ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το top-10 του ντέρμπι!

Το top-10 του ντέρμπι!
Το gazzetta.gr γράφει για τις 10 στιγμές που ξεχώρισαν απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ στη πολύ μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού.
10

Η παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ στις πολυθρόνες εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο Γάλλος στράικερ του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού έχει… έρωτα με την πορτοκαλί μπάλα και μαζί με την σύζυγο του, Τζούντ, έδωσε το παρών αλλά και πολλά πλάνα στον σκηνοθέτη της αποψινής αναμέτρησης.

9

Το κάρφωμα του Γιάννη Μπουρούση στο πρώτο ημίχρονο και το… κρέμασμα του από την μπασκέτα. Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν τα λάθη, η δύναμη και η νευρικότητα, οι εντυπωσιακές στιγμές ήταν ελάχιστες. Ο διεθνής σέντερ, τουλάχιστον, προσέφερε μία από αυτές.

8

Η επιλογή του Τόμι Σχινά να διακόψει το παιχνίδι και ενώ ο Θοδωρής Παπαλουκάς χτυπήθηκε στον αγκώνα από φωτοβολίδα που πέταξαν κάποιοι ανεγκέφαλοι από την «πράσινη» κερκίδα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και το ματς ξεκίνησε μετά από περίπου δέκα λεπτά.

7

Στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο ο Νεστέροβιτς αστοχεί στην δεύτερη βολή αλλά οι διαιτητές δίνουν επανάληψη. Αιτία; Το λέιζερ που σημάδευε το πρόσωπο του Σλοβένου σέντερ! Ποιος είδε τον Μπατίστ και δεν τον φοβήθηκε; Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού έριξε κάποια… γαλλικά στην κερκίδα, μιας και η συγκεκριμένη ενέργεια «χρέωσε» έναν χαμένο πόντο στον Ολυμπιακού. Ο Νεστέροβιτς ευστόχησε.

6

Όταν στα ντέρμπι «αιωνίων» έχουμε, δυστυχώς, συνηθίσει τις φωτοβολίδες, τα κέρματα, τα μπουκάλια και όλων των ειδών τα αντικείμενα μέσα στο παρκέ, η εικόνα των «κουμπάρων» στην αρχή και το φινάλε ήταν… όλα τα λεφτά. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσαν ρεσιτάλ(αγκαλιές και… φιλιά) και για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι μιλάμε για αθλητισμό και όχι για… πόλεμο!

5

1:33 πριν από το τέλος και με τον Ολυμπιακό στο +4 (58-62) ο Παναθηναϊκός έχει την κατοχή. Ο Ντρου Νίκολας πάει ξανά μόνος εναντίον όλων αλλά σύμφωνα με τους διαιτητές πάτησε την γραμμή. Μια απόφαση λανθασμένη, με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» να διαμαρτύρονται έντονα για την συγκεκριμένη φάση.

4

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μόνο αχάριστος δεν είναι προς την ομάδα που τόσα χρόνια έχει κρατήσει ψηλά το φρόνημα των οπαδών του «τριφυλλιού». Η σχέση που έχει δημιουργηθεί είναι από αυτές που δεν «σπάνε». Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα μετά από τέσσερα χρόνια από το ΟΑΚΑ αλλά οι οπαδοί του «τριφυλλιού« χειροκρότησαν τους παίκτες του Ομπράντοβιτς και τους έδωσαν δύναμη ενόψει της συνέχειας

3

Το «βαρόμετρο» του Παναθηναϊκού είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Έλληνας σταρ, όμως, τις τελευταίες μέρες έχασε δύο προπονήσεις, έπαιζε με πυρετό και ήταν «σκιά» του καλού του εαυτού. Τρομερή σκηνή στην τέταρτη περίοδο, με τον Ομπράντοβιτς να τον έχει πάρει αγκαλιά και για μισό λεπτό να του μιλάει σε φιλικό τόνο(κάτι που δεν το συνηθίζει ο… φωνακλάς Σέρβος). Πάντως, ο Διαμαντίδης ήταν απαρηγόρητος. Φαινόταν ότι ήθελε αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του.

2

Φυσικά η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ με την φανέλα του Ολυμπιακού. Κάθε φορά που ο Σπανούλης έπαιζε με τον Διαμαντίδη αντίπαλο μοιραία το μυαλό όλων πήγαινε στην αιτία που ο «Red-Span» πήγε προς Φάληρο το καλοκαίρι. «Ήταν στη σκιά του Διαμαντίδη, ήθελε να γίνει ο απόλυτος ηγέτης» ήταν μία από τις εξηγήσεις και απόψε ο Σπανούλης έφυγε νικητής. Σχετικά αδιάφορη(σε σχέση με όσα είχαν ακουστεί) η υποδοχή του από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

1

Τα… άπειρα pic and roll που «τελείωσε» με επιτυχία μέσα από την ρακέτα του Παναθηναϊκού, ο Ράσο Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος ψηλός του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακός, οι περισσότερες κρίσιμες στιγμές πήγαν στα χέρια και δίκαια είναι ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης των «αιωνίων» στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Tο business plan των Αράβων

Tο business plan των Αράβων
Πρόεδρο τον Ζαγοράκη χωρίς μετοχές, κατασκευή νέου γηπέδου 50.000 θέσεων εκτός Τούμπας, μεταγραφές, πρόσληψη νέου προπονητή, ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού και μουσείου, περιέχει το business plan των Αράβων που στάλθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.To businness plan αρουσιάζει η εφημερίδα Μακεδονία:

«Κατασκευή νέου γηπέδου, μεταγραφές, πρόσληψη νέου προπονητή, το μέλλον του Μάκη Χάβου, ίδρυση μουσείου, λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά και η παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη στην ΠΑΕ, είναι τα πιο επίμαχα σημεία που περιλαμβάνει το business plan του αραβικού ομίλου της “CrystRegal” για τον ΠΑΟΚ με ορίζοντα διετίας (2011-2013). Οι 12 δακτυλογραφημένες σελίδες, με αδρές περιγραφές, φωτογραφίες και μακέτες, βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΠΑΕ και η “Μ” αποκαλύπτει σήμερα το περιεχόμενό τους, που θα συζητηθεί.
Ο τίτλος που φέρει ο φάκελος, όπως έφτασε στη Θεσσαλονίκη, όλα γραμμένα στα αγγλικά, είναι ενδεικτικός: “P.A.O.K F.C Athletic Football Club, P.A.O.K P.A.E, Business Plan 2011-2013”, ημερομηνία: Ιανουάριος 2013, και αποδεικνύει ότι οι Άραβες που θέλουν να αγοράσουν τον ΠΑΟΚ κάνουν ένα ακόμη βήμα…

Νέος προπονητής και μεταγραφές
Το πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει την ανάγκη μεταγραφών για την ενίσχυση της ομάδας. Εκεί αναφέρεται ότι θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές ικανοί να υλοποιήσουν τα σχέδια για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου, χωρίς πάντως να γίνεται νύξη σε μεταγραφικό μπάτζετ και ποσά.
Ακολουθεί η πρόσληψη νέου προπονητή, που όπως φαίνεται απασχολεί σοβαρά τους Άραβες, γιατί υπάρχει πρόβλεψη για συνεργασία με μεγάλο όνομα. Σε αυτή την περίπτωση τίθεται αυτόματα το ερώτημα τι θα γίνει με τον Μάκη Χάβο. Όπως αναφέρεται, ο κ. Χάβος θα παραμείνει στο τεχνικό τιμ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο θέμα του νέου γηπέδου, που δεν θα κατασκευαστεί στην Τούμπα, αλλά θα έχει μεγάλη χωρητικότητα (μιλάνε για 50.000 θέσεις), θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στους φιλάθλους και δεν θα... εμπλέκεται με τον ΑΣ ΠΑΟΚ.

Οι Άραβες θέλουν ένα ιδιόκτητο γήπεδο με δικά τους κεφάλαια. Σύμφωνα με πληροφορίες, κοιτάζουν χώρο στη δυτική Θεσσαλονίκη, κοντά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.


Πρόεδρος ο Ζαγοράκης
Η επιθυμία τους να παραμείνει ο Θόδωρος Ζαγοράκης στην ΠΑΕ περιγράφεται ξεκάθαρα, σε έναν ρόλο προέδρου, που δεν θα διαθέτει όμως μετοχές! Η αναφορά προδίδει τον σεβασμό και την εκτίμηση με την οποία τον περιβάλλουν.

Σε άλλο σημείο τo business plan περιγράφει την ίδρυση μουσείου του ΠΑΟΚ, για να κρατιέται ζωντανή η ιστορία του συλλόγου, ενώ είναι αξιοπρόσεκτη η αναφορά στη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.

Τέλος γίνεται περιγραφή της εμπορικής αξιοποίησης του εμπορικού σήματος του ΠΑΟΚ με την περαιτέρω ανάπτυξη της μπουτίκ.

Το έγγραφο έχει την υπογραφή του Οντέι Αλ Σαμαρί, εκπροσώπου του αραβικού ομίλου, προσωπικού φίλου του Θόδωρου Ζαγοράκη. Όπως υποστηρίζουν οι Άραβες, ο κ. Οντέι πιέζεται από την καταληκτική ημερομηνία (η προθεσμία λήγει στις 20 του μήνα) και θα βρίσκεται μέχρι αύριο στη Θεσσαλονίκη για να δρομολογήσει την πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου. Εκεί θα ξεκαθαρίσει «αν ο όμιλος που εκπροσωπεί θα αγοράσει τελικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή όχι».

Τα πρώτα εκατομμύρια
Οι Άραβες, αν τελικά προχωρήσουν στην επένδυση, δεν θα μείνουν μόνο στην αγορά του 51% των μετοχών της ΠΑΕ με 6,7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα προχωρήσουν στην απόκτηση του 67%. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζουν είναι πώς θα διασφαλίσουν τα εκατομμύρια που θα βάλουν στο ταμείο μέχρι να αποκτήσουν και τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Θέλει Ντιόπ!!

Για τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ ενδιαφέρεται η Γουέστ Μπρομ, σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα "Daily Mail"
.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αγγλική ομάδα θέλει να ξαναφέρει το σενεγαλέζο μέσο της ΑΕΚ στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου αγωνιζόταν πριν την Ένωση με τις φανέλες των Πόρτσμουθ και Φούλαμ.

Η ΑΕΚ, που θα ήθελε να ξεφορτωθεί το υψηλό συμβόλαιο του 32χρονου, είναι έτοιμη να δεχθεί προσφορά για την παραχώρησή του, περίπου στις 480.000 ευρώ.

ερίπου στις 480.000 ευρώ.

Όσον αφορά στον Ντιόπ, είναι θετικός σε ενδεχόμενη επιστροφή του στο Νησί.

Πηγή sport24

Read more!

Μανιάτης: "Ήρθα για τίτλους"

Ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε σε εφημερίδα για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, τις απαιτήσεις που έχει η νέα του ομάδα και τους λόγους που έφυγε από τον Πανιώνιο και δεν επέλεξε την ΑΕΚ.
Μανιάτης

Είναι ίσως η καλύτερη μεταγραφή του Ιανουαρίου, αφού για τον 24χρονς δεξιό μπακ γινόταν μάχη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ για το ποιος θα τον αποκτήσει.

Τελικά ο Μανιάτης επέλεξε τον Ολυμπιακό και σε συνέντευξη που έδωσε στην SportDay εξηγεί τους λόγους της απόφασης του. Διαβάστε τα κυριότερα σημεία.

Είναι οι πρώτες σου μέρες στον Ολυμπιακό. Πώς είναι τα πράγματα;

"Έχουν αλλάξει τα πάντα στη ζωή μου. Ευτυχώς με το που ήρθα εδώ βρήκα γνωστούς και με βοήθησαν. Θέλω κάποιο χρόνο να προσαρμοστώ. Έχω δει πολλές διαφορές. Από τις εγκαταστάσεις μέχρι τις προπονήσεις. Είναι διαφορετικές. Μ' αρέσει που δουλεύουμε σκληρά, γιατί θα βελτιωθώ σε πολλά επίπεδα".

Πρόκειται για άλλο επίπεδο;

"Ναι, ο Ολυμπιακός είναι άλλο επίπεδο" .

Ποιες οι εντυπώσεις σου από τον Βαλβέρδε;

"Είναι πολύ θετικός άνθρωπος. Με έχει βοηθήσει αρκετά, μου έχει μιλήσει πολύ. Μου είπε τι ζητεί και τι θέλει στις προπονήσεις, αλλά και στα παιχνίδια. Είναι ακόμα νωρίς όμως. Σίγουρα είναι διαφορετικά με τα όσα έκανα στον Πανιώνιο, αλλά όπως σας είπα είναι νωρίς. Έχω μάθει ότι είναι δίκαιος και αυτό αποτελεί κίνητρο για όλους τους ποδοσφαιριστές".

Δηλαδή ταιριάζεις σε αυτό με τον Ολυμπιακό...

"Όντως. Το DNA μου ταιριάζει με αυτό του Ολυμπιακού. Θέλω και εγώ να κερδίζω συνέχεια και να σηκώνω τίτλους".

Ποιες οι εντυπώσεις σου από τη συνάντηση με τον Μαρινάκη;

"Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που μου μίλησε ο πρόεδρος. Είναι πολύ θετικός και απλός άνθρωπος. Με προσέγγισε πολύ όμορφα. Μία επαφή ήταν αρκετή για να δεχτώ. Ο τρόπος που μου μίλησε και για μένα και για τον Ολυμπιακό ήταν εκπληκτικός"

Εν τέλει γιατί Ολυμπιακός και όχι ΑΕΚ, όπου πιθανότατα θα είχες άμεσα περισσότερο χρόνο συμμετοχής; Το σκέφτηκες αυτό;

"Δεν πιστεύω πως θα πας κάπου και θα παίξεις εύκολα. Έχει, δεν έχει δεξί μπακ η ΑΕΚ. Στην απόφασή μου έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο. Είχα μια πίεση. Γιατί είχε έρθει η ώρα να αποχωρήσω από τον Πανιώνιο για πολλούς και διάφορους λόγους. Σκέφτηκα πολύ. Από την αρχή, όμως, είχα αποφασίσει πως θέλω Ολυμπιακό".

Οι λόγοι;

"Γιατί ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Το πιο υγιές σωματείο. Μου προσφέρει όλα όσα θέλω. Το πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ. Εγώ θέλω να τα ζήσω όλα αυτά με τον Ολυμπιακό".

Και γιατί από τώρα στον Ολυμπιακό; Τη στιγμή μάλιστα που ο Πανιώνιος κινδυνεύει...

"Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου δεν ξέρουν τι έχει γίνει με μένα. Δεν ξέρουν γιατί έφυγα. Είναι πολλοί οι λόγοι. Δεν θέλω να πω τον ένα συγκεκριμένο λόγο που με ανάγκασε να φύγω. Όπως είπα και πριν, ήταν επιθυμία μου να φύγω. Εάν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, ίσως και να έμενα μέχρι το καλοκαίρι. Οι συνθήκες δεν ήταν όπως ήθελα και γι' αυτό ζήτησα να φύγω. Ο κύκλος μου στον Πανιώνιο έχει κλείσει".

Έχεις σκεφτεί ότι θα είναι δύσκολο να παίξεις από τη στιγμή που υπάρχει ο Τοροσίδης; Ότι υπάρχουν κι άλλες απαιτήσεις;

"Σωστά. Ωστόσο, αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, δεν πας πουθενά. Εγώ πιστεύω στις δυνατότητές μου, ξέρω πως θα βελτιωθώ και άλλο εδώ. Ξέρω ότι είναι και ο Βασίλης εδώ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον "Τόρο". Ίσα ίσα, είμαστε και φίλοι".

Τι ονειρευόσουν το βράδυ που υπέγραψες στον Ολυμπιακό;

"Να ζήσω μεγάλες και ωραίες στιγμές. Πρωταθλήματα, Κύπελλα και όσο το δυνατόν καλύτερες πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά ονειρεύομαι".

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Πού θα κριθεί;

"Είμαστε πέντε βαθμούς μπροστά και το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Είναι και τα ντέρμπι. Θέλω να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και στο τέλος πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε τη διαφορά, αλλά το θέμα είναι να μη χαλαρώσουμε. Πρέπει να το βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο, όμως -σε κάθε παιχνίδι- ότι είμαστε το φαβορί. Καλό είναι να το λέμε, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε. Έχουμε φοβερή ποιότητα".

Δίνει ώθηση το Καραϊσκάκη στην ομάδα. Πώς το ζούσες ως αντίπαλος;

"Γενικά πιέζει ο κόσμος. Είναι έτσι το γήπεδο που όλοι οι αντίπαλοι κλείνονται, επειδή πολύ απλά φοβούνται. Και σ' αυτό μεγάλο ρόλο παίζει και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Είναι η πιο καυτή έδρα.

Κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας. Αλλάζουν τα δεδομένα τώρα;

"Από τον Πανιώνιο ήταν λίγο δύσκολο να πάω στην Εθνική. Ο Σάντος πάντως μου έχει δείξει εμπιστοσύνη και δείχνει ότι είναι δίκαιος. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγα από τον Πανιώνιο στην Εθνική. Όλα εξαρτώνται από μένα, όπως έχω πει, και αυτό θα συμβεί και τώρα στον Ολυμπιακό".

Το όνειρο του εξωτερικού παραμένει;

"Θα ήθελα να κάνω καριέρα στην Ισπανία, στη Γερμανία στην Ιταλία. Ισως και γι' αυτό δεν πήγα στη Γάνδη".

Πηγή sport24

Read more!

Μία ακόμα κορυφή για την Ίντερ

Μετά από τα πέντε τρόπαια που κατέκτησε την περασμένη χρόνια, η Ίντερ αναδείχτηκε κορυφαίος σύλλογος για το 2010 όπως ανακοινωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαιρου. Μπάγερν και Μπαρτσελόνα συμπλήρωσαν την τριάδα, ΠΑΟΚ και Άρης πιο ψηλά στη βαθμολογία από τις ομάδες του τέως ΠΟΚ.

Η μάχη για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας για το 2010 ήταν σκληρή και αμφίρροπη μέχρι την τελευταία στιγμή, όμως χάρη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που πρόσθεσε στη συλλογή της τον περασμένο Δεκέμβριο (πήρε 35 βαθμούς), η Ίντερ ξεπέρασε στην ειδική βαθμολογία τις Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελονα και κέρδισε μία ακόμα πρωτιά μέσα στο 2010.Οι "νερατζούρι", που κέρδισαν επίσης πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιταλίας, Τσάμπιονς Λιγκ και ιταλικό Σουπερ Καπ, συγκέντρωσαν συνολικά 300 βαθμούς (μετρούν όλα τα αποτελέσματα που φέρνουν οι ομάδες μέσα στη χρονιά), με τη φιναλίστ του περυσινου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπάγερν, να φτάνει στους 268 και την πρωταθλήτρια Ισπανίας να έρχεται τρίτη με 266.

Από εκεί και πέρα, τέταρτη έρχεται η κάτοχος του Europa League Ατλέτικο Μαδρίτης, πέμπτη η Εστουντιάντες από την Αργεντινή, έκτη η Λίβερπουλ (έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Europa League), ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι Ιντερνασιονάλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Πόρτο.

Όσον αφορά στις ελληνικές ομάδες, η βαθμολογία έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, με τους Άρη και ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύονται την καλή πορεία τους στην Ευρώπη και να πλασάρονται στην 60η και 64η θέση αντίστοιχα, αφήνοντας πίσω τους τρεις μεγάλους του Λεκανοπεδίου.

Έτσι στην 84η θέση συναντάμε τον Παναθηναϊκό (από 58ος που ήταν το 2009), στην 153η την ΑΕΚ (205η το 2009) και στην 158η τον Ολυμπιακό (από τη θέση Νο 140 που ειχε έναν χρόνο πριν).

Να σημειωθεί πως οι ομάδες της Θεσσαλονίκης σημείωσαν τεράστια άνοδο, αφού το 2009 οι "κιτρινοι" ήταν μόλις στην 103η θέση και ο "Δικέφαλος του Βορρά" στην 98η.

Οι κορυφαίες ομάδες για το 2010 βάσει βαθμολογίας της IFFHS:

1. Ίντερ 300

2. Μπάγερν Μονάχου 268

3. Μπαρτσελόνα 266

4. Ατλέτικο Μαδρίτης 244

5. Εστουντιάντες 235

6. Λίβερπουλ 232

7. Ιντερνασιονάλ 231

8. Τσέλσι 222

-. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 222

10. Πορτο 219.5

60. Άρης 148,5

64. ΠΑΟΚ 146,5

84. Παναθηναϊκός 136

153. ΑΕΚ 103,5

158. Ολυμπιακός 102

Πηγή sport24

Read more!

Ζοτς vs Ντούντα


Πως θα αισθανόσασταν άραγε αν έπρεπε να κερδίσετε τον κουμπάρο σας; Και δεν μιλάμε για μία παρτίδα τάβλι, με φραπέ και άραγμα… Αλλά για μία μάχη όπου παίζονται εκατομμύρια!
Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς ή «Ντούντα» και «Ζοτς» δεν θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι. Είναι κάτι πάντως που ξεκίνησε να συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Όταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν προπονητής της ΑΕΚ και είχε κερδίσει σε δύο τελικούς Κυπέλλου τον "Ζοτς". Η εκδίκηση είχε έρθει στους τελικούς του πρωταθλήματος σε μία κόντρα δύο προπονητών που μαζί μετρούν 48 τίτλους!
Όσον αφορά το επιμέρους σκορ; Ομπράντοβιτς εναντίον Ίβκοβιτς σημειώσατε Χ και συνολικό σκορ 9-9, ενώ επιμέρους για τις ελληνικές αναμετρήσεις είναι 6-5 υπέρ του Ομπράντοβιτς.
Ομπράντοβιτς εναντίον Ίβκοβιτς
ΣεζόνΔιοργάνωσηΦάσηΑγώναςΑποτέλεσμα
1999-00ΠρωτάθλημαΚανονική ΠερίοδοςΠαναθηναϊκός - ΑΕΚ64-62
1999-00ΠρωτάθλημαΚανονική ΠερίοδοςΑΕΚ - Παναθηναϊκός78-69
1999-00ΚύπελλοΤελικόςΑΕΚ - Παναθηναϊκός59-57
1999-00ΠρωτάθλημαΠλέι ΟφΠαναθηναϊκός - ΑΕΚ79-69
1999-00ΠρωτάθλημαΠλέι ΟφΑΕΚ- Παναθηναϊκός77-67
1999-00ΠρωτάθλημαΠλέι ΟφΠαναθηναϊκός - ΑΕΚ88-60
2000-01ΠρωτάθλημαΚανονική ΠερίοδοςΑΕΚ - Παναθηναϊκός80-67
2000-01ΠρωτάθλημαΚανονική ΠερίοδοςΠαναθηναϊκός - ΑΕΚ68-59
2000-01ΚύπελλοΤελικόςΑΕΚ - Παναθηναϊκός66-64
2000-01ΠρωτάθλημαΠλέι ΟφΠαναθηναϊκός - ΑΕΚ84-80
2000-01ΠρωτάθλημαΠλέι ΟφΑΕΚ - Παναθηναϊκός74-82
2003-04ΕυρωλίγκαΟμίλωνΠαναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ58-69
2003-04ΕυρωλίγκαΟμίλωνΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός75-68
2004-05ΕυρωλίγκαΟμίλωνΠαναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ73-85
2004-05ΕυρωλίγκαΟμίλωνΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός75-72
2004-05ΕυρωλίγκαΦάιναλ 4ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός91-94
2006-07ΕυρωλίγκαΠλέι οφΠαναθηναϊκός - Ντιναμό Μόσχας80-58
2006-07ΕυρωλίγκαΠλέι οφΠαναθηναϊκός - Ντιναμό Μόσχας65-73

Το παλμαρέ του Ομπράντοβιτς

Τίτλοι
Πρωταθλήματα
ΣεζόνΟμάδα
1991-92Παρτίζαν
1999-00Παναθηναϊκός
2000-01Παναθηναϊκός
2002-03Παναθηναϊκός
2003-04Παναθηναϊκός
2004-05Παναθηναϊκός
2005-06Παναθηναϊκός
2006-07Παναθηναϊκός
2007-08Παναθηναϊκός
2008-09Παναθηναϊκός
2009-10Παναθηναϊκός
Κύπελλα
1991-92Παρτίζαν
2002-03Παναθηναϊκός
2004-05Παναθηναϊκός
2005-06Παναθηναϊκός
2006-07Παναθηναϊκός
2007-08Παναθηναϊκός
2008-09Παναθηναϊκός
Ευρωπαϊκά
1991-92Παρτίζαν (Ευρωλίγκα)
1993-94Μπανταλόνα (Ευρωλίγκα)
1994-95Ρεάλ Μαδρίτης (Ευρωλίγκα)
1996-97Ρεάλ Μαδρίτης (Σαπόρτα)
1998-99Μπενετόν (Σαπόρτα)
1999-00Παναθηναϊκός (Ευρωλίγκα)
2001-02Παναθηναϊκός (Ευρωλίγκα)
2006-07Παναθηναϊκός (Ευρωλίγκα)
2008-09Παναθηναϊκός (Ευρωλίγκα)
Εθνικές ομάδες
1997Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Σερβία)
1998Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Σερβία)

Το παλμαρέ του Ίβκοβιτς
Τίτλοι
Πρωταθλήματα
ΣεζόνΟμάδα
1978-79Παρτίζαν
1991-92ΠΑΟΚ
1996-97Ολυμπιακός
2002-03ΤΣΣΚΑ
2003-04ΤΣΣΚΑ
2004-05ΤΣΣΚΑ
Κύπελλα
1978-79Παρτίζαν
1996-97Ολυμπιακός
1999-00ΑΕΚ
2000-01ΑΕΚ
2004-05ΤΣΣΚΑ
Ευρωπαϊκά
1978-79Παρτίζαν (Κόρατς)
1996-97Ολυμπιακός (Ευρωλίγκα)
1999-00ΑΕΚ (Σαπόρτα)
2005-06Ντιναμό Μόσχας (Γιούροκαπ)
Εθνικές ομάδες
1989Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Γιουγκοσλαβία)
1990Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Γιουγκοσλαβία)
1991Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Γιουγκοσλαβία)
1995Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Γιουγκοσλαβία)

Read more!

Σισέ: «Με -3 στο Καραϊσκάκη»

Σισέ: «Με -3 στο Καραϊσκάκη»
Ο Τζιμπρίλ Σισέ βραβεύτηκε για το γκολ με την Ξάνθη και τόνισε πως θέλει τουλάχιστον το -3 όταν έρθει το ματς στο Καραϊσκάκη, ενώ θα πάει στο μπασκετικό ντέρμπι για τη νίκη.

Για τη βράβευσή του για το best goal κόντρα στην Ξάνθη: Ειμαι περήφανος που κέρδισα ακόμα ένα βραβείο. Πάνω από όλα, όμως, χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αυτό που έχει σημασία είναι οι βαθμοί. Εμείς θα πρέπει να μαχόμαστε και να ψάχνουμε τους βαθμούς για να φτάσουμε στον στόχο μας, ανεξάρτητα με το αν είναι ωραίο ή άσχημο το γκολ που σημειώνουμε. Σημασία έχει η νίκη για εμάς, αλλά για τον κόσμο μετράει και ένα ωραίο γκολ.

Για τη διαφορά πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό: Βρισκόμαστε στο -5 από την κορυφή της βαθμολογίας. Πιστεύω πως μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και πιστεύω στον τίτλο. Αν καταφέρουμε να πάμε στο «Γ. Καραϊσκάκης» έστω και στο -3, τότε όλα θα είναι ανοικτά. Υπάρχει πίεση και σε αυτούς και σε εμάς, αλλά πιστεύω πως τελικά θα τα καταφέρουμε.

Για το τι λείπει φέτος από τον Παναθηναϊκό σε σχέση με πέρυσι: Πρέπει να έχουμε πνεύμα μαχητή. Αυτό μας λείπει από πέρυσι. Εφέτος έχουμε καλύτερο ρόστερ και περισσότερη ποιότητα σαν ομάδα, όμως αυτό που μας λείπει είναι το πνεύμα μαχητή. Σιγά-σιγά το αποκτάμε και πάλι και αυτό έρχεται μέσα από τους αγώνες. Με τον Άρη παίξαμε καλά και δείξαμε πως έχουμε αυτό το πνεύμα. Αν μάχεσαι τότε δύσκολα χάνεις. Αυτό θέλω να περάσω και στους συμπαίκτες μου. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και η ψυχολογία μου. Αν δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Όσον αφορά στις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ: Εμείς ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο και όχι με τα όσα γίνονται στη διοίκηση. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, όμως η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο και σε αυτό είμαστε συγκεντρωμένοι.

Για την αναμέτρηση με την Καβάλα: Έχουμε δύο ισοπαλίες και μία ήττα με την Καβάλα. Πρέπει να κερδίσουμε τον συγκεκριμένο αγώνα, γιατί αν θέλεις να είσαι πρωταθλητής, πρέπει να κερδίζεις όλα τα ματς. Εμείς θα πρέπει να πάρουμε πολλές νίκες ως το τέλος, για να πάρουμε και εφέτος τον τίτλο. Είμαστε προσηλωμένοι στη νίκη και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε αυτή τη φορά απέναντι στην Καβάλα.

Σχετικά τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον της Μπορντό: Είναι τιμητικό που ενδιαφέρεται για μένα μια μεγάλη ομάδα, όπως η Μπορντό. Αλλά τώρα είμαι αφοσιωμένος μόνο στον Παναθηναϊκό. Δεν σκέφτομαι να φύγω και θα τα δώσω όλα για την επίτευξη των στόχων μας στην Ελλάδα.

Για το ντέρμπι στο μπάσκετ: Θα πάω σήμερα στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι και το βόλεϊ και το μπάσκετ. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Εάν μπορώ με την παρουσία μου να βοηθήσω, θα το κάνω. Πιστεύω πως σήμερα θα τους κερδίσουμε.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Στέλνουν Λάνγκφορντ στον Παναθηναϊκό

Στέλνουν Λάνγκφορντ στον Παναθηναϊκό
Την περίπτωση του Κιθ Λάνγκφορντ φέρεται να εξετάζει ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα, οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει πρόταση διετούς συνεργασίας στον Αμερικανό γκαρντ της Κίμκι. Με αφορμή το ενδιαφέρον της Ουνικάχα Μάλαγα για τον 28χρονο γκαρντ, η ισπανική σελίδα laopiniondemalaga.es εμπλέκει και τους πρωταθλητές Ελλάδος στο παιχνίδι της απόκτησής του, αλλά και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει βέβαια ότι ο ρωσικός σύλλογος δεν σκοπεύει να αποδεσμεύσει τον Αμερικανό γκαρντ (σ.σ ετοιμάζεται να βγάλει βοσνιακό διαβατήριο), που μέτρησε φέτος στην Ευρωλίγκα 18,7 πόντους, 4,1 πόντους και 2,5 ασίστ κατά μέσο όρο.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Red Span vs Kill Bill...

Πώς φτάσαμε ως εδώ...
Πρωτοσέλιδα, τηλεφωνήματα, διαπραγματεύσεις, παρασκήνια, κουβέντες, επεισόδια. Ο Σπανούλης επιστρέφει στο ΟΑΚΑ φορώντας τα κόκκινα και το gazzetta καταγράφει πώς... φτάσαμε ως εδώ αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά αληθινά γεγονότα! Στις 5 Φεβρουαρίου του 2010, μετά την εντός έδρας ήττα από το Μαρούσι στη 2η αγωνιστική του Top-16, η Πράσινη κυκλοφορεί με εξώφυλλο «Πετάξτε τις φανέλες». Το ίδιο βράδυ, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ και αποθεώνουν τους παίκτες του Ομπράντοβιτς, ευχαριστώντας τους για «όσα τους έχουν χαρίσει». Κάποια στιγμή ο Σπανούλης παίρνει το λόγο και εμφανώς συγκινημένος ζητάει συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας, με τους φιλάθλους να του απαντάνε. «Μην τολμήσεις και ξαναζητήσεις συγγνώμη. Εσείς έχετε κάνει τα πάντα για εμάς».
Πέντε μήνες μετά, ανήμερα του τελικού του Μουντιάλ, στις 11 Ιουλίου, ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε την υπογραφή του στο τριετές συμβόλαιο που του προσέφερε ο Ολυμπιακός αξίας 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε χρόνο της συνεργασίας τους. Το σίριαλ είχε ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου, το βράδυ της φιέστας του Παναθηναϊκού, με τις φήμες περί πρότασης του Ολυμπιακού να έχουν αρχίσει ήδη να φουντώνουν και τις φωτογραφίες του Ομπράντοβιτς με τον Σπανούλη στα μπουζούκια να είναι… χίλιες λέξεις.

Τι μεσολάβησε όμως από το «Σπανούλη ψυχάρα για πάντα Τριφυλλάρα» στο... Red-Span;
Η είδηση ότι ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει τον Σπανούλη δεν μαθεύτηκε βέβαια τον Ιούνιο. Ήδη από το Μάρτιο, με τον Παναθηναϊκό να μην προχωρά σε ανανεώσεις -ούτε καν σε διερευνητικές συζητήσεις- ο Σπανούλης εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ουδείς από τη διοίκηση δεν του έκανε έστω μια φιλική κουβέντα για το μέλλον του στο ΟΑΚΑ.

Μετά τον δεύτερο τελικό στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει τη σειρά, ο Παύλος Γιαννακόπουλος πάει στην προπόνηση και κάποια στιγμή βλέπει μπροστά του τον Σπανούλη, που έχει συνολικά μια μέτρια σεζόν για τα δικά του δεδομένα. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, μέσα στην ταραχή του, φέρεται να του είπε: «Εσύ ειδικά θα έπρεπε να ντρέπεσαι».

Σύμφωνα με τον… θρύλο, κατά τη διάρκεια του τρίτου τελικού, όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε 14 πόντους πίσω, ο Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ και είπε στον Σπανούλη. «Bill, σε έχω σώσει πολλές φορές. Ήρθε η ώρα να με σώσεις κι εσύ». Και το έκανε!

Ο Ομπράντοβιτς πάντως, θεωρούσε ότι είχε καλύψει πλήρως τον Σπανούλη στο θέμα του τραυματισμού του στις αρχές της σεζόν 2008-2009, όταν ο Kill Bill έπασχε από πελματιαία απονευρωσίτιδα. Την εποχή εκείνη, ο Ζοτς άφησε τον Σπανούλη να αποφασίσει μόνος του πότε νιώθει έτοιμος να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό παρά τις αντίθετες εισηγήσεις μελών του «πράσινου» ιατρικού τιμ, που επέμεναν ότι ο Kill Bill παρέτεινε άσκοπα την αποθεραπεία του, μια άποψη που εξόργισε τον Σπανούλη. Δεν είναι λίγες οι φορές εξάλλου που ο V-Span είχε σχολιάσει τον ελλιπή ιατρικό εξοπλισμό του Παναθηναϊκού, λέγοντας ότι «δεν αρμόζει σε μια ομάδα με τέτοιους παίκτες να έχει τόσο χαμηλής ποιότητας μηχανήματα».

Ο Παναθηναϊκός μεταμορφώνεται στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του αγώνα και ο Σπανούλης είναι αυτός που δίνει το έναυσμα της αντεπίθεσης. Ήταν ίσως η πρώτη φορά στις τέσσερις σεζόν που αγωνίστηκε στο Τριφύλλι, που ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποθέωσε με τέτοιον τρόπο τον Σπανούλη. Για έναν άνθρωπο με τον δικό του ψυχισμό όμως, το γεγονός ότι στους «πράσινους» θα είναι για πάντα το Νο. 2 πίσω από τον Διαμαντίδη, ήταν κάτι με το οποίο δεν συμφιλιώθηκε ποτέ.

Η φιέστα για την κατάκτηση του 29ου πρωταθλήματος και δωδέκατου σε δεκατρείς σεζόν σημαδεύεται από την ανακοίνωση -μέσω μικροφώνου- της συνέχισης της συνεργασίας με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το ίδιο βράδυ στα μπουζούκια, τα βλέμματα και τα λουλούδια που ανταλλάζει ο Ζοτς με τον Σπανούλη μαρτυρούν ότι το σίριαλ της ανανέωσης του Kill Bill έχει μόλις αρχίσει. Η γενικότερη στάση των Γιαννακοπουλαίων πάντως και η συνεχής αναφορά του Τύπου στη φορολογία και στην πιθανή αδυναμία των «πρασίνων» να ανανεώσουν όλα τα συμβόλαια, έχει προκαλέσει αμηχανία στον Σπανούλη, που αρχίζει και καλοβλέπει το ενδεχόμενο να φορέσει τα κόκκινα.

«Ο Βύντρα του μπάσκετ»
H αλήθεια είναι ότι o Σπανούλης ποτέ δεν ένιωσε απόλυτα αποδεκτός στον Παναθηναϊκό. Εκτός του ότι είχε παράπονα από τον τρόπο που τον αντιμετώπιζε ο Ομπράντοβιτς -δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, θα το κρίνει η ιστορία-, τον ενοχλούσε συχνά και η συμπεριφορά του κόσμου. «Νιώθω σαν είμαι ο Βύντρα του μπάσκετ», έχει πει ο Kill Bill σε ανύποπτο χρόνο, θεωρώντας ότι ο κόσμος τον κατηγορεί στο πρώτο του λάθος και είναι μόνιμα ο αποδιοπομπαίος τράγος στις ήττες του Παναθηναϊκού. Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, ο Σπανούλης πίστευε ότι δεν έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής (25 λεπτά ανά αγώνα στη Euroleague), αλλά και ότι ο Ομπράντοβιτς του αφαίρεσε αρμοδιότητες προς όφελος του Ντρου Νίκολας, ειδικά ύστερα από μία χρονιά στην οποία ψηφίστηκε MVP τόσο του Final 4 του Βερολίνου, όσο και της Α1.

Πέντε μέρες μετά τη φιέστα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανανεώνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό έναντι έξι εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια. Αποχωρώντας από τα γραφεία του Παναθηναϊκού, κάποιος τον... συμβουλεύει να είναι προετοιμασμένος για όλα την επόμενη χρονιά, «γιατί ο Σπανούλης θα πάει στους απέναντι». Ο Μήτσος χαμογελάει, αλλά από την αντίδρασή του είναι εμφανές ότι δεν πιστεύει το ενδεχόμενο αποχώρησης του Kill Bill.
Υπήρχε έντονη φημολογία ότι για τουλάχιστον μία εβδομάδα ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάνει επίσημη -ούτε καν προφορική- προσφορά στον Βασίλη Σπανούλη, με τον Μάνο Παπαδόπουλο να διαμηνύει στον Μίσκο Ραζνάτοβιτς ότι με το καθεστώς της Εφορίας υπό εξακρίβωση, ο «Kill Bill πρέπει να περιμένει λίγο». Στο ίδιο διάστημα βέβαια, ο επίσημος Παναθηναϊκός διέδιδε ότι αναμένει την απάντηση του Σπανούλη στην πρόταση για ανανέωση συνεργασίας.

«Straight to the port»
Μετά την πρώτη συνάντηση του Ραζνάτοβιτς με εκπρόσωπο της διοίκησης του Παναθηναϊκού, ο μάνατζερ του Σπανούλη φέρεται να πήρε ο ίδιος τηλέφωνο κάποιους δημοσιογράφους, για να τους εκφράσει τη δυσαρέσκεια του ίδιου και του πελάτη του για την αντιμετώπισή τους από την πρώην ομάδα του. «Εδώ δεν μας θέλουν. Θα πάμε... straight to the port», είπε ο Μίσκο εννοώντας ότι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει αστρονομική προσφορά στον Σπανούλη, η οποία πάντως ήρθε δύο εβδομάδες μετά και μόνο αφού ο Ολυμπιακός είχε χάσει τόσο τον Τσίλντρες όσο και τον Κλέιζα.

Στα μέσα του Ιουνίου, ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει τις... καθυστερήσεις, αλλά η Πράσινη επιμένει ότι η υπογραφή του συμβολαίου του είναι «θέμα χρόνου». Δεκαπέντε μέρες αργότερα, ο Σπανούλης εμφανίζεται για τελευταία φορά στο εξώφυλλο της Πράσινης ως… «Φραγκο-Kill Bill».

Έχουν περάσει ήδη δέκα μέρες από το τέλος της σεζόν, αλλά ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει με βεβαιότητα ποιο είναι το μέλλον του Σπανούλη. Οι… αποκλειστικές πληροφορίες των εφημερίδων και των ιστοσελίδων διαψεύδονται κάθε μέρα, καθώς τη Δευτέρα «ο Σπανούλης είναι μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό», την Τρίτη «ο Ραζνάτοβιτς μιλάει με τους Αγγελόπουλους», την Τρίτη το απόγευμα «Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει μυθική πρόταση στον Σπανούλη», την Τετάρτη «ο Σπανούλης δεν άκουσε αυτά που ήθελε από τους Αγγελόπουλους», την Πέμπτη «Παναθηναϊκός και Σπανούλης δίνουν τα χέρια» και την Παρασκευή… όλοι πάνε για μπάνια και πάλι από την αρχή. Το γαϊτανάκι αυτό κράτησε ένα μήνα, δοκιμάζοντας τις αντοχές των φιλάθλων και των ρεπόρτερ, που έβλεπαν τις πηγές τους να αυτοαναιρούνται μέρα με τη μέρα.

«Κουμπάρος σήμερα, απόφαση αύριο»
Τα ραντεβού του Μίσκο Ραζνάτοβιτς στη Χαλυβουργική είναι πλέον σχεδόν καθημερινά, αλλά όλα λήγουν άδοξα, καθώς εκτός του Σπανούλη, ο Σέρβος μάνατζερ διαπραγματεύεται την επιστροφή του Ίβκοβιτς στο Λιμάνι αλλά και την απόκτηση του Νίλσεν. Παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, η «μυθική πρόταση» που περίμενε ο Σπανούλης δεν έρχεται ποτέ, με τον Ολυμπιακό να του προσφέρει σύμφωνα με τις πληροφορίες, διά στόματος Γιώργου Σκινδήλια, «όσα και ο Παναθηναϊκός» (2 εκατομμύρια ευρώ) + 200.000 ευρώ.

Με τον θόρυβο της επικείμενης μετακόμισης του Σπανούλη στο Λιμάνι να γιγαντώνεται, ο Ομπράντοβιτς μιλά στο τηλέφωνο με τον Kill Bill και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού να παραδέχεται στον Ζοτς ότι «βρίσκει ικανοποιητική την προσφορά των πρωταθλητών και θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό». Οι δυο τους μάλιστα συμφωνούν να καλέσει άμεσα ο Μάνος Παπαδόπουλος τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς έτσι ώστε να «φτιάξουν το συμβόλαιο» και να λυθεί το ζήτημα. Στην ίδια κουβέντα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ομπράντοβιτς συμβουλεύει τον Σπανούλη «να μην πάει στον Ολυμπιακό και χαλάσει τη ζωή του μερικές χιλιάδες ευρώ», με τον ίδιο τον Σπανούλη όμως να σκέφτεται ότι η βασική προτεραιότητα των «πρασίνων» είναι να μην πάει στο Λιμάνι. Ταυτόχρονα, πολλοί ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού επιμένουν ότι ο… κακός της υπόθεσης είναι ο ίδιος ο Ραζνάτοβιτς που «κάνει παιχνίδια πίσω από την πλάτη του πελάτη του».

Δύο ώρες μετά ο Ραζνάτοβιτς τηλεφωνεί στον Ομπράντοβιτς και του λέει επί λέξει: «Ο Βασίλης χρειάζεται 2-3 μέρες ακόμα για να αποφασίσει».
Ακολουθεί η περίοδος των γάμων! Μέσα σε μία εβδομάδα ο Σπανούλης παντρεύει τον αδερφό του στη Λάρισα και τον κολλητό του, Νίκο Ζήση, στη Χαλκιδική. Οι διαπραγματεύσεις παγώνουν, καθώς η οικογένεια Σπανούλη ξεκινάει διακοπές, με τη φημολογία της εποχής να λέει ότι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού μοιάζει να έχει παγώσει, την ίδια στιγμή που ο Ραζνάτοβιτς ρίχνει νέες γέφυρες στη ΒΙΑΝΕΞ, καθώς η διοίκηση του Παναθηναϊκού εμφανίζεται παγωμένη από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της υπόθεσης.

«20 days, file»
Στα τέλη Ιουνίου, οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπουλοι συναντιούνται στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ για να συζητήσουν τον φλέγον ζήτημα της αύξησης της φορολογίας, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, κ. Σκινδήλιας, διαβεβαιώνει τον Θανάση Γιαννακόπουλο ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να «χτυπήσει» τον Σπανούλη. Αν πιστέψουμε τις φήμες από το περιβάλλον του… Τυφώνα, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού ακόμα δεν έχει ξεπεράσει την αθέτηση της υπόσχεσης.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είχε ακούσει τον Ραζνάτοβιτς να του λέει ότι η τελική απάντηση του Σπανούλη θα έρθει σε δύο μέρες, έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή του. Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι μέρες από το τηλεφώνημα του Ζοτς στον Σπανούλη, αλλά ο Bill δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση. Ο Ομπράντοβιτς κάποια στιγμή μονολογεί. «File, 20 days». Την επόμενη μέρα: «File, 21 days». Από την αντίδρασή του και παρά τη δεδομένη εκτίμηση στο ταλέντο του Σπανούλη, ήταν πλέον εμφανές ότι θεωρούσε τον V-Span παρελθόν από τον Παναθηναϊκό.

Ο Σπανούλης επιστρέφει από τις διακοπές του και πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για μια προσωπική του υπόθεση. Το συμπέρασμα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού που τον συνάντησαν ήταν ότι ο Kill Bill, παρά τα όσα έγιναν, πολύ δύσκολα θα πάρει την απόφαση να μετακομίσει στο Λιμάνι.
Την ίδια στιγμή, οι εφημερίδες του Ολυμπιακού, με πρώτο τον Γαύρο, που από την πρώτη μέρα επέμενε ότι ο Σπανούλης θα καταλήξει στο Λιμάνι, δημοσιεύουν πληροφορίες ότι υπάρχει επαναπροσέγγιση του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται από την ΚΑΕ ή το περιβάλλον του Σπανούλη. Στον Παναθηναϊκό από την άλλη, βρίσκονται σε αναμονή, βασιζόμενοι στη δέσμευση ότι ο Ολυμπιακός δεν θα ασχοληθεί με τον παίκτη.

«Καμία επαφή με Μίσκο»
Ο Παναθηναϊκός τηρεί σιγή ιχθύος, οι κύκλοι της ΚΑΕ διαρρέουν ότι ο Σπανούλης έχει τελειώσει από τον πεντάκις πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά στις 9 Ιουλίου και ενώ ο Ολυμπιακός φαινόταν να παίζει χωρίς αντίπαλο, υπάρχει μια αναπάντεχη εξέλιξη. Ο Ραζνάτοβιτς επιχειρεί επαφές με τους Γιαννακοπουλαίους, με τον μάνατζερ της ομάδας, Μάνο Παπαδόπουλο, όμως να αρνείται κάθε επικοινωνία.
Μια μέρα νωρίτερα, ο Σπανούλης έχει ακούσει με απογοήτευση την τελική (μέχρι την επόμενη) προσφορά του Ολυμπιακού, που δεν πλησιάζει το ποσό που ο ίδιος αξίωνε. Μάλιστα ο Ραζνάτοβιτς βρέθηκε στη Βαρκελώνη για την κλήρωση της Euroleague και επιχείρησε να συναντήσει τον Μάνο Παπαδόπουλο στο ξενοδοχείο του δεύτερου, όμως ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού απέφυγε επιμελώς μια τέτοια συνάντηση, καθώς στον Παναθηναϊκό είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη.

Οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού βλέπουν τον Σπανούλη να… «χάνεται μέσα από τα χέρια τους», καθώς η είδηση περί επαναπροσέγγισης του Ραζνάτοβιτς με τη ΒΙΑΝΕΞ έχει κάνει το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων. Με δεδομένο ότι στο ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων ο Σπανούλης είχε πεισθεί τόσο από τον μάνατζέρ του όσο και από τους φίλους του ότι ο Ολυμπιακός θα του δώσει περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τα σχεδόν 2,2 εκατομμύρια που πρότεινε ο Ολυμπιακός έμοιαζαν λίγα «για να επιχειρήσει το μεγάλο βήμα». Κάπου εκεί ανέλαβε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που είχε ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, και πήρε ο ίδιος τηλέφωνο τον Σπανούλη για να τον διαβεβαιώσει ότι θα είναι «ο απόλυτος και αδιαφιλονίκητος ηγέτης» των Πειραιωτών.

Red-Span
Ήταν το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ. Ο Ολυμπιακός και ο Kill Bill τα είχαν βρει σε όλα -με τη νέα προσφορά να αγγίζει τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, καθώς έχει ήδη φύγει ο Κλέιζα για το Τορόντο, ενώ στις 10 Ιουλίου μαθεύτηκε ότι ο Τσίλντρες οδεύει προς τους Σανς, με τον Ολυμπιακό να μένει «γυμνός» - κι έτσι στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ισπανία ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη… «μετεγγραφή της δεκαετίας».
Αυτή ήταν η ιστορία μέχρι τώρα. Στην πράξη, ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν από τους ηγέτες του μεγάλου αντιπάλου του και έναν παίκτη που συγκαταλέγεται στην πεντάδα των καλύτερων Ευρωπαίων. Το αν ο Σπανούλης θα δικαιωθεί από την απόφασή του, θα το κρίνει μόνο ο ίδιος και η ιστορία…

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ελπίζουν για Σαμαρά στη Σέλτικ

Ελπίζουν για Σαμαρά στη ΣέλτικΣτην παραμονή του Γιώργου Σαμαρά ελπίζουν οι άνθρωποι της Σέλτικ, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Με τη Ρέιντζερς στο Λιγκ Καπ!


Ο 25χρονος Έλληνας επιθετικός δεν δείχνει να επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στη Σέλτικ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του. Ωστόσο, ο βοηθός προπονητή του συλλόγου, Γιόχαν Μιάλμπι, υποστήριξε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις και ελπίζει να επέλθει τελικά συμφωνία για την παραμονή του «Σάμι».  

Συγκεκριμένα ο Μιάλμπι δήλωσε: «Ο σύλλογος και ο... Σάμι είναι σε συζητήσεις. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν έμενε. Είναι σε φόρμα ξανά, είναι από αυτούς του παίκτες που αποτελούν αίνιγμα… Όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση είναι ανίκητος στο "ένας με έναν" και κανένας αμυντικός δεν μπορεί να τον σταματήσει. Ήταν δύσκολο τελευταία να δείξει τον καλό του εαυτό, αλλά κόντρα στην Ρέιντζερς ήταν πάρα πολύ καλός… Στο τέλος αυτός θα αποφασίσει αν θα μείνει ή όχι. Πιστεύω και ελπίζω να μείνει. Είμαστε ακόμη σε συζητήσεις».
Η κλήρωση για τη φάση των «16» του σκωτσέζικου Λιγκ Καπ έφερε αντιμέτωπες Ρέιντζερς και Σέλτικ, όπου στη τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση η Σέλτικ είχε επικρατήσει με τα δύο γκολ του Σαμαρά.

Πηγή gazzeta Read more!

Ρονάλντο: Κάθε μέρα μαθαίνω με Μουρίνιο

 Ρονάλντο: Κάθε μέρα μαθαίνω με Μουρίνιο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για τον προπονητή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοσέ Μουρίνιο λέγοντας ότι τον θεωρεί κορυφαίο προπονητή στον πλανήτη και ότι άξιζε 100% το βραβείο της FIFA.


Ο Μουρίνιο κέρδισε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς και σύμφωνα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όχι άδικα.
«Αυτοί που είναι πιο επαγγελματίες είναι αυτοί που επιτυγχάνουν περισσότερο στη ζωή. Συμβαίνει και με τους παίκτες και με τους προπονητές και για αυτό ήξερα ότι θα κερδίσει. Όποιο άλλο αποτέλεσμα θα ήταν άδικο», είπε ο πορτογάλος σούπερ σταρ για τον προπονητή του και συνέχισε: «Δεν έχω πρόβλημα να πω την άποψη μου. Κέρδισε τρεις σημαντικούς τίτλους. Κανείς άλλος δεν το άξιζε περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Ο Μουρίνιο και οι βοηθοί του είναι επαγγελματίες. Ήμουν σοκαρισμένος όταν ξεκίνησα να δουλεύω μαζί τους γιατί μου έδιναν συνέχεια κίνητρο να δουλέψω σκληρότερα. Πάντα ήθελα να δουλέψω μαζί του. Όχι μόνο γιατί είναι ο καλύτερος, αλλά και γιατί είναι πορτογάλος και είχε τόσο μεγάλη επιτυχία πριν. Το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα μέχρι τώρα και ελπίζω ότι θα μπορέσει να κερδίσει ότι κέρδισε με την Ίντερ, την Πόρτο και την Τσέλσι, με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κερδίσει ο προπονητής, κερδίζουμε και εμείς. Και για αυτό το λόγο δουλεύουμε μαζί. Δεν είναι σύμπτωση ότι έχει κερδίσει τόσους τίτλους τα τελευταία πέντε, έξι χρόνια. Έχω μάθει πάρα πολλά στον λίγο χρόνο που έχουμε περάσει μαζί. Μαθαίνω κάτι καινούριο κάθε μέρα. Νιώθω πιο ολοκληρωμένος από ποτέ και θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω γιατί ο Μουρίνιο είναι ένας από τους λόγους πίσω από την επιτυχία μας. Νιώθω πολύ άνετα όταν δουλεύω μαζί του στη Ρεάλ Μαδρίτης».
Πηγή gazzeta
Read more!

Τσίλντρες: "Απλά παίξτε και... νικήστε"

Ο Τζος Τσίλντρες θα πέταγε τη σκούφια του για να ξαναζούσε την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού. Ο μέχρι πρότινος άσος των “ερυθρολεύκων” μίλησε αποκλειστικά στο Sport24 από το χιονισμένο Ντένβερ για το ντέρμπι “αιωνίων” στο ΟΑΚΑ, αλλά και για τους πρώτους μήνες της επιστροφής του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
τσίλντρες
Ο φόργουορντ των Σανς βρέθηκε να διαδραμματίζει ρόλο κομπάρσου, από πρωταγωνιστής που ήταν στον Ολυμπιακό. Ο “αφάνας” έχει μ.ο μόλις 5,4 πόντους ενώ δεν έπαιξε λεπτό στα 3 από τα τελευταία 5 ματς του Φίνιξ. Επόμενο είναι να νοσταλγεί τις μέρες του με τους Πειραιώτες ως leader της ομάδας και πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Θα έπαιρνες το πρώτο αεροπλάνο για να έρθεις να παίξεις στο Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός;

Χαχαχα!!!! Καλή σκέψη. Δε νομίζω να προλαβάινω, είμαι στο Ντένβερ τώρα. Ο Ολυμπιακός είναι βελτιωμένη ομάδα. Το παιχνίδι νομίζω ότι θα κριθεί στους σέντερ. Ποιοί σέντερ θα παίξουν καλά. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν ποιότητα στα γκαρντ, όμως τη διαφορά θα την κάνουν οι ψηλοί.

Τι ακριβώς χρειάζεται να δείξει μία ομάδα για να φύγει νικήτρια από ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι;

Κατ' αρχήν αυτοκυριαρχία. Είναι από αυτά τα ματς όπου όλοι είναι ενθουσιασμένοι και παθιασμένοι. Η ομάδα που θα είναι ήρεμη και απλά θα βγει στο παρκέ για να εκτελέσει το αγωνιστικό πλάνο θα είναι η νικήτρια. Εκείνη που δεν θα επιτρέψει τα όσα γίνονται τριγύρω, εκτός παρκέ, να επηρεάσει το παιχνίδι της. Και πιστεύω ότι θα γίνουν πολλά και διάφορα, τώρα που επιστρέφει ο Σπανούλης στο ΟΑΚΑ σαν αντίπαλος (γέλια).

Στην θητεία σου στον Ολυμπιακό δεν καταφέρατε να νικήσετε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Τις σας έλειπε;

Θα έλεγα ότι στο ματς της σειράς των τελικών τον Ιούνιο, όπου πήραμε μεγάλο προβάδισμα και το χάσαμε, απλά σταματήσαμε να είμαστε επιθετικοί ως ομάδα. Βγήκαμε έξω από τα νερά μας. Γίναμε διστακτικοί, αρχίσαμε να παίρνουμε πριοσπάθειες που δεν έπρεπε και δεν τους πιέσαμε επιθετικά όσο θα έπρεπε. Τους αφήσαμε να επιβάλουν πάλι το ρυθμό τους στον αγώνα. Στην έδρα τους, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μοιραία ο κόσμος μπαίνει πάλι στο παιχνίδι και αλλάζει όλη η εικόνα του αγώνα.

Αν είχες τη δυνατότητα να μιλήσεις στους παίκτες του Ολυμπιακού πριν πατήσουν το παρκέ στο ΟΑΚΑ, τι θα τους έλεγες;

Πηγαίνετε να παίξετε και απλά νικήστε. Ολοι στην ομάδα ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το ματς αυτό. Δεν είναι μυστικό. Τίποτε διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι ή σε σχέση με δέκα χρόνια από τώρα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι απλά πρέπει να παίξουν. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Διατηρείς επαφή με τους παλιούς συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό;

Φυσικά. Εχω μιλήσει με τον Γιάννη (Μπουρούση), είμαι σε πολύ συχνή επαφή με το Νίκολα (Βούισιτς) αν και δεν παίζει φέτος στον Ολυμπιακό. Μίλησα και με τον Τζαμόν Γκόρντον και μου έλεγε πόσο απολαμβάνει την εμπειρία του στον Ολυμπιακό. Προσπαθώ, όσο το επιτρέπει το πρόγραμμά μας και η διαφορά ώρας να μιλάω με τα παιδιά από την ομάδα.

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

Πιο πολύ απ' όλα μου λείπουν οι συμπαίκτες μου. Ηταν όλοι πολύ ωραίοι τύποι και απόλαυσα κάθε στιγμή μαζί τους στα αποδυτήρια, στο γήπεδο, στα ταξίδια. Ηταν ένα πολύ ξεχωριστό γκρουπ ανθρώπων.

Θα πρέπει να σου λείπουν και οι συνεχείς νίκες, αφού μέσα σε τρεις μήνες με τους Σανς ήδη ηττηθήκατε 15 φορές.

Αυτό πέστο πάλι! Τόσες ήττες δεν είχα με τον Ολυμπιακό σε δύο χρόνια. Είναι απογοητευτικό από αυτήν την άποψη. Πιστεύω ότι θα αλλάξει για την ομάδα μας. Κάθε ματς που χάναμε με τον Ολυμπιακό ήταν σα να χάναμε 10 εδώ στο ΝΒΑ. Ετσι ένιωθα. Ημουν εκνευρισμένος για 3 με 4 μέρες, επειδή παίζαμε μόνο 2 ματς την εβδομάδα.

Δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στο νέο σου ρόλο, ως βοηθητικός παίκτης στους Σανς μετά από μία διετία ως πρωταγωνιστής στον Ολυμπιακό;

Ναι η περίοδος προσαρμογής είναι μεγαλύτερη απ' όσο φανταζόμουν. Προσπαθώ να καταλάβω πως να το αντιμετωπίσω με θετική σκέψη. Πιστεύω ότι στο τέλος της μέρας όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Το μόνο που κάνω είναι να δουλεύω σκληρά και να δείξω στον κόουτς Τζέντρι ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Δεν μπορώ να επιτρέψω στην κατάσταση αυτή να με ρίξει ψυχολογικά γιατί πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαι έτοιμος για την ευκαιρία.

Ποιές ομάδες βλέπεις να μονομαχούν για το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ;

Από τη Δύση οι Λέικερς είναι και πάλι η ομάδα που όλοι πρέπει να νικήσουν. Το Ντάλας, πριν τους τραυματισμούς αλλά και το Σαν Αντόνιο είναι οι καλύτερες ομάδες στυη Δύση. Στην Ανατολή το Ορλάντο, η Βοστώνη και το Μαϊάμι. Ολες αυτές οι ομάδες είναι καλές επειδή είναι σοβαρές στην άμυνα. Εμείς προσπαθούμε να φτάσουμε στο επίπεδό τους και να μπορέσουμε να διεκδικούμε τις νίκες και μέσω της άμυνας. Οχι μόνο να περιμένουμε να βάλουμε πάνω από 100 πόντους.

Θα δεις το Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός;

Θα προσπαθήσω να βρω κάποια ιστοσελίδα για να το παρακολουθήσω. Είναι από τα ματς που δεν θέλεις να χάσεις.

Πηγή sport24

Read more!

«Σπουδαίο κλαμπ η Σίτι»

Σε έναν μεγάλο σύλλογο με μεγάλες φιλοδοξίες πήρε μεταγραφή ο Εντιν Τζέκο, όπως τόνισε με τις πρώτες δηλώσεις του. «Ηθελα να δοκιμάσω κάτι καλύτερο» είπε ο νέος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι.
«Σπουδαίο κλαμπ η Σίτι»

«Εχω ακούσει πολλά για τους οπαδούς της ομάδας μου και κυρίως ότι εδώ στο Μάντσεστερ οι περισσότεροι υποστηρίζουν τη Σίτι» είπε ο διεθνής Βόσνιος και συνέχισε: «Πιστεύω ότι έρχομαι σε έναν σπουδαίο σύλλογο με πολλές φιλοδοξίες. Δεν έχω παίξει ποτέ στην Αγγλία, αλλά ελπίζω ότι το Σάββατο θα κάνω ντεμπούτο. Θέλω να δώσω το καλύτερο, για να δείξω στον κόσμο ότι άξιζαν τα χρήματα που δαπάνησε η Μάντσεστερ Σίτι. Στη Βόλφσμπουργκ ήμουν χαρούμενος, αλλά ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο, κάτι καλύτερο» είπε ο 24χρονος Βόσνιος για τον οποίο οι Σεϊχηδες ξόδεψαν ακόμα μία φορά φέτος πάνω από 30 εκατ. ευρώ.

Μετά την έλευση του Τζέκο και τον συνωστισμό στην επιθετική γραμμή, ο προπονητής των Πολιτών, Ρομπέρτο Μαντσίνι τόνισε: «Ο Ρόκε Σάντα Κρους πιθανότατα θα παραχωρηθεί. Για τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ θα αποφασίσουμε τις προσεχείς ημέρες».
Πηγή gazzeta Read more!

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Δύο από τους κορυφαίους αθλητές του στίβου, Γιουσέιν Μπόλτ και Ντέιβιντ Ρουντίσα καταστρώνουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό τους εν όψει την νέας περιόδου.

Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής των σπριντ, Γιουσέιν Μπολτ, θα πάρει μέρος στις 9 Ιουνίου στην κούρσα των 200μ. στο μίτινγκ του Όσλο για το Ντάιαμοντ Λιγκ. Μάλιστα, το μίτινγκ του Όσλο, ένα από τα 14 συνολικά της κορυφαίας σειράς της IAAF, είναι και το πρώτο που ο Μπολτ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του.

"Ανυπομονώ να συμμετάσχω για πρώτη φορά στο μίτινγκ που γίνεται στο περίφημο αυτό στάδιο του Όσλο. Είμαι κάτοχος τριών παγκοσμίων ρεκόρ, αλλά έχω ακούσει ότι ο στίβος του Όσλο κατέχει το απίστευτο ρεκόρ των 69 παγκοσμίων ρεκόρ και θα ήταν πολύ όμορφο για μένα να τρέξω σε ένα τέτοιο στάδιο. Επιπλέον, αυτή η χρονιά είναι σημαντική, λόγω και της διεξαγωγής του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Για το λόγο αυτό, κάθε αγώνας είναι σημαντικός για μένα στην πορεία για την υπεράσπιση των τίτλων μου. Έχω ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού της περσινής χρονιάς και η προετοιμασία μου συνεχίζεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό" δήλωσε ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ.

Στο μεταξύ, ο Κενυάτης κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 800μ, Ντέιβιντ Ρουντίσα, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι θα κάνει δύο αγώνες στην Αυστραλία στο ξεκίνημα τη περιόδου. Ο 22χρονος αθλητής θα μετάσχει στα διεθνή μίτινγκ της Μελβούρνης στις 3 Μαρτίου και του Σίδνεϊ στις 19 του ίδιου μήνα.

"Ελπίζω ότι η συμμετοχή μου στα δύο αυτά μίτινγκ θα με βοηθήσει στη δύσκολη σεζόν που έρχεται και να είναι επιτυχημένη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού" είπε συγκεκριμένα.

Πηγή Novasports Read more!

Νταλγκλίς: Όλα καλά στα αποδυτήρια

Ο Κένι Νταλγκλίς διέψευσε τις φήμες ότι οι σχέσεις των παικτών της Λίβερπουλ στα αποδυτήρια δεν είναι καλές λέγοντας ότι δεν είναι καμία μορφή διαχωρισμών ανάμεσα στους παίκτες.
 Νταλγκλίς: Όλα καλά στα αποδυτήρια


Οι φήμες ότι υπάρχουν διαμάχες στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ, ξεκίνησαν κατά την εξάμηνη θητεία του Ρόι Χόγκτσον, ωστόσο ο θρύλος της Λίβερπουλ, Κένι Νταλγκλίς δήλωσε ότι όλοι στην ομάδα είναι ενωμένοι για να οδηγήσουν μπροστά τους «Σκάουζερς».
«Δεν βλέπω διαχωρισμούς στην ομάδα σε καμία μορφή. Το ζήτημα της ιδιοκτησίας έχει τελειώσει, υπάρχουν νέοι άνθρωποι. Σίγουρα δεν υπάρχουν διαμάχες που να βλέπω, δείχνουν σαν μια πολύ καλή παρέα παιδιών. Δεν υπάρχει διαφορά στην θέληση και την προσπάθεια να πάει μπροστά η ομάδα. Οι άνθρωποι που έχουν την ομάδα θέλουν να επιτύχουν και κανείς δεν θα ευχαριστιόταν με το να διώξει έναν προπονητή, ειδικά κάποιον με την ακεραιότητα του Ρόι Χόγκτσον. Οι ιδιοκτήτες δεν το ευχαριστήθηκαν, ούτε εγώ σίγουρα».
Πηγή gazzeta
Read more!

Άρχισε επαφές για Φορλάν η Γιούβε

Το μεταγραφικό ντεμαράζ της Γιουβέντους συνεχίζεται. Μετά τον Λούκα Τόνι οι «μπιανκονέρι» έχουν ξεκινήσει επαφές με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την απόκτηση του Ντιέγκο Φορλάν. Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, η πρόταση δανεισμού έπεσε στο κενό και τώρα ετοιμάζεται πρόταση αγοράς.


Άρχισε επαφές για Φορλάν η Γιούβε
Η Γιουβέντους συνεχίζιε να ψάχνει για επιθετικό, παρά την απόκτηση του Τόνι, που θα μπορεί να αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός σε έναν πιο περιφερειακό ρόλο. Ο παίκτης αυτός έχει βρεθεί στο πρόσωπο του Ντιέγκο Φορλάν και μάλιστα η πρώτη προσπάθεια για να τον αποκτήσει απέβη άκαρπη.

Όπως τονίζει η Gazzetta dello Sport, η πρώτη προσπάθεια των «μπιανκονέρι» για τον Ουρουγουανό αστέρα έπεσε στο κενό, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν ήταν διατεθειμένη να παραχωρήσει τον Φορλάν δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Έτσι, ο γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Μπέπε Μαρότα συζητάει με τη διοίκηση της Γιουβέντους να ανάψει το πράσινο φως για την κατάθεση πρότασης για την αγορά του ποδοσφαιριστή. Η τιμή του Φορλάν είναι πάνω από 15 εκατ. ευρώ ενώ ο ίδιος αμείβεται με 4 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Μαρότα αναμένεται να πάρει το ΟΚ από τον πρόεδρο του συλλόγου Αντρέα Ανιέλι και να ξεκινήσει νέες επαφές για τον 32χρονο επιθετικό, με στόχο να κλείσει άλλη μία μεταγραφή.

Πηγή gazzeta Read more!

«Ο Σπανούλης είναι για τα μεγάλα παιχνίδια»

Στο σημερινό (12/1) ντέρμπι των «αιωνίων» θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες που έχουν εντελώς διαφορετικούς προσανατολισμούς. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε στο www.sport-fm.gr και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θέλει να πάει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, ενώ ο Ολυμπιακός σε σετ επιθέσεις. Ο πρώην βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο των «πρασίνων» πιστεύει, επίσης, πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα επηρεαστεί αρκετά από την ατμόσφαιρα, καθώς είναι παίκτης για τα μεγάλα παιχνίδια. 
«Ο Σπανούλης είναι για τα μεγάλα παιχνίδια»


Διαβάστε τι είπε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο www.sport-fm.gr: 

Οι δύο ομάδες, φυσικά, θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν με τα ατού τους, ο Παναθηναϊκός στην ταχύτητα και ο Ολυμπιακός στις σετ επιθέσεις: «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα πολύ δουλεμένη τα τελευταία χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξει αρκετά πράγματα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει. Έχει το ατού της έδρας και θα προσπαθήσει να πάει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, καθώς υπερτερεί στην ταχύτητα. Επίσης έχει καλή δημιουργία και φυσικά θα προσπαθήσει να χτυπήσει αρκετά με τα πικ εν ρολ. Ο Ολυμπιακός θέλει να πάει το παιχνίδι σε σετ επιθέσεις και να χτυπήσει πιο πολύ από τη θέση πέντε, ενώ στην άμυνα θα πρέπει να αναχαιτίσει τα πιν εν ρολ των “πρασίνων”. Βαρόμετρο στην απόδοση των Πειραιωτών θα αποτελέσει και το κατά πόσο θα εμφανιστεί “λογικός”, στις επιλογές του, ο Μίλος Τεόντοσιτς». 

Το κεντρικό πρόσωπο, αναμφίβολα, θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ωστόσο ο Έλληνας γκαρντ, λόγω χαρακτήρα δεν αναμένεται να επηρεαστεί αρκετά: «Δεν πιστεύω να τον επηρεάσει αρκετά η ατμόσφαιρα. Διαθέτει πολύ ισχυρό χαρακτήρα και είναι ο ιδανικός για τόσο μεγάλα παιχνίδια». 

Για τον αν θα φανεί η απώλεια του Μάριτς από το παρκέ: «Ο Μάριτς θα λείψει από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι “πράσινοι” έχουν δείξει ότι με διάφορα “τρικ” μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η μόνη απώλεια που δεν καλύπτεται, όμως, είναι αυτή του Διαμαντίδη». 

Αν υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος σε σχέση με πέρυσι: «Ο Σάτο είναι μία πολύ καλή προσθήκη και κάνει καλό δίδυμο με τον Διαμαντίδη. Το μεγάλο του, όμως, προτέρημα και φέτος είναι η ταχύτητα. Παραμένει μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στο παιχνίδι 5 εναντίον 5 και στην κίνηση χωρίς την μπάλα. Κάνει πολύ καλό passing game, ενώ κρατάει πολύ καλές αποστάσεις», ενώ ο Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός φαίνεται δυνατός στην άμυνα και ειδικά σε αυτή του low post. Πιέζει τις μπάλες και έχει παίκτες που μπορούν να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού. Έχει φτιάξει αρκετά την περιφερειακή άμυνα και φυσικά η προσθήκη του Σπανούλη τον έχει πάει σε μία ταχύτητα πιο πάνω. Επίσης ένα καλό που έχει φέτος είναι ότι δεν χαρίζει εύκολα τα ριμπάουντ». 

Φυσικά όπως κάθε ομάδα έτσι και οι δύο «αιώνιοι» έχουν τις αδυναμίες τους. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό: «Στο μόνο σημείο που μπορεί να μην υπερτερεί αρκετά, φέτος, είναι στη θέση πέντε. Όμως το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι όταν κάθεται ο Διαμαντίδης στον πάγκο. Ο Καλάθης είναι γρήγορος, όμως είναι ακόμα άπειρος και λίγο επιπόλαιος, ενώ και ο Τέπιτς δεν έχει πείσει αρκετά», ενώ ο Ολυμπιακός: «Δεν αποδίδει πολύ καλά στο κομμάτι της δημιουργίας και δεν κρατά τόσο καλές αποστάσεις, γεγονός που δεν το βοηθά στο να ανοίξει το παιχνίδι. Λείπει ο παίκτης της θέσεις “3” και “4”, από τον οποίο θα μπορούσε να πάρει σταθερό σκοράρισμα».

Πηγή sport-fm Read more!

Οδεύει προς Τουρκία ο «Γιόβα»...

Πιο κοντά στην τουρκική Τραμπζονσπορ βρίσκεται ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ενώ και ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας εξέφρασε την αισιοδοξία του για ευτυχή κατάληξη στην υπόθεση της μεταγραφής του Σέρβου άσου.
Οδεύει προς Τουρκία ο «Γιόβα»...

Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς «παίζει» συνεχώς στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και από τη στιγμή που ο Σέρβος άσος δεν υπολογίζεται στη Λίβερπουλ, είναι λογικό να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Μάλιστα, η Sud Press του Βελγίου ξεκαθαρίζει πως ο «Γιόβα» είναι πιο κοντά στην Τραμπζονσπόρ παρά στον Ολυμπιακό και την Αϊντχόφεν που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Στο εν λόγω δημοσίευμα πάντως, φιλοξενούνται δηλώσεις και του προέδρου του τουρκικού συλλόγου, Σαντρί Σενέρ, ο οποίος φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξος σχετικά με την υπόθεση της μεταγραφής του Σέρβου στην Τραμπζονσπορ και τονίζει ότι η πρόταση που έχει γίνει στον Γιοβάνοβιτς είναι ιδιαίτερα καλή.
Πηγή gazzeta Read more!

Πάει Ζενίτ ο Ποντόλσκι;

Πάει Ζενίτ ο Ποντόλσκι;

Ο διεθνής με την εθνική Γερμανίας Λούκας Ποντόλσκι φέρεται να είναι κοντά στην μεταγραφή του μακριά από την Μπουντεσλίγκα καθώς οι πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του.



Η Ζενίτ που φέτος θέλει να κατακτήσει ξανά το Γιουρόπα Λιγκ θέλει να αποκτήσει ακόμη έναν επιθετικό πριν ξεκινήσει το ρώσικο πρωτάθλημα και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι θεωρεί ιδανική την περίπτωση του Ποντόλσκι.
Ο Ποντόλσκι που αγωνίζεται στην Κολωνία κοστίζει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δύσκολα θα αποθαρρύνει τους Ρώσους που έχουν δείξει ότι δεν είναι καθόλου τσιγκούνηδες με τα ευρώ!
Ο Ποντόλσκι είναι μόλις 25 χρονών, διεθνής και βασικός με μια από τις καλύτερες εθνικές στον πλανήτη και αριστεροπόδαρος, στοιχεία που μπορούν να εκτοξεύσουν την τιμή μιας ενδεχόμενης μεταγραφής.
Πηγή gazzeta
Read more!

Σχάαρς: «Είχα πρόταση από ΠΑΟ, αλλά…»

Η προτίμησή του για τα «μεγάλα» πρωταθλήματα ήταν ο κύριος λόγος που απέτρεψε τον Στάιν Σχάαρς από το να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο μέσος της Άλκμααρ παραδέχτηκε ωστόσο ότι είχε πρόταση από τους «πράσινους», αλλά δεν τη δέχτηκε. 
Σχάαρς: «Είχα πρόταση από ΠΑΟ, αλλά…»«Το ένστικτο μου, μου έλεγε να μην αποδεχτώ την πρόταση του Παναθηναϊκού. Θα προτιμούσα να πάω στη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία ή την Ιταλία. Τα μεγάλα πρωταθλήματα σου προσφέρουν περισσότερα οφέλη. Πιστεύω ότι μία ομάδα από αυτές τις χώρες θα ενδιαφερθεί για μένα σύντομα, εάν συνεχίσω να έχω καλή απόδοση. Αλλά εάν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου δεν έρθει κάποια πρόταση, θα μείνω μέχρι το τέλος της σεζόν στην Άλκμααρ» ανέφερε σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στην “Algemeen Dagblad” ο Ολλανδός μέσος.

Πηγή sport-fm Read more!

Συγχαρητήρια σε Κακά από Ρονάλντο

Ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Ρονάλντο έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον φίλο του Κακά στο Twitter για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του.


Συγχαρητήρια σε Κακά από Ρονάλντο
Ο 28χρονος Κακά γιόρτασε την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ στη νίκη της Ρεάλ επί της Βιγιαρεάλ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση στο γήπεδο της Ρεάλ από το τέλος της περασμένης σεζόν.
Ο Ρονάλντο που υπέφερε και ο ίδιος από τραυματισμούς στο γόνατο σε όλη του την καριέρα έστειλε μήνυμα στο twitter στον φίλο και συμπατριώτη του Κακά, για να τον συγχαρεί για την μάχη που έδωσε.
«Συγχαρητήρια αδερφέ μου, ακόμη ένα καλό βήμα με το γκολ και τη νίκη! Θα επιστρέψεις σιγά σιγά στο να είσαι ο κορυφαίος στον κόσμο»!
Ο Κακά απάντησε στον πρώην του συμπαίκτη στη Μίλαν και στη Βραζιλία με ένα σύντομο μήνυμα: «Ευχαριστώ, φαινόμενο»!
Πηγή gazzeta
Read more!

Είναι ο κορυφαίος, αλλά όχι και ο καλύτερος της χρονιάς!

Ο Λιονέλ Μέσι είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Ταυτόχρονα, όμως, δεν άξιζε να αναδειχθεί νικητής της «Χρυσής Μπάλας». Ακούγεται οξύμωρο, ωστόσο αυτό το βραβείο πάντα δινόταν, από την πρώτη του χρονιά το 1956, στον καλύτερο της χρονιάς και όχι στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή. Οι εμπνευστές του το ήθελαν ως ένα Οσκαρ του ποδοσφαίρου. Ενα αληθινό βραβείο που να δίνεται στον καλύτερο της δεδομένης στιγμής και όχι σε κάποιον που διαχρονικά είναι κορυφαίος. 

Είναι σαν να κερδίζει στα Όσκαρ το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη ο Τζορτζ Λούκας ή ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ανεξαρτήτως του αν έκαναν ταινία ή όχι, και να μην είναι καν στις επιλογές η Κάθριν Μπίνγκελοου, που έφτιαξε το αριστουργηματικό «The hurt locker». Δεν μιλάμε λοιπόν για ένα βραβείο που δίνεται στον κορυφαίο του είδους, αλλά σε αυτόν που για κάποιον λόγο ήταν σημαντικός τη χρονιά που έφυγε. Ο Μέσι με την μπάλα στα πόδια αποτελεί ό,τι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μας από την εποχή του Μαραντόνα. Η ΦΙΦΑ, όμως, με την επιλογή αυτή τον εκθέτει, γιατί επιτρέπει να μπουν σκιές σε αυτή την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του. Η τριάδα των κορυφαίων έπρεπε να περιλαμβάνει τον Γουέσλι Σνάιντερ, ο οποίος οδήγησε την Ιντερ στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου ύστερα από 45 χρόνια. Επίσης τον Ντιέγκο Φορλάν, που πήρε από το χέρι την Ουρουγουάη στο Μουντιάλ και έφτασε με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών τίτλων μέσα στο 2010. Μαζί θα έπρεπε να είναι και ο Ινιέστα, που με δικό του γκολ η Ισπανία έφτασε στην πρώτη θέση του κόσμου ή ο Τσάβι, που οι πάσες του αποτελούν ένα από τα άλυτα μυστήρια του μοντέρνου ποδοσφαίρου. 

Χάρηκα που οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της AIPS, ανέδειξαν πρώτο τον Σνάιντερ. Δείχνει κοινή λογική και σημαίνει πως αν υπήρχε με την παλιά της μορφή η «Χρυσή Μπάλα», αυτός θα ήταν ο νικητής. Όμως οι προπονητές και οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων αλλοίωσαν το αποτέλεσμα και για να είμαι και πιο καυστικός, δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό. Οι περισσότεροι ζουν στον κόσμο τους και ασχολούνται επιφανειακά με το άθλημα από το οποίο ζουν! Το μεγαλύτερο ανέκδοτο παραμένει στους κύκλους της ΦΙΦΑ η ψηφοφορία του 1999, όταν ο προπονητής του Βιετνάμ και ο αρχηγός της Βιρμανίας είχαν ψηφίσει ως κορυφαίο της χρονιάς τον Μάρκο φαν Μπάστεν. Εξαιρετική επιλογή με μόνο ένα, βασικό όμως, μειονέκτημα: ο Ολλανδός σούπερ σταρ είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο έξι χρόνια νωρίτερα, το 1993! 

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις του παρελθόντος δείχνουν πόσο αξία είχε (όταν ψήφιζαν μόνο οι δημοσιογράφοι) το να έχεις πετύχει κάτι μέσα στη χρονιά και όχι πόσο καλός παίκτης είσαι. Το 1967 νίκησε ο άγνωστος στο ευρύ κοινό Ούγγρος Φλόριαν Αλμπερτ, που είχε οδηγήσει για πρώτη φορά ομάδα από το ανατολικό μπλοκ, τη Φερεντσβάρος, στην κατάκτηση του Κυπέλλου Εκθέσεων. Το 1982 ο Πάολο Ρόσι, που πέτυχε έξι γκολ στον ιταλικό θρίαμβο στο Μουντιάλ, ξεπέρασε σε ψήφους τους καλύτερους και ποιοτικότερους Πλατινί, Ρουμενίγκε και Μπόνιεκ, όπως και ο Ολεγκ Μπλαχίν, ο οποίος το 1975 ξεπέρασε φυσιογνωμίες όπως ο Κρόιφ και ο Μπεκενμπάουερ, γιατί ήταν καταλυτικός στη θριαμβευτική επικράτηση της Ντιναμό Κιέβου στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Η λίστα είναι ατελείωτη από τέτοιες περιπτώσεις, όπως φυσικά δεν λείπουν και οι ενστάσεις. Ο Σεβτσένκο δεν άξιζε τη «Χρυσή Μπάλα» το 2004. Η Ουκρανία ήταν απούσα από το Euro και η Μίλαν είχε πάθει στο Τσάμπιονς Λιγκ κάζο από την Κορούνια. Συνεπώς, ο Ουκρανός δεν δικαιούνταν περισσότερο τη «Χρυσή Μπάλα» από τον Θοδωρή Ζαγοράκη ή τον Ντέκο. Οπως ο Ζορζ Γουεά δεν ήταν καλύτερος, το 1995, από τον Λιτμάνεν, που είχε επαναφέρει τον Αγιαξ στην κορυφή του κόσμου. Αλλά τα βραβεία έχουν αυτή ακριβώς την ιδιαιτερότητα, αφού είναι πλήρως υποκειμενικά. 

Ο Μέσι φυσικά δεν φταίει γι' αυτή την (πολλοστή) παραφωνία της ΦΙΦΑ του Μπλάτερ. Ωστόσο με κάτι τέτοιες επιλογές η αληθινή σημασία των βραβείων χάνεται. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα πάρει και άλλα τέτοια παράσημα στην καριέρα του. Ο Σνάιντερ και ο Φορλάν ίσως να μην το καταφέρουν. Ακόμη και ο Ινιέστα. Ο οποίος να είναι ξανά τόσο καθοριστικός σε μία σεζόν μοιάζει δύσκολο. Και αυτό ακριβώς δείχνει το μέγεθος του λάθους τού να ενοποιηθούν τα βραβεία, αυτό της ΦΙΦΑ με εκείνο των δημοσιογράφων. Οταν ήταν δύο, γλιτώναμε πολλές από τις γκρίνιες, αφού μοιράζονταν οι νικητές αρκετά συχνά. Αλλά πλέον είναι αργά για να διορθωθεί η ανορθογραφία. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Ροχιμπλάνκο» ο Χουανφράν

«Ροχιμπλάνκο» ο ΧουανφράνΣτην Ατλέτικο Μαδρίτης θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χουανφράν. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν έρθει σε συμφωνία με την Οσασούνα για την απόκτηση του 25χρονου μέσου έναντι 4 εκατ. ευρώ.

Το πρωί της Τετάρτης ο Ισπανός μέσος πέρασε τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. Η επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του από την ομάδα του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες αναμένεται να γίνει την Πέμπτη.


Πηγή gazzeta Read more!

Τέλος η σεζόν για Ιγκουαΐν

Χωρίς τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν θα πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αργεντινός επιθετικός υποβλήθηκε σε πετυχημένη επέμβαση την Τρίτη στο Σικάγο. Ο Ιγκουαΐν υπέφερε όλο αυτό το διάστημα από ενοχλήσεις στη μέση, με συνέπεια να μην μπορεί να αγωνιστεί εδώ και δύο μήνες.
Τέλος η σεζόν για Ιγκουαΐν

Όπως επιβεβαίωσε και ο γιατρός Ρτσαρντ Φέσλερ, όλα πήγαν καλά στην επέμβαση και πλέον ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης θα μείνει εκτός μέχρι τον Μάιο, δηλαδή για τέσσερις μήνες, όταν και θα βρίσκεται στο 95%.

Πλέον, δεν αποκλείεται η Ρεάλ να επανέλθει στην αγορά για την απόκτηση ενός επιθετικού, ενώ ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος για το Κόπα Αμέρικα. Ο Αργεντινός στράικερ θα ξεκινήσει θεραπείες και θα είναι σε θέση αγωνιστεί στο 100% σε έναν χρόνο, όταν και θα έχουν αποχωρήσει εντελώς οι πόνοι στη μέση.
Πηγή gazzeta Read more!

Η Έλενα που... ανάβει φωτιές!

Η Έλενα που... ανάβει φωτιές!
Η Έλενα Σανταρέλι έχει αναστατώσει ολόκληρη την Ιταλία με την ομορφιά της. Η 29χρονη Ιταλίδα καλλονή τα τελευταία χρόνια έχει δεσμό με τον Μάρκο Μποριέλο της Ρόμα.


Η Έλενα έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικές καμπάνιες των οίκων Emporio Armani, Genny, Gattinoni, Laura Biagiotti, Gai Mattiolo, Soprani και Fusco και έχει κάνει αρκετές αποκαλυπτικές φωτογραφήσεις.
Πηγή gazzeta
Read more!

Κανονικά ο Ρονάλντο

Κανονικά ο Ρονάλντο
Σε φουλ ρυθμούς ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο γίνονται πλέον οι προπονήσεις του Άρη. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μπορεί να υπολογίζει και τον Ρονάλντο Γκιάρο για την αναμέτρηση με τους «κυανέρυθρους» αφού ο Βραζιλιάνος αμυντικός συνέχισε να προπονείται κανονικά και από την Πέμπτη θα μπει στο ομαδικό πρόγραμμα. 

Αντιθέτως απόντες ήταν οι διεθνείς Ρουίζ, Κατίδης και Μπουγαΐδης, ενώ οι Πρίττας, Αγτζίδης και Κόκε ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. 

Ο Κρίστιαν Πορτίγια επέλεξε να αγωνίζεται με το νούμερο 18 στην φανέλα. 

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο την Παρασκευή στις 14:00 στην αίθουσα Τύπου του Κλ. Βικελίδης. 

Πηγή sport-fm Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...