ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η Νάπολι... στα αστέρια!


Το 1-1 με την Ιντερ στο «Σαν Πάολο» ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει η Νάπολι την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League, επιστρέφοντας στην... εποχή Μαραντόνα!

Οι Παρτενοπέι ήθελαν ένα βαθμό για να είναι οριστικά στην 3η θέση και απευθείας στους ομίλους, ενώ η ισοπαλία ευνοούσε και τους Νερατζούρι που ήθελαν να διασφαλίσουν τη 2η θέση. Το «Σαν Πάολο» είχε φορέσει τα γιορτινά του αλλά τα χαμόγελα πάγωσαν στο 15', όταν ο Ετό με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1. Στο 45', όμως, η Νάπολι έφερε το ματς στα ίσα με τον Ζουνίγκα από κοντά μετά από φάση διαρκείας, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα πανηγύρια που διήρκεσαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή καθώς τίποτα δεν άλλαξε στην επανάληψη.

Ετσι η Νάπολι επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στην οποία είχαν αγωνιστεί για τελευταία φορά όταν ονομαζόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών και ηγέτης της ομάδας ήταν ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Σάββατο (14/05)

Λάτσιο-Τζένοα 4-2 (7' Μπιάβα, 52' Ρόκι, 56', 66' Ερνάνες - 12' Παλάσιο, 89' Κριτσίτο)
Μίλαν-Κάλιαρι 4-1 (22', 35' Ρομπίνιο, 24' Γκατούζο, 77' Ζέεντορφ - 38' Κοσού)
Κυριακή (15/05)
Φιορεντίνα-Μπολόνια 1-1 (20' Τσέρτσι - 50' Ραμίρες)
Μπάρι-Λέτσε 0-2 (52' Τζεντά, 79' αυτ. Μασιέλο)
Κατάνια-Ρόμα 2-1 (78' Μπερχέσιο, 95' Αλεχάντρο Γκόμες - 14' Λορία)
Τσεζένα-Μπρέσια 1-0 (60' Τζακερίνι)
Κιέβο-Ουντινέζε 0-2 (28' Ισλα, 75' Ασαμόα)
Πάρμα-Γιουβέντους 1-0 (64' Τζοβίνκο)
Σαμπντόρια-Παλέρμο 1-2 (50' Μπιαμπιανί - 45' Μίκολι, 86' Πινίγια)
Νάπολι-Ίντερ 1-1 (45' Ζουνίγκα-15' Ετό)

Η βαθμολογία (37 αγωνιστικές)
1. Μίλαν 81
2. Ίντερ 73
3. Νάπολι 69
4. Ουντινέζε 65
5. Λάτσιο 63
6. Ρόμα 60
7. Γιουβέντους 57
8. Παλέρμο 56
9. Φιορεντίνα 50
10. Τζένοα 48
11. Κατάνια 46
12. Πάρμα 45
13. Κάλιαρι 44
14. Τσεζένα 43
15. Κιέβο 43
16. Μπολόνια 42
17. Λέτσε 41
18. Σαμπντόρια 36
19. Μπρέσια 31
20. Μπάρι 21

Τελευταία αγωνιστική (38η)
Κυριακή 22 Μαΐου


Μπολόνια-Μπάρι (21.45)
Μπρέσια-Φιορεντίνα (21.45)
Κάλιαρι-Πάρμα (21.45)
Τζένοα-Τσεζένα (21.45)
Ιντερ-Κατάνια (21.45)
Γιουβέντους-Νάπολι (21.45)
Λέτσε-Λάτσιο (21.45)
Παλέρμο-Κιέβο (21.45)
Ρόμα-Σαμπντόρια (21.45)
Ουντινέζε-Μίλαν (21.45)

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Στον... αέρα ο Μπομπό


Το μέλλον του Βραζιλιάνου φορ Μπομπό στην Μπεσίκτας είναι εξαιρετικά αβέβαιο, με τον Ολυμπιακό να εξετάζει ξανά την περίπτωση του 26χρονου επιθετικού.

Σκληρά «παζάρια» με τον Μπομπό κάνει η διοίκηση της Μπεσίκτας για να τον κρατήσει στο ρόστερ της, κάτι που όμως δεν φαίνεται να είναι και τόσο πιθανό και ενώ ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός έχει εκ νέου στα υπ' όψιν του τον 26χρονο δυναμικό στράικερ της τουρκικής ομάδας. Ο πρόεδρος του συλλόγου της γειτονικής χώρας, Γιλντιρίμ Ντεμιροέν, έστειλε –εν μέσω των επαφών των δύο πλευρών για την ανανέωση της συνεργασίας τους– το δικό του... τελεσίγραφο στον παίκτη του οποίου το συμβόλαιο εκπνέει το καλοκαίρι: «Εμείς του δίνουμε 1,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Είναι ένα σεβαστό ποσό. Αυτή είναι και η τελευταία μας προσφορά».

Από μέρους του ο Μπομπό σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και ρεπορτάζ από την Τουρκία δεν έχει δώσει ακόμα την τελική του απάντηση στην πρόταση που του έχει γίνει, ωστόσο δεν δείχνει να είναι τόσο θετικός ως προς τα χρήματα που του προσφέρονται. Παρ' όλα αυτά ο ίδιος διαμηνύει πως θέλει να μείνει στην Τουρκία και την Μπεσίκτας, κάτι που πάντως θεωρείται αλλά και είναι δύσκολο με τα ισχύοντα δεδομένα.

Για τον παίκτη υπάρχει ενδιαφέρον από τη Γαλατασαράι αλλά και πορτογαλικές ομάδες. Όπως άφησε να διαρρεύσει το περιβάλλον του, εάν ο Μπομπό δεν μείνει στην Μπεσίκτας θα ήθελε να παίξει στην Πορτογαλία.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Μέσι, είσαι ο επόμενος»


Πήραν το πρωτάθλημα και... πολύ αέρα οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίοι στον αγώνα τίτλου κόντρα στην Μπλάκμπερν σήκωσαν πανό με το οποίο δήλωσαν ότι περιμένουν τον Μέσι!

Οι Κόκκινοι Διάβολοι με το 1-1 στο «Ίγουντ Παρκ» εξασφάλισαν το πρωτάθλημα Νο19 στην ιστορία τους. Οι οπαδοί τους έδειξαν ότι έχουν το μυαλό τους στον τελικό του Champions League που θα γίνει στο «Γουέμπλεϊ» στις 28 Μαΐου κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Την εμφάνισή του έκανε πανό που έφερε τη φανέλα του Μέσι και έγραφε «είσαι ο επόμενος».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Θέμα χρόνου η μεταγραφή Νόιερ»


Κανένα πρόβλημα που να χαλάσει τη μεταγραφή του Μανουέλ Νόιερ από τη Σάλκε στην Μπάγερν δεν πρόκειται να υπάρξει, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βαυαρών, Ούλι Χένες.

«Η απόφαση θα παρθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Είναι πλέον στο χέρι της Σάλκε πότε θα γνωστοποιήσει την απόφασή της», ήταν τα λόγια του Χένες για τον τερματοφύλακα του οποίου η μεταγραφή αναμένεται να κοστίσει 25 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

«Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε ο Χένες σχετικά με τον Νόιερ, τον οποίο η Μπάγερν ελπίζει να είναι σε θέση να παρουσιάσει ανάμεσα στις 23-26 Μαΐου. Όσον αφορά την απορία που μπορεί να προκαλέσει το γιατί ο διεθνής κίπερ δεν περιμένει να εξετάσει και πιθανή πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το ότι στον γερμανικό Τύπο έχει γραφτεί ότι η κοπέλα του είναι από την Βαυαρία και διαμένει στο Μόναχο, ίσως είναι ένα στοιχείο.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Το φιλανθρωπικό πρόσωπο του Ριέρα


Το κοινωνικό του πρόσωπο θα δείξει ο Ισπανός μέσος του Ολυμπιακού Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τρίτη τον Σέρχιο Ράμος σε αγώνα επίδειξης γκολφ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Την ανθρώπινη πλευρά του εαυτού του θα δείξει ο Άλμπερτ Ριέρα. Ο αριστεροπόδαρος μέσος του Ολυμπιακού θα δώσει τη βοήθειά του σε συνανθρώπους μας που το έχουν άμεση ανάγκη, αφού θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης Σέρχιο Ράμος. Οι δύο Ισπανοί, την Τρίτη στις 17 Μαΐου θα τεθούν αντιμέτωποι σε μια παρτίδα γκολφ την οποία διοργανώνει το ίδρυμα «Απασκόβι» και τα έσοδα θα δοθούν για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ιδρύματος για άτομα με αναπηρία.

Ο 29χρονος μέσος του Ολυμπιακού έχει πολύ καλή σχέση με το γκολφ, αφού αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του χόμπι και μάλιστα, θα δείξει την ευαίσθητη πλευρά του βοηθώντας συναθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Σιμάο: «Να δώσουμε τα πάντα»


Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ έκανε λόγο για δίκαιη επικράτηση του Ολυμπιακού Βόλου ενώ υποσχέθηκε για την συνέχεια αυτός και οι συμπαίκτες του να δώσουν τα πάντα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Aναλυτικά στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού ο παίκτης από την Μοζαμβίκη τόνισε: «Ήταν καλύτεροι και άξιζαν να κερδίσουν. Και τις τρεις φορές. Γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά ούτε και σήμερα πήγαν καλά τα πράγματα για εμάς στον Βόλο.

Θα προσπαθήσουμε από δω και πέρα να πάρουμε 9 πόντους στα τρία παιχνίδια. Μόνο νίκες. Είναι απαραίτητο αυτό. Πρέπει να δώσουμε την καρδιά, το μυαλό, τα πάντα. Είναι καθοριστικό το επόμενο παιχνίδι. Μπορούμε να αντιστρέψουμε την εικόνα μας».

Για τον εαυτό του:

«Όσο περισσότερο παίζεις τόσο καλύτερος είσαι. Μου λείπει η εμπιστοσύνη. Ξέρω ότι μπροστά μου έχω τον Κατσουράνη και τον Ζιλμπέρτο. Είναι επιλογή του προπονητή και είναι σεβαστό. Εγώ προσπαθώ πάντα για το καλό της ομάδας. Τις άλλες χρονιές έπαιζα περισσότερο και είχα περισσότερη εμπιστοσύνη».

Πηγή gazzwtta.gr

Read more!

Πελεκάνος: «Να μην επαναπαυτούμε»


Ο Ολυμπιακός φέτος μπορεί να μετράει τρεις νίκες επί του «αιώνιου» αντιπάλου Παναθηναϊκού, ωστόσο ο Μιχάλης Πελεκάνος τόνισε πως δεν πρέπει να επαναπαυτούν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε το κύπελλο. Πλέον απομένει το πρωτάθλημα, το οποίο είναι ο βασικός μας στόχος και εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε για να φτάσουμε και σε αυτό τον τίτλο», ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Πελεκάνος για την κατάκτηση του κυπέλλου.

… για το κλειδί της νίκης: «Παίξαμε πολύ καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού όλα τα παιδιά τον καλύτερο του εαυτό καλύτερη άμυνα, τον καλύτερο τους εαυτό όλα τα παιδια πολύ σημαντικό αυτό».

... για τις νίκες επί του Παναθηναϊκού και τα πλέι οφ που πλησιάζουν: «Κάθε ματς με τον Παναθηναϊκό είναι διαφορετικό και εξίσου δύσκολο. Με το προηγούμενο. Δεν μπορείς να πεις ότι επειδή έχουμε κάνει το 3-0 θα είναι μια εύκολη σειρά των τελικών. Θα είναι δύσκολη η σειρά και θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά και να μην επαναπαυτούμε».

… για το που το αφιερώνει: «Στην οικογένειά μου, το γιο μου, και στη γυναίκα μου που σε 10 μέρες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί μας, ένα κορίτσι».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Της έκλεισε το... σπίτι!


Η Τότεναμ πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 στο «Άνφιλντ» επί της Λίβερπουλ και είναι το μεγάλο φαβορί για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο! Πικρό... αντίο για τη Γουέστ Χαμ, που βρέθηκε να προηγείται με 2-0 της Γουίγκαν, όμως ηττήθηκε με 3-2 και υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ!

Είπε... αντίο η Γουέστ Χαμ

Ο θάνατός σου η ζωή μου ήταν το παιχνίδι στο «DW»! Η Γουέστ Χαμ βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 26' χάρη σε δύο τέρματα του Ντεμπά Μπα, όμως η ομάδα του Γκραντ δεν μπόρεσε να πάρει ούτε έναν βαθμό, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί και μαθηματικά!

Ο Ενζόγκμπια ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μαρτίνεθ, καθώς ήταν εκείνος που μείωσε σε 2-1 στο 57', ενώ πέτυχε και το γκολ της νίκης για τη Γουίγκαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων! Ενδιάμεσα ο Σάμον είχε κάνει το 2-2 στο 68', με τους γηπεδούχους να κάνουν την ύστατη προσπάθεια, προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία!

Της έκλεισε το... σπίτι!

Η Λίβερπουλ του Κένι Νταλγκλίς στο σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν αποδείχθηκε... ασυνεπής στο ραντεβού της... Οι «κόκκινοι» το μόνο που έπρεπε να κάνουν στο «Άνφιλντ» απέναντι στην Τότεναμ ήταν να μη χάσουν, προκειμένου να διατηρηθούν στην 5η θέση που οδηγεί στη Ευρώπη. Αντ' αυτού η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ ήταν εκείνη που ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκε στο 9' με εκπληκτικό σουτ του Φαν ντερ Φάαρτ με το δεξί (!), άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και με εύστοχη εκτέλεση του Μόντριτς στο 56' έφτασαν στη νίκη με 2-0 και ανέβηκαν στην 5η θέση!

Σε κρίση η Άρσεναλ...

Για ακόμη ένα παιχνίδι η Άρσεναλ έδειξε ότι βρίσκεται σε κρίση... Οι «κανονιέρηδες» υποδέχθηκαν την Άστον Βίλα, η οποία με δύο γκολ του Ντάρεν Μπεντ στο 11' και στο 15' έφτασε στη νίκη με 2-0 και εξασφάλισε την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ με εμφατικό τρόπο! Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με τον Φαν Πέρσι στο 90'. Το ενδεχόμενο να χάσει η Άρσεναλ την τρίτη θέση, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League, είναι πλέον πολύ πιθανό, καθώς οι Λονδρέζοι βρίσκονται δύο βαθμούς μπροστά από την 4η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει παιχνίδι λιγότερο!

Χωρίς... όρεξη η Τσέλσι

Η Τσέλσι παρουσιάστηκε χωρίς... όρεξη στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ, οι «καρακάξες» το εκμεταλλεύτηκαν και κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Ιβάνοβιτς έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους μόλις στο 2', όμως ο Γκουτιέρες έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 10'. Στο 83' ο Άλεξ έδωξε ξανά το προβάδισμα στην Τσέλσι, όμως στο 93' ο Τέιλορ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Σε δύσκολη θέση η Μπέρμιγχαμ

Ο Χάγκελαντ... ντύθηκε επιθετικός στην αναμέτρηση της Μπέρμιγχαμ με τη Φούλαμ και με δύο δικά του τέρματα έδωσε τη νίκη στους «Κότατζερς» με 2-0. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση και θέλουν μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο (14/05)

Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Γ. 1-1

(20’ Έμερτον – 73’ πέν. Ρούνεϊ)

Μπλάκπουλ-Μπόλτον 4-3
(9’, 45’ Κάμπελ, 18’ Παντσίον, 63’ Άνταμ – 6’ Ντέιβις, 24’ Τέιλορ, 53’ Στάριτζ)

Γουέστ Μπρομ-Έβερτον 1-0
(10’ Μουλουμπού)

Σάντερλαντ-Γουλβς 1-3
(34’ Σεσενιό – 23’ Κράντοκ, 54’ Φλέτσερ, 78’ Εκολόμπι)

Κυριακή (15/05)

Τσέλσι-Νιούκαστλ 2-2

(2' Ιβάνοβιτς, 83' Άλεξ - 10' Γκουτιέρες, 90+3' Τέιλορ)

Άρσεναλ-Άστον Βίλα 1-2
(90' Φαν Πέρσι - 11', 15' Μπεντ)

Μπέρμιγχαμ-Φούλαμ 0-2
(5', 49' Χάνγκελαντ)

Λίβερπουλ-Τότεναμ 0-2
(9' Φαν ντερ Φάαρτ, 56' πέν. Μόντριτς)

Γουίγκαν-Γουέστ Χαμ 3-2
(57', 90+3' Ενζόγκμπια, 68' Σάμον - 12', 26' Μπα)

Τρίτη (17/05)

Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ (21:45)

Η βαθμολογία
(σε 37 αγώνες)


1. Μάντσεστερ Γ. 77
2. Τσέλσι 71
3. Άρσεναλ 67
4. Μάντσεστερ Σίτι 65*
5. Τότεναμ 59
6. Λίβερπουλ 58
7. Έβερτον 51
8. Φούλαμ 48
9. Στόουκ 46*
10. Μπόλτον 46
11. Γουέστ Μπρομ 46
12. Νιούκαστλ 45
13. Άστον Βίλα 45
14. Σάντερλαντ 44
15. Μπλάκμπερν 40
16. Γουλβς 40
17. Μπέρμιγχαμ 39
18. Μπλάκπουλ 39
19. Γουίγκαν 39
20. Γουέστ Χαμ 33

* Με παιχνίδι λιγότερο.

Τελευταία αγωνιστική

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ
Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτι
Έβερτον-Τσέλσι
Φούλαμ-Άρσεναλ
Μάντσεστερ Γ.-Μπλάκπουλ
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ
Στόουκ-Γουίγκαν
Τότεναμ-Μπέρμιγχαμ
Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ
Γουλβς-Μπλάκμπερν

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ντιoπ: «Νίκη στην Τούμπα»


Παρά το 3-0 της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, ο Πάπα Μπούπα Ντιoπ τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς είναι εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος. Νίκη στην Τούμπα θέλει ο Σενεγαλέζος.

Ο κεντρικός μέσος τόνισε ότι απλά τυχαίνει και σκοράρει με τον ΠΑΟΚ. «Δεν θέλω να δημιουργήσω παράδοση με τον ΠΑΟΚ. Θέλω να σκοράρω σε κάθε παιχνίδι, απλά τυχαίνει να έχω πετύχει κάποια γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχα μια ευκαιρία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ».

Ο Ντιoπ κατέληξε: «Ο στόχος επετεύχθη για την ομάδα, νικήσαμε και όλα είναι καλά. Πάντως, δεν ήταν εύκολη νίκη, ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολη και καλή ομάδα. Τώρα πάμε με αυτοπεποίθηση στην Τούμπα για να πάρουμε τη νίκη, αλλά και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε, δεν χάνεται τίποτα».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Θέλει να μείνει ο Τεόντοσιτς


Ο Μίλος Τεόντοσιτς κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο του MVP του Κυπέλου Ελλάδος και o Σέρβος γκαρντ εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει και τον επόμενο χρόνο στον Ολυμπιακό.

«Είναι ο δεύτερος τίτλος Κυπέλλου που παίρνω με τον Ολυμπιακό και για δεύτερη φορά αναδείχτηκα MVP του τελικού. Όμως, αυτό δεν έχει σημασία. Σημαντικό είναι ότι κατακτήσαμε το Κύπελλο. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό και μεγάλο μπάσκετ. Όμως, ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Στο μυαλό μας είναι οι ημιτελικοί με τον Άρη και μετά οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό».


…για τους συμπαίκτες του: «Δεν ήμουν μόνος μου. Με βοήθησαν πολύ οι Χαλπερίν και Παπαλουκάς. Κάθε παίκτης είχε τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο».


… για τα δημοσιεύματα που λένε για ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα: «Το μαθαίνω από εσάς, δεν ξέρω κάτι. Το μόνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου είναι τα playoffs και η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά ελπίζω να μείνω εδώ και του χρόνου. Ό, τι και να γίνει, ο Ολυμπιακός θα είναι το δεύτερο σπίτι μου».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Η Μίλαν γιόρτασε... εις βάρος της Ίντερ!


Με ένα διώροφο ανοιχτό πούλμαν και δεκάδες χιλιάδες τιφόζι να τους αποθεώνουν στους δρόμους του Μιλάνου κατευθύνθηκε η πρωταθλήτρια Μίλαν στο «Σαν Σίρο», έχοντας και ένα πανό... για την Ίντερ!

Οι Ροσονέρι πανηγύρισαν στους δρόμους της πόλης με την καθιερωμένη –σε τέτοιες περιπτώσεις– βόλτα με το πούλμαν για την κατάκτηση του φετινού Scudetto και δεν ξέχασαν τους Νερατζούρι.

Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές της Μίλαν κρατούσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «18 Scudetti, όλα κερδισμένα στο γήπεδο»!

Η σπόντα είναι για το πρωτάθλημα του 2006, το οποίο αφαιρέθηκε από τη Γιουβέντους και δόθηκε στα χαρτιά στην Ίντερ, με αποτέλεσμα να έχουν τυπικά 18 Scudetti και οι Νερατζούρι.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Η... χαζή απορία είχε μεγάλη σημασία!


Μοιάζει αστείο καμιά φορά να λέγεται πριν από ντέρμπι ή μεγάλους αγώνες να ακούς δηλώσεις από αθλητές του στυλ «θα το πάρει αυτός που το θέλει πιο πολύ»

Και απορείς αυτόματα ρωτώντας «δηλαδή οι άλλοι δεν θα θέλουν να κερδίσουν». Να, όμως, που ακόμα και οι πιο… χαζές απορίες έχουν πειστικές απαντήσεις. Όποιος είδε το πρώτο πεντάλεπτο στον τελικό της Ευρωλίγκα και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας γνώριζε τον νικητή. Δεν ήταν θέμα της διαφοράς στο σκορ που αποτυπωνόταν εκείνη την ώρα στο ταμπλό. Ήταν θέμα πίστης, θέλησης.

Στον συγκεκριμένο τελικό πολλά είχαν κριθεί πριν καν αρχίσει. Και το σύνθημα δίνεται πάντα από τους ηγέτες, εντός κι εκτός παρκέ. Όταν στον Παναθηναϊκό απολάμβαναν γουλιά γουλιά το νέκταρ του Ευρωπαϊκού, στον Ολυμπιακό ξημεροβραδιάζονταν με τη σκέψη της κατάκτησης των δύο τροπαίων.

Οι Αγγελόπουλοι ήθελαν περισσότερο την κούπα, διψούσαν και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην αφαιρέσουν την παραμικρή πιθανότητα από την ομάδα τους. Τι τους χρέωναν κατά καιρούς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού; Ότι δεν προστατεύουν την επένδυσή τους. Ε, το έκαναν.

Ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε τίποτα παραπάνω απ’ ότι πήρε. Κι αν κέρδιζε, εκεί στο ξέσπασμα της τελευταίας περιόδου που πέρασε μπροστά, θα κέρδιζε μάλλον με… φόρα και λιγότερο επειδή είχε καλύτερη τακτική ή περισσότερη δίψα. Η απόδοση του Ντρου Νίκολας ήταν η απόλυτα αντιπροσωπευτική του γενικότερου κλίματος που είχε περάσει στον Παναθηναϊκό. Ανθρώπινο είναι, όχι παράλογο.

Η λύσσα του Μπουρούση, που όταν έχει αυτοπεποίθηση θέλει δυο Νεστέροβιτς για πρωινό, και το μεγάλο παιχνίδι του Τεόντοσιτς που κάλυψε και το κενό του Σπανούλη, ήταν οι δύο παίκτες που πήραν στις πλάτες τους τον Ολυμπιακό. Ο «άσος» και το «πέντε» του Παναθηναϊκού (Διαμαντίδης-Μπατίστ) έκαναν εξίσου σπουδαία δουλειά, όμως τη διαφορά τελικά την έκαναν οι υπόλοιποι. Ο Παπανικολάου κι όχι ο Περπέρογλου. Ο Χαλπερίν κι όχι ο Νίκολας. Ο Μαυροκεφαλίδης κι όχι ο Φώτσης.
Μικρές λεπτομέρειες κρίνουν τους νικητές. Πριν και κατά τη διάρκεια ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πιο συσπειρωμένος, πιο πωρωμένος, πιο προετοιμασμένος.

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι το Κύπελλο δεν σώνει τη χρονιά του Ολυμπιακού. Για αυτό και άπαντες έσπευσαν μετά τον αγώνα, με πρώτο τον Αγγελόπουλο, να διατρανώσουν ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά στο επόμενο δεκαήμερο για να κατακτήσουν τον βασικό στόχο. Ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη και ο Παναθηναϊκός με… έξτρα κίνητρο το 0-3 και την απώλεια του Κυπέλλου ξεκινάνε ουσιαστικά από την ίδια αφετηρία και υπόσχονται τους πιο συναρπαστικούς τελικούς των τελευταίων ετών.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Στα 57 εκατομμύρια η ρήτρα του Κακά


Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ η ρήτρα του Ρικάρντο Κακά αγγίζει αισίως τα 57 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η έκδοση «PEOPLE» οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης προτίθεται να προβούν στην πώληση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ και όρισαν ως τιμή πώλησης του τα 57 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα την εντολή για να μπει μια τέτοια μεγάλη τιμή στον παίκτη φαίνεται πως έδωσε ο τεχνικό της ομάδας, Ζοσέ Μουρίνιο. Για τον Λατίνο άσο ενδιαφέρονται οι Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Μίλαν.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Πλουσιότερος όλων ο Μπέκαμ


Πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Σύμφωνα με τηνετήσια λίστα που εκδίδει η «Sunday Times», στην κατηγορία σπορ-ποδόσφαιρο, ο Αγγλος σούπερ σταρ είναι στην πρώτη θέση με περιουσία 135 εκ. λίρες, αυξημένη κατά 10 εκ. λίρες την τελευταία δεκαετία που διανύουμε. Δεύτερος είναι ο Μάικλ Όουεν με περιουσία 40 εκ. λίρες και στην συνέχεια βρίσκονται οι Γουέιν Ρούνεϊ μαζί με τον Φάμπιο Καπέλο με 37 εκ. λίρες.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Φερέιρα: «Είμαι μαχητής»


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει ακόμη το... τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ αναφέρθηκε και σε κούραση των παικτών του.

«Έχουμε ακόμη τρεις αγώνες να παίξουμε. Πραγματικά μπορούμε να κερδίσουμε τα πλέι-οφ. Είμαι μαχητής και δεν εγκαταλείπω. Πιστεύω ότι ο δρόμος της ομάδας και του συλλόγου ήταν πολύ δύσκολος. Εδώ δεν θα επαναλάβω πράγματα που όλοι γνωρίζουν, τα οποία και αυτά επηρέασαν στο να βγάλουν από τους παίκτες την διάθεση και να βγάλουν κούραση στην ομάδα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν θέλω να αναφερθώ, στα οποία μπορεί κανείς να διαβάσει σε όσα γράφονται καθημερινά. Ήθελα μόνο να αναφερθώ στη δουλειά που εμείς κάνουμε. Μια ομάδα ενός συλλόγου όπως ο Παναθηναϊκός που έχει συμμετάσχει σε διοργανώσεις όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου παίζαμε με πολύ πίεση και γενικά με ματς δύσκολα. Χάνοντας αυτό που μια μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει στο μυαλό. Η ομάδα σε κάθε αγώνα πρέπει να έχει θετική σκέψη για να έχει θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχει σημαντική κόπωση σε αυτή την ομάδα. Είναι, όμως, ομάδα με έμπειρους παίκτες».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Η Σαμπντόρια κοιμάται με τα ψάρια!


Στέλνοντας ψάρια στους συγγενείς του νεκρού, τα μέλη της Μαφίας στη Σικελία άφηναν το μήνυμα. Η Παλέρμο πέρασε με 2-1 από το «Φεράρις» και έστειλε τη Σαμπντόρια στη Serie B.

Μόνο νίκη ήθελε η Σαμπντόρια στον αγώνα της Γένοβας κόντρα στην Παλέρμο, με την οποία πέρυσι είχε παλέψει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για το Champions League, ενώ παράλληλα χρειαζόταν γκέλα της Λέτσε που έπαιζε εκτός με την υποβιβασμένη Μπάρι. Μία μέρα πριν από το ματς, ο επιθετικός των Σικελών, Φαμπρίτσιο Μίκολι, γέννημα θρέμμα του Λέτσε είχε δηλώσει: «Δεν θα παίξω μόνο για την Παλέρμο, θα παίξω και για τη Λέτσε». Στο 45+1' πάγωσε το Λουίτζι Φεράρις με διαγώνιο δεξί σουτ για το 0-1 και ενώ το ημίχρονο στο «Σαντ Ελία» ήταν 0-0.

Ο αγώνας Μπάρι-Λέτσε είναι τοπικό ντέρμπι και σε αυτό το ματς υπήρξε... στόρι πριν ξεκινήσει, καθώς οι ήδη υποβιβασμένοι γηπεδούχοι είχαν δηλώσει ότι «θα σας πάρουμε μαζί μας» για τους της Λέτσε, που έδιναν μάχη για την παραμονή. Στο δεύτερο μέρος η Σαμπντόρια ισοφάρισε με κεφαλιά του Μπιαμπιανί (1-1) ενώ η Λέτσε πήρε προβάδισμα στο ίδιο σημείο με τον Τζεντά (0-1) και έτσι οι παίκτες του Μίμο Νντι Κάρλο ήθελαν μόνο νίκη για να ελπίζουν σε κάτι την επόμενη και τελευταία αγωνιστική καθώς στο ξεκίνημα της 37ης ήταν ήδη στο -2. Τελικά το μοιραίο ήρθε για την Ντόρια, καθώς η Παλέρμο σε αντεπίθεση έκανε στο 86' το 1-2 με τον Πινίγια και η Λέτσε κλείδωσε τη νίκη (0-2) και την παραμονή.

Ένας βαθμός και... σεντόνι για Ουντινέζε!

Έναν βαθμό θέλει η Ουντινέζε την τελευταία αγωνιστική με τη Μίλαν στο «Φρίουλι», προκειμένου να «κλειδώσει» την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Λάτσιο! Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν πέρασε με νίκη από τη Βερόνα επί της Κιέβο με 2-0 χάρη στα τέρματα των Ίσλα στο 28' και Ασαμόα στο 75' και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το... σεντόνι!

Σοκ για Ρόμα!

Η Ρόμα προηγήθηκε στη Σικελία επί της Κατάνια στο 14' με το γκολ του Λόρια, όμως στο τέλος οι γηπεδούχοι έκαναν τη μεγάλη αντεπίθεση και με τέρματα των Μπεργέσιο στο 79' και Γκόμες στο 4' των καθυστερήσεων έφτασαν στη νίκη με 2-1, αφήνοντας τη Ρόμα οριστικά εκτός Champions League!

Ο Τζιοβίνκο αποδείχθηκε και πάλι... δήμιος της Γιουβέντους, καθώς με δικό του γκολ η Πάρμα πήρε τη νίκη με 1-0, με τη Μεγάλη Κυρία να μένει εκτός Ευρώπης σε περίπτωση που η Ρόμα πάρει έναν μόλις βαθμό στο παιχνίδι με τη Σαμπντόρια για την τελευταία αγωνιστική...

Η Τσεζένα εξασφάλισε την παρουσία της στη Σέριε Α και την επόμενη σεζόν με τη νίκη της 1-0 επί της υποβιβασμένης Μπρέσια, ενώ σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι Φιορεντίνα και Μπολόνια έμειναν στο 1-1.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (14/05)

Λάτσιο-Τζένοα 4-2

(7' Μπιάβα, 52' Ρόκι, 56', 66' Ερνάνες - 12' Παλάσιο, 89' Κριτσίτο)

Μίλαν-Κάλιαρι 4-1
(22', 35' Ρομπίνιο, 24' Γκατούζο, 77' Ζέεντορφ - 38' Κοσού)

Κυριακή (15/05)

Φιορεντίνα-Μπολόνια 1-1

(20' Τσέρτσι - 50' Ραμίρες)

Μπάρι-Λέτσε 0-2
(52' Τζεντά, 79' αυτ. Μασιέλο)

Κατάνια-Ρόμα 2-1
(78' Μπερχέσιο, 95' Αλεχάντρο Γκόμες - 14' Λορία)

Τσεζένα-Μπρέσια 1-0
(60' Τζακερίνι)

Κιέβο-Ουντινέζε 0-2
(28' Ισλα, 75' Ασαμόα)

Πάρμα-Γιουβέντους 1-0
(64' Τζοβίνκο)

Σαμπντόρια-Παλέρμο 1-2
(50' Μπιαμπιανί - 45+1' Μίκολι, 86' Πινίγια)

Νάπολι-Ίντερ (21.45)

Η βαθμολογία

1. Μίλαν 81
2. Ίντερ 72*
3. Νάπολι 68*
4. Ουντινέζε 65
5. Λάτσιο 63
6. Ρόμα 60
7. Γιουβέντους 57
8. Παλέρμο 56
9. Φιορεντίνα 50
10. Τζένοα 48
11. Κατάνια 46
12. Πάρμα 45
13. Κάλιαρι 44
14. Τσεζένα 43
15. Κιέβο 43
16. Μπολόνια 42
17. Λέτσε 41
18. Σαμπντόρια 36
19. Μπρέσια 31
20. Μπάρι 21

* Με παιχνίδι λιγότερο

Τελευταία αγωνιστική (38η)
Κυριακή 22 Μαΐου


Μπολόνια-Μπάρι (21.45)
Μπρέσια-Φιορεντίνα (21.45)
Κάλιαρι-Πάρμα (21.45)
Τζένοα-Τσεζένα (21.45)
Ιντερ-Κατάνια (21.45)
Γιουβέντους-Νάπολι (21.45)
Λέτσε-Λάτσιο (21.45)
Παλέρμο-Κιέβο (21.45)
Ρόμα-Σαμπντόρια (21.45)
Ουντινέζε-Μίλαν (21.45)

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται προπονητή»


Η «ΘΥΡΑ 4» εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση για τις επιλογές του Μάκη Χάβου στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ καλεί ταυτόχρονα την διοίκηση να πάρει άμεσα αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πιο δυναμικού συνδέσμου του ΠΑΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Ακόμα μία ντροπιαστική ήττα γνώρισε ο ΠΑΟΚ αφού χάσαμε με 3-0 από την ΑΕΚ στο άδειο ΟΑΚΑ. Ξέρουμε καλά ότι στο ποδόσφαιρο όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να βγούμε πρώτοι στα play off αν σοβαρευτούμε στα εναπομείναντα παιχνίδια, αλλά πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ήρθε η ώρα να πάρει η διοίκηση κάποιες αποφάσεις γιατί το αστείο παρατράβηξε. Στο κοντινό παρελθόν, είδαμε παίκτη του ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με μπουκάλι νερού μέσα στο σορτσάκι του, είδαμε τους παίκτες μας που είναι στο όριο με κίτρινες κάρτες να μην δέχονται μία κάρτα στα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, είδαμε να χάνουμε από μία τελειωμένη ομάδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από τις ίδιες στημένες φάσεις και στο τελευταίο ματς είδαμε τον προπονητή μας να παρουσιάζει για πρώτη φορά φέτος ένα σύστημα με 3 αμυντικούς και 6 παίκτες στο κέντρο. Δεν μιλάμε για υποκειμενικά πράγματα που ο καθένας έχει και διαφορετική γνώμη, μιλάμε για συμβάντα που δεν γίνονται πουθενά.

Δεν είμαστε γνώστες του ποδοσφαίρου, ούτε ειδήμονες. Μεγάλη ευθύνη έχουν σίγουρα και οι καλομαθημένοι ποδοσφαιριστές που έχουν χάσει τόσες φορές από αυτή την ΑΕΚ. Αλλά το να πειραματίζεται ο προπονητής τόσο πολύ σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και να παρατάσσεται η ομάδα λες και έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα είναι αδιανόητο και έχει φοβερά αρνητικές επιπτώσεις στο πρεστίζ του συλλόγου. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται προπονητή που θα κάνει τα βασικά (δηλαδή θα έχει το σεβασμό των παικτών, θα υπάρχει πειθαρχία, θα μελετάμε τον αντίπαλο και δεν θα αγωνιζόμαστε με μπουκάλια νερού μέσα στο σορτσάκι μας) και από εκεί και πέρα θα έχει τις προδιαγραφές να περάσει τη φιλοσοφία του. Όποια και αν είναι αυτή, επιθετική, αμυντική, με νέους παίκτες, με έμπειρους παίκτες, με αντεπιθέσεις , με κατοχή μπάλας.

Πιστεύουμε ότι η διοίκηση έμαθε από τα φετινά τεράστια λάθη της και θα κλείσει άμεσα τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ. Αυτό το θέμα δεν χωράει καμία άλλη αναβολή. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Τούμπα την προσεχή Τετάρτη και ελπίζουμε αυτή τη φορά να δούμε το σοβαρό πρόσωπο του ΠΑΟΚ και όχι την τραγωδία του ΟΑΚΑ. Ακόμα δεν χάθηκε τίποτα, έχουμε σοβαρές πιθανότητες να τερματίσουμε πρώτοι και πρέπει να τις κυνηγήσουμε. Με νίκη την Τετάρτη, μπαίνουμε ξανά στο παιχνίδι».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τι έχασε το παλικάρι...*ΒΙΝΤΕΟ*


Κι όμως, ένας μουντιαλικός παίκτης μπορεί να χάσει το άχαστο. Δείτε τι γκολ δεν έβαλε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των Mουντιάλ, Μίρο Κλόζε, στον αγώνα της Μπάγερν με τη Στουτγκάρδη στο Μόναχο.

Ο Ρόμπεν έκανε απίστευτη ενέργεια από δεξιά και πέρασε πάσα πάρε-βάλε στον Κλόζε δύο μέτρα από το τέρμα, το οποίο ήταν κενό, όμως το σκορ παρέμεινε 0-0 μετά από αυτή τη φάση. Ο 34χρονος διεθνής έκανε τον Χένες να χτυπιέται στην εξέδρα και κάποιους άλλους να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους. Ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του Mουντιάλ, φέτος έχει 19 συμμετοχές και μόλις ένα γκολ με τους Βαυαρούς.


Πηγή gazzetta.gr Read more!

«Δεν φεύγω από τη Φρανκφούρτη!»


Μία ημέρα μετά τον υποβιβασμό της Άιντραχτ στη Zweitesliga, o Γιώργος Τζαβέλλας αναλύει στο gazzetta.gr τους λόγους της αποτυχίας, δηλώνει πιστός στην ομάδα του και... κλείνει τα σενάρια επιστροφής στην Ελλάδα!

Λόγω τραυματισμού και καρτών, ο 23χρονος διεθνής αριστερός μπακ δεν αγωνίστηκε στα τελευταία πέντε παιχνίδια της ομάδας και δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Λίγες ώρες μετά την καταδικαστική ήττα με 3-1 από την πρωταθλήτρια Μπορούσια Ντόρτμουντ στην τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Τζαβέλλα και σας παρουσιάζει τις απόψεις του γύρω από το κάζο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος αλλά και την επόμενη μέρα τόσο της ομάδας όσο και του ιδίου...

- Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και από κει που η Άιντραχτ στόχευε ακόμη και στην έξοδο στο Europa League, βρέθηκε να παίρνει την άγουσα για τη Β' Εθνική Κατηγορία της Γερμανίας;

«Δυστυχώς μετά από έναν αρκετά επιτυχημένο πρώτο γύρο, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος χαλαρώσαμε όλοι και σε συνδυασμό με κάποιους τραυματισμούς βασικών παικτών, δυσκολευτήκαμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και μας πήρε η κάτω βόλτα!»

- Οι τραυματισμοί έπαιξαν τόσο μεγάλο ρόλο;

«Ναι, γιατί δεν είχαμε και τόσο βαθύ ρόστερ για να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν...»

- Αν δεν κάνουμε λάθος, αντιμετωπίσατε και μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα;

«Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν νομίζω ότι υποβιβαστήκαμε γι' αυτό το λόγο... Απλά χάσαμε την ηρεμία μας σαν ομάδα, πάψαμε να είμαστε συμπαγείς και αρχίσαμε να δεχόμαστε εύκολα γκολ! Η ψυχολογία μας έπεσε στο ναδίρ και όταν είσαι τόσο χάλια ψυχολογικά, η υπόθεση-σκοράρισμα ξαφνικά μεταμορφώνεται σε “βουνό”!»

- Πως είναι το κλίμα στην ομάδα, μία ημέρα μετά τον υποβιβασμό σας στη δεύτερη κατηγορία;

«Πολύ άσχημο και αυτό οφείλεται στο ότι κανένας δεν περίμενε ότι η σεζόν θα είχε αυτή την κατάληξη. Η ατμόσφαιρα θα ήταν διαφορετική αν ο υποβιβασμός ερχόταν σαν ένα πιο φυσιολογικό επακόλουθο! Όλοι ψάχνουν να βρουν πώς πέσαμε... Κανείς δεν το έχει καταλάβει ακόμη και ξέρετε αυτό είναι πιο δυσκολοχώνευτο συναίσθημα...»

- Παρότι ο υποβιβασμός της ομάδας συνιστά παταγώδη αποτυχία, να υποθέσουμε ότι λόγω της διαφορετικής νοοτροπίας που διέπει τις γερμανικές ομάδες, δεν έχει έρθει και η συντέλεια του κόσμου...

«Αυτό είναι αλήθεια... Ήδη οι άνθρωποι της ομάδας κοιτούν την επόμενη μέρα και δεν ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα...»

- Εσύ προσωπικά πώς είσαι;

«Διπλά σκασμένος, γιατί στα τελευταία πέντε παιχνίδια λόγω τραυματισμού και καρτών δεν μπόρεσα να βοηθήσω να πάρουμε μία νίκη... Δεν θα μπορούσα να είμαι διαφορετικά με την έννοια ότι αυτοκτονήσαμε... Με 26 βαθμούς στο τέλος του 1ου γύρου, χρειαζόμαστε λιγότερους από τους μισούς για να σωθούμε και παρ' όλα αυτά, πέσαμε κατηγορία... Είναι έγκλημα...»

- Η αλλαγή προπονητή και η αντικατάσταση του Σκίμπε από τον Ντάουμ, εκτιμάς ότι στοίχισε;

«Σίγουρα, όταν αλλάζει ο προπονητής πάντα απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μάθει τους παίκτες και οι ποδοσφαιριστές να αφομοιώσουν την φιλοσοφία του και στην αρχή, λίγο... μπερδευτήκαμε νομίζω! Ίσως κι αυτός ήταν ένας παράγοντας».

- Τώρα τι μέλλει γενέσθαι;

«Απλά, ετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά και η ομάδα πρέπει να στηθεί έτσι ώστε να διεκδικήσει άμεσα την επάνοδό της στην Μπουντεσλίγκα!»

- Σε προσωπικό επίπεδο, έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να ζητήσεις μετεγγραφή; Είσαι διεθνής, βρίσκεσαι στην καλύτερη φάση της καριέρας σου, δεν θεωρείς πισωγύρισμα το να αγωνιστείς στη δεύτερη κατηγορία;

«Δεν το βλέπω έτσι... Έχω συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το 2013 και από κει και πέρα, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει μόνο σε συνεργασία με τη διοίκηση της Άιντραχτ. Σε τελική ανάλυση, είμαι της άποψης ότι όλοι έτσι πρέπει να το δούμε... Είμαστε αυτοί που “ρίξαμε” την ομάδα, εμείς θα πρέπει να είμαστε αυτοί που θα την ξανανεβάσουμε! Δεν μπορεί τώρα να αρχίσει ο καθένας να σκέφτεται πως θα φύγει και θα πάρει μετεγγραφή».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Περήφανος και στην ήττα ο «Ζοτς»


Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και το δίκαιον της κατάκτησης του Κυπέλλου παραδέχθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, ενώ δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του.

«Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό καθώς άξιζε να κερδίσει σήμερα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους ως το τέλος. Είμαι περήφανους για εκείνους. Κατανοώ πως ήταν δύσκολο μετά από αυτό που πέτυχαν την προηγούμενη εβδομάδα. Κάποιοι από αυτούς αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα αλλά έστω κι έτσι προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα. Μέχρι τέλους ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο αποφασίστηκε ο νικητής. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό», τόνισε αρχικά ο Ζοτς, ο οποίος δεν παρέλειψε να τα… χώσει στους διοργανωτές:

«Δεν μου άρεσε που σε ένα τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ήρθε ένας διαιτητής έπειτα από ένα κάρφωμα παίκτη του Ολυμπιακού που στράβωσε τη μπασκέτα και είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Θα πρέπει να ντρέπονται οι διοργανωτές γι΄ αυτό».

Και συνέχισε με επίθεση στους διοργανωτές: «Επιβάλλεται σεβασμός και για τις δύο ομάδες. Στο ημίχρονο στα αποδυτήρια δεν είχαμε φως. Στον Ολυμπιακό άξιζε να κερδίσει το παιχνίδι. Αυτό που λέω είναι για τους διοργανωτές».

Όσο για τη δομή του θεσμού και το αν πρέπει να επιλέγεται από την αρχή της σεζόν το γήπεδο διεξαγωγής του τελικού, σημείωσε: «Δεν είναι μια φυσιολογική διοργάνωση αυτή. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι φυσιολογικό θα πρέπει εξ’ αρχής να ορίζουμε το γήπεδο. Ανεξάρτητα με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν. Όποιος θέλει συμμετέχει και όποιος δεν θέλει δεν συμμετέχει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβηθούμε κάποιο επεισόδιο. Σήμερα δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα, όπως είπε και ο κόουτς Ίβκοβιτς. Οι Έλληνες αγαπούν το μπάσκετ. Ποια η διαφορά αν στο γήπεδο είναι χίλια άτομα ή δέκα χιλιάδες;».

Πηγή gazetta.gr

Read more!

ΑΕΚάρα με τριάρα!


Ο ΠΑΟΚ… ζαλίστηκε ξανά στην Αθήνα και η ΑΕΚ σε άδειες εξέδρες έκανε πλάκα κερδίζοντας με 3-0! Πάλι στην κορυφή μόνη της η Ένωση!

Ο ΚΟΡΙΟΣ Καλώς τα τα παιδιά... ήταν το ματς. Ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνο στα λόγια νίκης, που έκανε μετά το εύκολο διπλό στο Βόλο. Η ΑΕΚ όχι μόνο νίκησε, αλλά έπαιξε και καλή μπάλα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε τελικά θέση βασικού στον Σκόκο και προτίμησε τον Μπαχά αντί του Μπλάνκο για το αρχικό σχήμα, ενώ ο Μάκης Χάβος από την άλλη πλευρά έδειξε αμυντικές διαθέσεις φορτώνοντας το κέντρο και έχοντας τριάδα πίσω τους Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ. Πριν καλά-καλά πάρουν θέσεις, πάντως, οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά του σουτ του Σκόκο εντός περιοχής κατέληξε στο κάθετο δοκάρι!

Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, δεν πτοήθηκαν από αυτό και στη συνέχεια κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ πίεζε και έκλεβε μπάλες με αποτέλεσμα να έχει την κατοχή της μπάλας και να μεταφέρει το ματς προς την περιοχή της Ένωσης, κρατώντας έτσι τους Κιτρινόμαυρους μακριά από τον Χαλκιά. Το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να αναπτυχθεί σωστά, αλλά τελικά βγήκε από τη δύσκολη θέση στο 21', χάρη σε μια στημένη φάση και τον Δέλλα. Ο Κολοσσός με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος το λάθος των Τσιρίλο και Χαλκιά, άνοιξε το σκορ και από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήλεγξαν απολύτως το ματς.

Έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος της η ομάδα του Χιμένεθ ανέβασε την απόδοσή της και έβγαινε συνεχώς μπροστά, είτε από τον άξονα είτε από τα δεξιά με τον Γεωργέα, που ήταν εκπληκτικός αμυντικά και επιθετικά. Το πρέσινγκ από ψηλά ανάγκαζε τους Θεσσαλονικείς σε συνεχή λάθη, ο Δέλλας παραλίγο να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ με τεχνική εκτέλεση φάουλ (!) και η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τέτοια που να σε προϊδεάζει για ένα δεύτερο γκολ της Ένωσης. Γκολ που δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, καθώς ο Σκόκο ήταν φανερά εκτός ρυθμού και δεν μπορούσε να τελειώσει σωστά τις φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να μπει δυνατά στην επανάληψη αλλά η ΑΕΚ το έκανε τελικά, με τον Σκόκο να δημιουργεί ακόμη ένα γκολ με εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Ντιοπ! Το 2-0 έδινε σαφέστατο προβάδισμα στην Ένωση για τη νίκη, ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον τραυματία Καφέ με τον Γκερέιρο, ο ΠΑΟΚ αμέσως μετά έχασε μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Φωτάκη για να μειώσει και ο Χάβος άρχισε τις αλλαγές, με τους Λίνο και Αρίας να αντικαθιστούν τους Σνάουτσνερ και Τσουκαλά, ώστε να γυρίσει το σύστημα σε 4-2-2-2.

Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν άλλη επιλογή από το να βγουν μπροστά, αλλά η ΑΕΚ ήλεγχε πλήρως την κατάσταση. Ο Χιμένεθ έβγαλε τον Σκόκο –που δεν ήταν 100% έτοιμος όπως φάνηκε αν και έφτιαξε τα δύο πρώτα γκολ– για να βάλει τον Λαγό και αμέσως μετά το ματς τελείωσε, με τον Δέλλα να γυρίζει από αριστερά με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο και τον Ντιοπ από κοντά να εκτελεί τον Χαλκιά για το 3-0!

Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Σενεγαλέζου κόντρα στον ΠΑΟΚ φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ άλλα τρία έχει βάλει και ο Δέλλας σε πρωτάθλημα και κύπελλο!

Ο Χάβος ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Ελ Ζαρ αντί του Φωτάκη, αλλά το ματς είχε εδιαφέρον πλέον μόνο για το αν η ΑΕΚ θα βάλει κι άλλο γκολ, με τους Λαγό και Μίτσελ να φτάνουν κοντά στο 4-0 στο 80', αλλά τον Χαλκιά αρχικά και τον Κοντρέρας στη συνέχεια να διατηρούν το 3-0. Ο Χιμένεθ ξεκούρασε και τον Ντιοπ στο τελευταίο δεκάλεπτο βάζοντας στη θέση του τον Ματέος και η ΑΕΚ χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα, έφτασε στη νίκη που την επαναφέρει στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ!

Man of the match: Τον τίτλο μπορούν να μοιραστούν οι Δέλλας και Ντιοπ. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ, απείλησε με τρομερό φάουλ, έφτιαξε το 3-0 και ήταν άψογος και στην άμυνα. Ο δεύτερος, από την πλευρά του, καθάριζε στο κέντρο και πέτυχε δύο γκολ!

Αδύναμος κρίκος: Γενικά ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ειδικά αμυντικά ήταν... ό,τι να 'ναι σε κάθε στημένη φάση. Όπως και στα προηγούμενα ματς κόντρα στην ΑΕΚ φέτος.

Στο ύψος του: Αφού Δέλλας και Ντιοπ πάνε... πακέτο στην κατηγορία του MVP, στο ύψος του μπορεί να μπει ο Γεωργέας, ο οποίος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλός, ή ακόμη και ο Σάχα αφού στη μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει, με τον Φωτάκη κατάφατσα, το έκανε με τον καλύτερο τρόπο.

Η γκάφα: Στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ ήταν... τρομερή η συνεννόηση Τσιρίλο-Χαλκιά, ενώ ως γκάφα μπορεί να λογιστεί και η χαμένη ευκαιρία του Φωτάκη.

Το στραγάλι: Καλό παιχίδι από τον διαιτητή Μάνταλο και τους βοηθούς του. Δεν υπήρξε, άλλωστε, κάποια δύσκολη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους την έξοδο στο Champions League και το έκανε σαφές ξανά. Μπορεί το ματς να ήταν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η Ένωση δεν πτοήθηκε καθόλου και χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0, πάτησε κορυφή και μετέφερε όλο το άγχος στους Θεσσαλονικείς για τον αγώνα της Τούμπας. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν μόνο κέρδη καθώς τονώνουν συνεχώς την αυτοπεποίθησή τους, λειτουργούν άψογα ανασταλτικά, εκμεταλλεύονται συνεχώς τις στημένες φάσεις και... συνεχίζουν απτόητοι! Όσο για τον ΠΑΟΚ, αν θέλει να ελπίζει σε «σεντόνι» θα πρέπει να εμφανιστεί αρκετά βελτιωμένος στην Τούμπα και με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, γιατί δεν είδαμε κάτι τέτοιο στο ΟΑΚΑ...

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Πρωτάθλημα και Πόλη!


Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, περιχαρείς για την κατάκτηση του Κυπέλλου, τόνισαν πως ήρθε η ώρα να κερδίσει η ομάδα τους το πρωτάθλημα ενώ αναφέρθηκαν και στο επόμενο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν έφτασε η στιγμή να κατακτήσει ο Ολυμπιακός τον τίτλο του πρωταθλητή, απάντησε: «Νομίζω ναι. Έτσι φαίνεται. Έχουμε κάνει τρεις νίκες σε τρία διαφορετικά γήπεδα φέτος και όλοι πιστεύουμε ό,τι θα πάμε για το πρωτάθλημα».

Από μέρους του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος σχολίασε: «Σε δέκα περίπου μέρες είναι οι τελικοί στο ΣΕΦ. Σήμερα πανηγυρίζουμε για το Κύπελλο, όμως από τη Δευτέρα, έχουμε και πάλι προπονήσεις. Παίξαμε με τόσες απουσίες. Χωρίς τον βασικό μας σέντερ, χωρίς τον Σπανούλη αλλά και τον Βασιλόπουλο και πάλι καταφέραμε να κερδίσουμε. Οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα έδειξαν τα αυγά τους!».

... για να συνεχίσει: «Στην Ευρώπη δείξαμε ότι είμαστε από τις καλύτερες ομάδες φέτος. Με τη Σιένα η σειρά δεν πήγε όπως θέλαμε. Οι παίκτες μας δεν απέδωσαν όπως έπρεπε. Όμως η ομάδα έχει όλα τα φόντα για να συνεχίσει. Είμαστε αισιόδοξοι. Το επόμενο φάιναλ φορ είναι στην Κωνσταντινούπολη. Εμάς μας αρέσει η Πόλη και θέλουμε να είμαστε εκεί για να διεκδικήσουμε ό,τι δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε φέτος».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Eίναι να τον… κλαις!


Στο πρώτο ημίχρονο γλίτωσε τα τέσσερα. Στο δεύτερο δεν γλίτωσε τα δύο, κι έτσι ο τραγικός Παναθηναϊκός έχασε ξανά από τον Ολυμπιακό Βόλου (2-1). Οφσάιντ το νικητήριο γκολ, κίνδυνος να χάσει την Ευρώπη το «τριφύλλι»!

4-1-4-1 και αλχημείες

Η Παιανία θύμιζε… νοσοκομείο από τις πολλές απουσίες και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν αναγκασμένος να προχωρήσει σε αλχημείες τόσο στην άμυνα όσο και στο κέντρο. Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος έμειναν στην Αθήνα με προβλήματα, με τον Πορτογάλο να παρατάσσει τους:

Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Καντέ, δεξιά τον Βύντρα και τους Σαριέγκι-Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμάο σε ρόλο μοναδικού κόφτη, έχοντας μπροστά και δεξιά τον Νίνη, αριστερά τον Λέτο και στον άξονα Γκαρσία και Κλέιτον. Εκτός από τον Λέτο και τον Σιμάο, οι υπόλοιποι μέσοι άλλαζαν θέσεις κατά τη διάρκεια του ματς έπειτα από εντολή του 64χρονου τεχνικού.

Ο Λέτο τιμώρησε την… μπαλάρα!

Αν υπήρχε μία ομάδα μέσα στο γήπεδο που ήξερε τι ήθελε, είχε πλάνο στο παιχνίδι της και έπαιζε ποδόσφαιρο, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι Θεσσαλοί με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που είχε… αεροδιάδρομο στη μεσαία γραμμή (μόνο ο Σιμάο μάρκαρε, οι υπόλοιποι… κοιτούσαν). Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν ούτε να κρατήσουν την μπάλα με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο και ο Βόλος έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Ξεδιπλωνόταν ωραία στις αντεπιθέσεις, απειλούσε την εστία του Τζόρβα όποτε ήθελε, είχε δύο δοκάρια (22’ Μαρτίν, 29’ Μπρέσκα) αλλά γκολ… τίποτα!

Όλα αυτά, μέχρι το 33’ όταν μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Αυτό το… κλισέ που ταιριάζει απόλυτα στην εικόνα του πρώτου μέρους. Ο Μπρέσκα κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή λες και ήταν στον… κήπο του σπιτιού του, ο Λέτο του έκλεψε την μπάλα και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γιακούποβιτς για το 1-0! Ο Αργεντινός «τιμώρησε» την αφλογιστία των γηπεδούχων και έβαλε το «τριφύλλι» σε ρόλο οδηγού! Κυριολεκτικά από το πουθενά!

Τελικά ήταν θέμα χρόνου!

Η μπάλα μπορεί να τιμωρεί, αλλά αρκετές φορές αποδίδει και δικαιοσύνη. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος, συνέχισε να πιέζει και με το… καλησπέρα της επανάληψης (52’) έφερε το ματς στα ίσια με τον Ηλία Σολάκη. Οι παίκτες του Κατσαβάκη δεν σταμάτησαν να προσπαθούν και στο 63’ έφεραν τούμπα το ματς με τον Μάρτιν, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο, ο Φερέιρα έριξε στη μάχη Γκοβού και Πετρόπουλο, αλλά ψυχή δεν υπήρχε. Το «τριφύλλι» συνέχισε να είναι για λύπηση και δεν έκανε ούτε μισή φάση για να ισοφαρίσει και να σώσει ό,τι… σώνεται.

MAN OF THE MATCH: Σαν το παλιό καλό κρασί ο Ηλίας Σολάκης. Στα 36 οδεύοντας προς τα 37, ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου έχει ξανανιώσει! Καταπληκτικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, δεν άφησε σε ησυχία τα στόπερ των «πρασίνων». Με εξαιρετική κίνηση και καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια για τους Θεσσαλούς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: «Μηχανάκι» κανονικό, από τις καλύτερες μεταγραφές του Βόλου φέτος. Αθόρυβος αλλά απίστευτα χρήσιμος, ο Αλβάρεζ ήταν ο απόλυτος άρχοντας στον χώρο του κέντρου. Έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες, καλός και στο δημιουργικό κομμάτι.

Σπουδαίο παιχνίδι και από τον Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας. Εξαφάνισε τον Σισέ που ήταν ακίνδυνος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Χωρίς Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και με τον Σιμάο να τρέχει για… άλλους τρεις, υπήρχε εικόνα διάλυσης στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Οι λανθασμένες πάσες έφτασαν το… άπειρο, τα κοψίματα του Μοζαμβικανού δεν έκαναν ούτε για «ζήτω» και μοιραία όλη η πίεση μεταφέρθηκε στην αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού» που πελαγοδρομούσε.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση του κεντρικού αμυντικού διδύμου του Παναθηναϊκού και στα δύο γκολ του Βόλου. Στο πρώτο ο Σαριέγκι χάνει τον Σολάκη, ενώ στο δεύτερο ο Μάρτιν αν και ακάλυπτος δεν δικαιολογείται να βρίσκεται ολομόναχος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για ένα τράβηγμα του Αλβάρεζ μέσα στην περιοχή πάνω στον Βύντρα στο 50’, όπου ο Κουκουλάκης δίνει επιθετικό φάουλ ενώ ο δεύτερος βοηθός Γκάγκας θα έπρεπε να μη μετρήσει το γκολ του Μαρτίν που ήταν ξεκάθαρα ακάλυπτος στη φάση του 2-1.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η καλύτερη ομάδα απόψε στο Πανθεσσαλικό νίκησε. Αυτός που το ήθελε περισσότερο ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου που κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι για λύπηση. Δεν μπορούν τα παλικάρια και οι «πράσινοι» μπαίνουν σε περιπέτειες, έχοντας μόλις έναν βαθμό στο τέλος του πρώτου γύρου! Αν συνεχίσουν έτσι μέχρι και εκτός Ευρώπης προλαβαίνουν να μείνουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Αλβάρες, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (90'+1' Ψυχογιός), Μόνχε (81' Ντολεζάι), Μαρτίν, Σολάκης (75' Ακόστα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κλέιτον (46' Καραγκούνης), Νίνης (70' Γκοβού), Λουίς Γκαρσία (70' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 3 ΑΓΩΝΕΣ)

1. ΑΕΚ 8

2.ΠΑΟΚ 6

3.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 3

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/5)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Του πήρε αέρα και Κύπελλο! *ΒΙΝΤΕΟ*


Ο πεινασμένος Ολυμπιακός δάγκωνε από την αρχή και επιβραβεύτηκε σηκώνοντας ξανά το Κύπελλο επί του... άδειου Παναθηναϊκού! Τελικό 74-68 και 3-0 φέτος στις αιώνιες μάχες!

Έλειπε ο Σπανούλης, έλειπε κι ο Νεστέροβιτς, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μόλις επιστρέψει από το θρίαμβο της Βαρκελώνης.. Ε και;;; Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος επί 4ο λεπτά και κατέκτησε πανάξια το Κύπελλο με repeat απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός στο Ελληνικό και ο Παναθηναϊκός… στη Βαρκελώνη


Ο τελικός ξεκινά με τους δύο κουμπάρους να αντιμετωπίζουν αλλήλους σε αγώνα που κρίνει τίτλο για πρώτη φορά μετά το Final Four του 2001 στο ΟΑΚΑ, με νικήτρια τότε την ΑΕΚ του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ομπράντοβιτς παρέταξε πεντάδα… Βαρκελώνης με τους Καλάθη, Διαμαντίδη, Σάτο, Φώτση και Βουγιούκα με τον Ντούντα να «απαντά» με Τεόντοσιτς, Γκόρνττον, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση.

Ύστερα από τρία λεπτά στο παρκέ, ο τυπικά φιλοξενούμενος Ολυμπιακός προηγούνταν με 7-4, με τον Μπουρούση να έχει πετύχει όλους (!) τους πόντους της ομάδας του, έχοντας παράλληλα φθείρει από νωρίς τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, καθώς Φώτσης και Βουγιούκας είχαν από δύο φάουλ, ενώ ο Μάριτς ένα.

Στα μισά του δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός επέεβαλε καθολικά τον ρυθμό του, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να εμφανίζιυν έλλειμμα συγκέντρωσης στην άμυνα και επιπολαιότητα στην επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα το 6-15 (επιμέρους σκορ 2-13), μέσα σε «ερυθρόλευκα» πανηγύρια.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δικό του επιμέρους σκορ 9-2 και μείωσε σε 15-16, δύο λεπτά πριν από το τέλος του δεκαλέπτου, με πρωταγωνιστή τον Μπατίστ (7 πόντοι) και όπλο την καλή άμυνα, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει την 1η περίοδο με 17-22, με τον Χαλπερίν να σημειώνει δύο «μεγάλα» καλάθια για το +5 του Ολυμπιακού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με 2/16 σουτ (2/14 δίποντα – 0/2 τρίποντα)!

Εκπληκτική κυκλοφορία


Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυκλοφορεί εκπληκτικά την μπάλα (3 ασίστ ο Χαλπερίν), και με τον Μαυροκεφαλίδη να φτάνει στους 9 πόντους, πήρε προβάδισμα με 23-31, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου, αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να στο παρκέ τον Διαμαντίδη, βλέποντας τον Τέπιτς και τον Καλάθη να αποτυγχάνουν στην οργάνωση του παιχνιδιού, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να τρέξει.

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε γιατί είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, καθώς μέσα 3:30 λεπτά μετέτρεψε το 25-33 σε 37-35 (επιμέρους σκορ 12-2 με το -8 να γίνεται +2) με τον Μπατίστ να φτάνει τους 12 πόντους και τον Καϊμακόγλου τους 6 (3/3 δίποντα, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο), ενώ απέμενε ένα λεπτό για το τέλος του ημιχρόνου. Ο Διαμαντίδης σκόραρε το πρώτο δίποντο (6 πόντοι, ένα κλέψιμο) στη λήξη του ημιχρόνου και ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 39-37, μέσα σε χειροκροτήματα από τους περίπου 200 «πράσινους» φιλάθλους.

Ύστερα από 20 λεπτά ο Παναθηναϊκός έχει σουτάρει μόλις 4 τρίποντα (1/4), αλλά ευστόχησε σε 9 από τα 13 δίποντα που επιχείρησε (είχε μόλις 2/14 στο πρώτο δεκάλεπτο), ενώ ο Ολυμπιακός έχει το εκπληκτικό 13/18 στα δίποντα, που όμως δεν μπόρεσε να μετουσιωθεί στο τελικό σκορ του ημιχρόνου.

Μπουρούσης σε ρόλο… Βράνκοβιτς


Ο Παναθηναϊκός παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα με 5 πόντους (42-37), αλλά ο Ολυμπιακός απαντά με σερί 12-0 (!) με το σκορ να διαμορφώνεται στο 42-49, στο 24ο λεπτό του τελικού. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν αποφασισμένοι να μην τα παρατήσουν –κάτι για το οποίο έχουν κατηγορηθεί τα προηγούμενα χρόνια- και καταφέρνουν να καλύψουν τις απουσίες (Νέστεροβιτς και –για την ώρα- Σπανούλης), καθώς με πρωταγωνιστές την τριάδα Μπουρούση (9 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδη (11 πόντοι) και Τεόντοσιτς (7 πόντοι, 5 ασίστ) δείχνουν πιο πεισμωμένοι από ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός –για τρίτη φορά στον τελικό- επιστρέφει στο σκορ, με το δεκάλεπτο όμως να τελειώνει στο 53-58 υπέρ του Ολυμπιακού, που βλέπει τον Μπουρούση να κάνει –αμυντικά- το ματς της ζωής του, καθώς με 5 μπλοκ, έχει σκεπάσει το καλάθι της ομάδας του. Από την αρχή του αγώνα, ο Ολυμπιακός δείχνει να πατά πολύ πιο γερά στο γήπεδο, με τους «πράσινους» να εμφανίζουν έλλειμμα ενέργειας σε άμυνα και επίθεση, όμως με τη δεδομένη ποιότητά τους (και τα 7 επιθετικά ριμπάουντ στην 3η περίοδο) καταφέρνουν να μένουν «ζωντανοί» στη διεκδίκηση του κυπέλλου.

Ο καλύτερος φορούσε ΚΟΚΚΙΝΑ!


Με δύο συνεχόμενα περιφερειακά σουτ (τρίποντο ο Διαμαντίδης, δίποντο ο Σάτο), ο Παναθηναϊκός παίρνει και πάλι προβάδισμα με 62-59, μετά από τρία λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον 3D να φτάνει τους 17 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ του τελικού, όμως μετά από 27 λεπτά στο παρκέ έχει 3 λάθη και μόλις 1 ασίστ, στοιχείο που φανερώνει την… αναρχία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Ο Τεόντοσιτς παίρνει τη σκυτάλη από τον Μπουρούση, φτάνει τους 16 πόντους (με 6 ασίστ) με απίστευτο τρίποντο πάνω στον Καλάθη στη λήξη του χρόνου επίθεσης, και δίνει προβάδισμα 2 πόντων, 3 λεπτά πριν το τέλος του τελικού, που έχει αποκτήσει… ροκ χαρακτήρα, καθώς τα συστήματα έχουν πάει περίπατο με τους μεγάλους παίκτες να καλούνται να βάλουν μεγάλα καλάθια!

Με 78 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του τελικού, ο Μπουρούσης ευστοχεί από κοντά, φτάνει τους 11 πόντους και «γράφει» το 65-68 για τον Ολυμπιακό, που… αγκαλιάζει το κύπελλο, βασιζόμενος στη –σταθερά- καλή του άμυνα και στο καθαρό μυαλό στην επίθεση.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με τελικό σκορ, 68-74, καθώς παρά την απουσία του Σπανούλη, που ήρθε να προστεθεί σε αυτήν του Νεστέροβιτς, απέδειξε από το πρώτο λεπτό ότι το θέλει περισσότερο. Και μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά στο παρκέ του Ελληνικού, οι παίκτες που ήθελαν τον τίτλο –και τον είχαν μεγαλύτερη ανάγκη- φορούσαν ερυθρόλευκα!

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-37, 53-58, 64-78
Παναθηναϊκός
(Ομπράντοβιτς): Καϊμακόγλου 6, Τέπιτς 2, Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 17, Φώτσης 8(2), Σάτο 7(1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17(3), Βουγιούκας, Καλάθης 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς 18(2), Γκόρντον 2, Πρίντεζης, Μπουρούσης 13, Κέσελ 4, Έρτσεγκ 2, Μαυροκεφαλίδης 16, Χαλπερίν 9(1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 8(2).



Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...