ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Bιεϊρίνια: "Δεν φοβάμαι τον Ολυμπιακό"

Πανηγυρισμοί για το γκολ του Βιερίνια... Ο Αντρές Βιεϊρίνια μίλησε στην εφημερίδα "Goal" για το γκολ... ζωγραφία του στο 92' απέναντι στην ΑΕΚ, το άλμα του ΠΑΟΚ από τη 13η στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, τη συζήτηση περί τίτλου και περί νέου προπονητή ενώ προσπάθησε να αλλάξει θέμα όταν η συζήτηση έφτασε στον Τάσο Κάκο.

- Αντρές, τι βαθμό δυσκολίας θα έβαζες στο γκολ που πέτυχες;
«Δεν ξέρω. Σίγουρα ήταν δύσκολο, διότι ήμουν δεξιά, κινήθηκα παράλληλα με την εστία και έπιασα το σουτ».

- Προσωπικά πιστεύω πως είναι ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχεις πετύχει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Εσύ τι λες;
«Δεν ξέρω, αυτήν τη στιγμή δεν τα θυμάμαι όλα».

- Θεωρώ ότι είναι καλύτερο και από το γκολ σου με τον Παναθηναϊκό πέρυσι στην Αθήνα.
«Ειλικρινά, δεν ξέρω αν είναι το πιο ωραίο, αλλά σίγουρα είναι το πιο σημαντικό. Ηρθε στις καθυστερήσεις ενός μεγάλου αγώνα και με αυτό το γκολ κερδίσαμε και γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό, μέχρι να έρθει το επόμενο».

- Σκέφτεσαι από τώρα το επόμενο;
«Δεν είναι αυτό Απλά έχω μάθει να μη μένω στο παιχνίδι που περνάει, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. Κάθε παιχνίδι που τελειώνει πρέπει να το ξεχνάμε και να ετοιμαζόμαστε για το επόμενο».

- Μετά το τέλος του αγώνα μίλησες και για τη διαιτησία του Τάσου Κάκου στο παιχνίδι. Τώρα που έφυγε η ένταση που υπάρχει μετά το κάθε παιχνίδι, τι έχεις να πεις;
«Δεν θέλω να πω τίποτα. Τι να πω δηλαδή; Εσύ δεν ήσουν στο παιχνίδι; Δεν το είδες; Θες να πούμε για κάτι άλλο; Κάνε μου μια άλλη ερώτηση».

- Καλά, θα το θέσω αλλιώς. Οσο το παιχνίδι έφτανε στο τέλος, βγάζατε μεγάλο πάθος για να πάρετε τη νίκη, το παλέψαμε και δικαιωθήκατε. Θέλατε να «απαντήσετε» και στη διαιτησία;
«Ασχέτως με τον διαιτητή, θέλαμε τη νίκη. Την αξίζαμε βάσει της εικόνας μας στο γήπεδο, διότι ήμασταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι. Και στο τέλος δικαιωθήκαμε και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που πέτυχα το γκολ».

- Πλην του γκολ, είχες και την ασίστ στο πρώτο γκολ του Φωτάκη
«Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε. Αυτό μετράει, αυτό μας νοιάζει όλους».

- Σκοράρεις στο 92', βγάζεις τη φανέλα και πηγαίνεις στη θύρα 4, εκεί που 9.000 φίλαθλοι παραληρούν...
- «Αυτό το συναίσθημα είναι μοναδικό. Να ακούς από το γήπεδο την κερκίδα να φωνάζει, να πανηγυρίζει».

«Καλά έκανε ο πρόεδρος και μίλησε για πρωτάθλημα»
Η ατάκα του Θοδωρή Ζαγοράκη «στόχος είναι το πρωτάθλημα» και η «ανάκληση» σχεδόν 1,5 μήνα αργότερα συζητήθηκε αρκετά, με τον Πορτογάλο να έχει τη δική του άποψη.

Πόσο σας επηρέασε η κίνηση του προέδρου Θοδωρή Ζαγοράκη να πει ότι ο στόχος είναι το πρωτάθλημα και μετά να το πάρει πίσω;
«Ο Ζαγοράκης έκανε καλά που το είπε. Ο πρόεδρος έχει άποψη για την ομάδα διότι την ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Είναι απολύτως λογικό να πει ότι πάμε για πρωτάθλημα διότι κάναμε δύο καλές σεζόν τα δύο τελευταία χρόνια, προστέθηκαν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και δεν είχαμε απώλειες. Οταν είσαι για δύο χρόνια στις πρώτες θέσεις, αυτό που κοιτάς είναι η κορυφή. Αυτό θέλουμε όλοι, είτε το έλεγε αυτό ο πρόεδρος είτε όχι».

Σας πείραξε που ανακάλεσε;
«Δεν είναι το θέμα αν πάμε ή αν δεν πάμε για πρωτάθλημα, αν το λέμε ή όχι. Το θέμα είναι τι κάνουμε».

«Είναι όλα δύσκολα, αν δεν κάνεις προετοιμασία»

Οταν ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε, γινόταν συζήτηση για τον παράγοντα κούραση λόγω των όσων έγιναν στην προετοιμασία. Αυτή η κούραση «χάθηκε» λόγω των νικών;

«Οχι, και το πρόβλημα είναι ότι, όταν δεν κάνεις καλή προετοιμασία, όλα είναι δύσκολα μετά. Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα όσα έγιναν μέσα από τις προπονήσεις».

Εχετε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έχει 19 επίσημους αγώνες και θα δώσετε το λιγότερο άλλους 23...
«Ο,τι έγινε το καλοκαίρι έγινε, δεν γυρίζει ο χρόνος πίσω. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και προσπαθούμε κοιτάζοντας κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι να δουλεύουμε με στόχο τη νίκη. Ξέραμε ότι αυτή θα είναι μια δύσκολη σεζόν, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα».

«Στο χέρι μας η πρόκριση στους ''32''»

Υπήρχε η άποψη ότι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δώσατε μεγαλύτερη βαρύτητα απ' ό,τι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.


«Αυτό είναι λάθος να λέγεται. Το ότι θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και να περάσουμε στην επόμενη φάση δεν σημαίνει ότι παραμελήσαμε το πρωτάθλημα. Δηλαδή τώρα που πετυχαίνουμε νίκες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τι έγινε; Αρχίσαμε να ενδιαφερόμαστε για το πρωτάθλημα; Απλά άρχισαν να έρχονται και στην Ελλάδα τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Πόσο εφικτή είναι η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ;
«Θεωρώ ότι πλέον είναι στο χέρι μας, χωρίς να σημαίνει ότι θα είναι μια εύκολη υπόθεση».

«Ο Χάβος μας εμπιστεύεται»

Πριν από σχεδόν ένα μήνα ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις και τώρα έχει έξι συνεχόμενες νίκες, όλες με τον Μάκη Χάβο στη θέση του προπονητή. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι που έκανε ο νέος προπονητής...

«Σίγουρα παίζει ρόλο η παρουσία του κυρίου Χάβου. Από τότε που είναι εκείνος ο προπονητής, έδειξε ότι μας εμπιστεύεται, μας άφησε πιο ελεύθερους στο γήπεδο, μας βοήθησε να παίξουμε όπως ξέρουμε ότι μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα και μας έχει βοηθήσει».

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έκανε αρχικά σκέψεις για την πρόσληψη ενός νέου τεχνικού. Θεωρείς ότι το καλύτερο πλέον θα είναι να μείνει ο Μάκης Χάβος μέχρι το τέλος της σεζόν;
«Πλέον ναι, διότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές που ξέρετε ότι δεν είναι καλό για μια ομάδα».

Τι έχει ο ΠΑΟΚ που δεν το είχε στην αρχή της σεζόν;
«Οταν ήρθαν οι πρώτες ήττες, προσπαθήσαμε να βρούμε τι φταίει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε καλή ψυχολογία, κάτι μας έλειπε. Αποδείχθηκε ότι μας έλειπε η εμπιστοσύνη που είχαμε στους εαυτούς μας και η τύχη. Στις έξι μας νίκες μην ξεχνάς ότι έχουμε πετύχει τρεις φορές γκολ στο φινάλε. Πάντα χρειάζεται η τύχη. Δεν φτάνει, βέβαια, μόνο η τύχη για να κερδίσεις. Μετά την πρώτη μας νίκη αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας και σε αυτό βοήθησε πολύ και ο προπονητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...