Δεν ήταν μόνο η πρόκρσινη κόντρα στην μισητή Ρεάλ. Ο Κάρλες Πουγιόλ συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στο Champions League και πάει στο «Γουέμπλεϊ» για την τρίτη κούπα του με την Μπαρτσελόνα.

Από την ομάδα της πόλης στην οποία γεννήθηκε, Λα Πόμπλα ντε Σεγούρ, σε ηλικία 17 ετών έγινε μέλος των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα το 1995. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 3 Οκτωβρίου του 1999, ο Κάρλες Πουγιόλ Σαφορκάδα έκανε το ντεμπούτο κόντρα στην Βαγιαδολίδ. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ του έδωσε την ευκαιρία και 12 χρόνια μετά είναι η κολώνα της άμυνας των Καταλανών

Στο τελευταίο clasico κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου» πραγματοποίησε την 100η εμφάνισή του στο Champions League. Σε αυτή τη διαδρομή έχει ήδη σηκώσει δύο κούπες, σε δύο βδομάδες πάει για την τρίτη, ενώ έχει βάλει δύο γκολ.

Το ντεμπούτο του δεν συνοδεύτηκε με νίκη. Με τη φανέλα με το 32 στην πλάτη, είδε τους Μπλαουγκράνα να δέχονται τέσσερα γκολ (0-4) από την Ντιναμό Κιέβου στο «Καμπ Νόου» με τον Αντρέι Σεφτσένκο να κάνει χατ τρικ. Το 2006 υπο τις οδηγίες του Ράικαρντ και το 2009 του Γκουαρδιόλα κατέκτησε τους δύο τίτλους ενώ στις 28 του μήνα θα διεκδικήσει το... τέταρτο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και τρίτο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο 33χρονος αμυντικός έχει σκόράρει δύο φορές. Στη φάση των ομίλων την σεζόν 2006-07 οι Καταλανοί κέρασαν πέντε γκολ την Λέφσκι Σόφιας, με τον Πουγιόλ να πετυχαίνει το τέταρτο. Δεν ήταν μόνο το πρώτο του στη διοργάνωση, αλλά και το πρώτο που η ομάδα φορούσε τη φανέλα με το λογότυπο της UNICEF! Την επόμενη σεζόν σημείωσε το δεύτερο ξανά στους ομίλους κόντρα στην Στουτγκάρδη στην Γερμανία, ανοίγοντας το σκορ.

Πηγή gazzetta.gr