ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Περηφάνια για Γκιγκς


Περήφανος για τη νίκη επί της Τσέλσι και δη για την διαφαινόμενη κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος της ιστορίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εμφανίστηκε ο Ράιαν Γκιγκς.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα το να κατακτήσουμε αυτό το πρωτάθλημα και να φτάσουμε τα 19 αφήνοντας πίσω μας την μεγάλη μας αντίπαλο. Δεν είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα αλλά πλέον είμαστε πολύ κοντά. Θα πάμε όπως πάντα για τη νίκη στο παιχνίδι με τη Μπλάκμπερν και θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Τέλος από Μίλαν ο Πίρλο»


Στον βοηθό προπονητή της Μίλαν, Μάουρο Τασότι ανήκει η δήλωση. «Ο Αλέγκρι θέλει άλλα χαρακτηριστικά», τόνισε κάνοντας σαφές ότι ο Αντρέα Πίρλο δεν βρίσκεται πλέον στα πλάνα των Ροσονέρι.

Το συμβόλαιο του 32χρονου κεντρικού μέσου λήγει στις 30 Ιουνίου και όπως προκύπτει δεν πρόκειται να του γίνει πρόταση για ανανέωση. «Ο Αλέγκρι θέλει έναν παίκτη με περισσότερο αμυντικά χαρακτηριστικά από αυτά του Αντρέα για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος παίζει μπροστά από την άμυνα» ήταν τα λόγια του Τασότι κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Scudetto.

«Θέλαμε να δούμε πώς θα μπορούσε να τα πάει σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, όμως τότε ο Αντρέα άρχισε να έχει προβλήματα τραυματισμών, που τον άφησαν εκτός ομάδας για πολλούς μήνες. Δεν ξέρω αν θα χωρίσουν οι δρόμοι μας, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση ο Πίρλο παραμένει σημαντικός παίκτης, όχι μόνο για τη Μίλαν αλλά για το ιταλικό ποδόσφαιρο» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέρα στην εβδομάδα, ο μάνατζερ του Πίρλο, Τούλιο Τίντι, βρέθηκε στα γραφεία της Γιουβέντους. Μπορεί ο ατζέντης να διέψευσε ότι μίλησε με τους ανθρώπους των Μπιανκονέρι για τον 32χρονο, όμως στην Ιταλία έχουν σχεδόν σίγουρη τη μετακόμιση στο Τορίνο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Θέλει τράμπα Κακά-Λάμπαρντ ο Μουρίνιο


Η αποτυχία της Ρεάλ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη θα φέρει αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της «βασίλισσας». Μία από αυτές είναι η αποχώρηση του Κακά, τον οποίο ο Ζοσέ Μουρίνιο ετοιμάζεται να προσφέρει ως αντάλλαγμα για την απόκτηση του Λάμπαρντ.

Όπως αναφέρει η Mirror, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται διατεθειμένος να προσφέρει στην Τσέλσι τον Κακά, για να ρίξει την τιμή του Άγγλου μέσου, τον οποίο οι Λονδρέζοι κοστολογούν 40 εκατ. λίρες.

Στην Τσέλσι, εφόσον δεν κατακτήσουν το πρωτάθλημα, θα προβούν σε μίνι ανανέωση και δεν αποκλείεται ο Λάμπαρντ, ο οποίος έχει αφήσει τα καλύτερά του χρόνια πίσω, να θυσιαστεί με στόχο να μειώσουν τον μέσο όρο των συμβολαίων που έχει ο σύλλογος.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Έχει διαβεβαιώσεις ο Λεονάρντο»


Την στήριξη του προς τον Λεονάρντο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υφίσταται κάνένα θέμα με τον Γιόζεπ Γκουαρδιόλα.

«Δεν σκέφτομαι τον Γκουαρντιόλα. Στο ποδόσφαιρο κάνεις λάθη όταν σκέφτεσαι πολύ. Σκέφτομαι όμως ήδη την επόμενη χρονιά. Από εμένα ο Λεονάρντο έχει όλες τις διαβεβαιώσεις σχετικά με την νέα σεζόν», τόνισε ο ισχυρός άνδρας των «Νερατζούρι».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Παναθηναϊκός γαλαξίας


Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης, πάλι και πλέον με τη φόρα που έχει πάρει δε θα μας κάνει εντύπωση αν του χρόνου είμαστε εδώ και γράφουμε για το έβδομο.

Και δε θα μας κάνει εντύπωση διότι αυτό που έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικός άθλος και αφού τα κατάφερε να πάρει αυτό το τρόπαιο τότε όλα είναι πιθανά. Ο φετινός Παναθηναϊκός αμφισβητήθηκε πάρα πολύ, αφού φαινόταν αποδυναμωμένος μετά τις αποχωρήσεις του Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους και Πέκοβιτς. Ε και; Αυτοί που έμειναν, αλλά και οι νέοι που ήρθαν έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός για να πάει στο φάιναλ φορ έπρεπε να αποκλείσει την οικοδέσποινα Μπαρτσελόνα η οποία ήταν και το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο. Ε και; Την απέκλεισε, εύκολα, με τρεις συνεχόμενες νίκες και τότε η πόρτα για το έκτο άνοιξε διάπλατα. Και στο τελικό η Μακάμπι, που θεώρησαν κάποιοι ότι ήταν το φαβορί καθώς είναι πιο πλήρης από τον Παναθηναϊκό. Ε και; Το τρόπαιο πήγε ξανά στο Παναθηναϊκό, γιατί πολύ απλά έχει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης, τον Ομπράντοβιτς και βέβαια παίκτες ηγέτες και μαχητές. Σήμερα στη φωτό μας ο Μπερντές σας παρουσιάζει τον διαστημικό Ζοτς με τα έξι πλέον ευρωπαϊκά τρόπαια του Παναθηναϊκού.

Στείλτε τις δικές σας photoshop/μοντάζ δημιουργίες με θέματα της επικαιρότητας στο berdes.athlitikos@gmail.com και η καλύτερη φώτο θα δημοσιεύεται στο τέλος κάθε βδομάδας στη στήλη του Μπερντέ στο gazzetta.gr

* κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερο μέγεθος.

*Κάντε κλικ εδώ για να μπείτε στο προφίλ του Μπερντέ στο Facebook, για το twitter εδώ και εδώ για να τα πούμε μέσα από το gazzetta community ή στείλτε e-mail στο berdes.athlitikos@gmail.com

*Διαμορφώστε τώρα τον Firefox σας με personas του Μπερντέ, για τους Τζιοβάνι, Ριέρα, Σισέ, Βιεϊρίνια. Κάντε κλικ εδώ. Νέο persona Δημήτρης Διαμαντίδης.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Αναμονή στο θέμα Τζαβέλλα


Σε αναμονή το θέμα Τζαβέλλα στον Ολυμπιακό, διότι το γερμανικό πρωτάθλημα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά και στον Ολυμπιακό δεν έχουν γίνει οι τελικές εισηγήσεις.

Προς το παρόν έχουν γίνει ορισμένες διερευνητικές επαφές για τον Έλληνα διεθνή μπακ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Το θέμα έχει μείνει όμως εκεί, καθώς από τη μία δεν έχει ολοκληρωθεί το Γερμανικό πρωτάθλημα και από την άλλη ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει κάνει ακόμη τις τελικές του εισηγήσεις.

Όμως ο Τζαβέλλας βρίσκεται μέσα σε εκείνους που απασχολούν τον Ολυμπιακό, απλά δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με το μέλλον του, και αν αυτό θα σχετίζεται με τους Πειραιώτες, γιατί οι δηλώσεις του τελευταία είχαν παρεξηγηθεί από μερίδα του Τύπου.
Ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι ένας ποιοτικός παίκτης, σε καλή ηλικία και μπορεί να προσφέρει σημαντικά στους ερυθρόλευκους, συν το γεγονός ότι πρόκειται για ελληνόπουλο. Γνωρίζει καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός και ποιες είναι απαιτήσεις, όπως ξέρει και το ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως για να γίνει το deal,θα πρέπει εκτός από τον παίκτη και τον Ολυμπιακό να συμφωνήσει και η Άιντραχτ με τους Πειραιώτες.

Για την ώρα λοιπόν, ο Τζαβέλλας αναρρώνει από τον τραυματισμό του στην Αθήνα και κάνει υπομονή να ολοκληρωθεί η Μπουτεσλίγκα, περιμένοντας στο… ακουστικό του.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Το απολαμβάνει ο Μάξι


Ο Μάξι Ροντρίγκες είναι αναγεννημένος τις τελευταίες αγωνιστικές με τη φανέλα της Λίβερπουλ και τόνισε πως πλέον συνήθισε και απολαμβάνει τη ζωή στην Αγγλία.

Ο Αργεντινός μέσος των «κόκκινων» αναφέρθηκε και στο τι θέλει ο Κένι Νταλγκλίς: «Πλέον καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλει ο προπονητής από εμένα. Σημασία δεν έχει αν αγωνίζομαι εγώ ή κάποιος άλλος. Αυτό που μετράει είναι να κερδίζει η ομάδα και όχι το ποιος σκοράρει. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι εδώ σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο που έχει πολλές διακρίσεις. Ο τύπος ζωής που υπάρχει στην Αγγλία, οι συνήθειες και τα ενδιαφέροντα είναι πολύ διαφορετικά. Άλλωστε ζούσα στην Ισπανία για εννιά χρόνια και ήθελα ένα διάστημα μέχρι να τα συνηθίσω. Πλέον είμαι καλά και απολαμβάνω τη ζωή στην Αγγλία».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Βενγκέρ: «Χάσαμε δίκαια»


Απογοητευμένος από την ήττα με 3-1 από τη Στόουκ εμφανίστηκε ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ.

«Ήταν μια πολύ απογοητευτική εμφάνιση. Το ανταγωνιστικό επίπεδο της Στόουκ ήταν πολύ υψηλό και πιστεύω ότι χάσαμε δίκαια το παιχνίδι, αφού η Στόουκ αμύνθηκε εξαιρετικά και εμείς δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε. Βασικά, δεν υπάρχουν και πολλά που να μπορώ να πω τώρα έπειτα από ένα τέτοιο αποτέλεσμα», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός των Λονδρέζων.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ζιλμπέρτο: «Να βρούμε τον εαυτό μας»


Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα τόνισε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία ούτε για την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα αλλά ούτε και για τις εμφανίσεις της ομάδας του το τελευταίο διάστημα. Δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στην μπασκετική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος μέσος:

«Δεν καταφέραμε να ξεκινήσουμε όπως θέλαμε. Πρέπει να κάνουμε κάτι γρήγορα για να αλλάξει η κατάσταση. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία για τη σημερινή ήττα, αλλά και για τις εμφανίσεις μας τον τελευταίο καιρό. Ο ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη γιατί εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του. Πρέπει να βρούμε τους εαυτούς μας».

Για την επιτυχία του μπασκετικού τμήματος δήλωσε: «Είναι σημαντικό που κατέκτησαν αυτόν τον τίτλο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Μπλόκο» ΕΠΟ σε Γκαλέτι


Το Διαιτητικό Δικαστήριο Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του Λουτσιάνο Γκαλέτι, κάτι που σημαίνει ότι το συμβόλαιο του Αργεντινού με τον Ολυμπιακό έχει λυθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου του 2010.

Μία μάχη στην κόντρα με τον Γκαλέτι κέρδισε ο Ολυμπιακός! Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ αναφέρει: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδίκασε την από 14/2/2011 έφεση του ποδοσφαιριστή Luciano Galleti και την από 8/2/2011 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» κατά της υπ΄ αριθμ. 305/2011 απόφασης Α’ ΕΕΟΔ της ΕΠΟ.

Έκανε δεκτές αυτές τυπικά και τις απέρριψε στην ουσία. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της Α΄ ΕΕΟΔ/ΕΠΟ, το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή λύθηκε από τις 22/9/2010».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Σερ Άλεξ : «Το αξίζουμε»


Απόλυτα ικανοποιημένος από τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ εμφανίστηκε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο προπονητής των «Μπέμπηδων» τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αξίζουμε αυτόν τον τίτλο και ελπίζω ότι θα πάρουμε τον ένα βαθμό για να τον κατακτήσουμε. Είναι ένα υπέροχο επίτευγμα. Το 1992 όταν πήραμε τον πρώτο τίτλο μαζί, άνοιξε ο δρόμος. Είναι φανταστικό να είσαι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Αγγλία. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν η Τσέλσι και η Άρσεναλ, τελευταία όμως είναι μόνο η Τσέλσι.

Η Άρσεναλ φέτος έκανε πολύ καλή προσπάθεια αλλά με την ήττα της από την Στόουκ έμεινε οριστικά εκτός μάχης. Μπορούσαμε να έχουμε βάλει έξι τέρματα. Περιμέναμε ένα σκληρό ματς και έτσι ήταν. Κάναμε εξαιρετικό ξεκίνημα και είχαμε μεγάλες ευκαιρίες αλλά ο Τσεχ έκανε πολύ καλές επεμβάσεις. Ο Ρούνεϊ μπορούσε σήμερα να έχει βάλει έξι γκολ μόνος του».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Οι Δικέφαλοι δείχνουν να μπορούν!


Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα σημερινά παιχνίδια των πλέι οφ και τις πολλές πιθανότητες που έχει η ΑΕΚ να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρεμιέρα των πλέι οφ ανήκει στο παρελθόν τόσο εύκολα και τόσο απλά. Τι αποκομίσαμε από τα πρώτα δύο ματς για τη μίνι λίγκα που μπορεί να δώσει το εισιτήριο για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ; Σ’ αυτό το σημείο οφείλω να σημειώσω πως το αποτέλεσμα των δυο αγώνων –και η εικόνα των τεσσάρων ομάδων τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι– φανερώνει ότι οι Δικέφαλοι δείχνουν να μπορούν, να το θέλουν περισσότερο και γι’ αυτό άλλωστε κατάφεραν να υποχρεώσουν τον Παναθηναϊκό (κυρίως ο ΠΑΟΚ που τον κέρδισε) να χάσει το πλεονέκτημα που είχε στην εκκίνηση των πλέι οφ από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Από το λίγο που κατάφερα να δω στο ματς της Τούμπας, οι «πράσινοι» μάλλον πρέπει να αισθάνονται τυχεροί με το τελικό 2-1 αφού ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές και μοναδικές ευκαιρίες.
Φτάνει όμως για τους… άλλους. Ας ασχοληθώ καλύτερα με τα της ΑΕΚ. Η ομάδα έδειξε (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) πώς έχει (ευτυχώς) πάρει σοβαρά τα πλέι οφ και θα διεκδικήσει έως το τέλος την πρώτη θέση στη μίνι λίγκα. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν σοβαροί, έδειξαν να ξέρουν τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (1-0) τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου. Μίας ομάδας που είχε δυο νίκες σε βάρος της ΑΕΚ και 7-1 υπέρ της τέρματα. Το θυμίζω αυτό διότι έχει μεγάλη σημασία… Στο ματς ξεχώρισαν (κατά την άποψή μου) οι Ντιοπ (πολύ καλός), Λεονάρντο (ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο), Μάκος (για το πάθος και τη… λύσσα του) και οι «παλιοσειρές» Δέλλας και Γεωργέας, ενώ και ο Σάχα ήταν εκεί όταν χρειάστηκε στις εξόδους ή στο μοναδικό λανθασμένο γύρισμα του Ντιοπ στο παιχνίδι…
Την Πέμπτη η Ένωση έχει την ευκαιρία να… καταστρέψει αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό, να τον ρίξει στα… σχοινιά του ρινγκ και να τον βγάλει νοκ άουτ από τα πλέι οφ, δημιουργώντας του μάλιστα πολλά προβλήματα ενόψει του καλοκαιριού και της επόμενης σεζόν!
Μόνο εύκολο δεν θα είναι το ματς στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη. Αυτό το γνωρίζουν καλά ο Χιμένεθ, ο Δέλλας και οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι», αφού ο Παναθηναϊκός παίζει επί της ουσίας την τελευταία ευκαιρία του στα πλέι οφ και θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του (βέβαια αυτό σημαίνει και επιπλέον πίεση όσο θα περνάει ο χρόνος και δεν θα έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα αν συμβεί κάτι τέτοιο).
Θα μου πει κάποιος τώρα και με το δίκιο του: «Καλά ρε Τσακίρη, ακόμη και να πάρει την πρώτη θέση η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ και παίξει μία εκ των δύο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα περάσει στους ομίλους;». Για να είμαι ειλικρινής με όλους σας αλλά και με τον εαυτό μου, με τα τωρινά δεδομένα, θεωρώ δύσκολο έως ανέφικτο να πιστέψω ότι ένας από τους δύο Δικέφαλους θα καταφέρει να κουνήσει σεντόνι την επόμενη σεζόν. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να συμβεί… Εστω μία στο εκατομμύριο, αν θέλουν κάποιοι. Επιπρόσθετα ακόμη και αν μπορούσαμε να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον και γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ακόμη και να κατακτούσαν την πρωτιά δεν θα «ζούσαν» το σεντόνι, αυτό τι θα σήμαινε; Ότι θα έπρεπε να χάσουν στους αγώνες που δίνουν; Σε καμία περίπτωση φυσικά…

ΥΓ1. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν μόλις 5.700 οπαδοί της ΑΕΚ και πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε εντός έδρας αναμέτρηση της Ένωσης. Το ανησυχητικό είναι ότι σημειώθηκε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενός τίτλου έπειτα από εννέα χρόνια (αν εξαιρέσουμε το πρωτάθλημα του 2008 που δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να πανηγυρίσει οι δικαστικές αίθουσες) και τη στιγμή που στην ΑΕΚ ελπίζουν η επόμενη μέρα σε οικονομικό επίπεδο στήριξης της ΠΑΕ να ανήκει στον κόσμο της ομάδας. Δύσκολο το εγχείρημα, αν και προσωπικά επειδή αναγνωρίζω πως δεν υπάρχουν μεσσίες για την ομάδα, η μόνη λύση είναι να αναλάβει ο κόσμος…

ΥΓ2. Αν στο ΟΑΚΑ βρίσκονταν 20.000 οπαδοί της ΑΕΚ (το λιγότερο που τους άξιζε σε αριθμό) για να αποθεώσουν την ομάδα χάντμπολ που έχει πετύχει τόσα πολλά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου πρόπερσι (και αυτού που έρχεται σε λίγες μέρες) θα έπρεπε να προβληθεί περισσότερο από τούτο το χώρο. Μπράβο στους μάγκες του Αρβανίτη, στους… ήρωες που είναι πίσω από όλους (όπως ο Κώστας Σταματιάδης) και στη διοίκηση της Ερασιτεχνικής για τη συγκεκριμένη επιτυχία ενός τμήματος που όταν ιδρύθηκε κάποιοι το κατηγορούσαν ως… σπατάλη!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Scudetto No18!


Τα πανηγύρια για την Μίλαν άρχισαν από την Ρώμη, όπου απέσπασε 0-0 από την Ρόμα και είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ιταλίας για 18η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2004!

Η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο «Ολίμπικο» ήταν εκπληκτική από τους τιφόζι των δύο ομάδων, με την Ρόμα να μπαίνει πιο δυνατά και να απειλεί στο 14', όταν ο Βούτσινιτς δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Αμπιάτι. Οι Τζιαλορόσι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και συνέχισαν έτσι και μετά την αναγκαστική αλλαγή του 17', με τον Ρόζι να αντικαθιστά τον τραυματία Μπρίγκι. Μετά το 30', πάντως, οι Ροσονέρι ισορρόπησαν την κατάσταση, πήραν την κατοχή της μπάλας, πάγωσαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού, πάντως, η Μίλαν άγγιξε το γκολ αλλά το ωραίο πλασέ του Ρομπίνιο από το ύψος της περιοχής κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Ντόνι στο 46', με την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πάντως να δείχνει διάθεση να βγει μπροστά και να ψάξει το γκολ. Το γκολ ήθελε και η Ρόμα που στόχευε μόνο στη νίκη και γι' αυτό λίγα λεπτά μετά ο Βιτσέντζο Μοντέλα αντικατέστησε τον Βούτσινιτς, που είχε και πρόβλημα τραυματισμού, με τον Μποριέλο. Παρ' όλα αυτά, η Μίλαν -για την οποία ο Αμπροζίνι μπήκε στη θέση του Γκατούζο- ήταν αυτή που ήλεγχε το ματς και στο 60' πλησίασε ξανά στο γκολ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι από το πλασέ του Μπόατενγκ, μετά την πάσα του Αμπροζίνι. Τρία λεπτά μετά, στο 63', οι Ροσονέρι απείλησαν με δυνατό μακρινό φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς, με τον Ντόνι να αποκρούει με δυσκολία.

Το παιχνίδι κυλούσε ακριβώς όπως ήθελαν οι Μιλανέζοι, με τον Αλέγκρι να φρεσκάρει στο 74' την επιθετική γραμμή, βάζοντας τον Πάτο αντί του Ρομπίνιο. Οσο για τον Μοντέλα, έκανε στο 83' την τελευταία αλλαγή για την Ρόμα, με τον Καπράρι αντί του Ρόζι...

Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, πάντως, τίποτα δεν άλλαξε, με το 0-0 να σφραγίζει την κατάκτηση του 18ου Scudetto και πρώτου μετά το 2004 για την Μίλαν, οι παίκτες της οποίας, ο Αλέγκρι, ο Αντριάνο Γκαλιάνι, η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι και αρκετές χιλιάδες στις εξέδρες πανηγύρισαν έξαλλα!

Οσο για την Ρόμα, έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για έξοδο στο Champions League και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι αγώνες Ουντινέζε-Λάτσιο και Γιουβέντους-Κιέβο.

Χαλαρά η Παλέρμο...
Στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 36ης αγωνιστικής του Campionato η Παλέρμο επιβλήθηκε της ουραγού Μπάρι με 2-1, ξεκουράζοντας και κάποιους παίκτες για τη ρεβάνς με τη Μίλαν την προσεχή Τρίτη στον ημιτελικό του Coppa Italia. Οι Σικελοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπεντιβόλιο στο 7ο λεπτό αλλά ισοφάρισαν στο 39' με το πλασέ του Μίκολι που βγήκε τετ α τετ, για να κάνουν το 2-1 στο 53' με κοντινό πλασέ του Μπόβο μετά από γύρισμα απ' την αριστερή πλευρά. Αυτό το σκορ παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, καθώς ο Μίκολι αστόχησε στη συνέχεια σε πέναλτι, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι η επιστροφή του Καροτσιέρι στη δράση μετά από απουσία δύο ετών λόγω τιμωρίας για χρήση κοκαΐνης!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (7/5)

Παλέρμο-Μπάρι 2-1 (39' Μίκολι, 53' Μπόβο-7' Μπεντιβόλιο)
Ρόμα-Μίλαν 0-0
Κυριακή (8/5)
Μπολόνια-Πάρμα
Μπρέσια-Κατάνια
Κάλιαρι-Τσεζένα
Ιντερ-Φιορεντίνα
Λέτσε-Νάπολι
Ουντινέζε-Λάτσιο
Τζένοα-Σαμπντόρια
Δευτέρα (9/5)
Γιουβέντους-Κιέβο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (35 αγωνιστικές)
1. Μίλαν 78*
2. Ιντερ 69
3. Νάπολι 68
4. Ρόμα 60*
5. Λάτσιο 60
6. Ουντινέζε 59
7. Γιουβέντους 56
8. Παλέρμο 53*
9. Φιορεντίνα 49
10. Τζένοα 45
11. Κάλιαρι 44
12. Κιέβο 42
13. Πάρμα 41
14. Κατάνια 40
15. Μπολόνια 40
16. Τσεζένα 37
17. Σαμπντόρια 36
18. Λέτσε 35
19. Μπρέσια 31
20. Μπάρι 21*

* Οι Μίλαν, Ρόμα, Παλέρμο και Μπάρι έχουν ένα ματς περισσότερο.

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ
Γιουβέντους 27 (+2)*
Μίλαν 18
Ιντερ 18 (-1)**
Τζένοα 9
Μπολόνια 7
Τορίνο 7
Προ Βερτσέλι 7
Ρόμα 3
Φιορεντίνα 2
Νάπολι 2
Λάτσιο 2
Κάλιαρι 1
Καζάλε 1
Νοβέζε 1
Βερόνα 1
Σαμπντόρια 1

* Από τη Γιουβέντους έχουν αφαιρεθεί δύο τίτλοι (2005, 2006).

** Στην Ιντερ έχει απονεμηθεί ένας τίτλος στα χαρτιά (2006).

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ρουμάνος στο «ραντάρ» της ΑΕΚ


Τον νεαρό Φαμπιάν Χιμτσίνσι έχει στη λίστα της η ΑΕΚ. Σύμφωνα με τους Ρουμάνους, η Ένωση έχει καταθέσει πρόταση στην Ουνιρέα Άλμπα για την απόκτηση του 17χρονου επιθετικού.

Όπως αναφέρουν οι Ρουμάνοι, η πρόταση της ΑΕΚ είναι 150.000 ευρώ, εκ των οποίων 80.000 ευρώ μπροστά. Η Ουνιρέα Άλμπα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και θα προσπαθήσει να πουλήσει τον Χιμτσίνσι για να καλύψει διάφορες υποχρεώσεις της. Ο Χιμτσίνσι, γεννημένος στις 12 Μαΐου του 1994, είναι διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ρουμανίας.

Ο πρόεδρος της Ουνιρέα Άλμπα, Βασίλε Τριφάν, δήλωσε: «Η μόνη λύση είναι να πουλήσουμε τον Χιμτσίνσι. Χρειαζόμαστε λεφτά άμεσα για να πληρώσουμε τα χρέη στους παίκτες. Θα διαπραγματευτούμε τις επόμενες ημέρες για να πάρουμε καλύτερη τιμή», ενώ ο προπονητής της ομάδας και ο πατέρας του ποδοσφαιριστή, Αντόριαν Χιμτσίνσι, ανέφερε:

Τον Φάμπιαν τον θέλουν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, μεταξύ των οποίων κάποιες από την Ελλάδα, οι οποίς έχουν κάνει ήδη κάποιες προτάσεις. Θα ήθελα να πάει, τόσο γι' αυτόν όσο και για την Ουνιρέα. Οι προσφορές θα εκτιμηθούν από τη διοίκηση της ομάδας».

Τον νεαρό Φαμπιάν Χιμτσίνσι έχει στη λίστα της η ΑΕΚ. Σύμφωνα με τους Ρουμάνους, η Ένωση έχει καταθέσει πρόταση στην Ουνιρέα Άλμπα για την απόκτηση του 17χρονου επιθετικού.

Όπως αναφέρουν οι Ρουμάνοι, η πρόταση της ΑΕΚ είναι 150.000 ευρώ, εκ των οποίων 80.000 ευρώ μπροστά. Η Ουνιρέα Άλμπα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και θα προσπαθήσει να πουλήσει τον Χιμτσίνσι για να καλύψει διάφορες υποχρεώσεις της. Ο Χιμτσίνσι, γεννημένος στις 12 Μαΐου του 1994, είναι διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ρουμανίας.

Ο πρόεδρος της Ουνιρέα Άλμπα, Βασίλε Τριφάν, δήλωσε: «Η μόνη λύση είναι να πουλήσουμε τον Χιμτσίνσι. Χρειαζόμαστε λεφτά άμεσα για να πληρώσουμε τα χρέη στους παίκτες. Θα διαπραγματευτούμε τις επόμενες ημέρες για να πάρουμε καλύτερη τιμή», ενώ ο προπονητής της ομάδας και ο πατέρας του ποδοσφαιριστή, Αντόριαν Χιμτσίνσι, ανέφερε:

Τον Φάμπιαν τον θέλουν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, μεταξύ των οποίων κάποιες από την Ελλάδα, οι οποίς έχουν κάνει ήδη κάποιες προτάσεις. Θα ήθελα να πάει, τόσο γι' αυτόν όσο και για την Ουνιρέα. Οι προσφορές θα εκτιμηθούν από τη διοίκηση της ομάδας».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Η Ίρις πείθει Μιραλάς!


H Ίρις Μάρις είναι μια νεαρή καλλονή από το Βέλγιο που με το παρουσιαστικό της πρέπει να πείσει τον Κέβιν Μιραλάς να μείνει στον Oλυμπιακό! Δείτε την στο katimagiko.gr!
Read more!

«Δεν πωλείται κανένας»


Την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου περιμένει ο ένας εκ των ισχυρών ανδρών του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρης Μπάκος, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί κανένας παίκτης.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο arcadia-sports:

-Υπάρχει αγωνία όσο πλησιάζει η ώρα της απόφασης του δικαστηρίου;

«Για το Διαιτητικό Δικαστήριο το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει και στην Ελλάδα να γίνει ό,τι στην UEFA. Να εναρμονιστούν οι κανονισμοί με αυτούς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Θα περιμένουμε ακόμα λίγες μέρες για να μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι. Το σωστό, από τη στιγμή που έπεσε ομάδα της Super League, να παραμείνει στην κατηγορία ομάδα του συνεταιρισμού».

-Υπάρχουν ήδη πολλά σενάρια και ρεπορτάζ που θέλουν παίκτες του Αστέρα, όπως για παράδειγμα τον Φορτούνη, να είναι στο στόχαστρο ομάδων. Τι σκέψεις έχετε γι' αυτό;

«Δεν πωλείται κανένας παίκτης. Δηλαδή, επειδή έπεσε η ομάδα θα το κλείσουμε το μαγαζί; Κάποιοι έχουν λάθος θεώρηση για την ομάδα. Για να καταλάβω, οι παίκτες δεν είχαν συμμετοχή; Μόνη της έπεσε η φανέλα; Όπως, λοιπόν, είχαν συμμετοχή στην πτώση έτσι να έχουν και στην άνοδο. Μαζί πέσαμε, μαζί θα ξανανέβουμε είπε πρόσφατα ο Τζέρι (σ.σ. προπονητής τερματοφυλάκων). Δεν βλέπω, όμως, κάποιους από τους παίκτες να έχουν το ίδιο σκεπτικό. Η δικιά μας ρότα, πάντως, αυτή είναι. Θα επιστρέψουμε όλοι μαζί. Το καράβι έχει σταθερή ρότα και προορισμό ένα μεγάλο λιμάνι!».

-Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πουληθούν παίκτες;

«Δεν μπαίνουμε σε διαπραγμάτευση με κανέναν για πώληση ποδοσφαιριστή που έχει συμβόλαιο. Με κανέναν! Ούτε για 300 ούτε για 400 ούτε για 500 χιλιάδες ευρώ. Από τη στιγμή που υπήρξε υποβιβασμός μάς απασχολεί η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία και όχι να πάρουμε λεφτά από πωλήσεις παικτών. Αυτό δεν μας νοιάζει καθόλου! Όταν μια ομάδα υποβιβάζεται δεν αρχίζουμε να πηδάμε από το καράβι. Όλοι μαζί, ενωμένοι θα παλέψουμε για το καλύτερο, ενώ θα περιμένουμε και τις εξελίξεις των επόμενων ημερών».

-Σας ενοχλεί η συμπεριφορά παικτών που δηλώνουν ότι θα μείνουν στην ομάδα μόνο αν αυτή μείνει στη Super League;

«Όταν οι παίκτες βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα, τότε σε καμία περίπτωση δεν έχουν θέση στον Αστέρα. Εμείς τους αγκαλιάζουμε όλους, αλλά απαιτούμε σεβασμό. Από τη στιγμή που ένας παίκτης δηλώνει ότι αν ο Αστέρας μείνει στην Α' Εθνική, τότε θέλω να μείνω στην ομάδα, είναι σαν να θέτει εαυτόν εκτός ομάδας. Αυτοί οι παίκτες δεν κάνουν για την ομάδα».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τέρι: «Δεν ήταν η μέρα μας»


Το γρήγορο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι με την Τσέλσι ήταν... καταστροφικό για τους Λονδρέζους σύμφωνα με τον αρχηγό της ομάδας, Τζον Τέρι.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω το ξεκίνημά μας. Ήμασταν πανέτοιμοι για το ντέρμπι, αλλά δεν ήταν η μέρα μας. Αν το παιχνίδι γινόταν δύο μήνες νωρίτερα και είχαμε την ίδια διαφορά από τη Γιουνάιτεντ (σ.σ. τρεις βαθμοί), τότε δεν χωράει αμφιβολία για τη νίκη μας», τόνισε ο Άγγλος αμυντικός.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τρεις αγωνιστικές στην ΑΕΚ


Με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 290.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για τα επεισόδια που δημιούργησαν στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Το αριστούργημα του Ζοτς


Ο Μάνος Μανουσέλης μέσω του blog του στο gazzetta.gr αναλύει γιατί ο τελικός με τη Μακάμπι ήταν ο πιο εύκολος για τον Παναθηναϊκό και αναφέρεται στο αριστούργημα του «Ζοτς».

Ήταν ο πιο εύκολος τελικός στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα! Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης για το 2011 και αποδείχθηκε ότι τον τίτλο δεν τον πήρε ούτε την Παρασκευή όταν νίκησε τη Σιένα ούτε το απόγευμα της Κυριακής, όταν έκανε το παιχνίδι με τη Μακάμπι να μοιάζει σαν άλλη μια μέρα στη δουλειά! Το τρόπαιο κατακτήθηκε από τον Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του όταν απέκλεισαν την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας! Τότε έγινε ο αληθινός τελικός της σεζόν 2010-11.

Το μπάσκετ είναι άθλημα δικαιοσύνης και η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Δημήτρη Διαμαντίδη κατέκτησε τον τίτλο, διότι ήταν η καλύτερη ομάδα του φάιναλ φορ. Το τελικό 78-70 είναι κολακευτικό για τη Μακάμπι, η οποία στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας έχασε από τους Πράσινους με 95-61! Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και ο αντίπαλοός του δεν τον νίκησε σε κανέναν επιμέρους τομέα του παιχνιδιού! Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να συμβεί διότι η ελληνική ομάδα έπαιζε για να νικήσει και ο Μπλατ την ίδια στιγμή κατέφευγε από το ένα τρικ στο άλλο με στόχο να κλέψει το παιχνίδι…


ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΖΟΤΣ

Η όγδοη κούπα της Ευρωλίγκας θα πάρει περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είναι το δικό του αριστούργημα, κάτι σαν το θαύμα της Μπολόνιας, διότι έγινε σε μια χρονιά απόλυτης ύφεσης για την Ελλάδα (όχι μόνο στο μπάσκετ), γιατί έγινε με ρόστερ που το πίστευε μόνο ο προπονητής, γιατί η σεζόν ξεκίνησε και συνεχίστηκε με πολλές δυσκολίες.

Ο Ζοτς, όμως, ύστερα από 12 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει από κάθε παίκτη ό,τι καλύτερο έχει να δώσει. Το ΟΑΚΑ είναι το σπίτι του, οι παίκτες είναι τα παιδιά του και η δουλειά του είναι το πάθος του. Κάνει τους άλλους να τον πιστεύουν και να τον ακολουθούν. Ο τρόπος με τον οποίο διαβάζει το παιχνίδι είναι μοναδικός, όπως και η μεθοδολογία του στην προπόνηση, αλλά και το πώς εμφυσά τη φιλοσοφία του στο DNA των παικτών του.

Ο Ζοτς έχει πείσει τους παίκτες του να κάνουν κάθε μέρα προπόνηση λες και παίζουν τελικό, γι’ αυτό όταν έρχεται ο τελικός για τους παίκτες μοιάζει με προπόνηση! Το βράδυ της Κυριακής στο Παλάου Σεν Τζόρντι ο κόουτς απλά ζήτησε από τους αθλητές του να επαναλάβουν ό,τι είχαν κάνει εκατοντάδες φορές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τα μεγάλα παιχνίδια της σεζόν. Για κάποιους μάλιστα από τους τυχερούς που τον έχουν πολλά χρόνια, η συγκεκριμένη ρουτίνα μπορεί να έχει γίνει όχι εκατοντάδες, αλλά χιλιάδες φορές… Γι’ αυτό και κάποιες φάσεις εκτελούνται πολύ κοντά στην τελειότητα…


Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης. Για τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικότερο ότι ο ΔΔ είναι ο καλύτερος συμπαίκτης του πλανήτη και αυτός είναι ο λόγος που οι Πράσινοι έχουν χτίσει μια αυτοκρατορία γύρω από τον αρχηγό της ομάδας.
Η εικόνα του Διαμαντίδη που αρνείται να σηκώσει την κούπα αν δεν τον συνοδεύσουν Τσαρτσαρής και Μπατίστ, αποκαλύπτει το μυστικό που κάνει τον Παναθηναϊκό μέσα και έξω από τις γραμμές ορισμό της ομάδας. Η δεύτερη εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου είναι η αγκαλιά ανάμεσα στον Ομπράντοβιτς και τον Διαμαντίδη μετά τη λήξη του αγώνα. Σα να βλέπεις πατέρα με γιο, μια σχέση τόσο δυνατή και αληθινή που δεν περιγράφεται με λόγια.

Ο Διαμαντίδης, λοιπόν, που κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες για να μη μιλάει για τον εαυτό του στον Τύπο, ο αντιστάρ, είναι ο θεμέλιος λίθος του οικοδομήματος του πρωταθλητή Ευρώπης μέσα στο γήπεδο. Προτιμά να μιλά με έργα μέσα στο γήπεδο. Τα πολλά λόγια δεν του ταιριάζουν. Και όταν τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή, τότε ο αρχηγός μπαίνει μπροστά παίρνει την ευθύνη και δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Διαμαντίδης κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, φέτος που έφυγαν Σπανούλης και Γιασικεβίτσιους. Βλέπει ότι η ομάδα χρειάζεται από αυτόν περισσότερα και δίνει περισσότερα. Δίνει κάθε φορά όσα χρειάζεται η ομάδα, για να πετύχει…

Πέρα από τον Ομπράντοβιτς και τον Διαμαντίδη, μεγάλο μερίδιο στη διαχρονική επιτυχία της ομάδας ανήκει και στη διοίκηση του Παναθηναϊκού, διότι έχει κάνει ό,τι πρέπει για την ομάδα, όχι για ένα και για δύο χρόνια, αλλά επί δεκαετίες. Σε μια χώρα όπου η λέξη υπομονή αποτελεί ύβρη, όπου κάθε ήττα είναι βιβλική καταστροφή και ο θρίαμβος πανηγυρίζεται λες και δεν θα υπάρξει αύριο, η φιλοσοφία της διοίκησης του Παναθηναϊκού να κρατήσει σταθερό τον κορμό της ομάδας επί τόσα χρόνια, με το όποιο κόστος, κάθε άλλο παρά θυμίζει Ελλάδα. Και η στάση του μάνατζμεντ του Τριφυλλιού θα έπρεπε να είναι οδηγός όχι μόνο για το πώς κτίζονται και διατηρούνται στην κορυφή οι αυτοκρατορίες στον αθλητισμό, αλλά και στο πώς θα έπρεπε να διοικηθεί η χώρα για να ξεφύγει από τη μιζέρια και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει…


Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

Πάμε στο μπάσκετ τώρα! Ο Παναθηναϊκός τίμησε με τη γενική του παρουσία στο φάιναλ φορ τις βασικές αρχές του μπάσκετ και το πώς πρέπει να παίζεται σωστά το παιχνίδι. Τα πάντα ξεκίνησαν από το αμυντικό του πλάνο, το οποίο είχε τους εξής στόχους:
1) Να πιέσει τόσο τον Πάργκο, ώστε να μην μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι και ν’ αποφασίσει με συναισθηματικά κριτήρια
2) Να μην επιτρέψει στον Σχορτσιανίτη να σκοράρει από το κέντρο της ρακέτας.
3) Να αλλάξει στα περισσότερα σκριν, τόσο στην μπάλα όσο και μακριά από αυτήν, ώστε να μη δώσει εύκολα μακρινά σουτ από περιστροφές.
4) Υποτίθεται ότι η Μακάμπι ήταν η ομάδα που θα έτρεχε και θα έδινε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που εκδήλωσε αιφνιδιασμούς από τα κλεψίματά του και τον έλεγχο των ριμπάουντ. Αποδείχθηκε ότι οι Ισραηλινοί είχαν πρόβλημα με τις επιστροφές τους, όπως και το ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που διαβάζει τις αδυναμίες του αντιπάλου και παίρνει πλεονέκτημα από αυτήν του την ικανότητα.


Α) Να τρέξει κάθε φορά που είχε ευκαιρία και ειδικά όση ώρα ήταν στο παρκέ ο Σχορτσιανίτης, ώστε να τον κουράσει και να τον κάνει να πάρει λανθασμένες αποφάσεις. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν τα πρώτα τρία φάουλ του Έλληνα σέντερ της Μακάμπι σε φάσεις όπου θα μπορούσε να το είχε αποφύγει.
Β) Να χρησιμοποιήσει τον παίκτη που μάρκαρε ο Σοφοκλής σαν σκρίνερ σε καταστάσεις pick 'n' roll, ώστε να τον φθείρει με φάουλ και να τον βγάλει από το παιχνίδι, καθώς δεν υπήρχε ισάξιος αναπληρωματικός πίσω του.
Στο πρώτο ημίχρονο η Μακάμπι έμεινε κοντά στο σκορ αν και είχε πολύ χαμηλά ποσοστά στο δίποντο, διότι εκείνη έβαζε τα τρίποντα και ο Παναθηναϊκός τα έχανε!
Επίσης ο Μπλατ εμπιστεύτηκε για αρκετό χρόνο άμυνες ζώνης, όπου γενικά η αντίδραση του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα δεν ήταν αποτελεσματική.
Στην επανάληψη, όμως, ο Ομπράντοβιτς συνέχισε ν’ ανακατεύει την τράπουλα και τελικά βρήκε τη λύση. Αφησε στον πάγκο τον Καλάθη που είχε κάνει καλό πρώτο ημίχρονο και επένδυσε στην ταυτόχρονη παρουσία των Νίκολας, Σάτο στο παρκέ, με φανερό στόχο να πάρουν τα ελεύθερα σουτ που έδινε επιδεικτικά ο Μπλατ από τα πλάγια και τις γωνίες. Το κόλπο έπιασε και τα συνεχόμενα τρίποντα με τον Σάτο σε συνδυασμό με την σταθερά καλή απόδοση στην άμυνα, έδωσαν το ψυχολογικό αβαντάζ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να κλειδώσει τη νίκη.
Στα τελευταία τέσσερα λεπτά με τη διαφορά στους 14 πόντους ο Μπλατ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Χαμήλωσε το σχήμα του, έβαλε τον Ελιγιάχου στο πέντε και πίεσε. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού υπήρξε αδικαιολόγητος πανικός, έγιναν λάθη και χάθηκαν βολές. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει η διαφορά στους τέσσερις πόντους, αλλά ο φύλακας άγγελος των Πρασίνων ήταν εκεί. Δύο εύστοχες βολές, μία ασίστ στον Μπατίστ και ένα κλέψιμο –φυσικά όλα από τον Διαμαντίδη– έδωσαν οριστικό τέλος στη σεμνή τελετή…


ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Τα περισσότερα προβλήματα ο Παναθηναϊκός τα αντιμετώπισε στην οργανωμένη επίθεση. Είχε εξαιρετικό ποσοστό στο δίποντο ύστερα από καταστάσεις pick 'n' roll στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά όταν ο Μπλατ το γύρισε σε… κολοτρωνέικη ζώνη που άφηνε ελεύθερα όλα τα σουτ από τα πλάγια και τις γωνίες, οι Πράσινοι μπλόκαραν.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 1/8 τρίποντα και ως το ημίχρονο δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του παρά το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης έβρισκε συνεχώς τον ελεύθερο παίκτη. Στην επανάληψη, προφανώς ύστερα από κουβέντα στα αποδυτήρια, η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε διαφορετική. Κατ’ αρχήν άλλαξε λογική ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος θυσίασε τον εξαιρετικό Καλάθη του πρώτου ημιχρόνου και χρησιμοποίησε τον Νίκολας, ο οποίος ως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε πουθενά. Τα φτερά της ζώνης των Ισραηλινών μετά τα pick 'n' roll έκλειναν μέσα στη ρακέτα για να καλύψουν το βύθισμα του Μπατίστ στο κέντρο της ρακέτας και ο Νίκολας με τον Σάτο έμεναν μόνοι τους να εκτελούν πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο του αγώνα έβαλε τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα, η διαφορά ξέφυγε σε διψήφια νούμερα και στην ουσία το ματς τελείωσε.


Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός πήρε το έκτο του Ευρωπαϊκό! Ίσως το πιο εύκολο από όλα! Ίσως και το πιο σπουδαίο, διότι ήρθε σε μια εποχή όπου τα πάντα στην Ελλάδα βρίσκονται σε κρίση! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι έβαλαν ένα λιθαράκι σε αυτή την επιτυχία και μακάρι όλοι οι υπόλοιποι να αποδειχθούν άξιοι να ακολουθήσουν στον ίδιο δρόμο…

Μπορεί να λέμε ότι η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα στο μπάσκετ, αλλά στην περίπτωσή μας αποτυπώνει ό,τι έγινε χθες βράδυ στη Βαρκελώνη. Η διαφορά των δύο ομάδων στην αξιολόγηση ήταν τεράστια (95 ο Παναθηναϊκός, μόλις 61 η Μακάμπι) ενώ ο Διαμαντίδης δεν ήταν τυχαία ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Οι 24 βαθμοί του αρχηγού στο ranking είναι ενδεικτικοί για την απόδοσή του και το πόσο πολύ επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού. Μεγάλη ήταν και η προσφορά των Μπατίστ, Νίκολας, Σάτο, οι οποίοι σε κρίσιμα σημεία του αγώνα έκαναν το σωστό και βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Η Μακάμπι απλά δεν μπορούσε. Οι παίκτες κλειδιά, εκείνοι που την οδήγησαν στον τελικό, ήταν αόρατοι χθες το απόγευμα και παγιδευμένοι στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν κατάφερε να πάρει βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης, ο Πάργκο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και στα χέρια του Μπλατ απέμειναν οι φιλότιμοι Έιντσον, Πνίνι και Μπλου που δεν ήταν αρκετοί. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο τεχνικός της πρωταθλήτριας του Ισραήλ έφτασε στο σημείο να παίξει με τον Ελιγιάχου στη θέση πέντε, στην προσπάθειά του ν’ ανακατέψει την τράπουλα και να ξαναμπεί στο παιχνίδι…

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Ίσως αποχωρήσουμε»


Λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη, ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος για πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής τους.

Με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είπε: «Έχουμε βαρεθεί, έχουμε κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι στην ομάδα 40 χρόνια. Η κούραση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μπορεί αύριο-μεθαύριο, φέτος, σε ένα ή δύο μήνες, μπορεί να φύγω και να δώσουμε τον Παναθηναϊκό σε έναν καλό φίλο της ομάδας. Είναι στο μυαλό μου αυτό. Γιατί να μην είναι; Η κούραση είναι συνεχής. Σαράντα χρόνια τα ίδια και τα ίδια, είτε ποδόσφαιρο είναι αυτό είτε μπάσκετ. Για να το καταλάβετε πρέπει να το ζήσετε και να το νιώσετε».

Για το αν έχει ήδη μιλήσει με κάποιον ενδιαφερόμενο: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Σκέψη υπάρχει. Με μεγάλη χαρά θα δίναμε τον Παναθηναϊκό σε έναν άνθρωπο που θα ενδιαφέρεται για την ομάδα, θα την αγαπά, θα τη βλέπει όπως εμείς και θα μπορεί την οδηγήσει ακόμη πιο ψηλά συνεχίζοντας τις επιτυχίες ή φέρνοντας ακόμη και μεγαλύτερες. Να πετύχει ό,τι εμείς κι ακόμη περισσότερα», ενώ διαβεβαίωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού πως «… αν συνεχίσουμε, θα είναι μια μεγάλη μέρα και η επόμενη μέρα».

Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην αξία και τη φιλοσοφία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ήταν μεγάλη επιτυχία του κόουτς και των παλικαριών του. Τα συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα στον Παναθηναϊκό, στον προπονητή και τους παίκτες. Ήταν μεγάλη επιτυχία. Το σημαντικότερο ήταν η επιτυχία επί της Μπαρτσελόνα. Αποκλείσαμε την Μπαρτσελόνα πεντακάθαρα και με μειονέκτημα έδρας».

Για το αν ανησύχησε στο τέλος του τελικού με τη Μακάμπι: «Δεν φοβήθηκα ποτέ. Πίστευα στον Ομπράντοβιτς και τους παίκτες μας».

Για την παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης υπήρξε ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια. Να πω σε αυτόν και σε όλους τους αθλητές ένα μεγάλο ευχαριστώ και να δώσω συγχαρητήρια για την επιτυχία τους».

Για την απουσία του από το Final Four της Βαρκελώνης: «Δεν μπορούσα να πάω λόγω ασθένειας. Ελπίζω σε λίγες ημέρες να είμαι έτοιμος και να πάω να συγχαρώ από κοντά και τον προπονητή για τη μεγάλη τους επιτυχία».

Για τις επόμενες βλέψεις του Παναθηναϊκού και το ενδεχόμενο αλλαγών στο δυναμικό της ομάδας το καλοκαίρι, είπε: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον μεγάλο Ομπράντοβιτς».

«Μας ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει μπροστά»

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μίλησε και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να πετύχουμε όσες περισσότερες διακρίσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι από τους πρωτεργάτες του μπάσκετ. Δεν πήγα στη Βαρκελώνη λόγω κάποιων υποχρεώσεων, αλλά είδα, όπως όλος ο κόσμος, τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας. Ο χρόνος θα δείξει αν θα είμαστε τόσο ψηλά στο μπασκετικό στερέωμα. Μας ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει μπροστά και να δίνουμε χαρά στον κόσμο. Ο καθένας έβαλε το πετραδάκι του στη μεγάλη αυτή διάκριση, αλλά αυτός που συνέβαλε τα μέγιστα είναι ο Διαμαντίδης. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να πάρεις ένα ευρωπαϊκό κύπελλο. Εμείς το καταφέραμε και τώρα συνεχίζουμε».

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις του ποδοσφαίρου με το μπάσκετ. Κοιτάμε την ομάδα μας και δεν μας ενδιαφέρει για τα υπόλοιπα».

«Ελπίζω να είναι καλύτερη από χτες»

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος φιλοξενήθηκε και στον Sentra 103,3 μιλώντας για την κατάκτηση του έκτου Ευρωπαϊκού: ««Βλέπω την ομάδα καλύτερη από χτες. Ελπίζω να είναι καλύτερη από χτες. Ο Παναθηναϊκός έχει βρει το δρόμο του και αυτόν θα ακολουθήσει. Χαρά μας είναι να κατακτήσουμε το έβδομο, το όγδοο και ακόμα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Συγχαρητήρια πρώτα απ' όλα στον προπονητή και στην ομάδα γι' αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Μετά, στους Έλληνες φιλάθλους που παρακολούθησαν από κοντά την ομάδα μας».

Θανάσης: «Κάποιος Παναθηναϊκός να πάρει τη σκυτάλη»

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε πως τόσο αυτός όσο και ο αδελφός του έχουν κουραστεί και αν βρεθεί κάποιος Παναθηναϊκός να πάρει τη σκυτάλη. Ο Θανάσης μίλησε στον Sentra 103,3 τονίζοντας πως δεν θα αφήσει το Τριφύλλι ακέφαλο: «Πράγματι έχουμε κουραστεί, κρατάμε δεκαετίες το τιμόνι, μακάρι να βρεθεί ένας καλός Παναθηναϊκός και να συνεχίσει αυτό που έχουμε δημιουργήσει. Δεν θα μείνει ο Παναθηναϊκός ακέφαλος αλλά θέλω να ελπίζω ότι μέσα στα εκατομμύρια των φίλων του Παναθηναϊκού θα βρεθούν και ορισμένοι που θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Είναι μία αλήθεια που δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς. Να είσαστε σίγουροι ότι οι Γιαννακόπουλοι, αν χρειαστεί, θα ξανακάνουν το καθήκον τους απέναντι στον Παναθηναϊκό και στην παναθηναϊκή ιδέα.

Τον Παναθηναϊκό τον έχουμε στην καρδιά μας και όχι στην τσέπη μας. Είμαστε ολόκληρες δεκαετίες και αυτό που μετράει είναι το μεγάλο πάθος και η αγάπη. Αυτό δεν οφείλεται μόνο σε εμάς σαν διοίκηση. Μεγάλο μερίδιο ανήκει στον κόμο του Παναθηναϊκού που μας συμπαραστέκεται.

Για την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τίτλου: «Το πιο γλυκό είναι πάντοτε το πρώτο, αλλά και το τελευταίο. Εμείς έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις, είμαστε ευτυχισμένοι που βάλαμε το έκτο ευρωπαικό στην τροπαιοθήκη μας και κάνουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού υπερήφανο. Είναι μεγάλος άθλος μία ελληνική ομάδα να έχει πάρει έξι ευρωπαϊκά τρόπαια.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε κάνει τον Παναθηναϊκό οικογένεια. Παίκτες, προπονητές και φιλαθλοι είμαστε ενωμένοι. Αυτό το πράγμα δεν χτίστηκε τυχαία, αλλά με πολύ κόπο και δάκρυα καμιά φορά. Ο κόσμος πρέπει να είναι υπερήφανος που ακολουθεί την παναθηναϊκή ιδέα».

Για τη διάκριση των ρόλων μέσα στην ομάδα και το ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της επιτυχίας: «Εμείς είμαστε τα αφεντικά έξω από τα αποδυτήρια και ο προπονητής μέσα σε αυτά. Αυτή τη χημεία έχει δώσει τη δυνατότητα να γίνει αυτό το οικοδόμημα του Παναθηναϊκού και να το χαίρονται όλοι οι φίλοι του».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Εκτέλεση φάουλ για γέλια! *ΒΙΝΤΕΟ*


Στη χθεσινή αναμέτρηση της Αρχεντίνος Τζούνιορς με την Μπόκα Τζούνιορς πραγματοποιήθηκε μία από τις χειρότερες εκτελέσεις φάουλ στον κόσμο.

Ο άσος των γηπεδούχων, Γκουστάβο Όμπερμαν προσπάθησε να προωθήσει τη στημένη μπάλα προς τη μεγάλη περιοχή της Μπόκα, αλλά... η συνέχεια στο video που ακολουθεί...

http://www.youtube.com/watch?v=RA-lDF564BI&feature=player_embedded

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...