ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Όλοι ευχαριστημένοι!

Όλοι ευχαριστημένοι! (video)
Ο Ολυμπιακός διατήρησε το +10. Ο Πανιώνιος «τσίμπησε» πολύτιμο βαθμό παραμονής! Το 1-1 έκανε τους πάντες να χαμογελάνε, εκτός από τον Άλμπερτ Ριέρα, που αποβλήθηκε! Το 12 στα 12 δεν έγινε, ο Ολυμπιακός παραχώρησε στη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο την πρώτη του ισοπαλία (1-1) στο Πρωτάθλημα, ωστόσο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν… χάλασε κανέναν από τους δυο! Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το +10 από τον Παναθηναϊκό, οι Νεοσμυρνιώτες ξέφυγαν οριακά από την επικίνδυνη ζώνη και παράλληλα η ψυχολογία θα τους βοηθήσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Στα μελανά σημεία του αγώνα, ο Ριέρα μιμήθηκε τον αδελφό του, χτύπησε αντίπαλο και είδε την κόκκινη κάρτα. Πρόβλημα στον δικέφαλο ο Μπράβο που αντικαταστάθηκε από τον Χολέμπας.

Eπιστροφή Ντοντού έπειτα από 2.5 μήνες!

Χωρίς τους Μέλμπεργκ – Τοροσίδη παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να καλύπτει τα κενά τους με Μανιάτη – Μοντέστο. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια ο Πάρντο, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια και τοποθετήθηκε στο δεξί άκρο, ο Μπράβο δεν… πήρε ανάσες και βρέθηκε στα αριστερά. Στο κέντρο άμυνας έπαιξαν οι Παπαδόπουλος, Μοντέστο.
Ο Ντουντού έπειτα από δυόμισι μήνες ξεκίνησε ως βασικός και πήρε τη θέση του ως αμυντικό χαφ, δίπλα του ο Ιμπαγάσα, ενώ πιο μπροστά και σε ελεύθερο ρόλο Φουστέρ. Αριστερά έπαιξε ο Ριέρα, δεξιά ο Μιραλάς, και ο Τζιμπούρ στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» επίθεσης. Στην εξέλιξη του ματς, ο Αλγερινός άλλαζε θέση με τον Βέλγο, μιας και ο τελευταίος έδειχνε πιο επικίνδυνος.
Πολλές οι απουσίες και για τον Πανιώνιο, με τον Τάκη Λεμονή να παρατάσσει την ομάδα του, με Μάχο κάτω από δοκάρια, Κοντοέ, Σιόβα, Λάτκα, Γιόνσον στην άμυνα. Τρία αμυντικά χαφ, Κουμορτζί, Σάμαρης και Τσόσαλιτς, ο Γουνδουλάκης στα δεξιά, Κρκβέλια αριστερά και Μπάλαμπαν μοναδικός προωθημένος.

Μιραλάς vs Tσότσαλιτς!
Η νίκη του Αστέρα δεν άφηνε πολλά περιθώρια για απώλειες στον Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός ήθελε να «σφραγίσει» τον τίτλο στη Νέα Σμύρνη, αλλά η μπάλα του α’ 45λεπτου μόνο… απογοήτευση προκαλούσε. Ο Λεμονής έδεσε την μεσαία γραμμή με τρία αμυντικά χαφ, ο Βαλβέρδε άλλαζε συνέχεια θέσεις τους επιθετικούς και στο ματς κυριάρχησαν τα λάθη, οι επιπόλαιες ενέργειες και… το γκολ του Μιραλάς. Ο Βέλγος ήταν εξαιρετικός, ήταν ό,τι καλύτερο για τους «ερυθρόλευκους» και με το άψογο τελείωμα στο 43’ ύστερα από ασίστ του Ριέρα έκανε τη διαφορά. Άλλωστε, ήταν αυτός που απειλούσε μόνο τον Πανιώνιο και έδινε κίνηση και ώθηση στην ομάδα του. Ντουντού – Ιμπαγάσα δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, ήταν «εγκλωβισμένοι» σε αρκετές περιπτώσεις, ο Τζιμπούρ δεν ήταν σε θέση να απειλήσει, ενώ ο Ριέρα είχε ορισμένα καλά διαστήματα!

Στον αντίποδα, οι Νεοσμυρνιώτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν την κοιλιά του Ολυμπιακού στο τέταρτο 20’-35’, είχαν δυο καλές προσπάθειες με Σιόβα (21’), Κρκβέλια (24’), όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν περισσότερο. Ο Τσότσαλιτς επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, κατάπιε πολλά χιλιόμετρα και έδωσε πολλές μάχες από τις οποίες βγήκε κερδισμένος.

Δεν άντεξε ο Μπράβο
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σίγουρα θα μετάνιωσε για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τον Μπράβο. Ο Ισπανός μπορεί να τον δικαίωσε όσο αγωνίστηκε, αφού ήταν αρκετά δυνατός, ωστόσο στο 34’ υπέστη τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Χολέμπας. Η κατάσταση του τραυματισμού του θα γίνει γνωστή έπειτα από τις αυριανές ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.
Λυτρωτής… κατά λάθος!

Ο Λεμονής βλέποντας τον Πανιώνιο να μην μπορεί να απειλήσει, έβγαλε από το ματς τον Κουμορτζί, πέρασε τον Σβέρκος ώστε η ομάδα του να γίνει πιο επιθετική. Ωστόσο, η απουσία του Γκανέζου, βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει τον έλεγχο του κέντρου, ο Ιμπαγάσα βρήκε χώρους και η ομάδα του έγινε πιο κινητική. Μάλιστα, στο 58’ οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να «σφραγίσουν» τη νίκη, το δυνατό όμως φάουλ του Ριέρα, αλλά και η προβολή του Τζιμπούρ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μάχο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κρατά τα ηνία, όχι όμως και την… τύχη με το μέρος του. Ο Βαλβέρδε στο 67’… θυμήθηκε Καβάλα και Λάρισα, έβγαλε επιθετικό (Τζιμπούρ), έβαλε αμυντικό χαφ για να κρατήσει το υπέρ του σκορ, ωστόσο… λογάριαζε χωρίς τον Σβέρκος. Σε μια ανύποπτη φάση, ο Παπαδόπουλος έκανε λάθος γύρισμα, ο Μοντέστο έδιωξε άτσαλα, η μπάλα βρήκε τα μούτρα του Τσέχου και ο εκτός θέσης Πάρντο είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Μιμήθηκε τον αδερφό του…
Στο ΟΑΚΑ ο Σίτο Ριέρα χτύπησε εκτός φάσεις τον Καφέ και τιμωρήθηκε, ο Άλμπερτ Ριέρα μια εβδομάδα αργότερα θέλησε να τον μιμηθεί και ένα χτύπημα στον Κοντοέ ήταν η αιτία για απευθείας κόκκινη στο 73’. Για να βγει εκτός εαυτού ο Ισπανός, ρόλο έπαιξε η κεφαλιά του Ντουντού που έβγαλε στην γραμμή ο Κοντοές, αλλά και το… τσίγκλισμα του τελευταίου.
Ο Ολυμπιακός με δέκα παίκτες, ο Λεμονής έκανε την ομάδα του πιο επιθετική με δυο επιθετικούς (Μπάλαμπαν – Σβέρκος) και ο Βαλβέρδε αρκέστηκε να σώσει την παρτίδα βάζοντας στο ματς τον Ρόμενταλ και όχι τον Πάντελιτς που ετοίμαζε για αρκετά λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν στα μετόπισθεν, αλλά δεν κατάφεραν και να απειλήσουν τον Πανιώνιο, με την ισοπαλία να αφήνει… ικανοποιημένους και τους δυο!

Man of the match: Ο Σβέρκος παίρνει τον τίτλο του MVP έστω και αν το γκολ που πέτυχε προήλθε από τύχη! Ο Τσέχος πιστώνεται τον βαθμό του Πανιωνίου, και χάρη στο τέρμα του οι Νεοσμυρνιώτες μπόρεσαν να ξεφύγουν –οριακά – από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και να ανέβουν ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ισπανός… μιμήθηκε τον αδελφό του, Σίτο, χτύπησε τον Κοντοέ και ο Ολυμπιακός από το 73’ έμεινε με παίκτη λιγότερο χάνοντας παράλληλα και την ευκαιρία να απειλήσει. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν σε καλή μέρα τον Ιμπαγάσα, ο Τζιμπούρ δεν απείλησε, ενώ και ο Βαλβέρδε έκανε λάθος με την αντικατάσταση επιθετικού με αμυντικό χάφ
Στο ύψος του: Ο Κέβιν Μιραλάς για ακόμα ένα ματς ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, βρίσκοντας ξανά δίχτυα. Ο Βέλγος ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι Πειραιώτες, μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Πανιώνιο, ενώ με το τέρμα του έφτασε τα 11 στο πρωτάθλημα.

Η γκάφα: Το γκολ του Πανιωνίου. Παπαδόπουλος και Μοντέστο δεν μπόρεσαν να διώξουν μια εύκολη φάση, ο Γάλλος έστειλε τη μπάλα στο κεφάλι του Σβέρκος και ο Πάρντο που βρισκόταν εκτός εστίας δέχθηκε ένα… φτηνό τέρμα.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα ο Παμπορίδης, άλλωστε στο ματς δεν… έπεσαν κορμιά και δεν είχε δύσκολες φάσεις. Στην κεφαλιά του Ντουντού είχε τη σωστή τοποθέτηση του βοηθού του, ενώ στο χτύπημα του Ριέρα αντέδρασε σωστά και απέβαλλε τον Ισπανό. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει παράπονα για το τέρμα του Σβέρκος, αφού τονίζει πως η φάση ξεκίνησε από οφσάιντ του Τσέχου.

Το ταμείο του Gazzetta: Ευχαριστημένοι και οι δυο… Ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει –τον βοήθησε και η ισοπαλία του Ατρομήτου- διατήρησε τη διαφορά στο +10, αν και αισθάνεται… αδικημένος για το γκολ που δέχθηκε, αλλά και για την ενέργεια του Ριέρα να χτυπήσει αντίπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι» παραχώρησαν την πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα, δεν έκαναν το 12 στα 12, αλλά η διαφορά είναι τέτοια που δεν τον ανησυχεί. Ο Πανιώνιος «τσίμπησε» βαθμό από το… πουθενά, απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δείχνει πιο κοντά στην παραμονή από τους ανταγωνιστές του.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας, Κουμορτζί (46' Σβέρκος), Σάμαρης (82' Σάμαρης), Κοντοές, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Ραούλ Μπράβο (34' Χολέμπας), Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ντουντού, Φουστέρ, Ιμπαγάσα (82' Ρόμενταλ), Τζιμπούρ (67' Ουρτάδο), Μιραλάς, Ριέρα.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ Αλόνσο-Χάμιλτον


Το νέο βιβλίο του Μπέρνι Έκλεστοουν ήρθε να ταράξει τα νερά στη Formula 1. Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος εμπορικών δικαιωμάτων, η κόντρα των δυο πιλότων είχε ξεκινήσει από την κοινή τους παρουσία στη Mc Laren.
Ο Έκλεστοουν τονίζει πως ο Αλόνσο είχε πιέσει τον Ρον Ντένις, να γίνει πρώτος οδηγός της ομάδας, ενώ συμπληρώνει πως στο Grand Prix της Ουγγαρίας το 2007 είχε προσπαθήσει να σαμποτάρει το μονοθέσιο του Χάμιλτον, ώστε αυτό να μείνει από καύσιμα. Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν τις κακές σχέσεις που έχουν οι δυο πιλότοι, ενώ μέχρι στιγμής καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει σπεύσει να τοποθετηθεί επισήμως για τα όσα υποστηρίζει ο Μπέρνι Έκλεστοουν.
Πηγή novasports
Read more!

Βενγκέρ: «Ήρθε η ώρα για κούπα!»

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την Μπέρμιγχαμ στον σημερινό τελικό του Λιγκ Καπ και ο τεχνικός των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ τονίζει στους ποδοσφαιριστές του ότι η κούπα πρέπει να βαφτεί στα χρώματα των «κανονιέρηδων» οπωσδήποτε!
Βενγκέρ: «Ήρθε η ώρα για κούπα!»


«Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως το συναίσθημα της ημέρας δεν θα μας επηρεάσει. Είναι σημαντικό ο τρόπος που θα παίξουμε να ικανοποιεί το στόχο μας», ανέφερε ο Βενγκέρ, ο οποίος φέτος θέλει να δει τους «κανονιέρηδες» να φτάνουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

«Δεν θέλω να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο και να θεωρήσουμε πως η σεζόν τελείωσε. Η ποιότητα των παικτών αλλά και η δική μου θα φανεί αν κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε», πρόσθεσε ο προπονητής της Άρσεναλ.
Πηγή gazzeta Read more!

Έχασε κι άλλο έδαφος η Ρεάλ

Την ήττα με 74-65 στην έδρα της Βαγιαδολίδ γνώρισε για την 22η αγωνιστική της ACB Liga η Ρεάλ Μαδρίτης κι έτσι έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, που χθες επικράτησε 89-66 της Κάχα Λαμποράλ στο ντέρμπι της αγωνιστικής. 
Έχασε κι άλλο έδαφος η Ρεάλ


Ο Ντιέγκο Γκαρσία με 13 πόντους ξεχώρισε από τους νικητές, ενώ από τη «βασίλισσα», που έχασε για πέμπτη φορά στο πρωτάθλημα διασώθηκαν οι δύο Σέρχιο, Ροντρίγκεθ και Γιουλ, με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. 

Η Βαλένθια πέρασε με 76-72 από την Αραγονία κόντρα στη Σαραγόσα και έφτασε τις 14 νίκες, συγκατοικώντας στην τρίτη θέση με τη Βαγιαδολίδ. Ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας είχε 18 πόντους, ενώ 14 και 13 πρόσθεσαν οι Ράφα Μαρτίνεθ και Ντούσκο Σαβάνοβιτς αντίστοιχα. 

Στην πέμπτη θέση συγκατοικούν έχοντας από 13 νίκες οι δύο βασκικές ομάδες. Η Μπιλμπάο πήρε σπουδαία νίκη επί της Μπανταλόνα με 80-76 κι έπιασε την Κάχα Λαμποράλ. Για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 9 πόντους (2/2 βολές, 2/2 δίποντα, 1/7 τρίποντα), 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 19 λεπτά, ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε 4 πόντους (2/2 δίποντα) και 2 ριμπάουντ σε 14 λεπτά. 

Η Ουνικάχα Μάλαγα νίκησε με 78-68 τη Μενόρκα, αλλά παραμένει ένατη. Ο Γιώργος Πρίντεζης χρησιμοποιήθηκε για μόλις επτά λεπτά έχοντας 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 2 ριμπάουντ. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής: 

Σάββατο 26/2 

Μπαρτσελόνα-Κάχα Λαμποράλ 89-66 
Γρανάδα-Φουενλαμπράδα 81-69 

Κυριακή 27/2 

Σαραγόσα-Βαλένθια 72-76 
Ουνικάχα Μάλαγα-Μενόρκα 78-68 
Βαγιαδολίδ-Ρεάλ Μαδρίτης 74-65 
Μπανταλόνα-Μπιλμπάο 76-80 
Γκραν Κανάρια-Καχασόλ 70-84 
Αλικάντε-Εστουντιάντες 69-71 
Λαγκούν Άρο-Μανρέσα 18:00

Πηγή sport-fm Read more!

«Ο ΠΑΟ μπορεί να πάει στο CAS»

Τη δυνατότητα να προσφύγει στο CAS έχει ο Παναθηναϊκόςεφόσον δεν μείνει ικανοποιημένος από τις αποφάσεις τις αθλητικής δικαιοσύνης (Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ) για τα επεισόδια του ντέρμπι.
«Ο ΠΑΟ μπορεί να πάει στο CAS»


Ο Παντελής Δέδες, μέλος του CAS, αναφέρεται στις νομικές κινήσεις που μπορούν να κάνουν οι «πράσινοι» αν θέλουν να προσφύγουν και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο. Διαβάστε όσα είπε στοSoccerPlus.gr.
Πηγή gazzeta Read more!

Τρίποντο και κορυφή για τον Παναθηναϊκό

Την μοναξιά της κορυφής, περιμένοντας ταυτόχρονα το δώρο του Άρη (να κόψει βαθμό ή βαθμούς απο τον Ηρακλή) απολαμβάνει ο Παναθηναϊκός μετά το επιβλητικό και άνετο 3-0 σετ (25-20, 25-22, 25-23) επί της Λαμίας στην αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Volleyleague. Οι "πράσινοι" στο άδειο, για μια ακόμη φορά, κλειστό της Γλυφάδας, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι στη Λαμία σε ένα παιχνίδι που αμφότεροι θα ήθελαν να ξεχάσουν.


Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρία σετ οι δύο μονομάχοι υπέπεσαν σε 49 συνολικά λάθη (24-25) με μοναδική όαση στο ματς τον Βούλγαρο Μπόγιαν Γιορντάντοφ που είχε 20 πόντους και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης.
"Δυστυχώς δεν είδαμε το καλύτερο παιχνίδι.

Ο αντίπαλος μας δεν έπαιξε καλά και εμείς παίξαμε στο ρελαντί" τόνισε ο κόουτς του "τριφυλλιού" Στέλιος Καζάζης ενώ ο αντίπαλός του Δημήτρης Ανδρεόπουλος ήταν ρεαλιστής: "Αυτή είναι η Λαμία. Σήμερα είδατε το κακό της πρόσωπο" είπε χαρακτηριστικά χωρίς όμως να αναφέρει ότι η ομάδα του ξεκίνησε το ταξίδι της προς την Αθήνα στις 2 το μεσημέρι όταν δηλαδή υπήρξε ενημέρωση απο την ΕΣΑΠ ότι το ματς θα διεξαχθεί κανονικά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Πετρέας 5 (2/7 επ., 3 μπλοκ), Μηνούδης 10 (7/10 επ., 2 μπλοκ, 90% υπ. - 71% άριστες), Γιορντάνοφ 20 (20/28 επ.), Ψάρρας 1, Πανταλέων 9 (6/9 επ., 3 μπλοκ), Λάππας 6 (5/14 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. - 20% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (85% υπ. - 46% άριστες)/ Κόβατς, Ντονάς, Σάκι, Γκενς
ΓΣ ΛΑΜΙΑ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 2, Κόμελ 9 (9/17 επ.,57% υπ. - 43% άριστες), Ρόλιτς 11 (9/22 επ., 2 μπλοκ, 80% υπ. - 40% άριστες), Πράις 11 (11/27 επ.), Πελεκούδας 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Ράντιτς 3 (3/5 επ.), Γκαράς -λ 59% υπ. - 32% άριστες) / Σφενδυλάκης 3, Μανιάτης, Ανάγνου

Πηγή novasports Read more!

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι ταύροι


Μια ακόμα νίκη πανηγύρισαν οι Σικάγκο Μπουλς, αφού επικράτησαν εκτός έδρας 83-75 των Μιλγουόκι Μπακς. Πρώτος σκόρερ για τους «ταύρους» ήταν ο Ντενγκ με 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Ρόουζ με 17. Από την πλευρά των ηττημένων ο Μόουτ είχε 16 πόντους και ο Σάλμονς 14.
Τα δωδεκάλεπτα: 25-21, 14-18, 20-31, 16-13
Οι πόντοι:
Μπακς: Ντελφίνο 9, Μόουτ 16, Μπόγκατ 6, Σάλμονς 14, Τζένινγκς 4, Μαγκίτι 6, Μπόικινς 10, Ντούλινγκ 2, Μπρόκμαν 2, Σάντερς 6.
Μπουλς: Μπούζερ 13, Ντενγκ 19, Νόα 8, Μπόγκανς 3, Ρόουζ 17, Κόρβερ 11, Μπρέβερ 5, Γκίμπσον 3, Ουότσον 4.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
Χιούστον Ρόκετς - Νιου Τζέρσεϊ Νετς 123-108
Μέμφις Γκρίζλις - Σακραμέντο Κινγκς 120-92
Ουάσινγκτον Γουίζαρντς - Ντάλας Μάβερικς 99-105
Ντιτρόιτ Πίστονς - Γιούτα Τζαζ 120-116
Πηγή novasports
Read more!

Υπόσχεση Κυπέλλου από τους παίκτες

Αντιπροσωπεία παικτών της ΑΕΚ βρέθηκε στα γραφεία του Σ.Φ. Ηρακλείου και μίλησαν με οπαδούς της Ένωσης. Συγκεκριμένα οι Παντελής Καφές, Νίκος Γεωργέας, και Γιάννης Αραμπατζής άκουσαν τα παράπονα των οπαδών για τις άσχημες φετινές εμφανίσεις της ομάδας.
Υπόσχεση Κυπέλλου από τους παίκτες

«Εμείς δίνουμε και την ψυχή μας για την ΑΕΚ και δεν βλέπουμε προσπάθεια», φέρεται να ήταν το μήνυμα του κόσμου, με τους παίκτες να απαντάνε: «Έχετε δίκιο. Θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».
Πηγή gazzeta Read more!

Τα δάκρυα του Φαν Μπόμελ

Τα δάκρυα του Φαν Μπόμελ
Ένα μήνα μετά την παραχώρησή του στη Μίλαν ο Μαρκ Φαν Μπόμελ αποκάλυψε πως όταν έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου, ξέσπασε σε κλάματα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η απόφαση του να εγκαταλείψει τη Γερμανία, ήταν η καλύτερη για αυτόν. 

«Ξέρω τα πάντα για την ομάδα. Μου λείπουν και μετά την αποχώρηση μου έκλαψα», τόνισε ο 33χρονος Ολλανδός, ο οποίος πρόσθεσε, 

«Ήταν μια καλή απόφαση για εμένα. Η ενσωμάτωση έγινε γρήγορα, ευτυχώς ξέρω πολλές ξένες γλώσσες. Στον αγωνιστικό χώρο μιλάω πολύ, όμως τα πράγματα γίνονται πολύ γρήγορα και μερικές φορές κάνω λάθη. Οι συμπαίκτες μου με καταλαβαίνουν και με βοηθούν, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν νιώθω ξένο σώμα στην ομάδα», συμπλήρωσε ο μέσος της Μίλαν. 

Πηγή sport-fm Read more!

Άγριο γιουχάισμα στον Πάγκαλο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος δεν δέχθηκε μηνύματα αποδοκιμασίας μόνο στο ΟΑΚΑ, αλλά και κατά την επίσκεψή του στο «Ελληνικό Σπίτι» στο Παρίσι, για το αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά.
Άγριο γιουχάισμα στον Πάγκαλο

Νεαροί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αποδοκιμασίας εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης. Ο ίδιος τους κάλεσε σε διάλογο προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς παρενέβη προσπαθώντας να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, αλλά επίσης δεν τα κατάφερε.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το σχετικό βίντεο στο www.newsday.gr
Πηγή gazzeta Read more!

«Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας...»

Απογοητευμένος με όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, ο οποίος τόνισε πως με τα επεισόδια που γίνονται συχνά, η χώρα μας βρίσκεται στη «μαύρη» λίστα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.


Ακολουθεί ένα απόσπασμα του δημοσιεύματος από τα όσα είπε στο Έθνος της Κυριακής:

«Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο... διασύρθηκε. Είναι κρίμα γιατί αναφερόμαστε σε μεγάλα σωματεία με εκατομμύρια οπαδούς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Ο αθώος φίλαθλος που βρίσκεται για παράδειγμα στην Αυστραλία, βλέπει αυτές τις εικόνες και κλαίει. Νιώθει αηδία, αποστροφή για το ποδόσφαιρο και την ομάδα του.

Οι μόνοι που χαίρονται είναι οι υπαίτιοι των επεισοδίων, που, πιστέψτε με, δεν είναι πέντε-δέκα όπως παρουσιάζεται από ορισμένους. Εγώ είδα 500 που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ άλλοι τόσοι αποπειράθηκαν να πράξουν ανάλογα.

Τα περισσότερα γίνονται με την ανοχή των ομάδων. "Χαϊδεύουν" αυτούς τους αλήτες -διότι τέτοιος χαρακτηρισμός αξίζει σ’ αυτούς που προβαίνουν σε έκτροπα- αντί να τους "τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί".

Οι Έλληνες χρειάζονται αστυνόμευση. Δίχως εποπτεία δεν γίνεται τίποτα. Απ’ την άλλη, σημαντικό μερίδιο ευθύνης υπάρχει και στην αστυνομία. Πραγματικά απορώ πώς βρέθηκε όλος αυτός ο εξοπλισμός μέσα στο γήπεδο. Σε κάποια στιγμή παρατήρησα τον προπονητή του Ολυμπιακού να κάνει διάφορους μορφασμούς. Έδειχνε ότι βρίσκεται σε απόγνωση και δικαίως.

Είναι ξεκάθαρο ότι η αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Δεν βρέθηκαν ως διά μαγείας τα καπνογόνα, οι κροτίδες, οι φωτοβολίδες, τα βεγγαλικά κ.ά. στις εξέδρες. Στην Κύπρο, η Μακάμπι χρησιμοποίησε το Γ.Σ.Π. ως έδρα για τους ευρωπαϊκούς της αγώνες και δεν συνέβη το παραμικρό. Δεν πέρασε ούτε κέρμα».

-Για τις δηλώσεις μετά το ντέρμπι: «Οι ανακοινώσεις, τα λεχθέντα και όσα συνέβησαν με τη λήξη του αγώνα φανερώνουν το λιγότερο μικροπρέπεια. Οι μοναδικές σωστές δηλώσεις που άκουσα ήταν του Ερνέστο Βαλβέρδε και μετέπειτα του Τζιμπρίλ Σισέ.

Τα όσα αποκάλυψε πως βίωσε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρείται παρεξηγημένος λόγω του εκκεντρικού του στιλ, αλλά όταν μελετήσει κάποιος επισταμένα τα λεγόμενά του θα καταλάβει πόσο δίκιο έχει. Πρόκειται για έναν σοβαρό άνθρωπο και αθλητή».

-Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν: «Μη νομίζετε ότι η ομοσπονδία δεν παρακολουθεί τις συμπεριφορές στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν ακούστηκαν καθόλου εύηχα στα αυτιά της όσα συνέβησαν. "Βγάζει αφρούς" όταν κάποιοι "τσαλακώνουν" διαρκώς την εικόνα της. Σας πληροφορώ ότι έχει "κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου" για θέματα βίας σε Κροατία και Σερβία. Μάλιστα, στη "μαύρη λίστα" βρίσκεται και η Ελλάδα.

Αν συνέβαιναν ανάλογα περιστατικά σε ευρωπαϊκό ματς, ο πέλεκυς της UEFA θα έπεφτε πολύ βαρύς στο κεφάλι της υπαίτιας ομάδας. Θα υπήρχαν αποκλεισμοί ομάδων, παραδειγματικές τιμωρίες ποδοσφαιριστών και παραγόντων».

Πηγή gazzeta Read more!

Κανένα πρόβλημα στο Παγκρήτιο

 Κανένα πρόβλημα στο ΠαγκρήτιοΚανονικά θα διεξαχθεί το ματς του Εργοτέλη με την ΑΕΚ στο Παγκρήτιο Στάδιο, αφού ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου καθαρίστηκε από τα νερά και πλέον οι συνθήκες επιτρέπουν τη διεξαγωγή του ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη περίπτωση αυτή τη στιγμή να μη γίνει ο αγώνας, είναι να ρίξει δυνατή βροχή τις επόμενες ώρες.
Πηγή gazzeta Read more!

Ο κόσμος... μίλησε!

Ο ρεπόρτερ Παναθηναϊκού στο gazzetta.gr, Νίκος Αθανασίου, γράφει για τη συγκλονιστική παρουσία των οπαδών του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ, την... μπάλα που πρέπει να παίξουν οι μέτοχοι και τον Σίντνεϊ Γκοβού.
Ο κόσμος... μίλησε!

Αν υπήρχε πρωτάθλημα κόσμου, τότε η χθεσινή παρουσία των 30.000 και βάλε οπαδών του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ήταν για τίτλο! Το κλίμα, η ατμόσφαιρα και η ψυχολογία από όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο στο Φάληρο έκαναν πολύ κόσμο να σκέφτεται για το κατά πόσο θα μπορούσε να ήταν ειρηνικό το χθεσινό συλλαλητήριο. Δεν θέλει και πολύ να έρθει η... σπίθα που θα ανάψει τη φωτιά. Ο κόσμος των νταμπλούχων, όμως, στάθηκε στο ύψος του. Δεν δημιούργησε το παραμικρό, αποθέωσε τον Ζεσουάλδο και τους παίκτες του και δίδαξε μαθήματα συμπεριφοράς.

Και κάτι ακόμη. Όσον αφορά τον Σισέ. Ο Γάλλος μοιάζει αποφασισμένος να φύγει. Οι φίλοι των «πρασίνων» τού έστειλαν το μήνυμα και χθες πως δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουν να αποχωρήσει από την ομάδα. Το πανό που σηκώθηκε σχετικά με τη συμβούλη της μητέρας του «να μην τα παρατάς ποτέ» ήταν μόνο αρχή. Ανάμεσα στον κόσμο και τον Σισέ υπάρχει ένα τρομερό «δέσιμο». Για αυτό η παραμονή του είναι ακόμη 50-50. Ντέρμπι κανονικό.

Η σειρά τους

Η ομάδα στάθηκε στο ύψος της, δείχνοντας το περασμένο Σάββατο στο «Καραϊσκάκης» ποιος είναι ο καλύτερος, ο κόσμος έπραξε το ίδιο με την ειρηνική του διαμαρτυρία ,ενώ ο Δημήτρης Γόντικας μαζί με τους Πολέμη, Νίκα, Βεκρή κάνουν καθημερινά ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν την ομάδα.

Ήρθε η ώρα, όμως, να βγουν μπροστά επιτέλους οι μεγαλομέτοχοι του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος βαρέθηκε τις... εσωκομματικές διαμάχες την ώρα που ο μεγάλος αντίπαλος με τον Μαρινάκη στο τιμόνι είναι πανίσχυρος σε όλα τα επίπεδα. Βαρέθηκε ψάχνει να βρει τι κρύβεται πίσω από τη μία ή την άλλη κίνηση. Στήριξε πέρυσι το καλοκαίρι με τα 30.οοο διαρκείας, στηρίζει και τώρα στα δύσκολα και περιμένει πράξεις. Για το καλό και την ενότητα του συλλόγου.

Η πραγματική έκπληξη και ο Γκοβού

Το αγωνιστικό κομμάτι πραγματικά είναι σαν μην έγινε. Εξάλλου η πραγματική έκπληξη δεν ήταν ο βαθμός που «τσίμπησε» ο Ατρόμητος. Έκπληξη θα ήταν αν ο Παναθηναϊκός παρουσιάζοταν κεφάτος, καλός και έβαζε 3-4 γκολ. Για ανθρώπους μιλάμε. Δεν είναι εύκολο να συνέλθεις μέσα σε μία εβδομάδα από κάτι τόσο δυνατό. Μην ξεχνάμε ότι δύο μέρες πριν από το ματς η Αστυνομία έπαιρνε καταθέσεις στην Παιανία και δύο από τους βασικούς της ενδκάδας (Νίνης, Σισέ) κυκλοφορούν με σωματοφύλακες!

Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία της γκέλας κόντρα στον εξαιρετικό Ατρόμητο του Δώνη ήταν η παρουσία του Γκοβού. Ο Γάλλος άργησε όσο δεν πάει, αλλά τουλάχιστον δείχνει σημάδια... ποδοσφαιρικής ζωής. Το γκολ αλλά και η γενικότερη παρουσία του σε συνδυασμό με την εικόνα του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δείχνει έναν ποδοσφαιριστή που επιτέλους ξύπνησε!
Πηγή gazzeta Read more!

«Πέταγε» ο Στόνερ!

Ο Κέισι Στόνερ ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Μαλαισίας... πετώντας, καθώς ήταν ταχύτερος και τη σημερινή ημέρα στη Σεπάνγκ. Δεύτερος ο Σπάις, τρίτος ο Πεντρόσα, ακολούθησε ο Ρόσι.
«Πέταγε» ο Στόνερ!

Η τελευταία ημέρα των δοκιμών εξέλιξης του Moto GP στη Μαλαισία βρήκε ξανά στην κορυφή τον Κέισι Στόνερ. Ο Αυστραλός δείχνει να τους έχει… πάρει τον αέρα, καθώς ήταν και πάλι ταχύτερος στην πίστα της Σεπάνγκ αφήνοντας πίσω τον Μπεν Σπάις σχεδόν δυο δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο αναβάτης της Yamaha έχει δείξει καλά στοιχεία και ότι θα είναι άξιος αντικαταστάτης του Βαλεντίνο Ρόσι στην ιαπωνική ομάδα. Ο «Γιατρός» με την Ducati του έγραψε τέταρτο χρόνο πίσω από τον Ντάνι Πεντρόσα.

Τον Ιταλό ακολούθησε ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής, Χόρχε Λορένθο. Τέλος, τη 17άδα, που έλαβε μέρος σήμερα, συμπλήρωσαν οι Έντουαρντς, Ντοβιζιόζο, Καπιρόσι, Σιμονσέλι, Χέιντεν, Αογιάμα, Κράτσλοου, Άμπραχαμ, ντε Πινιέ, Ελίας, Μπαουτίστα και Μπαρμπέρα.

Αναλυτικά οι χρόνοι της τελευταίας ημέρας στη Μαλαισία

Στόνερ, 2:01.286 (14 γύροι)
Σπάις, 02:01.472 (5 γύροι)
Πεντρόσα, 02:01.683 (10 γύροι)
Ρόσι, 02:01.739 (6 γύροι)
Λορένθο, 02:02.000 (19 γύροι)
Έντουαρντς, 02:02.142 (3 γύροι)
Ντοβιζιόζο, 02:02.153 (15 γύροι)
Καπιρόσι, 02:02.548 (5 γύροι)
Σιμονσέλι, 02:02.551 (20 γύροι)
Χέιντεν, 02:02.600 (9 γύροι)
Αογιάμα, 02:02.687 (5 γύροι)
Κράτσλοου, 02:02.830 (3 γύροι)
Άμπραχαμ, 02:02.914 (3 γύροι)
Ντε Πινιέ, 02:03.092 (12 γύροι)
Ελίας, 02:03.132 (3 γύροι)
Μπαουτίστα, 02:03.400 (7 γύροι)
Μπαρμπέρα, 02:03.521 (4 γύροι)
Πηγή gazzeta
Read more!

Ρούνεϊ: «Η χειρότερη μου σεζόν»

Δεν διανύει μια από τις πιο επιτυχημένες σεζόν ο Γουέιν Ρούνεϊ και το παραδέχτηκε. Μπορεί ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σκόραρε κόντρα στην Γουίγκαν (4-0), ωστόσο τα εφτά τέρματα σε όλη τη χρονιά, δεν είναι ένας αριθμός που τον ικανοποιεί. 
Ρούνεϊ: «Η χειρότερη μου σεζόν»


«Πρέπει να πω πως αυτή είναι μια δύσκολη σεζόν για εμένα, ίσως η χειρότερη που είχα ποτέ. Έχασα αρκετά παιχνίδια, λόγω τραυματισμών, αλλά τώρα νιώθω ανανεωμένος και θέλω από εδώ και στο εξής να έχω επιρροή στα πιο σημαντικά παιχνίδια της ομάδας», τόνισε ο Ρούνεϊ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ντέρμπι της Τρίτης (1/3), κόντρα στην Τσέλσι. 

«Πραγματικά είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και η Τσέλσι θέλει τη νίκη περισσότερο από εμάς. Ευτυχώς η πίεση είναι δική τους. Είμαι λίγο έκπληκτος με το πόσο πίσω από εμάς βρίσκεται, αλλά ποτέ δεν θα τους ξεγράψω, έχουν δείξει κατά τη διάρκεια της σεζόν πως είναι ικανοί να κερδίσουν αγώνες», συμπλήρωσε ο 25χρονος επιθετικός. 

Πηγή sport-fm Read more!

Αγγλοϊταλικό ενδιαφέρον για Ράμος!

Αγγλοϊταλικό ενδιαφέρον για Ράμος!
Το ενδιαφέρον αγγλικών και ιταλικών ομάδων για την απόκτηση του Σέρχιο Ράμος, αποκάλυψε ο μάνατζερ και αδερφός του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 24χρονος αμυντικός βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Μαδριλένους για την επέκταση του συμβολαίου του, χωρίς ωστόσο να έχουν φτάσει σε συμφωνία. 

«Κάποιοι μεγάλοι σύλλογοι της Αγγλίας και της Ιταλίας έχουν ενδιαφερθεί για τον Ράμος. Ωστόσο, περιμένουμε μια συνάντηση με την ομάδα στους επόμενους μήνες, ώστε να αναλύσουμε το μέλλον του», τόνισε ο μανάτζερ του παίκτη. 

Σύμφωνα με αγγλικά Μέσα, οι ομάδες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον Ράμος, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι και η Μίλαν. 

Πηγή sport-fm Read more!

Τα Όσκαρ του ΝΒΑ

Βραδιά Όσκαρ η σημερινή και το μπάσκετ δεν θα μπορούσε να είναι αμέτοχο. Ηθοποιοί δεν υπάρχουν μόνο στη μεγάλη οθόνη αλλά και στα παρκέ του ΝΒΑ. Ας δούμε λοιπόν μαζί τα μπασκετικά Όσκαρ… 
Τα Όσκαρ του ΝΒΑ


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό αφιέρωμα στοwww.superbasket.gr.

Πηγή sport-fm Read more!

«Σκόουλς μείνε»!

«Σκόουλς μείνε»!
ην επιθυμία να κρατήσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Πολ Σκόουλς, εξέφρασε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκοτσέζος τεχνικός ούτε που θέλει να ακούει την πιθανότητα ο 36χρονος μέσος να επιστρέψει στην Όλνταμ, ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα. 

«Θέλω ο Σκόουλς να μείνει, αλλά είναι περήφανος. Θέλει να παίζει σε κάθε παιχνίδι και αυτό μπορώ να το καταλάβω. Αλλά αν μπορούσαμε να τον κρατήσουμε, χρησιμοποιώντας τον στα σημαντικά παιχνίδια, τότε αυτό θα ήταν φανταστικό για εμάς», τόνισε ο Φέργκιουσον, ο οποίος συμπλήρωσε, 

«Ο Πολ πάντα θα έχει μια θέση στην ομάδα και όλη στη Γιουνάιτεντ θέλουν να μείνει», συμπλήρωσε ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων». 

Ο Σκόουλς φέτος έχει συμμετάσχει σε 22 αγώνες, έχοντας βρει δίχτυα 1 φορά. 

Πηγή sport-fm Read more!

Από την Πόλη έρχεται…

Με κεκτημένη ταχύτητα από την Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο στο ελληνικό πρωτάθλημα, επικρατώντας στο ΣΕΦ του Πανελληνίου με σκορ 79-61, για τη 19η αγωνιστική της Α1. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το ημίχρονο στο +20, όμως η «κοιλιά» που έκαναν στο τρίτο δεκάλεπτο, έδωσε την ευκαιρία στους «ολυμπιονίκες» να μειώσουν ακόμα και σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, οι Πειραιώτες σοβαρεύτηκαν και οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν. 
Από την Πόλη έρχεται…


Το ματς 

Δυνατό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στον αγώνα, όπου έκανε ένα γρήγορο 4-0, με καλάθια από τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Ο Πανελλήνιος με τον Φράνσις μείωσε (4-2), ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με ένα σερί 5-0 έκαναν το 9-2. Τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου ο Πελεκάνος με τρίποντο φέρνει τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (17-7). Ο ίδιος παίκτης πάλι από τα 6.75 έφερε τους Πειραιώτες στο +16 (28-12), για να κλείσει η περίοδος στο 28-14, χάρη σε ένα καλάθι του Φράνσις. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν, κάπως, νωθρά. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Πανελλήνιος και με ένα σερί 7-0 στα τρία πρώτα λεπτά (συνολικό 9-0 από την προηγούμενη περίοδο), έφερε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (28-21), γεγονός που ανάγκασε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο σημείωσε ο Νεστέροβιτς, ενώ ακριβώς στα μισά ο Μαυροκεφαλίδης έφερε και πάλι τη διαφορά στους 10 πόντους (33-23). Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου το σκορ ήταν στο 37-26 οι Πειραιώτες ανέβασαν το ρυθμό τους. Με πρωταγωνιστές τους Μαυροκεφαλίδη και Σπανούλη, έκαναν ένα επιμέρους 11-2, κλείνοντας έτσι το ημίχρονο στο +20 (48-28). 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι άλλαξαν και τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήραν οι Νίλσεν και Γκόρντον, ωστόσο οι Πειραιώτες δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα ο Πανελλήνιος να «ροκανίζει» συνεχώς τη διαφορά. Ο Κράμπενχοφτ με δίποντο κάνει το 58-40, ενώ χάρη στον εξαιρετικό Φράνσις (που είχε 19 πόντους μέχρι εκείνο το σημείο), οι «ολυμπιονίκες» πήγαν τη διαφορά στους 10 πόντους (60-50), ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο «Ντούντα» -όπως είναι φυσικό- πήρε τάιμ άουτ, ωστόσο το μόνο που άλλαξε ήταν ένα δίποντο του Παπαλουκά, που διαμόρφωσε το 62-50 της τρίτης περιόδου και τους φιλοξενούμενους να έχουν επιμέρους σκορ 14-22. 

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Σμιθ με τρίποντο φέρνει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, ύστερα από πολύ ώρα (62-53). Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» με ένα επιμέρους σκορ 16-2, με τους Χαλπερίν, Σπανούλη και Παπαλουκά πήγαν τη διαφορά στο +21 (78-57) και ενώ απέμενε ένα λεπτό ακόμα πριν το τέλος. Μία βολή από τον Μαυροκεφαλίδη και ένα καλάθι από τον Καραθανάση, έκαναν το 79-59, με το τελικό 79-61 να διαμορφώνεται από τον καλύτερο παίκτη των φιλοξενούμενων και ενδεχομένως του αγώνα, Φράνσις. 


Τα δεκάλεπτα: 28-14, 48-28, 62-50, 79-61 


Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7, Νεστέροβιτς 7, Γκόρντον 9, Σπανούλης 11(2), Πελεκάνος 8(2), Μαυροκεφαλίδης 8, Χαλπερίν 8, Γλυνιαδάκης 13, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ, Κατασίβελης. 

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 11(1), Παπαμακάριος, Μπέιλι 6, Καλαϊτζής, Κράμπενχοφτ 2, Σμιθ 6(1), Καραθανάσης 4, Σκλάβος 6, Σκεπάνοβιτς 5(1), Φράνσις 21. 


Γήπεδο: ΣΕΦ 

Διαιτητές: Μάνος, Μητσόπουλος, Νικολούλης 

Κομισάριος: Παλάτος 

Πηγή sport-fm Read more!

Γιορτή χωρίς… τούρτα

Γιορτή χωρίς… τούρτα
Την αντίθεσή τους για τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη εξέφρασαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια του χθεσινούαγώνα των «πρασίνων» με τον Ατρόμητο. Δεκάδες πανό κρεμάστηκαν, αποθεώθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά το τελικό σκορ άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Κέρδος η εμφάνιση Γκοβού. 

Η ατμόσφαιρα περισσότερο σε συλλαλητήριο παρέπεμπε παρά σε ποδοσφαιρικό αγώνα, η διαφορά είχε εκτοξευτεί στους 10 βαθμούς και πλέον το πρωτάθλημα είχε χαθεί αφού έμενε μόνο η μαθηματική επιβεβαίωσή του, οι απουσίες τεσσάρων) βασικότατων παικτών (Ζιλμπέρτο, Λέτο, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλου) έβαλαν το «λιθαράκι» τους και οι παίκτες είχαν μείνει στο Καραϊσκάκη. Μετά από όλα αυτά πού καιρός για μπάλα. Την όλη κατάσταση θέλησε, φυσικά, να εκμεταλλευτεί ο Ατρόμητος προς όφελός του, εντούτοις ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε νωρίς και προσπάθησε να νικήσει για να ευχαριστήσει τον κόσμο του, κάτι που τελικώς δεν κατάφερε. Παρατράγουδο ήταν η …αδιαφορία του διαιτητή Τσινιάρη σε τρεις περιπτώσεις πέναλτι. 

 

Το μεγάλο κέρδος για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν η πολύ καλή παρουσία του Σίντνεϊ Γκοβού, η καλύτερη από τη μέρα που ντύθηκε στα «πράσινα». Ο Γάλλος σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και το πρώτο δικό του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η «έκπληξη» αυτή ικανοποίησε τον τεχνικό του «τριφυλλιού», ο οποίος ίσως δώσει τη συγκατάθεσή του για παραμονή του Γκοβού, αν ο τελευταίος συνεχίσει σε αυτόν το ρυθμό μέχρι τέλους. Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε μάλιστα και MVP της αναμέτρησης, αν και κατά την παραλαβή του βραβείου του αρνήθηκε να πει το ο,τιδήποτε. 

Από σήμερα, άπαντες στον Παναθηναϊκό στρέφουν την προσοχή τους στον επόμενο αγώνα με τη Λάρισα στη Θεσσαλία, αφού θέλουν να ολοκληρώσουν με νίκες τη φετινή τους πορεία στη Σούπερ Λίγκα, ώστε να μπουν με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά στα πλέι οφ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δώσει στους παίκτες του διήμερο ρεπό. 

Ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια θα αναγκαστεί να χάσει ο Σιμάο. Ο άσος του Παναθηναϊκού, συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και έτσι οι «πράσινοι» πρέπει να αποφασίσουν ποιο από τα παιχνίδια με Λάρισα, Ηρακλή, Κέρκυρα και Πανσερραϊκό θα χάσει ο Μοζαμβικανός χαφ. 

Εκτός από τα αγωνιστικά, τρέχουν και τα θέματα του προέδρου για το καλοκαίρι, της ανανέωσης του συμβολαίου του Βύντρα, αλλά και του μεταγραφικού σχεδιασμού ενόψει της νέας χρονιάς, τα οποία αναμένεται να δρομολογηθούν από την ερχόμενη εβδομάδα. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Μαύρη τρύπα» 309 εκατ. για τις ΠΑΕ

Λίγο περισσότερα από τριακόσια εκατομμύρια ευρώ –συνολικά- είναι οι ζημιές των έντεκα ΠΑΕ με σταθερή παρουσία στην Σούπερ Λίγκα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας της Κυριακής». 

Φωτογραφία: Ελευθεροτυπία, enet.gr

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, τα 309 εκατομμύρια ευρώ αφορούν μόνο τις ζημιές από τη λειτουργία τους, καθώς υπάρχουν και οφειλές προς το δημόσιο άνω των 220 εκατομμύριων, κάτι που είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Οικονομικών, Φιλίππος Σαχινίδης. 

Σε αυτή τη λίστα που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα, ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει ζημιές 97 εκατομμύριων ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό από τις ΠΑΕ. Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 81 εκατ. , η ΑΕΚ με 42 εκατ…. 

Πηγή sport-fm
Read more!

«Φωτιά» το πόρισμα για την ΕΡΤ

Παραδόθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, στον πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε. Θανάση Παπαγεωργίου και κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών το τέταρτο πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ.
«Φωτιά» το πόρισμα για την ΕΡΤ


Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρεται κυρίως στη διαδικασία ανάθεσης της παραγωγής του «Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2006» στην εταιρεία «Bug stage» και αναζητεί τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για δύο εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση. Επίσης γίνονται αναφορές και για υψηλόβαθμα στελέχη εκείνης της εποχής όπως και σε διοικητικούς υπαλλήλους ορισμένου χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsday.gr

Πηγή gazzeta Read more!

Η Κρόουλι δυσφημεί τη Γιουνάιτεντ!

Μπορεί για την Κρόουλι Τάουν το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον πέμπτο γύρο του FA Cup, στις 19 Φεβρουαρίου να ήταν γιορτή, αλλά δεν ήταν το ίδιο για έναν 19χρονο άνδρα, ο οποίος στο βίντεο της ομάδας χλευάζει το αεροπορικό δυστύχημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μόναχο το 1958.
Η Κρόουλι δυσφημεί τη Γιουνάιτεντ! (video)

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο Τζέιμς Μπάτλερ από τη συνοικία Μπίτσις Κρέσεντ, στο Κρόουλι του Δυτικού Έσεξ, κατηγορείται με την υποψία χρήσης απειλητικών, υβριστικών ή προσβλητικών λέξεων με σκοπό να προκαλέσει παρενόχληση, ανησυχία ή άγχος.

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσεξαν ότι ο συγκεκριμένος οπαδός κατά τη διάρκεια του βίντεο που είχε γυρίσει η Κρόουλι στην παραποίηση του τραγουδιού των Specials «Ένα μήνυμα για σένα, Ρούντι», από τον μουσικό Μάικ Ντόμπι, σε «Ένα μήνυμα για σένα, Ρούνεϊ», έκανε χειρονομίες για το αεροπλάνο που έπεσε στην τραγωδία του Μονάχου.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φαίνεται να μετράει με τα δάχτυλά του σχηματίζοντας τους αριθμούς ένα, εννέα, πέντε και οκτώ, σχηματίζοντας την ημερομηνία 1958, όταν και έχασαν τη ζωή τους 23 άτομα από την αποστολή της Γιουνάιτεντ στο Βελιγράδι για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι άνθρωποι της Κρόουλι δεν πρόσεξαν ποτέ το συγκεκριμένο περιστατικό, με συνέπεια το βίντεο να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.
Πηγή gazzeta Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...