ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Φουστέρ και… +10 για τα «αδέρφια»!

Φουστέρ και… +10 για τα «αδέρφια»! (video)
Η εξέδρα ζητούσε νίκη για τους «αδικοχαμένους της 7» και οι παίκτες του Ολυμπιακού τους έκαναν το χατίρι. Με την… σπόντα των Φουστέρ-Αντεφέμι ήρθε το 1-0 επί της Ξάνθης και το +10 επί του Παναθηναϊκού!Έτσι έπαιξαν

Σχήμα 4-4-1-1 κατέβασε ο Ολυμπιακός. Ο Πάρντο ήταν ο βασικός γκολκίπερ. Οι Μέλμπεργκ, Μπράβο ήταν τα δύο στόπερ με τον Τοροσίδη να είναι δεξιά και τον Χολέμπας αριστερά. Ο Μοντέστο ξεκίνησε αμυντικό χαφ. Στο κέντρο ήταν ο Ιμπαγάσα. Δεξί χαφ άρχισε ο Ζαϊρί και αριστερά ήταν ο Ριέρα. Κρυφός κυνηγός έπαιζε ο Φουστέρ και μοναδικός προωθημένος στην επίθεση ήταν ο Πάντελιτς.

Η Ξάνθη ξεκίνησε το ματς με το ίδιο σύστημα με τους Πειραιώτες. Ο Γκσπούρνιγκ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συγκροτούσαν οι Κωστούλας, Βάλλας. Δεξί μπακ ήταν ο Κομεσίδης και αριστερό ο Στιούαρτ. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Βασιλακάκης, Αντεφέμι και μπροστά τους στο κέντρο οι Φλίσκας και Κατόνγκο. Ο Ποϊ ήταν σε έναν ελεύθερο ρόλο στην επίθεση και ο Σουάνης μοναδικός προωθημένος.

Έψαξε το γρήγορο γκολ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, αναζητώντας από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το γκολ. Οι Πειραιώτες ήθελαν το γρήγορο γκολ κόντρα στην Ξάνθη για να πάνε με άλλον... αέρα στα αποδυτήρια.

Ο Ζαϊρί είχε δύο καλά σούτ, το ένα στο 7ο λεπτό και το άλλο στο 17ο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση προς τους Ακρίτες, χωρίς όμως να βγάλουν την μεγάλη φάση και ενώ οι αντίπαλοί τους ήταν καλά στημένοι αμυντικά και έτσι κρατούσαν το μηδέν πίσω.

Για 25 λεπτά ο Ολυμπιακός έδειχνε να τα έχει βρει... σκούρα απέναντι σε μία ομάδα που είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία της.

Δοκάρι ο Μοντέστο

Στο 26ο λεπτό ο Μοντέστο έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία όταν με την κεφαλιά του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, μετά από φάουλ του Ριέρα. Ένα λεπτό μετά ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε ένα καλό σούτ του Τοροσίδη από τα πλάγια.

Στο 33' ήταν η σειρά του Πάντελιτς να κάνει μία προσπάθεια που έδιωξε με τα πόδια ο γκολκίπερ της Ξάνθης, ύστερα από μπαλιά του Ζαϊρί. Έτσι χάθηκε ακόμη μία πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, που είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να μετουσιώσει την υπεροχή του έναντι της Ξάνθης με ένα γκολ. Στο 37ο λεπτό ο Ιμπαγάσα μετά από μπαλιά του Χολέμπας δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση.

Ευκαιρία και για την Ξάνθη

Ένα λεπτό μετά όμως στο 38ο λεπτό η Ξάνθη είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει σε μία αντεπίθεσή της. Ο Κατόνγκο έκανε την σέντρα, όμως ο Ποϊ δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και να την στείλει στα αντίπαλα δίχτυα.

Λύτρωση... μέσω Φουστέρ

Στο 45ο λεπτό ο Φουστέρ κατάφερε να... τρυπήσει την άμυνα της Ξάνθης για το 1-0. Ο Ζαϊρί βρήκε τον Τοροσίδη, που έκανε μία ωραία σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με τον Φουστέρ να πηδάει και να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας με την βοήθεια του χεριού του Αντεφέμι την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης. Όπως ήταν φυσικό το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον παίκτη της Ξάνθης.

Η ευκαιρία της Ξάνθης και η... άνοδος του Ολυμπιακού

Λίγο μετά την έναρξη του Β' μέρους η Ξάνθη έχασε μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 50ό λεπτό ένα λάθος του Μέλμπεργκ έβγαλε μόνο του τον Σουάνη απέναντι στον Πάρντο με τον παίκτη της Ξάνθης να κάνει ένα πολύ κακό σουτ.

Στο 58ο λεπτό ο Τοροσίδης βρέθηκε μετά από μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ριέρα με πάσα προς αυτόν σε θέση βολής αλλά σημάδεψε πάνω στον Γκσπούρνινγκ ο οποίος μάλιστα χτύπησε κιόλας από το σουτ του. Ένα λεπτό μετά ένα πολύ καλό κόρνερ του Ριέρα αποκρούστηκε δύσκολα από τον γκολκίπερ της Ξάνθης.

Ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να πιέζει για ένα ακόμη γκολ. Μάλιστα έβγαλε και άλλες φάσεις, όπως στο 70' με το γύρισμα του Φετφατζίδη στον Πάντελιτς που όμως δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά ή το πλασέ του Ιμπαγάσα που έδιωξε ο Γκσπούρνιγνκ στο 78'. Γενικότερα οι Πειραιώτες ανέβασαν για τα καλά ρυθμούς στην επανάληψη και έκαναν φάσεις για γκολ.

Ωστόσο το δεύτερο τέρμα δεν ήρθε ποτέ και το σκορ έμεινε ως είχε... Αξιοσημείωτο βέβαια το γεγονός ότι ο Ντουντού που μπήκε ως αλλαγή στο 86' επέστρεψε στα γήπεδα μετά από δύο μήνες.

Man of the match: Ο Φρανσουά Μοντέστο. Ο Γάλλος έκανε ένα ακόμη καλό παιχνίδι ως αμυντικό χαφ, συμβάλλοντας σημαντικά και σε άμυνα και σε επίθεση και δικαιώνοντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε που επιμένει να τον χρησιμοποιεί σε αυτήν την θέση. Γενικά έδωσε αρκετές μάχες, κερδίζοντας πολλές εξ αυτών.

Αδύναμος κρίκος: Αρκετοί ήταν οι παίκτες που δεν ήταν θετικοί στον αγώνα του Καραϊσκάκη. Όπως για παράδειγμα ο Πάντελιτς που δεν βρήκε ρυθμό και δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίθεση ενώ ο Ολυμπιακός περίμενε περισσότερα από τους Ζαϊρί και Ριέρα. Παράλληλα δεν πήγε καλά και η γραμμή κρούσης της Ξάνθης.

Στο ύψος του: Η αμυντική γραμμή της Ξάνθης πήγε καλά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Από τους Πειραιώτες ξεχώρισαν περισσότερο οι Ιμπαγάσα που ανέβηκε αρκετά στο Β' μέρος και οι Χολέμπας, Φουστέρ που πάλεψαν αρκετά.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια μεγάλη γκάφα στον αγώνα των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Αρετόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα καλά στον αγώνα. Δεν έκανε σοβαρά λάθη.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός παρότι δεν βρέθηκε στην καλύτερή του δυνατή μέρα και συνάντησε αρκετές δυσκολίες από την καλά στημένη άμυνα της Ξάνθης βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να πάρει μία ακόμη σημαντική νίκη στον δρόμο του προς την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Πειραιώτες μπορεί να μην έλαμψαν με την απόδοσή τους, όμως έκαναν το χρέος τους, προερχόμενοι μάλιστα από έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ και φυσικά εξακολουθούν να είναι το απόλυτο φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα. Μία νίκη που επετεύχθη μεταξύ άλλων και για τα θύματα της Θύρας 7, που φυσικά κανείς στο λιμάνι δεν ξέχασε ποτέ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντέστο Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (76' Τζιμπούρ), Ζαϊρί (64' Φετφατζίδης), Μπράβο, Φουστέρ (86' Ντουντού), Χολέμπας, Τοροσίδης, Ριέρα.
Ξάνθη: Γκσπούρνιγκ, Κομεσίδης, Φλίσκας (78' Μπόατενγκ), Κωστούλας, Βάλλας, Βασιλακάκης (58' Κιντάνα), Ποϊ, Σουάνης (74' Καζάκης), Αντεφέμι, Στιούαρτ, Κατόνγκο.
Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...