ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Όμιλος… «κανόνι»!

Η ολιγωρία της Άρσεναλ που ηττήθηκε 2-0 από την Μπράγκα και η «τριάρα» που η Σαχτάρ Ντόνετσκ φιλοδώρησε εκτός έδρας την Παρτιζάν, έβαλαν φωτιά στον όγδοο όμιλο του Champions League.
Όμιλος… «κανόνι»!
Οι Ουκρανοί πέρασαν στην πρώτη θέση, ενώ οι Πορτογάλοι «έπιασαν» τους «κανονιέρηδες» στη δεύτερη. Πιθανή ακόμη και η τριπλή ισοβαθμία μετά την τελευταία αγωνιστική, με την ομάδα του Λονδίνου, σε αυτή την περίπτωση, να έχει το πάνω χέρι.

Στην επόμενη και τελευταία «στροφή» η Σαχτάρ φιλοξενεί την Μπράγκα και χρειάζεται έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Από την άλλη η Άρσεναλ φιλοξενεί την αδιάφορη Μπράγκα και προκειμένου να αποφύγει κάθε είδους μπελά, θα πρέπει να την νικήσει στο «Έμιρεϊτς».
Read more!

Στην επόμενη φάση Τσέλσι-Μαρσέιγ

Διπρόσωπη
Ούτε επίτηδες να το 'κανε!
Αφού θύμισε στους φίλους της το κακό -τον τελευταίο καιρό- πρόσωπό της, σπαταλώντας ένα ολόκληρο ημίχρονο προσπαθώντας να ισοφαρίσει το γκολ κάποιου… τίμιου Μπέλο, η Τσέλσι θέλησε να τους δείξει στο «δεύτερο» ότι έρχονται καλύτερες μέρες.
Διπρόσωπη
Οι «μπλε», παίζοντας με τα «δεύτερα», ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με γκολ των Στάριτζ και Μαλουντά -είχαν, μάλιστα και δύο δοκάρια- και με τη νίκη 2-1 πανηγύρισαν, εκτός από την πρόκριση στους «16» του Champions League και την πρωτιά στον 6ο όμιλο.

Στους "16" η Μαρσέιγ με "διπλό" στη Ρωσία

Φάση από το γκολ του Βαλμπουενά Η Μαρσέιγ πέρασε νικηφόρα (3-0) από τη Ρωσία και σφράγισε το εισιτήριο για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Με την ήττα αυτή η Σπάρτακ Μόσχας έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι και πλέον θα αρκεστεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Βαλμπουενά με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας, ανοίγοντας το σκορ νωρίς για τη Μαρσέιγ (18'). Η Σπαρτάκ πίεζε για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και άγγιξε το 1-1 στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από σέντρα του Μακέεφ, ο Μανταντά βρήκε την μπάλα τόσο, όσο χρειαζόταν για να της αλλάξει πορεία και να την στείλει πίσω από τον Ουέλινγκτον, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο κενό τέρμα.
Read more!

Μίλαν φορμαρισμένη, Ρεάλ… δαιμονισμένη!


Special… «βασίλισσα»!
Πάρ’ τη μια… φίλα την άλλη!
Ρεάλ και Μίλαν συνέχισαν και στο Champions League να μπερδεύουν για το ποια είναι εντυπωσιακότερη:
Η «βασίλισσα», που πέρασε σαν τυφώνας από το Άμστερνταμ (4-0 τον Άγιαξ) και σφράγισε την πρωτιά του ομίλου ή οι «ροσονέρι» που έκαναν την πέμπτη συνεχή νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις (2-0 στη Γαλλία την Οσέρ) και θα τους συνοδεύσουν στους «16» της διοργάνωσης…
Μίλαν φορμαρισμένη, Ρεάλ… δαιμονισμένη!
Τι κι αν ταξίδεψε στο Άμστερνταμ έχοντας ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League. Τι κι αν ακολουθεί το «clasico» κόντρα στην Μπάρτσελόνα.
Η Ρεάλ Μαδρίτης με ολοφάνερη τη σφραγίδα του «Special One», Μουρίνιο, έκανε φύλλο και φτερό τον Άγιαξ επικρατώντας 4-0!
Read more!

Γερμανοί ήταν οι Ρωμαίοι!

Γερμανοί ήταν οι Ρωμαίοι!
Μπορεί οι Γερμανοί να έχουν το όνομα πως δεν παρατάνε ένα παιχνίδι, όμως η Ρόμα είχε τη χάρη και έκανε την ολική επαναφορά και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ 0-2 από την Μπάγερν Μονάχου, έφερε τα πάνω κάτω στην επανάληψη και επικράτησε 3-2. Μποριέλο (49’), Ντε Ρόσι (81’) και Τότι (84’) οι σκόρερ των νικητών. Δύο γκολ ο Γκόμεζ (34’, 39’) για τους φιλοξενούμενους. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Βασιλεία επικράτησε 1-0 της Κλουζ και έχει το προβάδισμα για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Ρόμα – Μπάγερν 3-2
Read more!

Το πάλεψε ο ΠΑΟΚ


Αν και ο ΠΑΟΚ το πάλεψε αρκετά σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού με την Μπενετόν Τρεβίζο στην Πυλαία τελικά γνώρισε την ήττα με 67-62 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του EuroCup.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει την δεύτερη ήττα της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην διοργάνωση. Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ μπορούσαν να είναι αλλιώς αφού ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είχε πολύ καλή παρουσία και τελείωσε το παιχνίδι με νταμπλ-νταμπλ φίγκιουρ σε πόντους (17π.) και ριμπάουντ (17ρ.).
Τα δεκάλεπτα: 10-11, 26-35, 42-50, 62-67 Read more!

Αισιόδοξος ο Μπαρικέλο

Ένα «επιθετικό» μονοθέσιο θέλει να έχει ο Ρούμπενς Μπαρικέλο την επόμενη σεζόν. Ο Βραζιλιάνος θα συνεχίσει να «πιλοτάρει» για λογαριασμό της Williams σε αντίθεση με τον πρώην ομόσταβλό του, Νίκο Χούλκνμπεργκ, που ακόμη αναζητά ομάδα.
Αισιόδοξος ο Μπαρικέλο
«Αισθάνομαι καλά, πως η ομάδα έχει κάνει καλή δουλειά σε ότι έχει να κάνει για τη επόμενη σεζόν. Έχει ένα επιθετικό στυλ, η προσέγγιση του μονοθέσιου φαίνεται καλή, μου αρέσει. Οφείλεται στην φαντασία τώρα, κάποια καινούργια μονοθέσια είναι καλά, κάποια άλλα πολύ καλύτερα», τόνισε ο Βραζιλιάνος πιλότος της Williams.

Ταυτόχρονα, ο Μπαρικέλο είναι ικανοποιημένος από τη φετινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ενώ πλασαρίστηκε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών. Read more!

«Οι δηλώσεις Γκέκα-Αμανατίδη μας στεναχωρούν»

Τη λύπη του για τις δηλώσεις των Φάνη Γκέκα και Γιάννη Αμανατίδη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ. Σε αυτή τονίζεται χαρακτηριστικά: «…περιμέναμε ότι θα καταλάβαιναν ότι καθήκον τους ήταν να επιστρέψουν στην Εθνική μας…», ενώ σημειώνεται: «Και δίκιο να έχουν, πιστεύουμε ότι το χάνουν»!
«Οι δηλώσεις Γκέκα-Αμανατίδη μας στεναχωρούν»
Η ανακοίνωση του ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΥ ΦΑΡΟΥ

«Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ με αφορμή τις δηλώσεις του Φάνη Γκέκα και του Γιάννη Αμανατίδη, σε διάφορα σάιτ, έχει να πει ότι μας λυπούν και μας στεναχωρούν.
Περιμέναμε ότι και ο Φάνης Γκέκας και ο Γιάννης Αμανατίδης θα καταλάβαιναν ότι καθήκον τους ήταν να επιστρέψουν στην Εθνική μας και να ξαναφορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ τους τιμά, τους αγαπά, για όσα έχουν προσφέρει στην Εθνική μας, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη συγκεκριμένη περίοδο, στο να αναφέρονται σε παλιότερες μέρες τι σκοπό εξυπηρετούν; Και δίκιο να έχουν, πιστεύουμε ότι το χάνουν.

Τώρα η Εθνική μας έχει ένα νέο προπονητή, τον Φερνάντο Σάντος και δόξα το θεό πάει καλά και η ανανέωση που ζητάνε όλοι, έχει πραγματοποιηθεί.

Δυστυχώς, ενώ περιμέναμε την επάνοδο στην Εθνική μας και του Φάνη Γκέκα και του Γιάννη Αμανατίδη δυο διεθνείς μας επέλεξαν να κλείσουν μια για πάντα την πόρτα της Εθνικής μας. Δικαίωμά τους.

Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ θα ναι πάντα δίπλα στην Εθνική μας και στους διεθνείς μας. Είμαστε περήφανοι στο να τραγουδάμε τον Εθνικό μας ύμνο παρέα με τους διεθνείς, όπου και να αγωνίζονται.

Η ανακοίνωση της Ε.Π.Ο. ότι η Εθνική είναι αρρώστια, είναι ιδέα, είναι πάθος, μας καλύπτει και μας ενώνει.

Ξαναλέμε όμως, ότι είναι λάθος και ντροπή να μιλάμε τόσο εύκολα για το παρελθόν της Εθνικής μας.

Μια Εθνική Ελλάδος που επί Ότο μεγαλούργησε.

Ο Ότο και οι διεθνείς μας έβγαλαν όλη την Ελλάδα στους δρόμους. Και να θυμίσουμε και κάτι, όταν πήραμε το EURO 2004 στην Πορτογαλία ελάχιστοι διεθνείς αγωνίζονταν βασικοί στις ομάδες τους.

Και κάτι ακόμα, η μοναδική πρόκριση που χάσαμε επί Ότο, ήταν το MUNDIAL του 2006 στην Γερμάνια.

Εκείνο που μας μένει, σε όλους εμάς του ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΥ ΦΑΡΟΥ, είναι ότι η Εθνική του Ότο μας πήγε σε τελικές διοργανώσεις και ότι τώρα βρισκόμαστε 11 στο κόσμο.

Τους ευχαριστούμε για όλες τις χαρές που μας έχουν χαρίσει
». Read more!

Ένα μήνα έξω ο Μάριτς!

Ένα μήνα έξω ο Μάριτς!
Σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό του αγκώνα υποβλήθηκε την Τρίτη ο Άλεξ Μάριτς, προκειμένου να του αφαιρεθεί μια κύστη που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα. Ο Σερβοαυστραλός σέντερ του Παναθηναϊκού θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα ενώ σε δεκαπέντε ημέρες θα βγάλει τα ράμματα.

Αυτό σημαίνει πως ο 26χρονος παίκτης του «τριφυλλιού» θα χάσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του «τριφυλλιού» για την κανονική περίοδο της Euroleague αλλά και αυτά με Μαρούσι, Ηρακλή, Άρη και ΑΕΚ για την Α1.

Η εξέλιξη αυτή μπλοκάρει προς το παρόν τα πλάνα για δανεισμό του Γιώργου Μπόγρη στον Ηρακλή. Read more!

Πονοκεφαλιάζει ενόψει Βέρντερ ο Ρέντναπ

Αμφίβολοι για την εντός έδρας αναμέτρηση της Τετάρτης με την Βέρντερ Βρέμης είναι οι Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ και Γκάρεθ Μπέιλ, μιας και αποχώρησαν τραυματίες από την τελευταία προπόνηση της Τότεναμ. Ο Χάρι Ρέντναπ θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να δει την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του.
Πονοκεφαλιάζει ενόψει Βέρντερ ο Ρέντναπ
Ο Ολλανδός μέσος αποχώρησε με πόνους στον αστράγαλο και πήγε να κάνει άμεσα ακτινογραφία, με τα αποτελέσματα να αναμένονται αύριο.

Από την άλλη ο Μπέιλ ταλαιπωρείται ακόμη από τον τραυματισμό στον ώμο που αποκόμισε στο σαββατιάτικο ντέρμπι με την Άρσεναλ. Read more!

Επιστρέψει για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

Παρκέ θα πατήσει και πάλι ο Ραμούνας Σισκάουσκας, έναν μήνα μετά τον τραυματισμό του που στέρησε από τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς τη δυνατότητα χρησιμοποίησής του. Η αποστολή του «Σίσκα» να επαναφέρει την ΤΣΣΚΑ στον δρόμο των επιτυχιών μόνο εύκολη δεν είναι, αφού οι Μοσχοβίτες δείχνουν να παραπαίουν κινδυνεύοντας ακόμα και με αποκλεισμό από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας.
Επιστρέψει για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα
Ο Λιθουανός θα βρίσκεται στον πάγκο των Ρώσων στο παιχνίδι του Μιλάνου, η απόφαση ωστόσο για το αν θα αγωνιστεί ή όχι, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον προπονητή του, ο οποίος θα προσπαθήσει να οδηγήσει τους φιναλίστ της Ευρωλίγκας του 2009, στην πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στον Δ’ όμιλο. Read more!

Δίδαξε στο «Καραϊσκάκη» ο Χιμένεθ!

Όχι, δεν κινδυνεύει η θέση του Βαλβέρδε, ούτε ο Χιμένεθ… έκοψε αζυμούθιο με αυτά που τραβάει στην ΑΕΚ!

Ο προπονητής της «Ένωσης» βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» -όχι για να κάτσει στον πάγκο, αλλά για να «διδάξει» κάποια από τα… μυστικά του σε Έλληνες συναδέλφους του.

Ο Ισπανός -με τη βοήθεια και του συνεργάτη του ψυχολόγου, Μιγκέλ Μορίγια και χρησιμοποιώντας λάπτοπ και προτζέκτορα- μίλησε για περίπου δύο ώρες στους παρευρισκόμενους από τον Σύνδεσμο Ελλήνων προπονητών ποδοσφαίρου.
Δίδαξε στο «Καραϊσκάκη» ο Χιμένεθ!
Αφού τους ανέλυσε, δε, κάποια στοιχεία της φιλοσοφίας του (κυρίως σχετικά με την ανάπτυξη των υποδομών), στο τέλος της παρουσίασης έλαβε τιμητική πλακέτα από τους εκπροσώπους του Συνδέμου.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν επίσης και οι Στέλιος Σεραφείδης και Χρήστος Αντωνόπουλος -με τον τελευταίο, μάλιστα (ως υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του συνδέσμου παλαιμάχων της ΑΕΚ) να… παίζει με τον πόνο του Ισπανού, προτείνοντας του αστειευόμενος να χρησιμοποιήσει τον ίδιο για να λύσει το πρόβλημα στα μπακ. Read more!

«Περήφανοι που είμαστε κομμάτι της ιστορίας»!

Το όνομά του είναι συνυφασμένο με όλες τις επιτυχίες του μπασκετικού Παναθηναϊκού την τελευταία δεκαετία. Το παιχνίδι απέναντι στη Βαλένθια, την προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (20:00) είναι το 500ο των «πρασίνων» σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που αποτελεί κομμάτι της λαμπρής ιστορίας των πρωταθλητών Ελλάδος.
«Περήφανοι που είμαστε κομμάτι της ιστορίας»!
«Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είμαστε περήφανοι που είμαστε κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό το συναίσθημα. Όπως σημαντικό είναι ότι αυτή η πορεία, όλο αυτό το παρελθόν και ελπίζω και το παρόν και το μέλλον, είναι συνδεδεμένο με επιτυχίες, καλό μπάσκετ και χαρές. Αυτό μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Και εννοείται ότι έχουμε περισσότερες ευθύνες ακριβώς εξαιτίας αυτής της ιστορίας που έχει ο Παναθηναϊκός. Ελπίζω όλοι μαζί να συνεχίσουμε με επιτυχίες», τα όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα της ομάδας, το «δεξί χέρι» του Ομπράντοβιτς.

Η συνέχεια των δηλώσεων άνηκε καθαρά στο ματς της Πέμπτης κόντρα στη Βαλένθια του νεοπροσληφθέντος, Σβέτισλαβ Πέσιτς, το οποίο είναι το υπ’ αριθμόν 244 παιχνίδι του Δημήτρη Ιτούδη, στον πάγκο του «τριφυλλιού». «Το ότι ήρθε ένας καινούριος προπονητής έχει εξιτάρει λίγο τους παίκτες της Βαλένθια, τους έχει αφυπνίσει. Αυτό θα πρέπει να εξιτάρει κι εμάς. Να «ξυπνήσουμε» κι εμείς, με την έννοια ότι έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο που είναι ανανεωμένος σε σχέση με τις ιδέες του αγωνιστικά. Αν και ο νέος προπονητής έχει κοουτσάρει μόνο ένα παιχνίδι μέχρι στιγμής, αυτό με τη Σαραγόσα -το άλλο απέναντι στην Ολίμπια Λουμπλιάνα απλά το παρακολούθησε- είχε πλέον μέρες για να προετοιμαστεί για το δικό μας παιχνίδι. Είναι εμφανές ότι πιέζουν την μπάλα από πολύ ψηλά. Παίζουν επιθετική άμυνα, είναι πιο συνεπείς σε αυτόν τον τομέα, στον αμυντικό σε ότι αφορά την ατομική τους, αλλά και την ομαδική τους απόδοση», ο τρόπος με τον οποίο ο Δημήτρης Ιτούδης επέστησε την προσοχή του Διαμαντίδη και των υπολοίπων παικτών της ομάδας του.

 
Read more!

Ανοιχτή σε προτάσεις η Σίτι

Καταφατικά απαντάει η Μάντσεστερ Σίτι σε ρωτήσεις ομάδων και μάνατζερ για την παραχώρηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, σύμφωνα με το «Skysports». Ο Τογκολέζος επιθετικός δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ρομπέρτο Μαντσίνι και έχει εκφράσει και ο ίδιος την επιθυμία του να αποχωρήσει.
Ανοιχτή σε προτάσεις η Σίτι
Ο 26χρονος φορ μίλησε πρόσφατα για τελειωμένη συμφωνία ανάμεσα στους «πολίτες» και τη Γιουβέντους για τη μεταγραφή του, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Ο αγγλικός σύλλογος πάντως δεν φέρνει αντίθεση στην παραχώρηση του επιθετικού της έναντι ενός εύλογου αντιτίμου, αφού ο Μαντσίνι έχει ζητήσει να ελαφρύνει το πολυάριθμο ρόστερ της ομάδας. Read more!

Χαλπερίν αντί Έρτσεγκ στην Α1

Σε αλλαγή ξένου παίκτη προχώρησε για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, καθώς όπως αποφάσισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Γιοτάμ Χαλπερίν θα αγωνίζεται αντί του Ζόραν Έρτσεγκ στα παιχνίδια της Α1. Ο Ισραηλινός γκαρντ, που μέχρι σήμερα είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην Ευρωλίγκα και ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ είχε θέση στις εγχώριες διοργανώσεις, ανταμείφθηκε έτσι για την σκληρή προσπάθειά του στις προπονήσεις, αλλά και την καλή εμφάνισή του στο ματς με την Ρόμα.
Χαλπερίν αντί Έρτσεγκ στην Α1
Ο Χαλπερίν έδειξε στον αγώνα της Ιταλίας και στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε, ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικά στον εκτελεστικό τομέα, καθώς σημείωσε 7 πόντους, ενώ βοήθησε στην άμυνα και στην δημιουργία του παιχνιδιού. Πλέον ο Έρτσεγκ θα περιοριστεί μόνο στα παιχνίδια Ευρωλίγκας, αν και η μέχρι τώρα παρουσία του δεν πείθει ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Read more!

Φερέιρα: "Τέλειος αντίπαλος η Μπαρτσελόνα"

Ο Ζεσουάλσο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα... Τέλειο αντίπαλο, για πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, χαρακτήρισε τη Μπαρτσελόνα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο τεχνικός των "πρασίνων" ζήτησε από τους παίκτες του να μην φοβηθούν τους "μπλαουγκράνα", ενώ ξεκαθάρισε ότι η ενδεκάδα που θα παρατάξει θα είναι η ίδια με αυτή που αντιμετώπισε τον Ηρακλή, με μία μόνο αλλαγή.

"Εχουμε πάθος να οργανωθούμε, να δουλέψουμε όχι μόνο για τη Μπαρτσελόνα, αλλά για το μέλλον. Εχω έρθει εδώ σε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει για την ιστορία της", τόνισε αρχικά ο 64χρονος προπονητής και συνέχισε: "Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε και να καταλάβουν οι παίκτες ότι σε κάθε αγώνα θα κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε. Θα πρέπει να παρατάξουμε μία ομάδα σοβαρή, που θα πρέπει να ξέρει τι θα κάνει, αντίστοιχη των προσδοκιών που έχουμε.

Ο σκοπός μου είναι να δώσω το έναυσμα στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να φοβηθούμε απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ίσως να αλλάξουμε κάτι, όχι όλα όσα έχω δει και χρειάζονται αλλαγές. Όχι τις θέσεις των παικτών, αλλά τον τρόπο σκέψης. Ακόμη και στο Γιουρόπα Λιγκ να συνεχίσουμε θα τα δώσουμε όλα, πρέπει να δώσουμε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να ξαναδείξει το μεγαλείο του".

Ο κ. Φερέιρα έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ μία εκ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και μίας αγγλικής ομάδας, ενώ για την αυριανή αναμέτρηση πρόσθεσε: "Αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν αμεσα. Αύριο θα παίξει η ομάδα που έπαιξε με τον Ηρακλή εκτός από έναν παίκτη. Πρέπει να δω ποιος θα είναι πιο υπεύθυνος για να μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη να παίξει. Μετά σιγά-σιγά θα μπορέσουμε να μπούμε σε άλλες αλλαγές που μπορούν να γίνουν".

Πως φαντάζετε στο μέλλον τον δικό του Παναθηναϊκό; "Οι νίκες πρέπει να γίνονται με όλους και με μικρές και μεγάλες ομάδες. Να κάνουμε τους φιλάθλους μας να νιώθουν ενθουσιασμένοι μαζί μας, να κάνουμε ότι μπορούμε για να παραμείνουμε πρωταθλητές. Ηρθα εδώ γι' ακόμη καλύτερα πράγματα".Το γεγονός ότι στο ντεμπούτο του στον πράσινο πάγκο θα βρει απέναντί του έναν αντίπαλο της δυναμικότητας της Μπαρτσελόνα, τόνισε: "Δεν θα ήθελα για πρώτο ματς άλλη ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι τέλεια. Αύριο θα έχω μία καλύτερη εντύπωση, γιατί αύριο θα δώ το πνευματικό επίπεδο των παικτών, την ποιότητά τους, την ικανότητα τους, διότι αντιμετωπίζοντας μία από τις καλύτερες ομάδες είμαι πεπεισμένος ότι και οι παίκτες μου θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους".Κατσουράνης: "Έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε κάτι σπουδαίο"Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Κώστας Κατσουράνης... "Είναι ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα να πετύχεις κάτι σπουδαίο. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση, ένα καλό ξεκίνημα με το νέο προπονητή κι αν έρθει η νίκη θα είναι κάτι σπουδαίο απέναντι στην κορυφαία ομάδα του κόσμου".

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Μπαρτσελόνα, ρωτήθηκε ο διεθνής άσος κι απάντησε: "Να έχουμε πειθαρχία, να βοηθάει ο ένας τον άλλον, να μην τους δώσουμε πολλούς χώρους και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε επιθετικά. Να έχουμε πολύ πιο επιθετική άμυνα και να μην τους επιτρέψουμε να έχουν κατοχή μπάλας στο δικό μας μισό του γηπέδου".Ο Κατσουράνης τόνισε ότι ο στόχος της ομάδας είναι "ρεαλιστικά το Γιουρόπα Λιγκ" ,ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το να οι παίκτες του Παναθηναϊκού τρόμαξαν με το 8-0 της "Μπάρτσα" επί της Αλμερία, απάντησε: "Δεν σημαίνει κάτι. Εμείς πρέπει να κάνουμε υπέρβαση σε σχέση με την εικόνα που έχουμε δείξει φέτος για να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι".
Read more!

Χειρουργήθηκε ο Ιντσάγκι

Χειρουργήθηκε ο Ιντσάγκι
Σε εγχείρηση στο αριστερό γόνατο υποβλήθηκε την Τρίτη ο Φιλίπο Ιντσάγκι στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μίλαν στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Ο βετεράνος διεθνής Ιταλός επιθετικός των «ροσονέρι» έχει υποστεί ρήξη στους χιαστούς και αναμένεται να επιστρέψει σε 5-6 μήνες στα γήπεδα, χάνοντας όλη τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Read more!

Ένα μήνα εκτός ο Μαλεζάς

Ένα μήνα εκτός ο Μαλεζάς
Οι φόβοι αναφορικά με την κατάσταση του Στέλιου Μαλεζά, επιβεβαιώθηκαν και ο παίκτης θα μείνει… στα πιτς για έναν μήνα. Ξεκίνησε τρέξιμο ο Κοντρέρας.
Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ υπέστη θλάση πρώτου προς δεύτερου βαθμού και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για χρονικό διάστημα της τάξης των τριών με τεσσάρων εβδομάδων
Ο στόχος πλέον του παίκτη και της ομάδας, είναι ο μπακ του «Δικεφάλου» νξα είναι έτοιμος για τα ματς με την Κέρκυρα στις 19 Δεκεμβρίου και με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 22 του μήνα αντίστοιχα
Από εκεί και πέρα, ο Πάμπλο Κοντρέρας, στην σημερινή προπόνηση της ομάδας, ανέβηκε στο γήπεδο φορώντας αθλητικά παπούτσια και κρατώντας στο χέρι τα ποδοσφαιρικά. Ο Χιλιανός ξεκίνησε τρέξιμο με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά μετά από λίγο συνέχισε μαζί με τους Σνάουτσνερ και Σαβίνι σε άλλο γήπεδο.
Read more!

THIS IS AEL FC ARENA!!

Αυτό είναι το AEL FC Arena! (photos)
Το AEL FC Arena δεν είναι πλέον ούτε ένα όνειρο των φίλων της Λάρισας, αλλά ούτε μια ακόμη μακέτα. Είναι ένα πραγματικό στολίδι για τη Θεσσαλία και το ελληνικό ποδόσφαιρο.





ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ!!
Read more!

«Το πάρτι ήταν στην Ισπανία…»

«Το πάρτι ήταν στην Ισπανία…»
«Εμείς δεν είμαστε Αλμερία, αλλά Παναθηναϊκός», τόνισε ο Σεντρίκ Κάντε, και με τη γνώμη του συμφώνησε και ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα Αντόνιο Θουμπιθαρέτα. «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ σημαντικό και η ομάδα δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Η ομάδα μας είναι πολύ ανταγωνιστική και έχει την ικανότητα να συγκεντρώνεται εύκολα όταν υπάρχουν σημαντικά κίνητρα», τόνισε ο Θουμπιθαρέτα και κατέληξε: «Το πάρτι που έκαναν στην Αλμερία είναι ένα καλό παράδειγμα. Άλλο πράγμα όμως το πρωτάθλημα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ δύσκολο να τα κάνεις αυτά».
Read more!

Θέλει εθνική ο Σορεντίνο

Θέλει εθνική ο Σορεντίνο
Να αναγκάσει τον προπονητή της εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι να τον καλέσει ελπίζει ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Στέφανο Σορεντίνο. Ο 31χρονος τόνισε ότι «μάλλον θα ανανεώσω με την Κιέβο». Ο «Σόρε» ήταν εξαιρετικός την περσινή σεζόν με την φανέλα της Κιέβο και σκέφτηκε ότι δεδομένης της απουσίας του Μπουφόν θα μπορούσε να πάρει μια ευκαιρία στην Σκουάντρα Ατζούρα. Παρά την επιθυμία του, ο Πραντέλι δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο τους νεαρούς Εμιλιάνο Βιβιάνο της Μπολόνια και τον Σαλβατόρε Σιριγκού της Παλέρμο. «Πολλοί τερματοφύλακες είχαν ευκαιρίες αν και οι καλύτεροι αυτή τη στιγμή είναι οι Μάρκο Στοράρι και Μίκαελ Αγκάτσι. Πρέπει να βάλω τα δυνατά μου για τον κάνω να αλλάξει γνώμη» είπε στην Gazzetta dello Sport.

Σε ερώτηση για το μέλλον του, ο πρώην άσος της ΑΕΚ, απάντησε: «Πιθανότατα θα ανανεώσω το συμβόλαιό μου με την Κιέβο. 'Λήγω' το 2012. Σαρτόρι και Καμπεντέλι είναι εξαιρετικοί και η Βερόνα είναι το σπίτι μου», ενώ μίλησε για τον φίλο του, διεθνή πορτιέρε, Φεντερίκο Μαρκέτι ο οποίος το καλοκαίρι ζήτησε μεταγραφή από την Κάλιαρι, τα έσπασε με τον πρόεδρο και πλέον βρίσκεται στην εξέδρα! «Σκέφτομαι τον φίλο μου, τον Μαρκέτι, που ποτέ δεν εγκατέλειψα και δεν παίζει στην Κάλιαρι. Είμαι δυσαρεστημένος, όμως θεωρώ ότι η υπόθεσή του θα αργά ή γρήγορα με μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα».
Read more!

Μπούσκετς: «Θα μας δυσκολέψει η ατμόσφαιρα»

Στην ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στάθηκε ο Σέρχιο Μπούσκετς. Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα πρόσθεσε ότι για την ομάδα του αποτελεί κίνητρο το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να νικήσει στην Αθήνα το «τριφύλλι».
Μπούσκετς: «Θα μας δυσκολέψει η ατμόσφαιρα»
Αναλυτικά όσα είπε:

«Σεβόμαστε πολύ τον αντίπαλο μας. Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε από τώρα στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ποτέ δεν έχουμε νικήσει τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Παίζουμε για τους τρεις σημαντικούς βαθμούς, που θα μας διατηρήσουν στην κορυφή του ομίλου. Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, συζητάμε και για το ντέρμπι. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμοι για την αναμέτρηση».

Πρόκειται για μια επικίνδυνη ομάδα που θα αγωνιστεί με διαφορετικό τρόπο, απ’ ότι στο πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Ελπίζω να εμφανιστούμε όπως πρέπει και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Στο Champions League δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες. Θα παίξουμε επιθετικά. Στην Ελλάδα η ατμόσφαιρα είναι πάντα φανταστική και σίγουρα ο κόσμος με τις εκδηλώσεις του θα μας δυσκολέψει
». Read more!

Για την πρώτη νίκη…

Την πρώτη του νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ των ανδρών θα προσπαθήσει να πετύχει την Τετάρτη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στου Ρέντη την πολωνική Γιαστρζέμπσκι, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου και όλοι στους πρωταθλητές Ελλάδος θέλουν να «ρεφάρουν» την ήττα της πρεμιέρας από την Μπούντβα.
Για την πρώτη νίκη…
«Στην πρεμιέρα χάσαμε από την Μπούντβα. Χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω δεν επιτρεπόταν να χάσουμε τόσο εύκολα», τόνισε ο Ντίμιταρ Τζούριτς στο επίσημο siteτου συλλόγου, συμπληρώνοντας πως: «Τώρα, έχουμε μπροστά μας ένα διαφορετικό παιχνίδι. Εννοείται ότι στο μυαλό μας έχουμε μόνο τη νίκη. Δεν γνωρίζω καλά τη Γιαστρζέμπσκι, καθώς δεν την έχουμε δει ακόμη σε βίντεο, αλλά σημασία έχει να παλέψουμε, να παίξουμε σαν ομάδα και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Σε ερώτηση για το αν πείσμωσαν μετά την ήττα από την πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου, ο διεθνής διαγώνιος τόνισε πως: «Σίγουρα και έχουμε πεισμώσει. Επαναλαμβάνω, ότι ήταν ένας αντίπαλος που έπρεπε να νικήσουμε. Ίσως, όμως, να μας βγει σε καλό, γιατί βρισκόμαστε, κυριολεκτικά, σε εγρήγορση. Μπορώ να πω ότι παλεύουμε με τους εαυτούς μας, προκειμένου να αποκτήσουμε το συντομότερο δυνατό την ομοιογένεια που μας λείπει και να αποβάλλουμε το άγχος των υψηλών στόχων που έχει πάντα ο Ολυμπιακός».

Καταλήγοντας, σημείωσε πως: «Τόσο εμείς, όσο και η πολωνική ομάδα έχουμε αλλάξει πολύ από εκείνη την τελευταία φορά που βρεθήκαμε αντιμέτωποι. Εμείς, ιδιαίτερα, είμαστε μία νέα και άπειρη ομάδα και πολλοί συμπαίκτες μου αγωνίζονται για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ψυχολογικά βέβαια καλό είναι που μετρούμε, σε βάρος της Γιαστρζέμπσκι, μία πρόκριση πριν από δύο χρόνια. Από τότε που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό οι φίλαθλοί μας γεμίζουν το γήπεδο μόνο στους τελικούς. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει μόνο στον Ολυμπιακό. Ενδεχομένως, οι φίλαθλοι στην Ελλάδα να μην έλκονται τόσο πολύ από το δικό μας άθλημα, καθώς κανένα κλειστό δεν γεμίζει. Όμως, τα παιχνίδια της Ευρώπης είναι πάντα ...τελικοί. Όλοι στην ομάδα ευελπιστούμε ότι στον αγώνα με τη Γιαστρζέμπσκι, το κλειστό του Ρέντη θα έχει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για να στηρίξει την προσπάθεια μας».

 
Read more!

ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ CL!

Καλησπέρα αδέρφια..
Τριήμερο με CL και πάμε λοιπόν να δούμε τις προβλέψεις μας για την Τρίτη (Champion League)


ΤΡΙΤΗ 23/11/2010
Στον κωδικό 101 Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης και εμείς θα ποντάρουμε στο διπλό.Κάτι το ντεφορμάρισμα του Άγιαξ από την μία, κάτα ο Ρονάλντο και ο Μουρίνιο από την άλλη μας παροτρύνουν να πάμε στο διπλό..Η απόδοση είναι στον ΟΠΑΠ στο 2.15 και τρέχω να το ρίξωωω!

Συνεχίζουμε με τον κωδικο 104 και την αναμέτρηση μεταξύ της Οσέρ και της Μίλαν το άντερ είναι το μόνο σημείο που μας τραβάει.Μέτρια η Οσέρ και δεν μας πείθει ιδιαίτερα. Από την άλλη η Μίλαν στηρίζεται καθαρά στον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.Αν οι παίκτες της Μίλαν δεν καταφέρουν να περάσουν την μπάλα στον Σουηδό τότε ένα εύκολο άντερ .. αχνοφαίνεται στον ορίζοντα!

Και κλείνουμε την αποψινή μας τριάδα με το ματς Μπράγκα-Άρσεναλ στον κωδικό 103. Η Μπράγκα είναι κάτω του μετρίου στις περισσότερες ευρωπαϊκές της αναμετρήσεις μέχρι στιγμής.Η Άρσεναλ προέρχεται από την ήττα σοκ μέσα στο "Emirates" από την Τότεναμ και η νίκη αποτελέι μονόλογο και θα είναι βάλσαμο για την ομάδα του Venger.Αξίζει να αναφέρω ότι το πρώτο ματς στην έδρας της Άρσεναλ είχε λήξει 6-0! Διπλό λοιπόν και εδώ.
Read more!

Αστέρια Ολυμπιακού-Φίλοι Ζιντάν, Φίλοι Ρονάλντο

Αστέρια Ολυμπιακού-Φίλοι Ζιντάν, Φίλοι Ρονάλντο
Τα Αστέρια Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν την ομάδα των Φίλων Ζιντάν και Φίλων Ρονάλντο στις 15 Δεκεμβρίου σε φιλικό στο Καραϊσκάκη για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Η ομάδα των Φίλων του Ζιντάν και του Ρονάλντο θα αντιμετωπίσει τα Αστέρια του Ολυμπιακού σε μια φιλική αναμέτρηση για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Ο 8ος Ετήσιος Αγώνας Κατά της Φτώχειας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου 2010.

Γενεύη/Πειραιάς, 23 Νοεμβρίου 2010: Οι Πρέσβεις Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών Ρονάλντο και Ζιντάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο Όγδοος Αγώνας Κατά της Φτώχειας θα φιλοξενηθεί εφέτος στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στις 15 Δεκεμβρίου, με ώρα έναρξης 21:15.

Όπως κάθε χρόνο, οι Πρέσβεις Καλής Θέλησης θα κινητοποιήσουν τους φίλους τους σε όλη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν μια Ομάδα Επίλεκτων του Ολυμπιακού σε ένα φιλικό αγώνα με τον οποίο ευελπιστούν στην αφύπνιση του κόσμου, στη συγκέντρωση χρημάτων για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της φτώχειας αλλά και στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της Χιλιετίας.

«Ο στόχος που έχουμε θέσει διοργανώνοντας αυτόν τον Όγδοο Αγώνα Κατά της Φτώχειας είναι να βοηθήσουμε τους λαούς και τις κυβερνήσεις του Πακιστάν και της Αϊτής να ορθοποδήσουν μετά τις ολέθριες φυσικές καταστροφές που υπέστησαν το 2010», είπε η ‘Ελεν Κλαρκ, διοικητικό στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών. «Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό και τους Πρέσβεις Καλής Θελήσεως Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα Ηνωμένα Έθνη, ούτως ώστε να αφυπνίσουμε τον κόσμο και να συγκεντρώσουμε χρήματα για αυτούς που συχνά λησμονούνται πολύ σύντομα».

«Έχοντας πέντε ακόμη χρόνια για να επιτευχθούν οι οχτώ στόχοι που έχουμε θέσει», είπε ο Ζιντάν, «ελπίζω ότι αυτός ο 8ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας θα βοηθήσει στην κατανόηση της ανάγκης που υπάρχει να ενωθούμε όλοι άμεσα στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης της φτώχειας».

Ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους όλου του κόσμου ξεπερνώντας προκαταλήψεις και σύνορα. «Επωφελούμενοι από τη μαγική δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο, στη μάχη κατά της φτώχειας αλλά και της κινητοποίησης των λαών για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας».

Τα μισά έσοδα του Αγώνα κατά της Φτώχειας θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΟΗΕ για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Αϊτής και των πλημμυροπαθών του Πακιστάν.

Read more!

Εντίνιο: «Δάσκαλος ο Φερέιρα»

Εντίνιο: «Δάσκαλος ο Φερέιρα»
Ο Εντίνιο μιλώντας στο sportdog.gr χαρακτήρισε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα δάσκαλο στις προπονήσεις, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά η συνέντευξη του Πορτογάλου επιθετικού στο sportdog.gr:

Εντίνιο, ποιο είναι το σχόλιό σου για τη συμφωνία τού Παναθηναϊκού με τον Φερέιρα;
«Ο Ζεσουάλδο είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός έκανε μία από τις καλύτερες επιλογές στην ευρωπαϊκή αγορά. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει στη θητεία του στην Ελλάδα».

Πώς είναι ο χαρακτήρας του;
«Είναι μεγάλη προσωπικότητα, αλλά είναι φιλικός με όλους. Ευθύς σαν χαρακτήρας και πολύ καλός στη δουλειά του. Αυτά νομίζω ότι τα λένε όλα».

Στις προπονήσεις πώς είναι;
«Είναι δάσκαλος, κυρίως για τους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Και σε εμένα, όμως, έμαθε πολλά. Είναι σημαντικό ότι δούλεψε για πολλά χρόνια στις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας και σε αυτό το κομμάτι, της σχέσης με τους νεαρούς παίκτες, ο Παναθηναϊκός θα βγει πολύ ωφελημένος. Και στη Μάλαγα ασχολούνταν συνεχώς με τα νεαρά παιδιά, σαν προπονητής είναι δάσκαλος».

Ο Φερέιρα θα κάνει το ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι εναντίον της Μπαρτσελόνα. Αν μη τι άλλο, μία πρόκληση για εκείνον.
«Δεν είναι εύκολο να ξεκινάς τη θητεία σου σε μία ομάδα σε ένα παιχνίδι εναντίον της Μπαρτσελόνα. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι ο Ζεσουάλδο θα τα πάει καλά. Όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι, είμαι βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει γενικότερα πολύ καλές εμφανίσεις και νίκες με τον Φερέιρα στον πάγκο του».

Ξέρεις πολύ καλά τόσο την Μπαρτσελόνα όσο και τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η άποψή σου για το αυριανό παιχνίδι.
«Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, ίσως η καλύτερη. Και ο Παναθηναϊκός, όμως, έχει καλό σύνολο και ξέρω πολύ καλά ότι θα πρέπει να ιδρώσουν οι Ισπανοί για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

Τις προηγούμενες ημέρες ο Τύπος στην Ελλάδα ανέφερε το όνομά σου ως ενός από τους παίκτες που μπορεί να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
«Δεν ξέρω τίποτα σχετικό, εγώ είμαι παίκτης της Μάλαγα και ζω το τώρα. Πολλοί με έχουν καλέσει από την Ελλάδα για αυτό το θέμα, αλλά εγώ δεν ξέρω τίποτα σχετικά. Παίζω στην ομάδα μου και είμαι χαρούμενος εδώ».

Εσένα θα σε ενδιέφερε να αγωνιστείς στον Παναθηναϊκό, αν υπήρχε όντως ενδιαφέρον;
«Είπα και προηγουμένως ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλό σύνολο, με ποδοσφαιριστές γνωστούς σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο. Θα ήταν μία καλή επιλογή για την καριέρα μου, αλλά ξαναλέω ότι τώρα είμαι παίκτης της Μάλαγα και είμαι χαρούμενος στην ομάδα μου».

Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον Φερέιρα μέσω του sportdog;
«Θέλω να του δώσω τις ευχές μου για να έχει μία καλή εμπειρία στην Ελλάδα. Είναι καλός προπονητής και μπορεί να έχει επιτυχίες, όπως είχα και εγώ στην Ελλάδα. Πέρασα όμορφα χρόνια στη χώρα σας και του εύχομαι να περάσει το ίδιο καλά».
Read more!

Κάτι... ακούραστα παλικάρια

Είναι όσο... παίζουν
Ράσο Νεστέροβιτς και Μάικ Μπατίστ είναι οι γηραιότεροι παίκτες των δύο «αιωνίων». Στα χαρτιά κι όχι στο παρκέ. Το gazzetta.gr κάνει την αντιστοιχία ηλικία-απόδοση. Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε το καλοκαίρι την απόκτηση του Ράσο Νεστέροβιτς οι «κακές γλώσσες» έκαναν... πάρτι με την ηλικία του. Έχοντας συμπληρώσει 34 χρόνια ζωής, όντας γεννημένος στις 30/5/76, ο Σλοβένος σέντερ άφησε το ΝΒΑ για να βρεθεί στον Πειραιά κι η ευκαιρία για... πειράγματα δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Όλα αυτά, βέβαια, στα λόγια, γιατί στην πράξη ο πρωταθλητής του 2005 με τους Σπερς βγάζει ψεύτες τους εχθρούς του: Πρώτος σκόρερ (σε μ.ό.) για την ομάδα του στην Α1 και... στο νήμα τέταρτος στην Ευρωλίγκα, τρίτος ριμπάουντερ στην Α1 και δεύτερος στην Ευρωλίγκα.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μικρότερός του είναι ο Μάικ Μπατίστ, που μόλις την Κυριακή άφησε πίσω του τα 33 χρόνια ζωής (σ.σ. 21/11/77), όντας επίσης ο γηραιότερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Στο παρκέ, ωστόσο, ο Αμερικανός είναι όσο δείχνει ο δυναμισμός του και σίγουρα μόνο για κάποιον που έχει περάσει τα 30 δεν τον κάνει κανείς.

Με τον Άλεκς Μάριτς να έχει τεθεί off για ένα μήνα, οι αρμοδιότητές του θα είναι κάπως αυξημένες, αλλά δεν τον λένε τυχαίως... Iron Mike. Στην Α1 μπορεί ο «Ζοτς» να τον ξεκουράζει, όπως συνηθίζει με όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες του, περιορίζοντάς στον στη... 12 θέση(!) των σκόρερ και στην 3η των ριμπάουντερ, αλλά στην Ευρωλίγκα τα πράγματα είναι αντιστρόφως ανάλογα, καθότι Νο.1 στην επίθεση και με μικρή διαφορά τέταρτος στα ριμπάουντ.

Αμφότεροι, λοιπόν, διαπρέπουν στις κυριότερες κατηγορίες στατιστικής, είτε πρόκειται για την (αδύναμη) Α1 είτε για την Ευρωλίγκα. Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς τους εμπιστεύονται τη φύλαξη της ρακέτας κι όχι μόνο κι εκείνοι τους δικαιώνουν στο μεγαλύτερο βαθμό. Αναλυτικά:

ΡΑΣΟ ΝΕΣΤΕΡΟΒΙΤΣ

Α1 vs. ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

12.8 ΠΟΝΤΟΙ 11.4
71.9% ΔΙΠΟΝΤΑ 63.4%
62.5% ΒΟΛΕΣ 71.4%
4.5 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 5.4
0.2 ΑΣΙΣΤ 0.2
1.3 ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ 0.4
1 ΛΑΘΗ 1.4
19.2 ΛΕΠΤΑ 20'

ΜΑΪΚ ΜΠΑΤΙΣΤ

Α1 vs. ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

4.2 ΠΟΝΤΟΙ 13
43.8% ΔΙΠΟΝΤΑ 54.3%
87.5% ΒΟΛΕΣ 75%
3.6 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 4.4
1 ΑΣΙΣΤ 0.6
0.6 ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ 1.2
1.2 ΛΑΘΗ 2.8
14' ΛΕΠΤΑ 24'
Read more!

Επέστρεψε στα γήπεδα ο Ράμσεϊ

Επέστρεψε στα γήπεδα ο Ράμσεϊ
Ο Άαρον Ράμσεϊ, μετά από την πολύμηνη αποχή του από τα γήπεδα, λόγω του πολύ σημαντικού τραυματισμού του στον αστράγαλο, αγωνίστηκε ένα ημίχρονο σε αγώνα της δεύτερης ομάδας της Άρσεναλ, απέναντι στην αντίστοιχη της Γουλβς. Ένα δολοφονικό τάκλιν του Σόουκρος της Στόουκ, στα τέλη Φεβρουαρίου, παραλίγο να στοιχίσει πολύ ακριβά στον νεαρό Ουαλό της Άρσεναλ. Τελικά, ο Ράμσεϊ, μετά από 8 μήνες απουσίας, κατάφερε να επιστρέψει υγιής στα γήπεδα και να «βγάλει» χωρίς προβλήματα ένα ημίχρονο, στον αγώνα με τις ρεζέρβες της Άρσεναλ απέναντι στη Γουλβς. Ο 19χρονος μέσος, δεν έκανε πολλά πράγματα, αλλά το σημαντικότερο για τους οπαδούς της Άρσεναλ αλλά και γενικότερα του ποδοσφαίρου, ήταν να βλέπουν και πάλι τον νεαρό παίχτη να αγωνίζεται.
Read more!

Μπλόκο στους «Ultras» της Ρεάλ!


Η παρουσία των οπαδών της Ρεάλ στο Άμστερνταμ εγκυμονούσε κινδύνους και ο έλεγχος στα αεροδρόμια της Μαδρίτης ήταν σχολαστικός. Μάλιστα, η ασφάλεια κατάφερε να κατασχέσει δεκάδες μπαστούνια που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια! Σε ρινγκ έχουν μετατραπεί φέτος τα γήπεδα της Ευρώπης, η UEFA ανησυχεί ιδιαίτερα και το σημερινό ματς του Άγιαξ με τη Ρεάλ εγκυμονεί κινδύνους. Η αστυνομία της Μαδρίτης ήξερε για το ταξίδι των Ultras στο Άμστερνταμ και στο αεροδρόμιο κατάφερε να κατασχέσει δεκάδες μπαστούνια που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια. Παράλληλα, οι Ολλανδοί έχουν πάρει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αφού έχουν πληροφορίες πως έχει προγραμματιστεί ραντεβού οπαδών σε πλατεία του Άμστερνταμ. Read more!

Νέο συμβόλαιο για Ριζικόφ

Νέο συμβόλαιο για Ριζικόφ
Σεργκέι Ριζικόφ και Ρούμπιν Καζάν κατέληξαν σε συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του Ρώσου τερματοφύλακα μέχρι το 2014. Το συμβόλαιο του 30χρονου γκολκίπερ έφτανε στο τέλος του στις αρχές του νέου έτους, με τις διαπραγματεύσεις να είναι πολύ σύντομες, καθώς υπήρχε η διάθεση και από τις δύο πλευρές να συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Τις τελευταίες ημέρες είχαν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα σενάρια στη Ρωσία σχετικά με την περίπτωση του Ριζικόφ και ήθελαν την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Champions League να σκέφτεται την αντικατάστασή του με τον Αντρέι Ντικάν της Σπαρτάκ Μόσχας, ο οποίος πρόσφατα ψηφίστηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας της Πρέμιερ Λγκ για τη σεζόν που ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Τέλος καλό, λοιπόν, όλα καλά για τον Σεργκέι Ριζικόφ, που θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εστία της Ρούμπιν τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.
Read more!

Με τέσσερις επιθετικούς στο Παγκρήτιο!

Με τέσσερις επιθετικούς στο Παγκρήτιο!
Ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλά χρονικά περιθώρια κόντρα στον Εργοτέλη. Στο ματς της… μιας ανάσας ή του ενός ημιχρόνου για την ακρίβεια, χρειάζεται το γκολ της νίκης. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Βαλβέρδε πήρε στην αποστολή και τους Νέμεθ-Μήτρογλου.

Το πρώτο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα με τον Εργοτέλη διεξήχθη στις 13 του μήνα και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξέρει ότι θα έχει μπροστά του μόνο 45 λεπτά για να φτάσει η ομάδα στη νίκη και από τους παίκτες που επέλεξε, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πήρε όλους τους επιθετικούς που έχει στο ρόστερ.

Γιατί πολύ απλά, ξέρει ότι έχει μπροστά του μόλις 45 λεπτά για να πάρει τη νίκη και είναι πιθανό να χρειαστεί λύσεις στην επίθεση, για να έρθει το πολυπόθητο τρίποντο. Δεν είναι τυχαίο ότι στην αποστολή μετέχει έπειτα από καιρό και ο Μήτρογλου, ενώ εκτός έμεινε ο Ζαϊρί…

Στην αποστολή μετέχουν οι Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Χολέμπας, Ντουντού, Ρόμενταλ. Φετφατζίδης, Ριέρα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Φουστέρ, Μήτρογλου και Νέμεθ.

Από εκεί και πέρα, ο Ιμπαγάσα ακολούθησε όλο το πρόγραμμα της ομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πανέτοιμος για το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους Μπράβο και Μέλμπεργκ. Ο πρώτος έχει ελπίδες να προλάβει το παιχνίδι, αλλά όχι πολλές, ενώ ο Σουηδός συνέχισε τη θεραπεία του και δούλεψε στο γυμναστήριο και στην πισίνα. Οι πιθανότητες που υπάρχουν για να τεθεί στη διάθεση του Βαλβέρδε ο Μέλμπεργκ είναι μηδαμινές. Ο Τοροσίδης, τέλος, συνέχισε και αυτός το προσωπικό του πρόγραμμα.

Read more!

Μετά τον Πιρές και Ζουνίνιο η Βίλα

Μετά τον Πιρές και Ζουνίνιο η Βίλα
Αυτούς ξέρει αυτούς εμπιστεύεται. Ο λόγος για τον Ζεράρ Ουγιέ ο οποίος μετά τον Ρομπέρ Πιρές ετοιμάζεται να φέρει στην Άστον Βίλα τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος βρίσκεται στο Κατάρ και την Αλ Τζαράφα. Τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο θέλει να φέρει στο Βίλα Παρκ ο Ζεράρ Ουγιέ. Ο Γάλλος τεχνικός βλέποντας τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα του, αποφάσισε να βγει στο μεταγραφικό παζάρι.

Μετά τον Πιρές, ο Ουγιέ έχει καταθέσει πρόταση σε άλλον έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στην δύση της καριέρας του. Ο λόγος για τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο ο οποίος από το 2009 βρίσκεται στο Κατάρ και την Αλ Τζαράφα.

Τα ρεπορτάζ στην Γαλλία αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές συζητάνε το ενδεχόμενο ο Ζουνίνιο να μετακομίσει τον Ιανουάριο με την μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες. Ουγιέ και Ζουνίνιο είχαν συνεργαστεί με απόλυτη επιτυχία στην Λιόν από το 2005 μέχρι το 2007.
Read more!

«Φανταστικός ο Φέργκιουσον»

 «Φανταστικός ο Φέργκιουσον»
Με κολακευτικά λόγια για τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρεάλ Μαδρίτης ο προπονητής της τελευταίας, Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Ίβηρας τεχνικός συναντήθηκε με τον Σκωτσέζο ομόλογό του στο γεύμα του LMA Hall of Fame 2010, το οποίο έγινε στο Λονδίνο, με τον «Μου» να σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ο Άλεξ Φέργκιουσον είναι φανταστικός. Ανήκουμε διαφορετικές γενιές προπονητών, αλλά αυτό δεν φαίνεται όταν είμαστε μαζί, επειδή έχουμε τόσα πολλά κοινά. Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον, είτε κερδίσω εγώ είτε εκείνος, πάντα αγκαλιαζόμαστε στο τέλος και πίνουμε ένα ποτήρι κρασί μετά για να γιορτάσουμε τη φιλία μας».

Read more!

Ενοχλημένοι οι διεθνείς

 Ενοχλημένοι οι διεθνείς
Ενοχλημένοι εμφανίζονται να είναι οι διεθνείς στους οποίους αναφέρθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης στην αποκλειστική συνέντευξη του στο gazzetta.gr. Τι λέει η ΕΠΟ και ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Οι ατάκες του Γιάννη Αμανατίδη στην συνέντευξη του στο gazzetta.gr φαίνεται να έχουν ενοχλήσει τους διεθνείς στους οποίους αναφέρθηκε σύμφωνα με δημοσίευμα της «Goal News».

Ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης και ο Χαριστέας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα λεγόμενα του Αμανατίδη, όμως από το «περιβάλλον» τους «βγαίνουν» κάποια δηκτικά σχόλια που έκαναν.

«Πρέπει να είμαστε πολύ… μάγκες τελικά, αφού δεν… ηγηθήκαμε της εθνικής και αυτή στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και πήγε σε ένα ακόμα Euro, ακόμα και σε ένα Μουντιάλ. Μπράβο μας», φέρονται να λένε οι διεθνείς στο «περιβάλλον» τους ενώ προσέθεταν: «Η εθνική έφτασε να είναι από τις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις του κόσμου το διάστημα που αναφέρεται ο Αμανατίδης. Και είναι ακόμα. Δεν θέλουμε να δώσουμε αξία άλλο σε τέτοιου είδους δηλώσεις».

Η ΕΠΟ δεν προτίθεται να βγάλει νέα ανακοίνωση καθώς θέλει να βάλει ένα τέλος στην όλη ιστορία.

Ο Γιάννης Τοπαλίδης από την άλλη σχολίασε στη «Goal» τα όσα είπε ο Αμανατίδης: «Ο κ. Ρεχάγκελ έκανε πάντα αυτό που θεωρούσε σωστό. Ενδεχομένως κάποιος ή κάποιοι να ήταν δυσαρεστημένοι με τον λιγοστό χρόνο συμμετοχής τους. Πάντως, ο Ρεχάγκελ έβαζε πάντα τους παίκτες που πίστευε ότι ήταν οι καλύτεροι. Για παράδειγμα, ο Νικοπολίδης πριν από το EURΟ του 2004 δεν έπαιζε για 4-5 μήνες και στην Πορτογαλία αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του Euro. Ο Αμανατίδης πρόσφερε στην Εθνική και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ίσως κάποια μέρα, δεν ξέρω, μετανιώσει για αυτά που είπε.

Read more!

Έρχεται τιμωρία για Αμανατίδη

Έρχεται τιμωρία για Αμανατίδη
Τα όσα είπε ο Γιάννης Αμανατίδης μετά το τέλος του αγώνα με τη Χόφενχαϊμ δεν θα περάσουν έτσι από τον Μίκαελ Σκίμπε. Ο τεχνικός της Άιντραχτ αναμένεται να τιμωρήσει τον Έλληνα άσο, αρχικά αφήνοντάς τον εκτός 18άδας στο ματς του Σαββάτου με την Μπάγερν Μονάχου. «Η αντίδρασή μου θα είναι ξεκάθαρη και δεν θα αφήνει περιθώρια παρεξήγησης!» δήλωσε χαρακτηριστικά στην Bild ο Μίκαελ Σκίμπε. Οι δύο άνδρες έχουν προηγούμενα, όταν το καλοκαίρι του 2009 ο Σκίμπε επέλεξε να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Αμανατίδη και να το δώσει στον Πρινς.

Πριν από τον Σκίμπε για το συγκεκριμένο θέμα είχε μιλήσει και ο πρόεδρος του συλλόγου, Χέριμπερτ Μπρουχάγκεν. «Η συνέντευξη του Αμανατίδη δεν κάνει καλό στην ομάδα. Το να λέει πως δεν υπάρχει αξιοκρατία στην ομάδα είναι απλώς λάθος. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα συναντηθώ μαζί του για να μιλήσουμε. Δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα.

Ο προπονητής είναι αυτός που κρίνει ποιος θα παίζει και ποιος όχι και τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Προφανώς όσα είπε ο Αμανατίδης από τον εκνευρισμό του που δεν αγωνίζεται. Ανέκαθεν είχε την εμπιστοσύνη και τη στήριξή μου. Είναι πάντα πιστός, αφοσιωμένος στην ομάδα και αναγνωρίζουμε την προσφορά του. Όμως όσα είπε είναι λάθος», ανέφερε ο πρόεδρος της γερμανικής ομάδας.
Read more!

«Κοστίζει» στον Ετό η κουτουλιά!

«Κοστίζει» στον Ετό η κουτουλιά! (video)
Τα προβλήματα στην Ίντερ συνεχίζονται. Ο Σαμουέλ Ετό τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 30.000 ευρώ για την κουτουλιά που έριξε στον Σέζαρ της Κιέβο την περασμένη Κυριακή.Η αντιαθλητική ενέργεια του Καμερουνέζου επιθετικού δεν έγινε αντιληπτή από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ωστόσο το βίντεο τον «καίει». Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα θα χάσει τα ματς με τις Πάρμα, Λάτσιο και Τσεζένα.
Read more!

Μαλντίνι: «Απίστευτοι Μέσι και Πικέ»

Μαλντίνι: «Απίστευτοι Μέσι και Πικέ»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Λιονέλ Μέσι και τον Ζεράρ Πικέ της Μπαρτσελόνα ο θρύλος της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι. «Θα έπρεπε να παίρνει κάθε χρόνο τη Χρυσή Μπάλα», τόνισε ο 41χρονος.Ο 41χρονος, πρώην άσος της Μίλαν και της Εθνικής Ιταλίας έδειξε εντυπωσιαμένος από τον Μέσι και εξέφρασε την άποψη ότι ο Πικέ είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο. «Οταν βλέπω τον Μέσι, κατά τη γνώμη μου πρέπει να κερδίζει κάθε χρόνο τη 'χρυσή μπάλα'. Είναι απίστευτος παίκτης. Μου αρέσει πολύ ο Πικέ. Εχει κλάση. Ξέρει πώς να αμυνθεί και πώς να σκοράρει. Αποτελεί εξαιρετικό δίδυμο με το Κάρλες Πουγιόλ».

Ο Μαλντίνι, στις δηλώσεις που παραχώρησε στην L'Equipe, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το δίδυμο των στόπερ των Μιλανέζων: «Ο Αλεσάντρο Νέστα παραμένει ένας πολύ δυνατός αμυντικός. Ο Τιάγκο Σίλβα μπορεί να γίνει μεγάλος πρωταθλητής».

Οσον αφορά τους «ροσονέρι» αυτής της σεζόν, ο θρύλος του συλλόγου τόνισε: «Είναι μία ανταγωνιστική ομάδα για την Serie A. Πιστεύω ότι ακόμα της λείπει κάτι στο Champions League. Το είδαμε αυτό όταν η Μίλαν έπαιξε στη Μαδρίτη με την Ρεάλ. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για πρόκριση αν κληρωθούν με την Μπαρτσελόνα ή την Τσέλσι».

Ο πάλαι ποτέ capitano, κατέληξε μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: «Η Μίλαν έχει δείξει πρόσφατα ένταση στο παιχνίδι της και αυτό είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί στον προπονητή».
Read more!

ΘΛΑΣΗ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ!!!!!!!


Το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού υποφέρουν από θλάση και ήρθε η ώρα το ίδιο να συμβεί και για τον προπονητή της ομάδας Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος στην διάρκεια του χθεσινού προγράμματος χτύπησε με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση। Θέμα απουσίας του από τον αγώνα με τον Εργοτέλη δεν τίθεται σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Read more!

Τον «έγραψε» στα...! *ΒΙΝΤΕΟ*

Τον «έγραψε» κανονικά (video)
Το 'πε και το 'κανε ο Σαμίρ Νασρί, ο οποίος έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που δεν αντάλλαξε χειραψία με παίκτη αντίπαλης ομάδας, μετά τον Γουέιν Μπριτζ που δεν χαιρέτησε τον Τζον Τέρι.

Η «βεντέτα» Νασρί – Γκαλάς καλά κρατεί. Οι δυο παίκτες πέρυσι αν και ήταν συμπαίκτες στην Άρσεναλ και την εθνική Γαλλίας δεν είχαν ανταλλάξει κουβέντα καθώς ο Γκαλάς στην αυτοβιογραφία του είχε αποκαλέσει τον Νασρί «ενοχλητικό κοντό παιδί», ενώ του είχε βάλει της φωνές στο EURO 2008 γιατί ο Νασρί είχε.. καθίσει στην θέση του Ανρί.

Έτσι ο Νασρί δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει την αντιπάθεια του για τον νυν παίκτη των μισητών αντίπαλων της Άρσεναλ, Τότεναμ, με το να μη του δώσει το χέρι κατά την παραδοσιακή χειραψία των δυο ομάδων.

«Ναι, με σνόμπαρε», είπε ο Γκαλάς και συνέχισε: «Είναι μικρός και πρέπει να καταλάβει. Είναι κρίμα που είχε τέτοια αντίδραση, κακό για αυτόν».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

http://www.youtube.com/watch?v=ltVQTYWbdDA&feature=player_embedded

Read more!

«Θα μείνει Μάντσεστερ ο Ντίμιταρ»

 «Θα μείνει Μάντσεστερ ο Ντίμιταρ»
Πεπεισμένος πως ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα μείνει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα συνεχίζει να μάχεται για την ομάδα, εμφανίστηκε ο ατζέντης του παίκτης, Έμιλ Ντάντσεφ.

Ο εκπρόσωπος του Βούλγαρου στράικερ μίλησε στο «Goal.com» για τον πελάτη του σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι χαρούμενος στη Γιουνάιτεντ. Έχει συμβόλαιο και η ομάδα δεν έχει πρόβλημα μαζί του. Κανείς δεν μου έχει πει τίποτα περί απομάκρυνσης του Ντίμιταρ. Τα όσα γράφονται στα ΜΜΕ είναι τελείως λανθασμένα. Παραμένει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν τίθεται κάποιο ερώτημα γι’ αυτό. Είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Έχει μια εξαιρετική σχέση με τον Άλεξ Φέργκιουσον».
Read more!

Πρέλεβιτς: «Καμία... οργάνωση στις ομάδες»

Πρέλεβιτς: «Καμία... οργάνωση στις ομάδες»
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Μπενετόν στο πλαίσιο του EuroCup (8.00μ.μ), με τον Μπάνε Πρέλεβιτς να αναφέρεται στις... μνήμες που ξυπνά ο αποψινός αγώνας με την ιταλική ομάδα, αλλά και το απογοητευτικό επίπεδο οργάνωσης του ελληνικού μπάσκετ
Ο παλαίμαχος γκαρντ του «Δικεφάλου του Βορρά», Μπάνε Πρέλεβιτς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» για...

... τις μνήμες που ξυπνά ο σημερινός αγώνας ΠΑΟΚ - Μπενετόν από το φάιναλ φορ της Αθήνας το 1993:

«Εκείνη την χρονιά είχαμε πολύ καλή ομάδα αλλά μην ξεχνάμε πως και η Μπενετόν είχε τον Κούκοτς, το Ρουσκόνι και τον Τέρι Τίγκλ που ήρθε κατευθείαν από την πεντάδα των Λέικερς.

Είχαμε ν' αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, απλά επειδή το φάιναλ φορ γινόταν στην Αθήνα, αλλά και λόγω των εμφανίσεων μας εκείνη την χρονιά, είχαμε αποκτήσει τον τίτλο του φαβορί.

Είχαμε καταπληκτική πεντάδα, αλλά επειδή κρίνεσαι βάσει αποτελέσματος αυτή η πεντάδα τότε δεν είχε φέρει τίποτα εκτός από ένα φάιναλ φορ. Την επόμενη χρονιά που είχαμε άλλο ρόστερ φέραμε ένα Ευρωπαϊκό κύπελλο.

Σ' εκείνο το παιχνίδι μας είχε σκοτώσει με τα πέντε τρίποντα ο Ιακοπίνι, έβαλε και το τελευταίο σουτ ο Ραγκάτσι, που ήρθε κατευθείαν από τον πάγκο και είχε την τύχη με το μέρος του».

... τον ΠΑΟΚ:

«Όταν είμαι Θεσαλλονίκη πηγαίνω και τον βλέπω, τον παρακολουθώ, είναι η ομάδα μου. Γίνεται μια προσπάθεια να αποκτήσει η ομάδα μια αγωνιστική ταυτότητα, είναι δύσκολο όμως στις εποχές αυτές. Παράλληλα γίνεται και μια προσπάθεια για εξυγίανση, δεν ξέρω αν την πετυχαίνουν αλλά μια αγωνιστική ταυτότητα η ομάδα την έχει».

... το ελληνικό μπάσκετ και ότι στηρίζεται μόνο σε δυο ομάδες:

«Είναι ότι χειρότερο για το δικό μας μπάσκετ αυτό που γίνεται αυτή την στιγμή, ένα πρωτάθλημα που κάποια στιγμή ήταν το καλύτερο στην Ευρώπη. Βεβαίως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός την δουλειά τους κάνουν, δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανένας δεν είναι δουλειά τους να βοηθούν τους άλλους.

Στις χρυσές εποχές λόγω της υπερβολικής πίεσης του αποτελέσματος που επικρατούσε πάντα στις ομάδες στην Ελλάδα, καμία ομάδα δεν έχει οργανωθεί καλά. Ούτε σε επίπεδο οικονομικό σαν εταιρία, αλλά ούτε και σε αγωνιστικό με ακαδημίες ώστε να βγάζουν παίκτες.

Περάσανε αρκετά χρήματα από το μπάσκετ, αλλά καμία ομάδα δεν έχει οργανωθεί. Από την στιγμή που έγιναν Α.Ε., πρέπει να οργανωθούν σε αθλητικές εταιρείες, όπου αθλητική εταιρία δεν είναι ούτε εταιρία παραγωγής... μπουκαλιών, ούτε βιοτεχνία!

Είναι εταιρίες με αθλητικό μάρκετινγκ που σπουδάζεται στο εξωτερικό με ειδικό τρόπο λειτουργίας, δυστυχώς καμία δεν έχει οργανωθεί έτσι . Δεν ξέρω αν είναι έτσι οργανωμένοι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός ή απλά το καλύπτουν με τα χρήματα που έχουν. Επίσης το μπάσκετ ως προϊόν στην Ελλάδα δεν πουλάει».

... την απομάκρυνση του κόσμου από το μπάσκετ:

«Όταν εγώ αγαπώ ένα άθλημα και διαβάζω ως φίλαθλος καθημερινά για προσφυγές παικτών, οικονομικά προβλήματα και για αλλαγές διοικήσεων απομακρύνομαι. Το μπάσκετ πρέπει να σου φέρνει χαρά, δεν πρέπει να σου φέρνει στεναχώρια. Ίσως είναι ένας λόγος αυτός που έχει απομακρυνθεί ο κόσμος».

... την κόντρα Ίβκοβιτς, Ομπράντοβιτς και το νικητή των μεταξύ τους αγώνων:

«Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στα μεγάλα ντέρμπι όπου θα κρίνεται και ο τίτλος, εκεί θα παίξουν ρόλο και οι παίκτες, ποιος θα πάρει την ευθύνη την κατάλληλη στιγμή. Τουλάχιστον έχουμε αυτά τα παιχνίδια να βλέπουμε σε υψηλό επίπεδο και ευχόμαστε να μην γίνουν επεισόδια ώστε να μπορούμε να βλέπουμε μπάσκετ». Read more!

Oριστικά στους Χιτ ο Νταμπίερ

Oριστικά στους Χιτ ο Νταμπίερ
Στους Χιτ θα αγωνιστεί τελικά ο Έρικ Νταμπίερ καθώς ο 35χρονος σέντερ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Μαϊάμι. Ο έμπειρος σέντερ, που μέτρησε πέρυσι με τους Ντάλας Μάβερικς 6 πόντους και 7.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, βρέθηκε και στις αρχές της σεζόν κοντά στους Χιτ, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας του Μαϊάμι, Πατ Ράιλι, είχε κρίνει ότι η φροντ-λάιν ήταν πλήρης.

Ωστόσο, τα δεδομένα... άλλαξαν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 30χρονου πάουερ-φόργουορντ/ σέντερ, Ουντόνις Χάσλεμ (σ.σ εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις μήνες), με τους Χιτ να κινούνται άμεσα για την απόκτηση του Νταμπίερ.
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...