ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 *BINTEO*

 Ποιος Σκόκο; Ο "Ζορό"!

Ο «θρύλος»… του Ζορό!

Κύριοι,είδατε ότι η ΑΕΚάρα δεν είναι ομαδούλα;

ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Χτύπησε στις καθυστερήσεις ο Ζορό... Με γκόλ του Μπλάνκο στο 90' η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μειώνοντας τη διάφορα της από την κορυφή στους 8 βαθμούς Η Ένωση αξιοποίησε τη μοναδική σημαντική ευκαιρία που δημιούργησε σε όλο το ματς χάρη στην κλάση του Ντιόπ και τη δεινότητα του Μπλάνκο.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν πέναλτι με το Ντούντου στο 57ο λεπτό και δεν κατάφεραν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα να φύγουν με κάτι θετικό από το Ολυμπιακό στάδιο.
Το παιχνίδι δεν προσφέρεται για ιδιαίτερη κριτική καθώς το θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες ήταν κακό, σε ενα ματς χωρίς ρυθμό και ιδιαίτερα καλές φάσεις στις δυο εστίες.

Οι δυο ισπανοί τεχνικοί Μανόλο Χιμένεθ και Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξαν να ξεκινήσουν τον αγώνα ακριβώς με το ίδιο σύστημα , το 4-2-3-1. Για το Χιμένεθ, ο Αραμπατζης ήταν τελικά η επιλογή του στη θέση του τερματοφύλακα καθώς ο Σάχα δεν είναι 100% έτοιμος. Στην άμυνα οι Δέλλας και Μανωλάς αποτέλεσαν το κεντρικό δίδυμο με τον Γιάχιτς δεξιά και τον Καράμπελα αριστερά. Ο Γκέντζογλου με το Μάκο ήταν τα δυο αμυντικά χαφ με τον Σκόκο να παίζει από αριστερά και το Μπέρνς από δεξιά ενώ ο Λεονάρντο έπαιξε πίσω από τον μοναδικό επιθετικό που ήταν ο Λυμπερόπουλος.
Η ΑΕΚ ποτέ δεν πεθαίνει!

Αναγκαστική αλλαγή πλάνων
Ο Βαλβέρδε από την άλλη προτίμησε να παίξει με τον Ποτουρίδη στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Αβραάμ, παρά να κάνει διάφορες αλχημείες αλλάζοντας θέσεις σε παίκτες. Δεξί μπάκ ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μοντέστο και αριστερά ο Χολέμπας, ενώ κάτω από τα δοκάρια ο Πάρντο. Στη μεσαία γραμμή ο Ουρτάδο με το Ντουντού σε ρολό αμυντικών χαφ, ο Ρόμενταλ δεξιά και ο Ριέρα αριστερά, ενώ ο Φουστέρ στον άξονα πίσω από τον Μιραλάς και μπροστά από τα δυο αμυντικά χάφ.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά θέλοντας να επιβάλει το ρυθμό της, όμως δεν εβρισκε τους χώρους ώστε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Πάρντο. Στο 21ο λεπτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε υποχρεώθηκε να αλλάξει τα πλάνα του καθώς ο Ριέρα αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στους προσαγωγούς. Έτσι έριξε στο ματς τον Ιμπαγάσα , ο οποίος πήρε θέση πίσω από το Μιραλάς και μεταφέρθηκε ο Φουστέρ αριστερά.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 33ο λεπτό όταν ο Μιραλάς, ύστερα από κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα, έφυγε από κανονική θέση στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Αραμπατζή με το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε. Η καλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 42 ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, ο Ποτουρίδης έδιωξε προς τα πίσω αλλά ο Δέλλας δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα πριν αυτή καταλήξει κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς μεγάλες φάσεις, με πολλές και δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, την οποία οι δυο προπονητές φρόντισαν να φορτώσουν αρκετά . Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή χωρίς όμως να καταφέρει να την αξιοποιήσει .
Ο μοιραίος Ντουντού και ο ωραίος Μπλάνκο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Βαλβέρδε να ανακατεύει εκ νέου την τράπουλα , αφού έριξε στο ματς τον Πάντελιτς και απέσυρε το Φουστέρ. Ο Σέρβος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης με το Μιραλάς να τραβιέται αριστερά. Ο Πάντελιτς μάλιστα θα μπορούσε στο 49ο λεπτό να έχει πετύχει γκόλ όμως ο Αραμπατζής του πήρε την μπουκιά από το στόμα διώχνοντας τη σέντρα του Ρόμενταλ.
Στο 56ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι όταν ο Πάντελιτς σπρώχθηκε, σύμφωνα με τον Σιδηρόπουλο από το Λεονάρντο. Ο Ντουντού όμως που ανέλαβε την εκτέλεση του έστειλε την μπάλα άουτ και αφού πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή.Η είσοδος του Μπλάνκο στο 58 έδωσε λίγη πνοή στην επίθεση της ΑΕΚ και την έκανε πιο κινητική. Παρ όλα αυτά η Ένωση δεν ειχε βοήθειες από το μεγάλο αστέρι της ομάδας το Νάτσο Σκόκο που δυο μέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει το ρόλο του ηγέτη.

Στο 79 ο Μπλάνκο εκτέλεσε φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή η μπάλα όμως κόντραρε στο τείχος και έφυγε κόρνερ.
Η είσοδος των Ντιόπ και Γκερέιρο άλλαξαν λίγο το σχηματισμό της Ένωσης με τον Πολωνό να παίζει πίσω από τον προωθημένο Λυμπερόπουλο.Χτύπησε στις καθυστερήσεις ο Ζορό
Ότι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε το πέτυχε η ΑΕΚ στη μια και μοναδική αξιόλογη φάση της. Στο 90 ο Ντιοπ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των ερυθρόλευκων πλαγιοκόπησε από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Μπλάνκο που την έστειλε στα δίχτυα του Πάρντο βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ. Στα λίγα λεπτά των καθυστερήσεων που απέμεναν ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει με το δικέφαλο να πανηγυρίζει για τους τρεις βαθμούς και τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Ο «θρύλος»… του Ζορό!
Man of the match: Με την εικόνα του παιχνιδιού ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αναδειχθεί κάποιος ως ο καλύτερος. Ο Μπλάνκο, όμως, στο 90' έκανε το 1-0, έκρινε το ματς, έδωσε ακόμη ένα λόγο στους ΑΕΚτζήδες για να τον λατρεύουν και γίνεται και MVP!

Αδύναμος κρίκος: Ολα τα πρώτα ονόματα των δύο ομάδων. Ο Σκόκο από την πλευρά της ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα το αξιόλογο, ο Μιραλάς από τον Ολυμπιακό επίσης... Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους που θα μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου)
4ος: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Παρατηρητής: Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

Χιμένεθ: "Ή νίκη ήρθε από την καρδιά"

Ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποιησή του για τη νίκη εις βάρος του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, τόνισε ότι οι τρεις βαθμοί ήρθαν γιατί οι παίκτες του έπαιξαν με καρδιά και έκαναν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο. Μάλιστα την αφιέρωσε στον Σλόμπονταν Σούιτσα που υποβλήθηκε σε επέμβαση, στον κόσμο και σε δύο συγκεκριμένους οπαδούς...

Τα κυριότερα..
"Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη σε ένα μέρος του τεχνικού τιμ, που είναι εκπληκτικός άνθρωπος. Τον προπονητή τερματοφυλάκων Σλόμπονταν Σούιτσα, ο οποίος υποβλήθηκε σε μία επέμβαση. Επίσης είναι αφιερωμένη στον κόσμο και σε ένα νεαρό παιδί. Λάβαμε μία επιστολή ενός νεαρού οπαδού της ΑΕΚ. Μας ζητούσε να τιμήσουμε την ιστορία της ομάδας. Να νιώθουμε υπερηφάνεια και τιμή για όλους όσους έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη, πρόσφυγες. Επίσης θεωρώ ότι ευτυχισμένος θα είναι και ο Κώστας της Original που έχασε τη ζωή του... Εδώ θέλουμε να είμαστε μία οικογένεια. Να χαιρόμαστε στις νίκες και να λυπούμαστε τις ήττες. Δεν πρέπει όμως ο συναισθηματικός μας κόσμος να επηρεάζεται από το αποτέλεσμα.

Για το ότι η ΑΕΚ παρουσιάζει δύο "πρόσωπα". Κακό με τους μικρούς και καλό με τους μεγάλους: "Θα ήταν ακόμα χειρότερο αν χάναμε και από τους μεγάλους. Θέλουμε να χτίσουμε μία μεγάλη ΑΕΚ. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η φανέλα είναι η ίδια. Δεν με απογοητεύουν οι παίκτες όταν δείχνουν σωστή συμπεριφορά. Η νίκη και η ήττα είναι μέσα στο ματς. Απόψε μπήκαμε για να κερδίσουμε. Αυτή είναι η ΑΕΚ που θέλουμε, αλλά χρειαζόμαστε βελτίωση. Ειδικά να μην μας λείπει το όξυγόνο προς το τέλος του ματς. Κερδίσαμε γιατί παίξαμε με την καρδιά. Συγχαρητήρια στους παίκτες, αλλά εγώ θα συνεχίσω να απαιτώ. Θέλω μία ομάδα που να έχω απαιτήσεις μέχρι και στις καθυστερήσεις".

Για το αν η νίκη αυτή θα καλύψει τις αδυναμίες της ομάδας: "Έχω πει ότι δεν θα το επιτρέψω αυτό. Θα δώσουμε αύριο ρεπό, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε το ματς στην Κροατία με τη Χάιντουκ. Είμαι συνειδητοποιημένος. Το να είμαστε σε τρεις διοργανώσεις με τόσο μικρό ρόστερ, είναι δύσκολο. Αν δεν ήμασταν η ΑΕΚ θα είχαμε κερδίσει λιγότερα. Αντιπροσωπεύουμε μία μεγάλη ομάδα. Έχω υποχρέωση να αλλάξω τα πράγματα προς το καλύτερο".
Για την αλλαγή του Σκόκο: "Θεωρώ ότι δεν είχε άλλο... αέρα. Κάθε παίκτης χρειάζεται μία μετάβαση από τον τραυματισμό στο ματς. Είναι μέρες που είμαστε πίσω από την πόρτα του ιατρικού επιτελείου και περιμένουμε την εισήγησή τους".
Για το ότι η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο β' μέρος: "Δεν είμαστε πολύ τυχεροί. Στο α' ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και με καλύτερο ποδόσφαιρο από τον αντίπαλό μας. Δεν θέλω να κρύψω τίποτα. Η προσπάθεια που κάναμε κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ήταν μεγάλη. Όσο για τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε προσθέστε και το γκολ του Μπλάνκο".

Για το που πονάει η ομάδα: "Θα το συζητήσουμε εντός της ομάδας. Αν μπορούμε να φέρουμε καλύτερους, ή να φέρουμε παίκτες που διψάνε θα το κάνουμε. Αλλιώς θα ανεβάσουμε παίκτες από τους μικρούς".
Για το ότι το γκολ προήλθε από τον... πάγκο: "Η νίκη είναι των παικτών. Ο Μπλάνκο προπονήθηκε μόλις μία φορά. Πριν το ματς δοκιμάστηκε. Ο Ντιόπ δεν είναι 100% έτοιμος. Ζητήσαμε με τον Μπλάνκο περισσότερη πίεση μπροστά. Με τις άλλες αλλαγές περισσότερο έλεγχο στο κέντρο, διότι υπήρχε η κούραση. Πληρώνομαι για να πάρω κάποιες αποφάσεις...".
Βαλβέρδε: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο..."

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου... Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έδειξε να έχει πάρει... κατάκαρδα την ήττα από την ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, στάθηκε στην καλή απόδοση της ομάδας του στο β' μέρος, τόνισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" μπορούσαν να κερδίσουν το ματς, υποστήριξε ότι κάπου έγινε κάτι λάθος για να έρθει η ήττα και έδωσε συγχαρητήρια στην "Ένωση"...

Τα κυριότερα..
Ο Ολυμπιακός για δεύτερο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ "αυτοκτονεί". Τι φταίει; "Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι με ένταση. Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ δυνατά. Παίξαμε για να κερδίσουμε. Είχαμε ευκαιρίες με τους Μιραλάς, Ντουντού και Πάντελιτς, αλλά δεν τα καταφέραμε... Έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα όταν παίζει εκτός έδρας; "Σε όλη του τη ζωή, όχι μόνο στον Ολυμπιακό δεν έχει κερδίσει ένα παιχνίδι εκτός έδρας εύκολα. Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να εκτιμήσεις τον αντίπαλο. Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι, αλλά μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε το ίδιο πρόβλημα όπως και στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη, αλλά εμείς την καλύτερη φάση. Στο βʼ μέρος ήμασταν καλύτεροι, αλλά... Την κυριαρχία μας δεν μπορούμε να τη μετατρέψουμε σε γκολ".

Για το τρίτο χαμένο πέναλτι φέτος και το πρώτο που.. κόστισε; "Το πέναλτι δεν πρέπει να επηρεάσει στην εξέλιξη του ματς. Ίσως πρέπει να σταματήσουμε τις προπονήσεις στα πέναλτι! Στην προπόνηση πάνε όλα μέσα..."Για τη διαφορά εντός-εκτός και το ποιος πρέπει να βαράει τα πέναλτι: "Σκέφτομαι να βάλω τον Μητρόπουλο! Το είχα πει στα αστεία τώρα το σκέφτομαι... σοβαρά! Πρέπει να κάνουμε νίκες εκτός έδρας. Όμως για να τα καταφέρουμε αυτό πρέπει να είσαι καλύτερος και να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες σου. Σήμερα η ΑΕΚ ήταν δυνατός αντίπαλος. Για να κερδίσει δεν πρέπει να δέχεσαι πολλές ευκαιρίες. Οι τρεις εκτός έδρας ήττες δεν ήρθαν μετά από άσχημα ματς. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί ψηλά και να σκοράρουμε. Δεν ήταν φυσιολογικές αυτές οι ήττες... Πρέπει να το ξεπεράσουμε. Πρέπει να συγχαρούμε τον αντίπαλο".Για το πότε περιμένει να δει αγωνιστική βελτίωση εκτός έδρας: "Είμαστε έτοιμοι. Δεν θέλω να μείνω στο 1-0. Μένω στο ότι κάναμε ευκαιρίες... Όλα οφείλονται στο ότι δεν είχαμε επιτυχία στην επίθεση. Μετά το 1-0 είχαμε την ευκαιρία του Πάντελιτς, όμως χάθηκε... Εμείς δίνουμε βάση στην εικόνα που παρουσιάζουμε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Σήμερα κάτι κάναμε λάθος! Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν σημεία που μας κοστίζουν".

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι soft εκτός έδρας: Σήμερα δεν ήταν ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια. Ψηλά δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Επαναλαμβάνω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας. Δυστυχώς χάσαμε...".

Η ΑΕΚ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

7 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...