ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Πρέλεβιτς: «Καμία... οργάνωση στις ομάδες»

Πρέλεβιτς: «Καμία... οργάνωση στις ομάδες»
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Μπενετόν στο πλαίσιο του EuroCup (8.00μ.μ), με τον Μπάνε Πρέλεβιτς να αναφέρεται στις... μνήμες που ξυπνά ο αποψινός αγώνας με την ιταλική ομάδα, αλλά και το απογοητευτικό επίπεδο οργάνωσης του ελληνικού μπάσκετ
Ο παλαίμαχος γκαρντ του «Δικεφάλου του Βορρά», Μπάνε Πρέλεβιτς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» για...

... τις μνήμες που ξυπνά ο σημερινός αγώνας ΠΑΟΚ - Μπενετόν από το φάιναλ φορ της Αθήνας το 1993:

«Εκείνη την χρονιά είχαμε πολύ καλή ομάδα αλλά μην ξεχνάμε πως και η Μπενετόν είχε τον Κούκοτς, το Ρουσκόνι και τον Τέρι Τίγκλ που ήρθε κατευθείαν από την πεντάδα των Λέικερς.

Είχαμε ν' αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, απλά επειδή το φάιναλ φορ γινόταν στην Αθήνα, αλλά και λόγω των εμφανίσεων μας εκείνη την χρονιά, είχαμε αποκτήσει τον τίτλο του φαβορί.

Είχαμε καταπληκτική πεντάδα, αλλά επειδή κρίνεσαι βάσει αποτελέσματος αυτή η πεντάδα τότε δεν είχε φέρει τίποτα εκτός από ένα φάιναλ φορ. Την επόμενη χρονιά που είχαμε άλλο ρόστερ φέραμε ένα Ευρωπαϊκό κύπελλο.

Σ' εκείνο το παιχνίδι μας είχε σκοτώσει με τα πέντε τρίποντα ο Ιακοπίνι, έβαλε και το τελευταίο σουτ ο Ραγκάτσι, που ήρθε κατευθείαν από τον πάγκο και είχε την τύχη με το μέρος του».

... τον ΠΑΟΚ:

«Όταν είμαι Θεσαλλονίκη πηγαίνω και τον βλέπω, τον παρακολουθώ, είναι η ομάδα μου. Γίνεται μια προσπάθεια να αποκτήσει η ομάδα μια αγωνιστική ταυτότητα, είναι δύσκολο όμως στις εποχές αυτές. Παράλληλα γίνεται και μια προσπάθεια για εξυγίανση, δεν ξέρω αν την πετυχαίνουν αλλά μια αγωνιστική ταυτότητα η ομάδα την έχει».

... το ελληνικό μπάσκετ και ότι στηρίζεται μόνο σε δυο ομάδες:

«Είναι ότι χειρότερο για το δικό μας μπάσκετ αυτό που γίνεται αυτή την στιγμή, ένα πρωτάθλημα που κάποια στιγμή ήταν το καλύτερο στην Ευρώπη. Βεβαίως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός την δουλειά τους κάνουν, δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανένας δεν είναι δουλειά τους να βοηθούν τους άλλους.

Στις χρυσές εποχές λόγω της υπερβολικής πίεσης του αποτελέσματος που επικρατούσε πάντα στις ομάδες στην Ελλάδα, καμία ομάδα δεν έχει οργανωθεί καλά. Ούτε σε επίπεδο οικονομικό σαν εταιρία, αλλά ούτε και σε αγωνιστικό με ακαδημίες ώστε να βγάζουν παίκτες.

Περάσανε αρκετά χρήματα από το μπάσκετ, αλλά καμία ομάδα δεν έχει οργανωθεί. Από την στιγμή που έγιναν Α.Ε., πρέπει να οργανωθούν σε αθλητικές εταιρείες, όπου αθλητική εταιρία δεν είναι ούτε εταιρία παραγωγής... μπουκαλιών, ούτε βιοτεχνία!

Είναι εταιρίες με αθλητικό μάρκετινγκ που σπουδάζεται στο εξωτερικό με ειδικό τρόπο λειτουργίας, δυστυχώς καμία δεν έχει οργανωθεί έτσι . Δεν ξέρω αν είναι έτσι οργανωμένοι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός ή απλά το καλύπτουν με τα χρήματα που έχουν. Επίσης το μπάσκετ ως προϊόν στην Ελλάδα δεν πουλάει».

... την απομάκρυνση του κόσμου από το μπάσκετ:

«Όταν εγώ αγαπώ ένα άθλημα και διαβάζω ως φίλαθλος καθημερινά για προσφυγές παικτών, οικονομικά προβλήματα και για αλλαγές διοικήσεων απομακρύνομαι. Το μπάσκετ πρέπει να σου φέρνει χαρά, δεν πρέπει να σου φέρνει στεναχώρια. Ίσως είναι ένας λόγος αυτός που έχει απομακρυνθεί ο κόσμος».

... την κόντρα Ίβκοβιτς, Ομπράντοβιτς και το νικητή των μεταξύ τους αγώνων:

«Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στα μεγάλα ντέρμπι όπου θα κρίνεται και ο τίτλος, εκεί θα παίξουν ρόλο και οι παίκτες, ποιος θα πάρει την ευθύνη την κατάλληλη στιγμή. Τουλάχιστον έχουμε αυτά τα παιχνίδια να βλέπουμε σε υψηλό επίπεδο και ευχόμαστε να μην γίνουν επεισόδια ώστε να μπορούμε να βλέπουμε μπάσκετ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...