ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Η μεγάλη απόδραση των… 10! *BINTEO*

Σταλόνε και Πελέ δεν υπήρχαν στην Τούμπα! Όμως η νίκη του Παναθηναϊκού (1-0) που από το 43΄έπαιζε με 10 παίκτες θύμισε την θρυλική ταινία! Κυρίαρχος αλλά χωρίς ουσία ο ΠΑΟΚ, ζωντανοί οι «πράσινοι»!
Η μεγάλη απόδραση των… 10! (video)

Το Σάββατο το βράδυ η τηλεόραση μετέδωσε την πασίγνωστη ταινία «Η μεγάλη απόδραση των 11». Πιθανότατα στο ξενοδοχείο οι παίκτες του Παναθηναϊκού να έριξαν μια ματιά και να… παραδειγματίστηκαν. Έστω κι αν 24 ώρες μετά στο γήπεδο της Τούμπας η απόδραση έγινε από 10 μιας και ο Σπυρόπουλος… χαιρέτισε νωρίς!

Παλικάρι Κοντρέρας, «πρώτη» για Ετό

Τι και αν έχασε τον πάτερα του, τι και αν ήταν καταπονημένος από το ταξίδι στην Χιλή. Ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι… αρρωστάκι με τον ΠΑΟΚ και αμέσως μετά την επιστροφή από την πατρίδα του, έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση του Χάβου και ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορούσε να μην τον έχει στη ενδεκάδα.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Χαλκιάς, αριστερά ο Λίνο, δεξιά ο Σνάουτσερ και ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας. Τσουκαλάς και Γκαρσία τα αμυντικά χαφ, αριστερό εξτρέμ ο Βιερίνια, δεξιά ο Ετό στο ντεμπούτο του με τον «δικέφαλο», σε ρόλο επιτελικού ο Ίβιτς και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σαλπιγγίδης.

Δεν πρόλαβε ο… τρελαμένος Τζιμπρίλ!

Έκανε ότι περνούσε από το χέρι του. Στην πραγματικότητα… τρέλανε το ιατρικό επιτελείο για να του ανάψουν το… πράσινο φως αλλά η χρησιμοποίηση του Τζιμπρίλ Σισέ στο αποψινό ντέρμπι θα ισοδυναμούσε με τον απόλυτο κίνδυνο της υποτροπής! Έτσι, λοιπόν, ο Φερέιρα τον άφησε εκτός αποστολής, κάνοντας πράξη τις σκέψεις του για χρησιμοποίηση του Γκοβού στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Τζόρβας επέστρεψε στην εστία του «τριφυλλιού», έχοντας δεξιά τον Μαρίνο, αριστερά τον Σπυρόπουλο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Καντέ, Σαριέγκι.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε ρόλο «κόφτη» στη μεσαία γραμμή, με Κατσουράνη και Νίνη μπροστά του.  Αριστερό «φτερό» ο Λάζαρος, δεξιά ο Λέτο που συνέκλινε περισσότερο προς την κορυφή της επίθεσης ως δεύτερος επιθετικός όπου ήταν ο Γκοβού σε ένα… ιδιότυπο 4-3-3- του Πορτογάλου τεχνικού που θύμισε πολύ την τακτική στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Το μαγικό άγγιγμα, ο «μάγος» και η αποβολή

Η Τούμπα… κόχλαζε, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά από τον Παναθηναϊκό και με τον Βιερίνια να ταλαιπωρεί αφάνταστα τον Μαρίνο από αριστερά δημιούργησε τα πρώτα ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι «πράσινοι», όμως, μετά το πρώτο δεκάλεπτο ισορρόπησαν και ακριβώς στο 10’… πάγωσαν την Τούμπα. Ο Νίνης… χάιδεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και η απευθείας εκτέλεση του(με λίγη βοήθεια από την πλάτη του Σαλπιγγίδη) βρήκε… παραθυράκι! Ανήμπορος να αντιδράσει ο Χαλκιάς και 1-0 για το «τριφύλλι«.

Οι παίκτες του Φερέιρα μετά το γκολ, είχαν τον έλεγχο της μπάλας αλλά χωρίς να κάνουν κάτι το αξιοσημείωτο. Τα πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά από το 30’ και μετά ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του. Ο Βιερίνια, αυτός ο παιχταράς από την Πορτογαλία ήταν ασταμάτητος, έκανε ότι ήθελε όποιον από τους «πράσινους» έβγαινε πάνω του και στο 37’ άγγιξε την ισοφάριση, με την «βολίδα» του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι!

Η πίεση του «δικεφάλου» μπορεί να μην έφερε κάποιο τέρμα αλλά στο φινάλε του πρώτου μέρους έφερε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Δεύτερη κίτρινη στον Σπυρόπουλο και Ιωαννίδης αντί Γκοβού από τον Φερέιρα.

Το ρίσκο κσι το… 4-1-4-0!

Έχοντας την ομάδα πίσω στο σκορ αλλά με το «αβάντζο» της αριθμητικής ανωτερότητας ο Μάκης Χάβος ρίσκαρε με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου. Αρχικά με την είσοδο του Μουσλίμοβιτς αντί του Σνάουτσερ(δεξί μπακ ο Ετό, δεξί εξτρέμ ο Σαλπιγγίδης) και στην συνέχεια με τον Αθανασιάδη αντί του Τσουκαλά(ο «Κλάους» στο πλευρό του Μουσλίμοβιτς, ο Ίβιτς δίπλα στον Γκαρσία».

Από την άλλη πλευρά ο Φερέιρα παρέταξε στο δεύτερο μέρος τον Παναθηναϊκό με ένα 4-1-4-0, με τον Ζιλμπέρτο μοναδικό «κόφτη» και πότε τον Λέτο πότε τον Λάζαρο να βγαίνουν στην κορυφή. Ο Πορτογάλος στο 68’ άλλαξε και τον Νίνη, με τον Καραγκούνη να μπαίνει για να κρατήσει μπάλα και να σπάσει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ.

Πολιορκία και… off o Κοντρέρας!

Η… πολιορκία του ΠΑΟΚ μπροστά στα καρέ του Παναθηναϊκού ξεκίνησε αμέσως. Από τα πλάγια, με τους Βιερίνια και Σαλπιγγίδη οι παίκτες του Χάβου έφτασαν αρκετές φορές απέναντι στον Τζόρβα αλλά τα… θαλάσσωναν στην τελική προσπάθεια.

Τεράστια ευκαιρία από τον Ίβιτς στο 59’ που λάθεψε ολομόναχος, σωτήρια επέμβαση από τον Μαρίνο στο 68’ ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης αν και πέρασε τον Τζόρβα μπερδεύτηκε και βγήκε άουτ μαζί με την μπάλα!

Ο Φερέιρα, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα έβαλε ορθά τον Καραγκούνη, με τον «τυπάρα» να δίνει βοήθειες και τον Λέτο στο 76’ να παίρνει την αποβολή του Κοντρέρας!

Με δέκα παίκτες ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και μάλιστα θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς με τον Κατσουράνη στο φινάλε. Δεν το έκανε αλλά δεν το πλήρωσε κιόλας κρατώντας μέχρι τέλους το υπέρ του 1-0!

MAN OF THE MATCH: Η πίεση που δέχθηκε η άμυνα του Παναθηναϊκού σε κάποια σημεία του αγώνα ήταν αφόρητη. Ο ΠΑΟΚ… σφυροκοπούσε αλλά οι «πράσινοι» εκτός από μαχητικό πνεύμα είχαν στα μετόπισθεν και έναν ιδανικό για την περίσταση Σεντρίκ Καντέ. Ο αμυντικός από το Μάλι έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα, κέρδισε πολλές μάχες ενώ… εξαφάνισε και τον Σαλπιγγίδη!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον έριξε στο παιχνίδι για να παγώσει τον ρυθμό, να κρατήσει μπάλα και να «κόψει» την φόρα του ΠΑΟΚ. Ο «τυπάρας» είναι… μανούλα σε αυτά, πήρε 4-5 φάουλ στη μεσαία γραμμή, μοίρασε μπάλες και η βοήθεια του για να ανασάνει το «τριφύλλι» και να κρατήσει το σκορ ήταν καθοριστική.

Πολύ καλός για όσο έπαιξε και ο Σωτήρης Νίνης, χάρη στο φάουλ του εξάλλου ο Παναθηναϊκόςφεύγει από την Τούμπα με ένα πολύ σπουδαίο «διπλό».

Για τους γηπεδούχους ο Γκαρσία το πάλεψε μέχρι τέλους ενώ ο Βιερίνια στο πρώτο μέρος ήταν ασταμάτητος, χωρίς να έχει, όμως, και ανάλογη συνέχεια.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για τριάντα λεπτά ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Έκλεισε τον Παναθηναϊκό, του δημιούργησε απίστευτα προβλήματα από τα άκρα αλλά δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια. Αν και είχε τις ευκαιρίες να το κάνει, έδειξε απίστευτη επιπολαιότητα στην τελική πάσα και προσπάθεια.

Η ΓΚΑΦΑ: Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται δύο παίκτες. Ένας του ΠΑΟΚ και ένας του Παναθηναϊκού.  Τόσο ο Νίκος Σπυρόπουλος όσο και ο Πάμπλο Κοντρέρας που άφησαν τις ομάδες τους με δέκα. Και οι δύο είχαν από μία κίτρινη και οι αποβολές τους ήταν σε φάσεις που δεν… μύριζαν κίνδυνο. Θα μπορούσαν να το είχαν αποφύγει.


Πηγή gazzeta



Σχετικά video

Read more!

Προχωρά του Καρμέλο στους Νικς!

Προχωρά του Καρμέλο στους Νικς!
Νέο κύκλο επαφών για την απόκτηση του Καρμέλο Άντονι άρχισαν οι Νικς, προκειμένου να τον κάνουν δικό τους πριν λήξει η διορία της 24ης Φεβρουαρίου για τις ανταλλαγές. Η ομάδα της Νέας Υόρκης συζητεί με τους Νάγκετς, αλλά και τους Τίμπεργουλβς, για μία συμφωνία που θα ταράξει τα νερά στο ΝΒΑ. 

Για να αποκτήσουν τον «Μέλο», οι Νικς προτίθενται να στείλουν στη Μινεσότα τους Άντονι Ράντολφ (21χρ. 2,11μ., 2,2π. και 3 ριμπ. ανά αγώνα) και Έντι Κάρι (28χρ., 2,13μ., δεν έχει παίξει καθόλου φέτος), καθώς και τον Γουίλσον Τσάντλερ (23χρ., 2,03μ., 17,8π., 6,5 ριμπ. ανά αγώνα) στους Νάγκετς. Παράλληλα, οι Τίμπεργουλβς θα δώσουν στο Ντένβερ τον Κόρεϊ Μπρούερ (24χρ., 2,06μ., 8,7π., 2,8 ριμπ., ανά αγώνα) και μία επιλογή πρώτου γύρου σε ντραφτ. 

Οι συζητήσεις συνεχίζονται και η συμφωνία δεν αναμένεται να κλείσει πριν τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Αν όλα πάνε καλά, ο Καρμέλο Άντονι θα υπογράψει για τρία χρόνια έναντι 65 εκατ. δολαρίων. Ο 26χρονος φόργουορντ (2,03μ.) έχει φέτος 24 πόντους, 7,8 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο με τους «σβόλους».

Πηγή sport-fm Read more!

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Live Streaming

http://saidfoot.yolasite.com/


http://www.stopstream.com/ch1.html

http://www.telefree.info/

http://www.gizawya.info/

http://trgoals.net/ch2.html

http://blinertv.blogspot.com/p/blinertv.html

http://domacifilmovi.us/ch2.php

http://www.rajangan.net/41863-paok-saloniki-vs-panathinaikos-athens/watch-live-paok-saloniki-vs-panathinaikos-athens/

http://livefutboll.info/sport/47.php

http://livefutboll.info/sport/48.php

http://skydraios.webs.com/news/sports/live1/

http://www.livegoal.tk/channels/flash/events/81.html


Το Protathlitesgr.blogspot.com δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετaι.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Read more!

Σκέψεις επιστροφής


Στο ισπανικό πρωτάθλημα σκέφτεται να επιστρέψει τη νέα σεζόν, ο Μανόλο Χιμένεθ. Όπως τονίζει ο ισπανικός Τύπος, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός της Ένωσης έχει ήδη ζητήσει από τον μάνατζέρ του, Αλβάρο Τόρες να εξετάσει διάφορες περιπτώσεις ομάδων, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον νέο σταθμό της καριέρα του το καλοκαίρι.
Χαρακτηριστικά, ο Χαβιέ Ματαγιάνας, αρθρογράφος της εφημερίδας «As» ο οποίος τονίζει πως ήρθε σε επικοινωνία με τον Τόρες αναφέρει: «Ο Μανόλο Χιμένεθ θέλει να γυρίσει στην Ισπανία. Ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης κάνει μια καλή χρονιά με την ΑΕΚ. Την πήρε από την έβδομη θέση και την έχει φέρει στην τρίτη (σ.σ. τέταρτη). Προκρίθηκε επίσης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Παρ'όλο που έχει συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμα, ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε από τον μάνατζερ του, Αλβάρο Τόρες, να κοιτάξει αν υπάρχει η δυνατότητα να προπονήσει πίσω στην Ισπανία».
Από εκεί και πέρα, προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Ένωσης για την ήττα από τον Άρη. Ο Χιμένεθ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του στο συγκεκριμένο ματς και πλέον καλείται να στρέψει την προσοχή του στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί το κατά πόσο μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενώ θα αποφασίσει σε ποιο από τα ματς με Παναθηναϊκό (εκτός), Πανιώνιο (εντός), Εργοτέλη (εκτός) ή ΠΑΟΚ (εντός) θα εκτίσει την ποινή των τεσσάρων καρτών, ο Νάτσο Σκόκο. Για το ματς με τον Παναθηναϊκό δεν υπολογίζεται το τιμωρημένος Νταβίντ Ματέος.
Πηγή novasports
Read more!

Αιώνιοι «μπέμπηδες» *ΒΙΝΤΕΟ*

Αιώνιοι «μπέμπηδες»
Εκείνη τη μέρα σταμάτησε ο χρόνος. Στις 3:04, όπως δείχνει και το ρολόι στο «Ολντ Τράφορντ». Ήταν εκείνη ακριβώς η ώρα, στις 6 Φεβρουαρίου του 1958, που μία ομάδα «χάθηκε», αλλά τα μέλη της θα παραμείνουν για πάντα ως «μπέμπηδες» στη συνείδηση των φιλάθλων. 

Η αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεφε στην Αγγλία από το Βελιγράδι με το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μετά το 3-3 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα. Το δικινητήριο αεροπλάνο τύπου «Ελίζαμπεθ», μήκους 25 μέτρων και βάρους 24 τόνων, σταμάτησε στο χιονισμένο Μόναχο για ανεφοδιασμό. 

Ο πιλότος Τζέιμς Θέιν απέτυχε δύο φορές να σηκώσει το αεροπλάνο από τον παγωμένο αεροδιάδρομο στις 2.19 μ.μ. και 2.34 μ.μ., λόγω προβλήματος στους κινητήρες. Οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν για να επιστρέψουν λίγη ώρα μετά για τη νέα προσπάθεια απογείωσης. Το αεροπλάνο «σηκώθηκε», αλλά έπεσε σχεδόν αμέσως και μετά από μία τρελή πορεία σταμάτησε στην προστατευτική περίμετρο και σε σπίτια, τυλίγεται στις φλόγες και ο απολογισμός ήταν τραγικός. 

Νεκροί ανασύρθηκαν 7 παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ο αριστερός μπακ και αρχηγός Ρότζερ Μπερν (με 33 συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας), ο αναπληρωματικός στην ίδια θέση Τζεφ Μπεντ, ο δεξιός μέσος Έντι Κόλμαν, ο κεντρικός αμυντικός Μαρκ Τζόουνς, ο αριστερός Ντέιβιντ Πεγκ (1 φορά διεθνής με την Αγγλία) και οι μεσοεπιθετικοί Τόμι Τέιλορ, Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν (4 φορές διεθνής με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας). 

Επίσης, νεκροί βρέθηκαν ο γραμματέας του συλλόγου Γουόλτερ Κρίκμερ ,οι προπονητές Μπερτ Γουόλι και Τομ Κάρι, καθώς και 8 δημοσιογράφοι που ταξίδευαν με την ομάδα, μεταξύ των οποίων η παλιά δόξα της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας, Φρανκ Σουίφτ. 

Δύο εβδομάδες μετά υπέκυψε στα τραύματά του και ο Ντάνκαν Έντουαρντς ,ο πιο χαρισματικός νέος παίκτης στην Αγγλία, μόλις 21 ετών, που έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 16 ετών και πρόλαβε να αγωνιστεί σε 175 αγώνες (21 γκολ), από το 1952 ως το 1958, ενώ στην εθνική Αγγλίας, είχε 18 συμμετοχές. 

Ο Ματ Μπάσμπι, προπονητής της ομάδας, στάθηκε τυχερός, αφού μετά από 63 μέρες νοσηλείας κέρδισε τη μάχη και επέστρεψε γρήγορα στις επάλξεις. Μάλιστα ήταν ο ίδιος που δέκα χρόνια μετά, το 1968, οδήγησε τη Μαν. Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Ευρώπης με τη νίκη 4-1 επί της Μπενφίκα στον τελικό του Γουέμπλεϊ. 

 

Τα 23 θύματα της τραγωδίας 

- Ρότζερ Μπερν , 29 ετών, γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, αποτεφρώθηκε μετά το δυστύχημα

- Τζοφ Μπεντ, 25 ετών, ενταφιάστηκε στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, στο «Irlam o'the Heights», Μάντσεστερ

- Έντι Κόλμαν, 21 ετών, γεννήθηκε στο Σάλφορντ, ενταφιάστηκε στο «Weaste» του Σάλφορντ

- Ντάνκαν Έντουαρντς, 21 ετών, γεννήθηκε στο Ντάντλει, ενταφιάστηκε στο Ντάντλει

- Μαρκ Τζόουνς, 24 ετών, γεννήθηκε στο Μπάρνσλει, ενταφιάστηκε στο Wombwell του Μπάρνσλει

- Ντέιβιντ Πέγκ, ετών 22, γεννήθηκε στο Ντονκάστερ, ενταφιάστηκε στο Ρεντχάουζ του Ντονκάστερ

- Τόμι Τέιλορ, 26 ετών, γεννήθηκε στο Μπάρνσλει, ενταφιάστηκε στο Monk Breton, του Μπάρνσλει

- Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν, 22 ετών, ενταφιάστηκε στο Glasnevin του Δουβλίνου

- Γουόλτερ Κρίκμερ, γραμματέας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

- Μπερτ Γουόλι, μέλος του προπονητικού τιμ, παλιός αριστερός μπακ της Μαν. Γιουν. , υπεύθυνος των ομάδων νέων

- Τομ Κάρι, γυμναστής

- Αλφ Κλαρκ, δημοσιογράφος

- Ντον Ντέιβις, δημοσιογράφος

- Τζορτζ Φόλοους, δημοσιογράφος

- Τομ Τζάκσον, δημοσιογράφος

- Άρτσι Λέντβρουκ, δημοσιογράφος

- Χένρι Ρόουζ, δημοσιογράφος

- Έρικ Τόμπσον, δημοσιογράφος

- Φρανκ Σουίφτ, δημοσιογράφος, παλιός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι και διεθνής με την εθνική Αγγλίας

- Κένεθ Ρέιμεντ, συγκυβερνήτης του αεροπλάνου

- Μπέλα Μίκλος, ταξιδιωτικός πράκτορας

- Γουίλι Σάτινοφ, φίλαθλος

- Τομ Κέιμπλ, αεροσυνοδός 


Οι 20 διασωθέντες 

- Ματ Μπάσμπι, προπονητής της Μάντσεστερ Γιουν.

- Τζόνι Μπέρι, παίκτης

- Τζάκι Μπλαντσφλάουερ, παίκτης

- Μπόμπι Τσάρλτον, παίκτης

- Μπιλ Φουλκς, παίκτης

- Χάρι Γκρεγκ, παίκτης (τερματοφύλακας)

- Κεν Μόργκανς, παίκτης

- Άλμπερτ Σκάνλον, παίκτης

- Ντένις Βάιολετ, παίκτης

- Ρέι Γούντ, παίκτης

- Φράνκ Τέιλορ, δημοσιογράφος

- Πίτερ Χάουαρντ, φωτογράφος

- Τεντ Έλυαρντ, φωτογράφος

- Βέρα Λούκιτς και - η κόρη της, επιβάτες του αεροπλάνου, διασωθείσες από τον παίκτη Χάρι Γκρεγκ

- Μίκλος, σύζυγος του ταξιδιωτικού πράκτορα που οργάνωσε το ταξίδι και σκοτώθηκε στο δυστύχημα

- Ν. Τομάσεβιτς, επιβάτης

- Τζέιμς Θέιν, πιλότος, κυβερνήτης του αεροπλάνου

- Ροζμαρι Σέβερτον, αεροσυνοδός

- Μάργκαρετ Μπέλις, αεροσυνοδός

Πηγή sport-fm
Read more!

Σενάρια για Τέβες και Ίντερ!

Για την απόκτηση του Κάρλος Τέβες θα κινηθεί η Ίντερ σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ.
Σενάρια για Τέβες και Ίντερ


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Mirror» ο Αργεντίνος στράικερ της αγγλικής ομάδας είναι στο στόχαστρο των πρωταθλητών Ιταλίας οι οποίοι δεν αποκλείεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για τον παίκτη καταθέτοντας πρόταση στους «Νερατζούρι».
Παράλληλα, οι Ιταλοί ποντάρουν στην επιθυμία του Λατίνου στράικερ για αποχώρηση από την ομάδα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πηγή gazzeta
Read more!

«Άρμα» Κασίγιας και Καρμπονέρο

«Άρμα» Κασίγιας και Καρμπονέρο (pics)
Το τηλεοπτικό φιλί του Ίκερ Κασίγιας στην αγαπημένη του Σάρα Καρμπονέρο στα επινίκια για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία ενέπνευσε κάποιους συμπατριώτες τους. 

Σε μία τοπική παραδοσιακή γιορτή της Βαλένθια, που θυμίζει κατά πολύ τις ελληνικές απόκριες, κάποιοι ποδοσφαιρόφιλοι δημιούργησαν κάτι σαν άρμα, όπου απεικονίζεται ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης να φιλά την όμορφη δημοσιογράφο υπό το βλέμμα του… χταποδιού Πολ. 

Σε μία άλλη αναπαράσταση, ο διεθνής γκολκίπερ κρατά ένα κουτί πίτσας… Καρμπονέρο και η Σάρα φορά μία μπλούζα που γράφει «Αγαπώ τον Ίκερ»

Πηγή sport-fm Read more!

Φέργκιουσον: «Τα κάνατε μαντάρα»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα ύστερα από 29 παιχνίδια και ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον τα «έχωσε» στους παίκτες του, αφού χάθηκε τεράστια ευκαιρία να ξεφύγει από την Άρσεναλ.
Φέργκιουσον: «Τα κάνατε μαντάρα»

«Ήταν ευκαιρία. Είχα πει πριν από το παιχνίδι ότι δεν είναι αυτή η θέση της Γουλβς. Είχαμε φανταστικό ξεκίνημα, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο». Στην επανάληψη όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» εμφάνισαν διαφορετικό πρόσωπο με συνέπεια να μην απειλήσουν καθόλου.

«Στο δεύτερο ημίχρονο δεν εμφανιστήκαμε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και ο τερματοφύλακάς τους δεν χρειάστηκε να κάνει πολλές επεμβάσεις. Το γήπεδο δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά δεν κάναμε τίποτα».
Πηγή gazzeta Read more!

Μπαρτσελόνα όλων των εποχών!

Το ρεκόρ που κατείχε η Ρεάλ από το 1961 κατέρριψε η Μπαρτσελόνα, πετυχαίνοντας 16 σερί νίκες στην Primera Division. Το gazzetta.gr παρουσίαζει όλα τα ρεκόρ που κυνηγούν οι Μπλαουγκράνα!
Μπαρτσελόνα όλων των εποχών!


Σερί νίκες σε μία σεζόνΕίναι πλέον γεγονός, με τον Λίο Μέσι να κάνει ό,τι θέλει και να φτάνει με χατ τρικ τα 40 γκολ στη σεζόν, η Μπαρτσελόνα έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Ήταν 3 Οκτωβρίου όταν η Μαγιόρκα με γκολ του Νσούε έφυγε με 1-1 από το «Καμπ Νου». Πέρασαν τέσσερις μήνες και δύο μέρες και από τότε έχει πετύχει μόνο νίκες. Τα 16 σερί νικήφορα αποτελέσματα αποτελούν ρεκόρ το οποίο η Μπάρτσα την προηγούμενη αγωνιστική είχε ισοφαρίσει και πλέον έκανε μόνο δικό της, ξεπερνώντας τη Ρεάλ της σεζόν του 1960-61 που είχε 15!
Με όλους τους τρόπους, με πεντάρα στο clasico, με οκτάρα στην Αλμερία, αλλά και με... rally, καθώς στο εκτός έδρας ματς με την Οσασούνα, οι παίκτες χρειάστηκε να πάρουν τρένο και στη συνέχεια να οδηγήσουν μέχρι το «Ρέινο Ντε Ναβάρα». Βαλένθια (εντός), Σαραγόσα (εκτός), Σεβίλλη (εντός), Χετάφε (εκτός), Βιγιαρεάλ (εντός), Αλμερία (εκτός), Ρεάλ (εντός), Οσασούνα (εκτός), Σοσιεδάδ (εντός), Εσπανιόλ (εκτός), Λεβάντε (εντός), Λα Κορούνια (εκτός), Μάλαγα, Σανταντέρ (εντός), Έρκουλες (εκτός), Ατλέτικο (εντός) κάθισαν στη σειρά για να υποκλιθούν στην ανωτερότητα της, για πολλούς, καλύτερης ομάδας όλων των εποχών.
Τα ρεκόρ που κυνηγάει η Μπαρτσελόνα...
Περισσότεροι βαθμοί σε μία σεζόν
Οι Μπλαουγκράνα έχουν συγκεντρώσει 61 πόντους με τη νίκη κόντρα την Ατλέτικο και κυνηγούν το δικό τους ρεκόρ από την περσινή χρονιά. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα το 2009-10 μάζεψαν 99 βαθμούς, επίδοση η οποία έχει ποσοστό 86,84% επί των αγώνων και είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Απομένουν 39 πόντοι για τους Καταλανούς σε 16 ματς για να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου που θα έχει φτάσει σε τριψήφιο αριθμό. Πέρυσι τερμάτισαν με έξι ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ φέτος έχουν μία ισοπαλία και μία ήττα!
Περισσότερα γκολ σε μία σεζόν
Με τη νίκη κόντρα στους Ροχιμπλάνκος η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 70 γκολ στο πρωτάθλημα και κυνηγάει με μεγάλες πιθανότητες το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης της σεζόν 1989–90, όταν οι Μερένχες είχαν βάλει 107 γκολ! Στα επόμενα 16 ματς οι Μπλαουγκράνα χρειάζονται 38 γκολ για να κάνουν δικό τους το ρεκόρ. Με τις φετινές επιδόσεις, που τα... τρία είναι η στάνταρ ταρίφα, σε πολλούς φαντάζει αρκετά πιθανό. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα πέρυσι σταμάτησε στα 98!
Περισσότερες νίκες σε μία σεζόν
Τις 20 νίκες έφτασε με το 3-0 σε βάρος της Ατλέτικο η Μπάρτσα και κυνηγάει πλέον ένα ρεκόρ το οποίο κατέχει η ίδια μαζί με τη Ρεάλ από πέρυσι. Μπλαουγκράνα και Μερένχες τη σεζόν 2009-10 πέτυχαν από 31 νίκες σε μία μάχη σώμα με σώμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Με μόνο δύο μη νικηφόρα αποτελέσματα σε 22 ματς, οι Καταλανοί θέλουν μία ντουζίνα νίκες στα επόμενα 16 ματς για να κάνουν μόνο δικό τους και αυτό το ρεκόρ.
Ρεκόρ γκολ από έναν παίκτη σε μία σεζόν
Μπορεί ο Κριστιάνο να μπήκε πολύ δυνατά και έκανε πολλούς να μιλάνε για το απόλυτο φαβορί για το Χρυσό Παπούτσι, όμως ο Μέσι είναι αυτός που με σταθερά βήματα-γκολ μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Λίο πέρυσι έβαλε 34 και φέτος, 16 αγωνιστικές πριν από το τέλος με το χατ τρικ κόντρα στην Ατλέτικο έφτασε τα 24. Πλέον θέλει 15 για να καταρρίψει το ρεκόρ σκοραρίσματος όλων των εποχών στην Ισπανία με 39. Κάτοχοί του είναι οι Τέλμο Θάρα της Μπιλμπάο (1950-51) και Ούγκο Σάντσες της Ρεάλ Μαδρίτης (1989–90), αμφότεροι με 38 τεμάχια!
Τι δεν μπορεί να κάνει...
Κι όμως! Παρά τη διαστημική σεζόν που κάνει η Μπαρτσελόνα φέτος, υπάρχει και ένα ρεκόρ το οποίο δεν μπορεί να σπάσει. Ποιο είναι αυτό; Το να σηκώσει τον τίτλο του πρωταθλητή χωρίς να έχει γνωρίσει ήττα. Υπεύθυνη για αυτό είναι η νεοφώτιστη Έρκουλες, η οποία τη 2η αγωνιστική της Primera Division έφυγε με το διπλό από το «Καμπ Νου». Οι μοναδικές ομάδες που έχουν τελειώσει τη σεζόν χωρίς ήττα είναι η Μπιλμπάο του 1929-30 (30 ματς) και η Ρεάλ του 1931-21 (28 ματς).
Πηγή gazzeta
Read more!

Φουστέρ και… +10 για τα «αδέρφια»!

Φουστέρ και… +10 για τα «αδέρφια»! (video)
Η εξέδρα ζητούσε νίκη για τους «αδικοχαμένους της 7» και οι παίκτες του Ολυμπιακού τους έκαναν το χατίρι. Με την… σπόντα των Φουστέρ-Αντεφέμι ήρθε το 1-0 επί της Ξάνθης και το +10 επί του Παναθηναϊκού!Έτσι έπαιξαν

Σχήμα 4-4-1-1 κατέβασε ο Ολυμπιακός. Ο Πάρντο ήταν ο βασικός γκολκίπερ. Οι Μέλμπεργκ, Μπράβο ήταν τα δύο στόπερ με τον Τοροσίδη να είναι δεξιά και τον Χολέμπας αριστερά. Ο Μοντέστο ξεκίνησε αμυντικό χαφ. Στο κέντρο ήταν ο Ιμπαγάσα. Δεξί χαφ άρχισε ο Ζαϊρί και αριστερά ήταν ο Ριέρα. Κρυφός κυνηγός έπαιζε ο Φουστέρ και μοναδικός προωθημένος στην επίθεση ήταν ο Πάντελιτς.

Η Ξάνθη ξεκίνησε το ματς με το ίδιο σύστημα με τους Πειραιώτες. Ο Γκσπούρνιγκ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συγκροτούσαν οι Κωστούλας, Βάλλας. Δεξί μπακ ήταν ο Κομεσίδης και αριστερό ο Στιούαρτ. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Βασιλακάκης, Αντεφέμι και μπροστά τους στο κέντρο οι Φλίσκας και Κατόνγκο. Ο Ποϊ ήταν σε έναν ελεύθερο ρόλο στην επίθεση και ο Σουάνης μοναδικός προωθημένος.

Έψαξε το γρήγορο γκολ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, αναζητώντας από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το γκολ. Οι Πειραιώτες ήθελαν το γρήγορο γκολ κόντρα στην Ξάνθη για να πάνε με άλλον... αέρα στα αποδυτήρια.

Ο Ζαϊρί είχε δύο καλά σούτ, το ένα στο 7ο λεπτό και το άλλο στο 17ο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση προς τους Ακρίτες, χωρίς όμως να βγάλουν την μεγάλη φάση και ενώ οι αντίπαλοί τους ήταν καλά στημένοι αμυντικά και έτσι κρατούσαν το μηδέν πίσω.

Για 25 λεπτά ο Ολυμπιακός έδειχνε να τα έχει βρει... σκούρα απέναντι σε μία ομάδα που είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία της.

Δοκάρι ο Μοντέστο

Στο 26ο λεπτό ο Μοντέστο έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία όταν με την κεφαλιά του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, μετά από φάουλ του Ριέρα. Ένα λεπτό μετά ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε ένα καλό σούτ του Τοροσίδη από τα πλάγια.

Στο 33' ήταν η σειρά του Πάντελιτς να κάνει μία προσπάθεια που έδιωξε με τα πόδια ο γκολκίπερ της Ξάνθης, ύστερα από μπαλιά του Ζαϊρί. Έτσι χάθηκε ακόμη μία πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, που είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να μετουσιώσει την υπεροχή του έναντι της Ξάνθης με ένα γκολ. Στο 37ο λεπτό ο Ιμπαγάσα μετά από μπαλιά του Χολέμπας δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση.

Ευκαιρία και για την Ξάνθη

Ένα λεπτό μετά όμως στο 38ο λεπτό η Ξάνθη είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει σε μία αντεπίθεσή της. Ο Κατόνγκο έκανε την σέντρα, όμως ο Ποϊ δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και να την στείλει στα αντίπαλα δίχτυα.

Λύτρωση... μέσω Φουστέρ

Στο 45ο λεπτό ο Φουστέρ κατάφερε να... τρυπήσει την άμυνα της Ξάνθης για το 1-0. Ο Ζαϊρί βρήκε τον Τοροσίδη, που έκανε μία ωραία σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με τον Φουστέρ να πηδάει και να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας με την βοήθεια του χεριού του Αντεφέμι την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης. Όπως ήταν φυσικό το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον παίκτη της Ξάνθης.

Η ευκαιρία της Ξάνθης και η... άνοδος του Ολυμπιακού

Λίγο μετά την έναρξη του Β' μέρους η Ξάνθη έχασε μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 50ό λεπτό ένα λάθος του Μέλμπεργκ έβγαλε μόνο του τον Σουάνη απέναντι στον Πάρντο με τον παίκτη της Ξάνθης να κάνει ένα πολύ κακό σουτ.

Στο 58ο λεπτό ο Τοροσίδης βρέθηκε μετά από μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ριέρα με πάσα προς αυτόν σε θέση βολής αλλά σημάδεψε πάνω στον Γκσπούρνινγκ ο οποίος μάλιστα χτύπησε κιόλας από το σουτ του. Ένα λεπτό μετά ένα πολύ καλό κόρνερ του Ριέρα αποκρούστηκε δύσκολα από τον γκολκίπερ της Ξάνθης.

Ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να πιέζει για ένα ακόμη γκολ. Μάλιστα έβγαλε και άλλες φάσεις, όπως στο 70' με το γύρισμα του Φετφατζίδη στον Πάντελιτς που όμως δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά ή το πλασέ του Ιμπαγάσα που έδιωξε ο Γκσπούρνιγνκ στο 78'. Γενικότερα οι Πειραιώτες ανέβασαν για τα καλά ρυθμούς στην επανάληψη και έκαναν φάσεις για γκολ.

Ωστόσο το δεύτερο τέρμα δεν ήρθε ποτέ και το σκορ έμεινε ως είχε... Αξιοσημείωτο βέβαια το γεγονός ότι ο Ντουντού που μπήκε ως αλλαγή στο 86' επέστρεψε στα γήπεδα μετά από δύο μήνες.

Man of the match: Ο Φρανσουά Μοντέστο. Ο Γάλλος έκανε ένα ακόμη καλό παιχνίδι ως αμυντικό χαφ, συμβάλλοντας σημαντικά και σε άμυνα και σε επίθεση και δικαιώνοντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε που επιμένει να τον χρησιμοποιεί σε αυτήν την θέση. Γενικά έδωσε αρκετές μάχες, κερδίζοντας πολλές εξ αυτών.

Αδύναμος κρίκος: Αρκετοί ήταν οι παίκτες που δεν ήταν θετικοί στον αγώνα του Καραϊσκάκη. Όπως για παράδειγμα ο Πάντελιτς που δεν βρήκε ρυθμό και δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίθεση ενώ ο Ολυμπιακός περίμενε περισσότερα από τους Ζαϊρί και Ριέρα. Παράλληλα δεν πήγε καλά και η γραμμή κρούσης της Ξάνθης.

Στο ύψος του: Η αμυντική γραμμή της Ξάνθης πήγε καλά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Από τους Πειραιώτες ξεχώρισαν περισσότερο οι Ιμπαγάσα που ανέβηκε αρκετά στο Β' μέρος και οι Χολέμπας, Φουστέρ που πάλεψαν αρκετά.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια μεγάλη γκάφα στον αγώνα των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Αρετόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα καλά στον αγώνα. Δεν έκανε σοβαρά λάθη.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός παρότι δεν βρέθηκε στην καλύτερή του δυνατή μέρα και συνάντησε αρκετές δυσκολίες από την καλά στημένη άμυνα της Ξάνθης βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να πάρει μία ακόμη σημαντική νίκη στον δρόμο του προς την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Πειραιώτες μπορεί να μην έλαμψαν με την απόδοσή τους, όμως έκαναν το χρέος τους, προερχόμενοι μάλιστα από έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ και φυσικά εξακολουθούν να είναι το απόλυτο φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα. Μία νίκη που επετεύχθη μεταξύ άλλων και για τα θύματα της Θύρας 7, που φυσικά κανείς στο λιμάνι δεν ξέχασε ποτέ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντέστο Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (76' Τζιμπούρ), Ζαϊρί (64' Φετφατζίδης), Μπράβο, Φουστέρ (86' Ντουντού), Χολέμπας, Τοροσίδης, Ριέρα.
Ξάνθη: Γκσπούρνιγκ, Κομεσίδης, Φλίσκας (78' Μπόατενγκ), Κωστούλας, Βάλλας, Βασιλακάκης (58' Κιντάνα), Ποϊ, Σουάνης (74' Καζάκης), Αντεφέμι, Στιούαρτ, Κατόνγκο.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μαχητής ταύρων


Με 33 πόντους του Έλις, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επικράτησαν 101-90 των Σικάγο Μπουλς. Για τους νικητές, ο Κάρι είχε 23 πόντους, ενώ για τους ηττημένους, ο Μπούζερ είχε 21 πόντους και ο Ντενγκ 18. Νέα ήττα για τους Καβαλίερς, 111-105 από το Πόρτλαντ.
Τα δωδεκάλεπτα: 23-25, 25-22, 25-25, 28-18.
Οι πόντοι:
Γκόλντεν Στέιτ: Έλις 33, Κάρι 23, Ράιτ 20, Λι 13, Μπίντρινς 6, Όντοχ 4, Ουίλιαμς 2.
Σικάγο: Μπούζερ 21, Ντενγκ 18, Ρόουζ 14, Κόρβερ 11, Τόμας 8, Μπόγκανς 6, Μπρέβερ 2, γκίμπσον 2, Ασίκ 2.
Τα αποτελέσματα:
Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ντάλας Μάβερικς 92-101
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ατλάντα Χοκς 92-99
Κλίβελαντ Καβαλίερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 105-111
Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 95-101
Χιούστον Ρόκετς-Μέμφις Γκρίζλις 95-93 (87-87)
Μιλγουόκι Μπακς-Ντιτρόιτ Πίστονς 78-89
Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Ντένβερ Νάγκετς 100-113
Γιούτα Τζαζ-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 105-121
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σικάγο Μπουλς 101-90
Πηγή novasports
Read more!

«Δένει» Γκαλάς η Τότεναμ

 «Δένει» Γκαλάς η ΤότεναμΤην παραμονή του Ουίλιαμ Γκαλάς στην Τότεναμ επιθυμεί διακαώς ο τεχνικός του βρετανικού συλλόγου, Χάρι Ρέντναπ, αφού ο Γάλλος αμυντικός έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».


Ο Γκαλάς, ο οποίος αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού το προηγούμενο καλοκαίρι, έχει εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της Τότεναμ με τις εμφανίσεις του, έχοντας αγωνιστεί 21 φορές για την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. 

Ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ξεκίνησαν συζητήσεις σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του 33χρονου, ενώ αισιοδοξεί πως ο Γκαλάς θα είναι μέλος της ομάδας και την επόμενη σεζόν:

«Νομίζω ότι πιθανώς θα ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ο Γουιλιάμ θέλει να μείνει και είναι εξαιρετικός», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός.
Πηγή gazzeta
Read more!

«Υπολογίζεται από Μόγες ο Βέλλιος»

«Υπολογίζεται από Μόγες ο Βέλλιος»Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Απόστολου Βέλλιου, Θεόφιλο Καρασαββίδη, ο Έλληνας άσος υπολογίζεται από τον προπονητή της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγες.




Ο Καρασαββίδης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τονίζοντας:
«Το ξάφνιασμα που προήλθε από τη μεταγραφή του Βέλλιου, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε κάποια προεργασία. Έπαιζε στον Ηρακλή και στην Εθνική και τον είχαν δει, αλλά ακριβέστερα μόνο οι Άγγλοι μπορούν να μας πουν για την επιλογή τους». 

Για τον Βέλλιο: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Εκεί βέβαια οι συνθήκες είναι πιο καλές και είναι όνειρο του οποιουδήποτε να παίξει έξω. Η ηλικία μετράει πολύ, αφού αν βγεις στο εξωτερικό σε μικρή ηλικία μπορείς να μάθεις περισσότερα απ’ ό,τι να πάει αργότερα». 

Για τον Ντέιβιντ Μόγες: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Μόγες. Αυτός τον επέλεξε, αυτός τον είδε, του άρεσε, τον υπολογίζει, απλά επειδή δουλεύουν σε πολύ διαφορετικά πρότυπα, προπονείται με τον ίδιο τον Μόγες, ο οποίος και προσπαθεί να τον βάλει σιγά σιγά σε ρυθμό. Παίζει σε ματς με τις ρεζέρβες. Τα παιχνίδια αυτά είναι για όσους δεν είναι βασικοί, αλλά και για αυτούς που ψάχνουν να βρουν ρυθμό. Όσο πιο γρήγορα εγκλιματιστεί, τόσο πιο γρήγορα θα παίξει. Δεν θέλουν να τον κάψουν».
Πηγή gazzeta
Read more!

Τρελό 2011 για Ουντινέζε!

Συνέχεια στην τρελή και αήττητη πορεία της το 2011 έδωσε η Ουντινέζε, η οποία επικράτησε 2-0 της Σαμπντόρια στο «Φρίουλι», έφτασε τους 40 βαθμούς και μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και Champions League.
Τρελό 2011 για Ουντινέζε!

Δεν σταματάει πουθενά η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν, που έχει κάνει μαγικά πράγματα μέσα στο 2011 παραμένοντας αήττητη. Οι Φριουλιάνι, που έχουν κερδίσει Ίντερ και Γιουβέντους και έχουν πάρει 4-4 από τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο», δεν ήταν δυνατόν να συναντήσουν αντίσταση από την παραπαίουσα Σαμπντόρια, την οποία και κέρδισαν 2-0, με τα γκολ να σημειώνονται από το πρώτο ημίχρονο. Τα γκολ που έφεραν τους Τζεμπρέτε κοντά στις θέσεις του Champions League πέτυχαν τα δύο μεγάλα αστέρια της ομάδας. Ο μεταγραφικός στόχος της μισής Ευρώπης, Αλέξις Σάντσες στο 18' και ο περσινός πρώτος σκόρερ της Serie A, Αντόνιο ντι Νατάλε στο 40'. Αυτό ήταν το 7ο σερί ματς που η Ουντινέζε παρέμεινε αήττητη κόντρα σε μία Σαμπντόρια που μετά την πώληση και του Πατζίνι πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα και το πέμπτο ματς μακριά από τη νίκη.
Πηγή gazzeta Read more!

Πλήγμα οι οδηγίες των ομάδων


 Αυτές που μπορεί να αποκαλούνται "ομαδικές οδηγίες" ήταν η αιτία για να αμαυρωθεί ο τίτλος του περσινού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Τζένσον Μπάτον.
Ο βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής με τον Μπρον το 2009, ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον συγκεκριμένο πρόβλημα, κοιτάζοντας το μέλλον της Φόρμουλα 1.
Στάθηκε ιδιαίτερα πάντως στην περίπτωση που οι ομάδες ονοματίζουν από μόνες τους, τους οδηγούς - φαβορί, δίνοντας λιγότερη έμφαση σε κάποιους άλλους. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα της Ferrari στο Γερμανικό Γκραν Πρι, που ο Φελίπε Μάσα έκανε στην άκρη για να περάσει ο Φερνάντο Αλόνσο και να πάρει τη νίκη.
"Δεν πιστεύω ότι φέτος θα υπάρξουν τόσο κραυγαλέα περιστατικά με αυτά της περσινής περιόδου. Πρέπει να έγινε κατανοητό στις ομάδες ότι είναι πολύ καλύτερα να προσπαθείς να κερδίσεις με δύο οδηγούς, παρά με έναν. Επίσης για να κάνεις καλύτερα τις ρυθμίσεις στα μονοθέσια χρειάζεσαι δύο πολύ έμπειρους οδηγούς που θα σου δίνουν ανατροφοδότηση, που είναι πολύ καλύτερα από ότι με έναν" ανέφερε συγκεκριμένα.
Πηγή novasports
Read more!

«Ο Μέσι είναι ο Ντι Στέφανο του 21ου αιώνα»

«Ο Μέσι είναι ο Ντι Στέφανο του 21ου αιώνα»
Το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι «έπλεξε» ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, μετά την ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα το βράδυ του Σαββάτου, με τον Αργεντινό επιθετικό να σημειώνει χατ-τρικ. Ο τεχνικός των «ροχιμπλάνκος» δεν δίστασε μάλιστα να τον παρομοιάσει με τον «θρυλικό» παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλφρέδο Ντι Στέφανο. 

«Ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω δει, ο Ντι Στέφανο του 21ου αιώνα. Είναι το νούμερο ένα της Μπαρτσελόνα, μιας εξαιρετικής ομάδας, η οποία έχει την ικανότητα να υπνωτίζει τον αντίπαλό της» επεσήμανε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Ισπανός προπονητής μετά την ήττα της ομάδα του. 

Πηγή sport-fm Read more!

Τα φώτα στη Θεσσαλονίκη!


Συνέχεια στη Superleague με το δεύτερο πιάτο της 21ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός μας δοκιμάζει στην προπαίδεια θέλοντας να φτάσει στο 9x9 κόντρα στην Ξάνθη νωρίς το μεσημέρι, ωστόσο την παράσταση κλέβει η μονομαχία ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στην Τούμπα στις 19.30 ζωντανά από Ns1 και NsHD!
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου
Εργοτέλης - Πανιώνιος, 15:00 Novasports 3
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Η φόρα του Εργοτέλη και τα όνειρα playoff έχουν μετριαστεί κάπως αφού η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου στα τελευταία πέντε ματς έχει φτάσει μόλις σε μία νίκη, αυτή με αντίπαλο τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια για την 18η αγωνιστική. Από εκεί και πέρα είχε δύο εκτός έδρας ήττες από Αστέρα Τρίπολης (16η) και Παναθηναϊκό (20η) και δύο εντός έδρας λευκές ισοπαλίες με Ολυμπιακό Βόλου  (17η) και Άρη (19η).
Η προσπάθεια για αποφυγή του βαθολογικού γκρεμού συνεχίζεται απ' τον Πανιώνιο, ο οποίος ωστόσο έχει «θρονιαστεί» στο χείλος. Οι κυανέρυθροι τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές έχουν χάσει αλλά κι έχουν κερδίσει μόλις μια φορά. Κέρδισαν εκτός έδρας τον Άρη (18η) και ηττήθηκαν εντός απ' τη Skoda Ξάνθη (17η). Μετρούν και τρεις ισοπαλίες με Ολυμπιακό Βόλου (16η) εκτός και Παναθηναϊκό (19η) και Καβάλα (20η) εντός.
Εργοτέλης VS Πανιώνιος: Πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί Πανιώνιος και Εργοτέλης στο Παγκρήτιο με τους Νεοσμυρνιώτες να έχουν του χεριού τους τα συγκεκριμένα ματς. Μία μόλις νίκη έχει πάρει ο Εργοτέλης, δύο ισοπαλίες και δύο νίκες έχει ο Πανιώνιος. Το περσινό ματς έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, ενώ στο φετινό του πρώτου γύρου ο Εργοτέλης κέρδισε 1-0 στη Νέα Σμύρνη. Ξεχωρίζει το 2-5 στο Παγκρήτιο τη σεζόν 2008-2009 στη δεύτερη εν Ελλάδι εμφάνιση του Άλβαρο Ρεκόμπα, ο οποίος σφράγισε το ματς με δύο γκολ.
Λεμονής VS Εργοτέλης: Ο Τάκης Λεμονής έχει συναντήσει συνολικά πέντε φορές την ομάδα της Κρήτης και μετράει δύο ισοπαλίες και τρεις νίκες σαν προπονητής Ολυμπιακού και Καλλιθέας.
Καραγεωργίου VS Πανιώνιος: Ο Νίκος Καραγεωργίου έχει πλούσιες εμπειρίες από ματε με αντίπαλο τον Πανιώνιο και μέχρι στιγμής τον έχει συναντήσει 16 φορές σαν προπονητής της Ξάνθης και του Εργοτέλη. Συνολικά έχει οδηγήσει τις ομάδες του σε πέντε νίκες, έξι ήττες και πέντε ισοπαλίες.
Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη, 15:00
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα και θέλει να φτάσει στις εννέα νίκες στα τελευταία εννέα ματς! Οι Πειραιώτες έχουν να ηττηθούν απ' τις 27 Νοεμβρίου όταν και δεν τα κατάφεραν με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και από τότε μετρούν οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς. Πέντε εκτός έδρας και τρία στο σπίτι τους. Μάλιστα ο Ολυμπιακός σ' αυτά τα ματς δεν δέχεται γκολ στα εκτός έδρας ματς, αλλά στο σπίτι του, αν και επικρατεί πάντα (ένα απ' τον Ατρόμητο και δύο απ' τον Πανσερραικό).
Η Ξάνθη παρουσίασε σημάδια αγωνιστικής κόπωσης στους τελευταίους πέντε αγώνες και εξανέμισε το ψυχολογικό αβαντάζ που είχε αποκτήσει. Στα τελευταία πέντε ματς μετράει τέσσερις ήττες (Παναθηναικός, Εργοτέλης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και μία μόνο νίκη με τον Πανιώνιο. Οι Ακρίτες επέστρεψαν απ' τα ψηλά στα χαμηλά και πλέον βρίσκονται με 24 πόντους μια ανάσα απ' τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ολυμπιακός VS  Skoda Ξάνθη: Όπως είναι φυσικό οι πρωτοπόροι έχουν τη μερίδα του λέοντος στο ισοζύγιο νικών-ηττών απέναντι στην Ξάνθη με 14 σε συνολικά 21 ματς στην έδρα τους. Επτά ματς έληξαν ισόπαλα ενώ ποτέ η Ξάνθη δεν έχει φύγει απ' το σπίτι του Ολυμπιακό με το τρίποντο. Στο περσινό ματς οι Ακρίτες έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0), ενώ στο ματς του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 στα Πηγάδια.
Βαλβέρδε VS Skoda Ξάνθη: Το απόλυτο νικών διαθέτει ο Βάσκος τεχνικός απέναντι στην ομάδα της Ξάνθης, αφού σε τρία ματς στα οποία έχει ηγηθεί των ερυθρόλευκων απέναντι στους Ακρίτες, μετράει ισάριθμες νίκες.
Παπαδόπουλος VS Ολυμπιακός: Ο πρώην παίκτης και νυν τεχνικός της Ξάνθης έχει να θυμάται μόνο ένα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό σαν προπονητής, αυτό του φετινού πρώτου γύρου στο οποίο η ομάδα του υπέκυψε με 3-0 στους Τοροσίδη, Ριέρα και Φετφατζίδη.
Καβάλα - Κέρκυρα, 15:00, Novasports 2
Γήπεδο: «Ανθή Καραγιάννη»
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Η εξαιρετική φέτος Καβάλα επιστρέφει στο σπίτι της έχοντας μετρήσει στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος δύο εντός έδρας νίκες με Λάρισα (17η) και Ηρακλή (19η), δύο εκτός έδρας ήττες από Άρη και Παναθηναϊκό και μια εκτός έδρας ισοπαλία με τον Πανιώνιο. Στο σπίτι της η 6η Καβάλα των 28 βαθμών μετράει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.
Η Κέρκυρα πήρε σημαντικές ανάσες παραμονής στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Έχει δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ (16η) και Ηρακλή (20η) εκτός έδρας, μια νίκη εντός με τη Λάρισα (19η) και δύο ήττες, με Ολυμπιακό (17η) εντός και Ατρόμητο (18η) εκτός έδρας.
Καβάλα VS Κέρκυρα: Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην έδρα της Καβάλας για τα σαλόνια της Superleague. Έχουν προηγηθεί τρεις για μικρότερες κατηγορίες με τις δύο ομάδες να ισορροπούν έχοντας από μία νίκη, ήττα και ισοπαλία. Το φετινό ματς πρώτου γύρου έληξε ισόπαλο 1-1 με γκολ των Επστάιν και Ονουάτσι.
Κάσπερτσακ VS Κέρκυρα: Ο Χένρικ Κάσπερτσακ δεν έχει προηγούμενες αναμετρήσεις με την Κέρκυρα, μια και στο ματς του πρώτου γύρου στον πάγκο της Καβάλας καθόταν ο Ντράγκομιρ Οκούκα. 
Μπάντοβιτς VS Καβάλα: Ούτε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έχει συναντήσει ξανά τους Αργοναύτες, αφού στην περσινή τμηματική του θητεία στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν «έπεσε» πάνω στην Καβάλα, ενώ στο φετινό ματς του πρώτου γύρου στον πάγκο των Φιαάκων καθόταν ο Μπάμπης Τεννές.
Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος, 17:15, Novasports 2
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει ηχηρή επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία, έχοντας για την ώρα 25 βαθμούς. Τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές μετράει δύο ισοπαλίες, εντός με Πανιώνιο (16η) και εκτός με Εργοτέλη (17η), δύο εντός έδρας ήττες από ΠΑΟΚ (18η) και Ολυμπιακό (20η) και την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη με την ΑΕΚ (19η).  Οι Βολιώτες προέρχονται απ' την αγχωτική πρόκριση για τους «4» του κυπέλλου επί της Κέρκυρας.
Ο τελευταίος μήνας ήταν εξαιρετικός για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, η οποία σε πέντε ματς μετράει τρεις νίκες με Λάρισα (16η) και Κέρκυρα (18η) εντός και Πανσερραικό (19η) εκτός, μία εκτός έδρας ήττα απ' τον Ηρακλή (17η) και μια ισοπαλία εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης (20η). Ο Ατρόμητος πήρε κι αυτός την πρόκριση για τους «4» επί του Διαγόρα Ρόδου, όπου θα συναντήσει τον Ολυμπιακό Βόλου και οι δύο ομάδες θα έχουν την ευκαιρία για ένα πρώτο κρας-τεστ πριν την μονομαχία για το κύπελλο.
Ολυμπιακός Βόλου VS Ατρόμητος: Δύο φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες στη Μαγνησία για την κορυφαία κατηγορία με τους γηπεδούχους να έχουν μία νίκη, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν στον Βόλο ήταν στις 16 Μαρτίου του 1975, με το ματς να λήγει ισόπαλο χωρίς γκολ. Στη φετινή αναμέτρηση πρώτου γύρου οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό στο 2-2 του Περιστερίου.
Τσιώλης VS Ατρόμητος: Ο Σάκης Τσιώλης έχει συναντήσει τέσσερις φορές τον Ατρόμητο, τρεις σαν προπονητής του Ιωνικού και μία με τη φόρμα του Ολυμπιακού Βόλου. Έχει μία νίκη, δύο ήττες και μία ισοπαλία.
Δώνης VS Ολυμπιακός Βόλου: Ο Γιώργος Δώνης έχει μόλις μια φορά συναντήσει τον Ολμπιακό στην κορυφαία κατηγορία και αυτή ήταν η αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο τελικό 2-2 του Περιστερίου.
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, 19:30, Novasports 1, Novasports HD
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Με ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού για τους «4» του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό στο τρίτο ντέρμπι μέσα σε μια εβδομάδα μετά από Άρη και Ολυμπιακό. Στα τελευταία πέντε ματς η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε τρεις νίκες, εντός με Αστέρα Τρίπολης (17η), εκτός με Ολυμπιακό Βόλου (18η) και στην Τούμπα με την Ξανθη (19η), αλλά και δύο εκτός έδρας ισοπαλίες με Πανσερραικό (16η) και Άρη (20η).
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν εντυπωσιακός με την ΑΕΚ και να άγγιξε την ανατροπή, αλλά τελικά συνεχίζει μόνο στο πρωτάθλημα. Τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές οι πράσινοι έχουν χάσει βαθμούς μόνο στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο (19η), ενώ έχουν επικρατήσει εντός έδρας των Άρη (17η), Καβάλας (18η) και Εργοτέλη (20η) και εκτός της Ξάνθης (16η).
ΠΑΟΚ VS Παναθηναϊκός: Σε 52 αναμετρήσεις για την Α' εθνική ο ΠΑΟΚ έχει 25 νίκες στην έδρα του με αντίπαλο το τριφύλλι, 12 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ 15 φορές ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό. Στο περσινό ματς ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 χάρη σε γκολ των Γκαρσία και Μουσλίμοβιτς (για τον Παναθηναϊκό είχε σκοράρει ο Σισέ). Στο φετινό ματς πρώτου γύρου οι πράσινοι κέρδισαν με 1-0 με σκόρερ τον Βύντρα.
Χάβος VS Παναθηναϊκός: Ο Μάκης Χάβος δεν έχει καμία παλιότερη συνάντηση σαν προπονητής με τους πράσινους, αφού στο ματς πρώτου γύρου στον πάγκο του δικέφαλου του Βορρά καθόταν ο Παύλος Δερμιτζάκης.
Φερέιρα VS ΠΑΟΚ: Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού πήρε τη θέση του Νίκου Νιόπλια, ο οποίος διηύθυνε τους πράσινους στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου.
Πηγή novasports
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...