ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Βιτόλο : "Για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ"

Ο Βίκτορ Βιτόλο μίλησε στον Sport103 fm για τη νίκη επί της αεκ και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Για το αν επηρέασε την ομάδα του ΠΑΟΚ η διαιτησία του Τάσου Κάκου :
«Οι αποφάσεις του διαιτητή δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές σε αρκετές φάσεις και μάλιστα μέσα σε μια κατάμεστη Τούμπα αλλά η αντίπαλος μας έπαιξε με ένα σύστημα το οποίο χώλαινε από παντού και γι΄ αυτό καταφέραμε να κερδίσουμε δίκαια στο τέλος.
Για τη βελτίωση της ψυχολογίας του ΠΑΟΚ και τη συνέχεια :
«Βοήθησε και αυτό το παιχνίδι να ανέβει η ψυχολογία και να κοιτάμε με αισιοδοξία τη συνέχεια. Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ αξίζει να είναι ψηλά και να διεκδικεί αυτά που του αξίζουν. Πλέον ήρθε η ώρα να το κάνει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει. Από την αρχή ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τον τίτλο και είναι μια ομάδα που δικαιούται να διεκδικεί τίτλο.
Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με τέτοια ποιότητα που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη θέση. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά στις διοργανώσεις που συμμετέχει και παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε και με τη διαιτησία, εμείς οι παίκτες, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε όλα τα παιχνίδια. Μπορεί να διεκδικήσει και τη δεύτερη και την πρώτη θέση».
Για την αλλαγή στην απόδοση της ομάδας τον τελευταίο καιρό :
«Τα αποτελέσματα άλλαξαν την ψυχολογία και μας έκαναν να πιστέψουμε ότι μπορούμε να παίζουμε καλύτερα. Στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας μεγάλο μερίδιο επιτυχίας έχει ο προπονητής μας ο κ. Χάβος. Αντιλαμβάνομαι το πώς σκέφτονται οι φίλοι του ΠΑΟΚ αλλά πρέπει να κοιτάμε τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε και κερδίζουμε. Είναι άδικο να μην αναγνωρίσουμε τη δουλειά που κάνει ο προπονητής μας και σε τελική ανάλυση τα αποτελέσματα κάνουν τους παίκτες και τους προπονητές και όχι τα μεγάλα ονόματα και τα βιογραφικά».
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό :
«Η φετινή κατάσταση στον Ολυμπιακό είναι διαφορετική. Με τον Βαλβέρδε υπάρχει καλή ψυχολογία σε παίκτες και οπαδούς. Έχουμε πολύ καλή πρόσφατη προϊστορία και δεν φοβόμαστε την κάθοδο στην Αθήνα. Ξέρουμε τον δρόμο και τον τρόπο να κερδίσουμε τον αντίπαλο μας» δήλωσε ο Βιτόλο που ευχαρίστησε τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη συμπαράσταση του στον αγώνα του Σαββάτου με την αεκ.
Read more!

Φερέιρα: «Τιμή μου ο Παναθηναϊκός…»


Φερέιρα: «Τιμή μου ο Παναθηναϊκός…»
Όχι απλώς ανοικτός, αλλά… ορθάνοικτος στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μιλώντας στην «A Bola». Ο Πορτογάλος τεχνικός, που προ ημερών απολύθηκε από τη Μάλαγα, δήλωσε κολακευμένος από το ενδιαφέρον, ενώ παρότι δεν επιβεβαίωσε πως έχει έρθει σε επαφή με τους «πράσινους», άφησε να εννοηθεί πως σε ανεπίσημο επίπεδο έχει δεχτεί κρούση.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βλέπω το όνομά μου να συνδέεται με έναν σύλλογο με τέτοιο πρεστίζ και βεληνεκές όπως ο Παναθηναϊκός. Όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια επίσημη προσέγγιση δεν είναι σωστό να μιλάμε για οτιδήποτε, έστω και αν είμαι περήφανος που το όνομά μου συνδέεται με μία τόσο μεγάλη ομάδα», δήλωσε ο 64χρονος τεχνικός.

Με άλλες του δηλώσεις στο πορτογαλικό πρακτορείο «Lusa» ο Φερέιρα είπε: «Ξέρω πως είμαι στη λίστα των προπονητών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου κανένας από τον Παναθηναϊκό».

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απέχει πολύ ακόμη από το να βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού, αλλά φαίνεται πως μεταξύ των υποψηφίων που εξετάζονται είναι μία λύση που ξεχωρίζει και κερδίζει πόντους έναντι των υπολοίπων.
Read more!

Στην Εθνική Μανωλάς, Γκέντσογλου

Οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, κλήθηκαν από τον Γιώργο Γεωργιάδη για το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων με τη Νορβηγία στις 17/11.
Στην Εθνική Μανωλάς, Γκέντσογλου

Τους Κώστα Μανωλά και Σάββα Γκέντσογλου από την ΑΕΚ κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Γεωργιάδης στην Εθνική Ελπίδων στην αποστολή για τον φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη της Νορβηγίας τη Τετάρτη 17/11, στο Λουτράκι.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής Ελπίδων: Λάμπρου (Εξέλσιορ), Λοντίγκιν (Εορδαϊκός), Μανωλάς, Γκέντσογλου (ΑΕΚ), Κ. Παπαδόπουλος (Σάλκε), Λαγός (Παναθηναϊκός), Κατσικάς (Ηρακλής), Σκόνδρας, Καραγκούνης (Ατρόμητος), Αργυρόπουλος, Φορτούνης (Αστέρας Τρ.), Σοϊλέδης (ΟΦΗ), Ανάκογλου (Πανσερραϊκός), Παληγεώργος (Θρασύβουλος), Ταχτσίδης (Τσεζένα), Χρυσοφάκης, Καρέλης (Εργοτέλης) και Γιάννου (Καβάλα). Read more!

Επιμένουν για Εντέλ

Στην Γαλλία επιμένουν πως ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης του τερματοφύλακα Απούλα Εντέλ, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

Επιμένουν για Εντέλ

Την αρχή έκανε το Σάββατο η "Le Parisien" για να ακολουθήσει το τηλεοπτικό δίκτυο "Canal Plus" το οποίο αναφέρει πως ο 24χρονος, μπορεί να βρίσκεται σε επαφές με τους "πρωτευουσιάνους" για να ανανεώσει το συμβόλαιο του, ωστόσο η εμπλοκή της ομάδας του Πειραιά τον κάνει να σκέφτεται έντονα την προοπτική του Θρύλου.

Παράλληλα, στο εν λόγω ρεπορτάζ παρουσιάζεται ο Θρύλος να τσεκάρει και την περίπτωση του τερματοφύλακα της Ρεν, Νικολά Ντουσέζ.

Ο 30χρονος φέρεται να απασχολεί τόσο τους ερυθρόλευκους όσο και την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θέλει να είναι καλυμμένοι στο ενδεχόμενο που δεν τα βρει με τον Εντέλ. Read more!

Βέλιτς: "Μπορεί να διορθωθεί η εικόνα της ομάδας"

Ο Γιασμικο Βέλιτς... Την πίστη ότι ένας νέος προπονητής μπορεί να αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Γιάσμινκο Βέλιτς μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6, όμως άφησε να εννοηθεί πως αυτό δεν είναι εύκολο... "Αναρωτιέμαι ποιος παίκτης είναι μακριά από τον καλό του εαυτό;", τόνισε.

-Αν μπορεί να συνέλθει ο Παναθηναϊκός:
«Παρακολουθώ την ομάδα αυτό το διάστημα και προσπαθώ -πάντα- όταν μιλάω για τον Παναθηναϊκό να είμαι αντικειμενικός, αλλά δεν είναι εύκολο. Βέβαια και μπορεί να διορθωθεί η εικόνα της ομάδας.

Στα τελευταία παιχνίδια φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν θέλω να πω κάτι ενάντια στον Νίκο Νιόπλια. Τον γνωρίζω και γνωρίζω την αξία του. Ένας προπονητής μπορεί να βοηθήσει και να αλλάξει την εικόνα της ομάδας».

-Για την επιλογή του Γκμοχ:
«Όλα μπορούν να συμβούν και να παραμείνει στην ομάδα. Πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο κρίνονται από τα αποτελέσματα και από έναν πρόχειρο τρόπο. Μακάρι να πάει καλά και να βοηθήσει την ομάδα και εάν τα καταφέρει να μείνει.
Η γνώμη μου είναι ότι όποιος και να έρθει πρέπει να είναι ικανός και να έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο, την οποία θα μπορεί να εφαρμόσει στον Παναθηναϊκό.

Είναι γεγονός πως από τις περιπτώσεις που πληρώνουν τη νύφη κάποια άτομα, υπάρχουν και άλλα ζητήματα και δεν φταίνε μόνο οι προπονητές ή οι γυμναστές.
Νομίζω ότι μπορεί να διορθωθεί με ιδέες του νέου προπονητή. Δεν ξέρω πόσο και ποιοι παίκτες μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω τώρα. Εάν έρθει ένας προπονητής, μπορεί να περάσει κάποιες αρχές στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά αναρωτιέμαι ποιος παίκτης είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και μπορεί να βελτιωθεί;»

-Ποιος είναι ο καταλληλότερος προπονητής από τα ονόματα που γράφονται:
«Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για αυτούς. Ακόμη και για τον Φερέιρα γνωρίζω μόνο την παρουσία του στις ομάδες που έχει δουλέψει, αλλά δεν γνωρίζω συγκεκριμένες ιδέες και τη φιλοσοφία του, και εάν αυτή ταιριάζει στον Παναθηναϊκό».
Read more!

Τυχερή νίκη για τον Ηρακλή

Πανηγυρισμοί για το γκολ του Σολτάνι Ο Ηρακλής χάρη στο τυχερό γκολ που πέτυχε ο Καρίμ Σολτάνι στο 74', επικράτησε με 1-0 του Αρη και αναρριχήθηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, όπου ισοβαθμεί με την Καβάλα. "Έσπασε" το σερί των πέντε ισοπαλιών για το "γηραιό". Πέμπτη ήττα για τον Αρη και τρίτη εκτός έδρας...

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Καρατζίκας (Αθηνών)
74': ΓΚΟΟΟΛ (1-0): Ο Σολτάνι έφυγε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, πέρασε πάνω από τον Σηφάκη, χτύπησε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Αρη!
75': Ο Ηρακλής με ένα τυχερό γκολ προηγείται στο σκορ
77': Εντελώς ξαφνικά το ματς διακόπτεται διότι άνοιξε το σύστημα ποτίσματος!
Read more!

Αρσάβιν: «Φίλοι της Λίβερπουλ, μου ζήτησαν νίκη»

Τη νίκη της Άρσεναλ στην έδρα της Έβερτον ζήτησαν οπαδοί της Λίβερπουλ από τον Αντρέι Αρσάβιν και εκείνος δεν τους χάλασε χατίρι. Ο Ρώσος μεσοεπιθετικός δεν παραξενεύτηκε όταν είδε τους οπαδούς τον «κόκκινων» να τον υποστηρίζουν, αφού ξέρει για το μίσος ανάμεσα σε Έβερτον και Λίβερπουλ.
Αρσάβιν: «Φίλοι της Λίβερπουλ, μου ζήτησαν νίκη»
«Είναι γνωστή η κόντρα που υπάρχει στην πόλη. Πριν τον αγώνα δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί της Λίβερπουλ που μου ζητούσαν επιτακτικά να νικήσω τους ορκισμένους εχθρούς τους. Μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι στο Λίβερπουλ και σίγουρα δεν άλλαξα άποψη μετά από το συγκεκριμένο παιχνίδι», τόνισε ο 29χρονος άσος στο επίσημο σάιτ των «κανονιέρηδων».

Η Λίβερπουλ είχε ηττηθεί την προηγούμενη μέρα από την Στόουκ και είχε μείνει στους 16 βαθμούς. Η Έβερτον είχε 15 και με νίκη της επί της Άρσεναλ θα μπορούσε να περάσει μπροστά, έστω και αν η φετινή τους μάχη γίνεται στη μέση της βαθμολογίας. Τελικά οι «κόκκινοι» είδαν την Άρσεναλ να συνεχίζει την πορεία της προς τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, περνώντας με 2-1 από την Έβερτον, προτρέποντας τους σε πανηγυρισμούς για την ήττα της συμπολίτισσας. Read more!

Φετφατζίδης: «Θα προκριθούμε στο Euro»


Φετφατζίδης: «Θα προκριθούμε στο Euro»
Αισιόδοξος πως η Εθνική ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2012 παρουσιάστηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης μετά την απογευματινή προπόνηση εν όψει του φιλικού της Τετάρτης με την Αυστρία στη Βιέννη.

«Είναι στο χέρι μας να προκριθούμε στο Euro και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο μέσος του Ολυμπιακού, που μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στους αγώνες του Οκτωβρίου με το εθνόσημο καθιερώνεται. «Υπάρχει ένας νέος κορμός, αλλά και αρκετά νέα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα», είπε.

Όσο για τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην προετοιμασία κάθε εθνικού συγκροτήματος είπε: «Θα είμαστε μαζί μόνο για τρεις ημέρες, ενώ τον προηγούμενο μήνα συγκεντρωθήκαμε για λίγες ημέρες και μετά πάλι ενσωματωθήκαμε τις ομάδες μας. Σίγουρα ο χρόνος δεν είναι αρκετός, αλλά όλες οι εθνικές ομάδες του κόσμου έτσι δουλεύουν και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες».

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που κλήθηκε μετά από τρεις μήνες και πάλι στους Άνδρες, τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα, ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Θέλω να παραμείνω στην Εθνική ομάδα. Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση, ο προπονητής έχει αποδείξει τις ικανότητές του και όλα θα πάνε καλά. Υπάρχει δικαιοσύνη και όποιος αγωνίζεται καλά με την ομάδα του καλείται να αγωνιστεί στην Εθνική».
Read more!

Εφτάψυχα τα λιοντάρια

O Λεοζίνιο πανηγυρίζει... Ισόπαλοι 2-2 αναδείχτηκαν Πανσερραϊκός και Ολυμπιακός Βόλου στις Σέρρες, σε ένα συναρπαστικό ματς. Οι Μάρτιν (10') και Ούμπιντες (45' πεν) ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Σάκη Τσιώλη. Οι Μπέλιτς (63') και Λεοζίνιο (79' πεν) τα γκολ των γηπεδούχων.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο μέρος και έδειχναν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη επί των Σερραίων σε όλες τις αναμετρήσεις των δυο ομάδων στις εθνικές κατηγορίες, καθώς μέχρι στιγμή οι "ερυθρόλευκοι" μετρούσαν μόλις τρεις ισοπαλίες στην έδρα των "λιονταριών".

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανασυνταχθούν και με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους καλύτερους στο πρώτο μέρος και τους γηπεδούχους στην επανάληψη. Στους έντεκα βαθμούς και στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας το σύνολο του Κοκότοβιτς, στους 14 βαθμούς και στην έκτη θέση οι φιλοξενούμενοι.

Η σκακιέρα των προπονητών
Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-3-3 και τον Ράντμαν κάτω από δοκάρια. Οι τέσσερις της άμυνας ήταν οι Βοσκόπουλος, Παντελιάδης, Αλβάρεζ και Μαβενέ. Οι Λεοζίνιο, Κάστρο και Σουμπίνιο ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής, με τους Γεωργιάδη, Μπέλιτς και Νταλέ να είναι οι τρεις της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε το ματς με 4-4-2 και τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια. Οι τέσσερις της άμυνας ήταν οι Ζαραδούκας, Ζέλεσι, Τομάς και Ντολεζάι. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μόνχε, Ουμπίντες, Ρόκας και Αλβάρεζ, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Σολάκης και Μαρτίν.

Επέβαλε τον ρυθμό του ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, με γρήγορες επιθέσεις και εκφραστές του Ούμπιντες, Μόνχε και Μαρτίν. Οι γηπεδούχοι έδειξαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να μην έχει ομοιογένεια και να χάνουν εύκολα τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών στην αναμέτρηση, ο Μαρτίν κατάφερε να νικήσει τον Ράντμαν, μετά από ασίστ του Σολάκη, σε μια από τις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ (0-1) για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Το γκολ αυτό ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας των φιλοξενούμενων στην έναρξη του αγώνα. Τα "λιοντάρια" από την πλευρά τους έδειξαν αιφνιδιασμένα από το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού Βόλου και συνέχισαν να παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα στη μεσαία γραμμή.

Ισορρόπησε ο Πανσερραϊκός, χωρίς να απειλεί
Έως το 20ο λεπτό της αναμέτρησης, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν αρκετές φορές να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, μέσω των αντεπιθέσεων. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Γιακούποβιτς. Βλέποντας την αντίδραση του Πανσερραϊκού, ο Τσιώλης ζήτησε από τους παίκτες του να αλλάξουν το σύστημα από 4-4-2 σε 4-4-1-1, με τους Σολάκη και Μάρτιν να εναλλάσσονται στις δυο θέσεις της επίθεσης.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου σαράντα λεπτά στην αναμέτρηση για να απειλήσει η ομάδα του Κοκότοβιτς, όταν ο Νταλέ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιακούποβιτς. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης και πίεσαν τους αντιπάλους τους, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Καθάρισε το ματς από το πρώτο μέρος
Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Σολάκης ανατράπηκε από τον Βοσκόπουλο στη μεγάλη περιοχή του Πανσερραϊκού και ο Καλόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ούμπιντες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ράντμαν και έβαλε τις βάσεις για μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, από το πρώτο μέρος. Με το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου έληξε το πρώτο μέρος, που είχε τους φιλοξενούμενους καλύτερους σε γενικές γραμμές και πιο ουσιαστικούς στην επίθεση. Φλύαρος ο Πανσερραϊκός στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με σημαντικά αμυντικά κενά, τα οποία και "πλήρωσε".

Ρίσκαρε ο Πανσερραϊκός και δικαιώθηκε
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε για τις δυο ομάδες χωρίς αλλαγές και με τον Πανσερραϊκό να παρουσιάζεται διατεθειμένος να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Οι γηπεδούχοι άφησαν αρκετά κενά στην άμυνά τους και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να τα εκμεταλλευτούν. Στο 52' ο Μόνχε έδωσε έτοιμο γκολ στον Αλβάρεζ, όμως ο Ράντμαν σταμάτησε τον παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι προσπάθειες των γηπεδούχων απέδωσαν καρπούς στο 63', όταν ο Αλβάρεζ έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Μπέλιτς με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς για το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι δεν άλλαξαν τακτική στο δεύτερο μέρος, ο Τσιώλης έριξε στη μάχη τον Μπρέσκα στη θέση του Σολάκη, θέλοντας να χτυπήσει η ομάδα του στις αντεπιθέσεις. Ο Μπρέσκα είχε την ευκαιρία να δώσει και πάλι "αέρα" δυο τερμάτων στην ομάδα του, είκοσι λεπτά πριν το φινάλε, όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Ο Τσιώλης γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε 4-5-1 στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, την στιγμή που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να μεταφέρουν το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γιακούποβιτς. Στο 78' ο Γεωργιάδης κέρδισε το πέναλτι από τον Κάστρο και ο Πανσερραϊκός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια (2-2) με τον Λεοζίνιο, ένα λεπτό αργότερα.

Είχε τις ευκαιρίες ο Ολυμπιακός Βόλου για το διπλό
Δυο λεπτά αργότερα ο Μπρέσκα δεν κατάφερε να νικήσει τον Ράντμαν και έχασε την ευκαιρία να δώσει και πάλι το προβάδισμα στους Βολιώτες. Στο 85' ο Ούμπιντες έχασε μια ακόμα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους και παρά τις προσπάθειες των δυο ομάδων στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, δεν άλλαξε κάτι στο γήπεδο των Σερρών.

Οι δυο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, έχοντας από ένα ημίχρονο στην αναμέτρηση και με τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερες ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Ρίσκαρε και δικαιώθηκε ο Πανσερραϊκός στο δεύτερο μέρος, πλήρωσε την οπισθοχώρησή του και την αστοχία του ο Ολυμπιακός Βόλου.
Read more!

Μπουμσόνγκ: "Όλα για το πρωτάθλημα"

Ο Μπουμσονγκ σε προσπάθεια του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ βρέθηκε στην πατρίδα του και παρακολούθησε το παιχνίδι της Νις με την Λιόν και με αυτή την αφορμή μίλησε στον Τύπο της Γαλλίας για την πορεία του του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

"Σε προσωπικό επίπεδο, στην αρχή είχα κάποια προβλήματα. Στην Ευρώπη τα πράγματα δεν πήγαν καλά, αλλά έχουμε άλλα δύο παιχνίδια μπροστά μας και θέλουμε να τα κερδίσουμε. Αν δεν καταφέρουμε να προκριθούμε, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ο Σισέ είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Είναι ωραίο να βλέπεις τους παλιούς σου συμπαίκτες, ιδιαίτερα σε ένα νικηφόρο παιχνίδι. Δεν θα ήθελα να έρθω να τους δω και να έχουν σκυμμένα τα κεφάλια. Είναι η πρώτη φορά που επιστρέφω στο Ζερλάν’ για να δω έναν αγώνα και ήταν ευκαιρία γιατί ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν το Σάββατο. Αυτή η Λιόν έχει πολλές δυνατότητες. Είδα μία ομάδα που είχε κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Δεν έκανε πολλές ευκαιρίες, αλλά οι νίκες είναι αυτές που μετρούν κι έχουν σημασία γιατί τονώνουν την αυτοπεποίθηση της ομάδας και την εμπιστοσύνη των φιλάθλων"
, ήταν τα λόγια του Μπουμσόνγκ.
Read more!

Bιεϊρίνια: "Δεν φοβάμαι τον Ολυμπιακό"

Πανηγυρισμοί για το γκολ του Βιερίνια... Ο Αντρές Βιεϊρίνια μίλησε στην εφημερίδα "Goal" για το γκολ... ζωγραφία του στο 92' απέναντι στην ΑΕΚ, το άλμα του ΠΑΟΚ από τη 13η στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, τη συζήτηση περί τίτλου και περί νέου προπονητή ενώ προσπάθησε να αλλάξει θέμα όταν η συζήτηση έφτασε στον Τάσο Κάκο.

- Αντρές, τι βαθμό δυσκολίας θα έβαζες στο γκολ που πέτυχες;
«Δεν ξέρω. Σίγουρα ήταν δύσκολο, διότι ήμουν δεξιά, κινήθηκα παράλληλα με την εστία και έπιασα το σουτ».

- Προσωπικά πιστεύω πως είναι ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχεις πετύχει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Εσύ τι λες;
«Δεν ξέρω, αυτήν τη στιγμή δεν τα θυμάμαι όλα».

- Θεωρώ ότι είναι καλύτερο και από το γκολ σου με τον Παναθηναϊκό πέρυσι στην Αθήνα.
«Ειλικρινά, δεν ξέρω αν είναι το πιο ωραίο, αλλά σίγουρα είναι το πιο σημαντικό. Ηρθε στις καθυστερήσεις ενός μεγάλου αγώνα και με αυτό το γκολ κερδίσαμε και γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό, μέχρι να έρθει το επόμενο».

- Σκέφτεσαι από τώρα το επόμενο;
«Δεν είναι αυτό Απλά έχω μάθει να μη μένω στο παιχνίδι που περνάει, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. Κάθε παιχνίδι που τελειώνει πρέπει να το ξεχνάμε και να ετοιμαζόμαστε για το επόμενο».

- Μετά το τέλος του αγώνα μίλησες και για τη διαιτησία του Τάσου Κάκου στο παιχνίδι. Τώρα που έφυγε η ένταση που υπάρχει μετά το κάθε παιχνίδι, τι έχεις να πεις;
«Δεν θέλω να πω τίποτα. Τι να πω δηλαδή; Εσύ δεν ήσουν στο παιχνίδι; Δεν το είδες; Θες να πούμε για κάτι άλλο; Κάνε μου μια άλλη ερώτηση».

- Καλά, θα το θέσω αλλιώς. Οσο το παιχνίδι έφτανε στο τέλος, βγάζατε μεγάλο πάθος για να πάρετε τη νίκη, το παλέψαμε και δικαιωθήκατε. Θέλατε να «απαντήσετε» και στη διαιτησία;
«Ασχέτως με τον διαιτητή, θέλαμε τη νίκη. Την αξίζαμε βάσει της εικόνας μας στο γήπεδο, διότι ήμασταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι. Και στο τέλος δικαιωθήκαμε και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που πέτυχα το γκολ».

- Πλην του γκολ, είχες και την ασίστ στο πρώτο γκολ του Φωτάκη
«Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε. Αυτό μετράει, αυτό μας νοιάζει όλους».

- Σκοράρεις στο 92', βγάζεις τη φανέλα και πηγαίνεις στη θύρα 4, εκεί που 9.000 φίλαθλοι παραληρούν...
- «Αυτό το συναίσθημα είναι μοναδικό. Να ακούς από το γήπεδο την κερκίδα να φωνάζει, να πανηγυρίζει».

«Καλά έκανε ο πρόεδρος και μίλησε για πρωτάθλημα»
Η ατάκα του Θοδωρή Ζαγοράκη «στόχος είναι το πρωτάθλημα» και η «ανάκληση» σχεδόν 1,5 μήνα αργότερα συζητήθηκε αρκετά, με τον Πορτογάλο να έχει τη δική του άποψη.

Πόσο σας επηρέασε η κίνηση του προέδρου Θοδωρή Ζαγοράκη να πει ότι ο στόχος είναι το πρωτάθλημα και μετά να το πάρει πίσω;
«Ο Ζαγοράκης έκανε καλά που το είπε. Ο πρόεδρος έχει άποψη για την ομάδα διότι την ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Είναι απολύτως λογικό να πει ότι πάμε για πρωτάθλημα διότι κάναμε δύο καλές σεζόν τα δύο τελευταία χρόνια, προστέθηκαν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και δεν είχαμε απώλειες. Οταν είσαι για δύο χρόνια στις πρώτες θέσεις, αυτό που κοιτάς είναι η κορυφή. Αυτό θέλουμε όλοι, είτε το έλεγε αυτό ο πρόεδρος είτε όχι».

Σας πείραξε που ανακάλεσε;
«Δεν είναι το θέμα αν πάμε ή αν δεν πάμε για πρωτάθλημα, αν το λέμε ή όχι. Το θέμα είναι τι κάνουμε».

«Είναι όλα δύσκολα, αν δεν κάνεις προετοιμασία»

Οταν ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε, γινόταν συζήτηση για τον παράγοντα κούραση λόγω των όσων έγιναν στην προετοιμασία. Αυτή η κούραση «χάθηκε» λόγω των νικών;

«Οχι, και το πρόβλημα είναι ότι, όταν δεν κάνεις καλή προετοιμασία, όλα είναι δύσκολα μετά. Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα όσα έγιναν μέσα από τις προπονήσεις».

Εχετε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έχει 19 επίσημους αγώνες και θα δώσετε το λιγότερο άλλους 23...
«Ο,τι έγινε το καλοκαίρι έγινε, δεν γυρίζει ο χρόνος πίσω. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και προσπαθούμε κοιτάζοντας κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι να δουλεύουμε με στόχο τη νίκη. Ξέραμε ότι αυτή θα είναι μια δύσκολη σεζόν, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα».

«Στο χέρι μας η πρόκριση στους ''32''»

Υπήρχε η άποψη ότι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δώσατε μεγαλύτερη βαρύτητα απ' ό,τι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.


«Αυτό είναι λάθος να λέγεται. Το ότι θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και να περάσουμε στην επόμενη φάση δεν σημαίνει ότι παραμελήσαμε το πρωτάθλημα. Δηλαδή τώρα που πετυχαίνουμε νίκες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τι έγινε; Αρχίσαμε να ενδιαφερόμαστε για το πρωτάθλημα; Απλά άρχισαν να έρχονται και στην Ελλάδα τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Πόσο εφικτή είναι η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ;
«Θεωρώ ότι πλέον είναι στο χέρι μας, χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι μια εύκολη υπόθεση».

«Ο Χάβος μας εμπιστεύεται»

Πριν από σχεδόν ένα μήνα ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις και τώρα έχει έξι συνεχόμενες νίκες, όλες με τον Μάκη Χάβο στη θέση του προπονητή. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι που έκανε ο νέος προπονητής...

«Σίγουρα παίζει ρόλο η παρουσία του κυρίου Χάβου. Από τότε που είναι εκείνος ο προπονητής, έδειξε ότι μας εμπιστεύεται, μας άφησε πιο ελεύθερους στο γήπεδο, μας βοήθησε να παίξουμε όπως ξέρουμε ότι μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα και μας έχει βοηθήσει».

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έκανε αρχικά σκέψεις για την πρόσληψη ενός νέου τεχνικού. Θεωρείς ότι το καλύτερο πλέον θα είναι να μείνει ο Μάκης Χάβος μέχρι το τέλος της σεζόν;
«Πλέον ναι, διότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές που ξέρετε ότι δεν είναι καλό για μια ομάδα».

Τι έχει ο ΠΑΟΚ που δεν το είχε στην αρχή της σεζόν;
«Οταν ήρθαν οι πρώτες ήττες, προσπαθήσαμε να βρούμε τι φταίει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε καλή ψυχολογία, κάτι μας έλειπε. Αποδείχθηκε ότι μας έλειπε η εμπιστοσύνη που είχαμε στους εαυτούς μας και η τύχη. Στις έξι μας νίκες μην ξεχνάς ότι έχουμε πετύχει τρεις φορές γκολ στο φινάλε. Πάντα χρειάζεται η τύχη. Δεν φτάνει, βέβαια, μόνο η τύχη για να κερδίσεις. Μετά την πρώτη μας νίκη αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας και σε αυτό βοήθησε πολύ και ο προπονητής».
Read more!

"Πρώτη" στα Σπάτα με Σκόκο

Ο Νάτσο Σκόκο κάνει κόλπα με τη μπάλα Προπόνηση στις νεόκτιστες εγκαταστάσεις της στα Σπάτα έκανε τη Δευτέρα η ΑΕΚ. Μάλιστα, το "παρών" έδωσε και ο Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός "έβγαλε" το πρόγραμμα χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση και ως εκ τούτου τίθεται στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ για την αναμέτρηση της Κυριακής με την Καβάλα.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος κάνει "αγώνα δρόμου" για να προλάβει το μεγάλο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Από την προπόνηση απουσίασε ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος μετέβη στο Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται η εθνική ομάδα της χώρας του για φιλικό αγώνα.

Ο Αλγερινός δεν θα μπορέσει να παίξει, αφού είναι τραυματίας, και ενημέρωσε σχετικά τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας για την κατάσταση της υγείας του, ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Από το παιχνίδι στην Καβάλα θα απουσιάσουν σίγουρα και οι τιμωρημένοι Κώστας Μανωλάς και Τραϊανός Δέλλας (για τον πρώτο υπάρχει βεβαιότητα και για τον δεύτερο αισιοδοξία πως θα τιμωρηθούν με μία αγωνιστική για την αποβολή τους κόντρα στον ΠΑΟΚ).
Read more!

Νασρί: «Άδικη η κριτική»

Νασρί: «Άδικη η κριτική»
Ο Σαμίρ Νασρί εντυπωσιάζει με την απόδοσή του στην Άρσεναλ και ο Λοράν Μπλαν τον υπολογίζει για την εθνική Γαλλίας. Ωστόσο αυτό που ο ίδιος θέλει διακαώς, είναι να αποτινάξει από πάνω του μια για πάντα κάποιους χαρακτηρισμούς που του είχαν αποδοθεί για κακή επιρροή στο εθνικό συγκρότημα κατά τη διοργάνωση του Euro 2008.

Μεγάλη ευθύνη για την αποτυχία αποδόθηκε στον 23χρονο πλέον μέσο των «τρικολόρ» που μετά την κόντρα του με τον Γουίλιαμ Γκαλάς έτυχε σιωπηρής τιμωρίας, αφού για ένα διάστημα δεν βρισκόταν στους εκλεκτούς της εθνικής. Τώρα όμως πιστεύει πως δικαιώνεται, αφού ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος ήταν ο θήτης και ποιο το θύμα:

«Πολλοί μου απέδιδαν άσχημους χαρακτηρισμούς μετά το Euro 2008. Αν προσέξουν όμως θα δουν ότι με όσους είχα πρόβλημα, έχουν μεγάλη ευθύνη και στα επεισόδια του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής». Στην αμέσως επόμενη ερώτηση αν εννοεί τον Γκαλάς απάντησε χωρίς να κρύβει τα λόγια του: «Ναι. Δεν μιλάμε. Αγωνιστήκαμε έναν ολόκληρο χρόνο στην Άρσεναλ χωρίς να μιλάμε. Και δεν είμαι ο μόνος με τον οποίο είχε πρόβλημα».

Τέλος δεν ξέχασε τη Μάρσεϊγ, που τον ανέδειξε και του άνοιξε το δρόμο της ευρωπαϊκής του καριέρας: «Ίσως μια μέρα επιστρέψω. Γιατί όχι. Η Μαρσέιγ έχει γίνει η πρώτη δύναμη στη χώρα».
Read more!

Το ξεχωριστό fan club του Ντρέντε


Το ξεχωριστό fan club του Ντρέντε (pic)
Στη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μη χωρούσε, αλλά στην Έρκουλες περισσεύει. Ο Ρόιστον Ντρέντε έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων της νεοφώτιστης ομάδας. Ο Ολλανδός άσος, που πέτυχε το νικητήριο γκολ κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ την Κυριακή, πανηγύρισε μετά τη λήξη του αγώνα παρέα με το προσωπικό του fan club.

Αυτό αποτελείται από… κάτι τύπους που έβαλαν ράστα περούκες και έβαψαν μαύρα τα πρόσωπά τους φορώντας μπλούζες που έγραφαν «I love Drenthe». Άλλοι θα το έβρισκαν από προσβλητικό έως ρατσιστικό. Ο Ντρέντε πάντως όχι…
Read more!

Πέρασε και η Καβάλα από την Τρίπολη

Κρις και Πετκάκης σε φάση από το παιχνίδι Αστέρας τρίπολης-καβάλα Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Καβάλα, η οποία επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και "αναρριχήθηκε" στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το τέρμα που χάρισε το τρίποντο στους "Αργοναύτες" πέτυχε ο Ονουάτσι στο 62'. Οι Αρκάδες για ακόμα ένα παιχνίδι στο σπίτι τους δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν και πλέον σε πέντε αναμετρήσεις στην Τρίπολη μετρούν τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Το 1-0, είναι το αγαπημένο σκορ των δύο ομάδων, όταν αναμετρόνται μεταξύ τους, καθώς και στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι σήμερα υπήρξε νικητής με το συγκεκριμένο σκορ. Η διαφορά είναι ότι πέρσι ο Αστέρας Τρίπολης είχε πανηγυρίσει και τις δύο φορές, ενώ φέτος η Καβάλα ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν από την αρχή τα ηνία, πιέζοντας να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε οδηγούς στο σκορ. Αυτό που έλειπε από το σύνολο του Βαγέλλη Βλάχου ήταν η τελική προσπάθεια που θα έβγαζε σε θέση βολής κάποιον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης. Η Καβάλα από το πρώτο λεπτό έδειξε τις διαθέσεις της να διαφυλάξει το μηδέν στα μετόπισθεν και όποτε της δινόταν η ευκαιρία να βγει μπροστά για να απειλήσει.

Οι Αρκάδες είχαν την υπεροχή που ήταν άκαρπη, ενώ οι "Αργοναύτες" χρειάστηκε να περάσουν 26 λεπτά για να επιχειρήσουν κάποιο σουτ. Ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ στο 44', όμως, η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ογκμπέτσε και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ντεγκρά.

Οι δύο προπονητές έκαναν γρήγορα από μία αλλαγή στην επανάληψη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κάνουν πιο επιθετική την ομάδα τους. Ο Οκούκα έριξε στη μάχη τον Βουτσίτσεβιτς στη θέση του Ντιέ, ενώ ο Βλάχος απέσυρε τον Κρις και τοποθέτησε στην αντίπαλη περιοχή τον Ρομπέρτο.

Η κίνηση που απέδωσε καρπούς, ήταν αυτή του τεχνικού της Καβάλας, καθώς ο Βουτσίτσεβιτς βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας και έδωσε περισσότερη ελευθερία στον Αμπντούν, ο οποίος στο 62' δημιούργησε το γκολ που πέτυχε ο Ονουάτσι.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχοντας μείνει πίσω στο σκορ, ανέβαζε συνεχώς παίκτες στην επίθεση, αλλά άφηνε και ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Ντεγκρά. Ετσι οι "Αργοναύτες" φρόντιζαν να βγαίνουν στην αντεπίθεση και με αυτό τον τρόπο να διώχνουν την πίεση από την περιοχή του Γκαλίνοβιτς. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και έτσι έμειναν για πέμπτο φετινό παιχνίδι στην έδρα τους χωρίς νίκη.

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Φώσκολου (Πειραιά)
Read more!

«Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή μου»

Ευτυχισμένος από την κλήση του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, για το φιλικό με την Γαλλία την Τετάρτη, δήλωσε ο Τζέι Μπόθροϊντ.

Ο 28χρονος επιθετικός της Κάρντιφ- ο οποίος έχει πετύχει ήδη 13 γκολ και οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του- είναι ο πρώτος παίκτης της κατηγορίας, μετά τον Ντέιβιντ Νάγκεντ το 2007, που θα έχει την τιμή να αγωνιστεί με το εθνόσημο.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν περίμενε την συγκεκριμένη εξέλιξη. « Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα στην αρχή, αλλά αυτή είναι η πιο σημαντική μέρα στην καριέρα μου και είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο στην αρχή της περιόδου, απλά ήθελα να σκοράρω περισσότερο και όταν δέχθηκα την κλήση εντυπωσιάστηκα».

Ο επιθετικός αναφέρθηκε και στην εμπειρία του να προπονείται με πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές. « Όταν συνεργάζεσαι με ποδοσφαιριστές όπως ο Στήβεν Τζέραρντ και ο Ριο Φέρντιναντ πρέπει να δουλεύεις πιο σκληρά για να αποδείξεις την αξία σου. Αν καταφέρω να αγωνιστώ την Τετάρτη θα είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα».
«Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή μου»
Στην κλήση του Μπόθροϊντ στάθηκε και ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος αφού τον συνεχάρη για την κλήση του δήλωσε μετανιωμένος που τον άφησε να φύγει νωρίς από την Άρσεναλ:

« Είναι ένα από τα σφάλματα μου ότι δεν τον κράτησα. Αλλά έχω πει πολλές φορές ότι είναι σημαντικό ένας ποδοσφαιριστής να έχει καλή καριέρα ακόμα και αν έχει αποχωρήσει από τον σύλλογο. Είχε μια καθοδική πορεία στην καριέρα του, όμως τώρα φαίνεται να έχει επιστρέψει και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για αυτόν». Read more!

Με μπροστάρη τον Γκόμεζ!

Με μπροστάρη τον Γκόμεζ!
Επιστροφή στις νίκες για τη Μπάγερν, με τον Γκόμεζ να βρίσκει ξανά δίχτυα και τους Βαυαρούς να επικρατούν άνετα 3-0 της Νυρεμβέργης. Δεύτερη διαδοχική νίκη για τη Φράιμπουργκ και φουλ για… Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γκόμεζ πέτυχε το έβδομο διαδοχικό τέρμα σε τέσσερα ματς και χάρισε στην Μπάγερν σημαντική εντός έδρας νίκη 3-0 επί της Νυρεμβέργης. Οι Βαυαροί ήταν ανώτεροι, προηγήθηκαν με τον Γκόμεζ στο 10’, ο Λαμ στο 57’ με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, ενώ ο διεθνής φορ διαμόρφωσε το 3-0 στο 75’.
Σε... τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ μπήκε η Φράιμπουργκ, καθώς επικράτησε 1-0 τη Χοφενχάιμ εκτός έδρας και βρέθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν την υπεροχή, χαμένες ευκαιρίες, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με γκολ του Σισέ στο 90’ πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Ντόρτμουντ-Αμβούργο 2-0
(49΄ Καγκάουα, 71΄ Μπάριος)

Καϊζερσλάουτερν-Στουτγκάρδη 3-3
(58΄ Μικάνσκι, 76΄ Ιλίτσεβιτς, 78΄ Άμπελ - 19΄ Μποκά, 32΄ Κακάου, 50΄ πεν. Γκέντνερ)

Κολονία-Γκλάντμπαχ 0-4
(51΄, 90΄ Μπομπαντίγια, 70΄ Μπράντλεϊ, 82΄ Ντε Καμάργκο)

Ζανκτ Πάουλι-Λεβερκούζεν 0-1
(81΄ Ρενάτο Αουγκούστο)

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 2-2
(11΄ Γκραφίτε, 33΄ Τζέκο - 39΄ Εντού, 76΄ Χούντελαρ)

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-0

Μάιντς-Ανόβερο 0-1
(44΄ Πίντο)

Χοφενχάιμ-Φράιμπουργκ 0-1
(90' Σισέ)

Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη 3-0
(10', 75` Γκόμεζ, 57' πεν. Λαμ)



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)


Ντόρτμουντ 31

Μάιντς 24

Λεβερκούζεν 24

Φράιμπουργκ 21

Άιντραχτ Φρανκφούρτης 20

Μπάγερν Μονάχου 19

Ανόβερο 19

Χοφενχάιμ 18

Νυρεμβέργη 18

Αμβούργο 18

Βέρντερ Βρέμης 15

Βόλφσμπουργκ 14

Ζανκτ Πάουλι 13

Στουτγκάρδη 11

Καϊζερσλάουτερν 11

Σάλκε 10

Γκλάντμπαχ 10

Κολονία 8
Read more!

Αφιερωμένη σε Ιντζάγκι και Πάτο η νίκη

Αφιερωμένη σε Ιντζάγκι και Πάτο η νίκη
Στους άτυχους Ιντζάγκι και Πάτο αφιέρωσε τη σπουδαία νίκη στο ντέρμπι ο τεχνικός της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε ότι δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι αλλαγές στην ενδεκάδα εφόσον τα πράγματα δε πάνε καλά. «Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στους Πάτο και Ιντζάγκι, και ιδιαίτερα στον Πίπο, ο οποίος δεν μπορούσε να είναι εδώ μαζί μας. Είχαμε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα και βάλαμε από την αρχή την Ίντερ υπό πίεση», ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος τόνισε ότι εφόσον χρειαστεί δεν θα διστάσει να κάνει ξανά αλλαγές.

Οι «ροσονέρι» εδώ και τρία παιχνίδια έχουν αφήσει στο πάγκο τον Ροναλντίνιο, με τον Ζέεντορφ να τα πηγαίνει περίφημα σε ρόλο δεκαριού. «Ακόμα και στις μεγάλες ομάδες που έχουν παίκτες αστέρια, θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να φτάσεις στη νίκη. Είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα στην αρχή της χρονιάς, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχαμε περισσότερα αμυντικά προβλήματα με τόσους επιθετικογενείς παίκτες. Τώρα στην ομάδα υπάρχει ισορροπία και όλοι οι παίκτες αισθάνονται σημαντικοί».
Read more!

Η προεπιλογή της Εθνικής Εφήβων

Η προεπιλογή της Εθνικής Εφήβων
Ο Γιώργος Βλασσόπουλος θα έχει την ευκαιρία -έστω και νωρίς- να δουλέψει με τους παίκτες που επέλεξε το διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου, με την Εθνική Εφήβων να μπαίνει σταδιακά σε ρυθμούς προετοιμασίας, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωτάθληματος (21-31/7). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βλασσόπουλος, κάλεσε τους : Λαρεντζάκης, Πλουμής (Αιγάλεω), Καμάρας (ΟΣΦΠ), Αγραβάνης, Τσόντζος (Μαρούσι), Τριποδάκης (ΓΣ Κηφισιάς), Βλάχος (Πανιώνιος), Δημακόπουλος, Μαραγκός (Παναθηναϊκός), Τσιλούλης (Φοίνικας Λάρισας), Τσελεντάκης (ΑΚ Αστέρια), Μαρούγκας (Περιστέρι), Μποχωρίδης (Άρης Θεσ/νίκης), Μήτσιαλος (ΑΟΚ Βέροιας), Δεληγιώργης (Μαντουλίδης).
Read more!

Του τη φύλαγε ο Ζλάταν *ΒΙΝΤΕΟ*

Του τη φύλαγε ο Ζλάταν (video)
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε στο ντέρμπι της Ίντερ με τη Μίλαν η μονομαχία του Μάρκο Ματεράτσι με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, από την οποία ο πρώτος κατέληξε στο νοσοκομείο. Ο Σουηδός επιθετικός της Μίλαν σε μια διεκδίκηση της μπάλας κλότσησε με κίνηση «Κουνγκ Φου» τον πρώην συμπαίκτη και φίλο του. «Δεν το έκανα επίτηδες. Και οι δύο προσπαθήσαμε να κερδίσουμε την μπάλα και χτυπήσαμε ο ένας πάνω στον άλλο. Ζητώ συγγνώμη, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο», είπε ο Ιμπραΐμοβιτς μετά το τέλος του αγώνα.

Λίγο νωρίτερα πάντως, ο Ματεράτσι είχε φροντίσει να δώσει ένα καλό μάθημα στον 29χρονο επιθετικό στη φάση που ο «Ίμπρα» κέρδισε το πέναλτι της ομάδας του। Οι σχέσεις των δύο παικτών κατά την κοινή πορεία τους στην Ίντερ ήταν φιλικές, όμως ο Ιταλός αμυντικός θεώρησε προδοσία τη φυγή του Σουηδού. Παρά την επιστροφή του Ζλάταν στο Καμπιονάτο, οι σχέσεις τους εξακολουθούν να είναι «παγωμένες».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.youtube.com/watch?v=Ptdo6aPQK3M&feature=player_embedded
Read more!

«Κράξιμο» στον διαιτητή και στην Ισπανία

«Κράξιμο» στον διαιτητή και στην Ισπανία
Έξαλλος ήταν ο πρόεδρος της Βιγιαρεάλ Φερνάντο Ρόιγκ μετά το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όπου ο διαιτητής δεν απέβαλε τον Μάξουελ για φάουλ στον Βαλέρο που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Η Βιγιαρεάλ προσπάθησε να πάρει κάτι θετικό από την Μπαρτσελόνα, ωστόσο η κακή εμφάνιση του διαιτητή τούς στέρησε αυτό το δικαίωμα σύμφωνα με τον πρόεδρό της Φερνάντο Ρόιγκ.

«Ο Μάξουελ έπρεπε να αποβληθεί. Αν έφευγε είχαμε μια ελπίδα να κερδίσουμε. Ήταν μια καθαρή φάση αλλά δεν ήθελε να σφυρίξει. Έβγαλε μια κίτρινη, αλλά δεν τόλμησε να βγάλει κόκκινη», είπε ο πρόεδρος για να συνεχίσει να κατηγορεί τον διαιτητή: «Επίσης ακύρωσε ένα γκολ της Μπαρτσελόνα που δεν ήταν οφσάιντ, και μετά τους έδωσε ένα γκολ που ήταν».

Φαινόμενα κακής διαιτησίας λοιπόν και εκτός Ελλάδας…

Read more!

Ίνγκλις ο αντι-Μπαζίλε

Ίνγκλις ο αντι-Μπαζίλε
Ο Τζο Ίνγκλις θα είναι τελικώς ο αντικαταστάτης του Τζιανλούκα Μπαζίλε στην Μπαρτσελόνα, καθώς ο Αυστραλός φόργουορντ συμφώνησε με τους «μπλαουγκράνα». Οι πρωταθλητές Ευρώπης, που είχαν εξετάσει και τις περιπτώσεις των Σίμας Γιασάιτις και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, κατέληξαν στον 23χρονο φόργουορντ της Γρανάδα, ο οποίος μετρά μέχρι τώρα στην ACB 13,3 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ κατά μέσο όρο.
Read more!

Ο Ρονάλντο και ο πατέρας του σερ Αλεξ!

Ο Ρονάλντο και ο πατέρας του σερ Αλεξ!
Δεν θα έλεγε όχι σε μία ενδεχόμενη επιστροφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερσταρ παραδέχτηκε ότι του λείπει η Πρέμιερ Λιγκ και τόνισε ότι ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι σαν δεύτερος πατέρας. «Να είμαι ειλικρινής, μου λείπει η Πρέμιερ Λιγκ. Έχω καλές αναμνήσεις από το Μάντσεστερ. Έχω πολύ καλούς φίλους εκεί, οπότε ποτέ μη λες ποτέ (για το ενδεχόμενο να επιστρέψει). Ο σερ Άλεξ είναι για μένα δεύτερος πατέρας. Με βοήθησε πολύ στα έξι χρόνια που παρέμεινα στο Μάντσεστερ».

Ο Πορτογάλος έχει σημειώσει ήδη 13 γκολ μέχρι στιγμής και ο ίδιος θεωρεί ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει συμβάλει τα μέγιστα. «Παίζω καλά επειδή είμαι σε καλή κατάσταση, επειδή ο Μουρίνιο είναι εδώ, επειδή είμαι πατέρας τώρα. Όλα αυτά μαζί έχουν συντελέσει στο να αγωνίζομαι τόσο καλά, κι ελπίζω να συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Στη συνέχεια ο Ρονάλντο αναφέρθηκε στον Special One. «Είναι φανταστικό να εργάζεσαι μαζί με τον Μουρίνιο. Είναι έμπειρος προπονητής. Και μόνο οι τίτλοι που έχει κερδίσει μιλάνε από μόνοι τους. Το απολαμβάνω να δουλεύω μαζί του».
Read more!

Κάρικ και Σάντα Κρουζ προς Μπέρμιγχαμ

Κάρικ και Σάντα Κρουζ προς Μπέρμιγχαμ
Ο Τζεράρντ Ουγιέ αποκάλυψε τους δυο πρώτους μεταγραφικούς στόχους της Άστον Βίλα για την χειμερινή περίοδο που είναι ο Μίκαελ Κάρρικ της Γιουνάιτεντ και ο Ρόκε Σάντα Κρουζ της Σίτι.

Ο πρόεδρος της Άστον Βίλα αποκάλυψε ότι είναι καιρός η ομάδα του να προβεί σε μεταγραφές και για αυτό διέθεσε στον Τζεράρντ Ουγιέ την πρόθεση του να ξοδέψει περίπου 30 εκατομμύρια λίρες για την ενίσχυση της ομάδας.

Ο Ουγιέ έχει σκοπό να αποκτήσει τρεις ή και τέσσερις νέους παίκτες και οι πρώτοι δυο στόχοι του είναι ο Μίκαελ Καρρίκ και ο Ρόκε Σάντα Κρουζ.

Όμως δεν θα υπάρξουν μόνο νέα μέλη, καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και αποχωρήσεις.

Οι πιθανοί παίκτες που θα αποχωρήσουν είναι ο Νάιτζελ Ρίο Κόκερ, ο Τζον Κάριου, ο Στιβ Σίντγουελ και ο Κέρτις Ντέιβις.

Read more!

Ο πόνος του Άλντο ντε Νίγκρις

Ο πόνος του Άλντο ντε Νίγκρις
Ένας χρόνος πέρασε από τότε που ο Αντόνιο ντε Νίγκρις άφησε την τελευταία του πνοή αγωνιζόμενος με την ομάδα της Λάρισας. Ο αδερφός του Άλντο μίλησε για τον Αντόνιο, μην μπορώντας να ξεχάσει το θλιβερό αυτό περιστατικό.Ο Άλντο ντε Νίγκρις αγωνίζεται στη Μοντερέι, ομάδα στην οποία και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα ο Αντόνιο. Ο πρώτος σημείωσε στα ΜΜΕ της χώρας του για τον αδικοχαμένο αδερφό του. «Ήμουν με την οικογένειά μου στο σπίτι μου όταν δέχθηκα μια κλήση. Νόμιζα ότι ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Καμιά φορά νομίζεις ότι είναι εφιάλτης και προσπαθείς να ξυπνήσεις, αλλά δεν ήταν έτσι. Νομίζω ότι μου έδωσε δύναμη ο Τόνο, διότι έλεγε ότι είναι στο χέρι μου να παίξω ποδόσφαιρο και ήξερα ότι θύμωνε αν δεν τα κατάφερνα. Νομίζω ότι το πνεύμα του ήταν σε κάθε παιχνίδι μου και παραμένει. Ο πόνος μεγαλώνει κάθε φορά που τον θυμάμαι. Αυτή τη σεζόν που κάποιοι κάνουν συγκρίσεις, ο πόνος είναι μεγαλύτερος», είπε μεταξύ άλλων.
Read more!

Ερχεται ο Θιγάντα για Ξάνθη

Ερχεται ο Θιγάντα για Ξάνθη
Ο Χοσέ Άνχελ Θιγάντα φαίνεται θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, καθώς αποτελεί επιλογή του Χρήστου Πανόπουλου.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εξέδρα», ο μεγαλομέτοχος της ακριτικής ομάδας τα βρήκε με τον Ισπανό τεχνικό σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για να τακτοποιηθούν και άλλα ζητήματα, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές.

Ο Πανόπουλος θέλει να έχει τελειώσει το θέμα με τον προπονητή έως το τέλος της εβδομάδας. Ο Θιγάντα πιθανότατα θα βρίσκεται στη χώρα μας την Τετάρτη (17/11), ώστε να δει τις εγκαταστάσεις του συλλόγου και την πόλη, ενώ θα συζητήσουν και για τους συνεργάτες και το τεχνικό τιμ που θα τον πλαισιώνουν.
Read more!

Συνεδρίαση Superleague για... τα ντοκουμέντα

Συνεδρίαση Superleague για... τα ντοκουμέντα
Την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. της Superleague για το αίτημα του Παναθηναϊκού σχετικά με την παράδοση ηχητικού υλικού της ομιλίας του Βαγγέλη ΜαρινάκηΑναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 16/11/2010 στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και του Αθλητικού Εισαγγελέα, για την παράδοση ηχητικού υλικού της 09.11.2010 συνεδρίασης του Δ.Σ. της Super League.

2. Διάφορα.»
Read more!

Κρέσιτς: «Δεν ήταν πέναλτι του Τζιμπούρ»

Κρέσιτς: «Δεν ήταν πέναλτι του Τζιμπούρ»
Την πεποίθησή του πως το πέναλντι που κέρδισε ο Ραφίκ Τζιμπούρ δεν είναι καθαρό, εξέφρασε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντάριο Κρέσιτς. Τι είπε για τον «Δικέφαλο» αλλά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ο Κροάτης κίπερ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» και σημείωσε για το πέναλτι του Αλγερινού στράικερ:

«Ήταν προφανές, ότι ο Τζιμπούρ ήθελε να ακουμπήσει την μπάλα και την επαφή με μένα, για να πάρει πέναλτι. Για μένα, δεν ήταν πέναλτι. Ήταν μία ακόμη κακή απόφαση του διαιτητή».

Για τον ΠΑΟΚ και τη συνέχεια του:
«Εμείς πρέπει να κοιτάμε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ήδη από σήμερα σκεφτόμαστε τον Ολυμπιακό και πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο»..

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο: «Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία, αλλά εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Read more!

Βραζιλία-Αργεντινή στη ΝΕΤ!

Βραζιλία-Αργεντινή στη  ΝΕΤ!
Η ΕΡΤ εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του φιλικού Βραζιλίας-Αργεντινής που θα γίνει στις 19.00 της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δικαιώματα κόστισαν στη δημόσια τηλεόραση περίπου 10.000 ευρώ. Τον αγώνα θα δείξει η ΝΕΤ.


...και Αγγλία-Γαλλία
Επίσης την Τετάρτη, αλλά σε μαγνητοσκόπηση τα μεσάνυχτα, η ΝΕΤ θα μεταδώσει το φιλικό Αγγλίας-Γαλλίας του οποίου επίσης απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα το δεύτερο κρατικό κανάλι.
Read more!

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΚΛΕΙΣΕ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΑΣ! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
ΕΡΩΤΗΣΗ:

Ποιός ποδοσφαιριστής είναι το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου κατα τη γνώμη σας;

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜA:





1oς Γιάννης Φετφατζίδης:
     43%

2ος Σωκράτης Παπασταθόπουλος
   28%

3ος Σωτήρης Νίνης
  27%

4ος Κυριάκος Παπαδόπουλος
   2%


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ! ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ CHAMPIONS LEAGUE;
Α) Barcelona
Β)Real Madrid
 Γ)Chelsea
Δ)Milan
Ε) Άλλη Read more!

Σε τραγική κατάσταση ο Μήτρογλου.

Σε τραγική κατάσταση ο Μήτρογλου...
Εσπευσμένα αναχώρησε για τη Γερμανία ο Κώστας Μήτρογλου, αφού ο επιθετικός του Ολυμπιακού θέλει να επισκεφτεί στους γονείς του, οι οποίοι περνούν το προσωπικό τους δράμα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην οικία τους. Ήταν που ήταν «πεσμένος» ο Κώστας Μήτρογλου λόγω της αγωνιστικής του απραξίας στον Ολυμπιακό, συνέβη και το άσχημο συμβάν με το σπίτι των γονιών του και τον... αποτελείωσε. Ο νεαρός επιθετικός μετέβη στη Γερμανία, όπου θα επισκεφτεί τους γονείς του, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί στις δύσκολες στιγμές που περνούν μετά την πυρκαγιά που σημειώθηκε στην οικία τους.

Το ευτύχημα, όπως αναφέραμε, είναι ότι δεν υπήρξε ο παραμικρός τραυματισμός στα συγγενικά πρόσωπα του Μήτρογλου, το σπίτι όμως έγινε παρανάλωμα και πλέον οι γονείς του «πιστολέρο» φιλοξενούνται σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Για πόσο θα λείψει ο Μήτρογλου στη Γερμανία είναι άγνωστο. Οι συμπαίκτες του στους Πειραιώτες, ο Ερνέστο Βαλβέρδε και η διοίκηση του συλλόγου, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις δύσκολες στιγμές του Έλληνα άσου.
Read more!

Οι υποψήφιοι...

Ζεσουάλδο Φερέιρα Ο Κάρλος Φρέιτας έχει αναλάβει να "ξεψαχνίσει" την αγορά προκειμένου να βρεθεί όσον το δυνατόν συντομότερα ο αντικαταστάτης του Νιόπλια και η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί από κοινού με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας, Κώστα Αντωνίου.

Τα ονόματα που ακούγονται πολλά, με αυτό του πρώην τεχνικού της Μάλαγα Ζεσουάλδο Φερέιρα να βρίσκεται -αυτή τη στιγμή τουλάχιστον- πρώτο στη λίστα.

Η μεγάλη εμπειρία και η... λατρεία για το επιθετικό ποδόσφαιρο (αγαπημένο του σύστημα το 4-3-3) είναι κάποια από τα στοιχεία που διακατέχουν τον Πορτογάλο προπονητή ενώ αξίζει να αναφερθεί πως υπήρξε δάσκαλος του Ζοσέ Μουρίνιο στη σχολή προπονητικής που αποφοίτησε ο "special one", με τον οποίο ωστόσο βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα!

Δεύτερος στη σχετική λίστα των υποψήφιων αντικαταστατών βρίσκεται ο Πάολο Σόουζα, για τον οποίο ωστόσο υπάρχουν επιφυλλάξεις -λόγω της απειρίας του- ενώ πάντα δυνατά "παίζει" το όνομα του Γάλλου τεχνικού, Πολ Λε Γκουέν.

Διακαή πόθο αποτελεί βέβαια ο Μαρσέλο Λίπι ωστόστο του υψηλό κασέ του Ιταλού τεχνικού κάνει από μόνο του εξαιρετικά δύσκολη την περίπτωσή του. Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, Μαρθελίνο Γκαρσία Τοράλ, Χαβιέρ Αγκίρε και Ντιέγκο Σιμεόνε είναι μερικά ακόμα απο τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι.
Read more!

Θετικός ο Ντούντα για Σερβία

Θετικός ο Ντούντα για Σερβία
Ολοένα και πιο κοντά στην επιμήκυνση της συνεργασίας του με την Εθνική Σερβίας είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ντούντα με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της σερβικής ομοσπονδίας εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει στον πάγκο της πατρίδας του.
"Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους Κάπισιτς και Γκαβρίλοβιτς. Μιλήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν το μπάσκετ της Σερβίας. Επιθυμία μου, δεν το κρύβω, είναι να ολοκληρώσω τον τετραετή κύκλο μου στην εθνική ομάδα. Το οικονομικό δεν με απασχολεί, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα.

Ποτέ δεν πίεσα την ομοσπονδία να με πληρώσει. Για τους συνεργάτες μου όμως, και τους παίκτες, ναι επιμένω να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται. Είναι θέμα αρχής.

Περιμένω τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, ώστε να δω πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση, αφού είναι πιθανό να επέλθουν διαφορές αλλαγές.

Αν όλα πάνε καλά, δεν βλέπω τον λόγο για να μη συνεχίσω. Δεν πιστεύω πως θα φέρει αντιρρήσεις ο σύλλογός μου. Άλλωστε και στον Γιαννάκη είχε επιτρέψει ο Ολυμπιακός να δουλεύει και στην εθνική Ελλάδας"
Read more!

Σκίμπε: «Από τους κορυφαίους ο Γκέκας»

Δικαιωμένος για την επιμονή του να ζητήσει την απόκτηση του Φάνη Γκέκα από τη διοίκηση της Άιντραχτ δήλωσε ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στη συμβολή του 30χρονου επιθετικού στη φετινή εξαιρετική πορεία της Άιντραχτ, που είναι πέμπτη στην Bundesliga.
Σκίμπε: «Από τους κορυφαίους ο Γκέκας»
«Με τον Φάνη διαθέτουμε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα. Το μεγάλο του προσόν είναι πως με λίγες ενέργειες καταφέρνει να σκοράρει και είναι αυτό που τον διέκρινε και στις προηγούμενες ομάδες του. Για μια ομάδα σαν την Άιντραχτ, που δεν δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, είναι σημαντικό να διαθέτει έναν επιθετικό στον οποίο μπορεί να βασιστεί και ο οποίος στις τρεις ευκαιρίες πετυχαίνει δύο γκολ», τόνισε. Read more!

Αφιέρωμα Στον Μεγάλο Τελικό της Formula 1 Part 2

Δεν ήταν δόλωμα ο Webber

Δεν ήταν… δόλωμα ο Γουέμπερ
Η Red Bull από τη αρχή της σεζόν αρνείται κατηγορηματικά να χρησιμοποιήσει εντολές, αφήνοντας και του δύο πιλότους ελεύθερους να κάνουν ό,τι θέλουν. Ωστόσο, το χθεσινό πιτ στοπ του Γουέμπερ από πολλούς θεωρήθηκε πως είχε σκοπό να ξεγελάσει τους υπεύθυνους της Ferrari και να φωνάξουν τον Αλόνσο για αλλαγή ελαστικών πιο νωρίς.

«Μετά τον αγώνα, όλοι νομίζουν ότι τα πάντα έγιναν σκόπιμα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να σχεδιάσεις», ήταν τα λόγια του ιδιοκτήτη της Red Bull, Ντίετριτς Μάτεσιτς, ο οποίος δεν παρέλειψε να συμπληρώσει:

«Ξέρω ότι ο Μαρκ θέλει μια ξεκάθαρη θέση στην ομάδα το 2011 και μπορώ να καταλάβω την απογοήτευσή του. Αλλά θα συνεχίσει με εμάς. Τώρα είμαστε Dream Team με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις», τόνισε ο ιδιοκτήτης των «κόκκινων ταύρων».

Δεν έχει τύψεις ο Πετρόβ

Έναν από τους καλύτερους αγώνες έκανε ο Βιτάλι Πετρόβ στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι, κρατώντας πίσω του για σχεδόν 40 γύρους τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ρώσος τόνισε πως καταλαβαίνει την απογοήτευση του Αλόνσο, ωστόσο συμπλήρωσε πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο.
Δεν έχει τύψεις ο Πετρόβ
«Έκανα τον αγώνα μου, έδωσα ότι καλύτερο μπορούσα, δεν ήθελα να αφήσω ένα μονοθέσιο να με προσπεράσει. Προσπάθησα να πιέσω, ήξερα ότι λόγω της κάθετης δύναμης η Ferrari ήταν πιο γρήγορη από εμάς, αλλά σε αυτήν την πίστα είναι δύσκολο να προσπεράσεις. Νομίζω ότι πρέπει να είναι θυμωμένος, όποτε δεν βρίσκω λόγο να μιλήσουμε τώρα», τόνισε ο πιλότος της Renault, ο οποίος χθες ίσως έδειξε στους ανθρώπους της γαλλικής ομάδας αυτό που ήθελαν για να του ανανεώσουν το συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.

Ο Πετρόβ συμπλήρωσε πως δεν επιθυμούσε να «μονομαχήσουν» με τον Αλόνσο, καθώς ήθελε να προστατεύσει τον Ισπανό από μια επαφή που θα έβαζε τέλος στην υπόθεση τίτλος.

Η Renault ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιός θα είναι ο δεύτερος πιλότος, καθώς όλα παραμένουν ανοιχτά με τον Βιτάλι Πετρόβ, την ώρα που ο Νικ Χάιντφελντ βρίσκεται σε συζητήσεις με την γαλλική ομάδα.

Οι νεώτεροι παγκόσμιοι πρωταθλητές

Ο Φέτελ πανηγυρίζει την πολ ποζίσιον στο Μπαχρέιν Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε χθες τον τίτλο των οδηγών στη Φόρμουλα Ένα και έγινε ο νεώτερος παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Γερμανός κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 23 ετών και 135 ημερών και «έκλεψε» τη συγκεκριμένη «πρωτιά» από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος το 2008 ήταν 23 ετών και 301 ημερών.
Επίσης, ο Φέτελ είναι μόλις ο δεύτερος Γερμανός που κατέκτησε τον τίτλο στη Φόρμουλα Ένα μετά τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος στέφθηκε επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, με τελευταία το 2004.

Οι νεώτεροι οδηγοί που στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στη Φόρμουλα Ένα είναι οι εξής:
2010 - Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull): 23 ετών και 135 ημερών
2008 - Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν): 23 ετών και 301 ημερών
2005 - Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Ρενό): 24 ετών και 59 ημερών
1972 - Έμερσον Φιτιπάλντι (Βραζιλία/Λότους): 25 ετών και 274 ημερών
1994 - Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Μπένετον): 25 ετών και 315 ημερών
1975 - Νίκι Λάουντα (Αυστρία/Φεράρι): 26 ετών και 198 ημερών
1997 - Ζακ Βιλνέβ (Καναδάς/Γουίλιαμς): 26 ετών και 201 ημερών
1963 - Τζιμ Κλαρκ (Βρετανία/Λότους): 27 ετών και 189 ημερών

Read more!

Κασίγιας: «Παράδειγμα για όλους ο Γκουαρντιόλα»

Το επικείμενο ντέρμπι (29/11) ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν στο επίκεντρο των δηλώσεων που έκαναν ο Ίκερ Κασίγιας και ο Νταβίντ Βίγια. Ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας έπλεξε το εγκώμιο του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ ο 29χρονος επιθετικός τόνισε πως επανειλημμένα έχει πει τα καλύτερα για τον Ζοσέ Μουρίνιο.
Κασίγιας: «Παράδειγμα για όλους ο Γκουαρντιόλα»
«Ο Βίγια και εγώ μιλούσαμε περίπου μισή ώρα το πρωί και δεν είπαμε τίποτα για το ντέρμπι. Για εμάς δεν είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή, επειδή έχουμε άλλες υποχρεώσεις», ανέφερε ο Κασίγιας και πρόσθεσε: «Ο Γκουαρντιόλα είναι ένας σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος. Αποτελεί παράδειγμα για όλους μας».

Από την πλευρά του, ο Βίγια ρωτήθηκε για τον Μουρίνιο. «Καλύτερα να ανατρέξετε στο αρχείο σας. Έχω απαντήσει είκοσι φορές σε αυτό το θέμα», ήταν η απάντησή του.

Στη συνέχεια, ο Κασίγιας μίλησε για τον Βίγια: «Έχει κάνει τη δική του πορεία και τα νούμερά του είναι εντυπωσιακά. Το ντέρμπι θα είναι σπουδαίο και ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό ματς». Read more!

Φορτσάρουν για την παραμονή του Μιραλάς

Ο Κέβιν Μιραλάς θα απουσιάσει από το ματς με την Ηλιούπολη Στον Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει ήδη οι ενέργειες για την παραμονή του ον Κέβιν Μιραλάς στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Πρώτος στόχος της διοίκησης των Πειραιωτών είναι να έρθουν σε συμφωνία με την Σεντ Ετιέν και αργότερα να στραφούν στην πλευρά του μάνατζερ του Βέλγου επιθετικού, όπου τα πράγματα μοιάζουν ευκολότερα, λόγω και της επιθυμίας του Μιραλάς να παραμείνει στο λιμάνι.

Οι "ερυθρόλευκοι" αναμένεται να καταθέσουν, αυτή τη εβδομάδα, πρόταση μικρότερη των 2,5 εκατομμυρίων για την αγορά του Βέλγου επιθετικού ενώ στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια τους την συγκατάθεση της Σεντ Ετιέν θα προσεγγίσουν τον μάνατζερ του για τα περαιτέρω.
Read more!

Ενίσχυση στην άμυνα

Εχει συμπληρώσει ήδη περισσότερο από ένα μήνα στον πάγκο της ΑΕΚ, οπότε είναι σε θέση πια να γνωρίζει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να ενισχυθεί η ομάδα στην προσεχή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Στην αμυντική γραμμή των "κιτρινόμαυρων" εχει εντοπίσει μέχρι τώρα τις πιο πολλές αδυναμίες ο Μανόλο Χιμένεθ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το ρόστερ που υπάρχει σε επίθεση και μεσαία γραμμή.

Ο Χιμένεθ αναμένεται να εισηγηθεί την απόκτηση δύο παικτών για τα μετόπισθεν, έναν κεντρικό αμυντικό και έναν ανασταλτικό χαφ. Ο προπονητής της ΑΕΚ πιστεύει ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και στα άκρα αλλά κρίνει ότι σημαντικότερα είναι τα προβλήματα στον άξονα. Read more!

Οι Σανς έλαμψαν στο Λος Αντζελες

Aλωσαν το Λος Αντζελες οι Σανς Οι Σανς κατάφεραν να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να νικήσουν μέσα στο Λος Αντζελες τους πρωταθλητές Λέικερς με 121-116, μετά από συναρπαστικό παιχνίδι, που καθήλωσε τους θεατές, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το «Στέιπλες Σέντερ». Η ομάδα του Φοίνιξ με 22 τρίποντα «ισοπέδωσε» το καλάθι των Λέικερς και έφθασε στη μεγάλη αυτή νίκη.

Ο Τζέισον Ρίτσαρντσον είχε 35 πόντους, ο Χέντο Τούρκογλου άλλους 17, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Στιβ Νας 21 πόντους και 13 ασίστ. Ο Τζος Τσίλντρες έπαιξε για 22 λεπτά έχοντας 2 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Από την άλλη πλευρά ο Πάου Γκασόλ είχε 28 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ ο Κόμπι Μπράιαντ τελείωσε το ματς με 25 πόντους, 14 ασίστ και 9 ριμπάουντ.

Στην Οκλαχόμα, οι Σπερς επικράτησαν των Θάντερ με 117-104. Ο Ματ Μπόνερ είχε 21 πόντους, όσους είχε και ο Μάνου Τζινόμπιλι. Στη Νέα Υόρκη, οι Ρόκετς παρά τις απουσίες των Γιάο Μινγκ και ʼαρον Μπρουκς, νίκησαν μέσα στην έδρα των Νικς με 104-96.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ
Ατλάντα-Μινεσότα 111-105
Σακραμέντο-Ντιτρόιτ 94-100
Οκλαχόμα-Σαν Αντόνιο 104-117
Νέα Υόρκη-Χιούστον 96-104
ΛΑ Λέικερς-Φοίνιξ 116-121
Read more!

Τέλος ο Νιόπλιας, με Γκμοχ στον πάγκο!


H θητεία του Νίκου Νιόπλια στον Παναθηναϊκό τελείωσε! Όπως ανακοίνωσε η «πράσινη» ΠΑΕ, οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε από χθες ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Φεύγω σαν φίλος, με την πεποίθηση ότι ενήργησα πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού και την αγωνιστική του επιτυχία», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι έπειτα από συνάντηση του Προέδρου, κ. Ν. Πατέρα με τον προπονητή της ομάδας, κ. Ν. Νιόπλια, αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ευχαριστούμε τον κ. Νιόπλια για την προσφορά του στην ομάδα και τη συμβολή του στην κατάκτηση του περσινού double και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας».

Ο κ. Νιόπλιας, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, την οποία ανταπέδωσα αφιερώνοντας πλήρως τις προσπάθειές μου στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Ζήσαμε στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μου, αλλά και στην ιστορία της ομάδας, όπως η κατάκτηση του περσινού double και εύχομαι ολόψυχα στην ομάδα να επαναλάβει αντίστοιχες επιτυχίες και φέτος γιατί της αξίζει. Φεύγω σαν φίλος με την πεποίθηση ότι ενέργησα πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού και την αγωνιστική του επιτυχία».

Ζεσουάλδο Φερέιρα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, Μαρθελίνο Γκαρσία Τοράλ, Χαβιέρ Αγκίρε και Ντιέγκο Σιμεόνε. Ένας εκ των παραπάνω πέντε θα είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του Παναθηναϊκού και με αυτή τη σειρά προτίμησης…

Read more!

Ίντερ-Μίλαν 0-1

Πόσο πιο πολύ να την πονέσει;
Με την υπογραφή του Ιμπραΐμοβιτς
Ο Ιμπραΐμοβιτς εκτέλεσε την Ίντερ
Την ανάγκασε να ακούει αστεία για «το αφεντικό της πόλης» μέχρι το δεύτερο γύρο…
Τη «γονάτισε» για πρώτη φορά ως γηπεδούχο, έπειτα από πέντε σερί ήττες…
Την άφησε έξι πόντους από την κορυφή -στην οποία επιπλέον θα «καμαρώνει» την ίδια…
Κι όλα αυτά με σκόρερ τον μόνο που ΔΕΝ ήθελε!

Το πέναλτι του «πρώην» Ιμπραΐμοβιτς ξετύλιξε το απόλυτο «σενάριο» ικανοποίησης για τη Μίλαν και της έδωσε κάτι παραπάνω από μια νίκη (1-0) στο ντέρμπι με την Ίντερ.
«Ας με αποδοκιμάσουν, καλό θα μου κάνουν», είπε πριν το παιχνίδι ο Ιμπραΐμοβιτς. Και τελικά οι οπαδοί της Ίντερ… τον ευεργέτησαν. Κερδισμένο πέναλτι από τον Ματεράτσι, εύστοχη εκτέλεση και πριν περάσουν πέντε λεπτά, οι αποδοκιμασίες που άκουσε στην είσοδο των ομάδων… είχαν πιάσει τόπο!

Αντίθετα, τόπο δεν έπιασαν σε κανένα σημείο του αγώνα οι προσπάθειες των «νερατζούρι» να επανέλθουν. Ακόμα και όταν βρέθηκαν… περισσότεροι στο γήπεδο για ένα ημίωρο με… χορηγία του Αμπατέ (διαπληκτίστηκε στο 60’ με τον Πάντεφ, έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα), οι «νερατζούρι» επιβεβαίωσαν αυτό που από την αρχή της χρονιάς φοβούνται να παραδεχθούν:
Ότι η αύρα του πρωταθλητή βρίσκεται στην… τσέπη κάποιου παλτού στη Μαδρίτη (μάλλον του κυρίου Μουρίνιο) ...

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΙΝΤΕΡ: Καστελάτσι, Κόρντομπα, Λούσιο, Ματεράτσι (67' Μπιαμπιανί), Κίβου, Zανέτι, Στάνκοβιτς, Όμπι (36' Κουτίνιο), Σνάιντερ, Μιλίτο (46' Πάντεφ), Ετό

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα, Φλαμινί, Γκατούζο (46' Πίρλο), Αμπροζίνι, Ζέεντορφ (73' Μπόατενγκ), Ρομπίνιο (62' Αντονίνι), Ιμπραΐμοβιτς

Πόσο πιο πολύ να την πονέσει; (video)
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...