ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Στην Αθήνα ο Ματέος!

«Βουβή» ήταν η άφιξη του Νταβίντ Ματέος! Ο Ισπανός αμυντικός, που αύριο αναμένεται να υπογράψει τον δανεισμό του στην ΑΕΚ, έφτασε στην Ελλάδα χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Στην Αθήνα ο Ματέος!

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ο Ματέος αφίχθη στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του Τύπου περίμεναν μια δήλωση για την εξέλιξη στην καριέρα του, ο ίδιος δεν είπε κουβέντα και έφυγε αμέσως. Πιθανότατα τη Δευτέρα, όταν θα υπογράψει και το συμβόλαιο του με την Ένωση ως δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα έχει να πει περισσότερα…
Πηγή gazzeta Read more!

Ο ναός απέκτησε το κάστρο του

Αν περνούσε κανείς το Σάββατο το βράδυ από την κάθοδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σίγουρα θα απορούσε με τον κόσμο που θα έβλεπε λίγα μέτρα πιο κάτω από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Όσοι όμως έφταναν κοντά καταλάβαιναν πολύ καλά τι συνέβαινε και τι θα συμβαίνει από εδώ και πέρα. Στο σημείο εκείνο πλέον στεγάζεται ο νέος κεντρικός σύνδεσμος του «Ενιαίου Φορέα», που η παρουσία του είναι κάτι παραπάνω από επιβλητική, δίνοντας ακόμη πιο... Παναθηναϊκό τόνο σε μία ήδη καταπράσινη γειτονιά.
Βέβαια, εδώ και χρόνια ακριβώς έξω από τη Θύρα 13 στεγάζονται οι «Mad Boys», που έχουν μεγάλη ιστορία στον συνδεσμιακό χώρο του Παναθηναϊκού. Ο νέος σύνδεσμος όμως είναι το κάτι άλλο... Την Παρασκευή άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο για τα παιδιά που εδώ και καιρό δουλεύουν μέρα νύχτα για να μπορέσουν να τον ετοιμάσουν) για την γιορτή των δέκα ετών από την αδελφοποίηση με τους φίλους της Ραπίντ Βιέννης και όσοι είχαν την ευκαιρία να τον δουν από κοντά σίγουρα έμειναν με το στόμα ανοιχτό, καθώς όμοιός του δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Τι να πρωτοπεί κανείς... Είναι ένας τριώροφος χώρος έτοιμος να φιλοξενήσει εκτατοντάδες φίλους και να αντιμετωπίσει τους εχθρούς. Πραγματικό κάστρο δηλαδή, που μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να είναι έτοιμο για να ανοίξει και επίσημα τις... πόρτες του. Λεπτομέρειες σχετικά με τον χώρο καλύτερα να μην πούμε. «Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις» και στη συγκεκριμένη περίπτωση αντικατοπτρίζει στο 100% την πραγματικότητα. Αν περάσετε απέξω και το δείτε, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, όμως όταν θα μπείτε μέσα, σίγουρα θα καταλάβετε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερη.
Και να σκεφτεί κανείς πως η γιορτή τoυ Σαββάτου ήταν απλά η αρχή. Τα καλύτερα έρχονται. 
Πηγή leoforos
Read more!

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 74-79


Έστω και αν τα χρειάστηκε, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 74-79 στα Λιόσια και έκανε το 15 στα 15 στην φετινή Α1, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, θεώρησε ότι εύκολα ή δύσκολα θα μπορούσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και παραλίγο να το πληρώσει με μια ντροπιαστική ήττα από έναν εμφανώς υποδεέστερο αντίπαλο. Όμως, εντέλει κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, διατηρώντας το αήττητό του και ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Στον αντίποδα, καλό πρόσωπο έδειξε η Ένωση στο ντεμπούτο του Άγγελου Κορωνιού, αν και η 5η σερί ήττα δεν αποφεύχθηκε. Όμως, άλλα ματς κυνηγάει η ΑΕΚ και όχι αυτό κόντρα στον πανίσχυρο Ολυμπιακό, έστω και αν έφτασε κοντά σε μια σπουδαία νίκη. Βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν δίχως τους Νεστέροβιτς, Παπαλουκά, Γκόρντον και Βασιλόπουλο, παίκτες που έχουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Ο αγώνας

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ξεκίνησε πολύ καλά για τις δυο ομάδες, αλλά ήρθαν οι "κάφροι" να σπάσουν τον ρυθμό με τις βλακείες τους, πετώντας βεγγαλικά και καπνογόνα και κάνοντας αποπνικτική την όλη ατμόσφαιρα στο κλειστό. Το ματς διακόπηκε για 20 λεπτά και ξεκίνησε και πάλι με το σκορ στο 11-8 υπέρ της ΑΕΚ. Οι 19 πόντοι είχαν μπει μέσα σε 2,5 λεπτά, δείγμα του ότι οι άμυνες ήταν αρκετά χαλαρές και οι επιθέσεις έπαιρναν... φωτιές.

Μετά την επανέναρξη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 19-22 και με τρίποντη βόμβα του Χαλπερίν έγινε το 21-28 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Το δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε μία άτυπη μονομαχία ανάμεσα στον Μπουρούση και τον Κοχαντάρεβιτς, καθώς σκόραραν ακατάπαυστα, αν και οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν και άλλους τρόπους για να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι. Το 21-32 έδινε διαφορά ασφαλείας στους φιλοξενούμενους, η ΑΕΚ μείωσε λίγο μετά σε 29-36, ενώ οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο +6, 40-46.

Ντέρμπι στην επανάληψη...

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιοτάμ Χαλπερίν βοήθησε επιθετικά την ομάδα του, όμως η Ένωση έπαιζε πολύ καλά και έφτασε με τρίποντο του Καστλ στην ισοπαλία, 54-54. Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν και πάλι τον Μπουρούση να είναι ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και να κάνει το 54-60. Ωστόσο με ένα μικρό σερί 4-0 στο τέλος, η ΑΕΚ μείωσε και πάλι και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της έκπληξης της αγωνιστικής. Όλα ήταν ανοιχτά για το τέταρτο δεκάλεπτο...

Στο κρίσιμο δεκάλεπτο ο Τεόντοσιτς με ένα τρίποντο έδωσε αέρα στον Ολυμπιακό, όμως στη συνέχεια έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Καστλ. Κι αν η ΑΕΚ δεν το εκμεταλλεύτηκε πλήρως βάζοντας μόνο τις βολές (62-63), ήταν ο Χαρτ ο οποίος μετά από ώρα έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το ματς στο 35' ήταν 66-66, όμως ο Ματ Νίλσεν με συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 66-71 στα 3.15'' πριν το τέλος. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να μειώσει, αλλά κάτι οι άστοχες βολές του Χαρτ, κάτι το air ball του Νικολαϊδη έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κρατήσει το προβάδισμα και με τον Σπανούλη να το εδραιώσει στα 42'' πριν το τέλος (71-76). Όλα τελείωσαν εκεί και το τελικό σκορ γράφτηκε με ένα σουτ του Καστλ.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 40-46, 58-60, 74-79

ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 17(2), Κοχαντάρεβιτς 15(1), Νικολαϊδης, Παπανικολάου 6, Χαρτ 20(2), Ντικούδης 11, Δορκοφίκης, Καλλινικίδης 3(1), Κάρι 2, Τζόλος.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Σπανούλης 5(1), Μπουρούσης 19(1), Κέσελ 3(1), Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 9(1), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 7, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 14, Τεόντοσιτς 11(3).
Πηγή red planet
Read more!

Ξεπαραδιάζεται για Γιορέντε η Τότεναμ

Δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια η Τότεναμ μετά τη... χυλόπιτα της Νιούκαστλ για τον Άντι Κάρολ. Οι «πετεινοί» κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην Μπιλμπάο για την απόκτηση του Φερνάντο Γιορέντε ύψους 30 εκατ. ευρώ.
Ξεπαραδιάζεται για Γιορέντε η Τότεναμ

Η Μπιλμπάο έχει αρνηθεί στο παρελθόν οποιαδήποτε πρόταση για το μεγάλο της αστέρι, αλλά ο Χάρι Ρέντναπ γνωρίζει ότι υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του 25χρονου επιθετικού και κατέθεσε πρόταση, σε μία προσπάθεια να πιέσει τους Βάσκους να πουν το ναι μέχρι τη Δευτέρα που λήγει η μεταγραφική περίοδος.

Ο Γιορέντε, ο οποίος φέτος έχει σημειώσει 12 γκολ σε 20 συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, έχει βρεθεί στο παρελθόν στο στόχαστρο των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, χωρίς όμως να προχωρήσει καμία από τις δύο περιπτώσεις.
Πηγή gazzeta Read more!

Το... χαβά της η Λιλ!

Τι κι αν όσοι βρίσκονται πίσω της, πλην της Παρί, χάνουν βαθμούς; Η Λιλ επικράτησε της Λανς 1-0 και δείχνει έτοιμη για τον τίτλο!
Το... χαβά της η Λιλ!

Ακάθεκτη η Λιλ!

Οι «Λιλουά» αυτή τη φορά έδειξαν μπλοκαρισμένοι από την Λανς, που από τη στιγμή που ο Λάζλο Μπόλονι ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία μοιάζει αναγεννημένη. Η κατοχή των γηπεδούχων άγγιξε το 70% σε πολλές στιγμές του αγώνα, όμως οι φάσεις που δημιούργησαν μπροστά στην εστία του Ρούνιε ήταν ελάχιστες, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πολύ καλά οργανωμένοι αμυντικά, όμως απείλησαν ελάχιστα. Το εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ του Τούλιο Ντε Μέλο, ο οποίος πήρε τη θέση του πρώτου σκόρερ της ομάδας Μούσα Σόου στο 58', δέκα λεπτά αργότερα έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Ρούντι Γκαρσία, που οδεύει ολοταχώς για τον τίτλο!

Έκανε τα εύκολα δύσκολα η Παρί


Η Παρί από το ξεκίνημα του αγώνα πίεσε για το γκολ και κατάφερε να το πετύχει αρκετά νωρίς με το πολύ ωραίο γκολ του Ερντίνγκ στο 18', ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Παριζιάνοι έχασαν πολλές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, βρήκε τον Τούρκο επιθετικό να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να εδραιώνει το προβάδισμα της Παρί στο 49'. 

Εκεί που όλα έδειχναν να τελειώνουν, όμως, το εκπληκτικό τέρμα του Ενταγιέ στο 58' έβαλε την Αρλ και πάλι στο παιχνίδι, ανοίγοντας το παιχνίδι. Μέχρι το τέλος αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους να πετύχουν κάποιο τέρμα, όμως οι πρωτευουσιάνοι ήταν εκείνοι που πήραν τη νίκη και έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της Λιλ.

Σε άλλο γήπεδο η Λιόν...

Η Βαλενσιέν ήταν η μοναδική ομάδα που εμφανίστηκε στο «Νινιεσέρ», ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δίκαια πήρε τη νίκη. Οι παίκτες της Λιόν εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και πίεσαν μόνο στο τέλος για το θετικό αποτέλεσμα, χωρίς να τα καταφέρουν. Το σκορ άνοιξε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μπίσεβατς στο 51', ενώ λίγο αργότερα στο ο Πιζόλ διπλασίασε τα τέρματα των «νορντίστ», οι οποίοι έχασαν σωρεία ευκαιριών για να πετύχουν και άλλα τέρματα. Ένα λάθος της άμυνας των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στον Μπάστος να μειώσει στο 70', ενώ προς το τέλος οι «Λιονέ» πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση, χωρίς να τα καταφέρουν.

Συντριβή της Ρεν, νίκες για τους γηπεδούχους

Η Σοσό συνέτριψε τη Ρεν με 5-1 και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Δύο γκολ πέτυχε ο Μάιγκα, ενώ από ένα οι Μαρτέν, Ιντεγέ και Μπουντεμπούζ, ενώ το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Μπουκαρί στο 54', μειώνοντας σε 4-1. Ο Γκαμέιρο μπορεί να θέλει να φύγει από τη Λοριάν, όμως όσο βρίσκεται στην ομάδα συνεχίζει να κάνει καλά τη δουλειά του. Με δύο δικά του τέρματα, οι «Βακαλάοι» πήραν τη νίκη απέναντι στην Μπρεστ, ενώ συημαντική νίκη, που την κρατά στο παιχνίδι της Ευρώπης πέτυχε και η Σεντ Ετιέν επί της Τουλούζ με 2-1.
Πηγή gazzeta Read more!

Δύσκολα, αλλά με σούπερ Ζήση!

Δύσκολα, αλλά με σούπερ Ζήση!
Ο Νίκος Ζήσης ήταν από τους κορυφαίους της Σιένα στην αγχωτική νίκη επί της Μοντεγκρανάρο με 70-74, στο παιχνίδι που άνοιξε τη σημερινή ημέρα της 17ης αγωνιστικής της Serie A.

To συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι με κορυφαίο τον Ριμάντας Καουκένας (21π., 7/15δίπ.) επικράτησε δύσκολα των γηπεδούχων και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Νίκος Ζήσης ήταν εκπληκτικός για ακόμα μία φορά, καθώς πέτυχε 11 πόντους (2/3δίπ., 1/2τρίπ., 4/4βολ.), ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ και έδωσε μία ασίστ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σάροντ Φορντ (24π., 10/14δίπ.).

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής: (χθες) Μπένετον-Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 76-59, (σήμερα) Μοντεγκρανάρο-Σιένα 70-74, Σορεσίνα-Καντού, Βαρέζε-Αβελίνο, Ρόμα-Σκαβολίνι, Τέραμο-Μπιέλα, Μπολόνια-Μπρίντισι, Καζέρτα-Σάσαρι

Η βαθμολογία: 
Σιένα 32*, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 26*, Καντού 22, Μοντεγκρανάρο 18*, Μπολόνια 16, Αβελίνο 16, Σκαβολίνι 16, Καζέρτα 16, Βαρέζε 14, Μπιέλα 14, Ρόμα 14, Μπένεντον 14*, Σάσαρι 12, Σορεσίνα 12, Μπρίντιτσι 10, Τέραμο 8
Πηγή gazzeta Read more!

Σε… τροχιά Ευρώπης!

Σε… τροχιά Ευρώπης!
Με μία απίθανη, όσο και… περίεργη εκτέλεση φάουλ του Ντιέ στο 90', καθώς η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Σβέρκος και πήρε -ίσως- την πιο απίστευτη τροχιά μπάλας που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, η Καβάλα ισοφάρισε το γκολ του Μπάλαμπαν (66') και «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. 
Πηγή sport-fm Read more!

«Από τον ΠΑΟΚ, δεν χάνω»!

Ο επιθετικός του Άρη, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, δίνει το σύνθημα για νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ! Μιλώντας στοsport-fm.gr, ο Κροάτης υπενθυμίζει την καλή παράδοση που έχει κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά», τονίζει την… ανάγκη της ομάδας του να πάρει το «τρίποντο» στο σημερινό ντέρμπι και εξηγεί γιατί γουστάρει να αγωνίζεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! 
«Από τον ΠΑΟΚ, δεν χάνω»!


Το 2004 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ακράτητου. Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στο Αιγάλεω και από το 2007 μέχρι και το 2010 αποτέλεσε το «βαρύ πυροβολικό» του Αστέρα Τρίπολης στην επίθεση, με αρκετά και σημαντικά τέρματα. Από το αυτό το καλοκαίρι ανήκει στον Άρη. Τα πέντε γκολ που έχει πετύχει ως τώρα -σε όλες τις διοργανώσεις- σαφώς και δεν είναι ενδεικτικά της αξίας του. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρει τα πάνω του και να δώσει μια σπουδαία -από κάθε άποψη- νίκη στους «κίτρινους». «Έχω καλό προαίσθημα. Με όποια ομάδα και εάν έχω παίξει τα τελευταία χρόνια κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν χάνω. Τα περισσότερα αποτελέσματα είναι θετικά». 

Στον πρώτο γύρο, ο Άρης νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παίρνοντας, τότε, μια σπουδαία νίκη γοήτρου. Τα τελευταία, όμως ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Σούπερ Λίγκα, καθιστούν επιτακτική τη νίκη για τους παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου, ώστε να μπουν ξανά σε τροχιά play-off. «Ειδικά σε ένα ντέρμπι, ο επιθετικός πρέπει να έχει καθαρό μυαλό, κρύο αίμα και αν του δοθεί η ευκαιρία να την αξιοποιήσει. Μακάρι να σκοράρω, αλλά δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει το γκολ, πρέπει απλά να κερδίσουμε». 

Ο Άρης της Ευρώπης και των εκθαμβωτικών εμφανίσεων στο Europa League, είναι αλήθεια πως δεν ήταν το ίδιο… συνεπής στις εντός των συνόρων υποχρεώσεις του. Βέβαια, σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι συχνοί τραυματισμοί από την αρχή της σεζόν και η καθυστέρηση των μεταγραφικών κινήσεων της ομάδας, λόγω της ασυνεννοησίας σε αυτόν τον τομέα με τον Κούπερ, ένας λόγος μάλιστα για τον οποίο αποτέλεσε παρελθόν ο Αργεντινός τεχνικός. «Όλη τη σεζόν, είχαμε συνεχώς απουσίες. Σπάνια ήμασταν πλήρεις. Πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες που επέστρεψαν από τραυματισμούς και εκείνοι που αποκτήθηκαν το Γενάρη θα μας βοηθήσουν να τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια». 

Ένα από τα στοιχεία που κάνει τον Άρη να ξεχωρίζει, είναι οι οπαδοί του. Παθιασμένοι, απαιτητικοί και ενίοτε γκρινιάρηδες αλλά πάντοτε κοντά στην ομάδα με τον Θεό του Πολέμου στη φανέλα. «Είναι πραγματικά απίστευτοι. Γουστάρω να παίζω στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Όπως πάντα, έτσι και την Κυριακή θα είναι όλοι δίπλα μας και θα μας δώσουν δύναμη για να φτάσουμε στη νίκη. Την έχουμε ανάγκη όλοι μας». 

Πηγή sport-fm Read more!

Έπαιξε με τη φωτιά η Άρσεναλ…

Έπαιξε με τη φωτιά η Άρσεναλ…Λίγο έλειψε να πέσει θύμα έκπληξης η Άρσεναλ από ομάδα της τρίτης κατηγορίας (League One), ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει 2-1 της Χάντερσφιλντ στο «Emirates» και να πάρει την πρόκριση για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. 

Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν στο 22’ με τέρμα του Μπέντνερ, αλλά στο 42’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σκιλασί για ανόητο μαρκάρισμα. Οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν και κατάφεραν στο 66’ να ισοφαρίσουν με τον Λι, αλλά παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Μπέντνερ κέρδισε σε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φάμπρεγκας στο 86’ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. 

Πηγή sport-fm Read more!

Μια «ιδέα» της νέας Mercedes!

Μια «ιδέα» της νέας Mercedes!
Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη παρουσίαση του μονοθεσίου της η Mercedes GP, έδωσε μια ιδέα στους φίλους της πως θα είναι η W02 σε γερμανικό περιοδικό. Η Mercedes GP θα πάρει μέρος στις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαλένθια, την 1η Φεβρουαρίου, αφού πρώτα παρουσιάσει το μονοθέσιο της. 

«Έχει ένα λαμπερό ασημένιο χρώμα, το οποίο φαίνεται αρκετά ωραίο. Στόχος μας είναι να ανταγωνιστούμε τους πρωτοπόρους αυτής της σεζόν», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου Νόρμπερτ Χαγκ, ο οποίος συμπλήρωσε πως επιθυμία του αφεντικού της ομάδας ήταν ένα επιθετικό μονοθέσιο. 

«Όλοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το σχεδιασμό του μονοθεσίου πολύ νωρίς. Ξέραμε από τα πρώτα γκραν πρι ποιο ήταν το λάθος με την W01 με αποτέλεσμα να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σημαντικά σε αυτούς τους τομείς», συμπλήρωσε ο επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, Μίκαελ Σουμάχερ. 

Πηγή sport-fm Read more!

Έρχεται ο Ροντρίγκες!

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι έτοιμος να... τρελάνει το Βόλο περισσότερο, φέρνοντας τον νεαρό άσο της Μπόκα Τζούνιορς, Γκαμπριέλ Νικολάς Ροντρίγκες.

Ο 22χρονος επιθετικός έχει καταφέρει να κάνει αρκετά καλό όνομα στην πατρίδα του και ήδη έρχεται στην πατρίδα μας με τις καλύτερες συστάσεις.Ο Σάκης Τσιώλης είχε ζητήσει έναν επιθετικό, αλλά όπως φαίνεται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, θα το κάνει... δώρο δύο, αφού μετά τον Νέμεθ το δρόμο για το Βόλο θα πάρει και ο Ροντρίγκες.

Το, όπως όλα δείχνουν, νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα σήμερα (30/1) αργά το βράδυ, εν συνεχεία θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.Επίσης ο Ροντρίκες έχει αγωνιστεί στη Νουμπλέσε της Χιλής ως δανεικός, έχοντας πετύχει 14 γκολ σε 26 συμμετοχές.

Πηγή sport24

Read more!

Η UEFA για το Άρης-ΠΑΟΚ

Το ματς Άρης-ΠΑΟΚ δεν ξέφυγε από την UEFA, που το συγκαταλέγει στις σημαντικότερες αναμετρήσεις γι' αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στην ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο "Βικελίδης", στην παραίτηση του Κούπερ από τον πάγκο του Κούπερ και η επιστροφή του Καστίγιο στο ελληνικό πρωτάθλημα κυριαρχούν στην αναφορά της UEFA για το ματς.

Στην UEFA αναφέρουν συγκεκριμένα:

"Στο γήπεδο του Άρη, το Κλεάνθης Βικελίδης, θα γίνει χαμός για την επίσκεψη του αιώνιου αντιπάλου, ΠΑΟΚ. Και οι δυο ομάδες είναι στη φάση των '32' του Europa League, αλλά έχουν αντίθετη παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ να είναι τρίτος και τον Άρη, που ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παραιτήθηκε, να είναι δέκατος".

Μάλιστα η UEFA στέκεται και στην επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στο ελληνικό πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι ο παίκτης θα έχει την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη.

Πηγή sport24

Read more!

Ανάμεσα στους κορυφαίους...

Ο Νταβίδ Ματέος έρχεται απόψε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ και το Sport24.gr έψαξε και βρήκε λεπτομέρειες από τη μέχρτι τώρα πορεία του.

Μαθημένος στις εκπλήξεις και τα απρόοπτα ο Νταβίδ Ματέος. Το ματς ορόσημο με τον Άγιαξ, η ευγνωμοσύνη στον Μουρίνιο και η συνύπαρξη με τους σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.Την Παρασκευή ο Νταβίδ Ματέος επελέγη από τον βασικό χορηγό της Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να κάνει δηλώσεις για την επικείμενη αναμέτρηση της «βασίλισσας» στην Παμπλόνα κόντρα στην Οσασούνα, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία να καταφέρει η Χέρκουλες να κόψει εκ νέου βαθμούς από την Μπαρτσελόνα.

Οι αλλεπάλληλες εκπλήξεις

Λίγες ώρες αργότερα επισφραγιζόταν η συμφωνία της ΑΕΚ με τους «μερένχες» για τον δανεισμό του 23χρονου Μαδριλένου. Αναπάντεχη εξέλιξη ακόμη για τον ίδιο τον πανύψηλο στόπερ που ζει το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Η ευκαιρία από τον Μουρίνιο

Τον Ιανουάριο του 2010 πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ από τον τότε τεχνικό του συλλόγου, Μανουέλ Πελεγκρίνι. Η βραδιά ωστόσο που έμελλε να αλλάξει την ποδοσφαιρική καθημερινότητα του Νταβίδ Ματέος ήταν η 24 Νοεμβρίου.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο του έδωσε την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για 9 λεπτά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αγιάξ στο Άμστερνταμ (0-4). Ο Ισπανός σέντερ μπακ ονειρευόταν τούτη τη στιγμή για τουλάχιστον 11 χρόνια.

Η ευγνωμωσύνη για τον "Special One"

Παίκτης-μαχητής που δουλεύει καθημερινά δεν θα μπορούσε να μην εντοπιστεί από το ραντάρ του ακριβοδίκαιου Ζοζέ Μουρίνιο. «Δουλεύω κάθε μέρα. Ο κ. Μουρίνιο με εμπιστεύθηκε, ήταν σπουδαίο αυτό που έκανε για μένα. Ήμουν πανέτοιμος να ανταποκριθώ 100% σε περίπτωση που ο κ. Μουρίνιο με εμπιστεύονταν. Πρέπει να πω πως είναι πολύ ευγενικός απέναντι στα νέα παιδιά και θα πρέπει να τον ευχαριστήσω» δήλωνε με μεγάλη δόση ευγνωμοσύνης ο Νταβίδ Ματέος.

Ανάμεσα στους κορυφαίους...

Η ΑΕΚ αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τον νεαρό ποδοσφαιριστή προκειμένου να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο ανταγωνισμός στους Καστιγιάνους ήταν τεράστιος, αν και σε ανύποπτη στιγμή είχε επισημάνει τα όσα θετικά εισπράττει από την παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Βρίσκομαι στην ίδια ομάδα με τους κορυφαίους σέντερ μπακ του κόσμου και προσπαθώ να αφομοιώσω τα καλύτερα στοιχεία τους για να βελτιώνομαι ως ποδοσφαιριστής. Έχω πολλά να μάθω από τους Σέρχιο Ράμος και Καρβάλιο».

«Ο πιο τυχερός άνθρωπος»

Ο Ματέος αναφέρθηκε και σε πρώην συμπαίκτες του, όπως ήταν οι Ραούλ και Γκούτι. «Είναι ταπεινοί και προσγειωμένοι χαρακτήρες με χιούμορ. Όταν συνειδητοποιώ με ποιους παίκτες κάνω προπόνηση λέω στον εαυτό μου ‘είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη’».

Οι συστάσεις του Μουρίνιο

Ο Μουρίνιο από τις πρώτες κιόλας μέρες του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είχε διαγνώσει το ταλέντο του Ματέος. «Αμύνεται σωστά και ξέρει πως να κάνει παιχνίδι. Με τις δυσκολίες που έχουμε είναι κρίμα που δεν μπορεί να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Θα ήθελα να αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας» ήταν τα λόγια του “Special One”.

Η φανέλα που έγινε... κάδρο

Ο ανερχόμενος στόπερ μετά τη λήξη του αγώνα που αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του, απέναντι στον Άγιαξ δεν δίστασε να μοιραστεί την ανείπωτη χαρά του.

«Είναι κάτι για το οποίο πάλευα από παιδί και θα ευχόμουν να ζήσει κάθε Καστιγιάνος. Θέλω να απολαύσω τούτες τις στιγμές με την οικογένεια μου και τους συμπαίκτες μου. Ακόμη μαθαίνω από τους συμπαίκτες μου. Θα ζητήσω να υπογράψουν άπαντες τη φανέλα μου και στη συνέχεια να την κορνιζάρω για να θυμάμαι την παρθενική συμμετοχή μου στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο πολυπράγμων Ματέος

Ο Ματέος διακρίνεται για την ηρεμία στο παιχνίδι του αλλά και την ικανότητα να ανεβάζει την μπάλα. Παρά το ύψος του μπορεί να παίξει και με την μπάλα κάτω, ενώ υπό συνθήκες είναι σε θέση να αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ.

Πηγή sport24

Read more!

Ο μικρός και ο μεγάλος αδελφός

Κλασσική φάση από αγώνα τοπικού πρωταθλήματος του 1938 στη γήπεδο της Νέας Ιωνίας Βόλου, μεταξύ Νίκης και Ολυμπιακού
Ο μεγάλος αδελφός μετακομίζει στο Βόλο. Οχι δεν πρόκειται για κάποιο νέο ριάλιτι, απλά μετά από 22 χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται και πάλι τον «Μεγάλο αδελφό» στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ετσι αποκαλούσαν μια παρέα παιδιών τον Ολυμπιακό Πειραιά, την ομάδα της καρδιάς τους, με αφορμή του οποίου έφτιαξαν το 1935 τον «Μικρό Ολυμπιακό», του Αγίου Κωνσταντίνου.Της περιοχής του Βόλου, όπου οι νεαροί στέγασαν τα όνειρά τους έχοντας πάντα στο μυαλό τους τον «μεγάλο αδελφό» του Πειραιά.

Σαφώς και δεν φαντάζονταν τότε, ότι αυτό ο «μικρός» Ολυμπιακός θα έφτανε κάποια στιγμή μέχρι την α΄ εθνική και θα γιγαντωνόταν, διότι είναι χωρίς αμφιβολλία ο πιο γνωστός Ολυμπιακός μετά από αυτόν του Πειραιά.

Το DNA αυτού του σωματείου ήταν πολύ ισχυρό και φάνηκε από τα πρώτα φιλικά με τις άλλες ομάδες του Βόλου. Στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή πήρε το τοπικό κύπελλο του Βόλου.

Ο «μικρός Ολυμπιακός» βαπτίστηκε και επίσημα πλέον Ολυμπιακός Βόλου το 1937, έτος ίδρυσης του με πρώτο πρόεδρο τον Απόστολο Πουργιά και ψυχή της ομάδας τον Κυριάκο Μαυραντζούλη ο οποίος δυστυχώς τρία χρόνια σκοτώθηκε στη μάχη της Κλεισούρας.

Ιδρυτικά του μέλη ήταν οι Αθ. Σεκαράς, Ι. Βώβος, Β. Βασιλικός, Απ. Πουργιάς, Ι. Αλεξάκης, Ε. Δουλίδης, Ν. Κατσάνος, Κ. Κωνσταντάς, Διαμ. Τσουράπας, Ε. Μαργαρίτης, ενώ το πρώτο ΔΣ του συλλόγου αποτελούνταν από τους Απ. Πουργιά πρόεδρο, Ι. Αλεξάκη & Κ.Αγοριτζή αντιπροέδρους, Κ. Κωνσταντά Γεν. Γραμματέα, Ευαγ. Μαργαρίτη ταμία, Διαμ. Τσουράπα έφορο, Ιωάν. Βογιατζή σύμβουλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός ουσιαστικά ήταν η συνέχεια του Κένταυρου Βόλου, αφού εκεί έπαιζαν από το 1933 οι περισσότεροι νεαροί που έφτιαξαν τον «μικρό Ολυμπιακό».

Ο Γιώργος Καραηλιού πανηγυρίζει την πρώτη άνοδο της ομάδας στην α' εθνική μετά τη νίκη επί της Ελευσίνας στο μπαράζ της Λαμίας, στην αγκαλιά του μασέρ της ομάδας Θανάση Περατζάκη (Φώτο από το αρχείο του παίκτη)

Τότε τα τοπικά πρωταθλήματα ήταν κάτι παραπάνω από...ερασιτεχνικά, με όλους τους αγώνες να διεξάγονται στο πάρκο του Βασιλέως Γεωργίου Α' (Αγίου Κων/νου) χωρίς δοκάρια στις εστίες των τερμάτων και οι παίκτες αγωνίζονταν ο καθένας με τη δική του μπλούζα και οι περισσότεροι δίχως να φορούν ποδοσφαιρικά παπούτσια !

Αν κάποιο δυνατό σούτ, νικούσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ή έφευγε άουτ, η μπάλα έπεφτε στη θάλασσα και γι’ αυτό είχαν προβλέψει να υπάρχει άνθρωπος, ο οποίος, έπεφτε σ' αυτήν, για να την πιάσει, ενώ όταν είχε πολύ κρύο, υπήρχε βάρκα για το συγκεκριμένο σκοπό !

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν συχνοί τραυματισμοί από...διαπληκτισμούς των παικτών (δεν υπήρχαν διαιτητές και ο καθένας έκρινε από τη δική του σκοπιά τις φάσεις) το ποδόσφαιρο ήταν κοινωνικό γεγονός για την πόλη και είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατεία στο πάρκο γέμιζε από άνδρες (με φράκα) και γυναίκες (με επίσημο ένδυμα της εποχής) που παρακολουθούσαν τους αγώνες.

Τα πρώτα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Βόλου ήταν σε ένα μαγαζάκι στην πλατεία Μεφσούτ. Εκεί ντύνονταν η ομάδα και ξεκινούσε για το μοναδικό τότε γήπεδο του Βόλου, της Νίκης. Προπονήσεις στην αρχή δεν γίνονταν με σύστημα. Αλλωστε δεν υπήρχε και προπονητής. Στο τέρμα της οδού Γαλλίας υπήρχε ένα οικοπεδάκι, εκεί γίνονταν οι πρώτες προπονήσεις».

Ο πρόεδρος Απόστολος Πουργιάς ήθελε να φτιάξει η ομάδα το δικό της γήπεδο στην περιοχή του κυνηγετικού συλλόγου στην Αναυρο, όπου βρισκόταν άλλωστε το γήπεδο του Κενταύρου, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αποκτήσει αυτό το χώρο η ομάδα.Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι λίγο πολύ γνωστή, με την ομάδα να φτάνει τελικά ως την α’ εθνική μετά από πολλές προσπάθειες το καλοκαίρι του 1967 και με την εφετεινή μετράει εννέα συμμετοχές.

Κλασσική φάση από αγώνα τοπικού πρωταθλήματος του 1938 στη γήπεδο της Νέας Ιωνίας Βόλου, μεταξύ Νίκης και Ολυμπιακού

Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου έβγαλε μεγάλους παίκτες,που διακρίθηκαν και στην εθνική ομάδα. Κορυφαίος ίσως ο Δημήτρης Συνετόπουλος, από τους καλύτερους αμυντικούς της εποχής του, που μάλιστα σε ηλικία 20 ετών πήρε μεταγραφή για τον «μεγάλο αδελφό» με τον οποίο και διέπρεψε επίσης κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.Ο Βασίλης Μποτίνος επίσης έκανε καριέρα και στους δύο Ολυμπιακούς, δεινός σέντερ φόρ, που κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα στον Πειραιά, αλλά αναγκάστηκε από ένα σοβαρό τραυματισμό σε ηλικία μόλις 27 ετών (και με παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων να παίζουν καθοριστικό ρόλο) να εγκαταλείψει το 1971 την ενεργό δράση. Επίσης Βολιώτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία με τον τοπικό Ολυμπιακό, ήταν ο Βασίλης Καραϊσκος, ο Βασίλης Βασιλάκος, ο Γιώργος Καραμίχαλος ενώ από τους ξένους εποχή άφησε ο Ούγγρος Ιμπρε Μπόντα που είχε ξεπεράσει μάλιστα στα γκολ (20 έναντι 15) τον συμπατριώτη του στον άλλο Ολυμπιακό Λάγιος Ντέταρι.

Ενα εξίσου δύσκολο κομμάτι στην ιστορία του συλλόγου ήταν ο διχασμός όταν την περίοδο 2002-03 ο Ολυμπιακός Βόλου έγινε μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα, στην οποία ο νόμος εφαρμόστηκε και υποβιβάστηκε από τη Β’ στην Δ’ εθνική λόγω χρεών σε κράτος και παίκτες. Πολλοί τότε στο Βόλο μίλησαν για εγκληματική αμέλεια του προέδρου Γιάννη Κουκουσέλη που παρέλειψε (άλλοι είπαν σκόπιμα) γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Η πίκρα των φίλων του Ολυμπιακού ήταν «διπλή» αφού χάρις στον υποβιβασμό της ομάδας, προήχθει ως 4η της Γ’ εθνικής η «αιώνιος» αντίπαλος Νίκη Βόλου

Ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου το 2004, η διοικούσα επιτροπή της ομάδας πέτυχε να πείσει την διοίκηση της Κασσάνδρας ομάδας Β’ εθνικής να μεταφέρει την έδρα της στο Βόλο και να αλλάξει και όνομα. Παρά κάποιες δυσκολίες η συγχώνευση έγινε, αλλά παρέμεινε και ο Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου στη Δ’ εθνική ως δεύτερη ομάδα, που σύντομα αναβαθμίστηκε όταν άρχισε η κόντρα των προέδρων (Βασιλειάδη και Σταυρίδης).Παρά τις πιέσεις των οπαδών, με τους οργανωμένους (τους περίφημους Austrian Boys) να αναγκάζονται να ακολουθούν εντός και εκτός έδρας και τις δύο ομάδες (!) και την πίεση από τον Δήμαρχο Βόλου, χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια και το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιουνίου του 2008 ο πρόεδρος του ΑΣΚ Ολυμπιακού, Αχιλλέας Μπέος, συμφώνησε με τον ομόλογό του, στον Εθνικό Ολυμπιακό, Δημήτρη Σταυρίδη, στο Δημαρχείο της πόλης για ένωση των δύο ομάδων.

Μια ιστορική απόφαση που ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα για την εκτόξευση του συλλόγου που έφτασε να πρωταγωνιστεί εφέτος στην α’ εθνική.Οι νίκες στο ΟΑΚΑ επί Παναθηναϊκού και ΑΕΚ θεωρούνται οι μεγαλύτερες στην ιστορία του συλλόγου, που θέλει να γράψει ιστορία αύριο με μια ακόμα νίκη ώστε να έχει επικρατήσει και των τριών μεγάλων ομάδων του κέντρου την ίδια χρονιά.

Πάντως και ο «μεγάλος αδελφός» δεν καλοπερνάει στο Βόλο. Στις δύο πρώτες επισκέψεις του (1967 και 1969) πήρε μόλις έναν βαθμό, ενώ ακολούθησαν τέσσερα συνεχόμενα «διπλά» μέχρι που ο Ολυμπιακός Βόλου υποβιβάστηκε. Από τότε όμως που ξανανέβηκε οι «ερυθρόλευκοι» αγνοούν τη νίκη εκεί (1-1 το 1988 και η πιο βαρεία τους ήττα από το Βόλο με 3-0 το 1989) παρά μόνο σε έναν επαναληπτικό κυπέλλου του 1993 (2-1).Οι Βολιώτες την μεγαλύτερή τους ήττα απο τον «μεγάλο αδελφό» είχαν γνωρίσει μόλις στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη (4.4.1955) για το κύπελλο με 7-1, ενώ είχαν χάσει και για το πρωτάθλημα 7-2 (9.4.1989).
Πηγή sport24
Read more!

"Θα επιστρέψω στην Αγγλία"


Την επιθυμία του να επιστρέψει στην Αγγλία στο μέλλον, εξέφρασε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοσέ Μουρίνιο τονίζοντας μάλιστα ότι ίσως αυτή η στιγμή έρθει νωρίτερα απ΄ ότι την περιμένει.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά την αποχώρηση του από την Τσέλσι το 2007 δεν είχε κρύψει αυτή την επιθυμία του και ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ όσο και της Εθνικής Αγγλίας.

Πλέον μετά και από όσα συνέβησαν με τον γενικό διευθυντή της Ρεάλ, Χόρχε Βαλντάνο το τελευταίο διάστημα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την "Βασίλισσα" το καλοκαίρι.

"Είναι πάντα σημαντικό για μένα και την οικογένεια μου να είμαστε χαρούμενο και μου αρέσει το αγγλικό ποδόσφαιρο και στην οικογένεια μου η Αγγλία. Πάντα έλεγα ότι θα επιστρέψω στην Αγγλία μία μέρα και ίσως αυτή έρθει πιο σύντομα απ' ότι περίμενα", είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το διαζύγιο του με την Τσέλσι, ο πρώην προπονητής της Ίντερ, ανέφερε:"Ποτέ δεν είχα παραισθήσεις. Καταλάβαινα την προσωπικότητα του Ρομάν Αμπράμοβιτς και των ανθρώπων γύρω του. Ήξερα ότι δεν ήταν δουλειά για δέκα χρόνια.Ο ρόλος μου ήξταν να δώσω σε αυτό τον άνθρωπο αυτό που ήθελε, τη νίκη, γνωρίζοντας ότι σύντομα ή αργότερα, ο χρόνος μου θα ολοκληρωθεί γιατί υπάρχουνν συνέβαιναν πολλά γύρω του".

Πηγή sport24

Read more!

Θέλει Τόρες ο Λάμπαρντ

Θέλει Τόρες ο Λάμπαρντ
Ο Φρανκ Λάμπαρντ τόνισε πως ο Φερνάντο Τόρες είναι ευπρόσδεκτος στο Λονδίνο για να φορέσει τη φανέλα της Τσέλσι. Ο Άγγλος μέσος περιμένει πώς και πώς να τελειώσει το θέμα, για να καλωσορίσει τον Ισπανό φορ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».Παίκτες της αξίας του Φερνάντο Τόρες είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι στην Τσέλσι, σύμφωνα με τον μέσο της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ. «Παίκτες τέτοιου επιπέδου είναι δεδομένο ότι θα σε βοηθήσουν. Θα δούμε τι θα γίνει με το σύλλογο, ποιον θα φέρει και ποιον θέλει ο μάνατζερ, αλλά όσον αφορά εμάς είναι ευπρόσδεκτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Νικητής κατά 50%

Νικητής κατά 50%

Όταν ο Ηρακλής σημειώνει δύο τέρματα είναι αυτόματα νικητής. Όταν σημειώνει ένα, συνήθως κερδίζει, ενώ όταν δεν σκοράρει κανένα τέρμα μετρά δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Ο Ηρακλής χθες στη Θεσσαλονίκη έφερε ισοπαλία με την Κέρκυρα. Όπως θα διαπιστώσετε με μία πρόχειρη ματιά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αξιοποιεί την έδρα της στα… μισά παιχνίδια.

Παράλληλα, σε τρία ματς δεν έχει σκοράρει. Αυτό έγινε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου (0-0), απέναντι στην Καβάλα (0-1) αλλά και χθες κόντρα στην Κέρκυρα.

Αναλυτικά τα εντός έδρας αποτελέσματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην φετινή Σούπερ Λίγκα:

28/8/2010 Ηρακλής-Ολυμπιακός 2 - 1

18/9/2010 Ηρακλής-Λάρισα 1 - 0

26/9/2010 Ηρακλής-Καβάλα 0 - 1

17/10/2010 Ηρακλής-Πανσερραϊκός 1 - 1

31/10/2010 Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου 0 - 0

13/11/2010 Ηρακλής-Αρης 1 - 0

4/12/2010 Ηρακλής-Εργοτέλης 1 - 1

19/12/2010 Ηρακλής-ΑΕΚ 2 - 0

9/1/2011 Ηρακλής-Ατρόμητος 1 - 0

29/1/2011 Ηρακλής-Κέρκυρα 0 - 0

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ντόπες Ερνέστο σε Μιραλάς...

Ντόπες Ερνέστο σε Μιραλάς...
Είναι εμφανές ότι ο Κέβιν Μιραλάς τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται αρκετά πεσμένος στους αγώνες του Ολυμπιακού, πράγμα που ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει καταλάβει και προσπαθεί με τα λόγια του να ανεβάσει ψυχολογικά τον Βέλγο άσο.Είναι λογικό όσο «κολλάει» η υπόθεση της ανανέωσης συμβολαίου του Κέβιν Μιραλάς με τον Ολυμπιακό, ο Βέλγος να δείχνει επηρεασμένος στις εμφανίσεις του με τους Πειραιώτες. Σε αυτό βέβαια συνηγορεί και η αλλαγή θέσης που έχει επιβληθεί στο νεαρό άσο στα τελευταία ματς των «ερυθρόλευκων».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πάντως προσπαθεί να κάνει τον Βέλγο να ανακτήσει τη χαμένη του ψυχολογία και σε κάθε προπόνηση φροντίζει να τον «ντοπάρει» ψυχολογικά:

«Κλείσε τα αυτιά σου, ξέχασέ τα όλα και παίξε την μπάλα σου. Περιμένουμε πολλά από σένα, σε εμπιστευόμαστε και όλα θα πάνε καλά», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Βάσκου στην τελευταία προπόνηση των Πειραιωτών πριν από το εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τα βλέμματα στο «Κλ. Βικελίδης»


 Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από τη δεύτερη ημέρα της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Μόνο τη νίκη θέλουν οι δυο ομάδες για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Ο Άρης θέλει να διπλασιάσει τις εφετινές του νίκες απέναντι στον «Δικέφαλο» του Βορρά, στο τελευταίο πιθανότατα ματς του Φρανσίσκο Χαβίτο.
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και θέλει να αποχαιρετήσει τους φίλους του Άρη μια νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μάκη Χάβου ψάχνει τη ρεβάνς για την ήττα 1-0 του πρώτου γύρου στην Τούμπα και παράλληλα θέλει να σταθεροποιηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος αναμένεται να παρατάξει τον Άρη με 4-2-3-1 και τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Λαζαρίδη και Ρονάλντο στο κέντρο της άμυνας. Οι Βανγκέλι και Νέτο θα καλύψουν τα δυο άκρα της άμυνας, ενώ οι Φατί και Πορτίγια θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι τρεις μεσοεπιθετικοί θα είναι οι Χαβίτο, Καστίγιο και Τόχα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Κόκε.
Από την άλλη πλευρά, ο Μάκης Χάβος θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ με το ίδιο σύστημα και τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Οι Τσιρίλο και Κοντρέρας θα είναι οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, ενώ οι Σνάουτσνερ και Λίνο θα είναι οι δυο μπακ. Οι Γκαρσία και Τσουκαλάς θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Επίσης, οι Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη και Ίβιτς θα είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Αθανασιάδης.
Πηγή Novasports
Read more!

Υποψηφιότητα Μπάχα για το ντέρμπι!

Υποψηφιότητα Μπάχα για το ντέρμπι!
Με τον Ναμπίλ Μπάχα να πραγματοποιεί την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα ξεκίνησε η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος. Την πρώτη του προπόνηση με την Ένωση έκανε ο Μπάχα. Ο Μαροκινός επιθετικός ο οποίος αναμένεται την Δευτέρα να υπογράψει το συμβόλαιο έδειξε να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και πλέον είναι στο χέρι του Μανόλο Χιμένεθ να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του ενόψει Παναθηναϊκού.

Οι Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Γεωργέας και Κώστας Μανωλάς συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης με τον νεαρό αμυντικό να έχει κάποιες ελπίδες να προλάβει το ματς της Τετάρτης. Απών από την προπόνηση ήταν ο Νέιθαν Μπερνς, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Αυστραλία στο Ασιατικό Κύπελλο.
Η προπόνηση της Δευτέρας ορίστηκε για τις 16:30.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Παίρνει Τόρες ο Αμπράμοβιτς

Παίρνει Τόρες ο Αμπράμοβιτς
Στα χέρια του φαίνεται να παίρνει την υπόθεση για την απόκτηση του Φερνάντο Τόρες, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Όπως αναφέρει η “Mirror”, ο ιδιοκτήτης των «μπλε» πρόκειται να χρηματοδοτήσει τους Λονδρέζους, οι οποίοι θα καταθέσουν πρόταση ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών (59 εκατ. ευρώ περίπου) για τον επιθετικό της Λίβερπουλ. 

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο κείμενο, θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα, όταν και λήγει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι οι "κόκκινοι" έχουν επισημάνει πως δεν πωλείται ο παίκτης. Ο Ρώσος επιχειρηματίας προβαίνει σε αυτή την κίνηση για να μην επιβαρύνει τα οικονομικά της ομάδας με επιπλέον χρέη. 

Ο Αμπράμοβιτς θέλει να ανανεώσει σιγά-σιγά το ρόστερ της Τσέλσι, όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, η οποία έχει μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, φέρνοντας νεότερους παίκτες μεγάλης αξίας. Για να το καταφέρει αυτό θα βάλει στα ταμεία της ομάδας ένα ποσό περί τα 100 εκατομμύρια λίρες (116.5 εκατ. ευρώ περίπου), για να έχει ευελιξία κινήσεων ο τεχνικός της. 

Καταλήγοντας το κείμενο αναφέρει ότι ο Ισπανός επιθετικός θα υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, με εβδομαδιαίες απολαβές 170.000 λίρες (198.100 ευρώ περίπου) την εβδομάδα. 

Η τελευταία φορά που είχε αναμειχθεί ο Αμπράμοβιτς στα μεταγραφικά της Τσέλσι ήταν το 2006, όταν είχε μετακομίσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Αντρέι Σεβτσένκο από τη Μίλαν, αντί του ποσού των 31 εκατομμυρίων λιρών (36.1 εκατ. ευρώ περίπου). 

Πηγή sport-fm Read more!

Καβγάς Σισέ-Ζιλμπέρτο!

Τρία περίπου λεπτά καβγάδιζαν ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη. Αιτία; Μία λανθασμένη πάσα του Βραζιλιάνου στον Γάλλο!
Καβγάς Σισέ-Ζιλμπέρτο!

«Μπορεί οι περισσότεροι στον Παναθηναϊκό να ανέχονται την ώρα του αγώνα τις φωνές του Σισέ για μια λάθος πάσα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Οι Πράσινοι κερδίζουν με 1-0 τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ και στο 24ο λεπτό λαμβάνει χώρα ένα περιστατικό το οποίο δεν τιμά καθόλου τους παίκτες του Τριφυλλιού». Διαβάστε όλο το περιστατικό στο sportdog.gr!
Πηγή gazzeta Read more!

Η Μπαρτσελόνα των ρεκόρ

Η Μπαρτσελόνα των ρεκόρ
Από ρεκόρ σε ρεκόρ πηγαίνει η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Γιόζεπ Γκουαρντιόλα μετά τη νίκη με 3-0 επί της Χέρκουλες έφτασε τις 15 συνεχόμενες στο πρωτάθλημα ισοφαρίζοντας την επίδοση της Ρεάλ του Ντι Στέφανο που κρατούσε από την περίοδο 1960-61! Η Μπαρτσελόνα σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Μετά την συγκομιδή πόντω, ήρθε να ισοφαρίσει άλλο ένα απαρχαιωμένο ρεκόρ. Οι Καταλαναοί επικράτησαν με 3-0 εκτός έδρας της Χέρκουλες κι έφτασαν τις 15 συνεχόμενες ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης του Αλφρέδο Ντι Στέφανο η οποία επίσης μετρούσε 15 συνεχόμενες νίκες την σεζόν 1960-61.

Επίσης, οι «μπλαουγκράνα» συνεχίζουν να έχουν το απόλυτο μακριά από το Καμπ Νου, αφού σε δέκα παιχνίδια έχουν ισάριθμες νίκες. Αντίθετα, στην Βαρκελώνη είναι έχουν έρθει οι δύο γκέλες με αντιπάλους την Χέρκουλες (η μοναδική ήττα) και Μαγιόρκα (1-1 ισοπαλία).
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Βασιλιάς της Μελβούρνης ο Τζόκοβιτς

Το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του πανηγυρίζει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο23χρονος Σέρβος, νούμερο «3» στην παγκόσμια κατάταξη, κατέκτησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του (μετά από αυτή του 2008) το Αυστραλιανό Open νικώντας στον μεγάλο τελικό τον συνομήλικό του Άντι Μάρεϊ με 3-0 σετ, 6-4, 6-2 και 6-3, μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά.
Βασιλιάς της Μελβούρνης ο Τζόκοβιτς


Ο Σκωτσέζος τενίστας (Νο 5) πρόβαλε αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ στον αντίπαλό του και δεν κατάφερε να γίνει ο πρώτος Βρετανός που κατακτά το τουρνουά της Μελβούρνης από το 1934.

Οι δύο τενίστες είχαν από 6 άσους, ωστόσο ο Μάρεϊ είχε 47 αβίαστα λάθη έναντι 33 του Τζόκοβιτς, ο οποίος είχε 26 winners έναντι 21 του αντιπάλου του και κέρδισε συνολικά 106 πόντους έναντι 78 του ηττημένου.

Πηγή sport-fm
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...