ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Στον Τζαμέλ Αμπντούν και στον Λέιτε Μαρσελίνιο απονεμήθηκαν τα βραβεία της Σούπερ Λίγκας για την 11η αγωνιστική.
Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής
Ο μέσος της Καβάλας αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής, ενώ το γκολ που συγκέντρωσε τις προτιμήσεις του κοινού ήταν αυτό που πέτυχε ο επιθετικός της Ξάνθης στην νίκη 2-0 με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό.

Αναλυτικά:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
Τζαμέλ Αμπντούν (Καβάλα) 92,87 %
Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός) 4,79 %
Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός) 2,34 %

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
Λέιτε Μαρσελίνιο (Ξάνθη) 68,42%
Ανδρέας Σάμαρης (Πανιώνιος) 18,42%
Nάτσο Σκόκο (AEK) 13,16% Read more!

O Σισέ στους τοπ-σκορερ το 2010

Ο Σισέ πανηγυρίζει το γκολ επί του Ολυμπιακού... Με τα 26 γκολ που έχει σημειώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Τζιμπρίλ Σισέ συναγωνίζεται τους Ρούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντρογκμπά στην... παραγωγικότητα μέσα στο 2010. Ο Γάλλος βρίσκεται στην 10η θέση της σχετικής λίστας με την πρώτη να είναι καπαρωμένη από τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήδη έχει φτάσει στα 39 γκολ.

Αναλυτικά η λίστα

Μέσι Μπαρτσελόνα 39
Σουάρες Αγιαξ 35
Ντι Νατάλε Ουντινέζε 32
Ντούμπια Γιουνγκ Μπόις/ ΤΣΣΚΑ Μόσχας 31
Ντρογκμπά Τσέλσι 29
Αρπέιτρμαν Μακάμπι/Γάνδη 29
Ιγκουαίν Ρεάλ 29
Κριστιάνο Ρονάλντο Ρεάλ 29
Σισέ Παναθηναϊκός 26
Ρούνει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 26
Read more!

Μπερμπάτοφ και Κασάνο για αντι-Αμάουρι

Ο τραυματισμός του Αμάουρι που θα τον αφήσει τουλάχιστον δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, έχει αναγκάσει τους διοικούντες στη Γιουβέντους να ψάξουν άμεσα για αντικαταστάτη. Πρώτα ονόματα στη λίστα του Λουίτζι Ντελ Νέρι είναι οι Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Αντόνιο Κασάνο.
Μπερμπάτοφ και Κασάνο για αντι-Αμάουρι
Ο τεχνικός της Γιουβέντους βλέπει την ομάδα του να έχει αφήσει πίσω τρεις βαθμούς την περσινή πρωταθλήτρια Ίντερ και να βρίσκεται στους έξι βαθμούς από την κορυφή. Η απόκτηση φορ αποτελεί επιτακτική ανάγκη και σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα θα γίνει επίσημη κίνηση για τους Μπερμπάτοφ και Κασάνο, ίσως και από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει δείξει για άλλη μια χρονιά ότι μπορεί να ηγηθεί της γραμμής κρούσης της ομάδας, αφού ακόμη και με τον Γουέιν Ρούνεϊ τραυματία, ο Βούλγαρος δεν βρισκόταν πάντα στη βασική ενδεκάδα των «κόκκινων διαβόλων».

Από την άλλη ο φορ της Σαμπντόρια έχει έρθει σε ρήξη με τον πρόεδρο της ομάδας, με τον τελευταίο ουσιαστικά να τονίζει σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι ο παίκτης αποτελεί παρελθόν για το σύλλογο
Read more!

Χωρίς Λουίς Γκαρσία στις Σέρρες

Τζιμπρίλ Σισέ και Λουίς Γκαρσία πανηγυρίζουν Χωρίς τον Λουίς Γκαρσία θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Ο άσος των «πρασίνων» συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και ο Φερέιρα αποφάσισε σε αυτό το ματς να εκτίσει την ποινή ο παίκτης του.

Στη σημερινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, ο Σεμπαστιαν Λέτο ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα. Ολοι οι άλλοι έκαναν ζέσταμα και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο γκρούπ, τα οποία εκτελούσαν εναλλάξ ασκήσεις με πάσες και ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2». Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα σε μικρό χώρο και με έμφαση στην τακτική από τον νέο προπονητή της ομάδας.
Read more!

Η ώρα της επιστροφής για Κόουλ

Η ώρα της επιστροφής για Κόουλ
Έπειτα από περίπου ένα μήνα απουσίας, ο Τζο Κόουλ προετοιμάζει το έδαφος για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, στο παιχνίδι με την Τότεναμ, την προσεχή Κυριακή. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός αναμένεται να τεθεί κανονικά στη διάθεση του Χότζον για την αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

«Είχαμε την ελπίδα πως θα προλάβαινε και το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ, αλλά υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση» τόνισε ο προπονητής των «κόκκινων» και συμπλήρωσε: «Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι έτοιμος για τη μάχη με την Τότεναμ».

Ο Κόουλ αντιμετώπιζε πρόβλημα μυϊκού τραυματισμού από την 31η Οκτωβρίου, όταν η Λίβερπουλ είχε φύγει νικήτρια από το «Ρίμποκ», επικρατώντας της Μπόλτον με γκολ του Μάξι Ροντρίγκεζ, ενώ στη χρονική περίοδο που απουσίασε, έχασε και το ντέρμπι με την πρώην ομάδα του, την Τσέλσι, η οποία επίσης γνώρισε την ήττα από τους «κόκκινους».
Read more!

Ελπίδες για Μέλμπεργκ με ΑΕΚ

Αρκετά ήταν σήμερα τα ευχάριστα νέα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού πληροφορήθηκε πως ο Όλοφ Μέλμπεργκ δεν έχει υποστεί οστική βλάβη και μπορεί να προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ είδε τον Αριέλ Ιμπαγάσα να βγάζει μέρος του προγράμματος, δίχως να νιώσει ενοχλήσεις. Όλα καλά με Μοδέστο και Χολέμπας. Ελπίδες για Μέλμπεργκ με ΑΕΚ
Αυξημένες είναι οι πιθανότητες να προλάβει ο Όλοφ Μέλμπεργκ την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Ο Σουηδός υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων ήταν ενθαρρυντικά, καθώς το μόνο εύρημα ήταν μία περιοριστική αντίδραση στο σημείο που χτύπησε ο 33χρονος στο ματς με τον Πανιώνιο. Το πρωί ο παίκτης έκανε θεραπεία, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να κάνει και το απόγευμα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο Αργεντινός μέσος, μετά από καιρό έβγαλε μέρος της προπόνησης δίχως να νιώσει ενοχλήσεις. Σε περίπτωση που καταφέρει να επανέλθει άμεσα στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, τότε θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς του ΟΑΚΑ.

Από 'κει και πέρα, οι Χοσέ Χολέμπας και Φρανσουά Μοδέστο, μπορεί να ακολούθησαν ατομικό, ωστόσο δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους στην αναμέτρηση της Τετάρτης (17:00) με τον Εργοτέλη.

Τέλος, θεραπεία έκαναν οι Ραούλ Μπράβο και Βασίλης Τοροσίδης, οι οποίοι δύσκολα θα προλάβουν να παίξουν κόντρα στους κιτρινόμαυρους. Read more!

Έτοιμος ο Παπαλουκάς, παρών ο Βασιλόπουλος

Έτοιμος ο Παπαλουκάς, παρών ο Βασιλόπουλος Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε κι έλαβε μέρος στην προπόνηση του Ολυμπιακού τη Δευτέρα, πράγμα που σημαίνει πως θα είναι στη διάθεση του Ντούσαν Ίβκοβιτς για την κρίσιμη αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για την Ευρωλίγκα.

Η ευχάριστη έκπληξη στο ΣΕΦ ήταν η παρουσία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, ο οποίος πάτησε παρκέ μετά από τρεις μήνες κι έκανε ασκήσεις χωρίς επαφή. Η κατάσταση του φόργουορντ από τον Πύργο μετά την επέμβαση στη μέση είναι καθημερινά και καλύτερη, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως στις αρχές του χρόνου θα επιστρέψει στα παρκέ.

Εκτός μάχης για τους «ερυθρόλευκους» παραμένει ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τράβηγμα στο δικέφαλο.

Read more!

Εκτός Μάριτς, Τέπιτς

Δεν έχουν τελειωμό φέτος οι «πονοκέφαλοι» για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δεν προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα, οι Άλεξ Μάριτς και Μιλένκο Τέπιτς, ενόψει της αναμέτρησης με τη Βαλένθια για την έκτη αγωνιστική της Euroleague (Πέμπτη 25/11, 20:00). Αμφότεροι, λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα και προπονήθηκαν ατομικά.

Το «παρών» στο ΟΑΚΑ έδωσαν και οι μεγαλομέτοχοι της «πράσινης» ΚΑΕ, Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος.
Εκτός Μάριτς, Τέπιτς
Για το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Βαλένθια η ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα εισιτήρια:

«Τα εισιτήρια θα διατίθενται από σήμερα (Δευτέρα) ως και την Τετάρτη από τις 10π.μ. ως τις 8μ.μ. από τη θύρα 10 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», ενώ θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Τα εισιτήρια διατίθενται και από το PAO SHOP (Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες», Χαρ. Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία- ώρες λειτουργίας καταστημάτων). Η είσοδος των φιλάθλων θα γίνει από την Πύλη Δ (κολυμβητήριο)».

Read more!

Μπίλαπς: «Για πάντα στους Νάγκετς»

Φήμες θέλουν τους Νάγκετς να εξετάζουν το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Τσόνσεϊ Μπίλαπς, αλλά ο ίδιος είναι ξεκάθαρος για τις προθέσεις του.
Μπίλαπς: «Για πάντα στους Νάγκετς»
«Δεν θέλω να φύγω από εδώ. Θέλω να παραμείνω μέχρι το τέλος της καριέρας μου και μετά από αυτό. Όμως ξέρω πώς είναι η φύση της δουλειάς αυτής και το έχω βιώσει και ο ίδιος. Γνωρίζω όμως καλά πόσο έχω προσφέρει στην ομάδα αυτή κι ελπίζω να το εκτιμήσει η ομάδα μου», δήλωσε ο 34χρονος γκαρντ, που έχει μεγαλώσει στο Ντένβερ.

Το συμβόλαιο του Μπίλαπς προβλέπει να εισπράξει 14,2 εκατ. δολάρια για την επόμενη σεζόν, αλλά οι Νάγκετς έχουν τη δυνατότητα να εξαγοράσουν το συμβόλαιό του έναντι μόλις 3,7 εκατ. δολαρίων. Φέτος έχει 13,8 πόντους, 4,7 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 13 συμμετοχές.

Read more!

Σαμάκ: «Να ξεπεράσουμε το σοκ με νίκη»

Νίκη και καλή εμφάνιση της Άρσεναλ επί της Μπράγκα θέλει να δει ο Μαρουάν Σαμάκ, ώστε να ξεχάσουν στο στρατόπεδο των «κανονιέρηδων» την εντός έδρας ήττα από την Τότεναμ.
Σαμάκ: «Να ξεπεράσουμε το σοκ με νίκη»
Ο Μαροκινός επιθετικός δεν μπορεί ακόμη να χωνέψει το 3-2 των «σπιρουνιών», αφού η Άρσεναλ βρισκόταν μπροστά με 2-0. Δεν είναι μόνο η ήττα, αλλά και η αδυναμία να εκμεταλλευτούν το στραβοπάτημα της Τσέλσι και να βρεθούν στην κορυφή. Καλύτερο αντίδοτο από την επιστροφή στις νίκες όμως δεν υπάρχει και ιδιαίτερα με μία νίκη σημαντική για την μάχη στην Ευρώπη:

«Να συγκεντρωθούμε στον αγώνα με την Μπράγκα και να φτάσουμε στη νίκη για να ξεπεράσουμε την ήττα από την Τότεναμ. Πρέπει να κάνουμε μία επιβλητική εμφάνιση που θα μας βοηθήσει όχι μόνο να προκριθούμε, αλλά και να πραγματοποιήσουμε ένα δυνατό τερματισμό στον όμιλο για να μπούμε με υψηλό ηθικό στην επόμενη φάση της διοργάνωσης». Read more!

Μέχρι την Τρίτη τα μίνι διαρκείας

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Τρίτη την Μπενετόν για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro Cup και οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου» ετοιμάζονται να κατακλύσουν το «Παλατάκι» για να ενισχύσουν τους παίκτες των «ασπρόμαυρων», ώστε να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση. Έτσι, οι ιθύνοντες της ΚΑΕ εξέδωσαν τη Δευτέρα ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνουν πως μέχρι την Τρίτη, ημέρα της συγκεκριμένης αναμέτρησης, θα συνεχιστεί η διάθεση των μίνι «μαγικών χαρτακιών» για όλα τα ευρωπαϊκά ματς στην Πυλαία.
Μέχρι την Τρίτη τα μίνι διαρκείας
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι μέχρι και την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010 θα συνεχιστεί η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Benetton Treviso, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010 στις 8μ.μ. για τη δεύτερη αγωνιστική του Euro Cup, αλλά και των μίνι διαρκείας για τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας.

Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φιλάθλων, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν παιχνίδια υψηλού επιπέδου για το Euro Cup, αγοράζοντας σε ειδική προνομιακή τιμή τα «μίνι διαρκείας», για τους αγώνες:

ΠΑΟΚ - Benetton Treviso (23/11/2010)
ΠΑΟΚ - Chorale Roanne (30/11/2010)
ΠΑΟΚ - Estudiantes (14/12/2010)

Η διάθεση των «μίνι διαρκείας» θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010 και θα γίνεται από το PAOK Sports Arena ως εξής:

Δευτέρα 22/11/2010: 10.00-20.00

Τρίτη 23/11/2010: 10.00 - 20.00

Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 ισχύουν και για τα παιχνίδια του Euro Cup.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο Euro Cup είναι:


15€ Ολα τα διαζώματα 30€
20€ 108, 109, 110, 111 40€
50€ VIP 1 & 4 100€
100€ VIP 2 & 3 200€
10€ Παιδικά εισιτήρια 20€» Read more!

Ξαναβγαίνουν διαρκείας!

Η τεράστια ζήτηση των εισιτηρίων στους αγώνες του Ολυμπιακού και ο ενθουσιασμός των φιλάθλων για την πορεία της ομάδας οδήγησαν την ΠΑΕ στην απόφαση να θέσει στη διάθεση του κοινού έναν περιορισμένο αριθμό διαρκείας για τους αγώνες του δευτέρου γύρου.
Ξαναβγαίνουν διαρκείας!
Οι νέες κάρτες τιμώνται από 200 μέχρι 1.750 ευρώ και όποιος φίλος του Ολυμπιακού την προμηθευτεί πριν το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο, θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει και στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του πρώτου γύρου.

Λεπτομέρειες για τη διάθεση των διαρκείας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού. Read more!

Aναπολούν Πάντελιτς και Ρόμενταλ

Ο Πάντελιτς πέτυχε το δεύτερο γκολ του Αγιαξ Στον Αγιαξ ακόμη αναπολούν τους Μάρκο Πάντελιτς και Ντένις Ρόμενταλ. Ο προπονητής, Μάρτιν Γιολ μιλώντας στην «Algemeen Dagblad» δήλωσε για τους δυο άσους του Ολυμπιακού: «Νομίζω ότι ο Πάντελιτς μας λείπει και θεωρώ ότι έπρεπε να του δώσουμε αυτά που ζητούσε. Χάσαμε και τον Ρόμενταλ, ο οποίος είναι καλός παίκτης και κινείται χωρίς την μπάλα. Όταν γίνεται κάτοχός της, καταφέρνει να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Τον χρειαζόμασταν και δεν μου άρεσε που έφυγε..."
Read more!

Στήριξη στους παίκτες του ΠΑΟΚ

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη Με το σύνθημα «εμείς μαζί για μια ζωή, αετέ Δικέφαλε» περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ, περίμεναν την αποστολή της ομάδας στο Ελ. Βανιζέλος και έδειξαν την στήριξή τους παρά την συντριβή από τον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί έδωσαν κουράγιο σε κάθε ένα παίκτη ξεχωριστά λέγοντας «δεν πειράζει, συνεχίζουμε δυνατά».

Φυσικά αποθέωσαν τον Πάμπλο Γκαρσία ο οποίος είναι ο αγαπημένος της εξέδρας στον ΠΑΟΚ. Για τον Βλάνταν Ίβιτς το «Καραϊσκάκης» είναι τόπος μαρτυρίου, αφού στα τρία χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ έχει αποβληθεί τρεις φορές, τις δυο σε αυτό το γήπεδο. Η πρώτη φορά ήταν στις 4 Μαρτίου του 2009, στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός είδε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών από τον διαιτητή Κουκουλάκη και αποβλήθηκε στο 80. Στη συνέχεια ο Δικέφαλος έμεινε με εννιά παίκτες λόγω αποβολής του Κοντρέρας και ηττήθηκε στην παράταση με 2-0.
Read more!

Ζητησε τρεις παίκτες το λιγότερο ο Χιμένεθ



Η χθεσινή εικόνα της ΑΕΚ δεν απογοήτευσε μόνο τον κόσμο της ομάδας, αλλά προβλημάτισε έντονα, διοίκηση και τεχνικό επιτελείο Οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα, δεν θα μπορούσαν να καθυστερήσουν। Περιθώρια άλλωστε δεν υπάρχουν। Για αυτό σήμερα το πρωί, υπήρξε συνάντηση κορυφής στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου το «παρών» έδωσαν οι Αδαμίδης, Χιμένεθ, Μορίγια, Γκρέταρσον, Δημητριάδης και Κωνσταντινίδης, σε μία κουβέντα που διήρκησε για περίπου 2,5 ώρες। Από τον χρόνο άλλωστε που αφιέρωσαν όλοι τους, μπορεί κανείς να καταλάβει πως δεν ειπώθηκαν λίγα πράγματα, αλλά όλα όσα αφορούν το... αύριο της ΑΕΚ. Και δεν ήταν και λίγα. Αναφορά έγινε στην κάκιστη χθεσινή εμφάνιση, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από εδώ και στο εξής και φυσικά οι απαραίτητες μεταγραφές που πρέπει να γίνουν τον Γενάρη.
Ο Μανόλο Χιμένεθ, αρχικά ανέφερε τους προβληματισμούς του και έκανε μία αναλυτική παρουσίαση των όσων προβλημάτων έχει αντιληφθεί το διάστημα που εργάζεται στην ομάδα। Τα οποία βέβαια έχουν να κάνουν με το αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά θέματα του συλλόγου। Για αυτό άλλωστε δίπλα του βρισκόταν και ο στενός συνεργάτης του και δεν παρουσιάστηκε μόνος του ο Ισπανός σε αυτή τη συζήτηση। Παράλληλα, ο προπονητής της Ένωσης ήταν ξεκάθαρος ως προς τα συμβόλαια που... καίνε। Ο Χιμένεθ τόνισε πως η παρουσία των Σκόκο, Τζιμπούρ και Μπλάνκο, είναι αναγκαία στην ομάδα. Όσο για τις μεταγραφές, υπήρξε ένα συγκεκριμένο πλάνο που παρουσίασε ο Ανδαλουσιάνος προπονητής. Τρεις παίκτες το λιγότερο (αν και η ΠΑΕ από την πλευρά της λέει ότι ο Χιμένεθ δεν ζήτησε παίκτες) είναι η εισήγησή του και θα είναι για την άμυνα και τη μεσαία γραμμή. Εκεί δηλαδή που η ΑΕΚ «φωνάζει» πως χρειάζεται ενίσχυση συμφωνα με το αεκ365.
Από την πλευρά του ο Σταύρος Αδαμίδης, δεν αποκλείεται αν ζητήσει εξηγήσεις από τους παίκτες, για την τελευταία αποκαρδιωτική εμφάνισή τους. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, είναι πιθανό να μεταβεί αύριο στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης, λόγω του σημερινού ρεπό που δόθηκε στους ποδοσφαιριστές και να τους μιλήσει. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι μπροστά και θα θελήσει να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους. Read more!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις Αμανατίδη!

Καραγκούνης, Κατσουράνης, Χαριστέας, μάνατζερ, κλίκες, καπαρωμένες θέσεις στην Εθνική. Αυτή η συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στο gazzetta.gr θα προκαλέσει σάλο! Διότι για πρώτη φορά εν ενεργεία διεθνής μιλάει για όλα με ονόματα! Ο επίλογος της αποστολής του gazzetta.gr στη Φρανκφούρτη γίνεται με τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη, που μιλά χωρίς δισταγμό για όλες εκείνες τις νοσηρές καταστάσεις που βίωσε στην Εθνική Ελλάδας, καθώς και τους συμπαίκτες του, που πληγώνουν με τη συμπεριφορά τους τη φανέλα με το εθνόσημο.

Εννοείς ότι ο καταρτισμός της 11άδας υπάγεται στις… υποχρεώσεις κάποιων άλλων παικτών. Σε ρωτάω γιατί το καλοκαίρι δήλωσες ότι οι μηχανισμοί γύρω από την Εθνική σε κάνουν έξαλλο και για το λόγο αυτό αποχώρησες από την ομάδα. Έχεις μετανιώσει για όσα είπες τότε;
Όχι, σε καμία περίπτωση. Είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτά που είπα και το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος -δημοσιογράφος, παίκτης ή παράγοντας- να με πάρει στο τηλέφωνο και να μου ζητήσει το λόγο, αποδεικνύει πόσο δίκιο έχω στα όσα δήλωσα σχετικά με την Εθνική. Έχω μάθει να λέω όσα πιστεύω και μου είναι αδιάφορο αν η γνώμη μου αρέσει ή δεν αρέσει στους περισσότερους. Με εξοργίζουν αυτά που συνέβαιναν στην ομάδα και για το λόγο αυτό έφυγα.

Τι είναι αυτό που σε ενοχλούσε περισσότερο στην Εθνική;
Είναι μια σειρά πραγμάτων. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να παίζουν παίκτες στην Εθνική που είναι μονίμως εκτός 18άδας στους συλλόγους τους. Δεν γίνεται! Δεν το έχω δει πουθενά, σε καμία ομάδα, σε καμία χώρα! Θέλεις να σου πω ονόματα; Μπορεί να τα βρει ο οποιοσδήποτε και μόνος του. Δείτε τις 11άδες των αγώνων της Εθνικής και θυμηθείτε ποιοι έπαιζαν στις ομάδες τους. Μα δεν υπήρχε ανταγωνισμός σε εκείνη την ομάδα. Να παίρνεις το αεροπλάνο για να πας να παίξεις με την Εθνική και να ξέρεις ότι οι 10 από τους 11 παίκτες είναι σίγουροι, βρέχει χιονίσει! Και το έλεγαν και μόνοι τους αυτοί οι παίκτες. «Μην ασχολείσαι, εγώ θα παίξω ό,τι και να γίνει». Δεν είχε καμία σημασία αν έπαιζαν στις ομάδες τους.

Μαλώσατε ποτέ με τους συμπαίκτες σου για όλα αυτά που περιγράφεις;
Μα γιατί να μαλώσεις; Για αυτά που τα ξέρουν όλοι; Να χαλάσω τη διάθεσή μου για κάτι δεδομένο. Στην Εθνική υπήρχαν κλίκες. Είναι πέντε έξι παίκτες που τους βλέπεις κάθε μέρα μαζί και έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στην Εθνική. Οι μισοί δεν μιλούσαν στους άλλους μισούς, και έμεναν και κάποιοι που δεν ανήκαν σε κανένα στρατόπεδο και προσπαθούσαν να μιλάνε με όλους.

Η κατάσταση αυτή ήταν έτσι από την πρώτη μέρα που πήγες στην Εθνική;
Σε καμία περίπτωση. Όταν ξεκίνησα στην Εθνική έμπαινα στα αποδυτήρια και ήταν μέσα ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, ο Νικοπολίδης, ο Δέλλας… Κανείς δεν τολμούσε να κουνηθεί ή να ξεπεράσει τα όρια. Υπήρχε σεβασμός και ιεραρχία. Όταν έφυγαν όλοι αυτοί, με εξαίρεση τον Νικοπολίδη που συνέχισε, τα αποδυτήρια έγιναν σκορποχώρι. Ο καθένας έλεγε και έκανε ό,τι ήθελε. Όταν έπαιζαν οι «παλιοί» στην Εθνική, εμένα με ενθουσίαζε η ομάδα. Δεν με ένοιαζε αν θα παίξω ή όχι. Γούσταρα να είμαι μαζί και να παίζω μαζί τους. Μετά κανείς δεν σεβόταν τους συμπαίκτες του ή την ομάδα. Ο καθένας έβαζε μπροστά στο συμφέρον του.

Όλοι το συζητάτε μεταξύ σας, όλοι το ξέρετε, αλλά κανείς δεν κατονομάζεται. Ποιοι ήταν αυτοί οι παίκτες που είχαν προνομιακή συμπεριφορά και ποιοι ήταν αυτοί που γκρίνιαζαν όταν δεν έπαιζαν. Έχει γραφτεί κατά κόρον το όνομα του Κατσουράνη…
Ο Κατσούρ έπαιζε πάντα! Δεν είχε λόγο να κατεβάσει μούτρα, γιατί έπαιζε πάντα. Όταν έφυγε ο Βρύζας, ο Ζαγοράκης, ο Κυργιάκος, ο Μπασινάς, ποιοι έμειναν; Ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης και ο Χαριστέας ήταν οι πιο παλιοί και έπρεπε να ηγηθούν. Δεν το έκαναν ποτέ όμως. Όταν έπρεπε να μιλήσουν και να πάρουν πάνω τους την ευθύνη, κοιτούσαν δεξιά κι αριστερά.

Στο δικό μου το μυαλό όταν κάποιος πάει να παίξει στην Εθνική, πρέπει να είναι 100% έτοιμος και να μπορεί να βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Αλλιώς δεν μπορείς να συμμετέχεις. Πήγαινε να χειροκροτήσεις και να εμψυχώσεις, αλλά μην παίξεις. Θυμάμαι ακόμα τον αγώνα στη Μολδαβία, που μας ισοφάρισαν 1-1 στο 90’… Μια μέρα πριν τον αγώνα, περίμενε όλη η ομάδα τον Καραγκούνη να έρθει και να παίξει, χωρίς να έχει κάνει επί δύο εβδομάδες ούτε μισή προπόνηση, γιατί ήταν τραυματίας. Μα πώς να παίξει; Με μία προπόνηση το προηγούμενο βράδυ; Και παράλληλα να λέει ο προπονητής ότι θα παίζουν μόνο όσοι είναι στο 100%... Δεν γίνεται! Κάτι δεν πάει καλά! Εγώ ο ίδιος αν είχα να προπονηθώ επί 15 μέρες, δεν θα πήγαινα ποτέ να παίξω σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα. Θα πήγαινα για ψυχολογικούς λόγους, αλλά δεν μπορώ να μπω και να κρεμάσω την ομάδα. Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου αν μπαίνεις και παίζεις και προφανώς κοροϊδεύεις και τους συμπαίκτες σου, γιατί είναι λογικό να μην μπορείς να ανταποκριθείς. Αυτά είναι τα αποτελέσματα όμως, αν κάποιοι πρέπει να παίζουν παντού και πάντα…

Συμφωνείς με τη γνώμη του Φάνη Γκέκα ότι η Εθνική είναι άρρωστη;
Ναι! Υπήρχαν άτομα και καταστάσεις που δεν έκαναν καλό! Δημιουργούσαν μια αρρωστημένη κατάσταση.

Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψεις στην Εθνική;
Όχι! Αποκλείεται. Εύχομαι ο καινούριος προπονητής να διορθώσει μερικά από τα προβλήματα που όλοι γνωρίζαμε ότι υπάρχουν. Να καταφέρει να τα εξαφανίσει, ώστε να βάζουν όλοι οι παίκτες πάνω απ’ όλα την επιτυχία της ομάδας, αλλά είναι και το άλλο... Σχεδόν όλοι οι παίκτες πήραν τις μετεγγραφές τους μέσω των εμφανίσεών τους στην Εθνική ομάδα! Τα παιδιά πέτυχαν μια τεράστια επιτυχία το 2004 και την εξαργύρωσαν με τον καλύτερο τρόπο. Όμως στη δική μας περίπτωση συνέβη κάτι άλλο. Έπαιζαν παίκτες σε φιλικά, ενώ είχαν να παίξουν μήνες στις ομάδες τους. Μα δεν έπαιζαν ούτε στο δίτερμα των συλλόγων τους και ήταν βασικοί στους αγώνες της Εθνικής. Ξέρεις γιατί; Για να τους δει κάποιος μάνατζερ από το εξωτερικό και να πάρουν καμιά μετεγγραφή. Μα είναι Εθνική ομάδα!! Δεν είναι θίασος που γυρίζει την Ευρώπη και βοηθάει παίκτες να υπογράψουν συμβόλαια… Είχε ξεφύγει η κατάσταση!

Είναι υποθετικό σενάριο, αλλά αν ο Φερνάντο Σάντος πάρει το αεροπλάνο και έρθει και σου πει «Γιάννη, σε θέλω στην Εθνική», τι θα απαντήσεις;
Να έρθει ο άνθρωπος, αλλά εγώ ως προς την Εθνική είμαι κάθετος. Δεν ξαναγυρίζω. Δεν το κάνω από πείσμα. Αν είναι δυνατόν… Είναι η κορυφαία στιγμή κάθε παίκτη να παίζει στην Εθνική και πίστεψέ με, το έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά για να πάρω αυτήν την απόφαση, που μόνο ευχάριστη δεν είναι. Εύχομαι στην Εθνική τα καλύτερα, αλλά εγώ θα την παρακολουθώ από την τηλεόραση.

Στην Ελλάδα θα γύριζες να παίξεις ποδόσφαιρο;

Όχι, το θεωρώ απίθανο. Δεν έχω λόγο να πάω στην Ελλάδα. Έχω συμβόλαιο με την Άιντραχτ ως το 2012 και μετά, αν είμαι υγιής, πιστεύω ότι θα έχω ακόμα μερικά χρόνια σε πολύ καλό επίπεδο.

Αν το καλοκαίρι στις διακοπές σου συναντήσεις κάποιους από τους συμπαίκτες σου, θα νιώσεις άβολα όταν τους δεις μπροστά σου έπειτα απ’ όλα όσα έχουν γίνει;

Να νιώσω άβολα; Γιατί; Είπα ψέματα; Είπα κάτι κρυφό; Εγώ λέω την αλήθεια και δεν πρέπει να αισθάνεσαι ποτέ άσχημα όταν λες την αλήθεια. Όλα αυτά που σου λέω έχουν γίνει και αν κάποιος τα πει όλα με ονόματα και λεπτομέρειες, δεν είμαι εγώ που θα νιώσω άσχημα, αλλά όλοι αυτοί που με τη νοοτροπία και την συμπεριφορά τους είχαν διαλύσει την Εθνική. Read more!

Τιμάει τον Μαύρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Θωμάς Μαύρος Toν μεγάλο κανονιέρη της θα τιμήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Θωμάς Μαύρος, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α' Εθνικής, θα λάβει τιμητική πλακέτα από τον Σταύρο Αδαμίδη. Ο Μαύρος αγωνίστηκε σε 501 ματς συνολικά, σημειώνοντας 260 τέρματα.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζει την πρωτοβουλία της να βραβεύει παλαίμαχους ποδοσφαιριστές με πολυετή προσφορά στον σύλλογο και το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (Σάββατο 27/11, 19.30) είναι αφιερωμένο στον μεγάλο σκόρερ Θωμά Μαύρο.

Πριν την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Σταύρος Αδαμίδης, θα παραδώσει τιμητική πλακέτα στον κ. Μαύρο, ο οποίος με τη σειρά του θα βραβεύσει τον πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης μετά τη λήξη της.

Ο Θωμάς Μαύρος ήρθε στην ΑΕΚ το 1975 από τον Πανιώνιο και ξεκίνησε να αγωνίζεται την περίοδο 1976-77, όταν η ομάδα έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με τον ίδιο να σημειώνει τρία καθοριστικά γκολ. Έμεινε στον σύλλογο μέχρι το 1987 και στο μεσοδιάστημα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1978, 1979), δύο Κύπελλα (1978, 1983), τρεις φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (1978, 1979, 1985) και το ασημένιο ευρωπαϊκό παπούτσι το 1979.

Είναι ο αρχισκόρερ στην ιστορία της Α΄ Εθνικής, με 260 γκολ (τα 174 με την ΑΕΚ) και κατά κοινή παραδοχή ο κορυφαίος Έλληνας επιθετικός της τελευταίας 35ετίας».
Read more!

Χωρίς Καρβάλιο απέναντι στον Αγιαξ

Ο Καρβάλιο σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης Χωρίς τον Ρικάρντο Καρβάλιο θα κληθεί να παρατάξει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ματς με τον Αγιαξ ο προπονητής της «βασίλισας», Ζοζέ Μουρίνιο στο πλαίσιο της 5ης ημέρας του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο διεθνής Πορτογάλος υπέστη τράβηγμα στον τετρακέφαλο και έτσι δεν είναι σε θέση να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση με τον «Αίαντα».

Ωστόσο, ο πρώην προπονητής της Ίντερ ελπίζει πως ο 32χρονος αμυντικός θα είναι έτοιμος για το «el clasico» με τη Μπαρτσελόνα που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου στο «Κάμπ Νου».

Ο πολύπειρος τεχνικός αντιμετωπίζει αρκετές απώλειες από τραυματισμούς, καθώς στη διάθεσή του δεν έχει τους Σαμί Κεντίρα, Γκονζάλο Ιγκουαίν, Κακά, Φερνάντο Γκάγκο και Εζεκιέλ Γκαράι.
Read more!

Χάνει Ολυμπιακό ο Καφές

«Ενός κακού μύρια έπονται» στην ΑΕΚ. Εκτός από την ήττα στην Καβάλα από την τοπική ομάδα, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει να προβληματίζεται και για τον Παντελή Καφέ. Ο αρχηγός της «Ένωσης» υπέστη ρήξη συνδέσμων οπίσθιου μηριαίου και θα μείνει εκτός αγώνων για αρκετό χρονικό διάστημα, όπερ σημαίνει πως θα χάσει και το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Η οριστική εκτίμηση αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.
Χάνει Ολυμπιακό ο Καφές
Με διάταση στον δικέφαλο αποχώρησε και ο Σάχα, ενώ ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Πατσατζόγλου. Η κατάσταση αμφοτέρων θα επανεκτιμηθεί, επίσης, τη Δευτέρα. Read more!

«Καθάρισε» το δίδυμο


«Καθάρισε» το δίδυμο
Tη συνδρομή των δύο χαρισματικών ποδοσφαιριστών που διαθέτει στην επιθετική της γραμμή χρειάστηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης για να νικήσει εκτός έδρας την Σοσιεδάδ. Με ένα γκολ του Φορλάν (72’) και δύο του Κουν Αγουέρο (79’, 82’) οι Μαδριλένοι έφτασαν στο 4-2, ανατρέποντας το τέρμα του Γιορέντε στο 12’. Ο Ρίβας μείωσε στο 86’ και ο Σιμάο στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 20 βαθμούς και έπιασαν τη Σεβίλλη μετά από 12 αγωνιστικές στην Ισπανία.

Δεν «μάσησε» η Μαγιόρκα και πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Σεβίλλης με σκορ 2-1. Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν καταφέρει να ισοφαρίσουν στο 88’ με τον Φαμπιάνο το γκολ του Περέιρα στο 36’, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Αυτό το έκανε ακριβώς στο 90’ ο Ουεμπό, χαρίζοντας το τρίποντο που έφερε τους νησιώτες στην 6η θέση.

Χορταστικό θέμα και… «τριάρες» περιελάμβανε το μενού των υπόλοιπων κυριακάτικων αναμετρήσεων. Η Εσπανιόλ νίκησε 3-0 την Έρκουλες, ενώ με το ίδιο σκορ η Λα Κορούνια επικράτησε της Μάλαγα. Αντίθετα, η Λεβάντε… δέχτηκε και ένα γκολ, ξεπερνώντας με σκορ 3-1 την αντίσταση της Σανταντέρ.Το σερί έσπασε μόνο στο ματς Οσασούνα-Χιχόν, όπου οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο φτωχό -πλην τίμιο- 1-0.
Read more!

Πηλαδάκης: "Το αίμα μου έχει χρώμα... βυσσινί!"

Αισιόδοξος ο Κώστας Πηλαδάκης Συνέντευξη στον "Sentra 103.3" παραχώρησε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης και ήταν άκρως αποκαλυπτικός. Ο κ. Πηλαδάκης μίλησε για το νέο γήπεδο της ομάδας, την προσπάθεια που έκανε ώστε οι «βυσσινί» να αλλάξουν επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε στα όσα ακούστηκαν πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Sentra 103.3 o κ. Πηλαδάκης:

Για την ήττα από τον Πανιώνιο:
«Είμαι πολύ στενοχωρημένος για τον αποχαιρετισμό που είχαμε στο παλιό μας γήπεδο, όπως άλλωστε είμαι στενοχωρημένος κάθε φορά που η ΑΕΛ χάνει ή δεν κερδίζει»

Για το αντίδρασή του στις αποδοκιμασίες των οπαδών στον επόπτη στο γκολ του Νταμπίζα: «Πραγματικά έγινα έξω φρενών. Χάσαμε τέσσερα λεπτά από αυτή τη φάση. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε εμείς καθυστερήσεις υπέρ του Πανιωνίου. Ολοι ξέρουν τι αγώνα έχω κάνει. Δεν ήταν άγιο το κοινό μας. Μαζί με τους οργανωμένους αποβάλαμε όσους δεν θέλαμε να έρχονται στο γήπεδο. Πλέον μπορών να πω ότι βάλαμε σε αρκετά μεγάλη τάξη τον κόσμο».

Για την απόφασή του να αφήσει τον Ηλυσιακό για την ΑΕΛ: «Ημασταν μια καλή παρέα που ξεκινήσαμε την προσπάθεια στον Ηλυσιακό. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι έπρεπε να προχωρήσω παραπέρα. Η περιφέρεια σε αγκαλιάζει περισσότερο, παρά η Αθήνα. Αρχικά είναι δύσκολα γιατί όλοι σε περιμένουν στη γωνία για την στραβή ώστε να πουν ήρθε ο ξένος και έκανε αυτό. Μετά όμως όταν δείξεις έργο σε αγκαλιάζουν».

Για το νέο γήπεδο: «Αισθάνομαι ότι δικαιώνεται όλος αυτός ο αγώνας των 5.5-6 ετών που έχουμε κάνει. Περάσαμε γραφειοκρατίες, υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Δημιουργήθηκαν 500 νέες θέσεις εργασίας που στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό. Το γήπεδο δεν το έκανε το κράτος ή ο πλούσιος μπαμπάς μου. Κόστισε 40-41 εκατ. ευρώ αν υπολογίσουμε και τους περιβάλλοντες χώρους. Το 30% είναι προσωπική μου χρηματοδότηση και το υπόλοιπο ομολογιακό δάνειο από τη MARFIN. Πρέπει πάντως να γίνει ένας νόμος ώστε να παρακάμπτεται όλη αυτή η γραφειοκρατία. Είχαμε δώσει 3.5 εκατ. ευρώ σε μελέτες και δεν είχαμε πάρει ακόμη την άδεια. Γενικότερα περάσαμε πολλά, από τη σύνδεση του ρεύματος μέχρι το σήμερα? Επίσης θέλω να πω ότι έχω μπουχτίσει από τις παρατάξεις και τις διάφορες υποσχέσεις τους κατά καιρούς. Πλέον είμαι υπέρ των προσώπων και όχι τον κομμάτων».

Για τις ομάδες της περιφέρειας και το τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία ώστε να προσελκύσει νέους επενδυτές στο ποδόσφαιρο: «Με δεδομένο ότι ο πλούτος έχει συγκεντρωθεί στην Αθήνα, οι ομάδες της περιφέρειας θα πρέπει να δημιουργήσουν τα δικά τους έσοδα. Υπάρχουν συγκεκριμένα βαλάντια στην επαρχία. Αν στην Αθήνα ένα εισιτήριο 10-12 ευρώ θεωρείται σχεδόν τζάμπα, στην επαρχία θεωρείται υψηλό το πόσο. Γενικότερα θέλει δόση επιχειρηματικότητας το εγχείρημα που έκανε εγώ στην ΑΕΛ. Τα λεφτά δεν μου περίσσευαν, έβαλα δάνεια στα οποία πρέπει να είναι συνεπής και να τα πληρώνω.

Θα πρέπει επίσης και η Πολιτεία να δώσει κίνητρα σε ιδιώτες ώστε να μπουν στο ποδόσφαιρο και να υπάρξουν παράλληλα οφέλη, όπως η καταπολέμηση της βίας. Ακουσα ότι το Πανθεσσαλικό στοίχισε στο κράτος 60εκατ. ευρώ, ενώ σε το δικό μας γήπεδο που είναι ιδιωτική πρωτοβουλία στοίχισε σχεδόν 30 εκατ. λιγότερο. Είναι τόσο απλές οι κινήσεις, που πρέπει να γίνουν ένας απλός νόμος με συγκεκριμένα κριτήρια τόσο απλά. Επίσης πιστεύω ότι η σημερινή διοίκηση του ΟΠΑΠ θέλει να προσφέρει και είναι ανοιχτή σε συζητήσεις».

Για τα όσα ακούστηκαν πριν από το ματς Παναθηναϊκός-Λάρισα 1-1: «Υπάρχουν διάφοροι παπαγάλοι και δημοσιογράφοι που πριν από τέτοια ματς λένε πολλά. Επειδή πήραμε ένα δάνειο από την MARFIN, ιδιοκτησίας του κ. Βγενόπουλου. Μετά όμως δεν τους είδα να λένε ένα συγγνώμη για την τεράστια βλακεία που είπαν. Μα είναι δυνατό να θέλω η ομάδα μου να μην κερδίσει. Θέλω να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό απαιτεί η βαρύτητα της φανέλας της ΑΕΛ. Δεν θέλω να λαϊκίσω, αλλά το αίμα μου έχει χρώμα... βυσσινί!».

Για τη στήριξη στον Παπακώστα και για τις αδικές που έχει υποστεί η ΑΕΛ: «Η συνέπεια και αξιοπρέπεια δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα κάθε Κυριακή. Ο πρόεδρος δεν είναι αλάθητος ώστε να τα ρίχνει όλα στον προπονητή. Αν κρίναμε μα βάση το αποτέλεσμα, τότε κάθε ένας θα έπρεπε να απολύσει τους άλλους μισούς κάθε εβδομάδα. Οσο για το αν έχουμε αδικηθεί, πιστέψτε με ότι αν άλλες ομάδες είχαν υποστεί αυτά που έχουμε υποστεί εμείς τότε δεν θα γινόταν το πρωτάθλημα».
Read more!

«Δεν θα ξαναπαίξει ο Κασάνο με τη Σαμπντόρια»

Κατηγορηματικά απέκλεισε κάθε πιθανότητας συγχώρεσης του Αντόνιο Κασάνο ο πρόεδρος της Σαμπντόρια, Ρικάρντο Γκαρόνε. Ο σύλλογος της Γένοβας έχει κινήσει νομικά τις διαδικασίες για τη λύση του συμβολαίου του 29χρονου επιθετικού λόγω του τελευταίου πειθαρχικού του παραπτώματος.
«Δεν θα ξαναπαίξει ο Κασάνο με τη Σαμπντόρια»
«Ένα είναι σίγουρο. Ο Κασάνο δεν πρόκειται να ξαναφορέσει τη φανέλα της Σαμπντόρια. Είναι θέμα συνέπειας και σοβαρότητας, κάτι που ποτέ δεν μου έλειψε στη ζωή μου», δήλωσε ο Γκαρόνε.

Η άρνηση του Κασάνο να συνοδεύσει τον πρόεδρο του συλλόγου σε μία εκδήλωση με τη δικαιολογία πως έπρεπε να είναι στο πλευρό της εγκυμονούσας συντρόφου του ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ιταλό φορ, που έχει υποπέσει σε αρκετά ακόμη παραπτώματα. Οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν έντονη λογομαχία και παρά τη δημόσια απολογία του Κασάνο, φαίνεται πως δεν υπάρχει τρόπος επανασύνδεσης.

Read more!

Απόρθητο φρούριο

Με τη δύναμη της έδρας του, όπου μετράει ήδη έξι νίκες σε ισάριθμούς αγώνες στη Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός (μαζί με τον Παναθηναϊκό) οδηγεί την κούρσα του ελληνικού πρωταθλήματος. Η προσοχή στον Εργοτέλη πλέον, με το μυαλό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όλα καλά με Ενροτό.
Απόρθητο φρούριο
Το περσινό πρωτάθλημα χάθηκε για τον Ολυμπιακό κατά πολλούς, από τις απώλειες βαθμών εντός έδρας. Αυτό όμως δεν συμβαίνει και φέτος, όπου το «Καραϊσκάκη» αποτελεί το φόβο και τον τρόμο για κάθε φιλοξενούμενο. Σε συνδυασμό με τον εκτελεστική δεινότητα, αλλά και εξαιρετική φόρμα του Κέβιν Μιραλάς, το μόνο που απομένει τα εκτός έδρας ματς. Read more!

Όταν σοβαρεύτηκε, «καθάρισε»…

Όταν σοβαρεύτηκε, «καθάρισε»…
Έπρεπε να βρεθεί πίσω στο σκορ για να σοβαρευτεί η Λιόν κόντρα στη Λανς. Οι οκτώ φορές πρωταθλητές Γαλλίας επικράτησαν με 3-1 των «λανσουά» στο «Φελίξ Μπολάρ» στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη 14η αγωνιστική του Championnat και βρέθηκαν ξανά στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League, «πιάνοντας» τις Μαρσέιγ, Μπρεστ και Μπορντό, με άπασες να βρίσκονται δυο βαθμούς πίσω από την κορυφή. Αντίθετα, οι «κοκκινοκίτρινοι» της Βόρειας Γαλλίας παρέμειναν στην προτελευταία θέση και θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ακαλέ στο 24’. Όμως, στη συνέχεια οι παίκτες του Κλοντ Πιέλ έδειξαν τη σαφή ανωτερότητά τους και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, χάνοντας και άλλες ευκαιρίες. Σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν οι Γκομίς δις και Λισάντρο Λόπεζ.

ΛΑΝΣ: Ρούνιε, Οριέρ, Γιαχία, Τσελέ, Μπεντιμό, Ερμάκ, Κεϊτά (75' Εντουάρντο), Ακαλέ (78' Γιόζεφ Μονροσέ), Ρουντέ, Μπουκαρί, Μαουλιντά (85' Κονγκόμπια)

ΛΙΟΝ: Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Ντιακατέ, Λόβρεν, Σισοκό, Τουλαλάν, Μακούν, Μπριάντ, Πιάνιτς (46' Γκουρκίφ), Ριέντ (46' Λισάντρο Λόπεζ), Γκομίς (90' Κάλστρομ) Read more!

«Καγκουρό», για την ΑΕΚ


Το ταξίδι της ΑΕΚ στην Αυστραλία δεν ήταν μόνο για την συμμετοχή της ομάδας στο τουρνουά του Σίδνεϊ, αλλά για να ανοίξει τους... ορίζοντές της, σε μία χώρα που υπάρχει ποδοσφαιρικό ταλέντο και η Ένωση μπορεί να αποκομίσει πολλά οφέλη από εκεί। Μάλιστα, εκεί εκφράστηκε και πρόθεση η ΑΕΚ να δημιουργήσει ακαδημίες, όπως οι μεγαλύτεροι σύλλογοι του κόσμου, ώστε να μπορεί πολύ πιο εύκολα να βρίσκει ταλέντα. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, την ερχόμενη εβδομάδα, 17 νεαροί ποδοσφαιριστές από την Αυστραλία, θα έρθουν στην Ελλάδα προκειμένου να παίξουν φιλικό αγώνα με την ομάδα Νέων της Ένωσης (θα κάνουν και κάποια άλλα φιλικά).
Αυτό αποκαλύπτει το περιοδικό «four-four-two», το οποίο μάλιστα τονίζει πως οι εν λόγω παίκτες θα προπονηθούν στις εγκαταστάσεις των Σπάτων, ενώ θα βρίσκονται και στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά του ο Άρθουρ Ντάιλς, που έχει συνεργαστεί με την ΑΕΚ για το όλο πρότζεκτ, είπε: «Δεν ενδιαφέρει την ΑΕΚ να βγάλει χρήματα, αλλά να αναδείξει παίκτες. Ένας παίκτης για την πρώτη ομάδα κάθε πέντε χρόνια θα είναι κέρδος. Έχουμε τη στήριξη της διοίκησης της ΑΕΚ». Μάλιστα, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα φιλοξενείται και η ιστοσελίδα των υπό κατασκευή ακαδημιών της ΑΕΚ στην Αυστραλία Read more!

Το ''clasico'' το ...σφύριξε ο Μουρίνιο

Εάν δεν προκαλούσε θα αποτελούσε είδηση! Ο Ζοζέ Μουρίνιο όμως, φαίνεται ότι καταφέρνει πάντα να «πικάρει» τους αντιπάλους του έστω κι αν αρχικά αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

Με αφορμή το μεγάλο ντέρμπι της Πριμέρα Ντιβισιόν με την Μπαρτσελόνα ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “MARCA”. Σε αυτή προσπάθησε –αρχικά- να ρίξει τους τόνους λέγοντας το κλισέ… «πρόκειται για ένα ακόμη παιχνίδι πρωταθλήματος», αλλά στη συνέχεια φρόντισε να επιβεβαιώσει τη φήμη του…

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

«Δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Και έχουμε άλλους 38 αγώνες. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Πάντα στη Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζαν αυτό το παιχνίδι σαν ένα ματς «ζωής ή θανάτου». Δεν είναι έτσι όμως, για εμάς είναι απλώς ένα ματς πρωταθλήματος», τόνισε ο Ζοζέ Μουρίνιο.
Το ''clasico'' το ...σφύριξε ο Μουρίνιο
Όταν όμως άκουσε από τον δημοσιογράφο της “MARCA” να του αναφέρει ότι στο αντίπαλο… στρατόπεδο, οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα έχουν αρχίσει να μιλούν για το “clasico” αρκετά νωρίς, απάντησε δείχνοντας τα «δόντια» του.

«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τι λένε στην Μπαρτσελόνα. Δεν θα το κάνω. Για εμένα είναι ένα ακόμη παιχνίδι. Ίσως για αυτούς να είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι γιατί πηγαίνω πρώτη φορά στο γήπεδό τους σαν προπονητής της Ρεάλ και για πρώτη μετά τον περσινό αποκλεισμό από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ»… Φαίνεται πως το “clasico” άρχισε.

Read more!

Κίνητρό του ο Μουρίνιο

Η παρουσία του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν όπως αποκάλυψε ο Σάμι Κεντίρα, ένας από τους κυριότερους λόγους που μετακόμισε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».
Κίνητρό του ο Μουρίνιο
«Αποτελεί ρίσκο για έναν νέο ποδοσφαιριστή να πηγαίνει σε ένα μεγάλο σύλλογο, αλλά από την αρχή μου εξήγησε τα σχέδια του για εμένα. Από εκείνη τη στιγμή με πίστεψε και μου επέτρεψε να παίξω για 90 λεπτά σε κάθε αγώνα. Συνεπώς, προσπαθώ να τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του κάθε μέρα», ήταν τα λόγια του 23χρονου μέσου.

Ο Κεντίρα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο παιχνίδι της Τρίτης κόντρα στον Άγιαξ, για τους ομίλους του Champions League, τονίζοντας πως πρέπει να παίξουν πολύ προσεκτικά, καθώς οι Ολλανδοί θα είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι. Read more!

Έδειξε ενδεκάδα

Τη φιλοσοφία του από την αρχή θέλει να περάσει στον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής ζήτησε ταχύτητα και κατοχή μπάλας από τους παίκτες του, ενώ έδειξε και ενδεκάδα ενόψει Μπαρτσελόνα. Επανέρχεται στα χαφ ο Κατσουράνη, διατηρεί τη θέση του ο Τζόρβας. Ατομικό ο Λέτο.

Ένα πινακάκι με το σύστημα που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στους «μπλαουγκράνα» έβαλε στο γήπεδο ο τεχνικός των «πρασίνων» και παρόλο που δεν είχε ονόματα πάνω του, είπε ο ίδιος ποιους σκέφτεται να ξεκινήσει την Τετάρτη. Το σύστημα που επέλεξε ο Φερέιρα ήταν το 4-2-3-1, αφού σκοπός του δεν είναι να κλείσει τους νταμπλούχους Ελλάδος πίσω, αλλά να κόψει τον ρυθμό των Ισπανών και να τους πιέσει, ώστε να σπάσει το passing game τους.

Ο Τζόρβας αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του (από δεξιά προς τα αριστερά τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ και Σπυρόπουλο. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης, οι οποίοι όχι μόνο μπορούν να κόψουν, αλλά και να δημιουργήσουν παιχνίδι, κρατώντας και μπάλα. Ο Σισέ θα είναι η επιθετική «αιχμή» της ομάδας, με τον Λουίς Γκαρσία λίγο πιο πίσω του. Στα αριστερά θα παίξει ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ στα δεξιά ο Μαρίνος, ο οποίος εκτός από ταχύτητα μπορεί να προσφέρει και αμυντικά.
Έδειξε ενδεκάδα
Έμφαση στην τακτική

Τους το είπε από την πρώτη μέρα και τους το έδειξε με το «καλημέρα». Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην πρώτη του ουσιαστικά προπόνηση στον Παναθηναϊκό, αφού την Κυριακή οι μισοί έκαναν αποθεραπεία, έδειξε ότι το κυρίαρχο στοιχείο της προπονητικής του είναι η τακτική.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με ζέσταμα το πρόγραμμά τους στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας και στη συνέχεια ο Πορτογάλος τεχνικός τους χώρισε σε δύο ομάδες, οι οποίες εκτελούσαν ασκήσεις με πάσες και κατοχής μπάλας “5-2” εναλλάξ.

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με δίτερμα σε μικρό χώρο, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην τακτική.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο ακολούθησε για άλλη μία μέρα ατομικό πρόγραμμα. Read more!

Σε καλό δρόμο το θέμα Μιραλάς

Δένει στο λιμάνι ο Μιραλάς Στην προσπάθειά του να "κάνει δικό του" τον Κέβιν Μιραλάς ο Ολυμπιακός θα έχει σύμμαχο τον ατζέντη του. Ο Ενροτό ο οποίος την Κυριακή βρέθηκε στο «Καραϊσκάκης», συναντήθηκε με τον β' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Σωκράτη Κομινάκη και πήρε καλά νέα.

Ο Κομινάκης τόνισε στον Ενροτό ότι τις επόμενες μέρες θα τον κληθεί ξανά στην Ελλάδα για να τελειώσει και τυπικά το θέμα της απόκτησης του 23χρονου επιθετικού. Οι Πειραιώτες είναι σε ανοιχτή γραμμή με την διοίκηση της Σεντ Ετιέν και προσπαθούν να μειώσουν την οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή που είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ποντάρουν πολύ στη μεγάλη προκαταβολή που θα προσφέρουν στους Γάλλους για να πουν το «ναι».

Μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία του Ολυμπιακού με Σεντ Ετιέν, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί μέσα στο επόμενο 10ήμερο , η διοίκηση του Ολυμπιακού θα καλέσει τον Ενροτό για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον ποδοσφαιριστή. Με τον Μιραλάς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού η επιθυμία του 23χρονου στράικερ είναι να παραμείνει στον Πειραιά, όπου λατρεύεται ως θεός.

"Καθαρό τραπέζι"
O ατζέντης του Κέβιν Μιραλάς επιβεβαίωσε την πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Ολυμπιακό στο θέμα της απόκτησης των δικαιωμάτων του Βέλγου στράικερ. "Όντως είχαμε μία συνάντηση, στην οποία προσπαθήσαμε να γνωριστούμε καλύτερα. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Ξεκινήσαμε να χτίσουμε μία καλύτερη σχέση. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι έχουμε μία σταθερή θέση, ένα... καθαρό τραπέζι όπου μπορούμε να καθίσουμε και να συζητήσουμε για το μέλλον", τόνισε ο Kριστόφ Ανροτό στη εφημερίδα "Γαύρος".
Read more!

Σόου Γκασόλ, ήττα των Σέλτικς

One man show από τον Πάου Γκασόλ Μετά από συναρπαστικό ματς οι Ράπτορς νίκησαν στο Τορόντο τους Σέλτικς με 102-101, χάρη σε δύο βολές του Αμίρ Τζόνσον 2,7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η ομάδα της Βοστόνης κατάφερε στα τελευταία λεπτά να περάσει μπροστά και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε τη νίκη, αλλά ένα καλάθι του Σόνι Γουίμς, ένα κλέψιμο του Λεάντρο Μπαρμπόσα και οι βολές του Τζόνσον έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Στο Λος Αντζελες, ο Πάου Γκασόλ πέτυχε 28 πόντους, με απόλυτα ποσοστά ευστοχίας (!) και οι Λέικερς νίκησαν τους Γουόριουρς με 117-89. Ο Ισπανός είχε επίσης εννέα ριμπάουντ και πέντε ασίστ και έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε το λιγότερο 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ χωρίς να χάσει ούτε μια προσπάθεια!

Λος Αντζελες Λέικερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 117-89
Γκασόλ 28 (9 ριμπ., 5 ασίστ), Μπράιαντ 20 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Μπράουν 17, Όντομ 15 (10 ριμπ.), Μπαρνς 9, Φίσερ 8, Ίμπανκς 7, Μπλέικ 6 (6 ασίστ), Βούγιατσιτς 3, Κάρακτερ 2, Αρτέστ 2-Ράιτ 16, Κάρι 13, Λιν 13, Μπιέντρινς 9 (9 ριμπ.), Έιντριεν 9 (10 ριμπ.), Ραντμάνοβιτς 9, Έλις 5, Ουίλιαμς 5, Μπελ 4, Κάρνεϊ 4, Γκαντζούριτς 2.

Σακραμέντο Κινγκς-Νιου Ορλίνς Χόρνετς 71-75
Γκριν 15 (10 ριμπ.), Χεντ 11, Λάντρι 9, Έβανς 9, Ντάλεμπερτ 3 (10 ριμπ.), Κάζινς 7, Ούντριχ 6, Τόμπσον 6, Γκαρσία 5-Γουέστ 17, Αρίζα 16, Μπελινέλι 12, Πολ 9 (14 ασίστ, 7 ριμπ.), Οκαφόρ 6 (12 ριμπ.), Σμιθ 8, Εμπένγκα 3, Γκριν 2, Θόρντον 2.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 115-110 (κ.α 102-102)
Χάμιλτον 27, Βιλανουέβα 25 (11 ριμπ.), Στάκεϊ 15 (7 ασίστ), Μαξίελ 14, Γκόρντον 10, Μπάνιου 9, Πρινς 7, ΜακΓκρέιντι 4, Ουάλας 4-ΜακΓκι 20 (16 ριμπ.), Μπλάτσε 20, Αρίνας 19 (16 ασίστ), Γιανγκ 18, Χάινριχ 12, Μάρτιν 9, Θόρντον 8, Μπούκερ 4.
Read more!

Δασκαλάκης: Θα δώσουμε το 100% για 45'

Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη, Σήφης Δασκαλάκης Τα πάντα για να πάρουν τουλάχιστον έναν βαθμό κόντρα στον Ολυμπιακό υποστήριξε ο Σήφης Δασκαλάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, πως θα δώσουν οι παίκτες του Εργοτέλη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αναφέρθηκε επίσης στο 1-1 με κόντρα στον Ατρόμητο...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δασκαλάκης:

Για το ματς με τον Ολυμπιακό:
«Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χρειαστούμε αλλαγές (γέλια). Θα δώσουμε το 100% για 45 λεπτά. Είναι περίεργο αυτό και δεν μου έχει ξανατύχει. Είναι λίγος ο χρόνος ίσως μπορέσουμε να κλέψουμε κάτι».

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Το 1-1 είναι δίκαιο σκορ, αλλά αν κάποια ομάδα έπρεπε να πάρει τη νίκη, αυτή ήταν η δική μας. Ο Ατρόμητος μετά το 1-0 “έκατσε” και κάναμε πολλές ευκαιρίες. Ίσως έπρεπε να πάρουμε κάτι παραπάνω».

Για τη φάση στο τέλος του ματς και το δοκάρι του Μπούντιμιρ: «Ένιωσα ένα τρομερό σφίξιμο στην ευκαιρία του Μπούντιμιρ στο τέλος, κυρίως γιατί προήλθε από δικό μου βολέ και θα ήταν σαν δικό μου γκολ αν έμπαινε»

Για την προσωπική του απόδοση: «Προτιμώ να έχω μια σταθερή παρουσία και ας μην είμαι ο κορυφαίος πορτιέρο της αγωνιστικής. Ας είμαι σταθερός στο 7.5 και ας μπαίνει στους πολυτιμότερους κάποιος με 9».

Για την άνοδο των Ελλήνων πορτιέρο: «Ήταν μια καραμέλα ότι δεν υπάρχουν Έλληνες τερματοφύλακες, απλά δεν έπαιρναν ευκαιρίες. Στην Ελλάδα είμαστε δεν γίνεται να μην υπάρχουν Έλληνες τερματοφύλακες».

Για τους τερματοφύλακες στις “μεγάλες” ομάδες: «Είναι δύσκολη γενικά η θέση και πόσο μάλλον σε μια μεγάλη ομάδα, όπου η θέση του τερματοφύλακα είναι ένα mind game, ένα παιχνίδι μυαλού και όχι προπόνησης. Όταν λες στα αποδυτήρια πως είσαι κουρασμένος όλοι λένε μα πως αφού δεν έτρεχες, η πνευματική κόπωση όμως είναι πολύ μεγάλη».

Για τη θέση Εργοτέλη: «Είναι εντελώς συγκυριακή και πλασματική. Το τέλος του πρώτου γύρου θα μας βρει σε πολύ καλύτερη θέση».

Για τις απώλειες βαθμών εντός έδρας: «Δεν διαθέτουμε μια καυτή έδρα, αλλά στο Παγκρήτιο, εκτός του πρώτου αγώνα που χάσαμε από τυχερό γκολ του Αστέρα Τρίπολης, χάσαμε από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Στη συνέχεια έρχονται παιχνίδια στην έδρα μας, με Κέρκυρα και Πανσερραϊκό, όπου θα έχουμε ευκαιρίες να αποδείξουμε την αξία μας και να πάρουμε βαθμούς που χρειαζόμαστε»

Για την Εθνική Ελλάδος: «Δίνει κίνητρο η τακτική του Σάντος να παίρνει παίκτες από παντού. Είχα μια δικαιολογία πως δεν παίζουμε Ευρώπη, αλλά η κλήση του ξαδέρφου μου του Κωσταντόπουλου είναι το καλύτερο παράδειγμα για όλους».

Για τις αλλαγές προπονητών: «Είναι ρίσκο η αλλαγή προπονητή στα μέσα της χρονιάς. Είναι δίκοπο μαχαίρι, σε άλλους βγαίνει και σε άλλους όχι. Εμείς έχουμε την ησυχία μας με τον κόουτς, έχουμε πλάνο και βαδίζουμε πάνω σε αυτό, στηριζόμαστε σε Έλληνες παίκτες κυρίως και είναι καλό αυτό».
Read more!

"Βολές" Μουρίνιο κατά Μπενίτεθ

Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Μουρίνιο... Οι σχέσεις που έχουν οι δύο τους δεν είναι οι καλύτερες. Ο λόγος για το Ζοζέ Μουρίνιο και τον Ράφα Μπενίτεθ με τον δεύτερο να αναλαμβάνει τη θέση του πρώτου στον πάγκο της Ίντερ, από τον οποίο αποχώρησε ο Πορτογάλος τεχνικός για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού πρώτα κατέκτησε το τρέμπλ με τον ιταλικό σύλλογο.

Βέβαια αυτά συνέβαιναν την προηγούμενη σεζόν, καθώς εφέτος οι «νερατζούρι» δεν θυμίζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα, η οποία καταλαμβάνει την έβδομη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, έχοντας διαφορά εννέα βαθμών από την πρωτοπόρο Μίλαν.

Έτσι με αφορμή την βαθμολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ιταλίας αλλά και το χθεσινό αποτέλεσμα στο καμπιονάτο, όπου η ομάδα του Μπενίτεθ ηττήθηκε 2-1 από την Κίεβο, ο τεχνικός της «βασίλισας» μίλησε στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» βάζοντας έτσι «φωτιά» στη μεταξύ τους κόντρα που κρατάει απ’ όταν οι δυο τους ήταν προπονητές σε ομάδες της Αγγλίας.

«Τι, έχασε πάλι;» είπε αρχικά ο 50χρονος προπονητής και συνέχισε: «Αυτό είναι απίστευτο καθώς βρίσκεται ήδη εννέα βαθμούς πίσω. Φυσικά, όλα στην Ίντερ είναι διαφορετικά σε σχέση με την Αγγλία».
Read more!

Συζήτησαν για Aντερσον με Μέντες

Ο Αντερσον σκόραρε στη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μπόκα Τζούνιορς Η περίπτωση του Βραζιλιάνου Aντερσον επανήρθε στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό με αφορμή την άφιξη στην Αθήνα του ατζέντη του ο οποίος είναι και ατζέντης του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πράσινη» ο Ζόρζε Μέντες στις διαπραγματεύσεις με τους Κώστα Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας για το συμβόλαιο του Πορτογάλου τεχνικού, ρωτήθηκε και για τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το γεγονός ότι ο 22χρονος μέσος δεν υπολογίζεται από τον Aλεξ Φέργκιουσον (μόλις 3 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και συνολικά 6 σε όλες τις διοργανώσεις) διευκολύνει την προσπάθεια των «πράσινων» για να τον πάρουν δανεικό από τον προσεχή Ιανουάριο.
Ο Αντερσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Στο μεταξύ ο Φερέιρα άρχισε να «σφίγγει τα λουριά» από την πρώτη μέρα του στην Παιανία. Ο πρώτος παίκτης που το διαπίστωσε ήταν ο Ζαν Αλέν Μπουμπσόνγκ, ο οποίος «έφαγε κατσάδα» γιατί καθυστέρησε λίγα λεπτά να προσέλθει στην προπόνηση. Ο Γάλλος επικαλέστηκε μπέρδεμα με την ώρα, ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε ότι δεν θα ξανασυμβεί αλλά ο Φερέιρα βρήκε την ευκαιρία να περάσει το μήνυμα στους παίκτες.

«Πρέπει να είστε όλοι επαγγελματίες. Οι προπονήσεις θα είναι πρωινές. Θα αρχίζουν στις 10.30 και εσείς πρέπει να είστε εδώ από τις 9.30. Και όσοι δεν έχετε φάει πρωινό, μην έρχεστε εδώ και τρώτε μια ώρα πριν» τους είπε.
Read more!

Μπάγερν «καλεί» Τρεμουλινάς

Πρόταση για την απόκτηση του Μπενουά Τρεμουλινάς από την Μπορντό φαίνεται να έχει καταθέσει η Μπάγερν Μονάχου, σύμφωνα με την «Equipe». Το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας αναφέρει πως οι Βαυαροί έχουν εντυπωσιαστεί με τις εμφανίσεις του 24χρονου ποδοσφαιριστή και θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Μπάγερν «καλεί» Τρεμουλινάς
Ο αριστερός μπακ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τους "Γιρονδίνους" μέχρι τον Ιούνιο του 2013, όταν έμαθε για το ενδιαφέρον της γερμανικής ομάδας, δήλωσε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό το θέμα. Τον Δεκέμβριο προτίθεμαι να εξετάσω αυτά που μου προσφέρουν. Προς το παρόν αυτό που με ενδιαφέρει μόνο είναι η Μπορντό». Read more!

Ρόμενταλ: «Είχα κι άλλα να προσφέρω στον Άγιαξ»

Τους λόγους που τον οδήγησαν στο να αποχωρήσει από τον Άγιαξ το καλοκαίρι και να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό εξήγησε ο Ντένις Ρόμενταλ. Ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων» υποστήριξε επίσης, σε δηλώσεις που έκανε στην “Telegraaf”, ότι δεν ήθελε να φύγει από την Ολλανδία.
Ρόμενταλ: «Είχα κι άλλα να προσφέρω στον Άγιαξ»
«Είχα αποδεχθεί μείωση του μισθού μου σχεδόν κατά δύο τρίτα και ο Μάρτιν Γιόλ με ήθελε στην ομάδα, αλλά ο Ρικ Φαν Ντεν Μπουγκ (τεχνικός διευθυντής) μού προσέφερε συμβόλαιο μόνο για ένα χρόνο, επειδή ήμουν πάνω από τριάντα χρονών. Το ίδιο έκαναν και στον Πάντελιτς» εξήγησε ο Δανός μέσος, για να ολοκληρώσει λέγοντας: «Είχα καταλάβει ότι ο Άγιαξ βρισκόταν σε κρίση και ήθελα να μείνω και να βοηθήσω, αλλά δεν μου έδιναν μεγαλύτερο χρονικά συμβόλαιο. Είναι πολύ κρίμα γιατί νιώθω ότι είχα για να προσφέρω». Read more!

Θέλει Τζόνσον η Ίντερ


Θέλει Τζόνσον η Ίντερ
Πρόταση στην Λίβερπουλ σκοπεύει να κάνει η Ίντερ για τον Γκλεν Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα. Η ιταλική ομάδα είναι διατεθειμένη να δώσει 15 εκατομμύρια ευρώ στη Λίβερπουλ, ώστε να αποκτήσει τον Άγγλο αμυντικό.

Θετικά βλέπει το ενδεχόμενο μετακίνησης του Τζόνσον στην Ιταλία, ο μάνατζερ του διεθνή αμυντικού, καθώς στην Ίντερ θα βρεθεί με τον Ράφα Μπενίτεθ, προηγούμενο προπονητή του στη Λίβερπουλ.
Read more!

Ζουέλα:«Πέναλτι του Σάλπι, μας επηρέασε η αποβολή του Ίβιτς»

Στους λόγους της ήττας στο χθεσινό ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε ο Φρανκ Ζουέλα. O Αγκολέζος αμυντικός του Δικεφάλου υποστήριξε πως υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη και αδίκως δεν δόθηκε πέναλντι ενώ υποστηρίζει πως αν ο Βλάνταν Ίβιτς δεν δεχόταν κόκκινη κάρτα το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό.

Ο Ζουέλα επισήμανε πως ο ΠΑΟΚ δεν διαφέρει σε τίποτα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στόχος της ομάδας συνεχίζει να είναι η κορυφή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Libero 107,4:

Για το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης»:
«Στο πρώτο ημίχρονο παίζαμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό. Είχαμε την κατοχή της μπάλας. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο. Από ένα δικό μας λάθος έκανε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν δύσκολα για εμάς μετά την κάρτα του Ίβιτς. Παίζαμε με δέκα, θέλαμε να ρισκάρουμε κι όλα αυτά μεγάλωσαν την πίεση σε βάρος μας».

Για το σημείο κλειδί που έκρινε το ματς:
«Αν ο Ίβιτς δεν έπαιρνε κόκκινη κάρτα όλα θα ήταν διαφορετικά. Αυτή η κάρτα στοίχισε στον ΠΑΟΚ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ δικαιούται να φωνάζει για κάποιο πέναλτι:
«Τον Σαλπιγγίδη τον ξέρω και ως συμπαίκτης και ως αντίπαλος. Ξέρω ότι δεν πέφτει ποτέ. Αν δεν υπάρχει επαφή, ο Σαλπιγγίδης δεν πέφτει. Επομένως, πιστεύω ότι στη φάση που ο Δημήτρης πέφτει στην περιοχή του Ολυμπιακού υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα: «Μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Είναι νωρίς ακόμη για να λέμε ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα όπως θέλαμε. Μετά είχαμε σειρά νικών. Χθες (Κυριακή 21/11) δεν μας βγήκε το ματς. Μπορούμε, όμως, να φτάσουμε στην κορυφή. Δεν διαφέρουμε από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε ποιότητα και αξία».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος αγωνίστηκε πρώτη φορά στην καριέρα του ως πλάγιος οπισθοφύλακας: «Ξέρω που και πως να προσφέρω στην ομάδα. Η θέση μου είναι στόπερ. Πλάγιος αμυντικός δεν έχω παίξει ποτέ. Είκοσι λεπτά μόνο στην Ξάνθη έχω παίξει, σε παιχνίδι Κυπέλλου με Ιωνικό, όταν χρειάστηκε στη διάρκεια του αγώνα. Αυτό ήταν όλο. Είμαι επαγγελματίας, όμως, κι όταν η ομάδα χρειάζεται κάτι από εμένα, θα κάνω αυτό που θέλει η ομάδα. Όποιος παίζει στη γραμμή, όμως, πρέπει να δίνει κάτι παραπάνω επιθετικά. Εγώ δεν μπορώ να ρισκάρω να το κάνω αυτό. Δεν γνωρίζω τη θέση».

Για τα νεύρα των παικτών του ΠΑΟΚ στη διάρκεια του ντέρμπι:
«Τα νεύρα προκλήθηκαν από τη συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί να ζητάει πέναλτι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όταν δεν υπάρχει. Αυτό ήταν κοροϊδία. Ένιωσα ότι με προσέβαλε. Στη φάση του Ντουντού με τον Γκαρσία, ο Ντουντού έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα. Αυτά είναι πράγματα που μας εκνεύρισαν. Ήξεραν, όμως, ότι παίζουν σπίτι τους και έχουν βοήθεια από τη διαιτησία».

Read more!

Στηρίζει Μπενίτεθ, ανησυχεί για Ετό ο Μοράτι

Καμία ανησυχία για τη θέση του στον πάγκο της Ίντερ δεν θα πρέπει να έχει ο Ράφα Μπενίτεθ, σύμφωνα με τον Μάσιμο Μοράτι.

Ο ιδιοκτήτης των «νερατζούρι» έστρεψε την προσοχή του στον αγώνα που δίνει η ομάδα του την Τετάρτη με την Τβέντε στο Μιλάνο, για τους ομίλους του Champions League, ενώ ανέφερε ότι περιμένει να τιμωρηθεί ο Ετό για την κουτουλιά που έριξε στον Σέζαρ της Κιέβο.
Στηρίζει Μπενίτεθ, ανησυχεί για Ετό ο Μοράτι
«Πρέπει να κερδίσουμε την Τετάρτη επειδή είναι ένας κρίσιμος αγώνας για τη συνέχεια. Ο προπονητής και οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν τη σημασία της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Κουρασμένοι ή μη είναι εκ των ων ουκ άνευ να δείξουν θυμό και να το κερδίσουν, αλλιώς δεν πάμε πουθενά» είπε σε εκπροσώπους του ιταλικού Τύπου ο ισχυρός άνδρας των Μιλανέζων.

Αναφερόμενος στον Ράφα Μπενίτεθ πρόσθεσε: «Ούτε ο σύλλογος, ούτε οι παίκτες του δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης ή σεβασμού», ενώ για την ενέργεια του Ετό τόνισε: «Λογικά τον περιμένει μια βαριά “καμπάνα”. Μακάρι να μην συμβεί τίποτα, αλλά είναι δύσκολο». Read more!

Φέτελ τριετίας


Φέτελ τριετίας
Δεν σκοπεύουν οι άνθρωποι της Red Bull να αφήσουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ, να φύγει από την ομάδα, τουλάχιστον τα επόμενα τρία χρόνια, ύστερα από την επιτυχημένη χρονιά, στην οποία πανηγύρισαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

«Είναι ξεκάθαρο, δεν πρόκειται να του προτείνουμε συμβόλαιο δεκαετίας, επειδή δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πως θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Και ο Σεμπάστιαν δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι άνετος με εμάς», ήταν τα λόγια του Μάρκο Χέλμετ, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Αλλά σε ένα ενδιάμεσο στάδιο, για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, σχεδιάζουμε να είναι μαζί μας», πρόσθεσε ο σύμβουλος των «κόκκινων ταύρων», ο οποίος προς το παρόν δεν φαίνεται να βλέπει τη Ferrari ως την ομάδα που θα ήθελε να πάει ο Φέτελ.
Read more!

Δεν πάει πουθενά ο Σβαϊστάιγκερ…

Μια ποδοσφαιρική ζωή στην Μπάγερν την έχει περάσει, ηγέτης των Βαυαρών έχει γίνει, έχει κερδίσει τίτλους, είναι πλέον ο «μπροστάρης» της Εθνικής Γερμανίας αν και μόλις 26 χρονών.

Το ότι χρωστά την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου δεν χωράει αμφισβήτηση. Και οι πρωταθλητές Γερμανίας όμως του χρωστούν αφού έχει μείνει πιστός και αφοσιωμένος στρατιώτης της ομάδας. Τι κι αν το περασμένο καλοκαίρι ο Λουίς Φαν Γκάαλ έκανε λόγο για πώληση του παίκτη; Δεν πάει πουθενά ο Σβαϊστάιγκερ…

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε όμως έχει άλλη άποψη. Στο περιθώριο της αναχώρησης του γερμανικού συλλόγου για την Ιταλία όπου και θα αντιμετωπίσει την Ρόμα για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο πρόεδρος της Μπάγερν επισήμανε πως μετά τις επεκτάσεις συμβολαίων των Ριμπερί, Μίλερ, Λαμ και Μπαντστούμπερ είναι η σειρά του «Μπάστιαν» να υπογράψει την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Το συμβόλαιο του Γερμανού σούπερ σταρ λήγει το καλοκαίρι του 2012 και πολλές πρωτοκλασάτες ομάδες τον γλυκοκοιτάζουν αλλά ο Ρουμενίγκε υποστηρίζει πως «ο Σεμπάστιαν δεν έχει να πάει πουθενά. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και θα κάνουμε τα πάντα για να τον κρατήσουμε. Αν δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ μας τότε θα φύγει μόνο ως ελεύθερος όταν τελειώσει το συμβόλαιο του». Read more!

Χωρίς δύο στην Αθήνα η «Μπάρτσα»

Με όλα τα μεγάλα της αστέρια και μοναδικές απουσίες τον τιμωρημένο Πίντο και τον τραυματία Μιλίτο θα έρθει η Μπαρτσελόνα στην Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.
Χωρίς δύο στην Αθήνα η «Μπάρτσα»
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν θέλησε να ξεκουράσει/προφυλάξει παίκτες εν όψει του ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη Δευτέρα και πήρε μαζί του όλους τους διαθέσιμους παίκτες, συμπληρώνοντας την 20μελη αποστολή με τρεις παίκτες από τη δεύτερη ομάδα, τους Μίνιο, Τιάγκο και Φοντά.

Αναλυτικά η αποστολή της Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Μίνιο, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Βίγια, Ινιέστα, Μπόγιαν, Μέσι, Γέφρεν, Μασεράνο, Κεϊτά, Σέρχιο, Πέδρο, Μάξουελ, Αντριάνο, Αμπιντάλ, Τιάγκο, Φοντάς.

Read more!

«Πέταξε» για Ισραήλ ο Άρης

«Πέταξε» για Ισραήλ ο Άρης
Η ομάδα του Άρη αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό τη νίκη απέναντι στη Χάποελ Γκιλμπόα/Γκαλίλ (23/11, 7μ.μ.) για τη 2η αγωνιστική του EuroCup.Οι «κίτρινοι» θα ταξιδέψουν με προορισμό το Τελ Αβίβ, μέσω Αθήνας και από 'κει οδικώς στην Ιερουσαλήμ. Ο τεχνικός του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ, θα έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του, πλην του Πιερ Πιρς, ο οποίος θα μείνει δύο μήνες εκτός, από τον τραυματισμό που αποκόμισε από το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι.
Read more!

Αφεντικό του Μπριζ η Σερκλ!

Αφεντικό του Μπριζ η Σερκλ!
Η Σερκλ επικράτησε της Κλαμπ στο ντέρμπι του Μπριζ με 1-0 και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της πόλης! Οι δύο ομάδες της βελγικής πόλης αναμετρήθηκαν με γηπεδούχο την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League. Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, όμως αν κάποιος άξιζε να πετύχει το γκολ, αυτή ήταν η «μικρή» της πόλης, Σερκλ… Οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον αγώνα από το ξεκίνημα και στο 24’ έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν την προσπάθεια του Γκέρερτς απέκρουσαν οι αμυντικοί πάνω στη γραμμή.

Από το 30’ και μετά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να είναι αυτοί που θα προηγηθούν. Αρχικά στο 31’ σε μία σπάνια φάση, όταν παρολίγο να δούμε γκολ από απευθείας εκτέλεσε πλάγιου (!), με τους αμυντικούς της Κλαμπ να διώχνουν πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια στο 41’. Σε καμία των περιπτώσεων η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα και το ημίχρονο έληξε με σκορ 0-0.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Βερμπίστ έπειτα από μακρινό σουτ του Κουεμάχα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν τις ευκαιρίες με τον Ρεϊνάλντο στο 61’, ο οποίος… παραπάτησε και έχασε τη μπάλα πριν τη στείλει στα δίχτυα. Στο 77’, όμως, μετά την ασταθή απόκρουση του Στίνεν, ο Ντ’Εν πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο τελείωμε άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Το τελικό αποτέλεσμα άφησε την Κλαμπ στους 24 βαθμούς και έδωσε την ευκαιρία στη συμπολίτισσά της να την ξεπεράσει, καθώς έφτασε τους 25.
Read more!

Ζιλμπέρτο υπέρ Γκοβού!

Ζιλμπέρτο υπέρ Γκοβού!
Αναλυτικά:

Δεν ξέρω τι έγινε και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Δεχθήκαμε δύο γκολ απο δικά μας λάθη, αλλά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα. Η ψυχολογία πολλές φορές παίζει μεγάλο ρόλο και το σημαντικό είναι οτι παλέψαμε. Το γεγονός οτι πήγαμε στο ημίχρονο με το σκορ να είναι 2-2 μας έκανε να πιστέψουμε οτι μπορούμε να πάρουμε τελικά τη νίκη.
Οι οπαδοί της ομάδας αντέδρασαν με το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Σας επηρέασε αυτό;
Δεν είναι ωραίο να βλέπεις τους οπαδούς της ομάδας σου να αντιδρούν έτσι. Φυσικά ξέρουμε οτι δεν παίξαμε καλά, αλλά τους χρειαζόμασταν σε εκείνο το σημείο για να μας στηρίξουν. Όταν είμαστε στο γήπεδο πάντα μας νοιάζει να κερδίσουμε και να παίξουμε καλά για την ομάδα. Φυσικά και κάποιες στιγμές δεν παίζουμε καλά, αλλά τότε είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο τη βοήθειά τους.

Ο νέος προπονητής τί νέα χαρακτηριστικά νομίζεις ότι θα φέρει στην ομάδα;

Πρέπει να περιμένουμε, να τον καλωσορίσουμε και να του ευχηθούμε καλή τύχη.

Όχι δεν το παίρνω έτσι. Πάντα καταλαβαίνω το κόσμο. Αυτό που μετράει για εμένα είναι τί κάνω στο γήπεδο. Δεν με νοιάζει τι λένε για το αν δεν παίζω καλά ή οτι δεν τρέχω. Αν είσαι στο γήπεδο ή θα παίξεις καλά ή όχι. Έχω πολλά χρόνια καριέρας και αυτό που με νοιάζει είναι να πάει καλά η ομάδα. Είμαι έτοιμος να θυσιαστώ για αυτή.
Υπάρχει κανένα νέο για το συμβόλαιό σου;
Όχι οι συζητήσεις έχουν σταματήσει. Εγώ έχω πει οτι θέλω να μείνω. Έχουμε όμως καιρό μπροστά μας. Δεν θέλω να τους γεμίσω πίεση. Ξέρουν τί θέλω.
Η γνώμη σου για τις εξελίξεις με τον Σίντνεϊ Γκοβού...
Δεν ξέρω τι έχει συμβεί με τον Σίντνεϊ. Είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση. Όλοι πρέπει να είναι ψύχραιμοι. Δεν νομίζω οτι μία αρνητική εξέλιξη θα έκανε καλό στην ομάδα.

Έκανες ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχες πολλά τρεξίματα και πήγαινες συνεχώς πάνω κάτω. Αποτελεί απάντησή σε όσους λένε οτι είσαι αρκετά γερασμένος για να παίζεις σε υψηλό επίπεδο;
Read more!

«Τρένο» στην Ιταλία η Αρμάνι Τζινς

Ο Στέφανο Μαντσινέλι βοήθησε με 8 πόντους την Αρμάνι Τζινς
Η ήττα από τον Παναθηναϊκό μπορεί να ήταν η τρίτη της στην Ευρωλίγκα, αλλά στη Serie A η κατάσταση είναι διαφορετική. Η Αρμάνι Τζινς της Ρόμα με 76-70 στο Μιλάνο και συνεχίζει αήττητη έπειτα από 6 αγωνιστικές. Με αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο (22-30, 43-48, 58-63, 76-70 τα δεκάλεπτα) η ομάδα του Πιέρο Μπούκι (Χόκινς 22π.) διατήρησε το απόλυτο των νικών, εν αντιθέσει με τη Ρόμα (Σμιθ 21π.) που «έπεσε» στο 2-4.

Σε απόσταση «αναπνοής» από την κορυφή εξακολουθεί να βρίσκεται η Σιένα, που, με 22 πόντους από τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς κι ακόμη πέντε παίκτες της να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων (Ζήσης 10π.), «σκόρπισε» με 101-81 την Μπιέλα (Σλότερ 19π.) στην Τοσκάνη.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής: (χθες) Αβελίνο-Καντού 71-75, Μπένετον-Καζέρτα 90-71, Μπρίντισι-Καζέρτα 64-76, (σήμερα): Σκαβολίνι-Σάσαρι 79-68, Σιένα-Μπιέλα 101-81, Αρμάνι Τζινς-Ρόμα 76-70, Βίρτους Μπολόνια-Μοντεγκρανάρο 77-79, Σορεσίνα-Βαρέζε 103-79

Η βαθμολογία: Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 12, Σιένα 10, Βίρτους Μπολόνια 8, Βαρέζε 8, Καντού 8, Σκαβολίνι 8, Αβελίνο 6, Μπιέλα 6, Σορεσίνα 6, Σάσαρι 6, Μοντεγκρανάρο 6, Ρόμα 4, Μπένετον 4, Καζέρτα 2, Μπρίντισι 2, Τέραμο 0
Read more!

Ζλάταν και… κουτσός!

Ζλάταν και… κουτσός!
Λίγες ώρες πριν πετύχει το γκολ που χάρισε τη νίκη της Μίλαν επί της Φιορεντίνα, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δήλωνε εξουθενωμένος. Παρ' όλα αυτά ξεκαθάρισε ότι θα παίζει ακόμα και με το ένα πόδι. «Πράγματι αισθάνομαι κουρασμένος, ειδικά στα τελευταία λεπτά κάθε αγώνα. Ίσως αγωνίζομαι πολύ και αν είχαμε τον Ιντζάγκι ή τον Πάτο θα μπορούσα να πάρω περισσότερες ανάσες. Όμως θα θυσιαστώ για την ομάδα, θα παίξω και με ένα πόδι αν χρειαστεί», τόνισε ο Σουηδός επιθετικός.
Read more!

Καταρρέει η Ίντερ!

Καταρρέει η Ίντερ! (video)
Η κατηφόρα της Ίντερ συνεχίζεται, καθώς ηττήθηκε από την Κιέβο με 2-1 και είναι στο -9 από τη Μίλαν! Σημαντική εκτός έδρας νίκη της Γιουβέντους επί της Τζένοα (2-0). Από το κακό στο χειρότερο πάει η Ίντερ, που με σταθερό ρυθμό επιστρέφει στην προ 2006 εποχή... Οι «νερατζούρι» μετρούσαν τρεις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη και τις έκαναν τέσσερις, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Κιέβο στη Βερόνα! Τα πράγματα, μάλιστα, είναι ακόμη πιο... μαύρα για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, καθώς στο 38ο λεπτό ο Ετό με κουτουλιά α λα Ζιντάν χτύπησε τον Σέζαρ και όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, τον περιμένει πολύ βαριά «καμπάνα» μέσω βίντεο! Στον αγωνιστικό τομέα, η Ίντερ ήταν και πάλι κακή, βρέθηκε πίσω στο σκορ από την κεφαλιά του Πελισιέ στο 29', στο δεύτερο ημίχρονο έκανε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά ο Σορεντίνο αντέδρασε σωστά και στο 82' ο Μοσκαρντέλι με κοντινή προβολή έγραψε το 2-0. Το τελικό 2-1, που αφήνει τους «νερατζούρι» στο -9 και την 6η θέση, διαμόρφωσε ο Ετό από κοντά στο 92'.

Η άλωση της Γένοβας!

Με κορυφαίο τον Μίλος Κράσιτς η Γιουβέντους επιβλήθηκε της Τζένοα με 2-0 στο «Λουίτζι Φεράρις» και παραμένει στο κυνήγι της Μίλαν. Ο Σέρβος μέσος επέστρεψε στην ενδεκάδα των «μπιανκονέρι» μετά την τιμωρία του και ήταν η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πιο αποτελεσματική η ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, σε αντίθεση με την ομάδα της Γένοβας και κατάφερε να προηγηθεί στο 18' όταν ένα... ακίνδυνο σουτ του Μαρκίσιο βρήκε σε αντίπαλο αμυντικό, χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Εντουάρντο την έστειλε άθελά του στα δίχτυα του. Στο 23' ο Κράσιτς με μία εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ από δύσκολη γωνία διπλασίασε τα τέρματα της «Μεγάλης Κυρίας».

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 27', όταν το σουτ του Κρισίτο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στοράρι, ενώ ορθώς ακυρώθηκε τέρμα του Τόνι στο 33', καθώς ο Ιταλός επιθετικός χρησιμοποίησε το χέρι του. Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμη καλύτερο από το πρώτο και αμφότερες οι ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, με το σουτ του Καρχά να καταλήγει και πάλι στο δοκάρι του Ιταλού τερμαοτύλακα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι φιλοξενούμενοι πήραν τους τρεις βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 3η θέση.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο (20/11)
Ρόμα–Ουντινέζε 2-0 (24' Μενέζ, 55' Μποριέλο)
Μίλαν–Φιορεντίνα 1-0 (45' Ιμπραΐμοβιτς)
Κυριακή (21/11)
Τζένοα–Γιουβέντους 0-2 (18' αυτ. Εντουάρντο, 23' Κράσιτς)
Μπρέσια–Κάλιαρι 1-2 (20' πεν. Καράτσιολο-63' Μάτρι, 66' Κόντι)
Κατάνια–Μπάρι 1-0 (84' Τερλίτζι)
Τσεζένα–Παλέρμο 1-2 (24' Μπογκντάνι-11' Ίλισιτς, 51' Μίκολι)
Κιέβο–Ίντερ 2-1 (29' Πελισιέ, 82' Μοσκαρντέλι-92' Ετό)
Λέτσε–Σαμπντόρια 2-3 (72' Ντι Μικέλε, 83' Ντιαμουτένε-8',41',88' πεν. Πατζίνι)
Πάρμα–Λάτσιο 1-1 (23' Κρέσπο-45' Φλόκαρι)
Νάπολι–Μπολόνια 4-1 (3' Μάτζιο, 37',48' Χάμσικ, 74' Καβάνι-68' Μετζιορίνι)
Read more!

Πάρντο: Παραμένουμε φαβορί για τίτλο

Ο Ούρκο Πάρντο υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί για τον τίτλο ενώ ο νεαρός Γιάννης Ποτουρίδης διευκρίνισε πως όση πίεση και να υπάρχει σε έναν αγώνα όταν μπαίνεις μες στο γήπεδο τα ξεχνάς όλα. Ούρκο Πάρντο: «Είναι σημαντικό ότι βάλαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Μετά την αποβολή έγιναν πιο απλά τα πράγματα για εμάς. Συνεχίζουμε πρώτοι και εξακολουθούμε να είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου».

Γιάννης Ποτουρίδης: «Πάντοτε υπάρχει πίεση, αλλά όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να τα ξεχνάς όλα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή, γιατί βλέπουμε τον κ. Βαλβέρδε να αλλάζει συνέχεια ενδεκάδα». Read more!

Γκούτι: «Θα νικήσει η Ρεάλ»

Γκούτι: «Θα νικήσει η Ρεάλ»
Την πεποίθησή του πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι η νικήτρια στο ντέρμπι κόντρα στην Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο πρώην άσος των Μαδριλένων, Γκούτι.
Ο Ισπανός μέσος σημείωσε για το ισπανικό «El Classico»:
«Ο Μουρίνιο τα έχει όλα και θα ήθελα πολύ να είμαι στη Ρεάλ του. Δεν μετανιώνω που έφυγα από τη Μαδρίτη. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος εδώ και η εμπειρία αυτή με έχει ωριμάσει. Η Ρεάλ παίζει καλύτερα από αυτούς (Μπαρτσελόνα) και για τον λόγο αυτό θα κερδίσει μέσα στο Καμπ Νου».
Read more!

Οκτάστερη… 50 χρόνια μετά!

Οκτάστερη… 50 χρόνια μετά!
Τα πήρε όλα και έφυγε στο πέρασμά της η Μπάρτσα… Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία… Με 8 γκολ συνέτριψε την Αλμερία, ισοφαρίζοντας συγχρόνως το ρεκόρ του 1959 με τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του συλλόγου!Η Μπαρτσελόνα έκανε για δεύτερη φορά το θαύμα της στην ιστορία του συλλόγου, καθώς ο χθεσινός καταιγισμός από γκολ επί της Αλμερίας στο «Εστάδιο ντελ Μεδιτεράνεο» είχε επαναληφθεί την περίοδο 1959-60. «Θύμα» των Καταλανών τότε ήταν η Λα Πάλμας που είχε υποστεί και αυτή το ταπεινωτικότατο 8-0.

Στις 25 Οκτωβρίου του 1959 στο Λα Πάλμας, οι «μπλαουγκράνα» έγραψαν ιστορία με «ήρωες» τους Σουάρεζ (3 γκολ), Εβαρίστο (2 γκολ), Μαρτίνεζ, Βιλαβέρντε και Γκενσάνα. Χθες, περίπου μισό αιώνα μετά, η ιστορία επαναλήφθηκε. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ήταν οι Μέσι (χατ τρικ), Μπόγιαν (2 γκολ), Ινιέστα και Πέδρο.

Ο... δύσμοιρος τερματοφύλακας των Ανδαλουσιάνων, Ντιέγκο Άλβες, άρχισε να βλέπει εφιάλτες, καθώς η ομάδα του Γκουαρντιόλα έκλεισε τον χορό των… τερμάτων στο 72ο λεπτό, ενώ είχε αρκετό χρόνο μπροστά της για να βάλει άλλο ένα και να σπάσει το ρεκόρ του 1959. Ένα τελικό σκορ 0-9, θα έδινε στους Καταλανούς την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη όχι μόνο στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...