πάμπλο έδωσε τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του Μουρίνιο, ο οποίος βρισκόταν στις εξέδρες λόγω τιμωρίας. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε πιάσει οτιδήποτε πήγαινε προς την εστία του, αλλά στο 82' έκανε μεγάλο λάθος, καθώς έχασε την μπάλα σε κεφαλιά του Μπενζεμά και από κοντά ο Ιγκουαΐν δεν δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει στα δίχτυα και να επαναφέρει τη Ρεάλ στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν στην επόμενη φάση, αλλά ο Κασίγιας απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπαράλ και διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Με γκολ του Νεγρέδο στις καθυστερήσεις, η Σεβίλλη έφυγε από το «Ρομαρέδα» με τους τρεις βαθμούς, καθώς κέρδισε με 2-1 τη Σαραγόσα και ανέβηκε στην τέταρτη θέση του πίνακα. Νικηφόρο ντεμπούτο για τον Πελεγκρίνι στο πρωτάθλημα, με τον Ελισέου να δίνει στη Μάλαγα τη νίκη με 1-0 επί της Λεβάντε. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτοί είναι οι πρώτοι βαθμοί των Ανδαλουσιανών στο «σπίτι» τους για φέτος, καθώς μέχρι τώρα μετρούσαν πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς!

Τρεις σερί νίκες μετρούσε η Σοσιεδάδ, όμως η Έρκουλες έβαλε... φρένο στους Βάσκους, οι οποίοι παρότι προηγήθηκαν με τον Γκρίεζμαν στο 15', έχασαν με 2-1 από τους νεοφώτιστους.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο (13/11)
Μπιλμπάο-Αλμερία 1-0 (10' Γιορέντε)
Ατλέτικο-Οσασούνα 3-0 (26', 70' Φορλάν, 41' Αγουέρο)
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 3-1 (22' Βίγια, 58', 83' Μέσι - 26' Νιλμάρ)

Κυριακή (14/11)
Μαγιόρκα-Λα Κορούνια 0-0
Σανταντέρ-Εσπανιόλ 0-0
Σαραγόσα-Σεβίλλη 1-2 (53' Μπερτόλο - 29' Φαμπιάνο, 90' Νεγρέδο)
Μάλαγα-Λεβάντε 1-0 (65' Ελισέου)
Έρκουλες-Σοσιεδάδ 2-1 (47' Τρεζεγκέ, 51' Ντρέντε - 15' Γκρίεζμαν)
Χιχόν-Ρεάλ 0-1 (82' Ιγκουαΐν)
Βαλένθια-Χετάφε (22:00)

Βαθμολογία (11 αγώνες)
Ρεάλ 29
Μπαρτσελόνα 28
Βιγιαρεάλ 23
Σεβίλλη 20
Εσπανιόλ 19
Ατλέτικο 17
Βαλένθια 17 (10 αγώνες)
Μπιλμπάο 16
Σοσιεδάδ 16
Μαγιόρκα 15
Χετάφε 13 (10 αγώνες)
Οσασούνα 12
Έρκουλες 12
Σανταντέρ 11
Ντεπορτίβο Λα κορούνια 11
Χιχόν 10
Μάλαγα 10
Αλμερία 9
Λεβάντε 8
Σαραγόσα 7

Read more!

«Υποδοχή στον Ζοσέ όπως πρέπει»

«Υποδοχή στον Ζοσέ όπως πρέπει»
Το γεγονός ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των οπαδών της Μπαρτσελόνα, έγινε αντικείμενο τοποθέτησης του προέδρου των Καταλανών, Σάντρο Ροσέλ.

Ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα», σε ερώτηση που του τέθηκε αναφορικά με τη υποδοχή που επιφυλάσσεται στον Ζοσέ Μουρίνιο, σημείωσε λακωνικά:


«Ο καθένας έχει την αντιμετώπιση που του αξίζει, όπως και αυτός ο άνθρωπος», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Read more!

Παναθηναϊκός δήμαρχος στον Πειραιά!

Παναθηναϊκός δήμαρχος στον Πειραιά!
Αν οι εκλογές έχουν έστω λίγο αθλητικό χρώμα, τότε η… είδηση της ημέρας βγήκε από τον Πειραιά. Εκεί όπου δήμαρχος βγήκε ένας δηλωμένος Παναθηναϊκός, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος! Έχασε στην Αθήνα ο ερυθρόλευκος Κακλαμάνης. Είναι ευρέως γνωστό ότι η.. ολυμπιακή ταυτότητα αρκεί στον Πειραιά για να στείλει στη Βουλή ή στη δημαρχία οποιονδήποτε υποψήφιο. Είτε αυτός λέγεται Ανατολάκης, είτε Φασούλας, είτε… δεκάδες άλλα παραδείγματα.

Η… βόμβα που έσκασε όμως στον δήμο ανέτρεψε τα μέχρι τώρα δεδομένα καθώς δήμαρχος στον ολυμπιακοκρατούμενο Πειραιά αναδείχθηκε ένας πολιτικός που έχει βγάλει φωτογραφίες με κασκόλ του Παναθηναϊκού. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο Μιχαλολιάκος ως (υποψήφιος τότε) δήμαρχος όλων των Πειραιωτών έδωσε τη συνδρομή του στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό αποδεικνύοντας ότι η ομάδα της πόλης είναι πάνω από προσωπικές οπαδικές προτιμήσεις.

Η φωτογραφία του Μιχαλολιάκου πάντως με το κασκόλ του Παναθηναϊκού (τη βλέπετε στη σχετική φωτό) δημοσιεύτηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα προκειμένου να πλήξει την υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου, ωστόσο όπως φαίνεται οι Πειραιώτες δεν ψήφισαν με βάση οπαδικά κριτήρια διότι ο άλλος υποψήφιος Γιάννης Μίχας είναι δηλωμένος Ολυμπιακός… Στην Αθήνα τέλος, ο δηλωμένος ερυθρόλευκος Νικήτας Κακλαμάνης έχασε τη μάχη της δημαρχίας από τον (αγνώστου οπαδικής ταυτότητας) Γιώργο Καμίνη. Αν έπαιξαν ή όχι ρόλο οι παλινωδίες του πρώην δημάρχου στο θέμα του γηπέδου του Βοτανικού αυτό είναι κάτι που το ξέρει μόνο η καρδιά των ψηφοφόρων…
Read more!

Αφιέρωμα Στον Μεγάλο Τελικό της Formula 1

Φέτελ ο νέος βασιλιάς!


Φέτελ: «Έχω μείνει άφωνος, είναι απίστευτο»!


Φέτελ: «Έχω μείνει άφωνος, είναι απίστευτο»!
Από νωρίς φέτος είχε δείξει πως ήθελε τον τίτλο και στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι κατάφερε να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής και να σπάσει το ρεκόρ ηλικίας. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μόλις στα 23 του χρόνια πήρε το πρωτάθλημα και έγινε ο νεότερος πιλότος στην ιστορία της Φόρμουλα 1.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα τίποτα. Αναρωτιόμουν. Στους τελευταίους 10 γύρους ο μηχανικός μου με ενθάρρυνε, αναρωτιόμουν γιατί ήταν τόσο αγχωμένος. Πίστευα οτι ήμασταν σε καλή θέση και μετά είπε «φαίνεται καλό», δεν ήξερα τι εννοόυσε. Απλά συγκεντρώθηκα και μετά ήρθαν οι φωνές από τον ασύρματο πως είχαμε κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχω μείνει άφωνος, είναι απίστευτο», τόνισε ο Φέτελ αμέσως μετά τον αγώνα.
Ο πιλότος της Red Bull δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ποτέ δεν έχασε την πίστη του, ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ακόμη και τις περιόδους που η απόδοση του δεν ήταν τόσο καλή.

«Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για τους αγώνες που θα έπρεπε να έχουμε τερματίσει σε καλύτερη θέση.Ήταν μια έντονη και δύσκολη περίοδος », συμπλήρωσε ο πιλότος των «κόκκινων ταύρων».

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 το 2007 αρχικά με την ομάδα της Sauber, ενώ την ίδια χρονιά έτρεξε και με την Toro Rosso, ομάδα στην οποία έμεινε μέχρι το 2008, όπου και πήρε... προαγωγή στην Red Bull. Του χρειάστηκε μόνο η πείρα των 62 αγώνων που έχει πάρει μέρος από το 2007 για να ανέβει στο μεγαλύtερο σκαλί της F1. Στο βιογραφικό του μετρά 10 νίκες, 15 πολ ποζίσιον και 19 συμμετοχές στο βάθρο.
Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φέτελ

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φέτελ!

Έβγαλε φτερά… τίτλου!

Σε έναν αγώνα που ο Φέτελ μπήκε για να πάρει τον τίτλο όλα πήγαν όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να γίνει ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία της Φόρμουλα 1. Απογοητευτική η εικόνα του Αλόνσο αλλά και του Γουέμπερ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χάμιλτον, ενώ ο Μπάτον συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.
Έκλαιγε από χαρά ο Σεμπάστιαν Φέτελ με το πέσιμο της καρό σημαίας στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι, την ώρα που οι μηχανικοί του, του έλεγαν πως είναι ό ένας και μοναδικός. Μόλις βγήκε από το μονοθέσιο ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, υποκλίθηκε μπροστά στο μονοθέσιο. Σε μια εντυπωσιακή χρονιά ο Φέτελ από νωρίς είχε δείξει τις προθέσεις του. Το νταμπλ έκανε η Red Bull!
Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Φέτελ!
Εκκίνησε ως αουτσάιντερ, τερμάτισε ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εκκίνησε από την πρώτη θέση στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι με τον Αλόνσο να έχει τις περισσότερες ελπίδες να πάρει τον τίτλο. Ωστόσο, το αυτοκίνητο ασφαλείας στον πρώτο γύρο και η στρατηγική της Renault έθεσε τον Αλόνσο εκτός διεκδίκησης του τίτλου.
Ο Φέτελ είχε έναν εύκολο αγώνα, εκκινώντας καθαρά διατηρώντας την πρώτη θέση. Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τον Γερμανό, όταν ο Αλόνσο στον 17ο γύρο βγήκε από τα πιτς πίσω από τον Πετρόβ, ο οποίος είχε αλλάξει ελαστικά στους πρώτους γύρους.

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος
Ο Αλόνσο όσο και αν προσπάθησε να προσπεράσει το εμπόδιο της Renault δεν τα κατάφερε, ενώ όσο περνούσε η ώρα έβλεπε η υπόθεση τίτλος να απομακρύνεται. Την υποστήριξη της ομάδας είχε ο Ισπανός πιλότος, με τους μηχανικούς της σκουντερια να τον εμψυχώνουν, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ο Αλόνσο πλασαρίστηκε στην έβδομη θέση.
Στην πρώτη θέση ο Σεμπάστιαν Φέτελ...
Καλός αγώνας από McLaren
Η βρετανική ομάδα είχε δηλώσει πως θα είχε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και το απέδειξε στην πίστα. Ο Μπάτον έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση προσπέρασε τον Αλόνσο και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση. Από την άλλη, ο Χάμιλτον ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και στην αρχή του αγώνα πίεσε τον Φέτελ.
Τα πιτ επηρέασαν και τη McLaren, καθώς ο Χάμιλτον για πολλούς γύρους έχασε χρόνο πίσω από τον Κούμπιτσα. Ωστόσο και οι δύο πιλότοι της Βρετανικής ομάδας κατάφεραν να ανέβουν στο τελευταίο βάθρο της χρονιάς.

Τα παράτησε ο Γουέμπερ
Στον τελευταίο και πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν ο Μαρκ Γουέμπερ φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ο Αυστραλός από νωρίς έχασε την ψυχραιμία του, είχε μια μικρή επαφή στον τοίχο με αποτέλεσμα να πρέπει να μπει στα πιτ. Ο Γουέμπερ συνέχισε τα λάθη και μετά το πιτ, γλιστρώντας και χάνοντας τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο ο Γουέμπερ πέταξε λευκή πετσέτα, καθώς δεν προσπάθησε για τίποτα καλύτερο, βλέποντας την καρό σημαία από την όγδοη θέση…
Vettel grabs title with Abu Dhabi win
Έβγαλε φτερά… τίτλου!
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 256 βαθμοί --ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
2. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 252
3. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 242
4. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 240
5. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 214
6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 144
7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP) 142
8. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) 136
9. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Mercedes GP) 72
10. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς) 47
11. Aντριαν Σούτιλ (Γερμανία/Force India) 47
12. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/BMW Ζάουμπερ) 32
13. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό) 27
14. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς) 22
15. Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία/Force India) 21
16. Σεμπαστιάν Μπουεμί (Ελβετία/Toro Rosso) 8
17. Πέδρο Ντε λα Ρόσα (Ισπανία/BMW Ζάουμπερ)
18. Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία/BMW Ζάουμπερ) 6
19. Χαϊμέ Αλγκερσουάρι (Ισπανία/Toro Rosso) 5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
1. Red Bull-Ρενό 498 --ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ
2. ΜακΛάρεν-Μερτσέντες 454
3. Φεράρι 396
4. Mercedes GP 214
5. Ρενό 163
6. Γουίλιαμς-Κόσγουορθ 69
7. Force India-Μερτσέντες 68
8. BMW Ζάουμπερ-Φεράρι 44
9. Toro Rosso-Φεράρι 13

«Δύσκολος αγώνας»

Μεγάλος άτυχος του τελευταίου γκραν πρι στην πίστα του Άμπου Ντάμπι ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Η σκουντερία όπως φάνηκε δεν υπολόγισε καλά το πιτ του Αλόνσο, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να βγει από τα πιτ πίσω από τον Πετρόβ, ο οποίος είχε ήδη αλλάξει ελαστικά. Ωστόσο, ο Αλόνσο έσπευσε να υπερασπιστεί τις αποφάσεις της ομάδας του.

«Δύσκολος αγώνας»
«Μετά τον αγώνα είναι πάντα εύκολο να βλέπεις την καλύτερη στρατηγική. Αν δεν είχαμε σταματήσει πιστεύω ότι θα μας περνούσε ο Γουέμπερ, αν σταματούσαμε θα είχαμε τη διαφορά από τον Γουέμπερ, αλλά θα αφήναμε τους Πετρόβ και Ρόσμπεργκ μπροστά, οπότε είναι μια δύσκολη απόφαση», τόνισε ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία.
«Προσπάθησα να τον περάσω, αλλά προστάτεψε τη θέση του λες και ήταν ο τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος που διεκδικούσε. Ήταν πολύ επιθετικός, αλλά οδήγησε πολύ καλά χωρίς να κάνει λάθος», συμοπλήρωσε ο Αλόνσο.


Ο Φέτελ την Pole Position Tο βιογραφικό του Γερμανού Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος κατέκτησε σήμερα για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο των οδηγών της Φόρμουλα Ένα και έγινε ο νεώτερος "πιλότος" που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει ως εξής:

Ομάδα : Red Bull
Εθνικότητα : Γερμανός
Ημερομηνία γέννησης : 03/07/1987
Τόπος γέννησης : Χεπενχάιμ
Συμμετοχές σε γκραν πρι : 62
Παγκόσμια πρωταθλήματα : 1 (2010)

Υψηλότερη θέση τερματισμού : 1η (10 φορές)
Υψηλότερη θέση στην εκκίνηση: 1η (15 φορές)
Φορές στο βάθρο : 19
Βαθμοί : 381
Καριέρα : BMW-Ζάουμπερ (2007), Toro Rosso (2007-2008), Red
Bull (2009-2010)
Διαδικτυακή διεύθυνση : http://www.sebastianvettel.de/

Χάμιλτον: «Υπέροχο φινάλε»!

Χάμιλτον: «Υπέροχο φινάλε»!
Στον εντυπωσιακό αγώνα του Άμπου Ντάμπι, στον οποίο ο Σέμπαστιαν Φέτελ πήρε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ο Λιουίς Χάμιλτον είδε την καρό σημαία από τη δεύτερη θέση, ενώ τόνισε πως ανυπομονεί για την επόμενη σεζόν, η οποία όπως προέβλεψε θα είναι καλύτερη.
«Δεν ήταν η πιο εντυπωσιακή χρονιά για εμάς, αλλά συγχαρητήρια στον Φέτελ και τη Red Bull. Έκανε καταπληκτική δουλειά κατά τη διάρκεια της σεζόν και δίκαια πήρε τον τίτλο. Ήταν ένα υπέροχο φινάλε για εμένα και τον Τζένσον. Νομίζω ότι πιέσαμε πολύ και ευχαριστούμε πολύ όλους όσους έχουν δουλέψει. Η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη», ήταν τα λόγια του πιλότου της McLaren, ο οποίος απάλαξε την ομάδα για τη στρατηγική που επέλεξε για τα πιτ.





Read more!

Από Τρίτη τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ

Από Τρίτη τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ
Από την Τρίτη θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, που θα γίνει την προσεχή Κυριακή.

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τον τρόπο και τον τόπο διάθεσης των εισιτηρίων της... μάχης με τον ΠΑΟΚ εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιο αναλυτικά αυτή αναφέρει:

«H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενόψει του αγώνα του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. της SUPER LEAGUE, που θα διεξαχθεί στο στάδιο «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» την Κυριακή 21/11/2010 και ώρα 19:30 με τον ΠΑΟΚ, ενημερώνει τους φίλους της ομάδος για τα εξής:

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του σταδίου «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, που βρίσκονται έξω από τη θύρα 17, από την Τρίτη 16/11 με ώρες διάθεσης 10:00 - 18:00.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτού VIP εισιτήριο, μπορούν να απευθυνθούν στο τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, στο στάδιο «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ή στα τηλεφωνικό κέντρο 210 48 00 901.

Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά. Κάθε φίλαθλος μπορεί να προμηθευτεί έως δύο (2) εισιτήρια με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσης εισιτήρια θα διατεθούν μέσω CITIBANK από την Τρίτη 16/11 έως και την Πέμπτη 18/11 στο τηλ. 801 500 7777 - τηλεφωνική αγορά έως δύο (2) εισιτηρίων για κάθε κάτοχο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CITIBANK VISA.

Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από το εκδοτήριο που βρίσκεται έξω από την θύρα 5 του σταδίου «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», με την επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, την Παρασκευή 19/11 από τις 10:00 - 18:00 και την Κυριακή 21/11 από τις 12:00 έως την έναρξη του αγώνα.

Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος θέλει να παραλάβει εισιτήρια άλλου φιλάθλου που έχει κάνει αγορά μέσω ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Citibank VISA, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσει το αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του φιλάθλου του οποίου το εισιτήριο επιθυμεί να παραλάβει».

Read more!

Η συνύπαρξη Μιραλάς-Πάντελιτς

Η συνύπαρξη Μιραλάς-Πάντελιτς
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε μαζί τους «killers» του Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς και Μάρκο Πάντελιτς. Τι συμπεράσματα έβγαλε;

Πρόκειται για δύο παίκτες που οι οπαδοί του Ολυμπιακού τους λατρεύουν. Ο Μάρκο Πάντελιτς τους κέρδισε με το… καλημέρα. Στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου πήρε φανέλα βασικού από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον δικαίωσε.

Στην πορεία, ο Βάσκος άφησε στον πάγκο τον Σέρβο και έβαλε βασικό τον Κέβιν Μιραλάς. Με τον Βέλγο κι αν δικαιώθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού! Το ερώτημα που δημιουργήθηκε στην πορεία ήταν αν οι δύο παίκτες μπορούν να παίξουν μαζί.

Στο 4-2-3-1 του Βαλβέρδε, χώρος υπάρχει για έναν επιθετικό. Ωστόσο, επειδή ο Μιραλάς έχει χαρακτηριστικά και περιφερειακού επιθετικού, δεν ήταν και λίγοι αυτοί που εκτιμούσαν ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα παίξουν και οι δύο στην ενδεκάδα.

Στο Παγκρήτιο, ο Βαλβέρδε έκανε την έκπληξη και χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα και τους δύο παίκτες. Ο Μιραλάς έπαιξε δεξί χαφ και είχε τον ρόλο του Φετφατζίδη.

Δεν τίθεται θέμα ότι ασφαλή συμπεράσματα από 45 μόνο λεπτά και σε αγωνιστικό χώρο που θύμιζε μάλλον πισίνα παρά γήπεδο ποδοσφαίρου, δεν μπορούν να βγουν. Ωστόσο, ο προπονητής του Ολυμπιακού είδε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η συνύπαρξη των δύο παικτών.

Ο Μιραλάς κράτησε τη θέση του στα πρώτα 25 λεπτά. Στη συνέχεια, ολοένα και πιο συχνά βρισκόταν μέσα στην περιοχή και προς το τέλος έπαιζε περισσότερο αριστερά απ’ ό,τι δεξιά! Υπήρχαν στιγμές που στο αριστερό άκρο υπήρχε ο Βέλγος, ο Ριέρα, ενώ ανέβαινε και ο Χολέμπας, ενώ από δεξιά ήταν μόνος του ο Τοροσίδης. Κάτι που σύμφωνα με τους συνεργάτες του Βάσκου δεν πέρασε απαρατήρητο.

Το αν έμεινε ικανοποιημένος ο Βαλβέρδε, θα το μάθουμε από την ενδεκάδα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει και μια άλλη σκέψη, για να συνυπάρξουν οι δύο ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα. Να μείνει εκτός ενδεκάδας ο Φουστέρ και να παίξει πίσω από τον Πάντελιτς ο Μιραλάς. Κάτι που μέχρι στιγμής ο Βαλβέρδε δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει.

* Είναι αυτονόητο ότι τα έξι λεπτά συνύπαρξης στο ματς με τον Πανιώνιο και τα 17 στην πρεμιέρα κόντρα στον Ηρακλή δεν προσφέρονται για εξαγωγή συμπερασμάτων.
Read more!

Φινάλε στο Κολωνάκι

Φινάλε στο Κολωνάκι
Στο κέντρο της Αθήνα θα... παιχθεί η τελευταία πράξη στη θητεία Νιόπλια. Ο 45χρονος τεχνικός θα συναντηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι με τον Νικόλα Πατέρα και εκεί θα πέσουν οι... τίτλοι τέλους. Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Έλληνας προπονητής.Ο Νίκος Νιόπλιας από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Η απόφαση για την απόλυσή του είναι ειλημμένη και το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κολωνάκι αναμένεται να τελειώσει και τυπικά από τον πάγκο του Παναθηναϊκού! Ο Νικόλας Πατέρας έχει καλέσει τον Έλληνα προπονητή στο γραφείο του και παρουσία των Αντωνίου και Φρέιτας θα του ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας, μια και στο «πράσινο στρατόπεδο» θεωρούν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Σκέφτεται την παραίτηση

Από κει και πέρα, όπως μετέδωσε ο NOVASPORTFM 94,6, ο Νίκος Νιόπλιας είναι αποφασισμένος πριν πάει στο Κολωνάκι να ανακοινώσει την παραίτησή του στον Νικόλα Πατέρα, για να προλάβει τις εξελίξεις. Ο τεχνικός των «πρασίνων», έχοντας αντιληφθεί την κατάσταση και τη δεδομένη απόφαση της διοίκησης, θεωρεί ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο στο «τριφύλλι», αποδεχόμενος και τα δικά του μεγάλα λάθη.
Read more!

Κακά μαντάτα για Τζεμπούρ

Ρήξη συνδέσμων στον δεξιό ώμο υπέστη ο Ράφικ Τζεμπούρ. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Αλγερινός φορ της ΑΕΚ την Κυριακή έδειξαν για την ακρίβεια πως έχει ρήξη ακρωμιοκλειδικής συνδέσμωσης δεξιάς άρθρωσης ώμου.
Κακά μαντάτα για Τζεμπούρ
Ο 26χρονος άσος θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή και τις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να αγωνιστεί την επόμενη αγωνιστική απέναντι στην Καβάλα και στο ντέρμπι της μεθεπόμενης εβδομάδας κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι πιθανότητες πάντως δεν είναι με το μέρος του «τρομοκράτη».

Από το ματς με την Καβάλα την επόμενη Κυριακή θα απουσιάσουν σίγουρα οι Μανωλάς και Δέλλας, που αποβλήθηκαν στην Τούμπα. Μάλιστα ο δεύτερος αναμένεται να τιμωρηθεί τουλάχιστον με δύο αγωνιστικές και έτσι θα χάσει και το ντέρμπι της 27ης Νοεμβρίου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Το παρήγορο είναι πως επανέρχονται στο προσεχές ματς οι Σκόκο και Γιάχιτς, ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επανεμφανιστεί ο Ντιόπ. Read more!

Τα "σκάει" για χαφ ο Παναθηναϊκός

Την πρόθεση του Παναθηναϊκού να διαθέσει αρκετά λεφτά για την απόκτηση ενός παίκτη υψηλού επιπέδου για τη θέση του μέσου, αποκαλύπτει πρωτοσέλιδο του αθλητικού Τύπου.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα "Εξέδρα", συνεχίζει το ρεπορτάζ για τον Μαχαμαντού Ντιαρά, τον οποίο θεωρεί μεταγραφικό στόχο του Τριφυλλιού και αναφέρει ότι οι "πράσινοι" σκοπεύουν να κινηθούν για έναν παίκτη από αυτό το... ράφι για τη θέση του box to box που έχει ζητήσει από το καλοκαίρι ο Νίκος Νιόπλιας.
Για το λόγο αυτό -βάση του δημοσιεύματος- η περίπτωση του μέσου της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να απασχολεί και να εξετάζεται ενόψει Ιανουαρίου, καθώς πρόθεση των διοικούντων είναι να διαθέσουν το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ για αυτή τη μεταγραφή, η οποία θέλουν να είναι για παίκτη ενδεκάδας και όχι συμπληρωματική επιλογή. Read more!

Άργησε, αλλά τον έδιωξε!

Άργησε, αλλά τον έδιωξε!
Ο φόβος για τη δεύτερη συνεχόμενη «γκέλα» είχε αρχίσει να μετατρέπεται σε… βεβαιότητα για τους φίλους της Σέλτικ…

Μέχρι να εμφανιστεί ο Γκάρι Χούπερ και να τον στείλει «αδιάβαστο»!

Ο 22χρονος επιθετικός έλυσε στις καθυστερήσεις το «γόρδιο δεσμό» της Σεντ Μίρεν (1-0), επανέφερε τους «καθολικούς» στις επιτυχίες (μετά το σοκ από τη Χαρτς) και τους επέτρεψε να μείνουν σε απόσταση αναπνοής από τη Ρέιντζερς.

Τα σημερινά ζόρια της Σέλτικ έζησε… για τα καλά ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (που αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά), ενώ τα απέφυγε ο Γιώργος Σαμαράς, που είχε μείνει εκτός αποστολής.
Read more!

Πρωταθλήτρια η Ζενίτ!

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ρωσίας για δεύτερη φορά στην ιστορία της κατέκτησε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Για την 28η αγωνιστική επικράτησε στο «Πετρόφσκι» της FC Ροστόφ με 5-0 και έφτασε τους 66 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από τη δεύτερη της βαθμολογίας ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που λίγη ώρα νωρίτερα είχε μείνει στο 1-1 με τη Σπαρτάκ Ναλτσίκ.
Πρωταθλήτρια η Ζενίτ!
Τα γκολ για την εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στο Europa League πέτυχαν οι Λάζοβιτς (40’ πεν.), Σέμακ (75’), Κερζάκοφ (82’) και Μπουχάροφ (90’ και 93’).

Η σύνθεση της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Λομπάερτς, Λούκοβιτς, Άλβες, Σέμακ, Ντάνι, Ντενίσοφ, Ζιριανόφ (84’ Σιρόκοφ), Κερζακόφ (87’ Μπουχάροφ), Λάζοβιτς (58’ Μπιστρόφ). Read more!

Δώρο του Βγενόπουλου στον Παναθηναϊκό ο Σκόκο

Νέο δημοσίευμα του Τύπου συνεχίζει το ρεπορτάζ περί απόφασης για απόκτηση του Νάτσο Σκόκο από τον Παναθηναϊκό, αναφέροντας πως ο Αργεντινός, αναμένεται να είναι το δώρο του Ανδρέα Βγενόπουλου στους φίλους του Τριφυλλιού.

Μετά την Εξέδρα, που έκανε λόγο για άμεση κίνηση του Παναθηναϊκού να κλείσει τον παίκτη της ΑΕΚ από την 1η Ιανουαρίου κιόλας, και η εφημερίδα Γάτα επισημαίνει πως οι πράσινοι έχουν στο στόχαστρό τους τον 25χρονο μεσοεπιθετικό.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της εφημερίδας, συνδέει την περίπτωση του Σκόκο, με τις εξελίξεις στη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ. Με βάση αυτό λοιπόν, ο Ανδρέας Βγενόπουλος προχωρά κανονικά τις διαδικασίες για την ανάληψη της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού και σκοπεύει να συνδυάσει την άνοδό του σε αυτή με ένα ματαγραφικό "μπαμ".

Αυτό φυσικά -πάντα με βάση τη Γάτα- θέλει να είναι ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του στην ΑΕΚ, ενώ έχει "κερδίσει" και τους φίλους του Τριφυλλιού, εξαιτίας των γκολ του κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, Ολυμπιακό. Read more!

Άφησε πίσω τη Γιουνάιτεντ

Δεύτερη σερί νίκη για την Άρσεναλ, η οποία επικράτησε 2-1 της Έβερτον στο «Γκούντισον» Παρκ, σε αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και αναρριχήθηκε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 πόντους, ξεπερνώντας την Μαν. Γιουνάιτεντ.
Άφησε πίσω τη Γιουνάιτεντ
Οι Σανιά (36') και Φάμπρεγας (48') πέτυχαν τα γκολ των «κανονιέρηδων», με τον Κέιχιλ να μειώνει για τους γηπεδούχους λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90’.

Επτά συνεχόμενους αγώνες αήττητα (τέσσερις ισοπαλίες και τρεις νίκες) άντεξαν τα «ζαχαρωτά», τα οποία δεν κατάφεραν να πάρουν εκδίκηση για το ντροπιαστικό 1-6 της περσινής περιόδου.

Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ με τον Σανιά. Το σουτ του Νασρί απομακρύνθηκε όπως-όπως, ο Αρσάβιν πήρε το ριμπάουντ, πάσαρε δίπλα του στον Γάλλο αμυντικό, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χάουαρντ.

Οι «κανονιέρηδες» διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Φάμπρεγας, ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον Ντενίλσον, με τους δύο παίκτες να κάνουν το ένα-δύο και τον Ισπανό άσο να στέλνει με σουτ στην κίνηση την μπάλα στα δίχτυα.

Η Έβερτον έκλεισε την Άρσεναλ στα καρέ της στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, καταφέρνοντας μάλιστα να μειώσει με κοντινή κεφαλιά του Κέιχιλ στο 89’.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Έβερτον (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Φ. Νέβιλ (69’ Μπέκφορντ), Τζαγκέλκα, Ντιστέν, Μπάινς, Κόλεμαν, Αρτέτα (69’ Γιακούμπου), Χάιτινχα (46’ Ρόντγουελ), Πίενααρ, Κέιχιλ, Σαχά.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Τζουρού, Σκιλασί, Νασρί, Σονγκ, Γουίλσιρ (46’ Ντενίλσον), Αρσάβιν (66’ Ροσίτσκι), Φάμπρεγας, Σαμάκ (89’ Έμπουε).

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ
Γήπεδο: «Γκούντισον Παρκ»

Κίτρινες: 26’ Χάιτινχα, 90’ Κόλεμαν - 49’ Σκιλασί, 52’ Φάμπρεγας
Κόκκινες: - Read more!

Πάρτι με σόου Ντι Νατάλε και Παστόρε

Πάρτι με σόου Ντι Νατάλε
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Ντι Νατάλε, η Ουντινέζε επικράτησε της Λέτσε 4-0, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Serie A. Ο Ναπολιτάνος στράικερ πέτυχε χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο (11’, 24’, 40’) και με ένα ακόμα γκολ του Φλόρο Φλόρες στο 55ο λεπτό, οι «Φριουλάνι» κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς που τους απομάκρυναν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Χατ – τρικ και για τον Παστόρε, στη νίκη της Παλέρμο κόντρα στην Κατάνια με 3-1.

Το βράδυ (21:45) το μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου, ανάμεσα σε Ίντερ και Μίλαν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στην Ιταλία


Σάββατο 13/11

Φιορεντίνα-Τσεζένα 1-0
(59’ Τζιλαρντίνο)

Γιουβέντους-Ρόμα 1-1
(36’ Ιακουίντα-45+4’ πεν. Τότι)

Κυριακή 14/11

Λάτσιο-Νάπολι 2-0
(15’ Σάρατε, 61’ Φλοκάρι)

Μπάρι-Πάρμα 0-1
(33' Καντρέβα)

Μπολόνια-Μπρέσια 1-0
(58' Ντι Βάιο)

Κάλιαρι-Τζένοα 0-1
(84' Ρανόκια)

Παλέρμο-Κατάνια 3-1
(33', 47' 85' Παστόρε - 46' Τερλίτσι)

Σαμπντόρια-Κιέβο 0-0

Ουντινέζε-Λέτσε 4-0
(11', 24', 40' Ντι Νατάλε, 55' Φλόρο Φλόρες)

Ίντερ Μίλαν 21:45 Read more!

Επιστροφή στην κορυφή για τη Λάτσιο

Πανηγυρισμοί στην Λάτσιο... Στην κορυφή της βαθμολογίας του Καμπιονάτο επέστρεψε η Λάτσιο, καθώς επικράτησε στο "Ολίμπικο" της Νάπολι με 2-0, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι "λατσιάλι" προηγήθηκαν με γκολ του Ζάρατε στο 15ο λεπτό και "κλείδωσαν" το τρίποντο με το τέρμα του Φλόκαρι, στο 61'.

Πλέον, ο Εντοάρντο Ρέγια και οι παίκτες του αναμένουν το αποτέλεσμα του αποψινού ντέρμπι ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μίλαν, καθώς, αν οι "ροσονέρι" δεν νικήσουν, τότε θα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να οδηγούν την κούρσα.
Read more!

Ηττήθηκε από την Αλκμαάρ ο Αγιαξ!

Φάση από τον αγώνα Αλκμαάρ - Αγιαξ Δεύτερη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα Ολλανδίας γνώρισε ο Αγιαξ που ηττήθηκε με 2-0 από την Αλκμαάρ για την 14η αγωνιστική. Τα τέρματα για τους γηπεδούχους πέτυχαν Βέρνμπλουμ (74') και Σίγκθορσον (77'). Στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα "σκαρφάλωσαν" οι νικητές.

Αλκμαάρ: Ρομέρο, Μαρσέλις, Μοϊσάντερ, Μορένο, Κλάβαν, Σάαρς, Βέρνμπλουμ, Ράσμους Ελμ, Γκούντμουντσον (21' Σέλσο Ορτίς), Χόλμαν (72' Σίγκθορσον), Γκρατσιάνο Πελέ (90' Φάλκενμπεργκ).
Αγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Όοϊερ, Φαν ντερ Βιλ, Βέρτονγκεν, Ανίτα, Λίντγκρεν, Έρικσεν (77' Σουλεϊμάνι), Σιμ ντε Γιονγκ (71' Ντε Ζέεουβ), Εμάνιουελσον (59' Μίντο), Λουΐς Σουάρες, Ελ Χαμνταουΐ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή
  • Βίλεμ - Ντε Χράαφσααπ 0-0

    Σάββατο

  • Αϊντχόφεν - Εξέλσιορ 4-2
    (19' Λενς, 34' Μπάουμα, 50' Τοϊβόνεν, 78' Μαρσέλο / 5' Μπόνενμπεργκ, 70' Φερνάντες)

  • Ρόντα - Ουτρέχτη (αναβολή)

  • Μπρέντα - Τβέντε 2-1
    (81' Μπουσαμπούν, 90' Μάθιου Αμόα / 21' Μπράιαν Ρουΐς)

    Κυριακή

  • Νάιμεχεν - Ντεν Χάαχ 1-1
    (90' Ζόμερ / 39' αυτ. Βιλ)

  • Φένλο - Φίτεσε 1-5 (77' πέν. Μπόιμανς / 11' Πλούιμ, 31' Γένερ, 85' και 86' Πέντερσεν, 89' Αϊσάτι)

  • ʼλκμααρ - Aγιαξ 2-0
    (74' Βέρνμπλουμ, 77' Σίγκθορσον)

  • Χέρακλες - Χρόνινχεν

  • Φέγενοορντ - Χέερενφεεν

  • Read more!

    Απάντησε με… σιωπή!

    Απάντησε με… σιωπή!
    Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν εντυπωσιάζει πλέον μόνο με τις δηλώσεις που κάνει, αλλά και με τις δηλώσεις… που δεν κάνει! Μετά την τιμωρία δύο αγωνιστικών που του επεβλήθη ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου.

    Στην ακύρωση της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου του προχώρησε ο Ζοσέ Μουρίνιο, σε μια προσπάθεια να διαμαρτυρηθεί για την τιμωρία του.

    Η τιμωρία δύο αγωνιστικών αποχής από τους πάγκους που του επέβαλαν, αλλά και οι έντονες δηλώσεις του προπονητή της Χιχόν εναντίον του οδήγησαν τον Πορτογάλο στην ακύρωση της συνέντευξης Τύπου που είχε προγραμματίσει, σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει το κλίμα.

    Read more!

    Κέρδισε, επειδή έπρεπε!

    Κέρδισε, επειδή έπρεπε!

    Σε ένα διεκπεραιωτικό ματς στο άδειο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε και πάλι χωρίς όρεξη και ενέργεια και κέρδισε 86-64 τον Ίκαρο Καλλιθέας προσφέροντας κατά διαστήματα μόνο καλό θέαμα.

    Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν νωχελικός διατηρώντας απλά μια διψήφια διαφορά επί του Ίκαρου Καλλιθέας με τους περισσότερους παίκτες του να μην βγάζουν αρκετή ενέργεια στο παρκέ. Στην τελευταία περίοδο με την είσοδο του Κατσίβελη στο παρκέ, ανέβηκε ο ρυθμός του αγώνα και έτσι ο Ολυμπιακός έσωσε λίγες από τις εντυπώσεις.

    Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έμεινε εκτός αγώνα λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ο Ράσο Νεστέροβιτς κάθισε δίπλα του στην άκρη του πάγκου για να ξεκουραστεί και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες να δείξουν ότι αξίζουν να έχουν πιο ενεργούς ρόλους στην ομάδα.
    Έτσι ξεκίνησε στην πεντάδα τους Γλυνιαδάκη και Πελεκάνο δίνοντας τους χρόνο συμμετοχής από το ξεκίνημα και αντάμειψε τον Λούκας για τις καλές εμφανίσεις του με μια θέση στους βασικούς. Οι Τεόντοσιτς και Νίλσεν συμπλήρωσαν το σκηνικό, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά για τους «ερυθρόλευκους» στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

    Ο Ίκαρος κατάφερε να τρυπάει την άμυνα του Ολυμπιακού συχνά από την κορυφή της ρακέτας και έτσι στο 7’ το σκορ ήταν 10-7 με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται όπως η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, παγωμένοι και νωθροί.

    Στο 9’ ο «Ντούντα» πέρασε στο παρκέ τους Μαυροκεφαλίδη και Σπανούλη και η συνεργασία τους, ανέβασε σταδιακά τη διαφορά με τον Ολυμπιακό να τρέχει σερί 18-6 (37-19, 15’). Σε αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες βελτίωσαν την άμυνα τους και έχοντας σε καλή μέρα τον Κέσελ που πήγε αρκετές φορές σε μονομαχίες μέσα στη ρακέτα, έφθασαν το +15 (39-24, 17’).

    Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γλυνιαδάκης επανήλθε στην πεντάδα και ο Παπανικολάου ίδρωσε για πρώτη φορά τη φανέλα του. Ο πρώτος έκανε γρήγορα φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο, ενώ ο μικρός έβγαλε αρκετή ενέργεια.

    Ο Ίκαρος συνέχισε να παλεύει το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Αγαδάκο κατάφερε να μειώσει σε 52-40 στο 24’ εκμεταλλευόμενος κυρίως την επιθετική αφλογιστία του Ολυμπιακού.

    Στο 28’ ο Ίβκοβιτς είχε διαπληκτισμό με τους διαιτητές για τον καταλογισμό των φάουλ, δέχθηκε τεχνική ποινή και χάρη σε τέσσερις βολές του Καλαμπόκη οι νεοφώτιστοι μείωσαν σε 59-50. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερνε να ξεφεύγει περισσότερο, αφού οι παίκτες του είχαν έλλειψη συγκέντρωσης καταφέρνοντας να αστοχήσουν μέχρι εκείνο το σημείο σε πέντε.. λέι απ. Ο Νίλσεν ήταν η μοναδική… όαση του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο πετυχαίνοντας τους 11 από τους 17 πόντους της ομάδας του μέχρι το 64-50 του 29’.

    Το παράδειγμα του Αυστραλού φόργουορντ ακολούθησαν έπειτα και άλλοι συμπαίκτες του με τους Μπουρούση, Σπανούλη και Παπανικολάου να δείχνουν αρκετή διάθεση στο φινάλε για να ανεβάσουν την τιμή της διαφοράς.

    Στην τελευταία περίοδο πέρασε στο παρκέ και ο νεαρός Δημήτρης Κατσίβελης με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να τον συμβουλεύει συχνά και να τον παροτρύνει να παίρνει πρωτοβουλίες. Μια ασίστ μάλιστα προς τον Παπανικολάου χειροκροτήθηκε από σχεδόν όλους τους παρευρισκόμενους στο ΣΕΦ.
    Η όρεξη των «ερυθρολεύκων» προς το τέλος του αγώνα ανέβασε ψηλά τη διαφορά και έτσι το τελικό 86-64 έσβησε λίγο την νωθρότητα των τριών πρώτων περιόδων.

    Τα δεκάλεπτα: 25-14, 47-35, 66-54, 86-64
    Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Λούκας 5 (1/2 τρίπ.), Σπανούλης 9 (3/4 δίπ.), Μπουρούσης 16 (4/8 δίπ.) , Κέσελ 8 (2/4 δίπ.) , Πελεκάνος , Μαυροκεφαλίδης 6 (3/4 δίπ.) , Γλυνιαδάκης 4 , Νίλσεν 17 (2/2 τρίπ.), Παπανικολάου 8 (3/4 δίπ.) , Έρτσεγκ , Τεόντοσιτς 13 (1/3 τρίπ.), Κατσίβελης
    Ίκαρος (Λυκογιάννης): Αγαδάκος 6 (2/2 δίπ.), Φαλέκας 6, Καράμπουλας , Πολυτάρχου , Τόμπσον 9, Καλαμπόκης 14 (10/11 βολές) , Κάρολ 8 (2/4 δίπ.) , ΜακΑλάρνεϊ 11 (5/7 δίπ.), Κερασοβίτης , Κατούφας 2, Πετροδημόπουλος 4, Κράσιτς 4
    Read more!

    Πυρκαγιά στην οικεία Μήτρογλου!

    Πυρκαγιά στην οικεία Μήτρογλου!
    Πυρκαγιά ξέσπασε στο σπίτι των γονιών του Κώστα Μήτρογλου την περασμένη Τρίτη χωρίς ευτυχώς η πενταμελής οικογενεία να πάθει το παραμικρό! Καταστράφηκε ολοσχερώς η οικεία των ανθρώπων του Έλληνα επιθετικού. Τελευταία στιγμή γλύτωσαν οι γονείς και τα συγγενικά πρόσωπα του Κώστα Μήτρογλου, οι οποίοι κατοικούν στην Γερμανία, αφού την προηγούμενη Τρίτη η οικεία των αγαπημένων προσώπων του Έλληνα επιθετικού του Ολυμπιακού, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά!

    Συγκεκριμένα, ο πατέρας του Κώστα, Γιώργος Μήτρογλου παρακολουθούσε τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού, όταν μια εμπλοκή στον ηλεκτρικό πίνακα της οικείας έφτανε και... περίσσευε για να ξεσπάσει πυρκαγία και να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή πέντε ανθρώπων! Στο σημείο έσπευσε αμέσως πυροσβεστική δύναμη, ενώ ευτυχώς η οικογένεια Μήτρογλου δεν έπαθε το παραμικρό. Το σπίτι πάντως έχει καταστραφεί ολοσχερώς...

    Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» θα μεταβεί την Δευτέρα στην Γερμανία, όπου θα μείνει με τους γονείς τους για να τους συμπαρασταθεί σε αυτή την δύσκολη στιγμή.
    Read more!

    Tου λείπει ο Σπανούλης

    Να το θάψει θέλει ο Μπατίστ
    Ο Μάικ Μπατίστ θέλει να θάψει το επεισόδιο με τον Οζμπολτ. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού τόνισε πως του λείπει ο Σπανούλης ενώ θεωρεί σημαντική την απώλεια του Σάρας.

    Αναλυτικά η συνέντευξη του στο «Βήμα»:

    - Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται πολλή συζήτηση σχετικά με την ενίσχυση της ρακέτας και την εξασθένηση της περιφερειακής γραμμής του Παναθηναϊκού.Ισως να μην είσαι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσεις στο ερώτημα, ωστόσο πόσο σε προβληματίζει αυτή η αλλαγή στρατηγικής;
    «Καθόλου! Είναι η όγδοη χρονιά μου στον Παναθηναϊκό και ξέρω καλά ένα πράγμα: με βάση το σύστημα που εκπονεί ο κόουτς Ομπράντοβιτς και εφαρμόζουν οι παίκτες, η επιτυχία είναι εγγυημένη. Οποιοι παίκτες δηλαδή και αν έρχονται κάθε χρόνο, έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να πανηγυρίσουν επιτυχίες και τίτλους. Αρκεί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Χάσαμε κορυφαίους αθλητές, όπως ο Σπανούλης και ο Γιασικεβίτσιους. Η απώλειά τους είναι σημαντική. Την ίδια στιγμή όμως ανοίγει η πόρτα για άλλα παιδιά, όπως ο Καλάθης και ο Τέπιτς, για να μπουν στα παπούτσια τους και να αναλάβουν ευθύνες. Να αποκτήσουν ρόλους».

    - Να υποθέσουμε ότι οι συμβουλές σου στα αποδυτήρια έχουν ως κύριους παραλήπτες τους δύο νεαρούς;Για τους οποίους,μάλιστα,γίνεται πολύς λόγος τελευταία...
    «Είναι αλήθεια. Περισσότερο μιλάω με τον Καλάθη και τον Τέπιτς. Προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι από το 2003 που ήλθα στον Παναθηναϊκό τα πρόσωπα αλλάζουν, αλλά το σύστημα παραμένει ίδιο. Ολα τα πρόσωπα, ο Λάκοβιτς, ο Μακ Ντόναλντ, ο Σισκάουσκας, ο Βούγιανιτς, έφυγαν με τρόπαια, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πιάνω λοιπόν τον Τέπιτς και του λέω: “Ακου φίλε. Δεν έπαιξες καθόλου στη Λιουμπλιάνα και είναι λογικό να είσαι στενοχωρημένος. Οφείλεις όμως να είσαι αποφασιστικός σε κάθε κίνηση που κάνεις στο παρκέ”. Με το Περιστέρι ήταν τέλειος. Και μέσα από τέτοιες εμφανίσεις πρέπει να χτίσει την αυτοπεποίθησή του».

    - Για τον Καλάθη ποια γνώμη έχεις σχηματίσει; «Είναι πολύ καλό παιδί.
    Ακόμη μαθαίνει. Οποτε ο κόουτς μάς δίνει ρεπό, θα τον βρεις να γυμνάζεται στο ΟΑΚΑ. Δουλεύει πάρα πολύ. Και αυτό που λέω στον Νικ είναι: “Μην αφήνεις αυτή τη σκληρή δουλειά να πηγαίνει χαμένη. Είναι κρίμα να κάνεις 200-300 σουτ μετά την προπόνηση και την επόμενη μέρα στον αγώνα να είσαι άφαντος”. Εχει όμως το ελαφρυντικό ότι ακόμη είναι 21 ετών, ενώ ο Τέπιτς 23, και ακόμη βρίσκονται στη διαδικασία εκμάθησης και προσαρμογής».

    - Με το χέρι στην καρδιά,ποιος σου λείπει περισσότερο:ο Σπανούλης ή ο Γιασικεβίτσιους;
    (γελάει) «Αφού την ξέρεις την απάντηση! Ο Μπίλι μου λείπει περισσότερο, γιατί ήμασταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και δεν συζητούσαμε μόνο για μπάσκετ, αλλά για τη ζωή, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας. Και με τον “Σάρας” ήμουν πολύ κοντά, αλλά για μένα ο Μπίλι ήταν σαν μικρός μου αδελφός. Και τώρα που πήγε στον Ολυμπιακό συνεχίζουμε να μιλάμε. Είναι λογικό αυτό».

    - Ασφαλώς και είναι λογικό.Δεδομένουπάντωςτου μίσους που χωρίζει τις δύο ομάδες,έτυχε να συζητήσετε για τα επικείμενα ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού;Σας προβληματίζει το πέπλο της βίας που σκεπάζει αυτή την αντιπαλότητα;
    «Φυσικά και μας προβληματίζει. Γιατί δεν ξέρουμε τι μας περιμένει την επόμενη φορά. Ειλικρινά, κάνω την προσευχή μου για να σταματήσουν όλα αυτά. Εγώ δεν ζούσα εδώ, όταν γεννήθη κε η βία μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά κάποτε πρέπει να σταματήσει, προτού σκοτωθεί κάποιος παίκτης. Αυτό που αντίκρισα πέρυσι στο ΣΕΦ, δεν το είχα ξαναζήσει. Ηταν τα επεισόδια με τη μεγαλύτερη ένταση. Δεν λέω ότι και οι δικοί μας είναι... άγιοι. Το ίδιο ισχύει για όλους τους χούλιγκαν».

    - Ας κάνουμε λίγο... «black humour». Τι είναι πιο δύσκολο;Να αποφεύγεις σφαίρες στις γειτονιές του Λος Αντζελες ή πέτρες και άλλα αντικείμενα σε κάποιο γήπεδο;
    «Σφαίρες, ούτε συζήτηση! Γιατί οι σφαίρες δεν έχουν όνομα. Που σημαίνει ότι μπορεί να στέκεσαι κάπου και, χωρίς να φταις, να σκοτωθείς στα καλά καθούμενα. Εδώ σε σημαδεύουν με πέτρες γιατί δεν σε συμπαθούν, γιατί δεν τους αρέσει η φανέλα που φοράς και θέλουν να σε χτυπήσουν. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι δεν έχω τίποτε με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Και όλο αυτό πρέπει να σταματήσει. Κάθε χρόνο γίνεται και πιο επικίνδυνο».

    - Το καλοκαίρι έφτασε στα αφτιά μας ότι ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Νίκολα Πέκοβιτς στο ΝΒΑ ήταν οι εκρήξεις βίας στα ελληνικά γήπεδα.
    «Δεν το έχω ακούσει, αλλά αν αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα για αυτόν τον λόγο, τότε είμαι μαζί του. Μαγκιά του!».

    - Θεωρείς,για να επιστρέψουμε στο αγωνιστικό κομμάτι,ότι ο Αλεξ Μάριτς και ο Ιαν Βουγιούκας θα καταφέρουν να καλύψουν το κενό που αφήνει ο μαυροβούνιος σέντερ;
    «Οχι σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά σίγουρα έχουν τις δυνατότητες να το κάνουν, μόνο που θα πάρει λίγο καιρό. Αυτά που πέτυχε ο Πέκοβιτς στον Παναθηναϊκό ήταν σπουδαία. Γι΄ αυτό ο σύλλογος πήρε δύο παίκτες στη θέση του, δύο πολύ αξιόλογους παίκτες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή προσπαθούν να βρουν τους ρόλους τους στην ομάδα».

    - Κρίνεις ότι η προσαρμογή του Μάριτς στον Παναθηναϊκό είναι ευκολότερη ή δυσκολότερη εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περίοδο του Πέκοβιτς;
    «Θα έλεγα ότι η προσαρμογή τους μοιάζει αρκετά. Μαζί με τον Σχορτσανίτη ο Πέκοβιτς ήταν ο πιο δύσκολος σέντερ που έχω μαρκάρει ποτέ σε αγώνα ή σε προπόνηση. Και ο Μάριτς είναι πολύ δυνατός. Διαθέτει σπουδαίες αρετές και σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο παρκέ. Μην ξεχνάτε ότι είναι ο πρώτος χρόνος του στον Παναθηναϊκό. Σε αυτή την ομάδα η προσαρμογή ήταν πάντα δύσκολη. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς απαιτεί και υπάρχει πειθαρχία, απόλυτος έλεγχος του χρόνου, του ρυθμού. Στην επίθεση όλες οι κινήσεις γίνονται με χειρουργική ακρίβεια. Στην άμυνα τηρούνται κανόνες. Οσο γρηγοτότερα καταφέρουν να προσαρμοστούν οι καινούργιοι, τόσο καλύτερο μπάσκετ θα βλέπουμε. Το ίδιο ισχύει για τον Βουγιούκα και τον Καϊμακόγλου. Κάθε ημέρα γίνονται καλύτεροι. Οσο για τον Σάτο; Δεν ξέρω πώς θα ακουστεί, αλλά τον βάζω στο επίπεδο του Σισκάουσκας! Δεν είναι ίδιοι παίκτες, αλλά ο Σάτο προσφέρει κάποια στοιχεία που έλειπαν στον Παναθηναϊκό».

    - Αν και το δείγμα γραφής δεν είναι επαρκές, πώς βλέπεις την εφετινή σύγκριση με τον Ολυμπιακό;
    «Μόνο ο χρόνος μπορεί να απαντήσει αυτό το ερώτημα. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν σπουδαίους προπονητές και πολύ καλούς παίκτες. Ο Ολυμπιακός όμως αυτή την περίοδο προσπαθεί να καταλάβει τι του ταιριάζει. Και εμείς το ίδιο. Στην επίθεση ακόμη πειραματιζόμαστε, δεν είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε. Στην άμυνα είμαστε πάρα πολύ καλοί και εκεί οφείλονται οι νίκες που έχουμε πετύχει ως τώρα. Τον Ιούνιο θα ξέρουμε ποιος είναι ο καλύτερος. Δεν μπορώ να σας πω από τώρα. Είναι πολύ νωρίς».

    - Τώρα,με «καθαρό» μυαλό,πού αποδίδεις αυτή την αψυχολόγητη ενέργειά σου στη Λιουμπλιάνα να χτυπήσεις τον Σάσο Οζμπολτ χωρίς την παραμικρή αφορμή;
    «Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ντροπιασμένος και ρωτούσα τον εαυτό μου “τι ήταν αυτό που έκανες, βρε ανόητε;”. Ηξερα βέβαια ότι εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν ο εαυτός μου, όπως επίσης ήξερα- και αυτό με βασάνιζε περισσότερο- ότι αυτό που είχα κάνει δεν αλλάζει. Και έγινα έξαλλος με τον εαυτό μου, γιατί τα δέκα χρόνια που αγωνίζομαι στην Ευρώπη ποτέ δεν είχα ξεφύγει εντός του αγωνιστικού χώρου. Θυμάμαι ότι τα πρώτα χρόνια υπήρχαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι αντίπαλοί μου καθύβριζαν τη μάνα μου ή τη γυναίκα μου, ή έκαναν ρατσιστικά σχόλια, αλλά πάντοτε διατηρούσα την ψυχραιμία μου. Στη Λιουμπλιάνα χρειάστηκε ένα δευτερόλεπτο για να γκρεμίσω όλη αυτή την καλή εικόνα».

    - Μάθαμε ότι το επόμενο βράδυ επικοινώνησες με τον Οζμπολτ.Τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ σας;
    «Μιλήσαμε με τον Σάσο, είχαμε μια πολύ ειλικρινή πεντάλεπτη κουβέντα στο τηλέφωνο. Του ζήτησα συγγνώμη, του εξήγησα ότι δεν ήμουν εγώ αυτός που τον χτύπησε, και με συγχώρησε. Αυτό δεν διαγράφει βέβαια την πράξη μου, αλλά με ανακουφίζει».

    - Ποια ήταν η αντίδραση της οικογένειάς σου;Της συζύγου σου,της μητέρας σου;
    «Η οικογένεια αποτελεί τη ραχοκοκαλιά μου, το βασικότερο σύστημα υποστήριξής μου. Θα σου εκμυστηρευθώ κάτι. Ηξερα ότι η ενέργειά μου θα προκαλούσε την κατακραυγή των ΜΜΕ. Και όπως είδες, δεν βγήκα να δικαιολογηθώ, γιατί ήμουν λάθος. Περισσότερο με πλήγωσε η κατακραυγή της οικογένειάς μου. Γιατί εκείνοι με ξέρουν καλά. Ξέρουν πραγματικά ποιος είμαι. Η μάνα μου και ο αδελφός μου μού μίλησαν με πολύ σκληρά λόγια, και είχαν δίκιο. Τους ντρόπιασα».

    - Επίτρεψέ μας μια ερώτησηπου έχει να κάνει με τη δύσκολη εφηβική ηλικία σου.Θεωρείς ότι κάποια στιγμή όλα αυτά τα «άγρια» βιώματα θα είχαν αντίκτυπο στο παρκέ;
    «Οχι, καμία σχέση. Στη δική μου περίπτωση, όλα όσα έζησα μικρός με έκαναν καλό άνθρωπο. Ειδικά στην ηλικία που βρίσκομαι τώρα, στα 33, έχοντας κάνει προσφάτως και παιδί, είμαι περισσότερο σοφός και ώριμος. Γι΄ αυτό απογοητεύτηκα από την πράξη μου. Τώρα όμως πρέπει να το ξεχάσω. Να ανοίξω μια τρύπα στη γη και να το θάψω. Και να κοιτάξω μπροστά».
    Read more!

    «Σειρήνες» για Κοντρέρας

     «Σειρήνες» για Κοντρέρας
    Στο στόχαστρο ομάδων της Χιλής βρίσκεται ο Πάμπλο Κοντρέρας, σύμφωνα με σημερινά ελληνικά δημοσιεύματα. Προσηλωμένος στον Δικέφαλο του Βορρά ο παίκτης.Ο Χιλιανός στόπερ του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, δέχτηκε κρούση από την Ουνιόν Εσπανιόλα. Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του στον ΠΑΟΚ, μια και κάτι ανάλογο είχε πράξει και το περασμένο καλοκαίρι όταν είχαν δείξει ενδιαφέρον για αυτόν η ιταλική Μπρέσια και η τουρκική Μπούρσασπορ.
    Read more!

    «Ανεξήγητο το γιατί»

    «Ανεξήγητο το γιατί»
    Ο Μάριο Μπούντιμιρ μιλώντας στο gazzetta.gr επισημαίνει πως δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση της διακοπής του αγώνα με τον Ολυμπιακό και σημειώνει πως ο Εργοτέλης θα παλέψει για την νίκη απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

    Ο Κροάτης επιθετικός των Κρητικών με τοποθέτηση του στο gazzetta.gr αναφέρθηκε στο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό και παράλληλα τόνισε πως ο στόχος του Εργοτέλη για τη φετινή σεζόν είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί.

    Μάριο, καλημέρα. Τι έγινε τελικά χθες στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Έπρεπε να διακοπεί; Τι πιστεύεις;

    «Καλημέρα σας. Τι να σας πω! Προσπαθώ και εγώ να καταλάβω το γιατί διακόπηκε το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά άσχημες μιας και επικρατούσε πολύ βροχή. Στο δεύτερο όμως τα πράγματα όσον αφορά τον καιρό ήταν καλύτερα και το ματς θα έπρεπε να συνεχιστεί. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρξει διακοπή. Στο Α ημίχρονο ήταν «χειρότερος» ο καιρός».

    Σας δόθηκε κάποια επίσημη εξήγηση γιατί διακόπτεται ο αγώνας; Τι πιστεύεις πως έγινε;

    «Το μόνο που μας είπαν, και συγκεκριμένα είπε ο διαιτητής είναι ότι το παιχνίδι διακόπτεται. Όσον αφορά το γιατί, δεν μας δόθηκε καμία εξήγηση και δεν μπορώ να καταλάβω αλλά και να ξέρω με πιο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση αυτή».

    Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για το οφσάιντ του Βασίλη Τοροσίδη. Έχεις άποψη;

    «Παίζουμε για να παίζουμε ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν ξέρω αν το γκολ ήταν οφσάιντ, όμως επειδή ο Ολυμπιακός έχει δυναμική γι αυτό ασχολούνται όλοι σήμερα με αυτό το γεγονός. Αν εμείς ήμασταν στη θέση του Ολυμπιακού δεν θα μιλούσε κανείς γι’ αυτό το πράγμα».

    Υπάρχει ένα ημίχρονο ακόμη. Μπορείτε να νικήσετε το ματς απέναντι σε μία πιο δυνατή ομάδα;

    «Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τη νίκη. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε από αυτόν τον αγώνα».

    Ποιος είναι ο στόχος του Εργοτέλη για φέτος;

    «Ο στόχος για εμάς είναι να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο σε κάθε αγώνα. Όσο πιο πολλούς βαθμούς μαζέψουμε, τότε θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Πρέπει να φτάσουμε ψηλά για να μπορέσουμε να έχουμε μία καλή και επιτυχημένη χρονιά».
    Read more!

    Γκαρίδο: «Μπάρτσα, απλά η καλύτερη»

    Γκαρίδο: «Μπάρτσα, απλά η καλύτερη»
    Η Μπαρτσελόνα σημείωσε άλλη μία νίκη,αυτή τη φορά απέναντι στην Βιγιαρεάλ με 3-1 με τον Μέσι να πετυχαίνει δύο γκολ. Ο τεχνικός του «κίτρινου υποβρυχίου» παραδέχτηκε την ανωτερότητα των Καταλανών κάνοντας λόγο για την καλύτερη ομάδα στο κόσμο. «Η ομάδα μου προσπάθησε να έχει ένα καλό παιχνίδι απέναντι στους καλύτερους και την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες αυτές οδήγησαν την Μπαρτσελόνα να σημειώσει δύο γκολ παραπάνω από την Βιγιαρεάλ».

    Ο Χουάν Γκαρίδο αναφέρθηκε και στο επεισόδιο που είχε κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Πέπε Γκουαρντιόλα. «Αυτά συμβαίνουν κατά την διάρκεια ενός αγώνα, αφού εκείνη την στιγμή υπάρχει ένταση και νεύρα. Δε νομίζω να έχει κάποια σημασία το επεισόδιο αυτό».
    Read more!

    Θέλει Γιαννάκη η Βαλένθια!

    Η κένη θέση στον πάγκο της Βαλένθια αποτέλεσε αφορμή να εμπλακεί σε σενάρια το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη
    Η ήττα από την Αρμάνι Τζινς έστειλε... σπίτι του τον Μανουέλ Χουσέιν, με ισπανικό site να αναφέρει ως πιθανό αντικαταστάτη του στον πάγκο της Βαλένθια τον Παναγιώτη Γιαννάκη! Ο «Δράκος» παραμένει μακριά από τους πάγκους έπειτα το τέλος της συνεργασίας του από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι και το tubasket.com τον φέρει ψηλά στη λίστα της διοίκησης των «Νυχτερίδων»!

    Παραμένει άγνωστο -όσο και δύσκολο- αν το θέμα θα προχωρήσει κι άλλο, με την ισπανική ομάδα, πάντως, να κοιτάει και προς άλλες κατευθύνσεις, με τους Μανέλ Κομάς και Σβέτισλαβ Πέσιτς να βρίσκονται στο «κόλπο», σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα.
    Read more!

    Αμφίβολος με Αρη ο Αγουέρο

    Αμφίβολος με Αρη ο Αγουέρο

    Ο Κουν Αγουέρο τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της Ατλέτικο με την Οσασούνα και διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί τράβηγμα στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού.

    Ο Αργεντινός επιθετικός θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς του με την συμμετοχή στην αναμέτρηση με τον Αρη την 1η Δεκεμβρίου να κρίνεται αμφίβολη.

    Read more!

    Η αποστολή για Σέρρες

    Η αποστολή για Σέρρες
    Ο Ολυμπιακός Βόλου ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες και ο Σάκης Τσιώλης ανακοίνωσε στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι.Mετά τη σημερινή κυριακάτικη προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου, ο Σάκης Τσιώλης ανακοίνωσε την αποστολή για τον αυριανό αγώνα με τον Πανσερραϊκό: Γιακούποβιτς, Ρόκα, Μπρέσκα, Κάστρο, Ντολεζάι, Μαρτίν, Μόνχε, Γκότοβος, Σέλεζι, Τομάς, Ουμπίδες, Άλβαρες, Ζαραδούκας, Ψυχογιός, Καπετάνος, Φραντζιπάνε, Ρίκκα, Ρόκας, Σολάκης. Η αποστολή ξεκίνησε, μετά το τέλος της προπόνησης, για τις Σέρρες.
    Read more!

    «Μας θέλει η ΑΕΚ»

    «Μας θέλει η ΑΕΚ»
    Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Μίτσου και ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή μιλώντας στον ισπανικό Τύπο επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Ένωσης. Ο Ισπανός μάνατζερ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει επίσημη πρόταση. «Γνωρίζουμε ότι η ΑΕΚ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Μίτσου, χωρίς να έχει κάνει επίσημα πρόταση. Επικοινώνησε μαζί ματς κάποιος εκ μέρους της ΑΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν υπάρχει κάτι παραπάνω από αυτήν την επαφή", δήλωσε στην εφημερίδα της Γαλικίας "La Voz de Galicia", ο Αντόνιο Σανθ, εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Μπάια Ιντερναθιονάλ που έχει τα δικαιώματα του παίκτη.

    Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της Θέλτα Μιγέλ Τορεθίγια, ανέφερε: «Δεν έχουμε δεχτεί καμία πρόταση. Ο Μίτσου είναι υπό παραχώρηση όπως και άλλοι παίκτες που είναι βασικοί, αλλά αυτοί την στιγμή δεν θέλουμε να αποσυντονιστούν οι παικτες γιατί έχουν υποχρεώσεις».
    Read more!

    Ο δυνατός ΠΑΟΚ και τα πρησμένα μάτια του Νιόπλια

    Ο δυνατός ΠΑΟΚ και τα πρησμένα μάτια του Νιόπλια
    Τι αγωνιστική και αυτή; Και τι δεν είδαμε. Είδαμε το Εργοτέλης Ολυμπιακός να διακόπτεται λόγω «μικρής» βροχόπτωσης, είδαμε έναν Παναθηναϊκό να «βγάζει» μάτια, να «μαγεύει» πάλι, αυτή τη φορά με τη Λάρισα και το ισόπαλο 1-1, αλλά είχαμε και ντέρμπι στη Θεσαλλονίκη. Ντέρμπι Δικεφάλων, με μεγάλο νικητή τον ΠΑΟΚ στο τέλος του αγώνα με 2-1 και με πολύ ωραίο γκολ του Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε πιο δυνατός από την ΑΕΚ σε έναν αγώνα που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, όπως έλεγε στην αθλητική Κυριακή παλαιότερα ο Τάσος Κωστής. Οι σημερινές φωτογραφίες αφιερωμένες στον «δυνατό» ΠΑΟΚ και στα πρησμένα -λόγω θεάματος- μάτια του Νιόπλια.
    Read more!

    Ενοχλήσεις ο Γκοβού

    Ενοχλήσεις ο Γκοβού
    Ο Σίντνεϊ Γκοβού δεν έλαβε μέρος στην σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού για προληπτικούς λόγους καθώς είχε κάποιες ενοχλήσεις στον αριστερό γλουτό. Μετρούν αντίστροφα Λέτο και Νίνης.

    Η κατάσταση του Γάλλου μεσοεπιθετικού δεν εμπνέει ανησυχία. Οσον αφορά τον Σεμπαστιάν Λέτο και τον Σωτήρη Νίνη συμμετείχαν στα αρχικά στάδια του προγράμματος και αναμένεται να είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

    Οσοι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν στον χθεσινό αγώνα με την ΑΕΛ, έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα, στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις με πάσες και ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας, και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα. Στη προπόνηση συμμετείχε και ο Κάσας από την ομάδα Νέων.

    Read more!

    Άλλαξε την προπόνηση για να δει Ολυμπιακό!

    Άλλαξε την προπόνηση για να δει Ολυμπιακό!
    Η αγάπη του Νίκου Αναστόπουλο για τον Ολυμπιακό είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, ενώ... επιβεβαιώθηκε το πρωί του Σαββάτου! Ο «μουστάκιας» ως προπονητής του ΟΦΗ είχε ορίσει την προπόνηση των Κρητικών στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου. Όταν πληροφορήθηκε όμως ότι ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη στις 17:15, προχώρησε στην παρακάτω αλλαγή!

    Μετέθεσε την προπόνηση της ομάδας του στις 10 το πρωί, για να προλάβει να παρακολουθήσει τους Πειραιώτες απέναντι στην έτερη ομάδα του Ηρακλείου! Ανεπανάληπτος ο «Αναστό»...
    Read more!

    «Μόνο η νίκη μετράει»

    «Μόνο η νίκη μετράει»
    Ο Ράφα Μπενίτεθ θέλει τη νίκη στο ντέρμπι του Μιλάνο αφού μόνο αυτή μετράει σε τέτοιους αγώνες. Ο προπονητής της Ιντερ δεν κοιτάει το θέαμα παρά μόνο το τρίποντο.Ο Μαδριλένος τεχνικός τόνισε πως όλοι θα θυμούνται τη νίκη: «Στα ντέρμπι μετρά μόνο η νίκη, όπως και να έρθει αυτή. Αν έρθει με καλή απόδοση ακόμα καλύτερα, αλλά το θέαμα δεν είναι το πρωτεύον στα μεγάλα ματς. Αν κερδίσουμε, κανείς δεν θα θυμάται το πώς το κάναμε. Και αν κερδίσουμε, σίγουρα θα είναι το σημείο εκκίνησης για εμάς για να κάνουμε μια καλύτερη πορεία και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και δικαιούμαστε, στην κορυφή».
    Read more!

    Ρανιέρι: «Σωστή η ισοπαλία»

    Ρανιέρι: «Σωστή η ισοπαλία»

    Γιουβέντους και Ρόμα έμειναν στο 1-1, με τον τεχνικό των «τζιαλορόσι» να δηλώνει ότι η ισοπαλία ήταν απόλυτα δίκαιη.

    «Ήταν το σωστό αποτέλεσμα, αφού είδα δύο ομάδες που ήθελαν τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες να προηγηθούμε, ενώ στην επανάληψη ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι. Έχοντας παρακολουθήσει την Γιουβέντους γνωρίζαμε ότι θα χτυπούσε στις αντεπιθέσεις και γι αυτό θα έπρεπε να ήμασταν περισσότερο αποτελεσματικοί».

    Η Ρόμα είχε καταστροφικό ξεκίνημα, αλλά τώρα βρίσκεται ξανά μέσα στο κυνήγι του πρωταθλήματος. «Υπήρχε κίνδυνος στην ομάδα αυτή να γίνει ότι και πριν δύο χρόνια όταν έφτασαν μία ανάσα από το τίτλο, αλλά αυτοί οι παίκτες είναι πεινασμένοι και κατάφεραν να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

    Read more!

    Το μέλλoν του ελληνικού ποδοσφαίρου ακούει στο όνομα ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ!

    Γιάννης Φετφατζίδης

    Γέννηση 21 Δεκεμβρίου 1990 (1990-12-21) (19 ετών) Δράμα, Ελλάδα
    Ύψος 1.65
    Θέση Μεσοεπιθετικός
    Σύλλογος Ολυμπιακός
    Νούμερο φανέλας 18
    Σύλλογοι νέων 2002-2008 Ολυμπιακός (Κ21)
    Προηγούμενοι σύλλογοι Περίοδος Σύλλογος Εμφ. 2008-σήμερα Ολυμπιακός 7 (1)
    Εθνική ομάδα 2010-σήμερα Εθνική Ελλάδος 1(0)
    Αυτός ηταν ο νικητής της ψηφοφορίας του BLOG μας, στο΄΄ποιος πιστεύετε ότι θα είναι το μέλλoν της Εθνικής Ελλάδος΄΄, αυτός που θα ηγείται αυτής, ο μεγάλος αρχηγός, αυτός που με την ψυχή του και το πάθος του θα εμψυχώνει και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του!Ολα αυτά βέβαια ο μικρός Φετφά δεν τα έχει καταφέρει ακόμα και σίγουρα είναι νωρίς για τέτοια συμπεράσματα όμως όλοι μας ανεξάρτητου ομάδας, του το ευχόμαστε με όλη μας την καρδια.Το μέλλων θα δείξει αν θα καταφέρει να κάνει όλοι την Ελλάδα υπερήφανη και γιατί όχι και ολόκληρη την Ευρώπη, να παραμιλάει με τις ενέργειες του μέσα στο γήπεδο.

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

    Tα πρώτα χρόνια

    Ο Φετφατζίδης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία. Αιτία του ερχομού του στον Ολυμπιακό ήταν η προσφορά της ομάδας για θεραπεία του προβλήματος με το ύψος του. Στα 16 του, το ύψος του ήταν 1,51 μ. αλλά σταδιακά αυξήθηκε κατά 14 πόντους, φτάνοντας τα 1,65 μ. Ο Φετφατζίδης αποκαλείται από μερικούς ως ο «Έλληνας Μέσι», θεωρώντας ότι διαθέτει παρόμοιο
    σωματότυπο και στυλ παιχνιδιού με τον Αργεντίνο σουπερστάρ.


    Ολυμπιακός

    Ο Φετφατζίδης έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό στη νίκη εκτός έδρας με τον Ατρόμητο στις 31 Οκτωβρίου του 2009. Η πρώτη του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λίγκ έγινε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σταντάρ Λιέγης στο πλαίσιο των ομίλων της διοργάνωσης, όταν μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση του στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ στον αγώνα με την Μπέσα στην Αλβανία. Στον δεύτερο αγώνα, στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σκόραρε το πρώτο «ευρωπαϊκό» του γκόλ. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2010.

    Στο «Καυτανζόγλειο»… έβγαλε μάτια

    Με την απόδοσή του στο «Καυτανζόγλειο»… έβγαλε μάτια! Ακόμα και εκείνους που θεωρούσαν ότι δεν μπορεί να κάνει καριέρα λόγω… ύψους, τους έκανε να καταπιούν τη γλώσσα τους. Ο Ολυμπιακός πιστεύει και ποντάρει πολλά στον Φετφατζίδη, φροντίζοντας να το αποδεικνύει ποικιλοτρόπως. Αφού, λοιπόν, ο Βαλβέρδε τού έδωσε φανέλα βασικού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ήρθε τη Δευτέρα και το «δέσιμο» του 19χρονου παικταρά στο λιμάνι!

    Ο Γιάννης Φετφατζίδης υπέγραψε νέο συμβόλαιο, δίχως να επιμηκυνθεί σε χρονική διάρκεια (ως το 2015 δηλαδή) με ρήτρα αποδέσμευσης, όμως, αυξημένη κατά… 100%! Από 2 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτοξεύθηκε στα 12,5 εκατ., με τον ποδοσφαιριστή να… τρελαίνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη με όσα του είπε!

    Αφού ο Ολυμπιακός είχε αντιληφθεί τις ικανότητες του 19χρονου παίκτη, ενίσχυσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2015, αύξησε τον μισθό του και έβαλε 12.500.000€ ρήτρα στο συμβόλαιο τoυ.
    Εθνική ομάδα
    Ο Φετφατζίδης έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στις 8 Οκτωβρίου 2010 στον αγώνα των προκριματικών του Euro 2012 με την εθνική ομάδα της Λεττονίας και ο ομοσπονδιακός προπονητής μας, δείχνει να των εμπιστεύεται και να των συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του..
    Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στους υπόλοιπους αστέρες της χωράς μας, που συμμετείχαν και αυτοί στην ψηφοφορία του BLOG μας, καταλαμβάνοντας τις υπολοιπες θέσης όπως αυτές διαμορφωθήκαν στο τέλος της σχετικής ψηφοφορίας:
    δεύτερος ο Σωκράτης Παπασταθοπουλος
    τρίτος ο Σωτήρης Νινης
    τέταρτος ο Κυριάκος Παπαδόπουλος
    και πέμπτος ο Βασίλης Κουτσιανικουλης



    Ο πρώτος «Μέσι» που εμφανίστηκε στα μέρη μας ήταν πριν από λίγα χρόνια ο Σωτήρης Νίνης.Ο παίκτης του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε στα γήπεδά μας 16 ετών, όταν τον είχε εμπιστευτεί ο Μουνιόθ και πραγματικά έδειξε από την αρχή το πλούσιο ταλέντο του Οι συγκρίσεις με τον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα άρχισαν αμέσως

    Ο Νίνης είναι αλήθεια ότι εξελίχθηκε αρκετά από τότε. Έπαιξε στην εθνική ομάδα με την φανέλα της οποίας έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της και εσχάτως αρχίζει να θεωρείται βασικός στον παναθηναϊκό ενώ δημοσιεύματα στο εξωτερικό κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Μίλαν και της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Νίνης ξανάγινε Νίνης και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα. Πριν από δύο χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο δεύτερος «Μέσι» που δεν ήταν άλλος από τον παίκτη του Εργοτέλη –τότε- Βασίλη Κουτσιανικούλη. Με μία καλή χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα κέρδισε την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ έναντι ενός μεγάλου ποσού κι όλοι περίμεναν να κάνει πράγματα και θαύματα με την φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

    Τελικά η χρονιά δεν πήγε πολύ καλά γι’ αυτόν αφού δεν έδειξε έτοιμος για αυτό το επίπεδο. Από δω και πέρα όμως ο νεαρός από την Λάρισα μπορεί να περιμένει ένα καλύτερο αύριο. Έπαψε να είναι ο «Μέσι» κι έγινε ξανά ο Κουτσιανικούλης ή «Κούτσια», αν προτιμάτε. Βρέθηκε ο τρίτος… αδελφός του Αργεντινού στην Ελλάδα. Ο Φετφατζίδης. Ο νεαρός του Ολυμπιακού –που εμένα πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει- παρέλαβε τον τίτλο από τον ελληνικό Τύπο κι όλοι περιμένουν να τον δικαιώσει.

    Αυτή η μανία με τις συγκρίσεις κρατάει στην Ελλάδα από πολύ παλιά. Και τι δεν έχουμε δει στη χώρα μας. Έλληνες «Πελέ», «Μαραντόνα», «Κρόιφ», «Ζιντάν» και πολλούς άλλους. Τελικά καριέρα κάνουν όσοι στον… δρόμο χάνουν το προσωνύμιο τους και γίνονται πάλι ο εαυτός τους. Μακάρι κι αυτό το παιδί που είναι πραγματικά εξαιρετικός ποδοσφαιριστής να γίνει ξανά κάποια στιγμή ο Φετφατζίδης ή –έστω- ο «Φέτφα». Τότε θα είναι όλα καλύτερα. Πρώτα από όλα για τον ίδιο.

    Υ.Γ. Για την ιστορία να θυμίσω ότι ο Παπασταθόπουλος παίζει στη Μίλαν και ποτέ δεν υπήρξε ο Έλληνας «Μπαρέζι», «Νέστα» ή «Καναβάρο». Ήταν ο Sokratis ή ο «Πάπα». Και έτσι θα παραμείνει για πάντα.

    ''Εμείς, να ευχηθούμε σε αυτά τα παιδιά, να έχουν πάνω απ'ολα υγειά και να πετύχουν όλους τους στόχους που έχουν θέσει οι ιδιοι στους εαυτούς τουςΓιάννη, Σωκράτη, Σωτηρη, Κυριάκο, Βασίλη σας ευχόμαστε πάντα επιτυχιες!!
    Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ-προσκαλέσω η ομοσπονδία και γενικά το ποδοσφαιρικό ελληνικό σύστημα, να βοηθήσει ουτοσοστε να προωθηθούν και να φανούν και άλλα παιδιά που προσπαθούν με καθημερινές θυσίες να πετύχουν τα όνειρα τους και δυστυχώς το σύστημα δεν τα αφήνει. Εύχομαι οι αρμόδιοι να φροντίσουν και να αλλάξουν κατεύθυνση, για το κάλο των νέων παιδιών και της χωράς μας...''

    Γιώργος Π.

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ GR.blogspot.com
    Read more!

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...