ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η συμφιλίωση Ματεράτσι-Ζιντάν


Έξω από ένα ξενοδοχείο του Μιλάνου, όταν και η Ρεάλ είχε βρεθεί στην Ιταλία για τον αγώνα με την Μίλαν, έλαβε τέλος τον περασμένο Νοέμβριο ο... πόλεμος Ματεράτσι-Ζιντάν, όπως αποκαλύπτει ο Ιταλός αμυντικός.

Ο άσος της Ίντερ μίλησε στο γαλλικό έντυπο "So Foot" και αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό: «Συναντηθήκαμε στο γκαράζ του ξενοδοχείου. Η συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο ήταν κάτι πολύ ωραίο γιατί φτάσαμε σε ανακωχή. Είπε ότι δεν με αναγνώρισε, νόμισε ότι ήμουν κάποιος θαυμαστής. Του έδωσα το χέρι και του είπα ότι λυπήθηκα για αυτό που είχε γίνει. Μου απάντησε πως : «Όχι, όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μην στενοχωριέσαι», ήταν τα λόγια του Ματεράτσι.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Γκουαρντιόλα, ο πόθος του Μοράτι


Τον Πεπ Γκουαρδιόλα θα προσπαθήσει να φέρει το καλοκαίρι στο Μιλάνο ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι. Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, ο Καταλανός τεχνικός αποτελεί τον μεγάλο πόθο του ιδιοκτήτη των «ιντερίστι».

Το εν λόγω δημοσίεμα αναφέρει τους λόγους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον Γκουαρδιόλα να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα και να μετακομίσει στην Ίντερ.

Ο σημαντικότερος είναι πως ο Γκουαρδιόλα θέλει να προχωρήσει σε αλλαγή στην καριέρα του και θα ήθελε να αποδείξει την αξία του σε μια ομάδα που δεν έχει τον τρόπο λειτουργίας της Μπαρτσελόνα, ενώ και ο Ετό θα μπορούσε να τον βοηθήσει στην προσαρμογή του στο Μιλάνο
εάν αποφασίσει να αφήσει τη Βαρκελώνη.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ξανά στο... προσκήνιο ο Γέλεν


Τα γαλλικά ΜΜΕ συνεχίζουν να... εμπλέκουν το όνομα του Ιρινέους Γέλεν με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας όμως ότι τον θέλουν ομάδες από την Ρωσία, την Γερμανία και την Γαλλία.

To mercato365 γράφει για τον Πολωνό στράικερ και την απόφασή του να αφήσει την Οσέρ το καλοκαίρι. Όπως επισημαίνεται ο Ιρινέους Γέλεν έχει αρκετές επιλογές, εκ των οποίων είναι η Σάλκε. Πάντως βάσει του εν λόγω ρεπορτάζ στο... κόλπο της απόκτησής του βρίσκονται τόσο ο Ολυμπιακός, όσο η Ρούμπιν Καζάν με την Μονακό.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Εκατό... αστέρια ο Πουγιόλ!


Δεν ήταν μόνο η πρόκρσινη κόντρα στην μισητή Ρεάλ. Ο Κάρλες Πουγιόλ συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στο Champions League και πάει στο «Γουέμπλεϊ» για την τρίτη κούπα του με την Μπαρτσελόνα.

Από την ομάδα της πόλης στην οποία γεννήθηκε, Λα Πόμπλα ντε Σεγούρ, σε ηλικία 17 ετών έγινε μέλος των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα το 1995. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 3 Οκτωβρίου του 1999, ο Κάρλες Πουγιόλ Σαφορκάδα έκανε το ντεμπούτο κόντρα στην Βαγιαδολίδ. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ του έδωσε την ευκαιρία και 12 χρόνια μετά είναι η κολώνα της άμυνας των Καταλανών

Στο τελευταίο clasico κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου» πραγματοποίησε την 100η εμφάνισή του στο Champions League. Σε αυτή τη διαδρομή έχει ήδη σηκώσει δύο κούπες, σε δύο βδομάδες πάει για την τρίτη, ενώ έχει βάλει δύο γκολ.

Το ντεμπούτο του δεν συνοδεύτηκε με νίκη. Με τη φανέλα με το 32 στην πλάτη, είδε τους Μπλαουγκράνα να δέχονται τέσσερα γκολ (0-4) από την Ντιναμό Κιέβου στο «Καμπ Νόου» με τον Αντρέι Σεφτσένκο να κάνει χατ τρικ. Το 2006 υπο τις οδηγίες του Ράικαρντ και το 2009 του Γκουαρδιόλα κατέκτησε τους δύο τίτλους ενώ στις 28 του μήνα θα διεκδικήσει το... τέταρτο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και τρίτο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο 33χρονος αμυντικός έχει σκόράρει δύο φορές. Στη φάση των ομίλων την σεζόν 2006-07 οι Καταλανοί κέρασαν πέντε γκολ την Λέφσκι Σόφιας, με τον Πουγιόλ να πετυχαίνει το τέταρτο. Δεν ήταν μόνο το πρώτο του στη διοργάνωση, αλλά και το πρώτο που η ομάδα φορούσε τη φανέλα με το λογότυπο της UNICEF! Την επόμενη σεζόν σημείωσε το δεύτερο ξανά στους ομίλους κόντρα στην Στουτγκάρδη στην Γερμανία, ανοίγοντας το σκορ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Αθώος οριστικά ο Μαρινάκης


Τέλος στο θέμα της υπόθεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη έβαλε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, απορρίπτοντας την έφεση του εισαγγελέα Εμ. Αντωνακάκη, κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας.

Οριστική αθώωση για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε κληθεί σε απολογία για τα όσα είχαν γίνει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Αρχικά η ΕΠΟ ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα παρέπεμψε την υπόθεση στη Σούπερ Λίγκα τονίζοντας πως είναι αναρμόδια. Η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος απάλλαξε τον Μαρινάκη, καθώς δέχθηκε τους ισχυρισμούς της νομικής υπηρεσίας των «ερυθρολεύκων», η οποία έκανε λόγο για δεδικασμένο. Ωστόσο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Μανώλης Αντωνακάκης άσκησε έφεση, θεωρώντας την απόφαση απαράδεκτη. Όμως και Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, κρίνοντάς τον οριστικά αθώο για την κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος. Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ έχει ως εξής: «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε στην ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Αντωνακάκη κατά της υπ΄αριθμ. 181/28-4-2011 απόφασης της ΠΕ/Super League, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Final Four σε 171 χώρες!


Το Final Four της Βαρκελώνης θα μεταδοθεί σε 171 χώρες του κόσμου από συνολικά 42 τηλεοπτικά δίκτυα πλησιάζοντας το ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Τα τέσσερα παιχνίδια της τελικής φάσης της Ευρωλίγκας θα μεταδοθούν σε 171 συνολικά χώρες με το ESPN να έχει κυρίαρχο ρόλο δίνοντας εικόνα από τους ημιτελικούς και τους τελικούς σε 92 χώρες. Πέρα αυτού η διοργάνωση θα μεταδοεθί και από τα μεγάλα δίκτυα Setanta, Canal+, Al Jazeera, China CSPN και CCTV, ενώ η τηλεοπτική παραγωγή θα γίνει από το TVE.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Συνάντηση Αδαμίδη-Τροχανά


Ο άλλοτε διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, συναντήθηκε με τον Αδαμίδη προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα της λαϊκής βάσης που αναμένεται να αποτελέσει μία από τις προοπτικές της επόμενης μέρας για την ομάδα.

Οι δύο άντρες είχαν κανονίσει την συνάντηση εδώ και αρκετό καιρό, με τον Τροχανά να πηγαίνει στα γραφεία της ΠΑΕ ώστε να συζητήσει με τον Αδαμίδη. Κύριο θέμα, το σχέδιο με την λαϊκή βάση που θα παρουσιαστεί από τους Supporters, με τον Τρόχανα να καταθέτει τις δικές του απόψεις.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Οι κάμερες... τρομάζουν τον Πάργκο


Ο Τζέρεμι Πάργκο έκανε την εμφάνισή του στο Palau Sant Jordi και... δέκα κάμερες έπεσαν αμέσως πάνω του. Ο 25χρονος, όμως, δε θέλει να μιλά πολύ, αλλά να κάνει.

«Περιμένω ένα σκληρό ματς αύριο, με δυνατές μάχες. Κι οι δύο θέλουμε να αδράξουμε τη στιγμή. Προσπαθώ να το αντιμετωπίζω όπως κάθε άλλο παιχνίδι από πλευράς προετοιμασίας. Αν αρχίσεις να κοιτάς άλλα πράγματα, το κάνεις δύσκολο για σένα» είπε ο Αμερικανός γκαρντ των 13 πόντων, 3,5 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ μέσο όρο.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ο Διαμαντίδης και ο Ζήσης έχουν άγχος!


Τι αγχώνει περισσότερο έναν παίκτη πριν τον ημιτελικό; Πώς θα κερδίσει τον αντίπαλο, πώς θα παίξει στον μεγάλο αγώνα ή… τι ρούχα θα φορέσει στο Gala και πώς θα κάνει μια δήλωση μπροστά σε μια όμορφη δημοσιογράφο;;;

Οι ανοιχτές προπονήσεις των ομάδων προσφέρονται για χαλάρωση, γελάκια και άλλες τέτοιες ομορφιές πριν ξεκινήσει η… πραγματική προπόνηση για τους παίκτες των ομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλαμβάνει δράση ο Ομπράντοβιτς και ο Πιανιτζιάνι, οπότε οι πολλές χαρές και τα πανηγύρια πάνε περίπατο.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης καθόταν παρέα με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη σε μια άκρη του παρκέ και παρακολουθούσε τους παίκτες της Σιένα, που εκείνη τη στιγμή έκανα σουτάκια, όταν άρχισαν τα… κοπλιμέντα.

«Μήτσο, σου πάει πολύ το σακάκι», παρατήρησε ένας συνάδελφος, γνωστός για το καλό του γούστο. «Ρε Δημήτρη, τι ωραία τα είπες στην Κατρίτση! Γεννημένος για συνεντεύξεις είσαι…», είπε γελώντας ένας άλλος ρεπόρτερ, που εντυπωσιάστηκε από την ευφράδεια του Μήτσου στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές». Και ξαφνικά, ήρθε η κορυφαία απορία του Final 4. «Ρε παιδιά, μου πάει η γραβάτα;;;» αναρωτήθηκε ο 3D, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον ενδυματολογικά ανήσυχο συνάδελφο: «Ναι ρε Μήτσο, και να φοράς πιο συχνά κουστούμι». Κάπου εκεί, ο… Διαμαντίδης επαναστάτησε μέσα στον Δημήτρη. «Τι λέτε ρε παιδιά, σιγά μην κυκλοφορώ με κουστούμι κάθε μέρα…».

Όσο εκτυλίσσονταν αυτή η χαριτωμένη συζήτηση για τις τάσεις της μόδας και τις στυλιστικές επιλογές του αρχηγού του Παναθηναϊκού, ο Νίκος Ζήσης έδινε συνεχόμενες συνεντεύξεις στα media, που τον είχαν περικυκλώσει. Τα ιταλικά του Νικόλα είναι απολαυστικά υπό την έννοια ότι ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα από την ιταλική, δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβεις τι θέλει να πει ο guard της Σιένα, που την πρόοδο που έχει σημειώσει, είναι έτοιμος να κάνει τον γιο του (σ.σ. η σύζυγός του Φανή μπαίνει στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης σε λίγες μέρες) δίγλωσσο.

Ο χρόνος παραμονής των δημοσιογράφων πέριξ του παρκέ είχε τελειώσει όταν μια Ιταλίδα δημοσιογράφος, ονόματι Τζίνια, ζήτησε από τον Ζήση να χαιρετήσει τους τηλεθεατές του τηλεοπτικού σταθμού στο οποίο εργάζεται και να τους καλέσει να παρακολουθήσουν τον αυριανό ημιτελικό. Τι το ήθελε; Ο Νίκος φύσηξε, ξεφύσηξε και ξεκίνησε την πρώτη απόπειρα, που στέφθηκε από πλήρη… αποτυχία. Το ίδιο και η δεύτερη και η τρίτη και η τέταρτη, και κάπου εκεί ήρθε η έκρηξη! «Δεν φταίω εγώ! Μια χαρά τα λέω, αλλά έχω αγχωθεί που με κοιτάνε οι Έλληνες δημοσιογράφοι», είπε γελώντας. Η όμορφη Τζίνια, χαμογέλασε και ζήτησε ευγενικά μια… τελευταία προσπάθεια. Ο Νίκος είναι κύριος και δεν θα μπορούσε να αρνηθεί μια τέτοια πρό(σ)κληση. Πήρε το πιο σοβαρό του ύφος και καλωσόρισε με ταχύτητα που θα ζήλευε και ο… Χατζηνικολάου τους Ιταλούς τηλεθεατές. «Ευχαριστούμε πολύ, τα είπες πολύ… ωραία», του είπε χαμογελώντας η Τζίνια, που θα πρέπει να φάει όλο το βράδυ στο μοντάζ προκειμένου να… σώσει την «αυθόρμητη» δήλωση του Έλληνα άσσου.

Μ’ αυτά και με εκείνα, οι ανοιχτές προπονήσεις τελείωσαν, ο Ζήσης έριξε μια τελευταία ματιά στο παρκέ την ώρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε ένα lay up. Τελικά από τα κουστούμια και τις δηλώσεις, ο ημιτελικός τους προκαλεί λιγότερο άγχος. Είναι το στοιχείο τους εξάλλου!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Γιακούποβιτς: «Στόχος η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ!»


Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Βόλου, Έλντιν Γιακούποβιτς, εξέφρασε την πίστη του πως η ομάδα του και θέλει και μπορεί να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν μέσω των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Μιλώντας στην τηλεόραση της NOVA ο Γιακούποβιτς είπε για τις επιδιώξεις του Ολυμπιακού Βόλου: «Εννοείται ότι θα πάμε να διεκδικήσουμε τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά ως ομάδα.

Πιστεύω πως όλα μπορούν να συμβούν. Και θέλουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος δείξαμε ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα και ότι πρέπει να μας υπολογίζουν όλοι. Θα πάμε να τα δώσουμε όλα και ό,τι βγει».

Για το γεγονός πως η ομάδα του έχει χαρακτηριστεί ως το αουτσάιντερ απάντησε: «Πολλοί πιστεύουν ότι είμαστε το αουτσάιντερ στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλα ονόματα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σίγουρα, όμως, ξέρουν και μόνοι τους ότι μαζί μας δεν θα έχουν εύκολα ματς. Είμαι βέβαιος πως μας υπολογίζουν περισσότερο από όσο πιστεύει ο πολύς κόσμος. Πολλά μπορούν να συμβούν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Εμείς, οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας αουτσάιντερ».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ο Ζιντάν τα… πήρε με Μουρίνιο!


Ο Ζοσέ Μουρίνιο απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον Καρίμ Μπενζεμά προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος θέλει να βλέπει περισσότερο τον συμπατριώτη του στην ενδεκάδα!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει επιθετικούς στα «Clasico» έβαλε στην ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης τους Αντεμπαγιόρ και Ιγκουαΐν, αφήνοντας τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός έπαιξε μόλις 56 λεπτά στα τέσσερα διαδοχικά ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα και ο Ζινεντίν Ζιντάν φέρεται να τα… έχει πάρει στο κρανίο. Ο «Ζιζού» δεν είδε με καλό μάτι τον παραγκωνισμό του συμπατριώτη του και Γάλλοι κάνουν λόγο πως εξέφρασε τον έντονο… εκνευρισμό για τις αποφάσεις του Πορτογάλου!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τάκερ: «Η μεγαλύτερη πρόκληση»


Ευτυχισμένος και μόνο που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Final Four της Ευρωλίγκα δηλώνει ο άσος της Ρεάλ, Κλέι Τάκερ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της Μακάμπι...

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα μου- η ευκαιρία να παίξω στο Final Four ανάμεσα στους καλύτερους», δήλωσε ο 31χρονος Αμερικάνος παίκτης της Ρεάλ στο περιθώριο της τελευταίας προπόνησης της ομάδας του και συνέχισε: «Η Μακάμπι είναι σπουδαία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Αναφέρομαι στον Τζέρεμι Πάργκο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ντέρικ Σαρπ. Είναι πολύ δύσκολη ομάδα, πρέπει να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε σκληρή άμυνα για να τους “χτυπήσουμε”».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Έκπληξη με τον τρίτο διαιτητή


Ο Ρόμπερτ Λοτερμόζερ συμπληρώνει την τριάδα του ημιτελικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Σιένα, με τον Γερμανό να κάνει την... έκπληξη και παρέα στους Μιτχάνα και Ζιεμπλίτσκι.

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τους διαιτητές των αυριανών ημιτελικών του Final Four και το όνομα του Ρόμπερτ Λοτερμόζερ στην αναμέτρηση του «τριφυλλιού» ξεχώρισε από τα υπόλοιπα λόγω μικρότερου βεληνεκούς κι εκείνων που... περίσσεψαν.

Αναλυτικά:

Παναθηναϊκός-Σιένα 7μ.μ.: Μιτχάνα, Ζιεμπλίτσκι, Λοτερμόζερ (stand by: Μπολτάουζερ)
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 9.45μ.μ.: Λαμόνικα, Χριστοδούλου, Σουτούλοβιτς (stand by: Βιατόρ)

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Δράκος» η Μπράγκα!


Εγραψε ιστορία η Μπράγκα, που επιβίωσε από τον πορτογάλικο εμφύλιο με 1-0 επί της Μπενφίκα και θα παίξει με την Πόρτο (ήττα 3-2 από Βιγιαρεάλ) στον τελικό του Europa League!

Αν και η Μπενφίκα ήταν το φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Europa League, η Μπράγκα κέρδισε 1-0 τους Αετούς και αφού επιβίωσε από τον πρώτο πορτογαλικό εμφύλιο θα παίξει και σε δεύτερο, κόντρα στην Πόρτο την Τετάρτη 18 Μαΐου στο Δουβλίνο στο «Dublin Arena».
Η ομάδα του Πατσιέντσα κέρδισε ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς στην έδρας της φέτος και το γκολ του Κουστόδιο (19') ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση μετά το 2-1 του «Ντα Λουζ». Πριν την έναρξη της αναμέτρησης σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων καθώς 30' πριν τη σέντρα, συγκρούστηκαν κοντά στο γήπεδο, με την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις.

Ιστορική πρόκριση

Μετά το δεκάλεπτο, η Μπράγκα έκανε την πρώτη φάση στο «Μουνισιπάλ». Στο 11' ο Μιγκέλ Γκαρσία έβγαλε τη σέντρα, ο Λίμα έκανε προβολή, όμως η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Ρομπέρτο. Οι γηπεδούχοι χρειάζονταν το γκολ μετά το σε βάρος τους 2-1 του πρώτου ματς και με κυκλοφορία και πίεση ήταν καλύτεροι στο πρώτο κομμάτι, ενώ ευτύχησαν να σκοράρουν μόλις στο 19'. Σε εκείνο το σημείο ο Ούγκο Βιάνα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουστόδιο με ωραία κεφαλιά από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ρομπέρτο για το 1-0.

Στο 30' η ομάδα του Ντομίνγκος Πατσιέντσα έφτασε κοντά στο 2-0, όμως μετά το σουτ του Σίλβιο, μετά από στρώσιμο του Βιάνα, η μπάλα πέρασε άουτ. Το τελευταίο τέταρτο ανήκε στους φιλοξενούμενους, που δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Αϊμάρ, λόγω τιμωρίας. Στο 32' μετά από κεφαλιά Καρντόσο και σύγχυση, Σαβιόλα και Χάβι Γκαρσία δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και δέκα λεπτά μετά άγγιξαν αλλά δεν πέτυχαν το γκολ. Στο 42' Καρντόσο γύρισε την μπάλα στον Σαβιόλα, η μπάλα κετέληξε στο δεξί δοκάρι του Αρτουρ και στη συνέχεια της φάσης ο Κοεντράο, από τον οποίο ξεκίνησε η φάση, έστειλε την μπάλα άουτ από κοντά! Το 1-0 έμεινε στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Μπενφίκα μπήκε σαφώς επιθετική διάθεση, αφού δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, όμως δυσκολευόταν να φτάσει στην περιοχή του Αρτουρ. Στο 60' ήρθε η πρώτη καλή φάση, με τον Χάρα (που μπήκε αλλαγή) να κάνει ωραίο μακρινό σουτ και τη μπάλα να περνά λίγο έξω από την περιοχή. Στο 71' ο Κοεντράο μετά από πάσα του Καρντόσο βρέθηκε τετ α τετ με τον Αρτουρ, ο οποίος τον πρόλαβε, ενώ στο 79' απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Γκαϊτάν. Στο 80' ο Σαβιόλα, που ήταν ο μοιραίος, δεν μπόρεσε σε κενό τέρμα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και στη συνέχεια η Μπράγκα έχασε δύο ευκαιρίες.

Τιμητική νίκη, ρεκόρ ο Φαλκάο

Το 5-1 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε σχεδόν καμία ελπίδα στην Βιγιαρεάλ, οι Ισπανοί πάντως προσπάθησαν από την αρχή να πετύχουν το γρήγορο γκολ με το οποίο θα «φώναζαν» πως δεν θα παρατούσαν τόσο εύκολα την μάχη. Ο Έλτον είπε όχι σε δύο μεγάλες φάσεις στο πρώτο 5λεπτο, δεν κατάφερε όμως να κάνει το ίδιο και στο 17', στο κοντινό πλασέ του Κάνι έπειτα από την πάσα του Ρόσι.

Η Βιγιαρεάλ δεν κατέβασε ταχύτητα, απείλησε με τον Ιταλό λίγο αργότερα όμως η μεγαλύτερη φάση έγινε στο 32' όταν και ο αριστεροπόδαρος φορ από θέση βολής έκανε κακό πλασέ. Το 2-0 που θα άλλαζε αρκετά δεδομένα δεν έγινε, η Πόρτο άρχισε να ξυπνάει και στο 40', σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις της στην αντίπαλη εστία, ισοφάρισε με σουτ του Χουλκ που κόντραρε στον Μουσάτσιο και ξεγέλασε τον Λόπες.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Πορτογάλοι κλείδωσαν οριστικά την πρόκριση με κοντινό σουτ του Φαλκάο ο οποίος πέτυχε το 16ο του τέρμα στη διοργάνωση και έσπασε το ρεκόρ του Γιούργκεν Κλίνσμαν! Το παιχνίδι στην συνέχεια άνοιξε ακόμα περισσότερο, με την Βιγιαρεάλ να ψάχνει την νίκη για να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση. Και το κατάφερε στο τελευταίο τέταρτο, όταν ισοφάρισε με δυνατό σουτ του Καπντεβίλα στο 75' και πήρε προβάδισμα πέντε λεπτά αργότερα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόσι σε ανατροπή του Ρούμπεν από τον Οταμέντι. Το 3-2 έδωσε την τιμητική νίκη στην Βιγιαρεάλ, όμως η Πόρτο είναι αυτή που σφράγισε την πρόκριση στον τελικό, μαθαίνοντας την ίδια ώρα πως αντίπαλος της θα είναι η Μπράγκα και όχι η Μπενφίκα...

Βιγιαρεάλ-Πόρτο 3-2 (συνολικό σκορ 4-7)
(17' Κάνι, 75' Καπντεβίλα, 80' πεν. Ρόσι - 40' Χουλκ, 48' Φαλκάο)

Βιγιαρεάλ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο): Ντιέγκο Λόπεθ, Μάριο, Μουσάτσιο, Ματίγια (57' Μουμπάρακ), Καπντεβίλα, Μπρούνο, Κάνι, Καθόρλα (57' Μαρτσένα), Ρόσι, Νιλμάρ (67' Σένα), Μάρκο Ρουμπέν

Πόρτο (Αντρέ Βίλας Μπόας): Έλτον, Άλβαρο Περέιρα, Ρολάντο, Οταμέντι, Σαπουνάρου, Μουτίνιο (52' Σόουζα), Φερνάντο (61' Ρούμπεν Μίκαελ), Γκουαρίν, Κρίστιαν Ροντρίγκεζ (32' Τζ. Ροντρίγκεζ), Χουλκ, Φαλκάο

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Ναυάγιο» με Μιραλάς!

Ο Εντουάρντο Μαθία προσπάθησε να προσελκύσει τον Κέβιν Μιραλάς, ο Βέλγος εμφανίστηκε ανυποχώρητος και το θέμα... ναυαγεί! Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό και... περιμένει!

Δεν υποχώρησε κανείς!

Ούτε η πλευρά του Ολυμπιακού αλλά ούτε και αυτή του Κέβιν Μιραλάς υποχώρησαν στην συνάντηση που είχαν την Πέμπτη και η οποία διήρκησε περίπου πέντε ώρες! Τόσο οι Πειραιώτες όσο και ο Ενροτό παρέμειναν σταθεροί στις θέσεις τους, παρά τις μεγάλες προσπάθειες του Εντουάρντο Μαθία να ρίξει τις απαιτήσεις του μάνατζερ του Βέλγου, Κριστόφ Ενροτό.

Ο Ολυμπιακός βασίζεται στο τριετές ιδιωτικό συμφωνητικό, που έχει υπογράψει με τον παίκτη και το οποίο προβλέπει αποδοχές 1 εκατ. ευρώ στην πρώτη του χρονιά, 1,1 στην δεύτερη και 1,2 στην τρίτη. Εφόσον η μεριά του Μιραλάς δεν υποχωρήσει, τότε ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να προσφύγει στα αρμόδια όργανα για να βρει το δίκιο του.

Το.. story

Η νέα συνάντηση των ανθρώπων της ομάδας μας με τον μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτό ξεκίνησε από στις 7 το απόγευμα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τόσο το θέμα της ρήτρας με τον Μιραλάς να θέλει να μείνει στα 4,2 εκατ. ευρώ και τον Ολυμπιακό να ζητά να ανέβει στα 10 εκατ. ευρώ. Παράλληλα διαφωνία υπήρξε και στην καταβολή των δόσεων του συμβολαίου του Βέλγου φορ. Το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά και εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει και νέα συνάντηση.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...