ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Οκτάστερη… 50 χρόνια μετά!

Οκτάστερη… 50 χρόνια μετά!
Τα πήρε όλα και έφυγε στο πέρασμά της η Μπάρτσα… Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία… Με 8 γκολ συνέτριψε την Αλμερία, ισοφαρίζοντας συγχρόνως το ρεκόρ του 1959 με τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του συλλόγου!Η Μπαρτσελόνα έκανε για δεύτερη φορά το θαύμα της στην ιστορία του συλλόγου, καθώς ο χθεσινός καταιγισμός από γκολ επί της Αλμερίας στο «Εστάδιο ντελ Μεδιτεράνεο» είχε επαναληφθεί την περίοδο 1959-60. «Θύμα» των Καταλανών τότε ήταν η Λα Πάλμας που είχε υποστεί και αυτή το ταπεινωτικότατο 8-0.

Στις 25 Οκτωβρίου του 1959 στο Λα Πάλμας, οι «μπλαουγκράνα» έγραψαν ιστορία με «ήρωες» τους Σουάρεζ (3 γκολ), Εβαρίστο (2 γκολ), Μαρτίνεζ, Βιλαβέρντε και Γκενσάνα. Χθες, περίπου μισό αιώνα μετά, η ιστορία επαναλήφθηκε. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ήταν οι Μέσι (χατ τρικ), Μπόγιαν (2 γκολ), Ινιέστα και Πέδρο.

Ο... δύσμοιρος τερματοφύλακας των Ανδαλουσιάνων, Ντιέγκο Άλβες, άρχισε να βλέπει εφιάλτες, καθώς η ομάδα του Γκουαρντιόλα έκλεισε τον χορό των… τερμάτων στο 72ο λεπτό, ενώ είχε αρκετό χρόνο μπροστά της για να βάλει άλλο ένα και να σπάσει το ρεκόρ του 1959. Ένα τελικό σκορ 0-9, θα έδινε στους Καταλανούς την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη όχι μόνο στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...